Dodaj do ulubionych

MEN uparcie nie chce Gombrowicza

01.08.07, 20:46
mi tam rybka czy bedzie Gombrowicz czy nie...byle tych nacjonalistycznych
swinstw nie bylo...i byle Rome polecial z mocherami z rzadu ;]
Obserwuj wątek
    • lumpior MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 20:48
      Do Kurnika z tym oszolomem nazistowskim.Gertych to RAK edukacji!
      • drojb Obawiam się, że jeszcze pomęczymy się z Giertychem 01.08.07, 20:51
        co najmniej 2 lata. Bo nie chce mi się wierzyć, by Jareczek rzeczywiście parł
        do wyborów. Zbyt łasy na waaaadzę.
        • poszeklu A towarzysze "Pana Tadeusza" nie czytali 03.08.07, 20:23
          A towarzysze "Pana Tadeusza" nie czytali i na Polske pluja.
          Wsyd, ze taka to ciemnota.
    • rtd5rtd Dobrze ze lektury wyrzucaja. Sam bylem w liceum 01.08.07, 20:53
      I wiem jakie lekcje polskiego to syf. Idiotyczne lektory i dywagacje o bzdurach.
      Jak mnie interesuja ksiazki to se sam przeczytam. Kto powiedzial ze kazde
      dziecko ma byc oczytane. Idioci tez sa potrzebni zeby 300 mln mieszkan
      wybudowac i skopac ziemie na roli.
      W polsce jest zaduzo wyksztalconych ludzi dlatego Naukowcy tak malo zarabiaja
      bo podaz przewyzsza popyt.
      • guru133 Re: Dobrze ze lektury wyrzucaja. Sam bylem w lice 01.08.07, 21:29
        rtd5rtd napisała:

> I wiem jakie lekcje polskiego to syf. Idiotyczne lektory i dywagacje o bzdurach
        > .
        > Jak mnie interesuja ksiazki to se sam przeczytam. Kto powiedzial ze kazde
        > dziecko ma byc oczytane. Idioci tez sa potrzebni zeby 300 mln mieszkan
        > wybudowac i skopac ziemie na roli.
        > W polsce jest zaduzo wyksztalconych ludzi dlatego Naukowcy tak malo zarabiaja
        > bo podaz przewyzsza popyt.
        Sadząc z wypowiedzi w liceum byłeś, lecz go nie skończyłeś, więc bierz sie za
        budowanie tych 300 mln mieszkań, bo wtedy byc może będzie z ciebie jakis pożytek.
      • yyaroo Re: Dobrze ze lektury wyrzucaja. Sam bylem w lice 01.08.07, 22:01
        Nie masz racji kolego, w polsce nie ma zbyt wielu wykształconych ludzi, jest zbyt wielu humanistów, którym się wydaje że dzięki lekturom można stworzyć silną Polskę,i zbyt wielki nacisk jest kładziony na kierunki humanistyczne (nie ubliżając im) niestety w dzisiejszych czasach liczy się wiedza techniczna, finansowa i umiejętność zarządzania. Niestey te kierunki są u nas na tragicznie żałosnym poziomie, co prowadzi do cofania sie gospodarczego państwa, a ludzie którzy coś potrafią juz dawno są za granicą.
        Pzdr!
        • macracantorhynchus Re: Dobrze ze lektury wyrzucaja. Sam bylem w lice 01.08.07, 22:32
          pisze sie NIE UWLACZAJAC!
        • jjr44 Re: Dobrze ze lektury wyrzucaja. Sam bylem w lice 01.08.07, 23:33
          cos ci sie poplątało. jestem matematykiem z wykształcenia, pracowałem naukowo a
          teraz zajmuję sie finansami w prywatnej firmie. nie wyobrażam sobie żeby zdać
          maturę i nie wiedziec kto to jest gombrowicz, kafka, dostojewski, conrad a za
          to miec zaliczonego dobraczyńskiego. wymagania maturalne i tak sa śmiesznie
          niskie. hodowanie prostaków nie mających pojęcia o literaturze czy generalnie o
          kulturze to jest żałosne nieporozumienie.

yyaroo napisał:
          > Nie masz racji kolego, w polsce nie ma zbyt wielu wykształconych ludzi, jest
          zb
          > yt wielu humanistów, którym się wydaje że dzięki lekturom można stworzyć
          silną
          > Polskę,i zbyt wielki nacisk jest kładziony na kierunki humanistyczne
          • bopin Re: Dobrze ze lektury wyrzucaja. Sam bylem w lice 02.08.07, 09:36
            > teraz zajmuję sie finansami w prywatnej firmie. nie wyobrażam sobie żeby zdać
            > maturę i nie wiedziec kto to jest gombrowicz, kafka, dostojewski, conrad a za

To masz mała wyobraźnię, pokaż mi maturzystę, który jest w stanie przebrnąć
            przez Kafkę albo Dostojewskiego i jeszcze cos z tego wynieść.To dla nich za
            trudne, dla nich jest rap i jaja z wkładania nauczycielom śmietnika na głowę, no
            beka, nie?
            • jjr44 Re: Dobrze ze lektury wyrzucaja. Sam bylem w lice 02.08.07, 12:19
              no to niech to coś nie nazywa się matura tylko szkoła zawodowa. Matura powinna
              gwarantować pewna wiedzę ogólną.
              pracuje w bardzo dużej firmie - rekrutacje są non stop bo potrzeba ludzi z
              kwalifikacjami i na pewnym poziomie. Nie wyobrażasz sobie ilu przychodzi
              analfabetów z tytułem magistra i z dużymi wymaganiami finansowymi.
      • pani.zemsta Re: mniam,jaka cudowna analiza ;-DDD 01.08.07, 22:20

• guru133 Re: mniam,jaka cudowna analiza ;-DDD 02.08.07, 00:35
          pani.zemsta napisała:

>A ja za Palestyną. Moja koraniczna.
        • lugner.bakayaro a ja chce mastertona 02.08.07, 00:59
          a ja chce mastertona . :P najlepiej wprowadzic mastertona kinga czy np eragona
          doprawic to salvatore i dla smaku zamieszac kingiem i sapkowskim i zaraz
          dzieciaki zaczna czytac ksiakzki .. soory ale dla mnie czytanie np potopu to
          debilizm nie aktualna pisana archaicznym jezykiem populistyczna i pro
          chcrzescijanska breja :P
          zeby kogos rozkochac w czytaniu nie nalezy mu dawac do czytania glupich NUDNYCH
          i nic nie zmieniajacych ksiazek jak krzyzacy czy dziady . nie rozumiem czego
          mozna sie nauczyc czytajac przedwiosnie ... propagowanie patriotyzmu ?? a co to
          jest patriotyzm ? slowo dawno przestazale jestesmy spoleczenstwem
          cosmopolitycznym a przynajmnej powinnismy byc jak reszta europy . co innego
          czytanie sheakspeara czy wielkich poetow . tego typu dzieal nigdy sie nie
          przedawniaja . dlaczego wsrod lektor szkolnych nie ma edgara allana poe?? jego
          kruk jet genialny .. dlaczego nie ma innych pisazy parajacych sie gleboka
          poezja?? poniewaz " nalezy wychowac dzieci w duchu chrzescijanstwa i slepego
          patriotyzmu " zeby zolniez strzelal jak mu karza i tak dalej .. boze widzisz i
          nie grzmisz .
          • eryk2 Poeta, poeta - tylko głowa nie ta 02.08.07, 01:10
            Obserwując twoją ortografię i logikę wywodu (Szekspir-poeta) widzę wyraźnie, że
            uczenie ciebie czytania i pisania było zmarnowanym czasem. Człowiek zaczyna
            tęsknić za dawnymi, dobrymi czasami, gdy świniopasy umiały dobrze wykonywać
            swoje zajęcie, ale nie pchały się do działalności krytycznoliterackiej. Ileż
            zła narobiła powszechna edukacja! Cytat dnia dla ciebie: "Nienawidzę
            demokracji, bo pozwala bydłu czuć się panami" (Fr. Nietzsche).
          • bopin Re: a ja chce mastertona 02.08.07, 09:40

> jest patriotyzm ? slowo dawno przestazale jestesmy spoleczenstwem
            > cosmopolitycznym a przynajmnej powinnismy byc jak reszta europy . co innego

A ja myślałem, że trzeba być sobą, tego uczy przynajmniej "głeboka poezja". To
            jest głeboka i płytka?
            I im chcecie dawać Gombrowicza, przez Trylogie toto przebrnąć nie potrafi. Poe,
            przecież ty nawet nie wiesz kiedy on żył. "Kruk" to ty serial oglądałeś dziecko.
          • bopin Re: a ja chce mastertona 02.08.07, 09:40
            lugner.bakayaro napisał:

> a ja chce mastertona .
            no jasne, "Magię seksu" w sam raz.
    • lukaseek z innej beczki... (wierzejski) 01.08.07, 20:54
      Słuchajcie! Mam zapytanie! Czy ktos widzial starego posuwacza Wojciecha W. (w
      tęczowej dzielnicy znanego jako Wierza)? Pytam, bo go ostatnio nie widziałem
      ani w TV ani u Majewskiego! Martwię się, że zdradza Romana i puszcza się w
      ciemnych zaułkach Torunia.. Uff. Same z nim nerwy!
      • wet3 MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 21:04
        I bardzo dobrze, ze nie chce tego antypolskiego psychola!
        • kralik111 Re: MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 21:21
          wet3 napisał:

> I bardzo dobrze, ze nie chce tego antypolskiego psychola!

Co ty mozesz wiedziec o Gombrowiczu jak nawet alfabetu nie przeczytales
          PiSglowku :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        • jorge.martinez Re: MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 23:43
          wet3 napisał:

I do tego astmatyka i pederastę o litewskich korzeniach.
        • critto wet czy łet? 02.08.07, 01:35
          wet3 napisał:

tjaaa, w dodatku jeszcze Zyda, cykliste, motorowodniaka, pederaste, pedagoga,
          homoseksualiste i homeopate :P :P Pij wiecej zimnej wody, to zmadrzejesz, tylko
          na gardlo uwazaj :D
      • pani.zemsta Re: ;-))) 01.08.07, 22:21

• stasi1 MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 21:05
      w wielu krajach giertych nie miałby szans zostać takim ministrem a nie
      dopiero po ilus wygłupach ktoś by miał go zdymisjować. Ale kaczor nie boi sie
      giertycha więc mu pozwala się trochę wyszumieć
    • tragikomix Re: czerwone potomstwo Łybackiej na forum? 01.08.07, 21:05
      Wiesz ch..ku, Gombro sam się obroni.
      • kot9999 Nawet jesli talibom uda sie wyrzucic Gombrowicza, 01.08.07, 21:34
        Nawet jesli talibom uda sie wyrzucic Gombrowicza, to i tak on niedlugo wroci na
        swoje zasluzone miejsce
        • pani.zemsta Re: hehehe ;-)) 01.08.07, 22:18

• orcheystra Błazny 02.08.07, 02:08
            błazny
            • kaczynonsens Takie zachowanie-w wielu krajach,ale nie w Polsce! 02.08.07, 07:14
              >> "[...] Rzecznik rządu Jan Dziedziczak po deklaracji Giertycha powiedział, że
              >> w wielu krajach takie zachowanie oznaczałoby dymisję ministra [...]"

Szkoda, ze tylko zerkacie czasem jak to jest w wielu krajach... bo gdybyscie
              naprawde brali przyklad i byli honorowi to juz by was dawno w rzadzie nie bylo.
              Dymisji starczylo by dla wszystkich... kaczkodanow z przystawkami!

Jaki klej rozsmarowujecie na swoich kuprach, ze tak mocno trzymaja sie
              stolkow?;)
    • xs550 MEN kontra polska kultura 01.08.07, 21:05
      Kto by pomyslal, ze MEN bedzie narzedziem w walce z polska kultura...
      • jorge.martinez Re: MEN kontra polska kultura 01.08.07, 22:47
        Należy odróżnić kulturę polską od kultury polskojęzycznej. Gombrowicz
        reprezentował tę drugą.
        • strzelec51 Hipoteza 01.08.07, 22:51
          Poprosilby o rozwiniecie tego watku.
          • jorge.martinez Re: Hipoteza 01.08.07, 22:58
            To analogia z podziałem na prasę polską i polskojęzyczną.
            • xs550 Re: Hipoteza 02.08.07, 00:34
              Chodzi ci o podzial na prase wydawana w Polsce i na emigracji, tzn. polonijna?
              • jorge.martinez Re: Hipoteza 02.08.07, 00:35
                Pudło.

Polska prasa to np. Nasz Dziennik. Polskojęzyczna cała reszta.
          • xs550 Re: Hipoteza 02.08.07, 00:37
            Jemu chodzi o to, ze Gombrowicz tworzyl na emigracji a nie w Polsce. Wedlug
            niego Mickiewicz, Slowacki czy Norwid to tez nie literatura polska ale
            polskojezyczna bo powstawala nie w Polsce a za granica.
            • strzelec51 Re: Hipoteza 02.08.07, 00:46
              Nie. Jemu chodzi o to, ze Gombrowicz nie podlizywal sie balwochwalcom tzw.
              "prawdziwej polskosci". Mial czelnosc naigrywac sie z polskich rozmaitych przywar.
              • jorge.martinez Re: Hipoteza 02.08.07, 09:33
                strzelec51 napisał:

> Nie. Jemu chodzi o to, ze Gombrowicz nie podlizywal sie balwochwalcom tzw.
                > "prawdziwej polskosci". Mial czelnosc naigrywac sie z polskich rozmaitych przyw
                > ar.

Bingo!
          • pani.zemsta Re: rozwinięcie grozi padnięcie trupem na miejscu 02.08.07, 15:44
            ;-)))
    • pani.zemsta Ja bym się dała za Gombrowicza pokroić. 01.08.07, 21:10

• eryk2 Żądam dalszych zmian: aryzacji,heteroseksualizacji 01.08.07, 21:22
        1. Jan Lechoń był pochodzenia ormiańskiego, faktycznie nazywał się Leszek
        Serafinowicz, był homoseksualistą i samobójcą (próbował się zabić dwukrotnie -
        za drugim razem mu się udało);
        2. Prawdziwe nazwisko Kazimierza Wierzyńskiego brzmiało Wirstlein.
        3. Dlaczego lista lektur dotąd jeszcze nie została oczyszczona? Czy tylko jeden
        Gombrowicz zatruwał dusze Niwinnych Chłopiąt i Czystych Dzieweczek?
        • pani.zemsta Re:Bóg z tobą chłopcze 01.08.07, 22:23

• jorge.martinez Re: Ja bym się dała za Gombrowicza pokroić. 01.08.07, 22:45
        Hehe, i to się nazywa wzorowy czytelnik Gombra. Jak czytać to na kolana, jak
        wierność to aż do obcięcia członków.

A na poważnie. Dobrze że nie będzie Gombrowicza w kanonie, albo i niedobrze.

Jestem jednak przekonany, że dzisiejsze zamieszanie wokół jego twórczości bardzo
        by go ucieszyło, gdyby żył. I pewnie sam by trochę zrobił by je podsycić.
    • guru133 No to teraz premier będzie miał pretekst żeby 01.08.07, 21:24
      wyrzucić z rządu Giertycha, bo ten nie chce podporządkować się decyzji rządu.
      Wprawdzie oświata na tym nie straci (choć wątpię by zyskała) ale premier pokaże
      całej Polsce, kto tu jest wielki.
    • guru133 Re: czerwone potomstwo Łybackiej na forum? 01.08.07, 21:27
      To tylko miłośnicy dobrej literatury, której zrozumienie przekracza widać twoje
      możliwości intelektualne.
    • kewiz giertych to poprostu szmata 01.08.07, 21:28
      zwykla, tepa, zeszmacona geba
    • remez2 MEN doweszka. 01.08.07, 21:41
    • matek1965 romus i tatus...juz niedlugo:) 01.08.07, 21:54
      i bedziecie calkowitymi zerami bez zadnych uprawnien prawnych:)
      proponuje zebys swoj konski leb do wora z owsem wsadzil i sie
      delektowal...jeszcze na koszt panstwa.
    • 1410_tenrok Zaczęło się w 1963 roku, kiedy................... 01.08.07, 21:57
      trzeciorzędna aktoreczka, żonka k. swinarskiego, na potrzeby ubecji napisała
      artykulik odsądzającey Gombrowicza od czci i wiary. Posądzała go w nim nawet o
      sympatie prohitlerowskie (miałby jakoby wybielac zbrodnie niemieckie).
      Gombrowicz próbował przeciw tym swinstwom protestowac i pisał do polskich
      gazet. Oczyiwście, komuna go wyśmiała. I zaczął się swąd ciągnąć po polskim
      kandydacie do nagrody Nobla. Gombrowicz trafił ze swoją literaturą za kratki
      komunistycznej cenzury. Zresztą miał za co, skoro pisał, że komunizm wyrządzi
      więcej szkody niż cokolwiek. Komuniści go niszczyli. Przyszła demokacja
      i......... w tzw. czwartej erpe znów Gombrowicz jest niszczony. Ale przez kogo?
      Przez synalka gościa, który pochwalał i podpisywał się obiema łapami pod
      komunizmem i jego zbrodniami - był w koncu we WRONIE! Tak, tak panie G. opanuj
      sie pan i weź se pan na wstrzymanie. Popatrz pan na p. Premiera oraz p.
      Ministra Kultury. Ci Panowie wiedzą co jest dobre, a co jest żenadą, jak
      kolejny kryptokomuch, niejaki dobra-czynski (dobre sobie, tylko komu dobro
      czynił??).
      • jorge.martinez Re: Zaczęło się w 1963 roku, kiedy............... 01.08.07, 23:51
        Ostatnio to chyba rząd Cyrankiewicza robił tyle szumu wokół Gombrowicza.
        Oczywiście szumu negatywnego.

No cóż, Gombrowicz jak wielu indywidualistów i antytotalitarystów nie jest miły
        zakompleksionej władzy, bez względu na stojącej u jej źródeł pseudo-ideologię,
        czy komunistyczną czy pseudo-endecką.
    • jan3211 Gombrowicza przeczyta najwyżej 2% uczniów 01.08.07, 21:58
      To jest walka o pietruszkę. Gombrowicz jest elitarny i byc może interesujący ,
      ale tylko dla tych którzy potrafią czytać książki. W czasach telewizyjnych mało
      kto czyta , a jeszcze mniej ludzi rozumie to, co do niego adresują
      intelektualisci?

• yyaroo Re: Gombrowicza przeczyta najwyżej 2% uczniów 01.08.07, 22:04
        Gratuluję trafnej uwagi
        Pzdr!
      • strzelec51 Pozwole sobie zauwazyc... 01.08.07, 22:05
        ze szkola jest (miedzy innymi) od tego aby uczyc czytac ksiazki. Jesli z tego
        zrezygnowac, kontynuujac tok rozumowania jana3211, to dojdziemy do konkluzji,
        ze nalezy ze szkoly... w ogole zrezygnowac.

Niewykluczone, ze - poniekad - to sie wlasnie dzieje.

jan3211 napisał:

> (...) Gombrowicz jest elitarny i byc może interesujący, ale tylko dla tych
        > którzy potrafią czytać książki.
        • uu1 Re: Pozwole sobie zauwazyc... 01.08.07, 22:10
          strzelec51 napisał:

> Niewykluczone, ze - poniekad - to sie wlasnie dzieje.
          Vide - czołówka aktywistów PiS z prezesopremierem na czele.
      • edek47 Ale kon Giertycha nie jest inelektualista... 02.08.07, 07:56
        sluzy mu tylko do walenia, kiedy jego kobyla czyta mu Gombrowicza.
    • jodzon Re: MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 22:08
      ... a my uparcie nie chcemy Giertycha w MEN-ie
    • giuseppe53 Quń, zamknj się i nic już nie gadaj! 01.08.07, 22:10
      Oszczędź wstydu rodzinie.
      • kloszu Re: Quń, zamknj się i nic już nie gadaj! 01.08.07, 22:13
        Gombrowicz nie musi byc lektura obowiazkowa. Jak ktos chce sobie poczytac nikt
        nie broni. Jest duzo wazniejszych dziel niz upupianie i temu podobne bzdury.
        • pani.zemsta Re: tylko pamiętaj kolego,że upupiać nie jest syno 01.08.07, 22:26
          -nimem XXX no,to na tyle;->>>>
        • konbar Re: Quń, zamknj się i nic już nie gadaj! 01.08.07, 22:26
          Wspaniale pomysl.Wilk syty i "porypani"
          powinni byc zadowoleni.
        • jorge.martinez Re: Quń, zamknj się i nic już nie gadaj! 01.08.07, 23:56
          kloszu napisał:

> Gombrowicz nie musi byc lektura obowiazkowa. Jak ktos chce sobie poczytac nikt
          > nie broni. Jest duzo wazniejszych dziel niz upupianie i temu podobne bzdury.

W sumie, jeśli tylko pupę zapamiętałeś z Ferdy, to może faktycznie nie warto
          wykładać w szkole Gombra? Bo jeśli to ma się ograniczyć do pupu, gęby, absurdu i
          groteski, to już lepiej dać tego Sienkiewicza i jego książki ku pokrzepieniu
          serc i ogórków.
          • edek47 Nie gadaj tak... 02.08.07, 08:02
            kun ZAPAMIETAL KAWALY Z TWOCZOSCI SIENKIEWICZA,KTORE ROZSMIESZAJA JEGO KOBYLE.
    • patikubi MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 22:28
      czy ktos wreszcie wyrzuci tego kretyna z rzadu!!! przeciez w normalnym kraju
      taki homofob i nacjonalista zostalby natychmiast zdymisjonowany!!!!!!!!!!!! to
      juz przekracza wszelkie granice!!!!! mam dosyc wstydzenia sie za Giertycha,
      tymbardziej, ze nie jest byle jakim ministrem, tylko ministrem edukacji
      narodowej!!!! narodzie bron sie!!!
      • konbar Re: MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 22:38
        patikubi napisała:

> czy ktos wreszcie wyrzuci tego kretyna z rzadu!!! przeciez w normalnym kraju
        > taki homofob i nacjonalista zostalby natychmiast zdymisjonowany!!!!!!!!!!!!
        to
        > juz przekracza wszelkie granice!!!!! mam dosyc wstydzenia sie za Giertycha,
        > tymbardziej, ze nie jest byle jakim ministrem, tylko ministrem edukacji
        > narodowej!!!! narodzie bron sie!!!
        Wlasnie narod sie broni.Jeszcze na dodatek na Pana Ministra i jego Ojca.
        Zdrowy rozsadek zwyciezy.Nie propagowac pod zadnym pozorem zboczen seksualnych.
        Modl sie za nich Bracie Rodaku.Niech sie lecza - bo to choroba,smierdzaca
        choroba!
        • edek47 Bywaja i pedalskie konie... 02.08.07, 07:51
          CO WCALE NIE ZNACZY,ZE KON GIERTYCHA JEST ZDOLNY DO JAZDY.
    • bloody_rabbit Autoironia rządu... 01.08.07, 22:28
      "Rzecznik rządu Jan Dziedziczak po deklaracji Giertycha powiedział, że w wielu
      krajach takie zachowanie oznaczałoby dymisję ministra."

Ale nie w naszym posranym państwie. W Polsce natomiast rzecznik rządu sam
      przyznaje, jak jesteśmy posrani ;-)
      • konbar Re: Autoironia rządu... 01.08.07, 22:41
        bloody_rabbit napisał:

> "Rzecznik rządu Jan Dziedziczak po deklaracji Giertycha powiedział, że w wielu
        > krajach takie zachowanie oznaczałoby dymisję ministra."
        >
        > Ale nie w naszym posranym państwie. W Polsce natomiast rzecznik rządu sam
        > przyznaje, jak jesteśmy posrani ;-)
        >
        Wlasnie walczymy aby nie bylo "posrane".
        Ty jestes "posrany " MY nie dolaczymy do ciebie.

>
    • kkrolewna MEN uparcie nie chce Gombrowicza 01.08.07, 23:46
      ten giertych to jest normalnie debil
      • edek47 Bo Gombrowicza rozsiewa wirusy pedalstwa... 02.08.07, 07:38
        a 'kon' ma 'kobyle', ktorej nie chce zarazic tym wirusem.
    • podatnik2 A socjalistyczno-pedalskie świństwa mogą być, 02.08.07, 00:13
      idyjoto?
      • jorge.martinez Re: A socjalistyczno-pedalskie świństwa mogą być, 02.08.07, 00:30
        Proszę premiera rządu mojego kraju nie obrażać!
      • guru133 Re: A socjalistyczno-pedalskie świństwa mogą być, 02.08.07, 00:38
        podatnik2 napisała:

> idyjoto?
        Wolałbyś żeby to były katolickie idiotyzmy mędrcu?
        • mapi7 Re: A socjalistyczno-pedalskie świństwa mogą być, 02.08.07, 00:45
          ROMAN! NIE PODSKAKUJ PREMIEROWI, BO WYLECISZ JAK LEPPER!
    • bobbym MEN uparcie nie chce Gombrowicza 02.08.07, 01:45
      No i dobrze, niech nie chce, niech media o tym piszą... Każdy będzie sam chciał
      przeczytać i sprawdzić, co książkom tylko posłuży. A oni niech dalej oglądają
      sobie Skarpety
      • joasia512 ,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ 02.08.07, 01:56
        O spotkaniu z Kwaśniewskim w Krynicy: fałszywiec rzuca się na szyję

Oleksy: Posadził mnie koło Kwaśniewskiego.
        Gudzowaty: To mogłeś się całować z nim.
        O: Rzucił się na mnie. A on jest tak kur... bezkrytyczny, że za parę chwil mi
        się na szyję rzucił. Najpierw mnie wykańcza, a potem się na szyję rzuca, żeby
        ludzie widzieli. Co za fałszywce (...) Usiedliśmy, nie minęły trzy minuty, a
        już [Kwaśniewski] o Leszku [Millerze] mówił. Jaki chu..., jaki zawzięty, a jaki
        nieuczciwy, a jaki cyniczny. (...)
        O: Kwaśniewski mnie namówił, żebym był premierem (w latach 90. – red.). Ktoś
        musiał być. Tu mnie zwiódł totalnie. A okazało się, że on mnie neutralizował.
        Ch... skończony, oszust i krętacz.
        G: Ale siadasz koło niego
        O: Z przymusu. Nie mogłem, miejsca były wyznaczone. Co, mam demonstracje robić?
        • joasia512 a ja dalej spokojnie popieram PiS :) 02.08.07, 01:57
          zaraz obrzuca mnie onelgami zwolennicy S|LD, Samoobrony i LPR,
          a ja ?

a ja dalej spokojnie popieram PiS :)

Pozdrowienia dla wszystkich zwolennikow PiS

Joasia
          • joasia512 ,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+ 02.08.07, 01:58
            O kapitalizmie politycznym: to robota Kwaśniewskiego

Gudzowaty: (o politykach do Bisztygi – red.) Janek, to wszystko była sitwa
            polityczna. Jak się o tym myśli, to człowiek nie rozumie, jak oni mogli na to
            pozwolić? Ileż tu poszło krzywdy ludzkiej.

Oleksy: Tak, zgoda. Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył
            Kwaśniewski.
            G: I wy wszyscy
            O: Nie, to w jego salonie...
            G: ...nakupowali wam smokingów. Wyglądaliście jak pingwiny, ku.... w czasie
            Bożego Narodzenia. Makabra, no.
            O: Ja mam swój prywatny smoking.
            • 123zly ty popierasz swoją PiSię a ja swojego wacka 02.08.07, 05:58
              swojego
    • mamgotamgo MEN uparcie nie chce Gombrowicza 02.08.07, 02:23
      Giertycha premier powinien wysłać na leczenie. I to jak najszybciej. Proponuję
      szpital w Kobierzynie koło Krakowa. Mają tam dobry personel.
    • sympatyk10 Dziedzictwo konia 02.08.07, 04:25
      To ten pacan jeszcze tam pracuje?
      • edek47 'Kon' ma swiatopglad narodowy... 02.08.07, 07:32
        tylko pisarz mierny,znaczy dobrze wymierzony, taki jak Dobraczynski, moze
        docenic Polakow.Dostojewski nie lubil Polakow, czego dowodem jest kilka zdan w
        wielotomowych powiesciach tego pisarza,Kafka mial pochodzenie niezgodne z
        mysleniem 'konia', byl Zydem,ten 'transatlanyk ' byl notorycznym pedalem i
        DLATEGO nie chcial rzucic sie z szabla na NIEMCOW w '39- tym...Jednego tylko
        nie rozumiem, skad u ' konia' takie uwielbienie dla JPII, PRZECIEZ TEN PAPIEZ
        pracowal dla dobra III Rzeszy?... Czyzby 'kon' o tym nie
        wiedzial?...Dlaczego 'kon' zostal ministrem edukacji?...Kaligula
        wrocil ?...Dlaczego 'kon' nie cytuje 'madrosci' zakonnika Rydzyka? ... Jaki
        jest stosunek 'konia' do RYDZA SMIGLEGO?...PYTAN DO 'KONIA' JEST WIELE.
    • bopin Gombrowicza? 02.08.07, 09:33
      Pokażcie mi chociaż jednego z tych licealnych, zakapturzonych troglodytów, któzy
      wiedzą kto to był Gombrowicz. Cały ten szum wokół lektur to zawracanie głowy,
      przecież to za trudne dla przeciętnego maturzysty, spytajcie tych co rekrutują
      na studia jakie głąbectwo chce mieć wyższe wykształcenie. Dobrze jak Trylogię
      znają i wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka