Dodaj do ulubionych

Wciskanie mundurka

03.07.07, 07:24
A ja mam całego Giertycha z jego LPR głęboko gdzieś. Na głupote nic nie
poradzę a mundurków i tak nie będę żadnych nosił. I co mi g...Giertych zrobi?
MoŻe mnie w nos pocałuje.
Obserwuj wątek
    • ddb2 Wciskanie mundurka 03.07.07, 07:28
      Najwieksze osiagniecie najwiekszego polskiego ministra - mundurki. Teraz
      jeszcze trzeba to wykrzyczec z bilboardow. Sa pieniadze to sie je wyda.
      Promocja glupoty.
      • equilibrysta Niech zapłaci sam 03.07.07, 07:41
        Niech Giertych zapłaci sam ze swojej kieszeni za swoje "marzenia" o "idealnej"
        szkole. Dla mnie te pomysły to kolejny argument za tym aby sprywatyzować
        szkolnictwo i pozbawić polityków możliwości wtrącania się w to kto, kogo, jak,
        za ile i czego uczy- zredukować ministerstwo wyłącznie do kontroli placówek
        dydaktycznych i koniec- zamknie się worek bez dna dla budżetu i zamknie się usta
        politykom z urojeniami...

Skończmy z tym socjalizmem- dajcie ludziom do ręki całe ich wynagrodzenia a sami
        zobaczycie jakiego rozpędu nabierze gospodarka... Precz z podatkami w obecnej
        formie!
        • krzysta1 Re: Niech zapłaci sam 03.07.07, 08:11
          Mądre słówa - im mniej oddamy państwu, tym mniej roztracą i rozkradną, tylko
          dlaczego ludzie nie wybierają tych, którzy tego chcą?
          • pm7303 To proste 03.07.07, 09:43
            Dzieje sie tak dlatego, ze do urn poczlapali beneficjenci ustroju
            komunistycznego, czyli Ci co nic lub niewiele do budzetu nie oddaja, a za to
            czerpia z niego.

Ci ktorzy wypracowuja pieniadze, za ktore Giertych & Co. szaleje, albo nie mieli
            czasu, albo sily (jeden dzien wolny w tygodniu); ewentualnie wyjechali z kraju -
            stad takie wyniki.

A przy okazji, no wlasnie jakie sankcje przewidzial wielki inkwizytor dla
            uczniow ktorzy jego szturmowki oleja? Jakies ciezkie roboty, wiezienie, kary
            cielesne czy jedynie relegowanie ze szkoly (chociaz to chyba by bylo w
            sprzecznosci z obowiazkiem szkolnym?)
          • saniba Re: Niech zapłaci sam 03.07.07, 11:23
            Ponieważ boją się tego, czego nie znają, a nie znalazł się jeszcze taki mądry,
            który umiałby w przystępny i najprostszy sposób wyjaśnić zagadnienia związane z
            gospodarką rynkową, finansami itp. Pozdrawiam.
        • tentutaj Re: Niech zapłaci sam 03.07.07, 10:51
          Ministra Giertycha należy przede wszystkim umundurować. Szczególną uwagę należy
          zwrócić na kamasze. Tak przygotowany obiekt trzeba przekazać pod władzę
          Maciarewicza i ten dwuosobowy oddział zakwaterować w Lubiążu pod opieką
          niedożywionych pielęgniarzy.
        • rengro Re: Niech zapłaci sam 06.07.07, 22:53
          szkolnictwo prywatne- pomysł jakże prosty , rozwiązujący jak myśli wielu ludzi
          wszelkie problemy szkolnictwa ale pierwszym punktem w statucie szkoły prywatnej
          jest mundurek szkolny identyfikujący uczniów danej szkoły .Z punktu widzenia
          rodziców trójki dzieci uczęszczających do szkół na różnych poziomach edukacji
          od szkoły podstawowej do liceum stwierdzamy - mundurek jest dla nas prostym i
          racjonalnym rozwiązaniem.Gimnazjalista od poniedziałku do piątku chodzi do
          szkoły w tym samym stroju ( zmienia tylko koszulki) Dla matki pracującej to
          rewelcja nie wiem dlaczego wywołuje to tyle sprzeciwów.Jeśli uczeń chce się
          wyróżniać to wreszcie może błysnąć wiedzą ,umiejętnościami , postawą społeczną
          tym co dotyczy jego osobowości a nie cichami , gołym pępkiem czy butami za 300
          • onlyoner Re: Niech zapłaci sam 06.07.07, 23:05
            rengro napisała:
            > Jeśli uczeń chce się wyróżniać to wreszcie może błysnąć wiedzą
            ,umiejętnościami > postawą społeczną tym co dotyczy jego osobowości a nie
            cichami , gołym pępkiem
            > czy butami za 300 zł

to szkolne kapcie i trampki na WF też będą jednakowe ? i nawet buty zakładane na
            drogę do domu ?
      • leszlong Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:21
        Największym osiągnięciem tego ministra (pożal się Boże) jest fuksiarskie wejście
        do Sejmu 2 lata temu. Szkoda, że wówczas o te parę głosów oddano za dużo.
        • d_ost Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:47
          leszlong napisał:

> Największym osiągnięciem tego ministra (pożal się Boże) jest fuksiarskie
          wejści
          > e
          > do Sejmu 2 lata temu. Szkoda, że wówczas o te parę głosów oddano za dużo.

Oddano ZA MAŁO głosów. Gdyby tylko więcej osób ruszyło zadki do urn i oddało
          głosy na dowolną partię, zgromadzone przez giertycha głosy nei wystarczyłyby na
          wejście do sejmu. Więc niech plują sobie w brodę wszyscy ci, którzy
          stwierdzili, że ich głos nie ma znaczenia. To wasza zasługa, że Wielki Romek
          człapie po sejmowych korytarzach.
    • artnow Wciskanie mundurka 03.07.07, 07:43
      Bo MEN ma za dużo pieniędzy. Ja sie generalnie dziwię, że mundurki nie mają być z Romusiem wpiętym w klapę...
      • 333a3 Wygląda na kolejny przekręt,a dzieci jak w Chinach 03.07.07, 07:57
        • zora8 Re: Od kiedy ty jestes lepszy od chinczyka 03.07.07, 09:09
        • onufry.zagloba W Chinach? A moze jak w Wlk.Brytanii? n/t 03.07.07, 12:46
    • ania_klara Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:12
      Gazeto, pisz poprawnie po polsku!
      "będzie dążył do tego, by także licealiści ubrali mundurki"
      - w co mają je ubrać, czyżby w inne mundurki?
    • joapaw Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:24
      To, że Giertych ma nierówno pod sufitem to wszyscy wiedzą, ale że dyrektorzy
      też nie grzesza mądrością to chyba przesada. Dyrektor szkoły do której chodzi
      moje dziecko wprowadził kaftany z bistoru bez możliwości zmainy "użytego
      materiału". I proszę mi powiedzieć gdzie tu jest sens całe tej akcji
      mundurkowej, bo według mnie to wprowadziło tylko dodatkową korupcję - ciekawe
      ile z tego sam Giertych zarobi????
      • loader Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:31
        największymi osiągnięciami końskiego łba są wzrost na miarę addamsa i przyjaźń
        z wierzejskim. a mundurki tylko w kolorze brunatnym...
    • 100dana Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:29
      Mój dochód na członka rodziny 433 a mam kupić mundurków za 320.Czy w tym kraju
      ktoś myśli chory człowiek doszedł do władzy a wszyscy biernie patrzą.A teraz
      jeszcze wyda publiczne pieniądze żeby mnie przekonać do tego wydatku .Niech je
      wyda ze swojego konta i promuje swoje pomysły a nie za nasze pieniądze bawi sie
      mały chłóoczyk.
    • suhar3 ???? 03.07.07, 08:33
      Po co promować coś, co jest obowiązkowe?
      • swoboda_t Nie wiecie o co chodzi?? 03.07.07, 08:52
        Pytanie jak najbardizej zasadne. A odpowiedź banalna - to nie ejst promocja
        mundurków, tylko promocja LPR. Te bilbordy to część kampanii wizerunkowej
        katofaszoli mającej umożliwić temu gów.u utrzymanie się na powierzchni, w
        społecznej świadomości. Zawsze znajdą się frajerzy, co kupią kity produkowane
        przez tą kloaklicję.
        • maruda.r Wiemy. Promocją zajmie się firma krzak 03.07.07, 11:09
          swoboda_t napisał:

> Pytanie jak najbardizej zasadne. A odpowiedź banalna - to nie ejst promocja
          > mundurków, tylko promocja LPR.

Bilbordy będą kosztowały 100 tys., a reszta zostanie wyprana przez firmę krzak z
          prezesem słupem i zasili prywatne konta Giertycha, Wierzejskiego i Kawy. Nad
          czym tu dumać?

• lolotta Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:35
      Giertych nie rozumie, że nie jest popularnym politykiem w tym kraju. Uznają go
      chyba tylko Ci co na spoufalaniu się z nim korzystają. Jeżeli mundurek ma być
      symbolem zmian jakie wprowadza ten pożal się Panie Boże oszołom to ja nie
      identyfikując się z nimi, nie mam zamiaru kupować dzieciom symbolu tych zmian i
      kazać im je nosić. Poza tym nikt mnie nie namówi do wydawania własnych ciężko
      zarobionych pieniędzy na fartuszek, który przy tempie wzrostu dziecka lat 7
      trzeba będzie kupować co najmniej dwa razy do roku. Krew człowieka zalewa jak
      pomyśli kto tym krajem rządzi.
    • artrand Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:44
      Nie "ubrali" tylko "nałożyli". Ubrać w mundurek można kogoś/coś, ale na siebie
      można tylko nałozyć. Szkoła podstawowa się kłania.
      • d_ost Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:52
        artrand napisała:

> Nie "ubrali" tylko "nałożyli". Ubrać w mundurek można kogoś/coś, ale na
        siebie
        > można tylko nałozyć. Szkoła podstawowa się kłania.

Nałożyć to można gumę na instrument, pani guasi Miodek. Pierwotnie ubrania
        można było tylko wkładać. Kapelusz można było jeszcze założyć. Ponieważ
        ewolucja języka to w dużej części sankcjonowanie błędów, dopuszcza sie już
        teraz zakładanie wszelkich ubrań. Choć moim zdaniem zakładać to można nogę na
        nogę, a nie ubrania, ale cóż... Natomiast nałożyć to można sobie dokładkę
        drugiego dania na talerze, na pewno nie ubrania...
        • artrand do d_osta 03.07.07, 14:09
          Według słownika poprawnej polszczyzny:"nakładać-nałozyć" to "wciągać, wkładać
          coś na siebie, na kogoś, ubierać się w coś, ubierać kogoś w coś".
          Słownik języka polskiego: "nałozyć-nakładać" to "włozyc coś na siebie, na
          kogoś, ubrać się w coś, ubrać kogoś w coś". Przykłady: nałozyć czapkę,
          rękawiczki; nakładać suknię.
          Zanim zarzucisz komuś rzekome blędy, sprawdż abyś nie wyszedł na kmiota. Nic na
          to nie poradzę, że słowo "nakładanie" kojarzy ci się z jedną, jedyną, bardzo
          osobistą czynnością.

Błędy to coraz częsciej spotykana rzecz w środkach masowego przekazu. Coraz
          więcej osób zachowuje się jak Jasio z dowcipu, który to (Jasio) nigdy nie ma
          wątpliwości. Nie mają wątpliwości, więc nie zaglądają do słowników. Popełniają
          błędy ortograficzne, stylistyczne, nieprawidłowo akcentują. Niepokojącym jest
          to, że takie błędy popełniają osoby, dla których język polski jest narzędziem
          pracy. Kiedyś ( nie tak całkiem dawno) staranny język odróżniał ludzi
          wykształconych od reszty. Stanowił pewien wzorzec jak przysłowiowe BBC. Dzisiaj
          daje się maturę niedoukom. Przykre.

Wracając do meritum: pieniądze wydawane na promocję osoby obecnego ministra
          oraz jego pomysłów umundurowania na chińska/koreańską modłę, lepiej było
          przeznaczyć na zakup dodatkowej ilości podręczników szkolnych do wypozyczania
          niezamożnym uczniom. Funkcjonowało to w latach 80-tych, a książki w szkole
          pożyczali wszyscy uczniowie, nikt nie musiał wydawać majatku na pomoce szkolne.
    • d_ost Przeginanie pały 03.07.07, 08:45
      Wydawanie kasy na reklamowanie czegoś, co i tak jest obowiązkowe to lekkie
      przegięcie. Rozumiem propagowanie zapinania pasów w samochodzie czy włączanie
      świateł - bo to służy bezpieczeństwu. Ale mundurki? które każdy w szkole będzie
      musiał nosić? Debilizm. Pomijam już fakt, że minister Giertych był uprzejmy
      wielokrotnie powtarzać, że społeczeństwo popiera jego pomysł. A jak popiera, to
      po co go promować?
      • zora8 Re: Przeginanie pały eseldowska holoto 03.07.07, 09:07
        eseldowcy wy tylko lubicie krasc, zabijac, uzywac narkotykow pedalowac, itp
        zobaczcie najpierw jak sie rozwijaja kraje zachodnie a nie brechtajcie za
        gazeta wyborcza, bo ona ma swoj antypolski cel tak samo jak cala pzpr-sld
        • mark.parker Re: Przeginanie pały eseldowska holoto 03.07.07, 09:14
          zora8 napisała:

> eseldowcy wy tylko lubicie krasc, zabijac, uzywac narkotykow pedalowac, itp
          > zobaczcie najpierw jak sie rozwijaja kraje zachodnie a nie brechtajcie za
          > gazeta wyborcza, bo ona ma swoj antypolski cel tak samo jak cala pzpr-sld

Co za blondynka!
    • 2kotunia1 Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 09:01
      a ja debila, jak już mu się tak mundurki podobają,ubrałbym w taki stój w
      jednolite pionowe paski i zamknął w takich koszarach co klamek nie mają. Bo tam
      jet dla tej całej bandy idiotów miejsce!
    • nieuk31415926 650tys zł/ 50zł = 13 mln mundurków !!!!!! 03.07.07, 09:05
      Za tą kwote możnaby ubrać w mundurki 1/3 obywateli tego kraju!
      A już na pewno wszystkich przedszkolaków, podstawówkowiczów, gimnazjalistów,
      licealistów, studentów a do tego poborowych i nawet emerytów.
      Kolejny złodziejski przekręt zakłamanego Giertycha i spółki.
      Cudze pieniądze to się wydaje lekka ręką.

Oczywiście przetarg jest jak najbardziej legalny.
      Żadnych przekrętów. Jasne...

Mam mdłości jak czytam o czymś takim.
      • lifpi Re: 650tys zł/ 50zł = 13 mln mundurków !!!!!! 03.07.07, 10:30
        mnie się wydaje, że tylko 13 tysięcy obywateli, to juz się przedszkolaki i
        emeryci nie załapią. Twoje braki w matematyce na pewno są wynikiem braku
        mundurka, bo czegożby innego?
      • rysio.ochucki HAHAHA - Twój "musk" ma za zimno - mundurek włóż 03.07.07, 10:31
        I wracaj do podstawówki - najlepiej na lekcje matematyki :)

Naucz się dzielić... możesz spróbować pisemnie :D
    • yem tanie państwo 03.07.07, 09:05
      to kolejny przejaw taniego państwa , KAżDE działanie Giertycha odbywa się wg
      schematu : nie ważne jak mówią byleby o mnie było głośno . to są rozpaczliwe
      próby przedłużenia egzystencji na scenie politycznej której kres nieubłaganie
      się zbliża. To że Giertych zachowuje się jak szkodnik to jedno , a brak reakcji
      jego szefa prawowitego Jarosława K. to drugie . Cóż pragmatyka nade wszystko.
      Może wreszcie pojawi się jakaś inicjatywa manifestacji protestu przeciw
      szkodnikowi Giertychowi ,chętnie się przyłączę .
    • mark.parker Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 09:13
      Jedyna rada to IGNOROWAć zarządzenia tego nazistowskiego kretyna. Jako NAZISTA
      nielegalnie dostał urząd w demokratycznym państwie.

• ambl Wciskanie mundurka 03.07.07, 09:21
      Widziałem prezentację i uważam że uczennice i uczniowie b.ładnie wyglądają w
      tych ubrankach bo wcale nie wyglądają jak mundurki
      • makrama1 Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 18:40
        ambl napisała:

> Widziałem prezentację i uważam że uczennice i uczniowie b.ładnie wyglądają w
        > tych ubrankach bo wcale nie wyglądają jak mundurki

No i niech sobie będą jako jedna z propozycji, a nie na zasadzie jedna szkoła
        jeden wzór i wszyscy na jedno kopyto.
      • tentutaj Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 21:20
        ambl napisała:

> Widziałem prezentację i uważam że uczennice i uczniowie b.ładnie wyglądają w
        > tych ubrankach bo wcale nie wyglądają jak mundurki

Po prostu wyglądają jak wielki przekręt
    • frreja a miało nie być propagandy w szkołach... 03.07.07, 09:32
      gender a sex: transwestyci, czyli życiena krawędzi
      • zora8 Re: Gw robi propagande. 03.07.07, 09:51
        ferreja pisze sie travestite - czli panienka na zewnatrz a kawaler pod sukienka
        i vice-versa
      • ddb2 Re: nie kupowac mundurkow. 03.07.07, 09:54
        A co by sie stalo, gdyby rodzice odmowili zakupu mundurkow?
        Przeciez ze szkoly dzieci za to nie wywala?
        Gdybym miala dziecko w wieku szkolnym, sprobowalabym tego rozwiazania.
        • jarjan2 Re: nie kupowac mundurkow. 03.07.07, 11:27
          Nic by się nie stało. Dziecka ze szkoły wyrzucić nie można.Według mnie nie
          można tez dziecku obniżyć oceny z zachowania za decyzję rodzica odmowy kupna
          mundurka.
    • deptaczek Gdzie Korekta Gazeto W. !?!? 03.07.07, 09:49
      Redakcjo GW
      od dawna widać, że normy języka polskiego są Waszym dziennikarzom coraz bardziej
      obce. Żal ściska.
      Ale błagam: ubierać można choinkę, lalkę, małe dziecko. Nie mundurek. Ubrania
      się nie ubiera!!!
    • igraszka A dla lekarzy pieniędzy nie ma.... 03.07.07, 09:52
      pięknie.
      • 1zorro Obowiazkowy mundurek dla Giertycha: bialy kaftan 03.07.07, 10:10
        z rekawami wiazanymi z tylu...
        • nuela Centralny Ośrodek Doskonalenia Zawodowego Nauczyci 03.07.07, 10:39
          Szkoda, że Centralny Ośrodek Doskonalenia Zawodowego Nauczycieli szasta tak
          pieniędzmi, a nie ma na dofinansowanie szkoleń dla nauczycieli czy finansowe
          wspieranie ciekawych inicjatyw edukacyjnych.
          • karbat Re: Centralny Ośrodek Doskonalenia Zawodowego Nau 03.07.07, 10:50
            katofaszysci robia sobie reklame za kase podatnika ;

ludzie niewyksztalceni , ze wsi , widza na obrazkach wybrane ladne dzieci w
            odprasowanych mundurkach .

Gorzej bedzie gdy zaczna kupowac te mundurki ,zaczna je prac trzy razy w
            tygodniu i prasowac aby nie wygladaly jak lachmany ( kiepskie materialy)
    • b_szesnascie Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 10:48
      A giertych to ten DUŻY FIUT NA KACZYCH ŁAPACH?
    • saniba Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 11:03
      Ja bym nie chciała aby mnie gdziekolwiek całował ;-)
    • titta Ludzie, pogoncie tego czlowieka... 03.07.07, 11:23
      ...przeciez on sie bawi za WASZE pieniadze!
    • vidi12 Giertych -LPR-owski balas w PiS-owskim szambie 03.07.07, 11:41
      jeszcze ponad 2 lata. Okupacja niemiecka trwała prawie 6 a przymusowe
      członkostwo w KDL-u 45 lat
    • drbob20 Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 12:57
      PiS to jest gowno a LPR to jest smierdzace gowno!
    • wenussa Spoko,mamy bogate państwo ;) 03.07.07, 13:56
    • zayo91 Wciskanie mundurka 03.07.07, 15:00
      ja juz przestaje sie dziwic, dlaczego na zachodzie smieja sie z naszej wladzy...
      i zal mi ludzi, ktorzy uwazaja sie za madrych, a nie potrafia przyjac do
      wiadomosci, ze nie nadaja sie na tak odpowiedzialne stanowsko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka