Dodaj do ulubionych

Profesura z rasologii?

16.07.07, 09:10
Wydawałoby się, że Urząd ds. Rasy należy do przeszłości. Ale nie - oto filar
mediów koncernu o. Rydzyka, Jerzy Robert Nowak ujawnia złowieszcze informacje
nt. żydowskich babek kilku nielubianych przez siebie osób.

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070716&id=my12.txt
Szczególnie dobitnie brzmi fragment dot. śp. Jacka Kaczmarskiego:
"Jacek Kaczmarski (znany pieśniarz, poeta i kompozytor), pochodził z rodziny
żydowskiej, bardzo mocno związanej z ideologią komunistyczną"
czyżby fakt wywodzenia się z żyowskiej (po babce) rodziny miał jakikolwiek
wpływ na ocenę jego twórczości? Kaczmarski pisał dobre albo złe wiersze,
śpiewał piosenki dobrze labo fałszował - po co więc pisać o narodowości jego
babki? W dodatku manipulant z "Naszego Dziennika" celowo nie podaje dwóch
informacji: że cytowany przez niego artykuł w "Tygodniku Solidarność" to
wywiad z samym Kaczmarskim (który nie ukrywał komunistycznej przeszłości
swojej rodziny) oraz że dziadek Kaczmarskiego stracił pracę z powodu
antysemickiej nagonki w 1968 (bo przecież Polacy nie są antysemitami i żadnej
nagonki wtedy nie było).
I jeszcze: "Jak pokazałem na tle wcześniejszych, nierzadko nie za mądrych
wynurzeń barda, był on postacią bardzo kontrowersyjną, zwłaszcza z uwagi na
jego tylekroć wyrażane w przeszłości kąśliwe uwagi na temat patriotyzmu i
religii. Tym bardziej zaskakujące było jednogłośne zaakceptowanie w Sejmie w
marcu 2007 r. uchwały, która uczciła pośmiertnie pamięć Jacka Kaczmarskiego z
okazji jego 50. rocznicy urodzin".
Równie kąśliwe uwagi wygłaszali też np. Mickiewicz i Słowacki. Czy już
wkrótce nasz czyściciel rasy ogłosi na łamach "ND", że matki obu poetów były
Żydówkami, a oni sami dobrowolnie wykluczyli się z narodu polskiego,
krytykując go i sprzeciwiając się Watykanowi?
Obserwuj wątek
    • marian.kaluski Look who's talking 16.07.07, 12:58
      "eryk2" masz prawo mieć taki czy inne zdanie na każdy dowolny temat. Co wcale
      nie znaczy, że masz rację w swojej ocenie tego czy tamtego.
      A jakby się okazało, że nie jesteś Polakiem, to tym bardziej twoje uwagi - jako
      stronnicze - nie miałyby żadnej wartości.
      Osobiście czytam i robię sobie kopię wszystkich artykułów prof. Nowaka. A to
      dlatego, że porusza tematy, które w Polsce są tabu, jak np. Zydzi w Polsce czy
      polscy Zydzi. Temat to zakłamany od stóp do głowy. Szczególnie Zydów prawdziwy -
      ekstremalnie wrogi! - stosunek do Polski i Polaków. U Polaków widzą
      najmniejsze rasistowskie źdźbło - w swoim oku nie widzą rasistowskiej belki!!!
      W artykułach prof. Nowaka liczą się głównie przemilczane fakty, a nie ich taka
      czy inna interpretacja. Inteligentny człowiek potrafi oddzielić plewy od
      ziaren. Tak w artykułach prof. Nowaka jak i np. w twoich stronniczych i
      złośliwych uwagach.

Marian Kałuski, Australia
      • eryk2 Rassenprofesseur 16.07.07, 16:41
        Jakie przemilczane fakty?! Sam Kaczmarski mówił o swojej babce-Żydówce. Nowak
        natomiast sugeruje, że owa babka miała zza grobu potężny wpływ na wnuka i że ów
        wnuk był wrogiem Polski, polskości i Polaków. Dokładnie to samo twierdzili
        naziści: babka-Żydówka sprzed 7 pokoleń szkodziła rasowo w dalszym ciągu i
        psuła porządną, aryjską krew.
        • marian.kaluski Półprawdy i kłamstwa 16.07.07, 21:54
          Nie ma nic bardziej zakłamanego jak oficjalna historia Zydów w Polsce,
          oficjalna wykładnia stosunków polsko-żydowskich. Tyle w nich prawdy co w
          żydowskiej książce Jana Grossa "Sąsiedzi". Więcej półprawd i kłamstwa niż
          prawdy. Prof. Nowak to świństwo obnaża.

• eryk2 Brednie i bzdury 16.07.07, 23:33
            Co obnaża w przypadku jednego z najświetniejszych polskich poetów ostatnich 30
            lat? Że miał babkę Żydówkę? Ależ on to sam powiedział, ba, śpiewał o tym
            niejednokrotnie! Czy wnosi cokolwiek do analizy jego twórczości literackiej lub
            wokalnej? Mniej więcej tyle, ile wniósł Urząd ds. Rasy w III Rzeszy, utrzymując
            w podręcznikach "Lorelei" H. Heinego i usuwając nazwisko autora (Żyda,
            nawróconego na luteranizm). O wartości sądów literackich/muzycznych polskiego
            tropiciela Żydów dowiadujemy się z zestawień śp. J. Kaczmarskiego z...
            Rosiewiczem, Pietrzakiem, J. T. Stanisławskim (zamiast z Okudżawą, Wysockim,
            Galiczem czy Krylem). Ponawiam pytanie: kiedy nasz Rassenprofesseur dobierze
            się do rozporka Mickiewiczowi? Sądząc po opinii nt. Kaczmarskiego (jedyny
            pozytyw to to, że się ochrzcił), twórczość Mickiewicza zostanie oceniona przez
            pryzmat: a) matki Żydówki, b) licznych kochanek, c) niechęci do papiestwa.
            Tylko czy to ma jakąkolwiek wartość naukową?
            • ddyzma5 Re: Brednie i bzdury 16.07.07, 23:43
              Wartość naukową nie mogą mieć wybiórcze fakty.
              To nie ma nic wspólnego z nauką , ale z manipulacją.
              A w takim świetle żydzi przedstawiają niestety historię.

• eryk2 Kanalia z kanału 17.07.07, 00:26
                A w jakim świetle przedstawia historię tropiciel żydowskich babek, profesor
                polskiego Rassenamtu z Torunia?
                • enedue3 w dobrym świetle dobrych żydów a w złym 17.07.07, 00:38
                  świetle podłych żydów! ot i wsio. Czy nie ma prawa? Prof. N.Filkenstein, sp.
                  D.Kancelson obrończyni dobrego imienia Polski I Polaków sa wynoszeni na
                  piedestał. Lewackie chamstwo, które jątrzy , źle wypowiada się o Polsce jest
                  ujawnione na łamach prasy. Np. taki dobrotliwy Bronisław G., ojciec redaktor
                  Adam M., którzy piszą podłe artykuły o Najjaśniejszej dla zachodnich gazet.
                  • eryk2 Gut Jude, tod Jude... 17.07.07, 01:48
                    A kim był śp. Jacek Kaczmarski? Dobrym Żydem? Złym Żydem? Sam się uważał za
                    Polaka, a nie za Żyda, pisal po polsku, a nie po hebrajsku, żył polskimi
                    sprawami, polską historią, literaturą, malarstwem, polityką. Był dobrym
                    Polakiem? Złym Polakiem? Rassenprofesseur stawia Kaczmarskiego w świetle Ustaw
                    Norymberskich i każe widzieć w nim Żyda. Czy to nie są czasem jakieś kompleksy
                    tchórza, który niczego nie zrobił dla Polski przed 1989, a teraz opluwa
                    wszystkich, żywych i zmarłych, którzy wtedy zrobili cokolwiek dla
                    niepodległości?...
                    • moon5 Re: Gut Jude, tod Jude... 17.07.07, 02:07
                      Czy możesz jeszcze raz podać link do artykułu, o którym mówicie?
                      • eryk2 Re: Gut Jude, tod Jude... 17.07.07, 02:45
                        Proszę bardzo:

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070716&id=my12.txt
                    • marian.kaluski Warto znać prawdę 17.07.07, 02:17
                      Odczep się wreszcie od Kaczmarskiego bo wpadłeś w jakąś paranoję i zanudzasz.
                      Ja i moja żona bardzo lubimy piosenki Kaczmarskiego niezależnie od tego kto go
                      lubi, a kto go nie lubi. Prof. Nowak ma pełne prawo go nie lubić!
                      Natomiast z dużym zainteresowaniem przeczytałem trochę faktów podanych przez
                      niego o Kaczmarskim i o innych Polakach pochodzenia żydowskiego, o czym
                      milczysz.
                      To że jakiś Zyd czuje się Polakiem powinno cieszyć Polaków. I na pewno cieszy
                      jeśli ten człowiek naprawdę czuje się Polakiem.
                      Ale jeśli udaje Polaka, a tak naprawdę jest wrogiem Polski i Polaków (a takich
                      jest SETKI w dzisiejszej Polsce na wysokich stanowiskach), to warto wiedzieć,
                      że to nie żaden Polak, a tylko Zyd udający Polaka, aby tym maskować swoje
                      niecne czyny wobec Polski i Polaków. Klasycznym przykładem takiego "Polaka"
                      jest np. Bronisław Geremek!!!

• eryk2 Dlaczego nikt tego nie potępia? 17.07.07, 02:52
                        Jakoś nie widać tego uwielbienia - każdy wielbicel śp. Jacka Kaczmarskiego ma
                        od przedwczoraj pełne prawo splunąć pod nogi chodzącej reklamie Rassenamtu w
                        postaci JRN. Dziwne tylko, że nikt z zajadłych polskich patriotów, podobno (?)
                        słuchających Kaczmarskiego w latach komuny nie rzuca się, aby go bronić. Albo
                        miłość do piosenek była nieszczera, albo antysemityzm im sie na mózg kompletnie
                        rzucił. Powtarzam - wywlekania jakichś żydowskich babek na łamach "ND" służy
                        jednemu: napiętnowaniu, oskarżeniu o niepolskość i odrzuceniu. Czekam na
                        kolejne rewelacje o antypolskich knowaniach takich żydowskich wnuczków jak
                        Mickiewicz, Słowacki, Piłsudski, Wojtyła, Naimski, Dorn, Ziobro, St. Piasecki
                        itd. Zabawa trwa w najlepsze. A kto tego nie potępia - temu też spluwam pod
                        nogi, jak każdemu parszywemu naziolowi...
                        • maaac Dla czego nikt się nie przejmuje? 17.07.07, 08:42
                          Bo nie warto.
                          Jedno mniej, jedno więcej odkrycie JRN niczego nie zmienia.
                          "Wykształciuchy" go już dawno oceniły i umieściły na właściwym dla niego
                          miejscu, razem z resztą osób występujących w Radiu Maryja i chroniących to
                          Radio.
                          "Ciemnogród" i "Mohery" też go oceniły i też umieściły na miejscu jakie według
                          nich jemu się należy.
                          Dalsza dyskusja jest nie możliwa i kończy się prędzej czy później wyzwiskami -
                          maksymalnie co możesz się dowiedzieć to to że jesteś "nie Polakiem" ze
                          wskazaniem na określoną narodowość, ewentualnie to że
                          byłeś/jesteś "SBekiem", "Maleszką" itd. Tym się kończy brak merytorycznych
                          argumentów.
                        • marian.kaluski Zaplujemy się na amen. I co to nam da? 17.07.07, 09:47
                          "eryk2": A ja spluwam pod nogi każdemu parszywemu naziołowi żydowskiemu, który
                          szkaluje Polskę i Polaków.
                          I nikt mnie za to potępić nie może, a tym bardziej nazwać antysemitą czy
                          nazistą w świetle poniższych faktów:

Wiem i sam wiele razy o tym pisałem w drukowanych gazetach, że w każdym
                          narodzie są ludzie dobrzy i źli. Także wśród Żydów. Dlatego miałem i mam wśród
                          swoich dobrych znajomych również Żydów. Nigdy nie byłem rewizjonistą
                          historycznym - nie kwestionowałem skali żydowskiego holokaustu, popieram
                          istnienie państwa żydowskiego i prawo Żydów do bezpiecznego życia. Poza tym
                          napisałem szereg prożydowskich artykułów (namacalny dowód) oraz prożydowską
                          książkę pt. "W podzięce i ku pamięci Jankielom" (Warszawa 2001), w której
                          zasugerowałem postawienie w Warszawie pomnika ku pamięci Mickiewiczowskich
                          Jankielów - Żydów patriotów polskich. W swoim domu mam menarę z przyklejonym do
                          niej oryginalnym kamykiem (ze świątyni Dawida!), który wziąłem sobie z Muru
                          Płaczu w Jerozolimie oraz obraz znanej żydowskiej malarki w Australii - Lanner.
                          Itd., itd.
                          Jeśli kogoś z Żydów nienawidzę, a nienawidzę, to Żydów-polakożerców. Ale to
                          chyba całkiem zrozumiałe. Bowiem gdybym żył i był dorosły w okresie II wojny
                          światowej to bym nienawidził Hitlera i Stalina, co byłoby również zrozumiałe i
                          usprawiedliwione. Ostatecznie Żydzi nienawidzili i nienawidzą Hitlera i Niemcy
                          tak wtedy jak i dzisiaj.
                          A robienie z Polaków - i to z wszystkich Polaków, co praktykuje większość
                          Żydów! - antysemitów jest także parszywym rasizmem. Bo jest po prostu
                          kłamstwem.
                          "eryk2" jesteś Żydem i bądź sobie Żydem. Nikt ci tego nie zabrania. A już na
                          pewno nie ja. Ale radzę ci zapomnij o Polsce i Polakach. Wyjdzie ci to na
                          zdrowie, jak również wszystkim Żydom i Izraelowi. Nawet największym
                          polakożerstwem Żydzi nic nie wskórają: ani sami jej nie skolonizują, ani nie są
                          w stanie sprezentować jej Niemcom i Rosji, ani zniewolić inne pażstwa do
                          szkodzenia Polsce, tym bardziej, że jest ona członkiem Unii Europejskiej i
                          NATO. Nie te czasy! Poza tym Polacy - nawet z garstką polskich antysemitów -
                          nie są żadnym zagrożeniem dla Żydów. Martw się lepiej o swój Izrael, którego
                          jestestwo jest bardzo zagrożone. - Co będzie z Izraelem jak Amerykę diabli
                          wezmą (a tylko z jej soków wyrosła siła Izraela; bez Ameryki Żydzi jedli by
                          piasek z Pustyni Negew i chodzili na bosaka)? A już ją biorą. Na naszych oczach
                          przestaje być jedynym supermocarstwem. Rosną na supermocarstwo Chiny, które
                          NIGDY nie będą przyjacielm Izraela i Żydów. Bo Chińczycy są słusznie
                          nazywani "Żydami Azji". Czyli jesteście dla siebie konkurencją, a poza tym
                          Izrael nie ma nic do zaoferowania Chinom (Izrael to mały kraik i bez surowców).
                          W konflikcie żydowsko-arabskim Chiny zawsze poprą Arabów!
                          Przestańcie więc bredzić o polskim antysemityzmie. On jest zagrożeniem dla was
                          tylko w waszych głupich głowach. Po prostu uważacie, że bez "chłopca do bicia"
                          nie możecie istnieć! I dlatego wymyślacie sobie zagrożenie "antysemityzmem".
                          Jesteście paranoikami na sto dwa!

• eryk2 Jestes małym, antysemickim gnojem 17.07.07, 13:10
                            > "eryk2" jesteś Żydem i bądź sobie Żydem. Nikt ci tego nie zabrania. A już na
                            > pewno nie ja. Ale radzę ci zapomnij o Polsce i Polakach. Wyjdzie ci to na
                            > zdrowie, jak również wszystkim Żydom i Izraelowi.

1. Nigdy nie pisałem, że jestem Żydem.
                            2. Wśród mojej rodziny nie mam nikogo pochodzenia żydowskiego.
                            3. Sugerowanie, że człowiek, który ma inne poglądy niżty, jest Żydem, to stały
                            repertuar wszystkich antysemitów świata.
                            4. Jesteś parszywym antysemitą więc nie pisz kłamliwych bzdur o swoim rzekomo
                            pozytywnym stosunku do Żydów. Jeżeli jeszcze nie zrozumiałeś o co mi chodzi,
                            nazistowska gnido, przeczytaj sobie punkty 1-3.
                            • marian.kaluski Jad "eryka2" 17.07.07, 14:32
                              "eryk2" ty jesteś takim ciemniakiem, że nawet nie wiesz co to jest antysemityzm
                              i nazizm! I taki podły, że każdego z kim się nie zgadzasz obdarzasz tymi
                              wyzwiskami.
                              Antysemita to człowiek, który nie lubi Zydów z powodów rasowych. A nazista to
                              nikt inny jak tylko członek hitlerowskiej partii NSDAP.
                              Nigdy nie udowodnisz, że nie lubię Zydów z powodów rasowych i tego, że byłem
                              czy jestem członkiem NSDAP (ta partia nie istnieje!).
                              Jestem gruboskurny. Możesz pisać o mnie co chcesz. Mam to gdzieś! Tym bardziej,
                              że ty jesteś nikim i świśniętym człowiekiem, co sam to tutaj udowodniłeś.

• eryk2 Do cwanego antysemity, udającego (?) durnia 17.07.07, 17:03
                                1. Nie zgadzasz się z moimi poglądami.
                                2. Uznałeś mnie za Żyda (na jakiej podstawie?).
                                3. Ludzi, którzy się z nimi nie zgadzają, uznają za Żydów wyłącznie antysemici
                                ("on jest zły, on sie ze mna nie zgadza - on musi być Żydem").
                                4. Nie przyszło ci do głowy, że Polak może być zniesmaczony zaglądaniem ludziom
                                do rozporków i poszukiwaniem żydowskich babek na drzewie genealogicznym? W
                                takim razie jesteś nie tylko antysemitą - jesteś głupim antysemitą, jeśli nie
                                wierzysz w istnienie Polaków brzydzących się gestapowskimi metodami.
                            • zydzior Żyd mianowany 17.07.07, 21:38
                              Panie Eryk,
                              Zostałeś Pan właśnie mianowany Żyd, ode Pan Marian, co od nas pełnomocnictwo ma
                              do mianowania, jak każden znaczny antysemit. My ciebie witamy w Izrael
                              serdecznie!
                              Bez nerwów prosimy reagować, rekomendacja antysemita takiego jak Pan Marian, to
                              dla nas bardzo dobra rekomendacja. My witamy serdecznie raz jeszcze i
                              pozdrawiamy!
                              Szalom!
                              • eryk2 Bomba! Kupuję! "Żyd mianowany" - !!! 17.07.07, 23:04
                                zydzior napisał:

> Panie Eryk,
                                > Zostałeś Pan właśnie mianowany Żyd, ode Pan Marian, co od nas pełnomocnictwo
                                ma
                                >
                                > do mianowania, jak każden znaczny antysemit. My ciebie witamy w Izrael
                                > serdecznie!
                                > Szalom!

Oszołom!!!
                      • zydzior Re: Warto znać prawdę 17.07.07, 21:32
                        Panie Marian,
                        Ja tego zrozumieć nie mogę dlaczego Żyd, który udaje Polaka lepiej, niż Polak,
                        który nie udaje, jest zły? Pan chcesz powiedzieć, że całą polską kulturę
                        stworzyli Żydzi, które udawali Polaka? To Pan swojemu narodowi wystawiasz
                        bardzo złą ocenę panie Marianie. Wstydź się Pan, Pan jesteś antypolonista. Fuj!
                    • mark.parker Re: Gut Jude, tod Jude... 17.07.07, 06:53
                      eryk2 napisał:

> A kim był śp. Jacek Kaczmarski? Dobrym Żydem? Złym Żydem? Sam się uważał za
                      > Polaka, a nie za Żyda, pisal po polsku, a nie po hebrajsku, żył polskimi
                      > sprawami, polską historią, literaturą, malarstwem, polityką. Był dobrym
                      > Polakiem? Złym Polakiem? Rassenprofesseur stawia Kaczmarskiego w świetle Ustaw
                      > Norymberskich i każe widzieć w nim Żyda. Czy to nie są czasem jakieś kompleksy
                      > tchórza, który niczego nie zrobił dla Polski przed 1989, a teraz opluwa
                      > wszystkich, żywych i zmarłych, którzy wtedy zrobili cokolwiek dla
                      > niepodległości?...

Tylko w Polsce i w Rosji jeśli ktoś nie może komuś niczego zarzucić, to mówi o
                      nim "Zyd". Nowak i wszyscy ci, którzy tu plują na Zydów są żałośni, ale i
                      groźni. Z nimi się nie dyskutuje tylko izoluje w domu wariatów. Zwłaszcza tego
                      parszywego Zyda z Australii, który teraz wypiera się swego żydostwa.
                      Podejrzewam, że to zboczeniec, który lubi, kiedy się ktoś nad nim znęca, bijąc
                      pejczem i wymyślając od parchów.
                    • gringo_w666 paperdżihad michnika was oswobodzi 17.07.07, 13:12
                      www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm
                      trzeba więc oczyścić Polskę ze szpiegów, denuncjatorów, komunistycznych
                      bandziorów, masonów i wszelkiego rodzaju POLONOFOBÓW.
                      Zacytuję tu fragment z wykładów Mędrca Syjonu, może to da wam do myślenia jaką
                      ideologią jestescie naszpikowani:

§ 10. Jak owładnąć opinią społeczną?

Aby owładnąć opinią społeczną, należy ją doprowadzić do dezorientacji, głosząc z
                      różnych stron tyle poglądów społecznych i tak długo, dopóki goje nie zbłądzą w
                      tym labiryncie i nie zrozumieją, że najlepiej jest nie mieć żadnych przekonań co
                      do spraw politycznych, których społeczeństwo nie może być świadome, bowiem
                      świadomy jest ich tylko ten, kto kieruje społeczeństwem. Oto tajemnica pierwsza.

Druga tajemnica, której posiadanie jest konieczne dla sprawowania z powodzeniem
                      rządów, polega na tym, by o tyle rozplenić wady narodowe, przyzwyczajenia,
                      namiętności, warunki współżycia, aby nikt nie mógł zrozumieć tego chaosu, oraz
                      aby ludzie przestali pojmować się wzajemnie. Środek ten posuży jeszcze do
                      zasiania waśni wśródd wszystkich partii, do rozczłonkowania sił zbiorowych,
                      które nie chcą jeszcze ukorzyć sić przed nami, do wyzucia z odwagi wszelkiej
                      inicjatywy osobistej, zdolnej choć trochę szkodzić sprawie naszej.

Cytat jednego z forumowiczów (pewnie mi wybaczy)
                      Byłbym niezmiernie mojej ulubionej gazecie zobowiązany, gdyby jednak dziś,
                      gdy emocje i podniecający zapach juchy zwierzyny tropionej przez kauzperdów w
                      stylu Rokity już wygasły, Gazeta Wyborcza wyjaśniła uczciwie ludziom - nie
                      potrafiącym się rozeznać w tych prawniczych wywijasach, dobrych dla np.
                      nadwornych krętaczy prezydentow ale nie dla czytleników - co następuje;
                      1. Czy to dobrze, że Jakubowska - czego nigdy zresztą nie kryła i za co ją
                      wówczas podziwialem - wprowadziła zmiany mające uniemożliwić prywatyzację
                      naszej telewizji regionalnej - czy to było niedobre dla Polski i Polaków?
                      (nawet jeśli "GW" bardzo chciała je kupić - jak np. kupiła Radio Clasic i
                      przerobiła na jakieś g... )
                      Czy dobrze, że telewizja regionalna jest jeszcze telewizją publiczną - czy
                      lepiej żeby już należała do Murdocha czy jakiegoś innego Augsteina?
                      2. O to samo chodziło - czego tak arcyprofesjonalni żurnaliści nam nie
                      wyjaśniają - przy skreśleniu słów "i czasposima". Trzeba więc znów spytać: Czy
                      to dobrze, że jeszcze niecałe media (choć prawie całe) należą np. do Niemców -
                      czy niedobrze?
                      Ja wprawdzie na to swój pogląd mam, ale wypadałoby to wyjaśnić
                      Czytelnikom "GW", skoro i w niej samej zmienił sie już pogląd na inwestycje
                      kapitału zagranicznego w media polskie, czego świadectwem choćby wojennka z
                      beobachter nazywanym przez "GW" "Der Dziennik"... Słuszna zresztą...
                      Chyba, że uważacie w gruncie rzeczy tak, jak brat Waszego zastępcy
                      naczelnego - Jacek Kurski: że ludziom można wcisnąć każdą ciemnotę...
                      Może nawet,co byłoby logiczne,uważacie, że skoro już wyprzedano cały polski
                      przemysł, o którym, by obniżyć jego cenę, mawiano się, że to skansen i pozbyto
                      się już całej energetyki, to nie powinno być również mediów o polskich
                      korzeniach, żeby nie mogły o tym pisać, jeno media polsko-języczne?
                      Trzeba się w podobnych sprawach jasno wypowiadać, jeśli jesteście uczciwi,
                      żeby nie oddawać pola w dyskusji na te tematy np. red.Michalkiewiczowi czy
                      innym, których tak za to wciąż krytykujecie.
                      Było wiele dobrego w latach, które teraz wspominacie, ale rozbój jaki przy
                      podniesionej kurtynie bez żadnych(procz NIK) protestów odbył się na polskiej
                      gospodarce, to była zwyczajna granda.
      • mark.parker Re: Look who's talking 17.07.07, 06:45
        marian.kaluski napisał:

> "eryk2" masz prawo mieć taki czy inne zdanie na każdy dowolny temat. Co wcale
        > nie znaczy, że masz rację w swojej ocenie tego czy tamtego.
        > A jakby się okazało, że nie jesteś Polakiem, to tym bardziej twoje uwagi - jako
        >
        > stronnicze - nie miałyby żadnej wartości.
        > Osobiście czytam i robię sobie kopię wszystkich artykułów prof. Nowaka. A to
        > dlatego, że porusza tematy, które w Polsce są tabu, jak np. Zydzi w Polsce czy
        > polscy Zydzi. Temat to zakłamany od stóp do głowy. Szczególnie Zydów prawdziwy
        > -
        > ekstremalnie wrogi! - stosunek do Polski i Polaków. U Polaków widzą
        > najmniejsze rasistowskie źdźbło - w swoim oku nie widzą rasistowskiej belki!!!
        > W artykułach prof. Nowaka liczą się głównie przemilczane fakty, a nie ich taka
        > czy inna interpretacja. Inteligentny człowiek potrafi oddzielić plewy od
        > ziaren. Tak w artykułach prof. Nowaka jak i np. w twoich stronniczych i
        > złośliwych uwagach.
        >
        > Marian Kałuski, Australia

Powiem ci, bydlaku, jak swój swemu: spadaj, parchu.
        • marian.kaluski Jestem przede wszystkim człowiekiem 17.07.07, 08:02
          "mark.parker" wytykając mi żydowskie pochodzenie, nazwał mnie również "parchem".

Parch to brzmi dumnie. Tymczasem ja jestem tylko skromnym Zydem, a przede
          wszystkim człowiekiem. Czego o tobie "mark.parker" nie można powiedzieć. Jesteś
          człekokształtnym bydlakiem!

Marian Kałuszyner-Kałuski, Australia
          • ddyzma5 Re: Jestem przede wszystkim człowiekiem 17.07.07, 08:49
            Czy wy nie jesteście tego świadomi, iż taka forma dyskusji do niczego nie
            prowadzi ?
            Zadziwiające jest jak niektórzy z was się irytują, gdy są skonfrontowani z gołą
            prawdą.
            Zaakceptowanie tej prawdy jest dla nich nie do zniesienia, w tym przypadku
            sięgają od razu do własnego arsenału słownictwa brukowego.
    • indris Czy Nowak rżnie głupa... 17.07.07, 09:17
      ..czy rzeczywiście nim jest (bo profesorowie tez mogąą byc durniami) ?
      "...zaskakujące było jednogłośne zaakceptowanie w Sejmie w marcu 2007 r.
      uchwały, która uczciła pośmiertnie pamięć Jacka Kaczmarskiego z okazji jego 50.
      rocznicy urodzin" - pisze Nowak. Ale czymś innym jest wypisywanie głupot w
      niszowym dzienniku, a czymś innym byłoby sprzeciwienie się uczczeniu pamięci
      Jacka Kaczmarskiego. Jak widać na coś TAKIEGO nie pozwolili sobie nawet
      radykałowie z PiS i LPR, ani nawet grupka Marka Jurka.

P.S. Protestuję przeciw pomysłom wysyłania o. Rydzyka na Madagaskar. Szkoda
      lemurów.
    • gringo_w666 czy to prawda, że Żydzi pozdrawiają się jude raus? 17.07.07, 13:38
      ???
    • allspice Re: Profesura z rasologii? 17.07.07, 15:18
      Poglądy Jerzego Roberta Nowaka są powszechnie znane i nie należy ich traktować
      poważnie.Gada w RM,pisze w NDZ,pokazuje się w TV Trwam i kogo myślącego to
      wzrusza? Nikogo!
      • wet3 Re: allspice 20.07.07, 02:36
        allspice napisała:

> Poglądy Jerzego Roberta Nowaka są powszechnie znane i nie należy ich traktować
        > poważnie.Gada w RM,pisze w NDZ,pokazuje się w TV Trwam i kogo myślącego to
        > wzrusza? Nikogo!

Oczywiscie, ze PRAWDY o Zydach nigdy nie mozna traktowac powaznie - bo inaczej
        kazdy rozchorowalby sie na dobre! A ty odczep sie od prof.Nowaka, ktorego
        opluwasz tylko dlatego, ze smie pisac prawde o narodzie wybranym. Nikt mu
        jeszcze, podobnie jak Finkelsteinowi i Shahakowi NIE udowodnil klamstwa!
        • allspice Re: allspice do wet3... 21.07.07, 10:43
          a można opluwać Jacka Kaczmarskiego?
    • indris Głupota czy prowokacja ? 17.07.07, 17:16
      Plucie na Jacka Kaczmarskiego może się okazać jednym z większych błędów Rydzyka.
      • eryk2 Re: Głupota czy prowokacja ? 17.07.07, 17:48
        indris napisał:

> Plucie na Jacka Kaczmarskiego może się okazać jednym z większych błędów
        Rydzyka
        > .

Jak przestaną śpiewać "Mury" czy "Źródło" (bo to dzieło umysłu żydowskiego
        pomiotu), to zawsze jeszcze zostaje im na otarcie łez Rosiewicz, pupilek Gierka
        i Gorbaczowa, z "Chłopcami-radarowcami" oraz "Najwięcej witaminy mają polskie
        dziewczyny".
    • radoslawdobry Drogi Eryku, niestety takich nie przekonasz 17.07.07, 23:24
      Oni już swoje wiedzą.
      W sobotę szedłem z żoną jedną z głównych ulic stolicy i nagle podszedł do nas
      abnegat ok. 60 lat w kolejarskiej czapce. Zaczepiając (!) nas z oburzeniem
      komentował fakt, że obok przeszła biała dziewczyna i trzymała za rękę czarnego
      faceta. Może myślał, że trochę starsi ludzie się z nim w pełni zgodzą?
      Trzeba było widzieć jego minę gdy mu powiedzieliśmy, że jest rasistą a
      katolikowi nie wypada takim być.
      • eryk2 :-))) 17.07.07, 23:27
        Dziękuję - wraca mi pan wiarę w rozum! To jest nas już troje - Polaków
        brzydzących się grzebaniem w cudzych portkach i zaglądaniem ludziom do łóżek.

Pozdrawiam Państwa b. serdecznie

Eryk - Żyd mianowany
        • marian.kaluski Można być Zydem z wyboru 18.07.07, 00:55
          Do "eryka2"
          Chociaż nie zaglądałem tobie do rozporka, nazwałem ciebie Zydem, gdyż Polak,
          Francuz, Niemiec itd. chociaż urodził się Polakiem, Francuzem czy Niemcem może
          zostać np. Zydem, Rosjaninem, Włochem itd.
          Dlatego nie ukrywaj się pod swoje polskie pochodzenie (jeśli ono takim naprawdę
          jest).
          Ty przypominasz mi bardzo wielu współczesnych polskich filosemitów. Wielu z
          nich na pewno jest Polakami z urodzenia, ale z zachowania wcale nimi nie są
          (Pan Jezus powiedział jakże mądrze: "Po owocach ich poznacie"). Właśnie w
          zachowaniu jesteście bardziej Zydami niż Polakami! A stąd jeszcze jeden krok i
          jest się jeszcze jednym np. Józefem Sękowskim.
          Zapewne nie wiesz kim on był.
          Otóż urodził się 19 marca 1800 roku w Antagołonach k. Wilna jako Polak-katolik.
          Uczęszczał na polski Uniwersytet Wileński i był nawet członkiem Towarzystwa
          Szubrawców; znał dobrze m.in. Adama Mickiewicza. Po Powstaniu Listopadowym 1830-
          31 wyrzekł się oficjalnie narodowości polskiej i stał się Rosjaninem. Nic w tym
          złego. Wielu wielkich Polaków (i ja także) miało czy ma w swoich żyłach
          niepolską krew (mniej lub więcej). Podłością z jego strony było jednak to, że
          nie tylko w sposób arogancki wyrzekł się narodowości polskiej, ale stał się
          jednym z największych rosyjskich polakożerców. M.in. ogłaszał w języku
          rosyjskim obrzydliwe satyry antypolskie.
          Tak czyni dzisiaj wielu polskich filosemitów, jak np. były jezuita Obirek. Ten
          skrajny filosemita pluł na Kościół katolicki - chociaż był jezuitą! - aż
          się "zapluł" na zyda: zrzucił sutannę i ożenił się z Zydówką z Ambasady Izraela
          w Warszawie. A ich dzieci - w świetle prawa żydowskiego - będą Zydami i na
          pewno polakożercami.
          Dlatego mówię: Na pohybel polskim filosemitom!!!

eryk2 napisał:

> Dziękuję - wraca mi pan wiarę w rozum! To jest nas już troje - Polaków
          > brzydzących się grzebaniem w cudzych portkach i zaglądaniem ludziom do łóżek.
          >
          > Pozdrawiam Państwa b. serdecznie
          >
          > Eryk - Żyd mianowany
          >
          • marian.kaluski A jednak można być Zydem z wyboru 19.07.07, 10:24
            "eryk2" musiał się zgodzić z tym, że można być Zydem z wyboru, a jak potrzeba
            udawać, że się jest Polakiem, no bo dany osobnik urodził się jako Polak i
            często nawet był katolikiem.
            Jednak 30 srebrników ma wielką siłę przyciągania! A Polacy zawsze mieli
            skłonność do zdrady - do bycia zdrajcą! Starczy poczytać "Polski Słownik
            Biograficzny" aby się o tym przekonać.
            Za komuny (1945-89) miliony Polaków zdradziło Polskę, naród Polski i polski
            interes narodowy i dlatego Polska jest taka jaka jest: chorym państwem, chorym
            narodem. Ale tylko dlatego, że po 1989 roku nie rozprawiono się krwawo ze
            zdrajcami!
            W Indonezji w 1965 roku komuniści chcieli dojść do władzy drogą zamachu stanu.
            Nie udało im się to i 100 000 komuchów zostało zaszlachtowynych. Od tej pory
            komunizm nie zagraża Indonezji.
            Tak należy postępować z sukinsynami!

• amanasunta Polska rządzą zydzi od wieków....:))))) 19.07.07, 10:55
              Po każdych wyborach w Sejmie i Senacie następuje ..weryfikacja przz rabina.
              Nieobrzezani maja sie natychmiast obrzezać albo...tracą mandat!
              Kobiety przechodzą test ..na schodach z mikrofonem bezprzewodowym pomiędzy nogami.
              Jak wiadomo żydówki..mają ,,w poprzek'' i przy schodzeniu schodami słychać.
              ,,Aryjki''(te co nie mają w poprzek!) muszą udowodnić żydowskość albo ...wypad!
              • allspice Re: Polska rządzą zydzi od wieków....:))))) 19.07.07, 11:00
                amanasunta napisała:

> Po każdych wyborach w Sejmie i Senacie następuje ..weryfikacja przz rabina.
                > Nieobrzezani maja sie natychmiast obrzezać albo...tracą mandat!
                > Kobiety przechodzą test ..na schodach z mikrofonem bezprzewodowym pomiędzy
                noga
                > mi.
                > Jak wiadomo żydówki..mają ,,w poprzek'' i przy schodzeniu schodami słychać.
                > ,,Aryjki''(te co nie mają w poprzek!) muszą udowodnić żydowskość
                albo ...wypad!
                >
                Głupie i niesmaczne:(
            • eryk2 Dzień świra się skończył 19.07.07, 12:45
              Eryk2 z niczym się nie musiał zgodzić (człowiek MUSI w życiu dwie rzeczy:
              wys.ać się i umrzeć - reszta jest fakultatywna), tylko przestał rzucać grochem
              o ścianę, tj. zaprzestał dyskusji ze świrami, żądającymi nowej Nocy Długich
              Noży, rzezi na skalę 100 000 ludzi w Polsce, ustanawiania Żydów mianowanych,
              mentalnych, duchowych, psychicznych i innych. "O tym, kto jest w tym kraju
              Żydem, decyduję ja" - powiedział Hermann Goering, mentor tych świrów. Sorry,
              ale z poplecznikami Goeringa nie wchodzę w dyskusję. Ich miejsce jest w
              Norymberdze.
              • marian.kaluski Ciężko jest się przynać do porażki 19.07.07, 13:25
                Musiał, musiał się zgodzić, bo nie ma żadnych kontragumentów, poza chamstwem i
                wyzywaniem przeciwników swej głupoty i podłości od nazistów!
                "Nie zrozumiałeś" lekcji Indonezji bo jesteś jednym z łobuzów. Bo "Goeringów"
                być jednak mordował.
                A mądrzy Zydzi-Izraelczycy mówią: Jeśli mamy być wymordowani przez
                Palestyńczyków, to my ich pierwsi wymordujemy. Udowodnij mi, że tak nie mówią!

• eryk2 Ja o niebie, ty o chlebie... 19.07.07, 17:45
                  Musiał, musiał się zgodzić, bo nie ma żadnych kontragumentów, poza chamstwem i
                  > wyzywaniem przeciwników swej głupoty i podłości od nazistów!

A jak można nazwać kogoś, kto mianuje Żydem rozmówcę? Kogoś, kto nie widzi nic
                  podłego w szukaniu babek-Żydówek? Toż to najgorszy łobuz i kryptogestapowiec.

Bo "Goeringów"
                  > być jednak mordował.

Goeringowie najpierw mianują ludzi Żydami, a potem zabijają miliony. Dlatego
                  Goering był sądzony w Norymberdze. Rozumiem, że ty byś go uwolnił i jeszcze
                  obdarował pokojową Nagrodą Nobla. Natomiast nie wzywam do rzezi 100 000 ludzi w
                  Polsce, jak pewien kompletny świr w tym wątku (ale czego innego można się
                  spodziewać po wielbicielach Goeringa i grzebania w rozporkach)...

A mądrzy Zydzi-Izraelczycy mówią: Jeśli mamy być wymordowani przez
                  > Palestyńczyków, to my ich pierwsi wymordujemy. Udowodnij mi, że tak nie mówią!

Nie chcę nikogo zabijać, nie interesują mnie walki żydowsko-palestyńskie, ja
                  zajmuję się oszalałym z nienawiści Rassenprofesseurem, plugawiącym w
                  polskojęzycznej gadzinówce toruńskiego Sai Baby wybitnych pisarzy polskich.
                  • wet3 Re: eryk2 20.07.07, 02:55
                    eryk2 napisal: > Ja o niebie, ty o chlebie...

Poblem polega na tym, ze bardzo trudno jest doszukac sie w twych wypowiedziach
                    jakiegos sensu i obiektywizmu. Negujesz prof.R.J.Nowaka, ktoremu NIE
                    udowodniono klamstwa! Gdyby bowiem zlapano go na klastwie to cala Polska i cale
                    zydostwo zatrzesloby sie w posadach!!! Nieladnie jest tak postepowac.
                    • eryk2 Rassenprofesseur 20.07.07, 11:37
                      wet3 napisał:

> eryk2 napisal: > Ja o niebie, ty o chlebie...
                      >
                      > Poblem polega na tym, ze bardzo trudno jest doszukac sie w twych
                      wypowiedziach
                      > jakiegos sensu i obiektywizmu. Negujesz prof.R.J.Nowaka, ktoremu NIE
                      > udowodniono klamstwa!

1. Nowak jest (podobno) politologiem.
                      2. Śp. Jacek Kaczmarski był poeta i pieśniarzem (jednym z najwybitniejszych w
                      swoim pokoleniu).
                      3. Co politolog może mieć ważnego do powiedzenia o poecie, któremu poświęca
                      połowę artykułu w gazecie codziennej? Może coś o jego przekonaniach
                      politycznych, co pomogłoby wyjaśnić sekrety artyzmu zmarłego pisarza? O
                      przyjaźniach z politykami, o wątkach politycznych w jego dziełach (nb. w
                      przypadku Jacka to temat na habilitację, a nie tylko na nędzny artykulik w
                      toruńskiej gadzinówce)?
                      4. Nie - z artykułu dowiadujemy się przede wszystkim o żydowskiej babce Jacka
                      Kaczmarskiego, w dodatku jest to podane sensacyjnym tonem, jak odkrycie
                      nieznanych faktów - przy czym cwana gapa z Rassenamtu ukrywa skrzętnie, że
                      cytuje informacje o babce z wywiadu, którego udzielił sam poeta ponad 15 lat
                      temu.
                      5. Jeżeli więc Nowak ma do powiedzenia o Kaczmarskim głównie to, że ten miał
                      babkę Żydówkę, to jest to wiedza o literaturze na poziomie Reinharda Heydricha
                      i Heinrich Himmlera.
                      6. Czy naprawdę musimy w Polsce unurzać w g.wnie wszystkie wielkości - moralne,
                      polityczne, artystyczne? I wtedy największym polskim pisarzem zostanie... Jan
                      Dobraczyński.
                • y.y Łgarstwa Kałuskiego 30.08.07, 14:15
                  serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34263,2607360.html
                  Kałuski, który zresztą na forum sam publicznie przyznał, że jest
                  Żydem, to znany łgarz i prowokator i prawdopodobnie osoba
                  niezrównoważona psychicznie.

Szkoda czasu na dyskusje z tym indywiduum, zdrajcą, rasistą i tumanem
      • wet3 Re: radoslawdobry 20.07.07, 02:43
        radoslawdobry napisał:

> Oni już swoje wiedzą.
        > W sobotę szedłem z żoną jedną z głównych ulic stolicy i nagle podszedł do nas
        > abnegat ok. 60 lat w kolejarskiej czapce. Zaczepiając (!) nas z oburzeniem
        > komentował fakt, że obok przeszła biała dziewczyna i trzymała za rękę
        czarnego
        > faceta. Może myślał, że trochę starsi ludzie się z nim w pełni zgodzą?
        > Trzeba było widzieć jego minę gdy mu powiedzieliśmy, że jest rasistą a
        > katolikowi nie wypada takim być.

Latke zaraz musisz przuprawiac! A skad wiesz, ze to byl katolik? Napisane mial
        na czole? Ja np. rasista nie jestem. Uwazam jednak, ze rasy nie powinny sie
        krzyzowac. Gdy wszyscy sie pomieszaja, to bedzie jeden bardzo nieciekawy zlepek
        zamiast roznorodnosci, ktora jeszcze dzis mamy. Wszyscy beda wygladac tak samo
        i bedzie cholernie nudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka