2kotunia1 Re: J. Kaczyński: Gardocki jako prezes SN - to wi 28.09.07, 20:16 Jednak ten kurdupel to chodzący sku..el. Najchętniej to bym mu napluł w ten kaczy dziób. Przecież w tamtym okresie tylko nieudacznicy tacy jak oni nie byli w PZPR i wszelka inna swołocz ( nie ubliżam tym, którzy robili to z przekonania a nie koniunkturalizmu jak kurduple). Dziwię się ,że jeszcze nie oddał dyplomu zdobytego za czasów niby komuny. A propos prof. Gardockiego to mogę powiedzieć, że mu do pięt nie dorośli i nie zasługują by mu buty czyścić. Na Gardockim wychowało się kilka pokoleń prawdziwych prawników. Na kaczorach zaś to i rosół kiepski! Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: J. Kaczyński: Gardocki jako prezes SN - to wi 28.09.07, 20:21 ręce opadają... ten śmieć kaczyński na każdym kroku pokazuje swoją małość. jeszcze kilka tygodni i pożegnamy tą bandę nieudaczników pisowskich. szampan już się chłodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
margotje Re: J. Kaczyński: Gardocki jako prezes SN - to wi 28.09.07, 20:35 stara_twojej_starej napisał: > ręce opadają... ten śmieć kaczyński na każdym kroku pokazuje swoją małość. > jeszcze kilka tygodni i pożegnamy tą bandę nieudaczników pisowskich. szampan ju > ż się chłodzi... Oby sie Twoje slowa cialem staly! AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
lavaredu Ze ten pan jest kiepski to wiemy 28.09.07, 20:23 chyba nie wiemy, jak się go pozbyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne A dlaczego prof. Gardocki byl w PZPR do 1981 r? 28.09.07, 20:28 To duzy plus, ze prof. Gardocki zrezyglowal z czlonkowstwa w PZPR w grudniu 1981 roku. Nie mniej nasuwa sie pytanie, dlaczego prof. Gardocki byl w PZPR do 1981 r.? Czyzby szanowny Profesor przed grudniem 1981 roku nie wiedzial, ze PZPR byla partia zbrodnicza, majaca na swych rekach krew tysiecy polskich patriotow, byla partia totalitarna tlamszaca wszelka opozycje, wszelkie wolnosci demokratyczne, rujnowala ekonomicznie kraj, oglupiala i oklamywala spoleczenstwo wieczna propaganda, etc. Jak to sie mialo do etyki Szanownego Profesora byc CZLONKIEM tej partii? I jak czlonkowstwo w zbrodniczej i totalnie zaklamanej partii i klamiacej partii predysponowalo Go do pelnienia najwyzej funkcji w najwyzszym z sadow w kraju gdzie wymagana jest wysoka moralnosc i obiektywnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
margotje Re: A dlaczego prof. Gardocki byl w PZPR do 1981 28.09.07, 20:34 pies_na_lewizne napisał: > To duzy plus, ze prof. Gardocki zrezyglowal z czlonkowstwa w PZPR w > grudniu 1981 roku. > > Nie mniej nasuwa sie pytanie, dlaczego prof. Gardocki byl w PZPR do > 1981 r.? A nie wiesz, frajerze, ze czlonkiem PZPR trzeba bylo bycm jesli sie chcialo naukowa kariere robic? Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: A dlaczego prof. Gardocki byl w PZPR do 1981 28.09.07, 20:46 Czyzby szanowny Profesor przed grudniem 1981 roku nie > wiedzial, ze PZPR byla partia zbrodnicza, majaca na swych rekach > krew tysiecy polskich patriotow, byla partia totalitarna tlamszaca > wszelka opozycje, wszelkie wolnosci demokratyczne, rujnowala > ekonomicznie kraj, oglupiala i oklamywala spoleczenstwo wieczna > propaganda, etc. -------------------------------- A czy szanowny obywatel pies_na_lewizne nie dostrzegał, że J.Kaczyński kroczy drogą wszesnego PRL-u? Zwróć uwagę, że w strukturach PiS-u nie ma samodzielnego myślenia politycznego. Każdy kto ma odmienne w najmniejszymszczegule już ich nie ma w PiS-e. Mało tego. Są osobami niemile widzianymi. Pomijam już tych, którzy odeszli sami. Pamiętasz posła Zaleskiego. Miał być kandydatem na marszałka sejmu. Nic z tego nie wyszło tylko dlatego, że pochwaliła go PO. Zresztą z którego miejsca startuje do sejmu, jeśli jeszcze startuje do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: A dlaczego prof. Gardocki byl w PZPR do 1981 29.09.07, 05:17 roosevelt5 napisał: > > Czyzby szanowny Profesor przed grudniem 1981 roku nie > > wiedzial, ze PZPR byla partia zbrodnicza, majaca na swych rekach > > krew tysiecy polskich patriotow, byla partia totalitarna > > tlamszaca wszelka opozycje, wszelkie wolnosci demokratyczne, > > rujnowala ekonomicznie kraj, oglupiala i oklamywala > > spoleczenstwo wieczna propaganda, etc. > -------------------------------- > A czy szanowny obywatel pies_na_lewizne nie dostrzegał, że > J.Kaczyński kroczy drogą wszesnego PRL-u? We wczesnym PRL nieprawomyslnych zsylano na Syberie, UB katowal torturowal i mordowal oponentow politycznych, aparat "sprawiedliwosci" prowadzil fingowane procesy na podstawie ktorych wydawal kary smierci lub dlugoletnie wyroki wiezienia, za sluchanie Radia Wolna Europa mozna bylo pojsc do wiezienia, milicja strzelala do starjkujacych robotnikow, media byly wylacznie w rekach wladzy i lala sie z nich wscekla propaganda (GW jeszcze wiele musi sie nauczyc chociaz dobra jest uczennica), partie opozycyjne byly zabronione, etc.... dlugo mozna by jeszcze wymieniac. czy to masz na mysli? > Zwróć uwagę, że w strukturach PiS-u nie ma samodzielnego myślenia > politycznego. Czy jest czy nie ma, to jest dyskusja na inny watek. Tutaj mowimy nie o politykach a o sedzim. Konkretnie, o stosownosci prof. Gardockiego na stanowisko I Prezesa SN. Sedzia nie powinien byc czlonkiem zadnej partii. Prof. Gardocki byl czlonkiem partii zbrodniczej. I nie mogl twierdzic ze nie wiedzial ze PZPR by;a partia zbrodnicza, kazdy obywatel o tym doskonale wiedzial. Byl wiec swiadoimym czlonkiem organizacji zbrodniczej. czy to go dysponuje do takiego urzedu jak I Prezes SN? > Każdy kto ma odmienne w najmniejszym szczegule już ich nie ma w > PiS-e. > Mało tego. Są osobami niemile widzianymi. > Pomijam już tych, którzy odeszli sami. > Pamiętasz posła Zaleskiego. > Miał być kandydatem na marszałka sejmu. > Nic z tego nie wyszło tylko dlatego, że pochwaliła go PO. > Zresztą z którego miejsca startuje do sejmu, jeśli jeszcze > startuje do sejmu. A co to ma wspolnego z tematem mojego postu? Otworz nowy watek jak chcesz sobie o tych sprawach podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Do pies_na_lewizne 29.09.07, 09:33 napisał: ..... -------------------- Pozwoliłem sobie powrócić do naszej krótkiej dyskusji i odpowiem ci na twój post. Napisałem, że KROCZY drogą wczesnego PRL-u, czyli jeszcze nie powiela. Jednak próba sfingowanych ewentualnych procesów już była (przynajmniej wstępne działania). Mam tu na myśli afere: billbordową i gruntową. Do tego można dopisać sposoby zatrzymań, aresztowań itd w celu przesłuchania. Jak to się ma do przyzwoitości jeśli o 6 rano wyprowadzają z domu człowieka w zakutego w kajdanki (oczywiście w świetle kamer i fleszy) aby tylko złożył zeznania. Po ok 1.5 godziny został ten człowiek wypuszczony do domu nie przedstawiając żadnych zarzutów. Jeśli nie ma zarzutów, to po co brygada w kominiarkach i kajdanki, że o kamerach tv nie wspomne. Jak to się ma do PZPR-u? Ciekawe dlaczego Kaczyńskiemu przeszkadza przynależność do PZPR-u jednych, a jednocześnie ma u swojego boku ludzi o takiej samej historii partyjnej? O ile mi wiadomo to jeden z nich skazywał opozycjonistów demokratycznych za czasów PRL-u. W mojej ocenie Kaczyńskiemu wszystko jedno kto kim był w przeszłości. Sądzę, że J.Kaczyński współpracowałby z samym Trockim i Dzierżyńskim jesli by tylko jego słuchali. Artykuł dotyczył wypowiedzi Kaczyńskiego pod adresem osoby trzeciej w tym przypadku prezesa SN. Moja ocena dotyczy wypowiedzi Kaczyńskiego oraz jego filozofii myślenia. Innymi słowy J.Kaczyński krytykuje metody działania władzy w czasach PRL-u, nie widząc podobieństwa w własnym działaniu. Być może takie metody mu nie przeszkadzają, tylko wtedy nie był u władzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
euro-mason Re: A dlaczego prof. Gardocki byl w PZPR do 1981 28.09.07, 21:09 pies_na_lewizne napisał: > To duzy plus, ze prof. Gardocki zrezyglowal z czlonkowstwa w PZPR w > grudniu 1981 roku. > > Nie mniej nasuwa sie pytanie, dlaczego prof. Gardocki byl w PZPR do > 1981 r.? Czyzby szanowny Profesor przed grudniem 1981 roku nie > wiedzial, ze PZPR byla partia zbrodnicza, majaca na swych rekach > krew tysiecy polskich patriotow, byla partia totalitarna tlamszaca > wszelka opozycje, wszelkie wolnosci demokratyczne, rujnowala > ekonomicznie kraj, oglupiala i oklamywala spoleczenstwo wieczna > propaganda, etc. > > Jak to sie mialo do etyki Szanownego Profesora byc CZLONKIEM tej > partii? > > I jak czlonkowstwo w zbrodniczej i totalnie zaklamanej partii i > klamiacej partii predysponowalo Go do pelnienia najwyzej funkcji w > najwyzszym z sadow w kraju gdzie wymagana jest wysoka moralnosc i > obiektywnosc? To duzy minus, ze minister X NIE zrezyglowal z czlonkowstwa w PZPR w grudniu 1981 roku. Nie mniej nasuwa sie pytanie, dlaczego minister X byl w PZPR do 1981 r.? Czyzby szanowny minister przed grudniem 1981 roku nie wiedzial, ze PZPR byla partia zbrodnicza, majaca na swych rekach krew tysiecy polskich patriotow, byla partia totalitarna tlamszaca wszelka opozycje, wszelkie wolnosci demokratyczne, rujnowala ekonomicznie kraj, oglupiala i oklamywala spoleczenstwo wieczna propaganda, etc. Jak to sie mialo do etyki Szanownego Pana ministra byc CZLONKIEM tej partii? I jak czlonkowstwo w zbrodniczej i totalnie zaklamanej partii i klamiacej partii predysponowalo Go do pelnienia najwyzej funkcji w najwyzszym z sadow w kraju gdzie wymagana jest wysoka moralnosc i obiektywnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
margotje Gardocki prezesem SN 28.09.07, 20:31 ciekawe czy wyleczyl zone Terese z bardzo wstydliwej dolegliwosci...... Odpowiedz Link Zgłoś
synaps Oczywiście tak można powiedzieć 28.09.07, 20:38 Można też: Jarosław Kaczyński jako premier to zdziczenie obyczajów i upadek moralny w polityce. Lech Kaczyński prezydentem ? To nepotyzm i niepordaność, jakaś kosmiczna pomyłka. Tak też przecież można powiedzieć. Tylko że w/w Legi nie przyznali. A nieporozumieniu w ich mniemaniu tak. I sądzę, że im nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 raz sierpem raz mlotem czerwona holote 28.09.07, 20:39 Brawo Panie Premierze tylko PIS mial odwage podniesc reke na korporacje prawnicze i zabrac sadownictwo dyscyplinarne kolegom sedziow - i tak trzymac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 sedziowie z PRLu musza odejsc 28.09.07, 20:48 na ich miejsce czekaja mlodzi zdolni prawnicy, ktorym klika prawnicza blokuje dostep do zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
lavaredu Zwłaszca ci prawnicy, co wiedzą 28.09.07, 20:57 jak zarabiać na koniunturze ! Wiedzą, jak stać się błaznami, by przypodobać się PISkaczom. Potrafią znaleźć odpowiednie Prawo i odpiowiednią Sprawiedliwość. A zwłaszcza wiedzą, jak się poniżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 POkoemonowe frazesy 28.09.07, 21:05 moze jakies konkrety obronco systemu nepotyzmu w sadach i korporacjach ? rozumiem,ze system przyjmowania do zawodu wlasnych pociech ludzi wywodzacych sie z PRLu jest pozwala na dostep do zawodu wybitnie uzdolnionych i jakze niezaleznych - bo przeciez nie beda mieli nikomu dlugu wdziecznosci do splacenia lavaredu napisał: > jak zarabiać na koniunturze ! Wiedzą, jak stać się błaznami, by > przypodobać się PISkaczom. Potrafią znaleźć odpowiednie Prawo i > odpiowiednią Sprawiedliwość. A zwłaszcza wiedzą, jak się poniżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lavaredu Re: raz sierpem raz mlotem czerwona holote 28.09.07, 20:47 I zastąpić kolesiami aparatczykami, co będą popierać każdy idiotyzm. I na pewno będą kochać bezwarunkowo. Za ilę? Za cenę serdla w Lidlu? Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 Re: raz sierpem raz mlotem czerwona holote 28.09.07, 20:55 osoby obecnie konczace aplikacje - w tym sadowa - byly w szkole podstawowej jak padla komuna - o nich mowisz per aparatczycy ? rozumiem,ze gardocki - czlonek PZPRu i inni sedziowie rodem z PRLu weiernie sluzacy komunie to dopiero krysztalowe postacie przy wyzej wymienionych kilkunastoletnich aparatczykach z 1989 r. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Wasserman - prawdziwy kryształ PiSu 28.09.07, 21:03 poza drobnym 17- letnim epizodem gdy w czasach PRLu był prokuratorem, W sumie Pis ma jeszcze prokuratora Kryże - to dopiero krysztł Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 jak Kali krasc, to POkemony nic 28.09.07, 21:13 a wiesz fanie POkemonow,ze Twoj idol Gardocki zdal egzamin sedziowski w 1969 zdał egzamin sędziowski i byl komuszowym sedzia, a poza tym komuszowym wykladowca? W 1971 uzyskał stopień doktora nauk prawnych za pracę pt. Przestępstwa służbowe w ustawodawstwach państw socjalistycznych. mozesz fanie POkemonow wyjasnic w czym jest lepszy sedzia Gardocki od sedziego Kryze czy prokuratora Wassermanna ??? skoro krytykuje PIS to byly komunistyczny sedzia Gardocki jest ok, ale juz Kryze i Wassermann z rzadu sa be - bo z PISu Kali krasc to gitara, ale jak kalemu krasc to cos strasznego Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec fanie Pokemonów hehehehe co za polot ;-) 28.09.07, 21:19 jak widac masz kłopoty z pojmowaniem czytanego tekstu -nie odnoszę się do sędziego Grębockiego, matole. To Pis mam mentalnośc Kalego bo nie zauważa komunistycznych prokuratorów w swoich szeregach Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 "matole" - to dopiero polot,a jaka kultura 28.09.07, 21:28 moze jeszcze kilka inwektyw ? najpierw sprawdz zanim cos napiszesz - Kryze byl sedzia, a Wassermann prokuratorem - tak samo jak Gardocki. Fani POkemonow byli oburzeni, gdy Wassermann i Kryze trafili do rzadu, ale juz Gardocki - krytk PISu, ktory zamiast sadzeniem zajmuje sie polityka, to wielki autorytet POkemonow. Tutakj juz wieloletnia przynaleznosc do PZPRu to cnota - bo jak krytukuje PIS, to mozna wybaczyc. Taka wasza mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec słowo "matoł" to było stwierdzenie faktu 28.09.07, 21:33 ale nie przejmuj sie, dużo czytaj to może się jeszcze wyrobisz ;-) Zupełnie mnie nie interesuje czy Kryże to sędzia a Wasserman to prokurator, matole. Ważne jest to że zupełnie nie przeszkadzają Kaczyńskiemu A tak na marginesie - nie zastanawia cię to że jedyna sfałszowana teczka SB to teczka Jarosłowa? Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 zawsze ublizasz ludziom o innych pogladach ? 28.09.07, 21:38 czy kazdy fan POkemonow tak ma, czy to tylko Twoja przypadlosc ? a mnie wciaz ciekawi w czym komunistyczny sedzia Gardocki jest lepszy od sedziego Kryze czy prokuratora Wassermanna. moze wyjasnisz mi to ? czy to nie dlatego,ze krytykuje PIS ? lepiej niech sie zajmie sadzeniem tylko patrzec jak autorytetem POkemonow zostanie Jaruzelski lub Kiszczak, gdy zaczna krytykowac PIS Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ależ ja ci nie ubliżam 28.09.07, 21:44 wybacz, matole nie chciałem cię urazić - wiem prawda boli , ale poboli i przestanie ;-) I wyobraż sobie nie jestem Pokemonem - możesz mnie nazywac komuchem ;-) Trudno mi polemizować kto jest lepszy - ja nie widze między nimi róznicy wszyscy działali w tych samych czasach- zreztą Kaczyński też I dla tego dziwi mnie obłuda Pisu dla którego jedni sa cacy a inni be Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 powyzywaj sobie-niedlugo zaplaczesz jak 2 lata tem 28.09.07, 21:54 znowu Tusio zostanie prawie wygranym - tak jak 2 lata temu taki ynteligenty wydawaloby wyborca PO-LIDkow, a musi swoje frustracje przelewac na forumowych adwersarzy, ktorych najwiekszym grzechem jest to, ze smieja miec inne poglady; to zapewne taki wzorcowy model POLIDkowej wolnosci slowa i fanie POkemonow - nazwalem Cie fanem POkemonow - nie POkemonem - gdzie Cie nauczyli tak przeinaczac fakty - czyzby to Herr Tusk i towarzyszem Miodowiczem i Jarucka? znani spece od manipulacji pakulec napisał: > wybacz, matole nie chciałem cię urazić - wiem prawda boli , ale poboli i > przestanie ;-) > I wyobraż sobie nie jestem Pokemonem - możesz mnie nazywac komuchem ;-) > Trudno mi polemizować kto jest lepszy - ja nie widze między nimi róznicy wszysc > y > działali w tych samych czasach- zreztą Kaczyński też > I dla tego dziwi mnie obłuda Pisu dla którego jedni sa cacy a inni be Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec oj ty znowy nic nie rozumiesz 28.09.07, 21:58 niestety matole - zrozum wreszczie że ja głosuje na LId i mało mnie obchodzi czy wygra Pis czy Po - nasze 15-20% spowoduje że będziemy idealnym partnerem do koalicji z PO - zwaszcza po tych wsztskich obelgach jakie rzucacie - razem z waszym premierem na PO ;-) A wtedy nie mina was komisje sejmowei Pis się skończy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skalmark J. Kaczyński - to wiel.. 28.09.07, 20:49 Piastowanie stanowiska premiera rządu RP przez kogoś, kto kończył peerelowską szkołę podstawową jest WIELKIM NIEPOROZUMIENIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_michnika J. Kaczyński: Gardocki jako prezes SN - to wiel.. 28.09.07, 20:56 He, he Znam sprawę od wewnątrz Kancelarii Prezydenta RP! - Spytajcie, czy ktokolwiek dostał jakikolwiek order w tym roku inaczej niż "z inicjatywy prezydenta"???? - Z jednej strony prof. Gardocki wykazał się klasą, z drugiej zaś w Kancelarii Prezydenta RP nie chaos jest winien braku decyzji tylko teoria sPiSku. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba jak premierem IV rp może być ktoś kształcony w prl 28.09.07, 21:03 Jak mogło dojść do takiego niedopatrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
evident jak premier może mówić takie rzeczy 28.09.07, 21:16 nazywać prezesa Sądu Najwyższego wielkim nieporozumieniem!. To jest niedopuszczalne i żenujące. Dyskredytuje tego pana jako premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 nie przeinaczaj fanie POkemonow 28.09.07, 21:22 "Nie ukrywam, że uważam, iż fakt, że prezesem Sądu Najwyższego jest ktoś, kto do 1989 roku był w PZPR, jest wielkim nieporozumieniem" - powiedział w piątek w Poznaniu premier Kaczyński. gdzie tu jest napisane,ze gardocki jest wielkim nieporozumieniem ? ladnie tak manipulowac wypowiedziami innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec bo ma kompleksy 28.09.07, 21:25 jest małym ( nie tylko fizycznie) facecikiem - który zawsze był nikim a teraz nagle przez przypadek zdobył wielka władze do której wogóle nie jest przygotowany i zgłupiał z nadmiaru szczęscie. Taki typowy z chłopa król Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 kompleksy wobec wieloletniego czlonka PZPRu? 28.09.07, 21:31 zapewniam Cie,ze pozostajesz w glebokim bledzie Kaczynski nie zazdrosci Gardockiemu przynaleznosci do PZPRu Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Kaczyński zazdrości wszystkiego 28.09.07, 21:35 a najbardziej Legii honorowej, pozatym Gardocki to człowiek znany na świecie- ceniony specjalista w swojej dziedzinie - a Kaczyński to kto? Kaczyński nawet doktorat pisał z dzieł Lenina- i chyba na tym skończyła się jego wiedza prawnicza Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 nie porownuj sedziego z PRLu do dzialacza Solidarn 28.09.07, 21:44 taa - rzeczywiscie Gardocki to znany dzialacz podziemia solidarnosciowego W 1969 zdał egzamin sędziowski. W 1971 uzyskał stopień doktora nauk prawnych za pracę pt. Przestępstwa służbowe w ustawodawstwach państw socjalistycznych. W tym czasie Jarosław Kaczyński: Od lat 70. był zaangażowany w działalność opozycyjną, współpracował z Komitetem Obrony Robotników oraz w latach 80. z Komitetem Helsińskim. Był pracownikiem Biura Interwencji Komitetu Samoobrony Społecznej KOR, gdzie zajmował się m. in. przypadkami morderstw dokonanych przez funkcjonariuszy MO i SB. W latach 80. był członkiem oraz doradcą podziemnych władz krajowych NSZZ "Solidarność", między innymi w 1980 był sekretarzem Krajowej Komisji Wykonawczej, a w latach 1981-1982 kierownikiem działu w Ośrodku Badań Społecznych Regionu Mazowsze. 27 września 1981 był jednym z sygnatariuszy deklaracji założycielskiej Klubów Służby Niepodległości. za to gardocki az zrezygnowal z czlonkowstwa w PZPR w 1981 r. Poza tym nie klam o rzekomej pracy doktorskiej z dziel lenina premiera. 8 grudnia 1976 r. również na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego obronił pracę doktorską Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą. W latach 1971-1976 był zatrudniony jako pracownik naukowy w Instytucie Polityki Naukowej i Szkolnictwa Wyższego. W latach 1976-1981 pracował jako adiunkt na Uniwersytecie Warszawskim w filii w Białymstoku. > a najbardziej Legii honorowej, > pozatym Gardocki to człowiek znany na świecie- ceniony specjalista w swojej > dziedzinie - a Kaczyński to kto? > Kaczyński nawet doktorat pisał z dzieł Lenina- i chyba na tym skończyła się jeg > o > wiedza prawnicza Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec co to za biografia Kaczyńskiego? 28.09.07, 21:49 sam ją wymysliłeś? Kaczyński Jarosław do końca lat 80- tych nie działał nigdzie albodziałał w takiej konspiracji że nikt o tym nie wiedział. Był poprostu zwyczajnym pracownikiem naukowym zajmujacym się dziełami Lenina po wprowadzeniu stanu wojennego SB poleciło mu zainteresować się opozycją i zrobiło z niego agenta. najwyraźniej był cennym agentem bo potem jak sam powiedział jego teczka została sfałszowana. Stąd jego obsesyjne zainteresowanie agentami teczkami itd Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 towarzysze z LiDu Ci o tym powiedzieli ? 28.09.07, 22:02 ja tam bym sie zastanowil czy im wierzyc; przez caly PRL Ci znani spece od prawdy socjalistycznej oklamywali Polakow moze podasz jakies zrodlo potwierdzajace wytwory Twojej wyobrazni ? Biografie Kaczynskiego poczytaj sobie na wikipedii - tylko uprzedzam - ze nie jest jej autorem znany minister od prawdy Urban Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec zauważ jedno 28.09.07, 22:07 prawdy zawarte w teczkch SB też pisali PRlowscy spece od prawdy socjalistycznej - a Pisowcy uważają je za krynice wiedzy. Więc popadasz w jakąś sprzeczność - chyba skończyłeś naukę zanim do programu szkolego weszła logika, więc widzisz że słówko matoł jest - uważaj trudne słowo- adekwatne do twojego stanu ;-) Wikipedia - hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
preservation1 Re: zauważ jedno 28.09.07, 22:28 wielki bohater i opozycjonista za zruc.haną dupą. stan wojenny i lata osiemdziesiąta spedził pod czerwonym kloszem swojego tatuśka - czerwonego guru, który nie dał złym esbekom zrobić krzywdy swoim synkom. ale na rektalne harce przymykał oko. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec jak brakuje argumentów to zostają inwetywy 28.09.07, 21:20 widać dzisiaj Pisdzielce wystawiły tępaków do dyskusji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta J. Kaczyński: Gardocki jako prezes SN - to wiel.. 28.09.07, 21:23 Największe nieporozumienie to kartofel na stanowisku premiera. Gardockiemu nie sięga nawet do pięt: i to nie tylko fizycznie (kurdupel) ale także intelektualnie, moralnie i mentalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec wygra ;-) a potem się zbudzisz 28.09.07, 21:28 i wrócisz do swojego nudnego zycia zakompleksionego kurdupla ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 zbudzisz to sie Ty i Herr Tusk-tak jak 2 lata temu 28.09.07, 21:46 znow bedzie placz i zgrzytanie zebow - prawie prezydenta - buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec o wynik wyborów jestem spokojny ;-) 28.09.07, 21:53 Lid dostanie 15- 20% i wystarczy. nie istotne czy wygra Po czy Pis My będziemy partnerem do koalicji pewno dla Po więc Pis i tak i tak pzegra ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 czekamy z ustesknieniem na prawie magistra pijaka 28.09.07, 21:58 ktory chce zostac premierem, o ktorym nawet Jozio Oleksy kilka slow prawdy powiedzial wasze rzady sie skonczyly 2 lata temu; ludzie dobrze pamietaja afery z Millerem, Jakubowska, Nikolskim, Peczakiem - i tak moznaby wymieniac jeszcze sporo Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec lepszy1 pijany Olek niż 2 trzeźwych Kaczyńskich 28.09.07, 22:01 zresztą Lech też nie wylewa za kołnierz - razem z szanowna małżonką - świadczy o tym wybitna uroda Pierwszej Damy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: czekamy na prawie magistra pijaka 28.09.07, 22:57 Z omc magistrem to rzeczywiście będzie problem, gdyby został premierem. Trochę go nie lubię i trochę nie cenię, z powodu całkowitego braku jaj. Gdyby je miał, to przez 10 lat tępiłby czarną hołotę i jej pochodne (w tym kaczystów) na każdym kroku. On zaś próbował rozmawiać z bydłem po ludzku. Zupełnie nie wiem po co. Pluli na niego , plują i będą pluli. To zaiste wielki chrześcijanin, który po dostaniu w mordę nadstawia drugi policzek. Może on jakiś masochista jest? Z drugiej strony pijak czasami trzeźwieje i może się na coś przydać, natomiast psychopaci z gatunku naszych kartofli są chorzy zawsze i należy ich izolować w zacisznych pokojach bez klamek, a nie dopuszczać do władzy. Przecież to małpy z odbezpieczonymi granatami w łapach. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: czekamy na prawie magistra pijaka 28.09.07, 23:19 Tepic to znaczy mordowac.Brzmi to wiarygodnie w ustach postkomucha. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: czekamy na prawie magistra pijaka 28.09.07, 23:38 Hmm - tępić to znaczy mordować? Sam bym na to nie wpadł. Z pewnością dla prawdziwego kaczysty o mentalności stalinowskiego aparatczyka tępienie kojarzy się z mordowaniem. Gdyby kurduplom dać takie możliwości, to przerośliby nawet sławnego Feliksa D. Czy kaczyści nie umieją czytać? Przecież wyraźnie zaproponowałem najbardziej odpowiednie dla kartofli miejsce. Wcale nie chcę ich mordować. Jeszce jedno proszę kaczystów - to że ktoś nie lubi debili, nie oznacza, iż jest on postkomunistą. To może trudne do zrozumienia, jeżeli ma się mózg mrówki ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne o czym ta gadka? 29.09.07, 04:52 Moj post dotyczyl czlonkowstwa prof. gardockiego w PZPR i jego stosownosc na funkcje I-go Prezesa SN. Wiekszosc z was wszystkich gada zupelnie nie na temat. Jak chcecie sobie pozgadywac kto wygra wybory, dlaczego nie otworzycie sobie nowego watku ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 J. Kaczyński: Gardocki jako prezes SN - to wiel.. 28.09.07, 21:33 Cholerny hipokryta - a wiceministrem sprawiedliwości może być sędzia Kryże? A ministrem skarbu pan Jasiński, były pracownik WUSW, którego codzienną pracą była współpraca z lokalnym SB? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec skoro tak uważasz 28.09.07, 21:37 prostota twojego myślenia jest jak by powiedział Kaczyński porażająca. To nawet dobrze - widać jaki element popiera Pis ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ctz1 Ludzie!!!! 28.09.07, 21:42 21 października schowajcie ... babciom dowody osobiste bo będzie ostateczna .... katastrofa :P Zapraszam www.swiatowid.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vincent02 J. Kaczyński: Gardocki jako prezes SN - to wiel.. 28.09.07, 21:43 A co "ch..j na kaczych lapach " ma do powiedzenia w takich spraqwach!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roblaz J. Kaczyński: Gardocki jako prezes SN - to wiel.. 28.09.07, 22:04 OGROMNYM nieporozumieniem jest tchórz i dekownik stanu wojennego za którego inni byli internowani a który uwłacza teraz ich godności , na stanowisku premiera rządu polskiego Odpowiedz Link Zgłoś