Dodaj do ulubionych

Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie

30.06.07, 13:22
kto w ten kaczy bełkot wierzy jest sobie sam winien
Obserwuj wątek
    • spacerowicz82 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:23
      >jesteśmy pierwszą władzą, która afer nie organizuje

Szanowny Pan Premier ma krótka pamiec...dziwne, bo upałów nie ma...
      • qawsedrftg ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 30.06.07, 13:28
        zapytano w Radomiu Jarosława: jak to jest, obiecywano Prawo i Sprawiedliwość a
        tu przestępcy w rządzie, skłócanie narodu, arogancja, brak reform i bezczelna
        propaganda. Odpowiedział Jarosław: czyż i wy jesteście z Układu? Tylko ja
        jestem Prawem i Sprawiedliwością a kto ze mną ten Prawy i Sprawiedliwy. Daremne
        krzyki i płacze Układu, nie masz nadziei dla niego. I zawstydzili się pytający
        bo zobaczyli nieprzebraną mądrość Jarosława.
        • emigrancik Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 13:32

• sai_mon [...] 30.06.07, 13:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • emigrancik Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 13:42
              Jest jedna roznica miedzy czasami gierka, a czasami PiS. Kosciol stoi za pisem i
              nie pozwoli oderwac sie od zloba. TW z kosciola bardzo chetnie pomoga utrzymac
              za mord spoleczenstwo, dopuki czasem znajdzie sie kaska na jakas swiatynie, a
              premier bedzie zwiekszal ogladalnosc koscielnych mediow.
              • baby1 A na sali był lekarz? 30.06.07, 13:48
                • tetlian Słabą mają pamięć 30.06.07, 14:04
                  To już zapomnieli o dziadku z Wermachtu, o aferze taśmowej, albo aferze
                  seksualnej? Pierwsza władza bez afer? Dobre sobie.
                  • alex1215 Re: Słabą mają pamięć 30.06.07, 14:06
                    tetlian napisał:

> To już zapomnieli o dziadku z Wermachtu, o aferze taśmowej, albo aferze
                    > seksualnej? Pierwsza władza bez afer? Dobre sobie.

no nie.. "dziadek" bedzie, pewnie w drugiej odslonie, przeciez
                    to taki dobry wehikul polityczny.. Np. ci co glosowali na Tuska sa "Niemcami"
                    • seidr Re: Słabą mają pamięć 30.06.07, 14:29
                      moją babcię też powinni ekshumować i rozwiać na 4 wiatry bo Niemką była, nie
                      należy jej się leżenie w polskiej ziemi. ten niby "skandal" z dziadkiem w
                      wehrmachcie jest po prostu oslabiajacy. Dziadziuś powinien teraz z grobu wstać,
                      bić się w piersi i złożyć kasiorkę na tacę to by mu może wybaczyli. Choc moze i nie.

wnusio to według rządzących miał najwiekszy wpływ na dokonania dziadka.
                      • fraglesi67 Jest mi wstyd! 30.06.07, 15:22
                        Jest mi wstyd, że ktoś taki jest premierem mojego kraju
                        • zkyc Re: Jest mi wstyd! Nie przejmuj się!:) 30.06.07, 16:05
                          Jest mi wstyd, że ktoś taki jest premierem mojego kraju
                          • mcov co za swir ten Kaczynski 30.06.07, 17:52

• niesiolek_esbecka-swinia [...] 30.06.07, 18:21
                              • martin.slenderlink Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 30.06.07, 18:44
                                Ja chcę definicji, żebym wiedział, jak stanąć po właściwej stronie polaryzacji.
                                Czyli tak: kiedy zaczęła się IV RP?
                                Jeśli nie, to co musi nastąpić, żeby tak się stało?
                                Czy Polska solidarna i liberalna koniecznie musi się przekładać na przeciwników i zwolenników układu, czy liberał może się odciąć i grzecznie rywalizować w dobrej, właściwej IV RP z solidarnym, czy to jednak nie przystoi?
                                Czy, gdy będziemy już wszyscy liberałami solidarnymi i nielewackimi, to mamy szansę na rywalizację pragmatyczną, no może tak troche tylko delikatnie ideologiczną, żeby się nie nudzić?
                                Czy da się cos robić oprócz kultywowania dialogiczności z wrogiem, czy jednak powinniśmy poczekać ze wszystkim aż nam się uda zrobić tak, żeby wróg był pokonany?
                                Jak zmienić niekorzystny wizerunek rządzącej koalicji, bo przecież w sukcesy nikt nie wątpi?
                                Mam jeszcze inne pytania, ale na razie ograniczę się do tych.

• seidr Re: Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 30.06.07, 19:17
                                  Bardzo dobrze postawione pytania. Gratuluję retoryki przedmówcy. Dobrze, że są
                                  ttuaj ludzie inteligentni. Pozdrawiam serdecznie z Norwegii.
                                  • pos3gacz Re: Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 30.06.07, 22:38
                                    seidr napisała:

> Bardzo dobrze postawione pytania. Gratuluję retoryki przedmówcy. Dobrze, że są
                                    > ttuaj ludzie inteligentni. Pozdrawiam serdecznie z Norwegii.
                                    xxxxxxxxxxxxx
                                    Też mi inteligencja,chyba,że tzw. *szpagatowa*.Nie odróżnia lewicowości
                                    od lewactwa.
                                    • martin.slenderlink Re: Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 30.06.07, 22:59
                                      Ej dobra. Nie chodzi mi o zapodawanie epitetami. Odpowiedz na pytania. Wcale nie uważam, że jestem ekspertem. Nie zależy mi też na retorycznych popisach i pochwałach. I skąd wynika, że czegoś nie rozróżniam? Nie piszę tutaj o lewicowości w ogóle, operuję kategoriami obecnymi w przestrzeni publicznej i chce znać definicje, a nie slogany. Ja nie znam profilu PiS, wszystkie publiczne występy Pana Premiera mi tylko mącą cały obraz. Nie potrafie też sobie wyobrazić prawidłowej rywalizacji politycznej w IV RP. Trzeba miec wizję. Skoro się przedstawia poolaryzację zły - dobry, to też trzeba przedstawiać stan pożadany. Prosze o odpowiedzi na pytania.
                                      • szymek_idiota_z_tvn [...] 01.07.07, 01:19
                                        • dziczku Re: Ł_ż_e_m_e_d_i_a__+__P_O_S_L_D__=_ _Knajactwo_ 01.07.07, 03:07
                                          Co?
                                          • maly-kretacz.piesek.kuczmy Re: Ł_ż_e_m_e_d_i_a__+__P_O_S_L_D__=_ _Knajactwo_! 01.07.07, 13:53
                                            > NIC DODAĆ NIC UJĄĆ !!!
                                            >
                                            > GENIALNA CHARAKTERYSTYKA
                                            > KNAJACKICH ŁŻEMEDIÓW
                                            > I POSLD-UPKÓW !
                                            >
                                            > ps
                                            > Cała nadzieja w tym, że
                                            > wkrótce do Polski zawitają
                                            > neutralne i obiektywne
                                            > media Murdocha !!
                                            >
                                            > żydo-komucho-szwabsko-
                                            > -ubolskie łżemedia
                                            > stracą na znaczeniu :)

WOLNOŚĆ DLA
                                            ZYDO-KOMUCHO-SZWABSKICH
                                            ŁŻE-MEDIÓW W POLSCE
                                            TO WIELKI BŁĄD !!!

BO TO NIE SĄ WOLNE MEDIA
                                            ALE ALBO UBECKIE AGENTURY
                                            POWSTAŁE NA BAZIE UKRADZIONYCH
                                            OGROMNYCH PIENIĘDZY NP. Z FOZZ

ALBO SZWABSKIE AGENTURY, PRZEJĘTE
                                            ZA ŁAPÓWY PŁACONE KOMUNIE !
                                            • mzast Re: Ł_ż_e_m_e_d_i_a__+__P_O_S_L_D__=_ _Knajactwo_ 01.07.07, 14:03
                                              Nic mądrzejszego juz nie da się wymyśleć?
                                              • login.gazeta1 Zbudował 3 mln mieszkań i jeszcze macie pretensje? 01.07.07, 22:13
                                                Chamstwo i knajactwo (Boże, to na pewno jakas odmiana AIDS) z nich wylazło! panie Premierze, zbudujemy Nową Polskę, IV RP choćby armia Szatanów wyła całymi nocami pod siedzibami Prezydęta i Premiera! Naszych Przywódców!
                                                • mirmat1 Stworzyl 7% wzrostu PKB i jeszcze macie pretensje 03.07.07, 02:17
                                                  login.gazeta1 napisała:

> Chamstwo i knajactwo (Boże, to na pewno jakas odmiana AIDS) z nich wylazło!
                                                  panie Premierze, zbudujemy Nową Polskę, IV RP choćby armia Szatanów wyła całymi
                                                  nocami pod siedzibami Prezydęta i Premiera! Naszych Przywódców!
                                                  M: Szatanki zajadaly sie lososiem podawanym w kancelarii Premiera tak, ze
                                                  musialy po tym oglosic GLODOWKE.
                                        • adegie Gazeto.pl!!! - personalizowane forum, z ratingami 01.07.07, 08:39
                                          takimi jak na przykład na slashdot.org. Szeroki ściek agitatorów z różnych
                                          młodzieżówek zamienia to forum w bagno.
                                          • sumienie.lk Chcesz powrotu do cenzury? 01.07.07, 09:12
                                            To, co proponujesz to nic innego jak powrót do praktyk sprzed 20 lat. A
                                            przecież wystarczy nie podejmować dyskusji z aparatczykami, a oni sami sobie
                                            pójdą.
                                            • idiot_hunter Oj, co prawda, to prawda. 01.07.07, 09:25
                                              Debili maści wszelakiej pełno tu o każdej porze. Mam nadzieję, że robią to dla
                                              kasy, bo jeśli w to co piszą naprawdę wierzą, to byłaby tragedia...
                                              • kolargolo po ch... nam dowody osobiste? 01.07.07, 09:44
                                                nie wystarczy zeby kazdemu dawac paszport? Po co dublowac dokumenty? To samo
                                                dotyczy roznych numerow - po co nam NIP i PESEL - jeden nie wystarczy? Panstwo
                                                zwieksza biurokracje a PiS jeszcze sie tym chwali zamiast to zmieniac.
                                          • login.gazeta1 Jarek, ty niewyżyty agresywny pedale! 01.07.07, 16:27
                                            .
                                      • arek64 Re: Nie chcę być zły, bo nie rozumiem. 02.07.07, 11:22
                                        Oj, cos widzę, że odpowiedzi na pytania nie otrzymałeś. Ale jak wychodzisz z
                                        założenia, że ten rząd ma niewątpliwe sukcesy, to trudno oczekiwać, aby komuś
                                        chciało się rozpoczynać dyskusję od fałszywej tezy.

Sorry, pojawił się pierwszy sukces po 1,5 roku rządzenia - obniżono składkę
                                        rentową. Coś to mało jak na 20 miesięcy pracy, nieprawdaż?
                                  • nick3 Klaksonem w IV-tą Pomroczną!:))) 01.07.07, 00:43
                                    Po czterech godzinach stania z pielęgniarkami zrozumiałem, że tym tam
                                    w URM-ie jest naprawdę marnie.

I to wcale nie przez cogodzinne "grzechotki" protestujących.

Klaksony!!! Klaksony ludzi przejeżdżających Alejami i trąbieniem
                                    sygnalizujących poparcie dla pielęgniarek.

Szatańskie klaskony!:)))

Ostatnie wystąpienie Kaczora dodatkowo potwierdziło mi to, co już wcześniej
                                    wydało mi się oczywiste: że protest całkiem konkretnie wykańcza ich psychicznie.

Pójdźmy za ciosem!

Hej, kto szatan - w brykę i pod URM. Wystarczy raz dziennie:)

Niech naszą niezgodę na ich bezczelność kaczyści poczują na własnej skórze!
                                    • sumienie.lk Bądźmy tam codziennie o 17.19 01.07.07, 09:15
                                      Przygotujmy w domu własne "grzechotki" (butelki PET wypełnione kamykami lub
                                      drobnymi monetami) i pokażmy, ze nie tylko z daleka popieramy, ale że mamy dość
                                      (nie)rządów Jarosława Kaczyńskiego.
                                      • grzes1966 Re: Bądźmy tam codziennie o 17.19 02.07.07, 11:40
                                        sumienie.lk napisał:

> Przygotujmy w domu własne "grzechotki" (butelki PET wypełnione kamykami lub
                                        > drobnymi monetami) i pokażmy, ze nie tylko z daleka popieramy, ale że mamy
                                        dość
                                        >
                                        > (nie)rządów Jarosława Kaczyńskiego.

To co napisałeś jedynie potwierdza słowa Dużego Kaczora, że demonstracja pod
                                        URM ma charakter polityczny nie socjalny.
                                        • nick3 Re: Bądźmy tam codziennie o 17.19 02.07.07, 14:50
                                          Jeszcze nie ma. My tylko twierdzimy, że powinna mieć (przynajmniej ze strony
                                          popierających pielęgniarki).

Skądinąd protest "czysto ekonomiczny" to fikcja. Zwłaszcza w obecnej sytuacji.
                                • 12345ja Za mało zmian w mediach, w TVP - ot co ! 30.06.07, 19:17
                                  Media są nadal w łapach żydokomunistycznych "redaktorów"
                                  i ich potomków.
                                  • iedsupo za dużo komuchów w rządzie - ot co ! 30.06.07, 20:50
                                    Rząd ciągle opanowany przez komunistycznych sprzedawczyków i ich potomstwo.
                                    • prapradziad Re: za dużo komuchów w rządzie - ot co ! 01.07.07, 00:49
                                      "Rząd ciągle opanowany przez komunistycznych sprzedawczyków i ich potomstwo"

Podaj nazwiska bo ciekawość mnie zżera. Do nazwisk najlepiej dodaj rodowód
                                      partyjny obecny i z przeszłości. Tyko wtedy to co piszesz będzie się kupy
                                      trzymało. Społeczeństwo chce wiedzieć więcej, więc podziel się swoimi
                                      sprawdzonymi informacjami.
                                      Czekamy!
                                      • sumienie.lk Re: za dużo komuchów w rządzie - ot co ! 01.07.07, 09:18
                                        Proszę uprzejmie: Jarosław Kaczyński, syn Romualda Kaczyńskiego - wykładowcy w
                                        Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Warszawie (to taka wyższa uczelnia stworzona
                                        włącznie po to, aby funkcjonariusze PZPR mogli przed swoimi nazwiskami dodawać
                                        mgr).

_____
                                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35705
                                  • jovo.wroc Re: Za mało zmian w mediach, w TVP - ot co ! 01.07.07, 01:00
                                    > Media są nadal w łapach żydokomunistycznych "redaktorów"
                                    > i ich potomków.
                                    to znaczy Wildstaina, Urbańskiego i innych zakłamanych pisiorów
                                  • tempus Re: Za mało zmian w mediach, w TVP - ot co ! 01.07.07, 06:40
                                    12345ja napisał:

> Media są nadal w łapach żydokomunistycznych "redaktorów"
                                    > i ich potomków.

Lecz się!!!
                                  • w.s3 Re: Za mało zmian w mediach, w TVP - ot co ! 01.07.07, 06:57
                                    Na tego szatana tylko woda swięcona.Ponieważ premier zapowiedział ostrą walkę
                                    należy się liczyć ,że ten środek bojowy może podrożeć.
                          • seidr Re: Jest mi wstyd! Nie przejmuj się!:) 30.06.07, 19:15
                            właśnie. a reszta to dla małego wodzka "inni szatani" ;)

maly wodzek a duży wstyd.
                        • obywatel.czwarty Uważaj, ZOMO (CBA) czuwa 30.06.07, 16:10
                          > Jest mi wstyd, że ktoś taki jest premierem mojego kraju

Uważaj teraz Kaczyński stoi tam gdzie ZOMO. Jak dostaniesz bombonierę albo
                          butelke wódki (cukierki z likierem liczą się za alkohol) to zostaniesz prędzej
                          czy później wykryty, zapuszkowany i Prawie Sprawiedliwie osądzony. Poza tym,
                          najlepiej od razu przepisz konto na mamę ;)))
                          • nick3 Klakson! - twój sposób na kaczyzm:) 30.06.07, 17:07
                            URM jest już praktycznie niemieszkalny!:)

A to za sprawą kierowców przejeżdżających Alejami i na znak poparcia dla
                            pielęgniarek trąbiących klaksonami.

Nie dziwię się Kaczorowi, że przyszło mu na myśl piekło:)

Hej, kto szatan - w brykę i pod URM! Starczy raz dziennie:)
                        • nick3 "Białe Miasteczko"- psychologiczne oblężenie URM-u 30.06.07, 16:51
                          Kiedy pobyłem parę godzin z pielęgniarkami, pomyślałem sobie, że one wcale nie
                          są tak bez szans, jak się wydaje.

Takie z pozoru bezradne "miasteczko" to już po paru godzinach musi się im tam w
                          URM-ie solidnie dawać we znaki.

Szczególnie szatańskim pomysłem jest trąbienie klaksonami na znak poparcia dla
                          pielęgniarek przez przejeżdżających Alejami warszawiaków.

Warszawiacy, trąbcie!!!:)

To może się okazać skuteczniejsze niż Platforma i LSD razem wzięte!:)))
                          • sumienie.lk "Białe Miasteczko"- psychologiczne oblężenie KPRM 30.06.07, 17:42
                            Nie ma tak mocnego, żeby nie odczuł na swojej psychice nienawiści obywateli RP.
                            Kaczyński też to odczuwa i jego służalczyki również.
                            A PO i SLD będą potrzebne, by miał kto zagłosować w sprawie postawienia
                            Kaczyńskich i ich popleczników przed Trybunałem Stanu.
                            • nick3 Re: "Białe Miasteczko"- psychologiczne oblężenie 30.06.07, 21:33
                              Jestem pewien, że ta dzisiejsza furiacka gadka Kaczora to rezultat tego, jak
                              się czują w URM-ie.

Odrobina wyobraźni każe się domyślać, że po paru godzinach - nie mówiąc już o
                              dniach - oni tam w środku muszą po prostu dostawać bzika od nieustających
                              odgłosów protestu (bardziej właśnie od klaksonów poparcia z ulicy niż od
                              pielęgniarskich "grzechotek").

Może zamkną Aleje dla ruchu ulicznego?:)

To by dali fajny sygnał Polakom!:)))
                              • rejmanski.krzysztof Re: "Białe Miasteczko"- psychologiczne oblężenie 30.06.07, 23:52
                                "Ja jestem samo dobro - reszta to chamy, wykształciuchy i szatany".
                                Panie Premierze proszę spojrzeć na swoje zdjęcie. Ono mówi samo za siebie!
                          • martin.slenderlink PiS - Nieznośna lekkość bytu 30.06.07, 18:31
                            Ach! Mamy wrogów i stalismy się ciężsi! Jak tu się teraz instutucjonalizować? Może na dole na prowincji zaczniemy niszczyć zło w zarodku i będziemy pośredniczyć, penetrować, ach! Niech żyją "inni szatani", oto credo nasze polityczne. Ach, co za okropny rynek wyborczy! Ale My to zmienimy! My będziemy z ludźmi na dole, z naszymi ludźmi, ach! Pielęgniarki też są z nami! Mam pomysł, nazwiemy się już teraz z wyprzedzeniem Forza Jaro! Dr Jaro!
                        • a.k.traper Pytanie do premiera: 30.06.07, 18:29
                          Panie premierze, czy Pana urząd nie obliguje do rozmów na innym poziomie niz
                          chamski i knajacki? wydaje mi się że ten standard został wprowadzony właśnie w
                          2005 r? Czy rządzenie krajem nie jest słuzbą publiczną, powołaną do zajmowania
                          sie polepszaniem życia i bezpieczeństwa obywateli, a co za tym idzie
                          przekazywanie społeczeństwu prawdziwych informacji co do intensji rządu, rozmów
                          z opozycją, zawieranie kompromisów? Czy tez do walki z przeciwnikami lub
                          krytykami reprezentowanej przez pana wizji rozwoju kraju i jej realizacji?
                          Monopolu na jedyną słuszną rację nie ma nikt, a zarzucanie sporej części
                          społeczeństwa szkodnictwa i porównywanie do knajactwa jest obrzydliwe. Pana
                          styl ma własnie te elementy, brak w nim poszanowania człowieka, mimo flirtu z
                          niektórymi ośrodkami kościelnymi. To nie ma nic wspólnego z nauka Chrystusa. I
                          to jest właśnie cyniczne knajactwo z szatańskiego podwórka.
                          • stedo Re: Pytanie do premiera: 30.06.07, 22:59
                            Zgadzam się na 102!!!
                        • rejmanski.krzysztof Re: Jest mi wstyd! 30.06.07, 23:43
                          "Ja jestem samo dobro - reszta to chamy, wykształciuchy i szatany".
                          Panie Premierze proszę spojrzeć na swoje zdjęcie. Ono mówi samo za siebie!
                          • mark.parker Re: Jest mi wstyd! 01.07.07, 01:36
                            rejmanski.krzysztof napisał:

> "Ja jestem samo dobro - reszta to chamy, wykształciuchy i szatany".
                            > Panie Premierze proszę spojrzeć na swoje zdjęcie. Ono mówi samo za siebie!

Chyba tylko, bo do lustra nie może - za każdym razem zwierciadło pęka na widok
                            ryja z dziobem i mruczy pod nosem - kwaczącej świni jeszcze nie widziałem!
                            • jama314 To są właśnie te poważne argumenty nienawistników 01.07.07, 08:15
                              Polski jakich całe zgraje buszują po forum. Zwyczajni niedouczeni prostacy i
                              nienawistnicy, dla których opluwanie i złorzeczenie swojej ojczyźnie jest
                              jedynym celem ich obsesyjnych działań.
                              • martin.slenderlink Poważny argument 01.07.07, 09:38
                                Powiedz lepiej, jakie błędy popełnił Skubiszewski, bo jeszcze się nie wytłumaczyłeś z klasyfikacji złych ministrów. Nikt Ci nie każe polemizować i pławić się w odczłowieczaniu. Czekam na wyjaśnienia i jakąś mądrą teorię. Źle, że za słabo naciskał na 2+4? Miał powiedzieć Ruskim, żeby wyłazili przed lipcem 91 głośno i stanowczo? Może miał do NATO nas szybciej wcisnąć? A może był agentem? Kiedyś napisałeś, że minęły te czasy, kiedy Skubiszewski albo drogi Bronisław byli ministrami. Wiem, że to nie w temacie Polski solidarnej przeciwko tej liberalnej z układu - jedynej słusznej polaryzacji w Polsce, ale zalegasz z odpowiedzią na rzucony kiedyś w pierwszej połowie czerwca wątek. Ufam, że ludzie będący zwolennikami tych, co odzyskali MSZ, potrafią rozwijać rzucane pospiesznie wątki.
                                • a.k.traper Orka na ugorze:)))))Potomek Rocha Kowalskiego. 01.07.07, 10:18
                        • kika843 Re: Jest mi wstyd! 01.07.07, 18:33
                          Ja również czuję zażenowanie, kiedy polski premier jedzie za granicę i robi
                          Polsce antyreklamę i kiedy wygłasza podobne brednie na konferencjach. Wstyd mi
                          za niego, że przedstawia moją ojczyznę jako kraj pełny homofobii, nietolerancji
                          i agresji. Piękną wizytówkę wystawia swoim rodakom.
                      • iedsupo Re: Słabą mają pamięć 30.06.07, 15:35
                        seidr napisała:

> moją babcię też powinni ekshumować i rozwiać na 4 wiatry bo Niemką była, nie
                        > należy jej się leżenie w polskiej ziemi.

Do którego pokolenia wstecz będą sprawdzane metryki i czy WSZYSCY obywatele
                        kaczej RP będą tej procedurze podlegać ?

> ...to by mu może wybaczyli. Choc moze i nie.

A czy kaczory kiedykolwiek wybaczyły ? Więc raczej to drugie.
                        • wrojoz Bełkot Kaczyńskiego 30.06.07, 15:51
                          Stały bełkot to jego praca.
                    • lukkiee Babcia Tuska nazywała się Merkel! 30.06.07, 17:01
                      ...i wszystko jasne.
                  • sumienie.lk To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kłamcą 30.06.07, 14:26
                    Jego bełkot chyba już na nikim nie robi wrażenia (może za wyjątkiem tych,
                    którzy w swojej zapiekłej nienawiści do własnej przeszłości jeszcze wierzą w
                    sens jakichkolwiek rozliczeń).
                    • emigrancik Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 14:29
                      I tych ktorzy wlasnie odebrali na poczcie nowa legitymacje partyjna, a teraz
                      licza na kariere. Nadszedl czas miernych, ale wiernych.
                      • sumienie.lk Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowiekiem 30.06.07, 15:03
                        ...to nie byłoby potrzeby, aby od strajkujących kobiet odgradzać się zasiekami
                        mocniejszymi niz te, które postawiono gdy pod KPRM szłokilka tysięcy górników
                        uzbrojonych w kilofy, koktajle mołotowa i inny sprzęt górniczy. Jarosław
                        Kaczyński boi się - każdego dnia coraz bardziej, bo nie ma tak mocnego, aby nie
                        bał się nienawiści z jaką jest witany przez Polki i Polaków.
                        • alex1215 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 30.06.07, 15:05
                          sumienie.lk napisał:

> ...to nie byłoby potrzeby, aby od strajkujących kobiet odgradzać się zasiekami
                          > mocniejszymi niz te, które postawiono gdy pod KPRM szłokilka tysięcy górników
                          > uzbrojonych w kilofy, koktajle mołotowa i inny sprzęt górniczy. Jarosław
                          > Kaczyński boi się - każdego dnia coraz bardziej, bo nie ma tak mocnego, aby nie
                          >
                          > bał się nienawiści z jaką jest witany przez Polki i Polaków.

jezeli jawnie przedstawia swoje plany : wystapienie ze struktur
                          europejskich, izolacja, sojusz z Burundi :) to moze byc niewesolo.
                          • sumienie.lk Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 30.06.07, 15:09
                            I właśnie z uwagi na takie, roztaczane przez tego chorego człowieka,
                            perspektywy musimy jak najszybciej przekonać go, że jedyne co dziś dobrego może
                            uczynić to:
                            1. Przestać wierzyć w swoje chore wyobrażenia o budowaniu IV RP
                            2. Złożyć urząd i natychmiast ewakuować się razem ze wszystkimi swoimi
                            poplecznikami i służalczykami.
                            • iedsupo Księżyc w pełni - Jarosław nadęty 30.06.07, 15:39
                              sumienie.lk napisał:

> I właśnie z uwagi na takie, roztaczane przez tego chorego człowieka,
                              > perspektywy musimy jak najszybciej przekonać go,

Tego człowieka w ogóle nie można przekonać. To zombie, działający pod wpływem
                              krwiożerczych instynktów.
                              • wrojoz Kaczyńscy na księżyc.!!! 30.06.07, 15:52
                                • 12345ja Re: Agenci do pierdla !!! 30.06.07, 20:17
                                  • jovo.wroc Re: Agenci do pierdla !!! 01.07.07, 01:04
                                    ci z abw, cba, ipn, cbś, itd też - jestem za
                              • sympapis Re: Księżyc w pełni - Jarosław nadęty 30.06.07, 21:15
                                co tam wciagnales nosem ze tak piszesz chlopcze
                                • iedsupo Księżyc w pełni - Jarosław nadęty 30.06.07, 21:36
                                  sympapis napisał:

> co tam wciagnales nosem ze tak piszesz chlopcze

zdaje się, że poza "wciąganiem do nosa" świata nie widzisz, więc radzę ci -
                                  wyjrzyj przez okno; może otrzeźwiejesz
                          • baca07 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 30.06.07, 22:43
                            o czym ty mówisz?
                          • baca07 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 30.06.07, 22:45
                            alex1215 napisał:

> sumienie.lk napisał:
                            >
                            > > ...to nie byłoby potrzeby, aby od strajkujących kobiet odgradzać się zasi
                            > ekami
                            > > mocniejszymi niz te, które postawiono gdy pod KPRM szłokilka tysięcy górn
                            > ików
                            > > uzbrojonych w kilofy, koktajle mołotowa i inny sprzęt górniczy. Jarosław
                            > > Kaczyński boi się - każdego dnia coraz bardziej, bo nie ma tak mocnego, a
                            > by nie
                            > >
                            > > bał się nienawiści z jaką jest witany przez Polki i Polaków.
                            >
                            > jezeli jawnie przedstawia swoje plany : wystapienie ze struktur
                            > europejskich, izolacja, sojusz z Burundi :) to moze byc niewesolo.
                          • zojek2 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 01.07.07, 16:42
                            jezeli jawnie przedstawia swoje plany : wystapienie ze struktur
                            europejskich,
                            to on nie dazy do wystapienia ze struktur europejskich, ale do tego, zeby
                            sfrustrowana jego ciaglym szkodnictwem Unia wyrzucila kaczorska Polske od kiedy
                            to bedzie mozliwe. Bo gdyby sam ubiegal o wystapienie, to musialby prowadzic
                            referendum, i to przegralby z kretesem. A tak bedzie mial swoje, i wszystkie
                            niepowodzenia mozna zrucic na szatanów z Brukseli...
                            • malpa-z-paryza Kiedy wielki szef rzuca haslami 01.07.07, 18:17
                              forum zaraz jest zywsze, forumowicze przebija sie w komentarzach..
                              30% spoleczenstwa broni kaczyzmu, zajadle. Lze-elety wytykaja obskurantyzm pana premiera i jego
                              dworu. Kto wygra ta walke... cholera, ruszmy sie, jak dlugo beda nami rzadzic osoby straszac szatanami;
                              lustracja, korupcja i wystawiajac nas na posmiewisko w swiecie.
                            • alex1215 Re: Gdyby Jarosław Kaczyński był porządnym człowi 01.07.07, 18:38
                              zojek2 napisał:

> jezeli jawnie przedstawia swoje plany : wystapienie ze struktur
                              > europejskich,
                              > to on nie dazy do wystapienia ze struktur europejskich, ale do tego, zeby
                              > sfrustrowana jego ciaglym szkodnictwem Unia wyrzucila kaczorska Polske od kiedy
                              >
                              > to bedzie mozliwe. Bo gdyby sam ubiegal o wystapienie, to musialby prowadzic
                              > referendum, i to przegralby z kretesem. A tak bedzie mial swoje, i wszystkie
                              > niepowodzenia mozna zrucic na szatanów z Brukseli...

to chyba wszystko jedno, czy sam wystapi czy go wyrzuca.
                              cel jest jeden i ten sam.
                    • koham.mihnika ja natomiast mam frajde ogladajac tych dwu 30.06.07, 15:14
                      osobnikow gdy przemawiaja, lub sa na jakiejs uroczystosci, oficjalnej wizycie.
                      co mowia, to belkot. Zostawmy tresc, ale sposob mowienia i cala mowa ciala (body
                      language) to jest istny rarytas. Te rozbiegane oczka, ten oslizly usmieszek,
                      niepewny usmiech, troche piany, paluszki tlustawe i dlon miekka, lekko spocona.
                      Przy oficjalnych zdjeciach ma klopot, gdzie ma stanac, usmiecha sie glupkowato,
                      caly stan ducha jak na dloni. Az dziwne, ze fotografowie nie padna ze smiechu
                      ogladajac to z bliska.
                      • sumienie.lk Taaaa... to może być zabawne 30.06.07, 15:18
                        A najzabawniejsze jest to, że takie zachowanie podoba się 12 % Polek i Polaków.
                        A już takie suche, które nazywa się Szczypińska, to przestępuje z nogi na nogę
                        jak stoi obok ćlamgająco-mlaszczącego.
                        • wrojoz Jarosław Kaczyński to przerażająca farsa. 30.06.07, 15:53
                          • zkyc Re: Jarosław Kaczyński to przerażająca farsa. 30.06.07, 16:15
                            ....ale szczypka ma przy nim mikro w kroku i TO JEST DLA NIEJ
                            NAJWAŻNIEJZSE!!!!:)

• poddanywujasama Re: ja natomiast mam frajde ogladajac tych dwu 30.06.07, 18:39
                        Zapomniales wspomniec o tym, ze jeden z nich, po wygloszenmiu kilku zdan,
                        przerywa na chwile i jezykiem sprawda stan swego uzebienia. Sprawdza czy zab
                        odrosl?
                        A zachowanie sie Prezydenta podczas oficjalnych spotkan to tragedia. Nie wie
                        dokad isc, odwraca sie tylem do gosci, wszedzie towarzyszy mu ktos wskazujacy
                        droge. Gdyby nie Pani Merkel, to by chyba wlazl na zolnierza niemieckiego.
                        Zawsze napiety, czasami jednak zdarza mu sie wspanialomyslnie obdarzyc usmiechem
                        swych poddanych, a wtedy ludzie padaja z nog.Jedynie Bog milosierny wie co to
                        ten grymas oznacza.
                      • stedo Re: ja natomiast mam frajde ogladajac tych dwu 30.06.07, 23:13
                        koham.mihnika napisał:

sposob mowienia i cala mowa ciala (body language) to jest istny rarytas. Te
                        rozbiegane oczka, ten oslizly usmieszek,niepewny usmiech, troche piany,
                        paluszki tlustawe i dlon miekka, lekko spocona.
                        > Przy oficjalnych zdjeciach usmiecha sie glupkowato,
                        > caly stan ducha jak na dloni.

Interesująca byłaby analiza psychologiczna tych osobników, chociażby na
                        podstawie mowy ciała.Może państwo psycholodzy,w ramach prac społecznych, lub
                        bardziej trendy,w formie wolontariatu, przeprowadzą na tym forum takową.Rodacy
                        będą wdzięczni.
                      • insite E.G.Z.O.R.C.Y.Z.M.Y najnowsza bronia Kurdupla 01.07.07, 01:15
                        krajem bedzie rzadzic swieta trojca - Rydzyk, Glodz i Kapciowy.
                        premier z rozdzka i rozancem w reku bedzie przemierzal kraj w poszukiwaniu zla,
                        ktore tylko samym dobrem mozna naprawic. Lekarzom i pielegniarkom oberwie sie
                        25% uposazen, ktore przeznaczy sie na dowartosciowanie trojcy swietej [patrz wyzej].
                        W nastepnych latach wprowadzi sie palenie na stosach, plawienie, rozciaganie
                        kolem i wsadzanie na pal.

Panu Kaczynskiemu zycze, aby zagral role Kmicica bez dublerow.
                    • wrojoz Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 15:51
                      sumienie.lk napisał:

> Jego bełkot chyba już na nikim nie robi wrażenia (może za wyjątkiem tych,
                      > którzy w swojej zapiekłej nienawiści do własnej przeszłości jeszcze wierzą w
                      > sens jakichkolwiek rozliczeń).
                    • johnpaul2 Jarosław Kaczyński - w nim jest samo kłamstwo 30.06.07, 16:16
                      Gdy mówi kłamstwo, mówi od siebie, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa - Mat 8:44
                    • trasat Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 16:56
                      Koczyńscy mają poparcie ok 20-25% elektoratu. To nie upowaznia ich do
                      wprowadzania zmian wymagających większości, jak np. zmiana Konstytucji. Ale ci
                      wodzowie uznali, że zmianią Polską bo maja do tego jakieś specjalne prawa. Kto
                      im je nadał? Mają prawo do rządzeia w obrebie Konstytucji i tylko tyle.
                      Niestety w historii były przypadki, ze raz zdobytej władzy nie oddawano. jak
                      słuchałem wystąpienia Premiera, to małem wrażenie, że jestem czterdzieści lat
                      młodszy. To są wręcz całe frazy wzięte z dawnego PRL. Czyżby przywiązanie braci
                      do tej formy dialogu politycznego brało się z przywiązania do wczesnego PRL,
                      gdy byli aktorami bardzo reżimowego działu kultury, jkaim był wtedy film.
                      • poddanywujasama Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 19:05
                        BINGO, pomiomo tego, ze bylem po pracy i u mnie bylo po siodmej rano przez sen
                        uslyszalem przecudny glos pana Premiera. Mam paskudny zwyczaj zasypiac z
                        wlaczonym telewizorem, nastawionym na jedna z polskich stacji. Najczesciej jest
                        to tvn24.
                        Zerwalenm sie wiec, zasalutowalem panu Premierowi i polozylem sie ponownie.
                        Niestety, milosciwie nam panujecy zaintonowal Mazurka Dabrowskiego...musialem
                        wiec ponownie zerwac sie z wyra. Nie musialem, ale zawsze tak czynie slyszac
                        Mazurka. Mialem nadzieje, ze dadza zblizenie przeslicznej buzi Premiera,
                        spiewajacego Hymn. Z niezrozumialych jednak powodow i przy ogolnym
                        niezadowoleniu spolecznstwa, odmowiono nam tej przyjemnosci.No i zaczlo sie
                        przemowienie, ktore bez watpienia, nazwane zostanie politycznym przemowieniem
                        roku. Pamiec wrocila do mnie...cofnalem sie w czasie. Toc to zywy tow.Wieslaw
                        Glosik troche inny.....troche wiecej potkniec jezykowych, ale za to co za styl.
                        W 100% zywcewm wziety z przemowien sp.tow. Wieslawa.
                        Troche mi brakowalo okrzykow z sali popierajacych pana Premiera, ale nie mozna
                        miec wszystkiego.Co prawda, mogl pan Premier zapytac sie obecnych na sali-
                        POMOZECIE? Wtedy chyba, przez przynajmniej cztery godziny, nie moglbym zasnac.
                        Stalo sie jednak inaczej...Po skonczonym przemowieniu, wzruszony przemowieniem
                        przecudnym, i ze lzami w oczach tulac do siebie ulubionego pluszowego misiaczka
                        - zasnalem.

• stedo Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 23:52
                          poddanywujasama napisał:

No i zaczlo sie przemowienie, ktore bez watpienia, nazwane zostanie politycznym
                          przemowieniem roku. Pamiec wrocila do mnie...cofnalem sie w czasie. Toc to zywy
                          tow.Wieslaw
                          > Glosik troche inny.....troche wiecej potkniec jezykowych, ale za to co za
                          styl
                          > .W 100% zywcewm wziety z przemowien sp.tow. Wieslawa.
                          > Troche mi brakowalo okrzykow z sali popierajacych pana Premiera, ale nie mozna
                          > miec wszystkiego.Co prawda, mogl pan Premier zapytac sie obecnych na sali-
                          > POMOZECIE?

POMOZECIE - to już następna epoka,lata 70te,tow.E.Gierek, a tam to było już
                          sympatyczniej, przynajmniej w warstwie werbalnej
                        • lord-koks Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 01.07.07, 04:39
                          idz lepiej dalej spac , a najlepiej to zrob sobie hibernacje do nastepnych wyborow
                      • stedo Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 30.06.07, 23:46
                        trasat napisał:
                        jak słucham wystąpienia Premiera, to małem wrażenie, że jestem czterdzieści
                        lat młodszy. To są wręcz całe frazy wzięte z dawnego PRL.

To zdaje się jest też objaw jakiegoś schorzenia psychicznego - taki automatyzm
                        zachowań wg kiedyś wyuczonych wzorów.Proszę jeszcze raz o wypowiedż
                        psychologów, psychiatrów.Niecierpiące zwłoki zapotrzebowanie społeczne
                        • mark.parker Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 01.07.07, 01:38
                          stedo napisała:

> trasat napisał:
                          > jak słucham wystąpienia Premiera, to małem wrażenie, że jestem czterdzieści
                          > lat młodszy. To są wręcz całe frazy wzięte z dawnego PRL.
                          >
                          > To zdaje się jest też objaw jakiegoś schorzenia psychicznego - taki automatyzm
                          > zachowań wg kiedyś wyuczonych wzorów.Proszę jeszcze raz o wypowiedż
                          > psychologów, psychiatrów.Niecierpiące zwłoki zapotrzebowanie społeczne

A czego się można spodziewać po lojalkowym marksiście-leniniście o brunatnym
                          zabarwieniu? To z takimi walczyła "Solidarność". Kurdupel stoi dziś tem, gdzie
                          kiedyś ZOMO.
                      • rozowykot Re: To Jarosław Kaczyński jest najwredniejszym kł 02.07.07, 08:14
                        jednak winą za tę sytuację /Kaczyńscy +Gosiewski +Wasserman+MACIEREWICZ/obarczyć
                        trzeba tych ,co nie poszli na wybory i teraz mają za złe. Niechodzenie na wybory
                        jest oddaniem swego głosu posłusznym dewotom spod znaku RM, one poszły glosować
                        , bo ojciec dyrektor kazał. Inteligencja pojechała na piknik , bo PO prowadziło
                        w sondażach.Nie jestem wprawdzie zwolennikiem PO ,ale lepsze to od kaczystanu .
                        Chodzenie na wybory powinno być obowiązkowe i wtedy władza moglaby mówić ,że ją
                        wybrano, a tak to jest jak jest,a będzie jeszcze gorzej, bo młodzi uciekną ,a
                        rząd wybiorą radiomaryjowcy i więźniowie bo taka większość zostanie
                  • arius5 Szatanski sPiSek przeciwko Kaczynskim. 30.06.07, 15:02
                    Zle moce chca obalic wierne slugi Watykanu.
                    • sumienie.lk A może Kaczyński mówi o sobie? 30.06.07, 15:10
                      Może on siebie uważa za szatana? Wszak człowiek, który miewa urojenia może mieć
                      jedno więcej...
                      • wrojoz Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 15:54
                        • obywatel.czwarty Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 16:15
                          Ja zauważam zmianę, tylko nie wiem czy jest pozytywna.

Kiedyś był układ, walczyli z układem, teraz jest szatan i walczą ze złem.
                          Jedno i drugie równie mityczne, czy tam mitomańskie, ale co tam.
                          • zkyc Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 16:20
                            obywatel.czwarty napisał:

> Ja zauważam zmianę, tylko nie wiem czy jest pozytywna.
                            >
                            > Kiedyś był układ, walczyli z układem, teraz jest szatan i walczą ze złem.
                            > Jedno i drugie równie mityczne, czy tam mitomańskie, ale co tam.

A CBA, ABW, CBŚ, moherki i wierni pisuarowi żołnierze czuwają!!!!!!:)
                            Nie dadzą zrobić krzywdy wielkiemu MAŁEMU wodzowi!!!!!!:)
                            "Armia szatana" czyli łże-elity powinni mieć się na baczności!!!;(
                            • sumienie.lk Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 16:34
                              Takie zachowania są typowe dla paranoików. Uważam, że Jarosław Kaczyński jest
                              właśnie typowym paranoikiem. Pozostaje tylko pytanie: dlaczego psychiatrzy
                              nabrali w tej kwestii wody w usta?
                              • 12345ja Agentura pracowicie wystukuje brednie klawiaturą ! 30.06.07, 20:26
                                • jovo.wroc Re: Agentura pracowicie wystukuje brednie klawiat 01.07.07, 01:12
                                  to gdzie jesteś zatrudniony - w abw czy kontrwywiadzie
                              • johnpaul2 Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 30.06.07, 20:50
                                > Takie zachowania są typowe dla paranoików. Uważam, że Jarosław Kaczyński jest
                                > właśnie typowym paranoikiem. Pozostaje tylko pytanie: dlaczego psychiatrzy
                                > nabrali w tej kwestii wody w usta?
                                On nie jest paranoikiem - w języku psychiatrii jest to Narcystyczne zaburzenie
                                osobowości, w języku religijnym po prostu opętanie demoniczne. Psychiatrzy
                                zarówno na jedno jak i drugie nie mają leczenia
                                • guchy_84 Re: Kaczyński to szatan w ludzkim ciele. 02.07.07, 12:23
                                  Nie obrazalbym Szatana, z powodu mojego szatanskiego rodowodu. Kaczynski to
                                  zwykly kretyn z zespolem Williamsa, w dodatku, jak w wywiadzie do pewnej gazety
                                  przyznala jego matka po ciezkim niedotlenieniu mozgu. Dziwie sie, ze nazywa sie
                                  go inteligentnym przywodca.

Pzdr. M.
                  • madryt3 bredzisz 30.06.07, 16:44
                    Co w aferze taśmowej było aferą? Normalne negocjacje polityczne. Ciekawe jak
                    będą negocjować Platformersi. Afera seksualna - Samoobrona, a nie PiS, zresztą
                    jeszcze nie udowodniona. A dziadek Tuska był w Wermahcie. Tak, pierwsza władza,
                    która nie kradnie, nie okrada państwa.
                    • trasat Re: bredzisz 30.06.07, 17:01
                      Jak to nie kradnie? A obsadzanie stanowisk w gospodarce zupełnie
                      niekompetentnymi ludzimi to nie jest korupcja? A krycie machlojek dokonywanych
                      przez ludzi z PIS? A nie reagowanie wymiaru sprawiedliwości na przestępstwa
                      działaczy PIS (np. trupy dwoje policjantów odwożących pianego dygnitarza PIS).
                      • 12345ja "Inni sztani są tam czynni." - dobrze powiedziane 30.06.07, 20:18
                        • iedsupo to język świra, a nie męża stanu 30.06.07, 21:15
                          Spasł się za pieniądze podatników, tłuszcz mu na mózgu zalega. Bredzi jak po
                          ciężkim wylewie - to wrak i moralny bankrut.
                          • simon76 Re: to język świra, a nie męża stanu 30.06.07, 22:37
                            iedsupo napisał:

> Spasł się za pieniądze podatników, tłuszcz mu na mózgu zalega. Bredzi jak po
                            > ciężkim wylewie - to wrak i moralny bankrut.

Przypomina mi to tego wenezuelskiego kretyna Chavez’a, jak na Zgromadzeinu
                            Ogólnym ONZ egzorcyzmy nad mównicą odprawiał, bo przyszło dopiero po Bushu
                            przemawiać:)

news.bbc.co.uk/2/hi/americas/5365142.stm
                            Im bardziej jeden z drugim nawiedzony, tym więcej „szatanów“ widzi.
                    • tetlian Re: bredzisz 30.06.07, 17:28
                      > Co w aferze taśmowej było aferą? Normalne negocjacje polityczne. Ciekawe jak
                      > będą negocjować Platformersi.

Ja nie mówię, że Platformersi są lepsi. Ale takie negocjacje z pewnością
                      normalne nie są.

> Afera seksualna - Samoobrona, a nie PiS, zresztą
                      > jeszcze nie udowodniona.

O ile wiem, to Samoobrona też jest w rządzie. A więc afery z nią związane, to
                      afery rządu.

> A dziadek Tuska był w Wermahcie.

I co z tego, że był? Mógł być nawet psychopatycznym mordercą. Jaki to ma związek
                      z Tuskiem, który nim nie jest? PiS wykorzystał to jako element kampanii
                      wyborczej. A teraz gadają, że oni do tak prymitywnych sztuczek się nie uciekają.
                      No to jest hipokryzja.
                    • janlol Re: bredzisz 01.07.07, 21:08
                      madryt3 napisał:

> Co w aferze taśmowej było aferą? Normalne negocjacje polityczne. Ciekawe jak
                      > będą negocjować Platformersi. Afera seksualna - Samoobrona, a nie PiS, zresztą
                      > jeszcze nie udowodniona. A dziadek Tuska był w Wermahcie. Tak, pierwsza władza,
                      >
                      > która nie kradnie, nie okrada państwa.

Ty to rozumiesz, ja to rozumiem i wiele milionów Polaków rozumie Kaczyńskich i PiS. Natomiast tu, na forum Gazety, jest jakieś dziwne towarzystwo, jakaś menażeria gawiedzi dziwnie jednomyślnej. No bo gdy się widzi, że 800 "osób" jest na forum gazety przeciwko PiSowi to czy tobie chciałoby się jeszcze raz napisać o PiSie coś złego? Bo mnie nie.
                • leszlong Re: A na sali był lekarz? 30.06.07, 15:41
                  Premierowi nasila się paranoja. Wkrótce jej efekty będą coraz większe. Należy
                  się zastanowić, czy przypadkiem i prezydentowi się ona nie udzieli jako, że oni
                  są jednojajeczni!!
                  • sumienie.lk Był: weterynarz 30.06.07, 16:35

• totalizator Lekarze ktorzy odmawiaja pomocy chorym sa niepotrz 30.06.07, 22:08
                  Lekarze ktorzy odmawiaja pomocy chorym sa niepotrzebni. Wyrzucic ich wszystkich
                  na zbity pysk.
                  • kolargolo sami sie zwalniaja 01.07.07, 09:50
                    nie musisz nawet ich wyrzucac. Tylko kto cie bedzie leczyl?
                    • alex1215 Re: sami sie zwalniaja 01.07.07, 09:57
                      > nie musisz nawet ich wyrzucac. Tylko kto cie bedzie leczyl?

a myslisz, ze to go interesuje ? zastraszone spoleczenstwo bez
                      dzialajacej sluzby zdrowia bedzie latwiejsze do manipulacji.
              • seidr Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 14:23
                to tylko zmiana koloru z czerwonego na czarny, bo działania i mechanizmy są te same.
              • maruda.r Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 14:29
                emigrancik napisał:

> Jest jedna roznica miedzy czasami gierka, a czasami PiS. Kosciol stoi za pisem
                > i
                > nie pozwoli oderwac sie od zloba.

To pozór. Kościół w komunie miał jeszcze lepiej, bo robił za siłę przychylną
                opozycji, a jednocześnie miał własny, solidny żłób.

• emigrancik Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 14:32
                  Jak widac lewica powinna sie nauczyc, zeby w koncu przestac pomagac kosciolowi i
                  zakrecic im kurek panstwowych pieniedzy. Prawica tego oczywiscie nie zrobi.
                  • wrojoz Bolszewicki Jarek. 30.06.07, 15:54
              • wirski Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 16:12
                emigrancik napisał:
                > ... TW z kosciola bardzo chetnie pomoga utrzymac za mord spoleczenstwo,
                dopuki czasem znajdzie sie kaska na jakas swiatynie ...

Przykro mi, że masz rację!!! :(((
                Właśnie jestem w trakcie czytania Polski PiastówJagielonów [P. Jasienicy] .....
                KK nie ma tam dobrej opinii.
                Teraz mamy nawrót panoszenia się tegoż KK. Niezależnie jakich słów czarni
                używają, mówią o forsie, dużej forsie, b. duzej forsie ....
              • akselek co ty wiesz o Polsce... 30.06.07, 18:13
                Nie masz nawet polskich czcionek w komputerze.. co ty wiesz.. tyle co zjesz!
              • zora8 Re: Towarzysze! do broni! nie PIS! 30.06.07, 19:47
                cala swolocz czerwona do boju, nie dajmy sie PIS-owi, tylko my towarzysze
                zdolni jestesmy do rzadzenia- czytaj ograbiania
          • baca07 Re: Towarzysze! Pomozecie? 30.06.07, 22:19
            emigrancik napisał:

> pomożemy !!! może w końcu te palanty dostana kompletnego swira i bedzie po
            kłopocie
            • stedo Re: Towarzysze! Pomozecie? 01.07.07, 00:15
              baca07 napisała:

> emigrancik napisał:
              >
              > > pomożemy !!! może w końcu te palanty dostana kompletnego swira i bedzie po
              kłopocie

Ryzykowne przedsięwzięcie.Taki jeden z wąsikiem co wprowadził narodowy
              socjalizm/u nas są plany gospodarcze wprowadzenia narodowego kapitalizmu - to
              ci od M.J. dwojga imion/też wg współczesnej psychiatrii zdrowy nie był, a jak
              to się skończyło?
        • c.rayback Swietny komentarz :) 30.06.07, 13:38

• alex1215 Re: Swietny komentarz :) 30.06.07, 13:39
            c.rayback napisał:

>
            no tak, jest ich plan, koniec
            demokratycznej RP.
            • c.rayback Re: Swietny komentarz :) 30.06.07, 13:40
              Eeeeeeeeeeeee tam.Zaraz uslyszysz ze histeryzujesz.
          • arius5 "Szatani" ? Ten czlowiek jest psychicznie chory. 30.06.07, 15:07
            Rzadzi nami swirus.
            • emigrancik Re: "Szatani" ? Ten czlowiek jest psychicznie cho 30.06.07, 15:08
              Rzadzi nami oszust i manipulator, ktory liczy na kretynow.
              • wrojoz Re: "Szatani" ? Ten czlowiek jest psychicznie cho 30.06.07, 15:54
                emigrancik napisał:

> Rzadzi nami oszust i manipulator, ktory liczy na kretynow.
                • 12345ja Re: "Szatani" ? A może SLDupki? 30.06.07, 20:24
                  • stedo Re: "Szatani" ? A może SLDupki? 01.07.07, 00:18
                    12345ja,- no ty, ty.Tylko do tylu umiesz liczyć?
                  • michalng Re: "Szatani" ? A może SLDupki? 01.07.07, 11:07
                    Własnie za szatani albo nawet szatanowie :P
          • wrojoz Re: Swietny komentarz :) 30.06.07, 15:55
            c.rayback napisał:

>
        • ogr77 Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 30.06.07, 14:17
          Dobre! Uśmiałem się do łez! :)
        • 1934r.1.1 Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 30.06.07, 18:50
          już nie długo a będzie się działo, oj będzie.
        • baca07 Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 30.06.07, 21:40
          qawsedrftg napisał:

> zapytano w Radomiu Jarosława: jak to jest, obiecywano Prawo i Sprawiedliwość a
          > tu przestępcy w rządzie, skłócanie narodu, arogancja, brak reform i bezczelna
          > propaganda. Odpowiedział Jarosław: czyż i wy jesteście z Układu? Tylko ja
          > jestem Prawem i Sprawiedliwością a kto ze mną ten Prawy i Sprawiedliwy. Daremne
          >
          > krzyki i płacze Układu, nie masz nadziei dla niego. I zawstydzili się pytający
          > bo zobaczyli nieprzebraną mądrość Jarosława.
        • parambol tak to jest, jak się nie zmieni pieluchy 30.06.07, 21:43
          gdyby mnie kupka uwierała w porciętach, też bym takie rzeczy pewnie gadał
        • wiedmak Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 01.07.07, 00:09
          Dlaczego ten ku..gniot nie moze wziasc i umrzec? To takie trudne dla owego
          polskojezycznego smiecia? A skoro nie to zycze tej malej zaplutej antypolskiej
          syfilistycznej cipce tego. W duchu zakladam ze sam kutasik zrozumie ze swoim
          zejsciem zrobo tylo lepiej. Ale martwi mnie co z teamem starych prykow, na wpol
          umierajacych 'polakow', ktorzy Zydom chca odebrac kamienice. Czy oni sobie nie
          znajda jakiegos przyglupa bardziej przyglupiego niz Jaroslaw 'Obciagnij Synu'
          Kaczynski? Miejmy nadziej ze tego tez jakis zawal czy nowotwor zlapie.
          • dziczku Re: ja jestem Prawem i Sprawiedliwością 01.07.07, 03:21
            Mnie tam wystarczy jak przegrają wybory.
      • emigrancik Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskiego 30.06.07, 13:40
        W tej koalicji nie ma afer. nie bylo afera spotkanie beger z Pisem, nie bylo
        afera obsadzenie stolkow kilku funduszy ludzmi z samoobrony, nie bylo afery w
        oczszczalni, nie bylo afera wyciaganie panstwowych pieniedzy przez LPR, nie bylo
        wogole zadnych afer. a kto twierdzi inaczej lamie prawo! Tak jest, nalezy wpisac
        do konstytucji, ze w 4 RP nie ma afer.
        • jardo-g Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie 30.06.07, 13:41
          ani Łyżwińskiego, a Lepper nie ma prawomocnych wyroków.
          • emigrancik Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie 30.06.07, 13:44
            Ani kaczynski nie byl powinien przeprosic wachowskiego, wedle wyroku sadu. Ani
            nie bylo afera przeciekanie informacji z tajnych sluzb (zawsze do tych samych
            gazet).

Nie bylo afer, slonce swieci, siostro, czy ja juz jadlem kolacje?
          • jovo.wroc Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie 01.07.07, 01:24
            ani Łyżwińskiego, a Lepper nie ma prawomocnych wyroków.

kłamiesz - ma i to nie jeden

• 1europejczyk Z faktu, ze skala obecnych "afer" jest 30.06.07, 14:09
          nieporownywalna (pewnie jak jeden do stu a moze jak jeden do tysiaca) z ta jaka
          byla za czasow postkomunistycznego szamba u wladzy, podane przyklady sa niczym
          innym jak przyznaniem PIS-owi racji.
          Uzywanie ich do celow propagandowych przeciwko PiS-owi moze miec tylko efekt
          odwrotny.

Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie
          • emigrancik Re: Z faktu, ze skala obecnych "afer" jest 30.06.07, 14:12
            Wymien wiec prosze afery poprzedniej wladzy. A potem wymien procesy jakie PiS
            wytoczylo winnym. A potem prosze o wymienienie kto dostal wyroki skazujace.

jak na razie ja slysze tylko o aresztantach, i uniewinnionych, albo takich wobec
            ktorych od lat prowadzone sa sledztwa z ktorych nic nie wynika. Tak jakby te
            wszystkie afery byly wymyslem dzisiejszej koalicji. Glosno krzyczanym, ale malo
            realnym.
            • 1europejczyk Musiales nie czytac raportu z rozwiazania WSI, 30.06.07, 14:53
              i pewnie nie wiesz za ile sprzedano polski rynek ubezpieczeniowy, domy towarowe
              Centrum, polskie stalownie i w jaki sposob przeszlo 60% polskiego rynku
              bankowego znalazlo sie w rekach obcego kapitalu podobnie zreszta jak rynku
              telekomunikacycjnego.
              To, ze postkomunistyczne szambo przy aktywnej pomocy polskiej mafi prawniczej
              uprawomocnilo wlasne szalbierstwo nie zmienia faktu, ze jego skala jest zupelnie
              nieproporcjonalna do tego jakie ma miejsce obecnie.
              • leszlong Re: Musiales nie czytac raportu z rozwiazania WSI 30.06.07, 15:43
                przypominam, że to AWS sprzedało Bank Handlowy, że z AWS wywodzi się wielu
                działaczy PiS-u obecnie. AWS też prywatyzowało, obciąża to też hipotekę PiS-u.
              • mafjmafj Re: Musiales nie czytac raportu z rozwiazania WSI 30.06.07, 15:51
                to niby w czyich rekach mialy sie znalezc?
                Kto dalby za nie najwiecej?
                Moze Kulczyk albo inny Krauze? Pewnie by i dali ale 10 razy mniej pieniedzy niz
                te za ktore poszly.
                W tamtych czasach nie bylo jeszcze polskiego kapitalu.
                A mowa o narodowosci kapitalu w kategoriach kwot powyzej 100 mln euro to
                przestaje miec sens.
                • wrojoz Jarosław Kaczyński jest skandalem.! 30.06.07, 15:56
              • trasat Re: Musiales nie czytac raportu z rozwiazania WSI 30.06.07, 17:08
                O to chodzi. Tak naprwadę to jesteście przeciwko realnemu kaqpitalizmowi.
                Domyślam się, że podlądom ustrojowym PISu odpwowiadał by faszyzm Musoliniego
                (nie hitleryzm).To był taki ustrój łączący państwową własność z jedyną
                dyktatorską władzą. Proszę się zastanowić. To chyba najbardziej prawdziwy punkt
                odniesienia dla ideologii braci Kaczyńskich (w Polsce międzywojennej
                nieporadnie wdrażany przez niektóre kręgi polityczne)
              • a.k.traper A kto dawał więcej? Jakoś nie słyszałem 30.06.07, 19:19
                Można było rozdać w imię sprawiedliwości i solidarnego państwa, nadal mozna to
                zrobić, trochę jeszcze zostało np. kopalnie dac górnikom. Czemu nie? Zupełnie
                nie rozumiem tego odium wokół prywatyzacji, skoro buyło nieuczciwe w majestacie
                prawa znacjonalizować, podobnie jak resztę, właścicieli wsadzić, powołać rady
                robotniczo chłopskie, przewodnia siła narodu juz jest, kapelan chyba też?
                Alleluja i do przodu! to nic że to już przerabiano i wyszedł chaos i bieda ale
                będzie IV RP. I żadna reakcyjna siła nie przeszkodzi, a brat Słowianin
                Łukaszenko wesprze radą, bo z pomoca krucho u niego. O czym człowieku ty
                pieprzysz? Masz mgliste pojęcie o tym co się wydarzyło w historii Europy a
                Polski w szczególności.
                • 1europejczyk Skoro nikt nie dawal wiecej to nie trzeba bylo 30.06.07, 21:11
                  prywatyzowac. Nie dawal bo nie szukalismy, bo nie umielismy i nadal nie umiemy
                  szukac, bo nie mielismy i nadal nie mamy do tego ludzi reprezentujacych
                  odpowiednie kwalifikacje, ktorych zaden profesorski dyplom (uzyskiwany glownie w
                  prl-owskich uczelniach) nie zastapi.
                  Prywatyzowanie rynku poprzez prywatyzowanie monopolistow na rynku wymaga oprocz
                  uczciwosci, kwalifikacji ktore wiaza sie duzym doswiadczeniem i osiagnieciami
                  zarowno na plaszczyznie gieldowej, finansowej w zarzadach spolek i z karnetem
                  adresow i telefonow jesli nie swiatowego to na pewno europejskiego swiata bisnesu.
                  Wymaga rowniez mozliwosci wyboru najbardziej korzystnego z punktu widzenia
                  warunkow prywatyzacji okresu (a nie jak w Polsce trzymania sie semestralnych
                  planow prywatyzacji by zaspokoic politycznych wiechrzycieli za ktorym stali
                  sprytni szabrownicy) w zaleznosci od sytuacji na gieldzie czy na rynku
                  surowcowym czy na przyklad produktow stalowni (rok czy poltora po sprzedaniu
                  polskich hut stali ich wycena wzrosla nieomal dwukrotnie z racji olbrzymiego
                  zapotrzebowania na stal na rynkach swiatowych).
                  Ktory bankrutujacy prywatny przedsiebiorca zacznie wyprzedaz wlasnych
                  przedsiebiorstw majacych monopol, od tych najlepszych zlecajac ja bufonom z
                  profesorskimi tytulami nie majacym zadnego doswiadczenia ani w sprzedawaniu
                  przedsiebiorstw ani w prywatyzacji rynku ?
                  Zacznie od sprzedazy tych przedsiebiorstw na ktorych najmniej straci w przypadku
                  niekompetencji handlujacych by wylonic sposrod nich najlepszych!
                  Twoje szyderstwo nie zmieni faktow: Francuzi prywatyzujac swoje przedsiebiorstwa
                  wyczekiwali odpowiedniej koniuktury na gieldzie uzgadniali kapitalowe jadro z
                  kandydatami tak by zapewnic prywatyzowanym przesiebiorstwom przyszlosc.
                  Proby sprzedania Tompsona za przyslowiowego 1 Fr tylko dlatego, ze nie bylo
                  innych chetnych jak koreanski oszust ten sam co "inwestowal" w Polsce i ze
                  przedsiebiorstwo mialo ponad mld Fr dlugow powaznie podwazyly wiarygodnosc
                  Premiera Jupe. Zostaly wstrzymane po przegranych przez RPR wczesniejszych
                  wyborach. Pozniejsza prywatyzacja po przywroceniu przyniosla setki mln frankow
                  dochodu Francji.
                  Tlumaczenie glupoty i szabrownictwa historia jest kontynuowaniem typowo polskiej
                  tradycji ukrywania niekompetencji, zlych decyzji i wlasnych bledow za mgliscie
                  uniewinniajacym parawanem za ktorym mozna ukryc wszystko.
                  • grosz-ek Ale pieprzysz ... 30.06.07, 22:12
                    Nie każda prywatyzacja była super przeprowadzona. Zbyt wiele razy zdarzało się,
                    że dzięki łapówkom zaniżano cenę.

Ale pamiętaj o jednym. Fabryki i firmy kupuje się po to, aby żeby na nich
                    zarobić. Więc prawie zawsze będzie tak, że zakład w sumie zarobi więcej niż
                    wyniosła cena jego sprzedaży. A państwo nie jest dobrym gospodarzem. Popytaj
                    ludzi, ilu z nich pracowało w państwowych firmach, które później upadły.

Ponadto, oprócz samej firmy sprzedaje się także rynek na który ona produkuje.
                    Jeżeli cena sprzedaży będzie niska, to nabywca nie będzie się starał za bardzo
                    go drenować. Jeśli będzie za dużo - to lepiej się chwytać za kieszenie. Nie
                    wierzysz ? To przypomnij jak było TP SA i zobacz jakie są teraz problemy z
                    deregulacją rynku. A przecież Skarb Państwa wziął za to dobre kilka miliardów
                    dolarów, które my jako klienci Telekomunikacji musimy w rachunkach za rozmowy
                    oddać Francuzom.

Lepsza prywatyzacja niż żadna. Lepsza prywatyzacja za rozsądną cenę niż za
                    wyżyłowaną. Bo tak czy siak w ostatecznym rozrachunku zapłacimy my wszyscy -
                    albo w postaci dotacji dla upadających zakładów, albo w postaci zawyżonych cen.
                    • 1europejczyk Nie na temat i bez sensu: jezykiem polskiej sfory 30.06.07, 22:55
                      dziennikarskiej, ktora nie moze sie obejsc bezzasadnych inwektyw, bez slowa
                      "super" i pretensjonalnego tonu nie majacego najmniejszego uzasadnienia w tresci.
                      Panstwowe firmy sa rownie konkurencyjne jak prywatne o czym przekonal sie Boeing
                      po kilkudziesieciu latach krolowania na rynku samolotow pasazerskich.
                      Najtansza energia elektryczna na swiecie produkowana jest we francuskich
                      panstwowych przedsiebiorstwach.
                      "Lepsza prywatyzacja niz zadna"
                      Otoz wlasnie ze nie.
                      Prywatyzacja rynku jest przedsiewzieciem politycznym. Prywatyzacja
                      przedsiebiorstwa jest przedsiewzieciem handlowym. Prywatyzacja przedsiebiorstwa
                      majacego monopol na rynku moze byc przedsiewzieciem politycznym (i takim byla w
                      wiekszosci wypadkow w Polsce przynoszac nam nieprawdopodobne straty) a powinna
                      pozostac przedsiewzieciem handlowym uwzgledniajacym wole polityczna zmian
                      systemowych nie dyskredytujaca samej potrzeby tych zmian.
                      Skutkiem prywatyzacji powinno byc nie tylko uzyskanie odpowiedniej ceny za
                      przedsiebiorstwo majace monopol na rynku ale rowniez taka restruktuarlizacja
                      sprzedawanego przedsiebiorstwa ktora, dynamizuje rynek wprowadzajac konkurencje
                      uzasadniajaca prywatyzacje.
                      Re: Ale pieprzysz ...
                      • jovo.wroc Re: Nie na temat i bez sensu: jezykiem polskiej s 01.07.07, 01:33
                        > Prywatyzacja rynku jest przedsiewzieciem politycznym. Prywatyzacja
                        > przedsiebiorstwa jest przedsiewzieciem handlowym. Prywatyzacja
                        przedsiebiorstwa
                        > majacego monopol na rynku moze byc przedsiewzieciem politycznym (i takim byla
                        w
                        > wiekszosci wypadkow w Polsce przynoszac nam nieprawdopodobne straty) a powinna
                        > pozostac przedsiewzieciem handlowym uwzgledniajacym wole polityczna zmian
                        > systemowych nie dyskredytujaca samej potrzeby tych zmian.

największą stratą jest brak stołków dla swoich - niema gdzie upchnąć tych
                        nieudaczników tępych ale wiernych - trzeba reprywatyzować - kghm jest tylko
                        jeden
                  • a.k.traper Naprawde to była głupota i szabrownictwo? 01.07.07, 10:46
                    Ukrywanie niekompetencji i nieudolnosci trwa nadal, głównie w urzędach i
                    spółkach Skarbu Państwa, często zwiazki zawodowe i kadra zarzadzajaca
                    sągłównymi hamulcowymi, szerzą opinie o wykupieniu i likwidacji przez
                    konkurencję, bo wiedza że głównie oni zostana zweyfikowani. Przyznaje ze
                    popełniono błędy i sporo nieuczciwych osób próbowało bądź udało sie im za
                    bezcen kupic jakis majątek, czy mielismy nic nie robic i czekac az wykształcimy
                    specjalistów do przemian i prywatyzacji? Dostalismy szanse i uwazam że te
                    nieliczne przypadki wymagające wyjasnienia sa tylko dobra szkołą zycia. te
                    firmy w które zainwestował powazny biznes rozwijaja się, ich pracownicy sa
                    lepiej wynagradzani i dbaja o swój poziom, bez narzekania ze ktos im czegos nie
                    dał, i to niezależnie ile maja lat.Teoretyzowanie w tej chwili jest co najmniej
                    śmieszne, wnioski trzeba wyciagnąc i działać dalej, tego własnie nie widać.
                    Spora część ludzi nie siadła na laurach i nie narzeka tylko inwestowała i
                    inwestuje w siebie, młodzi ludzie zdobywaja doświadczenie także za granicą, nie
                    siedza na ławkach i nie narzekają że zasiłki za małe i za krótkie, sami zaczęli
                    o sobie decydowac, sa odważniejsi niz ich rodzice, i maja wieksze możliwosci,
                    czego im zazdroszczę. Powoływanie sie na przykład stalowni kieruje mnie w
                    strone Samoobrony, dlaczego polski biznes tego nie wykupił skoro wiedział że
                    koniunktura wzrosnie(!????)Jak powiedział Lepper nawet bezrobotny mógł wziąć
                    kredyt najac inzynierów i za dwa lata byc milionerem, szybko łatwo i
                    przyjemnie, naprawde tez w to wierzysz?Jestes pewny, ze polski kapitał chciałby
                    go wykupic i zdołałby sie przebić na rynek nawet przy hossie?Mozesz wskazac
                    tych potentatów i zagwarantowac ze za pół roku nie sprzedaliby tych stalowni
                    własnie tym co je kupili, nawet za mniejsza cenę? Przykład Thompsona tez jest
                    fajny, powiedz mi dlaczego Polacy nie kupowali odbiorników TV z Polkoloru tylko
                    koreańskie?Gdyby kupowali firma byłaby warta duzo więcej, Jakis układ zbiorowy
                    to uczynił? Bankrutujacy przedsiębiorca zawiera najpierw układ z wierzycielem,
                    przedstawia plan naprawczy, w przypadku sporej częsci przedsiębiorst takie
                    plany były nierealne, brakowało konkurencyjnosci we wszystkich punktach, nikt
                    nie chciał sie zderzyć z normalnym rynkiem bo wiedział ze przegra, dopiero po
                    kilku latach na ruinach zaczeły wyrastać nowe i prężniejsze firmy, także z
                    polskim kapitałem. Przykładem moze byc gospodarstwo rolne Mysiadło, skasowano
                    wiele ha szklarni, w tym czasie powstawały całkiem nowe i to niedaleko W-wy,
                    istnieja nadal, chyba można na tym zarobic? Nie ma co gdybac tylko trzeba
                    robić, Teoretycznie mozna wszystko np. Gdy ja zjadłem dwie bułki a Ty żadnej,
                    średnio zjedlismy po jednej i teoretycznie nie powinienes byc głodny, Chyba nie
                    o to chodzi? Ja wole zebyśmy zjedli po dwie i to z masłem i w te strone
                    powinniśmy iść. Pozdrawiam
          • babcia47 Re: Z faktu, ze skala obecnych "afer" jest 30.06.07, 14:36
            Kurski nie kłamie ani troche!! a wredny sąd co kazał mu odszekac oszczerstwa w
            sprawie afery bilboardowej jeszcze popamięta...
          • stedo Re: Z faktu, ze skala obecnych "afer" jest 01.07.07, 00:25
            1europejczyk napisał:

> nieporownywalna (pewnie jak jeden do stu a moze jak jeden do tysiaca) z ta
            jak
            > a
            > byla za czasow postkomunistycznego szamba u wladzy, podane przyklady sa niczym
            > innym jak przyznaniem PIS-owi racji.
            > Uzywanie ich do celow propagandowych przeciwko PiS-owi moze miec tylko efekt
            > odwrotny.
            >
            > Re: Opozycja klamie, w przeciwienstwie do kurskie

Jaki pan, taka afera.Do zrobienia "porządnej" afery też trzeba mieć trochę
            inteligencji.Ale afara jest aferą, a jej ranga zależy od zdolności a nie
            uczciwości.
      • jhwh rotfl - jesteśmy gorsi w kłamstwie 30.06.07, 15:42
        Urocze przyznanie sie do kłamstwa, chamstwa, agresji i knajactwa.
      • marcin5051 Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 23:00
        Lech i Jarosław - ścieżki martyrologii,
        czyli jak rodziła się legenda opozycji!

1) Rok 1968 22 letni Adam Michnik zostaje relegowany z uczelni za protesty
        studenckie, Jacek Kuroń siedzi w więzieniu za próbę podjecia dyskusji z władzą.
        Obaj chłopcy Jarek i Lech mają po 19 lat i studiują prawo marksistowskie,
        najbardziej z opozycyjnych kierunków.

2) Rok 1970 tragedia na Wybrzeżu, zabici robotnicy, ballada o Janku
        Wiśniewskim, Jacek Kuroń nadal siedzi, braci nie widać, rok później piszą prace
        magisterskie o wyższości prawa Lenina nad prawem rzymskim.

3) Rok 1976 strajki w Ursusie, Radomiu, wspomagane przez KOR Jacka Kuronia.
        Brat Jarosław nieobecny, zajęty pisaniem pracy doktorskiej o wyższości
        socjalistycznego prawa pracy nad imperialnym bezprawiem. Brat Lech kompletnie
        niewidoczny nic nie pisze.
        Jednak rok 1976 to narodziny legendy obaj bracia zaczynają współpracować z KOR,
        jeden w roli wykładowcy prawa pracy, drugi prowadzi jakieś inne prelekcje z
        robotnikami. Nie są członkami KOR, terminują jedynie.

4) Rok 1980 strajk w Stoczni. Brat Lech wzorując się na pracy doktorskiej brata
        Jarosława uzyskuje doktorat, prawo marksistowskie nie przeszkadza mu siedzieć
        dzielnie obok brata Jarosława w roli doradcy Wałęsy. Ten ostatni zostaje przez
        Annę Walentynowicz, małżeństwo Gwiazdów, okrzyczany agentem SB. Obaj bracia nie
        przyjmują sensacji do wiadomości, pomagają Wałęsie w marginalizowaniu i w
        konsekwencji odsunięciu wyżej wymienionych od władz związku.

5) Rok 1981 stan wojenny. Brat Lech zostaje internowany wraz z Lechem Walęsą i
        siedzi sobie 10 miesięcy w ośrodku wypoczynkowym.
        Frasyniuka, Bujaka i paru innych SB ściga po całej Polsce, powstaje legenda
        panów nieuchwytnych, internowanych zostaje tysiące działaczy opozycji.
        Brat Jarosław nie zostaje internowany i jest JEDYNYM DZIAŁCZEM OPOZYCJI Z GRONA
        NAJBLIZSZYCH WSPÓŁPRACOWNIKÓW WAŁĘSY KTÓRY NIE ZOSTAŁ INTERNOWANY. Brat
        Jarosław kiedy siedzi ponownie Jacek Kuroń, siedzi pod maminą pierzyną, w
        teczce Jarosława o 1982 r do 1989 jest czarna dziura.

6) Rok 1989 obrady okrągłego stołu. Obaj bracia siedzą dzielnie przy Wałęsie,
        po przeciwnej stronie obecny koalicjant Maciej Giertych w roli doradcy generała
        Jaruzelskiego. Brat Lech uczestniczy kilkakrotnie w tajnych obradach w
        Magdalence. Do życia powołano sejm kontraktowy, brat Jarosław negocjuje rząd
        Mazowieckiego, który ma być alternatywą dla rządu Kiszczaka. W wyniku rozmów
        brata Jarosława z ZSL i SD przybudówkami PZPR, które do sejmu dostały się z
        automatu Mazowiecki zostaje premierem.
        W rządzie Mazowieckiego ministrami są generał Kiszczak, generał Siwiec,
        prezydentem jest generał Jaruzelski, bracia do dziś mają żal, że Mazowiecki w
        tych komfortowych warunkach prowadził politykę grubej kreski.

7) Rok 1990 powstaje szalona idea wojny na górze, której autorem jest Lech
        Wałęsa, a którą najgorliwiej realizują obaj bracia.
        Powstaje partia brata Jarosława PC i wspiera Lecha Wałęsę jako kandydata na
        prezydenta i Walęsa prezydentem zostaje, obaj bracia trafiają do kancelarii-
        Lech w randze ministra. Rząd Mazowieckiego po przegranych wyborach podaje się
        do dymisji, w nowych wyborach do parlamentu partia PC uzyskuje 8% głosów.

8) 1991 po konflikcie z Mieczysławem Wachowskim obaj bracia wylatują z
        kancelarii z hukiem. PC braci, mimo że jest 4 co do wielkości klubem w sejmie
        doprowadza do dymisji rządu Bieleckiego i powołuje rząd Olszewskiego, na który
        Wałęsa mimo konfliktu z braćmi się godzi.

9) Rok 1992 brat Lech zostaje prezesem NIK. Po skleconej na kolanie uchwale,
        potem zakwestionowanej przez TK, niejaki Macierewicz umieszcza na swojej liście
        Lecha Walesę oraz jego dwóch najbliższych współpracowników Wachowskiego i
        Flandysza. Na listę trafiają wszyscy liderzy wszystkich partii oprócz partii
        PC, która JEST JEDYNĄ PARTIĄ I ŚRODOWISKIEM POLITYCZNYM, które NA LISCIE NIE
        MIAŁO ANI JEDNEGO AGENTA.
        Na listę trafia lider partii koalicyjnej ZCHN Chrzanowski i dopiero kilkanaście
        lat potem oczyszcza sie z zarzutów w procesie autolustracji. W wyniku ataku
        obóz prezydencki dogaduje się z opozycją i zadatkowanymi koalicjantami PC i
        doprowadza do upadku rządu Olszewskiego, czemu do dziś obaj bracia nie mogą się
        nadziwić, jak tak można.

10) Rok 1993 nowe wybory. Partia brata Jarosława PC rozsypała się w wyniku
        wyrzucenia i odejścia z klubu około 20 posłów. Z tej 20 powstaje kilka
        partyjek, oddzielne partie ma Macierewicz, Olszewski, Parys, Kurski odchodzi do
        ZCHN, gdzie w/g Macierewicza agentem jest jej szef. W wyniku tej `sprawnej
        akcji Lesiaka' 8% prawica zostaje rozbita w pył i olbrzymia 40 osobowa PC
        podzielona przez samą PC na śmieszne partyjki. Do sejmu rozbita PC wchodzi z
        poparciem 4,2% o partii Olszewskiego, Parysa, Macierewicza Polacy zapominają, i
        chłopcy odpoczywają 4 lata.

11) Rok 1997 pierwsza próba zjednoczenia prawicy, PC wchodzi w skład AWS i
        wprowadza 12 posłów miedzy innymi Cymańskiego .
        Co ciekawe lider PC nie jednoczy prawicy i nie dostaje się do sejmu z listy PC
        uznaje jednoczenie prawicy pod szyldem AWS za zbędne i wchodzi do sejmu z listy
        ROP Olszewskiego.

12) Rok 2000 brat Lech zostaje ministrem sprawiedliwości w rządzie Buzka.
        13) Rok 2001 w nowych wyborach PiS tym razem partia brata Lecha, w
        przeciwieństwie do partii PC brata Jarosława, której Lech nigdy nie był
        członkiem otrzymuje 9% głosów.

14) Rok 2002 brat Lech jako kandydat partii opozycyjnej zostaje prezydentem
        Warszawy.

15) Rok 2005 koniec legendy opozycji bractwa bliźniaczego. Po 16 latach walki
        na noże geniusz strategii i jego brat dzięki kampanii opartej o `katolickie'
        radio, i dzięki dziadkowi głównego konkurenta dostają władzę.
        Brat Lech melduje wykonanie zadania i otrzymuje fotel prezydenta, brat Jarosław
        prezesa i premiera, którym miał nie zostać, gdy jego brat zostanie prezydentem.

• mindflayer Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 00:05
          Gratuluję starannego tekstu.
          • stedo Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 01:32
            mindflayer napisał:

> Gratuluję starannego tekstu.

Kolejny w wykonaniu tego pana,choć pod innym nickem
        • stedo Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 01:29
          marcin5051 napisał:

15) Rok 2005 koniec legendy opozycji bractwa bliźniaczego. Po 16 latach walki
          > na noże geniusz strategii i jego brat dzięki kampanii opartej o `katolickie'
          > radio, i dzięki dziadkowi głównego konkurenta dostają władzę.
          > Brat Lech melduje wykonanie zadania i otrzymuje fotel prezydenta, brat
          Jarosław prezesa i premiera, którym miał nie zostać, gdy jego brat zostanie
          prezydentem.
          >
          Witam, panie Marcinie S./skubi6 - nieprawdaż?/.Od jakiegoś czasu śledzę Pana
          posty na tym forum.Dostarczyły mi one wielu wiadomości,jako że jestem laikiem w
          tych sprawach,interesuję się tym w stopniu w jakim powinien interesować się
          przeciętny obywatel zwłaszcza w obecnych czasach.Podziwiam Pana wiedzę w tej
          dziedzinie.Myślę że zajmuje się Pan tym zawodowo, naukowo.Nie publikuje Pan
          chyba w prasie, nie spotkałam,a szkoda.W googlach jest o rodzinie/wiem dlaczego
          nr6/ - ale tam o Panu jeszcze nie ma,dlaczego skoro jest o radnym Ursynowa?
          Weszłam na matkę- kurkę, przeczytałam, ciekawe.Pana posty należą do tych
          nielicznych merytorycznych.Zważywszy na Pana wiedzę może pokusiłby się Pan o
          przepowiednie - czym to się może skończyć.Wiem, że to trochę niepoważne,ale
          wiedza historyczna pozwala chyba wysnuć jakieś analogie i przypuszczenia.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej pracy i karierze i publikacji nie tylko
          w internecie.
      • guldun1 w PiSdu z Premierem i PiSdziakami 01.07.07, 13:15
    • qawsedrftg Kaczyzm-lepperyzm jedyną drogą rozwoju kraju! 30.06.07, 13:24
      Jarek-Partia-Jarek-Partia-Jarek-Partia!!!

Niech żyje Naród Polski i Jego Wielki Przywódca Jarosław Kaczyński!!

Nierozłączna koalicja PiS-Samoobrona-LPR źródłem dynamicznego rozwoju kraju!

Program PiS Programem Narodu!!!

Trafne odczytanie myśli wielkiego Jarosława Kaczyńskiego drogą do dobrobytu
      mas pracujących miast i wsi!

PiS jedynym spadkobiercą wielkich tradycji romantycznych Narodu Polskiego!
      • alex1215 Re: Kaczyzm-lepperyzm jedyną drogą rozwoju kraju! 30.06.07, 13:38
        qawsedrftg napisał:

> Jarek-Partia-Jarek-Partia-Jarek-Partia!!!
        >

tylko wtedy do pomocy stal Sojuz.. a teraz ?
        • c.rayback Macierewicz z Kurskim. 30.06.07, 13:39

• drein_19 kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 30.06.07, 13:26
      sanacji.(chociaz ich nie lubie)
      • qawsedrftg pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salomona 30.06.07, 13:30
        co najmniej
        • equilibrysta Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 13:44
          A obywatele dalej uciekają na zachód... PiS jest tak uczciwy, że boją się go
          nawet ci co nie muszą się go bać (lustracja przecież dzisiejszej młodzieży nie
          dotyczy) i wieją na zachód aż się kurzy. A może chodzi o coś innego? Może
          wreszcie kaczyści zrozumieją, że "uczciwość" to za mało w polityce? Przecież
          można chcieć "dobrze", można być szczerym, uczciwym ale i tak można popełnić
          głupią ustawę...
          • jardo-g Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 13:45
            zakładając oczywiście, że obecny reżim, jest uczciwy.
            • equilibrysta Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 13:49
              Zakładając... Ale co do tej "uczciwości"... Co ja się będę produkował, wystarczy
              poczytać wiadomości powyżej i poniżej- obraz PiSowskiej uczciwości zaczyna
              nabierać kolorów :)
              • cimokio Kaczyński ogłasza sie nowym Chrystusem 30.06.07, 19:37
          • alex1215 Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 13:46
            equilibrysta napisał:

> A obywatele dalej uciekają na zachód... PiS jest tak uczciwy, że boją się go
            > nawet ci co nie muszą się go bać (lustracja przecież dzisiejszej młodzieży nie
            > dotyczy) i wieją na zachód aż się kurzy. A może chodzi o coś innego? Może
            > wreszcie kaczyści zrozumieją, że "uczciwość" to za mało w polityce? Przecież
            > można chcieć "dobrze", można być szczerym, uczciwym ale i tak można popełnić
            > głupią ustawę...

a moze zwolennicy PiS-u zaczeliby uciekac na wschod :)
            nie mialbym nic przeciw temu :)))))))
          • bbastek13 Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 14:00
            equilibrysta napisał:

> nawet ci co nie muszą się go bać (lustracja przecież dzisiejszej młodzieży nie
            > dotyczy) i wieją na zachód aż się kurzy.

i o to kurduplom (penisom na kaczych nogach) chodzi, żeby wszyscy myślący
            inaczej wynieśli się stąd do czasu wyborów a oni zrobią z mcherowymi taliban
          • 1utek Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 14:29
            Afery, aferami. Pis ciągnie ogromny haracz z państwa zatrudniając po dwie osoby (często niekompetentne)na jednym stanowisku. Od 5 premierów rozpoczynając.
            • alex1215 Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 14:34
              1utek napisał:

> Afery, aferami. Pis ciągnie ogromny haracz z państwa zatrudniając po dwie osoby
              > (często niekompetentne)na jednym stanowisku. Od 5 premierów rozpoczynając.

wyplaty pieniedzy na prywatne fundacje
              "zakup" ziemi za przyslowiowe 0,03 zł przez szambonurkow.
          • seidr Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 14:31
            lustracja młodzieży nie dotyczy. tylko potem niech mi nie wywlekają, że czytało
            się Świat Młodych, oglądało teleranek i misia Kolabora.
            • stedo Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 01.07.07, 01:46
              seidr napisała:

> lustracja młodzieży nie dotyczy. tylko potem niech mi nie wywlekają, że
              czytało
              > się Świat Młodych, oglądało teleranek i misia Kolabora.
              Tudzież "Czterech pancernych" i "Stawkę większą niż życie".Oj życie, życie.
          • ffamousffatman Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 20:58
            nie podejrzewam PiS o szczeroc uczciwosc i chcenie dobrze az taki glupi to ja nie jestem
            o megalomanie (nie rzadzimy po to zeby rzadzic etc) i owszem
          • baca07 Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 30.06.07, 21:04
            equilibrysta napisał:

> dotyczy) i wieją na zachód aż się kurzy. A może chodzi o coś innego? Może
            > wreszcie kaczyści zrozumieją, że "uczciwość" to za mało w polityce? Przecież
            > można chcieć "dobrze", można być szczerym, uczciwym ale i tak można popełnić
            > głupią ustawę...
          • stedo Re: pierwsza uczciwa władza od czasów króla Salom 01.07.07, 01:41
            equilibrysta napisał:

Może wreszcie kaczyści zrozumieją, że "uczciwość" to za mało w polityce?
            Przecież można chcieć "dobrze", można być szczerym, uczciwym ale i tak można
            popełnić głupią ustawę...

Głupią to mało powiedziane - złą, szkodliwą - bardziej odpowiednio.
      • sstepniewski Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 30.06.07, 13:44
        Czy uczciwa wladza zawiera koalicje z takim bagnem jak SO i LPR? Czy naprawde
        cel uswieca srodki? A przede wszystkim jaki cel? Czy chec zemsty za
        niepowodzenia z przeszlosci usprawiedliwia dotychczasowe dzialania? przeciez to
        prywata w najczystszej formie. Co my jako obywatele mamy z dzikiej lustracji,
        ustawicznych klamstw i zaklinania rzeczywistosci. Co mnie to obchodzi? ja chce
        zeby rzad dbal o drogi, sluzbe zdrowia, oswiate i edukacje etc...
        A poza tym ten dzisiejszy brak afer... Co jest gorsze i bardziej
        demoralizujace - kilku panow z przeszlosci, ktorzy pomylili kieszen wlasna z
        panstwowa? czy moze kolosalne marnotrawstwo naszych pieniedzy na niepotrzebne
        ministerstwa, agencje, odprawy i nagrody dla "swoich"? Czy nie jest afera jak
        byle technik weterynarii zostaje dyrektorem odpowiedzialnym za drogi i
        oczywiscie nie robi nic bo nie wie o co chodzi - lepiej nic nie robic zeby nie
        podpasc..Przyklady moznaby mnozyc. Reasumujac - obecny rzad to nieszczescie dla
        Polski, oznacza powrot do dawnych , ciemnych czasow.
        • emigrancik Zapisz sie do partii 30.06.07, 13:45
          a szybko bedziesz mial cos z nowej rzeczywistosci. jak za wczesnego PRL, profity
          tylko dla partyjnych. Reszta to wrogowie narodu.
          • seidr Re: Zapisz sie do partii 30.06.07, 14:32
            reszta to "zaplute karły reakcji" - jak wnioskować należy z nowomowy lidera PiS
            • emigrancik Re: Zapisz sie do partii 30.06.07, 14:33
              To szatani.
        • 12345ja Inni szatani są tu - na forum GW - czynni ! 30.06.07, 20:21
          Podział zadań. Jedni szatani kręcą się wśród pielęgniarek.
          Inni szatani piszą posty przeciwko Kaczorom na forum GW.
          • stedo Re: Inni szatani są tu - na forum GW - czynni ! 01.07.07, 01:51
            12345ja napisał:

> Podział zadań. Jedni szatani kręcą się wśród pielęgniarek.
            > Inni szatani piszą posty przeciwko Kaczorom na forum GW.

Spróbuj policzyć chociaż do 10, a nuż się uda.
        • stedo Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 01:49
          sstepniewski napisał:
          Reasumujac - obecny rzad to nieszczescie dla Polski, oznacza powrot do
          dawnych , ciemnych czasow.

Tak jest!!
      • koham.mihnika podaj definicje uczciwosci, ktora zastosowales 30.06.07, 15:17
        do oceny braci K. Czy rozciaga sie na wicepremierow? Czy rozciaga sie na
        bliskich wspolpracownikow - Kurski, Wasserman, Dorn?
      • zyks Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 01:10
        Hitler i Stalin byli tak samo uczciwi, nic nie kradli, osobistego majątku nie
        mieli, bo nie potrzebowali. Bo, po pierwsze, interesowała ich sama władza (jak
        tego upiornego, paranoicznego karła), po drugie, i tak wszystko było ich, całe
        państwo, i w tym kierunku kaczory zmierzają. Ale co innego ich podwładni. Ta
        chciwa, żarłoczna szarańcza PiSu i sojuszników obsiada wszystkie stołki w
        państwie i (niestety) państwowej gospodarce, jak brakuje, to wymyslają sobie
        nowe. Jedno z największych łgarstw, to "tanie państwo". Jak się to tanie państwo
        podliczy po wykopaniu tej ponurej zgrai, to włosy dęba staną. Oni o tym wiedzą i
        sięgną po wszystkie sposoby, żeby nie dać się przegnać. Mogą się nie cofnąć
        nawet przed przelewem krwi, taki CBA jest uzbrojony po zęby, a są to wszystko
        kaczy fanatycy przepełnieni nienawiścią. Wielu powie, że bredzę. Zobaczymy.
        Takich agresywnych paranoików przy władzy od 89r. jeszcze nie było. Olszewski
        przy nich, to gruby, głupi, zaspany wujek.
      • stedo Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 01:35
        drein_19 napisał:

> sanacji.(chociaz ich nie lubie)

No nie rozumiem! Nie lubisz,wg ciebie uczciwej władzy?Coś tu nie gra!!
      • jovo.wroc Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 02:10
        to jest bzdura - przepychają bzdurne ustawy których koszty będziemy płacić
        przez lata, tworzą bezsensowne urzędy żeby zaspokoić chore ambicje kolesiów (np
        ministerstwo od ryb) niszczą szacunek do prawa - to z uczciwością niema nic
        wspólnego - to jest wynik chorobliwej żądzy władzy, mściwości i buty.
        • alex1215 Re: kaczyńscy to pierwsza uczciwa władza od czasu 01.07.07, 10:03
          jovo.wroc napisał:

> to jest bzdura - przepychają bzdurne ustawy których koszty będziemy płacić
          > przez lata, tworzą bezsensowne urzędy żeby zaspokoić chore ambicje kolesiów (np
          >
          > ministerstwo od ryb) niszczą szacunek do prawa - to z uczciwością niema nic
          > wspólnego - to jest wynik chorobliwej żądzy władzy, mściwości i buty.

gorzej, celowa polityka zmierzajaca do izolacji i marginalizacji Polski
    • 36krzysiek Program PiS programem narodu! 30.06.07, 13:28
      Na posiedzeniu plenum KC PiS pierwszy sekretarz Kartofel Drugi oświadczył:
      -Skrytym parówkożercom mówimy stanowcze nie!
      - Kto wyciągnie rękę przeciwko jedynej słusznej władzy, ta ręka zostanie
      odcięta!
      - Kościół katolicki jest jedynym prawym wyznawcą wiary i moralności w kraju,
      Jeżeli ktoś tego nie rozumie, to prokurator wraz z biskupem mu to wbiją do
      głowy!
      - Unia Europejska jest diabłem wcielonym pełnym żydów, liberałów,komunuistów,
      pedałów i ludzi z układu. Dla nich nie ma miejsca w naszej wspaniałej
      mocarstwowej Polsce!
      - Będziemy wspierać dobrosąsiedzkie układy z RPA, Chile, Timbuktu i
      Mozambikiem
      Niech Żyje! Niech żyje! Niech żyje !
      • bogdantadus Właśnie chciałem zaproponować... 30.06.07, 13:46
        tym wszystkim blogerom, którzy mając jakie takie przygotowanie oraz sporo czasu na polityczne mielenie ozorem, żeby zaczęli robić coś pożytecznego. Za najpożyteczniejsze w tej chwili uważam tłumaczenie wszelkich wystąpień Kaczyńskich, Brudzińskiego, Jacka Kurskiego i kilku innych szamanów na język polski zrozumiały dla większości tzw. ciemnego ludu, czyli nas.
        Przykład:
        '"szansą i obowiązkiem" PiS jest budowa sieci kontaktów ze zwykłymi ludźmi. Ma ona służyć "do walki ze złem i niesprawiedliwością"'
        należy czytać: "nie ustaniemy w robieniu prostym ludziom g...na z mózgu, bo bycie u władzy takim niedojdom jak my zdarza się tylko raz i zostaniemy tak długo, aż przyjdą pielęgniarze z kaftanami bezpieczeństwa".
        Śmiało kochani blogerzy, zróbcie coś pożytecznego dla Ojczyzny!

36krzysiek napisał:

> Na posiedzeniu plenum KC PiS pierwszy sekretarz Kartofel Drugi oświadczył:
        > -Skrytym parówkożercom mówimy stanowcze nie!
        > - Kto wyciągnie rękę przeciwko jedynej słusznej władzy, ta ręka zostanie
        > odcięta!
        > - Kościół katolicki jest jedynym prawym wyznawcą wiary i moralności w kraju,
        > Jeżeli ktoś tego nie rozumie, to prokurator wraz z biskupem mu to wbiją do
        > głowy!
        > - Unia Europejska jest diabłem wcielonym pełnym żydów, liberałów,komunuistów,
        > pedałów i ludzi z układu. Dla nich nie ma miejsca w naszej wspaniałej
        > mocarstwowej Polsce!
        > - Będziemy wspierać dobrosąsiedzkie układy z RPA, Chile, Timbuktu i
        > Mozambikiem
    • szymongoldman Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:32
      Ja wohl, Herr KatschinSSki!
      • czak.norys Jarek, ja Cie prosze 30.06.07, 13:34
        przestan pie..c.
        No, chyba ze wierzysz w to, co pie..sz... Olaboga, a co, jesli tak???
        • elucidator Re: Jarek, ja Cie prosze 30.06.07, 17:00
          Niestety obawiam sie, ze on w to wszystko wierzy. I nie wiem co jest gorsze...
    • c.rayback A ja bym tam jakas aferke mala zorganizowal :) 30.06.07, 13:33
      Tylko nie wiem jak sie organizuje afery :).
    • r0b0l za nieudolność przekręty i głupotę koalicji 30.06.07, 13:33
      • r0b0l winni są oponenci z knajackiej opozycji 30.06.07, 13:34
        • r0b0l Jarek dobro, Giertych mądrość, Leper uczciwość 30.06.07, 13:36
          • c.rayback Swieta Trojca czy Trzej Jezdzcy Apokalipsy? 30.06.07, 13:41

• babcia47 Re: Swieta Trojca czy Trzej Jezdzcy Apokalipsy? 30.06.07, 14:52
              dodaj peronowego Gosia będzie czterech:)
              • c.rayback Peronowego :)))))))))))))))))))))))))))) 30.06.07, 16:57
                No bomba tekst :).
              • stedo Re: Swieta Trojca czy Trzej Jezdzcy Apokalipsy? 01.07.07, 02:00
                babcia47 napisała:

> dodaj peronowego Gosia będzie czterech:)

No jak to 3ch,czy 4ch,a prezydent,jesli weżmiemy tylko "naczalstwo".?
      • baca07 Re: za nieudolność przekręty i głupotę koalicji 30.06.07, 21:49
        ponosimy wszyscy straty nie do odrobienia,jak tak dalej będzie,pewnego dnia
        obudzimy sie joko poddani w Kaczolandzie
    • malgoska_k koalicja z przestepcami to dopiero afera 30.06.07, 13:33
      hehe - kaczor wyznaje prawde, ze klamstwo powtarzane w nieskonczonosc staje sie
      klamstwem

otoz kaczorku nie - jeszcze 2 lata wytrzymamy , a potem won PISiory od koryta
    • pariah Kretyn 30.06.07, 13:34
      j.w.
      • kalinowski11 Re: Kretyn 30.06.07, 13:36
        Mały książę znowu fantazjuje...
      • jardo-g Re: Kretyn 30.06.07, 13:39
        nie kretyn - wyrachowany. Kretynami są ci co wierzą w te głupoty.
    • niutt Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:34
      Niedobrze. Pan premier ma nie tylko omamy słuchowe, ale także zwidy!
    • c.rayback Przy okazji wydalo sie ze jak kazdy ziemniak 30.06.07, 13:37
      Pan Kaczynski sie zakorzenia.Nie mam pytan zatem :).
    • morda11 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:37
      Natomiast ci nieszczęśni polityczni frustraci celują w niekompetencji,
      hipokryzji, cyniżmie i reanimacji najgorszych cech polskiej tradycji
      politycznej: zawiści, nietolerancji i mściwości. Oni ten kraj doprowadzą do
      nieszczęścia. Zlituj się, Boże, nad nami i odsuń ich od władzy! Wszystkie
      kościoły chrześcijańskie w Polsce winny zarządzić modły w tej intencji.
    • r0b0l panie premierze prawdziwa cnota krytyk się nie boi 30.06.07, 13:38
      • manasonta Kaczmarek, kłamca, mówił że jest apolityczny ! 30.06.07, 13:42
        A na konwecji KCPIS, przemawia, jak stary towarzysz!..Apolityczny towarzysz...
      • sai_mon Re: panie premierze prawdziwa cnota krytyk się ni 30.06.07, 13:45
        Popraweczka:
        panie premierze prawdziwa CIOTA krytyk się nie boi
        • r0b0l słuszna uwaga: CIOTA nie cnota 30.06.07, 13:57
          i to zaklamana a w dodatku niedopieszczona
    • prokto Brawo panie Premierze! Brawo PIS !!! 30.06.07, 13:41
      POdupki i LiDupki mogą sobie jedynie ujadać.I tylko tyle.
      • aalliiccee Re: Brawo panie Premierze! Brawo PIS !!! 30.06.07, 13:45
        Narazie ujada kaczy dupek
    • prokto [...] 30.06.07, 13:43
      • c.rayback Tu Cie boli :) 30.06.07, 13:45

• niutt Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 13:45
        Zdolny jesteś. Czemu tego gestu nie pokażesz SO i LPR?!
        • prokto Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 13:48
          niutt napisała:

> Zdolny jesteś. Czemu tego gestu nie pokażesz SO i LPR?!

jeszcze trochę i pokarzemy im to samo.jeszcze nie czas.
          • c.rayback Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 13:51
            PokaRZecie? Noooo,zdecydowanie nie jestes wyksztalciuchem :).
            • babcia47 Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 14:50
              c.rayback napisał:

> PokaRZecie? Noooo,zdecydowanie nie jestes wyksztalciuchem :).
              >
              hmm..pokażecie od pokazać czy pokarzecie od pokarać?
              • c.rayback Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 16:58
                Jesli to od "pokarac" to nie nie wiem CO on chce pokarac? :D
      • niutt Re: Dla ciebie śmieciu. 30.06.07, 13:46
        Sprawdzam.
        ------------------------------------------------
        ............../´—/)............(\—`\
        ............/....//..............\\....\
        .........../....//................\\....\
        ...../´—/..../´—\............./—`\....\—`\
        .././.../..../..../.|_......_|.\....\....\...\.\
        (.(....(....(..../.)...)...(..(..\....)....)....).)
        .\................\/.../....\...\/................/
        ..\................. /........\................../
        ....\..............(............)............../
        • stedo Re: Dla ciebie śmieciu. 01.07.07, 02:08
          niutt napisała:

> Sprawdzam.
          > ------------------------------------------------
          > ............../´—/)............(\—`\
          > ............/....//..............\\....\
          > .........../....//................\\....\
          > ...../´—/..../´—\............./—`\....\—`\
          > .././.../..../..../.|_......_|.\....\....\...\.\
          > (.(....(....(..../.)...)...(..(..\....)....)....).)
          > .\................\/.../....\...\/................/
          > ..\................. /........\................../
          > ....\..............(............)............../
          Co to jest? Schizofrenia czy delirium..tremens?
    • abhaod "spieprzaj dziadu- ja jestem samo dobro" 30.06.07, 13:45

• oberedgar Szatani są czynni zeby zaszkodzić naszemu krajowi 30.06.07, 13:48
      powiedzial nadpremier jarosław Kaczenko.

Nadeszła wreszcie chwila, kiedy nadpremier rozpoczał kontakty bezpośrednie z Bogiem. Jako równemu Bogu prawo polskie go nie dotyczy, tak samo polska sprawiedliwość. To pozwala rozwijać szantaż, który nie jest szantażem, gdy robi go PiS, kłamstwo jest też usprawiedliwone, i inne kryminalne i mafijne zwyczaje na codzień praktykowane w imię NadPremiera, który jak sam stwierdził jest "czystym dobrem"
      Amen i spieprzać dziady, bo wyaresztujemy wszystkich wrogów Boga.
    • frah Premierze, ty zakłamana szmato! 30.06.07, 13:48
      Kto w stoczni przysięgał, "w tym świętym miejscu", źe "z tymi ludzmi" juz nigdy
      nie będzie rozmawiał, a za dwa dni ponownie podpisał koalicję? Oszczerstw pod
      adresem najszacowniejszych ludzi nawet nie wspomnę. I ty innym zarzucasz, źe
      krolują w kłamastwie? Rzygać się chce.
      • prokto Re: Premierze, ty zakłamana szmato! 30.06.07, 13:50
        frah napisał:

> Kto w stoczni przysięgał, "w tym świętym miejscu", źe "z tymi ludzmi" juz nigdy
        > nie będzie rozmawiał, a za dwa dni ponownie podpisał koalicję? Oszczerstw pod
        > adresem najszacowniejszych ludzi nawet nie wspomnę. I ty innym zarzucasz, źe
        > krolują w kłamastwie? Rzygać się chce.

Dla kogo świętym dla ciebie ? Nie żartuj POLiDzie.
        • manasonta Kto to jest?..Giertych, a po bokacz kaczory ? 30.06.07, 13:56
          Ciul na kaczych łapach !
          • manasonta po bokach, naturalnie... 30.06.07, 13:57
          • realista100 Re: Kto to jest?..Giertych, a po bokacz kaczory ? 30.06.07, 14:05
            • baca07 Re: Kto to jest?..Giertych, a po bokacz kaczory ? 30.06.07, 21:21
              minister od 7 bolesci,co wyrośnie z naszych dzieci jak on nie ma pojęcia o nauce,
              mundurki ,tarcze i wystarczy,Darwin to wymysły,po co mają coś wiedzie ,mogły by
              kwestionowac pazernośc Rydzyka no i co wtedy mogły by sie dowiedziec,że można
              sie sprzeciwiac głupocie .
      • pierot9 Kurczę, ależ lewizna jest chamska-spójrzcie sami! 30.06.07, 14:00
        Te wypowiedzi, lewacki bełkot, zdemoralizowana i zdemolowana
        marsistowsko-leninowską ideologią psychika - brrr, straszne...
        • soulworm dokladnie, oto wyborcy PiS. 30.06.07, 14:02

• pierot9 o tobie, wojujący symyku lewacki, mówię, he, he 30.06.07, 14:05
            i ty dobrze o tym wiesz - no, chyba, że niedomagasz intelektualnie, co
            lewakom-laickim w ich zacietrzewieniu, tępocie i zafaflunieniu zdarza się bardzo
            często - właściwie to u nich stan ... stały
            • soulworm lewackim? laickim? a ty to co, katolik jaki? 30.06.07, 14:10

• pierot9 jasne, a przy tym całkiem rozsądny człowiek 30.06.07, 14:23
                • soulworm rozsadny katolik? to oksymoron. i moron :D 30.06.07, 14:34

• pierot9 nie rozsadny, ale rozsądny!Uprawa roślin mnie nie 30.06.07, 14:49
                    interesuje
    • malgoska_k kto by pomyslal,ze bolszewicy tak szybko wroca 30.06.07, 13:50
      a jednak

PISiory to bolszewicy jakich nie bylo od 1989 r. ;

ale skoro glupi lud chcial miec - to niech ma to co sobie wybral
    • cover_wielki Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:51
      To "Jesteśmy obiektem ciągłego ataku, na który jednak nie odpowiadamy w ten sam
      sposób. W chamstwie, agresji i knajactwie nie mamy z tymi panami szans. W tym
      są lepsi. Są też lepsi w kłamstwie." - powiedział gośc spod znaku TKM (Teraz
      Ku.. My) i "spieprzaj dziadu", opierający rząd o przestępców i faszystów.

Błazna tez trzeba umieć grać.

• sandwich1 Pomożemy!!! 30.06.07, 13:51
    • sandwich1 A gdzie Junkier i palestrina2005 30.06.07, 13:53
      W sobotę nie płacą?
      • bogdantadus Re: A gdzie Junkier i palestrina2005 30.06.07, 13:59
        sandwich1 napisał:

> W sobotę nie płacą?

Tyle się w tym tygodniu narobili, że albo już nie muszą, albo już nie mogą!
    • poeta8 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 30.06.07, 13:53
      nawet wymyslili ze we wloszczowej mamy stacje dla expresow
      ze giertych jest ministrem oswiaty
      co oni pisza ferdydurke ???
    • malgoska_k Kaczory mialy w domu "czerwonego" mentora-tatula 30.06.07, 13:53
      wszak Rajmund Kaczynski wykladal za komuny marksizm i leninizm - widac
      synkowie przejeli nauke i wprowadzaja ja w czyn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka