danek121 Skandaliczny apel pseudolewicy 24.06.07, 15:28 Kiedy po raz pierwszy od 17 lat obniżono podatki wszystkim pracującym odezwała się pseudo lewica żądając aby prezydent zawetował ustawę. Przyszło im to łatwo bo tu niewiele zyskają bogaci oni dostaną tylko około 280 zł więcej a przy innych obniżkach wiele tysięcy. Już raz ich minister zlikwidował ulgę na czesne mówiąc, że z niej korzystają zarówno syn robotnika jak i bankiera. Ta ulga wynosiła rocznie dla obu 760 zł. Nie przeszkadzało im natomiast, że bankier na niepracującą żonę otrzymuje 12 tys. zł. a robotnik 530 zł. Tacy to oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Wedlug lewakow.............. 24.06.07, 16:04 Polska powinna byc niewolnikiem w Europie i ludzie zarabiac jak niewolnicy.Gdy szuka sie rozwiazan lewactwo jak zwykle nie wie czego chce.Sa przeciwko ludziom pracy?Chyba tak. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Oto lewy plan....................... 24.06.07, 16:33 Za Dziennik Nie będzie podwyżek dla wszystkich, wyższe pensje dostaną lekarze, pielęgniarki i nauczyciele - realizacji takiego scenariusza chce Lewica i Demokraci Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Kolejna kompromitacja czerownych komuszych 24.06.07, 16:29 khmerów- niech ci ekonomiczni debile juz nic się nie odzywają Odpowiedz Link Zgłoś
rkorn LiD chce, by prezydent zawetował obniżenie skła.. 24.06.07, 16:47 Składki na ubezpieczenia społeczne (rentowa, emerytalna) płacą tylko ci którzy pracują. Składki te nie są i nigdy nie będą podatkami, czyli daninami powszechnymi. Podjęta obecnie próba obniżenia składek bez ograniczenia świadczeń, np. przez eutanazję, spowoduje konieczność uzupełnienie środków (owe 20 mld. zł) z innych źródeł. Tym źródłem jest budżet czyli podatki, głównie PIT i VAT płacone powszechnie, przez wszystkich. Również przez rencistów i emerytów. Na tym polega prymitywny pomysł Pani Gilowskiej – niech rencista sam w części opłaca swoją rentę. Odpowiedz Link Zgłoś
thelima Zlikwidować LID 24.06.07, 17:51 Płacę miesięcznie ponad 1000pln ubezpieczenia medycznego miesięcznie. Nie byłem u lekarza państwowego od 15 lat, u dentysty państwowego od 25 lat. Pytam - na co są przeznaczone moje pieniądze? Na co ja płacę? Za takie pieniądze można mieć platynowe kartę w MediCover - ja nie mam nic, zupełnie nic a opiekę medyczną wykupuje mi pracodawca, dodatkowo. To jest chory system i jak słyszę o tym, że należy do niego dodatkowo dopłacać to mi się włos na głowie jeży. To LID przekreśliło jedyną reformę służby zdrowia - Kasy Chorych. Wprowadziło chory system, w którym giną pieniądze. Ich cynizm osiąga antypody. Jedyna reakcja to wepchanie do systemu dodatkowych miliardów. Miliardów, które jak zwykle zostaną przejedzone, rozkradzione, zmarnowane. Osobiście zgodziłbym się nawet na nie obniżanie składki kosztem reformy służby zdrowia. Ale to nie reforma - to tak jak dolewać wody do pożaru rafinerii. Nic nie da a dodatkowo rozwinie pożar... lima Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: LiD chce, by prezydent zawetował obniżenie sk 24.06.07, 18:32 a ja chce zeby lid oglosil swoja delegalizacje gdyz to przestepcza organizacja Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 zapamiętać propozycję lewactwa do następnych 24.06.07, 18:44 wyborów! I dać ognia w głosowaniu by to załgane towarzystwo na bardzo długoooooo nie mogło rządzić w Polsce. Sa to wyjątkowe szkodzniki do których dołączył mazowecki, onyszkiewicz, drogi bronisław , ect, ect. Widać przez pryzmat tego rządu, iż ostatnie 16 lat było stracone dla Polski za rządów tych czerwonych dupków. Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Tępa postkomuna zawsze wetuje mądre pomysły 24.06.07, 18:42 Nie innaczej jest tym razem. Jeden z najlepszych pomysłów gospodarczych, stymulujący wzrost przy jednoczesnym przekazaniu obywatelom większych pieniędzy nie podoba się postkomunistom. Dla nich oczywiście lepiej utrzymywać bagno w polskiej ochronie zdrowia, ładować kasę w worek bez dna. Bo w mętnej wodzie łatwiej o przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
mgibson Co oni pieprzą? 24.06.07, 21:00 Niższa składka rentowa to niższe i rzadziej przyznawane renty, a nie środki na edukację czy ochronę zdrowia. Chyba że można sobie "wedle uznania" przesuwać środki w budżecie na dowolny cel: "A tę kasę ze składki rentowej to w tym roku dajmy na policję, wojsko, kurię biskupią w Krakowie i muzeum etnograficzne w Kaczej Dziurze..." Odpowiedz Link Zgłoś
punter marksizm-leninizm jest nieuleczalny 24.06.07, 21:26 i jak widać wśród skompromitowanych lewaków z SLD i UD rozwija się w ostre stadium a może, szanowne ćwoki z LiD, po prostu dodrukować trzy wagony dwustuzłotówek i puścić w obieg między złodzieji w kitlach ? przecież wasi wielcy poprzednicy ćwiczyli tą metodę przez lata Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.melon Ani grosza więcej na to "bezpłatną" służbę zdrowia 24.06.07, 21:44 Już teraz płacę rok w rok po parę tysiaków i nic z tego nie mam. Jak na coś zachoruje to i tak muszę leczyć się prywatnie i dopłacać z własnej kieszeni, a cała składka zdrowotna idzie na nie wiadomo co. Ciekawe, że ci, z byłej partii Balcerowicza, co pieprzyli o obniżce "klina podatkowego" jak przychodzi co do czego, rzucają kłody pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
p.m LiD chce, by prezydent zawetował obniżenie skła.. 24.06.07, 22:44 A to pajace i złodzieje. To niech obniżą koszty administracji. Skoro to jest składka rentowa to jest na renty a nie na pensje lekarzy. Debile i złodzieje nad złodziejami. Mają po kilkanaście tysięcy miesięcznie to im koło życi lata ta składka. Ale jak ktoś ma te 1500 netto to te ok 60 pare to nie jest nic. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Pęczak, Jagiełło, Długosz, Jakubowska, Sobotka, 24.06.07, 22:55 Naumann, Jaskiernia, Oleksy, Czarzasty, Szynalska, Szynalski, Jaruzelski...banda komuchów, złodziei i mafiozów Odpowiedz Link Zgłoś
ssssss12 LiD chce, by prezydent zawetował obniżenie skła.. 24.06.07, 23:27 Po co obniżać składki dla zwykłych ludzi ? To i dla LIDu będzie mniej ! Napewno trzeba będzi zgłosić do "trybunału". LiD to zrobi ważniejsze są sprawy wszystkich "lewych" reszta się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś