Dodaj do ulubionych

Nowe taśmy Rydzyka

15.07.07, 18:47
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • lidkawozniak Mały świntuszek ;) 15.07.07, 18:50

• anuszka_ha3.agh.edu.pl Serial - po jednej taśmie na każdy tydzień wakacji 15.07.07, 20:20
        Wprost dozuje emocje. Po jednej taśmie Rydzyka na każdy tydzień wakacji :-D
        Serial taki...

A tak na poważnie, to tym razem Rydzyk zechciał prezydenta i premiera nazwać
        ludźmi Sorosa, amerykańskiego Żyda rządzącego Polską. Ciekawe co teraz premier
        na to... :-))))
        • inquisition Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno: 15.07.07, 21:28
          Ciekaw jestem jednak, jak to jest, że skoro Polską rządzą Judaiści to dlaczego
          ocena z katolickiej religii będzie wliczona do średniej, a imperium rydzyka
          czerpie tak liczne benefity (np. dotacje, stypendia, zwolnienia z podatku) ze
          strony polskiego rządu?
          ___
          Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
          • inquisition Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno... 15.07.07, 22:20
            Hmm żadnych odpowiedzi? Pewnie nikt nie chce rozmawiać, z kimś z lobby
            antytpolskiego ;-)
            ___
            • almagus Re: To taka wiara posowiecka, Stalin też był ojcem 15.07.07, 22:47
              Róznica w tym, że on był wielu narodów, a ten udaje nacjonalistę i z tej gleby
              żyje.

Wykrętny powstań ludu ziemi.
              Przekręty to naszej wadzy miód.
              TiVi Trwam natchnie promiennymi.
              Dziś wiedzie nas na bój, na trud. ...

LiS i PiS wznosi wspólny śpiew.
              Wtórują nam kościelne dzwony.
              Niosą pieniędzy grom, wiele dziew.
              Ojciec Rydzyk woła siew, siew, siew.
              Prawicy kolor jest czerwony.
              A wrogom CeBeA upuści krew!

• 12345ty Re: Stalin też był ojcem i twórcą żydokomuny. 15.07.07, 22:54
                "Najlepszymi komunistami w Polsce będą Żydzi". Masowo wysyłał ich
                do Polski obdzielając wysokimi stanowiskami głównie w UB.
                W ten sposób pozbył się Żydostwa ze swojej ojczyzny i zatruł
                buntowniczą Polskę.
                Dwa w jednym.
                • almagus Re: Stalin też był ojcem i twórcą żydokomuny. 16.07.07, 01:04
                  Oni pamiętają!

Dorzućmy jeszcze ohydę z dziadkiem D.Tuska
                  Złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze poza prawem!
                  Cóż dodać, faszyści , nietolerancja, zaczęło się od dziadka Tuska.
                  Prezydent wybrany na faszystowskim oskarżeniu.
                  Do którego pokolenia należy legitymować się, że nie jest się żydem,
                  dziedzicznym gejem, genetyczny AKowiec, "ta matka wychowała ich na prawdziwych
                  Polaków" to złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze tak mówi.
                  J. Kurski jest portretem tej koalicji i sieg hail jeszcze giertychów,
                  gloryfikacja hitlera przez leppera!

Wychowankowie ojca dyrektora obejmują stanowiska, nazywają się Młodzież
                  Wszechpolska.
                  Polski aryjczyk szuka "żyda", raczej geja, komucha, agnostyka, dziewczynę w
                  ciąży.
                  Ryby uczy pływać, jego koalicjanci obiecali wyborcom wszak ryby w płynie ,
                  łapane na obiecanki cacanki!

Skanduje.
                  Jak Bóg i Rydyk nam pomoże,
                  nasikamy naszym kaczkom morze.

Podpisał i pokazał PiSiORa jak Acuś?

Dla przypomnienia temu panu!

W 1942 r. zaczęły się pogromy.

Cytuję list z tego okresu:
                  " U nas był pogrom żydów przez dwa dni, wiele wywieźli, ale i wiele uciekło.
                  Ludność miejscowa ogołociła ich z rzeczy. Odbywało się coś takiego jak po
                  ucieczce bolszewików."

Z oryginału w języku niemieckim , rusińskim i polskim.

To należało podpisać za faszystów!

Zapewnienia w miejsce przysięgi.
                  I.
                  Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które mogłyby
                  uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do §§ 1i 2 rozporządzenia oznaczeniu
                  pojęcia „żyd’ w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 (Dz. Rozp. G.G.I,
                  str. 231) jestem żydem.
                  Brzmienie powołanych §§ 1i 2 są następujące:
                  § 1 O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa
                  jest używane pojęcie „żyd”, to należy pod tym rozumieć,
                  1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest żydem lub za żyda
                  jest uważany;
                  2. kto jako były obywatel polski albo jako bezpaństwowy według § 2 tego
                  rozporządzenia żydem lub za żyda jest uważany.
                  § 2. Żydem jest ten kto według rasy pochodzi przynajmniej od trzech dziadów i
                  babek, którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami.
                  Za żyda jest uważany ten, kto według rasy pochodzi od dwóch dziadów i babek,
                  którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami.
                  a) o ile od dnia 1 września 1939 r. należał do żydowskiej gminy
                  wyznaniowej lub później został do niej przyjęty,
                  b) o ile w chwili wprowadzenia w życie tego rozporządzenia był w związkach
                  małżeńskich z osobą pochodzenia żydowskiego lub później z takową osobą w
                  związki małżeńskie wstąpił,
                  c) o ile pochodzi on od żyda z stosunku pozamałżeńskiego w rozumieniu ust.
                  1 i był urodzony po dniu 31 maja 1941 r.
                  Żydem w pełnym tego słowa znaczeniu jest ten dziad, lub babka, którzy
                  należeli do
                  żydowskiej gminy wyznaniowej.
                  Zostałem pouczony, że za fałszywe zapewnienie w miejsce przysięgi poddam się
                  karze według § 156 ustawy karnej dla Rzeszy Niemieckiej z dnia 15.5.1871 r.
                  (Rgbl. S.127).
                  Elgenhändige Unterschrift
                  Własnorucznyj pidpis
                  Własnoręczny podpis …………………..
                  II.
                  Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które by mogły
                  uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do § 3 rozporządzenia o znaczeniu
                  pojęcia „żyd” w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 ( Dz. Rozp. G.G. I
                  str. 231) jestem „żydowskim” mieszańcem.

Powołany § 3 brzmi:
                  § O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa
                  jest w użyciu „żydowski mieszaniec” , to należy pod tym rozumieć.
                  1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest „żydowskim
                  mieszańcem”.
                  2. kto jako obywatel polski albo bezpaństwowy według rasy pochodzi od
                  dziada i babki lub jednego z nich, którzy są w całym tego słowa
                  znaczeniu „żydami”,
                  - o ile on według. § 2 ust. 2. nie jest uważany za „żyda”.
                  Przepis § 2 ust.3 ma odpowiednie zastosowanie ( p. wyżej).

Elgenhändige Unterschrift
                  Własnorucznyj pidpis
                  Własnoręczny podpis …………………..

Już historię starają się przerobić!
                  Ohyda!
                  J. Kurskiego nie ma, J. Kaczyńskiego , nie ma, R. Giertycha nie ma, A. Leppera
                  gloryfikującego hitlera nie ma, Rydzyka i jego biskupów nie ma, nie ma na
                  liście układu?
                  Sam widziałem zawarcie układu w TV Trwam!?
                  Ohyda i faszyzm w czystym wydaniu!

Szukałeś z ojcem, złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze żydów i liberałów?
                  Omawiałeś na wizji Trwam strategię z Jarosławem Kaczyńskim i Andrzejem
                  Lepperem przeciw Tuskowi?
                  Omawiałeś, to sobie poczytałeś skąd twoje i złodziej zawsze dziewica, teraz i
                  zawsze wzory!
                  • expert_spod_mostu_kierbedzia [...] 16.07.07, 02:16
                    • zora8 Re:Czy jest na forum kropidlo i swiecona woda ? 16.07.07, 02:25
                      • tarura Pora wysłać tego klechę gdzieś na antypody 16.07.07, 02:52
                        coby dzikusów nawracał - a może go tam zjedzą...
                        • tetlian Zapowiada się niezły serial 16.07.07, 06:55
                          Tydzień temu mieliśmy odcinek pilotażowy, dzisiaj kolejny epizod, i tak co
                          tydzień. W końcu Rydzyk zostanie zniszczony :) To będzie niezapomniane wydarzenie.
                          • zora8 Re: Zapowiada się niezły serial 16.07.07, 08:25
                            ta wojna potrwa, szybciej tobie sie znudzi odwiedzac to forum
                            • jwojnar Pycha to grzech? 16.07.07, 10:25
                              Tak mnie kiedyś uczyli, ale to sie musiało zmienić. Przynajmniej u
                              Redemptorystów. Co to wogóle jest za zakon? To bardziej przypomina szkołę
                              specjalną, której czolowi absolwenci zasilają kadrę i tak w kółko. Jeśli tak ma
                              wyglądać religia miłości, to wyrazy szacunku dla inteligencji i odwagi
                              cywilnej wyznawców.
                              • poszeklu Kolejne fragmenty swiezo nagrane w TVN. Cdn. 16.07.07, 13:45
                                Codziennie w studio pracuja eksperci, scenarzysci i rzeyserzy
                                nad kolejnym odcinkiem tzw. "Nagran ojca Rydzyka".
                                Zaklada sie ze ten serial bedzie kontynuowany w najblizszym polroczu.
                                Producent ma duze zamowienia i nie jest w stanie nadazyc, w zwiazku
                                z czym dalsze nagrania beda przygotowywane za granica.
                                • poszeklu Re: Kolejne fragmenty swiezo nagrane w TVN. Cdn. 16.07.07, 13:50
                                  Codziennie w studio pracuja eksperci, scenarzysci i rezyserzy
                                  nad kolejnym odcinkiem tzw. "Nagran ojca Rydzyka".
                                  Zaklada sie ze ten serial bedzie kontynuowany w najblizszym polroczu.
                                  Producent ma duze zamowienia i nie jest w stanie nadazyc, w zwiazku
                                  z czym dalsze nagrania beda przygotowywane za granica.

Grupa "zatroskanych o Kościół katolickich intelektualistów i
                                  publicystów" podpisała upubliczniony 13 bm. list otwarty,
                                  zarzucając ojcu Tadeuszowi Rydzykowi "pogardę wobec bliźnich -
                                  zarówno braci i sióstr wyznających tę samą wiarę w Jezusa Chrystusa,
                                  jak też braci i sióstr Żydów". Osoby, które jako pierwsze podpisały
                                  się pod tym listem, to niemal te same osoby, które w styczniu br.
                                  najgłośniej oskarżały ks. abp. Stanisława Wielgusa o współpracę z SB,
                                  a pół roku wcześniej z takim samym zapałem broniły współpracującego
                                  z SB ks. Michała Czajkowskiego.
                                  Duchowny ten krótko przed ujawnieniem dowodów współpracy domagał
                                  się usunięcia z Biblii treści rzekomo antysemickich oraz zrezygnowania
                                  z pieśni wielkopostnej "Ludu, mój ludu" i słów niektórych modlitw
                                  wielkopostnych.
                                  • jwojnar No i jesteśmy zdemaskowani! 16.07.07, 15:07
                                    Wstyd mi za siebie i za was wszystkich, którzy nie widzicie tak daleko i
                                    głęboko, jak poszeklu. Takie opinie trzeba znać, bo z ludźmni prezentującymi
                                    ten sposób rozumowania przyjdzie wkrótce polemizować przed wyborami.
                      • 2lkad1 Re:Czy jest na forum kropidlo i swiecona woda ? 16.07.07, 06:22
                        Uwaga, proszę Państwa - Zora8 chce przyjąć chrzest. Woda święcona i kropidło
                        wystarczą tylko w przypadku zagrożenia życia. Jeżeli natomiast jeszcze
                        zamierzasz pożyć - musisz przyprowadzić ze sobą wiarygodnych rodziców
                        chrzestnych - żadnych poputczyków - rewolucjonistów w służbie Teraz K. My.
                        Pamiętaj!
                        • zora8 Re:Czy jest na forum kropidlo i swiecona woda ? 16.07.07, 08:28
                          fajnie to napisales,szkoda ze nie mialam okazji zapoznac sie blizej z twoimi
                          postami, innymi, moglabym cos fajnego odpisac
                    • ffamousffatman Re: WPROST przynudza..pierdu..pierdu..taśma. .pie 16.07.07, 08:27
                      to nie pierdupierdu wprost przynudza tylko pierdupierdu fazer rycyk
                      jako kiedys sportowo sluchajacy rm sadze ze mamy jeszcze jakies 3 tygodnie tasm - rydzyk nie potrafi TYLKO godzine.

A Wprost to dzieli, zeby Jarek "geniusz-na-polnoc-od-tater" Kaczynski premier mial czas wkopywac sie tlumaczeniami, ze nic to.
                • ffamousffatman Re: Stalin też był ojcem i twórcą żydokomuny. 16.07.07, 08:19
                  12345ty - z falszywkami typu raport Bermana to na forum do radio maryja.
                  • zora8 Re: Stalin tez zasial ziarno/slowo/ SLD nie wymiga 16.07.07, 08:32
                    sie od tego, dzieci o tym sie ucza.
              • petro_ja Re: To taka wiara posowiecka, Stalin też był ojce 16.07.07, 01:41
                Almagus po raz pierwszy odzywam si ena Twoje pisanie...

A powod jet prosty! Super!!!

To co napisales jest wlasnie taakie jak napisales ...
          • konread Re: Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno: 15.07.07, 22:21
            Polską jak widać to trzęsą dwie organizacje finansowane przy ich powstaniu z
            Rosji za pośrednictwem Niemiec, czyli sekta RM i Samoobrona, zaś używając
            retoryki pana premiera, można powiedzieć że gdyby jakieś szatany z jakiejś obcej
            stolicy chciały kompromitować Polskę, to właśnie przez scenariusz rozgrywany
            przez lata przez te dwie organizacje:P
          • edyta4god Re: Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno: 15.07.07, 22:45
            Bardzo trafna uwaga!
          • koloratura1 Re: Zwolennicy RM wytłumaczcie mi proszę jedno: 16.07.07, 00:25
            inquisition napisał:

> Ciekaw jestem jednak, jak to jest, że skoro Polską rządzą Judaiści to dlaczego
            > ocena z katolickiej religii będzie wliczona do średniej, a imperium rydzyka
            > czerpie tak liczne benefity (np. dotacje, stypendia, zwolnienia z podatku) ze
            > strony polskiego rządu?

Zwolenniczką RM wprawdzie nie jestem, ale to wydaje mi się oczywiste: DLA ZMYŁKI!
            • zora8 Re: pare lajdakow to nie RM 16.07.07, 02:30
              chlopie tu nie ma ich,
      • debergerac No to - kierunek Zambia ;) 16.07.07, 13:31
        Radio Zambija

"...bo prawda was wyzwoli i dlatego właśnie
        powinniśmy się podzielić czy paciorkiem, kościanym kolczykiem
        bo bez tej drobnej ofiary płomień w narodzie zagaśnie
        więc każdy kto się czuję prawdziwym zambijczykiem

powinien wspomóc to dzieło. I jeszcze je bliźnim nieście
        że na to właśnie zbieramy, niechaj się szerzy jak pożar -
        na wykup zambijskich stoczni kiedy wreszcie
        nasza kochana Zambia uzyska dostęp do morza.

Bo szatan chce dzieło zniweczyć i język jego zatruty
        dlatego się trzeba podzielić ostatnim ogórkiem i dynią
        i bardzo dokładnie się przyjrzeć nazwie naszej waluty
        i zmienić ją z tego "kwacha" na powiedzmy "monsignore"

Nasza ojczyzna tonie i potrzebuje ratunku,
        a żona Mwanawasy, nie ubliżając, jest żmija
        dlatego przyjedźmy wszyscy na ten co będzie w Mpulungu
        pierwszy ogólnozambijski zjazd Plemion Radia Zambija.

Jeśli nie przyjedziemy to nas sprzedadzą za bezcen
        bo kongijski kapitał na krwi narodu się pasie.
        Dziękujemy za wpłaty i prosimy o jeszcze.
        Tu mówi radio Zambija - katolicki głos w twoim szałasie."

-------------------
        debergerac.blox.pl
      • polskie_mleko Re: Mały świntuszek ;) 17.07.07, 01:42
        No tak, ciekawe co teraz wymyśli. Tak on, jak i rząd :/
    • virtualtrancer Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 18:53
      Klecho, zanim zaczniesz prawic kazania, naucz sie jezyka polskiego!!! Nie
      wiem jak ludzie moga cie rozumiec. Chyba, ze maja w glowach sama sieczke.
      Jestes oblakanym paranoikiem. Mowisz jezykiem czlowieka psychicznie chorego.
      Szkoda mi ciebie, szkda mi ludzi, ktorych omotales ta swoja demagogia.
      Najgorsze jest to, ze zerujesz na ludziach starszych i biednych. Nie jestem
      ani Zydem ani Masonem. Jestem Polakiem. Nazywam sie Konrad Marcin Wysocki.
      • star15 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:03
        Facet belkocze jak pijany traktorzysta z PGR.I to ma sie nazywac
        wyklad,uczelnia,studenci ? Obawiam sie ,ze absolwenci maja szanse na prace tylko w
        mediach Rydzyka.Kto przyjmie do pracy ludzi z taka "wiedza"?
        • maruda.r Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:12
          star15 napisał:

> Facet belkocze jak pijany traktorzysta z PGR.

W bardzo podobnym stylu wypowiada się Jarosław Kaczyński. Bracia w "rozumie".

• zula_zul Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 02:25
            brawoooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!! macie rację jeden wielki bełkot. kiedy
            zaczyna się polowanie na kaczki??
            • zora8 Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 02:32
              wachlujerz jak moja pawica
        • waheka ble ble,ble, 15.07.07, 19:14
          star15 napisał:

> Facet belkocze jak pijany traktorzysta z PGR.I to ma sie nazywac
          > wyklad,uczelnia,studenci ? Obawiam sie ,ze absolwenci maja szanse na prace
          tylk
          > o w
          > mediach Rydzyka.Kto przyjmie do pracy ludzi z taka "wiedza"?
        • ffamousffatman Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 08:31
          ad star15: do roboty JUZ ich przyjelo panstwowe radio i telewizja.
        • eti.gda Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 14:00
          star15 napisał:

> Facet belkocze jak pijany traktorzysta z PGR.I to ma sie nazywac
          > wyklad,uczelnia,studenci ? Obawiam sie ,ze absolwenci maja szanse na prace
          tylk
          > o w
          > mediach Rydzyka.Kto przyjmie do pracy ludzi z taka "wiedza"?

Przyjmą, przyjmą. Dostaną, jak w czasach PRL, "polecenie partyjne". Wtedy nie
          można było odmówić przyjęcia do pracy absolwenta WUML - Wieczorowego
          Uniwersytetu Marksizmu-Leninizmu.
      • saszenka2 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:19
        virtualtrancer napisał:

> Klecho, zanim zaczniesz prawic kazania, naucz sie jezyka polskiego!!! Nie
        > wiem jak ludzie moga cie rozumiec. Chyba, ze maja w glowach sama sieczke.
        > Jestes oblakanym paranoikiem. Mowisz jezykiem czlowieka psychicznie chorego.
        > Szkoda mi ciebie, szkda mi ludzi, ktorych omotales ta swoja demagogia.
        > Najgorsze jest to, ze zerujesz na ludziach starszych i biednych. Nie jestem
        > ani Zydem ani Masonem. Jestem Polakiem. Nazywam sie Konrad Marcin Wysocki.
        Już myślałam, że tylko ja mam problem ze zrozumieniem wypowiedzi Rydzyka. Każdą
        jego wypowiedź trzeba czytać przynajmniej dwa razy i to nieustannie
        zastanawiając się nad jej sensem. Dziwię się, że studenci coś rozumieją z jego
        bełkotu. Osoby pod wpływem alkoholu składają bardziej zrozumiałe wypowiedzi.
        Zastanawiam się, jak Rydzyk ukończył jakiekolwiek studia, będąc na bakier z
        językiem polskim. Czy wykładowcy go w ogóle rozumieli?
        • maruda.r Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:31
          saszenka2 napisała:

Dziwię się, że studenci coś rozumieją z jego bełkotu.

Studenci nie mają niczego rozumieć. Mają tylko kiwać głowami i powtarzać za
          Rydzykiem. Indoktrynujący nie wymaga od indoktrynowanego rozumienia swojego bełkotu.

• saszenka2 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:33
            maruda.r napisał:

> saszenka2 napisała:
            >
            > Dziwię się, że studenci coś rozumieją z jego bełkotu.
            >
            > ****************************************
            >
            > Studenci nie mają niczego rozumieć. Mają tylko kiwać głowami i powtarzać za
            > Rydzykiem. Indoktrynujący nie wymaga od indoktrynowanego rozumienia swojego
            beł
            > kotu.
            >
            Chyba masz rację. Przecież u Rydzyka otrzymuje się zaliczenia za udział w
            audycjach TV Trwam i odśpiewanie redemptoryście gromkiego "Sto lat!".

www.bogactworoznorodnosci.blox.pl
        • wirski Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 21:30
          saszenka2 napisała:
          > ...Dziwię się, że studenci coś rozumieją z jego bełkotu. ...

A kto ci powiedział, że studenci cokolwiek rozumieją z tego bełkotu człowieka
          psychicznie chorego??
      • jacek226315 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:27
        a ja nie winie tego oblakanego klechy, bo kazdy moze wejsc na podest i pieprzyc
        banialuki, winie tych co sluchaja,Boze cos Ty za narod wychowal
        • saszenka2 Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:29
          jacek226315 napisał:

> a ja nie winie tego oblakanego klechy, bo kazdy moze wejsc na podest i
          pieprzyc
          >
          > banialuki, winie tych co sluchaja,Boze cos Ty za narod wychowal
          Mamy do czynienia z fenomenem na światową skalę. Rydzyk zrobił karierę i pomimo
          tego, że plecie androny, wciąż ma wiernych ludzi, ktorych udało mu się
          zmanipulować.

• maruda.r Fenomen Rydzyka 15.07.07, 19:51
            saszenka2 napisała:

> Mamy do czynienia z fenomenem na światową skalę. Rydzyk zrobił karierę i pomimo
            >
            > tego, że plecie androny, wciąż ma wiernych ludzi, ktorych udało mu się
            > zmanipulować.

To nie jest żaden fenomen. Zawsze i wszędzie znajdzie się grupa bezmyślnych
            jełopów, gotowych słuchać nawiedzonego durnia (i wydrwigrosza), uproszczającego
            ich problemy życiowe do wskazania wroga. Sekty powstają na całym świecie, bez
            względu na zamożność i wykształcenia danego społeczeństwa. Jednak brak dostępu
            do dóbr doczesnych, niepewność jutra i słabe wykształcenie zazwyczaj zwiększają
            trzódkę wiernych durni.

Polskim fenomenem jest wieloletnia obojętność państwa i kościoła wobec sekty
            Rydzyka.

• czarnuszka Re: Fenomen Rydzyka 15.07.07, 22:25
              Na całe szczęście ta sekta szybko wymrze. Choć, niestety, pojawiają się młodzi
              głupcy, dający się omotać paranoicznym przemowowm lub chcący szybko zrobić
              karierę, wszystko jedno, jak byle jaką...
              • 12345ty Re: Fenomen taśm. Nie mają końca. 15.07.07, 22:29
                Ciągle są wytwarzane nowe kawałki tak zwanych taśm Rydzyka.
                • zora8 Re: Popyt na tasmy , wiekszy niz podaz 16.07.07, 02:22
                  szmatlawki niech napisza raz co madrzejszego, moze zaczne je czytac
              • eti.gda Re: Fenomen Rydzyka 16.07.07, 14:39
                czarnuszka napisała:

> Na całe szczęście ta sekta szybko wymrze. Choć, niestety, pojawiają się
                młodzi
                > głupcy, dający się omotać paranoicznym przemowowm lub chcący szybko zrobić
                > karierę, wszystko jedno, jak byle jaką...

Zatem nie wymrze.
      • isa.stern Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:29
        virtualtrancer napisał:

> Klecho, zanim zaczniesz prawic kazania, naucz sie jezyka polskiego!!! Nie
        > wiem jak ludzie moga cie rozumiec.

Rydzyk nadrabia mową ciała..;))
        :P
        • strahnawruble Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:35
          Macho Macho Man ?
          • isa.stern Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:45
            być może... taka gerontofilia z fetyszem w postaci beretu własnej roboty,
            koniecznie moherowego..;)
            • 12345ty Re: Rydzyk nie koszerny. Zjeść go nie można. 15.07.07, 22:33
              Proponuję nienawistnikom przyzwyczaić się do tej wspaniałej postaci.
              A przede wszystkim przyzwyczaić się do tego, że ktoś może myśleć
              i mówić inaczej niż każą kanony poprawności wysmażone w Gazecie
              Wyborczej.
              • scorcerer_savine Re: Rydzyk nie koszerny. Zjeść go nie można. 16.07.07, 13:53
                ... a także kultura oraz prawa zawarte w konstytucji.

Zastanawiające jest że tylko o.Rydzyk może mówić całą prawdę, chociażby
                najbardziej wulgarną (o, przepraszam, prawdziwą) o wszystkich i wszystkim bez
                żadnych konsekwencji.

Ciekawe czy za "spieprzaj dziadu" też Kaczor by udawał że nic się nie stało...
      • realkrzysiek Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 20:12
        virtualtrancer napisał:

On wcale nie jest paranoikiem, bo to wielki cwaniak wykorzystujący ludzkie słabości, przedewszystkiem ludzi starszych i słabo wykształconych.
        • eti.gda Re: Nowe taśmy Rydzyka 16.07.07, 14:15
          realkrzysiek napisał:

> virtualtrancer napisał:
          >
          > On wcale nie jest paranoikiem, bo to wielki cwaniak wykorzystujący ludzkie
          słab
          > ości, przedewszystkiem ludzi starszych i słabo wykształconych.

Oglądam czasem TV TRWAM i stwierdzam ze smutkiem, że tzw. "ludzi starszych"
          jest tam coraz mniej, natomiast coraz więcej młodzieży i ludzi w sile wieku.
          Tak więc liczenie na to, że biologia rozwiąże ten problem są płonne.
      • epupecki Re: Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 20:45
        To jest prymitywny ale cwany i mający smykałkę do interesów człowiek. Czasami
        dziwiłem się dlaczego ludzie, wydawałoby się "na poziomie", zadają się z kimś
        takim lecz sprawa jest prosta. Pieniądze i władza kuszą i deprawują. Im
        wszytkim trzeba stawic opór.
        Cieszę się, że pojawiają się następne osoby podpisujące się imieniem i
        nazwiskiem. Pozdrawiam wszystkich Eugeniusz Pupecki, Poznań.
    • jacek230 Ale super akcja. BRAWO Wprost... 15.07.07, 18:53
      super!!!
      • epupecki Re: Ale super akcja. BRAWO Wprost... 15.07.07, 20:48
        Godni pochwały są przede wszystkim studenci, którzy te taśmy nagrali i
        udostępnili gazecie. Chciałbym ich poznać. Zasługują na honory w wolnej Polsce.
        Eugeniusz Pupecki, Poznań.
      • monster1972 zdebilałes? wprost działa na zlecenie kaczki 15.07.07, 21:04
        robi slepo to, co mu kaczynski każe
    • eryk2 Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 18:56
      liber444 napisał:

> jak długo jeszcze mamy czytać o tym psychopacie?

Tak długo, aż wreszcie sprawa zostanie rozwiązana. W przypadku Wielgusa można
      się było porzygać od ciągłego międlenia tej samej kwestii przez wszystkich całe
      dwa tygodnie - a dzisiaj, pół roku później, 95% ludzi w Polsce nie wie, gdzie
      jest ów gieroj od ingresu. To samo powinno być z Ryziolem - gadanie do
      obrzydzenia, aż wreszcie Watykan się zdecyduje, żeby świra uspokoić.
      • te_rence Re: Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 20:15
        "Szukanie O. Dyrektorowi miejsca na Madagaskarze jest nieludzkie. W historii
        świata nie było niczego gorszego niż nagranie cudzego wykładu" (Antoni Dydycz w
        Radiu Maryja, 14.07.2007)

nie no, he he nieźle się uśmiałem... niezły Radiomaryjny rodzynek :)

glosrydzyka.blox.pl/html
        • eryk2 Re: Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 21:15
          Dzięki za uznanie. Staram się na bieżąco wyłapywać takie smaczki i wrzucać do
          moich sygnaturek (proszę porównać poprzednie). Co prawda, na forum GW pojawiają
          się ponure zdeby, twierdzące że (podobno) są ateistami, a mimo to oburzające
          się na moje postępowanie, które jest wg nich "wykorzystywaniem religii do celów
          świeckich i wyśmiewaniem wiary katolickiej", ale na debilne umysły nic nie
          poradzę. Nie wiem, czy wypowiedź Dydycza można znaleźć w necie (na portalu u
          Ryziola), ale jeżeli tak (jeszcze nie sprawdzałem), to chyba ją sobie ściągnę
          na kompa, bo nikt mi nie uwierzy, gdy przedstawię cytaty - Mrożek wysiada (jak
          widać zresztą z mojej obecnej sygnaturki). Pozdrawiam wszystkich zdrowomyślących
        • inquisition Re: Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 21:32
          > "Szukanie O. Dyrektorowi miejsca na Madagaskarze jest nieludzkie.

PRAWDA! Czym ludzie na Madagaskarze zasłużyli na tak dotkliwą karę? "Miłuj
          bliźniego swego" a nie zsyłaj na niego strasznej plagi

___
      • pos3gacz Re: Już? Wystarczy (obrońcom)? 15.07.07, 21:29
        Co Ci z Madagaskaru winni,że chcecie ich pokarać tym tłustym wieprzem.
    • khaern do liber444 15.07.07, 18:57
      tak dlugo dopoki czesc tego spoleczenstwa nie przejrzy na oczy ( co sie raczej
      nie stanie ... )
      • axenrolle Hej Mikrusy gdzie jesteście ? 15.07.07, 19:28
        Nie mówię o dwóch młotkowych niewielkiego wzrostu ,ale o was wyznawcy Rydzyka.
        Przecież ten gośc ma was w pogardzie , w sumie to jednak jedyny normalny i
        ludzki odruch Rydzyka.
    • bezportek Nowe taśmy Rydzyka 15.07.07, 19:00
      Czlowiek roku (nie wyroku): rydzyk sztuk jedna.
      Ze swieca szukac drugiego takiego, co by tak umial do absurdu doprowadzic, ze
      szczetem osmieszyc i skutecznie obrzydzic ciemnogrodzki szowinizm
      proletariatu, chamski populizm zabobonnego fundamentalizmu i naiwne poganstwo
      moherowej sekty. A przy tym bez wysilku ocykal podludzi na ciezkie pieniadze,
      wybudowal imperium finansowe i w glos nabija sie teraz z maluczkich, ktorzy
      oddali mu swe sumienia, umysly i portfele. Tak trzymac, to najlepszy kabaret
      jaki mielismy okazje ogladac. Wszystkie eseldupki razem wziete takiego durnia
      z ciemnych mas nie umialy zrobic jak jeden cwany kabareciarz rydzyk, mistrz
      nad mistrze.
      • mark.parker J. R. Nowak - ideolog Rydzyka 15.07.07, 20:20
        i pupilek szmalcownika Kobylańskiego. Lubi stawiać pytania "retoryczne", więc i
        ja zapytam: czy zbieżność w czasie jego "Raportu" z antysemickimi filipkami
        Rydzyka jest przypadkowa? Odpowiedzcie sobie sami:
        raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=184
    • kxx1 Kawał: jak Rydzyk przeprosił prezydenta: 15.07.07, 19:00
      - halo, Jarosław?
      - nie, Lech
      - to przepraszam
      • kosmosiki Re: Kawał: jak Rydzyk przeprosił prezydenta: 15.07.07, 19:07
        Mocne. :>
    • takajednaania Wprost tak długo będzie walic w sromotnika 15.07.07, 19:02
      dopóki psiorkowate nie przejmą znacznej części rydzykowego elektoratu.
      I o to w tych enuncjacajch chodzi, a nie święte oburzenie skundlonego i
      dzialającego na polecenie PiS "Wprost".
      Tę sama technikę i w tym samym celu zastosowano wobec buraka z samoobrony.
      Dotychczas Lepper psiorkowatym nie śmierdział. Teraz zaczyna cuchnąć?
      • saszenka2 Re: Wprost tak długo będzie walic w sromotnika 15.07.07, 19:14
        Tamto nagranie powinno wystarczyć do odwołania Rydzyka. Tak w ogóle już dawno
        sobie naskrobał, już dawno temu powinni go usunąć. Jednak znając życie, sądzę,
        że Rydzyka i po tym nie wyrzucą, bo on jest nietykalny, ma swoich
        zmanipulowanych ludzi, i pieniądze. Jak widać jego obsesja na temat Żydów nie
        zna granic. Może on sam ma pochodzenie żydowskie, że prezentuje tak silnie
        zakorzenioną postawę antysemicką? Niech dużo o nim mówią, trzeba zmusić Kościół
        do interwencji. Oni muszą zobaczyć, że społeczeństwo żąda interwencji, Kościół
        nie może nieustannie przerzucać odpowiedzialność za Rydzyka z jednej instytucji
        na drugą.
        • b.kiddo Re: Wprost tak długo będzie walic w sromotnika 15.07.07, 19:38
          Tu sie mozna podpisywac :)
          www.ckid.pl/
        • lewy_kaczor kościół ma to w głębokim poważaniu... 15.07.07, 20:08
      • monster1972 [...] 15.07.07, 20:29
      • monster1972 wprost pracuje dla kaczek... to oczywiste 15.07.07, 20:43
        dostają "przypadkiem" odpowiednie "przecieki" w odpowiednim czasie

...

tylko kaczynski nie widzi, ze to sterowane

ale to pewnie dlatego, ze to on steruje:)

Polak-ateista
    • historyk12 Za prawdę? 15.07.07, 19:18
      dlaczego ocenzurowano pierwszy post, za nazwanie rydzyka psychopatą? Za prawdę?
      • eti.gda Re: Za prawdę? 16.07.07, 14:06
        historyk12 napisał:

> dlaczego ocenzurowano pierwszy post, za nazwanie rydzyka psychopatą? Za
        prawdę?

Nie, za zdradę tajemnicy państwowej.
    • oldbay A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 19:18
      Ten facet gada jak opętany. Trudno zrozumieć momentami o co mu chodzi. Jakieś
      półsłówka, pojedyncze wyrazy. Ja się dziwię, że on ma publiczność na tych
      swoich wykładach. Ja bym tego słuchac nie mogła.
      -
      oldbay
      • 1milosierny Rydzyka do egzorcysty....+ 1 rok w zenskim zakonie 15.07.07, 19:21
        hihi, on o sklonnosciach wiadomo jakich cierpial by podwójnie
      • saszenka2 Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 19:23
        oldbay napisała:

> Ten facet gada jak opętany. Trudno zrozumieć momentami o co mu chodzi.
        Jakieś
        > półsłówka, pojedyncze wyrazy. Ja się dziwię, że on ma publiczność na tych
        > swoich wykładach. Ja bym tego słuchac nie mogła.
        > -
        > oldbay
        Słuchanie jego wystąpień wymaga maksymalnego skupienia, a i tak często nie
        wiadomo, co autor miał na myśli. On tak się plącze w tych swoich wywodach,
        miesza jedną kwestię z drugą, nie stosuje podstawowych zasad języka polskiego.
        Dla mnie jest to męczące. Współczuję jego studentom, którzy muszą wywnioskować,
        o co mu chodzi. Dziwię się natomiast członkom jego sekty, że tego słuchają i
        jeszcze wielbią Rydzyka za jego brednie.

• mr.superlatywny Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 19:26
          "studenci" :)
      • lesew Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 20:01
        oldbay napisała:

> Ten facet gada jak opętany. Trudno zrozumieć momentami o co mu chodzi. Jakieś
        > półsłówka, pojedyncze wyrazy. Ja się dziwię, że on ma publiczność na tych
        > swoich wykładach. Ja bym tego słuchac nie mogła.
        > -
        > oldbay

-Bo Twoim błędem jest, że chcesz zrozumieć! Nie myśl, czuj! Czuj się
        skrzywdzona, czuj nienawiść do krzywdzących, do tych co "mają lepiej", poczuj,
        że on czuje taką sama nienawiść, twoja nienawiść: dobrze mówi, jest "swój"!
        W ten prosty sposób szybko też zostaniesz "moherem", zupełnie bezboleśnie i
        bezmyślnie!
        • te_rence Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 20:20
          No i przede wszystkich zwalaj wszystko co ci w życiu nie wyszło na
          enigmatycznych "ich"!
          Oni oni oni oni oni oni! To wszystko ich wina!
          • te_rence Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 20:22
            > No i przede wszystkich zwalaj wszystko co ci w życiu nie wyszło na
            > enigmatycznych "ich"!
            > Oni oni oni oni oni oni! To wszystko ich wina!

Albo po prostu na zydów, po co kombinować :)
          • edyta4god Re: A jaki był tytuł tego wykładu? 15.07.07, 23:00
            To moim zdaniem najtrafniejsza diagnoza tego całego "fenomenu", szukanie kozłów
            ofiarnych w enigmatycznych "ich", a tak przy okazji to dobry interes dla
            Rydzyka i jego zwierzchników, bo wiecie no...odszkodowania są bardzo kosztowne.
    • czaromir Niech go wreszcie ktoś przebada, albo... 15.07.07, 19:22
      przynajmniej zlustruje.
      • saszenka2 Re: Niech go wreszcie ktoś przebada, albo... 15.07.07, 19:26
        czaromir napisał:

> przynajmniej zlustruje.
        Kiedy mówi się o lustrowaniu duchownych, o lustrowaniu dziennikarzy-księży, to
        Kościół nagle sobie przypomina, że istnieje coś takiego jak konkordat. Czemu
        nie chce dać dobrego przykładu swoim wiernym? Kościół ma ogromną siłę
        oddziaływania na ludzkie umysły, a co za tym idzie, polską rzeczywistość.
        Duchowni to także obywatele i prawo państwowe też ich obejmuje.
    • mr.superlatywny jak to po polsku ? 15.07.07, 19:24
      > Tak patriotycznie, historycznie, po polsku: Batory.

po wegiersku
    • isa.stern niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do innego 15.07.07, 19:27
      kraju, będzie święty spokój z tą karykaturą duchownego...;)
      • strahnawruble Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 19:30
        Byle nie do UK :)
        • isa.stern Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 19:46
          jak najdalej od Polski, może być Australia...?!...;)
      • lesew Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 20:10
        isa.stern napisała:
        niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do innego > kraju, będzie święty spokój z
        tą karykaturą duchownego...;)
        >

Obawiam się, że ten "inny kraj" może uznać to za akt wrogi, może nawet "cassus
        belli" i co wtedy???
      • nabrok Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 20:18
        Najlepiej, gdyby go gen. Tobin wysłał na front, np. do Iraku albo Afganistanu. Tam miałby co robić do końca świata i ... 1 dzień dłużej ;)))
        • fjacek Re: niech gen Tobin wyśle Rydzyka gdzieś do inneg 15.07.07, 23:02
          Obawiam się że to nic nie da. Znając operatywność ojca dyrektora otworzy kolejną
          filię RM (np w Awganistanie) założy telewizję satelitarną i będzie nadawał na
          tych samych częstotliwościach. Jedyne rozwiązanie to wysłać go na księżyc lub na
          Marsa.
    • joke666 oj Rydzyk.... 15.07.07, 19:30
      I wyszło szydło z worka... ale lud i tak mu będzie wierzył.
      • eti.gda Re: oj Rydzyk.... 16.07.07, 14:09
        joke666 napisał:

> I wyszło szydło z worka... ale lud i tak mu będzie wierzył.

"W co motłoch bez dowodu uwierzył, jakże moglibyśmy przy pomocy dowodów
        obalić?" (F. Nietzsche)
    • wujaszek_joe czy JP2 był dumny z radia maryja i jego działań? 15.07.07, 19:32
      jest to trochę jego dzieło
      • saszenka2 Re: czy JP2 był dumny z radia maryja i jego dział 15.07.07, 19:34
        wujaszek_joe napisał:

> jest to trochę jego dzieło
        Jan Paweł II mógł za życia interweniować i jakoś rozwiązać ten problem, lecz
        nie zrobił nic, aby Radio Maryja nie psuło wizerunku Kościoła.

• sceptyk40 Re: czy JP2 był dumny z radia maryja i jego dział 16.07.07, 09:12
          Za życia JP II ksiądz Rydzyk nie miał takiego wsparcia ze strony rządzących
          więc nie pozwalał sobie zbyt wiele. Teraz poczuł wiatr w żagle i pokazał swoje
          całe oblicze.No i nie należy utożsamiać RM z jego Dyrektorem. Radio to
          instytucja, która w prawdziwie chrześcijańskich rękach mogłaby zrobić wiele
          dobrego.
      • milena.rl sądzę że tak! 15.07.07, 20:31
        zdecydowanie TAK.
        • monster1972 a skad to wiesz? przeciez krytykował rydza 15.07.07, 21:50
          złodzieja z Torunia

wiec, jak to jest?

Polak-ateista
    • jama314 Czy was tam przygłupy już całkiem pogięło? 15.07.07, 19:35
      To są powszechnie znane rzeczy. Może tylko dla czytelników Gazety będą odkrywcze.
      • interr Re: Czy was tam przygłupy już całkiem pogięło? 15.07.07, 21:27
        jama314 napisał:

> To są powszechnie znane rzeczy. Może tylko dla czytelników Gazety będą odkrywcz
        > e.

Nie da rady... to dom kilkunastu wariatow.
        Jest takie polskie przyslowie "cieszy sie ten kto sie cieszy ostatni", a oni
        ciesza sie zawsze na poczatku, ale za to jak sie ciesza... :))
        • jama314 Zgadza się zacznijmy likwidację od najgorszych... 15.07.07, 22:54
          Według mnie to Gazeta, Wprost, TVN...
          • interr Re: Zgadza się zacznijmy likwidację od najgorszyc 15.07.07, 23:29
            jama314 napisał:

> Według mnie to Gazeta, Wprost, TVN...

Oj, co to bedzie, co to bedzie,
            bluzgi, strach i piana wszedzie...

I trzeba na poczatek przeznaczyc polowe budzetu panstwa polskiego na NOWE
            POLSKIE MEDIA, a zwyciestwo jest gwarantowane.
            Dzisiaj nie ma nic wazniejszego niz media, polskie media w polskich rekach.

• elucidator Re: Czy was tam przygłupy już całkiem pogięło? 16.07.07, 00:01
        "Powszechnie znane" znaczy sie znane tylko w Rydzystanie.
    • radoslawdobry Rydzyk - jedyna miłość Jarosława Kaczyńskiego? 15.07.07, 19:36
      Czyżby w kąt poszła mama, kot i Szczypińska?
      • isa.stern Re: Rydzyk - jedyna miłość Jarosława Kaczyńskiego 15.07.07, 19:48
        może Rydzyk powiedział Jarowi: "Ty mikrusie" i od razu p. Ka poczuł, ze nic
        więcej się nie liczy...;))
        • mark.parker Re: Rydzyk - jedyna miłość Jarosława Kaczyńskiego 15.07.07, 20:38
          isa.stern napisała:

> może Rydzyk powiedział Jarowi: "Ty mikrusie" i od razu p. Ka poczuł, ze nic
          > więcej się nie liczy...;))
          > :P

Myślisz, że Jot Ka lubi być poniżany? I to przez obleśnego faceta w sukience?
          Wszystko jest możliwe. Sukienka przypomina mu matkę, a facet to jego naturalna
          orientacja. Niedługo i to muchomor wykorzysta.
    • sidamo Rydzyk to paranoik. 15.07.07, 19:36
      • hassprediger ...no wreszcie mamy swego razputina... 15.07.07, 19:44
        tak kobiety na niego lecą nawet pubicznie nie może się im oprzeć;)))

''Redemptorysta opowiada także jak podczas z jednej z demonstracji zorganizowanej przez Radio Maryja zachował się w stosunku do uczestniczących w niej kobiet. " Jak te kobiety rzucały się na mnie! Odpychałem je, mówiłem: nie tutaj, nie teraz! [śmiech studentów]. A one: Proszę ojca! [ojciec Rydzyk udaje głos rozhisteryzowanej kobiety]. Jedna szła ze mną i szło pełno tych mikrusów. Co miałem zrobić?".
      • sliwisd Re: Rydzyk to paranoik. 15.07.07, 20:32
        Rydzyk to szambo, spuscic wode i po smrodzie.
    • wuk4 No to raczej ojciec Dyktator wyleci... 15.07.07, 19:41
      i będzie święty spokój.

Zapewne za tydzień będzie dalsza porcja nagrań tych Rydzykowych bzdur, ale to
      bardzo dobrze. Jest szansa, że ten fałszywy prorok i pseudoduchowny przestanie
      mamić naiwnych ludzi na taką skalę.
      • eti.gda Re: No to raczej ojciec Dyktator wyleci... 16.07.07, 14:10
        wuk4 napisał:

> i będzie święty spokój.
        >
        > Zapewne za tydzień będzie dalsza porcja nagrań tych Rydzykowych bzdur, ale to
        > bardzo dobrze. Jest szansa, że ten fałszywy prorok i pseudoduchowny
        przestanie
        > mamić naiwnych ludzi na taką skalę.

Nie ciesz się przedwcześnie. Ja myślę, że nic mu nie zrobią. Omamieni ludzie są
        potrzebni włdzy świeckiej i Kościołowi.
        • gringo_w66 nie bócie się Rydzyka, a on was oswobodzi 16.07.07, 14:24
    • hatteras To juz nie jest sekta ,a po prostu banda!!! 15.07.07, 19:49
      Nawet sekty kieruja sie jakimis wartosciami,a RM to po prostu z?odziejski gang!
    • falbanna Zazdrość zżera ojdyra, 15.07.07, 19:55
      taki Soros dorobił się na amerykańskiej giełdzie milionów a ojdyro tak nie potrafi! a przecież by chciał bo jeszcze tego i owego trzeba kupić, radyjo wzmocnić.
      Przydałby się taki Soros a on woli szatanowi pomóc.
    • niklot1160 Najlepsze ,że winnymi ,ewentualnych,.... 15.07.07, 19:56
      sankcji Rzymu w stosunku do...o.Rydzyka będą....ateiści czyli postkomuchy oraz
      niechrześcijanie czyli żydzi :))
      • elucidator Re: Najlepsze ,że winnymi ,ewentualnych,.... 16.07.07, 00:05
        Nie zapominaj o masonach, ubekach, komuchach, krasnoludkach i kosmitach.
    • mars_99 co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 19:59
      Zydzi narzucili PL ustroj dzikiego, zlodziejskiego kapitalizmu
      wiernopoddanczego zbojeckiej hameryce i miedzynarodowym koncernom.
      Co potem nastapilo to wszyscy wiemy: Zydzi Sachs,Balcerowicz,
      Mazowiecki,Gieremek,Kwasniewski itp itd.. a obecnie kurduple ktore
      spelniaja kazde zyczenia zydow i hameryki.. wot obciach.
      • racheela Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:07
        wot podatny na propagande jestes... wot idiot...
      • leszlong Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:29
        @mars99: zapomniałeś o Marsjanach, masonach, cyklistach, terrorystach,
        liberałach i wielu innych ukrytych wrogach Polski. Jezuici z królem Zygmuntem
        III dorzuciliby jeszcze innowierców, Moskwę, Szwecję. Jeśli wszyscy przy władzy
        to Żydzi, to strasznie ich dużo. Może ty również jesteś Żydem? Aha, jeśli jesteś
        chrześcijaninem to wiedz że wierzysz w żydowskiego Boga, Żyda Jezusa, oddajesz
        cześć Żydówce Maryi i 12 Żydom Apostołom, czytasz żydowską Biblię i Dzieje
        Apostolskie. Trochę dużo żydowskich wątków w twoim życiu, nieprawdaż?? Zmień
        wiarę na buddyzm albo rodzimą wiarę (pogaństwo), bo tam nie wpływów żydowskiej
        religii.
        • 12345ty Biblia:"Zamknęli drzwi w obawie przed Żydami". 15.07.07, 22:38
          A w Polsce drzwi nie zamknęli i wszedł Soros ze swoją podstępną
          fundacją. I jak przewrotnie ją nazwał "Fundacja Batorego".
          • mark.parker Re: Biblia:"Zamknęli drzwi w obawie przed Żydami" 15.07.07, 22:51
            12345ty napisał:

> A w Polsce drzwi nie zamknęli i wszedł Soros ze swoją podstępną
            > fundacją. I jak przewrotnie ją nazwał "Fundacja Batorego".

Nie pisz, że to Biblia, tylko "neobiblia" pełna tego rodzaju antysemickich
            głupot, które ciebie najwyraźniej kręcą. Dlaczego nie napisałeś, że Jan wiąże to
            z oszustwem wszechczasów o "zmartwychwstaniu" rebego J. Ch.
            • 12345ty Re: Biblia:"Zamknęli drzwi w obawie przed Żydami" 15.07.07, 22:58
              Mnie nie kręcą antysemickie głupoty, bo ich w ogóle w Polsce
              nie dostrzegam.
              To była odpowiedź na post poprzednika, żeby na "neobiblię" się
              nie powoływał.
              • edyta4god Re: Biblia:"Zamknęli drzwi w obawie przed Żydami" 15.07.07, 23:18
                Jeśli antysemityzmu w Polsce nie dostrzegasz to jesteś po prostu ślepy.
                • tetradrachma ja też antysemityzmu, w formie zinstytucjnalizowan 15.07.07, 23:25
                  w Polsce niedostrzegam. Znaj proporcje mocium panie.
        • edyta4god Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 23:11
          To Ty nie wiesz,że to pogańska wiara polakierowana chrześcijaństwem ze względów
          politycznych? To z chrześcijaństwem, Jezusem i Biblią ma niewiele wspólnego, bo
          przyznam,Ci,że logicznie myślący chrześcijanin nie może być antysemitą.
      • amanasunta Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:33
        mars_99 napisał:

.. wot obciach.

I wyszło szydło z moskalskiego wora :))))

• mark.parker Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:42
        mars_99 napisał:

> Zydzi narzucili PL ustroj dzikiego, zlodziejskiego kapitalizmu
        > wiernopoddanczego zbojeckiej hameryce i miedzynarodowym koncernom.
        > Co potem nastapilo to wszyscy wiemy: Zydzi Sachs,Balcerowicz,
        > Mazowiecki,Gieremek,Kwasniewski itp itd.. a obecnie kurduple ktore
        > spelniaja kazde zyczenia zydow i hameryki.. wot obciach.

Zaraz, zaraz - to narzucili komunizm czy kapitalizm? Jak każdy antysemita jesteś
        niekonsekwentny, a może tylko... głupi.
      • y.y Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 20:47
        Po pierwsze geremek, a nie Gieremek, naucz sie pisać po polsku synku, po drugie
        Mazowiecki nie jest żydem, ma udokumentowaną historię rodziny, która wywodzi
        się z drbnej polskiej szlachty łgarzu jeden, po trzecie przestań bredzić
        kretynie:D

------------------
        Forum przeprasza za Palestrinę, Galbę, Poszeklu, wet3 i innych szczekaczy na
        żołdzie pisiorków
        • nikodem_73 Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 21:04
          Nie czaisz fali - ma udokumentowaną historię rodziny bo została sfałszowana
          przez Żydów. Ludzie po grzybkach żyją we własnym świecie - nie pogadasz. Jak
          widzę takie posty to od razu kojarzy mi się "Cud Purymowy".
        • krol.neostrady Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 21:50
          y.y napisał:

> Mazowiecki nie jest żydem, ma udokumentowaną historię rodziny, która wywodzi
          > się z drbnej polskiej szlachty

a jakby nie miał, to co ? taki np. Michnik nie ma
        • 12345ty Re: co do Zyda to ma absolutna racje, bez dyskusji 15.07.07, 22:45
          "...Mazowiecki nie jest żydem, ma udokumentowaną historię rodziny, która
          wywodzi się z drbnej polskiej szlachty..." - odległy potomek Konrada
          Mazowieckiego, który sprowadził Krzyżaków na polskie ziemie.
          Taki odległy jak stąd do Israela.
          Co innego Dawid Warszawski, bo ten wywodzi się z polskiej szlachty
          wprost z Warszawy.
      • nikodem_73 Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 21:01
        Ten "dziki, złodziejski" kapitalizm to droga, którą przeszły kraje na zachodzie
        w czasie gdy my mieliśmy "cywilizowany, prospołeczny, uczciwy" socjalizm. Jeśli
        nie urodziłeś się po 1985 to powinieneś coś jeszcze pamiętać jak to było.

A tak swoją drogą to widzenie wszędzie Żydów jest bardzo ciekawe. Amerykanie -
        Żydzi, NKWD - Żydzi, Banki - Żydzi, KC - Żydzi, UE - Żydzi. Jednym słowem Żydzi
        to WSZYSCY. A może powinienem zapytać - kto NIE JEST Żydem? Może gdzieś jest
        jakaś lista? To niesamowite - Polska to naprawdę kraj gdzie Żydem można zostać
        mianowanym.
        • eryk2 Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 21:21
          nikodem_73 napisał:

> A tak swoją drogą to widzenie wszędzie Żydów jest bardzo ciekawe. Amerykanie -
          > Żydzi, NKWD - Żydzi, Banki - Żydzi, KC - Żydzi, UE - Żydzi. Jednym słowem
          Żydzi
          > to WSZYSCY. A może powinienem zapytać - kto NIE JEST Żydem? Może gdzieś jest
          > jakaś lista? To niesamowite - Polska to naprawdę kraj gdzie Żydem można zostać
          > mianowanym.

Odpowiedni cytacik z Radia-Bez-Twarzy: [rozhisteryzowana kobieta - a może to
          dzwonił sam Ojciec Dyktator, on tak dobrze imituje głosy] "Prawdziwi Polacy są
          dzisiaj w Polsce mniejszością!".
        • edyta4god Re: co do Zyda to ma absolutna racje 15.07.07, 23:22
          Pewnie, wystarczy ,że się z Rydzykiem nie zgodzisz.
        • eti.gda Re: co do Zyda to ma absolutna racje 16.07.07, 14:26
          nikodem_73 napisał:

> Ten "dziki, złodziejski" kapitalizm to droga, którą przeszły kraje na
          zachodzie
          > w czasie gdy my mieliśmy "cywilizowany, prospołeczny, uczciwy" socjalizm.
          Jeśli
          > nie urodziłeś się po 1985 to powinieneś coś jeszcze pamiętać jak to było.
          >
          > A tak swoją drogą to widzenie wszędzie Żydów jest bardzo ciekawe. Amerykanie -
          > Żydzi, NKWD - Żydzi, Banki - Żydzi, KC - Żydzi, UE - Żydzi. Jednym słowem
          Żydzi
          > to WSZYSCY. A może powinienem zapytać - kto NIE JEST Żydem? Może gdzieś jest
          > jakaś lista? To niesamowite - Polska to naprawdę kraj gdzie Żydem można zostać
          > mianowanym.

W III Rzeszy też tak było. Himmler mawiał: "To ja decyduję, kto jest Żydem".
      • elucidator Re: co do Zyda to ma absolutna racje 16.07.07, 00:11
        Nie zapominaj o Zydach Walesie, Kaczynskich, Wojtyle, Glempie, Pilsudskim,
        Gomulce, Ziobrze, Szczygle, Giertychach, Lepperze, Orzechowskim, Fotydze,
        Szczypinskiej, Zalewskim, Sobeckiej, Sowinskiej, etc. etc. nie mowiac juz o
        Zydzie Rydzyku. Wszyscy sa Zydami, wlacznie z twoimi rodzicami. Tylko ty i Jezus
        nie jestescie Zydami. :)
        • saed Re: co do Zyda to ma absolutna racje 16.07.07, 08:09
          Ja dla przykładu byłem już nazywany Żydem setki razy. Parę razy nawet - w
          "ostrej dyskusji" - przez własnego ojca.

Swoją drogą ciekawe, że w XXI wieku ludzie nie wierzą już w potwory, ale wiara w
          Żyda - odwiecznego wroga, który odpowiada za całe zło świata (z antysemityzmem
          włącznie) - pozostała.
          Mit wiecznie żywy...
        • eti.gda Re: co do Zyda to ma absolutna racje 16.07.07, 14:57
          elucidator napisał:

> Nie zapominaj o Zydach Walesie, Kaczynskich, Wojtyle, Glempie, Pilsudskim,
          > Gomulce, Ziobrze, Szczygle, Giertychach, Lepperze, Orzechowskim, Fotydze,
          > Szczypinskiej, Zalewskim, Sobeckiej, Sowinskiej, etc. etc. nie mowiac juz o
          > Zydzie Rydzyku. Wszyscy sa Zydami, wlacznie z twoimi rodzicami. Tylko ty i
          Jezu
          > s
          > nie jestescie Zydami. :)

Dowcip z czasów PRL:
          "Jaka jest różnica między rządem rumuńskim a polskim? Że w rządzie rumuńskim
          jest połowa Żydów, a połowa Rumunów. A w rządzie polskim? Nie ma Rumunów!".
    • kato28 :-)) 15.07.07, 20:11
      Jestem ciekawy czy Izrael też ma u siebie takich pajaców którzy wszędzie węszą
      polski, czeski czy francuski spisek:-)))
      • joke666 Re: :-)) 15.07.07, 20:15
        Zakładam że tak, tacy ludzie, pełni nienawiści są wszędzie, tylko zastanawia
        mnie jedno skąd biorą poparcie?? Czyżby na świecie (ale także i w Polsce) były
        stada baranów??(mam na myśli ludzi którzy dają sobą dowolnie manipulować) Czy
        Ci ludzie nie widzą tego co Rydzyk i rząd wyprawiają?
        • kato28 Re: :-)) 15.07.07, 20:43
          Nie wydaje mi się by była to kwestia naszego narodu. Nie jesteśmy ani mniej ani
          bardziej poddatni na manipulację niż inni. Rzecz polega pewnie na tym z jaką
          intensywnością i jak długo ludzmi się manipuluje. Poza tym Rydzyk i jego
          współpracownicy jasno określają wrogów kościoła, jasno precyzują źródło
          wszelkiego zła, jasno precyzują źródło kłopotów swoich wyznawców. Żydzi,
          postkomuniści i liberałowie. Czasami inne sekty, czasami masoni. Koniec listy!
          I trwało to sobie tak jakiś czas aż sekta stała się znaczącą siłą polityczną
          albo inaczej siłą która może dać władzę. Przez wiele lat wszyscy którzy mogli
          coś z tym zrobić biernie się temu przyglądali. Jedni ze zgrozą inni z zachwytem
          ale nikt nie reagował. No a teraz stał się to duuuży problem i też w sumie nie
          wiadomo co z nim zrobić.
          • kato28 Re: :-)) 15.07.07, 20:50
            Zapomniałem o szatanie!
            • 12345ty Re: Szatan kręci i prycha,okropne to Radio Marycha 15.07.07, 23:03
              Masz szatana w sobie samym.
              • nikodem_73 Re: Szatan kręci i prycha,okropne to Radio Marych 15.07.07, 23:23
                Tia... To może przypomnij mi cytat z Biblii, który nakazuje czcić
                "przenajświętszą panienkę"? Że o kulcie brata Tadeusza nie wspomnę, bo to po
                pierwsze ciężej byłoby udowodnić (a nie chce mi się), a po drugie to dowiedzenie
                tego kwalifikowałoby go na ekskomunikę by default.
                • edyta4god Re: Szatan kręci i prycha,okropne to Radio Marych 15.07.07, 23:45
                  Tylko raz w Biblii "królowa niebios" jest wspomniana. W księdze Jeremiasza
                  rozdziale 8 :"Dzieci zbierają drwa, a ojcowie rozniecają ogień;kobiety
                  ugniatają placki dla królowej niebios, cudzym bogom wylewa się ofiary z płynów
                  aby Mnie obrażać.
                  Czy mnie tym obrażają-mówi Pan-czy raczej samych siebie ku zawstydzeniu
                  własnemu?
                  Dlatego tak mówi Wszechmocny Pan: Oto mój gniew zwzięty wyleje się, na to
                  miejsce, na ludzi i na bydło, na drzewa polne i na płody rolne-płonąć będzie i
                  nie zgaśnie."

Sam Bóg uważa ten kult Maryjny za czyste bałwochwalstwo, bo z Marią matką
                  Jezusa ta Maryja ma nic wspólnego, to pogańska bogininka z chrześcijańskim
                  imieniem.
          • joke666 Re: :-)) 15.07.07, 20:51
            Wiadomo co zrobić.. "Do worka k.... , potrzymać tydzień i ch... " A tak na
            poważnie to rzeczywiście jest spory problem, ale nie ma problemów nie do
            rozwiązania. Jednak społeczeństwo jest za mało uświadomione, i wyobraża sobie
            żydów jako osoby bezwzględne, chytre, wyrachowane i "trzymające władzę" na
            świecie, a wielki "Krzyżowiec" o. Rydzyk prowadzi samotną krucjatę przeciwko
            złu, więc trzeba go ( i osoby z nim związane)wspierać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka