zbyszekk5 07.08.07, 07:29 Niedoszły Łódzki Kurator Oświaty, Teresa Łęcka popierana przez Mirosława orzechowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tu_pawel Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 17:24 Ufff.. dobrze, ze edukacja juz za mna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:20 Przed Giertychem, to każdy ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 19:20 ja nie lubię nauczycieli wszystkich bez wyjątku, dlatego jak dzieje im się krzywda to ja im wcale nie współczuje, nawet jeśli ta krzywda lub niesprawiedliwość jest niesłuszna. Powody te motywuje tym, że nauczyciele wobec mnie też byli niesprawiedliwi i nadal są. Większość ich nie nadaje się kompletnie na nauczycieli i pomylili się z zawodem, ponieważ postępują niesprawiedliwie wobec uczniów. Nauczyciele to jedna z najgłupszych grup zawodowych, bo wiecznie mają do wszystkich protensje tylko nie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek błędny tok myślenia 07.08.07, 20:10 Mniemam, że Kasia masz na imię. Wg mnie wszystkie Kasie śmierdzą pod pachami, bo ostatnio w tramwaju siedziałem obok Kasi i od niej śmierdziało... Rozumiesz swój błąd ? Generalizujesz dziecko. Może miałaś pecha. A co do artykułu to powiadam Ci, że działania Łęckiej katechetki przełożą się prędzej czy później na uczniów...Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: błędny tok myślenia 07.08.07, 22:11 piesek.leszek napisała: > Mniemam, że Kasia masz na imię. Wg mnie wszystkie Kasie śmierdzą pod pachami, b > o > ostatnio w tramwaju siedziałem obok Kasi i od niej śmierdziało... > Rozumiesz swój błąd ? Generalizujesz dziecko. Może miałaś pecha. > A co do artykułu to powiadam Ci, że działania Łęckiej katechetki przełożą się > prędzej czy później na uczniów...Niestety. Przeraża mnie to, że edukacją dzieci i młodzieży zajmują się osoby niekompetentne, pełne uprzedzeń. Osoby pracujące w tym ośrodku winny mieć jakieś doświadczenie w pracy z młodzieżą. Prace ośrodka powinny być wolne od ideologii. Nie może tak być, że wyrzuca się Sielatyckiego za "Kompas", w którym jest mowa o homoseksualistach. Kiedy ustala się program, to własne przekonania religijne powinno odstawić się na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
logoin Powodem twojego niudacznictwa 07.08.07, 20:18 jest noszenie ciasnego mohera który to blokuje dopływ tlenu do mózgu przez co obumierają tobie szare komórki,masz szansę nie zgłupieć do końca o ile poluźnisz moher i przestaniesz słuchać oszołoma rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 19:26 Nauczyciele i metodycy mogą odejśc z pracy chroniąc swą godność, wolność sumienia i poglądów, psychikę... To ciężkie decyzje, ale mogą. A jak można ochronić dziecko przed ludźmi, którzy uważają że wychowanie szkolne powinno realizować schemat: siedź cicho gó..arzu, ty nie jesteś człowiekiem, twoje poglądy i przekonania nas nie interesują i w ogóle się nie liczą, byleś chodził w mundurku i nie myślał? Czy można nie posłać dziecka do szkoły? M. Odpowiedz Link Zgłoś
forrek Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 14.05.08, 11:49 Można, wymaga to wielu wyrzeczeń ale można. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 19:57 Nauczyciele to szalona grupa, to zwykłe snoby i zarozumialcy. To, że się ich wszyscy czepiają to sami w pewnien sposób są sobie za to winni, dlatego nie trzeba mieć do nikogo protesji, ponieważ sami na ten wizerunek negatywny zapracowali.Przez tyle lat miałam z nimi doczynienia i nadal mam, a nie chcę mieć, ale muszę.Przez swoją całą edukację spotkałam wielu nauczycieli, ale bardzo mało tych prawdziwych, stworzonych do tego zawodu niestety. Teraz wiele osób idzie na ten zawód, aby iść, ale niekażdy ma do tego powołanie. Są tylko nie liczne przypadki nauczycieli uczciwych, lubiących swój zawód, lubiących dzieci i młodzież, wykonujący ten zawód z pasją. Nauczyciel jest po to w szkole żeby przekazywał wiedzę i jakieś wartości, które sam także powinien reprezentować. Szkoła to nie forum dyskusyjne, gdzie krytykuje się innych i ośmiesza, manipuluje młodzieżą i narzuca swoje, durne poglądy. Szkoła jest też po to żeby wychowywać, sama jej nazwa to wskazuje.Dlatego jeśli nauczyciel na codzień nie jest człowiekiem uczciwym, rosądnym, inteligentnym, moralnym, mądrym, religijnym to nie powinien pracować w tej instytucji, bo ona jest nie dla niego. Nauczyciel powinien oceniać każdego ucznia sprawiedliwie i uczciwie, pomagać mu i wspierać oraz zachęcać do nauki, a nie dołować. Nauczyciel, który ocenia ucznia na podstawie jego ocen w dzienniku lub na świadectwie to KRETYN! i taka osoba nie nadaje się do zawodu nauczyciela, ponieważ nawet nie wiem jaką krzywdę czyni takiemu uczniowi na całe życie. To jest zawód do którego trzeba mieć powołanie i zamiłowanie, trzeba kochać uczyć innych, lubić młodzież, dzieci, a jak ktoś tego w sobie nie ma to powinien się głęboko zastanowić czy napewno dobry zawód dla siebie wybrał,a jak nie,to go zmienić, ponieważ czyni uczniom tylko krzywdę swoim postępowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:06 Przepraszam, a dlaczego nauczyciel musi być religijny? I czy pisząc religijny masz na myśli jakąś określoną religię czy jakąkolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:24 kasiagod1 napisała: Nauczyciel, który ocenia ucznia na > podstawie jego ocen w dzienniku lub na świadectwie to KRETYN! Przepraszam bardzo, a na jakiej podstawie ma oceniac, modnych ciuchów, ładnego usmiechu, zgrabnych nóg? Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Katechetki to jedno z większych zagrożeń w szkole 07.08.07, 20:07 stare panny, wf-iści na emeryturze ( sic ! ) uczą dzieci religii. Niech sobie wlasne zycie najpierw uporządkują. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:19 Chodzi mi o ludzi religijnych i MORALNYCH przede wszystkim, a nie takich co propagują treści homoseksualne w szkołach, albo wszelkie inne ideologie. Szkoła to nie miejsce do przeprowadzania doświadczeń, albo narzucania jakiś nienormalnych poglądów. Nauczyciele są po to żeby wykładać określoną wiedzę pochodzącą z podstawy programowej i zatwierdzoną prze ministra edukacji, a nie narzucają swoje bzdury. Ja bym sobie jako rodzic nie życzyła żeby jakiś nauczyciel narzucał mojemu dziecku swoje poglądy i robił mu wodę z mózgu. Szkoła powinna być wolna od wszelkich chorym ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 22:01 A czy "chorymi ideologiami" nie jest tez LPR-yzm, PiS-yzm, nienawisc do wszystkiego co inne (ksenofobia, rasizm, antysemityzm, germanofobia, rusofobia, islamofobia, romofobia, homofobia, mankutofobia, eurofobia etc.), doszukiwanie sie wszedzie polakozerstwa, kreacjonizm, twierdzenie ze swiat istnieje zaledwie kilka tysiecy lat, wszelkie religie z katolicyzmem wlacznie, wiara w zbawienna role mundurkow, itp. itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
andrew95 Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 23:41 Oj Kasia, Kasia, sądząc po stylu i przytaczanych argumentach to Ty zajrzyj lepiej sobie pod te pachę z pierwszych postów Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:30 Ty piesek leszek widać jaki z ciebie człowiek po tym co piszesz, sobą nic nie reprezentujesz oprócz zwykłego chamstwa i braku KULTURY, ROZUMU, INTELIGENCJI. Może i ktoś siedząc obok ciebie w autobusie może również oczuć, że ŚMIERDZISZ, ale w porównaniu do ciebie to ma większy iloraz inteligencji i kulture, której ty niestety nie masz. Jak jestes nauczycielem to tym bardziej ubolewam nad tobą i współczuje tym dzieciom ,które uczysz. Chyba się na tobie dyrektor jeszcze nie poznał skoro jeszcze pracujesz w tej szkole. Z pewnością musiało cię bardzo DOTKNĄĆ to co napisałam skoro mnie bezpowodu obrażasz,( albo tylko potrafisz obrażać ludzi) wcale mnie nie znająć, nieładnie, widocznie jesteś jednym z tych nauczycieli o których pisałam, już zauważyłeś że się nie nadajesz!!! Widać po tym co piszesz, że kiepski z ciebie nauczyciel, skoro ludzi obrażasz. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:42 Kasiu, nie zrozumiałaś co Leszek napisał... On po prostu w sposób drastyczny podał przykład na generalizowanie. Człowiek inteligentny zauważy to podczas czytania :) Aha, podstawą oceny ucznia są jego stopnie plus zachowanie. Co do religijności nauczycieli... wybacz, ale mnie interesują kompetencje zawodowe, a nie metrowy krzyż na piersi czy Biblia pod pachą. Szkoły są świeckie i takie być powinny ! Odnośnie propagowania homoseksualizmu... nie czytaj tyle broszurek LPR i MW, bowiem w szkołach tego nikt nie promuje. Z pozdrowieniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
polanka71 Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:43 Droga Kasiu. Przeczytaj sobie jeszcze raz, albo kilka razy post leszka, to może zrozumiesz, co chciał Ci przekazać. A jeśli mimo swojej ogromnej INTELIGENCJI nie zrozumiałaś, to tłumaczę Ci że chciał Ci wyjaśnić, że obrażasz wszystkich nauczycieli na podstawie swoich doświadczeń. No, chyba, że znasz już wszystkich osobiście. I dał Ci to do zrozumienia w sposób pełen KULTURY i INTELIGENCJI. Czego i Tobie życzę. Acha- i gdzie to wyczytałaś że on jest nauczycielem, że się tego tak uczepiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 08.08.07, 08:17 dzięki,że to napisałaś, bo mi się już nie chce kłócić z tą biedą intelektualną ps. Pewnie zaraz napisze,że nie jest biedna bo tata ma dom, samochód i obraz madonny z wielkim cycem van klompa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:38 Kiepscy nauczyciele się widać odezwali. Nie zrozumieli. Widać się nie myliłam, że takich pomylonych w tym zawodzie jest wielu.Znam tę kastę bardzo dobrze, lepiej niż oni sami siebie. Moher to ładna wełna, fajne są z niej swetry, szaliki, czapki, a co kaszmir jest lepszy? Nauczyciel, który stawia uczniowi jeden za to, że nosi moherowy golf w zimę, a nie kaszmirowy sweterek to idiota. Nauczyciel, który twierdzi, na podstawie świadectwa, w którym są same tróje, że uczeń ten to głąb i tuman sam jest tumanem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:45 kasiagod1 napisała: > Kiepscy nauczyciele się widać odezwali. Nie zrozumieli. Widać się > nie myliłam, że takich pomylonych w tym zawodzie jest wielu.Znam tę > kastę bardzo dobrze, lepiej niż oni sami siebie. Moher to ładna > wełna, fajne są z niej swetry, szaliki, czapki, a co kaszmir jest > lepszy? Nauczyciel, który stawia uczniowi jeden za to, że nosi > moherowy golf w zimę, a nie kaszmirowy sweterek to idiota. > Nauczyciel, który twierdzi, na podstawie świadectwa, w którym są > same tróje, że uczeń ten to głąb i tuman sam jest tumanem!!!! No i po co kłamiesz ?! Nikt nigdzie nie stawia ocen za moherowy golf, a uczeń z trójami wybitnym intelektualistą nie jest, jakkolwiek pocieszeniem dla takiego jest niejaki Albert Einstein (ale nie wiem, czy to dla Ciebie dobry przykład, bo to Żyd był). Odpowiedz Link Zgłoś
polanka71 Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:48 Cóż, żeby zrozumieć ten bełkot, trzeba rzeczywiście nieziemskiej inteligencji, a nauczyciele są niestety tylko ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 20:58 OOOO obrażiłam nauczycieli widać, bo mnie bardzo napadli. Ja i tak nie lubię nauczycieli, bo to SNOBY, a to że ktoś jest Żydem, Cyganem czy jest z innej grupy nic mnie nie przeszkadza i nie obchodzi, więc proszę bardzo INTELIGENTNI nie pośadzać mnie o rasizm, albo inne uprzedzenia rasowe, bo nie znacie człowieka. Macie może jeszcze więcej uprzedzen na tle rasowym niż ja, więc nie rżnijcie tu obronców. Ja się tu z nikim nie utożsamiam, wyrażam tylko swój pogląd, chyba mam do tego prawo TOLERANCYJNI. Jak ktoś jest lub uważa siebie za tolerancyjnego to niech zaakceptuje też poglądy iinych ludzi na dany temat, nawet jeśli się z nimi nie zgadza. Nauczyciele też powinni tolerować poglądy uczniów, a z tym niestety się nie spotkałam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 23:07 Droga Kasiu, obstawiam, że zdecydowana większość tutaj piszących w opozycji do Ciebie, to nie nauczyciele. Również i ja nauczycielem nie jestem. Rozumiesz znaczenie słów SNOBIZM i RASIZM ?! Używasz ich w odniesieniu do swoich oponentów, ale dowodów nie podasz, bo ich nie ma. Zresztą, nie rozśmieszaj mnie, nauczyciele to snoby ?! :))) Bycie tolerancyjnym nie oznacza akceptacji bzdur ! Nauczyciele nie maja tolerować poglądów uczniów, mają od nich wymagać, by ci w przyszłości coś osiągnęli. Nie rozumiesz czym jest/ma być szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Bo to Unia Wolności powinna obsadzić wszystkie sta 07.08.07, 21:30 nowiska, jak to drzewiej bywało, i wtedy wszystko byłoby cacy. Prawda, kochana gazetko wybiórcza? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Bo to Unia Wolności powinna obsadzić wszystki 07.08.07, 23:08 trombozuh napisał: > nowiska, jak to drzewiej bywało, i wtedy wszystko byłoby cacy. Prawda, kochana > gazetko wybiórcza? Ta partia nie istnieje. Ponadto, czego tutaj szukasz z takimi poglądami ?! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Problem nie w tym, ze ci z LPR, ale ze to 08.08.07, 00:02 IDIOCI. A w Mum ii jakos dziwnym trafem mniej idiotow bywalo:) Nb. Wylazla z PiSdziaka "odnowa moralna" - TKM:))) Odpowiedz Link Zgłoś
opt Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 07.08.07, 21:37 Podobnie jak w całym kraju tak i oświatę przejmują same głąby kościelne,dla których jedynym celem jest indoktrynacja naszych dzieci. Kogo jeszcze dziwią wymuszenia określonyych zachowań- każda uroczystość szkolną ze mszą, w każdej szkole kościelna wtyka,poniżanie nieprawomyślnych,no i ci służalcy nowej ideologii padający na kolana-poprzednio pewnie padali by na pysk przed sekretarzem,bo to taka rasa,co swojego zdania zwykle nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
maxima132 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 08.08.07, 01:39 Odeszlam z pracy w szkole w 1991 ,w doskonalym dla mnie momencie ,pomimo ze jestem katoliczka ,buntowalam sie przeciw religii w szkole (ktora to dopiero wkraczala ),z wielu powodow.Mialam w klasie 3 uczniow innej wiary -oni to bolesnie odczuli na swojej skorze ,godziny lekcyjne maluczkich przesunely sie do poznych godzin a nowe salki parafialne obok szkoly swiecily pustka ,a lekcje w-fu przeprowadzalo sie na korytarzu .presja na dzieci w klasie komunijnej byla tak ogromna ze nie mozna bylo juz od zimy zrealizowac programu ,trzeba bylo na wiele przymykac oko bo KOMUNIA .Odeszlam choc mam wiare -ale wiara to moja PRYWATNA sprawa Odeszlam bo szkoly powinny byc swieckie .odeszlam z korzyscia dla siebie ,nie wytrzymalabym tej presji ,ktora maja obecni nauczyciele . I doskonale rozumiem tych ,ktorzy odchodza .... Odpowiedz Link Zgłoś
szekla444 Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 09.08.07, 15:20 Czy tylko w centralnych placówkach podległych MEN takie są sytuacje? Ciekawe co dzieje się w placówkach wojewódzkich. Jak tam wykorzystuje się kadrę i jak dobiera się kadrę? Z nadzieją na normalność.... Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic_eter Re: Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 09.08.07, 15:50 To bardzo ciekawe pytania? Zachęcam redaktorów regionalnych Gazety Wyborczej do przyglądnięcia się także wojewódzkim placówkom doskonalenia np. zmianom personalnym na stanowiskach kierowniczych. Przeprowadzenie rozeznania np. pod kątem przynależności partyjnej obecnie panujących dyrektorów a także ruchom kadrowym, wykonywanych po objęciu stanowiska? Myślę, że przykład idzie z góry tzn. CODN -u! Czy nie jest to godne napiętnowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic_eter Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli 09.08.07, 15:38 To jest niesamowite i niedopuszczalne, że z tak dobrej, wzorcowej placówki odchodzą (lub są zwalniani) profesjonaliści, z ogromnym dorobkiem zawodowym, z którego korzystali nauczyciele konsultanci z placówek doskonalenia w całej Polsce. Na ich miejsca zatrudnia się natomiast ludzi bez doświadczenia w realizacji ogólnopolskich czy europejskich programów, bez doświadczenia w pracy z dorosłymi, bez doświadczenia w zarządzaniu zasobami ludzkimi itd. ...a dlaczego??? bo są poprawni politycznie??? z jedynie słusznej partii? ...bo trzeba stanowiska obsadzić swoimi! JESTEM TYM FAKTEM ROZGORYCZONA! Takie zmiany na stanowiskach są żenujące i głęboko ubolewam, że w takim środowisku też muszę funkcjonować, gdyż podobne zmiany dzieją się też w wojewódzkich placówkach doskonalenia nauczycieli. CZY DOżYJEMY CZASóW, żE OśWIATA W POLSCE BęDZIE APOLITYCZNA?,że kryterium zatrudnienia będzie doświadczenie, dorobek zawodowy, osiągnięcia, motywacja do pracy! Dlaczego pozwalamy, aby nepotyzm rozpleniał się jak chwasty na dobrze uprawianych polach! Czy partie rządzące nie obawiają się, że dokonując takich nieuzasadnionych merytorycznie zmian stracą wielkie rzesze wyborców!!! szczególnie w środowisku nauczycielskim, a to przecież ma ogromne przełożenie na dużą część społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
a.priori Centrum Odejść Dobrych Nauczycieli_nareszcie! 09.08.07, 22:50 W tym Osrodku pracowali sami najglupsi ludzie z oswiaty, wyrzuceni ze szkol nauczyciele, ktorzy nie dawali rady w szkolach, dozywotni "konsultanci", ktorzy NIC nie robili. Wiem, bo pracowalam tam kilka lat. I bardzo dobrze, ze ktos na to zwrocil uwage. Zgraja leni niezdolna do jakiegokolwiek dzialnia. Slyszal kto kiedy o CODN? Czy zrobili kiedykolwiek cokolwiek? NIE. Tam mieli cieple posadki i zadnych obowiazkow. Odpowiedz Link Zgłoś