narew71 Aparat i laptop Putry 01.10.07, 08:56 Gazeta Współczesna ( Białystok) Białystok.Aparat fotograficzny i laptop - czy te przedmioty, będące własnością białostockiej spółki komunalnej "Lech”, przywłaszczył sobie Krzysztof Putra, wicemarszałek Senatu, a wcześniej prezes "Lecha”? Zawiadomienie w tej sprawie otrzymała Prokuratura Rejonowa Białystok-Północ. - Potwierdzam, że takie zawiadomienie otrzymaliśmy. Na razie jedynie je zarejestrowaliśmy, ale w najbliższym czasie zostanie wszczęte postępowanie - potwierdził nasze informacje Wojciech Zalesko, zastępca prokuratora rejonowego. Zawiadomienie dotyczy możliwości przywłaszczenia sobie przez Krzysztofa Putrę rzeczy będących własnością spółki "Lech”. Jak napisano w piśmie do prokuratury, tuż przed odejściem Putry ze stanowiska prezesa w 2005 r. miał powstać nieprawdziwy protokół zniszczenia rzeczy, z którego wynikało, że i laptop, i aparat uległy zniszczeniu. A to, według zawiadamiającego, nieprawda. - To nie ja złożyłem zawiadomienie, nie będę więc wypowiadał się w tej sprawie - powiedział nam Janusz Szymczukiewicz, obecny prezes "Lecha”. Jak udało nam się ustalić, prokuraturę zawiadomił Zbigniew Nikitorowicz, białostocki radny PO, który kandyduje do Sejmu z listy Platformy. Krzysztof Putra jest liderem listy PiS. Czy za zawiadomieniem kryje się więc bezpardonowa walka polityczna? - Wszedłem w posiadanie tej wiedzy w okresie okołowyborczym. Albo musiałbym ją niezgodnie z prawem ukrywać, czekając na koniec kampanii, albo złożyć zawiadomienie nie patrząc na kalendarz. Wybrałem to drugie wyjście - tłumaczy się radny. Z marszałkiem Putrą, mimo wielokrotnych prób, nie udało nam się w czwartek skontaktować. Anna Mierzyńska Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Aparat i laptop Putry 01.10.07, 08:57 To dowody.!! A czy Ziobro to zbada.? Nie. W Polsce wszyscy są równi ale PiS nie dotykać.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jona12 geba tego faceta 01.10.07, 09:12 to morda oszusta,ze w2szystkich zakladow w bialymstoku go weyrzycali,kazali sie zwalniac ten facet to odnoga zlodzieji klamcow kaczorow.boze widzisz i pozwalac sie obrazac temu niby katolikowi wierzacemu. p.putra ze wstydu juz nawet zubry nie chaca takiego patalacha Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: PiS szuka w lasach szatana radiomaryjnego 01.10.07, 09:16 Maryjo? „Mordo ty moja”. Załatw goja, agnostyka, bezbożnika. Daj urzędy. Załatw mendy. Dawaj nam Kraj. Bo My to naj. Najuczciwsi. Najszczęśliwsi. Z Prawicowości i Sprawiedliwości. Włączeni z prawej, wyłączeni z lewej, czyli bez serca dla innowierca. Takie półgłówki, z bożej stołówki. Top czarownice w latrynie. winna, gdy śmierdzi, wypłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent PiS szuka... Układu ;) 01.10.07, 09:20 Swojego Układu. Tacy są oni prawi i sprawiedliwi, że nawet w zbieraniu podpisów muszą oszukiwać. Byłoby to śmieszne, gdyby nie było tak groźne. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 09:20 I co zrobi PiS i Komisja Wyborcza z tym fantem,czyli wymuszonymi podpisami? Czy tego typu działania na terenie pracy można uznać za mobbing? Jesli tak,to czekamy na ciąg dalszy sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
j.ciecwierz Ptra..Afera z "oczyszczlnią" już załatwiona???? 01.10.07, 09:40 Ziobro pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Ptra..Afera z "oczyszczlnią" już załatwiona?? 01.10.07, 09:43 W lutym 2007 r. minister Ziobro zapowiedział kontrolę śledztwa w tej sprawie; obiecał nawet upublicznić jego efekty. Czas leci, a o efektach nie słychać. W maju komisja rewizyjna (bez radnych PiS), a w ślad za nią białostocka rada miasta stwierdziła, że Kozłowski, Sawicki i Putra, podpisując się pod protokołem odbioru oczyszczalni, mogli dopuścić się przestępstwa poświadczenia nieprawdy. Dodatkowo Putra, ówczesny prezes spółki Lech, mógł narazić ją na straty materialne. Zawiadomiono o tym rzeszowską prokuraturę, co ma taki skutek, jak wrzucenie kamienia do studni. Plusk - i głucha cisza. Ziobro chroni swoich ale jak przyjdzie czas to będzie miał haka na swojego rywala! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Putra chroniony przez prokuratorów... 01.10.07, 09:40 Sprawa oczyszczalni ścieków w podbiałostockich Hryniewiczach to klasyczny przykład użycia prokuratury do obrony swoich. Oczyszczalnia przy wysypisku śmieci nigdy nie zaczęła działać, choć zapłacono jej wykonawcy, poznańskiej firmie Arka Konsorcjum, umówione 4 mln zł. Pod protokołem odbioru inwestycji podpisali się m.in: Marek Kozłowski - wtedy wiceprezydent Białegostoku, dziś miejski radny PiS, Krzysztof Sawicki - wtedy członek zarządu miasta, dziś poza samorządem, Krzysztof Putra - wtedy szef spółki Lech zarządzającej wysypiskiem, ostatnio wicemarszałek Senatu, gwiazdor telewizyjny, znany z najdłuższych wąsów i największej gromady dzieci wśród pisowców. Wszystko to wydarzyło się w roku 2002, jednak dopiero po doniesieniu NIK, w grudniu 2005 r., białostocka prokuratura wszczęła śledztwo. Już miała przesłuchać Kozłowskiego i Sawickiego, ale wstrzymała się ze względu na wybory samorządowe 2006 r., w których obaj panowie kandydowali na prezydenta miasta. (Dziś, gdy tuż przed wyborami prokuratura przesłuchuje setki młodych działaczy PO w starej sprawie domniemanych przekrętów na szkodę partii, używa argumentu, że śledztwo toczy się niezależnie od kalendarza politycznego). Trzy miesiące później białostoccy prokuratorzy dostali opinię biegłych i już chcieli postawić zarzuty Kozłowskiemu i Sawickiemu, ale... wtrącił się prokurator apelacyjny Sławomir Luks. Postanowił anulować wezwania dla obu polityków i przenieść śledztwo do innego miasta, by uniknąć zarzutów upolitycznienia śledztwa. Miał na to zgodę ówczesnego prokuratora krajowego Janusza Kaczmarka. Luks przyznał, że interweniował w tej sprawie dygnitarz PiS Krzysztof Jurgiel. Prokuratura Krajowa celnym kopem odesłała śledztwo do Prokuratury Okręgowej w Rzeszowie, ta zaś musiała zacząć od nowa - zapoznać się z aktami, przesłuchać niektórych przesłuchanych już świadków. Dochodzenie ugrzęzło. Marszałek Putra brylował w mediach gromiąc nieprawości lewicy i liberałów. O własnym udziale w śmierdzącej aferze mówił krótko i stanowczo: To dość prymitywna próba zdyskredytowania mojej osoby. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia. Szum wokół oczyszczalni zrobiła "Gazeta Wyborcza". W lutym 2007 r. minister Ziobro zapowiedział kontrolę śledztwa w tej sprawie; obiecał nawet upublicznić jego efekty. Czas leci, a o efektach nie słychać. W maju komisja rewizyjna (bez radnych PiS), a w ślad za nią białostocka rada miasta stwierdziła, że Kozłowski, Sawicki i Putra, podpisując się pod protokołem odbioru oczyszczalni, mogli dopuścić się przestępstwa poświadczenia nieprawdy. Dodatkowo Putra, ówczesny prezes spółki Lech, mógł narazić ją na straty materialne. Zawiadomiono o tym rzeszowską prokuraturę, co ma taki skutek, jak wrzucenie kamienia do studni. Plusk - i głucha cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
thook w mowie ciała człowiek, który kłamie, odruchowo 01.10.07, 09:44 zasłania dłonią usta. Putra zapuścił wąchole, które zasłaniają go cały czas. ciekawe co nim powodowało Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Zaskoczony faktem zbierania podpisów wśród leśnikó 01.10.07, 10:05 > Zaskoczony faktem zbierania podpisów wśród leśników jest > natomiast sekretarz wojewódzkiego zarządu PiS Mariusz Kamiński. To juz chyba epidemia w PiS. Nic nie wiedza, sa zaskoczeni, nie pamietaja. Ja cholera pamietam. Byl taki system spoleczny w ktorym jego Wielki Wodz tez 'nie wiedzial'. Coraz bardziej chce mi sie rzygac. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: wilk i zajączek też się podpisali? 01.10.07, 10:17 na pewno się nie podpisali. Są madzrejsi od hordy pisuarczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 Nieładnie... 01.10.07, 10:17 ...się Panowie z PIS zachowali, czyli w tym przypadku "nadużyli". Podobnych przypadków mozna podać niestety więcej. Osobiście spotkałem sie z takim przypadkiem także w poprzedniej kampanii wyborczej. Zbierano podpisy jeszcze przed oficjalnym ogłoszeniem kalendarza wyborczego. Jednak wtedy nikt nie bawił sie w żadne podchody i szefowie kazali oficjalnie składać podpisy powołujac się na polecenie dyrektora. Działo się to w jednej z kopalń Kompanii Weglowej SA. A podpisy zbierano na listę ... Platformy Obywatelskiej. Wtedy jednym z kandydatów Platformy Obywatelskiej był ... leśnik. Jedni podpisywali, inni się postawili i odmówili wykonania takiego "polecenia słuzbowego". Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.rokicki To juz wiem czemu Jarek mowil ze nie widzi nic 01.10.07, 10:19 zlego w tym co Renata zrobila. -- sprzedam Zbigniewa Ziobrę www.swistak.pl/aukcje/3051854,domena-www-ZbigniewZiobro-ORG.html Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: To juz wiem czemu Jarek mowil ze nie widzi ni 01.10.07, 10:21 bo sami żebrzą tak samo. Żałosne "prawo" i "sprawiedliwość". TFUUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
ubique1 Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 10:24 po każdych wyborach świnie dorywają się do koryta lecz tym razem okazało się że wyborcy wybrali w 2005 roku świnie o wybitnie małym ilorazie intyligencji które nie zdają sobie sprawy że tyo koryto czyli polska może nie wytrzymać takiego naporu i się zwyczajnie rozpieprzy . jeśli chcemy powtórki z III RZESZY róbmy tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 10:28 wąsik do złudzenia podobny.... A swoja drogą golić się wypada. No chyba, że ktoś jest z puszczy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Ten wasaty matoł od zawsze gra mi na nerwach. 01.10.07, 10:36 Należy go rozliczyć za aferę ściekową.Dlatego tak zawzięcie i prymitywnie walczy o PiS,żeby uniknąć rozliczenia.Ta kanalia zaprzeczy wszystkiemu.On nioe ma za grosz ani honoru ani rozumu.Jak wszyscy naganiacze upośledzonych Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 10:40 Ta putra to niech sobie najpierw ogoli tego kretyńskiego wąsa, bo wygląda jak pól d .... zza krzaka! Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 10:41 co sie dziwisz.... musi wyglądac gorzej niż jego szefowie (x2) :- ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uwagacenzura uwaga cenzura 01.10.07, 10:40 Przepraszam bardzo, ze nie pisze na temat. UWAGA BLOG WYROZNIONY PRZEZ GAZETE WYBORCZA REGULARNIE WPROWADZA CENZURE!!! ! UWAGA FABELLA WPROWADZA CENZURE . Wczoraj zostałam wyrzucona za komentarz do tekstu ” Kto ty jesteś ? Francuz mały. Jaki znak twój? Orzeł biały.” : moj komentarz nie byl obrazliwy wobec autorki wpisu, po prostu zwrocil uwage na bledy ortograficzne i inne, ktore autorka popelnila. Oto komentarz, za który mnie św.Fabella ukarała: „W tekście odkryłam niestety kalkę z francuskiego- w języku polskim „prowadzi się konwersację”, ale się nie „konwersuje”, jak piszesz Fabello. Proponuję użyć” rozmawiać z”. Inny błąd, tym razem gramatyczny, w zdaniu : „Mówię głośno, wyraźnie i wypełniam każdy moment dnia na polską rozmowę. Powinno być: „Mówię głośno, wyraźnie i poświęcam każdy moment dnia na polską rozmowę. Jest to przykład substytycji, czasownik” poświęcać”został zastąpiony czasownikiem ”wypełniać”. Jak widać język polski jest bardzo wymagający, rekcje tych czasowników są różne: „wypełniać” + narzędnik, a nie jak w tekście, „wypełniać”+ „na” +biernik. I jeszcze coś. Zauważyłam, że w Twoim puryzmie brak miejsca na interpunkcję. Jest też błąd ortograficzny: „Niektórzy chcą być bardziej francuzcy niż sami Francuzi » , no , ale jest on pewnie zwykłą literówką?! No cóż wszyscy tracimy kontakt z językiem, nieprawdaż Fabello?” TO NIE WSZYSTKO! Błędy, o których pisałam w ocenzurowanym komentarzu, Fabella NATYCHMIAST poprawiła we wpisie”Kto ty jesteś ? Francuz mały. Jaki znak twój? Orzeł biały.” Ani słychu, ani widu, nieprawdaż?! Brawo Fabello, zamiast mnie wyrzucać ze swojego bloga powinnaś mi podziękować za uwagi. Postaram się napisać więcej o braku rzetelności w Twoim blogu, w GW w licznych komentarzach juz na ten temat napisałam. Nie jestem zresztą jedyną osobą, która oskarża Cię o brak tolerancji i wybuchowość, której najczęstszym objawem jest cenzurowanie Twoich czytelników. Zyczymy refleksji nad samą sobą Egzaltowanej Damie... moja byla tozsamosc: monikacx3200 Jeśli się nie zalogujesz przy twoim komentarzu pokaże się numer IP. Odpowiedz Link Zgłoś
duckhunter Re: uwaga cenzura 02.10.07, 01:48 uwagacenzura napisała: > Przepraszam bardzo, ze nie pisze na temat. > UWAGA BLOG WYROZNIONY PRZEZ GAZETE WYBORCZA REGULARNIE WPROWADZA CENZURE!!! ! no dobra...ale o zooo choci?>? fabe cos tam to przebrany kaczor ??? ....matko...zawsze wiedziałem ze to hermanafrodyta...rotfllll Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 10:49 Krótko mówiąc, owa Putra, to kawał sqrwysyna. Hej tam dobry człowieku zwany Putrą. Co słychać w słynnej podczyszczalni ścieków. Immunitecik potrzebny? Co nie? Ale i tak w końcu dobiorą się owej Putrze do dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 11:23 I ca no to ZioBERIA? Co na to Kamińska i jej kundelki z CBA ? Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 11:26 kundelki swoich kundelków nie gryzą :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kraq a gdzie się podziały pisdowskie pomioty???? 01.10.07, 12:15 bo coś się słabo udzielają w tym wątku. i nie dowiemy się, to wina tuska i jego dziadka albo, że putra robi to dla Polski albo, że to manipulacja, albo jeszcze co innego. wyobraznia hipokrytów z pis jest wszak odwrotnie proporcjonalna do ich inteligencji:))) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: a gdzie się podziały pisdowskie pomioty???? 01.10.07, 12:52 Są na tajnym zebraniu z udziałem Ziobry i Macierewicza! Szykują siły do internetowej walki z Kwaśniewskim! TO dopiero będą HAKOWE przecieki....palce lizać... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 II etap rządów Wielkiego Brata K... 01.10.07, 12:53 Będę głosował na Wielkiego Brata K. bowiem pragnę śledzić dalsze jego losy: *jako sprytnego fanatyka z poczuciem misji i paranoiczną wiarą w spiski *zimnego, cynicznego szefa o skłonnościach zbrodniczych W okresie swoich rządów walcząc ze spiskiem imaginowanym, tym zawiązanym przez UKŁD, KLIKĘ, KLAN, naprawdę wywołuje nawiązywanie różnych zmów jemu nieprzyjaznych. Mianowanie kogoś wrogiem stwarza wroga w tym samym stopniu, jak mianowanie ministra ministrem. Wielki Brat K. od 2005r. wyhodował już ze 20 swoich wrogów w samym rządzie. Głosując na Wielkiego Brata K. zobaczę jak walczy z Ziobrą, Dornem, Gosiewskim i całą tą zgrają, która osacza swojego wodza. Będzie to kolejny II etap rządów Wielkiego Brata K. gdy oszalały pójdzie na całość! Śledzenie tego przy kieliszku zimnej wódki sprawi mi niesłychaną radość! Unia też będzie miała UBAW!! Jak wykonać europejski nakaz aresztowania Tuska, Leppera czy Olejniczaka? Bowiem ścigani przez PiS politycy schronią się na wyspach brytyjskich, a Marcinkiewicz utworzy alternatywny rząd na uchodźctwie. Do rządu wejdą politycy PO, LiD i Samoobrony, którzy na wyspach brytyjskich znajdą azyl polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
1_okulista Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 13:05 Pomysł Putry wpisuje się w dwuletnią ugruntowaną już tradycję wykorzystywania instytucji państwowych do celów politycznych. Były marszałek dostał też odgórny nakaz sprawdzenia czujności elektoratu leśnego oraz znalezienia haków na bobra. Wieść niesie, że bóbr wycina drzewa IV RP, buduje tamy, przez co rzeki płyną zupełnie nie po myśli prezesa Kaczyńskiego... Prezes natomiast tęskni za przeszłością, chce powrotu do przeszłości, nie może się pogodzić z koleją rzeczy, że ktoś, kto kiedyś twierdził, że ziemia jest płaska, nabył wiedzy, zmienił może poglądy, przyznał się do błędu i dziś twierdzi, że ziemia jest okrągła i nieco spłaszczona na biegunach. Dla prezesa jest to zdrada i zacieranie prawdziwych poglądów. Dla prezesa Szaweł nigdy, ale to przenigdy nie stał się Pawłem, bo Paweł to farbowany Szaweł. Dla prezesa rzeki powinny stać w miejscu, a najlepiej zmusić je, by płynęły pod prąd. Oto plan: Putra kontra bóbr. Aby IV RP mogła żyć, by Kaczyńscy mogli krzyczeć, potrzebują wyrazistego, wyimaginowanego wroga. Jeśli takiego nie ma, należ go wymyśleć... Może być bóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
kinimod1 Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 13:09 Całkiem niedawno bo 22.09.2007 w Częstochowie odbyła się uroczysta msza świeta w intencji leśników polskich. Oczywiście 1.5 godz modlitw, klapka ,buźka, kwiatek a na koniec na ambonę wkroczył ser don juan Gosiewski i nie omieszkał wychwalać rządów PIS. Czy naprawdę nie mógł się powstrzymać od polityki na Jasnej Gorze. Dzisiejszy artykół tylko pozaostawia mnie w przekonaniu że brać leśników polskich jest łakomym kąskiem dla aparatu PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 13:14 no i co z tego ze to swinstwo i wbrew prawu!-zwyciezcy nikt nie bedzie sadzil/Adolf Hitler/!!! Odpowiedz Link Zgłoś
merkury2 Wraca Stalinizm? 01.10.07, 14:51 Batiuszka Stalin znajduje naśladowców w rządzie IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
dashmen Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 15:19 no co to ma być ?? PIS wynocha z POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
raczej Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 15:44 Wielkie mi rzeczy. W powiecie makowski PSL zbiera podpisy w starostwie i podległych jednostkach za każdym razem ja są jakieś wybory i nawet siętego nie wstydzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion1155 Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 15:56 12 pażdziernika do Białegostoku jedzie również cały stan osobowy dyrekcji olsztyńskiej.Fajnie co? Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Czego PiS szuka w lasach 01.10.07, 16:26 Tak wyglada "kierowana demokracja" w wykonaniu pisuarow!!Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś