olex5 30.06.07, 13:22 kto w ten kaczy bełkot wierzy jest sobie sam winien Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spacerowicz82 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:23 >jesteśmy pierwszą władzą, która afer nie organizuje Szanowny Pan Premier ma krótka pamiec...dziwne, bo upałów nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 30.06.07, 13:28 zapytano w Radomiu Jarosława: jak to jest, obiecywano Prawo i Sprawiedliwość a tu przestępcy w rządzie, skłócanie narodu, arogancja, brak reform i bezczelna propaganda. Odpowiedział Jarosław: czyż i wy jesteście z Układu? Tylko ja jestem Prawem i Sprawiedliwością a kto ze mną ten Prawy i Sprawiedliwy. Daremne krzyki i płacze Układu, nie masz nadziei dla niego. I zawstydzili się pytający bo zobaczyli nieprzebraną mądrość Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon [...] 30.06.07, 13:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 13:42 Jest jedna roznica miedzy czasami gierka, a czasami PiS. Kosciol stoi za pisem i nie pozwoli oderwac sie od zloba. TW z kosciola bardzo chetnie pomoga utrzymac za mord spoleczenstwo, dopuki czasem znajdzie sie kaska na jakas swiatynie, a premier bedzie zwiekszal ogladalnosc koscielnych mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Słabą mają pamięć 30.06.07, 14:04 To już zapomnieli o dziadku z Wermachtu, o aferze taśmowej, albo aferze seksualnej? Pierwsza władza bez afer? Dobre sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Słabą mają pamięć 30.06.07, 14:06 tetlian napisał: > To już zapomnieli o dziadku z Wermachtu, o aferze taśmowej, albo aferze > seksualnej? Pierwsza władza bez afer? Dobre sobie. no nie.. "dziadek" bedzie, pewnie w drugiej odslonie, przeciez to taki dobry wehikul polityczny.. Np. ci co glosowali na Tuska sa "Niemcami" Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Słabą mają pamięć 30.06.07, 14:29 moją babcię też powinni ekshumować i rozwiać na 4 wiatry bo Niemką była, nie należy jej się leżenie w polskiej ziemi. ten niby "skandal" z dziadkiem w wehrmachcie jest po prostu oslabiajacy. Dziadziuś powinien teraz z grobu wstać, bić się w piersi i złożyć kasiorkę na tacę to by mu może wybaczyli. Choc moze i nie. wnusio to według rządzących miał najwiekszy wpływ na dokonania dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Jest mi wstyd! 30.06.07, 15:22 Jest mi wstyd, że ktoś taki jest premierem mojego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Jest mi wstyd! Nie przejmuj się!:) 30.06.07, 16:05 Jest mi wstyd, że ktoś taki jest premierem mojego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
niesiolek_esbecka-swinia [...] 30.06.07, 18:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 30.06.07, 18:44 Ja chcę definicji, żebym wiedział, jak stanąć po właściwej stronie polaryzacji. Czyli tak: kiedy zaczęła się IV RP? Jeśli nie, to co musi nastąpić, żeby tak się stało? Czy Polska solidarna i liberalna koniecznie musi się przekładać na przeciwników i zwolenników układu, czy liberał może się odciąć i grzecznie rywalizować w dobrej, właściwej IV RP z solidarnym, czy to jednak nie przystoi? Czy, gdy będziemy już wszyscy liberałami solidarnymi i nielewackimi, to mamy szansę na rywalizację pragmatyczną, no może tak troche tylko delikatnie ideologiczną, żeby się nie nudzić? Czy da się cos robić oprócz kultywowania dialogiczności z wrogiem, czy jednak powinniśmy poczekać ze wszystkim aż nam się uda zrobić tak, żeby wróg był pokonany? Jak zmienić niekorzystny wizerunek rządzącej koalicji, bo przecież w sukcesy nikt nie wątpi? Mam jeszcze inne pytania, ale na razie ograniczę się do tych. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 30.06.07, 19:17 Bardzo dobrze postawione pytania. Gratuluję retoryki przedmówcy. Dobrze, że są ttuaj ludzie inteligentni. Pozdrawiam serdecznie z Norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 30.06.07, 22:38 seidr napisała: > Bardzo dobrze postawione pytania. Gratuluję retoryki przedmówcy. Dobrze, że są > ttuaj ludzie inteligentni. Pozdrawiam serdecznie z Norwegii. xxxxxxxxxxxxx Też mi inteligencja,chyba,że tzw. *szpagatowa*.Nie odróżnia lewicowości od lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Re: Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 30.06.07, 22:59 Ej dobra. Nie chodzi mi o zapodawanie epitetami. Odpowiedz na pytania. Wcale nie uważam, że jestem ekspertem. Nie zależy mi też na retorycznych popisach i pochwałach. I skąd wynika, że czegoś nie rozróżniam? Nie piszę tutaj o lewicowości w ogóle, operuję kategoriami obecnymi w przestrzeni publicznej i chce znać definicje, a nie slogany. Ja nie znam profilu PiS, wszystkie publiczne występy Pana Premiera mi tylko mącą cały obraz. Nie potrafie też sobie wyobrazić prawidłowej rywalizacji politycznej w IV RP. Trzeba miec wizję. Skoro się przedstawia poolaryzację zły - dobry, to też trzeba przedstawiać stan pożadany. Prosze o odpowiedzi na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_idiota_z_tvn [...] 01.07.07, 01:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maly-kretacz.piesek.kuczmy Re: Ł_ż_e_m_e_d_i_a__+__P_O_S_L_D__=_ _Knajactwo_! 01.07.07, 13:53 > NIC DODAĆ NIC UJĄĆ !!! > > GENIALNA CHARAKTERYSTYKA > KNAJACKICH ŁŻEMEDIÓW > I POSLD-UPKÓW ! > > ps > Cała nadzieja w tym, że > wkrótce do Polski zawitają > neutralne i obiektywne > media Murdocha !! > > żydo-komucho-szwabsko- > -ubolskie łżemedia > stracą na znaczeniu :) WOLNOŚĆ DLA ZYDO-KOMUCHO-SZWABSKICH ŁŻE-MEDIÓW W POLSCE TO WIELKI BŁĄD !!! BO TO NIE SĄ WOLNE MEDIA ALE ALBO UBECKIE AGENTURY POWSTAŁE NA BAZIE UKRADZIONYCH OGROMNYCH PIENIĘDZY NP. Z FOZZ ALBO SZWABSKIE AGENTURY, PRZEJĘTE ZA ŁAPÓWY PŁACONE KOMUNIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
mzast Re: Ł_ż_e_m_e_d_i_a__+__P_O_S_L_D__=_ _Knajactwo_ 01.07.07, 14:03 Nic mądrzejszego juz nie da się wymyśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Zbudował 3 mln mieszkań i jeszcze macie pretensje? 01.07.07, 22:13 Chamstwo i knajactwo (Boże, to na pewno jakas odmiana AIDS) z nich wylazło! panie Premierze, zbudujemy Nową Polskę, IV RP choćby armia Szatanów wyła całymi nocami pod siedzibami Prezydęta i Premiera! Naszych Przywódców! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Stworzyl 7% wzrostu PKB i jeszcze macie pretensje 03.07.07, 02:17 login.gazeta1 napisała: > Chamstwo i knajactwo (Boże, to na pewno jakas odmiana AIDS) z nich wylazło! panie Premierze, zbudujemy Nową Polskę, IV RP choćby armia Szatanów wyła całymi nocami pod siedzibami Prezydęta i Premiera! Naszych Przywódców! M: Szatanki zajadaly sie lososiem podawanym w kancelarii Premiera tak, ze musialy po tym oglosic GLODOWKE. Odpowiedz Link Zgłoś
adegie Gazeto.pl!!! - personalizowane forum, z ratingami 01.07.07, 08:39 takimi jak na przykład na slashdot.org. Szeroki ściek agitatorów z różnych młodzieżówek zamienia to forum w bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Chcesz powrotu do cenzury? 01.07.07, 09:12 To, co proponujesz to nic innego jak powrót do praktyk sprzed 20 lat. A przecież wystarczy nie podejmować dyskusji z aparatczykami, a oni sami sobie pójdą. Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Oj, co prawda, to prawda. 01.07.07, 09:25 Debili maści wszelakiej pełno tu o każdej porze. Mam nadzieję, że robią to dla kasy, bo jeśli w to co piszą naprawdę wierzą, to byłaby tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo po ch... nam dowody osobiste? 01.07.07, 09:44 nie wystarczy zeby kazdemu dawac paszport? Po co dublowac dokumenty? To samo dotyczy roznych numerow - po co nam NIP i PESEL - jeden nie wystarczy? Panstwo zwieksza biurokracje a PiS jeszcze sie tym chwali zamiast to zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 02.07.07, 11:22 Oj, cos widzę, że odpowiedzi na pytania nie otrzymałeś. Ale jak wychodzisz z założenia, że ten rząd ma niewątpliwe sukcesy, to trudno oczekiwać, aby komuś chciało się rozpoczynać dyskusję od fałszywej tezy. Sorry, pojawił się pierwszy sukces po 1,5 roku rządzenia - obniżono składkę rentową. Coś to mało jak na 20 miesięcy pracy, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Klaksonem w IV-tą Pomroczną!:))) 01.07.07, 00:43 Po czterech godzinach stania z pielęgniarkami zrozumiałem, że tym tam w URM-ie jest naprawdę marnie. I to wcale nie przez cogodzinne "grzechotki" protestujących. Klaksony!!! Klaksony ludzi przejeżdżających Alejami i trąbieniem sygnalizujących poparcie dla pielęgniarek. Szatańskie klaskony!:))) Ostatnie wystąpienie Kaczora dodatkowo potwierdziło mi to, co już wcześniej wydało mi się oczywiste: że protest całkiem konkretnie wykańcza ich psychicznie. Pójdźmy za ciosem! Hej, kto szatan - w brykę i pod URM. Wystarczy raz dziennie:) Niech naszą niezgodę na ich bezczelność kaczyści poczują na własnej skórze! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Bądźmy tam codziennie o 17.19 01.07.07, 09:15 Przygotujmy w domu własne "grzechotki" (butelki PET wypełnione kamykami lub drobnymi monetami) i pokażmy, ze nie tylko z daleka popieramy, ale że mamy dość (nie)rządów Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Bądźmy tam codziennie o 17.19 02.07.07, 11:40 sumienie.lk napisał: > Przygotujmy w domu własne "grzechotki" (butelki PET wypełnione kamykami lub > drobnymi monetami) i pokażmy, ze nie tylko z daleka popieramy, ale że mamy dość > > (nie)rządów Jarosława Kaczyńskiego. To co napisałeś jedynie potwierdza słowa Dużego Kaczora, że demonstracja pod URM ma charakter polityczny nie socjalny. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Bądźmy tam codziennie o 17.19 02.07.07, 14:50 Jeszcze nie ma. My tylko twierdzimy, że powinna mieć (przynajmniej ze strony popierających pielęgniarki). Skądinąd protest "czysto ekonomiczny" to fikcja. Zwłaszcza w obecnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Za mało zmian w mediach, w TVP - ot co ! 30.06.07, 19:17 Media są nadal w łapach żydokomunistycznych "redaktorów" i ich potomków. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo za dużo komuchów w rządzie - ot co ! 30.06.07, 20:50 Rząd ciągle opanowany przez komunistycznych sprzedawczyków i ich potomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
prapradziad Re: za dużo komuchów w rządzie - ot co ! 01.07.07, 00:49 "Rząd ciągle opanowany przez komunistycznych sprzedawczyków i ich potomstwo" Podaj nazwiska bo ciekawość mnie zżera. Do nazwisk najlepiej dodaj rodowód partyjny obecny i z przeszłości. Tyko wtedy to co piszesz będzie się kupy trzymało. Społeczeństwo chce wiedzieć więcej, więc podziel się swoimi sprawdzonymi informacjami. Czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: za dużo komuchów w rządzie - ot co ! 01.07.07, 09:18 Proszę uprzejmie: Jarosław Kaczyński, syn Romualda Kaczyńskiego - wykładowcy w Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Warszawie (to taka wyższa uczelnia stworzona włącznie po to, aby funkcjonariusze PZPR mogli przed swoimi nazwiskami dodawać mgr). _____ forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35705 Odpowiedz Link Zgłoś
jovo.wroc Re: Za mało zmian w mediach, w TVP - ot co ! 01.07.07, 01:00 > Media są nadal w łapach żydokomunistycznych "redaktorów" > i ich potomków. to znaczy Wildstaina, Urbańskiego i innych zakłamanych pisiorów Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Za mało zmian w mediach, w TVP - ot co ! 01.07.07, 06:40 12345ja napisał: > Media są nadal w łapach żydokomunistycznych "redaktorów" > i ich potomków. Lecz się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Za mało zmian w mediach, w TVP - ot co ! 01.07.07, 06:57 Na tego szatana tylko woda swięcona.Ponieważ premier zapowiedział ostrą walkę należy się liczyć ,że ten środek bojowy może podrożeć. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Jest mi wstyd! Nie przejmuj się!:) 30.06.07, 19:15 właśnie. a reszta to dla małego wodzka "inni szatani" ;) maly wodzek a duży wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel.czwarty Uważaj, ZOMO (CBA) czuwa 30.06.07, 16:10 > Jest mi wstyd, że ktoś taki jest premierem mojego kraju Uważaj teraz Kaczyński stoi tam gdzie ZOMO. Jak dostaniesz bombonierę albo butelke wódki (cukierki z likierem liczą się za alkohol) to zostaniesz prędzej czy później wykryty, zapuszkowany i Prawie Sprawiedliwie osądzony. Poza tym, najlepiej od razu przepisz konto na mamę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Klakson! - twój sposób na kaczyzm:) 30.06.07, 17:07 URM jest już praktycznie niemieszkalny!:) A to za sprawą kierowców przejeżdżających Alejami i na znak poparcia dla pielęgniarek trąbiących klaksonami. Nie dziwię się Kaczorowi, że przyszło mu na myśl piekło:) Hej, kto szatan - w brykę i pod URM! Starczy raz dziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Białe Miasteczko"- psychologiczne oblężenie URM-u 30.06.07, 16:51 Kiedy pobyłem parę godzin z pielęgniarkami, pomyślałem sobie, że one wcale nie są tak bez szans, jak się wydaje. Takie z pozoru bezradne "miasteczko" to już po paru godzinach musi się im tam w URM-ie solidnie dawać we znaki. Szczególnie szatańskim pomysłem jest trąbienie klaksonami na znak poparcia dla pielęgniarek przez przejeżdżających Alejami warszawiaków. Warszawiacy, trąbcie!!!:) To może się okazać skuteczniejsze niż Platforma i LSD razem wzięte!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk "Białe Miasteczko"- psychologiczne oblężenie KPRM 30.06.07, 17:42 Nie ma tak mocnego, żeby nie odczuł na swojej psychice nienawiści obywateli RP. Kaczyński też to odczuwa i jego służalczyki również. A PO i SLD będą potrzebne, by miał kto zagłosować w sprawie postawienia Kaczyńskich i ich popleczników przed Trybunałem Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: "Białe Miasteczko"- psychologiczne oblężenie 30.06.07, 21:33 Jestem pewien, że ta dzisiejsza furiacka gadka Kaczora to rezultat tego, jak się czują w URM-ie. Odrobina wyobraźni każe się domyślać, że po paru godzinach - nie mówiąc już o dniach - oni tam w środku muszą po prostu dostawać bzika od nieustających odgłosów protestu (bardziej właśnie od klaksonów poparcia z ulicy niż od pielęgniarskich "grzechotek"). Może zamkną Aleje dla ruchu ulicznego?:) To by dali fajny sygnał Polakom!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rejmanski.krzysztof Re: "Białe Miasteczko"- psychologiczne oblężenie 30.06.07, 23:52 "Ja jestem samo dobro - reszta to chamy, wykształciuchy i szatany". Panie Premierze proszę spojrzeć na swoje zdjęcie. Ono mówi samo za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink PiS - Nieznośna lekkość bytu 30.06.07, 18:31 Ach! Mamy wrogów i stalismy się ciężsi! Jak tu się teraz instutucjonalizować? Może na dole na prowincji zaczniemy niszczyć zło w zarodku i będziemy pośredniczyć, penetrować, ach! Niech żyją "inni szatani", oto credo nasze polityczne. Ach, co za okropny rynek wyborczy! Ale My to zmienimy! My będziemy z ludźmi na dole, z naszymi ludźmi, ach! Pielęgniarki też są z nami! Mam pomysł, nazwiemy się już teraz z wyprzedzeniem Forza Jaro! Dr Jaro! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Pytanie do premiera: 30.06.07, 18:29 Panie premierze, czy Pana urząd nie obliguje do rozmów na innym poziomie niz chamski i knajacki? wydaje mi się że ten standard został wprowadzony właśnie w 2005 r? Czy rządzenie krajem nie jest słuzbą publiczną, powołaną do zajmowania sie polepszaniem życia i bezpieczeństwa obywateli, a co za tym idzie przekazywanie społeczeństwu prawdziwych informacji co do intensji rządu, rozmów z opozycją, zawieranie kompromisów? Czy tez do walki z przeciwnikami lub krytykami reprezentowanej przez pana wizji rozwoju kraju i jej realizacji? Monopolu na jedyną słuszną rację nie ma nikt, a zarzucanie sporej części społeczeństwa szkodnictwa i porównywanie do knajactwa jest obrzydliwe. Pana styl ma własnie te elementy, brak w nim poszanowania człowieka, mimo flirtu z niektórymi ośrodkami kościelnymi. To nie ma nic wspólnego z nauka Chrystusa. I to jest właśnie cyniczne knajactwo z szatańskiego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
rejmanski.krzysztof Re: Jest mi wstyd! 30.06.07, 23:43 "Ja jestem samo dobro - reszta to chamy, wykształciuchy i szatany". Panie Premierze proszę spojrzeć na swoje zdjęcie. Ono mówi samo za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Jest mi wstyd! 01.07.07, 01:36 rejmanski.krzysztof napisał: > "Ja jestem samo dobro - reszta to chamy, wykształciuchy i szatany". > Panie Premierze proszę spojrzeć na swoje zdjęcie. Ono mówi samo za siebie! Chyba tylko, bo do lustra nie może - za każdym razem zwierciadło pęka na widok ryja z dziobem i mruczy pod nosem - kwaczącej świni jeszcze nie widziałem! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 To są właśnie te poważne argumenty nienawistników 01.07.07, 08:15 Polski jakich całe zgraje buszują po forum. Zwyczajni niedouczeni prostacy i nienawistnicy, dla których opluwanie i złorzeczenie swojej ojczyźnie jest jedynym celem ich obsesyjnych działań. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Poważny argument 01.07.07, 09:38 Powiedz lepiej, jakie błędy popełnił Skubiszewski, bo jeszcze się nie wytłumaczyłeś z klasyfikacji złych ministrów. Nikt Ci nie każe polemizować i pławić się w odczłowieczaniu. Czekam na wyjaśnienia i jakąś mądrą teorię. Źle, że za słabo naciskał na 2+4? Miał powiedzieć Ruskim, żeby wyłazili przed lipcem 91 głośno i stanowczo? Może miał do NATO nas szybciej wcisnąć? A może był agentem? Kiedyś napisałeś, że minęły te czasy, kiedy Skubiszewski albo drogi Bronisław byli ministrami. Wiem, że to nie w temacie Polski solidarnej przeciwko tej liberalnej z układu - jedynej słusznej polaryzacji w Polsce, ale zalegasz z odpowiedzią na rzucony kiedyś w pierwszej połowie czerwca wątek. Ufam, że ludzie będący zwolennikami tych, co odzyskali MSZ, potrafią rozwijać rzucane pospiesznie wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Re: Jest mi wstyd! 01.07.07, 18:33 Ja również czuję zażenowanie, kiedy polski premier jedzie za granicę i robi Polsce antyreklamę i kiedy wygłasza podobne brednie na konferencjach. Wstyd mi za niego, że przedstawia moją ojczyznę jako kraj pełny homofobii, nietolerancji i agresji. Piękną wizytówkę wystawia swoim rodakom. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Słabą mają pamięć 30.06.07, 15:35 seidr napisała: > moją babcię też powinni ekshumować i rozwiać na 4 wiatry bo Niemką była, nie > należy jej się leżenie w polskiej ziemi. Do którego pokolenia wstecz będą sprawdzane metryki i czy WSZYSCY obywatele kaczej RP będą tej procedurze podlegać ? > ...to by mu może wybaczyli. Choc moze i nie. A czy kaczory kiedykolwiek wybaczyły ? Więc raczej to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kłamcą 30.06.07, 14:26 Jego bełkot chyba już na nikim nie robi wrażenia (może za wyjątkiem tych, którzy w swojej zapiekłej nienawiści do własnej przeszłości jeszcze wierzą w sens jakichkolwiek rozliczeń). Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 14:29 I tych ktorzy wlasnie odebrali na poczcie nowa legitymacje partyjna, a teraz licza na kariere. Nadszedl czas miernych, ale wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowiekiem 30.06.07, 15:03 ...to nie byłoby potrzeby, aby od strajkujących kobiet odgradzać się zasiekami mocniejszymi niz te, które postawiono gdy pod KPRM szłokilka tysięcy górników uzbrojonych w kilofy, koktajle mołotowa i inny sprzęt górniczy. Jarosław Kaczyński boi się - każdego dnia coraz bardziej, bo nie ma tak mocnego, aby nie bał się nienawiści z jaką jest witany przez Polki i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 30.06.07, 15:05 sumienie.lk napisał: > ...to nie byłoby potrzeby, aby od strajkujących kobiet odgradzać się zasiekami > mocniejszymi niz te, które postawiono gdy pod KPRM szłokilka tysięcy górników > uzbrojonych w kilofy, koktajle mołotowa i inny sprzęt górniczy. Jarosław > Kaczyński boi się - każdego dnia coraz bardziej, bo nie ma tak mocnego, aby nie > > bał się nienawiści z jaką jest witany przez Polki i Polaków. jezeli jawnie przedstawia swoje plany : wystapienie ze struktur europejskich, izolacja, sojusz z Burundi :) to moze byc niewesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 30.06.07, 15:09 I właśnie z uwagi na takie, roztaczane przez tego chorego człowieka, perspektywy musimy jak najszybciej przekonać go, że jedyne co dziś dobrego może uczynić to: 1. Przestać wierzyć w swoje chore wyobrażenia o budowaniu IV RP 2. Złożyć urząd i natychmiast ewakuować się razem ze wszystkimi swoimi poplecznikami i służalczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Księżyc w pełni - Jarosław nadęty 30.06.07, 15:39 sumienie.lk napisał: > I właśnie z uwagi na takie, roztaczane przez tego chorego człowieka, > perspektywy musimy jak najszybciej przekonać go, Tego człowieka w ogóle nie można przekonać. To zombie, działający pod wpływem krwiożerczych instynktów. Odpowiedz Link Zgłoś
jovo.wroc Re: Agenci do pierdla !!! 01.07.07, 01:04 ci z abw, cba, ipn, cbś, itd też - jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
sympapis Re: Księżyc w pełni - Jarosław nadęty 30.06.07, 21:15 co tam wciagnales nosem ze tak piszesz chlopcze Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Księżyc w pełni - Jarosław nadęty 30.06.07, 21:36 sympapis napisał: > co tam wciagnales nosem ze tak piszesz chlopcze zdaje się, że poza "wciąganiem do nosa" świata nie widzisz, więc radzę ci - wyjrzyj przez okno; może otrzeźwiejesz Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 30.06.07, 22:43 o czym ty mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 30.06.07, 22:45 alex1215 napisał: > sumienie.lk napisał: > > > ...to nie byłoby potrzeby, aby od strajkujących kobiet odgradzać się zasi > ekami > > mocniejszymi niz te, które postawiono gdy pod KPRM szłokilka tysięcy górn > ików > > uzbrojonych w kilofy, koktajle mołotowa i inny sprzęt górniczy. Jarosław > > Kaczyński boi się - każdego dnia coraz bardziej, bo nie ma tak mocnego, a > by nie > > > > bał się nienawiści z jaką jest witany przez Polki i Polaków. > > jezeli jawnie przedstawia swoje plany : wystapienie ze struktur > europejskich, izolacja, sojusz z Burundi :) to moze byc niewesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 01.07.07, 16:42 jezeli jawnie przedstawia swoje plany : wystapienie ze struktur europejskich, to on nie dazy do wystapienia ze struktur europejskich, ale do tego, zeby sfrustrowana jego ciaglym szkodnictwem Unia wyrzucila kaczorska Polske od kiedy to bedzie mozliwe. Bo gdyby sam ubiegal o wystapienie, to musialby prowadzic referendum, i to przegralby z kretesem. A tak bedzie mial swoje, i wszystkie niepowodzenia mozna zrucic na szatanów z Brukseli... Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Kiedy wielki szef rzuca haslami 01.07.07, 18:17 forum zaraz jest zywsze, forumowicze przebija sie w komentarzach.. 30% spoleczenstwa broni kaczyzmu, zajadle. Lze-elety wytykaja obskurantyzm pana premiera i jego dworu. Kto wygra ta walke... cholera, ruszmy sie, jak dlugo beda nami rzadzic osoby straszac szatanami; lustracja, korupcja i wystawiajac nas na posmiewisko w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 01.07.07, 18:38 zojek2 napisał: > jezeli jawnie przedstawia swoje plany : wystapienie ze struktur > europejskich, > to on nie dazy do wystapienia ze struktur europejskich, ale do tego, zeby > sfrustrowana jego ciaglym szkodnictwem Unia wyrzucila kaczorska Polske od kiedy > > to bedzie mozliwe. Bo gdyby sam ubiegal o wystapienie, to musialby prowadzic > referendum, i to przegralby z kretesem. A tak bedzie mial swoje, i wszystkie > niepowodzenia mozna zrucic na szatanów z Brukseli... to chyba wszystko jedno, czy sam wystapi czy go wyrzuca. cel jest jeden i ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika ja natomiast mam frajde ogladajac tych dwu 30.06.07, 15:14 osobnikow gdy przemawiaja, lub sa na jakiejs uroczystosci, oficjalnej wizycie. co mowia, to belkot. Zostawmy tresc, ale sposob mowienia i cala mowa ciala (body language) to jest istny rarytas. Te rozbiegane oczka, ten oslizly usmieszek, niepewny usmiech, troche piany, paluszki tlustawe i dlon miekka, lekko spocona. Przy oficjalnych zdjeciach ma klopot, gdzie ma stanac, usmiecha sie glupkowato, caly stan ducha jak na dloni. Az dziwne, ze fotografowie nie padna ze smiechu ogladajac to z bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Taaaa... to może być zabawne 30.06.07, 15:18 A najzabawniejsze jest to, że takie zachowanie podoba się 12 % Polek i Polaków. A już takie suche, które nazywa się Szczypińska, to przestępuje z nogi na nogę jak stoi obok ćlamgająco-mlaszczącego. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Jarosław Kaczyński to przerażająca farsa. 30.06.07, 16:15 ....ale szczypka ma przy nim mikro w kroku i TO JEST DLA NIEJ NAJWAŻNIEJZSE!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: ja natomiast mam frajde ogladajac tych dwu 30.06.07, 18:39 Zapomniales wspomniec o tym, ze jeden z nich, po wygloszenmiu kilku zdan, przerywa na chwile i jezykiem sprawda stan swego uzebienia. Sprawdza czy zab odrosl? A zachowanie sie Prezydenta podczas oficjalnych spotkan to tragedia. Nie wie dokad isc, odwraca sie tylem do gosci, wszedzie towarzyszy mu ktos wskazujacy droge. Gdyby nie Pani Merkel, to by chyba wlazl na zolnierza niemieckiego. Zawsze napiety, czasami jednak zdarza mu sie wspanialomyslnie obdarzyc usmiechem swych poddanych, a wtedy ludzie padaja z nog.Jedynie Bog milosierny wie co to ten grymas oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: ja natomiast mam frajde ogladajac tych dwu 30.06.07, 23:13 koham.mihnika napisał: sposob mowienia i cala mowa ciala (body language) to jest istny rarytas. Te rozbiegane oczka, ten oslizly usmieszek,niepewny usmiech, troche piany, paluszki tlustawe i dlon miekka, lekko spocona. > Przy oficjalnych zdjeciach usmiecha sie glupkowato, > caly stan ducha jak na dloni. Interesująca byłaby analiza psychologiczna tych osobników, chociażby na podstawie mowy ciała.Może państwo psycholodzy,w ramach prac społecznych, lub bardziej trendy,w formie wolontariatu, przeprowadzą na tym forum takową.Rodacy będą wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
insite E.G.Z.O.R.C.Y.Z.M.Y najnowsza bronia Kurdupla 01.07.07, 01:15 krajem bedzie rzadzic swieta trojca - Rydzyk, Glodz i Kapciowy. premier z rozdzka i rozancem w reku bedzie przemierzal kraj w poszukiwaniu zla, ktore tylko samym dobrem mozna naprawic. Lekarzom i pielegniarkom oberwie sie 25% uposazen, ktore przeznaczy sie na dowartosciowanie trojcy swietej [patrz wyzej]. W nastepnych latach wprowadzi sie palenie na stosach, plawienie, rozciaganie kolem i wsadzanie na pal. Panu Kaczynskiemu zycze, aby zagral role Kmicica bez dublerow. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 15:51 sumienie.lk napisał: > Jego bełkot chyba już na nikim nie robi wrażenia (może za wyjątkiem tych, > którzy w swojej zapiekłej nienawiści do własnej przeszłości jeszcze wierzą w > sens jakichkolwiek rozliczeń). Odpowiedz Link Zgłoś
johnpaul2 Jarosław Kaczyński - w nim jest samo kłamstwo 30.06.07, 16:16 Gdy mówi kłamstwo, mówi od siebie, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa - Mat 8:44 Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 16:56 Koczyńscy mają poparcie ok 20-25% elektoratu. To nie upowaznia ich do wprowadzania zmian wymagających większości, jak np. zmiana Konstytucji. Ale ci wodzowie uznali, że zmianią Polską bo maja do tego jakieś specjalne prawa. Kto im je nadał? Mają prawo do rządzeia w obrebie Konstytucji i tylko tyle. Niestety w historii były przypadki, ze raz zdobytej władzy nie oddawano. jak słuchałem wystąpienia Premiera, to małem wrażenie, że jestem czterdzieści lat młodszy. To są wręcz całe frazy wzięte z dawnego PRL. Czyżby przywiązanie braci do tej formy dialogu politycznego brało się z przywiązania do wczesnego PRL, gdy byli aktorami bardzo reżimowego działu kultury, jkaim był wtedy film. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 19:05 BINGO, pomiomo tego, ze bylem po pracy i u mnie bylo po siodmej rano przez sen uslyszalem przecudny glos pana Premiera. Mam paskudny zwyczaj zasypiac z wlaczonym telewizorem, nastawionym na jedna z polskich stacji. Najczesciej jest to tvn24. Zerwalenm sie wiec, zasalutowalem panu Premierowi i polozylem sie ponownie. Niestety, milosciwie nam panujecy zaintonowal Mazurka Dabrowskiego...musialem wiec ponownie zerwac sie z wyra. Nie musialem, ale zawsze tak czynie slyszac Mazurka. Mialem nadzieje, ze dadza zblizenie przeslicznej buzi Premiera, spiewajacego Hymn. Z niezrozumialych jednak powodow i przy ogolnym niezadowoleniu spolecznstwa, odmowiono nam tej przyjemnosci.No i zaczlo sie przemowienie, ktore bez watpienia, nazwane zostanie politycznym przemowieniem roku. Pamiec wrocila do mnie...cofnalem sie w czasie. Toc to zywy tow.Wieslaw Glosik troche inny.....troche wiecej potkniec jezykowych, ale za to co za styl. W 100% zywcewm wziety z przemowien sp.tow. Wieslawa. Troche mi brakowalo okrzykow z sali popierajacych pana Premiera, ale nie mozna miec wszystkiego.Co prawda, mogl pan Premier zapytac sie obecnych na sali- POMOZECIE? Wtedy chyba, przez przynajmniej cztery godziny, nie moglbym zasnac. Stalo sie jednak inaczej...Po skonczonym przemowieniu, wzruszony przemowieniem przecudnym, i ze lzami w oczach tulac do siebie ulubionego pluszowego misiaczka - zasnalem. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 23:52 poddanywujasama napisał: No i zaczlo sie przemowienie, ktore bez watpienia, nazwane zostanie politycznym przemowieniem roku. Pamiec wrocila do mnie...cofnalem sie w czasie. Toc to zywy tow.Wieslaw > Glosik troche inny.....troche wiecej potkniec jezykowych, ale za to co za styl > .W 100% zywcewm wziety z przemowien sp.tow. Wieslawa. > Troche mi brakowalo okrzykow z sali popierajacych pana Premiera, ale nie mozna > miec wszystkiego.Co prawda, mogl pan Premier zapytac sie obecnych na sali- > POMOZECIE? POMOZECIE - to już następna epoka,lata 70te,tow.E.Gierek, a tam to było już sympatyczniej, przynajmniej w warstwie werbalnej Odpowiedz Link Zgłoś
lord-koks Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 01.07.07, 04:39 idz lepiej dalej spac , a najlepiej to zrob sobie hibernacje do nastepnych wyborow Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 23:46 trasat napisał: jak słucham wystąpienia Premiera, to małem wrażenie, że jestem czterdzieści lat młodszy. To są wręcz całe frazy wzięte z dawnego PRL. To zdaje się jest też objaw jakiegoś schorzenia psychicznego - taki automatyzm zachowań wg kiedyś wyuczonych wzorów.Proszę jeszcze raz o wypowiedż psychologów, psychiatrów.Niecierpiące zwłoki zapotrzebowanie społeczne Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 01.07.07, 01:38 stedo napisała: > trasat napisał: > jak słucham wystąpienia Premiera, to małem wrażenie, że jestem czterdzieści > lat młodszy. To są wręcz całe frazy wzięte z dawnego PRL. > > To zdaje się jest też objaw jakiegoś schorzenia psychicznego - taki automatyzm > zachowań wg kiedyś wyuczonych wzorów.Proszę jeszcze raz o wypowiedż > psychologów, psychiatrów.Niecierpiące zwłoki zapotrzebowanie społeczne A czego się można spodziewać po lojalkowym marksiście-leniniście o brunatnym zabarwieniu? To z takimi walczyła "Solidarność". Kurdupel stoi dziś tem, gdzie kiedyś ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 02.07.07, 08:14 jednak winą za tę sytuację /Kaczyńscy +Gosiewski +Wasserman+MACIEREWICZ/obarczyć trzeba tych ,co nie poszli na wybory i teraz mają za złe. Niechodzenie na wybory jest oddaniem swego głosu posłusznym dewotom spod znaku RM, one poszły glosować , bo ojciec dyrektor kazał. Inteligencja pojechała na piknik , bo PO prowadziło w sondażach.Nie jestem wprawdzie zwolennikiem PO ,ale lepsze to od kaczystanu . Chodzenie na wybory powinno być obowiązkowe i wtedy władza moglaby mówić ,że ją wybrano, a tak to jest jak jest,a będzie jeszcze gorzej, bo młodzi uciekną ,a rząd wybiorą radiomaryjowcy i więźniowie bo taka większość zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Szatanski sPiSek przeciwko Kaczynskim. 30.06.07, 15:02 Zle moce chca obalic wierne slugi Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk A może Kaczyński mówi o sobie? 30.06.07, 15:10 Może on siebie uważa za szatana? Wszak człowiek, który miewa urojenia może mieć jedno więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel.czwarty Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 16:15 Ja zauważam zmianę, tylko nie wiem czy jest pozytywna. Kiedyś był układ, walczyli z układem, teraz jest szatan i walczą ze złem. Jedno i drugie równie mityczne, czy tam mitomańskie, ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 16:20 obywatel.czwarty napisał: > Ja zauważam zmianę, tylko nie wiem czy jest pozytywna. > > Kiedyś był układ, walczyli z układem, teraz jest szatan i walczą ze złem. > Jedno i drugie równie mityczne, czy tam mitomańskie, ale co tam. A CBA, ABW, CBŚ, moherki i wierni pisuarowi żołnierze czuwają!!!!!!:) Nie dadzą zrobić krzywdy wielkiemu MAŁEMU wodzowi!!!!!!:) "Armia szatana" czyli łże-elity powinni mieć się na baczności!!!;( Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 16:34 Takie zachowania są typowe dla paranoików. Uważam, że Jarosław Kaczyński jest właśnie typowym paranoikiem. Pozostaje tylko pytanie: dlaczego psychiatrzy nabrali w tej kwestii wody w usta? Odpowiedz Link Zgłoś
jovo.wroc Re: Agentura pracowicie wystukuje brednie klawiat 01.07.07, 01:12 to gdzie jesteś zatrudniony - w abw czy kontrwywiadzie Odpowiedz Link Zgłoś
johnpaul2 Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 20:50 > Takie zachowania są typowe dla paranoików. Uważam, że Jarosław Kaczyński jest > właśnie typowym paranoikiem. Pozostaje tylko pytanie: dlaczego psychiatrzy > nabrali w tej kwestii wody w usta? On nie jest paranoikiem - w języku psychiatrii jest to Narcystyczne zaburzenie osobowości, w języku religijnym po prostu opętanie demoniczne. Psychiatrzy zarówno na jedno jak i drugie nie mają leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
guchy_84 Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 02.07.07, 12:23 Nie obrazalbym Szatana, z powodu mojego szatanskiego rodowodu. Kaczynski to zwykly kretyn z zespolem Williamsa, w dodatku, jak w wywiadzie do pewnej gazety przyznala jego matka po ciezkim niedotlenieniu mozgu. Dziwie sie, ze nazywa sie go inteligentnym przywodca. Pzdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 bredzisz 30.06.07, 16:44 Co w aferze taśmowej było aferą? Normalne negocjacje polityczne. Ciekawe jak będą negocjować Platformersi. Afera seksualna - Samoobrona, a nie PiS, zresztą jeszcze nie udowodniona. A dziadek Tuska był w Wermahcie. Tak, pierwsza władza, która nie kradnie, nie okrada państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: bredzisz 30.06.07, 17:01 Jak to nie kradnie? A obsadzanie stanowisk w gospodarce zupełnie niekompetentnymi ludzimi to nie jest korupcja? A krycie machlojek dokonywanych przez ludzi z PIS? A nie reagowanie wymiaru sprawiedliwości na przestępstwa działaczy PIS (np. trupy dwoje policjantów odwożących pianego dygnitarza PIS). Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo to język świra, a nie męża stanu 30.06.07, 21:15 Spasł się za pieniądze podatników, tłuszcz mu na mózgu zalega. Bredzi jak po ciężkim wylewie - to wrak i moralny bankrut. Odpowiedz Link Zgłoś
simon76 Re: to język świra, a nie męża stanu 30.06.07, 22:37 iedsupo napisał: > Spasł się za pieniądze podatników, tłuszcz mu na mózgu zalega. Bredzi jak po > ciężkim wylewie - to wrak i moralny bankrut. Przypomina mi to tego wenezuelskiego kretyna Chavez’a, jak na Zgromadzeinu Ogólnym ONZ egzorcyzmy nad mównicą odprawiał, bo przyszło dopiero po Bushu przemawiać:) news.bbc.co.uk/2/hi/americas/5365142.stm Im bardziej jeden z drugim nawiedzony, tym więcej „szatanów“ widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: bredzisz 30.06.07, 17:28 > Co w aferze taśmowej było aferą? Normalne negocjacje polityczne. Ciekawe jak > będą negocjować Platformersi. Ja nie mówię, że Platformersi są lepsi. Ale takie negocjacje z pewnością normalne nie są. > Afera seksualna - Samoobrona, a nie PiS, zresztą > jeszcze nie udowodniona. O ile wiem, to Samoobrona też jest w rządzie. A więc afery z nią związane, to afery rządu. > A dziadek Tuska był w Wermahcie. I co z tego, że był? Mógł być nawet psychopatycznym mordercą. Jaki to ma związek z Tuskiem, który nim nie jest? PiS wykorzystał to jako element kampanii wyborczej. A teraz gadają, że oni do tak prymitywnych sztuczek się nie uciekają. No to jest hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: bredzisz 01.07.07, 21:08 madryt3 napisał: > Co w aferze taśmowej było aferą? Normalne negocjacje polityczne. Ciekawe jak > będą negocjować Platformersi. Afera seksualna - Samoobrona, a nie PiS, zresztą > jeszcze nie udowodniona. A dziadek Tuska był w Wermahcie. Tak, pierwsza władza, > > która nie kradnie, nie okrada państwa. Ty to rozumiesz, ja to rozumiem i wiele milionów Polaków rozumie Kaczyńskich i PiS. Natomiast tu, na forum Gazety, jest jakieś dziwne towarzystwo, jakaś menażeria gawiedzi dziwnie jednomyślnej. No bo gdy się widzi, że 800 "osób" jest na forum gazety przeciwko PiSowi to czy tobie chciałoby się jeszcze raz napisać o PiSie coś złego? Bo mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: A na sali był lekarz? 30.06.07, 15:41 Premierowi nasila się paranoja. Wkrótce jej efekty będą coraz większe. Należy się zastanowić, czy przypadkiem i prezydentowi się ona nie udzieli jako, że oni są jednojajeczni!! Odpowiedz Link Zgłoś
totalizator Lekarze ktorzy odmawiaja pomocy chorym sa niepotrz 30.06.07, 22:08 Lekarze ktorzy odmawiaja pomocy chorym sa niepotrzebni. Wyrzucic ich wszystkich na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo sami sie zwalniaja 01.07.07, 09:50 nie musisz nawet ich wyrzucac. Tylko kto cie bedzie leczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: sami sie zwalniaja 01.07.07, 09:57 > nie musisz nawet ich wyrzucac. Tylko kto cie bedzie leczyl? a myslisz, ze to go interesuje ? zastraszone spoleczenstwo bez dzialajacej sluzby zdrowia bedzie latwiejsze do manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 14:23 to tylko zmiana koloru z czerwonego na czarny, bo działania i mechanizmy są te same. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 14:29 emigrancik napisał: > Jest jedna roznica miedzy czasami gierka, a czasami PiS. Kosciol stoi za pisem > i > nie pozwoli oderwac sie od zloba. ***************************************** To pozór. Kościół w komunie miał jeszcze lepiej, bo robił za siłę przychylną opozycji, a jednocześnie miał własny, solidny żłób. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 14:32 Jak widac lewica powinna sie nauczyc, zeby w koncu przestac pomagac kosciolowi i zakrecic im kurek panstwowych pieniedzy. Prawica tego oczywiscie nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 16:12 emigrancik napisał: > ... TW z kosciola bardzo chetnie pomoga utrzymac za mord spoleczenstwo, dopuki czasem znajdzie sie kaska na jakas swiatynie ... Przykro mi, że masz rację!!! :((( Właśnie jestem w trakcie czytania Polski PiastówJagielonów [P. Jasienicy] ..... KK nie ma tam dobrej opinii. Teraz mamy nawrót panoszenia się tegoż KK. Niezależnie jakich słów czarni używają, mówią o forsie, dużej forsie, b. duzej forsie .... Odpowiedz Link Zgłoś
akselek co ty wiesz o Polsce... 30.06.07, 18:13 Nie masz nawet polskich czcionek w komputerze.. co ty wiesz.. tyle co zjesz! Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Towarzysze! do broni! nie PIS! 30.06.07, 19:47 cala swolocz czerwona do boju, nie dajmy sie PIS-owi, tylko my towarzysze zdolni jestesmy do rzadzenia- czytaj ograbiania Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 22:19 emigrancik napisał: > pomożemy !!! może w końcu te palanty dostana kompletnego swira i bedzie po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Towarzysze! Pomozecie? 01.07.07, 00:15 baca07 napisała: > emigrancik napisał: > > > pomożemy !!! może w końcu te palanty dostana kompletnego swira i bedzie po kłopocie Ryzykowne przedsięwzięcie.Taki jeden z wąsikiem co wprowadził narodowy socjalizm/u nas są plany gospodarcze wprowadzenia narodowego kapitalizmu - to ci od M.J. dwojga imion/też wg współczesnej psychiatrii zdrowy nie był, a jak to się skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Swietny komentarz :) 30.06.07, 13:39 c.rayback napisał: > no tak, jest ich plan, koniec demokratycznej RP. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Swietny komentarz :) 30.06.07, 13:40 Eeeeeeeeeeeee tam.Zaraz uslyszysz ze histeryzujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 "Szatani" ? Ten czlowiek jest psychicznie chory. 30.06.07, 15:07 Rzadzi nami swirus. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: "Szatani" ? Ten czlowiek jest psychicznie cho 30.06.07, 15:08 Rzadzi nami oszust i manipulator, ktory liczy na kretynow. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: "Szatani" ? Ten czlowiek jest psychicznie cho 30.06.07, 15:54 emigrancik napisał: > Rzadzi nami oszust i manipulator, ktory liczy na kretynow. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: "Szatani" ? A może SLDupki? 01.07.07, 00:18 12345ja,- no ty, ty.Tylko do tylu umiesz liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: "Szatani" ? A może SLDupki? 01.07.07, 11:07 Własnie za szatani albo nawet szatanowie :P Odpowiedz Link Zgłoś
ogr77 Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 30.06.07, 14:17 Dobre! Uśmiałem się do łez! :) Odpowiedz Link Zgłoś
1934r.1.1 Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 30.06.07, 18:50 już nie długo a będzie się działo, oj będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 30.06.07, 21:40 qawsedrftg napisał: > zapytano w Radomiu Jarosława: jak to jest, obiecywano Prawo i Sprawiedliwość a > tu przestępcy w rządzie, skłócanie narodu, arogancja, brak reform i bezczelna > propaganda. Odpowiedział Jarosław: czyż i wy jesteście z Układu? Tylko ja > jestem Prawem i Sprawiedliwością a kto ze mną ten Prawy i Sprawiedliwy. Daremne > > krzyki i płacze Układu, nie masz nadziei dla niego. I zawstydzili się pytający > bo zobaczyli nieprzebraną mądrość Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
parambol tak to jest, jak się nie zmieni pieluchy 30.06.07, 21:43 gdyby mnie kupka uwierała w porciętach, też bym takie rzeczy pewnie gadał Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 01.07.07, 00:09 Dlaczego ten ku..gniot nie moze wziasc i umrzec? To takie trudne dla owego polskojezycznego smiecia? A skoro nie to zycze tej malej zaplutej antypolskiej syfilistycznej cipce tego. W duchu zakladam ze sam kutasik zrozumie ze swoim zejsciem zrobo tylo lepiej. Ale martwi mnie co z teamem starych prykow, na wpol umierajacych 'polakow', ktorzy Zydom chca odebrac kamienice. Czy oni sobie nie znajda jakiegos przyglupa bardziej przyglupiego niz Jaroslaw 'Obciagnij Synu' Kaczynski? Miejmy nadziej ze tego tez jakis zawal czy nowotwor zlapie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 01.07.07, 03:21 Mnie tam wystarczy jak przegrają wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskiego 30.06.07, 13:40 W tej koalicji nie ma afer. nie bylo afera spotkanie beger z Pisem, nie bylo afera obsadzenie stolkow kilku funduszy ludzmi z samoobrony, nie bylo afery w oczszczalni, nie bylo afera wyciaganie panstwowych pieniedzy przez LPR, nie bylo wogole zadnych afer. a kto twierdzi inaczej lamie prawo! Tak jest, nalezy wpisac do konstytucji, ze w 4 RP nie ma afer. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie 30.06.07, 13:41 ani Łyżwińskiego, a Lepper nie ma prawomocnych wyroków. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie 30.06.07, 13:44 Ani kaczynski nie byl powinien przeprosic wachowskiego, wedle wyroku sadu. Ani nie bylo afera przeciekanie informacji z tajnych sluzb (zawsze do tych samych gazet). Nie bylo afer, slonce swieci, siostro, czy ja juz jadlem kolacje? Odpowiedz Link Zgłoś
jovo.wroc Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie 01.07.07, 01:24 ani Łyżwińskiego, a Lepper nie ma prawomocnych wyroków. kłamiesz - ma i to nie jeden Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Z faktu, ze skala obecnych "afer" jest 30.06.07, 14:09 nieporownywalna (pewnie jak jeden do stu a moze jak jeden do tysiaca) z ta jaka byla za czasow postkomunistycznego szamba u wladzy, podane przyklady sa niczym innym jak przyznaniem PIS-owi racji. Uzywanie ich do celow propagandowych przeciwko PiS-owi moze miec tylko efekt odwrotny. Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Z faktu, ze skala obecnych "afer" jest 30.06.07, 14:12 Wymien wiec prosze afery poprzedniej wladzy. A potem wymien procesy jakie PiS wytoczylo winnym. A potem prosze o wymienienie kto dostal wyroki skazujace. jak na razie ja slysze tylko o aresztantach, i uniewinnionych, albo takich wobec ktorych od lat prowadzone sa sledztwa z ktorych nic nie wynika. Tak jakby te wszystkie afery byly wymyslem dzisiejszej koalicji. Glosno krzyczanym, ale malo realnym. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Musiales nie czytac raportu z rozwiazania WSI, 30.06.07, 14:53 i pewnie nie wiesz za ile sprzedano polski rynek ubezpieczeniowy, domy towarowe Centrum, polskie stalownie i w jaki sposob przeszlo 60% polskiego rynku bankowego znalazlo sie w rekach obcego kapitalu podobnie zreszta jak rynku telekomunikacycjnego. To, ze postkomunistyczne szambo przy aktywnej pomocy polskiej mafi prawniczej uprawomocnilo wlasne szalbierstwo nie zmienia faktu, ze jego skala jest zupelnie nieproporcjonalna do tego jakie ma miejsce obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Musiales nie czytac raportu z rozwiazania WSI 30.06.07, 15:43 przypominam, że to AWS sprzedało Bank Handlowy, że z AWS wywodzi się wielu działaczy PiS-u obecnie. AWS też prywatyzowało, obciąża to też hipotekę PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
mafjmafj Re: Musiales nie czytac raportu z rozwiazania WSI 30.06.07, 15:51 to niby w czyich rekach mialy sie znalezc? Kto dalby za nie najwiecej? Moze Kulczyk albo inny Krauze? Pewnie by i dali ale 10 razy mniej pieniedzy niz te za ktore poszly. W tamtych czasach nie bylo jeszcze polskiego kapitalu. A mowa o narodowosci kapitalu w kategoriach kwot powyzej 100 mln euro to przestaje miec sens. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Musiales nie czytac raportu z rozwiazania WSI 30.06.07, 17:08 O to chodzi. Tak naprwadę to jesteście przeciwko realnemu kaqpitalizmowi. Domyślam się, że podlądom ustrojowym PISu odpwowiadał by faszyzm Musoliniego (nie hitleryzm).To był taki ustrój łączący państwową własność z jedyną dyktatorską władzą. Proszę się zastanowić. To chyba najbardziej prawdziwy punkt odniesienia dla ideologii braci Kaczyńskich (w Polsce międzywojennej nieporadnie wdrażany przez niektóre kręgi polityczne) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A kto dawał więcej? Jakoś nie słyszałem 30.06.07, 19:19 Można było rozdać w imię sprawiedliwości i solidarnego państwa, nadal mozna to zrobić, trochę jeszcze zostało np. kopalnie dac górnikom. Czemu nie? Zupełnie nie rozumiem tego odium wokół prywatyzacji, skoro buyło nieuczciwe w majestacie prawa znacjonalizować, podobnie jak resztę, właścicieli wsadzić, powołać rady robotniczo chłopskie, przewodnia siła narodu juz jest, kapelan chyba też? Alleluja i do przodu! to nic że to już przerabiano i wyszedł chaos i bieda ale będzie IV RP. I żadna reakcyjna siła nie przeszkodzi, a brat Słowianin Łukaszenko wesprze radą, bo z pomoca krucho u niego. O czym człowieku ty pieprzysz? Masz mgliste pojęcie o tym co się wydarzyło w historii Europy a Polski w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Skoro nikt nie dawal wiecej to nie trzeba bylo 30.06.07, 21:11 prywatyzowac. Nie dawal bo nie szukalismy, bo nie umielismy i nadal nie umiemy szukac, bo nie mielismy i nadal nie mamy do tego ludzi reprezentujacych odpowiednie kwalifikacje, ktorych zaden profesorski dyplom (uzyskiwany glownie w prl-owskich uczelniach) nie zastapi. Prywatyzowanie rynku poprzez prywatyzowanie monopolistow na rynku wymaga oprocz uczciwosci, kwalifikacji ktore wiaza sie duzym doswiadczeniem i osiagnieciami zarowno na plaszczyznie gieldowej, finansowej w zarzadach spolek i z karnetem adresow i telefonow jesli nie swiatowego to na pewno europejskiego swiata bisnesu. Wymaga rowniez mozliwosci wyboru najbardziej korzystnego z punktu widzenia warunkow prywatyzacji okresu (a nie jak w Polsce trzymania sie semestralnych planow prywatyzacji by zaspokoic politycznych wiechrzycieli za ktorym stali sprytni szabrownicy) w zaleznosci od sytuacji na gieldzie czy na rynku surowcowym czy na przyklad produktow stalowni (rok czy poltora po sprzedaniu polskich hut stali ich wycena wzrosla nieomal dwukrotnie z racji olbrzymiego zapotrzebowania na stal na rynkach swiatowych). Ktory bankrutujacy prywatny przedsiebiorca zacznie wyprzedaz wlasnych przedsiebiorstw majacych monopol, od tych najlepszych zlecajac ja bufonom z profesorskimi tytulami nie majacym zadnego doswiadczenia ani w sprzedawaniu przedsiebiorstw ani w prywatyzacji rynku ? Zacznie od sprzedazy tych przedsiebiorstw na ktorych najmniej straci w przypadku niekompetencji handlujacych by wylonic sposrod nich najlepszych! Twoje szyderstwo nie zmieni faktow: Francuzi prywatyzujac swoje przedsiebiorstwa wyczekiwali odpowiedniej koniuktury na gieldzie uzgadniali kapitalowe jadro z kandydatami tak by zapewnic prywatyzowanym przesiebiorstwom przyszlosc. Proby sprzedania Tompsona za przyslowiowego 1 Fr tylko dlatego, ze nie bylo innych chetnych jak koreanski oszust ten sam co "inwestowal" w Polsce i ze przedsiebiorstwo mialo ponad mld Fr dlugow powaznie podwazyly wiarygodnosc Premiera Jupe. Zostaly wstrzymane po przegranych przez RPR wczesniejszych wyborach. Pozniejsza prywatyzacja po przywroceniu przyniosla setki mln frankow dochodu Francji. Tlumaczenie glupoty i szabrownictwa historia jest kontynuowaniem typowo polskiej tradycji ukrywania niekompetencji, zlych decyzji i wlasnych bledow za mgliscie uniewinniajacym parawanem za ktorym mozna ukryc wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
grosz-ek Ale pieprzysz ... 30.06.07, 22:12 Nie każda prywatyzacja była super przeprowadzona. Zbyt wiele razy zdarzało się, że dzięki łapówkom zaniżano cenę. Ale pamiętaj o jednym. Fabryki i firmy kupuje się po to, aby żeby na nich zarobić. Więc prawie zawsze będzie tak, że zakład w sumie zarobi więcej niż wyniosła cena jego sprzedaży. A państwo nie jest dobrym gospodarzem. Popytaj ludzi, ilu z nich pracowało w państwowych firmach, które później upadły. Ponadto, oprócz samej firmy sprzedaje się także rynek na który ona produkuje. Jeżeli cena sprzedaży będzie niska, to nabywca nie będzie się starał za bardzo go drenować. Jeśli będzie za dużo - to lepiej się chwytać za kieszenie. Nie wierzysz ? To przypomnij jak było TP SA i zobacz jakie są teraz problemy z deregulacją rynku. A przecież Skarb Państwa wziął za to dobre kilka miliardów dolarów, które my jako klienci Telekomunikacji musimy w rachunkach za rozmowy oddać Francuzom. Lepsza prywatyzacja niż żadna. Lepsza prywatyzacja za rozsądną cenę niż za wyżyłowaną. Bo tak czy siak w ostatecznym rozrachunku zapłacimy my wszyscy - albo w postaci dotacji dla upadających zakładów, albo w postaci zawyżonych cen. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Nie na temat i bez sensu: jezykiem polskiej sfory 30.06.07, 22:55 dziennikarskiej, ktora nie moze sie obejsc bezzasadnych inwektyw, bez slowa "super" i pretensjonalnego tonu nie majacego najmniejszego uzasadnienia w tresci. Panstwowe firmy sa rownie konkurencyjne jak prywatne o czym przekonal sie Boeing po kilkudziesieciu latach krolowania na rynku samolotow pasazerskich. Najtansza energia elektryczna na swiecie produkowana jest we francuskich panstwowych przedsiebiorstwach. "Lepsza prywatyzacja niz zadna" Otoz wlasnie ze nie. Prywatyzacja rynku jest przedsiewzieciem politycznym. Prywatyzacja przedsiebiorstwa jest przedsiewzieciem handlowym. Prywatyzacja przedsiebiorstwa majacego monopol na rynku moze byc przedsiewzieciem politycznym (i takim byla w wiekszosci wypadkow w Polsce przynoszac nam nieprawdopodobne straty) a powinna pozostac przedsiewzieciem handlowym uwzgledniajacym wole polityczna zmian systemowych nie dyskredytujaca samej potrzeby tych zmian. Skutkiem prywatyzacji powinno byc nie tylko uzyskanie odpowiedniej ceny za przedsiebiorstwo majace monopol na rynku ale rowniez taka restruktuarlizacja sprzedawanego przedsiebiorstwa ktora, dynamizuje rynek wprowadzajac konkurencje uzasadniajaca prywatyzacje. Re: Ale pieprzysz ... Odpowiedz Link Zgłoś
jovo.wroc Re: Nie na temat i bez sensu: jezykiem polskiej s 01.07.07, 01:33 > Prywatyzacja rynku jest przedsiewzieciem politycznym. Prywatyzacja > przedsiebiorstwa jest przedsiewzieciem handlowym. Prywatyzacja przedsiebiorstwa > majacego monopol na rynku moze byc przedsiewzieciem politycznym (i takim byla w > wiekszosci wypadkow w Polsce przynoszac nam nieprawdopodobne straty) a powinna > pozostac przedsiewzieciem handlowym uwzgledniajacym wole polityczna zmian > systemowych nie dyskredytujaca samej potrzeby tych zmian. największą stratą jest brak stołków dla swoich - niema gdzie upchnąć tych nieudaczników tępych ale wiernych - trzeba reprywatyzować - kghm jest tylko jeden Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Naprawde to była głupota i szabrownictwo? 01.07.07, 10:46 Ukrywanie niekompetencji i nieudolnosci trwa nadal, głównie w urzędach i spółkach Skarbu Państwa, często zwiazki zawodowe i kadra zarzadzajaca sągłównymi hamulcowymi, szerzą opinie o wykupieniu i likwidacji przez konkurencję, bo wiedza że głównie oni zostana zweyfikowani. Przyznaje ze popełniono błędy i sporo nieuczciwych osób próbowało bądź udało sie im za bezcen kupic jakis majątek, czy mielismy nic nie robic i czekac az wykształcimy specjalistów do przemian i prywatyzacji? Dostalismy szanse i uwazam że te nieliczne przypadki wymagające wyjasnienia sa tylko dobra szkołą zycia. te firmy w które zainwestował powazny biznes rozwijaja się, ich pracownicy sa lepiej wynagradzani i dbaja o swój poziom, bez narzekania ze ktos im czegos nie dał, i to niezależnie ile maja lat.Teoretyzowanie w tej chwili jest co najmniej śmieszne, wnioski trzeba wyciagnąc i działać dalej, tego własnie nie widać. Spora część ludzi nie siadła na laurach i nie narzeka tylko inwestowała i inwestuje w siebie, młodzi ludzie zdobywaja doświadczenie także za granicą, nie siedza na ławkach i nie narzekają że zasiłki za małe i za krótkie, sami zaczęli o sobie decydowac, sa odważniejsi niz ich rodzice, i maja wieksze możliwosci, czego im zazdroszczę. Powoływanie sie na przykład stalowni kieruje mnie w strone Samoobrony, dlaczego polski biznes tego nie wykupił skoro wiedział że koniunktura wzrosnie(!????)Jak powiedział Lepper nawet bezrobotny mógł wziąć kredyt najac inzynierów i za dwa lata byc milionerem, szybko łatwo i przyjemnie, naprawde tez w to wierzysz?Jestes pewny, ze polski kapitał chciałby go wykupic i zdołałby sie przebić na rynek nawet przy hossie?Mozesz wskazac tych potentatów i zagwarantowac ze za pół roku nie sprzedaliby tych stalowni własnie tym co je kupili, nawet za mniejsza cenę? Przykład Thompsona tez jest fajny, powiedz mi dlaczego Polacy nie kupowali odbiorników TV z Polkoloru tylko koreańskie?Gdyby kupowali firma byłaby warta duzo więcej, Jakis układ zbiorowy to uczynił? Bankrutujacy przedsiębiorca zawiera najpierw układ z wierzycielem, przedstawia plan naprawczy, w przypadku sporej częsci przedsiębiorst takie plany były nierealne, brakowało konkurencyjnosci we wszystkich punktach, nikt nie chciał sie zderzyć z normalnym rynkiem bo wiedział ze przegra, dopiero po kilku latach na ruinach zaczeły wyrastać nowe i prężniejsze firmy, także z polskim kapitałem. Przykładem moze byc gospodarstwo rolne Mysiadło, skasowano wiele ha szklarni, w tym czasie powstawały całkiem nowe i to niedaleko W-wy, istnieja nadal, chyba można na tym zarobic? Nie ma co gdybac tylko trzeba robić, Teoretycznie mozna wszystko np. Gdy ja zjadłem dwie bułki a Ty żadnej, średnio zjedlismy po jednej i teoretycznie nie powinienes byc głodny, Chyba nie o to chodzi? Ja wole zebyśmy zjedli po dwie i to z masłem i w te strone powinniśmy iść. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Z faktu, ze skala obecnych "afer" jest 30.06.07, 14:36 Kurski nie kłamie ani troche!! a wredny sąd co kazał mu odszekac oszczerstwa w sprawie afery bilboardowej jeszcze popamięta... Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Z faktu, ze skala obecnych "afer" jest 01.07.07, 00:25 1europejczyk napisał: > nieporownywalna (pewnie jak jeden do stu a moze jak jeden do tysiaca) z ta jak > a > byla za czasow postkomunistycznego szamba u wladzy, podane przyklady sa niczym > innym jak przyznaniem PIS-owi racji. > Uzywanie ich do celow propagandowych przeciwko PiS-owi moze miec tylko efekt > odwrotny. > > Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie Jaki pan, taka afera.Do zrobienia "porządnej" afery też trzeba mieć trochę inteligencji.Ale afara jest aferą, a jej ranga zależy od zdolności a nie uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
jhwh rotfl - jesteśmy gorsi w kłamstwie 30.06.07, 15:42 Urocze przyznanie sie do kłamstwa, chamstwa, agresji i knajactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin5051 Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 23:00 Lech i Jarosław - ścieżki martyrologii, czyli jak rodziła się legenda opozycji! 1) Rok 1968 22 letni Adam Michnik zostaje relegowany z uczelni za protesty studenckie, Jacek Kuroń siedzi w więzieniu za próbę podjecia dyskusji z władzą. Obaj chłopcy Jarek i Lech mają po 19 lat i studiują prawo marksistowskie, najbardziej z opozycyjnych kierunków. 2) Rok 1970 tragedia na Wybrzeżu, zabici robotnicy, ballada o Janku Wiśniewskim, Jacek Kuroń nadal siedzi, braci nie widać, rok później piszą prace magisterskie o wyższości prawa Lenina nad prawem rzymskim. 3) Rok 1976 strajki w Ursusie, Radomiu, wspomagane przez KOR Jacka Kuronia. Brat Jarosław nieobecny, zajęty pisaniem pracy doktorskiej o wyższości socjalistycznego prawa pracy nad imperialnym bezprawiem. Brat Lech kompletnie niewidoczny nic nie pisze. Jednak rok 1976 to narodziny legendy obaj bracia zaczynają współpracować z KOR, jeden w roli wykładowcy prawa pracy, drugi prowadzi jakieś inne prelekcje z robotnikami. Nie są członkami KOR, terminują jedynie. 4) Rok 1980 strajk w Stoczni. Brat Lech wzorując się na pracy doktorskiej brata Jarosława uzyskuje doktorat, prawo marksistowskie nie przeszkadza mu siedzieć dzielnie obok brata Jarosława w roli doradcy Wałęsy. Ten ostatni zostaje przez Annę Walentynowicz, małżeństwo Gwiazdów, okrzyczany agentem SB. Obaj bracia nie przyjmują sensacji do wiadomości, pomagają Wałęsie w marginalizowaniu i w konsekwencji odsunięciu wyżej wymienionych od władz związku. 5) Rok 1981 stan wojenny. Brat Lech zostaje internowany wraz z Lechem Walęsą i siedzi sobie 10 miesięcy w ośrodku wypoczynkowym. Frasyniuka, Bujaka i paru innych SB ściga po całej Polsce, powstaje legenda panów nieuchwytnych, internowanych zostaje tysiące działaczy opozycji. Brat Jarosław nie zostaje internowany i jest JEDYNYM DZIAŁCZEM OPOZYCJI Z GRONA NAJBLIZSZYCH WSPÓŁPRACOWNIKÓW WAŁĘSY KTÓRY NIE ZOSTAŁ INTERNOWANY. Brat Jarosław kiedy siedzi ponownie Jacek Kuroń, siedzi pod maminą pierzyną, w teczce Jarosława o 1982 r do 1989 jest czarna dziura. 6) Rok 1989 obrady okrągłego stołu. Obaj bracia siedzą dzielnie przy Wałęsie, po przeciwnej stronie obecny koalicjant Maciej Giertych w roli doradcy generała Jaruzelskiego. Brat Lech uczestniczy kilkakrotnie w tajnych obradach w Magdalence. Do życia powołano sejm kontraktowy, brat Jarosław negocjuje rząd Mazowieckiego, który ma być alternatywą dla rządu Kiszczaka. W wyniku rozmów brata Jarosława z ZSL i SD przybudówkami PZPR, które do sejmu dostały się z automatu Mazowiecki zostaje premierem. W rządzie Mazowieckiego ministrami są generał Kiszczak, generał Siwiec, prezydentem jest generał Jaruzelski, bracia do dziś mają żal, że Mazowiecki w tych komfortowych warunkach prowadził politykę grubej kreski. 7) Rok 1990 powstaje szalona idea wojny na górze, której autorem jest Lech Wałęsa, a którą najgorliwiej realizują obaj bracia. Powstaje partia brata Jarosława PC i wspiera Lecha Wałęsę jako kandydata na prezydenta i Walęsa prezydentem zostaje, obaj bracia trafiają do kancelarii- Lech w randze ministra. Rząd Mazowieckiego po przegranych wyborach podaje się do dymisji, w nowych wyborach do parlamentu partia PC uzyskuje 8% głosów. 8) 1991 po konflikcie z Mieczysławem Wachowskim obaj bracia wylatują z kancelarii z hukiem. PC braci, mimo że jest 4 co do wielkości klubem w sejmie doprowadza do dymisji rządu Bieleckiego i powołuje rząd Olszewskiego, na który Wałęsa mimo konfliktu z braćmi się godzi. 9) Rok 1992 brat Lech zostaje prezesem NIK. Po skleconej na kolanie uchwale, potem zakwestionowanej przez TK, niejaki Macierewicz umieszcza na swojej liście Lecha Walesę oraz jego dwóch najbliższych współpracowników Wachowskiego i Flandysza. Na listę trafiają wszyscy liderzy wszystkich partii oprócz partii PC, która JEST JEDYNĄ PARTIĄ I ŚRODOWISKIEM POLITYCZNYM, które NA LISCIE NIE MIAŁO ANI JEDNEGO AGENTA. Na listę trafia lider partii koalicyjnej ZCHN Chrzanowski i dopiero kilkanaście lat potem oczyszcza sie z zarzutów w procesie autolustracji. W wyniku ataku obóz prezydencki dogaduje się z opozycją i zadatkowanymi koalicjantami PC i doprowadza do upadku rządu Olszewskiego, czemu do dziś obaj bracia nie mogą się nadziwić, jak tak można. 10) Rok 1993 nowe wybory. Partia brata Jarosława PC rozsypała się w wyniku wyrzucenia i odejścia z klubu około 20 posłów. Z tej 20 powstaje kilka partyjek, oddzielne partie ma Macierewicz, Olszewski, Parys, Kurski odchodzi do ZCHN, gdzie w/g Macierewicza agentem jest jej szef. W wyniku tej `sprawnej akcji Lesiaka' 8% prawica zostaje rozbita w pył i olbrzymia 40 osobowa PC podzielona przez samą PC na śmieszne partyjki. Do sejmu rozbita PC wchodzi z poparciem 4,2% o partii Olszewskiego, Parysa, Macierewicza Polacy zapominają, i chłopcy odpoczywają 4 lata. 11) Rok 1997 pierwsza próba zjednoczenia prawicy, PC wchodzi w skład AWS i wprowadza 12 posłów miedzy innymi Cymańskiego . Co ciekawe lider PC nie jednoczy prawicy i nie dostaje się do sejmu z listy PC uznaje jednoczenie prawicy pod szyldem AWS za zbędne i wchodzi do sejmu z listy ROP Olszewskiego. 12) Rok 2000 brat Lech zostaje ministrem sprawiedliwości w rządzie Buzka. 13) Rok 2001 w nowych wyborach PiS tym razem partia brata Lecha, w przeciwieństwie do partii PC brata Jarosława, której Lech nigdy nie był członkiem otrzymuje 9% głosów. 14) Rok 2002 brat Lech jako kandydat partii opozycyjnej zostaje prezydentem Warszawy. 15) Rok 2005 koniec legendy opozycji bractwa bliźniaczego. Po 16 latach walki na noże geniusz strategii i jego brat dzięki kampanii opartej o `katolickie' radio, i dzięki dziadkowi głównego konkurenta dostają władzę. Brat Lech melduje wykonanie zadania i otrzymuje fotel prezydenta, brat Jarosław prezesa i premiera, którym miał nie zostać, gdy jego brat zostanie prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
mindflayer Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 00:05 Gratuluję starannego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 01:32 mindflayer napisał: > Gratuluję starannego tekstu. Kolejny w wykonaniu tego pana,choć pod innym nickem Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 01:29 marcin5051 napisał: 15) Rok 2005 koniec legendy opozycji bractwa bliźniaczego. Po 16 latach walki > na noże geniusz strategii i jego brat dzięki kampanii opartej o `katolickie' > radio, i dzięki dziadkowi głównego konkurenta dostają władzę. > Brat Lech melduje wykonanie zadania i otrzymuje fotel prezydenta, brat Jarosław prezesa i premiera, którym miał nie zostać, gdy jego brat zostanie prezydentem. > Witam, panie Marcinie S./skubi6 - nieprawdaż?/.Od jakiegoś czasu śledzę Pana posty na tym forum.Dostarczyły mi one wielu wiadomości,jako że jestem laikiem w tych sprawach,interesuję się tym w stopniu w jakim powinien interesować się przeciętny obywatel zwłaszcza w obecnych czasach.Podziwiam Pana wiedzę w tej dziedzinie.Myślę że zajmuje się Pan tym zawodowo, naukowo.Nie publikuje Pan chyba w prasie, nie spotkałam,a szkoda.W googlach jest o rodzinie/wiem dlaczego nr6/ - ale tam o Panu jeszcze nie ma,dlaczego skoro jest o radnym Ursynowa? Weszłam na matkę- kurkę, przeczytałam, ciekawe.Pana posty należą do tych nielicznych merytorycznych.Zważywszy na Pana wiedzę może pokusiłby się Pan o przepowiednie - czym to się może skończyć.Wiem, że to trochę niepoważne,ale wiedza historyczna pozwala chyba wysnuć jakieś analogie i przypuszczenia. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej pracy i karierze i publikacji nie tylko w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Kaczyzm-lepperyzm jedyną drogą rozwoju kraju! 30.06.07, 13:24 Jarek-Partia-Jarek-Partia-Jarek-Partia!!! Niech żyje Naród Polski i Jego Wielki Przywódca Jarosław Kaczyński!! Nierozłączna koalicja PiS-Samoobrona-LPR źródłem dynamicznego rozwoju kraju! Program PiS Programem Narodu!!! Trafne odczytanie myśli wielkiego Jarosława Kaczyńskiego drogą do dobrobytu mas pracujących miast i wsi! PiS jedynym spadkobiercą wielkich tradycji romantycznych Narodu Polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Kaczyzm-lepperyzm jedyną drogą rozwoju kraju! 30.06.07, 13:38 qawsedrftg napisał: > Jarek-Partia-Jarek-Partia-Jarek-Partia!!! > tylko wtedy do pomocy stal Sojuz.. a teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 30.06.07, 13:26 sanacji.(chociaz ich nie lubie) Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salomona 30.06.07, 13:30 co najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 13:44 A obywatele dalej uciekają na zachód... PiS jest tak uczciwy, że boją się go nawet ci co nie muszą się go bać (lustracja przecież dzisiejszej młodzieży nie dotyczy) i wieją na zachód aż się kurzy. A może chodzi o coś innego? Może wreszcie kaczyści zrozumieją, że "uczciwość" to za mało w polityce? Przecież można chcieć "dobrze", można być szczerym, uczciwym ale i tak można popełnić głupią ustawę... Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 13:45 zakładając oczywiście, że obecny reżim, jest uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 13:49 Zakładając... Ale co do tej "uczciwości"... Co ja się będę produkował, wystarczy poczytać wiadomości powyżej i poniżej- obraz PiSowskiej uczciwości zaczyna nabierać kolorów :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 13:46 equilibrysta napisał: > A obywatele dalej uciekają na zachód... PiS jest tak uczciwy, że boją się go > nawet ci co nie muszą się go bać (lustracja przecież dzisiejszej młodzieży nie > dotyczy) i wieją na zachód aż się kurzy. A może chodzi o coś innego? Może > wreszcie kaczyści zrozumieją, że "uczciwość" to za mało w polityce? Przecież > można chcieć "dobrze", można być szczerym, uczciwym ale i tak można popełnić > głupią ustawę... a moze zwolennicy PiS-u zaczeliby uciekac na wschod :) nie mialbym nic przeciw temu :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 14:00 equilibrysta napisał: > A obywatele dalej uciekają na zachód... PiS jest tak uczciwy, że boją się go > nawet ci co nie muszą się go bać (lustracja przecież dzisiejszej młodzieży nie > dotyczy) i wieją na zachód aż się kurzy. i o to kurduplom (penisom na kaczych nogach) chodzi, żeby wszyscy myślący inaczej wynieśli się stąd do czasu wyborów a oni zrobią z mcherowymi taliban Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 14:29 Afery, aferami. Pis ciągnie ogromny haracz z państwa zatrudniając po dwie osoby (często niekompetentne)na jednym stanowisku. Od 5 premierów rozpoczynając. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 14:34 1utek napisał: > Afery, aferami. Pis ciągnie ogromny haracz z państwa zatrudniając po dwie osoby > (często niekompetentne)na jednym stanowisku. Od 5 premierów rozpoczynając. wyplaty pieniedzy na prywatne fundacje "zakup" ziemi za przyslowiowe 0,03 zł przez szambonurkow. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 14:31 lustracja młodzieży nie dotyczy. tylko potem niech mi nie wywlekają, że czytało się Świat Młodych, oglądało teleranek i misia Kolabora. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 01.07.07, 01:46 seidr napisała: > lustracja młodzieży nie dotyczy. tylko potem niech mi nie wywlekają, że czytało > się Świat Młodych, oglądało teleranek i misia Kolabora. Tudzież "Czterech pancernych" i "Stawkę większą niż życie".Oj życie, życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 20:58 nie podejrzewam PiS o szczeroc uczciwosc i chcenie dobrze az taki glupi to ja nie jestem o megalomanie (nie rzadzimy po to zeby rzadzic etc) i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 21:04 equilibrysta napisał: > A obywatele dalej uciekają na zachód... PiS jest tak uczciwy, że boją się go > nawet ci co nie muszą się go bać (lustracja przecież dzisiejszej młodzieży nie > dotyczy) i wieją na zachód aż się kurzy. A może chodzi o coś innego? Może > wreszcie kaczyści zrozumieją, że "uczciwość" to za mało w polityce? Przecież > można chcieć "dobrze", można być szczerym, uczciwym ale i tak można popełnić > głupią ustawę... Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 01.07.07, 01:41 equilibrysta napisał: Może wreszcie kaczyści zrozumieją, że "uczciwość" to za mało w polityce? Przecież można chcieć "dobrze", można być szczerym, uczciwym ale i tak można popełnić głupią ustawę... Głupią to mało powiedziane - złą, szkodliwą - bardziej odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 30.06.07, 13:44 Czy uczciwa wladza zawiera koalicje z takim bagnem jak SO i LPR? Czy naprawde cel uswieca srodki? A przede wszystkim jaki cel? Czy chec zemsty za niepowodzenia z przeszlosci usprawiedliwia dotychczasowe dzialania? przeciez to prywata w najczystszej formie. Co my jako obywatele mamy z dzikiej lustracji, ustawicznych klamstw i zaklinania rzeczywistosci. Co mnie to obchodzi? ja chce zeby rzad dbal o drogi, sluzbe zdrowia, oswiate i edukacje etc... A poza tym ten dzisiejszy brak afer... Co jest gorsze i bardziej demoralizujace - kilku panow z przeszlosci, ktorzy pomylili kieszen wlasna z panstwowa? czy moze kolosalne marnotrawstwo naszych pieniedzy na niepotrzebne ministerstwa, agencje, odprawy i nagrody dla "swoich"? Czy nie jest afera jak byle technik weterynarii zostaje dyrektorem odpowiedzialnym za drogi i oczywiscie nie robi nic bo nie wie o co chodzi - lepiej nic nie robic zeby nie podpasc..Przyklady moznaby mnozyc. Reasumujac - obecny rzad to nieszczescie dla Polski, oznacza powrot do dawnych , ciemnych czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Zapisz sie do partii 30.06.07, 13:45 a szybko bedziesz mial cos z nowej rzeczywistosci. jak za wczesnego PRL, profity tylko dla partyjnych. Reszta to wrogowie narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Zapisz sie do partii 30.06.07, 14:32 reszta to "zaplute karły reakcji" - jak wnioskować należy z nowomowy lidera PiS Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Inni szatani są tu - na forum GW - czynni ! 30.06.07, 20:21 Podział zadań. Jedni szatani kręcą się wśród pielęgniarek. Inni szatani piszą posty przeciwko Kaczorom na forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Inni szatani są tu - na forum GW - czynni ! 01.07.07, 01:51 12345ja napisał: > Podział zadań. Jedni szatani kręcą się wśród pielęgniarek. > Inni szatani piszą posty przeciwko Kaczorom na forum GW. Spróbuj policzyć chociaż do 10, a nuż się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 01:49 sstepniewski napisał: Reasumujac - obecny rzad to nieszczescie dla Polski, oznacza powrot do dawnych , ciemnych czasow. Tak jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika podaj definicje uczciwosci, ktora zastosowales 30.06.07, 15:17 do oceny braci K. Czy rozciaga sie na wicepremierow? Czy rozciaga sie na bliskich wspolpracownikow - Kurski, Wasserman, Dorn? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 01:10 Hitler i Stalin byli tak samo uczciwi, nic nie kradli, osobistego majątku nie mieli, bo nie potrzebowali. Bo, po pierwsze, interesowała ich sama władza (jak tego upiornego, paranoicznego karła), po drugie, i tak wszystko było ich, całe państwo, i w tym kierunku kaczory zmierzają. Ale co innego ich podwładni. Ta chciwa, żarłoczna szarańcza PiSu i sojuszników obsiada wszystkie stołki w państwie i (niestety) państwowej gospodarce, jak brakuje, to wymyslają sobie nowe. Jedno z największych łgarstw, to "tanie państwo". Jak się to tanie państwo podliczy po wykopaniu tej ponurej zgrai, to włosy dęba staną. Oni o tym wiedzą i sięgną po wszystkie sposoby, żeby nie dać się przegnać. Mogą się nie cofnąć nawet przed przelewem krwi, taki CBA jest uzbrojony po zęby, a są to wszystko kaczy fanatycy przepełnieni nienawiścią. Wielu powie, że bredzę. Zobaczymy. Takich agresywnych paranoików przy władzy od 89r. jeszcze nie było. Olszewski przy nich, to gruby, głupi, zaspany wujek. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 01:35 drein_19 napisał: > sanacji.(chociaz ich nie lubie) No nie rozumiem! Nie lubisz,wg ciebie uczciwej władzy?Coś tu nie gra!! Odpowiedz Link Zgłoś
jovo.wroc Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 02:10 to jest bzdura - przepychają bzdurne ustawy których koszty będziemy płacić przez lata, tworzą bezsensowne urzędy żeby zaspokoić chore ambicje kolesiów (np ministerstwo od ryb) niszczą szacunek do prawa - to z uczciwością niema nic wspólnego - to jest wynik chorobliwej żądzy władzy, mściwości i buty. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 10:03 jovo.wroc napisał: > to jest bzdura - przepychają bzdurne ustawy których koszty będziemy płacić > przez lata, tworzą bezsensowne urzędy żeby zaspokoić chore ambicje kolesiów (np > > ministerstwo od ryb) niszczą szacunek do prawa - to z uczciwością niema nic > wspólnego - to jest wynik chorobliwej żądzy władzy, mściwości i buty. gorzej, celowa polityka zmierzajaca do izolacji i marginalizacji Polski Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Program PiS programem narodu! 30.06.07, 13:28 Na posiedzeniu plenum KC PiS pierwszy sekretarz Kartofel Drugi oświadczył: -Skrytym parówkożercom mówimy stanowcze nie! - Kto wyciągnie rękę przeciwko jedynej słusznej władzy, ta ręka zostanie odcięta! - Kościół katolicki jest jedynym prawym wyznawcą wiary i moralności w kraju, Jeżeli ktoś tego nie rozumie, to prokurator wraz z biskupem mu to wbiją do głowy! - Unia Europejska jest diabłem wcielonym pełnym żydów, liberałów,komunuistów, pedałów i ludzi z układu. Dla nich nie ma miejsca w naszej wspaniałej mocarstwowej Polsce! - Będziemy wspierać dobrosąsiedzkie układy z RPA, Chile, Timbuktu i Mozambikiem Niech Żyje! Niech żyje! Niech żyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Właśnie chciałem zaproponować... 30.06.07, 13:46 tym wszystkim blogerom, którzy mając jakie takie przygotowanie oraz sporo czasu na polityczne mielenie ozorem, żeby zaczęli robić coś pożytecznego. Za najpożyteczniejsze w tej chwili uważam tłumaczenie wszelkich wystąpień Kaczyńskich, Brudzińskiego, Jacka Kurskiego i kilku innych szamanów na język polski zrozumiały dla większości tzw. ciemnego ludu, czyli nas. Przykład: '"szansą i obowiązkiem" PiS jest budowa sieci kontaktów ze zwykłymi ludźmi. Ma ona służyć "do walki ze złem i niesprawiedliwością"' należy czytać: "nie ustaniemy w robieniu prostym ludziom g...na z mózgu, bo bycie u władzy takim niedojdom jak my zdarza się tylko raz i zostaniemy tak długo, aż przyjdą pielęgniarze z kaftanami bezpieczeństwa". Śmiało kochani blogerzy, zróbcie coś pożytecznego dla Ojczyzny! 36krzysiek napisał: > Na posiedzeniu plenum KC PiS pierwszy sekretarz Kartofel Drugi oświadczył: > -Skrytym parówkożercom mówimy stanowcze nie! > - Kto wyciągnie rękę przeciwko jedynej słusznej władzy, ta ręka zostanie > odcięta! > - Kościół katolicki jest jedynym prawym wyznawcą wiary i moralności w kraju, > Jeżeli ktoś tego nie rozumie, to prokurator wraz z biskupem mu to wbiją do > głowy! > - Unia Europejska jest diabłem wcielonym pełnym żydów, liberałów,komunuistów, > pedałów i ludzi z układu. Dla nich nie ma miejsca w naszej wspaniałej > mocarstwowej Polsce! > - Będziemy wspierać dobrosąsiedzkie układy z RPA, Chile, Timbuktu i > Mozambikiem Odpowiedz Link Zgłoś
szymongoldman Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:32 Ja wohl, Herr KatschinSSki! Odpowiedz Link Zgłoś
czak.norys Jarek, ja Cie prosze 30.06.07, 13:34 przestan pie..c. No, chyba ze wierzysz w to, co pie..sz... Olaboga, a co, jesli tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Jarek, ja Cie prosze 30.06.07, 17:00 Niestety obawiam sie, ze on w to wszystko wierzy. I nie wiem co jest gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback A ja bym tam jakas aferke mala zorganizowal :) 30.06.07, 13:33 Tylko nie wiem jak sie organizuje afery :). Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Swieta Trojca czy Trzej Jezdzcy Apokalipsy? 30.06.07, 14:52 dodaj peronowego Gosia będzie czterech:) Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Peronowego :)))))))))))))))))))))))))))) 30.06.07, 16:57 No bomba tekst :). Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Swieta Trojca czy Trzej Jezdzcy Apokalipsy? 01.07.07, 02:00 babcia47 napisała: > dodaj peronowego Gosia będzie czterech:) No jak to 3ch,czy 4ch,a prezydent,jesli weżmiemy tylko "naczalstwo".? Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: za nieudolność przekręty i głupotę koalicji 30.06.07, 21:49 ponosimy wszyscy straty nie do odrobienia,jak tak dalej będzie,pewnego dnia obudzimy sie joko poddani w Kaczolandzie Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k koalicja z przestepcami to dopiero afera 30.06.07, 13:33 hehe - kaczor wyznaje prawde, ze klamstwo powtarzane w nieskonczonosc staje sie klamstwem otoz kaczorku nie - jeszcze 2 lata wytrzymamy , a potem won PISiory od koryta Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Kretyn 30.06.07, 13:39 nie kretyn - wyrachowany. Kretynami są ci co wierzą w te głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
niutt Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:34 Niedobrze. Pan premier ma nie tylko omamy słuchowe, ale także zwidy! Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Przy okazji wydalo sie ze jak kazdy ziemniak 30.06.07, 13:37 Pan Kaczynski sie zakorzenia.Nie mam pytan zatem :). Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:37 Natomiast ci nieszczęśni polityczni frustraci celują w niekompetencji, hipokryzji, cyniżmie i reanimacji najgorszych cech polskiej tradycji politycznej: zawiści, nietolerancji i mściwości. Oni ten kraj doprowadzą do nieszczęścia. Zlituj się, Boże, nad nami i odsuń ich od władzy! Wszystkie kościoły chrześcijańskie w Polsce winny zarządzić modły w tej intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Kaczmarek, kłamca, mówił że jest apolityczny ! 30.06.07, 13:42 A na konwecji KCPIS, przemawia, jak stary towarzysz!..Apolityczny towarzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: panie premierze prawdziwa cnota krytyk się ni 30.06.07, 13:45 Popraweczka: panie premierze prawdziwa CIOTA krytyk się nie boi Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l słuszna uwaga: CIOTA nie cnota 30.06.07, 13:57 i to zaklamana a w dodatku niedopieszczona Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Brawo panie Premierze! Brawo PIS !!! 30.06.07, 13:41 POdupki i LiDupki mogą sobie jedynie ujadać.I tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aalliiccee Re: Brawo panie Premierze! Brawo PIS !!! 30.06.07, 13:45 Narazie ujada kaczy dupek Odpowiedz Link Zgłoś
prokto [...] 30.06.07, 13:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niutt Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 13:45 Zdolny jesteś. Czemu tego gestu nie pokażesz SO i LPR?! Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 13:48 niutt napisała: > Zdolny jesteś. Czemu tego gestu nie pokażesz SO i LPR?! jeszcze trochę i pokarzemy im to samo.jeszcze nie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 13:51 PokaRZecie? Noooo,zdecydowanie nie jestes wyksztalciuchem :). Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 14:50 c.rayback napisał: > PokaRZecie? Noooo,zdecydowanie nie jestes wyksztalciuchem :). > hmm..pokażecie od pokazać czy pokarzecie od pokarać? Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 16:58 Jesli to od "pokarac" to nie nie wiem CO on chce pokarac? :D Odpowiedz Link Zgłoś
niutt Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 13:46 Sprawdzam. ------------------------------------------------ ............../´—/)............(\—`\ ............/....//..............\\....\ .........../....//................\\....\ ...../´—/..../´—\............./—`\....\—`\ .././.../..../..../.|_......_|.\....\....\...\.\ (.(....(....(..../.)...)...(..(..\....)....)....).) .\................\/.../....\...\/................/ ..\................. /........\................../ ....\..............(............)............../ Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Dla ciebie śmieciu. 01.07.07, 02:08 niutt napisała: > Sprawdzam. > ------------------------------------------------ > ............../´—/)............(\—`\ > ............/....//..............\\....\ > .........../....//................\\....\ > ...../´—/..../´—\............./—`\....\—`\ > .././.../..../..../.|_......_|.\....\....\...\.\ > (.(....(....(..../.)...)...(..(..\....)....)....).) > .\................\/.../....\...\/................/ > ..\................. /........\................../ > ....\..............(............)............../ Co to jest? Schizofrenia czy delirium..tremens? Odpowiedz Link Zgłoś
oberedgar Szatani są czynni zeby zaszkodzić naszemu krajowi 30.06.07, 13:48 powiedzial nadpremier jarosław Kaczenko. Nadeszła wreszcie chwila, kiedy nadpremier rozpoczał kontakty bezpośrednie z Bogiem. Jako równemu Bogu prawo polskie go nie dotyczy, tak samo polska sprawiedliwość. To pozwala rozwijać szantaż, który nie jest szantażem, gdy robi go PiS, kłamstwo jest też usprawiedliwone, i inne kryminalne i mafijne zwyczaje na codzień praktykowane w imię NadPremiera, który jak sam stwierdził jest "czystym dobrem" Amen i spieprzać dziady, bo wyaresztujemy wszystkich wrogów Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
frah Premierze, ty zakłamana szmato! 30.06.07, 13:48 Kto w stoczni przysięgał, "w tym świętym miejscu", źe "z tymi ludzmi" juz nigdy nie będzie rozmawiał, a za dwa dni ponownie podpisał koalicję? Oszczerstw pod adresem najszacowniejszych ludzi nawet nie wspomnę. I ty innym zarzucasz, źe krolują w kłamastwie? Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Premierze, ty zakłamana szmato! 30.06.07, 13:50 frah napisał: > Kto w stoczni przysięgał, "w tym świętym miejscu", źe "z tymi ludzmi" juz nigdy > nie będzie rozmawiał, a za dwa dni ponownie podpisał koalicję? Oszczerstw pod > adresem najszacowniejszych ludzi nawet nie wspomnę. I ty innym zarzucasz, źe > krolują w kłamastwie? Rzygać się chce. Dla kogo świętym dla ciebie ? Nie żartuj POLiDzie. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Kto to jest?..Giertych, a po bokacz kaczory ? 30.06.07, 13:56 Ciul na kaczych łapach ! Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: Kto to jest?..Giertych, a po bokacz kaczory ? 30.06.07, 21:21 minister od 7 bolesci,co wyrośnie z naszych dzieci jak on nie ma pojęcia o nauce, mundurki ,tarcze i wystarczy,Darwin to wymysły,po co mają coś wiedzie ,mogły by kwestionowac pazernośc Rydzyka no i co wtedy mogły by sie dowiedziec,że można sie sprzeciwiac głupocie . Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Kurczę, ależ lewizna jest chamska-spójrzcie sami! 30.06.07, 14:00 Te wypowiedzi, lewacki bełkot, zdemoralizowana i zdemolowana marsistowsko-leninowską ideologią psychika - brrr, straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 o tobie, wojujący symyku lewacki, mówię, he, he 30.06.07, 14:05 i ty dobrze o tym wiesz - no, chyba, że niedomagasz intelektualnie, co lewakom-laickim w ich zacietrzewieniu, tępocie i zafaflunieniu zdarza się bardzo często - właściwie to u nich stan ... stały Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 nie rozsadny, ale rozsądny!Uprawa roślin mnie nie 30.06.07, 14:49 interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k kto by pomyslal,ze bolszewicy tak szybko wroca 30.06.07, 13:50 a jednak PISiory to bolszewicy jakich nie bylo od 1989 r. ; ale skoro glupi lud chcial miec - to niech ma to co sobie wybral Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:51 To "Jesteśmy obiektem ciągłego ataku, na który jednak nie odpowiadamy w ten sam sposób. W chamstwie, agresji i knajactwie nie mamy z tymi panami szans. W tym są lepsi. Są też lepsi w kłamstwie." - powiedział gośc spod znaku TKM (Teraz Ku.. My) i "spieprzaj dziadu", opierający rząd o przestępców i faszystów. Błazna tez trzeba umieć grać. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: A gdzie Junkier i palestrina2005 30.06.07, 13:59 sandwich1 napisał: > W sobotę nie płacą? Tyle się w tym tygodniu narobili, że albo już nie muszą, albo już nie mogą! Odpowiedz Link Zgłoś
poeta8 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:53 nawet wymyslili ze we wloszczowej mamy stacje dla expresow ze giertych jest ministrem oswiaty co oni pisza ferdydurke ??? Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k Kaczory mialy w domu "czerwonego" mentora-tatula 30.06.07, 13:53 wszak Rajmund Kaczynski wykladal za komuny marksizm i leninizm - widac synkowie przejeli nauke i wprowadzaja ja w czyn Odpowiedz Link Zgłoś