Dodaj do ulubionych

Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego

04.07.07, 20:22
Goc nie musi stać za szynkwasem, bo ma swoją "Stella Maris". Inni nie mają tak
lekko.
Obserwuj wątek
    • piwi77 Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 20:24
      Zamiast brac przykład z Jankowskiego i też zacząc zarabiac jako biznesmen,
      Gocłowski woli prać pieniądze w Stella Maris i strofowac prałata.
      • tetlian Re: Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 20:29
        Mi też jest go żał. Podobnie jak każdego innego księdza, który marnuje sobie życie.
        • lancut Re: Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 21:54
          tetlian napisał:

> Mi też jest go żał. Podobnie jak każdego innego księdza, który marnuje sobie
          ży
          > cie.

On nie marnuje sobie zycia, on nasze zycie zniewaza, ksiadz poje.any.
      • adamo64 Pycha, pycha, pycha 05.07.07, 05:32
        gocłowski nie zapominaj, ze kościół to MY, a nie czarne koszule czy tez
        purpurowe koszule, ktore zrobily sobie z wiary niezly interes. Sadzac po waszym
        postepowaniu, jestescie chyba jedynymi katolikami ktorzy nie boja sie Pana Boga.
      • 2lkad1 Re: Żal mi abp. Gocłowskiego 05.07.07, 06:45
        Eminencjo! Kazuistyczne odwracanie kota do góry ogonem nie zmieni faktu, że
        indywidua typu Monsignore Jankowski skracają panowanie Kościoła Katolickiego na
        tym łez padole. Wypada też wspomnieć o odpowiedzialności metropolity za wybryki
        zepsutego klechy.
    • maureen2 Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 20:34
      święte słowa
    • opt Co ten biskup wygaduje 04.07.07, 20:35
      Ksiądz nie może zajmować się handlem, a czym się zajmują jak nie
      handlem.Różnica tylko polega na tym ,że ks. Jankowski chce sprzedawać
      wino,alkohole,kosmetyki,a reszta sprzedaje sakramenty,raj na innym świecie i
      inne bzdety.
      • lumpior Re: Na ks Isakiewicz-Zalewskiego byly sposoby.. 04.07.07, 20:54
        Uciszono Go,wbrew opinii publicznej.Moze Jankowski ma wazne argumenty na swoja
        bezkarnosc,dawne zaslugi "styropianowe" wazne ale zostaly juz dawno zniweczone,
        niegodna postawa ksiedza i obywatela.Biskupie do czynow a nie kazan-obrony!
        • kwapiszewski Re: Na ks Isakiewicz-Zalewskiego byly sposoby.. 06.07.07, 20:26
          zaleskiego uciszono??? strach lodówkę otworzyć, żeby nie wyskoczył. i bardzo dba o to, żeby - jak zainteresowanie spadnie - z czymś nowym wyskoczyć
    • fpitt Re: Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 20:38
      ...ze ksiadz Henio nie ma lekko, to fakt. W koncu pare ton bursztynu chcial ( i
      dal ;-)) na oltarz. Taki pomnik wlasnej Pychy chcial sobie postawic. Nieduzy-
      ale wlasny ;-)) Ot,kolejny "ksiaze" ze sloma w butach.
      • qc Bedzie sie mozna spowiadac 04.07.07, 20:47
        barmanowi?
        Tylko czy takie rozgrzeszenie bedzie wazne u Sw.Piotra?
        • mark.parker Re: Bedzie sie mozna spowiadac 05.07.07, 01:30
          qc napisał:

> barmanowi?
          > Tylko czy takie rozgrzeszenie bedzie wazne u Sw.Piotra?

Zależy, kto będzie bardziej pijany: barman, penitent, czy odźwierny.
    • bazyli888 czarni cenzorzy i święte krowy 04.07.07, 20:47
      Kler by chciał, żeby o nim tylko dobrze można było mówić. Tak się jednak
      szczęśliwie składa, że cenzura się jakiś czas temu skończyła i świętych krów
      nie ma. Można pisać i mówić wszystko, co prawdziwe. A jak kogoś prawda boli, to
      niech coś z wrzodem zrobi zamiast gadać trzy po trzy.
      • lancut Re: czarni cenzorzy i święte krowy 04.07.07, 21:57
        bazyli888 napisał:

> Kler by chciał, żeby o nim tylko dobrze można było mówić. Tak się jednak
        > szczęśliwie składa, że cenzura się jakiś czas temu skończyła i świętych krów
        > nie ma. Można pisać i mówić wszystko, co prawdziwe. A jak kogoś prawda boli,
        to
        >
        > niech coś z wrzodem zrobi zamiast gadać trzy po trzy.

Swieta racja, za jaja h..a powiesic, niech zdycha ze 3 dni, a potem go psom na
        deser.
    • sofistofeles nieco inne spojrzenie 04.07.07, 20:48
      Owszem, ks. Jankowski jest osoba dosc ekscentryczna, a na pewno mocno
      kontrowersyjna. Jednak czy hierarchowie Kosciola (Rzymskokatolickiego) nie
      powinni raczej zajac sie innym swoim, rowniez bardzo (czy aby nie az za bardzo)
      medialnym, 'poddanym' ? Czy przypadkiem ojciec Rydzyk nie szkodzi bardziej
      wizerunkowi Kosciola? Czy nie prowadzi interesow (i to zapewne przynoszacych
      wiele wiecej profitow niz inicjatywy pralata Jankowskiego) ?
      Nie rozumiem takiej wybiorczosci (a moze bardziej odpowiednim slowem bylaby
      tutaj 'stronniczosc' ? ).
    • seidr Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 20:55
      "Jestem zwierzchnikiem, ale ksiądz Jankowski jest ks. Jankowskim."

Hmm... To naprawdę wiele wyjaśnia.
    • karex5 Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 20:56
      Dotychczas uważałem abp Gocłowskiego za jednego za bardziej rozsądnych i
      umiarkowanych hierarchów, lecz zupełnie nie rozumiem ,, obrony" tego megalomana
      Jankowskiego. Dlaczego Watykan na taką hucpę pozwala( Rydzyk ,Jankowski)- ja z
      takiego Kościoła się chyba wypiszę.
    • mokishito Abp ma racje 04.07.07, 21:00
      co do tego, że media wykorzystują Jankowskiego. Jest on człowiekiem, którym
      wszyscy na około mogą manipulować. To, co robią media jest żenujące. Jak można
      wykorzystywać słabości kapłana, który tyle przeszedł ( bezpodstawne oskarżenia o
      pedofilię, utratę probostwa)? I niech nikt mi nie mówi, że takie obowiązują
      zasady, a raczej ich brak. Nie zachowujmy się jak zwierzęta w dżungli, bo
      naprawdę zdziczejemy.
      • lancut Re: Abp ma racje 04.07.07, 21:59
        mokishito napisał:

> co do tego, że media wykorzystują Jankowskiego. Jest on człowiekiem, którym
        > wszyscy na około mogą manipulować. To, co robią media jest żenujące. Jak można
        > wykorzystywać słabości kapłana, który tyle przeszedł ( bezpodstawne
        oskarżenia
        > o
        > pedofilię, utratę probostwa)? I niech nikt mi nie mówi, że takie obowiązują

Ty kuu.. h..u. Bronisz tego pedala i narkomana. Won z kosciola, do roboty
        chamie i to ciezkiej, zeby pan Bog ci wybaczyl............
        > zasady, a raczej ich brak. Nie zachowujmy się jak zwierzęta w dżungli, bo
        > naprawdę zdziczejemy.
        • pszeszczep666 Re: Abp ma racje 04.07.07, 22:27
          Może nie tak ostro koleżko, ok
          prałat jaki jest każdy widzi, nie potrafie doprawdy wyjaśnić tego fenomenu, ale twoje teksty są na jego poziomie
        • mark.parker Re: Abp ma racje 05.07.07, 01:38
          lancut napisał:

> mokishito napisał:
          >
          > > co do tego, że media wykorzystują Jankowskiego. Jest on człowiekiem, któr
          > ym
          > > wszyscy na około mogą manipulować. To, co robią media jest żenujące. Jak
          > można
          > > wykorzystywać słabości kapłana, który tyle przeszedł ( bezpodstawne
          > oskarżenia
          > > o
          > > pedofilię, utratę probostwa)? I niech nikt mi nie mówi, że takie obowiązu
          > ją
          >
          >
          > Ty kuu.. h..u. Bronisz tego pedala i narkomana. Won z kosciola, do roboty
          > chamie i to ciezkiej, zeby pan Bog ci wybaczyl............
          > > zasady, a raczej ich brak. Nie zachowujmy się jak zwierzęta w dżungli, bo
          > > naprawdę zdziczejemy.

To że pedofil wcale nie znaczy, że "pedał". On lubi pierd...ić dzieci, a nie
          dorosłych chłopców. Ja lubię chłopców w wieku powyżej 18 lat, a do dzieci się
          nie zabieram - ani żaden z moich kolegów po orientacji, więc nie pleć bzdur za
          Giertychem.
          • mokishito Re: Abp ma racje 05.07.07, 10:07
            mark.parker napisał:
            >
            > To że pedofil wcale nie znaczy, że "pedał". On lubi pierd...ić dzieci, a nie
            > dorosłych chłopców. Ja lubię chłopców w wieku powyżej 18 lat, a do dzieci się
            > nie zabieram - ani żaden z moich kolegów po orientacji, więc nie pleć bzdur za
            > Giertychem.
            >
            >
            powiem tobie jedno - nie powtarzam niczego za Giertychem. Jest to moje osobiste
            zdanie na ten temat. Nie dziwię się Gocłowskiemu, że zareagował, bo to co ks.
            Jankowski zaprezentował w wywiadach telewizyjnych było żenujące i aż się nie
            chciało tego słuchać, ani oglądać:(
    • ala4910 Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 21:00
      A dlaczego abp Gocłowski boi sie nazwac po imieniu chorobe psychiczna, na którą
      cierpi prałat H.J.? Nic prostszego niż zasięgnąć opinii biegłych psychiatrów.
      Ta chorba jest opisana i odpowiednio sklasyfikowana. Niestety.
    • ryszard.j.p2 Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 21:12
      a mnie kosciola w Polsce.
      Ks. Jankowski ma specyficzny charakterek, jest zasluzony to jemu wszystko wolno,
      a wy panowie dziennikarze jestescie "be" bo piszecie o handlikach ks.
      Jankowskiego (nie wiem czy piszac o handlikach tez nalezy sie ks. przed
      nazwiskiem) a nie o "wyganianiy handlikow ze swiatyni prze Pana Jezusa"
      Ta symbolika ma jakies odniesienie, czy nie ???!!!!!
    • kapitan_stopczyk Ks. Jankowski to prawdziwe oblicze Koscioła kat. 04.07.07, 21:15
      Arogancki, chciwy, obłudny, obrzydliwie bogaty - taki jest cały Kościół kat. w
      Polsce.
      Kogoś to dziwi?
      Ktoś nie wierzy?
      Niech otworzy oczy to na pewno to zobaczy.

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • cziriklo Ks Jankowski jest durniem, ale to nie wszystko.... 04.07.07, 21:39
      Jest tes sukinsynem, ktory rozpijal nieletnich i obrazal Zydow, dzis obraza
      kobiety..
      Czarne jest czarne, Ksieze Arcybiskupie i zadna ekwilibrysta o "specyficznej
      osobowosci" tego faktu nie zmieni.
      Ksiedzu Jankowskiemu nalezy zamknac twarz i nik za ksiedza tego nie zrobi.
      • polonus3 Re: Ks Jankowski jest durniem, ale to nie wszystk 05.07.07, 03:59
        "cziriklo" pisze ze, Jankowski obrazal Zydow. Nie wiem czy obrazal, a jezeli
        obrazal to jest PLUS DODATNI! Ze zaprzestal tego robic to jest PLUS UJEMNY!
        • czarnuszka Re: Ks Jankowski jest durniem, ale to nie wszystk 05.07.07, 06:41
          Chrystus też był Żydem....
    • toxicf Żal mi księdza Gocłowskiego 04.07.07, 21:46
      Żal mi księdza Gocłowskiego, któremu coś się pomieszało. Sam zauważył, że
      dziennikarze kontynuują "tę dramatyczną farsę". W obecnych czasach dziennikarze
      robią z igły widły, a głupia gawiedź podchwytuje "chwytliwy" temat i już cała
      Polska reaguje tak, jak psy Pawłowa na stukanie w miskę. I jeszcze pytanie do
      abp Gocłowskiego. Jeżeli pan Walter może uruchomić kanał religijny (sic!), to
      dlaczego ksiądz Henryk Jankowski nie może otworzyć sieci klubokawiarni?
      • gruby_dolar Re: Żal mi księdza Gocłowskiego 05.07.07, 01:00
        toxicf napisał:

> Żal mi księdza Gocłowskiego, któremu coś się pomieszało. Sam zauważył, że
        > dziennikarze kontynuują "tę dramatyczną farsę". W obecnych czasach dziennikarze robią z igły widły, a głupia gawiedź podchwytuje "chwytliwy" temat i już cała Polska reaguje tak, jak psy Pawłowa na stukanie w miskę. I jeszcze pytanie do abp Gocłowskiego. Jeżeli pan Walter może uruchomić kanał religijny (sic!), to dlaczego ksiądz Henryk Jankowski nie może otworzyć sieci klubokawiarni?

Ano dlatego ze Henryk Jankowski ma przed nazwiskiem "ks." a Pan Walter nie bardzo...paniał?
    • lancut Re: Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 21:53
      Brawo Jankowski. Po winie mszalnym pora na kluby. Czekam jeszcze na fitness
      centers, salony samochodowe, supermarkety itd. I na pewno ksiadz wszystkie
      dochody przeznaczy na biednych, chorych itp. Obudzcie sie Polaczki. Jankowski
      to stary komuch, ktory pod plaszczykiem kosciola robi super kase, wykorzystujac
      naiwnosc tzw. wiernych. A gdzie jest BOG p-a-n-i-e Jankowski, gdzie wiara.
      Jestem ciekaw, czy Jankowski umie z pamieci powiedziec pacierz. No ale to przed
      panem Bogiem bedzie sie ten prostaczek czerwony spowiadal. A my po prostu nie
      kupujmy jego tandety. Amen.
      • maureen2 Re: Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 22:03
        ks.Jankowski jest człowiekiem nieco starszym,choruje od lat na niewyrównaną
        cukrzycę chyba,nie wiem czy nie na nadciśnienie i czy nie przebył epizodów
        udaru mózgu i ma teraz specyficzne poczucie humoru.Nie ma co robić z tego sen-
        sacji.
      • atosatos1 Gocłowski umoczony w Stellę -Maris bierze 04.07.07, 22:12
        w obronę biznesmena Jankowskiego.
        Wart Pac pałaca, a pałac Paca.
        A księdza Isakowicza Zaleskiego chcą zgnoić, za to, że próbuje nieco światła
        rzucić na niektórych pyszałków w czarnych sukienkach.

Oczywiście o księżach jak o zmarłych - aut nihil, aut bene (albo dobrze, albo
        wcale )
    • t-1984 Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 22:02
      A mnie żal ksiedza biskupa.jakie ma On społeczne dokonania.O przepraszam
      komornik go odwiedza.Ksiądz Jankowski to kaplan bohater nie chowajacy sie w
      kurii.tylko twardo stawal po stronie robotnikow i pokrzywdzonych broniąc ich i
      kosciół.a abp Goclowski jest chory z zawiści.Bo czego sie nie dotknie to
      zepsuje.przeciez gdyby nie ksiadz Jankowski to kto by o nim słyszal.
      • mark.parker Re: Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 05.07.07, 01:39
        t-1984 napisał:

> A mnie żal ksiedza biskupa.jakie ma On społeczne dokonania.O przepraszam
        > komornik go odwiedza.Ksiądz Jankowski to kaplan bohater nie chowajacy sie w
        > kurii.tylko twardo stawal po stronie robotnikow i pokrzywdzonych broniąc ich i
        > kosciół.a abp Goclowski jest chory z zawiści.Bo czego sie nie dotknie to
        > zepsuje.przeciez gdyby nie ksiadz Jankowski to kto by o nim słyszal.

Tja... Jankowski stawał, żeby się ustawić. Teraz mu tylko, tego, st... do dzieci.
    • omikron22 Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 22:05
      Nie jestem admiratorem ani ks. Jankowskiego ani abp. Gocławskiego ( można
      powiedzieć że nawet wręcz przeciwnie ) ale jestem szczęśliwy, że ks. abp.
      powiedział był to, co powiedział. Dziękuję.
    • wirusx Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 22:07
      Gocłowski napisał: - Mi jest po prostu żal...
      A mnie jest wstyd, że taką fatalną polszczyzną posługuje sie arcybiskup
      metropolita...
      • atosatos1 Wysłać arcybiskupa na przymusowe korepetycje 04.07.07, 22:16
        z języka polskiego. Oczywiście na jego koszt ( a nie owieczek kk)
    • brynk ten Jankowski to kumpel Wałęsy !!!!!!!!!! 04.07.07, 22:33
      ....a jak kumpel Wałęsy to równiez Kiszczaka, Jaruzelskiego,
      Mazowieckiego/"gruba kreska"/,Millera, Kwaśniewskiego...
    • postrzegane_inaczej Ksiądz Abp Gocłowski boi się, bo jest umoczony... 04.07.07, 22:36
      ...w aferze "Stella Maris" i teraz stara się Komuś przypodobać,
      może Żydom? przecież Ksiądz Jankowski krytkuje Żydów,
      i może chciałby aby ten dziwny jakiś Ktoś odstąpił od oskarżania go o te
      przekręty,
      czego się nie robi jak robi się gorąco na tyłku?
      • realista100 postrzegane.... ty esbecki smieciu z sekty RM ... 04.07.07, 22:51
        ilu ludzi sprzedałes, łajzo?
    • andrzej360 Wspaniali ojcowie kościoła... 04.07.07, 22:38
      Pasterzami tego katolickiego stada, których należy żałować, którym należy
      współczuć i których trzeba wspierać są tacy cwaniacy jak Jankowski i Rydzyk...
      dobre sobie. Jankowski od lat ma spięcia w głowie: ołtarzyki, winko, perfumki a
      zaraz będą gumowe kutasy i gazetaki typu "animal sex" - z marką "Prałat".
    • jaroslaw_nieomylny Chorych sie leczy,przestepcow skazuje 04.07.07, 22:46
    • karul klecha chory? 04.07.07, 22:46
      ten produkt chorej polski solidarnosciowej nie jest bardziej chory niz ta
      operetkowa konstrukcja feudalna jaka powstala po 1989 roku na ziemi polskiej
      dzieki pieniadzom cia i medalikom z watykanu.

a miala byc czwarta japonia, jest za to czwarta polska. dobrze wam tak, matoly
      solidarnosciowe!
      • postrzegane_inaczej [...] 04.07.07, 22:52
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • realista100 postrzegany jako esbek... dowaliłeś Kaczyńskiemu ! 04.07.07, 22:55
          • postrzegane_inaczej O Czerwone Wybiórcze Bydlaki odwracją kota ogonem? 04.07.07, 22:57
            • realista100 postrzegany esbek... to kot Kaczyńskiego ? 04.07.07, 23:00
            • mark.parker Re: O Czerwone Wybiórcze Bydlaki odwracją kota og 05.07.07, 01:45
              Dzieci, Dieci - PAX! - jak by zawołał pieszczoch Giertycha Dobraczyński.:)))
    • mojwiernyogrodnik Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 04.07.07, 22:58
      haha!o ile się nie mylę doktryna katolicka powiada ,ze ciało jest marne i nie
      powinienen się nim katolik zbytnio zajmować. To skąd ten nacisk na wygląd
      kelnereczek ?Dlaczego nie zatrudni jakiś kaszalotów ,aby głosić wyższość umysłu
      na d ciałem ,które i tak się w proch obróci?A w ogóle to ja protestuję, ja chcę
      kelnerów ,młodych bardzo........
      • mark.parker Re: Abp Gocłowski: żal mi księdza Jankowskiego 05.07.07, 01:49
        mojwiernyogrodnik napisała:

> haha!o ile się nie mylę doktryna katolicka powiada ,ze ciało jest marne i nie
        > powinienen się nim katolik zbytnio zajmować. To skąd ten nacisk na wygląd
        > kelnereczek ?Dlaczego nie zatrudni jakiś kaszalotów ,aby głosić wyższość umysłu
        > na d ciałem ,które i tak się w proch obróci?A w ogóle to ja protestuję, ja chcę
        > kelnerów ,młodych bardzo........

Hahahahaha! Bardzo młodzi od niego uciekają. Nie w smak im winko prałata, po
        którym odczuwają lekki ból... no, nie głowy przecież. A starsi młodzi chłopcy
        już się nie boją i nie kryją po kątach. W tajniki nie musi ich wprowadzać
        "wujek" prałat po winku. Sami wybierają, z kim się chcą (w)prowadzać. On zresztą
        takich dorosłych młodych (mniam!) nie lubi, bo to nie gej, tylko pedofil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka