Dodaj do ulubionych

RP IV kontra III

• gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:47
      SLD i PO chyba są ostoją postkomuny w Polsce, tutaj masz rację jak chciałbym
      dodać, że jeśli chodzi o służbę zdrowia to tutaj było tyle zmian i za każde nowe
      projekty była brana kasa: wymienię chociażby: książeczki RUM, kasy chorych,
      potem NFZ te przekształcenia odbiły się niekorzystnie, to samo w szkolnictwie za
      czasów Pani Łybackiej, co roku do szkoły drukowane były nowe książki różniące
      się treścią od poprzednich a zestawik taki kosztował niebagatela jak dla
      przeciętnych rodziców. Wprowadzono licea profilowane, które do matury nie
      przygotowują, widać po wynikach co roku. Za te nieudolne pomysły zapłacił podatnik.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:48
      Jestem jeszcze członkiem PO, ale już złożyłem rezygnację z członkostwa. Jestem
      młodym człowiekiem, ale dobrze pamiętającym komunę, w 89 roku kończyłem
      podstawówkę. Nigdy nie głosowałem na SLD bo uważam iż ta partia nie ma moralnego
      prawa rządzić naszym krajem. Nie daj Boże aby Platforma doszła do władzy. W tej
      partii rządzą układy i koterie ludzie z dawnej solidarności nie mają nic do
      powiedzenia. Stanowiska we władzach terenowych partii obsadzają dawni działacze
      SLD dla których liczy się tylko kasa. Tusk popiera te działania i na nie nie
      reaguje. Toleruje taki stan rzeczy. Ja jeszcze jestem w tej organizacji i widzę
      co się dzieje. Ta partia doprowadzi Polskę do jeszcze większej klęski niż SLD!!!
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:48
      Ja chętnie zagłosowałbym na PiS, bo nie chcę strzelić Polsce samobójczej bramki.
      Uważam oddanie swojego głosu na PO i Tuska za największy błąd swojego życia.
      Myślę, że na twoją ulubioną formację polityczną też głosowało wielu "prostych"
      ludzi, jak to ująłeś. Dlaczego według Ciebie są to ludzie gorsi? Bo oddali głos
      na inną partię niż ty? To ich święte prawo, taka jest demokracja. Mógłbym Ci
      pokazać na pęczki ludzi, którzy nie interesują się w ogóle polityką, a głosują
      na ludzi, którzy tylko ładnie wyglądają i głoszą jedno jedyne hasło: "Odsunąć
      PiS od władzy!"(swoją drogą największy populizm jaki w życiu słyszałem). Ludzi
      nie chcą weryfikować swojej wiedzy na temat danej formacji, bo twierdzą, że ich
      to nie interesuje, a potem oddają głos na niby hasełka o postępie, liberalizmie,
      wolności ble ble ble i cały czas przy korycie jest jedna ekipa oszustów i
      krętaczy. Ja mam dosyć ględzenia Tuska, Rokity, Kwaśniewskiego, którzy sami
      napędzają tę spiralę nienawiści durnymi insynuacjami.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:49
      Nigdy nie byłem za PISem, a teraz zdecydowanie jestem!!! Zmienia się
      Przedstawicieli Władzy na wysokich stołkach, Ci zaś na co raz niższych
      szczeblach. W Zakładach Budżetowych również. Za czasów wcześniejszych Rządów
      tego nie było. I do tego widać efekty. Jeszcze tak spreparować Prawo! aby
      złodziejowi nie opłacało się ukraść choćby złotówki. Do tej pory wzbogacał się
      Sąd i Państwo. A co z poszkodowanymi. Dlaczego np. taki oprych nie musi oddać
      jakiejś babci zabranych jej ostatnich drobnych na chleb. Dziwna jest ta niska
      szkodliwość czynu. Dlaczego nie stworzyć obozów pracy (tzw. gospodarstwa rolne)
      aby więźniowie mogli sami zapracować na chleb. Dlaczego na wcześniejszych
      emeryturach ludzie nadal pracują? Dlaczego jest praca na czarno? Zatrudnić
      więcej kontrolerów. Ci są wstanie ściągnąć więcej pieniędzy dla Państwa. Myślę
      że tym wszystkim już wkrótce zajmie się Nasz Premier i Jego patriotyczna
      formacja PIS.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:49
      Teraz widać jak na dłoni że wyśmiewany przez media polskojęzyczne UKLAD istniał
      i to był i jest właśnie ubekistan jaki powstał przy okrągłym stole i Magdalence.
      Widać też że ci krzykacze co piastowali w czasach Wałęsy władze a teraz są tez w
      PO to utrwalacze tego Układu!!! Tak Kaczyński jest zagrożeniem dla tego właśnie
      ubekistanu tego układu co niszczył Polskę i Polaków przez 16 lat w III RP!!! co
      spowodował gigantyczne bezrobocie, co wywołał biedę 5 mln Polaków, co spowodował
      głód 2 mln dzieci, co spowodował ze młodzi muszą sprzątać kible i podawać piwo
      Angolom, Niemcom, Hiszpanom. A Kwaśniewski w programie propagandowym pana Lisa
      „Co z tą Polską” wyśmiewa się z Polaków i twierdzi że młodzi wyjechali za
      granicę bo PiS rządzi Polską i nie mają żadnej przyszłości, ale nie zastanowił
      się nad tym, że młodzi zaczęli wyjeżdżać z Polski po 16-tu latach rządzenia tym
      krajem przez SLD, PSL, AWS, UD, PO. To był okres korupcji, afer na olbrzymią
      skalę, rozkradania majątku narodowego i wysokiego bezrobocia. Tak naprawdę
      ludzie z UD vel Wolności, SLD i dzisiejszej PO tak naprawdę zawsze grali w
      jednej drużynie. To nie przypadek że to właśnie ci a nie inni znaleźli się przy
      okrągłym stole. Okrągły stół był misternie przygotowaną zasłoną dymną mającą
      przesłonić społeczeństwu fakt, że już od połowy lat osiemdziesiątych następowało
      uwłaszczenie nomenklatury M F Rakowski nie na darmo zezwolił na dojenie
      gospodarki za pomocą spółek złożonych z ludzi nomenklatury wówczas oligarchii
      finansowej postkomunistycznej! To wówczas powstały majątki umożliwiające w
      latach III RP przejąć praktycznie całą gospodarkę przez klikę i sitwę z dawnej
      PZPR!!! Tak trzymać Panie Prezydencie Lechu Kaczyński i Premierze Jarosławie
      Kaczyński!
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:50
      Ja bym się nie przejmował zapowiedziami Kwaśniewskiego, przecież wrócił pijany
      do Polski, jeszcze nie wytrzeźwiał i bredzi !A gwiazdy TVN, Mrozowski i
      Sekielski milczą na temat taśm Oleksego. TVN taki pokorny i łyka kolejne
      kłamstewka Kwaśniewskiego.CZYTAJ ! ! ! A jak odmiennie Tusk podchodzi do taśm?
      to towarzysz Tusk: Oto słowa Tuska w sprawie taśmy Oleksego: "Chciałbym zwrócić
      uwagę rządzących, że metody jakich dzisiaj jesteśmy świadkami, a więc
      podsłuchiwanie prywatnej rozmowy, a później pozyskiwanie materiałów z
      nielegalnego podsłuchu przez dziennikarzy, poprzez przecieki z prokuratury, to
      jest aspekt tej sprawy, na który nikt nie zwraca uwagi. A moim zdaniem, aspekt
      niezwykle groźny z punktu widzenia normalnego funkcjonowania państwa - ocenił
      Tusk" A to słowa demokraty Tuska w sprawie taśm Beger: "Jestem poruszony
      zawartością tych taśm. Dziękuję dziennikarzom, za wspieranie demokracji poprzez
      ujawnienie kompromitującego przypadku skandalicznej korupcji politycznej jakiej
      dopuścił się PiS. Miliony Polaków mogły poznać dzięki tym nagraniom kulisy
      kuchni politycznej kompromitującej obecny rząd." Taśmami Beger był poruszony, a
      taśmami Oleksego nie. A to ciekawe poruszenie!
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:51
      Kiedy Kwaśniewski zapowiedział powrót do polityki ? na lotnisku ? aaaa to
      jeszcze był nawalony i nie wiedział co mówi. Ciekawe co będzie na taśmach z
      Ungerem, podobno mówi o sitwie w kancelarii Kwasa i przekrętach w prywatyzacji -
      ale prywatnie, to się nie liczy. Kwas nigdy nie był pijany, tylko miał chorą
      goleń, tak przecież mówiła Szymanek Deresz.Sprawa się tyczy Kwaśniewskiego,
      który okazał się zwykłym łajdakiem, prymitywusem, który ma pusto we łbie, lecz
      doskonale się stroi w piórka, kamufluje i kto inny tym pionkiem sterował, a on
      kradł co popadło. Dziś udaje niewiniątko, nawet po zdemaskowaniu, że to
      złodziejaszek i bierze się do polityki, bo potrzeba mu immunitetu, żeby PiS nie
      mógł go postawić przed trybunałem!!! Jacy to ludzi rządzili Polską przez te 17
      lat ?!?!? Zwykłą hućpa pod patronatem PZPR op przepraszam SLD. Ktoś te łajzy
      wybrał, bo sami stanowią ok.15%. Kto głosował na "małego krętacza" powinien
      zapaść się pod ziemię, a za karę spłacać przewaloną przez sojusz kasę.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:52
      UBekistan... głosowali na niego ci, którzy stanowią administrację wyhodowana w
      PRL i wypieszczoną przez tych towarzyszy, oraz inne tego podobne łajzy, które
      donosiły (sypały) innych i teraz mają nieczyste sumienia - co widać po różnych
      telefonach do studiów telewizyjnych i radiowych - tą sitwę na to stać, bo karmił
      ich PRL-owski syf na stołkach i przy korycie. Wyhodowali sobie administrację i
      tak paśli, aby byli im posłuszni i mącili ludziom w głowach - co dzisiaj
      potrafią robić bez dwóch zdań.

Warto wiedzieć, że przeprosiny może sobie wetknąć w d... Tam ich mamy -
      złodziei, ''małych krętaczy'' i oszustów. Jemu chodzi o immunitet, który będzie
      go ochraniał przed trybunałem stanu!!! Kwaśniewski powinien zostać internowany,
      żeby nie szkodził więcej Polakom i Polsce! Sam widok tego człowieka jest niezbyt
      przyjemny, te malutkie, co raz to mniejsze z zapijaczenia oczy, ten fałszywy
      uśmiech, dalej nie będę wymieniać, a kiedyś wierzyłam temu człowiekowi, ale już
      nigdy mnie nie nabierze na swoją kłamliwą gadaninę.Tacy ludzie jak Kwaśniewski
      powinni być pod stałym nadzorem, podsłuchem i na wizji ! dla dobra Polski i
      POLAKÓW !
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:52
      PiS będzie zbierał dowody jego przestępstw i mafijnych układów, a zatem Kwachu
      jak najszybciej chce zdobyć immunitet, ażeby ochronić sobie tyłek i majątek, a
      także nie sypnąć kumpli, którzy będą go chronić i nie puszczą by sypnął, bo
      PO+SLD+PSL stanowić będą taka liczbę parlamentu, ze koalicja nie będąca miała
      70% głosów w parlamencie, nie przegłosuje żadnym prawem tych złodziei.Ludzie nie
      dadzą się już nabrać notorycznemu oszustowi panu "magistrowi" Kwaśniewskiemu.
      Ten kłamca i przekręt ciągle za coś przeprasza, a za chwile znowu coś
      narozrabia, teraz też przeprasza za partyjniactwo, ale tym razem chyba już
      ludzie się na jego fałszywe przeprosiny nie nabiorą. ale za Kwaśniewskim staną
      masy umaczanych UBeków, i z miejsca znajdą się najwięksi i najbardziej wpływowi
      malwersanci i uwodziciele w mediach, którzy dokonają cudu reaktywacji, a
      betonowe Komuchy na niego zagłosują - bo to ich człowiek (swój człowiek), który
      będzie ich tarczą i mieczem... wiadomo już, że UBekistan liczy sobie około 1 mln
      obywateli skostniałego komuszostwa stęskniałego PRL-owskiej władzy i majątków
      demokracji.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:53
      Co powiem? zacytuje emigranta z Niemiec ! " W/g mediów w Polsce, to w Europie
      nic nie robią tylko się z nas śmieją, a to z Giertycha a to z Fotygi, a tak na
      prawdę to kto w Polsce zna min. oświaty Hiszpanii, Francji lub Niemiec ? Oni też
      nic o nas nie wiedzą bo mają to gdzieś. A jeśli chodzi o sondaże to ciągle od
      roku PO rośnie, a PiSowi spada. I spada i spada bez końca spada , co sondaż to
      spada, a różnica ciągle 1-2% na minus. Jak to możliwe ? Panowie z PO przestańcie
      już kpić z Polaków za granicą i oczerniać własny kraj, robicie reklamę kraju
      zacofanego, głupiego, ciemnego, dla chęci zdobycia władzy sprzedalibyście
      Polskę, wystarczająco już ją oczerniliście, to już z was się śmieją że, takich
      głupich "Polaków" którzy oczerniają swój kraj dawno nie widzieli, a
      Komorowskiego to już podobno na Jamajce cytują. Panowie z PO dość upokorzenia,
      czas z tym skończyć, Targowice już przerabialiśmy ". Tyle !Dokładnie. Nic dodać,
      nic ująć. PO dla osiągnięcia własnych (partyjnych) korzyści gotowa jest na
      wszystko - pojednać się z komuchami, a nawet sabotować rząd polski i polskie
      interesy na arenie międzynarodowej... Zdrajcy i obłąkani z zazdrości nieudacznicy.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:53
      Niestety kolesie rządzący Polską przez ostatnie 17 lat, dostali w ostatnich
      wyborach parlamentarnych cios który ich sparaliżował, utrącono afery, korupcje i
      przekręty, PIS zaczął szukać winnych tych przekrętów i nieprawidłowości przez
      które Polska jest teraz najbiedniejszym krajem Europy, a obywatele w Polsce w
      większości żyją w totalnym ubóstwie, natomiast ci którzy dogadali się przy
      okrągłym stole są milionerami, a że media też podzielono w/g politycznej wówczas
      poprawności więc, to przy pomocy tych mediów zaczął się totalny atak w obronie
      układów, ośmieszanie rządzących, wmawianie Polakom upadku Polskiej gospodarki i
      demokracji pod rządami PIS-u, oczernianie własnego kraju za granicą, szukanie na
      siłę afer i próba przekonania Polaków, że niby to wszystkie zarzuty kierowane
      przeciw politykom PO-SLD, to sprawy polityczne.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:54
      Dobry komuch to martwy komuch. Długo już chodzę po tym świecie i wiem do czego
      ta zaraza była i jest zdolna. Ci co przeszli przez śledztwa UB w kazamatach
      nigdy nie dadzą sie nabrać oni mogą manipulować ludźmi młodymi im jeszcze można
      wcisnąć kit. Kwaśniewski w czasie swojej kampani wyborczej obiecywał mieszkania
      dla wszystkich, a to więcej niż 3mln. Ten Kwaśniewski znowu kłamie ! przecież,
      to nie PIS podsłuchiwał OLEKSEGO ! Ale najlepsze przed nami, będą taśmy Ungera,
      a ten mówi podobnie jak Oleksy, o sitwie w pałacu prezydenckim u Kwaśniewskiego.
      Dlaczego atakujecie "magistra" Kwasniewskiego ? nikt tak nie reprezentował
      Polski w Charkowie jak on ! nikt nie przyszedł nachlany na umór i nikt nie
      zbeszcześcił pamięci pomordowanych Polskich oficerów,tak jak pan Kwaśniewski. a
      jaki pis miał wybór w tworzeniu koalicji? tylko w ramach istniejących możliwości
      i należała do nich niestety samoobrona.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:54
      Dekomunizacja (!) to podstawowy warunek powrotu do normalności i zrobienia
      czegokolwiek dla ratowania naszego Kraju. Kolesie z PZPR-SLD nigdy przez 50 lat
      (!) nie troszczyli się o dobro Polski. To bezideowcy, oportuniści, karierowicze,
      wrogowie i zdrajcy naszego Narodu. To ludzie którzy poza złodziejstwem i
      szkodzeniem Polsce, nie potrafia niczego innego dokonac (!) Ponosimy
      konsekwencje zmowy okraglostolowej i tzw. Grubej kreski p. Mazowieckiego.
      Wcześniej czy później struktury republiki kolesi muszą być zlikwidowane. Polacy
      już dostrzegli zakłamanie tzw lewicy. Po 123 latach rozbiorow i 50-ciu latach
      komunistycznej niewoli, własnie teraz nadszedł czas, aby w wolnej Polsce Polacy
      rzadzili sie sami. Po wielu latach oczekiwan, teraz nadszedł czas ludzi
      uczciwych i sprawiedliwych. Nie dajmy sobie wmawiac złodziejskich sloganów typu
      <wszyscy kradną gdy są u władzy> i <wolicie Leppera ?> W Polsce jest
      wystarczająca ilosc ludzi uczciwych i madrych, prawdziwych patriotów w różnych
      (!) ugrupowaniach politycznych (za wyjatkiem SLD...). W ostatnich wyborach
      Polacy pamiętali - kto budując tzw. Socjalizm okradał, zdradzal i mordował Narod
      i kto spowodował polską biedę. Nie dajmy się oszukiwać tym, którzy oszukiwali
      nas niemal przez pół wieku.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:55
      Ustawcie się komuchy. Trudno! Będziemy rzucać jak tak trzeba! Wypowiadaliśmy
      nasz sprzeciw przeciwko czerwonym kłamcom i złodziejom więc nie pakuj wszystkich
      do jednego wora. Myśmy nie donosili i nie kradli! Kris, czyżbyś był dygnitarzem
      w PZPR? Obudź się. To co robiła "CZERWONA ZARAZA" z narodem to hańba. Trzeba po
      nich długo sprzątać!!!!!!!! A pan Kwas wraca do polityki, bo tylko tak może
      ochronić swój i swoich kolesi "uczciwie" zarobiony majątek.
      TAAAAA - Charków, Łańcut, ONZ, Dawos, Samolot z łukaszenko,to niektóre miejsca w
      których Kwaśniewski reprezentował Polska nachlany jak świnia !za "magistra"
      Kwasniewskiego, Belki i Millera, kwitło złodziejstwo, korupcja i afery, a
      inwestorzy omijali Polskę z daleka, dopiero od rządów PISu sytuacja zmieniła się
      na lepsze ponieważ rząd na serio walczy z korupcją i aferami, wszystkie
      tzw.listy intencyjne inwestorzy podpisywali z obecnym rządem, bo inwestor nie
      patrzy w przeszłość, tylko w przyszłość i przewiduje jakie są perspektywy
      rozwoju jego firmy na dalsze lata.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:56
      Przyjaciele z dzisiejszych PO-LiD naprawiali Polskę przez 16 lat, wymieniając
      się władzą co cztery lata i walcząc ze sobą na niby, czasem poświęcając któregoś
      z członków dla uwiarygodnienia tej walki przed opinią publiczną, a tak naprawdę
      świetnie ze sobą współdziałali, teraz Polska jest najbiedniejszym krajem we
      wspólnej Europie i ma największe bezrobocie, ponieważ rozkradano i
      rozsprzedawano wszystko nie patrząc w przyszłość, nie patrząc czy młodzi ludzie
      za kilka lat będą mieli gdzie pracować, a w spotach wyborczych liderzy PO-SLD
      mieli czelność głosić "praca dla młodych", a przecież przez 16 lat robili
      wszystko by tej pracy nie było. SLD i PO to partie przynoszące Polsce wstyd !!!
      ułaskawienia Kwaśniewskiego dla Sobotki i Vogla - mordercy :(Synalkowie bylych
      Ormowcow, UB-ekow i tzw. działaczy partyjnych, a także anarchisci z Partii
      zielonych i różnej maści dewianci seksualni, inspirowani przez degeneratow z
      SLD, występują przeciw legalnie wybranym przedstawicielom władzy. SLD Jako taka
      powinna zostać zdelegalizowana, a jej członkowie powinni zostać osądzeni w
      procesach pokazowych za zdradę Narodu i grabież polskiej gospodarki. Szkody
      moralne i materialne wyrządzone narodowi polskiemu przez komunistów i
      postkomunistów po II-giej wojnie światowej są nieporównywalne z żadnym innym
      ugrupowaniem politycznym na przestrzeni całej historii Polski ! Dzialalność
      komunistów przeciwko Narodowi była niezwykle agresywna, bandycka, złodziejska,
      zdradziecka i często wspierana pałkami milicyjnymi, które w tamtym czasie były
      tzw. elastycznym przedłużeniem ich czerwonej, Konstytucji. Teraz w naszej
      prawdziwej polskiej demokracji, wy możecie spokojnie demonstrować i nikt was nie
      atakuje i nie prześladuje. To dzięki m.in. Tym co za naszą (i niestety za
      waszą) wolność zapłacili najwyższa cenę, ginąc od waszych tatusiowych kul.
      Odbieram więc wam prawo nazywania się Polakami. Jesteście banda komunistycznych
      zdrajców, największymi wrogami Polski i Polaków !Słusznie!!!!!!!! Jak to
      powiedział pewien UB - morderca polskich oficerów:"możecie mnie w d....
      pocałować". Czyżby naprawdę miało im to ujść na sucho? Mordercom, zdrajcom i
      złodziejom własnego narodu? Słusznie przypomniałeś ich przeszłość, korzenie z
      których wyrośli działacze SLD! I oni krzyczą o nienawiści PiSu? A oni ten ogrom
      kkrzywdy to wyrządzili Polakom z miłości??? Dyduch na prezydenta, Czarzasty na
      marszałka,Kwas na premiera, a Olejniczak po wódke do monopolowego.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:57
      Przez 45 lat, pańskie ugrupowanie prowadziło wojnę z narodem Polskim, zmieniając
      nazwę partii, nie zmieniliście ideologii, nie przeprosiliście za tych których z
      rozkazu waszego towarzyszu Napieralski, ugrupowania mordowano w ubeckich
      katowniach. Teraz ogłosiliście wojnę "tylko" z PiS, to duże ustępstwo z waszej
      strony. Sprawiedliwosc i praworzadnosc w wykonaniu ludzi pokroju Kwasniewskiego,
      Oleksego czy Millera to jawna kpina z Polakow. Panie Grzegorzu jestem juz
      czlowiekiem nieco starszym i starannie przygladalem sie wszystkim ekipom
      rzadzacym po wojnie i musze Pana zapewnic, ze przy wym osobnikach kariery Pan
      nie zrobi, a wrecz popsuje Pan sobie reputacje mlodego zdolnego polityka.Ci tzw
      politycy maja genetycznie zakodowana zdolnosc psucia kraju i okradania ich
      Obywateli.Pogardliwy stosunek do wlasnych rodakow jest tak gleboki, ze daje sie
      go rowniez zauwazyc u obecnie rzadzacych.Prosze za tym zebyscie mlodzi ludzie
      lewicy odcieli sie od tzw korzeni, ktore nigdy nie byly polakom zyczliwe i
      rozpoczeli budowanie mlodej inteligientnej lewicy.Macie wszyscy rację,
      powtarzane kłamstwo staje się prawdą. Pospulstwo wszystko przyjmie. Od kłamstwa
      Kwas zaczął swoją kadencję prezydencką [dyplom]. Udowodnione przestępstwa:
      współudział w aferze Rycina [nie powiadomił o przestępstwie prokuratury] i
      nadużywanie mediów do interesów rodzinnych. Ułaskawianie tylu przestępców w
      sumie jednego dziennie przez całą kadencję. Na udowodnienie zwykłych kradzieży
      przyjdzie czas. TAKI to mąż opatrznościowy wraca do polityki i na wejściu używa
      kłamstw dla odwrócenia uwagi zgodnie z zasadą" Łapać złodzieja"
      Wiosna się zaczęła, sld pada wreszcie. Jeszcze bardziej ucieszyła by mnie
      wiadomość o zdelegalizowaniu sld i wsadzeniu do kryminalu millera,
      kwasniewskiego, oleksego, szmajdzinskiego, janika i pozostalego towarzystwa
      wzajemnej adoracji. Rozkradanie Polski skonczylo sie w 2005 roku. Teraz nastal
      czas rozliczen. To sie tyczy wszystkich, tak i po prawej i lewej strony.
      Pozdrawiam wszystkich Polaków!!! :)

A gdyby tylko spojrzeć trochę dalej, poza koniec własnego nosa, to wyrażnie
      widać:walącą sie służbę zdrowia,protesty nauczycieli,górników, policjantów,dół
      tabeli rankingu dochodów na głowę-obszary ubóstwa,wysoce opresyjny system
      podatkowy,upartyjnienie i zawłaszcanie państwa,autorytarne zapędy wobec
      demokratycznych instytucji,taśmy z podsłuchów jako język debaty
      politycznej,agenci, lustracje,dekomunizacje, hołota i układ, a nad tym wszystki
      polsko-polska wojenka ideologiczna.Piękny ... by nie powiedzieć - powalający
      obraz. To wszystko, o czym piszesz PIS odziedziczyl po tych, o ktorych starasz
      sie zapomniec. Spojrzyj obiektywnie dalej niz koniuszek Twojego osobistego
      organu powonienia.
      Za to jak dobrze wspominają Kawśniewskiego niektórzy biznesmeni angielscy. No
      fakt, że ze śmiechem. Wiedzielli, i wprost mówią, że był agentem na usługach
      byłego ZSRR i podpisywał wszystko co mu kazali towarzysze! Jakie interesy robili
      za jego rządów!!! W Polsce też można było "załatwić" wszystko (byle "od ręki").
      Teraz skończyły się dobre czasy, ale pogarda dla Polaków, że takiego człowieka
      na 2 kadencje wybierali, została.Oleksy: będę k…a jak brzytwa –
      Piękna lista - nawet mafia sycylijska nie powstydziła by się takiej działalności
      a to są afery które ujrzały światło dzienne . A o ilu nie wiemy i się nigdy nie
      dowiemy to już inna sprawa , chyba że się kolejny Józef nawali na przyjęciu i
      wygada przez przypadek . Teraz czas na Kwaśniewskiego on też ma smykałkę do
      picia nawet na oficjalnych wizytach państwowych . Tylko zgania na chorobę goleni
      a teraz zgoni na głowę . A ile brudnych pieniędzy przepłynęło przez fundację
      pani Joli tego też sie nie sprawdzi . Dla nich pracują najlepsi prawnicy aby
      wszystko wygladało legalnie .
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:58
      Emeryci i renciści oraz budżetówka o takich zarobkach co Pan Kwaśniewski w ciągu
      roku może pomarzyć . Nawet przez 10 lat tego nie zarobią a i podwyżki zarobków
      co roku wykazane legalnie na PIT-ach są imponujące a gdzie te państwo solidarne
      ?I to chyba są zarobki które trzeba wykazać a pozostałe wyglądają jak góra
      lodowa która zatapia statki . Na pitach 10% wykazane a czarna strefa znajduje
      sie pod wodą .A ile jeszcze jest majątku zapisanego na rodzinkę i na kontach na
      hasło w kraju i zagranicą . Oleksy ruszył coś co teraz będzie długo śmierdzieć
      ale dobrze bo może chociaż troszeczkę prawdy wyjdzie na światło dzienne .
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:58
      Jak organizm zaczyna gnić to się odcina taki członek. Lecz czy może się SLD
      uratować gdy zbudowane jest na zgniliźnie ? Olej ty ich po prostu olej i zalóż
      nową partię z młodymi ludźmi. Po co ci staruchy i komuchy ? Teraz to nie partia
      lewicow tylko atrapa. Jeśli tego nie zrobisz to spadniesz z tym balastem na dno.
      Kto tego nie widzi TO ŚLEPY ! Ja też dałem się oszukać Kwaśniewskiemu i na niego
      głosowałem. Jak o tym pomyślę to mnie mdli, jak mogłem być tak głupi i ślepy. I
      widzę, że takie i podobne błędy będą popełniać jeszcze miliony moich ślepych
      rodaków, bo dają się omamić medialnej propagandzie, serwowanej przez Gazetę
      Wyborczą i TVN oraz przez 95 % innych nie niezależnych mediów w Polsce.
      cwaniaczki w białych kołnierzykach tacy jak Kwaśniewscy są w Polsce bezkarni,a
      nawet cieszą się poparciem,przecież to jest chore i daje sygnał dla następnych
      rządzących,że Polske i Polaków można bezkarnie okradać,wystarczy tylko dobrze
      prezentować się w mediach i dobrze kłamać,tak jak "magister" Kwaśniewski,a głupi
      naród się nabierze i jeszcze będzie bronił.Przecież wszyscy wiedzą,że
      Kwaśniewski ułaskawiał bandytów,takich jak Sobotko który zdradził policjantów i
      naraził ich na utrate życia.Vogel, a właściwie Filipczyński, bo tak nazywał się
      w Polsce, jako nastolatek w latach 70. dla pieniędzy zamordował staruszkę.
      Został skazany na 25 lat więzienia. Nie odsiedział jednak całego wyroku. W
      czasie przepustki w tajemniczych okolicznościach ulotnił się za granicę.W 1998
      r. zatrzymali go Szwajcarzy. Ale bankowca z mroczną przeszłością nieoczekiwanie
      ułaskawił ówczesny prezydent Aleksander Kwaśniewski .
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:59
      Ludzie obserwujący rządy KOMUCHOW dawno wiedzieli o tym o czym się mówi w
      nagraniu. Kwas to ojciec tej mafii za "magistra" Kwasniewskiego, Belki i
      Millera, kwitło złodziejstwo, korupcja i afery, a inwestorzy omijali Polskę z
      daleka, dopiero od rządów PIS-u sytuacja zmieniła się na lepsze ponieważ rząd na
      serio walczy z korupcją i aferami, wszystkie tzw. listy intencyjne inwestorzy
      podpisywali z obecnym rządem, bo inwestor nie patrzy w przeszłość, tylko w
      przyszłość i przewiduje jakie są perspektywy rozwoju jego firmy na dalsze lata.
      Przyjaciele z dzisiejszych PO-SLD naprawiali Polskę przez 17 lat, wymieniając
      się władzą co cztery lata i walcząc ze sobą na niby, czasem poświęcając
      któregoś z członków dla uwiarygodnienia tej walki przed opinią publiczną, a tak
      naprawdę świetnie ze sobą współdziałali, teraz Polska jest najbiedniejszym
      krajem we wspólnej Europie i ma największe bezrobocie, ponieważ rozkradano i
      rozsprzedawano wszystko nie patrząc w przyszłość, nie patrząc czy młodzi ludzie
      za kilka lat będą mieli gdzie pracować, a w spotach wyborczych liderzy PO-SLD
      mieli czelność głosić "praca dla młodych", a przecież przez 17 lat robili
      wszystko by tej pracy nie było. SLD i PO to partie przynoszące Polsce wstyd !!!
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 12:59
      to część obrony III.RP. która się broni. Niestety kolesie rządzący Polską przez
      ostatnie 17 lat, dostali w ostatnich wyborach parlamentarnych cios który ich
      sparaliżował, utrącono afery ,korupcje i przekręty, PIS zaczął szukać winnych
      tych przekrętów i nieprawidłowości przez które Polska jest teraz najbiedniejszym
      krajem Europy,a obywatele w Polsce w większości żyją w totalnym ubóstwie,
      natomiast ci którzy dogadali się przy okrągłym stole są milionerami, a że, media
      też podzielono w/g politycznej wówczas poprawności więc, to przy pomocy tych
      mediów zaczął się totalny atak w obronie układów, ośmieszanie rządzących,
      wmawianie Polakom upadku Polskiej gospodarki i demokracji pod rządami PIS-u,
      oczernianie własnego kraju za granicą, szukanie na siłę afer i próba przekonania
      Polaków, że niby to wszystkie zarzuty kierowane przeciw politykom PO-SLD, to
      sprawy polityczne.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 13:00
      Kwaśniewski powiada ,że to jest państwo podsłuchu. A czymże było UB, SB ,czy nie
      podsłuch, zastraszenie ,szantaż, tortury i zbrodnie były ich metodami. A to nie
      Kwaśniewski ich osłaniał i bronił ? Z jakich korzeni się ten człowiek wywodzi,
      kto go dźwigał do KC ? To było szambo. Szczyt bezczelności, gdy teraz
      Kwaśniewski takim orędownikiem demokracji się chce ogłosić!
      Kwaśniewski i demokracja! Ten wyrafinowany KOMUCH powinien się wstydzić że żyje.
      Jeżeli jest takim wielkim zwolennikiem komuny niech się wyprowadzi na SYBIR. Tam
      na pewno na niego czekają! Prosze PIS aby nareszcie rzetelnie bez żadnych
      pobłażań wzięło się za wszystkich KOMUCHÓW, a szczególnie za tych którzy pełnią
      jakiekolwiek stanowiska.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 13:01
      Jeśli Pan Kwaśniewski znowu zabierze się za politykę. Przed pierwszymi wyborami
      na prezydenta pracowałem w jednym z jego sztabów wyborczych, a dzisiaj nie mogę
      na niego patrzeć. On nie potrzebuje "rodaków", on potrzebuje kontaktów, żeby
      jego kolega "Kulczyk" znowu miał coś do powiedzenia w gospodarce. Z jego
      obietnic wyborczych sprzed 12 lat nie zostało zrealizowane nic konkretnego. Unia
      i NATO były nieuniknione, a jego puste paplaniny i obiecanki w niczym nam nie
      pomogły. W Polsce mamy dzisiaj taki dobrobyt, ze 2 mln. "rodakow" siedzi za
      granicą. Niezła polityka Panie były prezydencie i to nie tylko wina rzadu (z
      tego samego obozu zresztą), ze mamy dzisiaj taka sytuacje gospodarcza. Na koniec
      jeszcze jedno hasło z pierwszej Pana kampanii, które Pan na pewno pamięta
      "Olek, Olek ...graj". Nie należę do Pis-u, LPR-u, PO, PSL-u lub Samoobrony.
    • gregory501 RP IV kontra III 01.10.07, 13:01
      Panie Kwaśniewski z pochodzenia jest Pan typowym "kundlem" a zatem niema się po
      Panu niczego więcej spodziewać jak zwykłego szczekania i merdania ogonkiem w
      kierunku europejskiej mocno zliberalizowanej "Zydo-komuny" w nadziei, że coś tam
      panu kapnie jakaś intratna posadka w uznaniu "za sług" A jest za co; gdyż w
      czasie swojej prezydentury -wybudował pan tyle mieszkań szczególnie dla młodych
      małżeństw, że szczęście ich sięga zenitu. -Uwłaszczył pan Polaków na ziemiach
      Odzyskanych -postarał się Pan o zdelegalizowanie Powiernictwa Pruskiego i
      Związku Wypędzonych Niemców -po PeeGerowskie ziemie zwrócił Pan rolnikom,
      których z tej ziemi ograbiła Pańska Mamusia PRL -zlikwidował Pan gniazda
      antypolskich "os" w Ambasadach i obsadził Pan te placówki fachowcami dbającymi o
      kształtowanie prawdziwego wizerunku Polski poza jej granicami i promowanie jej
      dorobku w każdych dziedzinach życia gospodarczego, społecznego i kulturowego.
      Nie wiem czy posadka nawet najlepsza Pana usatysfakcjonuje, chyba lepiej wysłać
      Pana na Księżyc lub Marsa tam jest "właściwe miejsce dla właściwych ludzi" Będę
      uważnie oglądał księżyc w pełni może będzie mi dane zobaczyć obok Twardowskiego
      również i Pańskie rozjaśnione poczuciem szczęścia z dobrze spełnionej misji na
      Ziemi -OBLICZE. Księżyc A. Kwaśniewskiego to zupełnie inna jakość niż sarmaty
      Twardowskiego. Prosimy "Prezydenta wszystkich Polaków" -Daj nam Mistrzu kolejną
      chwilę radości i dumy-mamy "wspaniałych synów oj mamy" z ojca nie Polaka ale
      polki mamy a jeśli się mylę to proszę o dokonanie poprawki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka