Dodaj do ulubionych

Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia w ...

19.06.07, 08:45
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • architekt76 Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia w .. 19.06.07, 08:52
      I tak Warszawka będzie sparaliżowana... Cholera, nie można by dla odmiany
      sparaliżować innego miasta? Kraków ma stołeczne ciągoty - może tam?
      • hotrod404 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 08:53
        w Ustrzykach może?
        • wrojoz Brawo lekarze.! Rząd upodla. 19.06.07, 09:28
          • util Ale Karnowski ma receptę ma lekarzy! 19.06.07, 09:42
            Jacuś Karnowski zapragnał wojny domowej. Kto wpuścił toto za mikrofon?

==
            Jarosław Kaczyński: Otóż ja chcę oświadczyć – jeżeli do takich wydarzeń
            rzeczywiście dojdzie, jeżeli my zauważymy, że powstają realne niebezpieczeństwa
            (na razie ich nie ma, to jest wszystko dokładnie obserwowane), to, oczywiście,
            będą podjęte odpowiednie działania. I niech nikt nie ma złudzeń co do tego, że
            takich działań nie będzie.

Jacek Karnowski: Jakie to będą działania, panie premierze?

Jarosław Kaczyński: Takie, które doprowadzą do tego, ze zagrożeń dla ludzkiego
            życia nie będzie.
            (...)
            Jacek Karnowski: Panie premierze, jeszcze do tych działań nadzwyczajnych w
            sytuacji zagrożenia życia wrócę na chwilę. Domyślnie co może zrobić rząd? Na
            pewno ma do dyspozycji wojsko. Co jeszcze w tym obszarze?
            ==

Co za durny, wazeliniarski siusiumajtek bez wyobraźni z tego Karnowskiego.
            W tym obszarze panie Karnowski jeszcze antyterroryści i atak napalmem.
            Jak on widzi role wojska w tym sporze? Zamiast lekarzy będzie leczyć?
            Pierwszy w kolejce Karnowski Jacek, bo zaraz będzie za późno.
            Odpowiedzialne dziennikarstwo, qrwa jego mać!
            • sharn1 Re: Ale Karnowski ma receptę ma lekarzy! 19.06.07, 10:22
              > Jacek Karnowski: Panie premierze, jeszcze do tych działań nadzwyczajnych w
              > sytuacji zagrożenia życia wrócę na chwilę. Domyślnie co może zrobić rząd? Na
              > pewno ma do dyspozycji wojsko. Co jeszcze w tym obszarze?
              > ==
              >
              > Co za durny, wazeliniarski siusiumajtek bez wyobraźni z tego Karnowskiego.
              > W tym obszarze panie Karnowski jeszcze antyterroryści i atak napalmem.
              > Jak on widzi role wojska w tym sporze? Zamiast lekarzy będzie leczyć?
              > Pierwszy w kolejce Karnowski Jacek, bo zaraz będzie za późno.
              > Odpowiedzialne dziennikarstwo, qrwa jego mać!

A słyszałeś kiedyś idioto o lekarzach wojskowych? Widziałeś M*A*S*H?
              W syuacjach kryzysowych można ich delegować do OC.
              • jag_2002 Re: Ale Karnowski ma receptę ma lekarzy! 19.06.07, 10:33
                He, he, ostatnio ponoc brakuje ich 600 do obsady stanowisk. Nie ma sily, nie
                wyrobia. Mnie nie wezma, jestem w ciazy :-)
                • hegemon72 nawet BÓG na was leje! koniowały i złodzieje razem 19.06.07, 13:06
                  komuna tak wypaczenia nie! o to im chodzi
                  • gnida_z_po [...] 19.06.07, 14:31
              • kolargolo Re: Ale Karnowski ma receptę ma lekarzy! 19.06.07, 12:13
                i jako idiota jestes pewnie przekonany ze lekarzy wojskowych wystarczy?
                • buchachacha Szlag, a raczej deszcz trafił huczną manifestację! 19.06.07, 12:25
                  • mar018 Re: Szlag, a raczej deszcz trafił huczną manifest 19.06.07, 13:34
                    no to mam dla was, kochani forumowicze, wiadomość:

wyjeżdżam za granicę, nie oddam kasy za studia i możecie mnie pocałować,
                    PiSowskie mendy, w pompkę

Dziękuję i do widzenia
                    • jednorazowy3 Re: Szlag, a raczej deszcz trafił huczną manifest 19.06.07, 14:37
                      przepraszam bardzo ale dlaczego nie chcesz pracowac prywatnie? przeciez prywatnie lekarze w Polsce zarabiaja bardzo duzo, nie trzeba od razu jechac za granice. Na panstwowym nigdy sie dobrze nie zarabialo poza pewna waską grupą na szczycie.
                    • jednorazowy3 Re: Szlag, a raczej deszcz trafił huczną manifest 19.06.07, 14:37
                      przepraszam bardzo ale dlaczego nie chcesz pracowac prywatnie? przeciez prywatnie lekarze w Polsce zarabiaja bardzo duzo, nie trzeba od razu jechac za granice. Na panstwowym nigdy sie dobrze nie zarabialo poza pewna waską grupą na szczycie.
                      • mar018 Re: Szlag, a raczej deszcz trafił huczną manifest 19.06.07, 17:20
                        1. bo mnie nie stać na otworzenie gabinetu
                        2. bo ani mnie, ani mojej rodziny nie stać na to, żeby utrzymywać mnie przez
                        kilka lat specjalizacji, a bez tego nie otworzę gabinetu
                        3. bo w przychodni nie mogę dorobić, chyba że będę robił specjalizację z
                        medycyny rodzinnej

merytoryczne pytanie - merytoryczna odpowiedź (jakże rzadka na tym forum)

pozdrawiam
            • zuza1010 Re: Ale Karnowski ma receptę ma lekarzy! 19.06.07, 15:57
              a pan premier chyba nie bardzo rozumie co się do niego mówi !!!!!!!! Padło
              stwierdzenie, że "chorzy mogą umrzeć niedoczekawszy się odpowiedniej pomocy".
              Moja koleżanka stwierdziła obecność guza piersi- udała się do Poradni
              Onkologicznej i uzyskała termin wizyty za 7 m-cy, dostanie wówczas skierowanie
              na biopsję, poczeka na termin badania, następnie kilka m-cy na termin przyjęcia
              do szpitala. W razie potwierdzenia raka termin radioterapii to kolejne 6 m-cy
              jeśli stary aparat, jedyny w województwie się nie zepsuje! Teraz już wiecie
              dlaczego chorzy już od dawna umierają niedoczekawszy się odpowiedniej
              pomocy?!!!! Z powodu awarii aparatu moja mama miała wielokrotnie przerywane
              cykle radioterapii, co myślę było jedną z przyczyn jej smierci na raka piersi w
              wieku 45 lat. Nie każdy ma zapewnioną opiekę medyczną jak nasz premier, który
              został skonsultowany nawet w czasie strajku. W moim oddziale czas oczekiwania
              na przyjęcie to obecnie ponad rok! Niestety lekarze nie mają na to wszystko
              żadnego wpływu - limity chorych i wysokość kontraktów ustala NFZ.
              • 4g63 Re: Ale Karnowski ma receptę ma lekarzy! 19.06.07, 18:37
                a co? nagle się obudziliście? tak jest od kilkudziesięciu lat w tym kraju... od
                dawna mówię o rewolucji i przewrocie - bez tego ten kraj umrze śmiercią
                naturalną.. ale do was to jak grochem o ściany głupie polaczki, wy lubicie być
                niewolnikami
              • karol_7 Re: Ale Karnowski ma receptę ma lekarzy! 19.06.07, 21:38
                zuza1010 napisała:

> a pan premier chyba nie bardzo rozumie co się do niego mówi !!!!!!!! Padło
                > stwierdzenie, że "chorzy mogą umrzeć niedoczekawszy się odpowiedniej pomocy".

No i oczywiscie podwyzki dla lekarzy problem rozwiązą - o naiwności !!!
                Miesiąc temy zaszlachtowali (lekarze !!! w niezłym szpitalu warszawskim!!!)
                mojego brata - po cholere komu takie konowały?
          • gnida_z_po z_____ł____o____d____z____j____e 7500 19.06.07, 14:33
            Ja 300 na osobę w rodzinie.
            • 4g63 Re: z_____ł____o____d____z____j____e 7500 19.06.07, 18:39
              to że lubisz głodować i nic nie mieć, to niczyj problem tylko Twój własny, albo
              zacznij się domagać normalnych pieniędzy, albo przestań się bezsensownie udzielać
              • kolargolo myslalem ze PiS lepiej placi 19.06.07, 22:14
                swoim pieskom na forum.
            • kolargolo i nie przeszkadza ci 19.06.07, 22:11
              ze oficerowie CBA zarabiaja wiecej niz profesor medycyny?
          • borek84 Re: Brawo lekarze.! Rząd upodla. 20.06.07, 02:22
            Ciekawe dlaczego poprzednie rządy tak wszystkich grup społecznych nie upodlały
            hę?Bo takich strajków jak są za obecnego rządu to dawno, dawno nie było. Tak
            dobrze zgranych, zorganizowanych... A warunki ekonomiczne tych strajkujących nie
            były przecież lepsze za czasów innych rządów, wręcz przeciwnie, czasem nawet
            gorsze. Coś mnie się wydaje że ktoś usilnie próbuje sprawdzić jak daleko jest w
            stanie zaszantażować rząd, i stworzyć takie warunki aby rząd musiał użyć
            drastycznych metod w imię obrony interesu szarych obywateli. A następnie po
            takiej rozprawie ze strajkującymi "niezależna opinia publiczna" i "niezależna
            prasa i telewizja" przy abrobacie zagranicy zmuszą rząd do odejścia w niesławie.
        • ambl Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 09:47
          Ja proponuję Puszczę Kampinos(w?)ką przynajmniej jelenie i inne zwierzaki by
          miały uciechę i się dowiedziały o bolączkach naszej wspaniałej "służby"zdrowia
      • thannatos Do wojska lekarzy? 19.06.07, 13:32
        Alez oni sie wbrew pozorom uciesza.

Po pierwsze - Pensja oficera jest wyzsza niz lekarza. Nie mowiac juz o pensji
        pielegniarki. Do tego dojdzie dodatek mundurowy, darmowa kwatera i inne benefity.

Po drugie - jako wojskowi beda mieli prawo do wczesniejszych emerytur.

Rzad dostalby na tym manewrze POTEZNIE FINANSOWO w DUPE. :D Mowi Wam to brat
        bylego lekarza wojskowego.
        • aron2004 Re: Do wojska lekarzy? 19.06.07, 13:45
          konowałów w wojsku należy zdegradować do stopnia szeregowca, żeby kaprale ich
          przeczołgali w błocie na poligonie
          • thannatos Re: Do wojska lekarzy? 19.06.07, 16:57
            Dziecko, to ja Ci zycze, ze jak bedziesz mial pekajacy wyrostek, zeby wszystkie
            konowaly z pobliskiego szpitala wlasnie byly przeczolgiwane przez kaprali w
            blocie...
            • 4g63 Re: Do wojska lekarzy? 19.06.07, 18:40
              i słusznie mu mówisz, bo najedzony nigdy nie pojmie głodnego, ale jak zgłodnieje
              to ujjj, zapiszczy zapiszczy...
      • purcman1 [...] 19.06.07, 19:42
    • hotrod404 sprywatyzować, ale nie szpitale tylko finansowanie 19.06.07, 08:52
      czyli NFZ i dopuścić prywatne kasy chorych! konkurencja wymusi poprawną
      kalkulację USŁUG (!) medycznych.
      • euro.pa Re: sprywatyzować, ale nie szpitale tylko finanso 19.06.07, 09:38
        to bedzie grabienie spoleczenstw
        • hotrod404 Re: sprywatyzować, ale nie szpitale tylko finanso 19.06.07, 10:08
          to cytat z lenina czy marksa?
    • krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 08:57
      Mam wrażenie, że ilekroć pada hasło "lekarz" czy "służba zdrowia" to nagle -
      niczym diabeł z pudełka - wyskakuje Aron. Przyjacielu ! Z tym oddawaniem za
      studia nie do końca jest tak. Ktoś wyliczył, że sześcioletnie studia medyczne
      kosztują (w/g obecnych cen) 180 tys. zł. Czyli - 30 tysięcy za rok. Czyli 3
      tys. za miesiąc (studenci medycyny też mają wakacje). Pracuję w zawodzie 16 lat
      (192 miesiące). Co miesiąc dostaję g...ną pensję, która nijak nie ma się do
      wartości mojej pracy. Czyli przez każdy z w/w 192 miesięcy lekko darowuję
      państwu polskiemu (wcześniej III, teraz IV RP) jakieś 3 tysiące złotych. Czyli
      zwróciłem współobywatelom koszty mojego szkolenia, ale także koszty szkolenia
      dwóch innych lekarzy. Dlatego, Drogi Aronie, spadaj ... ! A przedtem raczej
      podziękuj 120 tysiącom lekarzy, bo większość z nich wykonuje przez lata pracę
      za pół darmo. Przy tym spektakularne akcje Owsiaka to mały pikuś.
      • fikus28 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 09:30
        Wiesz co, być może jesteś innym lekarzem niż ci z którymi miałam nieprzyjemność
        (wielką!!!) obcować, ale nie dziw się że ludzie was nie popierają, mam
        wykształcenie pokrewne do medycznego i czasami niestety jestem zmuszona
        korzystać z wątpliwych usług lekarzy, muszę powiedzieć że 3 na 4 to niedouki
        jakieś straszne. Ogólne wrażenie pacjentów jest mniej więcej takie,: Jesli
        jesteś chory na tyle ciężko że musisz iść do lekarza albo do szpitala bądź
        przekonany, że zostaniesz zlekceważony, potraktowany protekcjonalnie i
        upokorzony. Swój wywód poprę kilkoma przykładami: 1. kiedy miałam ostre
        zapalenie przydatków i ostry atak bólowy w nocy z piątku na sobotę i w końcu
        wylądowałam na ostrym dyżurze obrażona pani doktór powiedziała że to może być
        wszystko, ale trzeba by zrobić usg a ona całego szpitala nie będzie stawiać na
        nogi, 2. Mój ojciec miał ostry atak woreczka żółciowego, dyspozytorka nie
        chciała wezwać karetki, 3. Kiedy raz na 3 lata poprosiłam panią doktór
        pierwszego dotyku o skierowanie na badania krwi to nasłuchałam się jaka to
        jestem podła i odbieram jej pieniądze które się je słusznie należą, 4. Moja 76
        letnia babcia z marskością wątroby, żylakami przełyku z krowtokiem czekała 4
        godziny na izbie przyjęć aż ktoś raczy się nią zająć, tego typu przykładów jest
        mnóstwo. I wy się dziwicie że ludzie nie popierają waszego protestu.
        • krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 09:58
          Nie twierdzę, że tak nie jest. Sam występowałem w roli pacjenta i nie jest to
          miłe zajęcie. Twierdzę, że wśród lekarzy - jak we wszystkich innych zawodach -
          są ludzie wspaniali i są też odrażające kanalie. Zgodnie z krzywą Gaussa.
          Kanalii należy się pozbyć, a pozostałym stworzyć warunki, które pozwalają na
          spokojną pracę i ustawiczne kształcenie. A to, że niekiedy lekarz nie jest w
          stanie zamienić w sposób kulturalny paru logicznych zdań z pacjentem wynika w
          znacznej mierze ze stosowanego przez lata naboru na studia medyczne - z
          punktami za pochodzenie. Negatywny system generuje negatywne zachowania.
          • fikus28 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 10:16
            Masz rację. Według mnie takie zawody jak ksiądż, psycholog, psychiatra czy
            lekarz powinni wykonywać ludzie z powołaniem. A tego niestety wielu z nich
            brakuje. Dla nich pacjenci to nie ludzie tylko przypadki. Mam nadzieję że dla
            Ciebie nie. Pozdrawiam.
            • kzet69 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 10:30
              a za ile powołań hydraulik naprawi mi kibel???
              • fikus28 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 10:42
                Hmmm, jeśli to miało być śmieszne....to nie było. Raczej żałosne. No i
                przydałoby się znać znaczenie słowa "powołanie".
            • m.misiu Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:15
              psychiatra to lekarz gwoli ścisłości
          • karol_7 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 21:46
            krisp_2007 napisał:

> Nie twierdzę, że tak nie jest. Sam występowałem w roli pacjenta i nie jest to
            > miłe zajęcie. Twierdzę, że wśród lekarzy - jak we wszystkich innych zawodach -

> są ludzie wspaniali i są też odrażające kanalie. Zgodnie z krzywą Gaussa.
            > Kanalii należy się pozbyć, a pozostałym stworzyć warunki, które pozwalają na
            > spokojną pracę i ustawiczne kształcenie. A to, że niekiedy lekarz nie jest w
            > stanie zamienić w sposób kulturalny paru logicznych zdań z pacjentem wynika w
            > znacznej mierze ze stosowanego przez lata naboru na studia medyczne - z
            > punktami za pochodzenie. Negatywny system generuje negatywne zachowania.

Więc pozbądźciwe się tych drugich a wtedy bez łaski kaczorów będzie kasa dla
            tych pierwszych - ale wy wolicie wszystkim dawać bo się należy. Gó.. wam się
            nalexy, pieniadze sa za prace i jej jakość a nie z przydziału na etat
        • balrog008 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 16:59
          Dziwisz się temu?? Lekarze pracując za psie pieniądze naprawdę są zniechęceni i
          często przestają ich obchodzić nawet pacjenci- przecież tka czy siak dostana
          kasę. Natomiast gdyby sprywatyzować służbę zdrowia, to żaden lekarz nie mógłby
          sobie pozwolić na takie zachowanie- np. jeśli w jakiś chamski sposób
          potraktowałby jakiegoś pacjenta, tamten po prostu nie przyszedłby do niego
          więcej, opowiedział znajomym jaki ch** jest z tego lekarza, a ten byłby
          skończony- pacjenci nie przychodziliby do niego!! W prywatnej służbie zdrowia
          lekarz musi dbać o swą reputację, w przeciwnym razie nikt do niego nie
          przyjdzie- w państwowej służbie zdrowia tak nie ma, tam dostaniesz marną kasę,
          czy leczysz czy nie.
      • wrojoz PiS do wymiany. 19.06.07, 09:32
    • turpin Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 08:59
      Pomysl Przedmowcy z 'wzieciem konowalow do wojska' nie jest zly, problem tylko
      w tym, ze Armia w mysl obowiazujacych przepisow, musi takiemu konowalowi placic
      w tym czasie pensje, na co nie za bardzo ma fundusze. Zreszta, jako oficer
      rezerwy, dosc mile wspominam kazdorazowe pobyty na cwiczeniach :)
      • krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 09:08
        Jeszcze jedno - Drodzy Internauci. Używanie określeń typu "konował" nie
        dyskwalifikuje lekarzy, tylko tych z was, którzy takimi określeniami się
        posługują. Zawiść ? Frustracja ? Zazdrość ? Co jeszcze ? Oburzonym polecam -
        idźcie na medycynę, studiujcie,pracujcie i poprawiajcie. Ale z jednym
        zastrzeżeniem - na dotychczasowych zasadach. Potraktujcie to jako wielką,
        zawodową przygodę. Arona też zachęcam.
        • wrojoz Brzydki kaczyzm 19.06.07, 09:28
    • stemp10 Najlepszy jest ten gruby związkowiec_lekarz 19.06.07, 09:03
      Wali prosto z grubej rury. Ciekawe czy potrafi też leczyć jak gada. Moim
      zdaniem lekarze dali się wmanewrować w SLD_PO sterowany strajk i teraz nie
      wiedzą bidule co z tym fantem zrobić. A z Kaczorami to nie jest już tak prosto
      jak z poprzednimi
      • kzet69 do stemp 19.06.07, 10:30
        przecież Bukiel tłuku należy do UPR i z partii JK-M kandydował w ostatnich
        wyborach....
      • funia81 Re: Najlepszy jest ten gruby związkowiec_lekarz 19.06.07, 18:56
        Jaaasne... PO i SD sa wszechmocne, knuja i podpuscili lekarzy, ktorzy - sierotki
        biedne - nie mysla samodzielnie i daja sie podpuszczac. Uklad, panie, jak nic.
      • beejay02 Re: Najlepszy jest ten gruby związkowiec_lekarz 20.06.07, 01:08
        Underman? Żeby tak dobrze leczył jak wygląda.
    • homar10 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 09:04
      Odezwał się elektorat pisowski... Najlepiej wszystkim w łeb, wszystko odebrać i
      wszystko podważyc, bo sam nie dorobiłeś się?
      • pierot6 Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Polaków ! 19.06.07, 09:05
        ze złudzeń...
        • pyzula67 Re: Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Pola 19.06.07, 09:12
          dla mnie w w tym arytkule najistotnejsza jst informacja o reakcji Kaczyńskiego -
          jakoś mi to dziwnie znajomo śmierdzi, była już w Polsce władza, która nie
          umejąc sobie poradzić, nie mając poparcia użyła wojska i stanu wojennego
          przeciw własnym obyatelom, a w obronie swoich stołków. Jak dotąd Kaczyńscy i
          PIS powtarzali wiele po PRL-u - od retoryki "dyskusji" i wypowiedzi po manię
          kontrolowania wszystkiego i wyszytkich w imię jedynej słusznej idei (... fix).
          A teraz grozi strajkującym rozwiązaniem siłowym ... hmmm ... Gratulacje,
          nieodrodni uczniowie komuchów
          • aron2004 Re: Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Pola 19.06.07, 09:19
            konowały strajkują bo mają Avensisy i Jeepy Cherokee a chcieliby mieć Lexusy i
            Porszaki oczywiście kosztem społeczeństwa i pacjentów.

Widzieliście dom Bukiela? Postawił go z pensji 1200 zł buhahahaha. Podobne
            wille mają konowały na Lubelszczyźnie.

Konowałów powinno się tępić z całą bezwzględnością. Rząd i tak się z nimi
            cacka. Do wojska ich, zdegradować do szeregowców niech się czołgają na
            poligonie pod czujnym okiem kaprala. Dodatkowo konowałom przydałaby sie
            reedukacja moralna - np. zagonic ich do zwózki siana wtedy zobaczyliby jak
            ciężka jest praca rolnika którą tak gardzą.
            • pyzula67 Re: Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Pola 19.06.07, 09:21
              proponowałabym wyhamować, bo:
              - to co piszesz najwięcej mówi o tobie
              - może ci się zdarzyć przykry wypadek zadawieni się własnym jadem:)))
            • krisp_2007 Re: Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Pola 19.06.07, 09:22
              Aronie, kompromitujesz sam siebie. Uległeś Aronie retoryce mediów i uwierzyłeś
              w wojnę między lekarzami i pacjentami. Avensisy, powiadasz ? Już wkrótce
              egzaminy na medycynę. Startuj, chłopie ! Avensisy czekają.
              • wrojoz Cieszyć będzie odejście Kaczyńskiego. 19.06.07, 09:29
                • ambl Re: Cieszyć będzie odejście Kaczyńskiego. 19.06.07, 10:21
                  cieszyć będzie odejście niejakiego "wrojoza" z tego forum
            • homar10 Re: Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Pola 19.06.07, 10:13
              aron2004 napisał:

> konowały strajkują bo mają Avensisy i Jeepy Cherokee a chcieliby mieć Lexusy i
              > Porszaki oczywiście kosztem społeczeństwa i pacjentów.

Daj sobie siana... Zamiast wszystkim życzyć dobrobytu, zapluwasz forum!
            • kzet69 do durnego arona 19.06.07, 10:32
              znów tu jesteś ??? słuchaj busiarzu cxzy ja mam wreszcie opublikowac twoje dane
              i wrzucic na net zdjęcie twojego domu??? masz chałupę i posiadłośc zncznie
              większą niż Bukiel....
              • aron2004 Re: do durnego arona 19.06.07, 13:01
                ja mam chałupę większą niż Bukiel? Buhahahaahaha. Chyba licząc razem z oborą,
                stodołą i kurnikiem.
                • zlaemilka do durnego arona 19.06.07, 13:06
                  Ty durny aronie, jak cie bol w klatce chwyci, albo ci guz na zdjeciu rtg
                  wyjdzie to sie skichasz i w truchty do doktora polecisz.Durny ty...
            • a100 Do arona - natychmiast zadzwoń po pomoc! 19.06.07, 11:16
              bo w takim stanie ducha jestes niebezpieczny dla samego siebie!
              Dawniej takie stany leczono elektrowstrząsami lub polewaniem zimną wodą.
              Dzisiaj są na tabletki i zastrzyki.
            • mar018 Re: Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Pola 19.06.07, 13:52
              tylko że jest jeden problem - ja mogę zostać rolnikiem, ale rolnik nie może
              zostać lekarzem. łapiesz? czy IQ nie starcza?
            • puhalski1 Do przez konowała uszkodzonego ARONA2004 19.06.07, 14:32
              No owszem jeżdże NISSANEM ALMERA, nawet kupiłam mówkę, tylko ze kredyt bede
              spłacać kolejne 7 lat, za to tobie oko zbeleje, i dziecko moje uczy się w
              szkole w Anglii, bo wlozyłam w nego tyle serdaca i parcy ze bez trudu dostał
              stypendium na nauke i pelne utrzymanie w jednej z najdrozszych prywatnych
              angielskich szkol. Mam nadzieje, że tu już nie wróci. A i w drugie moje dziecko
              teraz wkładam wszyskie swoje pieniadze, bo przecież jakbym miałam liczyć na
              edukacje państwową to miałabym potencjalnego członka młodzieżówki LPR nie baj
              Panie Boże. A wiesz co nieniawistniku, żadne moje dziecko nie pójdzie na
              medycynę. Więc parę potencjalnych konowałów do tępienia masz juz z głowy. Mimo
              że nie jest to zbyt katolickie życzę ci długiej i przewlekłej choroby, wtedy
              jak pies będziesz patrzył w oczy tym "konowałom" i błagał o ratunek, a oni
              wszyscy bedą na zwózce siana.
              • aron2004 Re: Do przez konowała uszkodzonego ARONA2004 19.06.07, 14:41
                puhalski1 napisała:

> No owszem jeżdże NISSANEM ALMERA, nawet kupiłam mówkę, tylko ze kredyt bede
                > spłacać kolejne 7 lat, za to tobie oko zbeleje, i dziecko moje uczy się w
                > szkole w Anglii, bo wlozyłam w nego tyle serdaca i parcy ze bez trudu dostał
                > stypendium na nauke i pelne utrzymanie w jednej z najdrozszych prywatnych
                > angielskich szkol.

a skąd na to masz?
                z pensji 1200 zł???

• puhalski1 Re: Do przez konowała uszkodzonego ARONA2004 19.06.07, 15:01
                  i ze ci to zyc nie daje. Nie mam 1800zł, jestem adiunktem i ucze przyszlych
                  konowalow. (6 lat studiów, 20 lat stażu pracy, doktorat oraz habilitacja za
                  pasem - nieżle, co?) Pracuje z przyjemności i tak zwanego powplania. A do gara
                  wkładam to co maz przyniesie, na szczescie nie musze liczyc na swoją "pensje".
          • ambl Re: Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Pola 19.06.07, 10:14
            "była już w Polsce władza, która nie umiejąc sobie poradzić, nie mając poparcia
            użyła wojska i stanu wojennego"nie odwracaj cwaniaku kota ogonem bo to nie
            Kaczyński wspomniał o wojsku.Za to ci adaś płaci?
            • mar018 Re: Kaczyński,Leper i Giertych...Oni wyleczą Pola 19.06.07, 17:23
              Kaczyński nie, ale Dorn tak. I wszystkim tym, co się oburzają na porównania z
              PRLem argumentując, że dzisiaj rząd nie strzela do Polaków przypominam, że za
              PRLu tez nie strzelali dopóki nie zaczęli strzelać...
        • kontogazetowe Kaczyński podejmie odpowiednie "kroki" 19.06.07, 09:22
          Ja mu zaraz podejmę odpowiednie kroki. Jaki to jest wredny manipulator. Brak słów po prostu. Najpierw ugłaskuje lekarzy, że będą podwyżki ale wie, że ich nie da, więc od razu szuka haków i proszę bardzo, haki wątpliwe, ale zawsze można zrobić SHOW w telewizji i zatrzymać paru lekarzy, którzy biorą. Potem robi się wielkie debaty publiczne na temat korupcji, zaciemniając zupełnie stan rzeczy, że lekarze dostają śmieszne pieniądze w stosunku do pracy jaką wykonują i odpowiedzialności jaką ponoszą. Kurski powie, że "ciemny lud to kupi". A ja mam nadzieję, że nie. Ja bym wolał zobaczyć show z wyprowadzaniem w kajdankach posłów koalicyjnych, np leppera i wielu innych, którzy łamali prawo i SĄ na to DOWODY.
          • wrojoz Re: Kaczyński podejmie odpowiednie "kroki" 19.06.07, 09:31
            Nad przepaścią. Krok do przodu. Szybko.
    • takajednaania Kaczyński - najzdolniejszy uczeń Gomułki. 19.06.07, 09:10
      • pyzula67 Re: Kaczyński - najzdolniejszy uczeń Gomułki. 19.06.07, 09:13
        święte słowa
        • wrojoz Re: Kaczyński - najzdolniejszy uczeń Gomułki. 19.06.07, 09:29
          pyzula67 napisała:

> święte słowa
    • pyzula67 PIS - spadkobierca tradycji komuchów 19.06.07, 09:16
      to co Jaerczku - teraz stan wojenny czy tylko lekarze w kamasze? Czego się
      jeszcze chwycisz? Przypomnij sobie tylkoże i stan wojenny komuchom nie pomógł
      • wrojoz Re: PIS - spadkobierca tradycji komuchów 19.06.07, 09:30
        pyzula67 napisała:

> to co Jaerczku - teraz stan wojenny czy tylko lekarze w kamasze? Czego się
        > jeszcze chwycisz? Przypomnij sobie tylkoże i stan wojenny komuchom nie pomógł
    • wrojoz Kaczyńscy wszystko psują. 19.06.07, 09:27
    • wujaszek_joe aron ty za swoją podstawówkę oddaj 19.06.07, 09:28
      co za bolszewickie podejście. nakazy pracy minęły bezpowrotne.
      jesteśmy najbogatszym krajem w unii, stać nas na kształcenie lekarzy irlandczykom
    • pendykmim palnij się w ten swój pusty łeb nieuku 19.06.07, 09:29
      • aron2004 Re: palnij się w ten swój pusty łeb nieuku 19.06.07, 09:32
        przede wszystkim konieczna jest lustracja majątkowa konowałów. Niech
        udowodnią,że kupili te wille i limuzyny z pensji 1200 zł buhahahahahaahaha
        • pyzula67 Re: palnij się w ten swój pusty łeb nieuku 19.06.07, 09:34
          wierny uczeń Kaczorów - blablabla swoje w kółko to samo bez względu na uzyskaną
          odpowiedź. a może coś od siebie?
          • aron2004 Re: palnij się w ten swój pusty łeb nieuku 19.06.07, 09:37
            powinien był nałożony dodatkowy podatek na konowałów
            • pyzula67 Re: palnij się w ten swój pusty łeb nieuku 19.06.07, 09:38
              aron2004 napisał:

> powinien był nałożony dodatkowy podatek na konowałów

no i mamy - aronowe "coś od siebie":))))))))))))))))
            • homar10 Re: palnij się w ten swój pusty łeb nieuku 19.06.07, 10:22
              aron2004 napisał:

> powinien był nałożony dodatkowy podatek na konowałów

A na tych wałów nic nie trzeba?
              "Minister pracy, Anna Kalata z Samoobrony, w ubiegłym roku z budżetu swojego
              resortu lekką ręką wydała na nagrody dla pracowników ponad 8 mln zł - pisze
              dziennik "Fakt".
              • mariuszdd Re: palnij się w ten swój pusty łeb nieuku 19.06.07, 14:53
                homar10 napisał:

> aron2004 napisał:
                >
                > > powinien był nałożony dodatkowy podatek na konowałów
                >
                > A na tych wałów nic nie trzeba?
                > "Minister pracy, Anna Kalata z Samoobrony, w ubiegłym roku z budżetu swojego
                > resortu lekką ręką wydała na nagrody dla pracowników ponad 8 mln zł - pisze
                > dziennik "Fakt".
                W ministerstwie sporo zarabiają ,to i nagrody wysokie
            • artand Re: palnij się w ten swój pusty łeb nieuku 19.06.07, 10:49
              Jak wprowadzą podatek od głupoty, to aronie CBA, CBŚ, ABW, exWSI oraz IS, RIO
              czy innych służb będą cię nękać do końca świata
        • domektomek Aronie,chyba leczysz się psychiatrycznie 19.06.07, 09:54
          aron2004 napisał:

> przede wszystkim konieczna jest lustracja majątkowa konowałów. Niech
          > udowodnią,że kupili te wille i limuzyny z pensji 1200 zł buhahahahahaahaha

Aronie,czy Ty czasem nie leczysz się psychiatrycznie?
          Czy tylko lekarze mają mieszkania? Ty zapewne mieszkasz pod mostem.Czy
          samochody mają wyłącznie lekarze? W moim bloku samochodem jeździ nawet
          bezrobotny.
          • aron2004 Re: Aronie,chyba leczysz się psychiatrycznie 19.06.07, 13:02
            oczywiście, że inni też mają samochody, ale dziwnym zrządzeniem losu biedni
            lekarze mają wille i terenówki, a bogaci murarze mają poldki i mieszkają w
            blokach.
      • wrojoz Lekarze, nie dajcie się poniżać.! 19.06.07, 09:33
        • cluniak Dotąd bez skrupułów poniżali innych ludzi. 19.06.07, 10:08
          Wiem, że od tej reguły są wyjątki, ale jest ich skandalicznie niewiele.
    • euro.pa Lekarze powinni walczyc z korporacjami farmaceuty- 19.06.07, 09:37
      cznymi, ktore pozeraja ich pieniadze i na calym swiecie powoduja bankructwa
      sluzb zdrowia.
    • vanilla.dream kurdupel straszy? no co za buta !!!!!!!! 19.06.07, 09:46

• domektomek Drogi Aronie,jesteś śmieszny 19.06.07, 09:46
      Ubawiłeś mnie z tą przygodą.Wykazujesz straszny poziom intelektualny.Jak w
      szpitalu pacjent umrze na dyżurze,to przygoda nie wyszła,tak? Zapominasz o
      olbrzymiej odpowiedzialności lekarzy za życie innych. Obawiam się że Prof
      Religa ma już przeżuty do mózgu,gdyż jego wypowiedzi nie zawsze są spójne.
      Zresztą człowiek na poziomie zazwyczaj wysłuchuje wszystkich racji,odpowiednio
      je selekcjonując.Lekarz wojskowy,którym nas straszysz ma nieporównywalnie
      wyższą pensję od cywilnego i uprawnienia emerytalne już po 15 latach pracy.Ja
      po 18 latach mam pensji 2120zł brutto,gdy średnia krajowa wynosi 2890.Ja chcę
      tylko średnią krajową,to chyba żaden cymes,biorąc pod uwagę nadal niewielki %
      społeczeństwa z wyższym wykształceniem.Bo 12 zł za godzinę to trochę mało.Jeśli
      czytałeś o procesie dr Misia to chyba nie masz wątpliwości że prawo /
      europejskie / jest za lekarzami.
      • ambl Re: Drogi Aronie,jesteś śmieszny 19.06.07, 10:27
        domektomek:Religa ma już przeżuty do mózgu.Przeżuty to chyba jesteś ty!I to
        pisze lekarz bądż co bądż wykształciuch.Jak nazwać lekarza który schrzanił
        operację?bo chyba nie rzeżnik
        • domektomek Re: Drogi Aronie,jesteś śmieszny 19.06.07, 10:50
          ambl napisała:

> domektomek:Religa ma już przeżuty do mózgu.Przeżuty to chyba jesteś ty!I to
          > pisze lekarz bądż co bądż wykształciuch.Jak nazwać lekarza który schrzanił
          > operację?bo chyba nie rzeżnik

Zwracaj uwagę na interpunkcję,bo wychodzi dziwnie i nie bardzo rozumiem o co
          Tobie chodzi.Chyba mogę wypowiadać się o ministrze,skoro upublicznił swoją
          chorobę.Dobrze chociaż że Religa ustępuje od I 2008, jak słyszałem.Nie będzie
          takiego paraliżu w Ministerstwie Zdrowia jak za Żochowskiego,który z nowotworem
          mózgu był na stanowisku do śmierci.
          • aron2004 Re: Drogi Aronie,jesteś śmieszny 19.06.07, 13:03
            Religa jest profesorem i chyba wie co mówi. Dyżur to przygoda, a nie praca, a
            za przygody nie powinno się płacić.
        • krisp_2007 Re: Drogi Aronie,jesteś śmieszny 19.06.07, 11:05
          Pechowcem. Sądzisz, że którykolwiek chirurg zaczyna dzień mówiąc: "No to dziń
          spektakularnie spieprzę operację". Każdy robi co może. Na to wszystko nakłada
          się wiele czynników, o których chirurg już nie decyduje. Bywa, że coś się
          spieprzy, ale najłatwiej powiedzieć, że jest to wina chirurga. Jest to radosne,
          uproszczone widzenie świata.
      • kolargolo sam jestes smieszny 19.06.07, 11:06
        bo nie zalapales ironii Arona ;-)
        • domektomek Re: sam jestes smieszny 19.06.07, 12:10
          kolargolo napisał:

> bo nie zalapales ironii Arona ;-)

Też tak przez chwilę myślałem ,ale to nie to.Obawiam się że to psychol.
          • kolargolo Re: sam jestes smieszny 19.06.07, 12:24
            mam nadzieje ze sie mylisz...
    • evident wszyscy na manifestację ! 19.06.07, 09:50
      ten rząd musi odejść jak najszybciej !
      • domektomek Re: wszyscy na manifestację ! 19.06.07, 10:03
        evident napisał:

> ten rząd musi odejść jak najszybciej !

Z tym ostatnim to jestem ostrożny.Nie zapominajmy,że poprzednie rządy nic nam
        nie dawały,a strajków jakoś nie było.Ja chcę pensji równej średniej krajowej.I
        to mi wystarczy.
        • bogna92 Re: wszyscy na manifestację ! 20.06.07, 11:00
          i slusznie powiedziane-masz racje popieram twoją wypowiedz..ja tez chce pensji
          sredniej krajowej a bede zadowolona
      • amanasunta Re: wszyscy na manifestację ! 19.06.07, 13:09
        evident napisał:

> ten rząd musi odejść jak najszybciej !
        Tylko weź parasol :)))))bo ci d.. zmoknie :)))))
      • bogna92 Re: wszyscy na manifestację ! 20.06.07, 10:59
        a to czemu?? bo zaczyna uzdrawia cnasza gospodarkę??aby Tobie z czasem zylo się
        lepiej??
    • uchachany W wypowiedziach forumowiczów najlepsze jest to, 19.06.07, 09:51
      jak antykaczyzm walczy w nich z antylekarskością :-)...
      Wypominając lekarzom łapówkarstwo i lekceważenie pacjentów trzeba byłoby
      poprzeć kaczą władzę, ale jak to zrobić będąc jednocześnie antykaczystą...?
    • 1korektor Aron - od dziś się leczysz w koszarach 19.06.07, 09:54
      albo u weterynarza

zostaje jeszcze babka znachorka ale zioła na myślenie nie pomagają.
      • colombina Re: Aron - od dziś się leczysz w koszarach 19.06.07, 13:27
        zawsze zostaje rycyna i lewatywa.
    • t_o_l_a Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 09:57
      Dać podwyzki lekarzom pracującym w szpitalach, ale pod warunkiem ze jest to
      jedyne miejsce pracy i TYLKO w szpitalach w których nie ma długów.

Za łapówke i manipulacje w listach oczekujących na operację wysokie i dotkliwe
      kary podobnie jak za spieprzenie zabiegu. Lekarz płaci sam odszkodowania a nie
      szpital czyli państwo.

Ządania lekarzy po 5 000 dla stazysty po 7000 dla specjalisty to czysty
      komunizm, wszystkim po równo micha zupy to już przerabialiśmy. Nowoczesny
      system wynagrodzień powinien uwzgledniać wiele czynników fachowość, opinie
      pacjentów, doswiadczenie, zaangażowanie w pracę szpitala itd.

Prywatne lekarskie praktyki opodatkowac bo teraz płacą śmieszne pieniądze
      nie więcej niz biedny szewc. A co niech będą solidarni i dorzucą na podwyzki
      dla swoich kolegów.

Tez uwazam, ze prywatyzaja jest najlepszym rozwiazaniem, ale nie prywatyzacja
      taka, zeby za symboliczna zlotówkę oddawac szpitale z aparatura konowałom.

zresztą szpitale i aparatura są już i tak ich własnością prywatyzacja dokonala
      się sama. To oni dysponują sprzetem itd dla znajomych i rodzinki zawsze są
      wolne miejsca i terminy.
      • krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 10:21
        > Dać podwyzki lekarzom pracującym w szpitalach, ale pod warunkiem ze jest to
        > jedyne miejsce pracy i TYLKO w szpitalach w których nie ma długów.

Lekarze nie generują długów, generuje je raczej administracja.

Za łapówke i manipulacje w listach oczekujących na operację wysokie i dotkliwe
        kary podobnie jak za spieprzenie zabiegu. Lekarz płaci sam odszkodowania a nie
        szpital czyli państwo.

Kary za łapówki - OK. Ale powiedz, dlaczego lekarz wykonujący skomplikowany
        zabieg, z góry obarczony bardzo wysokim ryzykiem ma to robić pod presją kary.
        Jeśli coś "spieprzy" z własnej winy - w porządku. Ale przecież bywają zabiegi
        czy operacje, w trakcie których zdarzają się powikłania. Sądzisz, że
        kardiochirurg przystępuje do operacji z zamiarem popełnienia błędu ? Przecież
        to nielogiczne. Istotą tego zawodu jest to, że często podejmuje się daleko
        idące ryzyko. Ważne jest, aby pacjent był powiadomiony o ryzyku, jakie wiąże
        się z poddaniem operacji. Przecież można umrzeć w trakcie usuwania wyrostka
        robaczkowego, mimo najlepszych starań i najdokładniejszej opieki.

Ządania lekarzy po 5 000 dla stazysty po 7000 dla specjalisty to czysty
        komunizm, wszystkim po równo micha zupy to już przerabialiśmy. Nowoczesny
        system wynagrodzień powinien uwzgledniać wiele czynników fachowość, opinie
        pacjentów, doswiadczenie, zaangażowanie w pracę szpitala itd.

Wolałbym być wynagradzany za wykonywane badania. Przy stachanowskich normach i
        rekordowych ilościach badań, stale oscylujących na granicy wydolności pracowni
        zarabiałbym krocie.

Prywatne lekarskie praktyki opodatkowac bo teraz płacą śmieszne pieniądze
        nie więcej niz biedny szewc. A co niech będą solidarni i dorzucą na podwyzki
        dla swoich kolegów.

W prywatnej praktyce zarabiam 75% pieniędzy. Rzecz się dzieje po godz. 15-tej.
        Dzień w dzień do 20-tej. Czasami dłużej. Każdy pacjent wychodzi z fakturą. Pod
        koniec miesiąca wystawiam zbiorczy rachunek. Co miesiąc płacę również podatki.
        Zaręczam ci, że nie są one małe. Kasa fiskalna ? Bardzo proszę, nawet dziś.

Tez uwazam, ze prywatyzaja jest najlepszym rozwiazaniem, ale nie prywatyzacja
        taka, zeby za symboliczna zlotówkę oddawac szpitale z aparatura konowałom.
        zresztą szpitale i aparatura są już i tak ich własnością prywatyzacja dokonala
        się sama. To oni dysponują sprzetem itd dla znajomych i rodzinki zawsze są
        wolne miejsca i terminy.

Mam prośbę, nie używaj słowa "konował". To trochę Cię dyskwalifikuje jako
        partnera do poważnej rozmowy. Też jestem zdania, że prywatyzacja powinna się
        dokonywać na czytelnych zasadach. Nie jestem zwolennikiem korzystania z
        państwowego sprzętu po godzinach pracy. co do wolnych terminów dla rodzinki -
        sorry, ale nie masz racji. W Kodeksie Etyki Lekarskiej zawsze była wzmianka, o
        życzliwym stosunku do kolegów-lekarzy i ich rodzin. Wybacz, ale nie podzielam w
        tej kwestii Twojego oburzenia. Uważam to za wyraz solidarności zawodowej i nie
        sądzę, żeby inne grupy zawodowe były tego pozbawione. Ważne, aby nie działo się
        to kosztem innych.
        • t_o_l_a Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 11:43
          Lekarze nie generują długów, generuje je raczej administracja.
          >
          Wszyscy pracujacy w szpitalu powinni wpływac na jego efektywność. Oczywiście
          jest wiele patologii w systemie, które trzeba usuwać. Ale trzeba podkreslić, ze
          są szpitale dobrze prosperujące w takich samych warunkach. Jest to wynik pracy
          i wysiłku nie tylko zarządzajacych tymi szpitalami.

Ale powiedz, dlaczego lekarz wykonujący skomplikowany
          > zabieg, z góry obarczony bardzo wysokim ryzykiem ma to robić pod presją kary.
          > Jeśli coś "spieprzy" z własnej winy - w porządku. Ale przecież bywają zabiegi
          > czy operacje, w trakcie których zdarzają się powikłania.

Miałam na myśli powikłania typu zakażenie gronkowcem, czyli wynik brudu i
          niedbalstwa, nie przestrzeganai podstawowych wymagań higieny. I nie zwalaj tu
          winy na zle warunki itd. to czy na oddziale jest czysto zalezy od wszystkich
          lekarzy i pozostalego personelu.

A co do uzywania okreslenia konowały

Miałam złe doświadczenia upokorzenia jakich doznałam uprawniają mnie do
          stosowania takich okresleń. I za to podziękuj swoim kolegom po fachu.
          Okreslenie to dotyczy tylko konowałów, czyli części Waszego srodowiska.

• krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 12:31
            Czy napisałem cokolwiek, co mogłoby sugerować, że zwalam winę na kogoś ? Nota
            bene - jeśli w szpitalu stwierdza się zakażenie gronkowcem, to część działąn
            jest podejmowana przez lekarzy (antybiotyki, reżim sanitarny, zgłoszenie
            zakażenia). Część należy już do innych służb. Czy mam stać przy wejściu ze
            ścierą i myć podłogę ?

Co do określenia "konowały" nadal twierdzę, że więcej mówi ono o Tobie, niz o
            lekarzach. Przez kilkanaście lat praktyki lekarskiej uzbierało mi się sporo
            materiału, który wiele mówi o moci pacjentach jako o ludziach. Wielu z nich nie
            wpuściłbym do własnego domu i z wieloma nie chciałbym mieć prywatnie nic do
            czynienia. Piszesz o upokorzeniach ze strony lekarzy ? Wierz mi, że kiedy
            pacjent usiłuje mi wcisnąć cokolwiek, nawet najdurniejszą czekoladę, też czuję
            się upokorzony. Mam wrażenie, że za moją pracę ktoś daje mi w pysk. Nie pracuję
            dla łapówek, kaw czy czekoladek. Pracuję, bo lubię.
            • t_o_l_a Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:11
              No z tą ścierą to już z lekka histeryzujesz. A od kogo zależy zeby wejscie do
              szpitala i nie tylko było czyste. Przede wszystkim od lekarzy jeśli lekarze to
              brudasy. Nie wstyd |Ci ze pracujesz w zasyfionym szpitalu czy odzdziale. Na
              obraz szpitala skaładja się postawy wszystkich tam pracujących. Jesli króluje
              bylejakość to widać to na pierwszy rzut oka.

decydując sie na ten zawód wiadoma sprawą jest, ze stykać się będziesz z
              różnymi ludzmi (takze odrażającymi a to z powodu choroby lub zaniedbania np.
              bezdomni). A upokorzenia jakie mnie spotkały wynikały własnie z powodu tego iz
              osmieliłam się zgłosić na oddział kliniczny publicznego szpitala z ulicy. Bo
              jak się poźniej zorientowałam tam lecza się tylko pacjentki z prywatnych
              gabinetów lekarzy. Traktowano mnie tam jak śmiecia i dlatego konowały to nawet
              za łagodne określenie. I nie zamierzam nikogo przepraszać. Ordynator tego
              odziału traktował go jak swoją prywatną własnośc a mnie jakby leczył mnie za
              własna kasę.

Życzę mu żeby kiedyś doznał on i jemu podległy personel takiego upokorzenia
              jakim mnie poczęstowali. A poniewaz los jest nierychliwy ale sprawiedliwy
              wierzę ze tak się stanie.
              • aron2004 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:15
                lekarz zarabia 1200 zł ponoć a ma willę i terenówkę. Tymczasem osoby innych
                zawodów z takimi zarobkami mieszkają w komunalkach i jeżdżą rowerem.
                • krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:26
                  Zarabiam w podstawowym miejscu pracy dwa razy więcej, jestem lekarzem, a
                  terenówki - cholera ! - nadal nie mam. Gdybym, jak większość ludzi po
                  zarobieniu swojej pensji uwalił się z piwem przed telewizorem, pewnie nadal
                  jeździłbym do pracy na rowerze. Ale po wyjściu z pracy zjadam szybko obiadek
                  (częściej nie zjadam, bo czasu nie ma) i jadę do drugiej roboty. Dzięki temu
                  jest i dom i niezły samochód. Żeby już Cię, drogi Aronie, zawiść nie zeżarła do
                  końca, mam tez spory kredyt do spłacenia. Chcesz pomóc ?
                  • t_o_l_a Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:38
                    krisp
                    alez nie mam nic przeciwko temu abys zarabial godziwie, ale Wasze rządania w
                    sytuacji kiedy dopiero co dostaliście podwyzkę jakiej od lat nikt wAM NIE DAŁ
                    JEST co najmniej dziwna.
        • aron2004 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:03
          o wlasnie zapomina sie o tym ze lekarze wpedzili szpitale w dlugi
          • krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:28
            Jasne. Jak nie powpędzam szpitala w długi, nie zaszyję szmaty w brzuchu, nie
            wychlam flaszki koniaku i nie porozsiewam gronkowca, to dzień zmarnowany.
            Wracam wtedy wściekły do willi swoją full-wypas-terenówką z szesnastoma
            alufelgami. Następnego dnia mam dwa razy tyle roboty - muszę zaszyć już nie
            jedną, a dwie szmaty w brzuchu itd. Ciężkie życie.
    • signal bolszewicy z PiS i przystawki 19.06.07, 10:00
      doprowadzą ten kraj do ruiny.
      • meg303 Wojskowa terapia dla arona2004 19.06.07, 10:13
        Padnij, powstań, padnij ,powstań i tak do skutku. Moim zdaniem 10 min wystarczy:)
    • perski_dziadzio Jakie kroki podjął rząd wobec Ziobry? 19.06.07, 10:14
      "Jarosław Kaczyński: Jeżeli życie Polaków będzie zagrożone, rząd podejmie kroki"

Medialne poPiSy Ziobry doprowadziły do wstrzymania transplantacji w Polsce z
      powodu braku dawców. Ilu chorych zmarło, bo nie doczekało się przeszczepu,
      dlaczego sprawca ich śmierci jest jeszcze na wolności i jakie kroki wobec niego
      podejmie rząd?
      • ambl Re: Jakie kroki podjął rząd wobec Ziobry? 19.06.07, 10:33
        A ilu chorych zmarło z braku pomocy bo ślepowron wyłączył telefony?
    • mmaiewski7 Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia w .. 19.06.07, 10:30
      Politycy wszystkich masci i kolorow okradli nas wszystkich polakow w 1998r.
      kiedy uchwalono pierwsza ustawe o ubezpieczeniu zdrowotnym.
      Uchwalono skladke na poziomiw 7%. Politycy czerpia doswiadczenia z panstw
      zachodnich Uni europejskiej tylko w tedy gdy jest im to wygodne. W zakresie
      wysokosci skladki zdrowotnej jest im to poprosty koscia stojaco w poprzek
      gardla. Udlawia sie ale nie zwieksza finansowania naszego zdrowia.
      To politycy oszczedzaja na nas wszystkich.
      Pan religa na poczatku bycia ministrm sie chyba zapomnial i powiedzial pare
      slow prawdy.
      Jesli chcemy dorownac nakladom na ochrone zdrowia wzgledem naszych sasiadow to
      musimu je podniesc 2 krotnie... do naszych sasiadow CZECHOW. Po tym chyba byl
      na dywaniu bo mowilo sie ze moze odejsc z rzadu. Taka prawda sie politykom nie
      podoba bo koli w oczy jak nas wszystkich okradaja.
      Odpis od podatku na skladle zdrowotna jest obecnie na poziomie 7,75% w
      niemczech na poziomie 14,5%. Nie ma znaczenia iz tam sie wiecej zarabia.
      Najwzniejszym jest przekazywanie proporcjonalnie takiej samej liczby pieniedzy
      na zdrowie wzgledem zarabianych. Proporcje taka zaewnia odliczenie PROCENTOWE.
    • amanasunta Już nie chcą po 5000zł zaraz po dyplomie ?.. 19.06.07, 10:38
      Teraz protestują aby...rząd wprowadził WCZEŚNIEJ to co zadeklarował na przyszły
      rok! I niech kto powie ,że nie jest to strajk POLITYCZNY inspirowany przez
      postkomuszą lidowską oraz platformerską opozycje :)))))
    • artand Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 10:43
      Aron, podaj do sądu jeszcze lekarza, który przyjmował poród, bo zamiast klepnąć
      Cię w tyłek, to walną w głowę
      • w50 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 11:00
        Ja bym dała tym konowałom tyle co dostają okaleczeni przez nich, tak jak moja
        córka która już 5 lat jest w śpiączce,z powodu błędu konowała , który teraz ma
        najdrozszego obrońcę, i jakoś go stać , mnie nie , i dlatego mam obrońcę z
        urzędu,córka ma 522zł renty, a ja 420 zł, za to że się nią zajmuję w domu, to
        wychodzi 56gr, na godzinę, taka jest moja stawka za całodobową opiekę. A końca
        sprawy nie widać , bo pomimi 3 opini biegłych wskazujacy na błąd KONOWAŁA, to
        zażądał jego obrońca następnej opini, aby jak najdłużej KONOWAŁ mógł pracować w
        swoim zawodzie i żył jak lord za łapówki.
        • soulworm przynajmniej sie wyspi porzadnie. 19.06.07, 14:21

• jaroslaw_nieomylny Rzad sobie moze! Ziobro otworzy kolejna korporacje 19.06.07, 10:44
      :) kazdy bedzie mogl byc lekarzem domowym, po 2 latach lekarzem II stopnia a po
      5 latach III stopnia.
      • antypisiorek aaron to podpucha i tyle :) 19.06.07, 11:01
        to jakiś śmieć co to nakręca innych i tyle, ten kolo ma syf zamiast mózgu,
        dajcie na luz z tym złamasem życiowym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka