rydzyk_fizyk 20.09.07, 18:05 Przecież to był jedyny sukces Ziobry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrojoz Re: Trup na miejscu 20.09.07, 20:02 rydzyk_fizyk napisał: > to się nazywa wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło bł 20.09.07, 18:30 Dla dobra Święczkowskiego lepiej będzie jeśli się okaże, iż mówi prawdę i faktycznie nie jest w żaden sposób zamieszany w sprawę Blidy. Bo wtedy wyleci ze stołka a premier gromko okrzyknie go członkiem Układu. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło błęd.. 20.09.07, 18:43 Czyżby najwierniejszy pretorianin rejterował? Jeśli tak, to będą kolejni, a Ziorbo i jego prokuratorami zajmą się prokuratorzy RP. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Nie dało sie ukręcić łba aferze, co Ziobro? 20.09.07, 19:08 teraz kucają.... Odpowiedz Link Zgłoś
tarura W normalnym kraju szef ABW wylatuje, Ziobro też! 20.09.07, 19:33 ale ten kraj już tak ma, na teraz Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: W normalnym kraju szef ABW wylatuje, Ziobro t 20.09.07, 20:03 tarura napisała: > ale ten kraj już tak ma, na teraz Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Nie dało sie ukręcić łba aferze, co Ziobro? 20.09.07, 19:52 Jak dla mnie, to jest "afera" sztucznie rozdmuchiwana i do tego stopnia, że już dawno wszyscy się w tym pogubili. Jednego dnia się mówi, że Ziobro zaplanował całą akcję i miał już przygotowaną konferencję prasową na ten temat, drugiego dnia - że dopiero po śmierci Blidy zaczął zbierać na nią "papiery". Przecież to się kupy nie trzyma. Mnie natomiast wciąż interesuje, dlaczego mąż pani B. udostępnił jej broń, wiedząc że ma problemy psychiczne. Z doświadczenia wiem, że wiele osób ze schorzeniami onkologicznymi zażywa różne leki przeciwdepresyjne, które niekiedy doprowadzają do zaskakujących otoczenie reakcji i zachowań (o czym miałam okazję przekonać się na własne oczy) Odpowiedz Link Zgłoś
vaterunser Re: Nie dało sie ukręcić łba aferze, co Ziobro? 20.09.07, 19:54 Pytanie: Co to sa "schorzenia onkologiczne"? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider skruwysyństwo 20.09.07, 20:19 skąd wiesz, że mąż udostępnił jej broń? skąd wiesz, że Blida strzelała do siebie? skąd wiesz, że przyjmowała jakiekolwiek leki? czy śledztwo sie zakończyło?? podobnego steku perfidnych kłamstw dawno nie czytałem. gdyby nie chodziło o śmierć człowieka, olałbym takiego wszawego posta - ten jednak trzeba nazwać zwykłym skruwysyństwem. krystin3 napisała: > Mnie natomiast wciąż interesuje, dlaczego mąż pani B. udostępnił jej > broń, wiedząc że ma problemy psychiczne. Z doświadczenia wiem, że > wiele osób ze schorzeniami onkologicznymi zażywa różne leki > przeciwdepresyjne, które niekiedy doprowadzają do zaskakujących > otoczenie reakcji i zachowań (o czym miałam okazję przekonać się na > własne oczy) Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło błęd.. 20.09.07, 19:18 ABW - zbrojnym ramieniem reżimu "IV RP"! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło bł 20.09.07, 19:45 Jakby Blida nie miala nic na sumieniu to by samobojstwa nie popelnila! Jakby wlezli do niej do lazienki to znowu bylby krzyk ze postepuja brutalnie i po chamsku. Jak nie wlezli tylko stali przed lazienka to teraz zle bo sie zastrzelila. Z tego widac i to nie jest tylko moje przypuszczenie ze Blida musiala miec grube przekrety na sumieniu i nie wytrzymala nerwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło bł 20.09.07, 21:08 polonus3Słuchaj śmieciu,czy ty wiesz co to Honor?Tylko bydlak może tak mówić jak ty,takich bydłaków dużo widywałem w latach 50tych. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło bł 21.09.07, 07:46 polonus3, niniejszym oglaszam, ze jestes gnojek! w sensie ludzkim oraz prawniczym Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło błęd.. 20.09.07, 19:50 Święczkowski to przyklad na to jak kilkunastu służalczych wobec Ziobry prokuratorow może tej instytucji kompletnie zepsuc opinię. Po wyborach powinni sobie poszukac innej pracy, np. w spółce Srebrna Odpowiedz Link Zgłoś
vaterunser Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło błęd.. 20.09.07, 19:59 Cytat z artykulu: >Opieranie się przy tych ocenach jedynie na wyjaśnieniach pana Janusza Kaczmarka i Konrada Kornatowskiego powoduje, że czuje się, jakbym był poddany sądowi kapturowemu, postępowaniu inkwizycyjnemu - powiedział szef ABW.< O sadach kapturowych, szczegolnie ostatnie zdanie: Sąd kapturowy, kaptur – nadzwyczajny sąd w dawnej Rzeczypospolitej. Sądy były powoływane po ziemiach przez sejmiki kapturowe w czasie bezkrólewia, kiedy to zawieszały swą działalność wszystkie sądy zwykłe, wyrokujące w imieniu władcy. Były dwuinstancyjne – sąd konfederacji generalnej pełnił rolę sądu apelacyjnego. Sądziły kolegialnie i w przyspieszonym trybie przestępstwa przeciw bezpieczeństwu mienia lub osób, porządkowi publicznemu lub skierowane przeciwko Rzeczypospolitej. Po elekcji króla kończyły swą działalność, zaś elekt musiał zatwierdzić wydane przez nie wyroki. Nazwa pochodziła prawdopodobnie od kapturów żałobników obecnych na pogrzebie władcy. Błędne jest potoczne użycie terminu "sąd kapturowy" jako synonimu sądu działającego w tajemnicy i sądzącego oskarżonych bez prawa do obrony. Pochodzi z: pl.wikipedia.org/wiki/Sąd_kapturowy Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Błędy ABW i CBA są olbrzymie. 20.09.07, 20:01 rydzyk_fizyk napisał: > Przecież to był jedyny sukces Ziobry Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider w miarę zbliżających sie wyborów i klęski PiS 20.09.07, 20:10 tego typu rejterada będzie coraz częstsza. szczury uciekają z tonącego okrętu. nikt nie chce beknąć za śmierć Blidy - największą wpadkę w krótkiej historii IVRP. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 jeśli chodzi o ten klimat czyżby miał na myśli to 20.09.07, 20:30 że kto nam nie jest potrzebny(a nawet nie winny) to go wsadzamy, a kto jest nam potrzebno to go chronimy? <nie byłem członkiem żadnej partii, byłem prokuratorem. To, że zgodziłem się kierować ABW wynika z tego, że odpowiadał mi klimat, który prezentuje ten rząd, jeśli chodzi o zwalczanie przestępczości> Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło bł 20.09.07, 20:57 patrząc na subtelne oblicze p.ministra nie dziwię się,że p.Blida się zastrzeliła. Odpowiedz Link Zgłoś
janka2006 Podpisy poparcia Partii Kobiet 20.09.07, 21:02 Uwaga, nadal zbieramy podpisy popierające Partię Kobiet, do niedzieli jesteśmy na pewno pod Empikiem przy Nowym Świecie w Warszawie. Zapraszamy wszystkich do złożenia podpisu, to nić nie kosztuje, a sumienie będziecie mieć czyste: Piątek, 21.09 – od godz. 17:00 do 20:00 Sobota, 22.09 – od godz. 12:00 do ... upadłego Niedziela, 23.09 – od godz. 12:00 do ... upadłego Poniedziałek, 24.09 – od godz. ... Wtorek, 25.09 – od godz. ... Odpowiedz Link Zgłoś
al_bandi Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło błęd.. 20.09.07, 21:33 Z artykułu wypływa jeden wniosek, każdy słyszy co innego nawet w tym samym miejscu i w tym samym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq społeczeństwo popełniło błąd nie idąc na wybory 20.09.07, 23:00 dzięki czemu armia moherow wypchnęła do władzy pisdowskich obłudników. reszta błędów jest tego konsekwencją tego błędu. teraz trzeba zmobilizować ludzi, żeby poszli zagłosować i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe kolega Ziobro ze studiów Święczkowski 20.09.07, 23:04 twierdzi że sprawa jest apolityczna i ABW się z niej wyłączyła. ponury dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne bezczelny goryl 20.09.07, 23:08 To prokuratura prowadzi to śledztwo - zaznaczył szef Agencji. °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° no a prokurator generalny to kto dla ciebie gorylu?? raczka raczke myje ku.rwa ku.rwie lba nie urwie Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Taa Godzilla, ty to najbardziej apolityczny jesteś 20.09.07, 23:13 Tłumacz tak sobie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander51 Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło błęd.. 20.09.07, 23:16 mam nadzieje ze po wyborach trafi razem z ziobrem do pierdla Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Święczkowski: ABW nie ukrywa, że popełniło bł 21.09.07, 07:42 trututut-tutuuu!!! ooodwrot!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki he, he, he apolityczna Godzilla & Dżabba 08.11.07, 12:37 …”Święczkowski dodał, że jest prawnikiem, wieloletnim prokuratorem i nigdy nie pozwoliłby sobie na działania, które jego czy jego funkcjonariuszy mogłyby narazić na odpowiedzialność karną. - Nigdy nie byłem członkiem żadnej partii, byłem prokuratorem. To, że zgodziłem się kierować ABW wynika z tego, że odpowiadał mi klimat, który prezentuje ten rząd, jeśli chodzi o zwalczanie przestępczości. Natomiast całkowicie byłem apolityczny, nigdy nie należałem do żadnej organizacji - mówił.”… Dzisiaj w DziennkU: „Tajne akta wyjeżdżają z ABW” www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=66773 …”Godzilla lub Dżabba, jak go nazywano, nigdy nie ukrywał, że nie jest apolityczny. Podkreślał otwarcie, że praca z ludźmi takimi Ziobro czy Jarosław Kaczyński to dla niego zaszczyt. Można było odnieść wrażenie, że ABW pod rządami Święczkowskiego stała się chłopcem na posyłki prokuratury kierowanej przez szeryfa PiS.” = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś