nikodem_73 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 17:49 No to wychodzi, że większość w Polsce to nie są Polacy :> Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 17:49 A to się okaże po wyborach... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 17:51 Wiesz... przy obecnej ordynacji wygrana w wyborach nie oznacza, że większość cię poparła. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 17:54 Niegłosujący milcząco popierają zwycięzcę... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 17:59 O nie drogi gamoniu. Nie ma zasady milczącego przyzwolenia. Jest w sprzeczności z podstawami państwa demokratycznego :> W takim wypadku wystarczałoby urządzić wybory w jednej komisji wyborczej (np. na poligonie na wyspie Wolin) aby później twierdzić, że większość poparła zwycięzcę. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 18:06 O nie drogi nikodem_73, teraz każdy ma swobodę, może głosować, a jeśli dobrowolnie rezygnuje, zgadza się z wynikami... W twoim przykładzie tylko niewielka grupka ludzi miałaby prawo do wybierania... A to jet różnica... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 18:20 Ależ dlaczego? Przecież każdy mógłby pojechać sobie na Wolin, zrobić 20km spacer po wydmach i zagłosować. Niska frekwencja wyborcza nie wynika z popierania zwycięzców (bo to byłoby ciekawe - oznaczałoby, że większość Polaków to prekognici) lecz z "tumiwisizmu" i generalnie "stosunkowego" podejścia do demokracji jako-takiej. Ludzie sądzą, że ich głos niczego nie zmieni (i to masowo). Choć z drugiej strony jest większe prawdopodobieństwo, że wpadniesz pod samochód idąc zagłosować niż to, że Twój głos przechyli szalę. Do tego dorzuć generalną niechęć do obecnych "elit politycznych" i niemożność znalezienia partii mogącej być reprezentantem. Sam na te wybory pójdę tylko z jednego powodu - bo uważam, że należy socjalistów oderwać od władzy zanim naprawdę nagrabią przy gospodarce. A jestem przekonany, że MASA ludzi nie zagłosuje, bo po prostu NIE MA NA KOGO. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 18:36 A czy jest jeszcze coś do nagrabienia? Pewnie jakieś resztki, bo znaczną większość rozgrabiono w latach 90. Zgadzam się co do motywów rezygnacji ludzi z głosowania. Często nie wiadomo, na kogo głosować, a wtedy chyba najczęściej głosują przeciwko komuś, a nie za kimś. W każdym razie teraz jest sytuacja dosyć klarowna i ludzie powinni pójść do urn. Każde państwo prowadzi politykę socjalną, a same słowa "socjalizm" czy "rozdawnistwo" to tylko zmyłki, za którymi nie wiadomo co się kryje. Tak samo jak nie istnieje "niewidzialna ręka rynku", o której liberałowie tak chętnie mówią. To takie mambo-rambo (jeśli nie pomyliłem), jak to określił znany ekonomista przed komisją ds. PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 18:46 Nie zgodzę się odnośnie tej niewidzialnej ręki. Wprawdzie wymyślił to pojęcie ktoś, kogo większość ludzi nazwie 'liberałem', ale dziś najchętniej odnoszą się do niej przeciwnicy wolnego rynku. Żaden myślący liberał nie będzie mówił o tym, że istnieje coś takiego jak 'niewidzialna ręka rynku', będzie mówił natomiast o pewnych mechanizmach opierających się na działaniach graczy rynkowych. I to są rzeczy, którym nikt na prawo od komunizmu nie może zaprzeczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 18:57 Zgadzam się. Otóż to "żaden myślący liberał" nie będzie mówił o tym, że istnieje coś takiego jak 'niewidzialna ręka rynku. Jednak nie każdy podający się za liberała jest myślący... a nawet nie każdy jest liberałem, a raczej kimś w rodzaju Robin Hooda... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 19:00 Złe porównanie do Robin Hooda... raczej powinno być porównanie do rzezimieszka, rozbójnika... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 19:22 O! To ciekawe. Czyli ktoś twierdzący, że każdy powinien ponosić konsekwencje swoich decyzji jest rozbójnikiem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: B r a w o Kaczyński! Polacy głosują na PiS.. 30.09.07, 19:21 Nagrabią w sensie "zepsują". Na socjal mogą sobie pozwolić kraje BOGATE, które mają BOGATE firmy, z których można ściągać DUŻE kwoty. Jeśli o mnie chodzi to żałuję, że nie rozgrabiono jeszcze PKP i kopalń. ZUS takoż pozwoliłbym rozgrabić pod warunkiem że mógłbym przestać płacić składki. Nie mam nic do "złodziejskiej prywatyzacji" - serio. Kulczyk, Krauze i reszta sitwy, która jest bardziej, lub mniej figurantami dla służb - w ogóle mi nie przeszkadzają. A w zasadzie nie przeszkadzaLIBY gdyby państwo dążyło do liberalizacji rynku. TAK! Do LIBERALIZACJI. A to oznacza mniej kocesji, mniej licencji i mniej zgód na cokolwiek. Przy okazji w "magiczny" sposób zmniejszyłaby się korupcja. I jeszcze jedno - Keynes się mylił. Co prawda Adam Smith także się mylił, ale jego pomyłka determinowała jedynie wybór, który niekoniecznie musi być optymalny. Natomiast Keynes się mylił całkowicie. A to co uprawia PiS to rozdawnictwo i socjalizm w czystej formie. Rośnie ilość etatów w administracji - może powiesz mi dlaczego, skoro miało być "tanie państwo"? Polityka socjalna? Bez jaj - to co oni robią to nie polityka to "tym damy, tamtym damy", bez ładu, składu, a co gorsza bez CELU. To już nawet eurosocjalizm jest sensowniejszy, bo tam fundując dopłaty wymaga się utrzymania limitu produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
peha2 Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 17:46 - To my jesteśmy partią zwykłych buraków i nie wstydzimy się tego. Chcemy być partią zwykłych buraków! ____________________________ www.madrid-rastas.com www.rastas-madrid.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Pędzić do lokalnych kół PiS; 30.09.07, 17:50 musicie się zapisywać teraz. Po wyborach bedzie za późno - partia was nie będzoe potrzebować! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Pędzić złodziejów i krętaczy 30.09.07, 17:52 A'propos krętaczy - przytoczyć Ci listę niedotrzymanych obietnic pana premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 17:48 Ale dlaczego zwykli ludzie muszą się posługiwać rynsztokowym językiem? Można pochoszić z Żoliborza a posługiwać się językiem salonowym. No, ale przysłowie mówi, że z chama nigdy nie można zrobić pana. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 17:52 A to ptaj się niektóre osoby z PO... te które używają takiego rynsztokowego języka... a niby wykształceni... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolonistka Re: Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 02.10.07, 15:41 pozwole sobie zacytowac wyksztalconego "spieprzaj dziadu" ... a moja babcie, kobieta bez tytulow (a co wazniejsze bez welnianego okrycia glowy) mawiala "odejdz czlowieku" ... Sens ten sam - a jakos inaczej ,, Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna PiS nie ma pojecia co to jest demokracja i napewno 30.09.07, 17:50 nie jest partia prawicowa, jest partia narodowo-socjalistyczna. Partie prawicowe nie odwoluja sie do "zwyklych" ludzi, to czynia tylko partie komunistyczne czy faszystowskie. Takich kurdupel lze jak z nut... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PiS nie ma pojecia co to jest demokracja i na 30.09.07, 20:35 kelowna napisał: > nie jest partia prawicowa, jest partia narodowo-socjalistyczna. > Partie prawicowe nie odwoluja sie do "zwyklych" ludzi, to czynia > tylko partie komunistyczne czy faszystowskie. Takich kurdupel lze > jak z nut... Odpowiedz Link Zgłoś
apparent Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 17:50 Ktoś tutaj chyba nie zauważył, że nadyma się na "autorytet wielki i rozumny" Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Partia "zwykłych" ludzi. 30.09.07, 17:52 Ja tam wolę - by ludzie byli niezwykli. By każdy czymś dobrym się wyróżniał. Odpowiedz Link Zgłoś
jerrymargate Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 17:52 PiS to nie partia "normalnych ludzi" to partia neurotykow,schizofrenikow i zwolennikow teorii spiskowej. Jak moze byc innaczej skoro wladze sprawuje czlowiek, ktory nie wie czym jest sex. Odreagowywuje swoja nienormalnosc na scenie politycznej. To nie Papiez,gdzie ta nieobecnosc wypelniala chec bycia lepszym, to czlowiek gdzie ta innosc jest spelniana przez chorobliwa nienawisc to wszystkiego co nie w zgodzie ze swiadomoscia nienormalnej wlasnej innosci. Boze : UCHOWAJ POLSKE od Kaczynskich i ... od Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Psychiatryk w natarciu! Warszawa powie babie nie! 30.09.07, 17:52 Zobaczyłem nagłówek w GW. Zrobiłem sobie więc dobrej mocnej herbaty, czułem bowiem w kościach, że numer jakiś jest to niezły. Wróciłem do komputera, z herbatką w dłoni, i odsłuchałem paru kwestii Pani Nelly. Jazgot taki, że o mało mi komputer, wieża, głośniki, monitor, wsjo!, nie wylądował na podłodze. Czy ja rodzinę zamordowałem, czy komuś szkodę wielką zrobiłem, żeby takiej baby słuchać? O co tutaj idzie? Pani Nelly ma tyle wyczucia politycznego co kot-skur..ysyn mojego przyjaciela, który notorycznie sra w mieszkaniu gdzie się da, rozprowadzając smród ogromny i powodując potrzebę sprzątnięcia paskudnych fekaliów. Ludzie Bogu ducha winni, ludzie normalni i uczciwi, ludzie przerażeni widokiem oszalałego potwora, ryczącego jak jakiś oszalały funkcjonariusz NKWD, czy też jak strażnik w Auschwitz, mogą jednak czerpać trochę otuchy z tego prostego faktu, że po Pani Nelly, przy której Pani Erika Steinbach jest wzorem umiaru i taktu, już nikt nie posprząta. Pan Jan Rokita wziął trochę wolnego od polityki, by mieć więcej czasu na rozmyślania o ewentualnym skonsumowaniu związku z Panią Nelly. Powinien on swojej małżonce powiedzieć, że powielanie prostackich wypowiedzi ojca Rydzyka, i Pana Jarosława Kaczyńskiego, jest stanowczo w złym tonie. Żadne miasto nie zasłużyło sobie by jego elektorat traktować w taki sposób. Jestem warszawiakiem, znam warszawiaków bardzo dobrze. Wrzeszcząca ruska Niemra nie ma żadnych szans w Warszawie. Pani Rokita kontynuuje politykę prymitywnych ataków ad personam, ataków bez żadnego usprawiedliwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
puljan GWno jady 30.09.07, 17:55 Bo GWnojadzie jesteś odpowrny na prawdę i kązda pradqa jest dla Ciebie jak hałas. A oczywiste brednie które wypisuje twoja śmiedząca czosnkiem gazeta to ci nie smierdz co ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: GWno jady 30.09.07, 18:02 puljan napisał: > Bo GWnojadzie jesteś odpowrny na > prawdę i kązda pradqa jest dla Ciebie jak > hałas. A oczywiste brednie które wypisuje > twoja śmiedząca czosnkiem gazeta > to ci nie smierdz co ? xxxxxxxxxxxxxx Dziękuję antysemicie za wskazanie prawdziwych, być może, sympatii Pani Rokity. Przecież twierdzi ona, ze w Polsce jest też i miejsce dla antysemity Rydzyka. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor a po polsku młocie pisać potrafisz...??? 30.09.07, 18:04 www.youtube.com/watch?v=MQafFueedM4&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Einfomuzyka%2Epl%2FMuzyka%2F1%2C83570%2C4509848%2Ehtml Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Psychiatryk w natarciu! Warszawa powie babie 30.09.07, 20:35 Nelly wstydż się.!! Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Megalomania dyplomatołka sięga dna oceanu! 30.09.07, 17:59 U niego naprawdę czarne jest białe. To nie było przejężyczenie.Nie ma chyba na kuli ziemskiej takiego inwertyka! Patriotyzm pomylił mu się z egocentryzmem! Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawww Prawo lub bezprawie????????????? 30.09.07, 18:03 Polacy zadecydują czy odpowiada im system rządów PiS czy nie. Za tego rządu wyszło morze afer nie da sie tego ukryć. Dlatego wyborcy zadecydują czy ma być państwo prawa czy bezprawia. Mnie obowiązuje prawo holenderskie jak na razie. Jest 100% lepsze od polskiego .Jest to prawo dla ludzi nie dla elit.Nawet biedny pracownik może pozwolić se na wiele .W przeciwieństwie do polski. Ja uważam że korupcja wygra będzie rzadziło PO z SLD . Polacy kochają sie grzebać w guwnie to im odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Prawo lub bezprawie????????????? 30.09.07, 20:48 A może nauczyłbyś się pisać po polsku przed pouczaniem i obrażaniem innych? Tak się składa, że pracowałem na uniwersytecie w Holandii i wiem, ża taki minister jak Ziobro wyleciałby tam na zbity pysk po pierwszym popisie telewizyjnym, a do końca życia nie spłaciłby odszkodowań, takie tam jest prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Oj, wyszły afery, wyszły: 01.10.07, 00:32 - afera rolna (z koalicjantem w roli głównej) - afera przeciekowa (z własnym protegowanym w roli głównej) Jak to jest, że za rządu PiSu wychodzą afery PiSu? Za Millera wychodziły na jaw afery SLD: Rywina, Orlenu... W czym tkwi różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
olympus26 Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 18:03 PiS to partia oszołomów,sami krzykacze,mąciciele i pieniacze,a nie zwykłch ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 18:06 Czy ci pozostali to niezwykli? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski001 Głosujesz na PiS? Czyli mordujesz swoje dzieci! 30.09.07, 18:09 Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 18:11 Na to wygląda, że pozostali to jacyś dziwni... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski001 Racja. To debilki i durne zawistne moherdziady. 30.09.07, 18:17 Odpowiedz Link Zgłoś
lessmore PiS to partia zwykłych ludzi... 30.09.07, 18:12 ...i to jest najgorszy obciach. Wiadomo juz po eksperymentach niejakiego Lenina, że kucharka NIE MOŻE rządzić państwem. Podobnie, jak "zwykły" premier Kaczyński. Potrzebni są ludzie niezwykli. Dlatego PiS musi przegrać, żeby rządy w Polsce były dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
skalmark Uwaga! Będzie równo. 30.09.07, 18:23 Polacy żądają równości. A PIS zrealizuje te żądania. Wzorcem będą Bracia Mniejsi. Drżyjcie wszyscy wyżsi niż 160 cm. Będą równać, albo górą albo dołem - jak kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
prphts Premier znowu trafił w sedno :))) 30.09.07, 18:29 Ale POstkomuchy się wściekają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: w poniedziałek kongres zjednoczeniowy PIS SLD 30.09.07, 18:46 Pewnie się nzawą PISPR. Odpowiedz Link Zgłoś
petronelka_net Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 18:31 Przepraszam bardzo, to w Polsce oprócz zwykłych polaków są też niezwykli? Zapewne ci niezwykli, godni pogardy to ci wszyscy, którzy coś posiadają? I należy ich zmusić,aby nadal zatrudniali ludzi i płacili podatki,w przeciwnym wypadku budżet zniknie i nie będzie funduszy, z których partia braci ma uprawiać sprawiedliwe rozdawnictwo? Tow.Gomółka, jako żywo! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:PiS to partia ludzi w moherowych beretach 30.09.07, 18:48 bardzo zwykłych ludzi. Rzec by się chciało mocno przeciętnych Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re:PiS to partia ludzi w moherowych beretach 30.09.07, 20:36 tw_wielgus napisał: > bardzo zwykłych ludzi. > Rzec by się chciało mocno przeciętnych Odpowiedz Link Zgłoś
vigla relacja między opiniami autorytetów a rzeczywistoś 30.09.07, 18:38 Dobre pytanie 'jaka jest relacja między opiniami autorytetów a rzeczywistością ?" Autorytety od rzeczywistości często są całkiem niezależne. Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 18:44 Zapomniał zakończyć swoje drętwe mowe rodowym zawołanim Kaczyńskich: "Awruk!" NiwPis Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Premier: Wierzę że ciągle możemy pożreć PO 30.09.07, 18:47 On szukuje się na obiad po przystawkach z poprzedniej kadencji. PO może zapłacić za kunktatorstwo przy końcu urzędowania Sejmu. Jedynie czego Kaczyńscy się boją to sprawna koalicja LiD-PO bo to mogłoby pokazać dobrze działającą alternatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Premier: Wierzę że ciągle możemy pożreć PO 30.09.07, 18:51 adam.2x napisał: Jedynie > czego Kaczyńscy się boją to sprawna koalicja LiD-PO bo to mogłoby > pokazać dobrze działającą alternatywę. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx To by sprzątnęło PiS ze sceny politycznej. Pan Kaczyński nie może przegrać jutrzejszej debaty. A pewno wygra ją Pan Kwaśniewski, jeżeli debata będzie o konkretach, a nie o urojeniach. A będzie, jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
euro-mason Re: Premier: Wierzę że ciągle możemy pożreć PO 30.09.07, 18:54 adam.2x napisał: > On szukuje się na obiad po przystawkach z poprzedniej kadencji. PO > może zapłacić za kunktatorstwo przy końcu urzędowania Sejmu. Jedynie > czego Kaczyńscy się boją to sprawna koalicja LiD-PO bo to mogłoby > pokazać dobrze działającą alternatywę. to najlepsze rozwiazanie, z PiS z JK na czele nie ma ZADNYCH rozmów i pertraktacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 18:49 No cóż, dziwię się wyborcom PiS, że dalej popierają tę partię. Przecież nie tak dawno Kaczyński mówił, że PO to zwolennicy układu, postkomuniści i zwolennicy wszelkiego łapówkarstwa. Teraz głosi, że chce z nimi wejść w koalicję po zwycięskich dla PiS wyborach. A więc chce koalicji z Układem. I naprawdę żadnemu zwolennikowi PiS to nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Koalicja PO i PIS mozliwa? Ale bez k a r t o f l i 30.09.07, 18:52 niech leca na Ksiezyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
dla_dobra_polski Koalicja PO i PIS mozliwa? bez Tuska i Komorowskie 30.09.07, 18:58 Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Koalicja PO i PIS mozliwa? Ale bezTuska 30.09.07, 19:00 niech leci na księżyc Odpowiedz Link Zgłoś
niknik Premier: PiS to partia zwykłych ludzi! 30.09.07, 19:00 Kaczyńscy do zwykłych ludzi: panie spieprzaj pan, spieprzaj dziadu! nie zjedzenie kolacji to jeszcze nie głodówka. Koalicja z brudną wycieraczką rydzyka? nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski No k" cos nowego !!! 30.09.07, 19:05 "Premier: Wierzę, że wielka koalicja może powstać" . No jak : z oligarchami , przestepcamy , pomocnikami .... Ta szmata nie ma za grosz honoru . Junkry , palestyny , prezenzacje i inni wyznawcy pisuarow - nie grzmicie ? Nagle Herr Tusek zrobil sie dobry . Co za ch" ? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-mason Re: No k" cos nowego !!! 30.09.07, 19:08 indianski napisał: > "Premier: Wierzę, że wielka koalicja może powstać" . No jak : z oligarchami , > przestepcamy , pomocnikami .... Ta szmata nie ma za grosz honoru . Junkry , > palestyny , prezenzacje i inni wyznawcy pisuarow - nie grzmicie ? Nagle Herr > Tusek zrobil sie dobry . Co za ch" ? "ten człowiek w życiu słowa prawdy nie powiedział" Odpowiedz Link Zgłoś
euro-mason Re: euro-mason - przedstawiciel masonerii ?? 30.09.07, 19:12 tak, dla dobra Polski :) Odpowiedz Link Zgłoś