jan3211 "Obłęd władzy" pana Jarka jest ewidentny ? 08.08.07, 17:53 Czy to jest choroba która wymaga hospitalizacji ? Podejrzenia , łapanki , donosy i prowokacje posunięte to obłędu , to znamiona władzy tego pana ? Czy ona sam wierzy w to co robi ? Niech on odpocznie i da sobie spokój z tym majsterkowaniem na stanowisku premiera 40 milionowej Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
uncle_sam [...] 08.08.07, 17:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Skoro klamal............... 08.08.07, 17:57 zostal zdymisjonowany.Czyli?Moze to poczatki w polskiej polityce.Nie klamcie politycy.............. Odpowiedz Link Zgłoś
survivor2 Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:01 Panie Premierze, Wiele osób, niekoniecznie z katolickim rodowodem, są pełni uznania za uczciwość i bezkompromisowość w naprawie państwa. 15 lat bezhołowia, grabieży z przyzwolenia i gangsterskich przestępstw pozostawiło za sobą też elektorat ( PO, Samoobrona i LPR)nie nadający się do jakiegokolwiek partnerstwa. W tych warunkach, mając przeciw sobie też przestępczą partię kolesiów (SDL) i wściekłe ataki opozycji i wszelkiego lewactwa europejskiego uruchamianego przez lewaków rodzimych, dokonaliście znacznie więcej niż można było oczekiwać. Dziękujemy za bezkompromisowość w walce o wyznaczone cele, dziękujemy za pańską uczciwość i rozum. A członków partii PIS prosimy o lekceważenie tej ujadającej sfory kundli uruchamianych przez wściekłą opozycję korzystającą z ciemnoty i nieuctwa sporej części tego wschodnioeuropejskiego społeczeństwa. Społeczeństwa pełnego nadal ksenofobii i zadufania w swą wmawianą im wiekami, wyjątkowość.... Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:35 survivor2 napisał: Dziękujemy za > > bezkompromisowość w walce o wyznaczone cele, dziękujemy za pańską uczciwość i > rozum. A członków partii PIS prosimy o lekceważenie tej ujadającej sfory kundli > > uruchamianych przez wściekłą opozycję korzystającą z ciemnoty i nieuctwa sporej > > części tego wschodnioeuropejskiego społeczeństwa. Społeczeństwa pełnego nadal > ksenofobii i zadufania w swą wmawianą im wiekami, wyjątkowość.... ---------------------- I kto to mówi? Proponuję całkiem spokojnie przeczytać własny tekst, a następnie spojrzeć w lustro. To, że ktoś ma inne poglądy niż sam Kaczyński, wcale nie znaczy, że cierpi na zadufanie i ksenofobie. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:10 Obawiam się te te roszady mają inny cel Kurdupel Kaczyński tak b pokochał koryto,że nie dopuszcza ,że to miejsce może zająć Tusk, więc w swoim ptasim mózgu wykombinował sobie,że władzę trzeba będzie utrzymać siłą stąd koniecznoś postawienia w tym resorcie na absolutnie pewnego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Szanuję i podziwiam pana Premiera. 08.08.07, 18:13 Kwaśniewski,Miller.Ktory z tych gnojkow podjąłby tak szybką i trudną decyzję? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzika51 Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:13 "uczciwym do bólu" - czytaj: uległym do bólu, ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
bwojda Sieci na Delfina 08.08.07, 18:16 Jest publiczną tajemnicą, że prokurator Janusz Kaczmarek to protegowany Zbigniewa Ziobry, zwanego w niektórych kręgach Delfinem. Przydomek został mu nadany przez kolegów z PiS, lub dziennikarzy, zresztą: nie to jest ważne. Istotne jest to, że: 1) Zbigniew Ziobro jest człowiekiem niezwykle ambitnym ("Zbyszek celuje w prezydenturę" - wypowiedź Krystyny Ziobro, matki Zbigniewa, cytowana przez A. Stankiewicza, P. Śmiłowicza, Zbigniew Ziobro - historia prawdziwa, Axel Springer Polska, Warszawa 2007, str. 143); 2) Zbigniew Ziobro jest najpopularniejszym członkiem gabinetu Jarosława Kaczyńskiego; 3) Jarosław Kaczyński cieszy się niewielkim i ciągle zmniejszającym się poparciem społecznym; w szybkim tempie rośnie odsetek osób, dla których jest Czarnym Piotrusiem polskiej polityki; 4) Jarosław Kaczyński czuje na swoich plecach oddech Zbigniewa Ziobry prężącego się do skoku: w mediach co chwilę pojawiają się spekulacje o tym czy i kiedy Zbigniew Ziobro zastąpi niepopularnego Jarosława Kaczyńskiego w pełnieniu funkcji Prezesa Rady Ministrów; głosy o ewentualnej abdykacji Jarosława Kaczyńskiego na rzecz Delfina - Zbigniewa Ziobry coraz głośniej pobrzmiewają w rozmowach pomiędzy członkami PiS; 5) Premier obawia się takich głosów: nie po to wysłał Kazimierza Marcinkiewicza na saksy, a Radka Sikorskiego na zieloną trawkę, żeby polec z ręki Zbigniewa Ziobry; 6) Jarosław Kaczyński jako Prezes PiS-u ponosi polityczną odpowiedzialność wobec członków swojej formacji za pozbawienie jej kilkudziesięciu milionów złotych dotacji z budżetu państwa. Wniosek: Premier-Prezes rozpoczął proces przycinania wpływów Delfina w PiS-ie. Zaczyna od osłabiania wpływu Zbigniewa Ziobry w sprawowaniu realnej władzy, czyli od zastąpienia nominata Delfina swoim człowiekiem na funkcji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji. Kolejnym ruchem będzie zapewne jakieś publiczne wytknięcie błędu Ministrowi Zbigniewowi Ziobrze. Trzeci ruch - czystka w województwach: ludzi Zbigniewa Ziobry należy wymienić na ludzi Władysława Stasiaka. Krok czwarty: odwołanie Zbigniewa Ziobry przy byle jakiej okazji. Krok piąty: Zbigniew Ziobro z 9-ego, biorącego miejsca nie wejdzie do sejmu nowej kadencji lub uzyskując mandat zostanie odprowadzony na boczny tor polityki krajowej. La grande finale: polityczny pogrzeb Delfina. Nie wierzę, by za pustosłowiem Jarosława Kaczyńskiego o "kręgu podejrzeń" kryła się jakaś głębsza treść. Wierzę natomiast w to, że w Komitecie Centralnym Prawa i Sprawiedliwości rozpoczęła się gra o przywództwo. I sądzę, że Jarosław Kaczyński wykonał manewr wyprzedzający. Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 Giertych proponował Ziobrę na premiera 08.08.07, 18:24 Pomyślałem to samo co ty - Jarek mu tego nie wybaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Sieci na Delfina 08.08.07, 18:25 Brzmi sensownie. Dość dobra hipoteza. Nie jestem socjopatą, więc nie mam pojęcia co kombinuje prezes i jakie ma priorytety. Zakładając, że priorytetem jest przywództwo w PiS, to masz rację. Ja dopuszczam opcję, że Kaczmarek okazał się niedostatecznie spolegliwy w walce o utrzymanie większości sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 Re: Rewolucja zjada własne dzieci! Jakie to żałos 08.08.07, 20:35 To dlatego, że dania wyłącznie spożywcze: kaczki, kartofle, buraczki, przystawki i ziobro. Do tego pasuje chyba kufel piwa? Odpowiedz Link Zgłoś
lapapillon Prezydent nie lezy jak Kwas nachlany ************ 08.08.07, 18:20 ......... tylko pracuje podczas urlopu, przegonic partaczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
lapapillon Re: lepper i kaczmarek na zielona trawke ********* 08.08.07, 18:22 .......... czasy sie zmienily, koniec mafii......... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 kwas mial pare wpadek, ale był prezydentem a nie 08.08.07, 19:03 biernym wykonawcą poleceń swego brata i jego kota i przynajmniej nie miał rozwolnienia, gdy ktoś źle o nim napisał gorszego prezydenta niz kaczynski to nie bylo jeszcze jedyne jego zasługi to muzeum Powstania Warszawskiego (jeszcze jako prezydent Warszawy) i danie medali wielu ludziom zasłuzonym w walce z Niemcami, Ruskimi i komuchami na tym koniec zasług POlak-ateista ps. natomiast promowanie autystycznej fatygi na stanowiska ministra spraw zagranicznych to działanie na szkodę kraju Odpowiedz Link Zgłoś
lapapillon Re: kwas mial same wpadki...... 08.08.07, 19:42 ...dlatego kopnela go europa w dupe, masz krotka pamiec, chlopie,... ... zostawil bagno w kraju,... i zadnych zaslug za 10 lat.... tylko mafia, przekrety i kretacze..... Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:27 WOW !!!!!!! A mieli być sami godni zaufania. Co za nie fart. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:29 niom... mogli Gosia sklonować..;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:34 Ale najpierw musieliby papier od B16 wydębić, że jakkolwiek klonowanie jest be, to Gosia można, pro patria (pro publico bono, czy co tam jeszcze) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:37 ładnie by poprosili, to Rydzyk własnoręcznie taki papier podpisałby w imieniu B16...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:34 A może to manewr wyprzedzający przed głosowaniem votum nieufności dla każdego ministra z osobna. Teraz kolej na Fotygę? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:35 Długo się wahałem. Serio: - DŁUGO byłem niezłomnym zwolennikiem PO-PiS-u. Wbrew FAKTOM. Wbrew (podobno politycznej) Logice! Jednak MUSIAŁEM przyjąć do wiadomości Świat Rzeczywisty! Jareczek :-) To NAPRAWDĘ "Twardziel", to prawdziwy Mąż Stanu, na Którego czekaliśmy. (ależ to brzmi! - prawie jak wyznanie Wiary w Krasnoludków!) Niby na Niego (w zasadzie - niby jego Posłów: - ale wiedziałem, CO przez TO robę!) - kiedyś głosowałem - ale to było tylko "z braku laku!", bo NIC "lepszego" nie było do "zagłosowania!" Jestem zaskoczony, że taki Kurdupel, o mało wyraźnej dykcji - okazał się Kimś Więcej! ?????????? "Ble, ble, ble!", Kaczuchu: - zaciśnij szczęki jeszcze bardziej - nieboże! A przed mikrofonem - szczególnie! - to "bolesny" żart! Rozewrzyj te szczęki. Pewnie PR Ci to radzą! MUSZĘ przełamać swoje, całkiem naturalne: - opory. Szukam w Podręcznikach Historii - jakichś odpowiednich zwrotów. Nie znajduję innego, poza (w zasadzie - KOMPLETNIE komicznym): - "Wodzu - prowadź!" (ale nie na Kowno! o nie nie nie - ukochani litewscy Bracia!) "Przyznam" się: - że choć nieraz "recenzowałem" Wydarzenia, to okazałem się jednak (Wy - TEŻ!)- "za chudy w uszach" wobec wymogów Historii! Taki ten Kaczuch - komiczny Kurdupel, a jednak - "kucam" przed Nim! WYŁĄCZNIE wtedy tylko odstąpię od Niego, jakiegoś zdumiewającego "Podarunka z Kosmosu" (chłe, chłe!): - jeśli stanie "w poprzek" Bogu. Wtedy: - od Niego ODSTĄPIĘ! Ale (do TEGO czasu!): - będę Ci, komiczny Kurduplu - WIERNY! PS endecy: - możecie mnie pocałować - pozwalam! CMOK! PS2 - z TEGO, co sam, osobiście obśmiałem (mianowicie: - "chłe chłe chłe!") już śmiać się nie musicie! Ja sam dostrzegłem DWUZNACZNOŚĆ: - którą jednak WYBRAŁEM! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwit55 Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 18:49 Powybijajcie sie wszyscy wy baranie glowy. Wasz czas sie konczy. Nigdy wiecej ZADEN PISdzior nie bedzie juz przy korycie! Odpowiedz Link Zgłoś
ksartan fajnie jest być kopnięty w dupę za wierną służbę 08.08.07, 18:50 panie Kaczmarek? Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 staczamy sie z kregu cywilizacji zachodniej w stro 08.08.07, 18:54 ne cywilizacji bizantyjskiej Kaczmarek jest winny bo jest podejrzany - czyli Ziobro i Kaczynscy to barbarzyncy w doslownym sensie tego slowa Odpowiedz Link Zgłoś
troque Nocna zmiana bis ? 08.08.07, 18:55 Dobrze zapamiętajcie co się dzisiaj dzieje. Za kilka lat szumowiny pokroju Kurskiego i braci mniejszych (bo nie wątpię że będą niestety obecni w polityce jako że do uczciwej pracy się nie nadają) będą budowały mitologię nienarodzonej IV RP i dowiemy sie, że jak zwykle Żydzi, cykliści i kosmici obalili najwspanialszy rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 masz racje.. już sobie ołtarzyki i pomniki budują 08.08.07, 18:59 jacy oni kur.. uczciwi, jakie ciepłe serduszka mają na dłoniach a tu wredna żydokomuna, układ i zaplute karły reakcji nie pozwalają im robić rewolucji moralnej hehe Pisda to zwykła banda lizusów skupionych wokoł jednego zakompleksionego kacyka cały ten "dwor" stara sie wyprzedzac mysli swego cesarza:) stad takie ich żalosne wystapienia na konferencjach prasowych zero tresci, mnostwo wazeliny dla wodza;) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
istvan73 pamiętajcie o spółce T E L E G R A F 08.08.07, 19:01 od tego przekrętu wszystko się zaczęło, cały ten gnój. Nieprawdaż, panie Jarosławie ? Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Tak to jest jak się służy paranoidalnym półgłówkom 08.08.07, 19:06 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
qc Wywiad Leppera dla Polityki 08.08.07, 19:08 ..zanim zaczna sezon odstrzalu politykow opozycji, pis dla niepoznaki zalatwi jednego ze "swoich"... Odpowiedz Link Zgłoś
uncle_sam Re: Poleskę toczy PATOlOGIA! 08.08.07, 19:21 ***PRAWDZIWY KONSERWATYSKA*** ***PRAWDZIWY KONSTYTUCJONALISTA*** ***PRAWDZIWY MĄŻ SATNU*** ***Ron Paul na Prezydenta V RP!*** Odpowiedz Link Zgłoś
lapapillon Re: TO.. powazna odnowa moralna ............... 08.08.07, 20:00 ...a uncle_sam nie ma ambicji, zobaczcie jakich mamy politykow, mowicie ze kaczor zglupial a co mamy powiedziec o pzpr/sld . oni dopiero rozrabiali i nikt nie pitolil? przez 2 lata polske ogarnela AMNEZJA. ale to dziwny narod, ba!....... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 to nie rząd, to prywatny bajzel ! 08.08.07, 19:32 i ten kłamca Ziobro!...pusciłem pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
mertk Marzę żeby ten rząd dotrwał do końca kadencji 08.08.07, 19:38 Takie "gnicie" do końca do końca kadencji to jedyna chyba szansa żeby PIS odzyskał należne mu poparcie w granicach 9%-11%. Na tyle szacuję liczbę ich niereformowalnych wyznawców. Oczywiscie Jareczek nie wytrzyma zbyt długo bez kolejnej awantury, bedzie regularnie demaskował: wrogow, zdrajcow, odstępców, agentów i sprzedawczyków wśród najbliższych i najwierniejszych wspólpracowników. Taki chłopaczek musi co jakiś czas pokazywać mamusi, że jest the best na calym podwórku, i że zasługuje na te swoje troskliwie doprane koszule. W pełni się zgadzam że atak na Kaczmarka to pośrednie uderzenie w Ziobrę. Takie spektakle są nieuchronne i bedą się powtarzać :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 19:40 Pan min.Ziobro, przyszły zszywacz akt w jakimś sądzie rejonowym, na konferencji prasowej powiedział, sześć albo siedem razy, że jest uczciwy, że standardy, że Oni tak zawsze, to znaczy uczciwie. Wysłuchawszy tego wszystkiego, oczekiwałem, że natychmiast poda się do dymisji, no bo p.Kaczmarek to przecież jego protegowany. Niestety, nic z tego. No to poczekamy na Komisję Sejmową. Panie Ziobro, świetny klej i nici do akt oraz ostre nożyczki, kupisz pan w Maco Cosh and Carry w Łodzi.Kariera jak cholera! Niskie ceny, najwyższa jakość!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Ziobro pod sąd !.. za kłamstwa, pomówienia... 08.08.07, 19:45 Ziobro, to osobnik zakłamany, typowy bolszewicki aparatczyk, bez żadnych zasad moralnych !..Uf !...pusciłem pawia... Odpowiedz Link Zgłoś
aldona1949 Prezydent dokona zmian w rządzie 08.08.07, 19:47 To co się dzieje w polskim rządzie jest tak haniebne i obrzydliwe,że powoduje u mnie odruch wymiotny. A wszystkiemu winni duos liliputos. Odpowiedz Link Zgłoś