filipha 22.06.07, 14:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 14:54 lubie go. facet konkretny i zawsze ma mocne argumenty:) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Premier-paranoik chce nas skłócić tym pomysłem 22.06.07, 15:03 Bo każdy rozsądnie myślący wie, że podnoszenie podatków nic nie da. Tymczasem (nie)rząd, zamiast przystąpić do reformy słuzby zdrowia, ucieka przed odpowiedzialnością za niepopularne decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
haritka ja chce referendum na temat delegalizacji PIS 22.06.07, 15:12 na 100 nastepnych pokolen itp Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Po co nam referendum - akcja Wykopki 2006 trwa! 22.06.07, 15:18 Wykopiemy wszystkie kartofle, buraki i oszołomy. Co do jednego! Odpowiedz Link Zgłoś
aplus po to zeby demokracji stalo sie zadosc, Geremek 22.06.07, 15:20 zrobil nam referendum po okraglym stole to my teraz zrobimy Bukielowi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 pieprzone pokraki zczynają pokrętną zagrywkę 22.06.07, 15:37 Te małe ch..ki widocznie inaczej nie potrafią. Są bezmyślni jak Edyta Górniak. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Głodować darmozjady pigule :)) 22.06.07, 18:40 Wcale mi was nie żal rozpolitykowane babsztyle podburzone przez czerwone związki zawodowe związane z SLD. Głodujcie sobie do woli. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus hehe ciekawe kto je bedzie leczyl, tumanstwo nie 22.06.07, 18:52 widzi ze podcina galez na ktorej siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: hehe ciekawe kto je bedzie leczyl, tumanstwo 22.06.07, 18:53 Fatyga pokłóciła się ze swoimi. No nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Apel do P.T. Lekarzy 22.06.07, 19:41 Drodzy Państwo! Będę pisał krótko. Przed reformą 1989 roku przekonywałem ludzi, że gdy państwo przestanie kontrolować ceny żywności i jakość potraw w knajpach, to nikt z głodu nie umrze. I nikt nie umarł. Przekonywanie teraz, że po zlikwidowaniu Ministerstwa Zdrowia i Opieki Społecznej oraz jego licznych agend nikt nie umrze jest więc poniżej poziomu, na jakim do Państwa piszę. Dość pisania o oczywistościach. Pora na działanie! Przestańcie sobie Państwo zawracać głowy rozwiązywaniem "problemu służby zdrowia". Istnieje moment, w którym zaprzestaje się reanimacji. Koniec! Osinowy kołek, by ten potwór nigdy już nie został przywrócony do życia - i weźcie się Państwo za leczenie pacjentów. Żadnych strajków! To tylko strata czasu i narażanie pacjentów na kłopoty. Po prostu z dniem 1 lipca złóżcie Państwo wszyscy wymówienia z pracy. Tego nikt Państwu nie może zabronić - i nie może Was o nic oskarżyć. Po tym Władza nie będzie już miała wyboru. Natychmiast zostanie przeprowadzona prywatyzacja. Budynki przychodni i szpitali, aparatura, itd. powinny zostać sprzedane z licytacji (całość forsy, minus 15% dla pracowników, na Fundusz Ubezpieczeń Społecznych!). Nowi właściciele będą Wam wynajmować dotychczasowe gabinety - o ile będziecie Państwo chcieli z nich akurat korzystać. I po problemie. Weterynaria została sprywatyzowana w ciągu dwóch miesięcy - i całkiem nieźle działa do dziś. Władza musi zrobić tylko kilka drobnych rzeczy: 1) Oddać każdemu te 186 zł miesięcznie pobierane na ubezpieczenie medyczne (by ludzie mieli z czego Państwu płacić...) 2) Rozwiązać Ministerstwo Zdrowia (pozostawiając przy MSWiA trzyosobową komórkę Naczelnego Epidemiologa Kraju), Narodowy Fundusz Zdrowia i wszystkie podobne pasożytnicze instytucje (wiecie Państwo, jak jest z rakiem: gdy się zostawi jedna komórkę, to po paru miesiącach odrasta w całości...) 3) Wsadzić (to piękne zadanie dla CBA, które powinno odczepić się od lekarzy i zająć problemem prawdziwej korupcji!) in gremio do kryminału Departament Polityki Lekowej obecnego MZiOS - czyli ludzi odpowiedzialnych za to, że leki w Polsce są średnio sześć razy droższe, niż mogłyby być, gdyby rządził wolny rynek, a nie gang cwaniaków. 4) Nie zajmować się ubezpieczeniem obywateli; bardzo wiele firm już dziś zapewnia leczenie kliniczne, w tym i zagraniczne, za składkę mniejszą, niż 186 złotych. To też należy zostawić rynkowi. Kto chce, niech się ubezpieczy. I to wszystko. Po wakacjach jeszcze jedna dziedzina życia zostanie przywrócona normalności. Nie wahajcie się! Nie bójcie się złożyć wymówienia. Popatrzcie: lekarze weterynarii z głodu nie poumierali! JŚw.Jan Paweł II powiedział: "NIE LĘKAJCIE SIĘ!" Więc zdecydujcie się wreszcie i, tak jak sugeruje p.dr Krzysztof Bukiel, poskładajcie te wymówienia. Niech po 90 latach Piekło wreszcie pochłonie ten socjalistyczny wynalazek: "służbę zdrowia". p.Janusz Korwin-Mikke Odpowiedz Link Zgłoś
aplus a dlaczego nie dowalic 60% aroganckiej Bochniarzow 22.06.07, 20:00 ej ? Tez tam dzisiaj polazla pstrykac sie w TVN to niech placi jak taka mondra. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Leczyć będą Ci normalni z cz.listy bukiela :)) 22.06.07, 18:58 Leczyć będą Ci normalni co nie strajkują z poczucia odpowiedzialności. Podpowiedzią dla pacjentów będzie przygotowana przez pana bukiela "czarna lista łamistrajków". To właśnie do tych lekarzy warto będzie chodzić bo już wiadomo, że najważniejsze dla nich jest dobro pacjenta a nie politykowanie na ulicach. Wstyd panie bukłak...biurkiel...tfu...bukiel :) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus tylko zeby Bukiel wydrukowal cz. liste zebym wiedz 22.06.07, 20:03 ial do kogo chodzic ;-) Jak zobaczy co tu powypisywalismy pewnie utajni a w TVN powie ze nikogo na czarnej liscie nie ma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu To Bukiel sie wstydzi tak brac wprost od Polakow? 22.06.07, 18:53 Czemu to Bukiel teraz taki wstydliwy? Ze nie w kopercie? To niech sobie Bukiel wsadzi do koperty. Bukiel, i tak jak da rzad to wszyscy beda wiedziec, ze to zdarte pieniadze od ludu. Od kiedy to Bukiel taki skrupulant?!!! lewar121 napisał: > Wcale mi was nie żal rozpolitykowane babsztyle podburzone przez czerwone > związki zawodowe związane z SLD. Głodujcie sobie do woli. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
5obserwator Re: Głodować darmozjady pig.... Bukiel trzymaj się 22.06.07, 20:12 lewar121 napisał: > Wcale mi was nie żal rozpolitykowane babsztyle podburzone Zawiśc przez ciebie przemawia,. Nie chciało się uczyć co. Teraz chciałbyś mieć wszystko darmo, kase też. Ale tak nie ma. Jestem prawicowa, ale medyków popieram. Bukiel trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Ile ci płaci PiS za propagandę, ch..u? 22.06.07, 23:45 lewar121 napisał: > Wcale mi was nie żal rozpolitykowane babsztyle podburzone przez czerwone związk > i > zawodowe związane z SLD. Głodujcie sobie do woli. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: po to zeby demokracji stalo sie zadosc, Gerem 22.06.07, 15:40 Jaro ma rację: pieniądze trzeba gdzieś nazbierać. Zatem koniec z przywilejami i ci co podatków nie płacą lub płacą symboliczne zaczynają oddawać "cesarzowi co cesarskie". Zatem: - podnosimy drugi próg podatkowy do ok 100k/rok - likwidujemy 3 próg (przestanie się opłacać ukrywanie dochodów, najbogatsi zaczną płacić podatki w Polsce) - wszystkich właścicieli ziem i nieruchomości obejmujemy podatkami, m.in. największego posiadacza ziemskiego w Polsce, kościół katolicki; jednocześnie koniec z przedsiębiorstwami "kultu" i np. za wino jest akcyza; - zgodnie z zasadą równości wobec prawa itd: posłowie zaczynają płacić podatki ZUS, likwidujemy KRUS, rolnicy zaczynają być równouprawnieni. Jaro, pierwszy raz mogęcie poprzeć, o ile uczciwie (a przecież mówisz, że jesteś uczciwy) podniesiesz podatki. Uczciwie będzie podnieść tym, którzy ich nie płacą i stoją ponad prawem, co uczciwe nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rex33 Re: po to zeby demokracji stalo sie zadosc, Gerem 22.06.07, 16:26 Popieram i dodaję: - nasi żołnierze natychmiast wracają z Iraku (dosyć wydawania pieniędzy polskich podatników za niską cenę ropy dla USA), - nasi żołnierze wacaja natychmiast z Afganistanu (niech USA toczą zemstę na Talibach za pieniądze swoich podatników) - rolnicy muszą zacząć płacić podatki i składki tak jak każdy wykonujący działalność gospodarczą (koniec przywilejów dla tych co najgłośniej krzyczą) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: po to zeby demokracji stalo sie zadosc, Gerem 22.06.07, 17:03 kontonaspam napisał: > - podnosimy drugi próg podatkowy do ok 100k/rok > - likwidujemy 3 próg (przestanie się opłacać ukrywanie > dochodów, najbogatsi zaczną płacić podatki w Polsce) > - wszystkich właścicieli ziem i nieruchomości obejmujemy > podatkami, m.in. największego posiadacza ziemskiego w Polsce, > kościół katolicki; jednocześnie koniec z przedsiębiorstwami > "kultu" i np. za wino jest akcyza; > - zgodnie z zasadą równości wobec prawa itd: posłowie zaczynają > płacić podatki ZUS, likwidujemy KRUS, rolnicy zaczynają być > równouprawnieni. > > Jaro, pierwszy raz mogęcie poprzeć, o ile uczciwie (a przecież > mówisz, że jesteś uczciwy) podniesiesz podatki. Uczciwie będzie > podnieść tym, którzy ich nie płacą i stoją ponad prawem, co > uczciwe nie jest. bardzo mądry post. gratuluję. niestety, tak by potrafili postąpić tylko cywilizowani ludzie, a Kaczyńscy do takowych nie należą. Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult wg PiS strajkujące poturbowały się i nie chcą rozm 22.06.07, 15:41 ów Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:PIS to partia dla hołoty założona przez hołotę 22.06.07, 15:44 No i przez byłych agetów SB oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kazo9 Niedługo będzie jak dawniej. 22.06.07, 16:50 Kim jest też zarośnięty wąsami Bukiel.Czy ktoś ma choćby jeden przykład że on w swoim życiu coś stworzył dla innych lub przysłużył się jakiejś społeczności czy zwykłym obywatelom. Wszyscy to wiedzą że w szpitalach ordynatorzy, dyrektorzy czy inne osoby decyzyjne biorą lewą kasę pod stołem nie tylko od pacjentów ale tez od dostawców sprzętu firm leasingowych czy banków za pomocą wszelkiego typu pośredników. Często ten sprzęt i te kwoty są bardzo duże gdzie oddanie np 5%-10% wartości dla osoby decydującej o wyborze to małe piwo dla dostawcy czy nawet instytucji finansującej. A jeżeli sprzęt kosztuje np 500 000 to łatwo policzyć ile to jest. Oczywiste jest też to że środowisko lekarskie jest bardzo podobne np do prawników którzy w ostatnich latach stworzyli sobie Państwo w Państwie i panicznie reagują na zmniejszenie ich przywilejów. Obecny rząd zaś też rozumie że lekarze dla społeczeństwa to ważna grupa i całe to zamieszanie obniży poparcie dla nich. Te wszystkie wypowiedzi tutaj na forum bardzo dobrze pokazują też mentalność polskiego społeczeństwa która nie wiele się różni niż w czsach głębokiej komuny kiedy to wszystko co państwowe to nie nasze i Państwo trzeba uwalić i okraść a płacenie podatków jest tylko dla frajerów. Polska i Polacy wolą pseudo uśmiechniętych i ładnie wyglądających cwaniaków którzy dobrze prezentują się w TV a co robią na boku to nie ważne. "Bo przecież Państwo-co to jest ? Mi polakowi należy się wszystko bez wysiłku i bez pracy" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: Niedługo będzie jak dawniej. 22.06.07, 17:14 kazo9 napisał: > Kim jest też zarośnięty wąsami Bukiel.Czy ktoś ma choćby jeden przykład że on w > swoim życiu coś stworzył dla innych lub przysłużył się jakiejś społeczności czy > zwykłym obywatelom. > Wszyscy to wiedzą że w szpitalach ordynatorzy, dyrektorzy czy inne osoby > decyzyjne biorą lewą kasę pod stołem nie tylko od pacjentów ale tez od dostawcó > w > sprzętu firm leasingowych czy banków za pomocą wszelkiego typu pośredników. > Często ten sprzęt i te kwoty są bardzo duże gdzie oddanie np 5%-10% wartości dl > a > osoby decydującej o wyborze to małe piwo dla dostawcy czy nawet instytucji > finansującej. A jeżeli sprzęt kosztuje np 500 000 to łatwo policzyć ile to jest > . > dowody, dowody, misiu!!! łatwo tak wszystkich zbiorowo oskarżać. jakież to typowo pisowskie. a swoją drogą, co Kaczory do tej pory zrobiły dla jakiejś społeczności, oprócz rozpierdzielania wszystkiego do okoła. co zrobił n. Gosiewski, oprócz durnego peronu we Włoszczowej. wogóle, co do tej pory zrobił cały PiS????? Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Kim jest Bukiel - jest śmieciem 22.06.07, 19:40 kazo9 napisał: > Kim jest też zarośnięty wąsami Bukiel Kim jest? Jest śmieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: Jest kasa na referendum, nie ma na podwzyki? 22.06.07, 15:13 Rząd chce zwalić odpowiedzialność na obywateli, coś nowego LOL Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Bo obywatele stoja tam, gdzie kiedys stalo ZOMO 22.06.07, 15:15 rzad zas twardo sie trzyma jedynie slusznej strony CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus na pewno zaden Bukiel nie bedzie mi mowil na co 22.06.07, 15:31 maja isc moje podatki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Powinieneś się podpisać - pielęgniarki :)) hahaha 22.06.07, 18:48 Powinieneś się podpisać - pielęgniarki :)) hahaha Warszwiacy już maja serdecznie dość tych wybryków pigulich. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Wzost podatkow konieczny! 22.06.07, 15:15 We bogatej Francji najwyzszy prog podatkowy to 65% a Sarko ma go obnizyc do 50% natomiast 51% spoleczenstwa nie placi nic bo sa ponizej progow. Na rodzine podatki liczy sie zbiorczo tzn. 2 rodziciw + dziecko = wspolne dochody do opodatkowani dzili sie na 2,5, jesli 2 rodzico+2 dzieci=dzieli sie przez 3, jesli 2+3 dzieci=dzieli sie przez 4 itd. to jest panstwo prorodzinne! Pit wypelnia sie w 5 minut wpisuja zarobki + korzysci w naturze (samochod sluzbowy, mieszkanie sluzbowe, etc), procenty z lokat i gieldy, a odpisuje sie rzeczywiste i konieczne koszty uzyskania przychodu (dojazdy do pracy wlasnym lub publicznym srodkiem transportu, komuter, komorke, nawet garnitur etc.) przedstawiajac rachunki Przedsiebiorca wyplaca sobie pensje ktora tez wpisuje do podatku , a w przypadku strat firmy pensja moze byc mniejsza i podatek tez mniejszy. W biednej Polsce najwyzszy prog dla Kulczykow i innych miliarderow to 35% a najnizszy dla emerytow i bezrobotnych to 19%. Cos tu jest nie tak... Proponuje wprowdzic wreszcie w Polsce system francuski jako najbardziej sprawiedliwy i skuteczny. A w Polsce oglupiali ludzie jak ciemna maca daja sabie wmawiac przez TVN etc; ze podatki dla bogatych sa juz teraz za duze. Ludzie obudzcie sie!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Wzost podatkow konieczny! 22.06.07, 15:19 Zgadzam sie z toba :) Mnie najbardziej podoba si emodel skandynawski. Ale w tym przypadku, ten rzad ma jedynie na celu sklocenie spoleczenstwa z pielegniarkami. ja tak wierze w ta podwyzke podatkow jak w tanie panstwo i 3 miliony mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
haritka do euro67 mnasz racje ale nie tego chce kaczor 22.06.07, 15:25 on chce by ludzie pogonili pielegniarki i lekarzy bojac sie podatkow bo to zwykly tchorz Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek co za debilne pomysly 22.06.07, 15:40 Miliarderzy jak Kulczyk nie placa podatkow w postaci PIT - to tacy kretyni jak ty moga to wymyslic, no i lewactwo, ktore tez pierd* bez sensu. Z francji wszyscy bogatsi uciekaja do jakiegos Monaco czy innych rajow podatkowych i francja g* ma a nie podatki, a haracze placa ci ktorych nie stac na rozne kombinacje. Poza tym system francuski jest idealny dla nierobow - tam najwiecej sie pleni roznego badziewia, ktoremu nie chce sie robic, za to chetnie pala autobusy, gdy im nie chca dzwigac _naleznych_ (haha) zasilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Wzost podatkow konieczny! 22.06.07, 15:44 Podatki dla najbogatszych są za duże. Sąna tyle duże, że opłaca się kombinować i wogóle ich tu nie płacić. I to mnie wnerwia, bo ja od swojego dochodu oddaje ponad 30%, a mój szef zameldowany jest poza polską i płaci dużo mniej podatków od dużo większych kwot. euro67 napisał: > We bogatej Francji najwyzszy prog podatkowy to 65% a Sarko ma go obnizyc do 50% (...) > A w Polsce oglupiali ludzie jak ciemna maca daja sabie wmawiac przez TVN etc; > ze podatki dla bogatych sa juz teraz za duze. > Ludzie obudzcie sie!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papyr Re: Wzost podatkow konieczny! 22.06.07, 22:21 I na Slowacji obowiazkuje podatek 19% dla wszystkich, milionerow oraz bezrobotnych. Tam tez cos nie tak, jak w Polsce czy Francji. To "cos" to wlasnie podatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Zgadza sie. To jedyny cel: sklocic spoleczenstwo 22.06.07, 15:07 Jak to spiewal kazik: "Ty mowisz dziele i rzadze, dziele i rzadze..." hmm.. w sumie cala zwrotka byla taka: "Czy pamiętasz kiedy od ciebie odjeżdżałem Bracia i siostry przekazali mi twoją wolę Idź spokojnie, powoli, nie ustępuj nikomu Tylko głupcy tracą nad sobą kontrolę Tylko nasi wrogowie tracą nad sobą kontrolę Nad sobą kontrolę Ty mówisz dzielę i rządzę, dzielę i rządzę Rozdzielam wrzucone pieniądze Dzielę i rządzę, dzielę i rządzę Jestem, tu jestem, o tronie myślę Ty dzielisz i rządzisz, dzielisz i rządzisz Dookoła się biją a ty ciągle trwasz Dzielisz i rządzisz, dzielisz i rządzisz Do domu każdy swój zwyczaj wprowadzasz" Odpowiedz Link Zgłoś
gra_planszowa Re: Premier-paranoik chce nas skłócić tym pomysłe 22.06.07, 16:12 sumienie.lk napisał: > Bo każdy rozsądnie myślący wie, że podnoszenie podatków nic nie da. Tymczasem > (nie)rząd, zamiast przystąpić do reformy słuzby zdrowia, ucieka przed > odpowiedzialnością za niepopularne decyzje. Inni bez obaw reformowali służbę zdrowia i mamy to co mamy. Nie dziwię się że Kaczyńscy sa powściągliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Premier-paranoik chce nas skłócić tym pomysłe 22.06.07, 16:31 sumienie.lk napisał: > Bo każdy rozsądnie myślący wie, że podnoszenie podatków nic nie da. Tymczasem > (nie)rząd, zamiast przystąpić do reformy słuzby zdrowia, ucieka przed > odpowiedzialnością za niepopularne decyzje. Zdecyduj sie na cos Popierasz na ta chwile absurdalne zadania medykow, bez obciazenia nasz wszystkich tymi kosztami. Nie dla zwiekszenia podatkow, by zdobyc srodki na podwyzki Nie dla zmniejszenia podatkow, aby dac kopa gospodarce i ludzie zarabiali wiecej Niech rzad przeprowadzi reforme sluzby zdrowia, ale wara od naszych pieniedzy. Kto ma to sfinasowac? UE, czy Chiny, a moze Rosja Z sondazu TVN wynika ze 2/3 popiera zadania medykow wielokrotnej podwyzki, rowniez nauczycieli, gornikow. Czy az tak zle jest w Polsce, ze tylko 1/3 mysli i nie korzysta z roznych form preferencji placowych. Szok 1 pracujac baranek doplaca do 2 cwaniaczkow pozorujacych prace lub lezacych pod grusza. 20 lat temu proporcja byla odwrotna. Jasno wypowiedzcie sie, ZGADZAMY sie na dodatkowe opodatkowanie miesiecznie 120 zl, przecietnie na pracujacego z przeznaczeniem dla medykow. Dla gornikow 150 zl miesiecznie, dla rolnikow 150 zl miesiecznie, dla nauczycieli 50 zl miesiecznie. O tyle mozemy wiecej zarabiac, gdyby nie te doplaty. Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Premier-paranoik chce nas skłócić tym pomysłe 22.06.07, 17:33 sumienie.lk napisał: > Bo każdy rozsądnie myślący wie, że podnoszenie podatków nic nie da. Tymczasem > (nie)rząd, zamiast przystąpić do reformy słuzby zdrowia, ucieka przed > odpowiedzialnością za niepopularne decyzje. Chce napuścić jednych na drugich. Kaczor jest wierny swoim przyzwyczajeniom. Wie dokładnie, że referendum nie odbędzie się, nie będzie również zwiększenia podatków... Odpowiedz Link Zgłoś
5obserwator Re:Bukiel popieramy cie-pacjenci 22.06.07, 20:04 Państwowa służba zdrowia to fikcja. Lekarze nie informują o możliwościach leczenia, bo NFZ na to nie stać. Gdyby była prywatna mój tata żył by dłużej. Najgorsza jest niewiedza. Reforma sł zdr. i tak będzie. Tylko z tą różnicą, że jak powyganiają naszych lekarzy na zachód to u nas będzie znacznie drożej, nie będzie konkurencji. Teraz u nas strach chorować. Odpowiedz Link Zgłoś
gra_planszowa Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 16:03 maretina napisała: > lubie go. facet konkretny i zawsze ma mocne argumenty:) > Jest akurat wręcz odwrotnie. Facet jest niekonkretny i nie ma żadnych argumentów. Głodówka dobrze mu zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
gra_planszowa Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 16:06 maretina napisała: > lubie go. facet konkretny i zawsze ma mocne argumenty:) > A ja go nie lubię. Zero konkretów i jeszcze mniej argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 21:34 maretina napisała: > lubie go. facet konkretny i zawsze ma mocne argumenty:) Bukiel to kretyn! Takich idiotów w Polsce jest wiecej! Czas najwyzszy aby zabronic jakiej nkolwiek działalnosxi zwiazkom zawodowym! nie dawac podwyzki lekarzom! Wymienic złotowke na Euro i negopcjować podwyzki dla wszystkich z wyjatkienm lekaRZY! Ci bandyci kradna pacjetów z PZU i każa sobie laxic za prywatne wizyty w 'domu' po godzinach! Pielegniarki pownny miec prawo do wypisywaniaa recept! Podwyzka dla pielegniarek a nie dla złodziei lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
kwicolek Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 14:55 Pieniądze w budżecie są,tylko komuś trzeba zabrać żeby dać konowałom. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 14:58 Może trzeba przestać je dawać pasożytom jadącym na KRUS-ie ? Odpowiedz Link Zgłoś
roger45 Ludzie Placzą ze smiechu: Olejniczak po angielsku 22.06.07, 15:05 Fonetyczny Skrypt Olejniczaka: "łelkam ewrybadyi! its e grejt pleżer for mi end for maj koligs to si ol ju hir. tu si ju in poland. Łi kam from sołmeni difrent kantris, bat wer is łan fing łi hew in komon. Łidu łontu mejk jurop endi łord e beter plejs. End łi hew ałer juf, ałer entziazm end łil tu du soł..." www.youtube.com/watch?v=g45OBLlpvSU Odpowiedz Link Zgłoś
mgibson Za to kaczory nie kwaczą nawet po polsku 22.06.07, 16:00 Prezio "z Wolski do Polski" oraz sapiący, stękający i mlaskający Lechu za to są poliglotami... Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 its e grejt pleżer for 22.06.07, 19:48 roger45 napisał: > Fonetyczny Skrypt Olejniczaka: > "łelkam ewrybadyi! > its e grejt pleżer for mi end He, he. Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Bukiel wydygał. Boi się, 22.06.07, 14:56 że ludzie jeszcze bardziej znienawidzą lekarzy. Jestem za podniesieniem podatków. Tylko również za tym żeby każdy łachmyta płacił za swoje błędy z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Bukiel wydygał. Boi się, 22.06.07, 14:58 sznicel4 napisał: > że ludzie jeszcze bardziej znienawidzą lekarzy. teraz lekarze sa szanowani, nie sa znienawidzeni itd.... litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: Bukiel wydygał. Boi się, 22.06.07, 15:12 Ostatnia rzecz, ktora potrzebuje lekarz, to milosc ciemnego ludu. Pacjent to obiekt pracy dobrze wyksztalconego specjalisty. Poniewaz lekarze maja bardzo mocne argumenty, napewno uda im sie wynagocjowac lub wymusic godziwa zaplate. Potwierdzi to kazdy, ktorego wlasnie cos mocno boli. Samemu idac do lekarza nie oczekuje zadnych sentymentow, tylko fachowej i skutecznej uslugi. I zgadzam sie zaplacic wiecej lekarzowi niz hydraulikowi lub natariuszowi. Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Jarosław Goebels 22.06.07, 14:57 Premier wykapany brat s-syn swojego brata prezydenta s-syna Odpowiedz Link Zgłoś
haritka likwidacja krus, senatu i czesci poslow 22.06.07, 15:02 kasy fiskkalne do adwokatow i lekarzy,prywatyzacja sluzby zdrowia, reforma zus lepsza sciagalnosc skarbowki, likwidacja dotacji dal kosciola i podatek od wielkich obszarnikow ziemskich jakim jest kosciol itd - tu szukaj oszczednosci a nie chowaj sie zareferendum, sczuj ludzi na siebie itd. Nigdy w zyciu uczciwie nie pracowales zawsze byles u mamusi na garnuszku a pchasz sie do rzadzenia . Powinnienes sie leczyc z nienawisci do ludzi a i tchorzostwa Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jarosław Goebels 22.06.07, 16:44 36krzysiek napisał: > Premier wykapany brat s-syn swojego brata prezydenta s-syna Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To pomysł aby napuścić całe społeczeństwo na 22.06.07, 15:02 służbę zdrowia. Kaczor - bezczelny manipulator. Niech przestanie płacić na Światynię Opaczności i odprawy dla Wildsteina to pieniądzę się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Kaczyńskich na kopach trzeba wyprowadzić... 22.06.07, 15:05 Oni już z niczym sobie nie radzą - psują nam opinię w Brukseli i chcą nas skłócić w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz W Brukseli Kaczory akurat mają racje... 22.06.07, 15:08 Tam trzeba kogoś, kto z uporem muła będzie bronił się przed Niemcami, Francją i Anglią. Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Re: W Brukseli Kaczory akurat mają racje... 22.06.07, 15:11 I sprzymierzał z Watykanem Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk I zostaną ze swoimi racjami, jak z ręką w nocniku 22.06.07, 15:22 Bo w negocjacjach nie jest istotne, kto ma rację, ale kto ugrał swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff mowa i mowa 22.06.07, 15:05 Dlaczego słuchając premiera, mimo że używa polskiego języka, to nic nie rozumiem, a dlaczego jak mówi Bukiel, pielęgniarka, czy jakikolwiek przedstawiciel służby zdrowia (zresztą nie tylko, ale teraz to gorący temat) to wszystko jest jasne, podane jak estetyczne danie na talerzu i przede wszystkim zrozumiałe. Spokojne, wyważone. Konkretne. Ot dylemat? Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: mowa i mowa 22.06.07, 16:03 uasthoff napisał: > Dlaczego słuchając premiera, mimo że używa polskiego języka, to nic nie > rozumiem, a dlaczego jak mówi Bukiel, pielęgniarka, czy jakikolwiek > przedstawiciel służby zdrowia ---------------------------------------------------------- trudno żeby hołota zrozumiała prawdziwego inteligenta natomiast hołota hołotę zawsze zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: mowa i mowa 22.06.07, 16:07 Nie sądziłem że Bukiel to prawdziwy inteligent, bo na takiego nie wygląda. Kaczyński nim nie jest na pewno, no chyba że za miernik inteligencji uznamy Leppera. centaur1 napisał: > trudno żeby hołota zrozumiała prawdziwego inteligenta natomiast hołota hołotę > zawsze zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
we28 Re: mowa i mowa 22.06.07, 18:59 quasthoff napisał: > Dlaczego słuchając premiera, mimo że używa polskiego języka, to nic nie > rozumiem, a dlaczego jak mówi Bukiel, pielęgniarka, czy jakikolwiek > przedstawiciel służby zdrowia (zresztą nie tylko, ale teraz to gorący temat) to > > wszystko jest jasne, podane jak estetyczne danie na talerzu i przede wszystkim > zrozumiałe. Spokojne, wyważone. Konkretne. Ot dylemat? Oj jakiś ty głupi. Nie rozumiesz ? Kaczorów nienawidzisz i oni zawsze dla ciebie będą niezrozumiali a ci co ich atakują przeciwnie. Akceptujemy to co kochamy i temu przyznajemy racje. Gdyby twój tatko powiedział komuś że zamiast ręki może podać nogę albo schlał na cmentarzu to powiedział byś ,że musiał go ktoś bardzo zdenerwować albo miał chore golenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeczuss Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 15:08 Kaczorki nie znają się na gospodarce i to było wiadomo wcześniej kropka Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 15:09 Pieniadze sa tylko by trzeba sciemniaczy jadacych na KRUS'ie wyeliminowac, sprywatyzowac sluzbe zdrowia, zlikwidowac nierentowne kopalnie zeby ich bez sensu nie dotowac z kieszeni podatnika, ograniczyc biurokracje wszedzie w placowkach panstwowych, zaprzestac z mnozeniem posad urzedowych na wszystkich szczeblach stanowisk od rzadu po najnizsze urzedy, zmniejszyc podatki i uproscic procedury urzedowe a ponad to wszystko to zajmowac sie aktualnymi problemami panstwa a nie rozwodzic sie nad historia panstwa. No i jeszce jedno UCHWALAC DOBRE PRAWO A NIE NOTORYCZNIE BUBLE PRAWNE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lebaim Nie absurdalny a perwersyjny! 22.06.07, 15:10 Nikt nie lubi płacić podatków. Więc Jarek sobie chytrze wymyślił, że zapyta ludzi: chcecie płacić wyższe podatki bym mógł dać większą kasę lekarzom? No i naród oczywiście powie - Spadaj! No i Jarek powie lekarzom: naród nie chce byście więcej zarabiali. Jak w przedszkolu. Tylko, Panie Jarku, naród nie jest taki durny jak Pan myśli. Proszę o więcej szacunku dla ludzi! I zabierzcie się w końcu do roboty zamiast młócić słomę, podejmijcie niepopularne decyzje, sprywatyzujcie służbę zdrowia (bez demagogii, że będzie tylko dla bogatych) a jak nie potraficie tego zrobić, to oddajcie władzę i niech to zrobi ktoś, kto się na tym zna i ma przygotowanych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Nie absurdalny a perwersyjny! 22.06.07, 15:13 optymista. to dlaczego PiS ma utzrymujące się poparcie w granicach 25%. Naród jest ciemny, Kurski miał rację. lebaim napisał: >Tylko, Panie Jarku, naród nie jest taki durny jak Pan myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
frankk Re: Nie absurdalny a perwersyjny! 22.06.07, 15:37 25% to mohery. Niech strajkują jak najdłużej, to może PiSowi spadnie poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Nie absurdalny a perwersyjny! 22.06.07, 15:15 a w ogole jest w tym kraju ktos taki ? bo nie widze ... Odpowiedz Link Zgłoś
saunders Pomysł premiera jest genialny 22.06.07, 15:13 ja chcę także głosować czy jestem za obniżeniem pensji prezesom, dyrektorom, senatorom i pracownikom administracji rządowej. Mam nadzieję, że premier nie wycofa się także przed takim referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Bukiel ekonomista lepiej wie od Gilowskiej :))) 22.06.07, 15:13 Państwo ma DAĆ i już. Jak rządzili kumple doktorka Bukiela z SLD to było cichutko. A jak rząd dał w zeszłym roku to...znaczy ,że sie BOI:))) Chyba sie doktorku przeliczysz a z toba twoi ,,promotorzy'':)))) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 panie bukiel,radzę udać się na rozbrat,oni dadzą 22.06.07, 15:17 amanasunta napisała: > Państwo ma DAĆ i już. > Jak rządzili kumple doktorka Bukiela z SLD to było cichutko. > A jak rząd dał w zeszłym roku to...znaczy ,że sie BOI:))) > Chyba sie doktorku przeliczysz a z toba twoi ,,promotorzy'':)))) tyle co przez lata swych rządów -powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa milcz 22.06.07, 15:18 RAZ: jakoś nikt nie urządzał referendum w sprawie podwyżki VAT na mat budowlane, likwidacji ulgi odsetkowej, wcześniejszych emerytur dla górników, dwa: koro 8 mln na nagrody dla kolesi może przejść sobie 'ot tak' to znaczy że kasa JEST. Proste pisowski ptasi móżdźku? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 zanim zamilknę-powiem 22.06.07, 15:22 należy im dać dokładnie tyle ,ile dostali za poprzednich rządów,ani gronia więcej,wszak nie ma z czego ,gospodarka się zawaliła,kapitał uciekł i trwa kryzys argentyński,zatem niech komuszki w kitlach spadają na rozbrat,albo do ekonomisty tuska:))) miłego dnia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa he he 22.06.07, 15:28 p-przysz. Tylko całkowita prywatyzacja służby zdrowia jest wyjściem z sytuacji. A Kaczyński nie maj jaj, zeby to zrobić. Boi się, że poleci ze stołka na najbliżsych wyborach, bo obiecał gruszki na wierzbie. Miłość do stołka przysłania mu rzeczywiste problemy. Jak na każdego komunistę przystało Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: he he 22.06.07, 15:32 el_dvpa napisał: > p-przysz. Tylko całkowita prywatyzacja służby zdrowia jest wyjściem z sytuacji. > > A Kaczyński nie maj jaj, zeby to zrobić. Boi się, że poleci ze stołka na > najbliżsych wyborach, bo obiecał gruszki na wierzbie. Miłość do stołka > przysłania mu rzeczywiste problemy. Jak na każdego komunistę przystało mnie to wali jaka będzie służba zdrowia,całkowicie prywatna czy także publiczna- i tak leczę się prywatnie,zastanawiam się jeno gdzie będzie leczyć się biedota Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: he he 22.06.07, 15:42 tym samym płacisz podwójnie. m15 napisał: > mnie to wali jaka będzie służba zdrowia,całkowicie prywatna czy także publiczna > - > i tak leczę się prywatnie,zastanawiam się jeno gdzie będzie leczyć się biedota Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: he he 22.06.07, 15:42 Takie rozwiązanie uznaję za poprawne! Całe życie leczę się za forsę...tylko bez zwrotów z ubezpieczenia. Swoją drogą, składki na opiekę zdrowotne też płacę. Wolę płacić, ale nie podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: milcz 22.06.07, 15:27 el_dvpa napisał: > RAZ: jakoś nikt nie urządzał referendum w sprawie podwyżki VAT na mat > budowlane, Zapytaj o to Millera odsyłam do Traktatu Akcesyjnego z 2002 roku :)))) > likwidacji ulgi odsetkowej, Jak wyzej :))) > wcześniejszych emerytur dla górników, Niech pracuja do 65 lat a z nimi też np. tancerze :))) I tak to MNIEJ niż mieli :)))) > dwa: koro 8 mln na nagrody dla kolesi może przejść sobie 'ot tak' to znaczy że > kasa JEST. Proste pisowski ptasi móżdźku? Ok.8 dużych baniek do podziału dla doktorków,siostrzyczki....Po ile wypadnie JEDNORAZOWO :)))) Jesteś typowym okazem polactwa !!!!! ,,misiu o małym rozumku''. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa milcz ignorancie 22.06.07, 15:41 co za m_a_t_o_ł RAZ: Unia wymaga, by mat budowlane były sprzedawane z podstawową stawką VAT. A kto powiedział że podstawowa stawka VAT ma wynosić 22%? Może spokojnie wynosić 15% (dolne widełki). Ciężko zakumać różnicę? DWA: Unia NIE wymagała nigdy likwidacji ulgi odsetkowej. TRZY: A kto podnosił łapki w głosowaniu za przyznaniem wcześniejszych emerytur górnikom? krasnoludki czy sojusz PiS-LPR-SLD-PSL-SO? CZTERY: osiem baniek to przykład pierwszy z brzegu. dorzuć sobie wszystkie agencje rządowe, wojskowe i rolne (miały być zlikwidowane, ale jak na prawdziwych komunistów przystało lepiej posadzić tam towarzyszy partyjnych), niezreformowany KRUS (łoj, kołalicja się rozpadnie), największa liczbę ministrów od 17 lat, największą liczbę wicepremierów (w tym bez teki),kasa na światynię, o paliwie za 300 tys dla posła bez samochodu nie wspomnę. dodaj sobie to wszystko i znajdą się środki dla lekarzy. Podnoszenie podatków do pomysł godny rasowego komunisty. Każdy średnio rozgarnięty człowiek zacznie szukać oszczędności podsumowując posłuże się twoim cytatem > Jesteś typowym okazem polactwa !!!!! ,,misiu o małym rozumku''. Miłego weekendu za partyjnej masówce. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: milcz ignorancie 22.06.07, 15:57 el_dvpa napisał: co za m_a_t_o_ł > > RAZ: Unia wymaga, by mat budowlane były sprzedawane z podstawową stawką VAT. A > kto powiedział że podstawowa stawka VAT ma wynosić 22%? Może spokojnie wynosić > 15% (dolne widełki). Ciężko zakumać różnicę? ILe wynosi ,,podstawowa''w RP ? > DWA: Unia NIE wymagała nigdy likwidacji ulgi odsetkowej. To sobie poczytaj Traktat. > TRZY: A kto podnosił łapki w głosowaniu za przyznaniem wcześniejszych emerytur > górnikom? krasnoludki czy sojusz PiS-LPR-SLD-PSL-SO? I SLD i PO też :) > CZTERY: osiem baniek to przykład pierwszy z brzegu. dorzuć sobie wszystkie > agencje rządowe, wojskowe i rolne (miały być zlikwidowane, ale jak na > prawdziwych komunistów przystało lepiej posadzić tam towarzyszy partyjnych), > niezreformowany KRUS (łoj, kołalicja się rozpadnie), największa liczbę > ministrów od 17 lat, największą liczbę wicepremierów (w tym bez teki),kasa na > światynię, o paliwie za 300 tys dla posła bez samochodu nie wspomnę. dodaj > sobie to wszystko i znajdą się środki dla lekarzy. > > Podnoszenie podatków do pomysł godny rasowego komunisty. Każdy średnio > rozgarnięty człowiek zacznie szukać oszczędności............ żeby je rozdać ,bo po co oszczędnosci.:)))) > podsumowując posłuże się twoim cytatem > > > Jesteś typowym okazem polactwa !!!!! ,,misiu o małym rozumku''. > > Miłego weekendu za partyjnej masówce. A tobie ograniczeniu w piciu napojów wyskokowych ,szczególnie latem oraz trochę więcej krytycyzmu do wszystkiego co GW i TVN nadaje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: milcz ignorancie 22.06.07, 16:03 amanasunta napisała: > ILe wynosi ,,podstawowa''w RP ? w czyich rękach jest jej obniżenie? > To sobie poczytaj Traktat. Nie czytałeś traktatu. ten kto to pisał w jednym z "prawicowych" pism też sobie tego trudu nie zadał > I SLD i PO też :) O SLD pisałem. PO była przeciw. Można sprawdzić na stronach sejmowych. ale do trzeba trochę wysiłku. > A tobie ograniczeniu w piciu napojów wyskokowych ,szczególnie latem oraz trochę > więcej krytycyzmu do wszystkiego co GW i TVN nadaje :)))) Nie mierz mnie swoją miarą. sporadycznie piję wino. więcej krytycyzmu względem TVPiS i Rzepy Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: milcz ignorancie 22.06.07, 16:11 el_dvpa napisał: > amanasunta napisała: > > > ILe wynosi ,,podstawowa''w RP ? > w czyich rękach jest jej obniżenie? Rzadu czy Sejmu ? > > To sobie poczytaj Traktat. > Nie czytałeś traktatu. ten kto to pisał w jednym z "prawicowych" pism też sobie > tego trudu nie zadał Jaaasne w Traktacie ma być tak jak Ty chcesz! > > I SLD i PO też :) > O SLD pisałem. PO była przeciw. Można sprawdzić na stronach sejmowych. ale do > trzeba trochę wysiłku. Sorry Po było przeciw i tu sie z PO zgadzam. > > A tobie ograniczeniu w piciu napojów wyskokowych ,szczególnie latem oraz > trochę > > więcej krytycyzmu do wszystkiego co GW i TVN nadaje :)))) > Nie mierz mnie swoją miarą. sporadycznie piję wino. więcej krytycyzmu względem > TVPiS i Rzepy Co to jest TVPIS ? Publiczna czy TRWAM ?:)) A Rzepą róznie bywa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: milcz ignorancie 22.06.07, 16:17 amanasunta napisała: > > Sejmu czy rządu? władzy, niezależnie która opcja jest przy korycie > Jaaasne w Traktacie ma być tak jak Ty chcesz! twierdzisz, że UE ustala jakie mogą byc ulgi od dochodu? większej bzdury nie słyszałem. > Sorry Po było przeciw i tu sie z PO zgadzam. No. to zajrzyj teraz do ustaleń i zrewiduj pogląd n/t ulgi odsetkowej. ale do materiałów źródłowych, a nie publicystyki Michałkiewicza czy Ziemkiewicza > Co to jest TVPIS ? Publiczna czy TRWAM ?:)) nie odróżniam jednego od drugiego > A Rzepą róznie bywa :))) jak z każdą gazetą na którą ma wpływ władza Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Bukiel ekonomista lepiej wie od Gilowskiej : 22.06.07, 15:25 1. Kto powiedział, że Gilowska jest etalonem wśród ekonomistów? 2. Co dał rząd i komu? Jak do tej pory, to kasę daje tylko UE. 3. Na razie przeliczył się rząd, że problem rozejdzie się po kościach... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Bukiel ekonomista lepiej wie od Gilowskiej : 22.06.07, 15:33 consens napisał: > 1. Kto powiedział, że Gilowska jest etalonem wśród ekonomistów? Bhyba jednak lepsza z niej ekonomistka od lek.med.Bukiela :))) > 2. Co dał rząd i komu? Jak do tej pory, to kasę daje tylko UE. Rząd ma dawać.Po równo i dużo.Doktorek po studiach 5000 po 2 latach 7500.:)))) Bo tak polactwo chce :))) > 3. Na razie przeliczył się rząd, że problem rozejdzie się po kościach... Licze ,że nie.Premierowi potrzeba stanowczości Małgośki b.premiera GB! ........................ ,,Najgorsza rzecz gdy pokrętna głowa prawdą nzywa nieprawdziwe słowa'' To o Tobie pisał Rej Mikołaj pan na Nagłowicach Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ..od Gilowskiej : - "Beaty" Gilowskiej ???? 22.06.07, 15:43 amanasunta napisała: > Państwo ma DAĆ i już. > Jak rządzili kumple doktorka Bukiela z SLD to było cichutko. > A jak rząd dał w zeszłym roku to...znaczy ,że sie BOI:))) > Chyba sie doktorku przeliczysz a z toba twoi ,,promotorzy'':)))) Trzeba sprawdzić czy Kurtyka ma haki na Gilowską. Odpowiedz Link Zgłoś
kj1971 Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 15:17 i bardzo dobrze, niech strajkuja! czas najwyzszy, zeby ludzie wyszli na ulice. nie rozumiem w jaki sposob ci ludzie sa przy wladzy. co wam ludzie do glow strzelilo, ze na nich glosowaliscie??? nikt tak spoleczenstwa nie podzieli jak Kaczory i Giertych razem wzieci. nawet komuna tak Polakow nie podzielia, wrecz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
miki651 Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 15:19 No to bukiel pokazał, jakich mamy lekarzy. Nie umieją nawet liczyć. Nie ma obawy, żeby wyjechali. Kto chciałby, żeby leczyły go takie konowały. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Słowa premiera z 1993 roku o demonstracjach 22.06.07, 15:20 "Głos Szczeciński" 6-7 marca 1993 r. Zbigniew Jasina: Nie sądzi Pan, że demonstracja uliczna może być niebezpieczna dla funkcjonowania państwa?> Jarosław Kaczyński, prezes PC: Przyznaję, że z tej warszawskiej manifestacji jestem bardzo zadowolony. Od bardzo wielu lat, nawet w stanie wojennym, nie mieliśmy w stolicy demonstracji politycznej takiego wymiaru. Tysiące ludzi zebrało się nie po to, by walczyć o przysłowiową kiełbasę. Dla mnie jest to właśnie znak powrotu normalności w Polsce. Ci, którzy twierdzą, że demonstracja uliczna jest czymś nienormalnym, nie wiedzą widocznie, że na świecie odbywają się one często i i nikogo nie szokują. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 słusznie prawił,dlatego niechaj siostry stoją 22.06.07, 15:25 mangold napisał: > "Głos Szczeciński" 6-7 marca 1993 r. > > Zbigniew Jasina: Nie sądzi Pan, że demonstracja uliczna może być niebezpieczna > dla funkcjonowania państwa?> > > Jarosław Kaczyński, prezes PC: Przyznaję, że z tej warszawskiej manifestacji > jestem bardzo zadowolony. Od bardzo wielu lat, nawet w stanie wojennym, nie > mieliśmy w stolicy demonstracji politycznej takiego wymiaru. Tysiące ludzi > zebrało się nie po to, by walczyć o przysłowiową kiełbasę. Dla mnie jest to > właśnie znak powrotu normalności w Polsce. Ci, którzy twierdzą, że demonstracja > uliczna jest czymś nienormalnym, nie wiedzą widocznie, że na świecie odbywają > się one często i i nikogo nie szokują. pod kancelaryją nawet do końca świata,byle mi i innym nie blokowały dojazdu do pracy,czy ktoś chce je z tamtąd usunąć-nie,władza nawet ciepłe zupki + koce zorganizuje-------niech żyje demokracja---------- Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: Słowa premiera z 1993 roku o demonstracjach... 22.06.07, 18:25 Punkt widzenia zmnienia się z punktem siedzenia. Teraz to Jarek jest premierem i wszelkie protesty, to bunt nieoświeconej hołoty... Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 15:23 Słuzba zdrowia to skansen socjalizmu,lekarze po prawnikach to najbardziej zdemoralizowana grupa zawodowa w Polsce,można im dać co chcą a i tak będą doić swoich pacjentów. Jak mozna żądać ,aby taki Bukiel konował ze Szczecinka zrabiał tyle samo co dobry chirurg,wszystkim po 5 lub 7,5 tysiąca . Domagają się rynku to bardzo proszę,zamykamy szpitale ktore lecza tylko aspiryna i lewatywą,rózne powiatowe umieralnie,reszta dostanie porządne kontrakty i porządne płace a i pacjenci będą zadowoleni. A Bukielopodobni nieudacznicy won na swoje ,rynek was wyceni. Ale to wam się nie spodoba ,podobnie jak kasy fiskalne. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 bo to nie lekarze jeno dojarze 22.06.07, 15:28 bokassa napisał: > Słuzba zdrowia to skansen socjalizmu,lekarze po prawnikach to najbardziej > zdemoralizowana grupa zawodowa w Polsce,można im dać co chcą a i tak będą doić > swoich pacjentów. > Jak mozna żądać ,aby taki Bukiel konował ze Szczecinka zrabiał tyle samo co > dobry chirurg,wszystkim po 5 lub 7,5 tysiąca . > Domagają się rynku to bardzo proszę,zamykamy szpitale ktore lecza tylko > aspiryna i lewatywą,rózne powiatowe umieralnie,reszta dostanie porządne > kontrakty i porządne płace a i pacjenci będą zadowoleni. > A Bukielopodobni nieudacznicy won na swoje ,rynek was wyceni. > Ale to wam się nie spodoba ,podobnie jak kasy fiskalne. a społeczeństwo już dawno straciło ochotę na bycie dojną krową dla różnych nieuków,prawdziwi fachowcy prowadzą prywatne praktyki i mają się znakomicie Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: bo to nie lekarze jeno dojarze 22.06.07, 15:45 nie widzisz że doją cie podwójnie? dobrze ci z tym? m15 napisał: > a społeczeństwo już dawno straciło ochotę na bycie dojną krową dla różnych > nieuków,prawdziwi fachowcy prowadzą prywatne praktyki i mają się znakomicie Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Kolejne pytanie do referendum:ile procent twoich 22.06.07, 15:28 podatków zgadzasz się przeznaczyć na budowę świątyń i zaspokojenie rosnących roszczeń kleru?? 0 %??50%?? 100%?? amen Odpowiedz Link Zgłoś
marych Czas skończyc rządy tych clownów! 22.06.07, 15:29 Cierpliwość narodu się skończyła! Wspomózmy nauczycieli, pielęgniarki, lekarzy i wszystkich prześladowanych przez narodowo-socjalistyczny rząd! Zabierzmy im władzę bo sami dobrowolnie jej nie oddadzą! Wyjdźmy na ulicę odebrać władze faszystowskim prostakom! Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Czas skończyc rządy tych clownów! 22.06.07, 15:34 Kaczor gnębi wykształciuchów, inaczej całą budżetówkę... No, niech zrobi referendum, to będzie miał okazję poznać wolę narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Czas skończyc rządy tych clownów! 22.06.07, 16:46 marych napisał: > Cierpliwość narodu się skończyła! > Wspomózmy nauczycieli, pielęgniarki, lekarzy i wszystkich prześladowanych przez > > narodowo-socjalistyczny rząd! > Zabierzmy im władzę bo sami dobrowolnie jej nie oddadzą! > Wyjdźmy na ulicę odebrać władze faszystowskim prostakom! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Blondynki o czerwonych poglądach i białych kitlach 22.06.07, 15:30 chca obalić rząd? Czerwone smoczki moga tylko pomarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Blondynki o czerwonych poglądach i białych ki 22.06.07, 15:55 realista1000 napisała: > chca obalić rząd? Czerwone smoczki moga tylko pomarzyć Czarny najmita, bojownik o przyłącznie Polski do Watykanu, rydzykowy sługus realista1000 usiłuje podtrzymać śmieszną, obłędną PISopropagandową tezę o politycznym aspekcie strajków. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Olejniczak umizguje się do Bukiela,jak Biedroń do 22.06.07, 16:08 ... lustra, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Olejniczak umizguje się do Bukiela,jak Biedro 22.06.07, 16:15 realista1000 napisała: > ... lustra, he, he E tam, On kocha ,,mniejszości''ale ...na dystans.Bo jak sie Biedroń napali to ...bedzie musiał mu ,,nieuk jezykowy'' przywalić.I to jeszcze we fleszach TVN 24:)) Od Biedronia jest Senyszyn. Na nią nie tylko homoś ale i normalny hetero nie poleci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz a skad niby pieniadze? 22.06.07, 15:31 dodrukujemy czy zabierzemy komus innemu ????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
andbor43 Platforma przejrzała? 22.06.07, 15:33 Wygląda, że PO się ocknęła i zaczyna kumać, co oznacza wysyłanie sygnałów poparcia dla pisocjalizmu. W wystąpieniu Komorowskiego zabrakło mi kropki nad i czyli wezwania Kaczyńskich do złożenia urzędów. Na nich nie działa żadna siła argumentów. Pozostaje tylko argument siły! Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: Platforma przejrzała? 22.06.07, 20:00 andbor43 napisał > W wystąpieniu Komorowskiego zabrakło mi kropki nad i czyli wezwania Kaczyńskich do złożenia urzędów Kropki na "i" powiadasz? Ten pan ma wystosować to wezwanie, czy może ty je sam wystosujesz? > Pozostaje tylko argument siły! Uważaj komunistyczno-liberalny śmieciu, żeby POLSKA wobec ciebie go nie użyła. Odpowiedz Link Zgłoś
awoj1 Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 15:34 Rozwiązanie jest tylko jedno : Zlikwidować społeczną służbę zdrowia. Zaprzestać pobierania składek na ubezpieczenie zdrowotne a pieniądze pozostawić u obywateli. Niech każdy ubezpiecza się sam w wybranej przez siebie firmie ubezpieczeniowej,podobnie jak to jest z OC dla samochodów. Przestanie stnieć biurokracja jak NFZ i t.d. marnująca masę pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 15:40 awoj1 napisał: > Rozwiązanie jest tylko jedno : > Zlikwidować społeczną służbę zdrowia. Zaprzestać pobierania składek na > ubezpieczenie zdrowotne a pieniądze pozostawić u obywateli. > Niech każdy ubezpiecza się sam w wybranej przez siebie firmie > ubezpieczeniowej,podobnie jak to jest z OC dla samochodów. Przestanie stnieć > biurokracja jak NFZ i t.d. marnująca masę pieniędzy. jest pewien błąd w twoim rozumowaniu, mianowicie taki że w Konstytucji RP, jest nałożony obowiązek na Rząd RP w zakresie ochrony zdrowia obywateli. Mówiąc inaczej ci co nie mają za co się ubezpeiczyć i tak mają (wynikająca z konstytucji) gwarancję w tym zakresie. I po to jest SSZ. Przypominam ci ponadto, że Konstytucja 3RP, to pomysł Kvasmana et consortes; dzisiejszych obrońców lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 15:48 nie sądzę, by ten socjalistyczny rząd w ogóle poszedł na takie rozwiązanie. Pamiętam jak Jaro się zagotował kiedy min. Religa zaproponował odpłatność za wizytę na poziomoie 5 zł (a może dwóch). awoj1 napisał: > Rozwiązanie jest tylko jedno : > Zlikwidować społeczną służbę zdrowia. Zaprzestać pobierania składek na > ubezpieczenie zdrowotne a pieniądze pozostawić u obywateli. > Niech każdy ubezpiecza się sam w wybranej przez siebie firmie > ubezpieczeniowej,podobnie jak to jest z OC dla samochodów. Przestanie stnieć > biurokracja jak NFZ i t.d. marnująca masę pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciasty555 Re: Bukiel: Pomysł premiera jest absurdalny 22.06.07, 17:00 A dlaczego się zagotował? Bo te 5pln najbardziej uderza w jego elektorat, czyli te tłumy mocherów co sobie z przychodni kluby dyskusyjne porobiły... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absurd? 22.06.07, 15:37 Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absurd, panie Bukiel? To rzeczywiscie w jakiejs krainie absurdu zyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absu 22.06.07, 15:41 junkier napisał: > Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absurd, panie Bukiel? > > To rzeczywiscie w jakiejs krainie absurdu zyjemy. w Teczkolandzie łaskawco, katolickiej krainie absurdu, krainie nagonek , wiecznej wojny, igrzysk dla ciemnego ludu, pychy włodarzy i tak dalej .... Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absu 22.06.07, 15:51 łapówki biora się stąd, ze lekarze mało zarabiają. mylisz skutki z przyczynami. poza tym nawet osławionemu dr G udowodniono, że uzbierał 55 tys w ciągu 10 lat - ho ho ho, aż 500 zł miesięcznie. Poseł Zawisza za przewodniczenie nieistniejącej komisji pobierał 1400 > junkier napisał: > > > Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absurd, panie Bukiel? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absu 22.06.07, 16:16 A kto duzo zarabia poza bankowcami, managerami etc. stanowiacymi 5% spoleczentstwa, bo tyle wg. MFinansow placi wg najwyzszej transzy podatku? Wiec co, 95% spolecznstwa ma brac lapowy? Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absu 22.06.07, 17:34 > A kto duzo zarabia poza bankowcami, managerami etc. stanowiacymi 5% > spoleczentstwa,(...) > co, 95% spolecznstwa ma brac lapowy? Czarny rynek (łapówki to po prostu czarny rynek usług medycznych) pojawia się tam, gdzie ustalona zostaje metodami administracyjnymi niższa cena produktu/usługi niż jej wartość rynkowa. Identyczny czarny rynek pojawi się w każdym zawodzie jeśli metodami administracyjnymi ustalona zostanie niższa cena produktu/usługi niż cena rynkowa. Gdyby dajmy na to ustawowo ustalono, że stawka hydraulika wynosi 10 zł/h, to na wizytę hydraulika trzebaby czekać w wielomiesięcznej kolejce, albo dać hydraulikowi "w łapę". W krajach, gdzie cena usług medycznych jest w miarę wolnorynkowa zarobki lekarza oscylują w okolicach 3 średnich krajowych (ta relacja jest zachowana również w biedniejszych od Polski krajach: Rosji, Białorusi, Ukrainie czy Chinach). W tym kontekscie rzeczywiście przyczyną jest cena usług medyczych ustalona administracyjnie na posimie ok. 1/5 ceny rynkowej, a czarny rynek (łapówki), niska jakość usług czy "olewanie" pacjentów przez personel są jedynie skutkami tej przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absu 22.06.07, 18:38 ale do rynku potrzeba prywatnych kas chorych i usługodawców! Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: Absurd? Lapowki w sluzbie zdrowia to tez absu 22.06.07, 18:36 łapówki biorą ludzie nieuczciwi! zarobki nie mają z tym nic współnego! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Bukiel - pier... się w pukiel !!!!!!! 22.06.07, 15:43 Doktorki ! Wyjedzcie na tzw. zachód , w cholere jsną. Zobaczymy ilu z was sie na to zdecyduje ... Pies wam morde lizał . Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Słuzba zdrowia strajkuje ,brynk nie dostał na czas 22.06.07, 15:45 tabletki uspokajającej:P Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Bukiel - pier... się w pukiel !!!!!!! 22.06.07, 15:47 brynk napisał: > Doktorki ! Wyjedzcie na tzw. zachód , w cholere jsną. Zobaczymy ilu z was sie > na to zdecyduje ... Pies wam morde lizał . Ulegasz propagandzie nienawiści. Zbyt łatwo dajesz się manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Bukiel - pier... się w pukiel !!!!!!! 22.06.07, 15:49 tw_wielgus napisał: > brynk napisał: > > > Doktorki ! Wyjedzcie na tzw. zachód , w cholere jsną. Zobaczymy ilu z wa > s sie > > na to zdecyduje ... Pies wam morde lizał . > > Ulegasz propagandzie nienawiści. Zbyt łatwo dajesz się manipulować. Myślisz oczywiście o propagandzie GW? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Bukiel - pier... się w pukiel !!!!!!! 22.06.07, 16:02 tw_wielgus napisał: > brynk napisał: > > > Doktorki ! Wyjedzcie na tzw. zachód , w cholere jsną. Zobaczymy ilu z wa > s sie > > na to zdecyduje ... Pies wam morde lizał . > > Ulegasz propagandzie nienawiści. Zbyt łatwo dajesz się manipulować. Samokrytyka! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Bukiel - pier... się w pukiel !!!!!!! 22.06.07, 15:52 ho ho. to na wizytę RYANAIR'em do Dublina? brynk napisał: > Doktorki ! Wyjedzcie na tzw. zachód , w cholere jsną. Zobaczymy ilu z was sie > na to zdecyduje ... Pies wam morde lizał . Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Patrząc na zdjęcie Bukiela,kogo widzicie?No,kogo? 22.06.07, 15:48 ?akifloda Odpowiedz Link Zgłoś