zbik 10.09.07, 19:22 Wielgus i przyklad na jego dzialanie .Cala ta szczekaczka to agentura ruska i V kolumna w Polsce. Ciekawe dlaczego wszyscy sie boja ruszac rydzyka , a prezydent i premier ze strachu przed nim bez tony wazeliny wlaza mu w ty..lek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alterpars Nowak to moj idol w RM 10.09.07, 19:22 Kazdy powinien go posluchac. PRzypomina troche Wojciecha Pokore w CK Dezerterzy. Uwielbiam facia. Sluchamy go moja zona i pekamy ze smiechu z Dziadunia. Nawija jak nakrecony o janczarach jaruzelszczyzny. Jak tylko bede w Polsce musze sie wybrac na jego odczyt!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: alterpars 10.09.07, 19:41 alterpars napisał: > Kazdy powinien go posluchac. PRzypomina troche Wojciecha Pokore w CK > Dezerterzy. Uwielbiam facia. Sluchamy go moja zona i pekamy ze smiechu z > Dziadunia. Nawija jak nakrecony o janczarach jaruzelszczyzny. Jak tylko bede w > Polsce musze sie wybrac na jego odczyt!!!! Czy to nie "Wprost" zapragnelo oskarzyc o.Rydzyka? Teraz probuje numeru z Nowakiem. Wyglada to na kolejny atak na RM. PS - Czemu nie wrzasniesz: Odpier ... sie od generala, lewacka lebiego???! A moze powiesz nam, ze Jaruzel nie mial swoich janczarow? Czekamy na te rewelacje! Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor wet ma podobne do Nowaka SB`ka pochodzenie...: 10.09.07, 20:07 Rakowski w swoich Dziennikach Politycznych, chyba z roku 1963, pisząc: "...to był udany rok. (...) Udało nam się pozyskać wielu znanych publicystów, m.in. (...) Jerzego Roberta Nowaka(...)". Postać jest doprawdy odrażająca. Piewca Kadara i zwycięstwa nad "kontrrewolucją 1956" na Węgrzech, "duplomata" PRLu, prominentny działacz SD, czyli Stronnictwa Drżących - w czasach, kiedy Niesiołowski, Michnik, Maciarewicz, Kuroń, Modzelewski i inni siedzieli w więzieniach albo żyli w rytmie 24 / 48 / nieskończoność (wolność / tymczasowe zatrzymanie / pudło), ta kreatura żyła w rytmie synekura w Budapeszcie / władze Drżących / publikacje w komunistycznej prasie / doktoraty i habilitacje / donosy do UB. Dodatkowo jest to cham mówiący kiepsko po polsku i kierujący swoje ataki (vide "Czerwone Dynastie") na ojców, dziadków i pradziadków Geremków, Michników i in. A propos, ojciec Michnika, Szechter, wyleczył się z komunizmu krótko po zapoznaniu się z woli Sowietów z białymi niedźwiedziami po "wyzwoleniu" w 1939 roku... A pan Nowak jest guru o.Rydzyka w wolnej Polsce i orzeka o dziewictwie lub jego braku ze strony obecnych polityków. Teraz pewnie dowiemy się o genealogii Mężydły, gdzie i kiedy został obrzezany i do korych masonów przystał... Brawo "WPROST ------------------------------------------------------------- Wokół Rydzyka i Radia Maryja zbiera sie element konfidencki współpracujacy z dawną SB. Zrobili sobie z tego naiwnego środowiska potężną twierdzę obronną, aby uniknąć rozliczeń i ujawnienia niechlubnej przeszłości. W najbliższym otoczeniu Rydzyka kręci sie wielu byłych kolaborantów PZPR, którzy w poprzednim ustroju przywdziewali czerwone piorka, a dzisiaj zgodnie z zapotrzebowaniem "nawrócili się" na pana Boga w nadziei na zdobycie większej władzy. Siłą jednoczącą sektę RM są wrogowie czyli Zydzi, liberalowie i ludzie samodzielnie myślący. Rydzykowy pseudokatolicyzm zatruwa umysły osob niewykształconych, wprowadza głębokie podziały w narodzie i poważnie szkodzi Polsce. Rydzyk i jego sekta mimo ciągłego powtarzania pustych sloganów o miłości i prawdzie krzywdzą zwykłych ludzi zawężając ich horyzonty i podając kłamliwe wyjaśnienia skomplikowanych problemów współczesnego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Bron tchorzy - oszczerstwo i klamstwo 11.09.07, 00:30 Dobrz zrobi prof. Jerzy R Nowak jesli odda sprawe do sadu i przetrzepia porfele szubrawych oszczercow komunistow. Swoja droga, czas na nowa ustawe wprowadzajaca surowa odpowiedzialnosc sadowa za szkalowanie w mediach. Jeden szubrawy komunista moze bezkarnie obrazac w dziesiatkach tysiecy nakladu. Jego kara powinna byc pomozona przez naklad. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Naczelny "Wprost" to dawny czlonek PZPR i ubek! 11.09.07, 00:46 Zreszta to samo mozna powiedziec o Mulacie ... i co? Premierem zostal w rzadzie "moral-politik" ... Pomroczna scena politiczna to szambo! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ano wlasnie! I dlatego o koledze TW Nowaku 11.09.07, 02:06 jest dobrze poinformowany:) Moze u tego samego oficera prowadzacego wodke pili? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Ano wlasnie! I dlatego o koledze TW Nowaku 02.02.09, 12:19 onufry.zagloba napisał: > jest dobrze poinformowany:) Moze u tego samego oficera prowadzacego > wodke pili? mało tego, na tych samych kursach w Moskwie i w Niemczech bywali. BTW są jeszcze pracownicy KGB co z Rydzykim wiedzę razem pobierali, nie mają interesu podawać tego do wiadomości publicznej z przyczyn operacyjnych. Ogłupianie moherów nie jest szkodliwe dla społeczeństwa polskiego to i ruszać tego nie należy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wet czyzbys byl spokrewniony z "prof." Nowaki 10.09.07, 20:57 Widze, ze masz bardzo powazny problem. Nie masz ochoty poznac PRWDZIWEJ HISTORII Polski od 1939 roku do dzis w wydaniu Nowaka. Wolisz wyraznie te czerwona wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: wet czyzbys byl spokrewniony z "prof." Nowaki 10.09.07, 21:07 wet3 napisał: > Widze, ze masz bardzo powazny problem. Nie masz ochoty poznac > PRWDZIWEJ HISTORII Polski od 1939 roku do dzis w wydaniu Nowaka. > Wolisz wyraznie te czerwona wersje. a jakie miejsce w tej "prawdziwej historii" zajmuje sam Nowak? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: fnoll 10.09.07, 22:38 fnoll napisał: > wet3 napisał: > > > Widze, ze masz bardzo powazny problem. Nie masz ochoty poznac > > PRWDZIWEJ HISTORII Polski od 1939 roku do dzis w wydaniu Nowaka. > > Wolisz wyraznie te czerwona wersje. > > a jakie miejsce w tej "prawdziwej historii" zajmuje sam Nowak? Jak zdobedziesz sie na heroiczny wysilek i poczytasz co prof.Nowak pisze to sie dowiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: wet czyzbys byl spokrewniony z "prof." Nowaki 10.09.07, 21:33 :D Wet, poprawiasz mi humor! :D Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tierralatina 10.09.07, 22:40 tierralatina napisał: > :D Wet, poprawiasz mi humor! :D Ty tez poprawiasz mi humor, szczegolnie gdy jako wiarygodne podajesz dane Banku Swiatoweo!!! Mam wtedy ubaw po pachy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ciekawsza jast historia Wegier wg. owego Nowaka:) 10.09.07, 21:37 Jak to wojska sowieckie (ktore nb. na placowke do Budapesztu go wyslaly) slusznie i prawdziwie w obronie socjalizmu powiedzialy Wegrom w 1956 NIE! To naprawde warto przeczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Nb. Nowak sie slusznie oburza: co tam SB, on robil 10.09.07, 21:39 dla GRU lub KGB. Podobnie zreszta jak Ojczulek Dyrechtor:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Nb. Nowak sie slusznie oburza: co tam SB, on 10.09.07, 22:16 onufry.zagloba napisał: > dla GRU lub KGB. Podobnie zreszta jak Ojczulek Dyrechtor:) ======= Jak widac, chlopcy sie skrzykneli. I Rydzyk i Nowak i..... Radio Maryja agenda ruskiego GRU i KGB. Pozdrawiam - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A agent GRU Kobylanski wspomaga ruska kasa;) 10.09.07, 22:19 Najwyzszy czas i Jankowskiemu zajrzec pod sutanne... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: A agent GRU Kobylanski wspomaga ruska kasa;) 10.09.07, 22:22 onufry.zagloba napisał: > Najwyzszy czas i Jankowskiemu zajrzec pod sutanne ========= Tez tak sadze. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wiesz co, kaczory? To juz nie jest smieszne:) 10.09.07, 22:45 Bo skoro Kaczki, Dorny i cala reszta do Rydza pielgrzymuja, to znaczy, ze ich sobie "patriotyczny" narod na unicestwienie wybral - zreszta PiSdziaki sa juz na najlepszej drodze do zawieszenia w prawach czlonka Unii. Ku radosci Putina i ...durnego elektoratu PiS:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Wiesz co, kaczory? To juz nie jest smieszne:) 10.09.07, 23:06 onufry.zagloba napisał: > Bo skoro Kaczki, Dorny i cala reszta do Rydza pielgrzymuja, to > znaczy, ze ich sobie "patriotyczny" narod na unicestwienie wybral - > zreszta PiSdziaki sa juz na najlepszej drodze do zawieszenia w > prawach czlonka Unii. Ku radosci Putina i ...durnego elektoratu > PiS:))) =========== Masz racje Onufry. Tylko na smiech juz mi sie nie zbiera od pazdziernika 2005 roku. I im dluzej obserwuje ten "pisuarowo-rydzykowy" cyrk, tym bardziej chce mi sie wyc z rozpaczy. Przeciez kazdy srednio myslacy Polak, chociaz nieco znajacy historie powinien zdawac sobie sprawe z tego, ze Kaczynscy wespol z Rydzykiem prowadza Polske do zguby. Nalezy teraz czekac, kiedy UE wprowadzi jakied sankcje przeciw Polsce i kiedy zakreci kurek z pieniazkami. A gdy UE pieniazkow nie da, to Polska lezy i kwiczy. I o to chodzi Putinowi, a jego agenci ( Rydzyk, Nowak i ........ ) robia wszystko, aby powtorzyl sie 1772 i 1795 rok. Polacy ida jak stado baranow na rzez prowadzeni przez Rydzyka, polski episkopat i Kaczynskich. Zal mi Polski... Pozdrawiam - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
jola.kwasniewska.beza nie tylko spokrewniony, wet3 to SBek pelna geba 10.09.07, 21:59 wet3 napisał: > Widze, ze masz bardzo powazny problem. Nie masz ochoty poznac > PRWDZIWEJ HISTORII Polski od 1939 roku do dzis w wydaniu Nowaka. > Wolisz wyraznie te czerwona wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
troll12 Re: alterpars 10.09.07, 20:14 A ile bezpodstawnych atakow ferujr radio ma ryja i wtedy jest ok JAKA BRONIA WOJUJESZ OD TAKIEJ GINIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: alterpars 10.09.07, 20:41 wet3 napisał: > Czy to nie "Wprost" zapragnelo oskarzyc o.Rydzyka? Teraz probuje > numeru z Nowakiem. Wyglada to na kolejny atak na RM. > PS - Czemu nie wrzasniesz: Odpier ... sie od generala, lewacka > lebiego???! A moze powiesz nam, ze Jaruzel nie mial swoich > janczarow? Czekamy na te rewelacje! No popatrz pan, panie wet. Ja wiem, że podczas obserwacji świata, gdy słucha w przerwie w myciu kibli na Jackowie tylko RM pewne fakty umykają, ale sam słyszałem, jak abp. Wielgus osobiście przepraszał za to, że był SB-ckim kapusiem i szpiclem. Też go Wprost do tego zmusiło???? A skad Pan wiesz, ze dokumenty były sfałszowanee? Czy pan arcybiskup podał wprost do sądu za oszczerstwo? Nie, podwinął grzecznie swój ogonek pod siebie i zaszył sie w jakąś dziure. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars wet widzisz nawet sam Ci nie musze odpowiadac 10.09.07, 20:44 hahahahahahahahahahahaha. JR Nowak Rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: sfora michnicza obskoczy zewsząd hau, hau, hau 10.09.07, 23:10 hau, hau, hauuu, ......... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: alterpars 10.09.07, 21:34 wet3 napisał: > alterpars napisał: > > > Kazdy powinien go posluchac. PRzypomina troche Wojciecha Pokore w > CK > > Dezerterzy. Uwielbiam facia. Sluchamy go moja zona i pekamy ze > smiechu z > > Dziadunia. Nawija jak nakrecony o janczarach jaruzelszczyzny. Jak > tylko bede w > > Polsce musze sie wybrac na jego odczyt!!!! > > Czy to nie "Wprost" zapragnelo oskarzyc o.Rydzyka? Teraz probuje > numeru z Nowakiem. Wyglada to na kolejny atak na RM. > PS - Czemu nie wrzasniesz: Odpier ... sie od generala, lewacka > lebiego???! A moze powiesz nam, ze Jaruzel nie mial swoich > janczarow? Czekamy na te rewelacje! Czy to nie jaroslaw kaczynski jako pierwszy oskarzyl rydzyka o to, ze jest agentem moskiewskim powolujac sie na swojego brata, wtedy ministra sprawiedliwosci ? Ej moczymordko PiSdnales sam sobie PiSdeczke pod oko...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: alterpars 10.09.07, 21:51 wet3 napisał: > alterpars napisał: > > > Kazdy powinien go posluchac. PRzypomina troche Wojciecha Pokore w > CK > > Dezerterzy. Uwielbiam facia. Sluchamy go moja zona i pekamy ze > smiechu z > > Dziadunia. Nawija jak nakrecony o janczarach jaruzelszczyzny. Jak > tylko bede w > > Polsce musze sie wybrac na jego odczyt!!!! > > Czy to nie "Wprost" zapragnelo oskarzyc o.Rydzyka? Teraz probuje > numeru z Nowakiem. Wyglada to na kolejny atak na RM. > PS - Czemu nie wrzasniesz: Odpier ... sie od generala, lewacka > lebiego???! A moze powiesz nam, ze Jaruzel nie mial swoich > janczarow? Czekamy na te rewelacje! xxxxxxxxxxxxxxxxxx Idioto,ile razy zwracałem Ci uwagę,abyś wziął w swoje łapy Encyklopedię a nie książeczke do nabożeństwa.No,tak.W szkółce niedzielnej nie uczą Was samodzielnego myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
alighieri Re: Nowak to moj idol w RM 10.09.07, 19:48 > Kazdy powinien go posluchac. PRzypomina troche Wojciecha Pokore w CK > Dezerterzy. Uwielbiam facia. Sluchamy go moja zona i pekamy ze smiechu z > Dziadunia. Nawija jak nakrecony o janczarach jaruzelszczyzny. Jak tylko bede w > Polsce musze sie wybrac na jego odczyt!!!! Ufff!! Myślałem, że tylko ja jestem taki pokręcony. Jego comiesięczne audycje w "Rozmowach niedokończonych" ściągam w całości i przez następne parę dni puszczam sobie po kawałku. Po prostu rewelacja! A już kompletnie padam ze śmiechu jak zadzwoni ten jego kolega też profesor, nie pamiętam nazwiska, który jak mówi to tak "wariuje" z intonacją że nie wydaje mi się, żeby nawet M. Kondrat był w stanie to zagrać Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Czy RM mogloby wydac koszulki z wizerunkiem 10.09.07, 19:52 Dziadunia Nowaka. On jest boski. Jak dzisiaj sie plul o Kwasniewskim no miodzio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drwal88 Re: Nowak to moj idol w RM 10.09.07, 20:33 Bogusław Wolniewicz :) Sam slucham od 3 lat "Minal miesiac", w zeszlym roku bylem w Poznaniu przed wyborami samorzadowymi na wykladzie JRN, sluze nagraniami: www.tulipan.user.icpnet.pl/!m/Prof%20dr%20hab%20Jerzy%20Robert%20Nowak%20-%20Wyklad%201.mp3 www.tulipan.user.icpnet.pl/!m/Prof%20dr%20hab%20Jerzy%20Robert%20Nowak%20-%20Wyklad%202.mp3 Siedzialem pol metra od profesora wiec jakosc idealna :) Odpowiedz Link Zgłoś
alighieri Re: Nowak to moj idol w RM 10.09.07, 21:07 hehe widzę, że jest nas więcej. Bogusław Wolniewicz!!! Tak jest! Dzięki! "Zapraszam również na moją stronę: wuwuwuwuwu kropka jerzyrobertnowak kropka com" - jeden z moich ulubionych tekstów profesora, ale też bardzo lubię jak gulgocze jak indyk. Co nie zmienia faktu, że to paskudny manipulator, ale jak już człowiek zdaje sobie z tego sprawę - świetna rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Nowak to moj idol w RM 02.02.09, 12:37 drwal88 napisał: > Bogusław Wolniewicz :) Sam slucham od 3 lat "Minal miesiac", w zeszlym roku > bylem w Poznaniu przed wyborami samorzadowymi na wykladzie JRN, sluze nagraniam > i: > www.tulipan.user.icpnet.pl/!m/Prof%20dr%20hab%20Jerzy%20Robert%20Nowak%20-%20Wyklad%201.mp3 > www.tulipan.user.icpnet.pl/!m/Prof%20dr%20hab%20Jerzy%20Robert%20Nowak%20-%20Wyklad%202.mp3 > Siedzialem pol metra od profesora wiec jakosc idealna :) coś odległość siedzenia nie wpływa na efekt widzenia: Not Found The requested URL /!m/Prof dr hab Jerzy Robert Nowak - Wyklad 2.mp3 was not found on this server. Apache/2.2.8 (Fedora) Server at www.tulipan.user.icpnet.pl Port 80 ...dawno ktoś rozsądny wymazał ten bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: Nowak to moj idol w RM 10.09.07, 21:44 Kolega prof. nazywa się Wolniewicz (ja go nazywam Roz-Wolniewicz, bo jak sobie popuści to nawet Fidel Castro przy nim to cienki Bolek). Jeden i drugi to umysłowe pokraki, niemniej kabaret czynią przedni. Starsi panowie dwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Nowak to moj idol w RM 10.09.07, 21:44 Ty sobie z "dziadunia" nie dworuj!!! bo Ci starszy od niego dziadunio przyłoży. Nowak to prawdziwy Polak i pies na Żydów. I Ty, właśnie Ty, śmiesz Go ośmieszać? Wstydziorydzio. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Nowak to moj idol w RM 02.02.09, 12:42 antonioni1 napisał: > Ty sobie z "dziadunia" nie dworuj!!! bo Ci starszy od niego dziadunio przyłoży > . > Nowak to prawdziwy Polak i pies na Żydów. I Ty, właśnie Ty, śmiesz Go ośmieszać > ? > Wstydziorydzio. Prawdziwy Polak sobie ględzi i mnie to nie wadzi. Poglendzi i zamilknie z powodów naturalnych. Nie wiem czy ktoś to kiedyś zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Nowak to moj idol w RM 12.09.07, 06:58 Drogi alterparsie, czy nie wydaje ci sie ze wiekszosc Polakow doskonale sobie zdaje sprawe ze aby zniszczyc wiarygodnosc czlowieka nalezy zrobic z niego potwora lub go osmieszyc. Ty osmieszajac Profesora Nowaka masz nadzieje ze wielu z nas uzna go za niewiarygodnego. Mylisz sie i wysilasz na darmo. Dla wielu z Polakow zwlaszcza tych co pamietaja lata wojny i 50- te, a ktorym zapomniec kazano o prawdziwym przebiegu zdarzen i historii z tych lat, prace Profesora Nowaka sa jako jedno z niewielu zrodel prawdziwej historii. Bezcenne, unikalne, udokumentowane prace, spisane dla przyszlych pokolen aby te nie musialy uczyc sie historii z tych czasow z ksiazek PISANYCH O NAS BEZ NAS.Zamiast "pekac ze smiechu z Dziadziunia" poplacz sobie nad swoja glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Nowak to moj idol w RM 12.09.07, 07:27 marysia57 napisała: > Drogi alterparsie, czy nie wydaje ci sie ze wiekszosc Polakow > doskonale sobie zdaje sprawe ze aby zniszczyc wiarygodnosc czlowieka > nalezy zrobic z niego potwora lub go osmieszyc. na razie tak robi PiS lekarze,Blida itd no i sławne ostatnio przemówienie waszego guru który twierdzi że bogaci to mają majątek nieuczciwie zdobyty itd itd tak sie składa jeżeli chodzi o np Nowaka to jest nagonka hihihi podwójna moralność Kalego Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Nowak to moj idol w RM 13.09.07, 07:08 Wymysl cos rozsadniejszego a nie plec jak baba na targu. Odpowiedz Link Zgłoś
opol-anin Prof. Nowak zapowiada pozwanie "Wprost" do sądu 10.09.07, 19:24 no i znowu układ, tym razem w koncernie medialnym Ojca Dyrektora. Same sukcesy PiS: wykrycie po dwoch latach podsluchiwania wszystkich ukladu u siebie a teraz za pomoca "swojego" Wprost układu TW "Tadeusza" u Tadeusza R. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Prof. Nowak zapowiada pozwanie "Wprost" do są 10.09.07, 19:36 Biskupowi Wielgusowi zarzucono wspolprace z SB na podstawie podrobionych dokumentow. Ktos z IPN mial chyba w tym jakis interes aby bpa zdyskredytowac. Proces w Lublinie sie toczy, a IPN jakos bardzo dziwnie zachowuje sie w tej sprawie. Jestem przekonany, ze szydlo wyjdzie z worka. Podobnie moze byc z Nowakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Dzika lustracja to broń obosieczna. 10.09.07, 19:46 Dzika lustracja to broń obosieczna. Jak trafi kogoś z waszych to płacz, nie? Jerzy Robert Nowak specjalizuje się w wyciąganiu ludziom brudów z przeszłości. Np. Mazowieckiemu wyciągał sprawy sprzed ponad pół wieku. Teraz ktoś jemu coś wyciągnął. Nawet jeśli się to okaże nieprawdą, to przynajmniej się dowie jakie to uczucie być pomawianym i lżonym. Kto mieczem wojuje od miecza ginie. Zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Re: Dzika lustracja to broń obosieczna. 10.09.07, 20:38 Jak to było? "Prawda was wyzwoli". Wyzwalaj się pan, panie Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r TW Tadeusz w TW Trwam 10.09.07, 19:38 Nowak wskazał, że jest to próba "skompromitowania lustracji, doprowadzenie do absurdu, że wszyscy byli umaczani". *********************************** Wszyscy nie, ale większości kręcącej się koło kiecki Rydzyka lustracja z pewnością dobrze zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
vincent02 Prof. Nowak zapowiada pozwanie "Wprost" do sądu 10.09.07, 19:40 A co najsmieszniesze to w Polsce jest tylko jedna falszywa "teczka"? Kto mi powie czyja? Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra pitu,pitu 10.09.07, 19:40 kto się załozy, że kolo nawet nie miałknie i nigdy nie wniesie żadnej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: Nowak to moj idol. Czy jest gdzies jego fankl 10.09.07, 22:00 Taka pierdoła to byłby prawdziwy dar dla TVN czy Polsatu. Oglądalnośc przekroczyłaby wszelkie rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless a czy wykryto utajnionych mózgożerców 10.09.07, 19:57 J. R. Nowaka? ha?! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars zostawcie "Laszla" w spokoju. Dziadunio jest boski 10.09.07, 20:01 wierzy w to co mowi i jest taki rozkoszny. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 to jeszcze nie dawno Wprost razem z radiem maryja 10.09.07, 20:01 konkurowały z soba kto lepiej wchodzi w dupę kaczorom! Więc to chyba nadal jest rywalizacja? Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Prof. Nowak zapowiada pozwanie "Wprost" do sądu 10.09.07, 20:03 A któż to tak sie strasznie mści na tej "krynicy prawdy objawionej"? Wódz Narodu i Słońce Karpat za pośrednictwem biuletynu PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
totumfacy Prof. Nowak zapowiada pozwanie "Wprost" do sądu 10.09.07, 20:07 dlaczego mnie to nie dziwi? i dlaczego nie zdziwi mnie, gdy znajda sie w tym gronie pewnego dnia inni z grona Radia Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Faktem jest, ze prof. Nowak skrzetnie i obficie 10.09.07, 20:08 Faktem jest, ze prof. Nowak skrzetnie i obficie udokumentowal na lamach "Naszego Dziennika" trwajace od lat wsciekle ataki "Wprost" na Radio Maryja. Wyglada na to, ze to jest zaplata. Ano, zobaczymy jak to sie kupy trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars "Laszlo" sie cieszy bo nareszcie ktos sie przejal 10.09.07, 20:25 jego bajdurzeniem na falach RM. A prawi komicznie. Chcialbym miec koszulke z jego podobizna Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: "Laszlo" sie cieszy bo nareszcie ktos sie prz 10.09.07, 20:42 alterpars napisał: > jego bajdurzeniem na falach RM. A prawi komicznie. Chcialbym miec > koszulke z jego podobizna Jego artykuly bezlitosnie obnazaja slale nagonki jakie niektore pisma organizuja na Radio mat=ryja i/albo na Kosciol Katolicki (niejednokrotnie czesto udajac przyjaciol Kosciola i wielkich zwolennikow np. Jana Pawla II). Nowat te hipokryzje i antykoscilene zacietrzewienie w bardzo systematyczny sposob obnaza i dokumentuje (z odnosnikami wiec ulatwi to prace innych, rowniez przyszlycch, badaczy tematu). Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: "Laszlo" sie cieszy bo nareszcie ktos sie prz 10.09.07, 20:44 mialo byc "Radio Maryja" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars no coz pietnuje a wg IPN 10.09.07, 20:47 sam ma cos za swoimi "profesorskimi" uszkami. A prawi cudownie. Boki zrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: no coz pietnuje a wg IPN 11.09.07, 08:11 alterpars napisał: > sam ma cos za swoimi "profesorskimi" uszkami. A prawi cudownie. > Boki zrywac. Zaraz zaraz, jak na razie to ma miec coc "za uszkami" wedlug tygodnika "Wprost" ktory to tygodnik ma wiele powodow zeby go nienawidziec, a nie wedlug IPN. Poczekajmy co na to IPN. Bedzie rozprawa, wszystkiego sie dowiemy. A prawi pieknie, jakby z jakiejs sienkiewiczowskiej powiesci wyskoczyl, ale tez jest w sedziwym wieku... choc krzepki i bystry jak cholera :)! Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: "Laszlo" sie cieszy bo nareszcie ktos sie prz 10.09.07, 21:48 Zrób sobie zrzut ekranowy z TV Trwam i daj to wyszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Za grosze zrobia mu nadruk komputerowy. Potrzebne 10.09.07, 21:51 tylko zdjecie "profesura", nawet sciagniete z Internetu. A za kolejne grosze moze miec Nowaka i na kubku, i na nocniku:) Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: Za grosze zrobia mu nadruk komputerowy. Potrz 10.09.07, 22:06 A papier toaletowy z jego podobizną też można zamówic? Tylko taki żeby w tyłek nie drapał... Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Pewnie i mozna - na papierze druk latwiejszy nizli 10.09.07, 22:11 na ceramice czy tkaninie. Nowaka mozesz miec na wszystkim - nawet na gaciach:) Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: Faktem jest, ze prof. Nowak skrzetnie i obfic 10.09.07, 21:46 Szkoda że nikt nie skataloguje wściekłych ataków Radia Maryja i jego harcowników na media w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Faktem jest, ze prof. Nowak skrzetnie i obfic 10.09.07, 21:56 pies_na_lewizne napisał: Ano, zobaczymy jak to sie kupy > trzyma. > no właśnie. Kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
troll12 Re: Prof. Nowak zapowiada pozwanie "Wprost" do są 10.09.07, 20:28 Nowak czlowiek uczciwy nigdy sie nie pokazuje ale gnidy zawsze szukaja swojego miejsca w spoleczenstwie kiedys podpieprzales bialych teraz zmiana frontu i atak na lewicowcow bo jako czlowiek ledwie co wyksztalcony znasz teorie komunisty.W polsce byl tylko i wylacznie socializm.A ja brzydze sie ludzmi ktorzy zmieniaja swoj poglad w zaleznosci od koniunktury politycznej a ty takim jestes.Szanuje i podziwiam ludzi takich jak Miler Kwasniewski Gieremek Mazowiecki i wielu innych ktorzy nie uciekaja z tonacego okretu i zostaja na nim.Stracil w moim przekonaniu np:Borowski zobaczyl ze SLD sie sypie i noga ale wczesniej zostawie to bez dalszego komentarza Pozdrawiam Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 Prof. Nowak wygląda na tw 10.09.07, 20:31 ale za sam wygląd się nie osądza :) Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 kolega Prof. Nowaka ? 10.09.07, 20:39 jak sie nazywa kolega scatmana Nowaka. Jest bardzo chudy i jest filozofem. Mowi krzyczac i jak ktos mu wejdzie w slowo to go wyzywa i stopuje. Ostatnio go widzialem przy Metrze Politechnika. Szedl w berecie moherowym. Na jego widok cisnelo mi sie slowo "idiota". Przepraszam sorze. Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Roz-Wolniewicz? 10.09.07, 21:50 Wolniewicz jak sobie popuści to blabloli dłużej niż niedościgniony w tym Fidel Castro. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider TW Laszlo 10.09.07, 20:43 wyszło szydło z worka. zaj.bał zegarek i najgłośniej krzyczy "łapaj złodzieja". widać drogemu "prof" kaska od sebecji nie śmierdziała. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: alterpars 10.09.07, 20:59 alterpars napisal: Ksyka Laszlo jest mojego autorstwa. Narazie, jak widac, twoje autorstwo ogranicza sie do lewackich klamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: alterpars 10.09.07, 21:09 Jakie Lewactwo dziecino, wprost to ma być lewactwo??? Może jeszcze kaczory są w Twoim mniemaniu lewe??...........hm, a wiesz że to ma pewien sens:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: alterpars 10.09.07, 21:34 m_16 napisał: > Jakie Lewactwo dziecino, wprost to ma być lewactwo??? Na odcinku anty-katolickim i anty-polskim . Liczne przykłady w artykułach prof.Nowaka w "NDz". Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo uczepił się prof.Nowaka, jak Żyd psiego ogona. 10.09.07, 23:06 Niektórzy mówią: "jak rzep psiego ogona." Ale napisana powyżej wersja jest bardziej adekwatna do rzeczywistości. Mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars dziadunio jest pewnie w 7 mym niebie 10.09.07, 23:15 ze wreszcie sie doczekal reakcji. Swoja droga polecam jego wynurzenia na antenie RM. Kabaret przedni. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: dziadunio jest pewnie w 7 mym niebie 15.09.07, 02:58 Drogi alterparsie, czy nie wydaje ci sie ze wiekszosc Polakow doskonale sobie zdaje sprawe ze aby zniszczyc wiarygodnosc czlowieka nalezy zrobic z niego potwora lub go osmieszyc. Ty osmieszajac Profesora Nowaka masz nadzieje ze wielu z nas uzna go za niewiarygodnego. Mylisz sie i wysilasz na darmo. Dla wielu z Polakow zwlaszcza tych co pamietaja lata wojny i 50- te, a ktorym zapomniec kazano o prawdziwym przebiegu zdarzen i historii z tych lat, prace Profesora Nowaka sa jako jedno z niewielu zrodel prawdziwej historii. Bezcenne, unikalne, udokumentowane prace, spisane dla przyszlych pokolen aby te nie musialy uczyc sie historii z tych czasow z ksiazek PISANYCH O NAS BEZ NAS.Zamiast "pekac ze smiechu z Dziadziunia" poplacz sobie nad swoja glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: dziadunio jest pewnie w 7 mym niebie 19.09.07, 18:00 A o czymże to z lat 50 tych (jakich innych zbrodniach) nie piszą inni historycy? Sama popłacz lepiej nad własnym ograniczeniem umysłowym. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: dziadunio jest pewnie w 7 mym niebie 20.09.07, 05:03 m_16 napisał: > A o czymże to z lat 50 tych (jakich innych zbrodniach) nie piszą > inni historycy? Sama popłacz lepiej nad własnym ograniczeniem > umysłowym.-----------------------------------------Jakbys chociaz troszeczke zmusil twoj umysl do analizowania to moze zauwazylbys ze JA NIE PISZE o zbrodniach dokonanych w latach 50 tych , tylko o ludziach co "pamietaja czasy wojny i lata 50 te. To jest kopia czesci mojego postu. "Mylisz sie i wysilasz na darmo. Dla wielu z Polakow zwlaszcza tych co pamietaja lata wojny i 50- te, a ktorym zapomniec kazano o prawdziwym przebiegu zdarzen i historii z tych lat, prace Profesora Nowaka sa jako jedno z niewielu zrodel prawdziwej historii." koniec cytatu. Pisze wiec o pokoleniu ludzi starszych ktorzy pamietaja koszmar wojny, zbrodnie niemieckie i sowieckie, nastepnie zbrodnie przeciwko polskiemu podziemiu i terrorowaniu narodu Polskiego przez komunistow takich jak Berman , Wolinska, Morel i tysiecy innych slugusow sowieckich w latach powojennych. Nastepnie pokoleniu temu kazano zapomniec o zbrodnich sowieckich i tym co dzialo sie na wschodnich terenach Polski, wpajano PRZYJAZN POLSKO RADZIECKA i budowano "NOWA POLSKE".(lata 50- te) Prace Profesora Nowaka dla tych ludzi zaszczutych , gnebionych,poniewieranym, oskarzanym o zbrodnie sa swiadectwem ze to co przezyli zapomnianym nie bedzie , a sprawcow scigac i karac nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: dziadunio jest pewnie w 7 mym niebie 20.09.07, 17:45 dyrdu,dyrdu, podobnie świadectwem, tamtych czasów i komunistycznych zbrodni są prace innych historyków. Nowak po prostu jeździ po Okrągłym Stole i to was rajcuje. Tak że zapominacie, że gość był w SD, przybudówce PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: alterpars 11.09.07, 10:05 mg2005 napisał: > m_16 napisał: > > > Jakie Lewactwo dziecino, wprost to ma być lewactwo??? > > Na odcinku anty-katolickim i anty-polskim . Liczne przykłady > w artykułach prof.Nowaka w "NDz". No pewnie, to może jeszcze Rzepa jest lewactwem (Terlikowski coś nie lubi Ryjo-Radyja, przynajmniej od kiedy zaczęło go nazywać rozwodnikiem, którym nie jest), może Gazeta Polska. Jaki ciekawy tok myślenia (choć paranoiczny), czekam na dalsze przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: m16 12.09.07, 00:22 m_16 napisał: > Jakie Lewactwo dziecino, wprost to ma być lewactwo??? > Może jeszcze kaczory są w Twoim mniemaniu lewe??...........hm, a > wiesz że to ma pewien sens:))) "Wprost" to lewactwo wojujace! Znasz takie mile slowko "kamuflaz"??? Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: m16 16.09.07, 12:09 Nie odpowiedziałeś na pytanie? Zresztą wy wszędzie widzicie kamuflaże, sami będąc jednym wielkim kamuflażem - a "wprost" to wasze bagienko- kaczory popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: alterpars 10.09.07, 21:15 P.S. Jak to miło patrzeć na kaczystów żrących się nawzajem: z jednej strony wyprost (może bez przesady, ale jednak raczej życzliwy kaczorom) a z drugiej Ryjo-Radyjo. Ciekawe, kto bardziej w kogo przywali... Ach ten widok cieszy oczy raduje serce i doprawdy, buduje człowieka moralnie;););):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski01 wet3, a dlaczego jestes samotny? 10.09.07, 21:31 ano dlatego, gnido, ze zadna kobieta sie z takim szczurem jak ty nie zwiąże. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Ksyka Laszlo jest mojego autorstwa :-) 10.09.07, 21:14 oczywiście, pasuje do naszego bohatera jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: TW Laszlo 10.09.07, 22:02 A za co wydawałby te swoje wydaliny umysłowe? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Prof. Nowak zapowiada pozwanie "Wprost" do sądu 10.09.07, 20:51 Zlikwidować Radio Maryja! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Łeeeeeeeeeeee! Nawet prawa jazdy nie ma! 10.09.07, 20:58 Z czym do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: Łeeeeeeeeeeee! Nawet prawa jazdy nie ma! 10.09.07, 22:10 Prawdziwy humanista. Czyli baran. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Niech zaskarży ! :) 10.09.07, 21:03 Niech tyle nie zapowiada, tylko to zrobi :))) Co na to wszystko Jaras Kaczyński ?! Pamięta jeszcze swe słowa o RM sprzed 2005 ?! Czy raczej dla władzy zrobi wszystko ?! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Kto teczką wojuje, od teczki ginie 10.09.07, 21:03 To jest doprawdy burdelsujące, że w tak zacnej organizacji pracował tajny współpracownik SB. Czyżby Radio Maryja było drugim TVN-em? Jednak to tajne służby, rodem z pierwszego PRL-u, stworzyły Ojca Dyrektora? Dla ciężko myślących (Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne) wyjaśniam, że mój post podszyty jest ironią. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb RyjRadio siedliskiem moczarowców 10.09.07, 21:21 Niektórzy świeccy ideolodzy (np. Szcześniak) RM zaczynali w 1968 r. u Moczara, potem działali w "Grunwaldzie" (antysemickiej organizacji, założonej w 1981 przez MSW jako przeciwwaga Solidarności), a potem w Partii X Stana Tymińskiego. PS. teczka JR Nowaka w IPN została "oczyszczona" (jest pusta), więc "Wprost" musiało dotrzeć do jakichś głębiej schowanych pokładów informacji. Tygodnik ma dobre dojścia (zawsze je miał), ale ciekawe, że ten przeciek akurat teraz. Czyżby Kaczki, w ramach taktyki "zjadania przystawek" postanowili trochę pognębić Rydzyka, by łatwiej sięgnąć po elektorat "yntlygentów"? Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: RyjRadio siedliskiem moczarowców 10.09.07, 21:58 Pawie na pewno to robota Jarka żeby dosrac tej umysłowej pokrace, a przy okazji żeby pokazac samemu ojczulkowi, ze juz teczka czeka zrychtowana. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Prof. Nowak zapowiada pozwanie "Wprost" do sądu 10.09.07, 21:26 Zapraszam na strone internetowa Towarzysza Tomasza sekretarza ambasady PRLu www.jerzyrobertnowak.com .Co tam mozna sie doczytac otoz pseudo profesor a raczej oszust domaga sie datkow w zlotowkach i dewizach !!! Co za beszczelna swinia !!! Ciekawy ma tez zyciorys/Wikipedia/ okazuje sie ze zaprzestal dzialalnosci opozycyjnej w 1965 po zatrzymaniu go na 48 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba W trockistowskiej "opozycji". A zreszta kto 10.09.07, 21:57 wie? Moze byl tam tylko jako wtyka? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Ideolog RM ?... 10.09.07, 21:27 prof.Nowak jedynie obnaża kłamstwa i hipokryzję różnych drani Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Ideolog RM ?... 10.09.07, 21:36 mg2005 napisał: > prof.Nowak jedynie obnaża kłamstwa i hipokryzję różnych drani A że przez lata był nędznym płatnym kapusiem, szpiclem SB-ckim i zwykłą szmatą, to nieważne. Grunt, że teraz jest autorytertem dla wyznawców rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Nowak był PRL-owskim dyplomatą. 10.09.07, 21:30 Nie mam więc wątpliwości, że współpracował z SB, w takiej czy innej formie. Inna rzecz, że to inna kategoria niż np. Maleszka z "Wyborczej" - Maleszka to zwerbowany kapuś, a Nowak to raczej funkcjonariusz reżimu. Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 Długo się ukrywał 10.09.07, 21:48 W praniu mózgów był dobry. Ciemny lud wszystko kupował. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Re: Długo się ukrywał 10.09.07, 21:56 Ale wyszedl szydlok z worka !!!Wpadam czasam na radio Ma-ryja i slysze jak to moherowcy kupuja TRAGEDIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski nie bój sie mohera 10.09.07, 22:57 leon1406 napisał: > Ale wyszedl szydlok z worka !!!Wpadam czasam na radio Ma-ryja i > slysze jak to moherowcy kupuja TRAGEDIA !!! Ci, którzy nie byli skłonni uwierzyć w wynurzenia Nowaka, o. Rydzyka i im podobnych w końcu sobie poszli i już nie dzwonią. Zostali ci, którzy są całkowicie odporni na racjonalne argumenty i zgodnie z przykazaniami rydzykowców jak ognia unikają mediów nie należących do koncernu. Ale jest ich coraz mniej, chociaż jest też bardzo wielu ludzi, którzy nie zdają sobie sprawy co to jest Radio Maryja i dlatego nie przeszkadza im, że ich ulubieni przywódcy tam bywają. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Dobrze że zostali choć ci co podsłuchują i donoszą 11.09.07, 01:13 gdzie trzeba. Tak że klęska RM z braku słuchaczy póki co nie grozi. Poczuwaj się więc jakiś tam "grosz wdowi" jurgieltnika i zdrajcy ofiarować na te zbożne ojca Tadeusza cele, abyś roboty i wynagrodzenia za te donosy nie pozbył się zbyt szybko manipulancie. Zgodnie z zasadą hipokrytów i asekurantów "Panu Bogu świeczkę a i diabłu ogarek". Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 Najgorsze jest to ile pomyj wylał np. na L. Wałęsę 10.09.07, 21:52 że Bolek, agent, a sam umoczany w bagnie PRLowskim po uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Etatowi opluwacze: "alterparch" i "pożygacz".... 11.09.07, 21:27 ...oczerniają przyzwoitego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: ma-ryja to ubeckie radio nadawane z Rosji 10.09.07, 22:08 Właśnie wczoraj gościł watykańskiego hycla Kondrusiewicza, które sieje rzymską zarazę na rosyjskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A ty Zaszczany PiSuar:) 11.09.07, 04:43 Moglbys zaczac sie zachowywac, obszczymurku... Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp Re: ma-ryja to ubeckie radio nadawane z Rosji 11.09.07, 21:25 mokrysedes napisał: > Właśnie wczoraj gościł watykańskiego hycla Kondrusiewicza, które sieje rzymską > zarazę na rosyjskiej ziemi. > z tego siania nic nie wyjdzie, agent "dyrektor" dobrze wie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Bo Putin i Lukaszenko bronia wolnych mediow. I do 10.09.07, 22:09 tego katolickich:))) Odpowiedz Link Zgłoś