kwicolek 06.09.07, 09:23 Będą jaja jak wybory wygra Samoobrona i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlaszczacy.kaczor Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:23 Wsadzcie sobie gdzies te sondaze,takiej hustawki sondazowej nigdy niebylo.PiS OFF!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:48 mlaszczacy.kaczor napisała: > Wsadzcie sobie gdzies te sondaze,takiej hustawki sondazowej nigdy > niebylo. ************************************** Takich durni w rządzie też. Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawo Tusk. Spokojnie i merytorycznie. 06.09.07, 09:52 Brawo Tusk. Kaczyńscy muszą odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re: Brawo Tusk. Spokojnie i merytorycznie. 06.09.07, 10:09 Niedawno człowiek zwany premierem mówił - KOMPROMITACJA KACZMARKA JEST KOMPROMITACJĄ TUSKA . Trzeba było kilka dni aby ludzie zrozumieli obłudę tego człowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Brawo Tusk. Spokojnie i merytorycznie. 06.09.07, 10:25 atibalo napisał: > Niedawno człowiek zwany premierem mówił - KOMPROMITACJA KACZMARKA > JEST KOMPROMITACJĄ TUSKA . > > Trzeba było kilka dni aby ludzie zrozumieli obłudę tego człowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 najpierw probowali na osle a potem na POlikanie 06.09.07, 10:57 no i poleca do zlotego miasta ( neocohnow i syjonistow )... a jak juz ten ksiezyc ukradna to wroca do Domu Ojca i Syna i Ducha... czyli czeka nas jeszcze dluuuuugi cyrk z Tymi Dwoma!! ( jak mozna wyprorokowac z owego filmu DROGI - nie mylic z 'droga' sw. Expresowego Jozka-Maryji ) - haha haha! - jak rezonowalo owo echo z rzeczonego filmu... Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 nie lękajcie się SB-beckie świnie, wygra PiS 06.09.07, 14:29 to jet pewne. Świątobliwy Ojciec Narodu Rydzyk załatwi Was, ku.. Wasza mać, na cacy, jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: nie lękajcie się SB-beckie świnie, wygra PiS 06.09.07, 15:02 Śmiać mi sie chce kiedy sie czyta (płatne chyba) wpisy mocherowo-pisiowe, PIS wygrywa - manipulacja, PIS przegrywa - też manipulacja, widać że schizofrenia pana premiera jest zaraźliwą, czy nie czas ogłosić epidemię? Odpowiedz Link Zgłoś
sandiii tym razem wpis nie płatny 06.09.07, 15:10 jakiś nowy IP wśród tych kliku co to piszą jaki PiS jest cudowny Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Ale rylo, tylko wasika Adolfa brakuje 06.09.07, 15:16 Brawo za wspanialy portret fuhrera. Z takim pyskiem to wygrane wybory nawet Miss Swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Podczas wyborów prezydenckich Tusk także 06.09.07, 15:30 miał przewagę. I skończyło się...na bilbordach, hehehe. I teraz też tak się skończy. Bo Kaczory przynajmniej coś działają. Nieważne czy dobrze, czy źle, ale działają. I dostarczają ludowi igrzysk. A Tusk patrzy błędnym wzrokiem i wierzy w swoją nieomylność. Oczywiście ten pajac znowu wejdzie do grona tych 460 darmozjadów, bo przecież tak sobie gnojki ustawiają kolejność na listach wyborczych, że gdyby zaledwie 1 głos dostał, to i tak będzie posłował. Biedny ten nasz kraj, że ma takich polityków... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Podczas wyborów prezydenckich Tusk także 06.09.07, 16:37 masz dziwne pojecie DZIALANIA (przez niedzialanie) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Co chcecie od Adolfa, tzn Donalda 06.09.07, 16:40 Co chcecie od Adolfa, tzn Donalda Brawo za wspanialy portret fuhrera. Czy wam sie nie podoba ta mina fuhrera. Bije inteligencja na odleglosc. Zieg Heil Donald!!!!!! Zieg Heil PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica_oszusta poszeklu -skowycz szczurze z pisu do pełnego zwisu 06.09.07, 18:23 --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Premier Jarosław Kaczyński ma pełną rację!Jak mówi 06.09.07, 23:05 że ma rację. To oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_gomulka Spokojnie i merytorycznie to można wybrać rektora. 06.09.07, 10:12 Wrojoz. Spod tej owcy widać wilcze zęby. Do ciemnego ludu przemawia argument siły, a nie siła argumentów. Jeżeli PO nie przejdzie do ofensywy to przegra wybory. Powinny powstać komisje śledcze, a reklamówki wyborcze przypominać pseudonaukowe i multimedialne komiksy. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz PO i Tusk lepsi niż Kaczyńscy i PiS. 06.09.07, 10:24 PiS juz naszkodził wystarczajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Co chcecie od Adolfa, tzn Donalda 06.09.07, 15:20 Czy wam sie nie podoba ta mina fuhrera. Bije inteligencja na odleglosc. Zieg Heil Donald!!!!!! Zieg Heil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Oto Zmajstrowalismy Wam nowy sondaz. Lepszy 06.09.07, 16:42 Jak trzeba to zrobimy jeszcze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Absolutna racja 06.09.07, 11:17 Żyjemy tu i teraz. Mamy takich a nie innych obywateli. I oni nabierają się na te wszystkie medialne socjotechniczne sztuczki. Więc może pora to dostrzec i przestać mądrze, merytorycznie i spokojnie przemawiać na tle obskurnej, tekturowej ścianki a dać bardziej efektowny (co nie znaczy prymitywny) przekaz. Lepszej okazji by zatrzymać obskurantyzm i populizm juz być może nie będzie więc DO ROBOTY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Lepiej zgubic z madrym, niz znalezc z glupim. 06.09.07, 12:17 Powaznego czlowieka sluchaja uwazniej, jak scisza glos. Taka powinna byc taktyka dobrej wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Chcesz uczyc wymowy Fuhrera? 06.09.07, 15:23 ulisse napisał: > Powaznego czlowieka sluchaja uwazniej, jak scisza glos. Taka powinna byc taktyk > a > dobrej wladzy. Posluchaj starych nagran Adolfa i zrozumiesz co bralo tlumy Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Taki sondaz nie ma wpływu na wynik wyborów 06.09.07, 11:13 Zeby osiagnac dobry wynik trzeba przekonac wyborców do swoich pogladów albo kłamac i jechac na innych, wzorcowo zrobił to PiS, pojechał na PO, zdrowy rozsadek pokazał jako wyprzedaz majatku, z błogosławieństwem częsci episkopatu, teraz podobnie zaczyna zachowywać się SLD i LPR, Napieralski mówi ze to wina PO ze nie chce głosowac jak oni a Giertych straszył niedawno liberałami i prywatyzacją ze to Pis wczesniejszymi wyborami umozliwy. A moze by tak szczerze powiedział ze ma wszystko w d... oprócz stołków i diet? Zadziwiajace jest że wszystkie ugrupowanie jada na PO, jak na dawnej UW, a to sa ugrupowania które miały i maja wizje rozwoju Polski sa w stanie to poprowadzić. Jest tam wielu ludzi majacych intelekt i zdolnosci a nie sama ządzę władzy. Tak obiektywnie patrzac, PO bardzo elegancko zachowało sie wobec kłopotów wewnątrz PiS, zachowało spokój chociaz mogło kopac po jajach jak inni, watpie czy Kaczyńskiego stac na takie zachowanie, on z usmiechem i matołkowatym szczęsciem na twarzach swoich giermków by dobił, wedle słów z powstania chłopskiego na galicji: tego rznijcie powoli, to był dobry pon. Odpowiedz Link Zgłoś
qwertyuiop7890 ### Zrobcie sondaze w tym samym czasie ### 06.09.07, 11:38 Panowie z instytutow badania opinii publicznej, umowcie sie na jakis dzien i zrobcie ten sam sondaz w tym samym czasie. Przynajmniej ludzie zobacza, ze beda calkowicie rozne wyniki i nie beda sie dawali wodzic za nos, ze tak sie zmienia poparcie dla partii politycznych. Dzis PiS 30%, PO 25%, a dwa dni pozniej na odwrot. Nie wstawiajcie ludziom kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
roger45 Tylko Idiota może uwierzyc, ze 10% narodu w 3 dni 06.09.07, 11:52 zmienia poglady. To zupelnie pogrąża sondaze Odpowiedz Link Zgłoś
oko46 Re: Tylko Idiota może uwierzyc, ze 10% narodu w 3 06.09.07, 12:00 to wszystko dlatego że w innym sondażu wyszło Szanowny Bronisław najbardziej nie szkodzi Polsce . A w rankingu na najlepszego patriotę prowadzi z dużą przewagą Napierniczak Olejarski . Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: Tylko Idiota może uwierzyc, ze 10% narodu w 3 06.09.07, 13:46 > To zupelnie pogrąża sondaze e nie... to pogrąża hochsztaplerów z różnych dziwnych firemek typu PBS, OPOB, GFK etc.... + nadwornego interpretatora d/s produkowanego przez nie badziewia, tj. "prof" Wnuka, który (ciekawe na jakiej podstawie) wie czemu raz jest 10% w tę a jutro 10% w tamtą... BTW W takiej Francji np. sondaże dawały Saroziemu 52% w wyborach i tyle dostał... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok tylko idiota może uważać, że w Polsce nie skaczą 06.09.07, 13:51 preferencje. A skaczą, skaczą. A przykład Francji jest chybiony, ponieważ kraj ten ma ustabilizowaną scenę polityczną. A Polska? Dzisiaj Buzek jutro Fruzek. Diesiaj Kwak jutro ciach. Dzisiaj Kaczyzm jutro pimpaczyzm. I tak w kółko Macieju. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Znowu Dodi może odetchnąć 06.09.07, 09:24 i dalej pracowicie nicnierobić. w tych wyborach nie PO wygra, tylko PiS przegra, a to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:24 Co zrobi Semka z Rzeczpospolitej, który niemal posikał się ze szczęścia po chwilowym wahnięciu w sondażach? Zwali wszystko na układ? Odpowiedz Link Zgłoś
insite possra sie z zalu, u nich to genetyczne 06.09.07, 10:38 maruda.r napisał: > > Co zrobi Semka z Rzeczpospolitej, który niemal posikał się ze szczęścia po > chwilowym wahnięciu w sondażach? Zwali wszystko na układ? > Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Od sondaży zależy mój głos. ten mówi nie dla PO 06.09.07, 09:25 widać że w tym przypadku gdy wejdą tylko te 3 partie koalicja będzie PO - LID a komuszki z SLD to nieszczęście dla kraju niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mlaszczacy.kaczor Re: Od sondaży zależy mój głos. ten mówi nie dla 06.09.07, 09:28 PiS OFF!!! Na pohybel tym idiotom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlaszczacy.kaczor Re: Od sondaży zależy mój głos. ten mówi nie dla 06.09.07, 09:31 kerrmit20 napisał: > widać że w tym przypadku gdy wejdą tylko te 3 partie koalicja będzie PO - LID > a komuszki z SLD to nieszczęście dla kraju niestety Takiej kompromitacji jaka zafundowaly PiSiory nigdy niebylo Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Od sondaży zależy mój głos. ten mówi nie dla 06.09.07, 09:33 > Takiej kompromitacji jaka zafundowaly PiSiory nigdy niebylo Była była. Chociażby rządy Millera i reszty gangu. Pozatym może być jeszcze weselej o czym świadczą ruchy na stołkach w Warszawie chociażby... Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Od sondaży zależy mój głos. ten mówi nie dla 06.09.07, 09:58 Myślę, że nawet "gang Millera" nie zrobił tyle złego dla RP co PiS przez ostatnie 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Jestem przeciw PiS. To szkodnicy. 06.09.07, 10:00 sybir napisał: > Myślę, że nawet "gang Millera" nie zrobił tyle złego dla RP co PiS > przez ostatnie 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Samoobrona to mój typ! 06.09.07, 10:03 Ludzie rzeczowi odważni i rozsądni. Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: Samoobrona to mój typ! 06.09.07, 12:39 ja_biedronka_pstra napisała: <Samoobrona to ludzie rzeczowi odważni i rozsądni> i "zaradni". Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Od sondaży zależy mój głos. ten mówi nie dla 06.09.07, 16:43 MILLER przy tych jelopach to maz stanu MAZ, STANU GANGSTER I ZLODZIEJ NAWZAJEM SIE NIE WYKLUCZAJA natomiast zdanie ze ktos jest uczciwy wiec nadaje sie na polityka to brednie byc uczciwym to za malo trzeba byc jeszcze kompetentnym chociaz tym bardziej kiedy o uczciwosci swiadczyc ma wylacznie zdanie samego zainteresowanego o wlasnej uczciwosci Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Od sondaży zależy mój głos. ten mówi nie dla 06.09.07, 09:34 > a komuszki z SLD to nieszczęście dla kraju niestety e tam. komuszki robily sobie ukladziki i kradly ale nie cofaly nas spolecznie do XIX wieku. ci robia ukladziki dokladnie tak samo (i maja ciezka reke do kadr; dobieraja sobie holote a potem z nia walcza) ale dodatkowo robia cos znacznie gorszego. to nie jest tak, ze oni graja na najbardziej smierdzacych lekach i fobiach spolecznych oraz fanatyzmie religijnym. oni je wzmacniaja, wrecz TWORZA i pracowicie karmia by rosly. nie dlatego bo to Polsce potrzebne tylko by wydebic te swoje +4% wiecej. ode mnie nalezy im sie za to czapa. i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Od sondaży zależy mój głos. ten mówi nie dla 06.09.07, 10:24 Nie jestem i nigdy nie byłem fanem SLD, ale niech już nawet oni rządzą, bo przynajmniej potrafią. A większego nieszczęścia dla kraju niż rządy PiSu (obojętnie z kim) to już być nie może. kerrmit20 napisał: > widać że w tym przypadku gdy wejdą tylko te 3 partie koalicja będzie PO - LID > a komuszki z SLD to nieszczęście dla kraju niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kwicolek Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:27 Wybory wygra Samoobrona i basta! Oczywiście z LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis No i PiS się wystrzelał... 06.09.07, 09:30 PiS sam się wprowadził na równię pochyłą. Jeśli będą powtarzać takie cyrki, jak z "demaskowaniem" Kaczmarka, wyborcy przestaną na nie reagować. A prawdziwych argumentów nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: No i PiS się wystrzelał... 06.09.07, 09:53 sklis napisał: > PiS sam się wprowadził na równię pochyłą. > Jeśli będą powtarzać takie cyrki, jak z "demaskowaniem" Kaczmarka, wyborcy > przestaną na nie reagować. A prawdziwych argumentów nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
janlukasiak Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:30 nie wierze sondazom. jak miedzy badaniami, miedzy ktorymi minelo tylko kilka dni, moze byc taka duza roznica? reprezentatywna grupa 1000 osob? ciekawe czy ankieterzy zawsze docieraja do reprezentantow? czy naprawde pytaja o zdanie wszystkich Polakow? i tych z Polski wschodniej i zachodniej, tych z wiosek liczacych 20 mieszkancow i malych miasteczek? dlaczego na ostatnich wyborach, wbrew "sondazom" wygral PiS? heh. media ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Re: Moj sondaz: PIS, po i psl :) 06.09.07, 09:44 .> czy sie to michnikowi podoba czy nie, ze siedze na jego forum i tak pisze, to jego problem, ale prawda jest taka , ze gw i michnik to komunistyczny przezytek.:) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz PiS strzela tylko ślepakami. 06.09.07, 09:54 PiS to taka sekta. Socjotechnika, zakłamanie, oszukiwanie biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: PiS strzela tylko ślepakami. 06.09.07, 12:42 wrojoz napisał: > PiS to taka sekta. Socjotechnika, zakłamanie, oszukiwanie biednych.< Szajka, raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok lecz Wrojoz miał kamizelke i skoczyło na pierota 06.09.07, 13:53 jak z młota, aż pierot zamienił sie w colombine i krzyknął - ratujicie, ja ginę!. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 10:00 "dlaczego na ostatnich wyborach, wbrew "sondazom" wygral PiS?" PiS nie wygrał wbrew sondażom. Sondaże na przestrzeni ok. dwóch tygodni przed wyborami pokazywały tendencję spadkową dla PO i wzrost dla PiS. Podobnie z Tuskiem i kłamczyńskim. Wygana PiS była więc po ich lekturze bardoz prawdopodobna biorąc pod uwagę, że partie wstydliwe (PiS, SO, LPR itp.) są zwykle niedoszacowane. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Sondaże zawsze się robi na zlecenie klienta... 06.09.07, 09:31 GW potrzebowała sondażu z przewagą PiSu aby tradycyjnie posterować sobie emocjami ludzkimi to dostała. Kurski mógł machnąć paszkwil o koniczności wotum nieufności, koniecznej mobilizacji wyborców PO oraz skandalicznym sterowaniu i propagandzie PiSu, Michnik nadal bełkotał o pełzającym zamachu stanu i zagrożeniu demokracji i tyle. Inne media szybko zweryfikowały ten sondaż dla GW, ale fakty się dokonały, tego dnia bardzo wzrosła sprzedaż koszernej, a i w najważniejszym współczynniku dla tzw. gazet opiniotwórczych czyli i lości innych mediów cytujących źródło GW sobie nabiło łatwych punktów... Rzetelna norma tego wydawnictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
rybenbaum Re: Sondaże zawsze się robi na zlecenie klienta.. 06.09.07, 13:08 ale ten sondaż był robiony na zlecenie faktu... poza tym pracowałem w agencji badawczej i wiem, że sondaże są robione uczciwie, nie ma takiej akcji że ktos zniekształca celowo wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
krewiblizna Oj, oj żydy z GW-na się cieszą - nie tak szybko 06.09.07, 09:33 Ja wiem towarzyszu Michnik, że zrobicie wszystko aby PIS przegrał ale twoje niedoczekanie. jest nas trochę więcej niż w grupie sondażowej wśród waszych różowych koleżków. Odpowiedz Link Zgłoś
m1708 Re: Oj, oj żydy z GW-na się cieszą - nie tak szyb 06.09.07, 09:44 I co? Zostało tylko plucie jadem? Grupujcie się, grupujcie, łatwiej was będzie wyjąć i wysłać do kamieniołomów. Albo łaskawie pozwolimy wam wrócić do waszych zaplutych nor, gdzie pod portretami fuehrera znowu będziecie zapijac łyse pały. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Paranoja Kaczyńskiego i Rydzyka. 06.09.07, 09:56 Polacy to widzą : Rydzyka najwiekszym szkodnikiem, potem Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
krewiblizna Re: Oj, oj żydy z GW-na się cieszą - nie tak szyb 06.09.07, 12:17 Nie chrzań gamoniu. Modlisz się do Michnika i coś ci na rozum padło lewacki leszczyku Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Oj, oj żydy z GW-na się cieszą - nie tak szyb 06.09.07, 10:57 Tak! należy się cieszyć po wyborach! teraz jest czas na pokazywanie układów mi. gdańskiego! >Rz: Czy jest układ gdański? Antoni Macierewicz: Jest układ, struktura mafijna, która obejmuje i niszczy całą Polskę. Można oczywiście wyodrębnić układy warszawski, wrocławski, gdański. Rz: Czy Kaczmarek jest elementem jakiegoś układu? Antoni Macierewicz: Wszystkie informacje, jakie zostały upublicznione, na to wskazują. Niesłychanie niepokojące jest, że dane dotyczące wielu działań przestępczych były w organach państwa, ale nie wykorzystywano ich do walki z mafijnym układem. Tak dzieje się od lat. Dotarliśmy do decyzji podjętych w WSI, których celem było zablokowanie ścigania przestępstw mafijnych przez policję. (Rzeczpospolita, 06.09.07) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czyli PiS-32 % a PO 30 % 06.09.07, 09:42 Znając zycie to w sondażu odjeto PiS-owi z 5 % i dodano PO. Tak czy inaczej żadna z tych partii nie bedzie w stanie samodzielnie rządzić ( o tym wiemy od dawna) Może wreszcie dojdzie do POPiS-u ? Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Czyli PiS-32 % a PO 30 % 06.09.07, 10:14 Chętnie oddam głos na PO, jeśli Donald zobowiąże sie do niezawierania koalicji z PiS. To byłoby pierwsze głosowanie przeciw, a nie za w moim życiu wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Głos na PO.!! 06.09.07, 10:20 sybir napisał: > Chętnie oddam głos na PO, jeśli Donald zobowiąże sie do > niezawierania koalicji z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czyli PiS-32 % a PO 30 % 06.09.07, 10:29 sybir napisał: > Chętnie oddam głos na PO, jeśli Donald zobowiąże sie do > niezawierania koalicji z PiS. A ma Donald inny wybór (jeśli nie będzie wiekszości sejmowej)? Koalicja z komuchami to strata potęznej części elektoratu solidarnościowego i wykończenie PO przez komuchów (tak jak Kaczory wukończyły LPR i SO ). W kolejnych wyborach juz PO nie bedzie sie liczyć a "walka" będzie pomiędzy PiS-em i komuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Gdybym chciał wierzyc tym sondażom 06.09.07, 09:44 Gdybym chciał wierzyc tym sondażom musiałbym uznać ,że polski wyborca jest kretynem zmieniającym co chwila zdanie w zależności od tego co mu wieczorkiem zapodadzą w telewizji. Ku temu niesety powoli zmierza, ale na szczęście jeszcze tak nie jest. Ani PO niestety nie zrobiła ostatnio nic mądrego ani PIS-owscy wyborcy nie poszli po rozum do głowy. Taka rozbieżność wyników świadczy głównie o prymitywiźmie metod sondażowych. A te tłumy bessewisserów we wszystkich stacjach tv próbujące to jakoś sensownie wytłumaczyć są po prostu śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe dołóżcie ludzie ten brakujący % 06.09.07, 09:48 Pawlakowi - Sile Spokoju szkoda żeby najspokojniejsza partia mijającej kadencji nie znalazla się w Sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:50 Oczywiście wygra partia ĘĄ reprezentowana przez pana Ędwarda Ąckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
erzbischof Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:54 Radio Maryja jako rzad, TV Trwam zamiast Sejmu, Rydzyk premierem..... Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Radio MaRyja - królową Polski (módl sie za nami) 06.09.07, 10:17 erzbischof napisała: > Radio Maryja jako rzad, TV Trwam zamiast Sejmu, Rydzyk premierem..... Odpowiedz Link Zgłoś
and777rew Re: Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:57 "Zmiana lidera: Platforma ma 8 proc. przewagi nad PiS" Nie 8% a 8 punktów procentowych. To gigantyczna różnica. wystarczy sobie policzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 09:59 Takie przepychanki beda trwac do ostatniego dnia,przed cisza wyborcza.Stawiam na PO,w koncu musi ta madrze myslaca partia dojsc do wladzy.W poprzednich wyborach cala moja rodzina glosowala,do sejmu na PO,do senatu na PiS,liczac ze powstanie tak glosno zapowiadana koalicja tych dwu partii.Gdybysmy,podejrzewali choc w jednym procencie,ze tak sie nie stanie,,PiS nie dostalby nawet pol glosu z naszej strony.Z tego co wiem,takich przypadkow bylo tysiace.PiS okazalo sie oszukancza partia,mysle (parafrazujac Ziobre)ze juz nigdy ta partia i ci ldzie nie beda rzadzic,przez wykolowanie wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
jarsza Tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL 06.09.07, 10:02 W wyborach tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL, która z tych parek bedzie miala wiekszość, po prostu nic innego nie wejdzie do Sejmu. Kazdy z tych wariantow jest lepszy niż to co bylo przez 2 lata. Moze wiec być tylko lepiej:-) i to jest najwiekszy pozytyw tych wyborów. A ktora z tych parek jest lepsza dla Nas to juz kwestia indywidualnych preferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
and777rew Re: Tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL 06.09.07, 10:08 "PiS-PSL"? PSL będzie ryzykował próby zwasalizowania przez PiS i rolę kolejnej przystawki? Kaczyński nie lubi się dzielić władzą. NIGDY i Z NIKIM Koalicja z PiS to jak zamknięcie w jednym pokoju z jadowitą kobrą. I to na własne życzenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Wszystko, byle nie PiS.! 06.09.07, 10:22 and777rew napisał: > "PiS-PSL"? > > PSL będzie ryzykował próby zwasalizowania przez PiS i rolę kolejnej > przystawki? > > Kaczyński nie lubi się dzielić władzą. NIGDY i Z NIKIM > > Koalicja z PiS to jak zamknięcie w jednym pokoju z jadowitą kobrą. I > to na własne życzenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Wszystko, byle nie PiS.! 06.09.07, 10:26 po nich to tylko "potop" byl gorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Najprawdopodobniej jednak PO-PSL 06.09.07, 10:42 PIS nie zdobędzie nigdy (mam nadzieję) samodzielnej mniejszości a ich zdolność koalicyjna to mniej niż zero. Nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie, ale inne ze względu na rozkład sympatii i ciągle żywe uwarunkowania historyczne jest mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Re: Najprawdopodobniej jednak PO-PSL 06.09.07, 10:43 iq_ok napisał: > PIS nie zdobędzie nigdy (mam nadzieję) samodzielnej mniejszości a > ich zdolność koalicyjna to mniej niż zero. > Nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie, ale inne ze względu na > rozkład sympatii i ciągle żywe uwarunkowania historyczne jest mało > prawdopodobne. Miało być "PIS nie zdobędzie nigdy (mam nadzieję) samodzielnej większosci" oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL 06.09.07, 10:32 A co z PO-PSL - blok sprawdzony w wyborach samorządowych? A z kim by PiS nie rządził to i tak będzie dno. jarsza napisał: > W wyborach tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL, która z tych > parek bedzie miala wiekszość, po prostu nic innego nie wejdzie do > Sejmu. Kazdy z tych wariantow jest lepszy niż to co bylo przez 2 > lata. Moze wiec być tylko lepiej:-) i to jest najwiekszy pozytyw > tych wyborów. A ktora z tych parek jest lepsza dla Nas to juz > kwestia indywidualnych preferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
jarsza Re: Tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL 06.09.07, 10:44 PO-PSL jest do rozwazenia ale pod warunkiem wysokiej wygranej PO na co sie nie zanosi; PSL bedzie mialo 5-8% wiec tylko wyraźny zwyciezsca może z nim zrobić koalicje wiekszościową. Odpowiedz Link Zgłoś
and777rew Re: Tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL 06.09.07, 10:54 Tylko czy PSL zdecyduje się na ewentualną koalicję z PiS mając na uwagę powody, o których pisałem wcześniej? PSL to starzy polityczni wyjadacze ... Odpowiedz Link Zgłoś
jarsza Re: Tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL 06.09.07, 16:41 a wyobraz sobie ile PiS jest wstanie oddac za to aby dalej wspolrzadzic, a PSL to bedzie potrafil wykorzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL 06.09.07, 10:38 Sondaże wykonywane prez uczniów pułkownika Kwiatkowskiego są zawsze mocno podejrzane. Tak samo trudno uwierzyć w nagłą przewagę PiS, jak też w nagły jej spadek. Zwykle PiS jest niedoszacowane, tak zapewne jest i w tym sondażu. Zapewne trochę się jeszcze zmieni do wyborów, obie partie będą szły łeb w łeb i trudno wytypować pewnego zwycięzcę. Logika ostatnich miesięcy wskazywałaby jednak raczej na PO, chociaż przewaga będzie minimalna (o ile będzie). Jeszcze trudniej będzie sklecić jakiś rząd niż po poprzednich wyborach. 2 lata temu PiS miało większe możliwości, w tej chwili trudno pokonać bariery wyrosłe ostatnio między PiS i PO, PiS i Samoobroną czy PiS i LPR (która zapewne i tak nie znajdzie się w Sejmie, chyba że w LiSie, w co nie wierzę). Trudno mi też uwierzyć w koalicję PO z LiDem lub SLD. Ciągle jeszcze grozi to rozpadem PO, chociaż niektórzy jej liderzy przygotowują powoli psychologiczny grunt pod taką koalicję. Tak że obawiam się, że wybory niewiele wyjaśnią i nie jest wykluczona ich powtórka mocno przed końcem ustawowej kadencji. Nawet jeżeli powstanie koalicja PO - LiD, nie przetrwa ona długo, a jej skutki mogą okazać się katastrofalne dla PO. W następnych wyborach PiS mogłoby triumfalnie wrócić i zapewne byłoby to za rok lub dwa. Ciągle jeszcze bardziej prawdopodobna jest koalicja PO - PiS (PO może się na nią zgodzić, gdy PiS będzie młodszym partnerem), ale byłaby to koalicja także bardzo trudna i pewnie nie na całą kadencję. Im dłużej by rządziła, tym więcej elektoratu by przepływało do LiD a nawet Samoobrony. Podsumowując - nie widzę możliwości długotrwałego wyjścia z impasu. Jedyne, co jest pocieszające, to duża autonomia gospodarki. Mam nadzieję, że żaden rząd jej nie zaszkodzi albo zaszkodzi minimalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Re: Tylko jedno bedzie ważne PO-LiD czy PiS-PSL 06.09.07, 10:59 Analiza po części trafna, ale nie odrzucałbym możliwości powstania stabilnego rządu PO-PSL. Jedynym koniecznym warunkiem jest niuzyskanie przez PIS samodzielnej wiekszości. Rząd PO-PSL nawet w formule mniejszościowej mógłby skutecznie rządzić mając mięką opozycję LiD. A będzie mięka bo: -koalicja PO-LiD byłaby bardzo niezręczna również dla LiD (może nawet bardziej niż dla PO). -LiD nie stać na nic więcej niż rola opozycji i z pewnością woli być nią wobec przewidywalnego rządu. Pożyteczne byłoby przy tym pozbycie się Samoobrony i LPR bo to idealny materiał na plankton głosujący za każdym , kto im zapewni czteroletnie zasiadanie w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
rasta-mw Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 10:02 a jakie to ma znaczenie kto teraz lepszy w sondażu ? pis pierdnie o babci tuska ze była latawicą w luftwaffe i ciemny naród uwierzy jak zwykle. ja tam głosuje za sld przynajmniej dbają o koryto z którego jedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro To jakie HAKI wyciagnie teraz ZERO? 06.09.07, 10:22 zeby podreperowac image swoj i PISuaru`? Ze dziadek Tuska byl asystentem Hitlera? A moze babcia Tuska gotowala u Himmlera? Czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: To jakie HAKI wyciagnie teraz ZERO? 06.09.07, 10:23 1zorro napisał: > zeby podreperowac image swoj i PISuaru`? Ze dziadek Tuska byl > asystentem Hitlera? A moze babcia Tuska gotowala u Himmlera? > Czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
mreck upgrade informacji 06.09.07, 10:39 najpierw przestałem kupować tygodniki. sami przyznacie, ze od srody do srody tyle sie dzieje, ze tygodniki maja przestarzałe komentarze i dywagacje felietonistów i analityków sa w swietle wydarzeń aktualnych do luftu. potem przestałem kupować dzienniki, tyl sie dzieje, ze to co działo sie wczoraj nikogo juz nie obchodzi, bo juz jest nastepny zwrot akcji. teraz to juz chyba nawet telewizji nie bede ogladał, bo wszystkie programy informacyjne cały dzień i popołudnie miela to samo, a zycie toczy sie dalej. głupie jest postepowanie na "niemarnowanie" głosu. kazdy powinien głosować tak jak uwaza, wtedy demokracja ma jakis sens. sądaże powinny byc zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz zauważ jednak... 06.09.07, 11:51 mreck napisał: > najpierw przestałem kupować tygodniki. > sami przyznacie, ze od srody do srody tyle sie dzieje, ze tygodniki > maja przestarzałe komentarze i dywagacje felietonistów i analityków > sa w swietle wydarzeń aktualnych do luftu. > potem przestałem kupować dzienniki, > tyl sie dzieje, ze to co działo sie wczoraj nikogo juz nie obchodzi, > bo juz jest nastepny zwrot akcji. > teraz to juz chyba nawet telewizji nie bede ogladał, bo wszystkie > programy informacyjne cały dzień i popołudnie miela to samo, a zycie > toczy sie dalej. > głupie jest postepowanie na "niemarnowanie" głosu. > kazdy powinien głosować tak jak uwaza, wtedy demokracja ma jakis > sens. > > sądaże powinny byc zakazane. zauważ jednak ze narod polski nie umie zadecydowac. co z tego ze demokracja, skoro wystarczy im jedna glupia konferencja sterowanych prokuratorow zeby zmienic zdanie i glosowac za rządem ktory nic nie robi poza nagrywaniem kolegow ? polityka prorodzinna i dotyczaca sluzby zdrowia lezy plackiem. w dupie mam oligarchow i jakies prywatne smrody ziobry i jego znajomych. a ludzie lubia igrzyska. moze powinni im zafundowac takie pokazy jak te w chinach na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgardias Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 10:18 Wyborcy PO! Nie dajcie się uśpić przez sondaże i idźcie do wyborów i głosujcie. Namawiajcie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Najnowszy sondaż: Platforma znowu przed PiS 06.09.07, 10:20 Te sondaże są warte funta kłaków. A komentarze są żałosne: po poprzednim sondażu już prawie rozdzierano szaty, a teraz piszą, że w poprzednim sondażu PiS "nieznacznie" wyprzedził PO. A czy można się dowiedzieć coś więcej o metodologii tych dwóch ośrodków badawczych? Może tu jest pies pogrzebany? Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 Mniej Tuska więcej Rokity , to bedzie dobrze 06.09.07, 10:20 PO traci przez Tuska , wśród jej zwolenników coraz więcej ludzie przestaje akceptować Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Mniej Tuska więcej Rokity , to bedzie dobrze 06.09.07, 10:23 tak, tylko Rokita to jest taki sam blazen jak ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Re: Mniej Tuska więcej Rokity , to bedzie dobrze 06.09.07, 10:26 Sprzeciw. Na czas kampanii Rokita powinien zostać odesłany do prac studialnych. Należałoby natomiast sklonować po wielekroć Niesiołowskiego i wyciągnąć z szafy Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Można pęknąć ze śmiechu... 06.09.07, 10:25 poczekaj z tym po wyborach...To ty, ortograf? Czy jakis klon? Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Można pęknąć ze śmiechu, z twojej durnej miny! 06.09.07, 10:42 ha,ha,ha.... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar A pozostale 15%???? 06.09.07, 10:26 Jak sie rozklada pozostale 15% glosow? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrotka06 Re: A pozostale 15%???? 06.09.07, 11:09 To wszystko jest do d... I czemu się tak eskcytujecie? PIS i PO dostaną bardzo podobną ilość glosów. A to oznacza, że znowu ważniejsze będą przystawki. I znowu będziemy mieli wojnę o stołki i obrzucanie się błotem. Nic się nie zmieni. Ta sama chałastra dostanie się do sejmu. Tak samo będą drzeć mordy w nieważnych sprawach a ważne będą blokowane. I wydaje wam się, że PO jest w stanie zlikwidować siłę PISu? Przecież oni nawset własnej koncepcji na rząd nie mają... Bezpłciowi, bezjajeczni z nieszczęśliwym przywódcą na czele... Nie ma mowy. Znowu mohernowy elektorat wypchnie PiS a reszta nie będzie wiedziała co ze sobą zrobić. Złudne nadzieje, że te wybory cokolwiek zmienią. Ani te. Ani pewnie następne. Najwyrażniej jako naród jeszcze nie spadliśmy całkiem na dno skoro ciągle wybieramy tych samych kretynów... :( Odpowiedz Link Zgłoś