futomaki.pl 27.08.07, 07:26 Był taki stary dowcip: - po czym poznać, że polityk kłamie? - rusza ustami... Chociaż akurat w tej sytuacji nie jestem taki pewien, czy polityk kłamie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kelowna Urbanski to piesek PIs-u. Tydzien temu juz 27.08.07, 07:31 powiedzial, ze Giertych klamie. Kazdy jest klamca jak tylko mowi zle o kurduplach. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Tylko PiS dzielnie wspiera interesy układu Rad 27.08.07, 09:57 Tylko PiS dzielnie wspiera interesy układu Radyja Maryja! Tylko Nasz Dziennik nie jakaś Gó Wniana, zaleca Kac Czyński swoim do czytania. Wobec Wyborczej on ma jakąś fobię, kto czyta publicznie, to nie wiem co zrobię! Zamiast napisać tylko rządy Kac Czyńskich, co nie używają władzy sztuczek świńskich tylko przytyki, krzyk o zawłaszczaniu, a to trzeba z kościołem i o zmartwychwstaniu. Nie ma sznurówek, a inny rozumu, wszystko oddadzą dla biednego tłumu. Tylko do Prawa i Sprawiedliwości, może tak do komuny dla przyzwoitości? Na przykład podają zamknęli Pęczaka, wiadomo, że tylko nie dla niego paka. Naszykowana nie tylko dla niego, ale dla tego, ich najważniejszego. Albo podaje zginęło Niemców dwóch, pisze zaledwie dwóch, to jest pismak zuch. Albo pisze, liberał widzi wiele dróg, napisać on ma, drogą tylko jest Bóg. Groźne zatopienie Amsterdamowi, tylko w całości przemiłe ludkowi. Wyjdzie Rokita, to dobra nowina, zostanie przy Tusku tylko Schetyna. Tylko ma u nich aż takie znaczenie, że tylko ileś wybrało przesiedlenie. A tylko to jest aż dwa miliony, każdy zaradny, każdy wykształcony. I tylko paru krytykuje ten rząd, „najmądrzejsi” nigdy nie wyjadą stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki TW Zi0br0a w Radiu ZET i PiS TVP 27.08.07, 12:01 TVPiS „Wiadomości” WSI & ABW Anitki Gargas, 2007.07.10, godz. 19.30 www.itvp.pl/pub/stat/common/view?object_type=video&object_id=25810 7’35’’ transmisji: …”Wg informacji Radia ZET, ziemia o której mowa, należy do brata jednego z europosłów samoobrony”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Dzisiaj „mówi się” o inspirowanym przez SZCZYLA Zi0br0 info o „gruncie europosła PO” i „gryzipiórku jakiegoś dziennika”. Pamiętajcie więc, że w TVPiS robieniem wody z mUSKów ciemnemu ludowi kierują WSI & ABW Anitka Gargas i była he, he, he „przyjaciółka” SZCZYLA Zi0br0 Patrycja Kotecka. Jedno nie podlega dyskusji: FAŁSZYWY PRZECIEK POSZEDŁ DO MEDIÓW !!! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - A tak na marginesie. Cudownie się słucha tych BZDETÓW SZCZYLA Zi0br0, BZDETÓW innych P(i)C JANCZARÓW REWOLUCJI mORALNEJ, …. sprzed półtora miesiąca. „WARTO POSŁUCHAĆ” he, he, he. PS. Ja o tym info TVPiS iformowałem już 10 lipca: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65663627&a=65696310 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Kto postawi na konia zwanego Giertychem ??? 28.08.07, 07:12 piglowacki napisał: > 7’35’’ (11.02.2005) M; jako Kon Trojanski to sie wyczerpal. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Urbański: Giertych kłamie 27.08.07, 07:35 pierdu, pierdu Panie Urbański, dlaczego w Wiadomościach znalazł się Kotomski herbu "Kotomysz?" Pan nie wie? Ja wiem. Żeby wylizać wszelką wazelinę co wycieknie Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Urbański: Giertych kłamie 27.08.07, 10:42 A czy to nie na Urbańskiego pan prezydent zwalił całą winę za podpisanie dokumentu dajacemu Jaruzelskiemu krzyż sybiraków? Jeśli tak to nie powinien piastować żadnych funkcji, ze względu na brak kompetencji;) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Giertych kłamie, Lepper kłamie, Kaczmarek kłamie 27.08.07, 07:42 Dobrali się... Odpowiedz Link Zgłoś
cigi to wszystko przez wichrzycieli i wrogie układy :)) 27.08.07, 07:51 to wszystko zmowa wichrzycieli i wrogich układów, wrogich PiS rzecz jasna :):) Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a To wszystko to jedno szambo... 27.08.07, 08:30 ....gorzej już być nie może chyba że "kaczki" ktoś odstrzeli! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.n19 Spolegliwy? 27.08.07, 08:46 Mili Państwo z GW i tzw. świata polityki! Nie używajcie słów, których znaczenia nie znacie, a jeśli usłyszeliście to od jakiegoś niedouka, nie powtarzajcie. Słowo "spolegliwy", ulubiony termin prof. Kotarbińskiego, który wprowadził go do salonów, oznacza - "taki, na którym można polegać", a Wy go używacie w znaczeniu "uległy". Wystarczy, że niedouki przy forsie, które liznęły angielskiego, a ojczystego języka nigdy dobrze nie znały, zaśmiecają nam język obcymi słowami, których odpowiedniki, czasem trafniejsze, w polszczyźnie istnieją od dawna. Drobiazg - trzeba tylko je znać. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcp Re: Spolegliwy? 27.08.07, 08:59 "Spolegliwość – pewność, możliwość polegania na kimś. Ktoś spolegliwy jest osobą na której można polegać. Potocznie słowo to jest używane przede wszyskim w sensie "uległości" lub "podporządkowywania się innym", i to drugie znaczenie uzyskało również status poprawnego" oraz sjp.pwn.pl/lista.php?co=spolegliwy jest tu też coś o Tobie: sjp.pwn.pl/lista.php?co=ba%B3wan Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Spolegliwy? 27.08.07, 09:07 to jeszcze trzebapoczekać, aż oportinizm bedzie znaczył "ciagłe sprzeciwianie się wszystkiemu" kiedy spolegliwy stał sie uległym? czy nie za sprawa niedouczonych dziennikarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Spolegliwy? 27.08.07, 09:28 Też mnie denerwuje, kiedy słowo spolegliwy jest używane w złym kontekście. Ale rozumiem z artykułu, że to Giertych tak właśnie powiedział i GW go po prostu cytuje - dlaczego więc rzucasz gromy na dziennikarza? Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Spolegliwy? 27.08.07, 09:35 W ostatnim zdaniu przesadziłam - nie doczytałam wcześniej. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Spolegliwy? 27.08.07, 12:14 no to moze obsliniony spasly kaczy eunuch? Odpowiedz Link Zgłoś
kubecek Giertych kłamie i liczy na skleroze 27.08.07, 09:14 Sama pamietam jak kilka miesiecy temu Giertych z Lepperem i innymi VIPami z dzisiejszego LiS wznosili larum - otwarcie i bez ogrodek - ze w ramach TVP musza miec wiekszy wplyw na to jak publiczne media przedstawiaja Samoobrone i LPR - bylo to jeszcze przed powstaniem LiS Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Urbański: Giertych kłamie 27.08.07, 09:18 Gruby, kpisz czy o drogę pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
firmland Urbański kłamie Giertych kłamie wszyscy kłamią 27.08.07, 09:28 a urbański nigdy nie kłamał ze taki czysty jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
ryskoc Re: Urbański kłamie Giertych kłamie wszyscy kłami 27.08.07, 09:58 ... tylko Jarek mówi prawdę. A co ma "biedny" Urbański powiedzieć ? Władza jest jak narkotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Urbański, bądż mężczyzną.!! 27.08.07, 11:21 Powiedz szczerze prawdę, jak Kaczmarek. Nie bój się pseudo-wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ubawilo mnie najbardziej to: 27.08.07, 10:26 'Zaprzeczam, by w "Wiadomościach" były naciski polityczne. Spotkałem się z dziennikarzami i to wyjaśniliśmy.' Wyjasnienie pana Urbanskiego polegalo na krotkim sformuwawniu: "nie ma przymusu pracy w TVP." I tym sposobem pan Urbanski zalatwil dwie sprawy: "wyjasnil" kwestie naciskow politycznych w Wiadomosciach, oraz zrobil "reforme kadrowa" Zdolan bestia hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek urbański śmierdzący psie!!! paszoł won!!! 27.08.07, 10:32 komu ty oczy mydlisz? sam w to nie wierzysz chłystku co mówisz, ty nawet żeby się wyszcz.. to dzwonisz do kaczora o pozwolenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: urbański śmierdzący psie!!! paszoł won!!! 27.08.07, 11:22 antypisiorek napisał: > komu ty oczy mydlisz? sam w to nie wierzysz chłystku co mówisz, ty > nawet żeby się wyszcz.. to dzwonisz do kaczora o pozwolenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Bielan i Kamiński nie przepadają za Urbańskim... 27.08.07, 12:41 /.../Wspominana dwójka to ludzie prezydenta Kaczyńskiego. Urbański także. Nie jest tajemnicą, że panowie Bielan i Kamiński nie przepadają za prezesem telewizji publicznej. Nic wiec dziwnego, że kiedy nastały rządy Urbańskiego, stracili swoje wpływy na Woronicza. "To oni organizowali akcje przeciwko Urbańskiemu. Przekonywali premiera, że jest liberałem i niezbyt żarliwie pokazuje PiS w telewizji. Przy okazji lansowali Sławomira Siwka na prezesa telewizji" - mówi niezależny informator z reżimowej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Ziobro uratował Urbańskiego 27.08.07, 12:38 (Super Express, 29.06.07) Ziobro uratował Urbańskiego Tym razem wrogowie prezesa TVP zostali pokonani Po niespełna 100 dniach Jarosław Kaczyński (58 l.) postawił krzyżyk na Andrzeju Urbańskim. Dymisja obecnego prezesa TVP wisiała już na włosku. Skórę w ostatniej chwili uratował mu minister... Zbigniew Ziobro. Co tym razem wywołało burzę na Woronicza? Chorobliwe ambicje Giertycha, walka frakcji wewnątrz PiS i bój o wpływy w telewizji./.../ Wkracza Ziobro W ubiegłym tygodniu osiągnęli swój cel. Premier postawił na Urbańskim krzyżyk. Jakim więc cudem szef TVP uratował głowę? - W ostatniej chwili stawił się za nim Zbigniew Ziobro (37 l.) - zdradza nasz rozmówca. Szef resortu sprawiedliwości cieszy się dużym zaufaniem braci Kaczyńskich i od dawna rywalizuje też z Bielanem i Kamińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Od kiedy Giertych kłamie? 27.08.07, 21:07 1. Od wyjścia z koalicji? 2. Od wejścia do koalicji? 3. Od rozpoczęcia kariery politycznej? Oj, sorry! Niepotrzebnie pytałem. Przecież z zawodu jest adwokatem. Odpowiedz Link Zgłoś