tetlian 29.06.07, 07:11 Mam nadzieję, że Polska nie będzie rozkręcać kolejnej wojny. Skończyło się wszystko jako tako dobrze, i niech tak zostanie. Joanna jako kompromis powinna pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej-ciupinski Polsko-portugalska wojna o Joaninę? 29.06.07, 08:28 Kolejna kompromitacja polskiej "sfotygowanej" polityki zagranicznej.Ciekawe,jak długo w Europie mozna grać w "głupiego Jasia"? AC Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Polsko-portugalska wojna o Joaninę? 29.06.07, 08:33 Ot takie gadanie dla "ciemnego ludu". Nietety ale to co powiem może obrazić znaczną część społeczeństwa: wiara w kacze gadanie, to o noegoocjacjach też, o wspanialem "występie" kaczora, oskarowej nieomal roli to takie mącenie w głowach tej części społeczeństwa która nie wyścibia nosa poza niedzielny spacerek i "swoje" miejsce w kościelnej ławce. Dziwne że tak duża częśc ludzi dała się omamić hasełkami i kłamstwami o swietlanej przyszlości Polski.Kaczory żerują na słabo wykształconej i - tak jak cham Kurski powiedział na ciemnym ludzie. Kto trochę interesuje sie i Europą i polityką dawno już te kacze idiotyzmy ma w d...e. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Polsko-portugalska wojna o Joaninę? 29.06.07, 08:36 Wydaje mi się, że PISdzielcom potrzeba takiego dziecka z bajki, które wobec chwalacego króla tłumu ma odwagę powiedzieć że monarcha ma fiuta na wierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
phun Wypieprzyc PL z UE i bedzie spokoj zreszta jestem 23.07.07, 18:45 Pewny ze tym razem zadnych zgnilych kompromisow z nacjonalistyczna PL juz nie bedzie zadnych kompromisow. UE nie moze sie zgodzic by przez kolejne lata UE byla cyrkiem w ktorym PL moze sobie robic co tylko zechce. euromason.blox.pl www.lewica.pl www.trybuna.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Proponuję aby III RP wystąpiła 29.06.07, 09:08 Proponuję aby III RP wystąpiła z UE i zapisała się od razu do WPRP (Wspólnoty Podległych Rosji Państw). Olać Zachód. I zacznijmy już czyścić poradzieckie pomniki, które są jeszcze w Polsce. Myślę, że nikogo nie można zmuszać aby przyjął reguły, który mu nie odpowiadają. Dobrym wyjściem z sytuacji byłoby przyjęcie nowego traktatu przez 18 państw, które go już ratyfikowały i stworzenie w ten sposób szybszej UE a reszta, w tym Polska, byłyby w w drugiej grupie 9 krajów, które tego traktatu nie akceptują i mogłyby prowadzić negocjacje z 18-ką, tak jak przy wchodzeniu do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Re: Proponuję aby III RP wystąpiła 29.06.07, 18:33 Myślę że rozważane są już różne możliwości aby zabezpieczyć Unię przed grasującymi rozbójnikami i liberum veto. Teraz jest więcej czasu i wiadomo na co może być Polskę stać. Jeśli Kaczyńscy, PiS i PO nie opamiętają się w porę to uważam że Polska może się bardzo przejechać. Polityka wschodnia jest już zakończona również dzięki postawie Polski która zdecydowała się wznosić własne pseudointeresy (z których i tak niewiele będzie miała) ponad interesy wspólnoty i przyjaciół. Więcej strat prawdopodobnie pokaże się w nadchodzących miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
slsmyl Re: Proponuję aby III RP wystąpiła 29.06.07, 21:01 zakończona również dzięki postawie Polski która zdecydowała się wznosić własne > pseudointeresy (z których i tak niewiele będzie miała) ponad interesy wspólnoty i Francja jest najlepszym przykladem tego jak stawiac wspolne interresy ponad wlasne :-) Bzdury piszesz. W Uni kazdy walczy o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyl33 Re: Proponuję aby III RP wystąpiła 29.06.07, 22:31 O jakich przyjaciolach wy mowicie. Krytykujecie tylko wszystko co swoje a cudze chwalicie, chociaz tego cudzego prawie nie znacie. Polska nie raz zostala przerobiona w roznych sytuacjach politycznych bo uwazala ze zlapala Pana Boga za nogi.Polozenie geograficzne Polski jest parszywe i gdy bedziecie liczyc na USA ze w razie draki z naszym wielkim bratem nam pomoze to sie mylicie. Ameryka tak jak i Izrael dba tylko o swoje interesy i gdy bedzie mogla z tego cos wyciagnac dla siebie to moze cos malutkiego zrobi, nie myslicie chyba ze bedzie narazac swoje miedzynarodowe interesy aby wstawic sie za Polska. Mieszkam w Kanadzie od 25 lat i dokladnie sledze co sie dzieje i jak wiele jest manipulacji w postepowaniu przywodzcow amerykanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Polska nie musi opuszczac UE. 29.06.07, 19:52 Nie wiem jak na 5,000 traktatu akcesyjnego ustalono kwestie renegocjacji, ale obawiam sie ze to UE musi Polsce przedstwic taka propozycje jaka Polsce bedzie odpowiadac. Strasznie izolacja to bajki dla maluczkich zeby gardlowali za interesem UE a nie Polski. Umow trzeba dotrzymywac. Jesli jedna strona je lamie (jak chcialy to zrbic niemcy) to placi za to ciezkie odszkodowania. Niestety, jak powiedzial Prodi, 'było to nieco teatralne, ponieważ wszystko zostało już postanowione. Chodziło tylko o to, by zrobić małe przedstawienie.' Decyzje juz pozapadaly, biurokracja przejmuje wladze, demokracji w UE coraz mniej, a to co sie dzieje na naszych oczach to takie gierki dla maluczkich. Jednych i drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
a.rd Re: Polsko-portugalska wojna o Joaninę? 29.06.07, 15:55 Niech Kaczory SAME sie wypisza z Unii. Moga sie nawet wyprowadzic do Azji. Ja zostaje. Jestem za traktatem konstytucynym (ogromna szkoda ze okrojonym) dla Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Pogonic tych portugalskich kuglarzy 29.06.07, 15:59 Pogonic tych portugalskich kuglarzy, za kogo oni sie biora? Odpowiedz Link Zgłoś
marius30 Re: Pogonic tych portugalskich kuglarzy 30.06.07, 02:51 junkier, czy zaczales juz leczyc te swoje hemoroidy mozgowe? Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Polsko-portugalska wojna o Joaninę? 29.06.07, 17:37 Ale będą jaja jak wywalą nas z unii? Będziemy odizolowanym strasznie zacofanym zadupiem na obrzeżach Europy? Pozostanie nam tylko sojusz z Białorusią, Talibami, Kubą, Koreą albo satelitą Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
ajmazurek Re: Polsko-portugalska wojna o Joaninę? 29.06.07, 19:34 No, to jest wspanialy pomysl! Europa w koncu ruszy do przodu a Polska ma poza wymienionymi alternatywami przede wszystkim wielka przyszlosc jako sojusznik USA, nowe Guantanamo, kraj w ktorym walczy sie efektownie z prawami czlowieka (wszystkich tych, co nie sa 'z nami')! W tym sensie - niech zyje PIS i aktualny polski rzad! liberum veto zguba Polski (bylo, jest i bedzie)! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Nikt nas nie wywali z tego euroklubu ! 29.06.07, 19:00 W Brukseli nowicjusze przegrali ze starymi europolitycznymi graczami. Zaczyna sie nastepna runda. Ciekawe jaki to traktat splodza. Z podpisaniem rzeczywiscie moga byc problemy. Kaczory musza udowodnic, ze nie sa Millerami, Cimoszewiczami czy Belkami. W ostatecznosci mam nadzieje, ze ktos przed Polska odrzuci ten eurotraktat i eurozabawa zacznie sie od europoczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
marius30 Re: Nikt nas nie wywali z tego euroklubu ! 30.06.07, 02:56 adalberto3 napisał: > W Brukseli nowicjusze przegrali ze starymi europolitycznymi graczami. Zaczyna > sie nastepna runda. Ciekawe jaki to traktat splodza. Z podpisaniem rzeczywiscie > > moga byc problemy. Kaczory musza udowodnic, ze nie sa Millerami, Cimoszewiczami > > czy Belkami. W ostatecznosci mam nadzieje, ze ktos przed Polska odrzuci ten > eurotraktat i eurozabawa zacznie sie od europoczatku. Kaczory nie musza niczego udowadniac. Cala Europa juz wie od dawna, ze to zakompleksione nieudaczniki i niedouki(doktory bez znajomosci jezykow obcych). Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Bronic interesow i jakby co zawetowac traktat. 29.06.07, 19:44 Pamietajcie panowie politycy ze to Polacy beda was rozliczac z tego jak dbacie o interes naszego kraju. Wy sie nie macie przymilac Nimcom, Portugalczykom czy nikomu innemu. Jesli cos jest na niekorzysc Polski to nie wolno tego przyjmowac i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Bronic interesow i jakby co zawetowac traktat 29.06.07, 22:55 Oj, rozliczymy, rozliczymy. I tylko mam nadzieje, ze tym razem spotkam przy urnie wiecej ludzi niz ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
marius30 Re: Bronic interesow i jakby co zawetowac traktat 30.06.07, 03:00 Mulla, czy tymi hemoroidami na mozgu zaraziles sie od junkiera? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mulla_komar 30.06.07, 03:11 mulla_komar napisał: > Bronic interesow i jakby co zawetowac traktat > Pamietajcie panowie politycy ze to Polacy beda was rozliczac z tego jak dbacie > o > interes naszego kraju. Wy sie nie macie przymilac Nimcom, Portugalczykom czy > nikomu innemu. > > Jesli cos jest na niekorzysc Polski to nie wolno tego przyjmowac i tyle. Masz 100% racji! Trzeba dbac o swoje interesy i twardo o nie walczyc - tak samo jak to robia inne narody. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Oj wydaje mi się że mocarstwowe zapędy Kaczorów 29.06.07, 20:13 zostaną przez Portugalię mocno ostudzone a wtedy okaże się że prezydencja tak przez nich krytykowanych Niemców będzie ostatnią, na jakis czas , prezydencją przyjazną Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Oj ..."prezydencją przyjazną Polsce" ? 29.06.07, 21:55 Zauwazalna roznica miedzy deklaracjami a rzeczywistoscia. Kampania medialna nie byla pomyslem dziennikarzy niemieckich tylko politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
marius30 Re: Oj ..."prezydencją przyjazną Polsce" ? 30.06.07, 03:04 adalberto3 napisał: > Zauwazalna roznica miedzy deklaracjami a rzeczywistoscia. Kampania medialna nie > > byla pomyslem dziennikarzy niemieckich tylko politykow. Ciekawe kto rozpetal antyniemiecka kampanie w Kaczystanie? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marius30 30.06.07, 16:06 marius30 napisał: > Ciekawe kto rozpetal antyniemiecka kampanie w Kaczystanie? A gdzie dopatrzyles sie tej antyniemieckiej kampanii w Polsce? Moze w kilku bardzo rozumnie wywazonych slowach Kaczek? A moze pokazesz mi amtyniemieckie artykuly w naszej prasie. To, co pokazano we "Wprost" jest wybitnie antypolskie i calkowicie proniemieckie!!! - To jest woda na mlyn Angeli Merkel! Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Oj wydaje mi się że mocarstwowe zapędy Kaczor 30.06.07, 20:19 guru133 napisał: > zostaną przez Portugalię mocno ostudzone a wtedy okaże się że prezydencja tak > przez nich krytykowanych Niemców będzie ostatnią, na jakis czas , prezydencją > przyjazną Polsce. Mnie się też tak wydaje. Odnoszę nieodparte wrażenie, że nasi rządzący postąpili wg zasady "na złość babci odmrożę sobie uszy". (I niedługo chyba tak się stanie). Odpowiedz Link Zgłoś
veneda1 Polska zakala Europy 30.06.07, 01:51 Polska znowu staje sie zakala Europy. Taki ktos, co zawsze popsuje zabawe. Taki ktos, ktorego nastepnym razem sie juz nie zaprasza. Odpowiedz Link Zgłoś
marius30 Re: Polska zakala Europy 30.06.07, 03:13 Veneda1 masz racje z jednym zastrzezeniem. Prosze nie utozsamiaj Kaczorow- nieudacznikow z Polska. Nasz kraj jest w 85% proeuropejski. Szkoda, ze moherowe berety pod wodza grzyba z radia ma ryja wystawily nas na posmiewisko Europy. Ten niechlujny niedouk pojechal do Brukseli, narobil smrodu na cala Europe a teraz sie dziwi, ze ludzie sa oburzeni tym smrodem. To naprawde szczyt inteligencji! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Polska zakala Europy 30.06.07, 03:47 veneda1 napisał: > Polska znowu staje sie zakala Europy. Taki ktos, co zawsze popsuje zabawe. Taki > > ktos, ktorego nastepnym razem sie juz nie zaprasza. T:My zawsze dla wrogow bylismy "zakala" dla tych w srodku i na zewnatrz. Jak podnosilismy reke na komunizm to tez "zakala",ze naraza Europe na wojne . Jak tylko Europa i Niemcy na tym skorzystali (polaczenie Niemiec), to Polska odrazu "zakala"bo juz zrobila brudna robote co? Nie doczekanie wasze-tfu ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: veneda1 30.06.07, 18:49 veneda1 napisał: > Polska zakala Europy > Polska znowu staje sie zakala Europy. Taki ktos, co zawsze popsuje zabawe. Taki > > ktos, ktorego nastepnym razem sie juz nie zaprasza. Zanim takie glupoty napiszesz to powinienes przypomniec sobie co stalo sie z Lila Weneda! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Gdzie napisane ze Joanina to 3miesiace a nie 3 30.06.07, 03:37 lata ? Dlaczego "rozsadny czas" mozna interpretowac tylko na niekorztysc Polski? I dlaczego tlumaczyc teraz ze to tylko Polacy zrobili gafe czy podpisywali nie wiedzac co ?Rownie dobrze to samo mozna tez zarzucic uni : ), a skoro nie dograli to obydwie strony i widocznie uznaly ze sprawa jest jako taka nie zakonczona. JESLI NIE BYLO JASNO ZAPISANE JAK DLUGO NALEZY ROZUMIEC TZW"ROZSADNY CZAS" TO WSZYSTKIE STRONY ROZNIE TO SOBIE MOGA TERAZ INTERPRETOWAC ! Dla mnie to moze byc 20 lat i dluzej : ) Zwyczajnie ktos probuje wmowic zdrowemu chorobe ale nie z nami takie numery Bruner : ) Co do przespania prezydencji niemieckiej to poza deklaracjami nie bylo dobrej woli zeby nam pomoc w sprawie miesa. Nicea- nie,pierwiastek -nie,Joanina tez nie, wiec ja sie pytam czy kompromis to ma byc tylko klakierstwo z naszej strony ? W koncu trzeba bedzie faktycznie powiedziec NIE ! ,jesli dalej tak beda przeginac na ich strone. No i mamy coraz bardziej rozne interesy w tej Europie,co nas obchodzi Afryka? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Portugalsko - polska wojna. 01.07.07, 03:32 Do tej wojny musi dojsc, bo GW juz ja oglosila. Bie ma sily by jej uniknac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Ograniczyc role PL tylko do rangi obserwatora w 23.07.07, 19:43 Ramach UE jesli PL nie zaakceptuje konstytucji i zacznie stwarzac nowe problemy i roscic sobie nowe rzadania wtedy nalezy rozpoczac budowe UE twardego jadra w oparciu o 18 panstw ktore ratyfikowaly konstytucje. PL pozwolic byc w UE ale tylko na zasadach obserwatora bez prawa podejmowania decyzji. euromason.blox.pl www.lewica.pl Odpowiedz Link Zgłoś