rydzyk_fizyk 05.09.07, 23:28 A tłumaczenie Ziobry w sprawie przecieku się sypie: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Teraz tylko wotum nieufności dla Ziobry 05.09.07, 23:29 Czas PiSowi powiedzieć "Sprawdzam" Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Re: Aa propos: czy PiS jeszcze istnieje? 05.09.07, 23:49 Owszem. I jeśli jesteś na tyle baranem - wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia oj, masz dzisiaj bardzo pisielczy humor, czopie... 06.09.07, 00:19 Odpowiedz Link Zgłoś
her_tuske_piesek_gejrlina K__t__o___B__i__ł___Ż__o__n__ę___ T__u__s__k__a__?? 06.09.07, 02:18 > sprawa Bicia Żony her Tuske > jest sprawą kluczową dla milionów Polaków > przed wyborami ! > > Koniecznie musi w trybie pilnym powstać > komisja do sprawy mantretowania żony Tuska ! > To jedna z najważniejszych spraw, które > musi jeszcze załatwić ten Sejm ! > przed wyborami ! > > Trzeba pilnie ustalić kto i kiedy znęcał się > fizycznie, psychicznie i moralnie > nad żoną Tuska i jej dziećmi !!!! Co za perfidna gnida, kieszonkowy tyran, damski bokser, bił żonę Tuśka ???? Miliony Polaków żądają pilnego powołania komisji sejmowej do wyjaśnienia tego ohydnego czynu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Jarek by nie zmarnował okazji jak Tusk 06.09.07, 04:15 Gdyby PO była w sytuacji jak obecnie PiS, tj. w mniejszości w Sejmie i obwiniany o różne grzechy, w tym CBA, Blida, inwigilacje,. a także na musiku finansowym do robienia wyborów to Jarek by przedłużyl agonię przeciwnika aż do całkowitego wykrwawienia i zniszczenia przed wyborami, a dopiero potem wybory. Tzn, nie odrzuciłby możliwości rządu technicznego, powołania wszystkich potrzebnych komisji do całkowitego rozbicia i zatopienia przeciwnika. Ale Tusk jest już pewnie na pasku Jarka i bierze tylko to co mu Jarek przez sondaże niejasno obiecuje, a więc możliwość, że w nowym Sejmie nie będzie "przestępców" Leppera i Giertycha. Nic więcej Tusk nie wygra. Wyborów także nie, nie w przez uległość wobec PiSu. Swoją drogą, to chyba jeden Jarek coś tam może Reszta to banda tchórzy i krętaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Aa propos: czy PiS jeszcze istnieje? 06.09.07, 00:44 Jest istnieje, na oddziale zamkniętym, w sekcji dla paranoików:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: Teraz tylko wotum nieufności dla Ziobry 05.09.07, 23:39 PO glosno protestuje i od poczatku mowila. I dalej mowi. Moze by tak cos zrobila. Znowu to co najtrudniejsze musi zrobic Balcerowicz i mam nadzieje, ze zrobi. Ze znowu bedzie skuteczny. Do nosa z ta Platforma Czas to skonczyc gadac, czas zaczac cos robic. Wszyscy w tym kraju przescigaja sie w tworzeniu coraz to bardziej blyskotliwych figur retorycznych i dowcipnych komentarzy. W TVN 24 Tusk powiedzial z usmiechem na ustach,wyraznie ucieszony nadchodxaca perspektywa, ze w tej kampanii uslyszymy ich wiele. Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni, Panie Donaldzie. Po kampanii pelnej plucia i dowcipnych uwag juz raz Pan zostal bez usmiechu. Moze by tak tym razem sprobowac rzetelnej, merytorycznej kampanii? Moze sie nie koncentrowac na wojennej przeszlosci protoplastow rodu? Wiem, wiem, oni zaczeli. A Pan kontynuowal. Moze by tak sie nauczyc czegos na wlasnych bledach? Powtarzanie "wygramy, wygramy" raczej nie zapewni sukcesu. Moze by tak pomyslec po obywatelsku, jak nazwa nakazuje? Eeeech, szkoda gadac. www.for.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia jakie wotum? po prostu za ryj go i do szamba... 05.09.07, 23:42 Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia a co to, nerwki, pispedziochu? buuuhahahaha.... 06.09.07, 00:02 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.schmid Merytoryczna kampania wyborcza??? W jakim swiecie 06.09.07, 02:03 Merytoryczna kampania wyborcza??? W jakim swiecie Ty żyjesz??? Platforma przegrała ostatnie wybory własnie dlatego, że jej kampania była merytoryczna, że starali sie przekonać wyborców rzeczowymi argumentami. Tu nie chodzi tylko o wzajemne obrzucanie się błotem. Niestety wybory , polityka to brudna gra, tu nie ma miejsca dla grzecznych bo Ci zawsze obrywają po d..ie. PIS wygrał dzięki kilku populistycznym hasłom, które trafiły w gusta częsci elektoratu. Nasza demokracja jest ciągle młoda, a elektorat mało kompetentny nie trafiają do niego argumenty tylko mocno akcentowane populistyczne hasła. Mam nadzieję, że PO nie popełni drugi raz tego samego błędu i nie kupi się wyłącznie na rzeczowosci kampanii ale przygotuje tez parę dań przemawiających do emocji a nie tylko do rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Dziwi mnie idiotyzm wyborców pisu 05.09.07, 23:34 którzy zamiast stawiać na rodzinę stawiają na starych kawalerów którym to w zasadzie wisi rodzina a liczy sie koryto i forsa. Hitler tez był kawalerem. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: Dziwi mnie idiotyzm wyborców pisu 06.09.07, 00:37 mazepa-live napisał: > Hitler tez był kawalerem. Ale nie mial kota! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Dziwi mnie idiotyzm wyborców pisu 06.09.07, 03:14 belus77 napisał: > mazepa-live napisał: > > > Hitler tez był kawalerem. > > Ale nie mial kota! ========================================== Dobre. Usmielismy sie do lez. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 05.09.07, 23:36 www.hot.jpg.pl/40148-A_moze_to_Ty Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 06.09.07, 03:25 trzymilionowy.post napisał: > www.hot.jpg.pl/40148-A_moze_to_Ty ====================================================== Poza linkiem nie ukazuje sie tresc postu. Ale, co tam. Dzieki tym pozostalosciom komuny masz kompa i mozesz klikac po polsku (jeszcze, albo: narazie). Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 06.09.07, 10:31 darkraj napisał: Poza linkiem > nie ukazuje sie tresc postu. Ale, co tam. Dzieki tym pozostalosciom > komuny masz kompa i mozesz klikac po polsku (jeszcze, albo: narazie). Napradwę mi pozwalasz? O łaskawco, oby więcej takich dobrych duszyczek jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Czyli wg zwolennika PiS obaj nie istnieją? 05.09.07, 23:43 To ciekawe kogo widzimy codziennie w TVPis? A co do stwierdzeń typu "układ jest wymysłem kaczora" mam podobne równie odkrywcze: "ziemia jest okrągła" ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 05.09.07, 23:44 Nie przepadam za Tuskiem - szkoda ze kto inny nie kieruje Platforma, ale trudno mu odmowic racji. Az glupio pisac, ale premier polskiego rzadu jest chory psychicznie. Jak go slysze, chcialbym od razu dzwonic po ludzi z bialym kaftanem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Nie przepadam za Tuskiem 05.09.07, 23:48 Kaczyński przecież właśnie na tych kitach doszedł do władzy i jego wyborcy mu wierzą. Taka jest jego retoryka i nie ma ona nic wspólnego z chorobą psychiczną. Po prostu jedzie na tym samym patencie. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 05.09.07, 23:53 Gdyby to była choroba psychiczna... Tymczasem Kaczyński trzeźwo wykorzystuje poglądy sporej części społeczeństwa i to nie tylko tej części radiomaryjnej. Niechęć do bogatych, obwinianie o wszelkie niepowodzenia innych,umiejętnie nagłasniana ksenofobia, atakowanie elit (chociaż co za elity) - to wszystko znajduje poklask u ludu. Nihil novi sub sole. Odpowiedz Link Zgłoś
jans31 Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 05.09.07, 23:46 Tak, Pan Donald i PO zawsze mieli rację i dzięki takim właśnie wypowiedziom przekonali mnie do głosowania na PIS. Wolę Kaczora niż Donalda Odpowiedz Link Zgłoś
nerhaa Re: Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 05.09.07, 23:53 A no pewnie! Ja też jestem ZA PiS!!!! Całkowicie!!!! Na 10000% zagłosuję na PIS a nie na PO, której jestem zwolennikiem, tylko po to, by każdy ich zwolennik na własnej skórze poczuł ich pały i każdy wreszcie przejrzał na oczy, kiedy się nagle okaże, iż Polsce grozi kryzys - nauczcie się ludzie jednej rzeczy: Rząd ma RZĄDZIĆ a nie walczyć!!!!! Odkąd są kaczki przy władzy, nie było ani jednego dnia spokoju a ich manewry pierwszymi w historii - najgorsze z najgorszych - ośmieszają samych siebie !!! Jednego dnia mówią, że nie wejdą w koalicję z oszołomami z samoobrony i faszystami, drugiego wchodzą a trzeciego ich równają z ziemią i sami przez to giną! Jak im się tak dobrze wojuje, to powinni, do policji przejść - do interwencji, a nie pie..ć idiotyzmy i psuć wizerunek Polski na każdym ..ym kroku!!! Więc ja się dołączę, do tych downów (przepraszam, że ubliżyłem ludziom niepełnosprawnym)i zagłosuję na PIS, bo jak polakom się ku... nie pokaże łopatologicznie o co tu chodzi, to nigdy nie pojmą tumany! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 05.09.07, 23:57 to sie nazywa - na zlosc babci odmroze sobie uszy. ryzykowna strategia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r I? 05.09.07, 23:47 To co dzieje się w obozie władzy przypomina wojnę gangów - mówił Tusk. ************************************ Jeżeli tak, to poparcie samorozwiązania będzie przystaniem na przynajmniej dwa miesiące kaczego szaleństwa. Jeżeli to paranoja, to wszystko może się zdarzyć, łącznie z zamachami bombowymi uzasadniającymi wprowadzenie stanu wyjątkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia55 Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 06.09.07, 00:01 A Tusk wcale nie lepszy.Dla mnie PO to taki PiS -bis. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 06.09.07, 03:51 handzia55 napisała: > A Tusk wcale nie lepszy.Dla mnie PO to taki PiS -bis. ================================================= Popieram i potwierdzam. To sa te same ugrupowania wywodzace sie z tego samego pnia postsolidarnosciowej nomenklatury. Dzieli ich tylko poplecznictwo: PiS-loza paryska, PO-loza wiedenska, co niedawno kwaczor sam publicznie potwierdzil. Do tego dochodzi dostep do konfitur, zwanych dla niepoznaki finansowaniem partii politycznych. A szanse na stolki poslow i fuchy w spolkach skarbu panstwa sa warte kazdego "chwytu" wyborczego. Tu jest mowa o milionach legalnych dochodow politykierow i o MILIARDACH kierowanych przez nich w kieszenie "najwiekszych platnikow". Teraz juz wiecie, w jakim swiecie zyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek cale szczescie ze to tusk pprowadzi PO do wyborów, 06.09.07, 00:06 cale szcescie ze to tusk poprowadzi PO do wyborow i wyjdzie jak zawsze! jarek bedzie rzadzil , a iobro zamykal zlodzieji.czego sobie i wam życze. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: cale szczescie ze to tusk pprowadzi PO do wyb 06.09.07, 00:17 dobiczek napisał: > cale szcescie ze to tusk poprowadzi PO do wyborow i wyjdzie jak > zawsze! jarek bedzie rzadzil , a iobro zamykal zlodzieji.czego sobie > i wam życze. Podaj przykłady kogo zamknął ze złodzieji: bo ja jakoś nie mogę się dopatrzeć. Jak do tej pory to jest 1000 dochodzeń w toku i brak spraw sadowych i wyroków skazujących. Ciekawe? Jakubowską wsadzili za rządów SLD Dochnala jeszcze sprawdzają a fozz zakończyli niczym bo to trąca za telegraf, nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
narrrator Re: cale szczescie ze to tusk pprowadzi PO do wyb 06.09.07, 00:48 > dobiczek napisał: > > > cale szcescie ze to tusk poprowadzi PO do wyborow i wyjdzie jak > > zawsze! jarek bedzie rzadzil , a iobro zamykal zlodzieji.czego > sobie > > i wam życze. Nie dość że nikogo nie przymknął, to co mało kto pamięta - na dobry początek wypuścił sprawców linczu. Miał czas wykazać się zamykaniem, ale mu nie wyszło, teraz nadchodzi czas na kopa w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: cale szczescie ze to tusk pprowadzi PO do wyb 06.09.07, 04:01 dobiczek napisał: > cale szcescie ze to tusk poprowadzi PO do wyborow i wyjdzie jak > zawsze! jarek bedzie rzadzil , a iobro zamykal zlodzieji.czego sobie > i wam życze. ============================================ Dobiczek, nie pij juz wiecej, albo zostaw kompa w spokoju. Moze bys zaczal praktyki na pianinie lub gitarze? Pomoze, wierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 06.09.07, 01:13 Pewnie że układ to paranoja! W końcu to normalne w każdym państwie że szefowi policji polecenia wydaje "pan od śrubek". Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_lewakow Tusk jest szalencem - zobaczcie jego mimike twarzy 06.09.07, 01:22 Odpowiedz Link Zgłoś
opt TPolska potrzebuje pożądnej lewicy 06.09.07, 01:23 Tusk jest cieńki i zdolny do stworzenia PiS BIS Odpowiedz Link Zgłoś
z1234567 Nocna zmiana - i wszystko jasne... 06.09.07, 02:10 Nocna zmiana - i wszystko jasne... Tusek - klamcusek Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 06.09.07, 02:29 Niestety ma pan racje, panie Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Niech PO wreszcie powie , czym się różni ? 06.09.07, 03:56 Platforma to jest jednak dziwoląg polityczny , to partia ludzi bez kręgosłupa. Jakie są różnice PO i PiS w polityce zagranicznej ? Jaki są różnice PO i PiS w polityce wewnętrznej ? Jakie jest stosunek PO do Unii Europejskiej i globalizmu ? Jaki jest stosunek PO do polskich udziałów w misjach wojskowych ? itd, itd ? A oni tylko obrzucają rząd epitetami ? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Niech PO wreszcie powie , czym się różni ? 06.09.07, 04:15 jan3211 napisał: > Platforma to jest jednak dziwoląg polityczny , to partia ludzi bez > kręgosłupa. > Jakie są różnice PO i PiS w polityce zagranicznej ? > Jaki są różnice PO i PiS w polityce wewnętrznej ? > Jakie jest stosunek PO do Unii Europejskiej i globalizmu ? > Jaki jest stosunek PO do polskich udziałów w misjach wojskowych ? > itd, itd ? > A oni tylko obrzucają rząd epitetami ? > ================================================ alez ty jetes naiwny janie123. Przeciez to ta sama partia, podzielona z powodow naleznych legalnie honorariow dla liderow. Pozniej moga byc jeszcze nadane dla "wiernych" odpowiednie stolki. A interes narodowy? A kogo to tak naprawde obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Interes narodowy ?... 06.09.07, 05:20 Przeciez tak nie mozna, nie mozna sobie robic zarty i wrogow z naszych przyjaciol zza Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Panie Donaldu Tusku 06.09.07, 04:24 urągać to se pan może ile wlezie, to niczego nie zmienia. Brak jakiejkolwiek konstruktywnej akcji (np. konstruktywne wotum nieufności) która by pogrązyła Pis przed wyborami prowadzi tylko do umocnienia się Pisu kosztem PO. Czy takie było porozumienie z LK, żeby Jarkowi nie zrobić kuku, ale powolić na pozostanie Pisu u władzy? Jarek nie złoży dymisji bez gwarancji że opozycja nie wysunie innego rządu - czy takie podejście jeszcze i nadal nic panu nie mówi? Panie Donaldu Tusku? Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh I dlatego PO przegra te wybory. Tusk nie rozumie, 06.09.07, 04:32 że ludzie wierzą w układ, wierzą że jacyś tam na górze są w zmowie. Gadaniem "nie ma żadnego układu" Tusk się pogrąża i dodaje punktów PiSowi. A tu trzeba powiedzieć, - "My lepiej od Ziobry wiemy, jak rozbić przestępczość w Polsce!" No ale Tusk to d. wołowa. I dlatego rządzą nami Kaczory z Giertychami i Lepperami. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Dobra dyskusja na temat Tusku tutaj 06.09.07, 04:53 www.matka-kurka.net/post/?p=972 trombozuh napisał: > że ludzie wierzą w układ, wierzą że jacyś tam na górze są w zmowie. Gadaniem > "nie ma żadnego układu" Tusk się pogrąża i dodaje punktów PiSowi. > A tu trzeba powiedzieć, - "My lepiej od Ziobry wiemy, jak rozbić przestępczość > w > Polsce!" > No ale Tusk to d. wołowa. I dlatego rządzą nami Kaczory z Giertychami i Leppera > mi. Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Albo Tusk jest sam "umoczony" w układzie?, 06.09.07, 06:39 albo nie wie co mówi, albo tęsknota do realnej władzy odbiera mu zdrowy rozsądek??? Dawno nie widziałem, żeby "polityk" aspirujący do najwyższych stanowisk w państwie tak tendencyjnie wypaczał rzeczywistość. Afera "Kaczmarek" dokładnie pokazała gdzie jest układ i teraz odwracanie kota ogonem i szukanie "układu" tam, gdzie go nie ma świadczy albo o braku dobrej woli i tendencyjnej złośliwości albo o braku rozumu. Ani jednego ani drugiego nie da się leczyć, dlatego proponuję p. Tuskowi, by uwolnił społeczeństwo od swojej komicznej już teraz osoby. i uciekł w prywatność (będąc w sejmie tyle lat nieźle się oblowił nic nie robiąc i gadając różne głupoty!). Powoli upodabnia się Donald do niejakiego Lecha Wałęsy!!! LIBERALIZM ZABIJA, ZABIJ LIBERALIZM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Tak......... 06.09.07, 06:42 I racje mial Ziobro ze nagral.Polityka kadrowa zawinila.Wiem ze w PO byloby to nie do pomyslenia.Wszystko jak w SLD.III RP sie klania.Krasc,oczeta przymykac,klepanie po plecach i brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ....Tak......... 06.09.07, 08:04 juz ci pisalem Zostan lepiej w tej Francji (slonce, jedzenie, luz i blues) i nie marudz! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 A co z wyjaśnieniem losów dziadka??? 06.09.07, 07:46 A co z wyjaśnieniem wojennych losów dziadka co wnuk obiecywał w październiku 2005??? Moje ustalenia patrz pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Józef_Tusk Nawet emailowy adres polaskiej sekcji archiwum w Northolt ( Londyn ) Tusk poznał chyba z dyskuscji w Wikipedii gdzie wcześniej podałem go niedowierxzającym wikipedystom żeby mogli sprawdzić moją informację. I druga dziwna sprawa - dlaczego dziennikarze którzy w ciągu KILKU DNI dotarli do archiwum w Berlinie ( ale wtedy wyrzucony z PiS Jacek Kurski wynajął niemieckiego adwokata dla sprawdzenia faktów ) nie zdołali przez ponad rok dotrzeć do archiwum w Northolt. Zanalezienie obu adresów jest jednakowo skomplikowane, ja znalazłem adres w wyszukiwarce Google w pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro "Wielka Trojca" to przeniesiony do Sejmu... 06.09.07, 08:00 "Pruszkow", "Wolomin" i "Cosa Nostra".Dawno to mowielem. A kaczor to taki mini "Ojciec Chrzestny". Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Jacek2235, a co z dziadkami kaczorow, ZERO i... 06.09.07, 08:03 innych? Moze tam znajdziesz i UB, SB, a jak poszukasz u pradziadkow to i carska Ochrane. Wiec lepiej nie szukaj i zajmij sie zyjacymi.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Wyjaśniaj losy dziadków kaczorow, ZERO i. 06.09.07, 08:16 Nie mam nic przeciwko temu żebyś zajął się wyjaśnianiem losów dziadków Kaczyńskich, ale ja akurat mam hobby w wyjaśnianiu losów dziadka Tuska. Losy dziadka Tuska może wyjaśniać każdy, nie mam jakiegoś monopolu w tej dziedzinie, w Polsce jest demokracja. Sejm może mawet powołać specjalnę komisję sejmową do wyjaśnienia wojennych losów Józefa Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Wyjaśniaj losy dziadków kaczorow, ZERO i. 06.09.07, 08:35 to taka kaczo-kurska psychiczna choroba? Gratuluje.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 To nie jest choroba 06.09.07, 09:22 To nie jest choroba tylko HOBBY polegające na wyjaśnianiu faktów. Donald Tusk i całe PO nie wyjaśniło tych losów przez prawie dwa lata, zastanów się co oni w takim razie potrafią. Patrz veterans-uk.info/service-records/non_uk.html jak łatwo jest znaleźć adres archiwum w Northolt Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Tusk: Układ to polityczna paranoja premiera 06.09.07, 08:51 Tusk promuje nowe hasło przeciw PiS: "polityczna paranoja". Jak dotąd wymyślone przez niego slogany obróciły sie przeciwko niemu. Za mohery musiał przepraszać, a potem nagle okreslenie to zostało zaadaptowane przez tych przeciw którym było skierowane i stało sie modne. Być moherem to być kimś kto wyznaje wartosci chrześcijańskie i narodowe, a co więcej nie jest "wykształciuchem" (to się Dornowi udało). Zapowiadany skok na kasę jakoś nie nstąpił, a od trzymania sie za portfele ludziom drętwieją ręce. Płace rosną, konsumpcja też, a Zyta zwraca składki rentowe. Mam wrażenie, że tym nowym sloganem Tusk znowu strzela sobie w nogę. Przecież dzieki hasłom walki z "układem" PiS pokonał PO w zeszłych wyborach. Hasła te padły na podatny grunt, nawieziony gnojem SLDowskich afer i złodziejskich prywatyzacji. Niedawna konferencja prasowa prokuratury w przekonywujący sposób pokazała przykład istnienia układu. Slogan Tuska zdaje sie więc zaprzeczać faktom. Co więcej wyborcy bedą utożsamiać obecny wysoki wzrost gospodarczy z walką Kaczyńskich z korupcją i układami. Nie zdziwiłbym się więc gdyby teraz Kaczyńscy wypromowali "paranoję układu" jako warunek konieczny dobrej władzy, na zasadzie "lepiej dmuchać na zimne...". A wówczas Tusk ze swoim nowym chasłem stanie się obroncą układów i korupcji, i w ten sposób sam siebie postawi na spalonej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś