rydzyk_fizyk 03.09.07, 12:27 Piękny to kraj gdzie Komendant Główny Policji jest na podsłuchu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogdan331 kartofle ugotowane.niech sie odcedzą 03.09.07, 12:47 ziobro niech przesłucha prezia i premia a na końcu niech się sam przesłucha zakuje i zamknie i to bedzie finita la komedia z IV rzplitą amen.A czarni niech odprawią modły w intencji piątej albo i dalszych.FARSA w złym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: kartofle ugotowane.niech sie odcedzą 03.09.07, 15:56 bogdan331 napisał: > ziobro niech przesłucha prezia i premia a na końcu niech się sam przesłucha > zakuje i zamknie i to bedzie finita la komedia z IV rzplitą amen.A czarni niech > odprawią modły w intencji piątej albo i dalszych.FARSA w złym stylu. Takie teksty i argumenty mozna uslyszec tylko od przestepcow lub debili z mrocznoscia mozgowa. Nie wyobrazam sobie abym szefom czy podwladnym nie mowiac o klientach mowil takim zakonspirowanym tekstem. Jesli przekazuje wiadomosc staram sie konkretnie i naj bardziej zrozumiale tak aby mnie bez podtekstow dobrze zrozumiano. Jesli mial bym przekazac cos niemoralnego to bym wybieral jezyk ogledny z okresleniami zrozumialymi dla stron. Polscy szyfanci zlamali niemiecka Enigme a co dopiero zlamac jezyk prowincjonalnego inteltualisty za frak wciagnietego na salony. Przeciez to tym ludziom sloma wychodzi z pantofelkow. Zenujacy widok byl jak premier wprowadzajac Kaczmarka do gabinetu mninistra stal a wrzutek SB uwalil sie na fotelu dumny z zachwytu awansu. A moze Kaczor swiadomie go awansowal by moc jego i przydupasow obnazyc. Ilu mamy uspionych agentow dawnej SB w polskiej polityce, urzedach, kosciele? KTO WIE? Odpowiedz Link Zgłoś
elwojciecho Re: kartofle ugotowane.niech sie odcedzą 03.09.07, 16:52 rosol4 napisał: > A moze Kaczor swiadomie go awansowal by moc jego i przydupasow > obnazyc. Z całą pewnością. Możliwe, że także z tego powodu Zero został ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: kartofle ugotowane.niech sie odcedzą 03.09.07, 17:52 bogdan331 napisał: > ziobro niech przesłucha prezia i premia a na końcu niech się sam przesłucha > zakuje i zamknie i to bedzie finita la komedia z IV rzplitą amen.A czarni niech > odprawią modły w intencji piątej albo i dalszych.FARSA w złym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtasmagoria Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 12:51 piekny to kraj gdy komendant policji grypsuje i mataczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
algimin Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 12:58 "- Tak, to mój głos jest na tych nagraniach – przyznał Kornatowski. - Te wszystkie rozmowy nie mają ze sobą związku, odbywały się winnych sekwencjach czasowych, to nie jest logiczna sekwencja zdarzeń – dodał. - Rozmów tego dnia było więcej, na różne tematy, z różnymi osobami - powiedział. - Moim obowiązkiem było informowanie ministra spraw wewnętrznych o wszystkich wydarzeniach medialnych, które dotyczą pracy policji. Uprzedziłem Janusza Kaczmarka, o tym, że CBA czeka przed domem Ryszarda Krauzego, żeby miał wiedzę na temat tej akcji – powiedział Kornatowski. - Te rozmowy nie niosą żadnych treści, które możnaby zakwalifikować jako przestępstwo – ocenił. Ta rozmowa nie powinna nigdy ujrzeć światła dziennego, bo to była moja prywatna rozmowa, poprzez upublicznienie tych nagrań naruszono moja konstytucyjną wolność wypowiedzi – stwierdził. " ... na onecie skrót dzwoniłem z służbowego telefonu w służbowej sprawie a podsłuch narusza jego prywatność;) Gdzie tu logika???????? co wymagać od szeregowych policjantów? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 15:39 > ... na onecie skrót dzwoniłem z służbowego telefonu w służbowej > sprawie a podsłuch narusza jego prywatność;) > > Gdzie tu logika???????? co wymagać od szeregowych policjantów? Ale logika czego? Nie rozumiem, o co ci chodzi. Uważasz, że sprawy służbowe, rozmowy prowadzone przez służbowe telefony, to nie są informacje poufne? Ze naruszanie prywatności polega tylko na ujawnianiu rozmów z ciocią Zosią o cebulce? Są takie firmy, które próbują czytać mejle swoich pracowników i śledzić ich w miejscu pracy. Budzi to zdecydowane kontrowersje. Skąd przeświadczenie, że prywatność nie dotyczy sfery pracy zawodowej? Ze rozmowy z telefonu służbowego można bezkarnie transmitować w całą Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Castro też wykończył wszystkich swoich. 03.09.07, 20:23 Tak jak SLD wykończyło Blidę? Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub.pl Grypsują i mataczą wszyscy gliniarze 03.09.07, 17:57 żałosne jest to ze na forach udają aniołków Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 12:57 Jak cię złapią z łupem w ręce, mów że to nie twoja ręka!!!!! Kornatowski, nie rżnij głupa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 13:02 Rżnie głupa aż miło. CZemu nie przeprosi za "no wiesz, musisz powiedzieć że się wtedy spotkałeś" Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 13:53 brat187 napisał: > Rżnie głupa aż miło. CZemu nie przeprosi za "no wiesz, musisz > powiedzieć że się wtedy spotkałeś" Bo nic takiego nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 No tak .Typowa mentalność i standardy III RP. 03.09.07, 13:01 No tak . Typowa mentalność i standardy III RP. Składanie fałszywych zeznań, kryjących skorumpowanego polityka jest cacy. Tylko te niecenzuralne słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 13:04 Największy płatnik to oczywiście firma płacąca największe podatki w Gdyni ...oczywiście :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
masakra_teksanska Kornatowski przeprasza za krasnala z C 03.09.07, 13:05 spoko panie Kornatowski - "łysy k... debil" mi się podobał :) Odpowiedz Link Zgłoś
xela.pl CUD SIĘ STAŁ 03.09.07, 13:19 stał się cud. mamy bowiem w końcu uczciwego i nieskazitelnie czystego premiera. normalnie aż do bólu. walczy z kłamstwem i korupcją. NARESZCIE!! A winnych skazać na dożywocie lub na śmierć przez powieszenie!! w końcu rząd polski bierze przykład z najlepszych. po wykryciu "afery mięsnej" w latach 50tych wielu WINNYCH zostało ukaranych. walczyli wtedy towarzysze z łapówkarstwem i oszustwem równie skutecznie jak nasz ukochany obecny premier. BRAWO!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomkowski4444 Re: CUD SIĘ STAŁ 03.09.07, 14:02 Zgadzam sie jeszcze nigdy nie bylem od 17lat tak dumny z rzadu i tego ze sciga przestepcow lapowkarzy... Zasady demokracji i konstytucja nie jest dla przestepcow . Mnie moga podsluchiwac caly czas nie mam nic do ukrycia a niech boja sie ci co maja zle zamiary i nieczyste sumienie. Jako 34letni zolnierza zawodowy widzialem wiele pracuja w WKU jak Komendant (organ administracji) sie sciska z przestepcami i zalatwia za lapowki rozne rzeczy bo byl tzw. "spinaczem" i szlag mnie trafial ze gosc nie znal sie na niczym. Panie Kornatowski nie masz Pan honoru za grosz patrzec mi sie nie chce na pana Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Tomeczku, a doniosles do prokuratury wojskowej? 03.09.07, 14:15 Przeciez byles naoczym swiadkiem przestepstwa! I co? I nic? 34 letni zolnierz podszyty tchorzem????? Od Kornatowskeigo honoru wymagasz? A gdzie Ty masz swoj chonor jesli jako zolnierz Rzeczypospolitej Polskiej patrzyles bez reakcji na lapowki w WKU???? Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Re: Tomeczku, a doniosles do prokuratury wojskowe 03.09.07, 15:52 r306 napisał: > Przeciez byles naoczym swiadkiem przestepstwa! > I co? I nic? > 34 letni zolnierz podszyty tchorzem????? > > Od Kornatowskeigo honoru wymagasz? A gdzie Ty masz swoj chonor jesli > jako zolnierz Rzeczypospolitej Polskiej patrzyles bez reakcji na > lapowki w WKU???? po 1 honor przez samo h ,ale reszta spok:) , tomkowski podpada pod kk bo byl swiadkiem przestepstwa a nie powiadomil stosownych organów.To tak jakbz sie pryzgladac wlamaniu albo gwaltowi i nie reagowac powiadomieniem mentowni.Masz tomkowski normalnie z rok garunku...rotfllll Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Re: CUD SIĘ STAŁ 03.09.07, 15:49 tomkowski4444 napisał: > Panie Kornatowski nie masz Pan honoru za grosz patrzec mi sie nie > chce na pana to sie nie patrz...rotflll, ja wole sie patrzec na Monike Belucci niz na kaczora.. btw..tomkowski..czy ty z domu romkowski nie jestes czasem? buhahahah Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 13:27 Piekny ten kraj jest nie tylko dlatego,ze podsluchuje sie komendanta glownego policji-ale glownie dlatego,ze tego komendanta podsluchuje sie zupelnie SLUSZNIE! Bo mataczy, bo naklania ludzi do klamstw w zeznaniach,bo okazuje sie wreszcie, ze jest zwyklym zulem grypsujacym knajacka gwara.Taki typas komendantem glownym? A kopa mu w tylek i parkingu pilnowac(po odsiadce za naklanianie do skaladania falszywych zeznan) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz a "zęby masz wyleczone"? 03.09.07, 13:31 jeśli nie to zadbaj o nie bo słyszałem, że w pierdlu ich nie leczą tylko w razie kłopotów z nimi robią ekstrakcje.... I jeśli nie widzisz nic nie stosownego - poza "ku..mi", które rzucałeś w tych rozmowach - to oznacza to, że nie tyle w ich przebiegu wszystko było w porządku tylko, że idziesz "w zaparte". Dokładnie tak samo jak przestępcy, których jeszcze niedawno przesłuchiwałeś... Jestem pewien, że jak już dopadnie cię ręka sprawiedliwości to te oskarżane przez ciebie indywidua bardzo się ucieszą na twój widok pod prysznicem więziennym... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: a "zęby masz wyleczone"? 03.09.07, 13:37 powiedz mi za który fragment rozmowy chcesz kornatowskeigo zamknąć ? może jeszcze podaj mi paragraf do tego .. bo ja może zbyt głupi jestem aby to zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: a "zęby masz wyleczone"? 03.09.07, 13:57 > powiedz mi za który fragment rozmowy chcesz kornatowskeigo > zamknąć ? może jeszcze podaj mi paragraf do tego .. ja mogę zrozumieć rozpacz pisowej opozycji; fajnie żarło z tymi kaczmarkowymi rewelacjami ale wzieło i zdechło po prokuratorskiej konferencji. Sam domagałem się ujawnienia podstaw dokonanego zatrzymania. I skoro to czego się domagaliśmy zostało zrobione to należałoby to dostrzec.... W mojej opinii te przedstawione dowody (a zwłąszcza rozmowy telefoniczne) są dostateczym materiałem bym nigdy więcej nie chciał oglądać takich ludzi jako przedstawicieli władzy.. Mój minister ma mieć jednego płatnika, mój mninister nie może nazywać swoich kolegów po fachu łysymi debilami, mój minister nie będzie dreptał po hotelowych korytarzach w oczekiwaniu na kogokolwiek innego niż premier czy prezydent... To tyle na temat etyki. Natomiast co do Twojego pytania; mam nadzieję, że prokuratura pociągnie te wątki dotyczące "wielkiego płatnika" czy faceta od odkręconych śrubek i coś się znajdzie by dało się skazać tych facetów... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: a "zęby masz wyleczone"? 03.09.07, 14:03 To co piszesz można podsumować tak: wprawdzie prokuratura nie ma nic żeby Kornatowskiego posadzić, ale ty tak bardzo go nienawidzisz, że masz nadzieję, że prokuratura w końcu coś znajdzie. Czyli PiSdackie rozumienie "prawa" i "sprawiedliwości" w najczystszej, najbardziej bolszewickiej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz jeśli jeden menel namawia drugiego 03.09.07, 14:14 menela by ten pierwszy kłamał podczas zeznań w sprawie krdzieży alpagi ze sklepu to jest to ewidentne przestępstwo, tak? Ale Twoim zdaniem jeśli robi to samo komendant Policji i prezes państwowej spółki to już nie możemy mówić o przestępstwie "bo sąd śmiechem zabije, tak"? Wiesz co? - jebnij się w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: jeśli jeden menel namawia drugiego 03.09.07, 14:53 1. Słabiutko u ciebie z logiką. 2. Za to w gębie jesteś mocny i jakże... wymowny. ad. 1 Dwa posty powyżej sam przyznajesz, że te nagrania nie stanowią dowodu żadnego przestępstwa. Masz tylko nadzieję, że prokuratura podrąży i coś z tego wyciśnie. Teraz nie z gruchy ni z pietruchy pojawia się u ciebie jakże obrazowe porównanie do meneli... Ten wykwit PiSdackiej elokwencji nie ma rzecz jasna nic wspólnego z tematem, bo - jak sam przyznajesz - zarejestrowanych nagrań nie można uznać za dowód nakłaniania do fałszywych zeznań, ale za to działa na twoją skołataną duszyczkę niczym balsam. Widać należysz do tych ludzi, u których fakty muszą przegrać z konfabulacjami, a kwestią jest tylko jak bardzo te konfabulacje trzeba podrasować. ad. 2 Niestety, nie skorzystam z twojej rady i nie "jebnę się w łeb". Nie wątpie, że radziłeś mi szczerze, w oparciu o twoje długoletnie doświadczenie, ale osobiście wolę w twoje ślady nie chadzać, bo jakoś nie widzę pozytywnego wpływu tej terapii na jakość i merytoryczność twoich wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal To oni kradli coś? 03.09.07, 18:42 swan_ganz napisał: > menela by ten pierwszy kłamał podczas zeznań w sprawie krdzieży > alpagi ze sklepu to jest to ewidentne przestępstwo, tak? > > Ale Twoim zdaniem jeśli robi to samo komendant Policji i prezes > państwowej spółki to już nie możemy mówić o przestępstwie "bo sąd > śmiechem zabije, tak"? > > Wiesz co? - jebnij się w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: a "zęby masz wyleczone"? 03.09.07, 14:24 zadziwiające .. przyjmujesz winę tych panów dosłownie .. prokurator sędzia i kat w jednej osobie . To że jeden z tych panów dreptał w hotelu oczekujące na .. "coś" jest przestępstwem ? Jest nie etyczne? tego pierwszego nie udowodnisz z tym drugim też będzie ciezko .. nie mówię że mi sie podoba jak "oficjele" w ten sposób kontaktują sie z kimkolwiek .. ale to nie jest przestępstwo w sensie dosłownym. co do płatnika to też zbyt daleko idących wniosków nie można wyciągnąć ..jeżeli ja palnę podczas rozmowy z żoną że idzie niezła laska to czy to jest powód do rozwodu ? podano nam fakty .. ten spotkał tego potem ten rozmawiał z tamtym a następnie tamten poszedł tu... kurde w ten sposób można mi udowodnić że miałem wpływ na wybór papieża. Nie rozumiem po co prokuratura pokazała coś takiego .. jaki miała cel ? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal To nie budzi wątpliwości. Zero już powiedział 03.09.07, 18:46 k_r napisał: > Nie rozumiem po co prokuratura pokazała coś takiego .. jaki miała cel ? > Odpowiedz Link Zgłoś
thorrel Nabluzgajmy opozycji-ciemny naród nic nie zrozumie 03.09.07, 16:17 > ja mogę zrozumieć rozpacz pisowej opozycji; fajnie żarło z tymi zaraz zaraz ... usystematyzujmy kilka spraw: 1. Kaczmarek był pIsowym ministrem MSWiA 2. Kornatowski też z nadania pIs 3. Krauze jest jak słyszymy przyjacielem prezydenta przekazującym całkiem spore fundusze na Świątynię Opatrzności 4. Lepper którego mieli niby powiadomić o czymś tam został v-ce premierem z nadania pIs 5. Netzel od samego początku jest pokazywany w mediach jako podejrzany typ i postawienie go (przez pIs) na czele PZU z naginaniem zasad KNFiU jest powszechnie uznawane za przegięcie ... I takich przykładów pIsowych fachmanów można szukać w nieskończoność (Lipiec, Dąbrowski) ... Dlaczego więc pIs miesza w to opozycję ????????????????????? bo ja w tym "układzie" nie widzę nikogo z poza pIs ... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie 03.09.07, 18:41 swan_ganz napisał: > coś się znajdzie by dało się skazać tych > facetów... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: a "zęby masz wyleczone"? 03.09.07, 14:00 k_r napisał: > powiedz mi za który fragment rozmowy chcesz kornatowskeigo > zamknąć ? może jeszcze podaj mi paragraf do tego .. Za dużo od PiSdackich szczekaczek wymagasz. Nawet procesu z tych "dowodów" nie będzie, bo sąd by Ziobrę zabił śmiechem. To są tylko sztuczki dla gawiedzi, wskazywanie wroga... Ziobro mówi: Kornatowski - wróg, a ciemny lud wyje uuuuuuuu i rzuca się wymierzać "sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Dopadnie go ręka sprawiedliwości ludowej (Bierut) 03.09.07, 18:39 swan_ganz napisał: > Jestem pewien, że jak już dopadnie cię ręka sprawiedliwości to te > oskarżane przez ciebie indywidua bardzo się ucieszą na twój widok > pod prysznicem więziennym... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 13:32 Och co za żałość że pokazano jak jeden bonzo trzyma w kieszeni polityków i wierchuszkę, bo ciemny lud nie powiien o tym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 13:34 zadziwiające jest to że co chwila okazuje sie że sa jakieś tasmy ? w 100% jasnowidztwo niewierze .. wiec pozostaje inna opcja .. WSZYSCY są podsłuchiwani Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz jeśli... 03.09.07, 13:38 > Piękny to kraj gdzie Komendant Główny Policji jest na podsłuchu jeśli komendant Policji jest zwykłym sku..synem to ja nie mam nic przeciwko temu by był podsłuchiwany... I jeśli podobne w treści rozmowy przeprowadzają inni np; Tusk, Olejniczak czy ktokolwiek inny a będący na szczytach władzy to ja chcę o tym wiedzieć... A wiesz dlaczego? Bo ja nie rozmawiam w ten sposób jak ci palanci; Koranatowski czy Kaczmarek. Ja nie używam po prostu grypsów. I chciałbym mieć pewność, że ludzie na których zagłosuję w najbliższych wyborach też tego nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.rokicki czyzbys zapomnial propisowski Propagandzisto 03.09.07, 13:46 jak prawa reka premiera Jaroslawa K. rzucala w co drugim slowie ku...wami w rozmowe z Renata Begger? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: czyzbys zapomnial propisowski Propagandzisto 03.09.07, 17:54 przemyslaw.rokicki napisał: > jak prawa reka premiera Jaroslawa K. rzucala w co drugim slowie ku...wami w > rozmowe z Renata Begger? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: jeśli... 03.09.07, 14:10 odpowiedz mi na pytania ... A jakim językiem na co dzień posługują sie panowie Ziobro Kaczyńscy ? Czy chcesz aby wszyscy byli podsłuchiwani? Jaki paragraf zabrania posługiwania sie wulgaryzmami podczas rozmowy prywatnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz nie zrozumiałeś... 03.09.07, 14:25 > Jaki paragraf zabrania posługiwania sie wulgaryzmami podczas > rozmowy prywatnej? ja nie neguję faktu, że ludzie rozmawiają ze sobą posługując się grypsami. Ja wiem, że są tacy co mocno kombinują "na boku"... Ja wiem, że są i tacy nasi współobywatele, którzy gdy popadną w kłopoty to ustalają treść składanych zeznań, mataczą albo odmawiają współpracy z prokuraturą.. Ja to wszystko wiem ale nie chcę po prostu by tego typu ludzie pełnili jakiekolwiek funkcje w moim kraju bo ja nie chcę im płacić.. Ty możesz oczywiście myśleć inaczej. Tobie to może oczywiście nie przeszkadzać.... > Czy chcesz aby wszyscy byli podsłuchiwani? Tak się nad tym zastanowiłem chwilę i wiesz co mi wyszło? że mnie to by specjalnie nie przeszkadzało bo ja jestem uczciwym facetem; nie mam nic do ukrycia. A że czasami ktoś posłuchałby jakiegoś pieprznego kawałka? Generalnie mi to wisi.... Chciałbym by wisiało też politykom będącym przy włądzy bądź do niej aspirującym... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Przyklady grepsow: 03.09.07, 14:30 1. "Spieprzaj dziadu". 2. "Tasmy beger" (jako zbior grepsow) 3. "Ten pan nikogo wiecej nie zabije" Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: nie zrozumiałeś...najwyraźniej 03.09.07, 14:33 bingo .. Zaprawdę rządy pięknie by wyglądały każdej partii gdyby wiedzieli że sa podsłuchiwani i monitorowani. Tylko że jeden krok dalej i zacznie sie opozycje podsłuchiwać i tylko ja - zgadnij w jakim celu?( co znając zapędy polityków - nie tylko Polskich pewne jak w banku). jeszcze żyjemy ( chociaż może już nie ) w państwie prawa i aby kogoś wsadzić trzeba mu jakieś przestępstwo UDOWODNIĆ inaczej to blaga. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy_tu Re: jeśli... 03.09.07, 15:00 do swen_ganz: 1.przez chwilę poczytałem co piszesz...i nie mów, że ty nie uzywasz wulgaryzmów. I bredzisz i mówisz (piszesz) paskudnie 2. w rozmowach na taśmach nikt w sumie nie uzywał grypsery. Jak nie wiesz co to jest najpierw poczytaj. Rozmówcy celowo unikali podawania szczegółów co jednoznacznie wynikało że obawiają siępodsłuchów. Nawiasem mówiąc wszystkowiedzący swenie w kregach operacyjnych jest niedpouszczalne posługiwanie się w rozmowach radiowych telefonicznych ( jeżeli nie są to telefony "bezpieczne" - kodowane) takimi danymi jak nazwiska, adresy itp. Posługuje sie wtedy kryptonimami ( co nie jest grypserą), czyli określeniami pozwalającymi rozmówcy na identyfikacje przekazywanych danych 3. Tak się obruszasz, ba grzmiszna przekleństwa i mówisz, że nie chcesz takich ministrów....Hmmmmm...czy pamiętasz może z taśm Beger jednego rozmówcę co to został bodaj póżniej sekretarzem stanu ( nawet był brany pod uwage na ministra rolnictwa)...ten to dopiero bluzgał. I co przekleństwa tak wybiórczo cię "porażaja"?. 4. Nie chcę sprowadzać się do twojego poziomu ale jesteś wybitnym przykładem bezmózgowia jaki można często spotkać na anonimowych czatach, forach itp....ale cóż każda terapia leczenia jest dobra, przynajmniej może w realu nikogo nie skrzywdzisz jak tu sie wyładujesz. Zdrowia zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: jeśli... 03.09.07, 15:17 Nie wiem czy jestes "obcy-tu",ale na pewno obce jest tobie myslenie.Co akyurat zarzucasz brutalnie innym.Nikt tu nie pisze,ze chodzi o grypsere stricte wiezienna.Chodzi o knajacki jezyk,jakze niestosowny w ustach najwyzszych notabli w panstwie.Co ty chrzanisz o jezyku "operacyjnym" w ktorym jak ognia unika sie nazwisk itd...jesli to czyta szef CBA w Gdytni "ten debil Jasinski" to czerwienieje na twarzy i chetnie by ciebie w ta pusta makowke zdzielil.Jestes po prostu klasycznym cwiercinteligentem,czerpiacym swa wiedze z codziennej lektury Wyborczej.Tam pisza ci co masz myslec i czuc.Wiec tak wlasnie myslisz-zlapani za brudne lapy kretacze jak Kaczmarek czy Kornatowski sa wg ciebie niewinni,bo nie pasuje to do twojego "michnikopodobnego" swiatopogladu.I nic takiego pustaka nie przekona-zycze ci po prostu aby Kornatowski byl twoim dzielnicowym,Netzel-twym doradca ubezpieczeniowym a Kaczmarek twym moralnym wzorcem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlowicki Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza za .. 03.09.07, 14:18 a kiedy ta banda kaczmarka przeprosi za kłamstwa ? to byłoby coś Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 14:51 "Czuję się zniesmaczony tym, co dzieje się wokół mnie i pana Kaczmarka - powiedział w rozmowie z TVN 24 były komendant policji Konrad Kornatowski. - Przepraszam za niecenzuralne słowa, których używałem w rozmowie. Kornatowski dodał, że ujawnienie materiałów dowodowych zebranych w sprawie i upublicznienie ich przed kamerami telewizyjnymi uważa za wysoce nieprofesjonalne." Za niecenzurowane sółowa nie ma co przepraszac, natomiast za uzywanie srodków państwowych i korupcji systemu bespieczeństwa publicznego nalezy sie przynajmniej rozprawa sadowa. Sad najwyzszy w USA przyznał że słowa niecenzurowane sa chronione wolnoią słowa (First Amendment Free speach). O ile to moga byc słowa nie koniecznie przyjemna dla ucha prawo ( wolnośc mowy) jest wa z niejsze niż obrazliwe dzwieki. Kornatowski uzywał ich w rozmowie prywatmnej, a nie w przemówieniu publicznym, i o ile to może namsie nie podobac miałdo tego konstytucyjne prawo. Przykre jest jednak to że Komendant Główny Policji Kornatowski po prostu jest członkiem mafii, która za pieniądze z podatkow dokonyqwała przestępstw gospodarczych. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy_tu Re: Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza z 03.09.07, 15:11 zgoda ale pod jednym warunkiem....jak już tak zdecydowanie wskazujesz na współprace Kornatowskiego z mafią to napisz smiało równiez nazwisko prezydenta....on tez udostępniał prywatny( poufny?) telefon " tej mafii", ba nawet jakies interwencje ponoć były..... Jak już dokonałeś (łaś) odkrycia tej mafii to wal równo... wszystkie nazwiska co to udział mają ( a poki co Kornatowski do "mafii" nie dzwonił, przynajmniej nic nie wynika z tych taśm) Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Smutne jest to, że Kornatowski, Kaczmarek 03.09.07, 15:04 i inne cwaniaczki robią w tym kraju co chcą i plują obywatelom w twarz, a inni politycy np. Kalisz, Olejniczak czy Giertych oraz ich klakierzy publicyści a także zwykli komentujący to chociażby na tym forum chcą wcisnąć kit że deszcz pada. Byleby się to wpisywało w walkę z niedobrym "faszystowskim" i "bolszewickim: PiSem. Po tym co się stało nie mam już wątpliwości, że ŻADEN dowód nie przekona co poniektórych do winy bądź niewinności oskarżonych o ile nie będzie to stało w opozycji do "Kaczorów"... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Ale ja wszystko wiem. Ja błagam ciebie, no ! 03.09.07, 16:13 Kornatowski: Na policję jedziesz? Netzel: Na Kurkową 8. Tam jest CBA. Kornatowski: Ku.. jego mać! Netzel: Ale ja naprawdę nic nie wiem Kornatowski: Jarek, ja wiem, że nie wiesz. Pamiętaj jak raz, widziałeś się z naszym kolegą tu wspólnym z Gdyni (chrząknięcie) to się z nim widziałeś, nie. Netzel: Ale ja wszystko wiem. Ja błagam ciebie, no! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Dziennikarze nie potrafią o tą rozmowę zapytać ? 03.09.07, 16:22 Ta chyba jest ciekawsze i ma znamiona przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ale przeciez zapytali 03.09.07, 16:26 W opinii Kornatowskiego (jego, a nie dziennikarza) ta rozma miala charakter prywatny i nie ma tam znamion przestepstwa. Nadal masz jakies problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 A w Twojej opinii również nie ma znamion ? 03.09.07, 17:04 przestępstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Fortuna kolem sie toczy 03.09.07, 15:19 Jednak kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. Przekonauja sie teraz o tym dobitnie komuchy i lewizna. Kaczmarek zbiera punkty dla PiSu jak szalony. Tusk sepleni tylko glodne kawaly, a Kaliszowi opasly "bebzun" pompuje jak trzeba. PS - Mimo tego, dzieki grubej kresce komucha Mazowieckiego, zlodzieje, komuchy, bandyci i donosiciele trzymaja sie swietnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .....Wiezienia................ 03.09.07, 15:12 w Polsce (i nie tylko) zapelnione sa ludzmi niewinnymi.Gdyby wysluchac bajek opowiadanych przez skazanych mozna dojsc do jednego wniosku-w kazdym kraju na swiecie zamyka sie do wiezien ludzi niewinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy_tu Re: .....Wiezienia................ 03.09.07, 15:14 taaaa.. a najbardziej podkreślaja , że są czyści jak łza, wredni ludzie kierują na nich pomówienia wyssane z brudnego palca ale oni maja dowody na swoja niewinność które kiedyś ujawnia Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Wieziania w Polsce to sa przede wszystkim 03.09.07, 15:15 przepelnione. A 40 tys ludzi z prawomocnymi wyrokami odsiadki chodzi po ulicach, bo nie dostali wezwania do odbycia kary - z powodu braku miejsc. Ziobro nic nie zrobil, aby sytuacja ulegla poprawie. A Ty pitolisz dalej swoje farmazony.... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wieziania w Polsce to sa przede wszystkim 03.09.07, 17:54 dla takich jak Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Re: .....Wiezienia................ 03.09.07, 15:34 presentation1 napisał: mozna dojsc do jednego wniosku-w kazdym kraju na swi > ecie zamyka sie do wiezien ludzi niewinnych. rozumiem ze po spieprzeniu z polski do francji dorobiles sobie legende biednego opozycjonisty??? a wyrok miales za pedofilie lesiu!!!!! wylazles na warunkowe i sruu znowu..jak sie grunt zaczal palic pod nogami to dales dyla z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .....Wiezienia................ 03.09.07, 15:44 Przypuszczalnie to juz z piaty twoj nik.Zarzucasz ludziom to co najczesciej wiaze sie z lewica. www.bloguez.com/POLSKA/190511/...WITAM-CIE-MOJ-PANIE......... Tak widze postkomune. Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Re: .....Wiezienia................ 03.09.07, 16:20 presentation1 napisał: > Przypuszczalnie to juz z piaty twoj nik.Zarzucasz ludziom to co najczesciej wia > ze sie z lewica. > www.bloguez.com/POLSKA/190511/...WITAM-CIE-MOJ-PANIE......... > Tak widze postkomune. robiles to zdjecie ubeku stojac obok po cywilnemu czy w mundurku MO jeszcze..... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: .....Wiezienia................ 03.09.07, 16:46 presentation1 to były bokser - 40 walk przegranych, tak to polubił, że ciągle prosi się o więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 15:26 p.Kornatowski a za co pan przeprasza???,za to ze w prywatnej rozmowie pan pare q i ch rzucił??? no bez zartow..,to jeszcze nie ma w tym zakaczonym kraju przepisu zabraniajacego bluzgac w prywatnej rozmowie przez telefon , co to jest do qwy nedzy??? "niech sie wstydzi ten kto widzi "-jak mawia stare przyslowie. Moze ubeki z abw czy innego cbs a powinni przerywac nam rozmowy grzecznym "rozmowa kontrolowana-rozmowa kontrolowane...itd.."to wtedy nie bedzie sie nic mowiło przez telefon. TO Są QWA KPINY....!!!! przepraszam ze bluzgalem w prywatnej rozmowie a jakis ch.. to nagral i upublicznił!!!!Kornatowski..ty powinienes prokurature do sadu pozwac o naruszenie prywatnosci poprzez wyemitowanie rozmow publicznie podczas konferencji prasowej a nie przepraszac tych dziadów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 15:29 Typowe dziecko Michnika.Ladne wzory zyciowe przedstawial ci Michnik.Jaki Pan taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 15:30 presentation1 napisał: > Typowe dziecko Michnika.Ladne wzory zyciowe przedstawial ci Michnik.Jaki Pan ta > ki kram. spie..j ubeku ,zryj zaby i wal konia . Eot smieciu bootowski pisdziorskicw..izno Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 15:34 ..iles esperanzas nakradl ze tak sie boisz Ziobry i PiS-u??? Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 15:42 kaczka701 napisał: > ..iles esperanzas nakradl ze tak sie boisz Ziobry i PiS-u??? jeszcze nic ,ale mam zamiar zapisac sie do pis-u o ile wygra wybory i dopiero wtedy sie zacznie rozkradanie polski... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 16:03 .esperanzas...jestes takim nieudacznikiem ze zapewne zlapia ciebie przy pierwszej ukradzionej butelce z mlekiem..(raczej z woda bo pleciesz jak ochlajtus) Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 15:44 kaczka701 napisał: > ..iles esperanzas nakradl ze tak sie boisz Ziobry i PiS-u??? btw...kiedy przestaniesz bic swoja zone, obnazac sie w parku i napastowac nieletnich??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 16:16 .no i jak myslalem ..jestes ochlajtus(biale myszki tez juz widzisz??) Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 15:58 Oto cechy rozmowy PRYWATNEJ wg. pustaka esperanzy: -prowadzona jest w godzinach pracy -ze sluzbowego telefonu -przez dwoch funkcjonariuszy publicznych -zarowno telefony sluzbowe jak i czas pracy powyzszych osobnikow w czasie rozmowy oplaca polski podatnik -dotyczy spraw sluzbowych (sledztwa,zeznan swiadkow) -prowadzace ja osoby nie sa zadnymi kumplami (powierzchowna znajomosc jak to okreslil Kornatowski)i nic ich nie laczy na gruncie prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 16:23 w miedzyczasie "chłopaki"dzwonili do żony jednego z nich - treść tej rozmowy również została ujawniona a to już wg mnie naruszenie dóbr osobistych jak byś się czuł, gdyby okazało się za kilka dni, ze któryś z twoich znajomych dzwonił do ciebie, rozmowa byłaby podsłuchana, nagrana, a nastepnie upubliczniona? to zupełnie tak, jakby ktoś czyjś pamiętnik, będący dowodem w sprawie, pokazał całemu światu to po prostu ohydne - niezależnie od tego czy Kaczmarek i spółka jest winny czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
esperanzas Re: Przepraszasz ?? a za co????? 03.09.07, 16:23 gulaga7 napisał: nevermind co napisal... mam jedno pytanie .ty w godz pracy nie gadasz ze sluzbowego telefonu i jestes qwa swiety .... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 N: Tam jest CBA. K: Ku.. jego mać ! - za to ? 03.09.07, 16:15 Kornatowski: Na policję jedziesz? Netzel: Na Kurkową 8. Tam jest CBA. Kornatowski: Ku.. jego mać! Netzel: Ale ja naprawdę nic nie wiem Kornatowski: Jarek, ja wiem, że nie wiesz. Pamiętaj jak raz, widziałeś się z naszym kolegą tu wspólnym z Gdyni (chrząknięcie) to się z nim widziałeś, nie. Netzel: Ale ja wszystko wiem. Ja błagam ciebie, no! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Aha! To Ziobro! Wstrzymaj się z bólem. 03.09.07, 16:11 Kornatowski: W każdym razie... Ja ci zaraz z tego drugiego zadzwonię dobra? Masz jakiś inny telefon? Netzel: Nie mam! Kornatowski: Na policję jedziesz? Netzel: Na Kurkową 8. Tam jest CBA. Kornatowski: Ku.. jego mać! Netzel: Ale ja naprawdę nic nie wiem Kornatowski: Jarek, ja wiem, że nie wiesz. Pamiętaj jak raz, widziałeś się z naszym kolegą tu wspólnym z Gdyni (chrząknięcie) to się z nim widziałeś, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 przeciez przeprosil za to ze przeklinal! 03.09.07, 16:43 a reszta to prywatna rozmowa z kolega i nie wsadzaj w nia swojego nosa :) Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Policjant Kornatowski sam by sie niezle usmial 03.09.07, 16:40 gdyby mu tak przyszlo przesluchiwac podajrzanego Konratowskiego : ) Informace ktore ci panowie na "K"sobie przekazywali , musialy byc naprawde scisle tajne / lamane przez poufne,ze az trzeba bylo poslugiwac sie grypsami ? ! : ) cytat: Kornatowski podkreślił, że nie popełnił przestępstwa i nie dawał alibi Kaczmarkowi. Jego zdaniem wyciąganie na podstawie tych rozmów tak daleko idących wniosków poszło za daleko. - Ja po prostu uprzedziłem pana Kaczmarka, że pod domem pana Krauze jest policja, ponieważ Kaczmarek jako szef MSWiA powinien o tym wiedzieć - mówił były szef policji. - Nie ma w tym żadnych znamion przestępstwa - podkreślał Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Kornatowski nie pluj łapowniku Polakom w twarz ! 03.09.07, 17:18 K...a m...ć czy wy prawnicy PRL-owskiego chowu Polaków macie za debili ! ? Głosowałem na Tuska i PO nawet byłem mężem zaufania ale teraz się tego wstydze widzę że to był błond bo do zwalczania złodziejstwa,łapowników i UKŁADÓW trzeba drwala a nie kłamczucha -( o dziadku nie wiedział) byłego alkocholika po przejściach bokserskich z żoną Ziobro dopi....l złodziejom tak żeby im buty spadły ! Odpowiedz Link Zgłoś
beryllus I jak obywatel ma wierzyc policji 03.09.07, 17:29 kiedy szef policji gada jak bandzior i tak samo sie zachowuje. Jak teraz mozna zglaszac przedstepstwa kiedy to sami gangsterzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_lewakow Kornatowski - bandzior i gangster w garniturze 03.09.07, 17:31 beryllus napisał: > kiedy szef policji gada jak bandzior i tak samo sie zachowuje. > Jak teraz mozna zglaszac przedstepstwa kiedy to sami gangsterzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 ...Nie popisał się Policjant nr 1 w RP ? 03.09.07, 17:46 Przez telefon komórkowy opłacany przez podatnika powinno się mówić językiem urzędniczym , a nie knajackim ? Nie popisał się ten pan ... Wstyd ... W czasie pracy działanie urzędnika powinno być determinowane interesem ludzi których reprezentuje , a nie zwierzchników którzy błądzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Bardzo powierzchowna znajomość 03.09.07, 19:56 Kornatowski: "z Netzlem łączy mnie bardzo powierzchowna znajomość" Kornatowski: No, A u ciebie w porządku. Zęby wyleczone? Netzel: Tak jest. Kornatowski: Dobra. Netzel: No to w poniedziałek się widzimy, no? Kornatowski: No to ja już się cieszę na spotkanie... Netzel: Dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Kornatowski przerywa milczenie i przeprasza za .. 03.09.07, 20:03 "Kornatowski podkreślił, że nie popełnił przestępstwa i nie dawał alibi Kaczmarkowi. Jego zdaniem wyciąganie na podstawie tych rozmów tak daleko idących wniosków poszło za daleko." Kornatowski: Słuchaj znajdziesz 5 minut w poniedziałek dla mnie? Netzel: Tak po południu, dobra Kornatowski: O? chyba się jakoś wydzwonimy dobra? Netzel: No dobra dobra, coś się stało? Kornatowski: Nic. Przysięgam. Jedna tylko prośba będzie do ciebie.. Netzel: No dobrze. Kornatowski: Nawet, No, za łącznika robię (...). Do pogadania mamy jedno. Bardzo krótko Netzel: No dobrze. To w poniedzialek dzwonię tak? Kornatowski: To ja będę pilnował tego, ważne. Netzel: Dobrze... OK. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Wszystko jest kontrolowane 03.09.07, 20:27 Netzel: A, a możesz powiedzieć, gdzie, gdzie ważne to jest? Kornatowski: Jarek, no.... jakaś twoja rozmowa sprzed paru dni z kimś tam ważnym. Ale to ... naprawdę spoko.... bądź spoko... jest bezpiecznie. Jest tylko po prostu jeden ten. Netzel: Rozumiem Kornatowski: Jest ... wszystko naprawdę.... Netzel: No rozumiem. Kornatowski: ... bezpiecznie. Nic się nie dzieje. Wszystko jest kontrolowane, kontrolowalne... Odpowiedz Link Zgłoś