fly8171 W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, pielęg... 14.09.07, 12:50 Czy paza anty PIS mają jeszcze jakiś program??? Jaki??? Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko [...] 14.09.07, 12:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 O Rydzyku, o maminsynku, o PiS i SLD 14.09.07, 12:58 Kilka takich rzeczy jest też tu: www.skubi.net/kampania.html Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Moje wersja spotu PiS 14.09.07, 13:13 Niedawno temu w Polsce - Halo? Edgar? Tu Ojciec Tadeusz - Witam serdecznie Ojca! Mamy ten kontrakt od rządu… tak… tak… dwupasmówka do Torunia i lotnisko - Bardzo się cieszę synu cd: fraglesi.wordpress.com/2007/09/13/czy-wroca-zdecyduj-ty/ Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Pustka, czyli brak programu politycznego PO !!!!!! 14.09.07, 14:14 Chwytanie sie wyszydzania i lapanie za slowo, przeciwnika, to jak na kampanie wyborcza poziom centralnej Afryki. Niestety Platforma Obywatelska nie ma nic do zaoferowania wyborcom!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 14:20 A PiS to niby co robi?? Oni są grzeczni tak?? :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
misznaiq Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 14:34 Wszystko prawda, spoty PO (podobnie jak spoty PIS) są proste, chamski i nie mają na celu przedstawienia programu partii tylko, tylko uderzenie przeciwnika grubą pałą. PO chce dotrzeć w ten sposób do emocji motłochu, który zadecyduje o wyniku wyborów a nie do wykształciuchów, bo ich już mają po swojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 14:37 PO nie ma programu, wiec problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko jak łże polski premier 14.09.07, 15:07 Autor: mkot2005 14.09.07, 13:27 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzyw Polsce uczestniczyć nie będziemy 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.* Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: jak łże polski premier 14.09.07, 17:25 mukroko napisał: > Autor: mkot2005 14.09.07, 13:27 > > 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem > 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona > 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. > 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do > władzyw Polsce uczestniczyć nie będziemy > 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się > sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS > 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w > wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 > 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. > 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. > 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. > 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. > 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. > 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. > 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). > 14. Zredukujemy administrację państwową > 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.* > > > Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... > (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) na wiekszosc z tych pseudozarzutow Premier juz wielokrotnie odpowiadal (np. ze w sytuacji politycznej pod kniec 2005 roku najlepsza dla Polski byla koalicja z Samoobrona i LPR; NB, kiedy bolek oglosil, ze "dla dobra Polksi moge rozmawiac (czy paktowac) z samym diablem). Powtarzajac ta zaklamana liste stakesz sie wiernym nasladowca zasady gebbelsa: "klamstwo powtorzone 1000 razy staje sie prawda". Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: Wybudujemy3,000,000 mieszkań ................ 14.09.07, 18:23 Kwasniewski, kampania wyborcza 95 "wybudujemy mieszkanie kazdemu mlodemu malzenstwu" Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Wybudujemy3,000,000 mieszkań ................ 14.09.07, 18:42 Reklamy PO i PiS są porównywalne, jeżeli chodzi o poziom merytoryczny i emocjonalny. Ale PO nie musiała angażować aktorów, pisać scenariusza ani inscenizować - PiS natomiast tak. Nie wszczęto ANI JEDNEGO nowego śledztwa w sprawie korupcji: Dochnal, futbol, Jakubowska - to wszystko zaczęło się za SLD! Ale niektórzy tego nie widzą bądź widzieć nie chcą. PiS. Jaka partia, taki elektorat. Jaki elektorat, taka partia. PS. A gdzie reklama oparta na "spieprz.j dziadu"? Tu jest pokazany szacunek prezy-dętego dla obywateli i troska o najsłabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Wybudujemy3,000,000 mieszkań ................ 14.09.07, 18:51 Kiepskiej jakości te spoty. Odpowiedz Link Zgłoś
bronek_komora_mundrol T_h_u_s_k__-__S_p_i_e_p_r_z_a_j__ _D_z_i_a_d_u__!!! 14.09.07, 20:30 Her Tuske - ojciec paszkwilanckich plakatów szkalujących Polską Patriotyczną Partię PIS - to kłamca o podejrzanych szwabskich korzeniach i powiązaniach, mówiący do 11-roku życia w domu wyłącznie po szwabsku, piszący książki o Gdańsku w tymże języku i inkasujący za nie forsę z zagranicy :( Her Tuske to perfidny kłamca publiczny, zapierający się wermahtowych powiązań dziadka i łgający o swojej ciężkiej pracy na kominie :) Her Tuske to opluwacz Polski i polskiej historii (Polska to mit - lepsza jest ucieczka od Polski - miesięcznik „ZNAK” 1987r. (nr 11/12, str.190)) Her Tuske to obłudny, koniunkturalny katolik biorący po cichu ślub kościelny tuż przed wyborami :) To koniunkturalny, obłudny pseudo-wielbiciel Piłsudskiego - w rzeczywistości nienawidzący go i ośmieszający jego dokonania i zwycięstwa! Tuske to podstępny zamachowiec obalający Polski Rząd Olszewskiego ! Tuske to agent, który przed wyborami 2005 spotykał się pokryjomu w szwabskiej ambasadzie ze szwabską kanclerką ! i utrzymujący z nią telefoniczne kontakty ! co jest nielegalnym działaniem na szkodę Polskiej Racji Stanu ! Agent zagranicy Her Tusk zawsze burzy, jątrzy, destabilizuje ! bo do tego doskonale się nadaje ze swoją gnidowatą naturą ! Odpowiedz Link Zgłoś
m1o2i3 Re: jak łże polski premier 14.09.07, 17:57 illogical,proszę pokaż mi prostaczkowi gdzie są te "pseudozarzuty",jak na razie widzę jak Twój Premier kłamie,jak to się ongiś mówiło robi z gęby cholewe. Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: jak łże polski premier 14.09.07, 18:30 m1o2i3 napisał: > illogical,proszę pokaż mi prostaczkowi gdzie są te "pseudozarzuty",jak na razie > widzę jak Twój Premier kłamie,jak to się ongiś mówiło robi z gęby cholewe. Polityk czesto musi dostosowac sie do istniejacej sytuacji politycznej. Tuz po wyborach PIS dazylo do koalicji z PO, ale ta wykazala zla wole. Wtedy mozna bylo: powolac rzad mnijesciowy (zle wyjscie), rozpisca nowe wybory (tez zle) i poszukac innych od PO kandydatow na koalicjanta. Premier podjal jedyna sluszna decyzje, wbrew swej woli. Kiedy Lech zostal Prezydentem, premirem zostal Marcinkiewicz. Jaroslaw slyszal wtedy zarzuty o kierowaniu Marcinkiewiczem i porownania do Buska i Krzaklewskiego. Zdecydowal, ze najlepiej bedzie, gdy on osobiscie bedzie kierowal pracami rzadu i odpowiedzialnosc za POlske spadnie bezposrednio na niego. Itd, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
rychusa Re: jak łże polski premier 15.09.07, 07:27 No i spadla ta "wielka odpowiedzialnosc" z wielkim hukiem zreszta.Ja osobiscie uwazam,ze Marcinkiewicz byl dobrym premierem a,ze nie podobala sie jego medialnosc Jaroslawowi?To swiadczy tylko o tym ,ze jest cienki Bolek(cyt."Ja tez jezdzilem na squadach ale nie przed kamerami????)Marcinkiewicz widzac w swoim otoczeniu bezjajowcow zaczal poprostu robic wlasciwa koalicje...ale bylo to nie wygodne...bo TYLKO MY MAMY RACJE i TYLKO MY WYGRALISMY WYBORY.No to narzadziliscie..i wystarczy...i spadac.. Odpowiedz Link Zgłoś
rychusa Re: jak łże polski premier 15.09.07, 07:32 ...i jeszcze jedno..."Polityk czesto musi dostosowac sie do istniejacej sytuacji politycznej"...????o czym Ty czlowieku mowisz???? Czy raczej o kim???? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 PO zmieni nr autobusów w całej Polsce !! :) 14.09.07, 14:41 hahaha....obserwując poczynania pani prezydent Warszawy wiem, że ich głównym celem jest zmiana numeracji autobusów nocnych w całym Kraju :)) Dotychczas nic innego PO nie zrobiła w moim mieście :( Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 14:44 Takie podejście do ludzi Was zgubi postkomuszki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 14:47 was już zgubiło, więc "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 14:56 przypomnij sobie wynik ostatnich wyborów....teraz zobacz w sondaże....i na kolana łosiu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 14:59 rozbiory II wojna światowa 50 lat komuny teraz pis... proszę Cię wyrzuć te żmije z naszego kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 15:02 Wiesz na czym polega twój problem?? Prosisz nieszczerze i mało gorliwie :) Ale niestety nad szczerością nie łatwo jest pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 15:04 kto wie, razem ze mną prosi o to 80% naszego narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 15:08 A nie pomyliłeś się ?? Z sondaży GW wynika, że 180 % :)) hihihi Amatorzy :P Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 15:13 te twoje śmiechy kwalifikują się do zbadania, kiedy ktoś bez celu co chwilę się śmieje raczej jest poważnie chory (schizofrenia?) ale ta już dawno wpisała się w charakter waszej partii piss to partia oszołomów i schizofreników Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 15:16 I znowu pomyłka....wyborcy PiS to ludzie z dystansem i do tego dużym poczuciem humoru. Ale powiedzmy sobie szczerze....nie trzeba mieć dużego poczucia humoru żeby się uśmiać czytając posty wielbicieli PO :) Wy jesteście lepsi niż kabareciarze. A może załóżcie jakąś grupę wielbicieli PO i dawajcie koncerty. Chętnie przyjdę i jeszcze zapłacę żeby się dobrze bawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 15:36 zdecydowanie psychiatra... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 15:42 I znowu pomyłka !!! Mgr inż. Dobrego weekendu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 16:02 hehe ty i mgr i jeszcze inż. w najlepszym razie to łopatolog z ciebie jest ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 16:15 Widzisz...taka jest między nami różnica że ja jestem mgr inż. co potwierdza w pewnym zakresie moją inteligencję......a Ty głosujesz na PO i wydaje Ci się, że to wystarczy żeby być inteligencją :) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 16:27 a ja jestem biskupem katowickim i zapewniam cię że ty i tobie podobni bluźniercy zostaną rozliczeni... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Panie Boże mało naród polski sie wycierpiał? 14.09.07, 16:31 Nie jesteś Biskupem, tylko kłamcą :) Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 15:06 Jako rzekomy Warszawiak nie wiesz nawet, jakim laniem dla PiS skończyły się OSTATNIE wybory w tym mieście? Do tej pory warszawskie PiSdactwo nie może wyjść z traumy i tylko biadoli, że są "prześladowani"... O, tak - są prześladowani - przez mieszkańców Warszawy, którzy dość mają ich obłudy, arogancji i nieróbstwa. Cztery lata kaczego nierządu to w Warszawie czas zmarnowany, teraz trzeba to nadrabiać. Kiedy czytam jak prowincjonalny PiSdaczek wyciera sobie gębę Warszawą to już wiem, że w piętkę gonicie, wy kacze klakiery. Każdy widzi, że w Warszawie sprawy ruszyły do przodu (bilet miejski na PKP, nocne metro, REMONTY ULIC), więc wasze puste oszczerstwa są szczególnie łatwo demaskowane :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 15:12 I zapomniałeś jeszcze o planach miejscowych i decyzjach o warunkach zabudowy. Wreszcie inwestorzy związani z PO i mający zgodę na 7 kondygnacji mogą dzięki HGW budować troszkę wyżej dzięki czemu poprawi się opłacalność ich projektów a i budżet PO ulegnie poprawie :)) Oj dużo się dzieje w Warszawie....szczególnie w korkach :)) Remonty to były za Kaczora jak w ciągu jednego weekendu wymieniano nawierzchnię całej ulicy....a teraz....teraz to są roboty remontopodobne :)) 3 robotników pół roku układa tory w alejach jerozolimskich....całe miasto stoi w korkach...a tacy jak Ty się cieszą i mówią, że to remonty :)) Kłamczuszek z PO :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 15:42 Widzę bura suczko, że w twoich kłamliwych "wypowiedziach" pojawia się coraz więcej nerwowych uśmieszków. Masz pewnie instrukcje, żeby epatować spokojem i rzeczowością, ale wszystko na co cię stać to puste oszczerstwa i głupawe insynuacje. "Ekspresowe" remonty za Kaczyńskiego kwalifikują się do prokuratury. Na przykład remont ulicy Chałubińskiego, kiedy to zapomniano o wymianie rur, a i tak samo położenie nawierzchni nie trwało jednej nocy tylko trzy tygodnie. Skoro nawet taki załgany propagandzista jak ty opiewając "dokonania" Kaczyńskiego w stolicy zamyka się w jednym zdaniu to nędza PiS nie wymaga już dalszego komentarza. Gdyby PiSdactwo coś naprawdę zrobiło, to teraz nie trzeba by było w pośpiechu robić tego za nich. Zapominasz, że Warszawiacy to nie ciemny lud i stojąc w korkach klną kaczora, bo wiedzą, że to jemu te "atrakcje" zawdzięczają. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 15:49 Z szacunkiem chłopie....z szacunkiem. Fakt,iż twoi idole z PO to chamy nie powinien wpływać na twoje wypowiedzi. Owszem - remonty ekipy Kaczyńskiego nie wymagają komentarza bo były przeprowadzane szybko i skutecznie a ich efekty będą widoczne jeszcze długo bo wykonywane były porządnie. Komentarza wymagają remonty marnej jakości i przeprowadzane bez łądu i składu....i z tego powodu zaczęliśmy tu dyskusję o tym co w Warszawie zrobiła PO :) I pamiętaj chłopie! Z jezdniami tak już jest, że zawsze wymagają utrzymania oraz prac konserwacyjnych i naprawczych, więc dobrze żeby HGW przeniosła tych trzech robotników w al.jerozlolimskich na inne ulice bo mimo, iż jeszcze nie było mrozów to na jezdniach pojawiają się pierwsze dziury :) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 16:10 Na chamstwo się z tobą nie ścigam, bo i tak wygrasz w cuglach. Twoje bajania o "skutecznych" remontach za czasów Kaczyńskiego wypadają naprawdę groteskowo kiedy się je skontrastuje z rzeczywistością. Właśnie dlatego PiS przegrał w Warszawie - nachalna propaganda sukcesu nastawiona na robienie ludziom wody z mózgu odstręczała od głosowania na tę partię nawet tych ludzi, którzy wierzyli w dobre intencje lechujarków. Po prostu, w Warszawie metoda "na ciemnego luda" nie działa, więc daruj sobie ten marnej jakości kit o rzekomych dokonaniach PiS - tutaj nikt tego nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 16:19 Racja....w chamskich tekstach brylujesz :) Poczytaj moje to się przekonasz :) I tu trafiłeś w sedno sprawy - PiS wyremontował kilkadziesiąt ulic a nie potrafił tego tak rozreklamować jak PO rozreklamowała remont raptem dwóch ulic :)) Ale PiS nie ma łatwo z PR....Was reklamują wszystkie media w nadziei, że wrócicie i układziki odżyją na nowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 16:39 Masz duże problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem, ale to typowe dla czcicieli PiS. Dam ci jednak drugą szansę i ponownie napiszę, że nie ścigam się z tobą w chamstwie, bo i tak byś wygrał w cuglach. Być może nie jesteś aż taki załgany, bo te nerwowe uśmieszki mogą pokrywać twoje zakłopotanie. Szczególnie źle się musisz czuć pisząc bezczelne kłamstwa o tym, jak niełatwo ma PiS w PR... Chyba nie masz na myśli Polskiego Radia opanowanego przez hordę PiSdackich wazeliniarzy ??? Wspominasz coś o wyremontowaniu przez PiS kilkudziesięciu ulic, ale bez konkretów, więc muszę te twoje reklamowe slogany nieco uściślić. Napisałem już o skandalicznym remoncie ulicy Chałubińskiego, którą po kilku latach trzeba było rozkopać na nowo (to tak a propos jakości PiSdackiej partaniny). Dorzuciłbym do tego jeszcze wlokący się przez trzy miesiące remont 800 metrów Alei Zielenieckiej, ale do liczby "kilkudziesięciu" naprawdę trudno mi będzie dobić. Wiem natomiast o wielu remontach, których nie było, wielu nowych ulicach, które nie powstały i nowych mostach, których nawet nie zaprojektowano. Odpowiedz Link Zgłoś
vonleeb_pl Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 16:36 No, fajne byly te remonty. Najlepszy ten przy wiadukcie na Marynarskiej. Warszawiacy juz wystawili pis rachunek za te super remonty w ostatnich wyborach i teraz tez wystawia. O wynik w Warszawie jestem spokojny. 60% PO - 25% LID - 15% pis. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 16:48 Pewnie Kaczor chciał zostawić zakończenie tego remontu ludziom, którzy go zaczęli.....a tu się okazało, że HGW wygryzła swoich kolesi z PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
mientki2000 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 16:48 no a ja nie jestem z warszawy ale mam takie pytanko za czyich rzadow powstal tunel wzdluz wisly ? :) bo zawsze mnie ciekawilo kto pozowlil zbudowac ten bubel architektoniczny ? i ilekroc tamtedy jade to mnie to pytanie meczy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 17:22 Odpowiedź brzmi - PO zbudowało ten badziew :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 17:39 Gdybyś mieszkał w Warszawie, to byś wiedział, że ten tunel stanowi element układu komunikacyjnego wokół Mostu Świętokrzyskiego, z którego codziennie korzystają dziesiątki tysięcy Warszawiaków. Podobne rozwiązania można spotkać w europejskich metropoliach (np Paryż), o czym zapewne też nie wiesz. W ogóle mało wiesz, ale za to znasz słowo "badziew" co w zasadzie wystarcza ci za całą kompetencję merytoryczną. Na badziewiu znasz się z pewnością, to widać, słychać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 17:30 iedsupo napisał: > Jako rzekomy Warszawiak nie wiesz nawet, jakim laniem dla PiS > skończyły się OSTATNIE wybory w tym mieście? O wyniku wyborow zadecyduje cala Polska, a nie warszawka stanowiaca 4% wyborcow. Do tej pory warszawskie > PiSdactwo nie może wyjść z traumy i tylko biadoli, że > są "prześladowani"... O, tak - są prześladowani - przez mieszkańców > Warszawy, którzy dość mają ich obłudy, arogancji i nieróbstwa. > Cztery lata kaczego nierządu to w Warszawie czas zmarnowany, teraz > trzeba to nadrabiać. Kiedy czytam jak prowincjonalny PiSdaczek > wyciera sobie gębę Warszawą to już wiem, że w piętkę gonicie, wy > kacze klakiery. Każdy widzi, że w Warszawie sprawy ruszyły do przodu > (bilet miejski na PKP, nocne metro, REMONTY ULIC), więc wasze puste > oszczerstwa są szczególnie łatwo demaskowane :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mientki2000 Re: ty jesteś przecież wieśmak nie podszywaj sie 14.09.07, 16:41 www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 www.youtube.com/watch?v=l3NU4jp7Pug na kolana przed kim przed to lazjza kurskim ? :P czekam tylko na rozkaz z torunia " wykpocie wielki dol wejdzcie do niego i sie zakopcie " i co zrobicei tak lizusy torunskiego radiopiernika ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
misznaiq Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 14:51 Jaki program, kogo obchodzi program. Ja zwyczajnie nie chcę się już wstydzić za rządzących. Nie mam nic przeciw walce z korupcją i polityce socjalnej ale mam już dość tych obciachowców z PIS i RM. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko fotyga: naszym największym wrogiem są niemcy! 14.09.07, 14:56 przecież ci ludzie to banda kretynów!! żaden kraj nam tyle euro nie przelewa!! żaden inny kraj nie starał się by nas przyjęto do eu!! a nawet gdyby, to czy to jest dyplomacja? to dyplomacja pijanego w mroku... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: fotyga: naszym największym wrogiem są niemcy! 14.09.07, 14:58 Fotyga ma racje.To Niemcy domagaja sie zwrotu..., zwrotu i jeszcze raz zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: fotyga: naszym największym wrogiem są niemcy! 14.09.07, 15:00 fotyga ma tyle wspólnego z dyplomacją co kij do baseball-a... Odpowiedz Link Zgłoś
misznaiq łże-presentation1 14.09.07, 14:53 www.po.org.pl/index.php/oplatformie/program kłamczuszek ... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: łże-presentation1 14.09.07, 14:56 Zywa prawda.Ale czy o prawde chodzi? Nie .Zyjecie na forum GW jak typowe komuszki.Plujecie na Polske,polskie wladze czujac bezkarnosc.Gwarantuje stalinowiec Michnik.Tylko tyle moze Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: łże-presentation1 14.09.07, 15:02 hehehe widać że boicie ie porównań do gomułki czy stalina, a przecież to o nich wasz prezes pisał swoje pieśni pochwalne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: łże-presentation1 14.09.07, 15:10 Do porownan typu Stalin czy Gomulka pasuje jak ulal Geremek czy Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: łże-presentation1 14.09.07, 17:34 mukroko napisał: > hehehe widać że boicie ie porównań do gomułki czy stalina, a przecież to o nich > wasz prezes pisał swoje pieśni pochwalne ;) W latach swej mlodosci to mazowiecki pisal peany na temat "sloneczka ludzkosci" wissarionowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
vonleeb_pl Re: łże-presentation1 14.09.07, 16:39 Piszemy tez na forum RM. Ale jakos tam naszych postow nie widac. Cenzura? Mowi ci to cos? Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko kaczorki będą śpiewać!! 14.09.07, 14:37 Już niedługo i kaczory będą się tłumaczyć z układu jaki stworzyli w najwyższych kręgach władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Podzielam opinie, choc to gra i o inne grupy 14.09.07, 14:38 wyborcow, nie zas tylko tych, co przez PiSuar "poczuli sie oszukani": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=69025389&a=69031645 Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 17:21 misznaiq napisał: > Wszystko prawda, spoty PO (podobnie jak spoty PIS) są proste, > chamski i nie mają na celu przedstawienia programu partii tylko, > tylko uderzenie przeciwnika grubą pałą. PO chce dotrzeć w ten sposób > do emocji motłochu, który zadecyduje o wyniku wyborów a nie do > wykształciuchów, bo ich już mają po swojej stronie. Njagorszy motloch to wyksztalciuchy: mysla, ze mysla. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Rydzyk pójdzie siedzieć razem z zerem! 14.09.07, 14:34 wspomnicie moje słowa pisiorki. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Moj biedny, naiwny poszeklu! Elektorat PO 14.09.07, 14:27 - w przeciwienstwie do elektoratu PiSuaru - POTRAFI CZYTAC. I moze sie z programem tejze partii zapoznac szczegolowo na jej website: www.platforma.org/index.php/oplatformie/program Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 14:32 poszeklu napisał: > Chwytanie sie wyszydzania i lapanie za slowo, > przeciwnika, to jak na kampanie wyborcza poziom > centralnej Afryki. > Niestety Platforma Obywatelska nie ma nic do > zaoferowania wyborcom!!!!!! Odpowiedź: Tyle, że to, co nam PIS w swoim już częściowo zrealizowanym programie budzi zgrozę! To taki komunizm religijny!! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Brawo Michal: program PiS=komunizm religijny :))) 14.09.07, 14:40 Celnie toto ujales. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 14:55 PiS nie trzeba łapać za słówka... wystarczy za całe zdania, za całe wypowiedzi ! Swoją drogą, znaleźliśmy nie tylko układ, znaleźliśmy i oligarchów... wszyscy są w PiS ! Oligarchowie to prezesi spółek skarbu państwa, z nadania PiS, którzy chcą teraz zostać posłami z list PiS... Układ i oligarchowie są w PiS. PiS walczy ze sobą... ot Paranoja i Schizofrenia... Odpowiedz Link Zgłoś
belzzeboub Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 15:28 Dlaczego PiSaki kłamiecie??? PO ma program www.platforma.org/index.php/oplatformie/program program prezentowany wielokrotnie i rzeczowo na wiecach ostatniej kampanii, w odróżnieniu od PiSu który prezentował i prezentuje tylko populistyczne hasła. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 15:42 > lapanie za slowo, Ale sam przyznasz, ze "Spieprzaj dziadu" to nie jest takie byle jakie slowo. To slowo prezydenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
illogical Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 17:37 funia81 napisała: > > lapanie za slowo, > > Ale sam przyznasz, ze "Spieprzaj dziadu" to nie jest takie byle jakie slowo. To > slowo prezydenckie. "S...syny" rowniez. Autor: bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 18:43 bolek? Nie znam. Pewnie znow cos wykonfabulowales. Odpowiedz Link Zgłoś
mientki2000 Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 16:37 zamknij kopare poszeklu jeszcze troche i wszystkich was zasranych komunistow rozliczymy a zaczniemy od tej lajzy kurskiego www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 www.youtube.com/watch?v=l3NU4jp7Pug ogladaj to sobie codziennie rano jak to ciemny lud wszystko kupi :) mam nadzieje ze twoje posty biora sie stad ze poporstu jestes chory i ci to wybaczam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdobyslaw Re: Pustka, czyli brak programu politycznego PO ! 14.09.07, 19:09 Chwytanie sie wyszydzania i lapanie za slowo, > przeciwnika, to jak na kampanie wyborcza poziom > centralnej Afryki. > Niestety Platforma Obywatelska nie ma nic do > zaoferowania wyborcom!!!!!! W USA takie kampanie to standard. Wytknąć wszystkie słabe punkty przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 PO zamiast inteligentnie to wali w ryj prostacko 14.09.07, 14:16 PO zaskakuje mnie coraz bardziej...podczas gdy PiS uznawany za skrajną partię napiętnuje w swoich spotach realia polskiej rzeczywistości lat poprzednich bez odniesień personalnych....PO wypuszcza spot agresywny, uderzający personalnie....ale przede wszystkim nie mówiącym niczego na temat pomysłów PO na rządzenie naszym Krajem. Jednak Tusk w walce o władze już się zapomniał i myśli, że chamstwem można wszystko. Chyba znowu PiS przytrze panu noska panie Tusk :)) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Po prostacku? I slusznie: cham bez klonicy nie 14.09.07, 14:29 zrozumie;) Przeciez to nie sa bilboardy dla wlasnego elektoratu, ale elektoratu o.Rydzyka. Tfuu...chcialem rzec RYDZYKOWYCH PACYNEK Kaczynskich:) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu PO po prostacku? Coz wymagac, to tylko Wehrmacht. 14.09.07, 19:01 Nie wymagajcie od Wehrmachtu kultury. To prostactwo. Nie nazywajcie Tuske "von" bo to nie jego tytul. Prostak, ktory bija swoja zone nie moze sie nazywac "von". Raczej trzeba do niego mowic "WON"! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Za to Kaczor podparl sie hitlerowka: 14.09.07, 20:08 Nelly Rokite - 100% Niemre - wzial sobie na doradce:))) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Obektywnie rzec biorac musze przyznac ci racje: 14.09.07, 14:34 nie jest to najlepsze, co mozna bylo wymyslic; ktos z reklamiarzy szmal za nic wzial. Ten typ reklamowek moze trafic wylacznie do ludzi o mentalnosci przecietnego wyborcy PiSuaru, moze - i zapewne taki byl cel - przyciagnac czesc wyborcow Samoobrony, a moze i LPR (ktora ma marne szanse zalapania sie do kolejnego Sejmu), ale nie jest to naprawde w stylu typowego wyborcy PO - moze poza najmlodszymi, ktorzy Rydzem i Kaczkami rzygaja. A tak, rzygaja...Zebys ty slyszal oceny tej PiSuarowej menazerii autorstwa moich polskich studentow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Obektywnie rzec biorac musze przyznac ci racj 14.09.07, 17:20 Co do "...oceny tej PISuarowej menażerii autorstwa moich polskich studentów..." muszę się całkowicie zgodzić. Albowiem zauważyłam dziwną prawidłowość. Ta "inteligencja", która "...rzyga Rydzem i Kaczkami..."jak to określiłeś, to jest zwykle przedział uczniów i studentów w wieku 10 do dwadzieścia parę lat, który nie sięga pamięcią dalej jak dwa lata wstecz, który zupełnie nie zna historii współczesnej swojego kraju, i który kompletnie nie wie o co chodzi. Z drugiej strony śmieszy mnie to, że większość z Was utożsamia się z tzw. inteligencją, wierząc w pusty slogan "KTO GŁOSUJE NA PO, TEN JEST INTELIGENT I WYKSZTAŁCIUCH". Jest to o tyle śmieszne, że jak zauważyłam, większość młodych ludzi ma wyjątkowo roszczeniową postawę wobec państwa, i ( O ZGROZO !!!!) - POKRYWAJĄCĄ SIĘ DOKŁADNIE Z PROGRAMEM "SAMOOBRONY"!! Drogie dzieci, kapitalizm polega na tym, że za wszystko trzeba samemu zapłacić, ża naukę i mieszkanie lub dom także. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Mam 50, obywatelstwo brytyjskie i od zawsze 14.09.07, 20:11 z uporem maniaka glosuje na Konserwatystow, a wiec oszczedz sobie swe beznadziejnie glupie "smrodki dydaktyczne" cuchnace PiSuarem, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko kaczki są na tak niskim poziome że należy ich 14.09.07, 14:39 kopnąć. btw pis gnije już od środka, jak aws... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Pustka, czyli brak programu politycznego PO!!!!!!! 14.09.07, 14:16 Chwytanie sie wyszydzania i lapanie za slowo, przeciwnika, to jak na kampanie wyborcza poziom centralnej Afryki. Niestety Platforma Obywatelska nie ma nic do zaoferowania wyborcom!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba <a href="http://www.platforma.org/index.php/oplatformie/pro" targe 14.09.07, 14:36 www.platforma.org/index.php/oplatformie/program Ile razu analfabeti bedziesz o tym mowic? To, ze ty czytac nie potrafisz i gawno w necie potrafisz znalezc wcale nie znaczy, ze wyborcy PO sa rowniez na tak niskim poziomie intelektualnym, jak ty sam. A teraz bujaj sie, misiaczku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan katobolszewia, czyli prorgam PIS 14.09.07, 15:42 wiesz poszczeklu... wbrew Twojemu osadowi, Polacy potrafia myslec i podziekuja Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 ej,dziubdziusie z PO,spójrzcie na najnowszy sondaż 14.09.07, 14:17 fakty.interia.pl/raport/wybory_2007/news/pis-wyraznie-przed-platforma,976951 I co wy na to, dziubdziusie z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Z czym ty do gosci? Palade robi dzis za radiowca! 14.09.07, 14:53 I z tego co wiem, to juz zaden socjolog po jego awansie sie w tejze "grupie badawczej" nie ostal - sami niby polscy i niby prawicowi (bo to religijna bolszewia)ideolodzy:))) Zreszta wszystkie te badania (GW czy kolegow Marcina P.) maja ten sam blad - proba ZA MALA, co sprawia, ze sa forma AGITKI, nie zas jakimkolwiek rezultatem badawczym. A kto jak to (nie podzielam opinii GW o braku talentu badawczego Palade, wrecz przeciwnie!), ale Marcin P. WIE, co to jest SAMOSPRAWDZAJACA SIE PRZEPOWIEDNIA. I ma nosa, stosujac - przy potwornym niedofinansowaniu - dobrze znany w krajach anglosaskich (choc stosowany raczej w badaniach marketingowych) tzw. insight. A tak poza tym, to nawet Palade jako pierwszy by ci powiedzial: nawet w "badaniach" PGB roznica pomiedzy PO i PiS jest niepokojaco mala, to de facto statystyczny blad. Czyli nadal: NA DWOJE BABKA WROZYLA. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Moje wersja spotu PiS 14.09.07, 15:03 "Niedawno temu w Polsce > - Halo? Edgar? Tu Ojciec Tadeusz > - Witam serdecznie Ojca! Mamy ten kontrakt od rządu… tak… tak… > > dwupasmówka do Torunia i lotnisko > - Bardzo się cieszę synu" Dotacja dla uczelni? robi się Ojcze Dyrektorze... Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: brać się za tą gnide rydzyka 14.09.07, 13:16 Jeśli niszczy polski kościół (jak powiedziałeś) to, może nie jest taki zły :) mukroko napisał: > nareszcie ktoś się temu gnojowi do dupy dobierze! złodziej cynik i oszczerca, > który niszczy polski Kościół. Teraz już wiem na kogo głosować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Skrajne przypadki nietolerancji w imie liberalizmu 14.09.07, 14:23 Tacy ludzie jak "mukroko" i wielu im podobnych, atakujacych ojca T, Rydzyka i jego Radioi Maryja, zapewne nigdy ich nie sluchali bo takich rzeczy by nie pisali. Jak czesto sluchasz Radia Maryja? Nigdy? Wiec skad mozesz wiedziec jakie jest. Ciekawe kiedy wytna ten post? mukroko napisał: > nareszcie ktoś się temu gnojowi do dupy dobierze! złodziej cynik i > oszczerca, > który niszczy polski Kościół. Teraz już wiem na kogo głosować!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko gnide rydzyka należy ekskomunikować! 14.09.07, 14:30 > zapewne nigdy ich nie sluchali bo takich rzeczy > by nie pisali. zdarzyło mi się odsłuchać kilka nagrań w internecie, poza tym wiem skąd ma pieniążki na takie życie jakie prowadzi, a co najważniejsze, widzę co robi z własnymi wiernymi i strasznie mi z tego powodu przykro. ale już nie długo... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Skrajne przypadki nietolerancji w imie liberalizmu 14.09.07, 18:55 mukroko napisał: > zdarzyło mi się odsłuchać kilka nagrań w internecie, > poza tym wiem skąd ma pieniążki na takie życie jakie > prowadzi, a co najważniejsze, widzę co robi z > własnymi wiernymi i strasznie mi z tego powodu przykro. > Jesli juz sluchales kilku nagran w internecie, to czemu nie na zywo, wprost ze zrodla? Ciekawe, czy to byly strony Radia Maryja, czy masonskie zmanipulowane. Staraj sie zawsze korzystac z materialow oryginalnych, jesli nie chcesz zeby ktos Cie robil w durnia. Piszesz, ze :"wiem skąd ma pieniążki na takie życie jakie prowadzi,...". A skad niby wiesz jakie zycie prowadzi? Byles w jego pokoju? Zaprosil Cie?, Czy agenci TVN-WSI znow Ci namotali i nakladli do glowy, ze ma wlasne palace nad kazdym oceanem, w Alpach i jezdzi Maybachem. Poziom klamstwa dla analfabetow. A skad ma pieniazki? Chocby ode mnie!!!!! I goowno innym do tego. Niech Ci nie bedzie zal, bo i tak Ci nie posle. Zaloz sobie wlasne radio jak ci zal doope sciska. Zal Ci Odpowiedz Link Zgłoś
mientki2000 Re: Skrajne przypadki nietolerancji w imie libera 14.09.07, 17:00 zaaaammmmknnnniiijjjj teeee koooopaaareeee!!!! i nie bron tej gnidy z torunia, ja nie slucham, ale widze po moich rodzicach ktorzy sluchaja i sie zmienili :) (juz nawet ciezko mi z nimi dyskutowac ) i powiem Ci jedno na stos z tym pseudoklecha!!!! albo za nogi wywiesic za miastem!!! jesli jest kogos kogo szczerze nienawidze to jest to ten czarownik z torunia :) sa jednak plusy do ktorych nalezy zaliczyc rozlam w kosciele katolickim do ktorego niewatpliwie dojdzie jak on jeszcze troche tam pokreci ta torunska galka :) Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 fly8171.. przeczytaj baranie!!! 14.09.07, 12:56 Już od dłuzszego czasu ,PO mówi jakich chce zmian w polityce finansów, obrony i demokracji!.. trzeba słuchac,ćwoku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: fly8171.. przeczytaj baranie!!! 14.09.07, 13:03 To znajdz mi ich program gospodarczy bo na stronie PO go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko a co to jest kłamco? 14.09.07, 13:05 www.platforma.org/index.php/oplatformie/program pokaz mi teraz program rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Najpierw przeczytaj ten program idioto!! 14.09.07, 13:13 Może byś najpierw przeczytał???? Jakie bedą podatki??? Jak PO chce naprawić słuzbę zdrowia???? Jaka będzie polityka zagraniczna?? (tarcza,gazociag północny itp itd...) Stek bzdur typu: chcemy żeby było lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa :))) 14.09.07, 13:16 he he, PiS miał program i co z tego??? Czyżby go realizował? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: :))) 14.09.07, 14:20 Dużo nie dużo....grunt, że skutecznie.....a jakie to ma pozytywne skutki dla polityki i gospodarki. Szkoda, że nie zdajesz sobie z tego sprawy wielbicielu POLiDu Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: :))) 14.09.07, 14:24 Rzeczywiście, masz rację, po rozwiązaniu WSI od razu spadło bezrobocie :D:D:D:D:D, to może teraz rozwiązać CBA? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: :))) 14.09.07, 14:27 Widać, że się nie orientujesz.....CBA zmniejsza bezrobocie, więc rozwiązanie tej instytucji nie będzie racjonalne. Czyżbyś był kolejnym ignorantem z POLiDu ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: :))) 14.09.07, 14:28 No fakt, zapomniałem, że CBA pomaga szukać pracy :D:D ignorancie Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: :))) 14.09.07, 14:31 I znowu nie trafiłeś :) Zmniejsza zatrudnienie dając pracę we własnych szeregach. Logika chłopie!!! Logika!!! Nadal uważasz, że dzięki swojemu głosowi na PO jesteś inteligentny ??? :)) Leniuszki !!!! :)) hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa LOL :))) 14.09.07, 14:33 nie wiem jak można zmniejszać zatrudnienie dając pracę. Porażająca logika. Nadal uważasz, że dzięki swojemu głosowi na PiS jesteś inteligentny ??? :)) lewar121 napisał > I znowu nie trafiłeś :) Zmniejsza zatrudnienie dając pracę we własnych > szeregach. Logika chłopie!!! Logika!!! > Nadal uważasz, że dzięki swojemu głosowi na PO jesteś inteligentny ??? :)) > Leniuszki !!!! :)) > hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: LOL :))) 14.09.07, 14:35 racia....ale wiesz, że pisałem o bezrobociu :)) Dzięki za poprawkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: LOL :))) 14.09.07, 14:42 w sumie, skoro uważasz, że powołanie KOLEJNEJ służby zmniejsza bezrobocie, to dlaczego by nie powołać kilkunastu kolejnych, do tego zdublować stanowiska urzędnicze a sejm mógłby liczyć 5000 posłów? Zaiste, logika PiS ma czysto czerwony charakter lewar121 napisał: > racia....ale wiesz, że pisałem o bezrobociu :)) > Dzięki za poprawkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: LOL :))) 14.09.07, 14:44 Jeśli będzie to parlament bez oszołomów typu Tusk, Schetyna czy Komorowski to ja się zgadzam....wtedy to będą dobrze wydane państwowe pieniądze na ludzi ciężko pracujących a nie leni patentowanych jak wyżej wymienieni. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: LOL :))) 14.09.07, 14:47 Ciężko pracujący są za to w PiS? fakt, ciągłe konferencje są wyczerpujące lewar121 napisał: > Jeśli będzie to parlament bez oszołomów typu Tusk, Schetyna czy Komorowski to j > a > się zgadzam....wtedy to będą dobrze wydane państwowe pieniądze na ludzi ciężko > pracujących a nie leni patentowanych jak wyżej wymienieni. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko ty za to napewno jestes nienormalny ;| 14.09.07, 14:33 więc polecam wizytę u psychiatry :| Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: :))) 14.09.07, 14:34 To ja też chcę do CBA!! I samochód służbowy, najlepiej jakaś bmka terenowa np X5 :D Mogę sie nawet z Tobą dzielić nim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: :))) 14.09.07, 14:36 Wiedziałem, jakie wartości reprezentujesz :)) Żeby mieć taki samochód trzeba uczciwie pracować. Pwodzenia! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: :))) 14.09.07, 14:43 Cóż staram się jak mogę, ale niestety mój samochód wart jest równowartości kwoty jaką wydaje człowiek na przejazdy do pracy autobusami w ciągu roku. ;/ Ale mam już tapetę z tą bmką :D Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Inne zrealizowane punkty programu PiS 14.09.07, 14:31 - powołanie CBA (+ awans w rankingu korupcji) - obniżenie składki rentowej - uwłaszczenie mieszkaniami spółdzieczymi - sądy 24-godzinne Wymieniać dalej? A teraz drogie dzieci pocał... sorry, a teraz drogie dzieci wymieńcie zasługi waszej partii POLiP (PO + Lewica i PD). Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Inne zrealizowane punkty programu PiS 14.09.07, 14:33 Chyba się nie doczekamy :)) Jedynyą zasługą PO jaka przychodzi mi teraz na myśl jest zmiana numeracji autobusów nocnych w Warszawie zrealizowana przez prezydent Hanne Gronkiewicz. Teraz to zupełnie inne miasto od kiedy rządzi PO !!! ;-)) hihihihi Korki, korki i jeszcze raz korki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Inne zrealizowane punkty programu PiS 14.09.07, 14:35 Ładnie. 5 ustaw w dwa lata. Z programu który liczył grubo ponad 100 stron. Co do obniżki składki rentowej: czy rząd znalazł sposób by zmniejszyć wydatki z funduszu rentowego? Bo jeśli za 10 lat się okaże, że składki rentowej co prawda nie ma, ale jest podwyżka VATu na pokrycie niedoboru to się wypchajcie taką reformą :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 14:39 Wymieniam: 1.Stopa bezrobocia spadła do 13,1% , a według sposobu liczenia UE do 9,4% (Eurobarometr) 2.Liczba pracujących wzrosła o 521tys w 2006 3.Inflacja nareszcie trochę poszła w górę (2,2% r/r) co daje szansę na szyki wzrost PKB 4.Złotówka bardzo mocna (1EUR=3,8zł, 1$=2,8zł) 5.Nastąpił gwałtowny wzrost zaufania inwestorów zagranicznych-tych prawdziwych inwestujących w gospodarkę (14,2mld EUR inwestycji przemysłowych w 2006r a inwestycje w I kwartale 2007r wzrosły o 47%.!!!!!!!!!!!!!) 6.Firmy ratingowe : (Fitach Ratings, Moody's) podniosły rating dla Polski. (Moody's 2006-11-08 Moody's Investors Service ustaliła dla Polski rating długoterminowy `A2', Wiadomość z 18-01-2007r : Agencja Fitch Ratings, podniosła rating Polski dla zadłużenia w walucie zagranicznej do "A minus" z "BBB plus" Standard & Poor's podniosła rating do AAA-.) 7.PKB notuje wzrost najwyższy w historii (7,4% r/r) 8.Produkcja przemysłowa wzrosła w styczniu 2007 15,7% r/r 9.Gwałtownie wzrasta produkcja budowlana(60,8% r/r na koniec stycznia 2007) 10.Bardzo szybko rośnie liczba budowanych mieszkań(Warszawa, 23.02.2007 (ISB) - Liczba rozpoczętych mieszkań wyniosła w styczniu tego roku 8.818 i wzrosła o 219,4 proc., podał Główny Urząd Statystyczny (GUS) w piątek. ISB, pr /23.02.2007 15:46) 11.Eksport wzrósł w 2006r o 22,6%, i nadal szybko rośnie 12.Wynagrodzenia Polaków rosną szybko 8,5% przy inflacji 1,4% (Źródło: Gospodarka, 16-01-2007, godz 14.10) 13.Wskaźniki giełdowe biją rekordy (WIG wrzesień2005=31884, dzisiaj 31-05-2007=64610, wzrost o 101,1%) 14.Nastąpił bardzo duży spadek przestępczości (napady i rozboje - 20,7% , kradzieże samochodów -40% w okresie kwiecień 2007-kwiecień 2006, 15.Deficyt budżetowy zmniejszono w 2006r do 25,5mld zł( z 32,5mld). W roku 2007 po raz pierwszy wpływy budżetowe są wyższe od wydatków ( +3mld zł styczeń 2007). Na koniec kwartału mamy nadwyżkę budżetową!!!!!!!!!!!!!! (...) 18.Spadł poziom korupcji i Polska `awansowała' z 70 na 61 miejsce w rankingu Transparency International. 19.Znacznie spadła ilość wypadków i ofiar śmiertelnych spowodowanych przez pijaków [...] 21.Wreszcie zaczynają się z nami liczyć na Zachodzie, a Unia przyjęła nasze veto ze zrozumieniem i Niemcy (sic!) walczą w Moskwie o nasze mięso. Unia próbuje wprowadzić wspólną politykę energetyczną, o czym jeszcze rok temu nie chciała gadać. Będziemy organizować EURO2012. Polska stała się celem pielgrzymek prezydentów i premierów z całego Świata: z Chin, USA, Finlandii, Niemiec, Francji, Holandii, Włoch, Portugalii, Litwy, Armenii, Iraku, Izraela, Łotwy, Gruzji, Azerbejdżanu, .. 22. Rozwijamy stosunki z naszymi naturalnymi sojusznikami: Litwą, Łotwą, Estonią, Azerbejdżanem, Kazachstanem, zawarto dwa newralgiczne porozumienia łączące trwale nasze kraje: zakup Możejek i most energetyczny, a w przyszłym roku wspólna budowa elektrowni jądrowej. 24. Wreszcie realne działania w zakresie dywersyfikacji dostaw gazu (terminal w Świnoujściu, zakup złóż norweskich) i ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 14:41 To jest problem bo mialo byc zle,bardzo zle.A za PiS jest najlepiej.Tego nie WOLNO chwalic.W Trybunie Ludu(czytaj Wyborcza)to zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie zapomnę tych wypowiedzi Donalda POkonanego 14.09.07, 14:47 Cytuję niedosłownie: "Benzyna po 6 zł, dolar po 6 zł, giełda się zawali, bezrobocie wzrośnie". Późniejsza rzeczywistość brutalnie obeszła się z tymi zapowiedziami POkemonów. Kamiński i Bielan powinni odkurzyć te wypowiedzi POkonanych w kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 14:47 A skąd Ty to wszystko wiesz skoro z 4ma literami siedzisz zagranicą? Skoro jest tak dobrze to co tam robisz? Przecież tyle mieszkań powstało, że tylko przebierać. Ludzie kokosy zarabiają, bo gospodarka kwitnie. Wiec tylko tu żyć i nie umierać. A zagranicę wyjeżdżają jak powiedział Kaczyński tylko nieudacznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 14:52 whitenegger napisał: > Przecież tyle mieszkań powstało, że tylko przebierać. Jeszcze nie tyle co trzeba, bo twoi faworyci-złodzieje siedzą w samorządach i trzymają ziemię (nie chcą uchwalać miejscowych planów zagosp.). > Ludzie kokosy zarabiają, Jeszcze nie tyle co na Zachodzie, ale idzie ku dobremu. Z zapaści, w którą nas wpędzili twoi idole i inne czerwone "autorytety" będziemy się wydobywać jeszcze przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 15:00 Pierniczysz. Pracuję w instytucji państwowej a wynagrodzenie dużo niższe niż średnia krajowa. Przez ostatnie 2 lata wzrost wynagrodzenia nie przekroczył 3%, więc gdzie ten Zachód?? Dla mnie idolem i autorytetem jestem ja sam :D a jeśli Ty masz idoli i autorytety wśród ludzi polityki to Ci szczerze współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 15:04 whitenegger napisał: > Pierniczysz. Pracuję w instytucji państwowej a wynagrodzenie dużo niższe niż > średnia krajowa. Przez ostatnie 2 lata wzrost wynagrodzenia nie przekroczył 3%, Może jesteś po prostu cienki (bez urazy). Jesteś widocznie wyjątkiem od statystyki. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 15:13 Nie jestem cienki. Wszyscy tak mają. Co roku słyszę o podwyżkach i nic. Tak samo jest w kilku innych instytucjach z nami współpracującymi. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 15:35 Gdybyś nie był cienki to nie miałbyś czasu w pracy na te komentarze....a Ty od rana tylko pierdzisz w stołek i agitujesz za PO. Mając to na uwadze zarabiasz zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 15:39 Mam urlop to raz a dwa w pracy nie mam netu. Moja praca polega na pracy z ludźmi a nie ściskaniu myszki jak Ty to robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 15:57 aaaaa....czyli trochę dorabiasz na urlopie tą agitacją ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 16:06 Chciałbym mieć z tego jakąś kasę. Lubię po prostu dyskutować i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 16:21 To może razem jakąś firemkę założymy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 16:27 Czemu nie :) Jakby się udało zarobić gdzieś w okolicy średniej krajowej to rzucam moją robotę w cholerę :) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 16:30 To może zaproponujemy nasze usługi promocyjne ugrupowaniom politycznym ? Ty dla PO ja dla PiS....znajdziemy jeszcze kogoś od LiD ;) hihihi ok...koncze gadać. Dobrego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 16:33 :) niezły pomysł. Dzięki i Tobie również dobrego weekendu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mientki2000 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 17:14 piekne cyferki nie no zaje.... ale wiesz co Ci powiem, ktos Cie chyba jak to bylo w spocie pis k....(piii) oszukuje, bo: moj kolega placi za swoja operacje a jest ubezpieczony i powinna byc za darmo ale wiesz co nie ma k... (piii) kasy i placi 2500 ale na szczesci e ma bo pozyczyl, ja place zusu wiecej niz rok temu prowadze dzialalnosc i najbardziej wnerwia mnie jak nikt nic nie robi i przypisuje sobie sukcesy, gowno mnie obchodza te cyfry, ja juz mam dosyc ogladania w tej telewizji tej gnidy ktora mowi czego on to dobrego nie zrobil, a czekaj juz wiem: ministerstwo z widokiem na morze :))))) to byly najlepsze dwa lata dla naszego panstwa (panstwo kaczynscy) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 14:42 Ta wiadomość może zabić wielbicieli POLiDu.....jesteś okrutny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 14:51 1. Jakie ustawy lub rozporządzenia wpłynęły na poprawę sytuacji gospodarczej i w jaki sposób? 2. Jak idą przygotowania do Euro 2012 w stosunku do planów? 3. Niby czemu naturalnymi sojusznikami Polski są Azerbejdżan i Kazachstan a nie np. Czechy, Słowacja czy Węgry? 4. Rozumiem, że wcześniej nikt do Polski nie chciał przyjeżdżać? 5. Co do dywersyfikacji - ile lat zapotrzebowania pokryją te nowe złoża? Dlaczego nadal nie ma połączenia z siecią europejską? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan katobolszewiku, wiesz co to propaganda sukcesu? 14.09.07, 14:51 bo niektorzy wiedza i nie chca wracac do tamtego etapu. pis jak widze cierpi na jakis resentyment. a Twoje 'plusy' tego rzadu podsumuje tak: "700 km autostrad w 2006 to zasluga pis, 7 km autostrad w 2007 to przez sld." zapewne nie widzisz tutaj zadnych sprzecznosci, prawda katobolszewiku? ponadto chwalenie sie ogolnoswiatowym wzrostem gospodarczym, to cos do czego pieknie pasuje parafraza faszyzujacego konia romka : to tak jak chwalic sie tym, ze za jego kadencji papiezem zostal BXVI. brawo pis! poziom umyslowego dna osiagniety! wszystkie Twoje 'punkty' przeznaczone sa jak widze dla ciemnego ludu. ehh.... katobolszewia.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: No dobrze, POstKomuszku 14.09.07, 18:48 niestaly_czytelnik napisał: > Wymieniam: > > 1.Stopa bezrobocia spadła do 13,1% , a według sposobu liczenia UE do > 9,4% > (Eurobarometr) Uzasadnij w jaki sposob PiS tego dokonalo...;DDD > 2.Liczba pracujących wzrosła o 521tys w 2006 Uzasadnij ;DDD > 3.Inflacja nareszcie trochę poszła w górę (2,2% r/r) co daje szansę na szyki > wzrost PKB To jest akurat powod do zmartwien, bo jak nibyto ma miec dobry wplyw na wzrostPKB ? ale trzaba przyznac, ze jest to zasluga PiS...:DDD > 4.Złotówka bardzo mocna (1EUR=3,8zł, 1$=2,8zł) Dopiero pisales o rosnacej inflacji, wydaje sie, ze glupi chyba jestes..:DDD > 5.Nastąpił gwałtowny wzrost zaufania inwestorów zagranicznych-tych > prawdziwych > inwestujących w gospodarkę (14,2mld EUR inwestycji przemysłowych w > 2006r a > inwestycje w I kwartale 2007r wzrosły o 47%.!!!!!!!!!!!!!) Wzrost inwestycji mozemy glownie zawdzieczac naszej obecnosci na rynkach UE, czego PiS byl przeciwnikiem...:DDD > 6.Firmy ratingowe : (Fitach Ratings, Moody's) podniosły rating dla > Polski. > (Moody's 2006-11-08 Moody's Investors Service ustaliła dla Polski > rating > długoterminowy `A2', > Wiadomość z 18-01-2007r : Agencja Fitch Ratings, podniosła rating > Polski dla > zadłużenia w walucie zagranicznej do "A minus" z "BBB plus" Standard > & Poor's > podniosła rating do AAA-.) Jaka jest tego zasluga PiS...? > 7.PKB notuje wzrost najwyższy w historii (7,4% r/r) Wytlumacz jeszcze dlaczego tak jest, i jaki to ma zwiazek z PiS...? :DDD > 8.Produkcja przemysłowa wzrosła w styczniu 2007 15,7% r/r Dlaczego, co PiS zrobilo, zebyta produkcja wzrosla ? :DDD > 9.Gwałtownie wzrasta produkcja budowlana(60,8% r/r na koniec > stycznia 2007) Raz jeszcze, co zrobilo PiS w tym kierynku, tylko konkretnie...;DDD > 10.Bardzo szybko rośnie liczba budowanych mieszkań(Warszawa, > 23.02.2007 (ISB) - W Warszawie dlatego, ze prezydentem nie jest juz lech kaczynski ktory budowy blokowal, a co do resztykraju to podaj przyczyny i co z tym ma wspolnego PiS...:DDD > Liczba rozpoczętych mieszkań wyniosła w styczniu tego roku 8.818 i > wzrosła o > 219,4 proc., podał Główny Urząd Statystyczny (GUS) w piątek. ISB, > pr /23.02.2007 > 15:46) Jak PiS tego dokonalo ? :DDD > 11.Eksport wzrósł w 2006r o 22,6%, i nadal szybko rośnie Rozumiem, ze to PiS eksportowalo towary na obce rynki, bo innej ich reki wtym nie widac...:DDD > 12.Wynagrodzenia Polaków rosną szybko 8,5% przy inflacji 1,4% > (Źródło: > Gospodarka, 16-01-2007, godz 14.10) Co z tym ma wspolnego PiS ? :D > 13.Wskaźniki giełdowe biją rekordy (WIG wrzesień2005=31884, dzisiaj > 31-05-2007=64610, wzrost o 101,1%) Dlaczego, wytlumacz ? > 14.Nastąpił bardzo duży spadek przestępczości (napady i rozboje - > 20,7% , > kradzieże samochodów -40% w okresie kwiecień 2007-kwiecień 2006, Natomiast drastycznie wzrosla przestepczosc w krajach UE gddzie po 2004 roku bandyci wyjechali, w takiej Anglii to nawet Polacy stali sie najwiekszymi przestapcami wsrod innych nacji...:( > 15.Deficyt budżetowy zmniejszono w 2006r do 25,5mld zł( z 32,5mld). To prawda, ale jest to kosztem przejadanych pieniedzy z obecnego wzrostu PKB, ktorego PiS nie jest autorem, w przyszlych latach to odbije sie gospodarce sporym kacem...:( > W roku 2007 po raz pierwszy wpływy budżetowe są wyższe od wydatków ( > +3mld zł > styczeń 2007). Na koniec kwartału mamy nadwyżkę > budżetową!!!!!!!!!!!!!! > (...) Dalej mi sie juz nie chce tego ciagnac, przypisujesz PiS nie swoje zaslugi, manipulujesz i klamiesz, odpowiedzdokladnie na zadane ci pytania to moze wyjdziez z tego z twarza, jak na razie masz ryjek PiSiej klamliwej burej suki...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Inne zrealizowane punkty programu PiS 14.09.07, 14:36 niestaly_czytelnik napisał: > - uwłaszczenie mieszkaniami spółdzieczymi czyli jak dokopać tym, co wykupili mieszkania kilka lat temu. Ale skoro wykupili, znaczy się, ze mieli kasę - znaczy się byli bogaci, a jak wiadomo uczciwą pracą nie można się dorobić > - sądy 24-godzinne nie sprawdzają się. poczytaj > Wymieniać dalej? Tak > A teraz drogie dzieci pocał... sorry, a teraz drogie dzieci > wymieńcie zasługi waszej partii POLiP (PO + Lewica i PD). Czekam. > Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Inne zrealizowane punkty programu PiS 14.09.07, 14:38 Zapomniałeś dopisać : stworzenie układu (Kaczmarek), skazani prawomocnymi wyrokami w rządzie (Lepper) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Błędów nie popełnia ten, kto nic nie robi 14.09.07, 14:43 A dokooptowanie Leppera i Giertych ma ze wszechmiar pozytywne skutki w postaci uchwalenia również ich głosami wielu ustrojowych ustaw, jak np. ta o powołaniu CBA (odpowiedniki tej instytucji istnieją w wielu krajach zachodu). Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Błędów nie popełnia ten, kto nic nie robi 14.09.07, 14:54 Jeszcze kilka takich instytucji jak CBA i Policja już nic nie będzie miała do robienia. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik A wiesz, ile różnych policji jest w USA? 14.09.07, 15:00 Co najmniej kilkanaście - m.in. policja lekowa. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: A wiesz, ile różnych policji jest w USA? 14.09.07, 15:17 A tu jest Polska i jest nas za mało, że by to wszystko obsadzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba On manipuluje, a poza tym pitoli jak 14.09.07, 15:58 niezdrowy tylek. W USA - po pierwsze - jest POLICJA STANOWA, a wiec tych policji musi byc przynajmnie 50:))) Oraz FBI. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: On manipuluje, a poza tym pitoli jak 14.09.07, 16:24 A ja chętnie bym się dowiedział jak się nazywa CBA w stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Od czasow Elita Nessa i Al Capone'a to stara FBI; 14.09.07, 16:29 - scislej za Nessa FBI zwala sie inaczej - nazwe te uzyskala w 1935 roku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Od czasow Elita Nessa i Al Capone'a to stara 14.09.07, 16:33 Nie - FBI to odpowiednik CBŚ. Organizacja policyjna mająca na celu ściganie najpoważniejszych przestępstw. Mi chodziło o policję stricte antykorupcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Poza FBI - komisje senatu przy sferach 14.09.07, 20:14 rzodowo-parlamentarnych. Przy jakis malych korupcjach - policja i policja w policji (jesli mowa o skorumpowaniu policjanta); o zadnych innych policjach od korupcji nie slyszalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba W UK i w Polsce "policja lekowa" 14.09.07, 15:56 nazywa sie Komisja d.s. Lekow - nie w nazwach problem, ale w UPRAWNIENIACH:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: W UK i w Polsce "policja lekowa" 14.09.07, 16:27 Ale Polska jest chyba jedynym krajem, gdzie powołuje się urzędników do walki z korupcją wśród urzędników :) Już pomijam takie drobiazgi, że kompetencje CBA nachodzą na kompetencje Policji, CBŚ i NIK. Że o pomniejszych służbach i agencjach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba CBA to policja polityczna, odpowiednik Gestapo:) 14.09.07, 16:30 Wyzej ci pisze, ze jej role w USA pelni jesli nie policja stanowa, to FBI; w UK - policja, w Irlandii - Garda etc. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: CBA to policja polityczna, odpowiednik Gestap 14.09.07, 16:35 Ależ ja WIEM jak to wygląda za granicą Polski. Po prostu padł argument, że powołano CBA, którego odpowiedniki można znaleźć w innych krajach. Po prostu drążę temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Alez ja WIEM, ze ty wiesz:) 14.09.07, 20:15 Po prostu drazac temat dajesz mi okazje, by sie nad PiSiorkami troche popastwic. Sorki, jesli wyszlo inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Inne zrealizowane punkty programu PiS 14.09.07, 15:45 > Wymieniać dalej? Chetnie poslucham. Bo to, co do tej pory podales, to takie raczej watpliwe dokonania. A poza tym? Zero pomyslu na sluzbe zdrowia, zenujaca polityka zagraniczna, lizanie tylka USA > wymieńcie zasługi waszej partii POLiP (PO + Lewica i PD). Czekam. Czekaj sobie. Przypomne, ze POLiP nie rzadzil. Trudno, zeby mial osiagniecia, jesli nawet maly prezio zapowiedzial, ze bedzie wetowal ich ustawy (gdyby udalo sie cos przepchnac w Sejmie). A PiS mial pelnie wladzy (obie izby i prezio) i co? I kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik POLiP już rządził (etapami) 17 lat 14.09.07, 16:43 mianowicie do 1993 rządziła UW (czyli ostatnie P z "Polipa"), potem było SLD (czyli L z "Polipa"), następnie AWS+UW (czyli pierwsze i ostatnie P z Polipa), potem oczywiście Millerobelka - czyli znów literka "L". Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: POLiP już rządził (etapami) 17 lat 14.09.07, 17:39 Czekaj czekaj - to L. Kaczyński też jest w "polipie"? Był przecież ministrem sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: POLiP już rządził (etapami) 17 lat 14.09.07, 18:45 Skoro POLiP rzadzil 17 lat, to osiagniecia sa: - wolne wybory - NATO - UE - wolny rynek - gielda - okielznanie inflacji - mocna zlotowka - inwestycje zagraniczne Nadal chcesz ich porownywac z PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Inne zrealizowane punkty programu PiS 14.09.07, 18:29 niestaly_czytelnik napisał: > - powołanie CBA (+ awans w rankingu korupcji) > - obniżenie składki rentowej > - uwłaszczenie mieszkaniami spółdzieczymi > - sądy 24-godzinne > > Wymieniać dalej? Wymieniaj dalej, bo jezeli to sa jedyne efekty pracy PiS, to przez 2 lata wyglada to baaardzo blado, wynika z tego, ze PiS to lenie, nieroby, obiboki, oszusci, zlodzieje, itd. itd...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: :))) 14.09.07, 17:54 lewar121 napisał: > Dużo nie dużo....grunt, że skutecznie.....a jakie to ma pozytywne skutki dla > polityki i gospodarki. Szkoda, że nie zdajesz sobie z tego sprawy wielbicielu P > OLiDu No powiedz cos o tych pozytywnych skutkach glupcze z PiSdolnietym mozdzkiem, ujawnienie calego wywiadu wojskowego wrogim krajom i organizacjom terrorystycznym, podczas wojen w ktorych Polska obecnie bierze udzial, to jedyne skutki tego posuniecia, dla gospodarki nie ma to zupelnie zadnego skutku, wiec nie rob z siebie glupszego ciecia niz juz jestes...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: :))) 14.09.07, 13:27 niesamowite osiągniecie jak na 2 lata. nie wspominając o fatalnych w skutkach efektach braku ochrony polskich żołnieży w Afganistanie fly8171 napisał: > Rozwiązanie WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: :))) 14.09.07, 13:32 Zapominasz dodać np. 2 nowe ministerstwa - stworzone koalicjantom, becikowe o Giertychu w edukacji nie wspomnę :) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Następny ignorant z PO 14.09.07, 14:22 Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu to pewnie byś zauważył, że becikowe w obecnym kształcie przeszło głównie dzięki głosom PO, które miało nadzieje w ten sposób popsuć budżet aktualnie rządzącym. Czy wszyscy ślepi wielbiciele POLiDu są ignorantami i leniami ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Następny ignorant z PO 14.09.07, 14:27 Tak?? To czemu Kur(w)ski sobie i PiSowi to wszystko przypisywał?? Przejrzyj relacje z obrad sejmu jak nie wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Następny ignorant z PO 14.09.07, 14:29 Człowiek dobrze wychowany nie odpowiada pytaniem na pytanie....ale przecież po POLiDzie nie można się spodziewać dobrego wychowania :) Leniuszki !!!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Następny ignorant z PO 14.09.07, 14:32 Nazywając kogoś leniem i ignorantem również nie wykazujesz sie kulturą. Mógłbyś za to bardziej merytorycznych odpowiedzi udzielać. Więc jeszcze raz. Kurski na posiedzeniu sejmu sam sobie i PiSowi przypisał te wszystkie zasługi o których piszesz. a teraz pytanie: jak to się ma do Twojej wypowiedzi, że to sprawka PO?? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik A więc z becikowym było tak: 14.09.07, 14:59 Giertych forsował rozrzutną ustawę, która miała dotyczyć każdego - milionera i biedaka. I PO poparła ją na złość rządzącym. Natomiast PiS miał projekt ustawy mającej objąć tych biedniejszych. Czyli poseł Kurski miał rację w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: A więc z becikowym było tak: 14.09.07, 15:10 Przeczysz sam sobie. Kurski powiedział, że to zasługa PiS, Ty piszesz, ze kurski miał rację, ale wcześniej piszesz, że to LPR i PO. Bezsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Jedno jest pewne...........: 14.09.07, 15:13 Becikowe to nie zasluga PO czy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ....Jedno jest pewne...........: 14.09.07, 15:58 A ten swoje :) Co za goście...nic do nich nie dociera....nawet fakty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: ....Jedno jest pewne...........: 19.09.07, 09:36 Rany! Teraz powinieneś dodać, że Giertycha z Leperem w objęcia Kaczyńskiego Tusk z Olejniczakiem pchnęli! Pomyśl przez moment a nie ślepo piszesz co Twój Idol mówi Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Kurski mówił o samym fakcie wprowadzenia zasiłku 14.09.07, 15:55 porodowego - PiS tego również chciał i tak się stało. A że w innej formie? Rzucasz się o nic jak karp w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
mientki2000 Re: Następny ignorant z PO 14.09.07, 17:21 to ja ci podpowiem www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 www.youtube.com/watch?v=l3NU4jp7Pug Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: Następny ignorant z 19.09.07, 09:39 Rozczaruję Cię, nie jestem idolem PO :) raczej nie mogę znieść zakłamania całej tej bandy przy władzy, która się teraz gryzie jak kundle o kość: PiS,LPR,Samobrona Odpowiedz Link Zgłoś
linfan a jak rozwiazanie WSI pomoglo obytelom naszego... 14.09.07, 14:42 fly8171 napisał: > Rozwiązanie WSI. ... kraju? co istotnie rozwiazalo? w jaki sposob sprawilo, ze mi, moim sasiadom, rodzinie zyje sie lepiej? ile osob poszlo do wiezienia po rozwiazaniu wsi? ile spraw sie toczy przed sadem? pytania zadaje juz po raz ktorys. potrafisz na nie odpowiedziec? a moze Ty sie macierewicz nazywasz i unikasz badan psychiatrycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: :))) 14.09.07, 17:51 fly8171 napisał: > Rozwiązanie WSI. Miales podac zaslugi PiS a nie kompromitacje, rozwiazanie WSI bylo jedna z najwiekszych kompromitacji tego rzadu na arenie Polski jak i calego swiata gluptasku...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Najpierw przeczytaj ten program idioto!! 14.09.07, 13:24 fly8171 napisał: > Może byś najpierw przeczytał???? Jakie bedą podatki??? Jak PO chce > naprawić słuzbę zdrowia???? Jaka będzie polityka zagraniczna?? > (tarcza,gazociag północny itp itd...) Stek bzdur typu: chcemy żeby > było lepiej... a co, mają napisac ze zbudują 3 mln mieszkań ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Najpierw przeczytaj ten program idioto!! 14.09.07, 13:25 Podatki mogli by określić!!!!!! Co zrobią z Lasami Państwowymi???? itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Może głos w wyborach też za ciebie oddać? 14.09.07, 14:47 Powołujesz się na coś czego nie czytałeś. Znajdz sobie program PIS. Trochę wysiłku umysłowego ci nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba FLY! Ty to serio? Z tym "zarzutem" programu 14.09.07, 15:24 gospodarczego? A czegos, BOLSZEWIKU, oczekiwal? PLANU PIECIELOTNIEGO? Niestety widze, ze Polacy skazani sa na pokolenia cale na pozostawanie w Unijnym peletonie (przypominam, ze Irlandii wystarczylo raptem 10 lat, by z najbiedniejszego panstwa Unii stac sie panstwem najbogatszym wraz z Luksemburgiem), skoro nawet tzw. prawica JAWNIE PO BOLSZEWICKU MYSLI. W normalnych panstwach zadaniem panstwa jest NIEPRZASZKADZENIE gospodarce; regulacje panstwowe dotycza wylacznie sfery wydatkow publicznych i instrumentow podatkowych a te ostatnie sluza - poza napelnianiem budzetu - do korekty obiektywnie zachodzacych (np. z powodu sytuacji miedzynarodowej) niekorzystnych zmian gospodarczych, a wiec nie mozna ich z gory sztywno okreslic, musza byc otwarte i elastyczne. To co daje PO w swoim programie: www.platforma.org/_files_/dokumenty/program/program_po_1216116511.pdf Od strony 33 w gore - to program gospodarczy na poziomie takich konkretow, jakich nie znalazbys nawet w programie wyborczym Malgoski Thatcher, nawet w niezlych programach Labour czasow Blaira-Browna (te mozesz porownac w PO, bo sa w Internecie) czy aktualnym programem Konserwatystow Camerona (takze partyjny website). A wiec zamiast BREDZIC i przylepiac etykietki sprobuj porownac jasnosc i konkretnosc programow PO i ktorejkolwiek z wymienionych wyzej partii brytyjskich. Zreszta mozesz wybrac sobie dowolna partie w EU i do programu PO przylozyc: nie wypadnie najgorzej, spokojna glowa! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: FLY! Ty to serio? Z tym "zarzutem" programu 14.09.07, 15:33 To teraz odpowiedz na pytanie. Czy PO nadal popiera 3x15? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A czy to wazne? Przeciez dla nie-bolszewika jest 14.09.07, 15:54 jasne, ze: 1) jesli podatki byc musza, to musza byc elastyczne i zmienne, nawet CO ROKU (jak w UK - oczywiscie, gdy trzeba) - w zaleznosci od globalnej sytuacji gospodarczej i sytuacji priorytetowych w skali kraju (a priorytetem w skali Polski nie jest napewno jej chrystianizacja i pakowanie kupy szmalu w swiatynie, kler i Radyjo, co robi PiS) 2) ze powinny byc jak najnizsze 3) ze wydatki i wplywy do budzetu panstwa na sfere wydatkow publicznych musza sie przynajmniej wyrownywac 4) ze Skarb Panstwa ma mozliwosci ZARABIANIA, a wiec ze rownowage budzetowa mozna uzyskiwac nie tylko poprzez zwiekszanie podatkow 5) ze jest to zalezne od struktury administracyjnej kraju, bo czasc aktualnych wydatkow budzetu moze byc przejeta przez budzety gminne w przyszlosci (nb. gminy TEZ maja mozliwosc ZAROBKOWE). PO ma pomysly na zwiekszenie roli samorzadow lokalnych, a to oznacza nie tylko prawa, ale i obowiazki, min. zwiekszenie wydatkow publicznych na poziomie gmin. Min. z tego powodu - przed owa reforma samorzadowa - NIE DA sie dokladnie policzyc, ile wplywow z podatkow bedzie niezbedne do pokrycia wydatkow na cele publiczne z budzetu panstwa. PO nie rzadzi i owej reformy administracji lokalnej nie jest w stanie przeprowadzic, prawdopodobnie tez - jako partia opozycyjna - nie posiada wszystkich danych dotyczacych gospodarawania srodkami publicznymi przez PiS, a wiec dawanie tu jakichkolwiek konkretnych cyfr byloby przedwczesne. Jedyne co moglaby odpowiedzialnie powiedziec swoim wyborcom, to ze podatki nie powinny byc wyzsze niz owe obiecane 2 lata temu 15%, jesli dalej obstaja przy liniowce. Inna rzecz, ze ja osobiscie - bardzo przywiazany do systemu brytyjskiego (a nawet irlandzkiego) - NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM PODATKOW LINIOWYCH. Poza podatkiem korporacyjnym, czyli od firm, ale to juz Polska ma, choc na stosunkowo wysokim poziomie (chyba jak i UK - 19%, gdy Irlandia miala bodajze 12,5%) Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: FLY! Ty to serio? Z tym "zarzutem" programu 14.09.07, 15:36 Poza tym czyż zarzut o nierobienie nic w gospodarce nie jest przypisywany PIS?????? Czy takie opinie wygłaszają bolszewicy z PO???? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A moze ja obiecywalem 3 mln mieszkan? 14.09.07, 15:40 I iles tam km autostrad? - by na tych przykladach poprzestac. To jest rozliczanie PiS z jego wlasnych obietnic wyborczych, skladanych spoleczenstwu 2 lata temu. A moze mialem wowczas halucynacje? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: A moze ja obiecywalem 3 mln mieszkan? 14.09.07, 15:43 Na ile lat obliczony jest program mieszkaniowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A jaki procent czasu z tego programu JUZ 14.09.07, 15:55 uplynal? CO pod kontem tego realizacji tego programu przez 2 lata zrobiono? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: A jaki procent czasu z tego programu JUZ 14.09.07, 15:56 Program niestety dopiero startuje. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: A jaki procent czasu z tego programu JUZ 14.09.07, 16:15 No to lećmy dalej. Autostrady? Tanie państwo? Obniżka podatków? Obniżenie kosztów pracy (tylko nie pisz o składce rentowej, bo od nowego roku rośnie składka zdrowotna - taka mała, miła podpucha ze strony rządu)? ODNOWA MORALNA (o twarzy Leppera) Jedyne w czym ten rząd jest dobry to organizacja konferencji prasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Moje gratulacje. 14.09.07, 13:27 Jeżeli tych kilka zdań w morzu ogólników nazywasz programem gospodarczym, to zycze duzo zdrowia. Prawda jest coraz brutalniejsza. PO juz dawno przestala mowic o realnym programie dzialania po ewentualnym zwyciestwie wyborczym. Cala para idzie w kampanie negatywna i "...bo na nic wiecej nie starczylo czasu". Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Moje gratulacje. 14.09.07, 16:38 Ja raczej obstawiam, że NIE CHCĄ przedstawić swojego programu, bo PiS momentalnie by go skontrował "pustą lodówką" - jak ostatnim razem. "Ciemny lud" (cytat z J.Kurskiego) uwierzyłby ponownie Populistom i Socjalistom. Odpowiedz Link Zgłoś
mkot2005 Jak łże polski premier 14.09.07, 13:27 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzyw Polsce uczestniczyć nie będziemy 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.* Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilozzo Re: Jak łże polski premier 14.09.07, 13:52 Problem w tym, żeby w ogóle ludzie poszli na wybory, bo mohery po mszy w niedziele pojdą napewno i może się okazać, że potencjalni zwolennicy PO znowu oleją sprawe, tak jak ostatnio. Wielu sudentom tyłków się nie chciało ruszyć na wybory, ani załatwić kwitków na głosowanie w innym miejscu, jeśli np. studiowali w innym miescie, albo na wakacjech byli. A mohery pomaszerowały lolajnie wszystkie do wyborów. Ot fenomen wygranej PiSokomuny. PO powinna skupić się na kampanii podnoszącej frekwencję, bo Ci co nie poszli głosować to ich potencjalny elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Rokita startuje czy nie z PO?kłamstwa na bilbordac 14.09.07, 13:57 juz na początku falstart, niedołęstwo PO jest już przysłowiowe Odpowiedz Link Zgłoś
prezentejszyn1 Re: fly8171.. przeczytaj baranie!!! 14.09.07, 13:14 bez przesady z tymi nickami bo sie zanadto pomiesza :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: fly8171.. przeczytaj baranie!!! 14.09.07, 14:15 Jeśli się swoją odpowiedź , rozpoczyna od " ...przeczytaj baranie " , a kończy " ...trzeba słuchać, ćwoku " - to już nie trzeba informować że jest się z P.I.S.-uarów . Reszty komentować już nie trzeba - sama się przedstawia . Odpowiedz Link Zgłoś
autor_autor Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:45 a kogo obchodzi w tym kraju program? Chyba nie PiS z jej "układami", "liberałami", "łże-elitami", "wykształciuachami", "kamaszami", "ścierwojadami", "burymi sukami", "oligarchami", "dziadami", "czarownicami", "dziadkami w Wermahcie", "aferą billboardową", "uczciwym Kaczmarkiem i Zbigniewem 'nic-nie-wiedziałem-o-Blidzie' Ziobro"?? Raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
peckham Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 14:34 czy poza atakami antyPlatformowymi niePrawo i nieSprawiedlwosc ma jeszce jakiej opcje w kampanii wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 15:41 > Czy paza anty PIS mają jeszcze jakiś program??? Po co program? PiS w okresie 2005-2007 udowodnil, ze program ma sie nijak do wygrywania wyborow i rzadzenia. PO nareszcie to zrozumiala. Trzeba walic w przeciwnikow politycznych (a akurat PiS jest wdziecznym obiektem atakow, bo napsul w kraju tyle, ze to glowa mala), bo najwyrazniej tylko w ten sposob mozna w tym chorym kraju zdobyc wladze. Poza tym gdybys troche bardziej uwazal, a nie zaczytywal sie tylko rezmowymi pseudogazetkami i slinil na widok dowolnego programu w TVPiS, moglbys miec calkiem niezle pojecie o programie PO. Ale to trzeba chciec... Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk 14.09.07, 15:57 To bardzo ładnie ze strony Platformy, że promuje ojca Rydzyka. Ale on nie startuje w wyborach i chyba nie stara się o żaden mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
areo12 Ciemność, widze ciemność... Taniość, widżę taniość 14.09.07, 18:44 PO=Żenada. Lepiej glosować na PIS,LID,UPR etc.,bo Ci z PO to miernoty... Odpowiedz Link Zgłoś
mic_kad W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, pielęg... 14.09.07, 12:51 A hasło wyborców - "olejmy wszystkich pseudo polityków" Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 12:59 A podobno PO miało łączyć i nie stosować w kampanii agresji i oszczerstw. hmmm... Czy jatka z wnętrznościami w tle która wydaje się być obrazem przedwyborczym ma nam przedstawić programy poszczególnych partii ? To zaczyna już męczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko rydzyka jako kał 14.09.07, 13:00 kaczory które się nim upajają! tak powinny wyglądać spoty PO bo taka jest prawda!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:32 Taka taktyka. Łączenie i ugodowość przestraszy wyborców centroprawicowych koalicją z LiDem, a centrolewicowych koalicją z PiSem. Szansa PO to ukazanie się jako główna (a najlepiej jedyna) alternatywa dla PiSu. A to wymaga konfrontacji z tym co robią Kaczyńscy i spółka. Też mi się nie podoba kampania pt. "kto mocniej da w ryja", ale jak widać to w Polsce działa. A że kampania ma być skuteczna... Poza tym skoro głównym celem skrócenia kadencji było rozliczenie rządów PiSu. A jeśli chce się je rozliczać... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Kaczyńskich trafi szlag !!! Szambo- 14.09.07, 14:28 Nie wiesz czy to jest możliwe PRZED wyborami ? Gdyby robiono zrzutkę na ten szlag - to się dołożę . Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Wystarczy, ze PIS reaktywuje "Wunderwaffe" pod 14.09.07, 12:54 tytulem Pluszak i juz PO sie pozegna ze zwyciestwem w wyborach.:))) Z Pluszakiem Bronislawy i Donaldy nie maja zadnych szans.Zbyt ostry i inteligentny przeciwnik dla nich:)) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 kiepściutki i cienkie będą te sPOty-nic nowego 14.09.07, 12:55 Jeśli te spoty PO maja tak wyglądać, jak je GW opisuje, to ja już nigdy na tych cieniasów nie zagłosuję - zero inwencji w tych "pseudointeligentach" - ani polotu, ani wigoru, ani samodzielnej myśli - tylko frustraczy jad. O, nie, dzięki za PO u sterów! Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 Re: kiepściutki i cienkie będą te sPOty-nic noweg 14.09.07, 13:33 przeglądając twoje wypowiedzi w tym temacie, mam wrażenie, że nigdy na PO nie głosowałeś. Twoja wypowiedź ma stwarzać wrażenie, że nagle zawiodłeś się na swoim dotychczasowym faworycie. Takie działanie to zwykła, prymitywna próba manipulacji. Wyraźnie widać skąd czerpiesz wzorce. Przecież nasz kochany Premier, też usiłował robić wrażenie, że jest otwarty na współpracę z Platformą, a brak koalicji miał być wyłączną winą PO. Po losie ostatecznych koalicjantów PIS (SO, LPR) widać, że to jednak PO miała wtedy rację. A może po prostu miała instynkt samozachowawczy i nie uwierzyła w banialuki wypowiadane przez Wielkiego Stratega. Dzięki temu może dzisiaj powiedzieć: BYLIBYŚMY TAM, GDZIE ONI... Odpowiedz Link Zgłoś
marcepan001 W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, pielęg.. 14.09.07, 12:55 I o to chodzi, niech PO tepi tych szkodnikow! PiS to jest stonka ziemniaczana ktora niszczy Polsce. Z takimi patafianami nie ma taryfy ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 12:57 Ciekawi mnie czy PO po wyborach spiknie się z Pisdekami. Jeśli tak to skonczy jak So i LPR Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:35 Tego się właśnie obawiam. seydlitz napisała: > Ciekawi mnie czy PO po wyborach spiknie się z Pisdekami. Jeśli tak to skonczy > jak So i LPR Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 12:59 Nareszcie jakies reklamy PO z jajami. Na pohybel PiSowi i innym zacofancom. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg A gdzie Piskorski?Gdzie Katarsinska?Gdzie szef PO 14.09.07, 13:21 z Wroclawia Marek Ignor, ktory zaatakowal z pijanym kolesiem policjantow? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A gdzie Piskorski?Gdzie Katarsinska?Gdzie sze 14.09.07, 13:35 Pojawią się. Jak PiS pokaże w reklamówkach pijanego posła Ryszarda Kaczyńskiego, pochwali się osiągnięciami ministra Kaczmarka, ministra Lipca, negocjacjami z posłanką Beger i wyemituje w radiu nagranie z imprezy ku czci awansu Przemka Gosiewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
qtastuska Re: ale co... uda? Przegrać? To na pewno im się u 14.09.07, 12:58 czego im z całego serca ..... PO to pajace jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: ale co... uda? Przegrać? To na pewno im się u 14.09.07, 13:01 żałosny jesteś panie argument. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Za odwoloanie sie do Boga wykluczenie z PO 14.09.07, 13:04 masz gwarantowane.:D Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Spoty PO, to prawda o Szambo-PIS !!!! 14.09.07, 13:01 łajdactwo kaczynskich wykazane ! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Re: onanista1000, ile ci PiS placi 14.09.07, 13:03 jemu płaci Rydzyk,Wielgus,Paetz... on im daje... Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Re: zero inwencji w tej PO, zero!Jadem pluć każdy 14.09.07, 13:02 od kaczorów mógłby sie tego uczyć sam osama binladen. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 trafiony-zatopiony, pierocik6/prezertation1,hehehe 14.09.07, 13:01 kaftanik mam dla ciebie, smoczku Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Platforma wygra!!!!! 14.09.07, 13:01 Wierzę w to!!!!! mam nadzieję, że cały ten PIS wyborcy zdmuchną jak kiedyś AWS..... PLATFORMO TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin.11 Kaczyńscy musza przegrac ! 14.09.07, 13:06 To są osobnicy nasłani przez NKWD, do zniszczenia kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
burza95 Re: Jestem pewna, ze PO WYGRA..Na 100% !!!! 14.09.07, 13:13 Wygra w chamstwie i pieprzeniu głodnych kawałków oraz w detonowaniu bomb......i sztkownice też wygra na koniec jak już przegra wybory Odpowiedz Link Zgłoś
clough W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, pielęg.. 14.09.07, 13:05 Po wpisach widać że PiS spuścił psy ze smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, pielęg.. 14.09.07, 13:05 Jesli tych "glowaczy" z PO stac tylko na tyle to wybory juz przegrali. Destrukcja, zadnych propozycji, obklejanie Polski klepsyframi, do ktorych nawet nie chca sie przyznac, to nie jest program polityczny. Takie tanie i bardzo niskie zagrania sa moze wlasciwe Samoobronie ale sadzilem, ze PO stac na troche pomyslu. Zalosne, pozbawione sily intelektualnej jest towarzystwo adoracji Tuska. A Komorowski.. szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa Ty, anus, nie badz taki madry 14.09.07, 13:14 " > Jesli tych "glowaczy" z PO stac tylko na tyle to wybory juz przegrali. > Destrukcja, zadnych propozycji, obklejanie Polski klepsyframi, do ktorych nawet > nie chca sie przyznac, to nie jest program polityczny. Takie tanie i bardzo > niskie zagrania sa moze wlasciwe Samoobronie ale sadzilem, ze PO stac na troche > pomyslu. Zalosne, pozbawione sily intelektualnej jest towarzystwo adoracji > Tuska. A Komorowski.. szkoda slow." PiS natomiast dzentelmenski i konstruktywny az do bolu. Jak sie ma z chamami do czynienia to trzeba umiec w morde dac. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:36 A jaki program na razie pokazało PiS? Bo ja czegoś takiego nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 no i PO_wróci niemiecki przodek Tuska.... 14.09.07, 13:06 video.google.pl/videoplay?docid=-5283799625388778394&q=Tusk&total=1366&start=0&num=10&so=0&type=search &plindex=0 Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin.11 lookas7..Dziadek Kaczynskich, był carskim oficerem 14.09.07, 13:07 oni sa potomkami Sowietów! Odpowiedz Link Zgłoś
styloplume Re: lookas7..Dziadek Kaczynskich, był carskim ofi 14.09.07, 13:21 raczej gnomów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawana1 Widziałes Donka w realu?Jest Niższy od 14.09.07, 13:45 Kaczorów. A Kwachu wyższy cały jeden centymetr!!! Myślisz też , ze nie ma łysiny na czubku? Odpowiedz Link Zgłoś
styloplume Re: Widziałes Donka w realu?Jest Niższy od 14.09.07, 18:49 Ale zaden z nich nie jest tak fizycznie odrazajacy i zaden nie cirpi na slowne rozwolnienie Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: no i PO_wróci niemiecki przodek Tuska.... 14.09.07, 13:52 Jak PiS tak bardzo chce się chwalić nieznajomością historii Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
pro_businesswoman PO WYGRA 14.09.07, 13:07 Nie głosowałam już od dawna, ale dosyć tego, nie mogę już patrzeć na niespełnione obietnice pis Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO WYGRA 14.09.07, 13:37 To się okaże. Moim zdaniem wygra PiS. Niestety. Ale będzie to ich bój ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PO WYGRA 14.09.07, 14:10 no ale jakby spelnili obietnice to przecież nie tobie złożone (nie głosowałaś:) i nie tobie pasujące - jakby spełnili to byłoby ci gorzej:) jakiś dziwny ten twój post:) a co do tego czy PO wygra - na pewno przyjemnie że zwolennicy PO obejrzą cykl ulubionych filmików i billboardów, z pewnością się zwolennicy PO ucieszą z kampanii PO Odpowiedz Link Zgłoś
styloplume W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, pielęg.. 14.09.07, 13:07 Brawo ! Wreszcie jak faceci "z jajami" zaczynają się zachowywać i stosują wobec tych grubych podłych plugawców kodeks Hammurabiego. Do boju ! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:14 > Wreszcie jak faceci "z jajami" zaczynają się zachowywać i stosują > wobec tych grubych podłych plugawców kodeks Hammurabiego. Tak jest!!! Nareszcie ząb za ząb. Ze złodziejami księżyca i wielkim budowniczym peronu, potomkiem hetmana można tylko w ten sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Otumanimy 14.09.07, 13:09 Tako Tusk rzecze: "Ogłasam wsem i wobec. Jutro będziebomba. Nie sram jus od cfartku. Będzie śmierdzieć." I właśnie tyle umie Tusk i PO. Żadnego programu, wszystkie pomysły rządu (te dobrei te zle) na nie. Zero inteligencji. Tusk jest jak Lepper przed 10 latami. Demagog, populsta, bez honoru. Zapewne za rządow Tuska lepiej będzie w naszym kraju obywatelom niemieckim niż nam Polakom. I wy Polacy chcecie oddać na niego głos? Nie dajcie się otumanić. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PO = Polaków Otumanimy 14.09.07, 13:39 To zobacz sobie jak PO głosowała ws. CBA i likwidacji WSI. Kluczowych i jak dotąd jedynych zrealizowanych punktach programu PiS. No i nad paroma ważnymi ustawami (Schengen, Euro 2012, dowody) na ostatnim posiedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcink_23 Re: PO = Polaków Otumanimy 14.09.07, 18:49 Typowy zacofany, glupi PiSdzielec, który dał sie otumanic PiSowi. PiS palcem nie kiwnął, nic w kraju dobrego nie zrobil, jako jedyna partia od 89r nie podjela zadnych reform (a po co tracic glosy?), za granicami musimy sie za nich wstydzic. Jedynie w propagandzie dorownuja takim mistrzom jak Goebbels czy Gierek. I ciemny lod to kupuje... Odpowiedz Link Zgłoś
pro_businesswoman Cieszę się, ze Komorowski będzie w spotach 14.09.07, 13:10 Budzi duże zaufanie Odpowiedz Link Zgłoś
substantiv morał końsufki 14.09.07, 13:11 Koncówki spotów PO: - By żyło się lepiej. Wszystkim" - mówi szef PO. - Odpowiada Bronisław Komorowski: Przywrócimy szacunek do każdego człowieka". - Zmienimy to na spokój i szacunek" - obiecuje w spocie Komorowski. jak dla mnie mozna by na tym jeszcze popracowac, banalne, szblonowe, wlasnie takie puste i typowo wyborcze, cieeeeenkoooo Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: morał końsufki 14.09.07, 13:43 A jakie ma być? Z "aczkolwiek" na pralce? Z za niską wieżą oblężniczą we Fromborku? To nie ten poziom. Ludzie zainteresowani potrafią samodzielnie podjąć decyzję na kogo głosować. Ludzi niezainteresowanych trzeba przekonać. Najlepiej praniem mózgu i bez konkretów. Pamiętasz kampanię prezydencką 2005? Kaczyński emitował teledyski: krótkie ujęcia, slogany, wyrazista muzyka. Całość robiła wrażanie czegoś stanowczego i zdecydowanego. Tusk sobie gadał na tle biblioteczki. Owszem: często gadał sensownie, tylko co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
andrejs W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, pielęg... 14.09.07, 13:11 i to jest partia, która aspiruje do władzy? co PO proponuje zamiast PiS. odpowiada, tylko na zaczepki, i zagoniona w kozi róg, odpowiada jeszcze większą agresją. a co ma lech kaczyński, wtedy w ogóle nie prezydent, do kampani parlamentarnej PiS. to zwykła manipulacja. jeszcze raz powtarzam. PO nie wygra tych wyborów bo sama przedstawia sie jako kłótliwa partia bez twarzy, p. komorowski to arogant a s. niesiołowski to pajac. d. tusk zachowuje sie jak małe dziecko, któremu zabrano zabawki. wygra PiS, bo jest bardziej populistyczny, a PO staje się niewiarygodne, kiedy nawołuje do syscypliny budżetowej a jednocześnie głosuje za wielką ulgą na każde dziecko, które może rozwalić budżet, który PO ma nadzieję realizowac jako rząd. PO jest śmieszna i hipokrytyczna, nie ma ludzi, bo musi się posiłkować znanymi twarzami, to może weźmie magdę M., albo borysa szyca, albo edytę herbuś albo moze nawet osamę bin ladena, tez nie schodzą z czołowek. PO, wy to jesteście grzeczne chłopaczki, i nawet wasze ciosy nie wyglądają poważnie. programem PO jest nieudolna agresja, a gdzie program dla Polaków i Polek? Co PO umie, przygotowywać programy, gabinety cieni. to wam weszło w krew. za bradzo jesteście wypicowani, takie gogusie bez jaj. a donald tusk jest żałosny jako przywódca takeij nawet nie partii. istnieje tylko, bo istnieje PiS. d. tusk to po prostu upudrowana twarz liberalna andrzej lepper i romana giertycha razem wziętych. nadaje sie raczej do siedzenia w studio TVN24 niż do gabinetu premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
janchole Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:15 sama nienawiść z ciebie tryska. ale tylko miłość może cię uratować pomyśl nad tym Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:44 > co PO proponuje zamiast PiS. Szacunek*, spokój* i koniec bezkarności dla niektórych*. Czytaj uważniej. * - ciekawe co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sybir W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, pielęg.. 14.09.07, 13:12 Nareszcie się czegoś nauczyli. Może już rozumieją, że w tym kraju nie jest istotny dobry program. Tu liczy się tylko tania gra na emocjach niewyrobionych "wyborców", opluwanie przeciwników politycznych i obiecywanie niespełnialnych działań. Jeśli jest to dobra droga by odsunąć od władzy głupoli to "oby tak dalej". -- W przeciwieństwie do niektórych wiem, że białe jest białe a czarne jest czarne. -- Odpowiedz Link Zgłoś
janchole Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:15 PO nie pluje tylko pokazuje prawde Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 13:51 Wolałbym by zamiast "pokazywania prawdy", powiedzieli jak jest, co trzeba zrobić a potem to zrobili. No i by na tej podstawie ktoś ich wybrał. Tylko niestety to u nas tak nie działa. Trzeba pokazać, że ten drugi jest szują i kłamcą, jest w układzie lub jest oligarchą (albo jedno i drugie), a ja nie mam pomysłu na przyszłość ale za to mogę wam obiecać, że tych szuj to nie dopuszczę do żłobu. janchole napisał: > PO nie pluje tylko pokazuje prawde Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: W spotach Platformy o.Rydzyk, Kaczmarek, piel 14.09.07, 14:01 To już próbowali. I przegrali. Wygrała partia, która ponoć pokazywała prawdę. A że zwycięzców się nie sądzi, a uczyć trzeba się od najlepszych - no to jest co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
daretto Spieprzaj dziadu ... 14.09.07, 13:16 Wieczór wyborczy 2007 r. Ogłoszenie wyników. Wszyscy wstrzymują oddech... Prawo i Sprawiedliwość wygrało. Nie minimalnie jak dwa lata temu, ale o całe 12 %, W sztabie PO niedowierzanie, szok, rozczarowanie. Donald Tusk płacząc jak bóbr nie jest w stanie wykrztusic słowa, podchodzi do niego Rokita, chce pocieszyć, a Tusk łamiącym sie głosem mówi "Spieprzaj dziadu..... Odpowiedz Link Zgłoś
styloplume Re: Spieprzaj dziadu ... 14.09.07, 13:27 to jest mozliwe nasz naród jest tak ciemny, bezmyślny i politycznie niewyedukowany, że może zostać w niu wyborów w domach, bedzie chlac piwsko i zryc kaszane, a na wybory pojda ceimne baby z radia maryja przeciez powiedzial pis ze glos wsioka jest rownowazny glosowi wyksztalciucha wtedy pis moze wygrac a resztki wyksztalciuchow spakuja menele i wyjada z ciemnogrodu mam nadzieje ze jest to tylko scenariusz ktory sie nie zdarzy Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 A czy będzie spot o Józefie Tusku??? 14.09.07, 13:18 A czy będzie spot o wyjaśnieniu wojennych losów Józefa Tuska, co wnuk obiecywał w październiku 2005???? Moje poszukiwania patrz pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Józef_Tusk , wcześniej zamieścił je tygodnik Głos". Odpowiedz Link Zgłoś
janchole Re: A czy będzie spot o Józefie Tusku??? 14.09.07, 13:20 a gdzie kaczynski był podczas strajków w latach 80? Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 J>kaczyński...W stanie wojennym..tchórz!!!!! 14.09.07, 13:31 Siedził grzecznie przy mamusi..Kiszczak nie pozwolił go internowac..był grzeczny!!!! Wypełniał polecenia władzy,czyli KC PZPR! Gdy minął strach, obawa przed represjami{gdzie wielu straciło życie, lub zdrowie}..teraz wypina brzuch po medale! Tchórz i łajdak ! Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: A czy będzie spot o Józefie Tusku??? 14.09.07, 15:32 A kogo obchodzi Józef Tusk? PiS stosuje odpowiedzialność zbiorową i dziedziczenie poglądów, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś