ja.ja222 03.07.07, 07:24 A ja mam całego Giertycha z jego LPR głęboko gdzieś. Na głupote nic nie poradzę a mundurków i tak nie będę żadnych nosił. I co mi g...Giertych zrobi? MoŻe mnie w nos pocałuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ddb2 Wciskanie mundurka 03.07.07, 07:28 Najwieksze osiagniecie najwiekszego polskiego ministra - mundurki. Teraz jeszcze trzeba to wykrzyczec z bilboardow. Sa pieniadze to sie je wyda. Promocja glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
equilibrysta Niech zapłaci sam 03.07.07, 07:41 Niech Giertych zapłaci sam ze swojej kieszeni za swoje "marzenia" o "idealnej" szkole. Dla mnie te pomysły to kolejny argument za tym aby sprywatyzować szkolnictwo i pozbawić polityków możliwości wtrącania się w to kto, kogo, jak, za ile i czego uczy- zredukować ministerstwo wyłącznie do kontroli placówek dydaktycznych i koniec- zamknie się worek bez dna dla budżetu i zamknie się usta politykom z urojeniami... Skończmy z tym socjalizmem- dajcie ludziom do ręki całe ich wynagrodzenia a sami zobaczycie jakiego rozpędu nabierze gospodarka... Precz z podatkami w obecnej formie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysta1 Re: Niech zapłaci sam 03.07.07, 08:11 Mądre słówa - im mniej oddamy państwu, tym mniej roztracą i rozkradną, tylko dlaczego ludzie nie wybierają tych, którzy tego chcą? Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 To proste 03.07.07, 09:43 Dzieje sie tak dlatego, ze do urn poczlapali beneficjenci ustroju komunistycznego, czyli Ci co nic lub niewiele do budzetu nie oddaja, a za to czerpia z niego. Ci ktorzy wypracowuja pieniadze, za ktore Giertych & Co. szaleje, albo nie mieli czasu, albo sily (jeden dzien wolny w tygodniu); ewentualnie wyjechali z kraju - stad takie wyniki. A przy okazji, no wlasnie jakie sankcje przewidzial wielki inkwizytor dla uczniow ktorzy jego szturmowki oleja? Jakies ciezkie roboty, wiezienie, kary cielesne czy jedynie relegowanie ze szkoly (chociaz to chyba by bylo w sprzecznosci z obowiazkiem szkolnym?) Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Niech zapłaci sam 03.07.07, 11:23 Ponieważ boją się tego, czego nie znają, a nie znalazł się jeszcze taki mądry, który umiałby w przystępny i najprostszy sposób wyjaśnić zagadnienia związane z gospodarką rynkową, finansami itp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Niech zapłaci sam 03.07.07, 10:51 Ministra Giertycha należy przede wszystkim umundurować. Szczególną uwagę należy zwrócić na kamasze. Tak przygotowany obiekt trzeba przekazać pod władzę Maciarewicza i ten dwuosobowy oddział zakwaterować w Lubiążu pod opieką niedożywionych pielęgniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rengro Re: Niech zapłaci sam 06.07.07, 22:53 szkolnictwo prywatne- pomysł jakże prosty , rozwiązujący jak myśli wielu ludzi wszelkie problemy szkolnictwa ale pierwszym punktem w statucie szkoły prywatnej jest mundurek szkolny identyfikujący uczniów danej szkoły .Z punktu widzenia rodziców trójki dzieci uczęszczających do szkół na różnych poziomach edukacji od szkoły podstawowej do liceum stwierdzamy - mundurek jest dla nas prostym i racjonalnym rozwiązaniem.Gimnazjalista od poniedziałku do piątku chodzi do szkoły w tym samym stroju ( zmienia tylko koszulki) Dla matki pracującej to rewelcja nie wiem dlaczego wywołuje to tyle sprzeciwów.Jeśli uczeń chce się wyróżniać to wreszcie może błysnąć wiedzą ,umiejętnościami , postawą społeczną tym co dotyczy jego osobowości a nie cichami , gołym pępkiem czy butami za 300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Niech zapłaci sam 06.07.07, 23:05 rengro napisała: > Jeśli uczeń chce się wyróżniać to wreszcie może błysnąć wiedzą ,umiejętnościami > postawą społeczną tym co dotyczy jego osobowości a nie cichami , gołym pępkiem > czy butami za 300 zł to szkolne kapcie i trampki na WF też będą jednakowe ? i nawet buty zakładane na drogę do domu ? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:21 Największym osiągnięciem tego ministra (pożal się Boże) jest fuksiarskie wejście do Sejmu 2 lata temu. Szkoda, że wówczas o te parę głosów oddano za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:47 leszlong napisał: > Największym osiągnięciem tego ministra (pożal się Boże) jest fuksiarskie wejści > e > do Sejmu 2 lata temu. Szkoda, że wówczas o te parę głosów oddano za dużo. Oddano ZA MAŁO głosów. Gdyby tylko więcej osób ruszyło zadki do urn i oddało głosy na dowolną partię, zgromadzone przez giertycha głosy nei wystarczyłyby na wejście do sejmu. Więc niech plują sobie w brodę wszyscy ci, którzy stwierdzili, że ich głos nie ma znaczenia. To wasza zasługa, że Wielki Romek człapie po sejmowych korytarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Wciskanie mundurka 03.07.07, 07:43 Bo MEN ma za dużo pieniędzy. Ja sie generalnie dziwię, że mundurki nie mają być z Romusiem wpiętym w klapę... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_klara Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:12 Gazeto, pisz poprawnie po polsku! "będzie dążył do tego, by także licealiści ubrali mundurki" - w co mają je ubrać, czyżby w inne mundurki? Odpowiedz Link Zgłoś
joapaw Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:24 To, że Giertych ma nierówno pod sufitem to wszyscy wiedzą, ale że dyrektorzy też nie grzesza mądrością to chyba przesada. Dyrektor szkoły do której chodzi moje dziecko wprowadził kaftany z bistoru bez możliwości zmainy "użytego materiału". I proszę mi powiedzieć gdzie tu jest sens całe tej akcji mundurkowej, bo według mnie to wprowadziło tylko dodatkową korupcję - ciekawe ile z tego sam Giertych zarobi???? Odpowiedz Link Zgłoś
loader Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:31 największymi osiągnięciami końskiego łba są wzrost na miarę addamsa i przyjaźń z wierzejskim. a mundurki tylko w kolorze brunatnym... Odpowiedz Link Zgłoś
100dana Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:29 Mój dochód na członka rodziny 433 a mam kupić mundurków za 320.Czy w tym kraju ktoś myśli chory człowiek doszedł do władzy a wszyscy biernie patrzą.A teraz jeszcze wyda publiczne pieniądze żeby mnie przekonać do tego wydatku .Niech je wyda ze swojego konta i promuje swoje pomysły a nie za nasze pieniądze bawi sie mały chłóoczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Nie wiecie o co chodzi?? 03.07.07, 08:52 Pytanie jak najbardizej zasadne. A odpowiedź banalna - to nie ejst promocja mundurków, tylko promocja LPR. Te bilbordy to część kampanii wizerunkowej katofaszoli mającej umożliwić temu gów.u utrzymanie się na powierzchni, w społecznej świadomości. Zawsze znajdą się frajerzy, co kupią kity produkowane przez tą kloaklicję. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Wiemy. Promocją zajmie się firma krzak 03.07.07, 11:09 swoboda_t napisał: > Pytanie jak najbardizej zasadne. A odpowiedź banalna - to nie ejst promocja > mundurków, tylko promocja LPR. ********************************************************** Bilbordy będą kosztowały 100 tys., a reszta zostanie wyprana przez firmę krzak z prezesem słupem i zasili prywatne konta Giertycha, Wierzejskiego i Kawy. Nad czym tu dumać? Odpowiedz Link Zgłoś
lolotta Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:35 Giertych nie rozumie, że nie jest popularnym politykiem w tym kraju. Uznają go chyba tylko Ci co na spoufalaniu się z nim korzystają. Jeżeli mundurek ma być symbolem zmian jakie wprowadza ten pożal się Panie Boże oszołom to ja nie identyfikując się z nimi, nie mam zamiaru kupować dzieciom symbolu tych zmian i kazać im je nosić. Poza tym nikt mnie nie namówi do wydawania własnych ciężko zarobionych pieniędzy na fartuszek, który przy tempie wzrostu dziecka lat 7 trzeba będzie kupować co najmniej dwa razy do roku. Krew człowieka zalewa jak pomyśli kto tym krajem rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
artrand Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:44 Nie "ubrali" tylko "nałożyli". Ubrać w mundurek można kogoś/coś, ale na siebie można tylko nałozyć. Szkoła podstawowa się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 08:52 artrand napisała: > Nie "ubrali" tylko "nałożyli". Ubrać w mundurek można kogoś/coś, ale na siebie > można tylko nałozyć. Szkoła podstawowa się kłania. Nałożyć to można gumę na instrument, pani guasi Miodek. Pierwotnie ubrania można było tylko wkładać. Kapelusz można było jeszcze założyć. Ponieważ ewolucja języka to w dużej części sankcjonowanie błędów, dopuszcza sie już teraz zakładanie wszelkich ubrań. Choć moim zdaniem zakładać to można nogę na nogę, a nie ubrania, ale cóż... Natomiast nałożyć to można sobie dokładkę drugiego dania na talerze, na pewno nie ubrania... Odpowiedz Link Zgłoś
artrand do d_osta 03.07.07, 14:09 Według słownika poprawnej polszczyzny:"nakładać-nałozyć" to "wciągać, wkładać coś na siebie, na kogoś, ubierać się w coś, ubierać kogoś w coś". Słownik języka polskiego: "nałozyć-nakładać" to "włozyc coś na siebie, na kogoś, ubrać się w coś, ubrać kogoś w coś". Przykłady: nałozyć czapkę, rękawiczki; nakładać suknię. Zanim zarzucisz komuś rzekome blędy, sprawdż abyś nie wyszedł na kmiota. Nic na to nie poradzę, że słowo "nakładanie" kojarzy ci się z jedną, jedyną, bardzo osobistą czynnością. Błędy to coraz częsciej spotykana rzecz w środkach masowego przekazu. Coraz więcej osób zachowuje się jak Jasio z dowcipu, który to (Jasio) nigdy nie ma wątpliwości. Nie mają wątpliwości, więc nie zaglądają do słowników. Popełniają błędy ortograficzne, stylistyczne, nieprawidłowo akcentują. Niepokojącym jest to, że takie błędy popełniają osoby, dla których język polski jest narzędziem pracy. Kiedyś ( nie tak całkiem dawno) staranny język odróżniał ludzi wykształconych od reszty. Stanowił pewien wzorzec jak przysłowiowe BBC. Dzisiaj daje się maturę niedoukom. Przykre. Wracając do meritum: pieniądze wydawane na promocję osoby obecnego ministra oraz jego pomysłów umundurowania na chińska/koreańską modłę, lepiej było przeznaczyć na zakup dodatkowej ilości podręczników szkolnych do wypozyczania niezamożnym uczniom. Funkcjonowało to w latach 80-tych, a książki w szkole pożyczali wszyscy uczniowie, nikt nie musiał wydawać majatku na pomoce szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Przeginanie pały 03.07.07, 08:45 Wydawanie kasy na reklamowanie czegoś, co i tak jest obowiązkowe to lekkie przegięcie. Rozumiem propagowanie zapinania pasów w samochodzie czy włączanie świateł - bo to służy bezpieczeństwu. Ale mundurki? które każdy w szkole będzie musiał nosić? Debilizm. Pomijam już fakt, że minister Giertych był uprzejmy wielokrotnie powtarzać, że społeczeństwo popiera jego pomysł. A jak popiera, to po co go promować? Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Przeginanie pały eseldowska holoto 03.07.07, 09:07 eseldowcy wy tylko lubicie krasc, zabijac, uzywac narkotykow pedalowac, itp zobaczcie najpierw jak sie rozwijaja kraje zachodnie a nie brechtajcie za gazeta wyborcza, bo ona ma swoj antypolski cel tak samo jak cala pzpr-sld Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Przeginanie pały eseldowska holoto 03.07.07, 09:14 zora8 napisała: > eseldowcy wy tylko lubicie krasc, zabijac, uzywac narkotykow pedalowac, itp > zobaczcie najpierw jak sie rozwijaja kraje zachodnie a nie brechtajcie za > gazeta wyborcza, bo ona ma swoj antypolski cel tak samo jak cala pzpr-sld Co za blondynka! Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 09:01 a ja debila, jak już mu się tak mundurki podobają,ubrałbym w taki stój w jednolite pionowe paski i zamknął w takich koszarach co klamek nie mają. Bo tam jet dla tej całej bandy idiotów miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
nieuk31415926 650tys zł/ 50zł = 13 mln mundurków !!!!!! 03.07.07, 09:05 Za tą kwote możnaby ubrać w mundurki 1/3 obywateli tego kraju! A już na pewno wszystkich przedszkolaków, podstawówkowiczów, gimnazjalistów, licealistów, studentów a do tego poborowych i nawet emerytów. Kolejny złodziejski przekręt zakłamanego Giertycha i spółki. Cudze pieniądze to się wydaje lekka ręką. Oczywiście przetarg jest jak najbardziej legalny. Żadnych przekrętów. Jasne... Mam mdłości jak czytam o czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
lifpi Re: 650tys zł/ 50zł = 13 mln mundurków !!!!!! 03.07.07, 10:30 mnie się wydaje, że tylko 13 tysięcy obywateli, to juz się przedszkolaki i emeryci nie załapią. Twoje braki w matematyce na pewno są wynikiem braku mundurka, bo czegożby innego? Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki HAHAHA - Twój "musk" ma za zimno - mundurek włóż 03.07.07, 10:31 I wracaj do podstawówki - najlepiej na lekcje matematyki :) Naucz się dzielić... możesz spróbować pisemnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
yem tanie państwo 03.07.07, 09:05 to kolejny przejaw taniego państwa , KAżDE działanie Giertycha odbywa się wg schematu : nie ważne jak mówią byleby o mnie było głośno . to są rozpaczliwe próby przedłużenia egzystencji na scenie politycznej której kres nieubłaganie się zbliża. To że Giertych zachowuje się jak szkodnik to jedno , a brak reakcji jego szefa prawowitego Jarosława K. to drugie . Cóż pragmatyka nade wszystko. Może wreszcie pojawi się jakaś inicjatywa manifestacji protestu przeciw szkodnikowi Giertychowi ,chętnie się przyłączę . Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 09:13 Jedyna rada to IGNOROWAć zarządzenia tego nazistowskiego kretyna. Jako NAZISTA nielegalnie dostał urząd w demokratycznym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Wciskanie mundurka 03.07.07, 09:21 Widziałem prezentację i uważam że uczennice i uczniowie b.ładnie wyglądają w tych ubrankach bo wcale nie wyglądają jak mundurki Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 18:40 ambl napisała: > Widziałem prezentację i uważam że uczennice i uczniowie b.ładnie wyglądają w > tych ubrankach bo wcale nie wyglądają jak mundurki No i niech sobie będą jako jedna z propozycji, a nie na zasadzie jedna szkoła jeden wzór i wszyscy na jedno kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 21:20 ambl napisała: > Widziałem prezentację i uważam że uczennice i uczniowie b.ładnie wyglądają w > tych ubrankach bo wcale nie wyglądają jak mundurki Po prostu wyglądają jak wielki przekręt Odpowiedz Link Zgłoś
frreja a miało nie być propagandy w szkołach... 03.07.07, 09:32 gender a sex: transwestyci, czyli życiena krawędzi Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Gw robi propagande. 03.07.07, 09:51 ferreja pisze sie travestite - czli panienka na zewnatrz a kawaler pod sukienka i vice-versa Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: nie kupowac mundurkow. 03.07.07, 09:54 A co by sie stalo, gdyby rodzice odmowili zakupu mundurkow? Przeciez ze szkoly dzieci za to nie wywala? Gdybym miala dziecko w wieku szkolnym, sprobowalabym tego rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
jarjan2 Re: nie kupowac mundurkow. 03.07.07, 11:27 Nic by się nie stało. Dziecka ze szkoły wyrzucić nie można.Według mnie nie można tez dziecku obniżyć oceny z zachowania za decyzję rodzica odmowy kupna mundurka. Odpowiedz Link Zgłoś
deptaczek Gdzie Korekta Gazeto W. !?!? 03.07.07, 09:49 Redakcjo GW od dawna widać, że normy języka polskiego są Waszym dziennikarzom coraz bardziej obce. Żal ściska. Ale błagam: ubierać można choinkę, lalkę, małe dziecko. Nie mundurek. Ubrania się nie ubiera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Obowiazkowy mundurek dla Giertycha: bialy kaftan 03.07.07, 10:10 z rekawami wiazanymi z tylu... Odpowiedz Link Zgłoś
nuela Centralny Ośrodek Doskonalenia Zawodowego Nauczyci 03.07.07, 10:39 Szkoda, że Centralny Ośrodek Doskonalenia Zawodowego Nauczycieli szasta tak pieniędzmi, a nie ma na dofinansowanie szkoleń dla nauczycieli czy finansowe wspieranie ciekawych inicjatyw edukacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Centralny Ośrodek Doskonalenia Zawodowego Nau 03.07.07, 10:50 katofaszysci robia sobie reklame za kase podatnika ; ludzie niewyksztalceni , ze wsi , widza na obrazkach wybrane ladne dzieci w odprasowanych mundurkach . Gorzej bedzie gdy zaczna kupowac te mundurki ,zaczna je prac trzy razy w tygodniu i prasowac aby nie wygladaly jak lachmany ( kiepskie materialy) Odpowiedz Link Zgłoś
b_szesnascie Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 10:48 A giertych to ten DUŻY FIUT NA KACZYCH ŁAPACH? Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 11:03 Ja bym nie chciała aby mnie gdziekolwiek całował ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
titta Ludzie, pogoncie tego czlowieka... 03.07.07, 11:23 ...przeciez on sie bawi za WASZE pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Giertych -LPR-owski balas w PiS-owskim szambie 03.07.07, 11:41 jeszcze ponad 2 lata. Okupacja niemiecka trwała prawie 6 a przymusowe członkostwo w KDL-u 45 lat Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Wciskanie mundurka 03.07.07, 12:57 PiS to jest gowno a LPR to jest smierdzace gowno! Odpowiedz Link Zgłoś
zayo91 Wciskanie mundurka 03.07.07, 15:00 ja juz przestaje sie dziwic, dlaczego na zachodzie smieja sie z naszej wladzy... i zal mi ludzi, ktorzy uwazaja sie za madrych, a nie potrafia przyjac do wiadomosci, ze nie nadaja sie na tak odpowiedzialne stanowsko... Odpowiedz Link Zgłoś