liber444 15.07.07, 18:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuszka_ha3.agh.edu.pl Serial - po jednej taśmie na każdy tydzień wakacji 15.07.07, 20:20 Wprost dozuje emocje. Po jednej taśmie Rydzyka na każdy tydzień wakacji :-D Serial taki... A tak na poważnie, to tym razem Rydzyk zechciał prezydenta i premiera nazwać ludźmi Sorosa, amerykańskiego Żyda rządzącego Polską. Ciekawe co teraz premier na to... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno: 15.07.07, 21:28 Ciekaw jestem jednak, jak to jest, że skoro Polską rządzą Judaiści to dlaczego ocena z katolickiej religii będzie wliczona do średniej, a imperium rydzyka czerpie tak liczne benefity (np. dotacje, stypendia, zwolnienia z podatku) ze strony polskiego rządu? ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno... 15.07.07, 22:20 Hmm żadnych odpowiedzi? Pewnie nikt nie chce rozmawiać, z kimś z lobby antytpolskiego ;-) ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: To taka wiara posowiecka, Stalin też był ojcem 15.07.07, 22:47 Róznica w tym, że on był wielu narodów, a ten udaje nacjonalistę i z tej gleby żyje. Wykrętny powstań ludu ziemi. Przekręty to naszej wadzy miód. TiVi Trwam natchnie promiennymi. Dziś wiedzie nas na bój, na trud. ... LiS i PiS wznosi wspólny śpiew. Wtórują nam kościelne dzwony. Niosą pieniędzy grom, wiele dziew. Ojciec Rydzyk woła siew, siew, siew. Prawicy kolor jest czerwony. A wrogom CeBeA upuści krew! Odpowiedz Link Zgłoś
12345ty Re: Stalin też był ojcem i twórcą żydokomuny. 15.07.07, 22:54 "Najlepszymi komunistami w Polsce będą Żydzi". Masowo wysyłał ich do Polski obdzielając wysokimi stanowiskami głównie w UB. W ten sposób pozbył się Żydostwa ze swojej ojczyzny i zatruł buntowniczą Polskę. Dwa w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Stalin też był ojcem i twórcą żydokomuny. 16.07.07, 01:04 Oni pamiętają! Dorzućmy jeszcze ohydę z dziadkiem D.Tuska Złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze poza prawem! Cóż dodać, faszyści , nietolerancja, zaczęło się od dziadka Tuska. Prezydent wybrany na faszystowskim oskarżeniu. Do którego pokolenia należy legitymować się, że nie jest się żydem, dziedzicznym gejem, genetyczny AKowiec, "ta matka wychowała ich na prawdziwych Polaków" to złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze tak mówi. J. Kurski jest portretem tej koalicji i sieg hail jeszcze giertychów, gloryfikacja hitlera przez leppera! Wychowankowie ojca dyrektora obejmują stanowiska, nazywają się Młodzież Wszechpolska. Polski aryjczyk szuka "żyda", raczej geja, komucha, agnostyka, dziewczynę w ciąży. Ryby uczy pływać, jego koalicjanci obiecali wyborcom wszak ryby w płynie , łapane na obiecanki cacanki! Skanduje. Jak Bóg i Rydyk nam pomoże, nasikamy naszym kaczkom morze. Podpisał i pokazał PiSiORa jak Acuś? Dla przypomnienia temu panu! W 1942 r. zaczęły się pogromy. Cytuję list z tego okresu: " U nas był pogrom żydów przez dwa dni, wiele wywieźli, ale i wiele uciekło. Ludność miejscowa ogołociła ich z rzeczy. Odbywało się coś takiego jak po ucieczce bolszewików." Z oryginału w języku niemieckim , rusińskim i polskim. To należało podpisać za faszystów! Zapewnienia w miejsce przysięgi. I. Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które mogłyby uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do §§ 1i 2 rozporządzenia oznaczeniu pojęcia „żyd’ w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 (Dz. Rozp. G.G.I, str. 231) jestem żydem. Brzmienie powołanych §§ 1i 2 są następujące: § 1 O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa jest używane pojęcie „żyd”, to należy pod tym rozumieć, 1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest żydem lub za żyda jest uważany; 2. kto jako były obywatel polski albo jako bezpaństwowy według § 2 tego rozporządzenia żydem lub za żyda jest uważany. § 2. Żydem jest ten kto według rasy pochodzi przynajmniej od trzech dziadów i babek, którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami. Za żyda jest uważany ten, kto według rasy pochodzi od dwóch dziadów i babek, którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami. a) o ile od dnia 1 września 1939 r. należał do żydowskiej gminy wyznaniowej lub później został do niej przyjęty, b) o ile w chwili wprowadzenia w życie tego rozporządzenia był w związkach małżeńskich z osobą pochodzenia żydowskiego lub później z takową osobą w związki małżeńskie wstąpił, c) o ile pochodzi on od żyda z stosunku pozamałżeńskiego w rozumieniu ust. 1 i był urodzony po dniu 31 maja 1941 r. Żydem w pełnym tego słowa znaczeniu jest ten dziad, lub babka, którzy należeli do żydowskiej gminy wyznaniowej. Zostałem pouczony, że za fałszywe zapewnienie w miejsce przysięgi poddam się karze według § 156 ustawy karnej dla Rzeszy Niemieckiej z dnia 15.5.1871 r. (Rgbl. S.127). Elgenhändige Unterschrift Własnorucznyj pidpis Własnoręczny podpis ………………….. II. Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które by mogły uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do § 3 rozporządzenia o znaczeniu pojęcia „żyd” w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 ( Dz. Rozp. G.G. I str. 231) jestem „żydowskim” mieszańcem. Powołany § 3 brzmi: § O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa jest w użyciu „żydowski mieszaniec” , to należy pod tym rozumieć. 1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest „żydowskim mieszańcem”. 2. kto jako obywatel polski albo bezpaństwowy według rasy pochodzi od dziada i babki lub jednego z nich, którzy są w całym tego słowa znaczeniu „żydami”, - o ile on według. § 2 ust. 2. nie jest uważany za „żyda”. Przepis § 2 ust.3 ma odpowiednie zastosowanie ( p. wyżej). Elgenhändige Unterschrift Własnorucznyj pidpis Własnoręczny podpis ………………….. Już historię starają się przerobić! Ohyda! J. Kurskiego nie ma, J. Kaczyńskiego , nie ma, R. Giertycha nie ma, A. Leppera gloryfikującego hitlera nie ma, Rydzyka i jego biskupów nie ma, nie ma na liście układu? Sam widziałem zawarcie układu w TV Trwam!? Ohyda i faszyzm w czystym wydaniu! Szukałeś z ojcem, złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze żydów i liberałów? Omawiałeś na wizji Trwam strategię z Jarosławem Kaczyńskim i Andrzejem Lepperem przeciw Tuskowi? Omawiałeś, to sobie poczytałeś skąd twoje i złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze wzory! Odpowiedz Link Zgłoś
expert_spod_mostu_kierbedzia [...] 16.07.07, 02:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Pora wysłać tego klechę gdzieś na antypody 16.07.07, 02:52 coby dzikusów nawracał - a może go tam zjedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Zapowiada się niezły serial 16.07.07, 06:55 Tydzień temu mieliśmy odcinek pilotażowy, dzisiaj kolejny epizod, i tak co tydzień. W końcu Rydzyk zostanie zniszczony :) To będzie niezapomniane wydarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Zapowiada się niezły serial 16.07.07, 08:25 ta wojna potrwa, szybciej tobie sie znudzi odwiedzac to forum Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Pycha to grzech? 16.07.07, 10:25 Tak mnie kiedyś uczyli, ale to sie musiało zmienić. Przynajmniej u Redemptorystów. Co to wogóle jest za zakon? To bardziej przypomina szkołę specjalną, której czolowi absolwenci zasilają kadrę i tak w kółko. Jeśli tak ma wyglądać religia miłości, to wyrazy szacunku dla inteligencji i odwagi cywilnej wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Kolejne fragmenty swiezo nagrane w TVN. Cdn. 16.07.07, 13:45 Codziennie w studio pracuja eksperci, scenarzysci i rzeyserzy nad kolejnym odcinkiem tzw. "Nagran ojca Rydzyka". Zaklada sie ze ten serial bedzie kontynuowany w najblizszym polroczu. Producent ma duze zamowienia i nie jest w stanie nadazyc, w zwiazku z czym dalsze nagrania beda przygotowywane za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Kolejne fragmenty swiezo nagrane w TVN. Cdn. 16.07.07, 13:50 Codziennie w studio pracuja eksperci, scenarzysci i rezyserzy nad kolejnym odcinkiem tzw. "Nagran ojca Rydzyka". Zaklada sie ze ten serial bedzie kontynuowany w najblizszym polroczu. Producent ma duze zamowienia i nie jest w stanie nadazyc, w zwiazku z czym dalsze nagrania beda przygotowywane za granica. Grupa "zatroskanych o Kościół katolickich intelektualistów i publicystów" podpisała upubliczniony 13 bm. list otwarty, zarzucając ojcu Tadeuszowi Rydzykowi "pogardę wobec bliźnich - zarówno braci i sióstr wyznających tę samą wiarę w Jezusa Chrystusa, jak też braci i sióstr Żydów". Osoby, które jako pierwsze podpisały się pod tym listem, to niemal te same osoby, które w styczniu br. najgłośniej oskarżały ks. abp. Stanisława Wielgusa o współpracę z SB, a pół roku wcześniej z takim samym zapałem broniły współpracującego z SB ks. Michała Czajkowskiego. Duchowny ten krótko przed ujawnieniem dowodów współpracy domagał się usunięcia z Biblii treści rzekomo antysemickich oraz zrezygnowania z pieśni wielkopostnej "Ludu, mój ludu" i słów niektórych modlitw wielkopostnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar No i jesteśmy zdemaskowani! 16.07.07, 15:07 Wstyd mi za siebie i za was wszystkich, którzy nie widzicie tak daleko i głęboko, jak poszeklu. Takie opinie trzeba znać, bo z ludźmni prezentującymi ten sposób rozumowania przyjdzie wkrótce polemizować przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re:Czy jest na forum kropidlo i swiecona woda ? 16.07.07, 06:22 Uwaga, proszę Państwa - Zora8 chce przyjąć chrzest. Woda święcona i kropidło wystarczą tylko w przypadku zagrożenia życia. Jeżeli natomiast jeszcze zamierzasz pożyć - musisz przyprowadzić ze sobą wiarygodnych rodziców chrzestnych - żadnych poputczyków - rewolucjonistów w służbie Teraz K. My. Pamiętaj! Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re:Czy jest na forum kropidlo i swiecona woda ? 16.07.07, 08:28 fajnie to napisales,szkoda ze nie mialam okazji zapoznac sie blizej z twoimi postami, innymi, moglabym cos fajnego odpisac Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: WPROST przynudza..pierdu..pierdu..taśma. .pie 16.07.07, 08:27 to nie pierdupierdu wprost przynudza tylko pierdupierdu fazer rycyk jako kiedys sportowo sluchajacy rm sadze ze mamy jeszcze jakies 3 tygodnie tasm - rydzyk nie potrafi TYLKO godzine. A Wprost to dzieli, zeby Jarek "geniusz-na-polnoc-od-tater" Kaczynski premier mial czas wkopywac sie tlumaczeniami, ze nic to. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Stalin też był ojcem i twórcą żydokomuny. 16.07.07, 08:19 12345ty - z falszywkami typu raport Bermana to na forum do radio maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Stalin tez zasial ziarno/slowo/ SLD nie wymiga 16.07.07, 08:32 sie od tego, dzieci o tym sie ucza. Odpowiedz Link Zgłoś
petro_ja Re: To taka wiara posowiecka, Stalin też był ojce 16.07.07, 01:41 Almagus po raz pierwszy odzywam si ena Twoje pisanie... A powod jet prosty! Super!!! To co napisales jest wlasnie taakie jak napisales ... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno: 15.07.07, 22:21 Polską jak widać to trzęsą dwie organizacje finansowane przy ich powstaniu z Rosji za pośrednictwem Niemiec, czyli sekta RM i Samoobrona, zaś używając retoryki pana premiera, można powiedzieć że gdyby jakieś szatany z jakiejś obcej stolicy chciały kompromitować Polskę, to właśnie przez scenariusz rozgrywany przez lata przez te dwie organizacje:P Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno: 15.07.07, 22:45 Bardzo trafna uwaga! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno: 16.07.07, 00:25 inquisition napisał: > Ciekaw jestem jednak, jak to jest, że skoro Polską rządzą Judaiści to dlaczego > ocena z katolickiej religii będzie wliczona do średniej, a imperium rydzyka > czerpie tak liczne benefity (np. dotacje, stypendia, zwolnienia z podatku) ze > strony polskiego rządu? Zwolenniczką RM wprawdzie nie jestem, ale to wydaje mi się oczywiste: DLA ZMYŁKI! Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac No to - kierunek Zambia ;) 16.07.07, 13:31 Radio Zambija "...bo prawda was wyzwoli i dlatego właśnie powinniśmy się podzielić czy paciorkiem, kościanym kolczykiem bo bez tej drobnej ofiary płomień w narodzie zagaśnie więc każdy kto się czuję prawdziwym zambijczykiem powinien wspomóc to dzieło. I jeszcze je bliźnim nieście że na to właśnie zbieramy, niechaj się szerzy jak pożar - na wykup zambijskich stoczni kiedy wreszcie nasza kochana Zambia uzyska dostęp do morza. Bo szatan chce dzieło zniweczyć i język jego zatruty dlatego się trzeba podzielić ostatnim ogórkiem i dynią i bardzo dokładnie się przyjrzeć nazwie naszej waluty i zmienić ją z tego "kwacha" na powiedzmy "monsignore" Nasza ojczyzna tonie i potrzebuje ratunku, a żona Mwanawasy, nie ubliżając, jest żmija dlatego przyjedźmy wszyscy na ten co będzie w Mpulungu pierwszy ogólnozambijski zjazd Plemion Radia Zambija. Jeśli nie przyjedziemy to nas sprzedadzą za bezcen bo kongijski kapitał na krwi narodu się pasie. Dziękujemy za wpłaty i prosimy o jeszcze. Tu mówi radio Zambija - katolicki głos w twoim szałasie." ------------------- debergerac.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
polskie_mleko Re: Mały świntuszek ;) 17.07.07, 01:42 No tak, ciekawe co teraz wymyśli. Tak on, jak i rząd :/ Odpowiedz Link Zgłoś
virtualtrancer Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 18:53 Klecho, zanim zaczniesz prawic kazania, naucz sie jezyka polskiego!!! Nie wiem jak ludzie moga cie rozumiec. Chyba, ze maja w glowach sama sieczke. Jestes oblakanym paranoikiem. Mowisz jezykiem czlowieka psychicznie chorego. Szkoda mi ciebie, szkda mi ludzi, ktorych omotales ta swoja demagogia. Najgorsze jest to, ze zerujesz na ludziach starszych i biednych. Nie jestem ani Zydem ani Masonem. Jestem Polakiem. Nazywam sie Konrad Marcin Wysocki. Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:03 Facet belkocze jak pijany traktorzysta z PGR.I to ma sie nazywac wyklad,uczelnia,studenci ? Obawiam sie ,ze absolwenci maja szanse na prace tylko w mediach Rydzyka.Kto przyjmie do pracy ludzi z taka "wiedza"? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:12 star15 napisał: > Facet belkocze jak pijany traktorzysta z PGR. ******************************************* W bardzo podobnym stylu wypowiada się Jarosław Kaczyński. Bracia w "rozumie". Odpowiedz Link Zgłoś
zula_zul Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 02:25 brawoooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!! macie rację jeden wielki bełkot. kiedy zaczyna się polowanie na kaczki?? Odpowiedz Link Zgłoś
waheka ble ble,ble, 15.07.07, 19:14 star15 napisał: > Facet belkocze jak pijany traktorzysta z PGR.I to ma sie nazywac > wyklad,uczelnia,studenci ? Obawiam sie ,ze absolwenci maja szanse na prace tylk > o w > mediach Rydzyka.Kto przyjmie do pracy ludzi z taka "wiedza"? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 08:31 ad star15: do roboty JUZ ich przyjelo panstwowe radio i telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 14:00 star15 napisał: > Facet belkocze jak pijany traktorzysta z PGR.I to ma sie nazywac > wyklad,uczelnia,studenci ? Obawiam sie ,ze absolwenci maja szanse na prace tylk > o w > mediach Rydzyka.Kto przyjmie do pracy ludzi z taka "wiedza"? Przyjmą, przyjmą. Dostaną, jak w czasach PRL, "polecenie partyjne". Wtedy nie można było odmówić przyjęcia do pracy absolwenta WUML - Wieczorowego Uniwersytetu Marksizmu-Leninizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:19 virtualtrancer napisał: > Klecho, zanim zaczniesz prawic kazania, naucz sie jezyka polskiego!!! Nie > wiem jak ludzie moga cie rozumiec. Chyba, ze maja w glowach sama sieczke. > Jestes oblakanym paranoikiem. Mowisz jezykiem czlowieka psychicznie chorego. > Szkoda mi ciebie, szkda mi ludzi, ktorych omotales ta swoja demagogia. > Najgorsze jest to, ze zerujesz na ludziach starszych i biednych. Nie jestem > ani Zydem ani Masonem. Jestem Polakiem. Nazywam sie Konrad Marcin Wysocki. Już myślałam, że tylko ja mam problem ze zrozumieniem wypowiedzi Rydzyka. Każdą jego wypowiedź trzeba czytać przynajmniej dwa razy i to nieustannie zastanawiając się nad jej sensem. Dziwię się, że studenci coś rozumieją z jego bełkotu. Osoby pod wpływem alkoholu składają bardziej zrozumiałe wypowiedzi. Zastanawiam się, jak Rydzyk ukończył jakiekolwiek studia, będąc na bakier z językiem polskim. Czy wykładowcy go w ogóle rozumieli? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:31 saszenka2 napisała: Dziwię się, że studenci coś rozumieją z jego bełkotu. **************************************** Studenci nie mają niczego rozumieć. Mają tylko kiwać głowami i powtarzać za Rydzykiem. Indoktrynujący nie wymaga od indoktrynowanego rozumienia swojego bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:33 maruda.r napisał: > saszenka2 napisała: > > Dziwię się, że studenci coś rozumieją z jego bełkotu. > > **************************************** > > Studenci nie mają niczego rozumieć. Mają tylko kiwać głowami i powtarzać za > Rydzykiem. Indoktrynujący nie wymaga od indoktrynowanego rozumienia swojego beł > kotu. > Chyba masz rację. Przecież u Rydzyka otrzymuje się zaliczenia za udział w audycjach TV Trwam i odśpiewanie redemptoryście gromkiego "Sto lat!". www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 21:30 saszenka2 napisała: > ...Dziwię się, że studenci coś rozumieją z jego bełkotu. ... A kto ci powiedział, że studenci cokolwiek rozumieją z tego bełkotu człowieka psychicznie chorego?? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:27 a ja nie winie tego oblakanego klechy, bo kazdy moze wejsc na podest i pieprzyc banialuki, winie tych co sluchaja,Boze cos Ty za narod wychowal Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:29 jacek226315 napisał: > a ja nie winie tego oblakanego klechy, bo kazdy moze wejsc na podest i pieprzyc > > banialuki, winie tych co sluchaja,Boze cos Ty za narod wychowal Mamy do czynienia z fenomenem na światową skalę. Rydzyk zrobił karierę i pomimo tego, że plecie androny, wciąż ma wiernych ludzi, ktorych udało mu się zmanipulować. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Fenomen Rydzyka 15.07.07, 19:51 saszenka2 napisała: > Mamy do czynienia z fenomenem na światową skalę. Rydzyk zrobił karierę i pomimo > > tego, że plecie androny, wciąż ma wiernych ludzi, ktorych udało mu się > zmanipulować. ****************************************** To nie jest żaden fenomen. Zawsze i wszędzie znajdzie się grupa bezmyślnych jełopów, gotowych słuchać nawiedzonego durnia (i wydrwigrosza), uproszczającego ich problemy życiowe do wskazania wroga. Sekty powstają na całym świecie, bez względu na zamożność i wykształcenia danego społeczeństwa. Jednak brak dostępu do dóbr doczesnych, niepewność jutra i słabe wykształcenie zazwyczaj zwiększają trzódkę wiernych durni. Polskim fenomenem jest wieloletnia obojętność państwa i kościoła wobec sekty Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnuszka Re: Fenomen Rydzyka 15.07.07, 22:25 Na całe szczęście ta sekta szybko wymrze. Choć, niestety, pojawiają się młodzi głupcy, dający się omotać paranoicznym przemowowm lub chcący szybko zrobić karierę, wszystko jedno, jak byle jaką... Odpowiedz Link Zgłoś
12345ty Re: Fenomen taśm. Nie mają końca. 15.07.07, 22:29 Ciągle są wytwarzane nowe kawałki tak zwanych taśm Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Popyt na tasmy , wiekszy niz podaz 16.07.07, 02:22 szmatlawki niech napisza raz co madrzejszego, moze zaczne je czytac Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Fenomen Rydzyka 16.07.07, 14:39 czarnuszka napisała: > Na całe szczęście ta sekta szybko wymrze. Choć, niestety, pojawiają się młodzi > głupcy, dający się omotać paranoicznym przemowowm lub chcący szybko zrobić > karierę, wszystko jedno, jak byle jaką... Zatem nie wymrze. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:29 virtualtrancer napisał: > Klecho, zanim zaczniesz prawic kazania, naucz sie jezyka polskiego!!! Nie > wiem jak ludzie moga cie rozumiec. Rydzyk nadrabia mową ciała..;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:45 być może... taka gerontofilia z fetyszem w postaci beretu własnej roboty, koniecznie moherowego..;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
12345ty Re: Rydzyk nie koszerny. Zjeść go nie można. 15.07.07, 22:33 Proponuję nienawistnikom przyzwyczaić się do tej wspaniałej postaci. A przede wszystkim przyzwyczaić się do tego, że ktoś może myśleć i mówić inaczej niż każą kanony poprawności wysmażone w Gazecie Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
scorcerer_savine Re: Rydzyk nie koszerny. Zjeść go nie można. 16.07.07, 13:53 ... a także kultura oraz prawa zawarte w konstytucji. Zastanawiające jest że tylko o.Rydzyk może mówić całą prawdę, chociażby najbardziej wulgarną (o, przepraszam, prawdziwą) o wszystkich i wszystkim bez żadnych konsekwencji. Ciekawe czy za "spieprzaj dziadu" też Kaczor by udawał że nic się nie stało... Odpowiedz Link Zgłoś
realkrzysiek Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 20:12 virtualtrancer napisał: On wcale nie jest paranoikiem, bo to wielki cwaniak wykorzystujący ludzkie słabości, przedewszystkiem ludzi starszych i słabo wykształconych. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 14:15 realkrzysiek napisał: > virtualtrancer napisał: > > On wcale nie jest paranoikiem, bo to wielki cwaniak wykorzystujący ludzkie słab > ości, przedewszystkiem ludzi starszych i słabo wykształconych. Oglądam czasem TV TRWAM i stwierdzam ze smutkiem, że tzw. "ludzi starszych" jest tam coraz mniej, natomiast coraz więcej młodzieży i ludzi w sile wieku. Tak więc liczenie na to, że biologia rozwiąże ten problem są płonne. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 20:45 To jest prymitywny ale cwany i mający smykałkę do interesów człowiek. Czasami dziwiłem się dlaczego ludzie, wydawałoby się "na poziomie", zadają się z kimś takim lecz sprawa jest prosta. Pieniądze i władza kuszą i deprawują. Im wszytkim trzeba stawic opór. Cieszę się, że pojawiają się następne osoby podpisujące się imieniem i nazwiskiem. Pozdrawiam wszystkich Eugeniusz Pupecki, Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Ale super akcja. BRAWO Wprost... 15.07.07, 20:48 Godni pochwały są przede wszystkim studenci, którzy te taśmy nagrali i udostępnili gazecie. Chciałbym ich poznać. Zasługują na honory w wolnej Polsce. Eugeniusz Pupecki, Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 zdebilałes? wprost działa na zlecenie kaczki 15.07.07, 21:04 robi slepo to, co mu kaczynski każe Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 18:56 liber444 napisał: > jak długo jeszcze mamy czytać o tym psychopacie? Tak długo, aż wreszcie sprawa zostanie rozwiązana. W przypadku Wielgusa można się było porzygać od ciągłego międlenia tej samej kwestii przez wszystkich całe dwa tygodnie - a dzisiaj, pół roku później, 95% ludzi w Polsce nie wie, gdzie jest ów gieroj od ingresu. To samo powinno być z Ryziolem - gadanie do obrzydzenia, aż wreszcie Watykan się zdecyduje, żeby świra uspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 20:15 "Szukanie O. Dyrektorowi miejsca na Madagaskarze jest nieludzkie. W historii świata nie było niczego gorszego niż nagranie cudzego wykładu" (Antoni Dydycz w Radiu Maryja, 14.07.2007) nie no, he he nieźle się uśmiałem... niezły Radiomaryjny rodzynek :) glosrydzyka.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 21:15 Dzięki za uznanie. Staram się na bieżąco wyłapywać takie smaczki i wrzucać do moich sygnaturek (proszę porównać poprzednie). Co prawda, na forum GW pojawiają się ponure zdeby, twierdzące że (podobno) są ateistami, a mimo to oburzające się na moje postępowanie, które jest wg nich "wykorzystywaniem religii do celów świeckich i wyśmiewaniem wiary katolickiej", ale na debilne umysły nic nie poradzę. Nie wiem, czy wypowiedź Dydycza można znaleźć w necie (na portalu u Ryziola), ale jeżeli tak (jeszcze nie sprawdzałem), to chyba ją sobie ściągnę na kompa, bo nikt mi nie uwierzy, gdy przedstawię cytaty - Mrożek wysiada (jak widać zresztą z mojej obecnej sygnaturki). Pozdrawiam wszystkich zdrowomyślących Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Re: Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 21:32 > "Szukanie O. Dyrektorowi miejsca na Madagaskarze jest nieludzkie. PRAWDA! Czym ludzie na Madagaskarze zasłużyli na tak dotkliwą karę? "Miłuj bliźniego swego" a nie zsyłaj na niego strasznej plagi ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 21:29 Co Ci z Madagaskaru winni,że chcecie ich pokarać tym tłustym wieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
khaern do liber444 15.07.07, 18:57 tak dlugo dopoki czesc tego spoleczenstwa nie przejrzy na oczy ( co sie raczej nie stanie ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Hej Mikrusy gdzie jesteście ? 15.07.07, 19:28 Nie mówię o dwóch młotkowych niewielkiego wzrostu ,ale o was wyznawcy Rydzyka. Przecież ten gośc ma was w pogardzie , w sumie to jednak jedyny normalny i ludzki odruch Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:00 Czlowiek roku (nie wyroku): rydzyk sztuk jedna. Ze swieca szukac drugiego takiego, co by tak umial do absurdu doprowadzic, ze szczetem osmieszyc i skutecznie obrzydzic ciemnogrodzki szowinizm proletariatu, chamski populizm zabobonnego fundamentalizmu i naiwne poganstwo moherowej sekty. A przy tym bez wysilku ocykal podludzi na ciezkie pieniadze, wybudowal imperium finansowe i w glos nabija sie teraz z maluczkich, ktorzy oddali mu swe sumienia, umysly i portfele. Tak trzymac, to najlepszy kabaret jaki mielismy okazje ogladac. Wszystkie eseldupki razem wziete takiego durnia z ciemnych mas nie umialy zrobic jak jeden cwany kabareciarz rydzyk, mistrz nad mistrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker J. R. Nowak - ideolog Rydzyka 15.07.07, 20:20 i pupilek szmalcownika Kobylańskiego. Lubi stawiać pytania "retoryczne", więc i ja zapytam: czy zbieżność w czasie jego "Raportu" z antysemickimi filipkami Rydzyka jest przypadkowa? Odpowiedzcie sobie sami: raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=184 Odpowiedz Link Zgłoś
kxx1 Kawał: jak Rydzyk przeprosił prezydenta: 15.07.07, 19:00 - halo, Jarosław? - nie, Lech - to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Kawał: jak Rydzyk przeprosił prezydenta: 15.07.07, 19:07 Mocne. :> Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Wprost tak długo będzie walic w sromotnika 15.07.07, 19:02 dopóki psiorkowate nie przejmą znacznej części rydzykowego elektoratu. I o to w tych enuncjacajch chodzi, a nie święte oburzenie skundlonego i dzialającego na polecenie PiS "Wprost". Tę sama technikę i w tym samym celu zastosowano wobec buraka z samoobrony. Dotychczas Lepper psiorkowatym nie śmierdział. Teraz zaczyna cuchnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Wprost tak długo będzie walic w sromotnika 15.07.07, 19:14 Tamto nagranie powinno wystarczyć do odwołania Rydzyka. Tak w ogóle już dawno sobie naskrobał, już dawno temu powinni go usunąć. Jednak znając życie, sądzę, że Rydzyka i po tym nie wyrzucą, bo on jest nietykalny, ma swoich zmanipulowanych ludzi, i pieniądze. Jak widać jego obsesja na temat Żydów nie zna granic. Może on sam ma pochodzenie żydowskie, że prezentuje tak silnie zakorzenioną postawę antysemicką? Niech dużo o nim mówią, trzeba zmusić Kościół do interwencji. Oni muszą zobaczyć, że społeczeństwo żąda interwencji, Kościół nie może nieustannie przerzucać odpowiedzialność za Rydzyka z jednej instytucji na drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
b.kiddo Re: Wprost tak długo będzie walic w sromotnika 15.07.07, 19:38 Tu sie mozna podpisywac :) www.ckid.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 [...] 15.07.07, 20:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wprost pracuje dla kaczek... to oczywiste 15.07.07, 20:43 dostają "przypadkiem" odpowiednie "przecieki" w odpowiednim czasie ... tylko kaczynski nie widzi, ze to sterowane ale to pewnie dlatego, ze to on steruje:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Za prawdę? 15.07.07, 19:18 dlaczego ocenzurowano pierwszy post, za nazwanie rydzyka psychopatą? Za prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Za prawdę? 16.07.07, 14:06 historyk12 napisał: > dlaczego ocenzurowano pierwszy post, za nazwanie rydzyka psychopatą? Za prawdę? Nie, za zdradę tajemnicy państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 19:18 Ten facet gada jak opętany. Trudno zrozumieć momentami o co mu chodzi. Jakieś półsłówka, pojedyncze wyrazy. Ja się dziwię, że on ma publiczność na tych swoich wykładach. Ja bym tego słuchac nie mogła. - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny Rydzyka do egzorcysty....+ 1 rok w zenskim zakonie 15.07.07, 19:21 hihi, on o sklonnosciach wiadomo jakich cierpial by podwójnie Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 19:23 oldbay napisała: > Ten facet gada jak opętany. Trudno zrozumieć momentami o co mu chodzi. Jakieś > półsłówka, pojedyncze wyrazy. Ja się dziwię, że on ma publiczność na tych > swoich wykładach. Ja bym tego słuchac nie mogła. > - > oldbay Słuchanie jego wystąpień wymaga maksymalnego skupienia, a i tak często nie wiadomo, co autor miał na myśli. On tak się plącze w tych swoich wywodach, miesza jedną kwestię z drugą, nie stosuje podstawowych zasad języka polskiego. Dla mnie jest to męczące. Współczuję jego studentom, którzy muszą wywnioskować, o co mu chodzi. Dziwię się natomiast członkom jego sekty, że tego słuchają i jeszcze wielbią Rydzyka za jego brednie. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 19:26 "studenci" :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 20:01 oldbay napisała: > Ten facet gada jak opętany. Trudno zrozumieć momentami o co mu chodzi. Jakieś > półsłówka, pojedyncze wyrazy. Ja się dziwię, że on ma publiczność na tych > swoich wykładach. Ja bym tego słuchac nie mogła. > - > oldbay -Bo Twoim błędem jest, że chcesz zrozumieć! Nie myśl, czuj! Czuj się skrzywdzona, czuj nienawiść do krzywdzących, do tych co "mają lepiej", poczuj, że on czuje taką sama nienawiść, twoja nienawiść: dobrze mówi, jest "swój"! W ten prosty sposób szybko też zostaniesz "moherem", zupełnie bezboleśnie i bezmyślnie! Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 20:20 No i przede wszystkich zwalaj wszystko co ci w życiu nie wyszło na enigmatycznych "ich"! Oni oni oni oni oni oni! To wszystko ich wina! Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 20:22 > No i przede wszystkich zwalaj wszystko co ci w życiu nie wyszło na > enigmatycznych "ich"! > Oni oni oni oni oni oni! To wszystko ich wina! Albo po prostu na zydów, po co kombinować :) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 23:00 To moim zdaniem najtrafniejsza diagnoza tego całego "fenomenu", szukanie kozłów ofiarnych w enigmatycznych "ich", a tak przy okazji to dobry interes dla Rydzyka i jego zwierzchników, bo wiecie no...odszkodowania są bardzo kosztowne. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Niech go wreszcie ktoś przebada, albo... 15.07.07, 19:22 przynajmniej zlustruje. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Niech go wreszcie ktoś przebada, albo... 15.07.07, 19:26 czaromir napisał: > przynajmniej zlustruje. Kiedy mówi się o lustrowaniu duchownych, o lustrowaniu dziennikarzy-księży, to Kościół nagle sobie przypomina, że istnieje coś takiego jak konkordat. Czemu nie chce dać dobrego przykładu swoim wiernym? Kościół ma ogromną siłę oddziaływania na ludzkie umysły, a co za tym idzie, polską rzeczywistość. Duchowni to także obywatele i prawo państwowe też ich obejmuje. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny jak to po polsku ? 15.07.07, 19:24 > Tak patriotycznie, historycznie, po polsku: Batory. po wegiersku Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do innego 15.07.07, 19:27 kraju, będzie święty spokój z tą karykaturą duchownego...;) Odpowiedz Link Zgłoś
strahnawruble Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 19:30 Byle nie do UK :) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 19:46 jak najdalej od Polski, może być Australia...?!...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 20:10 isa.stern napisała: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do innego > kraju, będzie święty spokój z tą karykaturą duchownego...;) > Obawiam się, że ten "inny kraj" może uznać to za akt wrogi, może nawet "cassus belli" i co wtedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 20:18 Najlepiej, gdyby go gen. Tobin wysłał na front, np. do Iraku albo Afganistanu. Tam miałby co robić do końca świata i ... 1 dzień dłużej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
fjacek Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 23:02 Obawiam się że to nic nie da. Znając operatywność ojca dyrektora otworzy kolejną filię RM (np w Awganistanie) założy telewizję satelitarną i będzie nadawał na tych samych częstotliwościach. Jedyne rozwiązanie to wysłać go na księżyc lub na Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
joke666 oj Rydzyk.... 15.07.07, 19:30 I wyszło szydło z worka... ale lud i tak mu będzie wierzył. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: oj Rydzyk.... 16.07.07, 14:09 joke666 napisał: > I wyszło szydło z worka... ale lud i tak mu będzie wierzył. "W co motłoch bez dowodu uwierzył, jakże moglibyśmy przy pomocy dowodów obalić?" (F. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe czy JP2 był dumny z radia maryja i jego działań? 15.07.07, 19:32 jest to trochę jego dzieło Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: czy JP2 był dumny z radia maryja i jego dział 15.07.07, 19:34 wujaszek_joe napisał: > jest to trochę jego dzieło Jan Paweł II mógł za życia interweniować i jakoś rozwiązać ten problem, lecz nie zrobił nic, aby Radio Maryja nie psuło wizerunku Kościoła. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: czy JP2 był dumny z radia maryja i jego dział 16.07.07, 09:12 Za życia JP II ksiądz Rydzyk nie miał takiego wsparcia ze strony rządzących więc nie pozwalał sobie zbyt wiele. Teraz poczuł wiatr w żagle i pokazał swoje całe oblicze.No i nie należy utożsamiać RM z jego Dyrektorem. Radio to instytucja, która w prawdziwie chrześcijańskich rękach mogłaby zrobić wiele dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a skad to wiesz? przeciez krytykował rydza 15.07.07, 21:50 złodzieja z Torunia wiec, jak to jest? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Czy was tam przygłupy już całkiem pogięło? 15.07.07, 19:35 To są powszechnie znane rzeczy. Może tylko dla czytelników Gazety będą odkrywcze. Odpowiedz Link Zgłoś
interr Re: Czy was tam przygłupy już całkiem pogięło? 15.07.07, 21:27 jama314 napisał: > To są powszechnie znane rzeczy. Może tylko dla czytelników Gazety będą odkrywcz > e. Nie da rady... to dom kilkunastu wariatow. Jest takie polskie przyslowie "cieszy sie ten kto sie cieszy ostatni", a oni ciesza sie zawsze na poczatku, ale za to jak sie ciesza... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Zgadza się zacznijmy likwidację od najgorszych... 15.07.07, 22:54 Według mnie to Gazeta, Wprost, TVN... Odpowiedz Link Zgłoś
interr Re: Zgadza się zacznijmy likwidację od najgorszyc 15.07.07, 23:29 jama314 napisał: > Według mnie to Gazeta, Wprost, TVN... Oj, co to bedzie, co to bedzie, bluzgi, strach i piana wszedzie... I trzeba na poczatek przeznaczyc polowe budzetu panstwa polskiego na NOWE POLSKIE MEDIA, a zwyciestwo jest gwarantowane. Dzisiaj nie ma nic wazniejszego niz media, polskie media w polskich rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Czy was tam przygłupy już całkiem pogięło? 16.07.07, 00:01 "Powszechnie znane" znaczy sie znane tylko w Rydzystanie. Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawdobry Rydzyk - jedyna miłość Jarosława Kaczyńskiego? 15.07.07, 19:36 Czyżby w kąt poszła mama, kot i Szczypińska? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rydzyk - jedyna miłość Jarosława Kaczyńskiego 15.07.07, 19:48 może Rydzyk powiedział Jarowi: "Ty mikrusie" i od razu p. Ka poczuł, ze nic więcej się nie liczy...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Rydzyk - jedyna miłość Jarosława Kaczyńskiego 15.07.07, 20:38 isa.stern napisała: > może Rydzyk powiedział Jarowi: "Ty mikrusie" i od razu p. Ka poczuł, ze nic > więcej się nie liczy...;)) > :P Myślisz, że Jot Ka lubi być poniżany? I to przez obleśnego faceta w sukience? Wszystko jest możliwe. Sukienka przypomina mu matkę, a facet to jego naturalna orientacja. Niedługo i to muchomor wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
hassprediger ...no wreszcie mamy swego razputina... 15.07.07, 19:44 tak kobiety na niego lecą nawet pubicznie nie może się im oprzeć;))) ''Redemptorysta opowiada także jak podczas z jednej z demonstracji zorganizowanej przez Radio Maryja zachował się w stosunku do uczestniczących w niej kobiet. " Jak te kobiety rzucały się na mnie! Odpychałem je, mówiłem: nie tutaj, nie teraz! [śmiech studentów]. A one: Proszę ojca! [ojciec Rydzyk udaje głos rozhisteryzowanej kobiety]. Jedna szła ze mną i szło pełno tych mikrusów. Co miałem zrobić?". Odpowiedz Link Zgłoś
sliwisd Re: Rydzyk to paranoik. 15.07.07, 20:32 Rydzyk to szambo, spuscic wode i po smrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 No to raczej ojciec Dyktator wyleci... 15.07.07, 19:41 i będzie święty spokój. Zapewne za tydzień będzie dalsza porcja nagrań tych Rydzykowych bzdur, ale to bardzo dobrze. Jest szansa, że ten fałszywy prorok i pseudoduchowny przestanie mamić naiwnych ludzi na taką skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: No to raczej ojciec Dyktator wyleci... 16.07.07, 14:10 wuk4 napisał: > i będzie święty spokój. > > Zapewne za tydzień będzie dalsza porcja nagrań tych Rydzykowych bzdur, ale to > bardzo dobrze. Jest szansa, że ten fałszywy prorok i pseudoduchowny przestanie > mamić naiwnych ludzi na taką skalę. Nie ciesz się przedwcześnie. Ja myślę, że nic mu nie zrobią. Omamieni ludzie są potrzebni włdzy świeckiej i Kościołowi. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras To juz nie jest sekta ,a po prostu banda!!! 15.07.07, 19:49 Nawet sekty kieruja sie jakimis wartosciami,a RM to po prostu z?odziejski gang! Odpowiedz Link Zgłoś
falbanna Zazdrość zżera ojdyra, 15.07.07, 19:55 taki Soros dorobił się na amerykańskiej giełdzie milionów a ojdyro tak nie potrafi! a przecież by chciał bo jeszcze tego i owego trzeba kupić, radyjo wzmocnić. Przydałby się taki Soros a on woli szatanowi pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
niklot1160 Najlepsze ,że winnymi ,ewentualnych,.... 15.07.07, 19:56 sankcji Rzymu w stosunku do...o.Rydzyka będą....ateiści czyli postkomuchy oraz niechrześcijanie czyli żydzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Najlepsze ,że winnymi ,ewentualnych,.... 16.07.07, 00:05 Nie zapominaj o masonach, ubekach, komuchach, krasnoludkach i kosmitach. Odpowiedz Link Zgłoś
mars_99 co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 19:59 Zydzi narzucili PL ustroj dzikiego, zlodziejskiego kapitalizmu wiernopoddanczego zbojeckiej hameryce i miedzynarodowym koncernom. Co potem nastapilo to wszyscy wiemy: Zydzi Sachs,Balcerowicz, Mazowiecki,Gieremek,Kwasniewski itp itd.. a obecnie kurduple ktore spelniaja kazde zyczenia zydow i hameryki.. wot obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:07 wot podatny na propagande jestes... wot idiot... Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:29 @mars99: zapomniałeś o Marsjanach, masonach, cyklistach, terrorystach, liberałach i wielu innych ukrytych wrogach Polski. Jezuici z królem Zygmuntem III dorzuciliby jeszcze innowierców, Moskwę, Szwecję. Jeśli wszyscy przy władzy to Żydzi, to strasznie ich dużo. Może ty również jesteś Żydem? Aha, jeśli jesteś chrześcijaninem to wiedz że wierzysz w żydowskiego Boga, Żyda Jezusa, oddajesz cześć Żydówce Maryi i 12 Żydom Apostołom, czytasz żydowską Biblię i Dzieje Apostolskie. Trochę dużo żydowskich wątków w twoim życiu, nieprawdaż?? Zmień wiarę na buddyzm albo rodzimą wiarę (pogaństwo), bo tam nie wpływów żydowskiej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ty Biblia:"Zamknęli drzwi w obawie przed Żydami". 15.07.07, 22:38 A w Polsce drzwi nie zamknęli i wszedł Soros ze swoją podstępną fundacją. I jak przewrotnie ją nazwał "Fundacja Batorego". Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Biblia:"Zamknęli drzwi w obawie przed Żydami" 15.07.07, 22:51 12345ty napisał: > A w Polsce drzwi nie zamknęli i wszedł Soros ze swoją podstępną > fundacją. I jak przewrotnie ją nazwał "Fundacja Batorego". Nie pisz, że to Biblia, tylko "neobiblia" pełna tego rodzaju antysemickich głupot, które ciebie najwyraźniej kręcą. Dlaczego nie napisałeś, że Jan wiąże to z oszustwem wszechczasów o "zmartwychwstaniu" rebego J. Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ty Re: Biblia:"Zamknęli drzwi w obawie przed Żydami" 15.07.07, 22:58 Mnie nie kręcą antysemickie głupoty, bo ich w ogóle w Polsce nie dostrzegam. To była odpowiedź na post poprzednika, żeby na "neobiblię" się nie powoływał. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: Biblia:"Zamknęli drzwi w obawie przed Żydami" 15.07.07, 23:18 Jeśli antysemityzmu w Polsce nie dostrzegasz to jesteś po prostu ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma ja też antysemityzmu, w formie zinstytucjnalizowan 15.07.07, 23:25 w Polsce niedostrzegam. Znaj proporcje mocium panie. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 23:11 To Ty nie wiesz,że to pogańska wiara polakierowana chrześcijaństwem ze względów politycznych? To z chrześcijaństwem, Jezusem i Biblią ma niewiele wspólnego, bo przyznam,Ci,że logicznie myślący chrześcijanin nie może być antysemitą. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:33 mars_99 napisał: .. wot obciach. I wyszło szydło z moskalskiego wora :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:42 mars_99 napisał: > Zydzi narzucili PL ustroj dzikiego, zlodziejskiego kapitalizmu > wiernopoddanczego zbojeckiej hameryce i miedzynarodowym koncernom. > Co potem nastapilo to wszyscy wiemy: Zydzi Sachs,Balcerowicz, > Mazowiecki,Gieremek,Kwasniewski itp itd.. a obecnie kurduple ktore > spelniaja kazde zyczenia zydow i hameryki.. wot obciach. Zaraz, zaraz - to narzucili komunizm czy kapitalizm? Jak każdy antysemita jesteś niekonsekwentny, a może tylko... głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:47 Po pierwsze geremek, a nie Gieremek, naucz sie pisać po polsku synku, po drugie Mazowiecki nie jest żydem, ma udokumentowaną historię rodziny, która wywodzi się z drbnej polskiej szlachty łgarzu jeden, po trzecie przestań bredzić kretynie:D ------------------ Forum przeprasza za Palestrinę, Galbę, Poszeklu, wet3 i innych szczekaczy na żołdzie pisiorków Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 21:04 Nie czaisz fali - ma udokumentowaną historię rodziny bo została sfałszowana przez Żydów. Ludzie po grzybkach żyją we własnym świecie - nie pogadasz. Jak widzę takie posty to od razu kojarzy mi się "Cud Purymowy". Odpowiedz Link Zgłoś
krol.neostrady Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 21:50 y.y napisał: > Mazowiecki nie jest żydem, ma udokumentowaną historię rodziny, która wywodzi > się z drbnej polskiej szlachty a jakby nie miał, to co ? taki np. Michnik nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
12345ty Re: co do Zyda to ma absolutna racje, bez dyskusji 15.07.07, 22:45 "...Mazowiecki nie jest żydem, ma udokumentowaną historię rodziny, która wywodzi się z drbnej polskiej szlachty..." - odległy potomek Konrada Mazowieckiego, który sprowadził Krzyżaków na polskie ziemie. Taki odległy jak stąd do Israela. Co innego Dawid Warszawski, bo ten wywodzi się z polskiej szlachty wprost z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 21:01 Ten "dziki, złodziejski" kapitalizm to droga, którą przeszły kraje na zachodzie w czasie gdy my mieliśmy "cywilizowany, prospołeczny, uczciwy" socjalizm. Jeśli nie urodziłeś się po 1985 to powinieneś coś jeszcze pamiętać jak to było. A tak swoją drogą to widzenie wszędzie Żydów jest bardzo ciekawe. Amerykanie - Żydzi, NKWD - Żydzi, Banki - Żydzi, KC - Żydzi, UE - Żydzi. Jednym słowem Żydzi to WSZYSCY. A może powinienem zapytać - kto NIE JEST Żydem? Może gdzieś jest jakaś lista? To niesamowite - Polska to naprawdę kraj gdzie Żydem można zostać mianowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 21:21 nikodem_73 napisał: > A tak swoją drogą to widzenie wszędzie Żydów jest bardzo ciekawe. Amerykanie - > Żydzi, NKWD - Żydzi, Banki - Żydzi, KC - Żydzi, UE - Żydzi. Jednym słowem Żydzi > to WSZYSCY. A może powinienem zapytać - kto NIE JEST Żydem? Może gdzieś jest > jakaś lista? To niesamowite - Polska to naprawdę kraj gdzie Żydem można zostać > mianowanym. Odpowiedni cytacik z Radia-Bez-Twarzy: [rozhisteryzowana kobieta - a może to dzwonił sam Ojciec Dyktator, on tak dobrze imituje głosy] "Prawdziwi Polacy są dzisiaj w Polsce mniejszością!". Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 23:22 Pewnie, wystarczy ,że się z Rydzykiem nie zgodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: co do Zyda to ma absolutna racje 16.07.07, 14:26 nikodem_73 napisał: > Ten "dziki, złodziejski" kapitalizm to droga, którą przeszły kraje na zachodzie > w czasie gdy my mieliśmy "cywilizowany, prospołeczny, uczciwy" socjalizm. Jeśli > nie urodziłeś się po 1985 to powinieneś coś jeszcze pamiętać jak to było. > > A tak swoją drogą to widzenie wszędzie Żydów jest bardzo ciekawe. Amerykanie - > Żydzi, NKWD - Żydzi, Banki - Żydzi, KC - Żydzi, UE - Żydzi. Jednym słowem Żydzi > to WSZYSCY. A może powinienem zapytać - kto NIE JEST Żydem? Może gdzieś jest > jakaś lista? To niesamowite - Polska to naprawdę kraj gdzie Żydem można zostać > mianowanym. W III Rzeszy też tak było. Himmler mawiał: "To ja decyduję, kto jest Żydem". Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: co do Zyda to ma absolutna racje 16.07.07, 00:11 Nie zapominaj o Zydach Walesie, Kaczynskich, Wojtyle, Glempie, Pilsudskim, Gomulce, Ziobrze, Szczygle, Giertychach, Lepperze, Orzechowskim, Fotydze, Szczypinskiej, Zalewskim, Sobeckiej, Sowinskiej, etc. etc. nie mowiac juz o Zydzie Rydzyku. Wszyscy sa Zydami, wlacznie z twoimi rodzicami. Tylko ty i Jezus nie jestescie Zydami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
saed Re: co do Zyda to ma absolutna racje 16.07.07, 08:09 Ja dla przykładu byłem już nazywany Żydem setki razy. Parę razy nawet - w "ostrej dyskusji" - przez własnego ojca. Swoją drogą ciekawe, że w XXI wieku ludzie nie wierzą już w potwory, ale wiara w Żyda - odwiecznego wroga, który odpowiada za całe zło świata (z antysemityzmem włącznie) - pozostała. Mit wiecznie żywy... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: co do Zyda to ma absolutna racje 16.07.07, 14:57 elucidator napisał: > Nie zapominaj o Zydach Walesie, Kaczynskich, Wojtyle, Glempie, Pilsudskim, > Gomulce, Ziobrze, Szczygle, Giertychach, Lepperze, Orzechowskim, Fotydze, > Szczypinskiej, Zalewskim, Sobeckiej, Sowinskiej, etc. etc. nie mowiac juz o > Zydzie Rydzyku. Wszyscy sa Zydami, wlacznie z twoimi rodzicami. Tylko ty i Jezu > s > nie jestescie Zydami. :) Dowcip z czasów PRL: "Jaka jest różnica między rządem rumuńskim a polskim? Że w rządzie rumuńskim jest połowa Żydów, a połowa Rumunów. A w rządzie polskim? Nie ma Rumunów!". Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 :-)) 15.07.07, 20:11 Jestem ciekawy czy Izrael też ma u siebie takich pajaców którzy wszędzie węszą polski, czeski czy francuski spisek:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
joke666 Re: :-)) 15.07.07, 20:15 Zakładam że tak, tacy ludzie, pełni nienawiści są wszędzie, tylko zastanawia mnie jedno skąd biorą poparcie?? Czyżby na świecie (ale także i w Polsce) były stada baranów??(mam na myśli ludzi którzy dają sobą dowolnie manipulować) Czy Ci ludzie nie widzą tego co Rydzyk i rząd wyprawiają? Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: :-)) 15.07.07, 20:43 Nie wydaje mi się by była to kwestia naszego narodu. Nie jesteśmy ani mniej ani bardziej poddatni na manipulację niż inni. Rzecz polega pewnie na tym z jaką intensywnością i jak długo ludzmi się manipuluje. Poza tym Rydzyk i jego współpracownicy jasno określają wrogów kościoła, jasno precyzują źródło wszelkiego zła, jasno precyzują źródło kłopotów swoich wyznawców. Żydzi, postkomuniści i liberałowie. Czasami inne sekty, czasami masoni. Koniec listy! I trwało to sobie tak jakiś czas aż sekta stała się znaczącą siłą polityczną albo inaczej siłą która może dać władzę. Przez wiele lat wszyscy którzy mogli coś z tym zrobić biernie się temu przyglądali. Jedni ze zgrozą inni z zachwytem ale nikt nie reagował. No a teraz stał się to duuuży problem i też w sumie nie wiadomo co z nim zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ty Re: Szatan kręci i prycha,okropne to Radio Marycha 15.07.07, 23:03 Masz szatana w sobie samym. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Szatan kręci i prycha,okropne to Radio Marych 15.07.07, 23:23 Tia... To może przypomnij mi cytat z Biblii, który nakazuje czcić "przenajświętszą panienkę"? Że o kulcie brata Tadeusza nie wspomnę, bo to po pierwsze ciężej byłoby udowodnić (a nie chce mi się), a po drugie to dowiedzenie tego kwalifikowałoby go na ekskomunikę by default. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: Szatan kręci i prycha,okropne to Radio Marych 15.07.07, 23:45 Tylko raz w Biblii "królowa niebios" jest wspomniana. W księdze Jeremiasza rozdziale 8 :"Dzieci zbierają drwa, a ojcowie rozniecają ogień;kobiety ugniatają placki dla królowej niebios, cudzym bogom wylewa się ofiary z płynów aby Mnie obrażać. Czy mnie tym obrażają-mówi Pan-czy raczej samych siebie ku zawstydzeniu własnemu? Dlatego tak mówi Wszechmocny Pan: Oto mój gniew zwzięty wyleje się, na to miejsce, na ludzi i na bydło, na drzewa polne i na płody rolne-płonąć będzie i nie zgaśnie." Sam Bóg uważa ten kult Maryjny za czyste bałwochwalstwo, bo z Marią matką Jezusa ta Maryja ma nic wspólnego, to pogańska bogininka z chrześcijańskim imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
joke666 Re: :-)) 15.07.07, 20:51 Wiadomo co zrobić.. "Do worka k.... , potrzymać tydzień i ch... " A tak na poważnie to rzeczywiście jest spory problem, ale nie ma problemów nie do rozwiązania. Jednak społeczeństwo jest za mało uświadomione, i wyobraża sobie żydów jako osoby bezwzględne, chytre, wyrachowane i "trzymające władzę" na świecie, a wielki "Krzyżowiec" o. Rydzyk prowadzi samotną krucjatę przeciwko złu, więc trzeba go ( i osoby z nim związane)wspierać. Odpowiedz Link Zgłoś