lubat 11.09.07, 15:35 Ło Jezuuuu! Aż siedmiu ekspertów wydusiło z siebie to, co przeciętny polski gekon wie od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Centrala nas ochroni 11.09.07, 16:05 " Szwedzcy eksperci: rosyjskie zagrożenie wciąż aktualne (...) członkostwo w UE i w NATO nie stanowi wystarczającej ochrony(....)". _____________ Chryste Panie, biedna zagrożona Szwecja a pomocy z nikąd. No skoro aż tak wielka trwoga to najlepiej od razu do Boga? W tak trudnej sytuacji pozostaje już tylko złożenie akcesu jako kolejny stan Hameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
efg Tylko tyle "wydaliłaś" z mózgu ? 11.09.07, 18:18 Oj, poraw sie, bo ci awans przejdzie koło nosa ! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 lubat, gekon jest tylko jeden 11.09.07, 17:33 i nie jest przecietny wbij se to do lba kacapie Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 to ci się tylko tak wydaje, świat jest pełen 11.09.07, 17:45 To ci się tylko tak wydaje, świat jest pełen gekonów, tyle, że używających różnych nazwisk i nicków, ale to jedyna poważna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: to ci się tylko tak wydaje, świat jest pełen 11.09.07, 17:48 jak zwykle nie wiesz o czym piszesz :) ale wynika z tego, ze jestem wazniejszy, i bardziej naj, niz tych 7 autorytetow ze Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: to ci się tylko tak wydaje, świat jest pełen 11.09.07, 17:54 Oj naj... to ty naprawdę jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: to ci się tylko tak wydaje, świat jest pełen 11.09.07, 17:57 i czego evcia jest zlosliwa?? wie, ze gekon ma racje, malo tego, ze pisal o tym co ci szwedzi juz od dawna diagnoza przeze mnie dawno juz postawiona, oni odkrywaja ameryke ;) a evcia moze zazdroscic nadczlowiekowi gekonowi :) bo sama zawsze sie myli, a jej prognozy w leb biora :P a teraz prosze evci, evcia zrobi sobie rumianek, i wypije, na polepszenie samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: to ci się tylko tak wydaje, świat jest pełen 11.09.07, 17:57 gekon1979 napisał: > ... jestem wazniejszy, i bardziej naj, niz tych 7 autorytetow > ze Szwecji No widzisz, ja to napisałem, a ty warczysz na mnie. Ale żebyś za bardzo nie popadł w zarozumiałość. To nie tyle świadczy o tobie, co o tych szwedzkich ekspertach. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 bzdury piszesz :) gdyz zarowno ja 11.09.07, 18:03 jak i oni(lecz z opoznieniem) piszemy i mowimy o prawdzie i rzeczywistosci taka jaka ona jest Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Wnioski są oczywiste: 11.09.07, 17:53 1. Wstąpienie Szwecji i Finlandii do NATO. 2. Dozbrojenie NATO w rejonie Bałtyku, aby wprowadzić korzystny dla państw NATO układ sił. 3. Nasilenie kontroli nad Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Wnioski są oczywiste: 11.09.07, 17:55 zigzaur napisał: > 3. Nasilenie kontroli nad Niemcami. Oczywiście, skoro Rosja zagraża. Sto pociech z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 nazigermania musi byc slaba, bo wtedy slaba 11.09.07, 18:06 jest i kacapobolszewia Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 wszystkie 3 punkty sluszne :) 11.09.07, 17:59 tylko kto je przeprowadzi?? potrzeba by USA, a USA powoli maja juz dosc europy(zachodniej) i jej tepego antyamerykanizmu Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jak kontrolować byt nieistniejący? 11.09.07, 18:08 gekon1979 napisał: > tylko kto je przeprowadzi?? Jak z to kto? Ty z zigzaurem. Problem tylko w tym, że zigzaur twierdzi, że państwo niemieckie przestało istnieć , i to od dawna już. No nie wiadomo jak to ugryźć. Ale od czego wasze tęgie głowy, bystrzaki... _____ "W wyniku II wojny światowej niemieckie państwo przestało istnieć". /ogłosił zigzaur - mędrzec forumowy/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jak kontrolować byt nieistniejący? 11.09.07, 23:24 Gekon, no jak, naradziłeś się z zigzaurem, jak kontrolować nieistniejące Niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Jak kontrolować byt nieistniejący? 11.09.07, 23:25 sloneczko idz juz spac lepiej ;) pozno juz dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jak kontrolować byt nieistniejący? 11.09.07, 23:43 więcej nic nie wymyśliłeś, poczciwcze? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 PS 11.09.07, 18:01 kacap.blox.pl/2007/09/Pytanie.html rozpoczalem juz dyskusje na ten temat u kacapa na blogu :P w temacie tez arcyzabawnym Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ziggy, opanuj sie z tymi Niemcami 11.09.07, 23:44 już ty też oszalałeś? No, zupełnie jak za komuny! Wszedzie tylko Niemcy i Niemcy. Boję sie otworzyc szafę - mieszakm na ziemmiach wycyckanych, wiec może jaki Werwolf wyskoczy albo inne powiernictwo. PS. A Szwedzi mają rację. Już raz wyrzuciło im na skjerach sovetskovo ubota napakowanego torpedami z głowicami A. Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira Ale to byly pokojowe radzieckie glowice 12.09.07, 10:27 A zagrozeniem dla swiata jest agresywna hamerykanska tarcza:) 1410_tenrok napisał: > A Szwedzi mają rację. Już raz wyrzuciło im na skjerach sovetskovo > ubota napakowanego torpedami z głowicami A. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Anonimowi eksperci 11.09.07, 18:05 Prawdziwi eksperci szczycą się swoim kunsztem. Dlaczego w artykule nie ma słowa o tym kim są "szwedzcy eksperci"? Nie podaje się nawet jednego nazwiska. Z analizy szwedzkich ekspertów dowiedziałem się, że Rosja nie ma "potencjału transportowego" koniecznego do ataku. Nie zrozumiałem kogo i dlaczego, z jakich powodów, miałaby Rosja atakować w Europie. Dowiedziałem się, że Rosja prow. albo może zamierzać(?) "agresywne działania pośrednie". Takich pięknych zwrotów nie powstydziłby się nawet Orwell. Przeciwko komu? Posowieckim republikom. "Ruska" broń to "surowce energetyczne" i "masowe uderzenie elektroniczne". Zawsze się zastanawiałem, jaką średnicę ma haubica wykonana z ropy, albo moździerz z gazu? Nie wiedziałem, że "ruskie" to takie spece w elektronice. Dobrzy Amerykanie w Imperium Dobra wymyślili internet, a teraz "ruskie" go jako broni używają! Jeszcze zrozumiałem - z analizy ekspertów - że Rosja to taka potęga, że "członkostwo w UE i w NATO nie stanowi wystarczającej ochrony". Przed nią. Nie wiem jakiej organizacji trzeba być członkiem, żeby się czuć bezpiecznie. Tego eksperci nie wyjaśnili. Oprócz tego Rosja może - jak piszą eksperci - "doskonale tworzyć podziały między członkami Unii". Podziały w Unii w przededniu misji stabilizacyjno-demokratyzującej w Iraku Sprzymierzonych Sił Dobra, to pewnie też sprawka Moskwy? Czego to Rosja nie potrafi? Ja się osobiście zaczynam bać wszechmocnej Rosji. Wysokim wybitny poziom merytoryczny i analityczny ekspertyzy pozwala mi przypuszczać, że była ona przygotowywania nie tylko przez anonimowych "szwedzkich ekspertów", że do jej powstania przyczynili się być może eksperci z innych regionów Europy, np. Europy Środkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czy Rosja zagraża Irakowi? 11.09.07, 18:12 czlowiek_ksiazka napisała: >Nie wiem jakiej organizacji trzeba być członkiem, żeby >się czuć bezpiecznie. Tego eksperci nie wyjaśnili. Jak to, nie domyślasz się? Tylko Centrala nas wybroni. Kto się w opiekę odda Hameryce, ten bać się nie musi. Vide np. Irak, NIKT nie twierdzi, że Rosja mu zagraża. No na prawdę NIKT! Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Czy Rosja zagraża Irakowi? 11.09.07, 18:19 W sumie tak. Siłom Dobra udało się zbudować w Afganistanie kruchą, ale stabilną demokrację. I Afganistan od razu poczuł się bezpieczny (może oprócz tych mieszkańców, którym na głowy lecą demokratyczne bomby, o czym informuje nawet Gazeta Wyborcza)! Masz rację! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czy Rosja zagraża Irakowi? 11.09.07, 18:26 No... I zobacz jak prężnie rozwija się tam przemysł. Nigdy jeszcze Afganistan nie wyprodukował tyle opium, a dziś pod opieką USA i NATO to 1. w świecie narkopotęga. Może Szwedzi też za tym tęsknią? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Czy Rosja zagraża Irakowi? 11.09.07, 18:31 O tym piszę, że nie wiem JACY Szwedzi. GazWyb, pewnie w najlepszych, demokratycznych trądycjach nie podaje nawet nazwisk ekspertów, nie mówiąc już o linku do (może nawet angielskojęzycznej?) wersji artykułu. Mam link do szwedzkiej gazety. Czy dobry? Znalazłem w necie. www.svd.se/ Bądź tu mądra, znajdź artykuł o straszliwych "ruskach". Czy to jakaś bulwarka czy "ekspercie" narzędzie analizy? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czy Rosja zagraża Irakowi? 11.09.07, 19:01 Za dużo chcesz wiedzieć, zamiast ufać GW. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Czy Rosja zagraża Irakowi? 13.09.07, 15:01 Wpisz sobie w pole Sök: Ryssland militär i gotowe. Strasznie to skomplikowane wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis [...] 12.09.07, 16:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Anonimowi eksperci 13.09.07, 14:57 > Wysokim wybitny poziom merytoryczny i analityczny >ekspertyzy pozwala [...] np. Europy Środkowej. I jak zwykle sie mylisz. Tu masz link do artykulu w Svenska Dagbladet: www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_17054985.asp Jak widac autorzy sa zatrudnieni w Totalförsvarets Forskningsinstitut (co moznaby przetlumaczyc jako: Instytut badan nad obronnoscia), ktora to organizacja jest czescia Ministerstwa Obrony Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Kacapy jak syjo z powodu silnych kompleksów 11.09.07, 19:11 chorują na imperializm. Do tego z powodu ciągłej traumy dochodzi częsta neuroza. Jednym z objaw neurozy jest odrealnienie zwane pospolicie marzycielstwem. Najlepiej rosyjskie społeczeństwo opisuje znakomity rosyski bard Timur Shaov (kpiarz i przeniklywy obserwator współczesnych Rosjan)który jest w Polsce prawie nie znany. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Luubaaat!!!!! 11.09.07, 19:14 Muszę krzyczeć, żebyś mnie zauważył. Znasz niemiecki, więc chciałam Ci coś polecić ale wciąż o tym zapominam. Jest na lokalnej rozgłośni radiowej dobry, w porywach doskonały program polityczny pt. "der Tag", gdzie omawia się aktualne sprawy. Niedawno było o Kaczej Polsce, dziś o USA w Iraku, tego dzisiejszego jeszcze nie odsłuchałam, ale te programy można w ciemno polecać. W radio leci to o 18.05, ale można teś odsłuchać w komputerze w online player lub w podkaście. Naprawdę warto, poziom merytorycznie dobry a język spokojny, kulturalny (Hochdeutsch czasem z heską naleciałością). www.hr-online.de/website/radio/hr2/index.jsp?rubrik=6684 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Luubaaat!!!!! 11.09.07, 19:17 Online player jest po prawej stronie w "Audio Archiv" Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Luubaaat!!!!! 11.09.07, 19:56 Okrutne dzięki! Odsłuchałem sobie fragmenty dzisiejszego programu, bardzo krótko. A to z tego powodu, że dziś już się boję otworzyć lodówkę, aby nie usłyszeć o 11. września 2001. Z wczorajszego programu posłuchałem trochę dłużej, ale ja mam ciągle ten sam problem - brak czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Luubaaat!!!!! 11.09.07, 23:16 не за что Też nie miałam kiedy przesłuchać dzisiejszego programu, ale jak znam prowadzących temat nie ograniczył się do zwykłego bełkotu na czworaka na temat tej rocznicy. Na pewno było ambitniej i z tzw. drugim dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dzięki za linka, choc był nie dla mnie 12.09.07, 14:28 dobra audycja i rzetelnie zrobiona, jakkolwiek, czuć jest swąd "der achtundsechziger Generation" Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: dzięki za linka, choc był nie dla mnie 13.09.07, 00:34 nie ma za co 68r.: to prawda, hr2 ma ich trochę sporo na składzie, ale to w Niemczech norma, nie wyjątek. Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira Skandynawia zagraza Rosji!!! W 1939 Finlandia 11.09.07, 20:00 dokonala inwazaji na Rosje, tylko mestwu i wysokiej kulturze osobistej krasnoarmiejcow zawdzieczamy powstrzymanie ugryjskich hord!!! A Finow wspierali szwedzcy ochotnicy... Eva15, czk, lubat - jak mogliscie o tym nie spomniec? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Skandynawia zagraza Rosji!!! W 1939 Finlandia 11.09.07, 22:25 A moze wspomniec co bylo w 14.. jakims roku, czy 17.. jakims roku??? Zyj dalej przeszlosczia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira Ooo, kacapy sie cywilizuja!!! 12.09.07, 10:30 Juz nie zaprzeczacie ze w 1939 to najbardziej pokojowa na swiecie ojczyzna ludu pracujacego napadla na malenka Finlandie a nie odwrotnie? Super, za kolejne 50 lat moze w rosyjskich podrecznikach napiszecie cala prawde o pakcie Ribbentrop-Molotow (jak wam Chinczycy pozwola wydawac ksiazki po rosyjsku, rzecz jasna). kacap_z_moskwy napisał: > A moze wspomniec co bylo w 14.. jakims roku, czy 17.. jakims roku??? > Zyj dalej przeszlosczia :) A jeszcze pomiedzy w latach 15../16.. dostawaliscie w rzyc od Szwedow az milo;) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 1938 i 1968 Czechosłowacja 11.09.07, 23:19 Ty, bystrzak, podobno Polska napadła najpierw razem z Hitlerem a później razem z ZSRR na Czechosłowację. Prawda to czy nie? Może było odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok evcia, dzwonią w jakimś kościele, 11.09.07, 23:45 ale ty wsjo pomjeszała. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis [...] 12.09.07, 16:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Szwedzcy eksperci: rosyjskie zagrożenie wciąż a.. 11.09.07, 23:53 ja bym na miejscu tych "ekspertow" spierd..al gdzie piprz rosnie po przeczytaniu tego newsa!tu i amerykanie nie pomoga,maja zaledwie 4 razy mniejsze i to w powijakach. www.lenta.ru/news/2007/09/11/vacuum/ Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis [...] 12.09.07, 16:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis [...] 12.09.07, 16:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś