mayday100 08.09.07, 08:02 Posłowie mogą jednak spać spokojnie w odróżnieniu od wyborców... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
curious2003 Odprawa posłów polskich 08.09.07, 08:03 wg kodeksu pracy zwykly szarak dostaje 1-miesieczna odprawe. Dla siebie posly wymyslili 3-miesieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Odprawa posłów polskich 08.09.07, 09:18 Taki poseł to ma klawe życie - teraz pewnie wszyscy z prawa, lewa czy ze środka, będą w kampaniach znowu mówić o "tanim państwie"! Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Zamiast się użalać lepiej pomyślmy jak to zmienić 08.09.07, 09:32 Od razu mówię, że odpowiedź aby głosować na tę czy inną partię jest bez sensu. Zła jest zasada, że posłowie sami dla siebie ustalają wynagrodzenie z nie swoich pieniędzy. Może jakaś inicjatywa obywatelska? Tylko jak to przeprowadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus gdyby byli uczciwi to by nie wzieli tych pieniedzy 08.09.07, 11:32 a przynajmniej tych 370 by nie wzielo bo nie pracuja to nie jedza. Polactwo znowu pokazalo ze ne umie sie rzadzic. Jakie spoleczenstwo tacy reprezentanci Odpowiedz Link Zgłoś
cixem Re: gdyby byli uczciwi to by nie wzieli tych pien 08.09.07, 11:41 Polityk - uczciwość ???? bez żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 co trzecie dziecko głodne,to hańba. 08.09.07, 08:19 wstyd,wstyd......................... Odpowiedz Link Zgłoś
glomek Odprawa posłów polskich 08.09.07, 08:27 nie rozumiem przeciez nikt ich nie zwolnil sami dobrowolnie zrezygnowali z pracy - widzialem wynik na tablicy wiec za co ta odprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 I o to właśnie chodzi: o kochane pieniądze! 08.09.07, 08:34 Pytasz się - mczemu posłowie/senatorowie/dostojnicy pańtwowi/politycy itd. tak źle pracują - znajdziesz odpowiedź: im chodzi tylko o pieniądze dla siebie, pieniądze bez wysiłku zarobione, wydane dla spłacenia długów i zakup dóbr luksusu - na które znowu się zadłużają itd! Stworzyli dla siebie prawo do tych pieniędzy i dopóki ono istnieje - lepiej u nas w Polsce nigdy nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika najwazniejsze, ze to sie dzieje pod krzyzem!! 08.09.07, 08:41 grunt zeby Polska byla katolicka. I poslowie ja po chrzesciansku je...li. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Odprawa posłów polskich 08.09.07, 09:02 Na obiady dla dzieci...brak-a na to oczywiscie jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia jak sie na to patrzy i slucha to czlowiek nie ma 08.09.07, 09:07 ochoty na nic, na zadne wybory, na nic. Poziom okradania tego narodu przez najgorszy element, ktory sie dorwal do Sejmu i rzadu, jest potworny. Dla mnie to proste nawiazanie do Rzeczypospolitej Szlacheckiej, gdzie rozrywano szate Rzeczypospolitej, gdzie sie pilo, walilo sie dzbanami po glowach, obracalo dziwki folwarczne, grabilo kase panstwa i wolalo w pijanym widzie Liberum Veto. Niestety nic sie zmienilo. Mial racje moj znajomy polonista w Krakowie, ktory mi mowil: Nie dziw sie, gnijemy od 300 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 No i o to manipulatorom z GW chodzi... 08.09.07, 10:05 Dziś sieją niechęć do parlamentarzystów poprzez swoje media, jutro w sondzie odpytają nas z tej lekcji czy pojęliśmy dobrze. W całym tym zwierzyńcu to właśnie Gazeta widzi mi się jako najbardziej zdemoralizowany element, szczująca i judząca na wszystkich, starająca się podnieć temperaturę każdego obszaru życia społecznego, zmanipulować opinię społeczną, nienawistna dla wszystkiego co polskie. Nieustanne szczucie na RM i o. T. Rydzyka jest tego najlepszym przykładem. No i patrzcie Polacy jacy kiepscy jesteście. Wydaje się, że zdaniem Gazety, to cały świat istnieje tylko po to, aby nam wykazywać naszą mikrość i nieudaczność działania w jakimkolwiek obszarze. Tak działają poprzebierani za zwolenników pluralizmu, tolerancji i wolności hipokryci, zamaskowani totalniacy i zamordyści czerpiący swą inspirację z "zatrutych źródeł geremkowszczyzny oraz ze studni mądrości L. Wałęsy". Efekty takiej propagandy aż nadto dobrze widoczne na Forum... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Plazmy sobie kupowali, dvd i regały 08.09.07, 09:25 często też playstation 3 Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz111 Drogo, ale i tak tanio 08.09.07, 09:25 Dla mnie rozgonienia tej bandy skłóconych zajmujących się tylko sobą nierobów warte jest każdych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
malomowny Re: Drogo, ale i tak tanio 08.09.07, 09:51 Ludzie tylko nie dajcie ciała i idźcie na wybory !!! Jeśli chcemy coś zmienić to bezwzględnie nie możemy odpuścić sobie pójścia na wybory, o ile chcemy normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
malkolmzg Odprawa posłów polskich 08.09.07, 09:45 30 tyś zł? po.. ten kraj tyle płacić tym złodzieją. wy.. na zbity pysk i nic nie dawać. oszuści pieprzeni i koniobijcy. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander51 Odprawa posłów polskich 08.09.07, 09:47 a renty stoja w miejscu...........to bydlo nie ma honoru,zlodzieje ,zlodzieje i jeszcze raz zlodzieje .......... Odpowiedz Link Zgłoś
mcozio pogonic ich kijem bez odpraw 08.09.07, 10:31 a jeszcze dac rachunek za psucie panstwa,,, Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a Zagłosuję na partię, która w programie ma... 08.09.07, 10:36 1. Likwidację odpraw dla posłów, ministrów i wszystkich urzędników związanych z parlamentem, senatem, kancelarią prezydencką. 2. Likwidację zapomóg dla posłów i senatorów. 3. Zmniejszenie liczby posłów do około 100 (po 5-ciu na województwo). 4. Zmniejszenie senatu do ok. 40 (po 2-ch na województwo), bądź likwidację senatu. 5. Likwidację dotacji dla partii z budżetu państwa. 6. Likwidację Krajowej Rady i Radiofonii... wraz z zlikwidowaniem abonamentu RTV - inaczej podatku na cele propagandowe partii. Niestety nie ma ani jednej partii, która chciałaby zmniejszyć swoje przywileje, więc nie będę głosował na żadną z nich. Mam te wybory w d***, bo po co mam tracić swój czas na wybieranie cwaniaków kradnących moje podatki. Nawet PO nie ma odwagi zlikwidować, aby zlikwidować te przywileje, więc chyba pozostałoby mi głosować na UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
disban Re: Zagłosuję na partię, która w programie ma... 08.09.07, 10:42 Ile jest mozliwosci wydawanie pieniedzy?? cztery: swoja kase - na walsne cele swoja kase - na cudze cele kogos kase - kogos cele i nareszcie kogos akse - na wlasne cele wiec kopa im w dupe i niech sie nie pokazuja wiecej w TV Odpowiedz Link Zgłoś
dolfijn głosuj na moją Partię Honorową Unię Jedności (H..) 08.09.07, 11:32 przed wyborami obiecamy Tobie i innym "jeleniom" wszystko co tylko będziecie chcieli: zmniejszenie sejmu do 2 posłów, mieszkanie i telewizor plazmowy dla każdego, przydział na 10 litrów wódki w miesiącu, legalizację marychy i wszystkich 'twardych' narkotyków, do tego po trzy niewiasty na jednego członka ( partii oczywiście :) ... słowem wszystko czego dusza na ziemi zapragnie ... obiecujemy Wam wszystko: zimę na wiosnę lato na jesieni tylko na nas zagłosujcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 jedynym słowem - kurestwo 08.09.07, 10:52 jak widze ta kobyłe szczypinską co w trupięgach pierwszy raz do sejmu przyszła i jej sie rozmokły , co miała długi i żarła chleb z wodą a potem jak powiedziała do pielegniarek które chciały koce że to nie wersal tojednym słowem - kurestwo Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Odprawa posłów polskich 08.09.07, 11:36 Oj Platformo, zawsze dziewico uważaj, bo już drugi punkt (pierwszy, to rezygnacja z rządu technicznego), arcykrętacza Wodzusia Nadkaczora został dla niego pomyślnie zrealizowany. Diabli jedynie (i ojdyr Rydzyk) wiedzą, jaki jest trzeci i następne. Ostrzegam: narodek w większości to ciemni durnie, co słusznie zauważył, także wielce utalentowany oszust, niejaki Jacek Kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_pl I tak taniej niż 11 tys miesięcznie przez 2 lata 08.09.07, 12:23 Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Koalicja Szambo-PIS...Ani grosza !!!!!! 08.09.07, 12:32 To ci łajdacy ,PIS,Samoobrona,LPR.."Szambo-PIS" narazili Polskę na śmieszność i drożyzne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon.0 Re: Koalicja Szambo-PIS...Ani grosza !!!!!! 08.09.07, 12:39 PIS to złodzieje !.. jeszcze nie rozliczyli sie z pieniędzy podatników! Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 A szaraczek na 30000PLN zasuwa 2,5 roku 08.09.07, 14:09 ot, prawe to i sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
marganes Odprawa naszego paranoickiego sejmu 09.09.07, 11:13 tylko i wyłącznie wg zasług winno być... Ludzi się wyrzuca z pracy bez podania uzasadnienia, bez odpraw... Na ile ta banda zasłużyła? Na lincz albo i wygnanie na jakąś zapyziałą pipidówę... Sami zdecydowali że ten sejm nie ma sensu, więc jaki jest sens w wydawaniu im kasy? Za co? Za to, że ośmieszają kraj a całym świecie? Po pyskach lać i do pierdla wsadzać a nie 30 tys złotych na łeb... Za co? Ja się ciągle pytam za co? Odpowiedz Link Zgłoś