Dodaj do ulubionych

Hamas podbija Strefę Gazy

14.06.07, 10:48
Krótkie przypomnienie czym jest Hamas. To organizacja załozona przez Izraela,
by osłabić w latach 80-tych dominację OWP i Al Fatahu. Izrael zbiera dziś
owoce swej polityki, teraz na ulicach Gazy i z tego Żydzi po cicu się cieszą,
ale prędzej czy później te owoce wyrosną też na ulicach Tel Awivu, i wtedy
będzie już gorzej.
Obserwuj wątek
    • trzezwy1 Re: Hamas podbija Strefę Gazy 14.06.07, 11:05
      Gdzie sie ukryli ci lizacze arabskich dup na tym forum ktorzy popszednio na
      kazdy izraelski ostrzał odwetowy masowo nazywali żydów morderców.
      A gdy arabusy sie wzajemnie masakruja to klawiatury tych nagle zamarzły.
      • l.o.r.t.e.a Jak widzisz pejsaty naziolu, klawiaturę mam w 14.06.07, 11:07
        dobrym stanie.
        • trzezwy1 Re: Jak widzisz pejsaty naziolu, klawiaturę mam w 14.06.07, 11:13
          Klawiature masz tylko rozumu ci brak.ale za to masz długi jezyk do lizania
          arabskich dup.Możesz sie wynająć jako papier toaletowy którego twoje idole nie
          używaja.
          • blackbon Stymulujaca intelektualnie i rzeczowa dyskusja... 14.06.07, 11:23
            .. nie powiem bo nie wypowiem

pff
      • thadom Re: Hamas podbija Strefę Gazy 14.06.07, 11:08
        powystrzelaja sie wzajemnie i bedzie spokoj, ile ich tam jeszcze zostalo na tym
        skrawku pustyni???
    • blackbon Hamas podbija Strefę Gazy 14.06.07, 11:20
      A mi sie wydawalo ze Hamas zostal zalozony w 87 przez szejka Ahmed Yassin z Gazy.
      Hamas powstał z Braterswa Muzułmańskiego i od samego poczatku walczyl z
      izraelem. Głownie przy pomocy samobójczych zamachów bombowych na obiekty cywilne
      i na samych cywilów. Hamas od samego poczatku byl kontrolowany przez Bractwo
      Muzułańskie... nota bene jego motto brzmi: Allah jest naszym celem. Prorok
      naszym przywódcą. Koran naszym prawem. Dżihad naszą ścieżką. Śmierć na ścieżce
      Boga jest naszą jedyną nadzieją.

Proponuje w ocenie historii nie kierowac sie uprzedzeniami narodowściowymi, my
      Polacy pownnismy o tym doskonale wiedziec... po tym jak historie na wlasne
      potrzeby przerabiali mam Rosjanie. Ale pewnie w Katyniu tez można sie dopatrywac
      zemsty zza grobu Feliksa Edmundowicza Dzierżyńskiego prawda?
      • l.o.r.t.e.a Więc się źle wydawało, grupką inicjatywną 14.06.07, 11:27
        Hamasy było paru skrajnych islamistów którym Izrael dał pieniądze i broń by
        walczyli z Al Fatahem, potem ci ludzie wymknęli się spod kontroli Mossadu i
        stali się tym kim są, scenariusz przerabiany setki razy w historii.
        • blackbon Re: Więc się źle wydawało, grupką inicjatywną 14.06.07, 11:47
          Fajna teoria. A masz jakies dowody? Moze jakis historyk który przy okazji
          zaprzecza holokaustowi ci to powiedzial? Nie watpie ze rózne grupy finansowaly
          na poczatku Hamas... teoretycznie nawet gdyby izrael ich nie 'uzbroil' to
          mielibysmy inna grupe albo nawet ta samą która robila by dokladnie to samo co
          teraz Hamas. Bo skąd teraz pieniądze to każdy wie - pośrednio moge cie zarzucić
          każdemu czlowiekowi ze tankując do pełna arabskią rope daje dolara hamasowi.

Domyslam sie l.o.r.t.e.a że i tak nie zmienisz zdania. Ludzie albo są
          antysemiatami albo nie są. A ci co nie są widzą równą ilość wad we wszystkich
          narodach. Zycze ci zeby twoja własna nienawiść nie zniszczyła ci życia.

Pozdrawiam
          • l.o.r.t.e.a Gdzie napisałem coś antysemickiego? 14.06.07, 15:10

• lungompa Re: Gdzie napisałem coś antysemickiego? 14.06.07, 15:43
              A napisales tak: "Jak widzisz pejsaty naziolu" I uwazasz, ze to nie jest
              obrazliwe i antysemickie ?
              • l.o.r.t.e.a Re: Gdzie napisałem coś antysemickiego? 14.06.07, 15:48
                Napisałem tak w odpowiedzi na ów akapit, wet za wet.

"Gdzie sie ukryli ci lizacze arabskich dup "
                • bloodysunday99 Re: Gdzie napisałem coś antysemickiego? 14.06.07, 18:04
                  l.o.r.t.e.a napisał:

> Napisałem tak w odpowiedzi na ów akapit, wet za wet.

Taaaak! To aktycznie usprawiedliwia bycie antysemita! Jakie wspaniale
                  wytlumaczenie, lepsze niz "pies zjadl mi zeszyt"!
                • kpix Dzis napisales 'pejsaty naziolu', 14.06.07, 23:33
                  wczoraj gdzies napisales o Serbach per 'serbstwo'.

Ty nie jestes antysemita: ty nie umiesz nie byc ksenofobem w ogole.
                  • l.o.r.t.e.a O, kolejny pejsaty nazista. Ile dziś zamordowaliśc 15.06.07, 08:45
                    ludzi, w Iraku, Palestynie, w Libanie,w ramach "stabilizacji i demokratyzacji"?
          • atlantis44 Re: początki Hamasu 15.06.07, 00:18
            Obaj macie po części rację:

blackbon napisał:

> A mi sie wydawalo ze Hamas zostal zalozony w 87 przez szejka Ahmed Yassin z
            > Gazy. Hamas powstał z Braterswa Muzułmańskiego i od samego poczatku walczyl z
            > izraelem.

Tu się wszystko zgadza.

l.o.r.t.e.a napisał:

> Hamasy było paru skrajnych islamistów którym Izrael dał pieniądze i broń by
            > walczyli z Al Fatahem, potem ci ludzie wymknęli się spod kontroli Mossadu i
            > stali się tym kim są.

Ta informacje jest nieprecyzyjna, ale prawdą jest, że Szin-Bet na pewnym etapie
            historii wspierał Hamas jako konkurencję dla Fatah'u licząc na osłabienie
            Fatachu i pozycji J. Arafata. Informację tę można znaleźć w większości
            opracowań na temat historii Izraela.

Pozdrawiam
        • pytajniak Re: Więc się źle wydawało, grupką inicjatywną 14.06.07, 23:47
          l.o.r.t.e.a napisał:
          > potem ci ludzie wymknęli się spod kontroli Mossadu

l.o.r.t.e.a, czy ty pracujesz dla Mossadu? Ile oni dają?
          Czy móglbyś załatwić mi fuchę u nich? Za 10%.
    • wujcio44 Re: Hamas podbija Strefę Gazy 14.06.07, 16:39
      l.o.r.t.e.a napisał:

> Krótkie przypomnienie czym jest Hamas. To organizacja załozona przez Izraela

Ale którego Izraela? Izraela Gutmana, czy Izraela Rozencwajga?
      • bob_l Re: Hamas podbija Strefę Gazy 14.06.07, 17:59
        l.o.r.t.e.a to przykład choroby, która objawia się w pewnym wieku brakiem
        umiejętności rozumienia i przetwarzania informacji. To bardzo przykra choroba.
        Przejawia się używaniem w dyskusji tylko jednej tezy bez względu na temat. W
        temacie o wycinaniu lasów deszczowych oskarżyłby Izrael o nadmierne
        sprowadzanie drewna na opał z tych terenów.

To typowy przejaw zidiocenia.

• pws3 Hamas podbija Strefę Gazy 14.06.07, 18:03
      Czy Palestyńczycy będą kiedykolwiek umieli dotrzymać słowa?
      Czy ciągła wojnę można rozumieć, jako troskę o rozwój własnego narodu, jeżeli
      taki istnieje?
      Być może stan ciągłej wojny jest zaprzeczeniem istnienia narodu Palestyny i jest
      pokazaniem historycznej mistyfikacji Rzymian w II w.n.e.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka