Dodaj do ulubionych

Minister Religa grozi dymisją

04.07.07, 11:03
licytacja żądań finansowych a państwo bankrut
Obserwuj wątek
    • augustus_germanicus_caligula Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:03
      Moze kogos z LPR na ministra? Znaja sie na zdrowiu chlopaki. Powstanie
      Departament do Walki z Homoseksualizem - Pedofilia i Niechecia do Rzadu
      • esen2 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:44
        Nie chcę płaćić ZUS-u w ogóle, tym bardziej nie zgadzam się na podniesienie
        składki. Chciałbym żeby oddali mi te pieniądze które ściągają ode mnie żeby
        finansować tego bankruta ZUS - sam sobie zadbam o emeryturę i ochronę zdrowia
        mojej rodziny.
        • wrojoz Kaczynski musi odejsc.! 04.07.07, 12:21
          To szkodnik.
          • almagus Re: Kaczynski Taki łamaga, że leczenia wymaga! 04.07.07, 12:34
            Taki łamaga, że leczenia wymaga!

Łodejdę , łodejdę,
            łajzą twą nie będę,
            Łoj ,jo joj.
            Cy to ja goj?
            Łobejdzie się, łobejdzie.
            Profesorek łodejdzie.
            Łoj, jo joj.
            Pod siebie sroj.
            Łomagę, łomagę.
            Leppiej piąchą kładę.
            Łoj go łoj.
            Że ło jo joj.
            Maryja z radyja.
            Dorabia ryja.
            Łoi, go łoi.
            Tak swojsko gnoi.

www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk
            • oklahoma11 Głupie baby, myślą, że zobaczą pieniądze. 04.07.07, 12:50
              Głupie baby, myślą, że zobaczą pieniądze. Jak zwykle je przerobią na szaro.
              Wymyślą jakieś procedury 203, czy pakiet 816, albo rewaloryzację 113 (113 gr
              podwyżki na rok). Naobiecują, papierów naprodukują, powstaną plany, o których
              będą pisały gazety i mówili w TV, zmienią ministra na takiego, który obieca
              (może nawet głupek będzie wierzył w to co mówi), tylko pieniędzy nie dostaną.
              Jak zwykle zresztą.
              • alejajaniemaco Dziwie sie pielegniarkom ze zachowuja sie tak samo 04.07.07, 17:17
                jak wyksztalciuchy. Jednak uklad i szatany ogarnely wiekszom czesc polskiego
                spoleczenstwa.
                • tetlian Re: Dziwie sie pielegniarkom ze zachowuja sie tak 04.07.07, 17:32
                  > jak wyksztalciuchy. Jednak uklad i szatany ogarnely wiekszom czesc polskiego
                  > spoleczenstwa.

Jasne, a koniec końców okaże się, że nawet Kaczyńscy byli z układu.
          • joo5514 Re: Kaczynski musi odejsc.! 04.07.07, 21:47
            bzdura i tyle jesteś komuchem i mądrych nie znosisz powodzenia ,na marginesie
            sam dopłac tym lekarzom bioednym i pielegniarkom..
        • koham.mihnika przeciez tu nie chodzi o twoje zdrowie, ale o te 04.07.07, 12:28
          czesc, ktora idzie na dobre zycie panstwa z ZUS i paru innych instytucji.
          Twoja rodzina jest w tym rownaniu BALASTEM. Powinienes placic i leczyc sie
          prywatnie, ale tylko u lekarzy z kasa fiskalna, i wylacznie u popierajacych
          budowe swiatyni w Wilanowie.

esen2 napisał:

> Nie chcę płaćić ZUS-u w ogóle, tym bardziej nie zgadzam się na podniesienie
          > składki. Chciałbym żeby oddali mi te pieniądze które ściągają ode mnie żeby
          > finansować tego bankruta ZUS - sam sobie zadbam o emeryturę i ochronę zdrowia
          > mojej rodziny.
          • 4g63 Re: przeciez tu nie chodzi o twoje zdrowie, ale o 05.07.07, 11:04
            hehe,
            Głupcy płacą zus, to mają co mają. ja tam odkładam samodzielnie na emeryturę, a
            ubezpieczony jestem w prywatnej przychodni - jestem zadowolony z usług, nikt mi
            nie strajkuje, kasa na emeryturę rośnie jak na drożdżach, o co w ogóle sie
            rozchodzi?
            nigdy nie pojmę ludzi którzy są za czymś takim jak zus (poza tymi, którzy
            zarabiają z tego miliony)
            • mindflayer Re: przeciez tu nie chodzi o twoje zdrowie, ale o 05.07.07, 20:38
              Gratuluję dobrego samopoczucia. Jesteś młody i zdrowy, nie masz chorych
              członków rodziny, życie jak z żurnala :).
              Nie jesteś ubezpieczony w prywatnej przychodni, tylko masz abonament na wizyty,
              niektóre badania diagnostyczne i może drobne (=niedrogie) zabiegi. Jak się
              rozwalisz samochodem to tylko publiczne szpitale się Tobą zajmą. Jak dostaniesz
              raka - publiczne szpitale, AIDS - publiczne szpitale itd. Prywatne przychodnie
              to piękna fasada i brak czegokolwiek poza luksusowym POZetem za wielkie
              pieniądze. Za bezczelność uważam chwyty reklamowe, polegające na otwieraniu
              prywatnych szpitali, widziałem co one oferują i jakie będą stawki pakietów
              obejmujących opiekę szpitalną. Złote i platynowe stawki :)
              Trust me, nie ma sentymentu, wiem jak się zajmują pacjentami w takich
              placówkach - miło i elegancko, ale im poważniejsza choroba tym bardziej
              przesrane i jesteś skazany na siebie (i NFZ).
        • jednorazowy3 moja sprawiedliwa propozycja 04.07.07, 16:46
          hmm, ok, moja propozycja

wprowadzamy prywatna sluzbe zdrowia od 2008 roku. Wszyscy urodzeni po tym okresie powinni byc bez prawa do publicznej opieki zdrowotnej tzn musza sie leczyc prywatnie. Jesli ktos urodzil sie wczesniej np w 2007 roku to powinien miec zapewnione bezplatne leczenie do 2009 roku. Wedlug tego algorytmu bezbolesnie i sprawiedliwie przejdziemy na prywatna sluzbe zdrowia.
          • krusnik02 Re: moja sprawiedliwa propozycja 04.07.07, 19:31
            Czytam uważnie wszystkie wypowiedzi i mam pewien niedosyt. Nikt nie zauważa
            jednej rzeczy - służba zdrowia to chodzący trup już od wielu lat. Skoro nie
            pomogli mu rządzący z lewicy to dlaczego teraz prezentują święte oburzenie i
            krytykują obecny rząd w telewizji że nic nie robi w sprawie lekarzy i
            pielęgniarek? PO też nie ma pomysłu, zresztą nie tylko na służbę zdrowia, ale
            pan Tusk uparcie idzie w zaparte, że za jego (przyszłych?)rządów taka sytuacja
            nie miałaby miejsca. Obie te formacje zyskują punkty sondażowe, bo głupi ludzie
            sądzą, że mamy w kraju jakąś zapaść moralno - polityczną i czekają na
            zbawiciela. Spójrzmy prawdzie w oczy - ani odgrzewani komuniści, mieniący się
            socliberałami, ani pan Tusk z silnie wymuszonym uśmiechem, pretendujący do miana
            zbawiciela narodu nie zmienią nic, no może zamienią się miejscami z PiS -em po
            przyszłych wyborach, ale burdel będzie taki sam.
            • ml2403 Re: moja sprawiedliwa propozycja 04.07.07, 21:52
              Słusznie tylko jeszcze dodaj, że ten trup dycha tylko dlatego, że za śmieszne
              pieniądze utrzymują go pracownicy.
              • aplus przeciez i tak ktos musi splacic dlugi po eksperym 04.07.07, 23:08
                entach Gierka a pozniej Balcerzaka i Buzka. Nawet jakby od jutra zlikwidowac
                szpitale i przestac placic pensje to te glupie kilka czy kilkanascie miliardow
                niczego juz nie zmieni.
              • 4g63 Re: moja sprawiedliwa propozycja 05.07.07, 11:09
                właśnie, propaganda polityczna stara się tego trupa utrzymywać wciąż, bo
                większość pieniędzy zanim trafi do rąk pracowników zostaje rozkradana po drodze.
                Jedynym rozwiązaniem jest całkowita prywatyzacja.
                Problem rozwiązałby się w mig.
                No ale, tysiące nierobów się na to nie zgodzi, już nie będą mogli za darmo,
                marnować czyjegoś czasu
      • elucidator Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 12:27
        Najlepiej Sobecka... Zakaze wtedy nieproduktywnego seksu. :)
      • baca07 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 22:08
        gggg
    • skubi6 PiS przejedzie się na białym strajku 04.07.07, 11:04
      PiS przejedzie się na białym strajku jak SLd na aferze Rywina

www.skubi.net/macierewicz.html
      • lexgm Religa jak zwykle straszy, 04.07.07, 11:08
        i tak się nie poda do dymisji. Jest przywiązany do stołka. Chociaż ostatnio
        wspominał, że odejdzie sądzę jednak, że to względy zdrowotne zadecydują kiedy
        to nastąpi (a nie jakieś tam strajki).
        • saniba Re: Religa jak zwykle straszy, 04.07.07, 11:12
          Niestety, ja także mam wrażenie, iż pan Religa jeśli zdecyduje się odejść, to
          tylko ze względów zdrowotnych. Żałuję, że w ogóle pan Religa zdecydował się
          uczestniczyć w tej maskaradzie, szkoda i zdrowia i człowieka. Quo vadis
          Polsko??? :-(
          • parazyd Obiecanki cacanki 04.07.07, 11:18
            a głupiemu radość.
            • saniba Re: Obiecanki cacanki 04.07.07, 11:31
              Nie potwierdzam ani nie zaprzeczam ;-)
              • mamara Niestety ma pewną słąbość. Chciałby włądzy. To 04.07.07, 11:46
                cecha charkteru. W medycynie więcej już nie zrobi, chce się sprawdzić w
                polityce. Zresztą od wielu lat. Teraz, bez względu na wyniki, "rządzi" i tylko
                to się liczy. Szkoda,że nawet tacy ludzie mają takie parcie na władzę.
                Zapewne odejdzie pod koniec roku ze względów zdrowotnych.
                • saniba Re: Niestety ma pewną słąbość. Chciałby włądzy. T 04.07.07, 11:59
                  Ale w sumie mi go żal, człowiek, który cieszył się tak wielkim autorytetem, dał
                  się wciągnąć do takiego bagna... najwidoczniej chęć posiadania władzy była
                  silniejsza. Po prostu zwyczajnie mi szkoda :-(
                  Quo vadis Polsko???
                • kaska9943 Re: Niestety ma pewną słąbość. Chciałby włądzy. T 04.07.07, 12:14
                  zastanawiam sie czy mamara zna osiagniecia w medycynie profesora Religi. bo tak
                  latwo mu oceniac tak wybitnego czlowieka. a w medycynie taki autorytet w
                  kardiochirurgii jest bezcenny.
                  • saniba Re: Niestety ma pewną słąbość. Chciałby włądzy. T 04.07.07, 12:17
                    Ja myślę, że pan Religa miałby szansę, ale nie przy tym układzie.
                    Quo vadis Polsko???
                    • wrojoz Jarosław Kaczyński to przerażająca farsa. 04.07.07, 12:22
                      • saniba Re: Jarosław Kaczyński to przerażająca farsa. 04.07.07, 12:33
                        To nie farsa, to koszmar z najgorszych snów; szkoda, że tak bardzo rzeczywisty.
                        Quo vadis Polsko???
                      • juesej Jarosław Kaczyński to geniusz 04.07.07, 22:00
                        W Polsce kiedyś będą stały jego pomniki.
                  • eti.gda Re: Niestety ma pewną słąbość. Chciałby włądzy. T 04.07.07, 14:21
                    kaska9943 napisała:

> zastanawiam sie czy mamara zna osiagniecia w medycynie profesora Religi. bo
                    tak
                    >
                    > latwo mu oceniac tak wybitnego czlowieka. a w medycynie taki autorytet w
                    > kardiochirurgii jest bezcenny.

Skoro jest takim autorytetem w kardiochirurgii, to po jaką cholerę pchał się do
                    polityki? Lepiej, żeby pozostał dobrym lekarzem, niż kiepskim ministrem.
                    Pilnuj, szewcze, kopyta!
                  • mamara Co mają osiągnięcia w kardiochirurgii do parcia na 04.07.07, 17:08
                    władzę. To, że jest zasłużony, chwała mu. Szkoda, że chcąc zrobić karierę w
                    polityce rozmienia się na drobne. W rządzie z profesorem Lepperem i ministrem
                    Filipkiem, można być tylko wtedy, gdy na prawdę coś się zrobi dla służby
                    zdrowia. Niestety jako polityk Religa nie ma kwalifikacji. Nie zrobił nic,
                    podwyżki z tamtego roku, które trochę bezwstydnie przypisuje sobie, lekarze
                    wywalczyli strajkiem. Podsum.: to, że był świetrnym chirurgiem nie zwalnia go z
                    bycia porządnym człowiekiem. A tkwiąc w ukłądzie, który z pielęgniarek robi
                    przestępców, a lekarzy chce brać w kamasze, Religa potwierdza, że kariera
                    polityczna, choćby chwilowa jest dla niego ważaniejsza niż inne rzeczy
      • c.rayback Re: PiS przejedzie się na białym strajku 04.07.07, 11:59
        Niestety nie masz racji.Z kazdym dniem to rzad zyskuje a lekarze traca.
        • ml2403 Re: PiS przejedzie się na białym strajku 04.07.07, 21:17
          Myślisz tylko o tym jak to ty odczuwasz. Strajk lekarzy mógłby mieć straszliwą
          skuteczność nieporównywalną nawet z górnikami, tylko zależy to od zjednoczenia
          sił. Przeciąganie liny ze strony rządu i olewanie strajkujących konsoliduje
          środowisko jak nigdy. Jeśli nie dojdzie do porozumienia to znaczna część
          lekarzy się zwolni. Myślę, że i tak spora część się zwolni i podpisze
          kontrakty, które potem będzie renegocjować i dyrektorszy będą musieli się
          ugiąć.
          • c.rayback Re: PiS przejedzie się na białym strajku 04.07.07, 21:51
            Otoz wlasnie nie mysle o tym jak ja to odczuwam.Skutecznosc strajku i konsolidacja srodowiska to fakt.Ale ja pisze o czym innym.Z biegiem czasu,z kazdym dniem rosnie niechec do lekarzy,inaczej mowiac-zyskuje Kaczynski,poniewaz juz pojawiaja sie opinie im wrogie a bedzie jeszcze gorzej.W zwiazku z tym to w interesie Kaczki jest przeciaganie tego strajku jak najdluzej.Zaden strajk nie zadziala bez poparcia spolecznego,a ono maleje.Tyle.
            • ml2403 Re: PiS przejedzie się na białym strajku 04.07.07, 22:15
              Poparcie społeczne jest ważne, ale tu jest zupełnie inna broń. Lekarze mają
              możliwość prowadzenia indywidualnych praktyk i działać jak przedsiębiorca. Nie
              robią tego masowo z różnych powodów, ale głównie jest to pewien konserwatyzm i
              obawa przed tym co nadejdzie. Jeżeli zostaną postawieni pod ścianą to zrobią to
              i wreszcie porozmawiają jak pertner z partnerem z dyrektorami szpitali.
              Ciekawe, który dyrektor zgodzi się na zamknięcie szpitala. Pożyjemy, zobaczymy
      • wrojoz Re: PiS przejedzie się na białym strajku 04.07.07, 12:22
        skubi6 napisał:

> PiS przejedzie się na białym strajku jak SLd na aferze Rywina
        >
        > www.skubi.net/macierewicz.html
    • dorotahgw Dowidzenia panie profesorze 04.07.07, 11:06
      Dowidzenia panie profesorze. Jest pan pewnie zmęczony. Proszę zająć swoje
      miejsce na barykadzie, tam panu szło dużo lepiej. Polska to nie tylko służba
      zdrowia. Inni też mało zarabiają i pracują w warunkach nie całkiem
      komfortowych i jakoś rozumieją sytuację gospodarczą kraju. A ludzie w białych
      fartuchach - nie.
      • koham.mihnika frapuje mnie to to hgw, panno Doroto 04.07.07, 12:31

• ml2403 Re: Dowidzenia panie profesorze 04.07.07, 21:50
        Jaką sytuację gospodarczą należy tu rozumieć. Jeżeli nie czujesz bluesa to
        otwórz link pod spodem tego wątku i przeczytasz zarobki lekarzy w Irlandii i
        Wlk.Brytanii. Zarobki dla specjalisty od 60000-160000 euro rocznie. Jeżeli
        uważasz każdy inny zawód też może protestować to znajdź taki, gdzie za
        niedaleką granicą zapłacą kilkanaście razy tyle za jego pracę. Jak znajdziesz
        to pogadamy.
    • czaromir Dymisja Religi to byłaby kolejna porażka rządu 04.07.07, 11:07
      Ale Jarek nie przjmuje się ludźmi, więc dla niego to wszystko jedno. Liczy się
      tylko to, co mu pozwala utrzymać władzę.
      • koham.mihnika Der Dziennik twierdzi, ze rzad ma same sukcesy 04.07.07, 12:33
        do tego stopnia, ze nie sa w stanie sami w to uwierzyc.
    • microb66 I bardzo dobrze 04.07.07, 11:10
      To będzie najlepsza inwestycja w służbę zdrowia!!! W pewnym wieku to już
      powinno się ryby łapać, a nie ludzi wku..ać.
    • ergo12 Panie profesorze 04.07.07, 11:10
      • ergo12 Re: Panie Profesorze po co Panu ten kaczy 04.07.07, 11:11
        interes?Zostal Pan wpuszczony w kanal!
        • wrojoz Re: Panie Profesorze po co Panu ten kaczy 04.07.07, 12:23
          ergo12 napisał:

> interes?Zostal Pan wpuszczony w kanal!
    • lopez76 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:11
      Pan Religa jest super chirurgiem ale chyba słabym politykiem. Niech ruszy głową
      i wymyśli inny sposób pozyskania funduszy na podwyżki.
      Oto kilka propozycji:
      -Częściowa prywatyzacja służby zdrowia, konkurencja się przyda, ureguluje ceny
      niektórych świadczeń, nie będzie monopolu na leczenie.
      - kasy fiskalne w prywatnych gabinetach, skoro podatki płacą inni, niech płacą
      lekarze od świadczonych usług.
      -odchudzenie składu NFZ (gwardia nierobów na stanowiskach za dużą kasę)
      • bruno_ja Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:44
        -kasy fiskalne w prywatnych gabinetach, skoro podatki płacą inni, niech płacą
        Tego to akurat rzad nie chce. Wprowadzenie kas fiskalnych pociagnie za soba wprowadzenie VAT na uslugi zdrowotne i da lekarzom, przychodniom i szpitalom prawo do odliczen, co spowoduje spadek wplywow do budzetu z podatku zwanego "skladka zdrowotna". Zyta nie tak dawno marudzila cos o kasach, ale rejestrujacych.
        • lopez76 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:56
          bruno_ja napisał:

> -kasy fiskalne w prywatnych gabinetach, skoro podatki płacą inni, niech płacą
          > Tego to akurat rzad nie chce. Wprowadzenie kas fiskalnych pociagnie za soba
          wpr
          > owadzenie VAT na uslugi zdrowotne i da lekarzom, przychodniom i szpitalom
          prawo
          > do odliczen, co spowoduje spadek wplywow do budzetu z podatku
          zwanego "skladka
          > zdrowotna". Zyta nie tak dawno marudzila cos o kasach, ale rejestrujacych.

Jesli ma być uczciwie to powinno tak być, nie można zabronić odpisów od podatku
          jesli się to należy.
          Swoją drogą jest to lepsze rozwiązanie niż "dać w łapę" Ginekologowi czy
          dentyście 50-70 zł za wizytę. Wówczas bogaci się tylko on i tak naprawdę nie ma
          kontroli nad jego działalnością.
          • lopez76 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 12:12
            Poza tym prowadzenie działalności nie może polegać na "dzień dobry- badanie-
            kasa".
            Wiąże się to również z zakupem leków, opatrunków, oraz wieloma innymi rzeczami.
            wprowadzenie kas daje możliwość weryfikacji, czy Pan doktor przypadkiem zamiast
            kupować potrzebne rzeczy, nie wynosi ich ze szpitala w którym pracuje.
            • wrojoz Bo taki beznadziejny jest PiS.!!! 04.07.07, 12:24
              To szkodnicy.
            • bruno_ja Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 13:25
              > czy Pan doktor przypadkiem zamiast
              > kupować potrzebne rzeczy, nie wynosi ich ze szpitala w którym pracuje.

JESZCZE RAZ APELUJE DO FORUMOWICZOW!
              ZNACIE PRZYPADKI LAPOWKARSTWA I ZLODZIEJSTWA WSROD LEKARZY TO IDZCIE DO CBA LUB PROKURATURY!
              JESLI POWTARZACIE HISTORIE ZASLYSZANE OD WUJKA SZWAGRA CIOCI GIENI TO SIEDZCIE CICHO!
              • lopez76 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 14:49
                > JESZCZE RAZ APELUJE DO FORUMOWICZOW!
                > ZNACIE PRZYPADKI LAPOWKARSTWA I ZLODZIEJSTWA WSROD LEKARZY TO IDZCIE DO CBA
                LUB
                > PROKURATURY!
                > JESLI POWTARZACIE HISTORIE ZASLYSZANE OD WUJKA SZWAGRA CIOCI GIENI TO
                SIEDZCIE
                > CICHO!
                Dlaczego mam siedzieć cicho ?? prawda w oczy kole ??
                Gdzie ginekolodzy zlecają wykonanie badań pacjentek z prywatnych gabinetów i
                biorą za te badania kasę ?? w szpitalach w których pracują. Sam doświadczyłem
                takich praktyk gdy moja żona była w ciąży. Wiec mi pan tu nie sadź kitu że
                zasłyszane od cioci albo szwagra. Za opiekę przy porodzie 1200 zł sobie zawołał
                pan doktor z prywatnego gabinetu i mimo że w czasie porodu miał dyżur nawet nie
                zajrzał do swojej pacjentki na której zarabiał przez 8 miesięcy ciąży (wizyta
                średnio co 2-3 tygodnie).
                U dentysty na kasę chorych zamiast założyć mi plombę wsadzono jakiś fleczer i
                odesłano z kwitkiem (zapisany na termin za dwa miesiące) koszt plomby światło
                utwardzalnej 70 zł (w placówce na kasę chorych), za Tę samą usługę prywatnie
                (fleczer wyleciał po 2 tygodniach) i bez czekania zapłaciłem 50 zł, lekarz
                jakoś dziwnie znajomy mi się wydał….
                • wyksztalciuch.jeden Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 15:28
                  Nie przeczytałeś uważnie, co napisał Bruno - jeżeli doświadczyłeś żądania
                  łapówki - zgłoś to w prokuratorze, na pewno zostaniesz zwolniony jako
                  współwinny, ale skruszony. Natomiast jeżeli niczego takiego nie doświadczyłeś
                  to nie powtarzaj zasłyszanych dyrdymałów, bo o to chodzi kaczuchom - dążą do
                  skłócenia społeczeństwa.
                  No i pamiętaj, że są różne formy dofinansowania - np. wpłata "na fundację",
                  która jest legalna, itp.
                  Pozdrawiam
                  • stefan_silna_wola Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 20:53
                    dyrdymałów? na jakim ty świecie żyjesz? osobiście nie znam osoby, która nie
                    miała równie O-S-O_B_I_S_T_Y_C_H doświadczeń z łapówkarstwem w służbie zdrowia.
                    ja mam z tym do czynienia od urodzenia;kilkanaście lat temu dwóch łapówkarzy
                    stwierdziło,że cudownie mnie wyleczy, wmawiajac mojej matce,że nie ma potrzeby
                    wykonywania operacji, która- jak się później okazało- powinna była być wykonana
                    kiedy miałem 2 lata. teraz jestem inwalidą.
                    Od tamtej pory spotkałem się z sugestiami dotyczącymi łapówek nieraz. Mój wujek
                    został inwalidą przez strajk anetezjologów, który miał miejsce kilka lat temu.
                    Ma stałą rentę ( I grupa). Po ciężkim wypadku, który nie tyle zagrażał życiu
                    samemu w sobie , co jego skutki upośledziły go na resztę życia, nie nógł zostać
                    poddany operacji, bo anestezjolodzy strajkowali. sugerowano mu ,że łapóweczka
                    mogłaby pomóc,ale koleś niestety zaczął w tym okresie pić z powodu bólu i nie
                    bardzo wiedział, jak sobie poradzić finansowo.nie, nie jestem zwolennikiem obozu
                    kaczyńskich, jestem człowiekiem ,który polega na swoim światopoglądzie,własnych
                    doświadczeniach i zdrowym rozsądku.Paradoksalnie blizej mi do socjalistów niż do
                    błękitnego PO. wykształciuchu vel bruno- nie uciszaj innych, bo nie wydaje mi
                    się,że gdyby większośc społeczeństwa nie miała złych doświadczeń ze służbą
                    zdrowa, wszyscy zaczęli by na potęgę wymyślać bajeczki tylko po to,aby
                    usprawiedliwić swój brak poparcia dla tego śmiesznego strajku. Tak- jest
                    śmieszny. Lekarze wyżywają się na podatnikach, którzy przez długie lata składali
                    się na ich pensje. Są to często starsi ludzie, którzy harowali za psie
                    pieniądze, a teraz muszą wywalać resztki kasy na prywatną wizytę, bo pan
                    doktorek nie wpisze peselu na receptkę. Lekarze zawsze uważali się za lepszych
                    od innych, chociaż większość jest wmieszna w podejrzane machloje finansowe,
                    manipulację czasem pracy. do tego dochodzi spóźnianie się do przychodni,
                    przyjmowanie wysłanników firm farmnaceutycznych poza kolejką itp. Nie tylko oni
                    ciężko pracują, nikt im nie kazał wybierać tego zawodu. Wielu ludzi zap**ala w
                    budżetówce( również po studiach) na niższych szczeblach i zarabia nieraz poniżej
                    tysiąca ( moi starzy). Tylko nie mają czym szantażować, co nie znaczy,że gdyby
                    mieli, zniżyliby się do poziomu lekarzy( szaqntażowanie ludzkim życiem),
                    zrobiliby to. są po prostu strajki mniej i bardziej medialne. te drugie są wśród
                    strajków tym, czym Fakt wśród dzienników.
                    • bruno_ja Re: Minister Religa grozi dymisją 06.07.07, 10:51
                      > kilkanaście lat temu dwóch łapówkarzy
                      > stwierdziło,że cudownie mnie wyleczy, wmawiajac mojej matce,że nie ma potrzeby
                      > wykonywania operacji, która- jak się później okazało- powinna była być wykonana
                      > kiedy miałem 2 lata. teraz jestem inwalidą.
                      Probowales dochodzic swoich praw? Zglosiles gdzies ze w twoim przypadku lekarze popelnili blad? Byles w prokuraturze? Moze powinienies skontaktowac sie ze Stowarzyszeniem Pacjentów "Primum Non Nocere" www.sppnn.org.pl/ ?
                      Zamias gardlowac sie na forum i obrzucac blotem wszystkich lekarzy ktorzy codziennie ratuja tysiace istnien ludzkich, zajal bys sie wlasnym zyciem.
                • bruno_ja Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 16:13
                  > Sam doświadczyłem
                  > takich praktyk gdy moja żona była w ciąży. Wiec mi pan tu nie sadź kitu że
                  > zasłyszane od cioci albo szwagra. Za opiekę przy porodzie 1200 zł sobie zawołał
                  > pan doktor z prywatnego gabinetu i mimo że w czasie porodu miał dyżur nawet nie
                  > zajrzał do swojej pacjentki na której zarabiał przez 8 miesięcy ciąży (wizyta
                  > średnio co 2-3 tygodnie).
                  Powiadomiles o tym dyrekcje szpitala, CBA lub prokuratura?
                  > U dentysty na kasę chorych zamiast założyć mi plombę wsadzono jakiś fleczer i
                  > odesłano z kwitkiem (zapisany na termin za dwa miesiące) koszt plomby światło
                  > utwardzalnej 70 zł (w placówce na kasę chorych), za Tę samą usługę prywatnie
                  > (fleczer wyleciał po 2 tygodniach) i bez czekania zapłaciłem 50 zł, lekarz
                  > jakoś dziwnie znajomy mi się wydał….
                  NFZ od dawna nie placi za plomby swiatlo utwardzalne
                  Za FAQ Dolnolaskiego NFZ ( www.tinyurl.pl/?WznJurOy ):
                  Pytanie:
                  Czy pacjentowi powyżej 18 - tego roku życia przysługują w ramach NFZ plomby światłoutwardzalne ?
                  Odpowiedz:
                  Niestety nie.
                  • lopez76 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 16:31
                    > NFZ od dawna nie placi za plomby swiatlo utwardzalne
                    > Za FAQ Dolnolaskiego NFZ ( www.tinyurl.pl/?WznJurOy ):
                    > Pytanie:
                    > Czy pacjentowi powyżej 18 - tego roku życia przysługują w ramach NFZ plomby
                    świ
                    > atłoutwardzalne ?
                    > Odpowiedz:
                    > Niestety nie.
                    Zdaję sobie z tego sprawę, że za światło utwardzalną plombę trzeba zapłacić bo
                    nie jest refundowana i to już od dawna przez NFZ. Dziwi mnie tylko fakt, iż ten
                    sam lekarz w prywatnym gabinecie kasuje za to mniej (50 zł) niż płacimy w
                    placówce Państwowej (70 zł). Ponadto w gabinecie prywatnym nie wykonuje
                    żadnych "objazdów" typu fleczer (za który NFZ bądź co bądź też musi zabulić)
                    placówce państwowej tylko z automatu zakłada plombę.
                    Ponadto prywatnie nie musiałem czekać nawet jednego dnia, zostałem obsłużony
                    szybko i sprawnie. Jestem ciekaw ile kosztuje wyprodukowanie i dystrybucja
                    takiej plomby i ile na tym zarabia na nas NFZ lub lekarz prywatny.
                    • bruno_ja Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 16:44
                      NFZ na plombach nic nie zarabia, a nawet wiecej, kazda nowa plomba zapewne przynosi im straty. Co do lekarza to zalezy na ile wycenia zabieg, jaka umowe ma z dystrybutorem plomb, czy jest wlascicielem lokalu w ktorym ma gabinet,itd. itp. jak to w prywatnej firmie w ktorej sie liczy koszty i dba o klienta. Stomatologia praktycznie sie sprywatyzowala (na kosz NFZ to najwyzej moga ci zeba wyrwac, lub zalatac amalgamatem) i ma sie calkiem niezle, a ty jako pacjent mozesz wybrac stomatologa tanszego, szybszego, delikatniejszego czy jakie tam masz upodobania;). W tej dziedzinie pieniadze ida za pacjentem.
            • ml2403 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 21:45
              Możesz powiedzieć co to ma do rzeczy. Może sobie wynosić a rozliczał będzie
              tylko usługę. Jak udowodnisz, że do wykonania jakiejś usługi potrzebował np.
              materiałów opatrunkowych, a nie tylko gołych rąk. Wprowadzenie kas spowoduje
              wzrost cen i to będzie jedyny efekt. Jak kogoś stać na prywatne leczenie to i
              tak zapłaci te kilkadziesiąt złotych drożej
      • ml2403 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 21:59
        Jesteś kolejnym uzdrowicielem, ale odpowiedz; czy wiesz ile jednostki ochrony
        zdrowiaq płacą VAT-u. Jak pewnie nie wiesz usługi zdrowotne są zwolnione z VAT-
        u, a efekt jest taki, że VAT płacą i ta najczęściej 22%, a nic sobie nie mogą
        odpisać. Gdyby wprowadzić kasy fiskalne, musiałby być jakiś VAT. Raczej trudno
        byłoby ustawić najwyższy próg i mogłoby się okazać, że zamiast ściągnąć te 3-
        4mld zł to jeszcze trzeba dopłacić różnicę VAT. Przedstawiciele rządu
        przebąkiwali o kasach, ale chyba ktoś to policzył bo ostatnio nabrali wody w
        usta.
    • mieszadlo No qrwa mac!!! 04.07.07, 11:12
      Czy tego Relige pogieło? Co on myśli że kasę to się zbiera na drzewach?? Aż dziw
      mnie bierze że ktoś taki nie może pomieścić w łepetynie podstawowych rzeczy.
      Nasze kieszenie to nie studnie bez dna, i niech się Pan nie obraża. Nie ma kasy
      to nie ma kasy, wiedział Pan do jakiego rządu wstępuje. Pozostaje Panu krojenie
      kratek kanalizacyjnych w nocy i sprzedawanie ich na złom.
      • rumburak_999 Re: No qrwa mac!!! 04.07.07, 11:57
        mieszadlo napisał:

> Czy tego Relige pogieło? Co on myśli że kasę to się zbiera na drzewach??
        > Nasze kieszenie to nie studnie bez dna, i niech się Pan nie obraża. Nie ma kasy
        > to nie ma kasy
        Jest kasa na KRUS to może być na opiekę zdrowotną.
        Nie? To może zrezygnujmy z KRUS i dajmy na opiekę zdrowotną.
        A może by tak jeszcze odchudzić obsługę składek zdrowotnych?
        Nie? Bo będzie trzeba pozwalniać niepotrzebnych urzędników zatrudnionych tylko
        po to żeby maskować bezrobocie?
        Nadal nie? No cóż, w imię "sprawiedliwości społecznej" dawało się górnikom,
        dawało się hutnikom, dawało się stoczniowcom, dawało się zbrojeniówce to teraz
        czas na tych co pracują głową a nie młotkiem.
        Macie pacany duży problem.
        • wrojoz Bezczelne dzialanie PiSu. 04.07.07, 12:25
          To kłamcy w tym PiSie.
      • koham.mihnika nic nie urwal... pieniadze sa w innej kieszeni 04.07.07, 12:36
        trzeba je przelozyc do bialej kieszeni. Trudnosc polega na tym, ze biale jest
        biale i czarne jest czarne. Co rzeczowo wypunktowal pewien wybitny polski
        polityk, ba mezyk stanu!!!
      • bruno_ja Re: No qrwa mac!!! 04.07.07, 16:25
        >Czy tego Relige pogieło? Co on myśli że kasę to się zbiera na drzewach?
        Przeciez Religa realizuje jedynie program PiS: www.pis.org.pl/download.php?g=mmedia&f=program_2005.pdf
        str.85: "Proirytety PiS:
        - Podniesienie nakładów na ochronę zdrowia, tak by z czasem udział środków publicznych w systemie opieki zdrowotnej osiągnął zalecany przez Światową Organizację Zdrowia poziom 6 procent Produktu
        Krajowego Brutto"
        • wielkiegowno Re: No qrwa mac!!! 05.07.07, 01:28
          bruno_ja napisał:

> str.85: "Proirytety PiS:
          > - Podniesienie nakładów na ochronę zdrowia, tak by z czasem udział środków publ
          > icznych w systemie opieki zdrowotnej osiągnął zalecany przez Światową Organizac
          > ję Zdrowia poziom 6 procent Produktu
          > Krajowego Brutto"

oni PKB obniżą żeby nakłady na lecznictwo wyniosły 6 % :)
    • fagusp Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:15
      O kurczę, czytam a oczom nie wierzę. Czyżby wreszcie? Dymisję przyjąć,
      bezwzględnie przyjąć. Im szybciej, tym lepiej.
      • red.ken Re: Religa to s.pi.erdalaj! 04.07.07, 11:17

nikt po tobie nie będzie płakał! jesteś lekarzyną, adać lekarzynie nadzór nad
        forsą to tak jak dać małpie brzytwę.
        • zora8 Re:odizolowac majmunow z sld=pzpr=sb 04.07.07, 11:36
          towarzystwo pzpr-u=sld=sb musi zaczac pracowac efektywnie a nie ogladac sie na
          lapowki to nalepsze rozwiazanie na zawsze , albo niech wyjada na zachod uczyc
          sie zawodu
          • bonar10 Re:oni już mają zawód - złodziej, łapówkarz 04.07.07, 11:38
            • wrojoz Chory rząd i Premier. Wyleczyc albo usunąć. 04.07.07, 12:25
        • cambrone Re: Religa to s.pi.erdalaj! 04.07.07, 11:38
          Kochany misiu!!!Widać,że przejąłeś retorykę od swoich mocodawców z jedynej
          słusznej partii- PISU.Nie ważne kim jesteś(i tu przejmuję twoją retorykę)w tej
          kupie kaczego gó..na,i tak nie jesteś godzien wynosić basenu po PROFESORZE
          RELIDZE.Nie wiem co człowiek takiego formatu jak profesor,robi w tej kupie
          kaczego łajna,ale jest to jedyny sprawiedliwy w tej sodomie!!!!
        • eti.gda Re: Religa to s.pi.erdalaj! 04.07.07, 13:54
          red.ken napisała:

>
          > nikt po tobie nie będzie płakał! jesteś lekarzyną, adać lekarzynie nadzór nad
          > forsą to tak jak dać małpie brzytwę.

No pewnie! Przecież kto jest dobrym lekarzem, nie musi być dobrym ministrem!
      • pikorab Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 20:49
        Czy Autor powyższej opinii może wskazać odpowiedniejszego kandydata na
        stanowisko Ministra Zdrowia ? A może sam na nie reflektuje ? Czy Autorzy
        negatywnych opinii
        o Profesorze Relidze nie dostrzegają,że cieszy się On autorytetem u Bliźniaków ?
        Ze nie jest im ślepo posłuszny i stara się rozwiązać istniejący od
        dziesięcioleci problem ? Więcej obiektywizmu i głębszego zrozumienia ! Stańczyk
        dawno temu zauważył, że najwięcej mamy w kraju lekarzy. Czasy się jednak
        zmieniły, obecnie najwięcej mamy krytykantów ! pikorab
    • muzyka-swiata Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:18
      Religa wracaj do PO, po co się męczyć z dziadami.
    • alfredo5 Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:18
      Ja sie nie pogniewam jak odejdzie. Człowiek którego pomysły polegają na
      okradaniu części społeczeństwa i utrwalaniu grup świętych krów powinien dawno
      zniknąć. A teraz wyjaśnienie tego co powyżej. 1. Podniesione składki OC, ale
      tylko dla tych którzy już je płacą / OC jest obowiązkowe/. Ani słowa o
      pozostałych sprawcach wypadków, pieszych, rowerzystach, woźnicach którzy też są
      sprawcami wypadków. 2. Podniesienie składki zdrowotnej, ale też tylko tym którzy
      ją płacą. Ani słowa o 20% /rolnicy/ społeczeństwa którzy tej składki nie płacą.
      3. Co będzie trzecie, chyba płatne bilety wstępu do przychodni i szpitali,
      rolnicy oczywiście dostana je za darmo. Tak właśnie buduje sie komunizm, PZPR
      wprawdzie sie nie udało, ale my jesteśmy przecież lepsi.
      • 9909s Re: Minister Religa grozi dymisją 04.07.07, 11:46
        Jesteś taki naiwny i śmieszny, że aż trudno sobie wyobraźić, że bez mózgu
        mozna zyć. Przecież o wszystim decydują KACZYŃSCY! a nie jakis tam Religa. Jego
        błędem było plątanie się z tymi populistami
        • wrojoz Bolszewicki Jarek. 04.07.07, 12:26
          On psuje Polskę.
        • fagusp Kpiny sobie urządzasz? 04.07.07, 12:29
          z tego co napisałeś wynika, że profesorek niczym Rejtan własny piersiami
          powstrzymywał rząd kaczystów od podnoszenia podatków celowych. Aż mu się z tego
          wysiłu rak zalągł w tych piersiach.
          • cambrone Re: Kpiny sobie urządzasz? 04.07.07, 12:58
            Ty obrzydliwy gnoju,nawet czyjaś choroba nie jest dla ciebie czymś
            przykrym,godnym współczucia!!!Jesteś,tak samo jak twoi mocodawcy i sponsorzy z
            pisuaru po to,aby znajdować przyszłych wyborców wśród tak debilnych i nie
            kumających prostych zasad ,dwuzwojowców,konsumenów prostego wina i elyty
            PIDSDU!!
            • fagusp Re: Kpiny sobie urządzasz? 04.07.07, 15:34
              Nie będę się rozczulał nad złodziejem wyciągającym łapę po moje pieniądze.
              Chora czy zdrowa, szuja zawsze pozostaje szują. Do uśpienia.
    • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 11:20
      Niech sluzba zdrowia zarzadza Centralne Biuro Antykorupcyjne CBA, a pieniadze
      znajda sie natchmiast i okaze sie ze zamiast chronicznego deficytu jest
      superata. Bo nikt mi nie wmowi, ze nie ma przekretow i marnotrawienia grosza
      publicznego.

Renomowany tygodnik WPROST obliczyl niedawno, ze skala wzrostu wydatkow na
      sluzbe zdrowia w ostatnich latach byla wyzsza niz temp nakladow na inne dzialy
      sektora publicznego. Pytanie wiec gdzie sa te pieniadze??? Odpowiedz jest
      prosta - w duzej czesci sa marnotrawione.
      • wujaszek_joe i co zrobił PIS przez półtora roku? 04.07.07, 11:22
        NIC. premier stwierdził, że system jest idealny, nic się nie marnuje, jedyne co
        mozna zrobiuć to wpompować w ten system więcej pieniędzy.
        porażka
        • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 11:23
          Zmurszaly bastion korupcyjnej sitwy zostal wreszcie ruszony, czy aresztaowanie
          lapowkarza garlinskiego, z takim jazgotem krytykowane przez antypolskie media
          broniace za wszelka cene korupcyjnego systemu patologii III RP nic nie dalo Ci
          do myslenia?
          • el_dvpa Sprywatyzować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 04.07.07, 11:32
            A co mają łapówki wręczane dr G (udowodnione 55 tys w 10 lat - toć to majątek)
            do utopijnego podejścia finansowania opieki medycznej? Proponuję zlikwodować
            CBA - od razu znajdą się pieniążki na służę zdrowia.
            Poza tym słownictwo wyjęte prosto z PRL-woskiej nowomowy. Gomułka byłby z was
            dumny, towarzyszu junkier
            • bruno_ja Re: Sprywatyzować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.07.07, 11:47
              >A co mają łapówki wręczane dr G (udowodnione 55 tys w 10 lat - toć to majątek)
              A to wyrok juz zapadl? Jakos nic w mediach o tym nie bylo. Proces utajnili, czy co? Na razie pan dr G jest podejrzany, a o udowodnieniu pomowimy po wyroku skazujacym.
              • wrojoz Co ma zrobic Kaczyński ?. Odejść. 04.07.07, 12:27
                Szybko.
              • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 12:50
                To jakis absurd. Sa nie budzace zadnych watpliwosci materialy dowodowe,
                zeznania swiadkow, itp., a o haniebnej dzialalnosci tego lapowkarza wszyscy
                maja milczec bo bo, domniemanie niewinnosci? To zasad procesowa, a opinia
                publiczna nie jest na procesie.
                • bruno_ja Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 13:37
                  A pomyslales kiedys dlaczego wprowadzono takie zasady, skad sie wziely sady i prokuratury i dlaczego wyrokow nie wydaje spoleczenstwo a wyspecjalizowana instytucja - sad?
                  Jak widze masz takze dostep do akt prokuratury w tej sprawie. Moglbys mi podeslac kopie, albo podac gazete ktora je opublikowala? Tez chetnie wyrobilbym sobie tak jednoznaczne zdanie o calej sprawie.
                  • junkier Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 13:41
                    Przeciez prasa cytowala zeznania swiadkow, byly jednoznaczne i oburzajace.
                    Wkszywaly na wiloletnia i bezwzgledna dzialalnosc przestepcza. Watpliwosci nei
                    bylo wiec zadnych. Wyrok wyda rzecz jasna sad ale spoleczenstwo ma prawo do
                    wlasnego osadu tych postepkow. Sady nie sa ponad spoleczenstwem.
                    • bruno_ja Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 13:42
                      Podaj choc jeden tytul, numer.
                      • junkier Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 13:45
                        Toz ja nie mam pod reka archiwum prasowego, pamietam ze czytalem o tym w
                        Dzienniku oraz w SE, Rzeczpospolita o sprawie przesadnie sie nie rozpisywala
                        albo mi to umknelo. Poza tym byly w TV zeznania wiejskiej rodziny jednaznacznie
                        obciazajace. Oraz anonimowe informacje oficeroz o kosztownosciach znalezionych
                        w mieszkaniu.
                        • bruno_ja Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 14:19
                          Te gazety opieraly sie na wynikach wlasnego sledztwa, czy tez na materialach z konferencji ministra 0? Co do kosztownosci, to sam fakt ich posiadania nie podpada jeszcze w Polsce pod zaden paragraf. Na szczescie wyroki wydaja sady, a nie minister, opinia publiczna i media. Jak juz bedziesz mial archiwum prasowe pod reka, to poczytaj co swego czasu pisano o Klusce. Milego czekania na wyrok sadu.
                          • junkier Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 14:29
                            Baaaardzo grube nauzycie, porownanie pospolitego lapowkarza i mobbera z ogolnie
                            szanowanym przedsiebiorca R. Kluska zjedzonym przez urzednicza mafie.
                            • el_dvpa a propos Kluski 04.07.07, 14:37
                              prokurator który doprowadził do skandalicznego aresztowania nieźle awansuje w
                              IV RP
                            • bruno_ja Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 14:39
                              > Baaaardzo grube nauzycie, porownanie pospolitego lapowkarza i mobbera z ogolnie
                              Widze ze ty juz wyrok wydales. Ja poczekam na opinie sadu.
                              > szanowanym przedsiebiorca R. Kluska zjedzonym przez urzednicza mafie.
                              Kiedys nazywanym w mediach "pospolitym przestepca gospodarczym", i jaki to wtedy budzilo zachwyt wsrod gawiedzi, ze wreszcie dokopano bogatemu.
                        • yorik Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 14:39
                          A o morderstwach to nawet Minister mówił; to musi być prawda
                    • wet3 Re: junkier 04.07.07, 14:51
                      junkier napisał:

> Przeciez prasa cytowala zeznania swiadkow, byly jednoznaczne i oburzajace.
                      > Wkszywaly na wiloletnia i bezwzgledna dzialalnosc przestepcza. Watpliwosci
                      nei
                      > bylo wiec zadnych. Wyrok wyda rzecz jasna sad ale spoleczenstwo ma prawo do
                      > wlasnego osadu tych postepkow. Sady nie sa ponad spoleczenstwem.

A TK to co? Swoja haniebna decyzja w sprawie lustracji wyraznie pokazano, ze
                      czerwone sady maja gdzies spoleczenstwo a bronia zlodziei, bandytow i
                      donosicieli!!!
            • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 12:49
              Zeby sprwyatyzowac sluzbe zdrowia trzeba zmienic konstytucje, nie mam nic
              przeciw pod warunkiem, ze rowniez zniesiony zostanie zapis mowiacy
              o 'demokratycznym panstwie prawa'.
              • el_dvpa Dowcip roku przyznany 04.07.07, 13:07
                a jak ma być: demokratyczne państwo bezprawia, niedemokratyczne państwo prawa
                czy niedemokratyczne państwo bezprawia?

junkier napisał:

> Zeby sprwyatyzowac sluzbe zdrowia trzeba zmienic konstytucje, nie mam nic
                > przeciw pod warunkiem, ze rowniez zniesiony zostanie zapis mowiacy
                > o 'demokratycznym panstwie prawa'.
                • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 13:18
                  W ogole ma nie byc tego zapisu, bo jak widac antylustracyjna mafia komuchow
                  uczepila sie go jak pijany plotu zeby torpedowac lustracje. Niech ustroj wynika
                  z innych przepisow.

Zapis moglby zostac tylko wtedy, jesli w konstytucji zapisane zostanie ze
                  zbrodnie komunistyczne i antynarodowa dzialalnosc wywrotowa podlegaja
                  bezwzglednej odpowiedzialnosci innymi przepisami nieograniczanej.
                  • el_dvpa złej baletnicy 04.07.07, 13:26
                    rąbek spódnicy przeszkadza. jeśli twoi milusinscy nie potrafia napisac
                    porządnej ustawy antylustracyjnej to niech się po prostu za to nie biorą.
                    Powtarzasz bajki dla dzieci opowiadane na wiecach PiS, ze TK zablokował
                    lustracje na wniosek postkomuny. To był ewidentny bubel prawny (składał się z
                    połączonych naprędce dwóch ustaw) służący jedynie do walki politycznej a nie
                    ujawnianiu agentów. Tak proste, że aż za trudne to ogarnięcia dla pisofilów
                    • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 13:37
                      Do kogo ta mowa? Jaja sobie robisz? Nie sluchales antylustracyjnych tyrad
                      Stepnia, ktorego wyborcza dzis wychwala, nawet saznisty wywiad z nim robili, za
                      ten belkot w stylu prawo nie moze byc zemsta, etc.

Przeciez on wyinterpretowal z tej godnej pogardy onstytucji bezwladu i
                      imposybilizmu prawnego ze... archiwa z IPN powinny byc zamkniete!
                      • el_dvpa Dobre... 04.07.07, 13:48
                        Masz rację. Stępnia należy izolować, nie robić wywiadów a najlepiej
                        rozstrzelac. Nie po to Lech K powołał go na prezesa TK, żeby sobie teraz jaja
                        robił. Prawo prawem, ale racja musi być po naszej stronie. Nieudacznicy dorwali
                        się do koryta, jeśli ktoś zwróci im uwagę ze tworzą buble prawne, od razu
                        pojawia się (zamiast merytorycznej dyskusji) układ, szara sitwa, wspieranie
                        postkomuny, "imposybilizm prawny" i inne szatany.
                        Odpowiedz mi (a w zasadzie sobie) na jedno proste pytanie: Dlaczego Kaczyńscy
                        straszą pełnym otwarciem archiwów?
                        Poza tym dam sobie rękę uciąć, że nie czytałeś tego artykułu tylko "krytyczne
                        polemiki" autorstwa Semki czy innego Wildsteina, bo z tego wywiadu nic takiego
                        nie wynikało.
                        • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 13:51
                          Stepiowi nalezy wskazac gdzie jest jego miejsce, tj. jako sedziego badajacego
                          dane przepisy z KOnstytucja a nie gloszacego demagogiczne tyrady bez
                          jakiegokolwiek umocowania prawnego czy tez epatujacego opinie publiczna
                          wynurzeniami na temat swojego zycia prywatnego czy tez tego jak powinna
                          lustracja wygladac bo guzik go to obchodzi. Juz jedna reforme - samorzadowa -
                          spiexxyl, teraz chce ugrobic kolejna istotna dla kraju sprawe.
                          • el_dvpa coraz lepiej 04.07.07, 14:01
                            uuuu.. zabraniasz mu wyrażania prywatnych opinii? co to, cenzurę wprowadzasz?
                            poza tym widzę że się ze mną zgadzasz: TK zanegował przepisy ustawy-bubla, bo
                            były sprzeczne z konstytucją. I tutaj wykazał się wiedzą i fachowością. Poglądy
                            Stępnia nie mają tu nic do rzeczy. Reforma samorządowa spieprzona? Tak, ale
                            przez polityków przedkładających prywatę nad logikę i rachunek ekonomiczny.

junkier napisał:

> Stepiowi nalezy wskazac gdzie jest jego miejsce, tj. jako sedziego badajacego
                            > dane przepisy z KOnstytucja a nie gloszacego demagogiczne tyrady bez
                            > jakiegokolwiek umocowania prawnego czy tez epatujacego opinie publiczna
                            > wynurzeniami na temat swojego zycia prywatnego czy tez tego jak powinna
                            > lustracja wygladac bo guzik go to obchodzi. Juz jedna reforme - samorzadowa -
                            > spiexxyl, teraz chce ugrobic kolejna istotna dla kraju sprawe.
              • stawonog hej junkier 04.07.07, 17:00
                zlikwidujmy zawod lekarza i cala sluzbe zdrowia :) z wypowiedzi na forum wynika
                ze sa nikomu niepotrzebni i tylko szkodza
                • wielkiegowno Re: hej junkier 05.07.07, 01:34
                  stawonog napisał:

> zlikwidujmy zawod lekarza i cala sluzbe zdrowia :) z wypowiedzi na forum wynika
                  >
                  > ze sa nikomu niepotrzebni i tylko szkodza

Oczywiście że masz absolutną racje! Zawód prostytutki czy sutenera też
                  oficjalnie nie istnieje a jakoś można skorzystać z ich usług (w sumie tylko z
                  tych pierwszych)
          • ml2403 Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 23:50
            A skąd wiesz, że jest łapówkarzem. Czytałeś akta tajnej sprawy czy wierzysz
            Ziobrze. Możesz się mocno speszyć. Raczej rusz trochę głową. Jakby prokuratura
            miała tak mocne dowody jak obwieszcza to by tak wściekle ich nie szukała po
            całej Polsce.
            • zibuumgo Dajcie mi 3000,00 PLN i opłacony ZUS 05.07.07, 00:10
              Mając firmę musisz płacić miesięcznie 850,00 i biegać jak piesek żeby zdobyć
              zlecenie i do tego , aby ci jeszcze zapłacili.
              Zdobywasz dla państwa Vat do tego , no i co ?
              Dajcie 3000,00 idę na pielęgniarza . Zus zapłacony.
              Kartki na święta . Dopłaty do wczasów . Takim to dobrze.
              VONT WREDNE KOMUCHY i KOMUSZKI z Al. Ujazdowskich.

• manasonta junkier...lekarz daje ci przepustki "na lewo"? 04.07.07, 11:24
      • tw_wielgus Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 12:08
        junkier napisał:

> "Niech sluzba zdrowia zarzadza Centralne Biuro Antykorupcyjne CBA, "
        No tu już trochę za bardzo odjechałeś, musisz odstawić środki antydepresyjne.

>"Renomowany tygodnik WPROST.."

CHA, CHA, CHA, słup ogłoszeniowy IV RP załorzony przez agenta SB nijakiego
        Króla.
        Nie, no Junkier coś ci dzisiaj z KC PIS kiepskie argumenty podesłali.
        No nie Junkier
        • junkier Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 13:03
          Wprost odegral pozytywna role w Polsce, stoi od lat na pozycji prolustracyjnej
          i antykomunistycznej.

Trzeba tez pamietac, ze gdy Wyborcza wymusila na owczesnym kierownictwie Rzepy
          zwolnienie Wildsteina, jak sam powiedzial i raczej nie ma powodow aby mu nie
          wierzyc, to wlasnie Wprost wyciagnal do tego wybitnego publicysty pomocna dlon.
          • el_dvpa Dowcip roku przyznany po raz drugi 04.07.07, 13:10
            Szczególnie nominując Kwasa (x2) i Millera (x1) na człowieka roku. Ech, kupy
            nie trzyma się wasza teoria towarzyszu junkier.

junkier napisał:

> Wprost odegral pozytywna role w Polsce, stoi od lat na pozycji
            prolustracyjnej
            > i antykomunistycznej.
            • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 13:20
              Nie rozumiesz z lekka przewrotnej formuly tej nagrody. A trzeba przyznac ze
              Kwachu i Miller niezle wtedy namacili w Polsce, latami trzeba bedzie to
              odkrecac.
              • el_dvpa Nie, no sypiesz dowcipami jak z rękawa 04.07.07, 13:31
                Aha, to przyznanie tytułu człowieka roku Ziobrze było również przewrotnością?
                Zawsze myślałem, że to nagroda dla wyrózniających się osobistości w życiu
                politycznym a tu proszę: "przewrotnie damy Ziobrze tytuł, tacy z nas
                kawalarze". Normalnie Monty Python wysiada przy tobie. Junkier, co palisz, ja
                też chcę żyć w matrixie

junkier napisał:

> Nie rozumiesz z lekka przewrotnej formuly tej nagrody. A trzeba przyznac ze
                > Kwachu i Miller niezle wtedy namacili w Polsce, latami trzeba bedzie to
                > odkrecac.
                • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 13:43
                  > Zawsze myślałem, że to nagroda dla wyrózniających się osobistości w życiu
                  > politycznym

no wlasnie, a wyrozniac mozna sie nie tylko na dobre, jak Ziobro, ale takze na
                  zle, jak Kwachu i Miller, notabene ten ostatni byl chyba nieco mniejszym
                  szkodnikiem niz Prezio, slugus kosmopolitycznych gangow rozkradajacych Polske,
                  o ktorych mowil Oleksy.
                  • el_dvpa matrix matrix matrix 04.07.07, 13:53
                    rozumiem, że tworzysz wlasną definicję genezy tytułu. wiesz co, gdyby głupota
                    umiała latać, to byś bzykał jak boeing po niebie
                    • junkier Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadze zna 04.07.07, 14:00
                      Swoja 'madroscia' sie zajmij. Gdybys sledzil debate po przyznaniu nagrod
                      Wprost, ktory byl atakowany za rzekomy oportunizm, wiedzialbys ze to ja mam
                      racje.

Poza tym trzeba przyznac ze Wprost oddawal momentami cesarzowi co cesarskie.

Jesli juz ad personam wyjezdzasz to z tego co czytam
                      reprezentujesz 'prawicowosc' w stylu T. Wolka. Gratulacje.
                      • el_dvpa Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 14:15
                        przyznaję, nie sledziłem. nie czytam szmatławców założonych z kasy
                        wyprowadzonej z PZPR, rzucających oszczerstwa w stronę Herberta i wchodzących w
                        d*** każdemu kto jest u władzy
                        Z Wołkiem nie trafiłeś, ale w sumie wolę go od dziś-odważnych-wtedy-
                        urlopowiczów-stanu-wojennego wychwalających dziś socjalistę - hipokrytę JK czy
                        lojalkowca JKM.

junkier napisał:

> Swoja 'madroscia' sie zajmij. Gdybys sledzil debate po przyznaniu nagrod
                        > Wprost, ktory byl atakowany za rzekomy oportunizm, wiedzialbys ze to ja mam
                        > racje.
                        >
                        > Poza tym trzeba przyznac ze Wprost oddawal momentami cesarzowi co cesarskie.
                        >
                        > Jesli juz ad personam wyjezdzasz to z tego co czytam
                        > reprezentujesz 'prawicowosc' w stylu T. Wolka. Gratulacje.
      • eti.gda Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 13:57
        junkier napisał:

> Niech sluzba zdrowia zarzadza Centralne Biuro Antykorupcyjne CBA, a pieniadze
        > znajda sie natchmiast i okaze sie ze zamiast chronicznego deficytu jest
        > superata. Bo nikt mi nie wmowi, ze nie ma przekretow i marnotrawienia grosza
        > publicznego.
        >
        > Renomowany tygodnik WPROST obliczyl niedawno, ze skala wzrostu wydatkow na
        > sluzbe zdrowia w ostatnich latach byla wyzsza niz temp nakladow na inne
        dzialy
        > sektora publicznego. Pytanie wiec gdzie sa te pieniadze??? Odpowiedz jest
        > prosta - w duzej czesci sa marnotrawione.

Junkier, jeszcze raz muszę się z tobą zgodzić. Służba zdrowia to chory moloch,
        który wchłonie każde pieniądze bez widocznych efektów. Bo tak naprawdę
        pracownikom służby zdrowia zależy na tym, aby wszystko pozostało po staremu,
        tylko żeby środków dawać więcej i więcej...
        • junkier Re: Niech sluzba zdrowia zarzadza CBA, a pieniadz 04.07.07, 14:01
          >>>pracownikom służby zdrowia zależy na tym, aby wszystko pozostało po staremu,
          tylko żeby środków dawać więcej i więcej...

Nie sposob sie nie zgodzic z tym, a urzednikom sluzby zdrowia i tzw. mafii
          profesorsko-ordynatorskiej zalezy na tym po dwakroc.
    • trombozuh Nie minister, a złodziej. 04.07.07, 11:23
      To są pomysły godne drobnego złodziejaszka. Nie mam kasy - więc zabieram ją
      komuś. O jakiejkolwiek reformie - ani słowa. Spadaj, nieudaczniku!
    • presentation1 ...I tak podwyzki.......... 04.07.07, 11:23
      uderza w spoleczenstwo.Dawkowanie pieniedzy nie zmieni calego systemu.Potrzebna przebudowa.Obecnie nawet w PiS sa glosy o prywatyzacji.Zastanawiam sie jednak ile pielegniarek utraci prace?
      www.bloguez.com/POLSKA/
      • pisubek Re: Tow.presentation, podlizujcie sie naszej PiS 04.07.07, 11:25
        partii i walczcie dalej o narodowy komunizm. Uraa.
        • presentation1 ............presentation, 04.07.07, 11:36
          Według obliczeń "Rzeczpospolitej", realizacja wszystkich postulatów strajkujących oraz obietnic polityków, oznaczałaby wzrost wydatków państwa o 110 miliardów złotych rocznie w ciągu kilku lat. Szacunkowe wpływy budżetowe w 2008 roku to około 241 miliardów złotych.
          www.bloguez.com/POLSKA/
          • hwa_rang84 ...i co z tego?Co mnie to obchodzi...? 04.07.07, 11:49
            pomijajac nawet fakt,ze RP jest gazeta wybitnie prorzadowa,raz-co mnie to
            obchodzi?Nie stac ich na moje uslugi-to niech spier...!!Dwa-czemu wiec wreszcie
            nie sprywatyzuja sluzby zdrowia?Trzy-przepraszam,ile w tym roku zostalo wydane
            na zbrojenie?Ze 20 miliardow?Niedoslyszalem?:)

K...kraj,co ma w konstytucji wpisane,ze wojny prowadzic nie bedzie...ehh...
            • wrojoz Czy jeszcze ktoś znosi Kaczyńskich.? 04.07.07, 12:28
              Nie.!!
            • eti.gda Re: ...i co z tego?Co mnie to obchodzi...? 04.07.07, 14:13
              hwa_rang84 napisał:

>
              > K...kraj,co ma w konstytucji wpisane,ze wojny prowadzic nie bedzie...ehh...

Si vis pacem, para bellum. (jeśli chcesz pokoju, bądź gotów do wojny)
            • dzielanski Re: ...i co z tego?Co mnie to obchodzi...? 04.07.07, 19:38
              Niejaki hwa... jak zwykle okrasza socjalistyczne żądania rynkową retoryką.
              Chłopie, skończyłeś studia, przez wielu ludzi uważane za elitarne. Czy naprawdę
              nie potrafisz w spójny sposób przedstawić swoich racji i musisz bełkotać niczym
              Andrzej Lepper na wiecu przedwyborczym?
    • facio60 Żaden rząd tego nie załatwi,o ile..... 04.07.07, 11:25
      Pracownicy chcą wyrwać jak najwięcej,a rolą rządzących jest pogodzić żądania z
      możliwościami.W obecnym systemie nie ma możliwości spełnienia żądań finansowych
      służby zdrowia ani żadnej innej licznej grupy.
      TU TRZEBA GŁĘBOKIEJ REFORMY SYSTEMOWEJ.
      Likwidacji rzeszy wcześniejszych emerytów,pseudo-rencistów.To są miliony osób
      wyłudzających od państwa nienależne świadczenia.
      Do tego dochodzą rolnicy płacący śmieszne kwoty na ZUS a korzystający szczodrze
      ze świadczeń.Nie płacą też podatków tak jak inni zatrudnieni.I ja się
      pytam;dlaczego????????????????????????
      Są też pseudo rady nadzorcze itp,itd.Rzesze ludzi biorących kasę za nic.
      A jak czasami posłucham posłów to słyszę,że mają problemy ze składnią,budową
      zdań i wyrażaniem myśli.Często jest to słowotok bez ani jednej myśli twórczej
      czy wniosku.I nie chodzi mi tu o wystąpienia np.sejmowe,ale zwykłe
      radiowe,telewizyjne wywiady. Wtedy najlepiej można ocenić, co ci ludzie soba
      reprezentują.Ostatnio miałem wątpliwą przyjemność po raz kolejny wysłuchać
      posła Gadzinowskiego choćby.Zadnej myśli,żadnego konkretu,nic zero.Plącze się
      we własnych zdaniach.Zanim zdąży dojść o co mu chodzi, marszałek sejmu zmuszony
      jest odebrać mu głos i słusznie!!!!!A w swoim tygodniku "NIE" prezentuje jaki
      to on jest mądry i wykpiwa innych.Może te teksty ktoś mu pisze,jakiś student?
      Ale to tylko przykład.Inni nie są o wiele lepsi. Po prostu żenujące!!!!!!!!!!!
      I tacy ludzie nami rządzą, uchwalają ustawy,prezentują nas na zewnątrz.
      Przebywam za granicą i to pozwala mi z pewnej perspektywy spojrzeć na nasze
      piekiełko.Nie dziwię się,że setki tysięcy młodych ludzi wyjeżdża za granicę.
      Oni nie chcą za marne grosze pracować na takich różnych obiboków i
      beneficjentów tego systemu.
      • zora8 Re: Żaden rząd tego nie załatwi,o ile..... 04.07.07, 11:29
        wyslijmy pzpr na zachod niech zobacza co to znaczy pracowac a odechce im sie
        strajku. niech oddadza wszystkie lapowki biednym ludziom ba nawet brali od
        nieuleczalnie chorych, urodzonyh z wadami wrodzonymi obiecujac poprawe, albo
        chleja na umor jak ich przywodca kwas
        • eti.gda Re: Żaden rząd tego nie załatwi,o ile..... 04.07.07, 14:04
          zora8 napisała:

> wyslijmy pzpr na zachod niech zobacza co to znaczy pracowac a odechce im sie
          > strajku. niech oddadza wszystkie lapowki biednym ludziom ba nawet brali od
          > nieuleczalnie chorych, urodzonyh z wadami wrodzonymi obiecujac poprawe...

Tak, znam to, bo w mojej rodzinie też był taki przypadek, kiedy rodzice głęboko
          upośledzonego dziecka musieli dać recepcjonistce 500 zł, aby raczyła ich
          wpuścić przed oblicze Pana Profesora w renomowanej klinice (rzecz działa się w
          l. 70-tych). Oczywiście pan profesor też ciągnął kasę ile się dało, aby w końcu
          oznajmić, że sprawa jest beznadziejna a choroba nieuleczalna. Tak, jakby nie
          mógł tego zrobić wcześniej. Sam też widziałem, jak w szpitalu wręczała
          pieniądze rodzina pacjenta, który i tak po tygodniu zmarł.
      • el_dvpa Kaczyńscy sie na to nie zgodzą 04.07.07, 13:13
        To, co proponujesz to ich elektorat i współtowarzysze partyjni, krzywdy im nie
        zrobią.

facio60 napisał:

> TU TRZEBA GŁĘBOKIEJ REFORMY SYSTEMOWEJ.
        > Likwidacji rzeszy wcześniejszych emerytów,pseudo-rencistów.To są miliony osób
        > wyłudzających od państwa nienależne świadczenia.
        > Do tego dochodzą rolnicy płacący śmieszne kwoty na ZUS a korzystający
        szczodrze
        >
        > ze świadczeń.Nie płacą też podatków tak jak inni zatrudnieni.I ja się
        > pytam;dlaczego????????????????????????
        > Są też pseudo rady nadzorcze itp,itd.Rzesze ludzi biorących kasę za nic.
    • fidus-achates chcemy by było lepiej. jest na to recepta, zależy 04.07.07, 11:26
      tylko od ciebie www.referendum2007.org
    • bonar10 To niech się poda do dymisji! 04.07.07, 11:26
      To nie jest dobry pomysł, aby ministrem zdrowia mianować lekarza!
      Kto powiedział, że lekarze, którzy bazując na państwowym dobru, marnotrawią je
      przez lata całe, będą dobrymi menagerami.
      Oni nie powinni kierować ani szpitalami, ani przychodniami, a co tu mówić o
      urzędzie ministra zdrowia?! Każdy zaopatrzeniowiec szpitala, wie jak
      marnotrawione są nasze pieniądze w placówce szpitalnej. Lekarze zachowują się
      tak, jak małpa w kąpieli. Wydają kasę na lewo i prawo, nie licząc się z groszem.
      I to wcale nie na leki dla pacjentów, ale na różnego rodzaju bajery i
      udogodnienia dla lekarzy i pielęgniarek. Zajrzyjcie kiedy do dyzurki lekarskiej
      w kaliskim okrąglaku! A wszystko będzie jasne!
      • zora8 Re: zajrzyjcie do Tomaszowa lub 04.07.07, 11:33
        zajrzyjcie tam i zobaczcie tam tych lapownikow,odechce wam sie chorowania.
        Lekarze i pielegniarki musza efektywnie zaczac pracowac, inaczej podzielic
        prace, skorzystac z pomyslow zachodnich t o i pieniedzy jeszcze zostanie
        • wrojoz A PiS to nie organizacja przestepcza ?. 04.07.07, 12:30
    • pisubek Gosiewski, glupi alkoholiku, to podaj sie do 04.07.07, 11:28
      dymisji i zostan zawiadowca stacji we Wloszczowej.
    • zyks Nic nie zrobił, nic nie wymyślił (bo nie jest do 04.07.07, 11:30
      tego zdolny), jest dekoracją (dla idiotów) tego rozpaczliwego rządu i jego
      szefa, od lat próbuje wleźć do polityki na wszelkie możliwe sposoby (i udać mu
      się to mogło tylko pod rządami tego żałosnego karła), wątpię w jego dymisję, za
      bardzo przyssał się do wymarzonego fotela.
    • szrmierz honorowa decyzja 04.07.07, 11:32
      Jako jedyny potrawi zachowac sie honorowo. Wszyscy inni politycy (zwlaszcza z
      kolaicji) robia takie rzeczy ze w cywilizowanym kraju nie mogli by dalej pelnic
      powierzonych im funkcji. Jezeli jest kryzys w sluzbie zdrowia i rzad nie potrafi
      go rozwiazac to minister zdrowia podaje sie do dymisji. To jest kultura
      polityczna normalnego panstwa.

Tacy ministrowie ktorzy zaliczaja wpadke po wpadce (merytoryczna czy obyczajowa)
      i trymaja sie stolkow nie zasluguja na szacunek.
      • bonar10 Re: Prawdziwy mężczyzna wie kiedy skonczyć! 04.07.07, 11:34
        Najwyższy czas!
        • bonar10 Re: Zajrzyjcie do Kaliskiego szpitala! 04.07.07, 11:35
          Od razu będziecie zdrowi. Tam, albo wydrowiejesz o wlasnych siłach, albo wywiozą
          cię w czarnym worku z plastiku.
          • wrojoz Brzydki kaczyzm 04.07.07, 12:30
            Bardzo brzydki.
        • eti.gda Re: Prawdziwy mężczyzna wie kiedy skonczyć! 04.07.07, 14:08
          bonar10 napisała:

> Najwyższy czas!

Skąd ty w tej bandzie chcesz znaleźć prawdziwych mężczyzn? No cóż, ale
          dzisiejsza prasa kolorowa ocenia mężczyzn według wielkości penisa, a nie rozumu.
    • lsp Już nie!!! 04.07.07, 11:33

To już było: "No to jak - pomożecie?" NIE, JUŻ NIE POMOŻEMY!!!
    • old.european Dziwne, ze nie ma pieniedzy 04.07.07, 11:33
      Przed palacem prezydenckim ogrzewane chodniki.
      Miliony na Swiatynie Opatrznosci Bozej.
      Nieruchomosci panstwowe o wielomilionowej co najmniej wartosci darowane
      kiscolowi katolickiemu.
      Zwolnienie kosciola katolickiego z podatkow (biura podrozy, gorzelnie,
      przedsiebiorstwa gospodarcze itd.
      Polskie wojsko w Iraku.
      Kupa zlomu pt. F-16 za kilka miliardow zlotych.
      i tak dalej...
      Naprawde nie ma gdzie poszukac pieniedzy dla lekarzy i pielegniarek?
      • 1utek Re: Dziwne, ze nie ma pieniedzy 04.07.07, 11:49
        Dodajmy jeszcze czterech wiceprepierów i premier oraz rzesza innych mało wydajnych ale świetnie opłacanych funkcjonariuszy rządowych w mnożonych ponad miarę i przyzwoitość ministerstwach.
        • wrojoz Brawo lekarze.! Rząd upodla. 04.07.07, 12:31
    • haen1950 Cyrk odstawiają 04.07.07, 11:34
      Kaczor nie chce stracić twarzy. Wystarczająco się wygłupiał ostatnimi czasy.

On już wysiada psychicznie od kociej muzyki. Na wszystko się zgodzi, byle
      pielęgniarki się wyniosły z Ujazdowskich.
    • old.european Opodatkowac dzialalnosc gospodarcza Kosciola 04.07.07, 11:36
      i bedzie kasa
      • facio60 Re: Opodatkowac dzialalnosc gospodarcza Kosciola 04.07.07, 11:52
        ja bym powiedział inaczej;kościół dysponuje w Polsce ogromnym majątkiem.
        Są to przeważnie grunty i udziały w przedsięwzięciach.
        Czytałem w jakimś opracowaniu,że wartość tego majątku można oszacować na
        kilkadziesiąt miliardów złotych.
        Wystarczy,moim zdaniem, całkowicie zaprzestać dofinansowania kościoła przez
        państwo.Choćby ta świątynia Opatrzności w Warszawie.Gdyby tylko kościół
        sprzedał jakąs swoją cenną działkę,starczyłoby z nadmiarem.
        A tak,chodzi i żebrze co wzbudza niesmak.A płacą przeciętni ludzie ogłupieni
        propagandą.Robi mi się niedobrze jak widzę biednych ludzi rzucających na tacę
        swoje skromne emerytury a pózniej jedzą bułkę z masłem,bo na ser czy wędlinę
        już ich nie stać.
        Nie jestem wrogiem kościoła,sam jestem wierzący.Ale myslę,że kościół winien sam
        bardziej kierować się zasadami chrześcijańskimi,które usiłuje przekazywać
        wiernym.
        To zupełnie tak,jakby właściciel fabryki rozbijający się Porsche i posiadający
        kilkusetmetrowy dom namawiał swoich pracowników do rezygnacji z pensji i pracy
        w nadgodzinach za darmo bo w firmie zle się dzieje.
        Ale z historii wiadomo mi,że ostatnią rzeczą jaką zrobi kościół jest
        uszczuplenie swojego majątku.
        • c.rayback Tru,tru... 04.07.07, 12:04

• wrojoz Co się stało z moim Narodem.? Kaczopodobni.? 04.07.07, 12:31
            • c.rayback Re: Co się stało z moim Narodem.? Kaczopodobni.? 04.07.07, 12:47
              W jakim sensie?Mowisz o naszych pogladach w temacie finansowania Kosciola?Bo
              nie zrozumialem...
        • eti.gda Re: Opodatkowac dzialalnosc gospodarcza Kosciola 04.07.07, 14:17
          facio60 napisał:

> To zupełnie tak,jakby właściciel fabryki rozbijający się Porsche i
          posiadający
          > kilkusetmetrowy dom namawiał swoich pracowników do rezygnacji z pensji i
          pracy
          > w nadgodzinach za darmo bo w firmie zle się dzieje...

Ależ tak właśnie przeważnie robią właściciele fabryk!

"Rządzący światem samowładnie
          Królowie kopalń, fabryk, hut,
          Tym mocni są, że każdy kradnie,
          Bogactwa, które stwarza lud"

Zgadnij, z czego to cytat? .

• baca07 Re: Opodatkowac dzialalnosc gospodarcza Kosciola 04.07.07, 15:54
          Wydaje mi się że gdyby Ziobro był taki sprawiedliwy na jakiego się kreuje
          to wystarczyłoby zając się majątkiem O.Rydzyka i na wiele by starczyło.
          co ty na to odpowiedz.
          • facio60 Re: Opodatkowac dzialalnosc gospodarcza Kosciola 04.07.07, 20:14
            nie wiem,nie znam tego przypadku.Trzeba dowodow.Jestem wrogiem skupiania sie na
            jednej osobie i dawania jej glowy na tacy.Tu chodzi o rozwiazania systemowe, a
            nie igrzyka dla ludu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka