Dodaj do ulubionych

Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualistą

• Gość: lukas Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualistą IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.07, 10:03
      Dlaczego Wyborcza znów promuje zboczenia???
    • gk_chesterton Czy homoseksualizm jest uwarunkowany genetycznie? 01.08.07, 10:16
      Czy ktoś może wskazać jakiekolwiek badania potwierdzające tezę, że
      homoseksualizm jest uwarunkowany genetycznie?
      Niegdy o czymś takim nie słyszałem. Moja obserwacja wskazuje na 100 proc
      uwarunkownie środowiskowe tej odmienności.

• pether_23 Twoja obserwacja to akurat nas najbardziej ochodzi 01.08.07, 10:22
        Twoja obserwacja to akurat nas najbardziej ochodzi. Myślę, że naukowcy badający
        zjawisko homoseksualizmu również bardzo będą tym zainteresowani. Leć do nich z
        tą rewelacją!

A co jeśli homoseksualizm to nie geny tylko np. efekt jakiegoś zaburzenia
        hormonalnego w życiu płodowym? Albo coś jeszcze innego? Generlanie z punktu
        wiedzenia społecznego to wszystko jedno. Po prostu są ludzie, którzy mają
        odmienną naturę i tyle. Poczytaj co ma nauka do powiedzenia na ten temat.
      • heterofob2 Tak, hizm jest częściowo uwarunkowany genetycznie 02.08.07, 08:42
        gk_chesterton pisze:
        "Moja obserwacja wskazuje na 100 proc uwarunkownie środowiskowe tej odmienności."

Po pierwsze, sprecyzuj, co masz na myśli przez "odmienność".
        To, że ktoś lubi mężczyzn, jest odmienne od tego, że kto inny lubi kobiety. Czy
        na odwrót?

A na serio:
        Według moich obserwacji połowa to homo biologiczne, druga - wychowanie, ale do
        piątego roku życia - potem jest za późno, ponieważ w większości wypadków
        osobowość człowieka jest już ukształtowana, a - poza wyjątkami - głównym
        składnikiem tożsamości jest orientacja psychoseksualna.

badań przeprowadzono wiele, ale na niewielu egzemplarzach.
        przykład:
        query.nytimes.com/gst/fullpage.html?sec=health&res=9907EEDA133AF930A15757C0A96F958260
        • heterofob2 badania genetyczne 02.08.07, 09:03
          www.doctissimo.fr/html/sexualite/mag_2000/mag1124/se_3031_homosexualite_actu.htm
          To o badaniach, jakie według mojej wiedzy objęło największą liczbę mężczyzn
          lubiących mężczyzn - par bliźniaków monozygotnych i różnozygotnych, a także
          braci nie będących bliźniakami. Przebadano kilka tysięcy osób. w latach
          dziewięćdziesiątych.

Wynika z tego, że u bliźniaków o identycznym kodzie genetycznym, jeśli jeden
          jest homo, to prawdopodobieństwo, że drugi będzie homo, wynosi ok.30%.

Artykuł jest po francusku, ale nie powinno cię to zrażać: przelep słowa kluczowe
          (nazwiska) do google'a, to znajdziesz więcej.
    • dandeliona Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualistą 01.08.07, 10:21
      Nie mam pojęcia, skąd w ludziach bierze się tyle nienawiści, tylko dlatego, że ktoś jest inny. To, że ktoś rodzi się homoseksualistą, osobą o niebieskich oczach albo o czarnym kolorze skóry zależy tylko i wyłącznie od genów. Kiedyś w swojej naiwności uważałam że wszyscy ludzie uważają to za prawdę. Ale skoro niektórzy nie wierzą w ewolucją, to jak maja wierzyć w geny - ich przecież że nie widać:P
      Mi pary homoseksualne w żadnen sposób nie przeszkadzają. Wyobraźcie sobie, że nawet wśród tak małych zwierzątek jak muchy jest odsetek jakieś 2-7% osobników homoseksualnych, tak to już matka natura stworzyła. Ci ludzie nikogo nie krzywdzą, robią to za obopólną zgodą, więc w czym problem? Nie rozumiem...
      A jeżeli chodzi o obnoszenie sie z tym na ulicy - razi mnie zarówno para hetero jak i homo obnosząca się z tym w bardzo wyraźny sposób. Ale czepianie się, że partner trzyma za rękę osobę którą kocha?...
      Co do adopcji dzieci. Sama pochodzę z rodziny rozwiedzionej (tak tak, to też jest niesamowity powód do napiętnowania) i doskonale wiem, że mam z tego powodu pewne problemy np. ze stworzeniem związku. Dziecko powinno mieć mamusie i tatusia żeby prawidłowo sie rozwinąć
      Homofobom polecam film "I twoją matkę też"
    • lukrad Powem krótko: Nudzi mnie to! 01.08.07, 10:21
      Ludzie, ileż można!!! Co za dużo to i świnia nie zje. Wasza nahalna propaganda przyniesi enajprawdopodobnie odwrotne skutki.
      • wuetend Re: Powem krótko: Nudzi mnie to! 01.08.07, 10:41
        100% zgoda.
        Rozbawilo mnie dodatkowo jak Giertycha obarcza sie odpoweidzialnoscia za
        wszelkie niedole polskich gejow. Giertych to tluczek i za takiego uwaza go
        znakomita wiekszosc spoleczenstwa, wiec nie sadze ze ma tu wielki posluch.
        Zrozumcie w koncu, ze wieksza szkode przynosza wam Biedron & Co.
    • szymiasty [...] 01.08.07, 10:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dandeliona Re: NIE dla pedalstwa !!! 01.08.07, 10:32
        Tak, przypominać na wszelki wypadek - żeby nie zapomnieli. Brak słów.
      • lukasztoczek Nie dla pymitywnych!! 01.08.07, 10:40
        Au..! a co powiesz o 5% poparciu dla LPR-u
        Tych to należy odizolować i piętnować. Dane o pierwiastku homoseksualnym wśród
        społeczeństwa mówią o 5%. Siła przeciw sile?
        Dajcież spokój gejom i lesbijkom. Jeżeli chcą żyć po swojemu, to nic mi do tego,
        w nosie mam kogo i jak kochają, co robią w łóżku. A dlaczego!? Bo żyjemy w
        wolnym (jak mogłoby się wydawać) kraju. Masz swoją opinię - OK - "NIE dla
        pedalstwa!!!" wymaluj sobie nad łóżkiem pomiędzy zdjęciem Hitlera i Ojca
        Tadeusza-Lamy-R. A jeżeli masz jakiś rzeczowy, sensowny, treściwy argument by
        poprzeć swoją wypowiedź - zapraszam do dyskusji na poziomie, bo taką mam
        nadzieję tutaj obserwować. Walka powinna sie odbywać na argumenty, aż miło wtedy
        popatrzeć i poczytać. Pozdrawiam wszystkich dyskutujących (w pełnym znaczeniu
        tego słowa), i Nie dla prymitywnych zawistnych LPRowców (PRL)
      • pether_23 No ale jak będą odizolowani, to jak im przypomnisz 01.08.07, 10:42
        No ale jak będą odizolowani, to jak im przypomnisz o ich odmienności?
    • martica ciezkie zycie -hehe 01.08.07, 10:32
      Nie mozna takiego ucznia/studenta za nic ukarac, bo zaraz leci na pomoc dokad
      sie da, ze mu kuku robia bo gej. Nie widzi, ze kara mu sie nalezy, bo nie
      stosuje sie do obowiazkow do ktorych jakos inni moga (nie wykonuje prac
      domowych/olewa nauczycieli, profesorow i przy okazji wszem i wobec deklaruje -
      tylko mnie tknijcie, to pozalujecie). Wiem, bo mialam z takowymi do czynienia w
      samorzadzie - bylo najpierw blaganie: pomozcie, bo mnie wywalaja za orientacje
      seksualna, a okazalo sie ze za notoryczne uchylanie sie od obowiazkow
      studenckich. Od tej pory nie wierze w argumenty o ciezkim zyciu - wykorzystuhja
      swoj homoseksualizm wszedzie gdzie sie da.
      BTW, w jakim wieku sa ci ludzie - niedlugo w mediach zaczniecie pisac o
      przedszkolakach homoseksualistach :)).
      • pether_23 Ależ Ty jesteś bezdennie głupia... 01.08.07, 10:45
        Ależ Ty jesteś bezdennie głupia...
    • niebieska_konewka Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualistą 01.08.07, 10:44
      u nas mimo wszystko jeszcze panuje zaściankowość a tolerancja, owszem każy zna
      to pojęcie, ale gdy nie musi bezpośrednio się do niego sam odnieść.

fuga.blox.pl/html
    • abc115 Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualistą 01.08.07, 10:53
      Nie wyjezdzajcie do Krakowa. To chyba najbardziej homofobiczne miasto w Polsce.
      Ciasne, duszne, pelne konserwy i innych wszechpolakow, nieprzypadkowo parady
      rownosci sa tu najbardziej masakryczne w calej Polsce. To zascianek. Nie
      przyjezdzajcie tu. Wyjedzcie z tego kraju. Poki jeszcze mozecie
      • jenna.jameson Re: Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualist 01.08.07, 13:50
        Popieram towarzysza abc115. Uciekajcie towarzysze geje z tego ciemnogrodu.
        Uciekajcie, ratujcie swoje dzieci (przepraszam zagalopowałam się), w każdym
        razie musicie już uciekać, żeby uniknąć zagłady. Póki jeszcze
        możecie!!!!!!!!!!!!!! Póki jeszcze możecie!!!! ratujcie się!!!!
    • adamdark01 [...] 01.08.07, 10:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wirusx Jesteś obleśny! 01.08.07, 13:13
        Twoje "poglądy" na seksualność człowieka są jeszcze bardziej żenujące, niż
        interpunkcja w twoim chorobliwym słowotoku...

adamdark01 napisał:

lesbijka nie
        > ma penisa,ma piersi,ma łechtaczki,nie jedną, a aż trzy, (...) ma odbytnicę
        do oddania pozostałości w organizmie,a nie do
        > wprowadzania do wnętrza, to jest to samo co wymiotować zamiast wysr... (...)
        kobieta nie wtryskuje nic do mężczyzny ani do kobiety (...)
        radził bym mężczyznom
        > którzy są pedałami,aby zaczęli jeść przez odbytnicę
    • gajane4 Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualistą 01.08.07, 11:04
      Komu załeży żeby wokół gejostwa robic tyle szumu? Widac gejom chodzi o to by
      wykazać że należą do "wyższej kasty" i są lepsi od pozostalych. A tymczasem w
      każdej populacji jest pewien odsetek świętych, bandytów i "szarych" osobników.
      To że ktoś jest gejem to jego sprawa i nie ma powodu do ukrywania tego, ale też
      nie ma powodu do obnoszenia się z tym; nie jest to powód ani do chwały ani do
      potępienia. To że jest to sprzeczne z prawami natury - ochroną gatunku - jest
      oczywiste, ale nie oznacza to, że takie osobniki należy moralnie uśmiercać. Tak
      jak nie jest powodem ani do chwały ani do potępienia liofilia; delikwent takich
      genów nie wybierał - dostal w "spadku" po rodzicach i tyle.
    • balcerowiczjestok Kto ponosi winę za dyskryminację? My wszyscy. 01.08.07, 11:06
      Tak. Aura polityczna, jaką sobie zgotowaliśmy (przecież Kaczory i Giertychy nie
      objęły władzy ot tak), wybitnie nie służy pogłębianiu wiedzy społecznej na
      temat homoseksualizmu. Nie ma też mowy o integracji osób homoseksualnych pod
      afiszem państwowym. Ale czy to oznacza, że taka integracja nie następuje lub że
      nie może następować?

Nie! Kaczory i Giertychy to jeden punkt zaczepienia. Pobędą i miną. Tworzą
      wprawdzie warunki do życia wyjątkowo utrudniające jakikolwiek rozwój
      obywatelom, ale to chyba dosyć polskie i częste po tej stronie Odry. Wystawiają
      nam bulwersujące świadectwo za granicą, ale czy my musimy na to reagować
      biernością?

Nie! To od nas - obywateli - zależy faktyczny stan rzeczy. My, i tylko my mamy
      moc zmienić cokolwiek. Bez naszego udziału, bez naszego zdania, bez naszych
      inicjatyw żaden rząd - dobry czy zły, kontrowersyjny ideowo czy asekurancki,
      taki czy inny - nie ma siły przebicia.

Głęboko wierzę, że znaczna część polskiego społeczeństwa, zwłaszcza ludzi
      młodych, z pokolenia, które na świat otwarte jest więcej, niż jakiekolwiek
      przed nim, bo i świat go bardziej potrzebuje i wzywa, NIE POSIADA uprzedzeń do
      osób homoseksualnych, o których (uprzedzeniach) grzmi wciąż medialna
      propaganda. Nie rozumiem tylko, dlaczego to pokolenie milczy, nie broni swoich
      racji i swojego wizerunku. Dlaczego czytelnicy "Gazety" , dlaczego jej
      redaktorzy, nie mają odwagi wystąpić zdecydowanie: nieprawda, zarzucacie nam
      postawę, której nie wyznajemy!?

Zewnętrzne warunki kształtują nas, ale poprzez pośrednie oddziaływanie.
      Najwięcej zyskujemy we wzajemnym kontakcie. Wspólnota jest prawdziwym ośrodkiem
      formacji. Jeśli ty nie przekonasz mnie, jeśli ja nie przekonam ciebie, jeśli my
      nie pokażemy im, na nic wszelka propaganda, reklama, deklaracje. Dlatego tylko
      my-część społeczeństwa możemy sprawić, by to nasz pogląd stał się poglądem
      większości. Metodą autopracy u podstaw, w swoim najbliższym otoczeniu. Czy
      jesteśmy przywiązani do pala, który nas trzyma? Jeśli tak, to sami tylko możemy
      zerwać się z uwięzi, chyba że naszym życzeniem jest tkwić ciągle w jednym i tym
      samym miejscu. Ciągnąc wspólnie w jedną stronę, wyrwiemy pal, zerwiemy więzy,
      będziemy wolni (autorem tej może cokolwiek ckliwej metafory jest kataloński
      poeta Luis Llach, a sam tekst niewątpliwie jest Polakom znany w parafrazie,
      mniejsza o to).

Więc cóż? Lepiej utyskiwać? Na ucisk homoseksualistów? Na homoseksualistów? Czy
      lepiej pokazać, że sprawę orientacji seksualnej zostawiamy intymności każdej
      osoby, a cenimy się za to, co możemy dla siebie zrobić wzajemnie? Że nie
      kategoryzujemy ludzi według tego, jakimi się urodzili, tylko według tego, co
      robią dla innych?

Oczywiście, edukacja szkolna ma ogromne znaczenie, ale chyba nikt z nas nie
      powie, że to ona jest głównym źródłem naszych poglądów i podejścia do życia.
      Jeśli coś dla siebie możemy zrobić, to możemy - my sami. Żeby zatrzeć
      stereotyp, żeby pozwolić homoseksualistom na prostszy i pozbawiony wrogiej
      reakcji coming out powiedzmy wpierw: twoja orientacja seksualna jest twoja,
      szanuję cię takiego, jaki jesteś, wiele nas różni i to jest piękne, jeszcze
      więcej łączy i niech to mobilizuje nas do wspólnego działania. I zapomnijmy o
      tej drgającej strunie niepewności i napięcia, której przyczyna dla
      współczesnego człowieka może wzbogacać relacje społeczne, ale nie determinować
      je, zwłaszcza poprzez opresje i wykluczenia. Tylko chciejmy.
    • adam81w Dlaczego bóg nienawidzi homoseksualistów? 01.08.07, 11:13
      tzn ten chrześcijański. co on do nich ma? przecież to w porządku ludzie.
      • and_nowak A dlaczego masz osiem nóg ? 01.08.07, 11:42
        Teza zawarta w twoim pytaniu jest nieprawdziwa, lub przynajmniej dyskusyjna.
        Żądasz zaś odpowiedzi dlaczego ona (teza) jest prawdziwa.

Tego typu retoryka jest dobra dla uczniów szkoły zawodowej.
    • nameja Trzymajcie sie młodzi! 01.08.07, 11:16
      Jestem nauczycielką i szlag mnie trafia, co sie teraz wyrabia. Fobie polityków
      uderzaja w tych, którzy nie mogą sie bronić. Dyskryminacja szaleje. Na pewno
      nauczyciel przestał byc tym, do którego można się zwrócić z problemem. Dzięki ci
      Giertych i Orzechowski, i Wujkowska i Wierzejski itp!!!
      • eurypides77 Brawa za odwagę, młodzi! 01.08.07, 11:22
        Trzymajcie się!
    • uncle_fuck Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualistą 01.08.07, 11:27
      Ja jestem pełen podziwu dla ich nauczycielki, bo niewielu nauczycieli chce
      zauważyć osoby homoseksualne w szkole. Cieszę się, że ten wywiad powstał. Może
      trochę więcej osób dzięki niemu trochę więcej zrozumie...
      • emeryt21 Re: Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualist 01.08.07, 11:36
        Homoseksualizm to jest problem,ktory nie istnieje.To jest normalne zjawisko w
        przyrodzie.Jestem hetero jednak nie widze zupelnie,ale to zupelnie nic
        nienormalnego,w uczuciach homo.To sa takie same uczucia jak moje w stosunku do
        kobiet.Mam znajomego homo i wcale nic dziwnego nie zauwazylem w jego
        zachowaniu,normalny facet.Lubi "wieczorki przy mocnej herbacie",meskie i
        koedukacyjne imprezy.Ma "pare",lecz nigdy nie pochwalil sie nim mimo,ze
        namawialem go do tego.Chcialem aby obaj wzieli udzial w liczniejszej
        imprezie,ale nie dal sie przekonac.Ma "zakodowana" nieufnosc do hetero.To
        czesto powoduje reakcje odwrotna do oczekiwanej ze strony hetero.To jest temat
        do dyskusji.Powiedzcie cos na ten temat z wlasnych doswiadczen.
    • and_nowak To zboczenie i to problem 01.08.07, 11:38
      1. Homoseksualizm JEST zboczeniem. Z tego nic nie wynika. Homoseksualiści nadal
      mają prawo do życia, nie mają prawa być w żaden sposób dyskryminowani.
      Zboczeniem mogą być również specyficzne potrzeby heteroseksualne. Nadal z tego
      nic nie wynika. Oczywiście dopóki te potrzeby nie są zaspokajane z krzywdą innej
      osoby - ale to już inna historia - np. gwałcicieli surowo karzemy, pomimo że
      spora część z nich nie jest zboczona.

2. Każde zboczenie, każda odmienność jest swego rodzaju upośledzeniem i to JEST
      PROBLEM dla takiej osoby. Czasem to może być brak akceptacji, czasem inne
      problemy. Problemy mają np. leworęczni - dwukrotnie częściej ulegają wypadkom
      przy pracy. Nie wynika to z prześladowań, tylko nieprzystosowania leworęcznych
      do "praworęcznego świata". Inny przykład: wyobraźmy sobie białe dziecko w środku
      Afryki. Pomijając zaczepki innych dzieci, ten "odmieniec" będzie musiał bardziej
      uważać na słońce itp. Będzie INNY. Może przez to czuć się gorszy, może mu być z
      tym źle.
      • kj31 Re: To zboczenie i to problem 01.08.07, 11:46
        a co wynika z tego postu?

1. Homoseksualizm JEST zboczeniem. Z tego nic nie wynika. Homoseksualiści nadal
        > mają prawo do życia, nie mają prawa być w żaden sposób dyskryminowani.
        > Zboczeniem mogą być również specyficzne potrzeby heteroseksualne. Nadal z tego
        > nic nie wynika. Oczywiście dopóki te potrzeby nie są zaspokajane z krzywdą
        inne
        > j
        > osoby - ale to już inna historia - np. gwałcicieli surowo karzemy, pomimo że
        > spora część z nich nie jest zboczona.
        >
        > 2. Każde zboczenie, każda odmienność jest swego rodzaju upośledzeniem i to
        JEST
        > PROBLEM dla takiej osoby. Czasem to może być brak akceptacji, czasem inne
        > problemy. Problemy mają np. leworęczni - dwukrotnie częściej ulegają wypadkom
        > przy pracy. Nie wynika to z prześladowań, tylko nieprzystosowania leworęcznych
        > do "praworęcznego świata". Inny przykład: wyobraźmy sobie białe dziecko w
        środk
        > u
        > Afryki. Pomijając zaczepki innych dzieci, ten "odmieniec" będzie musiał
        bardzie
        > j
        > uważać na słońce itp. Będzie INNY. Może przez to czuć się gorszy, może mu być
        z
        > tym źle.
        • and_nowak Re: To zboczenie i to problem 01.08.07, 12:10
          kj31 napisała:

> a co wynika z tego postu?

A co wynika z twojego postu ?

Bo z mojego wynika tyle: można tolerować homoseksualistów i nazywać rzeczy po
          imieniu. Określenie "homoseksualizm to zboczenie" nie oznacza homofobii.
          "Kochający inaczej" to eufemizm.
          • pan_gasienica Re: To zboczenie i to problem 01.08.07, 12:15
            > Bo z mojego wynika tyle: można tolerować homoseksualistów i nazywać rzeczy po
            > imieniu. Określenie "homoseksualizm to zboczenie" nie oznacza homofobii.
            > "Kochający inaczej" to eufemizm.

ok, pod warunkiem, ze seks oralny hetero to tez zboczenie. Sporo nas,
            zboczencow...
      • ekomazowsze Re: To zboczenie i to problem 01.08.07, 12:11
        and_nowak napisał:

> 1. Homoseksualizm JEST zboczeniem. Z tego nic nie wynika. Homoseksualiści nadal
        > mają prawo do życia, nie mają prawa być w żaden sposób dyskryminowani.
        > Zboczeniem mogą być również specyficzne potrzeby heteroseksualne. Nadal z tego
        > nic nie wynika. Oczywiście dopóki te potrzeby nie są zaspokajane z krzywdą inne
        > j
        > osoby - ale to już inna historia - np. gwałcicieli surowo karzemy, pomimo że
        > spora część z nich nie jest zboczona.
        >
        > 2. Każde zboczenie, każda odmienność jest swego rodzaju upośledzeniem i to JEST
        > PROBLEM dla takiej osoby. Czasem to może być brak akceptacji, czasem inne
        > problemy. Problemy mają np. leworęczni - dwukrotnie częściej ulegają wypadkom
        > przy pracy. Nie wynika to z prześladowań, tylko nieprzystosowania leworęcznych
        > do "praworęcznego świata". Inny przykład: wyobraźmy sobie białe dziecko w środk
        > u
        > Afryki. Pomijając zaczepki innych dzieci, ten "odmieniec" będzie musiał bardzie
        > j
        > uważać na słońce itp. Będzie INNY. Może przez to czuć się gorszy, może mu być z
        > tym źle.

Mnie przeraza ,ze zboczency juz manifestuja ze sa dumni ze swojego zboczenia,
        robia parady i nie ukrywaja sie ze swa pederastia.
        gdzie zmierza ten swiat???

trzeba nam moralnej sanacji.
        • kj31 Re: To zboczenie i to problem 01.08.07, 12:42
          ZACZNIJ MORALNĄ SANACJĘ OD SIEBIE.
          >
          > trzeba nam moralnej sanacji.
        • and_nowak Re: To zboczenie i to problem 01.08.07, 12:43
          ekomazowsze napisał:
          > Mnie przeraza ,ze zboczency juz manifestuja ze sa dumni ze swojego zboczenia,
          > robia parady i nie ukrywaja sie ze swa pederastia.
          > gdzie zmierza ten swiat???
          > trzeba nam moralnej sanacji.

Nie jestem pewien, czego tak naprawdę nam potrzeba. Parady kochających tak, czy
          inaczej dowodzą albo:
          1) że ci ludzie skupiają się na czubku swojego ...swojej seksualności - I TO ONI
          bez przerwy ją podkreślają i eksponują.
          albo:
          2) Jest to REAKCJA na zachowania antyhomoseksualne. Obrona. Moim zdaniem akurat
          parady pełnią ODWROTNĄ rolę, jątrzą, dolewają oliwy do ognia. Wolałbym kampanię
          w stylu "niepełnosprawni w pracy" - wyważoną, nieagresywną. Pan w w lateksowym
          "mudurze amerykańskiego policjanta", z gwizdkiem i nagimi pośladkami, to nie
          jest właściwa droga do tolerancji.
          • kj31 Re: To zboczenie i to problem 01.08.07, 12:55
            ALE TEMATEM ARTYKULU NIE SĄ PARADY, TYLKO HOMOSEKSUALNI UCZNIOWIE.
            HOMOSEKSUALNOSC PRZEJAWIA SIE W WIELU PŁASZCZYZNACH ŻYCIA, A TY SIE SKUPIASZ
            TYLKO NA PARADACH. MI SIE TEZ PARADY NIE PODOBAJĄ. WĄSACI GEJE W SKÓRACH Z
            GOŁYMI POŚLADKAMI RACZEJ MNIE OBRZYDZAJĄ, NIZ ZACHĘCAJĄ DO UTOŻSAMIENIA SIĘ Z
            NIMI. BRAK ZROZUMIENIA DLA LUDZKICH UCZUĆ TYLKO DLATEGO, ŻE GDZIEŚ TAM SĄ
            PARADY JEST PO PROSTU JAKIMS RODZAJEM FOBII, UPROSZCZENIEM, PODDANIEM SIĘ
            MANIPULACJI.
            >
            > Nie jestem pewien, czego tak naprawdę nam potrzeba. Parady kochających tak,
            czy
            > inaczej dowodzą albo:
            > 1) że ci ludzie skupiają się na czubku swojego ...swojej seksualności - I TO
            ON
            > I
            > bez przerwy ją podkreślają i eksponują.
            > albo:
            > 2) Jest to REAKCJA na zachowania antyhomoseksualne. Obrona. Moim zdaniem
            akurat
            > parady pełnią ODWROTNĄ rolę, jątrzą, dolewają oliwy do ognia. Wolałbym
            kampanię
            > w stylu "niepełnosprawni w pracy" - wyważoną, nieagresywną. Pan w w lateksowym
            > "mudurze amerykańskiego policjanta", z gwizdkiem i nagimi pośladkami, to nie
            > jest właściwa droga do tolerancji.
    • igraszka Pierwsza parada była w 2001 i nikomi nie wadziła 01.08.07, 11:40
      Pierwsza parada równości w Warszawie odbyła się w 2001 roku. Potem w 2002 i
      2003. I pies z kulawą nogą się nie oburzał, ani nie interesował tym kolorowym
      korowodem.

Dopiero w 2004 roku prezydent Warszawy Lech Kaczyński wydał zakaz parady -
      bezprawny, jak się później okazało. Podobnie w 2005. W ślad za poczynaniami PiSu
      poszła Młodzież Wszechpolska i rzucanie kamieniami - tak, tak kamieniami rzucali
      nie homoseksualiści, tylko wszechpolacy i sympatycy swastyki.
      "Prawie" normalna parada odbyła się dopiero w 2007 roku w atmosferze pikniku,
      bez obsceny przed którą tak przestrzegał Giertych i Jarosław.

Zwalanie winy na Biedronia to nieporozumienie. Atak nadszedł z PiS, Biedroń
      tylko na niego odpowiedział.

• monnot Re: Parada czego? 01.08.07, 12:14
        Po co paradowac?? Zycie seksualne jest osobista, prywatna sprawa. Nikt nie
        potrzebuje manifestowac z piurami w d...
        To jest wrecz smieszne i nieraz wrecz ohydne; zamiast sluzyc gejom, odpycha od
        nich ludzi.
        • pan_gasienica Re: Parada czego? 01.08.07, 12:16
          byles na paradzie? Te piora to chyba jakas Twoja fantazja, co?
          • monnot Re: Parada czego? 01.08.07, 18:48
            Ty zartujesz czy jestes niewidomy?
    • q_vw Homo to normalni, zwyczajni ludzie. 01.08.07, 12:25
      Jestem hetero, nie miałem kontaktu z homoseksualistami aż do studiów, właściwie
      do ich końca, okazało się wówczas, że mój najlepszy kolega jest właśnie homo...
      Sam byłem sobą zaskoczony, że właściwie umiałem to rozstrzygnąć we własnym
      sumieniu... przecież to niczego nie zmieniło w naszych relacjach ! Przyjaźń, jej
      wartość okazały się nadrzędne nad uprzedzeniami. Poznałem jego środowisko,
      poznaliśmy i poznajemy, razem z żoną i córką. Przyjaciel ma alergię na dzieci
      :))) nie znosi ich i tyle, toleruje :))) za to jego partner spoza pieluch i
      ubranek by nie wyszedł... Ich homo-znajomi to normalni, poznani przez nas,
      wspaniali ludzie, z zainteresowaniami, marzeniami, aspiracjami. Wykształceni i
      umocowani zawodowo, ludzie sukcesu... Tylko ta klasyczna polska nietolerancja,
      ten zaścianek durny... ci politycy, maskujący własną głupotę i kołtuństwo
      agresją wobec wszelkich INNYCH... Wystarczy wyjechać na zachodnią czy południową
      granicę i mamy jakościową zmianę, widać wówczas gdzie jest otwarty, tolerancyjny
      świat... Homoseksualizm to nie pedofilia, homoseksualizm to nie zboczenie i nie
      choroba, tego się nie leczy ! Rządzą Polską aktualnie autentyczni ciemniacy,
      uważający, że homoseksualizm jest zjawiskiem medycznym, do wyleczenia... ba,
      uważają, że jest wpływem środowiska... cóż, żadne z tych teorii nie są
      prawdziwe. Wiem, że homo nie jestem i nie będę, a przecież obracam sie w tym
      środowisku... Swoją drogą, zaszczucie tych ludzi bywa potworne, zwłaszcza wśród
      młodzieży jest to widoczne... te teksty, ta nienawiść... zupełnie bez sensu,
      homoseksualizm był i będzie, ba, do pojawienia się chrześcijaństwa traktowany
      był jako coś całkowicie naturalnego, normalnego i absolutnie niegroźnego. Polska
      nietolerancja bierze się z niewiedzy, bądź z wyrachowania, co szczególnie widać
      w przypadku polityków i... Kościoła Katolickiego, gdzie odsetek homoseksualistów
      jest szczególnie wysoki... podobnie jak alkoholików...
      • monnot Re: Homo to normalni, zwyczajni ludzie. 01.08.07, 18:53
        Ludzie sa wspaniale normalni, tak jak inni, ale ich nahalnosc w zadaniach, jest
        denerwujaca.
    • emluka Re: Ciężko teraz wyznać, stop gejowej zalewie 01.08.07, 12:34
      Eh zawsze uważałem że należy się człowiekowi szacunek dopóki nie krzywdzi
      drugiego, gej, lesbijka,,, ludzie obcy mi, wręcz jestem do was niechętny... dla
      mnie to nienormalność.. a jeśli już to anomalia.. coś co jest rzadkie, coś co
      trzeba zrozumieć, uszanować, próbować leczyć, <spora grupa to osoby
      pokrzywdzone przez zły dotyk> resztę trzeba tolerować.. No ale co się dzieje,,
      Ci którzy są normalni,, mogą czuć się coraz gożej z normalnością..w demokracji
      rządzi większość, a tu na odwrót.. pod każdą szerokoscia geograficzna, rodzina
      to kobieta i mężczyzna <czasem mono, czasem poligamia,> nie ma rodzin gejów..
      co to za rodzina... geje.. śmieszne... pożałowania godne.. jeśli już to można
      założyć że kobiety są tak wymagające że faceci już wolą facetów... bo mniejszy
      kłopot i wice wersa:P W każdym kraju są jakieś pierwiastki, rytuały etc
      negatywnie postrzegane... to że ktoś smieje sie z pedałow to nie dziwne... tak
      samo jak ktoś śmieje sie z kujonów, księzy <klechy batmani i inne okreslenia>
      itd... warto walczyc o tolerancje .. ale równouprawnienie... to będzie
      cofnięcie sie w ewolucji..., zresztą matka natura ma swoje sposoby
      • hermina5 Re: Ciężko teraz wyznać, stop gejowej zalewie 01.08.07, 13:06
        a nie są pozłowania godne warianty jeden męzczyzna i trzy żony? Bo wg mnei , o
        wiele bardziej.
        • jenna.jameson Re: Ciężko teraz wyznać, stop gejowej zalewie 01.08.07, 14:06
          dlaczego?
          • hermina5 Re: Ciężko teraz wyznać, stop gejowej zalewie 01.08.07, 20:07
            Dlatego.
    • sebek2628 Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualistą 01.08.07, 14:25
      Cała prwda o naszym życiu!! Może z czasem będzie nam lepiej się żyć, tak aby inni, nie uznawali nas za odmieńców.
    • ceth Ciężko teraz wyznać, że jestem homoseksualist 01.08.07, 14:28
      faktycznie, tego typu sytuacje w szkołach są bardzo częste. osoby, które mają
      kształcić, rozbudowywać spojrzenie na świat dorastającego człowieka jedynie
      ograniczają je, narzucają własną wolę.

u mnie w szkole też było podobnie, nauczyciele albo osobiście krytykowali
      homoseksualizm albo celowo rozpoczynali dyskusję, sprowadzali na konkretny tor,
      a potem tylko obserwowali jak uczniowie sami sobie skaczą do gardeł rzucając
      coraz to gorsze obelgi. dało się potem zauważyć, że jakiś odsetek ludzi w ogóle
      nie uczestniczy w tych "debatach" - mały procent ludzi, którzy umieją szanować
      innych.

osobiście wiem co to znaczy mieć problem sie zaakceptować, nauczyć się żyć jako
      homoseksualista. naprawdę duże znaczenie ma środowisko i podejście inny - dużo
      daje świadomość oparcia lub przynajmniej brak wrogości. ja się długo bałem,
      myślałem nawet o samobójstwie, co prawie doszło do skutku. na szczęście
      potoczyło się wszystko inaczej. teraz żyję sobie wreszcie szczęśliwy. jestem
      studentem, mam znajomych, którzy o mnie wiedzą i podchodzę do tego coraz
      bardziej jak na porządku dziennym, po prostu żyję. moim marzeniem jest by
      rodzina to zaakceptowała, ale na to potrzeba jeszcze czasu. nie tylko dla nich,
      ale i dla mnie, żeby im powiedzieć [kiedyś na pewno im powiem, może już niedługo].

nie jestem jakąś kwintesencją wiedzy na temat tego jak powinno się postępować
      itd, ale wiem jedno. żeby cieszyć się życiem, żyć, a nie egzystować musisz
      siebie zaakceptować, wtedy dasz rade wszystkiemu. życie jest piękne i naprawdę
      można się uśmiechać każdego dnia.
      • g075 Nie sądzicie,że homoseksualizm jest ostatnio wręcz 01.08.07, 20:48
        gloryfikowany? Coraz więcej szumu robi się wokół homoseksualizmu,coraz więcej
        płaczących homoseksualistów,że to nikt ich nie rozumie a każdy potępia. Robią
        szum wokół siebie jak wątpliwej jakości gwiazdy,które tylko skandalem są w
        stanie zainteresować publikę.
    • gringo_w66 to wyp... do Holandii, trawki popalicie legalnie 01.08.07, 15:06
      wstrętne pedały kiszki stolcowej penetratorzy, fe.
      Jesteś pederastą to siedź na du..ie i nikt ci krzywdy nie zrobi, ale nie
      rozsiewaj zarazy: waszej "ideologii"
      • gnac Re: to wyp... do Holandii, trawki popalicie legal 01.08.07, 16:24
        Gringo,co takiego wydarzyło się w Twoim życiu,że ominęła Cię edukacja?
        • monnot Re: to wyp... do Holandii, trawki popalicie legal 01.08.07, 18:50
          Oczywiscie przesadza, ale te lobby gejowe jest juz takie nahalne, ze denerwuje!
          • wet3 Re: monnot 01.08.07, 21:31
            monnot napisała:

> Oczywiscie przesadza, ale te lobby gejowe jest juz takie nahalne, ze
            denerwuje!

Masz racje z tym lobby. To, co ono robi wywoluje tylko jeszcze wieksza niechec
            i po prostu prowokuje, a homo na tym cierpia bo publika takich niepotrzebnych
            parad rownosci nie znosi. Po prostu prarady te mijaja sie z celem i wywoluja
            skutek odwrotny do zamierzonego.
            PS Homo powinni wiedziec, ze przewazajaca czesc spoleczenstwa nie znosi
            okazywania uczuc intymnych publicznie uwazajac ze od tego jest sypialnia.
            • li-mu-bai Re: monnot 01.08.07, 21:47

>
              > Masz racje z tym lobby. To, co ono robi wywoluje tylko jeszcze wieksza niechec
              > i po prostu prowokuje, a homo na tym cierpia bo publika takich niepotrzebnych
              > parad rownosci nie znosi.

Stara śpiewka. Hitlter też twierdził, że chciał dobrze, a wszystkiemu są winni
              sami Żydzi. Gdyby nie to, że wysysali najlepsze siły z narodu niemieckiego, to
              przecież nikt by im krzywdy nie zrobił...
              • monnot Re: monnot 02.08.07, 10:15
                Nie mieszaj Hitlera do tematu. Mowimy o tym, ze homo nie potrzebuje paradowac
                po ulicach, i wrzeszczec, ze jest homo! Tak samo, jak hetero nie panoszy sie w
                manifestacjach ulicznych, tylko dlatego, ze jest hetero.
                • li-mu-bai Re: monnot 02.08.07, 16:19
                  Nie kolego, mówicie (z innymi kolegami), że homoseksualiści są sami sobie winii.
                  Obwinianie ofiary jest stare jak świat. "Żydzi sami są sobie winni, gdyby nie
                  byli tacy pazerni, gdyby nie spiskowali za naszymi plecami....", "Murzyni sami
                  są sobie winni, bo są głupi i do niczego się nie nadają. Dlaczego mamy im dawać
                  takie same prawa jak my". Mam pisać dalej?
                  • monnot Re: monnot 02.08.07, 16:35
                    Nie mowie, ze sa sami sobie winni, tylko, ze maja nie paradowac, bo sa tak jak
                    wszyscy inni, ani wiecej, ani mniej! Wiec nie potrzeba manifestowac z piorami w
                    d..., bo to jest nieestetyczne dla innych. Zycie seksualne jest sprawa osobista
                    i prywatna!
                    Mieszanie do wszystkiego Zydow i teraz murzynow jest wbrew komiczne!
                    • li-mu-bai Re: monnot 02.08.07, 20:28
                      > Nie mowie, ze sa sami sobie winni, tylko, ze maja nie paradowac, bo sa tak jak
                      > wszyscy inni, ani wiecej, ani mniej! Wiec nie potrzeba manifestowac z piorami w
                      > d..., bo to jest nieestetyczne dla innych. Zycie seksualne jest sprawa osobista
                      >
                      > i prywatna!
                      > Mieszanie do wszystkiego Zydow i teraz murzynow jest wbrew komiczne!

Nie widzisz sprzeczności w tym co mówisz? Jeśli są "tacy jak inni" to mają prawo
                      demonstrować nawet z piórami (nota bene nie widziałem nigdy takich gości na
                      paradzie w Polsce). Dla mnie nieestetyczne są procesje Bożego Ciała, ale nie
                      przyjdzie mi do głowy ich zabraniać. Estetyka to bardzo indywidualna sprawa i
                      nie powinna przeważać nad podstawowymi prawami obywatela.
                      A mieszanie Żydów i Murzynów jest bardzo a propos. To były również
                      mniejszościowe, prześladowane grupy, które m.in. dzięki demonstracjom
                      wyemancypowały się.

No se puede vivir sin amar. (M. Lowry)
                  • wet3 Re: li-mu-bai 02.08.07, 16:40
                    li-mu-bai napisał:

> Nie kolego, mówicie (z innymi kolegami), że homoseksualiści są sami sobie
                    winii
                    > .
                    > Obwinianie ofiary jest stare jak świat. "Żydzi sami są sobie winni, gdyby nie
                    > byli tacy pazerni, gdyby nie spiskowali za naszymi plecami....", "Murzyni sami
                    > są sobie winni, bo są głupi i do niczego się nie nadają. Dlaczego mamy im
                    dawać
                    > takie same prawa jak my". Mam pisać dalej?

Powtarzasz wyswiechtane frazesy. Mysl!!! Jak cos sie robi, to robi sie z glowa -
                    a nie w glupi sposob sposob - parady "rownosci" ktore tylko, w najlepszym
                    wypadku, przyczniaja sie do niecheci spoleczenstwa wobec homo, a zwykle
                    powoduja i odswiezaja nienawisc. Chcecie obrony swoich praw to zrobcie klasyczna
                    demonstracje bez publicznego obcalowywania sie!
                    • li-mu-bai wet3 02.08.07, 20:24
                      >parady "rownosci" ktore tylko, w najlepszym
                      > wypadku, przyczniaja sie do niecheci spoleczenstwa wobec homo, a zwykle
                      > powoduja i odswiezaja nienawisc. Chcecie obrony swoich praw to zrobcie klasyczna

Klasyczną, czyli jaką? Robimy to wszelkimi dostępnymi prawnymi sposobami. A co
                      do parad, nie masz racji. Najgorsze jest, jeśli temat pozostaje w ukryciu, nie
                      jest przedmiotem publicznej debaty. Dzięki paradom (i paradoksalnie Giertychowi)
                      temat wypłynął na powierzchnię. Można się zgadzać lub nie, być za lub przeciw,
                      ale trwa dyskusja. Przedtem takiej debaty nie było, ale czy to znaczy, że
                      homoseksualizm był akceptowany (pytanie retoryczne)? Z roku na rok społeczeństwo
                      powoli, ale jednak zmienia nastawienie do samego homoseksualizmu i równych praw
                      gejów. Np. 70% uważa, że mają prawo do demonstracji (kiedyś uważało tak 40%).

> demonstracje bez publicznego obcalowywania sie!

Kiedy publicznie obcałowywuje się dziewczyna z chłopakiem nie masz nic
                      przeciwko, prawda? Dlaczego nam tego zabraniasz? Jeśli ktoś na paradzie to robił
                      (rzadkość), to tylko jako demonstracja tego, że "nam też wolno".

• heterofob2 Skutek odwrotny do zamierzonego 01.08.07, 23:24
              Zgadzam się z Tobą, że nachalność odnosi skutek przeciwny do zamierzonego,
              dlatego cieszy mnie każda wypowiedź homofobiczna na tym forum.

A gdy homofoby przychodzą na parady, to jest i reklama homoseksualizmu, i ubaw
              ("Kto nie skacze, jest pedałem") i sporo tyłków do pooglądania.
              • larive Re: Skutek odwrotny do zamierzonego 01.08.07, 23:58
                Parady byly sa i beda. Sa to nasze parady DUMY Z HOMOSEKSULAIZMU. A jak sie
                komus nie podoba, to jego sprawa :-)
                • wet3 Re: larive 02.08.07, 02:39
                  larive napisał:

> Parady byly sa i beda. Sa to nasze parady DUMY Z HOMOSEKSULAIZMU. A jak sie
                  > komus nie podoba, to jego sprawa :-)

A czy zauwazyles, ze np. praworeczni nie urzadzaja parad bo sa dumni ze swej
                  praworecznosci? Hetero tez nie urzadzaja parad, aby pokazac, ze sa dumni z tego
                  iz sa hetero!!! Dlaczego wiec homo maja byc dumni ze swej orientacji? Zastanow
                  sie nad idiotyzmem jaki napisales! To nie tylko idiotyzm, ale proba
                  niepotrzebnego wyrozniania sie. Nie mam nic przciwko homo, ale stanowczo nie
                  lubie jak bez powodu przegina sie pale. Nie narzucajcie sie!
                  • hermina5 Re: larive 02.08.07, 09:21
                    W RPA i w Stanach w latach 50-tych biali też nie urządzali demonstracji - a
                    ci czarni tak się nadmiernie narzucali i wyrózniali, ciekawe dlaczego? Bo w
                    autobusie musli siedzieć z tyłu, albo nei mogli zostać prawnikiem? A , ze gej
                    moze wylecieć z roboty za to, ze jest gejem, albo nei wpuszczą go do szpitala,
                    bo to nie rodzina? A co to wet 3 obchodzi;/
                    • kalesonyzony Re: lodz miastem przyjaznym i toleranycyjnym 02.08.07, 16:05
                      oczywiscie dla geyow
                      www.sauna.cosi.pl/
                      nawet cikawa promocja
                    • wet3 Re: hermina5 02.08.07, 16:18
                      hermina5 napisała:

> W RPA i w Stanach w latach 50-tych biali też nie urządzali demonstracji - a
                      > ci czarni tak się nadmiernie narzucali i wyrózniali, ciekawe dlaczego? Bo w
                      > autobusie musli siedzieć z tyłu, albo nei mogli zostać prawnikiem? A , ze gej
                      > moze wylecieć z roboty za to, ze jest gejem, albo nei wpuszczą go do
                      szpitala,
                      > bo to nie rodzina? A co to wet 3 obchodzi;

Rozumiem to, rozumiem! W przypadkach dyskryminacji urzadza sie DEMONSTRACJE
                      przeciw dyskryminacji zamiast urzadzania beznadzejnie glupiej i wyzywajacej
                      parady rownosci z publicznym obcalowywaniem sie! Ludzie beda wtedy na was
                      patrzec inaczej - i moge was zapewnic iz beda wam przychylni. Wy tego jednak
                      NIE chcecie zrozumiec - o czym swiadczy to forum!!!
                      • iluminacja256 Re: hermina5 03.08.07, 11:04
                        My i wy - zupełnie jak w komunizmie. Powiedz mi - widziałes choc jedną parade
                        równosci? Bo ja tak. Ale w przeciwieństwie do ciebie nie widziałam tam zadnych
                        obcałowujących się par - moze dlatego, ze widziałm to w POLSCE, a nie w
                        Niemczach. To tak na marginesie.
                        • gringo_w66 sodomia -pederastia na równi z zoofilią, zobacz 03.08.07, 11:11

sodomy
                          One entry found for sodomy.
                          Main Entry: sod·omy
                          Pronunciation: 'sä-d&-mE
                          Function: noun
                          Etymology: Middle English, from Anglo-French sodomie, from Late Latin Sodoma
                          Sodom; from the homosexual proclivities of the men of the city in Genesis 19:1-11
                          : anal or oral copulation with a member of the same or opposite sex; also :
                          copulation with an animal
                          - sod·om·it·ic /"sä-d&-'mi-tik/ or sod·om·it·i·cal /-ti-k&l/ adjective
                          Learn more about "sodomy" and related topics at Britannica.com
                          Find more about "sodomy" instantly with Live Search
                          See a map of "sodomy" in the Visual Thesaurus
                          Pronunciation Symbols
                      • komentator_100 Re: hermina5 06.08.07, 01:28
                        Jesli dobrze pamiętam, to parady w Polsce miały zazwyczaj charakter pikników i
                        nie było mowy o rozebranych facetach na platformach. Podobnie zresztą jak w tym
                        kraju nie ma mowy o imprezie podobnej do karnawału w Brazylii - a jest to bardzo
                        podobna impreza.

Zachód ma trochę inną kulturę - nie jest fundametalistycznym państwem katolickim
                        - w przeciwieństwie do Polski. Tam akceptowane są zarówno platformy z
                        przebirańcami karnawałowymi jak i platformy z karnawału homoseksualistów.
                  • larive Re: larive 02.08.07, 23:41
                    powiem tylko tyle: spie..j homofobiczny debilu :-

0
                    • wet3 Re: larive 03.08.07, 00:46
                      larive napisał:

> powiem tylko tyle: spie..j homofobiczny debilu :-

A wiesz jak wtglada zakuta pala? - Spojrz w lustro!!!
                      • gringo_w66 homofobia, też se wymyslili, homo znaczy człowiek 03.08.07, 10:40
                        a nie pedał...jeżeli już to pedofobia.
                        ...homofobia, hehehe, za duży skrót od homoseksualzm ...
                        ...co najwyżej można się zgodzić homoseksualofobia.
                        Lobby pedalskie (głównie z Eurokołchozu) manipuluje...
                        • li-mu-bai Homo znaczy jednakowy 03.08.07, 22:11
                          Naucz się znaczeń prymitywie. "homos" to po grecku "taki sam", "równy".
                  • heterofob2 piszesz nieprawdę o heteroparadach 04.08.07, 22:38
                    oto linki przedstawiające parady osób dumnych ze swojego heteroseksualizmu:

www.wrzuta.pl/film/kgPsZInurl/kto_nie_skacze_jest_pedalem_hej_hej_krakow_21.04.2007
                    www.youtube.com/watch?v=oKRPQ-pAU60
                    www.youtube.com/watch?v=8mpSq_7TdAU
                    serwisy.gazeta.pl/wideo/44,76004,4078953.html
    • jakma22 Re: Podziękujmy p. Biedroniowi i Spółce! 02.08.07, 22:43
      Gość portalu: JuRek napisał(a):
      > Za takie traktowanie powinniśmy podziekować p. Biedroniowi i spółce! Uwazam,
      że gdyby nie jego chorobliwa wręcz miłość do kamery, do zaistnienia w mediach,
      > społeczeństwo zostawiłoby gejów i lesbijki w spokoju!

Myślisz, że Kaczyńscy nie użyliby wtedy w swojej kampanii przedwyborczej obaw
      ludzi przed nieznanym, myślisz, że nie trąbiliby o tym, że nauczyciel nie może
      być homoseksualistą. A jak Lechu wygrałby wybory gdyby jego podopieczni nie
      wpadli na pomysł zorganizowania show w postaci ataku terrorystycznego na
      Warszawę na dzień przed wyborami. Jakoś dziwnie Silny Pedał nie został nadal
      odnaleziony pomimo zapowiedzi których dokonywał wielki mąż stanu zaraz przed
      ogłoszeniem ciszy wyborczej.
      A co z LPR – czy ta partia zajmuje się czymś innym aniżeli tępieniem wszelakich
      przejawów odkrywania w społeczeństwie homoseksualizmu. Nawet na polityczne
      potrzeby stworzyli nowe żałosne, od strony logicznej, wyrażenie „promocja
      homoseksualizmu”. Już nie mówiąc o ostatnich przekomarzaniach Giertycha o kanon
      lektór, gdzie głównym wyznacznikiem „jakości” lektury jest orientacja autora. A
      wszelakie zakazy wstępu do szkół dla homoseksualistów? Ciekaw jestem czy
      uczniów homoseksualnych ten zakaz też obowiązuje – chyba, że Giertych z
      poplecznikami tkwi w zabobonie, że seksualność człowieka ujawnia się dopiero po
      ślubie.

>Zapamietałem wypowiedź jednego z kolegów:
      >Czułbym się głupio, bo miałbym wrażenie, że gość ogląda mnie podobnie jak, ja
      >bym ogladał dziewczynę w kapieli, a nikt nie lubi być podglądany. I wiecie co?
      >Przyznałem mu rację! A przed tymi wybrykami biedronistów, nik by nawet na ten
      >temat nic nie wspomniał. Dlatego jestem wsciekły!

Do jest dopiero prymitywne podejście. Tak samo jak nie pociąga ciebie każda
      naga kobieta tak samo geja nie będzie ruszać przecież każdy nagi facet.
      Zastanów się, czy za bardzo nie pochlebiacie z kolega swojej fizyczności. I
      oczywiście po raz kolejny wychodzi podejście homo = sex. W wywiadzie była
      komentarz do takiego podejścia. Jak ktoś się zafiksował, że pedał = sex i nic
      innego to na pewno nei zmieni tej mentalności Giertychowsko-Kaczyńska promocja
      homofobii.
    • gringo_w66 wierchuszka Eurokołchozu to pederaści 03.08.07, 13:38
      ...chyba jasne dlaczego promują tę dewiację
    • gringo_w66 a kiedy było lekko wyznać jakąkolwiek ułomność? 03.08.07, 14:25
      Lobby pedalskie usiłuje normalnym ludziom wmówić, że to oni są nienormalni a
      pederaści jak najbardziej normalni, mało tego są "trendy" i tak trzeba...broń
      Boże to nic złego, baaa samo dobro, sam miód ...penetrować odbyt koledze, fe!
      • supermarynowana Re: a kiedy było lekko wyznać jakąkolwiek ułomnoś 07.02.10, 15:24
        gringo_w66 napisał:

> Lobby pedalskie usiłuje normalnym ludziom wmówić, że to oni są nienormalni a
        > pederaści jak najbardziej normalni, mało tego są "trendy" i tak trzeba...broń
        > Boże to nic złego, baaa samo dobro, sam miód ...penetrować odbyt koledze, fe!

co? my ludzie homoseksualni nie zamierzamy się wywyższać, chcemy tylko być traktowani na równi z innymi. dostrzegasz różnicę? nie wiem, czy w ogóle jest sens dyskutować z takimi jak Ty, bo i tak zdania nie zmienicie, jesteście zaślepieni wąskim myśleniem. przykre, ale wierzę, że homoseksualiści nie beda się wami przejmować i będą mieli normalne, lekkie życie. heteryczny oral nie jest bardziej apetyczny od tego przykładu, który przedstawiłeś. i szczerze, mam w poważaniu to czy ci się podoba co ludzie robią w łóżku czy nie.
    • orczisan Jestem w podobnej sytuacji :( 27.01.09, 00:02
      Czytajac ten artykul w pewnym momencie zaczely mi leciec lzy, nie tylko z powodu ze ludzie nie potrafia szanowac innych ludzi ale tez dlatego ze sam boje sie ujawnic wlasnie z tych powodow ktore sa tu podane. Najbardziej przezraza mnie mysl o pwiedzeniu o tym mojemu przyjacielowi, ktoremu ufam ale czy aby napewno az tak bardzo :(
      • supermarynowana Re: Jestem w podobnej sytuacji :( 07.02.10, 15:20
        rozumiem Cię znakomicie. spróbuj pogadać z nim o tym spokojnie, na luzie, niech wyczuje, że to, ze jestes homoseksualny nie jest jakąś sensacją o której trzeba mówić rozdygotanym i przestraszonym. bądź pewny siebie i o nic się nie bój. trzymam za Ciebie kciuki! nie ma co się stresować przez tych ograniczonych homofobów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka