stasiek33 O dzięki kaczyńscy 30.09.07, 18:24 Podziękujcie kaczyńskim (jednemu i drugiemu). To dzięki im parszywym i wrednym rządom czeka nas wszystkich taki los! Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c A xserodureń bawi się w konwencje 30.09.07, 18:29 Kaczyński ma to wszystko głęboko w ..... .Walka o władzę i kasę to jego cel.Idź w PiSdu premierze i nie wracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaelzbieta Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 18:37 Opamiętajcie się!!! Mój mąż, doktor ,wykładowca na państwowej uczelni, w trakcie habilitacji zarabia 2tys.300 zł!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gmart2 Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 20:03 jak mu sie nie podoba to moze sie zwolnic. Odpowiedz Link Zgłoś
pscm Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 18:57 Wszystkie Szpitale Wojewódzkie na terenie śląska protestowały w podobny sposób jak Parkitka. Szpitale ponoć strategiczne dla funkcjonowania ochrony zdrowia. I jak się skończyło? Wojewoda marszałek znalazł dla wszystkich pieniadze na podwyżki tylko nie dla częstochowy. Dla śkązaków pieniądze się znalazły i protesty zostały zakończone. Ludność sląska może czuć się bezpiecznie. Część winy przypada na nieudolną dyrekcje ktora nie szukała kompromisu, nie szukała porozumienia a wręcz zachowywała się jakby byla zainteresowana likwidacja szpitala zaogniala podsycala atmosfere wsrd zalogi. To ludzie małego formatu. Szpital na Parkitce nigdy nie miał szczescia do madrego dyrektora. Obecnie jeden główny z rozdania partyjnego, ktory dla partii zrobi/pswieci wszystko/wszystkich. Nie mysli o dobru szpitala tylko o swojej dalszej karierze politycznej. Drugi to totalny dyletant pelnil wiele funkcji i wszedzie byl postrzegany jako nieudacznik. Jak odchodzil wszyscy dawali w kosciele na tacke i mowili nareszcie. Majac takich wizjonerow ten szpital w polaczeniu z czuloscia ojcowska slazakow nie mial szans. Odpowiedz Link Zgłoś
arsenlupin007 Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 19:15 Niestety z przykrością zauważam że ewakuacja pacjentów to efekt utraty wojeództwa śląskiego. Katowice pod przykrywką twardego stanowiska wobec zwalniających się lekarzy najpierw niejaki Szpyrka dał 1000 zł potem się się wycofał chcą zlikwidować specjalistykę. Będziemy jeździć do specjalistów na Śląsk i oto chodzi zarobia kolejarze zarobia ślascy lekarze. Czas i pora wypowiedzieć nieposłuszeństwo Katowicom. Dosyć chamstwa ślaskiego Odpowiedz Link Zgłoś
arsenlupin007 Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 19:21 Śmiało głosujmy za PO i PiSem to taki skład jest zarządu marszałkowskiego w Katowicach oni chca nas zniszczyć więc głosujmy za posłem Giżyńskim, Halina Rozpondek przeciez to ich ludzie ze Szpyrka i Moszyńskim na czele cche nam zlikwidować specjalistyke. A obwinianie lekarzy, że zwalniaja się bo nie chcą zarabiać 1400 1800 zł jest prostackie. Jestem ciekawy ile zarabia pan Szpyrka Może pan Szyrka by sie zgodził na pensję do 2000 tys zł jak maja lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
katon22 Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 19:22 Lekarz tak jak kazdy inny pracownik ma prawo zlozyc wypowiedzenie z pracy. A ze nikt ze zwiezchnikow nie wierzyl w to, ze odejda to juz inna bajka. Za funkcjonowanie szpitali odpowiedzialne sa organy zalozycielskie. W tym przypadku najpewniej wojewoda. Wszystkie zale do wlasciwego organu! Lekarz leczy pacjentow. Brak lekarza oznacza brak leczenia. Proste jak 2+2. I prosze nie piszcie, ze przez ich odejscie umieraja ludzie. Bo jak strajkowalby piekarz to czego by zabraklo? Niech zgadne - bulek i chleba. A jak gornik bedzie strajkowal to nie bedzie wegla. A tu juz prosta droga do spowodowania smierci. Jaka? Starsza pani polaila w piecu weglem. Zabraklo wegla. Zrobilo sie zimno w domu. Zlapala zapalenie pluc i umarla. Czy ktos obwini gornika za jej smierc? Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 19:26 Wilczy bilecik by się przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
sunee koperty sie skonczyly??? 30.09.07, 19:32 a nie rozumiem panstwa lekarzy - czyzby nagle ciemny narod przestal wreczac koperty? czy to reakcje na okrutne, barbarzynskie aresztowania dotychczas-nietykalnych? czy moze na medycyne naprawde trafia rzesza niczego nieswiadomych imbecyli, ktorzy od kilkudziesieciu lat nie wiedza ile "zarabia" sie w sluzbie zdrowia; w miescie stalowa wola ordynatorem ginekologii jest pan lekarz, ktory dobrych kilka lat wstecz, jadac samochodem po pijanemu zabil jakiegos starszego dziadka i uciekl z miejsca wypadku; zgadnijcie ile dni za to przesiedzial??? rodzina dziadka sie nawet ucieszyla, bo wiekowy pewnie byl, ze wsi - wiec twarde karki szybko dziadka na gotowke wymienili; a pan lekarz okazal sie alkoholikiem [wiec niczemu niewinny], dobry obywatel, lekarz - wiadomo - sam miod, wiec czlowieka szkoda; oczywiscie lekarze-koledzy ze szpitala odmowili nawet pobrania krwi po wypadku...; i tenze lekarz w lokalnej telewizji skarzy sie na to, ze coraz czesciej na ginekologie trafiaja pacjentki pod wplywem alkoholu; a ja pytam czy ten czlowiek ma prawo byc lekarzem?, czy za 1100 symbolicznej pensji stac go na posiadanie domu jaki posiada? uff, dobrze ze mnie tam nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
gmart2 Re: koperty sie skonczyly??? 30.09.07, 20:10 a moze nie bedziesz uogolniac?Czy jestes w stanie sobie wyobrazic, ze sa lekarze, ktorzy nie biora lapowek?I malo zarabiaja i maja juz dosc.Mi przez 12 lat obiecywali, ze bedziemy zarabiac normalnie.Zarabiam najmniej ze wszystkich moich znajomych, nawet tych co sa mniej ode mnie wyksztalceni.Mam prawo wyboru, moge zmienic prace! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek197 Re: koperty sie skonczyly??? 01.10.07, 00:40 Szanowny @sunee. Nic nie wiem, aby koperty trwały nadal czy też się skończyły. Masz jakieś aktualne dane? To biegiem do prokuratury bo będziesz oskarżonym o ukrywanie przestępców. Minister Zero czeka!! Odpowiedz Link Zgłoś
pscm Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 19:35 Gdyby tylko lekarze z czestochowskiej parkitki protestowali to i bym zrozumiał postawe władz. Ale protestowal Szpital Wojewódzki w Bielsku Białej, Sosnowcu, Ligocie-Katowicach, Bytomiu, Rybniku, Jastrzebiu Zdroju i tam marszalek i wojewoda slaski zanalazl sposob na porozumienie czytaj pieniadze. Ciekawe dlaczego ? Górników się boją? I maja racje że się boją. Na sląsku takie przedstawienie jak w Częstochowie by nie przeszło. Częstochowa jest idealnym miejscem na taki eksperyment, by 280 tyś miasto a z okolicami 650 tys pozbawic ochrony specjalistcznej. Nie po to rozsierodkowano stacje pogotowia po okolicznych miejscowosciach podczestochowskich / maja dotrzec do chorego w 10 min a do szpitala w 20-30min/ by teraz wozic ludzi z wypadkow przez 40 min na sygnale do Sosnowca a 60 min na Ligote w Katowicach/ Tacy ludzie z wypadku nie maja szans. W miescie mamy trzy szpitale ale tylko jeden /parkitka/ przygotowany jest na leczenie stanow naglych powypadkowych. Wiec wyeliminowanie parkitki powoduje ze Czestochowa zostaje czarna dziura w sytemie ochrony ludnosci w stanach naglych. To igranie z ludzkim zyciem ze strony rzadzacych tym wojewodzctwem. Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 czy jeszcze ktoś uważa,że lekarze to nie terroryśc 30.09.07, 20:39 i, którzy dla pieniędzy nie wahają się zabijać chorych i bezbronnych? Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Idiota czy prowokator? 30.09.07, 20:53 Czy lekarz to niewolnik, ktoremu nie wolno sie zwolnic z pracy? Czy jezeli ktos zacznie pracowac w jakims miejscu, to ma to robic do konca zycia, bo inaczej bedzie "terrorysta"? Co za idiota... Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Idiota czy prowokator? 01.10.07, 00:04 Pewnie "onetowy ekspert". Zna się na wszystkim. Nie wie, że lepiej milczeć i wyglądać na durnia niż odezwać się i rozwiać wszystkie wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
annieb Brawo dla lekarzy. Walczcie o swoje! 30.09.07, 21:01 lekarz to zwykły pracownik, który chce być dobrze oplacany za odpowiedzialną prace, jaką wykonuje. Ma prawo strajkować do skutku. Skoro rząd na nich leje, lekarze mogą olać pracodwców i wyjechać do ciepłej Hiszpani gdzie dadzą im 10 razy wiecej co w Pl. Skoro boicie sie o pacejentów, to miejcie pretensje do rządu. To min. Zdrowia i NFZ zgarnia nasze skladki i jest odpowiedzialne za zapeniwnienie nam opieki. Jak zastrajkuje górnik albo kolejarz, to rząd zaraz daje tego co chcą, ale lekarz, wykrztałciuch, to wróg. To logika Kaczyńskich. I właśnie dlatego teraz mamy taką sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Tobie jest pilnie potrzebny lekarz 30.09.07, 21:12 Tobie jest pilnie potrzebny lekarz A nawet odział gdzie nie ma klamek a ściany są gumowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
annieb tak tak zazdrość przez ciebie przemawia 30.09.07, 21:15 trzeba sie było uczyc a nie zadrościć innym, że mogą zarobić w prywatnym gabinecie. Wara ci od tego! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek197 Re: Brawo dla lekarzy. Walczcie o swoje! 01.10.07, 00:57 @annieb - masz całkowitą rację. I nie licz na to, że znajdziesz zrozumienie u PIS-iorów czy innych mocherów. Ja wykształciuch jestem z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina W szpitalach nie ma młodych lekarzy ? 30.09.07, 21:05 Dlaczego w szpitalach nie ma młodych lekarzy Same stare śrupy po pięćdziesiątce wykształceni jeszcze w epoce gomółki nie umiejące korzystać z najnowszych zdobyczy nauki Jestem za weryfikacją umiejętności i weryfikacją wykorzystania czasu pracy przeważnie pracują na co najmniej trzech etatach . Na oddziale na którym się leczę lekarze pozamykają się w pokoju lekarskim i czas pracy w szpitalu poświęcają na grę w pasjansa !!! Do tego służą komputery w szpitalu ? Odpowiedz Link Zgłoś
annieb nie ma mlodych bo wiekszość wyjechała 30.09.07, 21:11 jak ktos nie ma rodziny, to po studiach zaraz fruu, ci co zostają szybko tego żałują i nie dziwię sie: rzad ich opluwa a co za tym całe społeczeństwo (na marginesie tez jestem za weryfikacja umiejętności co pare lat, ale nie o to chodzi w tej sprawie, tylko o żenująco niskie place) Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Czytam cię bardzo uważnie 30.09.07, 21:23 Czytam cię bardzo uważnie i doszłam do wniosku że nie wiesz co to jest zachód ! Z grzeczności ci odpowiem bo byłem i widziałem . tam przede wszystkim 90% potrzebują pomywaczy i tym podobnych jeśli ktoś dostanie dobrą prace to musi się wykazać ! A lekarz najpierw przez kilka lat pracuje jako sanitariusz !!! Taka jest rzeczywistość . Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Re: Czytam cię bardzo uważnie 30.09.07, 21:26 tak, tak, a w Moskwie na Placu Czerwonym samochody rozdają... Czas wyłączyć radyjko z Torunia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gmart2 Re: Czytam cię bardzo uważnie 30.09.07, 21:30 bzdury opowiadasz!Z wlasnego doswiadczenia to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
annieb ja też czytam uwaznie :-) 30.09.07, 21:39 zgadzam sie, ale to nie dotyczy przypadków, gdy brakuje specjalistów. Tak teraz jest w Hiszpanii z lekrzami - wierz mi, czekają na nich w otwartymi rękami. A czas i tak pokarze jacy z nich specjaliści. Ale to nie ma nic wspólnego z tym, co sie u nas dzieje. No chyba że tak sobie tłumaczysz postepowanie rządu, rzekomą ochroną chorych przed niekompetencja lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
drinexile Re: Czytam cię bardzo uważnie 30.09.07, 22:22 "A lekarz najpierw przez kilka lat > pracuje jako sanitariusz !!! > Taka jest rzeczywistość" No to masz problem z postrzeganiem rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
vlad Re: W szpitalach nie ma młodych lekarzy ? 30.09.07, 21:22 nie ma młodych bo nie chcą leczyć oszołomstwa , które obficie występuje na forach gw i onetu. Ma moim oddziale najmłodszy lekarz ze specjalizacją ma 36 lat , dziewczyna, która otwarła specke intensywnie uczy się szwedzkiego. na oddziale mojej żony rezydentka i jej mąż ( przed Lepem) od 1.01.2008 zaczynają prace w Szwecji. najmłodszy lekzr na pediatrii ma 40 lat. Większośc rezydentur z interny, med. rodzinnej, aneste jest nieobsadzona, bo młodzi patrząc na nas, stojących już po drugiej stronie lustra, widza jak dużym wysiłkiem jest osiągany poziom życia, który dla kolegów po fachu w innych krajach nie jest niczym nadzwyczajnym Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Uwaga gramatyka i pisownia ! 30.09.07, 21:36 Uwaga gramatyka i pisownia ! Morze jakiś pojedynczy przypadek gdzieś na głębokim zadupiu gdzie psy dup... szczekają ! Dlaczego nie nagłaśnia się tego ilu wróciło ! co ? Odpowiedz Link Zgłoś
drinexile Re: Uwaga gramatyka i pisownia ! 30.09.07, 22:26 A ilu wróciło? Z tych, których znam to nikt, a kolejnemu koledze niedawno pisałem referencje dla nowego pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 21:18 Tragiczne dla pacjentów walących grube pieniądze na tzw. służbe zdrowia. A dla tego personelu absolutny zakaz roboty w zawodzie w kraju. Ponoć na zachodzie na nich czekają. Zobaczymy, jak dadzą sobie radę. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
gmart2 Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 21:32 dadzaa rade, bo juz daja.A chca coraz wiecej polskich lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 21:48 gmart2 napisała: > dadzaa rade, bo juz daja.A chca coraz wiecej polskich lekarzy. oczywiście że sobie dadzą radę. Konserwatorów powierzchi płaskich na Zachodzie nadal brak :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 21:52 Czym się różni Yeti od biednego lekarza? W zasadzie niczym. Jednego i drugiego ponoc ktoś widział... Odpowiedz Link Zgłoś
melmal Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 22:10 znowu twoje glupie komentarze a nie potrafisz odpowiedziec na proste pytania...odpowiedzi sa w internecie!! PS. podaj swoje wyksztalcenie Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 22:27 gadasz z busiarzem - osobą ktora świadczy usługi przewozowe w okolicach Lublina, płaci zamiast ZUSu KRUS- bo woli okradać obywateli. To rolnik z kilkunastoma mikrobusami nie uprawiający ziemi od lat- za niego wszyscy uczciwi ludzie płacą składki. Spokojnie, od trzech lat gad ato samo Odpowiedz Link Zgłoś
meleshka Proponuję mieszkańcom Cz-wy zrobić listę imienną 30.09.07, 21:30 tych bandytów w białych, zielonych, czy niebieskich fartuchach i wielkim łukiem omijać ich gabinety prywatne! Patrzcie ludzie, kto was leczy! Kazdy z nich ma w 4-literach wasze zdrowie! Oni udają, że leczą! Co rusz zmieniają leki, w zalezności od tego jaki przedstawiciel medyczny da więcej w łapę! A teraz opiszę swoje doświadczenia jako kobieta-matka. Ciąża kosztowała min.1000 zł dla lekarza prowadzącego, min. 600 zł dla anestazjolga,bo chciałam, żeby był przy mnie (za znieczulenie zew.opnowe dodatkowo 150 zł)plus 100-200 położna! Lekarz i anastezjolog najczęściej są na oddziale, więc i tak dostają pensję, ale w godzinach pracy ciągną prywatę. Wizyty w gabinetach prywatnych min 80-100 zł przez całą ciążę! 10-15 wizyt łącznie przez okres ciązy plus dodatkowe badania extra płatne! Daje to sumę 1500 zł za wizyty tylko w gab. leakarskim od 1 pacjentki. Podczas takiej wizyty u mojej lekarki było średnio 20-30 kobiet w tyg. (gabinet otwarty 2 x w tyg.) Tak więc rachunek jest prosty ok. 5000-6000 zł to sam gabinet pryw. plus dużury plus etat razem min. 9000 zł miesięcznie! Oczywiście przypominam, ze US raczej nie sprawdzi wnikliwie pani doktor, bo ta rozlicza się na ryczłacie, wpisze dochód 300 zł i po zawodach:)) Dodaję,ze lekarka wykonywała USG na publicznym sprzęcie, zakupionym ze środków WOŚP. Pod gabinetem USG w szpitalu kobiety, leżące na odziale czekały, aż pani dr.n.med. załatwi swoje pacjentki z gabinetu, a potem łaskawie brała tych co nie kopertowali, przejechała 2 x w ciągu 20 sek. brzuch pacjentki głowicą i już, następna! Jej kolega, jak miał swoje umówione pacjentki to kazał rodzinie, czy mężom wpłacać zaliczki za tzw. asystę przy porodzie, śrdnio ok. 600 zł! Jak ktoś nie miał, to niemal wrzeszczał na gościa i tłumaczył, że on ma kredyty i nie przytąpi do porodu bez kasy. Zresztą co ja bedę pisać dalej...Taka jest prawda o "biednych" lekarzach! ---------------------- Wszystko, co opisuję miało miejsce w dużym mieście w latach 2004- 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Re: Proponuję mieszkańcom Cz-wy zrobić listę imie 30.09.07, 21:38 a potem się obudziłam i zauwazyłam że radio z Torunia ciągle nadaje... Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina I to jest właśnie największa tragedia 30.09.07, 21:53 I to jest właśnie największa tragedia że taki pseudo lewak i zapewne nieudacznik w jednej osobie do poważnego tematu miesza politykę Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina To smutna rzeczywistość 30.09.07, 21:46 To smutna rzeczywistość ale w siedemdziesiąt % prawdziwa są również uczciwi lekarze ! Odpowiedz Link Zgłoś
loraphenus Re: To smutna rzeczywistość 30.09.07, 21:58 możecie się popluć na forum ,to jak szczekanie kundli. Prawda jest taka żre każdemu wolno się zwolnić - i mieć wszystko w nosie. To Polska musi konkurować o pracowników -sprawiać by chcieli tu pracować. Jakoś mieli czekać Białorusini i Ukraińcy -a mają to w nosie... Jadą do Anglii konkurować o płace w wysokości kilkudziesięciu polskim pensjom... Możecie tylko pogrozić na forum, popluć jadem, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
annieb naiwne "tłumaczenia" 30.09.07, 21:55 patrz, a ja w czasie ciaży chodziałam do lekarza z NFZ-u i zapłaciłam tylko za specjalistyczne badanie usg. przy porodzie był mój mąż, a nie pani anestozjolog, ale nie było problemów, a nie wydałam ani złotówki. Wniosek: lekarze doją pacjentów naiwnych, bo ci sami im daja, podobnie jest z kopertami. a większość lekarzy "bez zachety" takze wypełni dobrze swój obowiązek. Poza tym nie usprawiedliwiaj niskich płaz zarobkami w pryw. gabinetach: tyle to powinni zarabiać w przyzwoitym państwie na etacie,a nie pracujac jak wyrobnicy (podobnie jak i nauczyciele) Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: naiwne "tłumaczenia" 01.10.07, 02:15 annieb napisała: nie było problemów, a nie > wydałam ani złotówki. Wniosek: lekarze doją pacjentów naiwnych, bo > ci sami im daja, podobnie jest z kopertami. a większość lekarzy "bez > zachety" takze wypełni dobrze swój obowiązek. Miałam podobnie tyle, że na onkologii. Nasłuchałam się tekstów, że no nie ma zmiłuj, ale bez kopertówy to się nie obejdzie. Nic podobnego. Nikt się na żadne koperty nie napraszał. Mąż próbował wykazać inicjatywę, zagadywał o "cegiełki". Żadnych cegiełek nikt nie chciał, ani dla siebie, ani na szpital. Od operacji właśnie mija czwarty rok, żyję pracuję, mam się dobrze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Proponuję mieszkańcom Cz-wy zrobić listę imie 01.10.07, 00:18 Bądź spokojna, tacy jak w opisanym wyżej przypadku nie wyjadą. Pozostali - i owszem. Dziwne, że nikt nie wyciąga jakichkolwiek wniosków z tych prostych do skojarzenia faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek197 Re: Proponuję mieszkańcom Cz-wy zrobić listę imie 01.10.07, 01:25 Nie mogę zrozumieć, dlaczego @maleshka piszesz tutaj o tych pożałowania godnych wydarzeniach. Toż to temat dla prokuratury! Na co czekasz? Chcesz być współwinnym przestępstwa - tak nie można! Minister Zero szuka tematu do kolejnego TV-show!! Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.6 Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 22:06 lekarze to zwykli przestępcy - szantażyści, a co z etyką lekarską nie liczy sie już przysięga tylko kasa kasa kasa, a pacjentów i tak maja gdzieś zwolnią sie to na prywatnych praktykach zarobią dużo więcej niech tylko przyjmą cztery razy w tygodniu po ok.20 pacjentów od każdego po ok.100zł to na tydzień jest 8000 tys na miesiąc ok 32tys na czysto podatków nie odprowadzają na kasy fiskalne nie zgadzają się, faktycznie bardzo biedni - hipokryci Odpowiedz Link Zgłoś
misiek197 Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 01.10.07, 01:15 Dlaczego @czytelniku.6 obrażasz lekarzy? Czy medycy przysięgali pracować za dziękuję, coś przegapiłem? Nie - to o czym majaczysz? Jesteś ekspertem w liczeniu cudzych dochodów: tygodniowo medycy zarabiają po 8 milionów (jak napisałeś). Faktycznie, co za łobuzy! Nic tylko ubrać ich w kamasze!! I zabrać im kolację - to nie będzie żadną głodówką, jak stwierdził premier Wolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ares3 Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 23:15 nie dziwię się lekarzom że strajkują, składają wypowiedzenia.Dyrekcja szpitala i władze województwa miały 3 miesiące na rozwiązanie problemu.I co zrobili w tym czasie? Nic.Liczyli na to że lekarze ze względu na dobro pacjenta zgodzą się dajej pracować za pensję mniejszą niż pensja pracownika produkcji w jednej z dużych częstochowskich firm?Dlaczego znalazły się pieniądze dla lekarzy ze śląskich szpitali a dla parkitki nie?Mam wrażenie że władze województwa dążą do zamknięcia naszego szpitala,tylko kto na tym straci?Lekarze?Oni wcześnij czy później znajdą lepiej płatną pracę w szpitalach na śląsku a co z mieszkańcami Częstochowy? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 30.09.07, 23:15 wyjątkowe zbydlęcenie lakarzy. pozwolili na ewakuację, wiedząc zę i tak zaakceptują każde decyzję dyrekcji szpitala. z prostego powodu. niby gdzie mieliby pracować? W anglii? na zmywaku?? no przeca bez języka angielskiego to oni nawet do leczenia kur nie będą dopuszczeni. Wywalić ich na zbity pysk, niech szukają innej, lepszej i mniej męczącej pracy. proponuję następujące zajęcia: 1. górnik "na dole" 2. inzynier produkcji 3. he-he-he ... kaskader 4. budowniczy autostrad ... może choć łopatą potrafią zamachać? Odpowiedz Link Zgłoś
vlad piesek olas to szczeka i ząbki szczerzy 30.09.07, 23:20 ale w realu jak przyjdzie to się łasi i chce cukierka. Typowe zachowanie piesia - misia ( bomisienależy) Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 01.10.07, 00:26 A Ty czemu pozwoliłeś na ewakuację? Wytłumacz się natychmiast! Lekarze sobie poradzą, kliniki w Szwecji, Danii, Hiszpanii marzą o takich pracownikach. Postawa rządzących bardzo ułatwia decyzję. Najzabawniej będzie od stycznia, gdyż nijak garstka lekarzy, która zostanie, a nie podpisze opt-outów nie obsadzi w pełnym wymiarze dyżurów :) Czekam z niecierpliwością, jakie wtedy komentarze się pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
bjde Re: Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najś 30.09.07, 23:48 ciekawe... firmy hi-tech już dawno zorientowały się, na czym zarabiaja - i w nich najlepiej zarabiają informatycy - nie księgowi i nie personalni. A jaka jest struktura płac w szpitalach, które przecież "lekarzami stoją"? Odpowiedz Link Zgłoś
zx22aw sukces PiS 30.09.07, 23:59 same sukcesy ekipy Kaczyńskiego, to też sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
zx22aw Popieram lekarzy. Dosyć szantażowania lekarzy. 01.10.07, 00:11 Dotychczas każda władza ich lekceważyła i szantażowała, za naczelne stawiając dobro pacjenta: jak sie lekarz zbuntuje - to mówi sie że szarga dobro pacjenta. Ale nikomu do głowy nie przyjdzie, że właśnie władza depcze to dobro pacjenta nie dbając o lekarzy i szantażując ich, że sie nie postawią. Dodatkowo Kaczyńskich rząd ich nie tylko lekceważył, szantażował, ignorował, ale też straszył przymusowym poborem do wojska, inwigilacją, Ziobro urządzał nagonki. To po prostu jest ohydne. Świetny lekarz, którzy przyszył dziecku uciętą rękę, połączył mięśnie i naczynia i nerwy, tak że ręka będzie sprawna, dostał za 7-godzinną operację 43 złote. Zdaje sie że ochroniarz w hipermarkecie ma więcej. W Rybniku w szpitalu na dyżurze z przemęczenia zmarł lekarz. TV o tym nie wspomniała. Popieram lekarzy w ich strajkach. I przypomnę, że w samym tylko sierpniu Kaczyński przefruwał rzadowym samolotem i śmigłowcem, na same tylko loty nad Bałtyk,(było ich ok. 10 ) dla przyjemności czasem parugodzinnej ponad 600 tys złotych. Szczególy pokaże google. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: Popieram lekarzy. Dosyć szantażowania lekarzy 01.10.07, 03:09 zx22aw napisał: > Dotychczas każda władza ich lekceważyła i szantażowała, za naczelne stawiając > dobro pacjenta: No to teraz bydło w białych fartuchach pokazało gdzie ma dobro pacjenta. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=62319 Masz coś na usprawiedliwienie morderców? Odpowiedz Link Zgłoś
naturat Ludzie ! Już milion zdrowych jak ryby polaków ewak 01.10.07, 00:52 Ludzie ! Już milion zdrowych jak ryby polaków ewakuowało się do UE o co ten krzyk. Wprzypadku zgody rządu na rządania wzięte zjakieś kalkulacji krajów bananowych.............przecież..... Więcej umrze polaków z braku pieniądza na leki jak z tych przeprowadzek bo te pieniądze chcieli by żeżreć lekarze na wypłaty ale nie żeżrą. Odpowiedz Link Zgłoś
asterix1986 6 odzialow zamknietych 84 Lekarzy sie zwolnilo 01.10.07, 05:34 proponuje zamknac jeszcze pozostale odzialy wraz z calym szpitalem,moze jak bedziemy umierac na ulicach to ktos zmondrzeje,a co do lekarzy to powinni pracowac dalej i niech nie narzekaja ze malo zarabiaja bo z prywatnych gabinetow gdzie za wizyte 1 pacjenta maja juz kase,a ciekawe za co niektorzy kupuja sobie luksusowe samochody ;/ w Polsce niestety trzeba tragedii zeby ktos zaczol myslec ! Odpowiedz Link Zgłoś
lucjola Ewakuowano już 23 pacjentów szpitala im. Najświ.. 01.10.07, 06:02 Płacę miesięczną składkę zdrowotną w wysokości 350zł Rocznie daje to ok 4000zł. Korzystam raz na rok z ginekologa. Resztę porad i zabiegów muszę opłacać z własnej kieszeni. Chciałabym się zapytać co się dzieje z resztą mojej składki ??? Ludzi mnie podobnych jest miliony w tym kraju. Przypominam, że podatek każdy obywatel w tym kraju płaci dopiero wtedy jak starczy na składkę zdrowotną. Mimo to mamy całe rzesze urzędasów zarabiających więcej niż lekarze. Jak to więc się dzieje, że na pensje lekarskie zawsze brakuje a urzędnicy dalej pchają się do koryta ??? Odpowiedz Link Zgłoś
olias ja, podatnik 01.10.07, 07:00 ja, podatnik nie życzęsobie by państwo przeznaczało MOPJE pieniądze na pensje dla TYCH lekarzy. To nie są lekarze, wypad. Niech jadą do anglii. Na zmywak, rzecz jasna, bo po jakiemu będą tam rozmwawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
vlad Re: ja, podatnik 01.10.07, 07:47 Czy jako podatnik życzysz sobie aby partie polityczne dostawały dotacje z TWOICH podatków, aby dotowano z Twoich podatków budowe świątyni Opaczności (!) Bożej itd? Nie mamy na to wpływu. Z twoich i moich podatków ( a zapewniam cie , że płace niemało, mimo różnych myków z ulgami i kosztów w działalności zapłaciłem na koniec roku najwyższą stawkę podatkowa) dotowani są oszuści w typie Arona opłacający KRUS, politycy robiący cyrk z demokracji i inne darmozjady, wojna w Iraku i Afganistanie. Masz na to wpływ? I to nie mityczne PAŃSTWO płaci, to płaci pracodawca, który kontraktuje usługi z monopolistą. A ten w wycenie procedur NIE WYCENIA PRACY PERSONELU. Odpowiedz Link Zgłoś
ol-e Pytam po raz kolejny 01.10.07, 08:25 Tak nagle Was oświeciło, że mało dostajecie? Przez te naście lat pracy jakoś nie przeszkadzało :) A jak mieliście prawo się zwolnić, to pewnie takie same prawo mieliście do zatrudnienia się we własnym gabinecie, na dodatkowy etat :) Bo to chyba do lekarzy trzeba się wybierać na 5 rano, co by zająć kolejkę, bo pani/pan przyjmuje tylko 3 pierwsze osoby :) Idąc na studia - podejmując decyzję o zostaniu lekarzem - też chyba wiedzieliście co Was czeka. Nie zbijanie bąków po kątach, a często 24h w "gotowości bojowej". Świadomie podjęliście też tą odpowiedzialność za życie i zdrowie ludzi. Też Wam się to tak nagle odwidziało? Teraz, życie ludzkie wyceniliście na 100 zł (zakładam, że co najmniej 20 pacjentom pomożecie w ciągu miesiąca). Smutne. Czy na prawdę warto? Nie macie sumienia likwidować jedyne z oddziałów w mieście? Sami pomagacie "włodarzom" w urzeczywistnieniu ich planów. Planów zrobienia z naszego miasta wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Pytam po raz kolejny 01.10.07, 08:39 to skandal, że lekarze uzależniają niesienie pomocy pacjentom od wysokości pensji. Przysięgali, że będą nieść pomoc pacjentom zawsze a nie tylko wtedy gdy będą mieć pensje po 16 000 zł miesięcznie. To skandal! Ci lekarze sami wykluczyli się z Narodu Polskiego poprzez wypowiedzenie mu wojny! Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Pytam po raz kolejny 01.10.07, 18:43 > Przysięgali, że będą nieść pomoc pacjentom zawsze... I przysięgi tej dochowają jeśli nadal będą nieść pomoc pacjentom - tyle, że tym mieszkającym w Anglii, Szwecji czy Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
mordo.ty.moja Oto jak balowali lekarze, gdy na Parkitce trwał 01.10.07, 12:42 dramat pacjentów. Wsród nich lekarze z WSzS w Cz-wie! www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=62274 No comments! Odpowiedz Link Zgłoś