ryyys Słuchajcie zwolennicy PiSu! Czy do Was 02.07.07, 09:01 kiedyś dotrze, ze przerabiają nam Polskę na rezerwat? I to nie tylko Giertych i inne oszołomy. Czy nie widzicie, że Wasz premier też coraz wyraźniej się odsłania ? Słyszeliście jego mowę o szatanach, które kryją się za strajkującymi pielęgniarkami i lekarzami? Rozumiem, że kontratak układu i łże-elit do Was przemawia. Trudno, wiem że spiskowa teoria, to to, co Was przekonuje. Ale dołaczenie szatanów też przełkniecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy Niestety... 02.07.07, 09:03 Ludzie sami wpuścili do Sejmu tego błazna, pajaca, idiotę, nazistę, SS-mana, psychola. Ale pociesza jedno... W następnych wyborach nawet multimilioner bogobojny Rydzyk mu nie pomoże agitując na jego cześć w tym ułomnym radyjku maryjku. A poza tym, średnia wieku słuchaczy RM to 70 lat; niedługo wszyscy poumierają i Radyjko Maryjka upadnie. A Romanek wróci do wielkopolskiego banku dokończyć dzieło wyprowadzania kasy. Katolik zakichany. Poczuł władzę jako ten od edukacji. Dorośli Polacy mają w dupie jego poglądy, więc zaczął mieszać w głowach dzieciakom ze Szkół Podstawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsifer Re: Niestety... 02.07.07, 09:29 Najgorsze jest to, że moherowy elektorat stale się uzupełnia, a walka z nim przypomina zmagania z hydrą. I po drugie. Giertych katolikiem? W życiu. Z takim współczynnikiem nienawiści, fanatyzmu i zacofania to jest co najwyżej poganin ukrywający się pod płaszczykiem "głębokiej" wiary katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aykro Re: Niestety... 02.07.07, 09:55 Zgadza się, pogadaj sobie z jakimkolwiek młodym zwolennikiem PiS. Histeria pomieszana z płaczem: "Zawsze czytałem GW, ale Michnik mnie oszukał. Oni tylko szkodzą Polsce i Polakom" - cytuję dosłownie. Jeszcze długo wynik wyborów będzie od nich zależeć. Odpowiedz Link Zgłoś
moria29 Bajka o ROMAN-tyźmie kto zna? 02.07.07, 09:07 ....Roman tyś mnie jeszcze dzisiaj nie.....np zdenerwował. Co do poczynań tego pana zalecam tomografie komputerową...może coś się wyjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
czarna9610 Re: Bajka o ROMAN-tyźmie kto zna? 02.07.07, 09:29 Roman , zostaw temat aborcji rodzinom, w tej katolickiej powiedzą że jest zła a czy chcesz żeby był Katyń na odwrót, i potem przyjdzie dziecko ze szkoły a mama mu powie. uczą bo tak trzeba a naprawdę jest i powie to co wie i myśli. BłAGAM NIE WRACAJMY DO POLSKI Z LAT 50 TEN KACZYZM TO TERROR JAK STALINIZM Odpowiedz Link Zgłoś
kjuik123 wlasciwie nie ma sie czemu dziwic. 02.07.07, 09:12 Wychowanie do zycia w rodzinie zostalo uznane za propagande seksu. Pani Sobecka mowi ze seks to najgorsze co moze czlwoieka spotkac.. to czemu Wy sie dziwicie ze na biologii Giertych chce pokazuwac filmy o aborcjach? A co do lektur.. To od kiedy kanon jest dobierany pod przekonania aktualnego ministra? Z Kafka sie pan minister nie zgadza ale moze zostac...coz za dobroc! Odpowiedz Link Zgłoś
fixmeamartini Głupota. o innych zabiegach medycznych też będzie? 02.07.07, 09:15 nie rozumiem po co coś takiego na biologii. przecież to zupełnie nieistotne dla tej nauki. Roman będzie też chciał pewnie ocenzurować wiedzę o zwierzętach, które pożerają swoje potomstwo, co? Kurcze - czy myślicie, że Romek taki cięty na aborcję jest, bo sam miał być jej ofiarą i cudem uniknął? bo staram się dojść do tego jaki popaprany życiorys trzeba mieć, żeby być takim typem. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:15 Jazusie słodki ! A weż go i przenieś na inne, odpowiedzialne stanowisko ! Boże Święty ! Daj mu szansę gdzies indziej, nie przy edukacji dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:19 Bracia Kaczyńscy powinni odpowiedzieć przed Trubunałem Stanu po pierwsze za działanie na zkodę narodu poprzez oddanie edkukacji dzieci Giertychowei i po drugie za utrzymywanie tego stanu pomimo widocznych szkód jakie robi w kaształtowaniu naszych dzieci tylko po to aby utxynać koalicję, a więc utrzynać władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
steku Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:20 zmien opaske uciskowa na mozg Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:20 Wywali Gobrowicza, bo mu się nie podoba, wstawi "Opowieści...", bo lubi je czytać córce... Bardziej dziadowskim ministrem edukacji był chyba tylko tow. Wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 11:33 pixos napisał: > Bardziej dziadowskim ministrem edukacji był chyba tylko tow. Wiatr Niczego nie zrozumiałeś, niczego sie nie nauczyłeś. Będziesz - za swą głupotę - skazny na Giertycha, lub innych jemu podobnych do końca życia. A ja, nistety, razem z Tobą. Bom już za stary by wyjeżdżać z katopolski. Co masz ch.uju do Wiatra? Znasz go? Matole, kołtunie przebrzydły! Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 11:33 "Opowieści..." niezłe są, "Listy starego diabła..." takoż, choć trochę myszką trącą, ale ciekawam, czy Giertych wie, że Lewis nie był katolikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
100dana Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:23 BOZE CZY KTOS POWSTRZYMA TEGO SZALENCA!!!!!CZY WSZYSCY BEDZIEMY TAK STAC I PATRZEC NA TO CO ON WYRABIA!!!!NAJPIERW MUNDURKI-MAM KUPIC NA KWOTE 320ZL A TERAZ MOJE CORKI OD NIEGO DOWIEDZA SIE O ABORCJI I O TYM CO IM WOLNO CZYTAC.LUDZIE OBUDZMY SIE CZAS NA GłOśNE NIEEEEEEEEEEE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:26 Rozumiem że z podręczników zostaną wykreślone takie terminy jak: płód, zygota, zarodek, zapłodnienie? Co zaś się tyczy Gombrowicza, to przemyślałem sprawę: może go nawet nie być. Wystarczy by nauczyciel w ramach luźniejszych lekcji zadał uczniom 2 krótkie lekturki: "Przeciw poetom" Gombrowicza i "Pierwszorzędny pisarz drugorzędny" tegoż. Nic tak nie robi dobrze umysłowości młodego człowieka jak bunt inspirowany literacko. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:51 jorge.martinez napisał: > "Przeciw poetom" Gombrowicza i "Pierwszorzędny pisarz drugorzędny" To drugie to Gombrowicz o Sienkiewiczu? Pytam bo nie czytałem, ale to okreslenie słyszałem również w odniesieniu do Dołęgi-Mostowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:55 Tak, o Sienkiewiczu. Taki tekst zachęciłby uczniów zarówno do czytania Gombro jak i do refleksji nad Sienkiewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:26 Czy jedyną drogą pozbycia sie tej zakompleksiałej, faszyzująco-komunistycznej bandy trzymającej władzę jest krwawy przewrót? Czy nie ma "obywatelskiej" drogi rozwiązania parlamentu i zmiany nierządu? Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:26 Panie Romanie, jeśli Pan uważa, że zarodek i płód to jest "dziecko" - to jest pańskie prywatne zdanie i może je Pan prezentować u cioci na imieninach. Proszę nie mieszać w głowach młodzieży i nie ideologizować państwowej szkoły, bo robi się jak za komuny. Poza tym od programów są specjaliści, a Pan, o ile mi wiadomo, nie jest biologiem - nie ma Pan więc wiedzy i kompetencji. Dość psucia polskiej szkoły. Cała Polska i pół świata śmieje się już z Pana i tego pańskiego Sancho Pansy Orzechowskiego. KOńcz waść, wstydu oszczędź! Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko Kończ waść, wstydu oszczędź !!! 02.07.07, 09:28 jestem wesoły romek, mam na przedmieściu domek... Romek, jak nie wiesz co masz ze sobą zrobić, to się rozbierz i cuchów pilnuj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:30 Nie odpusci bo jakis elektorat musi miec.. Jestem przerazona poprostu ze taki nieuk i zakapior bedzie decydowal czego ma sie uczyc moje dziecko tepetoja napisała: > Ło matko kochana! czy on nigdy nie odpuści? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:30 JEB.Ć GIEŁTYCHÓW JEB.Ć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:33 Nie. Rytm ma taki, że średnio co dwa tygodnie wyskakuje z czymś nowym. Odpowiedz Link Zgłoś
goglle On ma genetyczną wadę. Współczuje jego otoczeniu. 02.07.07, 09:34 Kaczyński czy ty zdajesz sobie sprawe , ze powołujesz na państwowe stanowiska "kretynów klinicznych"? Jeśli nie to wniosek jest tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: On ma genetyczną wadę. Współczuje jego otocze 02.07.07, 10:02 goglle ,a czy Ty myslisz ,ze kaczynski wiele odbiega od Romanka? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:38 tepetoja napisała: > Ło matko kochana! czy on nigdy nie odpuści? Nie, bo on się najprawdopodobniej stara o nagrodę Templetona. Sporo kasy. A ja się prawdopodobnie postaram o nauczanie indywidualne dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
silvik Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:52 "Młodzież powinna się SZCZEGÓŁOWO dowiedzieć, na czym polega zabijanie dzieci nienarodzonych..." No nieeee, ostatnio co czytam/słucham wiadomości, to zastanawiam się, czy to ze mną jest coś nie tak, czy to świat zwariował... Dzieci w szkole mają dowiadywać się o aborcji? Po co? Żal mi tylko tych dzieci, które muszą po wakacjach wrócić do szkół i znając życie pewnie niejedna nowość do tego czasu zdarzyć się może;-((( Na razie- mundurki, lektury z języka polskiego, historia, teraz biologia...Za chwilę na "odnowę kosmetyczną" pójdzie...geografia?(np.coś na temat granic państw...)...a może matematyka...Kabaret trwa dalej... W tej chwili cieszę się(i to bardzo),że zanim moje dziecię pójdzie do szkoły, to po pewnym panu pozostanie tylko wspomnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
kogut82 Módlmy się 02.07.07, 09:43 1 Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię. (...) 11 I rzekł: "Niech zrodzi ziemia ziele zielone i dające nasienie; i drzewo rodzajne owoc czyniące według rodzaju swego, w którym by nasienie jego było na ziemi." 12 I stało. się tak. I zrodziła ziemia ziele zielone i dające nasienie według rodzaju swego ; i drzewo czyniące owoc i mające każde z nich nasienie według rodzaju swego. I widział Bóg, że było dobre. 20 I stał się wieczór i poranek, dzień czwarty. - Rzekł też Bóg: "Niech wywiodą wody płazy o duszy żyjącej i ptactwo nad ziemią pod sklepieniem nieba." 21 I stworzył Bóg wieloryby wielkie i wszelką istotę żyjącą i ruszającą się, którą wywiodły wody według rodzaju ich; i wszelkie ptactwo według rodzaju jego. I widział Bóg, iż było dobre. 22 I błogosławił im mówiąc: "Rośnijcie i mnóżcie się, i napełniajcie wody morskie; a ptactwo niech się mnoży na ziemi." 23 I stał się wieczór i poranek, dzień piąty. 24 - Rzekł też Bóg: "Niech zrodzi ziemia istoty żyjące według ich rodzaju: bydło i płazy i zwierzęta ziemi, według ich rodzajów." I stało się tak. 25 I uczynił Bóg zwierzęta ziemi według rodzajów ich i bydło i wszelkie ziemiopłazy według ich rodzaju. I widział Bóg, że było dobre. 26 I rzekł: "Uczyńmy człowieka na obraz i na podobieństwo nasze; a niech panuje nad rybami morskimi i nad ptactwem powietrznym, i nad zwierzętami, i nad wszystką ziemią, i nad wszelkim płazem, który pełza po ziemi." 27 I stworzył Bóg człowieka na obraz swój, na obraz Boży stworzył go, mężczyzną i niewiastą stworzył ich. 28 I błogosławił im Bóg, i rzekł: "Rośnijcie i mnóżcie się, i napełniajcie ziemię, a czyńcie ją sobie poddaną ; i panujcie nad rybami morskimi i nad ptactwem powietrznym i nad wszystkimi zwierzętami, które się ruszają na ziemi." 29 I rzekł Bóg: "Oto dałem wam wszelkie ziele, rodzące nasienie na ziemi i wszystkie drzewa, które same w sobie mają nasienie rodzaju swego, aby wam były na pokarm; 30 i wszystkim zwierzętom ziemi, i wszystkiemu ptactwu powietrznemu i wszystkiemu, co się ruszana ziemi, i w czymkolwiek jest dusza żyjąca, aby miały co jeść." I stało się tak. 31 I widział Bóg wszystkie rzeczy, które był uczynił: i były bardzo dobre. I stał się wieczór i poranek, dzień szósty. itd itd. i mamy podręcznik do biologii, historii, etyki, religii, liste lektur zapełnioną, mozna też uczyć języków obcych na wersjach obcojęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Módlmy się 02.07.07, 13:00 i proponuje wymazac z ksiazek wszelkie objawy wolnomyslicielstwa, w postaci: Bog robi z nas niewolnikow - teraz kaze nam sie meczyc i umierac w swoje imie, a potem wszyscy, bez wzgledu na checi bedziemy miec wyprane dusze i calymi dniami spiewac mu hosanny z powodu powyzszego wygnal ludzi z raju, bo sobie uzurpowal monopol wygnanie ludzi z raju mialo niby przyczyny w klamstwie, ale sam dobrze wiedzial, co stworzyl, a teraz sie msci - stworzyl idiote i ma mu za zle, ze ulegl pokusie - taki konstruktor jest ch.a wart dlaczego nie pyta sie dusz, czy chca tu byc, tylko je na sile tu przysyla? ile dzieci nienarodzonych nie musialoby ginac, gdyby bog nie decydowal za nie i nie zsylal ich tu - ile ludzi nie gineloby w wojnach, gdyby mogli zadecydowac, czy chca mieszkac 100 lat na ziemi gdzie jego dobroc, zna przeciez wszystkie mysli, wie kto jest gwalcicielem, dlaczego nie spusci pioruna na winnego, tylko karze kobiete? a potem dziecko? wyraznie sprawia mu to przyjemnosc, a to dowodzi, ze jest masochista panie giertych, jak pan odeprzesz moje spostrzezenia? bedziesz pan dalej wciskal ludziom glupote z ksiag, ktore zydowscy kaplani napisali pod siebie (zeby rzadzic ludzmi), zmieniajac fakty i ktore to ksiegi ponoc pochodza od stworcy? panie giertych bedziesz pan dalej kazal kochac blizniego? a pomyslales pan o jego cierpieniu? myslisz pan, ze becikowe srebrniki ukoja bol duszy i ciala????? radze panu, przestan pan opowiadac bzdury o dobroci swojego stworcy, bo umie siac tylko destrukcje i cierpienie..... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Pucio! Pucio! 02.07.07, 09:47 Giertych jest gorszy niż Pupa! Nie dość, że plecie duby smalone o aborcji (od kiedy jest biologiem?), to jeszcze upupia "Opowieści z Narni". A pomyśleć, że gdyby Kaczyński nie był chory na władzę, to Giertych nie byłby ministrem... Odpowiedz Link Zgłoś
ir9 Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:51 oczywiscie ze wielkie G nidgy nie odpusci.ma chlopak jedyna okazje puscic wodze swojej ubogiej fantazji na tym wlasnie stolku,wlasnie w tym ukladzie politycznym, to jego 5 minut.niewazne ze cale 5 minut robi z siebie idiote.prawdopodobnie nawet nie jest tego swiadomy. Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 Kiedy wejdzie do programu podział Homo sapiens 02.07.07, 09:52 na rasy lepsze i grosze? Może jeszcze będziecie uczyć, że hetero to rozsądny wybór?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
aykro Poglądy Franza Kafki??? 02.07.07, 09:52 Czy ktoś jest w stanie mi wymienić jakieś poglądy Franza Kafki, o których rzekomo się naucza w szkole i z którymi można by się zgadzać lub nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Poglądy Franza Kafki??? 02.07.07, 10:16 Myślę, że Giertych miał na myśli, że gdyby miał więcej czasu, to by lepiej napisał to co napisał Franz. Odpowiedz Link Zgłoś
alhana82 Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:54 Odpuscie, ale nie za naszej kadencji Odpowiedz Link Zgłoś