pafni 10.10.07, 07:11 No i fajny pomysł, jestem za , chociaż mi też się niechce iśc do urny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Ja nie zarydzykuję i zagłosuję na LiD! :-) 10.10.07, 07:12 Dobry plakat! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 07:31 Na normalnosc. Reszta bedzie sie ustawiala jak zwykle kosztem calego spoleczenstwa. A ponadto koles pisze: - Ważne, żeby ludzie w ogóle poszli na wybory. To, na kogo zagłosują, to już ich rzecz - dodaje Florczak. A w plakacie: Nie rydzykuj! Przeciez to jawnie w sprzecznosci stoi. Kazdy wyksztalciuch laczy Rydzyka z PiS i wie ze Rydzyk=PiS. Wiec nie Rydzykuj mozna odczytac: Nie PiS'uj. Klasyczna manipulacja z GW, gdzie pisza, ze mowia co innego nic mowi naprawde. W tym przypadku mowi to jakis Florczak, ale GW lubi tzw uzytecznych idiotow (bez urazy, okreslenie znane i literackie). Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Nie podszywaj się pod młodych, staruszku!... 10.10.07, 07:37 szfindel napisał: Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa > A ponadto koles pisze: > - Ważne, żeby ludzie w ogóle poszli na wybory. To, na kogo > zagłosują, to już ich rzecz - dodaje Florczak. > > A w plakacie: Nie rydzykuj! > Przeciez to jawnie w sprzecznosci stoi. > Kazdy wyksztalciuch laczy Rydzyka z PiS i wie ze Rydzyk=PiS. > Wiec nie Rydzykuj mozna odczytac: Nie PiS'uj. > Klasyczna manipulacja z GW, gdzie pisza, ze mowia co innego nic > mowi naprawde. > W tym przypadku mowi to jakis Florczak, ale GW lubi tzw > uzytecznych idiotow (bez urazy, okreslenie znane i literackie). Ciekawe czemu tu się produkujesz, skoro ci GW tak nie pasi?! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Nie podszywaj się pod młodych, staruszku!... 10.10.07, 07:45 > Ciekawe czemu tu się produkujesz, skoro ci GW tak nie pasi?! Bo to jest ponoć forum publiczne. A może to już tylko stowarzyszenie wyznawców michnixu? Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Świetny pomysł! Brawo! 10.10.07, 08:21 Przy czym moim zdaniem już lepiej "zarydzykować" i zagłosować tak, jak ojciec Tadeusz każe niż nie głosować wcale i dawać przyzwolenie na szwindle. Sam będe głosował na Kutza i LiD. Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Nie warto Rydzykować. 10.10.07, 09:49 PiS miał swoje 2 lata i jak narazie 4 RP budują w Dublinie i Londynie. A co z młodymi wykształconymi ludźmi w Polsce którzy napędzają gospodarkę? PiS ma ich gdzieś! Jak komuś dobrze idzie, to jest z "układu" i trzeba go udupić... Odpowiedz Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Nie warto Rydzykować. 10.10.07, 10:36 mageillusionist napisał: > PiS miał swoje 2 lata i jak narazie 4 RP budują w Dublinie i > Londynie. To gospodarkę kraju kształtuje się przez dwa lata? Dobry jesteś, że tak szybko umiesz. Najszybszy na świecie. Ludzie wyjechali z Polski o kształcie formowanym od 1989, przez wszystkie rządy po kolei. Spróbuj to pojąć. To nie jest trudne. > A co z młodymi wykształconymi ludźmi w Polsce którzy napędzają > gospodarkę? PiS ma ich gdzieś! Z tym się zgodzę. Dlatego PiS jest kolejnym rządem, który spieprzył. I dlatego po raz kolejny nie pójdę wybrać kolejnego (tym bardziej, że sondaże wskazują, że i tak pojawią się u władzy ci, którzy już zdążyli dowieść, że też spieprzą). Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Nie warto Rydzykować. 10.10.07, 10:47 Nie patrz kolego na sondaże,przecież wynik głosowania możesz zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Zgodnie z leninowską maksymą "Kto liczy głosy..."? 10.10.07, 10:52 Mam nadzieję, że was nie dopuszczą do liczenia głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Babcie do urn ! 10.10.07, 11:55 ... czyli hasło w klimacie Korwina. lib.com.pl/onyx/sklep/index.php?link=menu&id_kat=5&id_podkat=11&PHPSESSID=a527c1f2c0fc16665cb8dea75dc ba241&PHPSESSID=a527c1f2c0fc16665cb8dea75dcba241 Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Namawiasz do eksterminacji osób starszych? 10.10.07, 12:05 Wiesz, że to karalne? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Namawiasz do eksterminacji osób starszych? 10.10.07, 13:49 A czego spodziewasz sie po tych co strzelali do stoczniowcow? Czerwone bydlo lubi rozlewac krew. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Stefania Grodzieńska - "czerwone bydło" 10.10.07, 14:13 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4557136.html Dlaczego tak skromnie ... nie można by tak sobie ulżyć i rzucić : "ta małpa w czerwonym" ? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Stefania Grodzieńska - Idziemy na wybory! 16.10.07, 21:37 Idziemy na wybory! Wywalamy seksdochtory! Idziemy na wybory! Wywalamy PiSiORy! Idziemy na wybory! Wywalamy nazi kolory! Na wybory chłopaki! Wsadzić kaczki do paki! Tudzież solidarnie! Odpowiedzą karnie, wszystkie prawa męty, sprawiedliwości przekręty. Idziemy na wybory, kościół pilnuje nieszpory! Na wybory Panie! Niech tak się stanie! Lechujarek nielotem, trudno orzec co będzie potem? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ja też młody, wykształcony, z wielkiego miasta 10.10.07, 10:51 więc zaRydzykuję i zagłosuję na PiS. Dają radę chłopaki - fajny mają marketing, działają też sprawnie - przekręciarzy ścigają, a to ważne - mogę się przez to poczuć mniej okradany. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Ja też młody, wykształcony, z wielkiego miast 10.10.07, 11:02 nie-stały,czy przez marketing pisowski i sciganie obywateli,poprawi sie Tobie byt? Bedziesz miał lepsza pracę i lepsze zarobki? Kupisz sobie mieszkanie za 700 tys.zł.? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Polsce potrzeba polityki nie cudu ! 10.10.07, 12:02 Polityka, polityka, i jeszcze raz POLITYKA narodzie ! Żadne tam mieszkania, samochody czy inne nowobogackie fanaberie - siedź cicho, mieszkaj kątem u mamy i bierz przykład z premiera narodzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kiedy _P_o_l_i_t_y_k_i_e_r_ Kaczyński 10.10.07, 12:12 zabawiający się w polityczne gierki da Polsce spokój i pozwoli rządzić sprawnym menadżerom, którzy będą świadomi tego, że ich obowiązkiem jest SŁUŻBA SPOŁECZEŃSTWU, które łoży na ich utrzymanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Tepcie Tuski bo skacza i pija krew 10.10.07, 14:01 To jest male, ale dokuczliwe i pasozytuje na innych. Z ziemi wskakuje na skarpetke i nakluwa skore, po czym pije krew. Zostawia zainfekowane czerwone miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Serio ...? 10.10.07, 14:46 A "to" czasem nie jest małe, białe z różowymi ogonkami i biega wokół ciebie ... mein lieber feldfebel <poszeklu> ? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Tepcie Tuski bo skacza i pija krew 10.10.07, 17:04 7 cudów Twórcy IV RP 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV i grają w kiepskim filmie. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Ja też młody, wykształcony, z wielkiego miast 10.10.07, 12:04 miranda333 napisała: > nie-stały,czy przez marketing pisowski i sciganie obywateli,poprawi > sie Tobie byt? Nie "ściganie obywateli", tylko ściganie przekręciarzy i złodziei. Czy ja piszę gruzińskimi znaczkami, że tak trudno odczytać? Proszę o nie manipulowanie - ja nie czuję się ścigany, bo mam czyste sumienie! Tak, ściganie łapówkarzy poprawi mój byt, bo 100 tys. wziętej łapówki to kilka milionów strat dla państwa, samorządu, etc. czyli de-facto po części i dla mnie. > Bedziesz miał lepsza pracę i lepsze zarobki? Tak. Zresztą już mam. > Kupisz sobie mieszkanie za 700 tys.zł.? Paskarskie ceny mieszkań to inna bajka. Nie tylko dla CBA, ABW, ale i na doktorat z socjologii czy ekonomii. Bo z wolnym rynkiem to ma niewiele wspólnego. Na razie trzymam w skarpecie i czekam na spadki, choć obecnie mieszkanie też mam. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Bzdury kolego. 10.10.07, 15:00 Niestety ścigają ale nie swoich. Ja słyszałem o kilkunastu sprawach gdzie zamieszani są urzędnicy niższego szczebla pis. I ludzie wolą na razie się nie wychylać z doniesieniami. Jak się zmieni władza to się sprawy posypią. Niestety ale prawda jest taka: każda władza kradnie. Gorzej że obecna jest przy okazji nieudolna i nie buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Ja też młody, wykształcony, z wielkiego miast 10.10.07, 12:12 > nie-stały,czy przez marketing pisowski i sciganie bywateli,poprawi > sie Tobie byt? Bedziesz miał lepsza pracę i lepsze zarobki? Kupisz Daj spokój, nie-stały też jest z marketingu PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie będę się tłumaczył z nie bycia wielbłądem, 10.10.07, 12:17 choć nie ukrywam, że głęboko popieram PiS. Ale nie z miłości do konkretnych polityków tylko z chęci życia w lepszym, bogatszym, nowocześniejszym i SPRAWNIEJ rządzonym kraju. I póki co, się nie zawiodłem. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo po co się tłumaczyć, lepiej poagitować ;) 10.10.07, 12:28 niestaly_czytelnik napisał: > choć nie ukrywam, że głęboko popieram PiS. Ale nie z miłości do > konkretnych polityków tylko z chęci życia w lepszym, Chciałeś chyba napisać: "lepperszym"? > bogatszym, To już nieaktualne. Bogaci są podejrzani, nie słyszałeś ??? > nowocześniejszym Chodzi ci o wyposażenie służb podsłuchowo-podglądowych? Faktycznie, ostatnio sporo kasy poszło na nowe zabawki. > i SPRAWNIEJ rządzonym kraju. Jak trafnie ujął to jeden z internautów, gdyby PiS miał zarządzać karuzelą, to szybko doprowadziłby do zderzenia koni :))) Sprawni INACZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: po co się tłumaczyć, lepiej poagitować ;) 10.10.07, 13:08 Nieźle się uśmiałem :-) Jedno sprostowanie - niepełnosprawni często bywają pełnosprawni w pracy, a naszym "geniuszom" dać dwie kulki to faktycznie - jedną natychmiast popsują a drugą jeszcze szybciej zgubią. Odpowiedz Link Zgłoś
jola44444 Re: Nie warto Rydzykować. 10.10.07, 16:06 a co lepiej pijany Prezydent Ci odpowiada,a moze wyjechales,bo rzady bylego Prezydenta cie dotego Zmusily.Przeciez POlSKa to nie tylko ostatnie 2 lata uczciwego rzdy,atakowanego przez tych,ktorzy sie boja,ogladales kolegofilm 'Nocna zmiana",to wypozycz i obejrzyj,potem sie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Nie warto Rydzykować. Jola4444 10.10.07, 17:07 Nocbna zmiana powiadasz. A wypowiedz się w tym temacie ******************************** 7 cudów Twórcy IV RP 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV i grają w kiepskim filmie. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Głos na PO to głos szansy. 10.10.07, 11:34 wrojoz napisał: > Tylko na PO.! Dokladnie tak. Pomyslmy dobrze nim wrzucimy nasze glosy do urn. Jesli zalezy nam na wykopaniu kaczyzmu to nie rozdrabniajmy ich. Wielu nie jest zachwyconych PO ale to jest partia nr 2 w rankingu i jesli ona nie stanie sie partia nr 1 w ilosci zdobytych glosow to kaczki umocnia sie w swoim monopolu. PRZEMYSLECIE to dobrze jesli chcemy uniknac dalszego bananowienia, kartoflowienia naszego kraju. Tym razem jedyna szansa jest PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Re: Głos na PO to głos szansy. 10.10.07, 14:02 NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!tylko PiiiiiiiiiiiiiiiiiS WALKA O SPRAWIEDLIWĄ I PRAWDZIWĄ POLSKĘ TRWA !!! Polacy, Rodacy !!! Trwa śmiertelna walka w kampanii wyborczej o kształt przyszłej Polski. Albo to będzie Polska lewicowo- liberalna, złodziejska i UB-ecka, bananowa oparta na kłamstwie i wyzysku Narodu, albo Polska solidarna, prawa i sprawiedliwa, wolna i niepodległa, rządzona przez samych Polaków i dla Polaków a nie Żydów. Skoncentrowany atak lewicowo-semickich mediów na PiS świadczy o tym, ze my Polacy musimy te walkę podjąć i wygrać. Polacy nie dajmy się oszukiwać dalej propagandzie i demagogii POLiD z Her Tuskiem na czele!!! Jesteśmy przecież u siebie we własnym domu !!! Jednym słowem to Kwaśniewski jest największym oszustem w powojennej historii Polski. Okłamał komisje wyborczą i Polaków co do wykształcenia, i wraz z innymi politykami POLiD w III RP okradł Polskę i Polaków na wiele milionów dolarów, a rządził ogłupiając, okłamując i ośmieszając Polaków aż przez dwie kadencje. Świadczy to o geniuszu tego oszusta, albo o głupocie Polaków. TYLKO PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ może oczyścić Polskę z tego bagna i szamba, rozliczyć tych wszystkich złodziei POstkomunistycznych którzy dopuścili się ograbiania Narodu Polskiego w III RP!!! oraz przeprowadzić LUSTRACJĘ, DEUBEKIZACJĘ, DEKOMUNIZACJĘ w wolnej niepodległej prawej i sprawiedliwej Polsce!!! NIECH ŻYJE I ZWYCIĘŻA PiS!!! PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ! JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA PÓKI MY PRAWDZIWI POLSCY PATRIOCI ŻYJEMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola44444 Re: Głos na PO to głos szansy. 10.10.07, 16:30 Czytajac ,to co napiales nie bardzo rozumie,przeczytaj to sam.Bo w niektorych wersach to sie nie klei,ale co do GLUPOTY POLAKOW,nikomu nie ublizajac przyznam Ci racje.POLACY,CZY nie widzicie lie KLAMSTWA jest w kampanii LID,PO .Pan Onyszkiewicz chce wycofac wojska z Iranu,ale przeciez to P Kwasniewski je tam wyslal?????????POlacy czy wy naprawde juz zglupieliscie.Jezeli teraz nie wygra PIS to czekaja nas bardzo zle czasu.No,ale coz POLACY ,to taki narod ktory madzreje poszkodzie.Nie rozumie dlaczego tak sie ufa Niemcom i Rosji.Prosze o zapamietanie jednego Niemiec nie ojciec,Rosja nie matka dla POLAKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jezeli tego sobie nie uswiadomimy,to po POLSCE.Zatem apeluje o rozsadek w dniu tak waznym dla POLSKI 21 PAZDZIERNIKA 2007r to jest twoj glos,Ty zdecydujesz o losie swojego Kraju.Potomni cie ocenia,historia tez Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Mlodzi.! Na wybory.! Odkaczamy Polskę.! 10.10.07, 09:35 Trzeba Polske odkaczyć.! Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Świetny pomysł! Brawo! 11.10.07, 17:49 Tylko frajer rydzykuje i na LiD głosuje. UNIA TWOJA MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Forum publiczne, czy dla sado-maso? :-) 10.10.07, 08:53 landaverde napisał: > > Ciekawe czemu tu się produkujesz, skoro ci GW tak nie pasi?! > > Bo to jest ponoć forum publiczne. A może to już tylko > stowarzyszenie wyznawców michnixu? Niektórzy wchodzą tutaj po to aby wylać żółć na gospodarza. Tego się nawet (a może szczególnie) w domu publicznym nie robi! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Forum publiczne, czy dla sado-maso? :-) 10.10.07, 09:54 taziuta napisał: > Niektórzy wchodzą tutaj po to aby wylać żółć na gospodarza. > Tego się nawet (a może szczególnie) w domu publicznym nie robi! :-) Bo to są genetycznie obciążeni masochiści. Dopiero będa się czuli jak w raju, kiedy PIS wraz z republiką rydzykową upadnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Biedna ściana wschodnia 10.10.07, 11:45 z elektoratem tradycyjnie już pokomunistycznym i polepprowskim - tereny PiS'u, bogata Polska zachodnia i wielkie aglomeracje - tereny Platformy. Kiedy czytam banialuki pisowskich propagandziarzy że wyborcy PiS'u to "prawdziwi inteligenci" i "patrioci" to nie wiem - śmiać się czy płakać ? Odpowiedz Link Zgłoś
emyot1 Młodzi lubią być manipulowani 10.10.07, 11:18 nie masz co się produkowac oni i tak zrobią tylko to co ich "budda" bedzie uwazał za słuszne, choć mam 20 lat to na szczęscie nie ulegam gó..wyborczej manipulacji Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Re: Nie podszywaj się pod młodych, staruszku!... 10.10.07, 14:01 RZĄDY PIS-U, SĄ NAJLEPSZYMI RZĄDAMI OD CZASÓW II WOJNY ŚWIATOWEJ! Dlaczego? Bo, Ci ludzie naprawdę walczą o Polskę i Polaków. Oczywiście, zaraz będzie masa krytyki, że Kaczyńscy tu zrobili błąd, i tam i jeszcze gdzieś indziej, ale kto ich nie robi?! Te błędy są i będą bo to jest walka!!! Walka z ludźmi, których nie obchodzi dobro Polski (ludzie z byłego PRL-u i ich następcy)! To, że Europa nas krytykuje w pewnych sferach, jest oznaką, że Polska przestała być krajem uległym, „na kolanach” krajem, z którym można było robić co się chciało i co robiono w tzw. III RP za prezydentury Wałęsy i mgr Kwaśniewskiego. Teraz u władzy są ludzie, którzy walczą o dobro Polski i Polaków. No i oczywiście zaraz tutaj będzie masa krytyka, że Polska jest be, bo Polska jest kłótliwa i że robimy sobie wrogów, a mówią tak ludzie, którzy się boją, którzy wolą udawać, że jest wszystko ok, a jak Polska będzie już rozsprzedana, to wtedy będzie o wiele trudniej się uwolnić. A tak to Polska walczy o swoje, i to Europie się nie podoba. Jak sobie przypomnę rządy UW, UD, PSL AWS, SLD, PO, to teraz doceniam PIS, który m.in. blokuje prywatyzacje (a dokładnie chce zablokować przed zagranicznymi inwestorami, o co już się wykłóca Bruksela), chce uniezależnić Polskę od rosyjskiego gazu (nie wiem, czy się uda, ale próbują walczą!!!), rząd zablokował negocjacje nowej umowy pomiędzy UE a Rosją, bo walczy o polskich eksporterów mięsa. Dlaczego? Bo Ci eksporterzy są też Polakami, i Polska będzie tylko wtedy silna, jak będzie trzymać się razem. Oczywiście, gdyby u władzy było SLD lub PO, to o sprzeciwie w sprawie nowej umowy z Rosją nie byłoby mowy, i wtedy Panowie Kwaśniewski, czy Tusk dostaliby gromkie brawa i honory od Europy i Rosji, a tu się przytrafił taki pan Kaczyński! To, że przygotowywana jest ustawa, która ma utrudnić powstawanie nowych hipermarketów to, że kobiety dostają tzw. becikowe, zasiłki porodowe to, że wydłużono urlop macierzyński i wychowawczy (wcześniej przez koalicje SLD, AWS, PO rokrocznie skracany –dlatego mamy taki wysoki niż demograficzny). To, że są podwyżki emerytur i rent dla najniżej uposażonych (uwaga poprzednio SLD dawało podwyżki procentowe dla wszystkich czyli np. jeżeli była to podwyżka 5% to emeryt otrzymujący 600 zł. Otrzymywał 30zł. A emeryt otrzymujący 5000 zł. Otrzymywał 250zł.) a nie wspomnę o podwyżce którą Miller w 2004r. dał w wysokości tak kompromitującej i śmiesznej dla Polaków jaką było 4zł. Weszła w życie dla ponad 1 mln lokatorów mieszkań sółdzielczych znowelizowana Ustawa o Spółdzielczości Mieszkaniowej która zakłada uwłaszczenie lokatorów i wykup mieszkań lokatorskich po cenach nominalnych za kilkaset złotych, tak jak to było w 1989r. przed denominacją złotego oraz przekształcenia własnościowe tych mieszkań. Ponadto zlikwidowano najbardziej korupcyjny /dawnej UB i SB/ organ III RP!!! WSI oraz weszły w życie: częściowo Ustawa Lustracyjna która zawetowana została przez Trybunał Konstytucyjny składający się w większości przez postkomunistów! Działają sądy 24-godzinne, nastąpiła zdecydowana walka z korupcją z przestępczością zorganizowaną, wprowadzono wiele korzystnych rozwiązań pracowniczych na linii (pracodawca – pracownik). Otrzymaliśmy jedną z najważniejszych imprez światowych jaką jest organizacja EURO 2012!!! To nie jest wyssane z palca! Będę obserwował poczynania PIS-u, oczywiście nie można tego robić tylko na podstawie wiadomości podawanych przez TVN, czy Polsat, ale żeby mieć w miarę obiektywny obraz, trzeba też wysłuchać drugiej strony (czyt. mediów z przeciwnej strony). W nadchodzących wyborach oddam na pewno głos na PIS, a co do krytykowanej przez opozycję koalicji, no cóż, mieliśmy takie prawo, że zwycięska partia nie bierze 51 % głosów w sejmie, tylko tyle, ile ludzi głosowało, więc koalicja była wymuszona. Nie będę komentować braku koalicji z SLD, bo tutaj jest wszystko jasne, natomiast nie dziwię się też, że PIS nie wszedł w koalicję z PO oczywiście z winy tej partii domagająca się pomimo przegranych wyborów resortów siłowych, bo właśnie PO (może nie całe), jest partią, dzięki której miał przetrwać stary układ postkomunistyczny, a PiS przede wszystkim chce usunąć stary układ rządzący, rozliczyć całą mafię i sitwę postkomunistyczną III RP, rozliczyć wszystkie afery, korupcje, przekręty, pseudoprywatyzacje, złodziejstwa, itp. które doprowadziły Rzeczpospolitą Polską i Naród Polski do ruiny gospodarczej, społeczno-politycznej, i moralnej A dzisiejsza opozycja dawny obóz rządzący czyli SLD, PO, PSL, AWS, UW, UD przez 16 lat nie robili nic tylko ograbiali i okradali Polskę i Polaków!!! Polska w ciągu 16-tu lat osiągnęła najwyższy wskaźnik bezrobocia ponad 3 mln, ponad 400 mld dolarów zadłużenia, brak jakichkolwiek perspektyw na mieszkania, brak dróg i autostrad itp. To dlatego młodzi Polacy zaczęli masowo wyjeżdżać na zachód w 2004r. za chlebem i swoją przyszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
jola44444 Re: Nie podszywaj się pod młodych, staruszku!... 10.10.07, 16:44 Tak gadzam sie z toba.Ale musimy dotrzec do wielu Polakow,aby im udowodnic,zeby poszlido urn,jak znam zycie to pojdzie ok 40%,a potem takbeda narzekac.Moze wiesz co zrobic,aby tak sie nie stalo?????????? Czytajac te niektore wypowiedzi na forum ,ogarnia mnie przerazenie.Czy naprawde POLACY sa w tak ogromnej niewiedzy??????? Mysle ,ze nalezy udostepnic koniecznie wielu Polakom obejrzenie filmu 'Nocna zmiana".Moze ten film otworzy im oczy.A tak wogole,to wkurza mnie to jak wypowiadaja sie ludzie,ktorzy nie sledzili polityki od dawna,a teraz jakis pajac sasiad,kolega powie glupote i jeden z drugim slucha.Jak dotrzec do tych ktorzy nie chca posluzyc sie swoim rozumem,a moze juz go nie maja,bo za duzo wypili,jak byly Prezydent.Pozdrawiam,majac nadzieje,ze to przeczyta ktos i wezmie sobie do serca losy swojej OJCZYZNY Odpowiedz Link Zgłoś
piotrvs Re: Nie podszywaj się pod młodych, staruszku!... 10.10.07, 23:49 Pan Premier zdaje się jest prawnikiem, więc powinien wiedzieć, że żeby zlikwidować korupcję, trzeba zmienić prawo tak, żeby nie opłacało się korumpować, inaczej zawsze ktoś się skusi. Podobnie jest z układami... Odpowiedz Link Zgłoś
to777mash Re: Nie podszywaj się pod młodych, staruszku!... 11.10.07, 10:00 Do sympatycznych kolegów szfindela i landaverde. Aspirujcie do wykształciuchów. Wasza przeniklwość jak na razie plasuje was wśród niższych naczelnych. Treningi na forach pisowskich i rydzykowych niewiele dadzą. Ale są przecież programy rozwojowe dla młodzieży opóźnionej, potem ulica sezamkowa i tak stopniowo. Dziś niestety rażąco obniżacie poziom tego forum. Ale dzięki chłopcy, że chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Nie podszywaj się pod młodych, staruszku!... 16.10.07, 21:12 landaverde napisał: > > Ciekawe czemu tu się produkujesz, skoro ci GW tak nie pasi?! > > Bo to jest ponoć forum publiczne. A może to już tylko stowarzyszenie > wyznawców michnixu? Nie, gnoju. To forum prywatne, i jak się nie podoba to won na "wolne" forum złodzieja rydzyka. I jak tu wszedłeś jako gośc, to chamie uszanuj gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Re: Nie podszywaj się pod młodych, staruszku!... 10.10.07, 14:01 WALKA O SPRAWIEDLIWĄ I PRAWDZIWĄ POLSKĘ TRWA !!! Polacy, Rodacy !!! Trwa śmiertelna walka w kampanii wyborczej o kształt przyszłej Polski. Albo to będzie Polska lewicowo- liberalna, złodziejska i UB-ecka, bananowa oparta na kłamstwie i wyzysku Narodu, albo Polska solidarna, prawa i sprawiedliwa, wolna i niepodległa, rządzona przez samych Polaków i dla Polaków a nie Żydów. Skoncentrowany atak lewicowo-semickich mediów na PiS świadczy o tym, ze my Polacy musimy te walkę podjąć i wygrać. Polacy nie dajmy się oszukiwać dalej propagandzie i demagogii POLiD z Her Tuskiem na czele!!! Jesteśmy przecież u siebie we własnym domu !!! Jednym słowem to Kwaśniewski jest największym oszustem w powojennej historii Polski. Okłamał komisje wyborczą i Polaków co do wykształcenia, i wraz z innymi politykami POLiD w III RP okradł Polskę i Polaków na wiele milionów dolarów, a rządził ogłupiając, okłamując i ośmieszając Polaków aż przez dwie kadencje. Świadczy to o geniuszu tego oszusta, albo o głupocie Polaków. TYLKO PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ może oczyścić Polskę z tego bagna i szamba, rozliczyć tych wszystkich złodziei POstkomunistycznych którzy dopuścili się ograbiania Narodu Polskiego w III RP!!! oraz przeprowadzić LUSTRACJĘ, DEUBEKIZACJĘ, DEKOMUNIZACJĘ w wolnej niepodległej prawej i sprawiedliwej Polsce!!! NIECH ŻYJE I ZWYCIĘŻA PiS!!! PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ! JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA PÓKI MY PRAWDZIWI POLSCY PATRIOCI ŻYJEMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 nie może być!Nie zgadzam sie!Na Pis głosują starzy 10.10.07, 07:39 i głupi! Zaraz się dowiesz że to prowokacja. Swoją drogą to o czym piszesz to znakomity przykład jak malutcy są Ci najwięksi krzykacze, gdy ich zapytać konkretnie to zaczynają się wykręcać wykazując brak konsekwencji. Skoro namawia ludzi by byli przeciw PiS i wyśmiewa ich elektorat to na boga niech ma dość odwagi by to powiedzieć! Jakoś postkomunistyczny beton który pcha się do władzy mu nie przeszkadza? To tak jak z Bartoszewskim, nakrzyczał, nawyzywał i jeszcze udaje że do nikogo tych słów nie adresował, niechże będzie konsekwentny i obraża do końca bo inaczej to wygląda nieco żałośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot komunistyczny beton nigdzie nie musi się pchać 10.10.07, 08:44 bo juz jest u władzy - w szeregach piSS. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: komunistyczny beton nigdzie nie musi się pcha 10.10.07, 09:36 tukot napisał: > bo juz jest u władzy - w szeregach piSS. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Blady, stary Kaczor nie ma szans. 10.10.07, 09:36 PO to szansa Polski. Glosujemy na PO.! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: komunistyczny beton nigdzie nie musi się pcha 10.10.07, 10:53 Przypomnę cyt.pana premiera J.Kaczyńskiego."Przez 50 lat rządziła chołota - chołotą." To kto bardziej obraził cały Naród.Twoich dziadków i rodziców,a może i ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 czemu łżesz? 10.10.07, 12:09 Powiedział system stworzony przez hołotę dla hołoty - to po pierwsze. I jeśli ktoś bierze to do siebie to znaczy że go dotyczy, moi rodzice doskonale wiedzą o kim mówił i o jakim systemie, bynajmniej nikt z uczciwych ludzi nie poczuł się urażony tym że ktoś wreszcie powiedział prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo a ty czemu? 10.10.07, 12:50 Na podobnej zasadzie, jeżeli ktoś "dewiantów i dyplomatołków" bierze do siebie, to znaczy, że go to dotyczy, prawda? Jeżeli twierdzisz, że mówiąc o hołocie pękaty Jarosław nie chciał nikogo obrazić to po prostu kłamiesz. Pytanie - dlaczego? Czy dlatego, że wyznajesz "zasady" PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 nie kompromituj sie i nie mieszaj! 10.10.07, 13:06 Bartoszewski mówił o rządzących dyplomatołkach na wystąpieniu PO krytykując PiS i tylko brak kultury nie pozwala mu teraz otwarcie przyznać się do tego co mówił, zamiast tego kręci i opowiada o małpkach, szkoda że nie stać go na konsekwencję jeśli kogoś tak chamsko krytykuje. A Jarosław obraził hołotę i w tym rzecz, moi rodzice jak i miliony osób gnębionych przez PRLowską hołotę nie wzięli tego do siebie bo nie ich to dotyczy. Dotyczyło to hołoty która budowała system PRL dla swoich kolesi (hołoty) którym wtedy lepiej się powodziło. Czemu rżniesz głupa? To dziecko w gimnazjum potrafi zrozumieć, mam tłumaczyć dalej? Ja się nie czuję urażony, uczciwi ludzie również nie. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo nie udzielaj mi rad, których sam nie rozumiesz 10.10.07, 13:51 akodo78 napisał: > Bartoszewski mówił o rządzących dyplomatołkach na wystąpieniu PO > krytykując PiS Kłamiesz. Profesor Bartoszewski nie mówił o RZĄDZĄCYCH dyplomatołkach. On powiedział, że wyprasza sobie rządzenie Polską przez dyplomatołków. Jeżeli uważasz, że chodziło mu o PiS, to tym samym przyznajesz, że coś jest na rzeczy ;))) > A Jarosław obraził hołotę Pękaty Jarosław chciał obrazić ludzi, którzy płacą mu pensję premiera. Mówił per "hołota" o swoim suwerenie, co tylko dowodzi, że jest człowiekiem pozbawionym zasad i z gruntu niemoralnym. Również i ty, tak bezrefleksyjnie wycierając sobie buzię PRLem ujawniasz się jako bezpospośredni spadkobierca komunistycznej ideologii poniżania i dzielenia. Spytaj swoich rodziców, w jakim państwie zdobyli wykształcenie i pracowali, jaki ustrój - chcąc czy nie chcąc - pomagali budować. Teraz zostali uznani za hołotę, a że nie czują się dotknięci, to już zupełnie inna sprawa. Liczą się intencje. Takie rzeczy zrozumie nawet przedszkolak, ale być może gimnazjalista z mózgiem równo wyprasowanym już nie, więc dalej tłumaczył nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 mozna sie bylo spodziewac tylko tyle potraficie 10.10.07, 14:27 Ty i sprytny Bartoszewski jak i cale PO. Zrobic coś podłego ale w sposób taki aby potem można było się tego wyprzeć prawda? Pytam się wiec dlaczego zabrakło Wam jaj i honoru by sprecyzować o kogo chodziło? Tylko umiecie rżnąć głupa, wmawiać że nic nie było sprecyzowane, to po prostu śmieszne i dziecinne tak unikać odpowiedzialności. Kaczyński wyraźnie wytłumaczył, nie bał się powiedzieć co myśli i o kim. Co ma być na rzeczy poza tym że Bartoszewski źle ocenia politykę zagraniczną Kaczyńskich? Ma prawo tylko czemu robi to w taki chamski sposób a potem się tego wypiera? Pękaty Jarosław? Co to wnosi do merytorycznej rozmowy? Słuchaj, prościej niż przed chwilą wytłumaczyć się tego nie da, każdy uczciwy człowiek to rozumie i nie wymaga to specjalnego tłumaczenia. Tak, wycieram sobie buzię PRLem i dziękuję bogu że nie musiałem tego przeżyć, nie wiem o jakim dzieleniu mówisz? O tym że każdy ma swój rozum i decyduje za siebie? Tak, niektórzy zdecydowali przyłączyć się do hołoty i żyło im się bardzo dobrze, popierali hołotę która ten ustrój upodlenia stworzyła. Ja nikogo nie poniżam, Ci którzy poczuli się dotknięci sami to zrobili. Przykro mi ale odpowiada się za swoje czyny, to nie moi rodzice mieli książeczki partyjne i donosili na sąsiadów. Błagam miej litość, powiadam Ci że moja rodzina nie została uznana za hołotę i nie ma się czego wstydzić ani powodu aby czuć się dotknięta tym że Kaczyński powiedział jak było. Czym moi rodzice przyczynili się do budowania PRLu? Chyba tym samym co dziadek Tuska do zagłady żydów w oświęcimu. Intencje owszem są ważne dlatego nie mógł bym mieć do niego żalu o to że powiedział prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo tą pokrętną ekwilibrystyką tylko się ośmieszasz... 10.10.07, 15:26 Osobiście uważam, że słowa Bartoszewskiego bardzo trafnie opisywały beznadzieję intelektualną partii PiS w dziedzinie polityki zagranicznej i nie tylko. Uważam, że nerwowa reakcja czcicieli pękatego Jarosława potwierdza trafność tej oceny. Jednak ściśle rzecz biorąc, Bartoszewski nie mówił o obecnie rządzących i w związku z tym zwróciłem ci, uwagę, że nie wypowiedział słów, które mu kłamliwie przypisałeś. Po prostu upomniałem się o prawdę, czy twoje zasady takiej sytuacji nie uwzględniają? Inną sprawą jest fakt, że po wypowiedzi Bartoszewskiego obóz PiS zachował się tak, jakby to o Fotygę i jej nominatów chodziło. Nawet najtężsi szermierze kaczej RP zdają się podzielać bliski moim przekonaniom pogląd, że obecne kadry MSZ to właśnie dyplomatołki. Zarzucasz Bartoszewskiemu podłość i jest to sam w sobie zarzut, który dyskwalifikuje ciebie jako dyskutanta. Wszystkie twoje późniejsze nawiązania do wzniosłych i pięknych pojęć brzmią nieszczerze i zalatują brzydkim smrodem, bo już na wstępie pozwoliłeś sobie opluć bohatera, którego twoi rodzice mogliby stawiać tobie za wzór, gdyby chcieli cię wychować na porządnego człowieka. Piszesz o odpowiedzialności za słowa, której człowiek pobierający dziś pensję premiera i jego poplecznicy podobno nie unikają... Trudno się w sposób poważny odnieść do takiego poglądu mając w pamięci pasmo oszczerstw i "skrótów myślowych", którymi drużyna PiS zaznaczyła swój udział w najnowszej historii. Czy to nie prezydent Kaczyński ma na koncie prawomocny wyrok nakazujący przeprosiny za zniesławienie, którego to wyroku prezydent łaskaw był nie wykonać? Język debaty publicznej został sprowadzony do rynsztoka właśnie przez Kaczyńskich i ich świtę. Te wszystkie "spieprzaj dziadu", "bure suki" i "łżeelity" wracają teraz do swoich właścicieli, a oni z charakterystyczną hipokryzją udają ciężko obrażonych. Każdy uczciwy człowiek widzi tę bezdenną hipokryzję PiSu i nie potrzebuje specjalnego tłumaczenia, dlaczego premier i spółka nie zasługują na współczucie po tym wszystkim co zrobili z klimatem polskiego życia publicznego. Jak ktoś brudzi i smrodzi, to niech później nie narzeka, że jest brudno i brzydko pachnie. Próbując bronić niewybaczalnej wypowiedzi o hołocie znalazłeś się na manowcach taniego relatywizmu: "ja nikogo nie poniżam, ci którzy poczuli się dotknięci sami to zrobili"... W rzeczywistości sprawy mają się dokładnie na odwrót - słowa o ustroju hołoty dla hołoty miały być właśnie poniżające, ale ludzie odebrali je jako oznakę nędzy moralnej tego, kto je wypowiadał. Twoja ekwilibrystyczna egzegeza zmierzająca do wykazania, że pękaty Jarosław miał na myśli coś innego niż powiedział jest po prostu śmieszna. Lwia część elektoratu PiS żyła w czasach PRL i - w ten czy inny sposób - tworzyła ten ustrój. W zamian za swoje głosy usłyszeli, że są hołotą, ale ty ich przestrzegasz, żeby się tym nie przejmowali, bo jak się przejmą, to znaczy, że rzeczywiście do hołoty należą. Jak pokrętny trzeba mieć sposób myślenia, żeby wpaść na takie wyjaśnienie? Ile to jest jarosławów w uniwersalnej skali wykręcania kota ogonem? A Jarosław jest pękaty - to znany fakt, więc używam tego przymiotnika, żeby czytelnicy łatwiej mogli się zorientować o kogo mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 pozwól że nie Ty będziesz oceniał kto się ośmiesza 10.10.07, 15:58 Zaczerniasz przenosząc dyskusję na inne tematy, będziesz teraz tłumaczył iż można mówić cokolwiek i w każdy dowolny sposób, bo PiS sprowadził język debaty do rynsztoka. Wybacz nie akceptuje tego. No i nadal kręcisz, wyjaśnij otwarcie do kogo się odnosiły te słowa jeśli nie do rządu Kaczyńskiego i do PiS? Co nie pozwala Wam mówić otwarcie i uczciwie? Wydaje Wam się że używając eufemizmów czy pokrętnych sugestii unikniecie odpowiedzialności za słowa? W poprzednim poście o tym pisałem, będziecie lżyć poniżać obrażać ale w białych rękawiczkach by w każdej chwili powiedzieć - to PiS i jego rynsztok! Czemu to niby ocena Bartoszewskiego ma mnie dyskwalifikować? Nikt nie podważył jego osiągnięć nikt go nie obraził. Bardzo wygodną retorykę przyjąłeś za swoim liderem Donaldem, dodam że dla mnie całkowicie nieszczerą i najnormalniej w świecie zakłamaną. Nie ma osób z poglądami których nie wolno dyskutować, tym bardziej że zachowanie tej osoby było delikatnie mówiąc niekulturalne a biorąc pod uwagę iż korzystając ze swojego dorobku był świadom że nie zostanie skrytykowany użył swojego imienia w niezbyty czystej grze (dodam że moim zdaniem, nie musisz się z tym zgadzać) Nie oplułem żadnego bohatera nie mam w zwyczaju ale też proszę nie pisz mi tu o podziałach skoro moje wypowiedzi zalatują dla Ciebie smrodem bo ośmieliłem się podjąć dyskusję ze słowami nieuczciwymi wykorzystanymi w złej sprawie. Widzę że nie zrozumiesz fundamentalnej sprawy i proszę nie mów mi tu o żadnym relatywizmie bo odczucia uczciwych ludzi nie muszą i nie zależą od żadnej obecnej sytuacji. Dla Ciebie tłumaczenie śmieszne a dla mnie prawdziwe, zadałem Ci pytanie w jaki to niby sposób moi rodzice przyczynili sie do tworzenia PRLu? Walcząc z nim? Czemu piszesz takie bzdury? Czemu ktoś kto nigdy się nie utożsamiał z tym systemem ma czuć się dziś obrażony tym, że jego zwolenników nazwano hołotą? Tak w istocie było, uczciwi ludzie nie popierali tego dziwnego ustroju i nie mają się dziś czego wstydzić, kto korzystał ten sam wie co robił. Ja daleki jestem od wmawiania komuś czegokolwiek więc bądź łaskaw nie wkładać mi tych słów w usta, każdy ma swoje sumienie i wie czy do niego kierowano te słowa, nie ja to będę rozstrzygał i mam nadzieję że również nie Ty. A robienie sobie żartów z wyglądu czy nazwiska nie uważam za stosowne, choć rozumiem że to wynik retoryki PiS Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo dlaczego odmawiasz mi prawa do moich ocen? 10.10.07, 17:45 Zarzucasz mi "zaciemnianie" i "przenoszenie dyskusji", ale sam pozwalasz sobie na rozwlekłe dygresje w manierze strumienia świadomości, przez co trudno w sposób spójny do tego wszystkiego się odnieść. Dlatego - jak mniemam, z pożytkiem dla dyskusji - pozwolę sobie uporządkować i ten cały miszmasz w kilku punktach. 1. Wypowiedź Bartoszewskiego. Nie wiem czego w niej nie rozumiesz, bo jej sens jest bardzo prosty, ale być może właśnie o to chodzi, że zbyt prosty, jak na możliwości osoby zdolnej do tak pokrętnych interpretacji. Bartoszewski po prostu powiedział, że nie życzy sobie szkodliwych indolentów u władzy. Jest to stwierdzenie generalne i jako takie nie wymaga żadnych uściśleń ani wyjaśnień, a czy odnosi się do PiS, czy nie, to zależy od indywidualnej oceny każdego z nas. Ja uważam - i podobnie myśli wiele osób - że W SZCZEGÓLNOŚCI stwierdzenie takie jest uzasadnione w kontekście władzy PiS, ale w głowie Bartoszewskiego nie siedzę. Pan profesor znany jest z precyzji sformułowań i gdyby chciał powiedzieć, że tylko w PiS są dyplomatołki, to pewnie by tak powiedział. 2. Odpowiedzialność za słowa. Nie wiem, skąd wziąłeś pogląd, że opozycja (bo o nią zapewne chodzi, kiedy piszesz "wy/wam") nie mówi otwarcie i uczciwie co jej się w rządach PiS nie podoba. Być może głos ten mógłby być artykułowany w sposób jeszcze bardziej wyrazisty i dosadny, ale ogólnie zarzut ten odbieram jako kuriozalny. Z faktu, że Bartoszewski wyraził pewien generalny pogląd (który ma też bardzo konkretne odniesienie do PiS, ale to zupełnie inna sprawa) próbujesz wysnuć wniosek, jakoby domeną opozycji były eufemizmy i pokrętne sugestie. Otóż, po pierwsze, to co powiedział Bartoszewski nie było żadnym eufemizmem tylko refleksją natury ogólnej, po drugie - nie sposób chyba nie zauważyć, że akurat w dziedzinie pokrętnych sugestii to właśnie członkowie układu rządzącego dzierżą bezapelacyjnie palmę pierwszeństwa, a ich internetowi klakierzy dzielnie ich w tym wspierają. W sumie, temat odpowiedzialności za słowa potraktowałeś dość powierzchownie - w żadnym miejscu nie odnosisz się do znanych przykładów skrajnej nieodpowiedzialności, którymi PiS wielokrotnie zbulwersował opinię publiczną. 3. Opluwanie Bartoszewskiego. W tym właśnie momencie poległeś od własnej broni, chociaż pewnie jeszcze o tym nie wiesz. Ale popatrz: cały czas, bardzo uporczywie powołujesz się na etos antykomunistyczny, podkreślasz swoje ideowe powinowactwo z ludźmi porządnymi, którzy z komuną nie kolaborowali (rodzice), ustawiasz się po stronie nie-"hołoty". Jeżeli rzeczywiście wyznajesz te wartości, na które tak żarliwie się powołujesz, to właśnie profesora Bartoszewskiego powinieneś uznawać za swój najwyższy autorytet. To jego powinieneś słuchać i jemu wierzyć, a tymczasem dajesz posłuch i wiarę ludziom wątpliwej reputacji, którzy 13 grudnia siedzieli za maminą spódnicą, a o swojej antykomunistycznej niezłomności przypomnieli sobie dopiero po '89 roku. 4. Udział w PRLu. Od razu widać, że jesteś bardzo młodą osobą i ówczesnych realiów po prostu nie znasz, co sprzyja mitologizowaniu pewnych postaw i sylwetek (ciekawe swoją drogą, jak z tego brązowniczego popędu zdołałeś wyłączyć Bartoszewskiego, ale to już inna kwestia). Twoi rodzice zachowywali się wówczas porządnie - tego nie kwestionuję bo ich przecież nie znam - ale to nie oznacza chyba, że nie pracowali zawodowo? A skoro pracowali, to - chcąc nie chcąc - budowali i utrzymywali ten cały PRL. Co więcej, w PRLu zdobyli jakieś wykształcenie, zapewne też poznali swojego życiowego partnera i (być może) spłodzili potomstwo. Twierdzisz, że to nie ich pękaty Jarosław miał na myśli mówiąc "hołota", ale ja się pytam - skąd to wiesz? Dlaczego za wszelką cenę chcesz usprawiedliwić te podłe słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 Ja?Nie ja pisze o smrodzie Twoich wypowiedzi 10.10.07, 19:22 wiec czemu sugerujesz ze chciał bym odebrać Ci prawo do własnych ocen? Zarzucam szukanie tematów zastępczych bo to robisz a Ty mi piszesz że ja popadam w dygresje, jałowa dyskusja :) ad1. Nie jest to dla mnie odpowiedź tylko właśnie mydlenie oczu, skoro jego stwierdzenie jest takie jasne i precyzyjne to czemu daje tyle miejsca na dowolną interpretację? Zadam to pytanie po raz trzeci, kogo miał na myśli Bartoszewski i ma nadal opowiadając o małpkach i koziołkach? Potwierdź mi tylko bo nie wiem czy dobrze zinterpretowałem, nie odnosi się do to żadnej konkretnej opcji politycznej ani aktualnego rządu? W jaki sposób to stwierdzenie "jest szczególności uzasadnione w kontekście władzy PiS"? Nie uznaję takiej retoryki i uciekania od odpowiedzialności za słowa, co to za postawa ukrywania się za niedomówieniami? Pochwalasz takie zachowanie? ad2. nie podyskutujemy, napisałem Ci że nie uznaję takich zachowań a dyskusja znów sprowadza się do licytowania, że to PiS przoduje w takich praktykach - cóż, ja się z tym nie zgadzam, przykłady mogę mnożyć podobnie jak i Ty ad3. a w którym momencie ja Bartoszewskiemu odebrałem jakiekolwiek zasługi? Problemem jest to że śmiałem ocenić jego wypowiedź i to ma być to opluwanie? W prosty sposób widzę przeszedłeś od razu do oceny Kaczyńskich jako ludzi wątpliwej reputacji, wiem komu mam wierzyć a komentowałem aktualne wydarzenia i zachowanie Bartoszewskiego niegodne człowieka który ma być autorytetem. Powtarzam, wykorzystywanie swojej pozycji niepodważalnego autorytetu do obrażania gdy Bartoszewski zdaje sobie sprawę iż nie usłyszy krytyki uważam za co najmniej niewłaściwe i nieeleganckie. Jak Ty to oceniasz? ad4. Przecież Ci wyjaśniłem, prościej się już nie da, to jak sądzę wynika z logiki - jakiś specjalista z tej dziedziny musiał by się wypowiedzieć. Gdy ktoś mówi "Polacy robią wstyd za granicą" to czy czujesz się pokrzywdzony? Czy jesteś adresatem tych słów? A chyba nie powiesz że to zdanie jest nieprawdziwe. Taka sama historia była z Polakami pracującymi w Anglii, Kaczyński powiedział że wiele osób niezaradnych (cytuję z pamięci) tam wyjechało. I co? Mijał się z prawdą? Oczywiście że nie bo dla przykładu 3/4 najgorszego elementu z mojej dzielnicy uciekło przed listami gończymi do Anglii. Czy uczciwy człowiek wziął to do siebie? Okazuje się że media powiedziały że powinien, bo komuś na rękę było przeinaczyć jego słowa by brzmiały jakby to wszyscy tam pracujący byli nieudolni. A moi znajomi którzy tam pracują nie uważają się za nieudaczników i doskonale wiedzą o kim Kaczyński mówił. No i tak samo jest z tą hołotą, Kaczyński nawet to tłumaczył przed kamerami a rozsądni ludzie do siebie tego nie wzięli, nie gadam po próżnicy bo jak mówiłem mam przykład. Aż mi wstyd że piszę takie banały no ale do tego się to sprowadza, do wojny na słówka, ja się pytam po co? Tylko dlatego że nikomu nie chce się tak długo tłumaczyć? Temu ma to służyć? I proszę nie mów więcej, że moi rodzice budowali PRL bo ich udział w tym nieszczęsnym systemie jest taki jak dziadka Tuska w holokauście. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo "smród" dotyczył PiS i był przenośnią :) 11.10.07, 13:14 Wiesz co to takiego - przenośnia, prawda? 1. Widzę, że dyskretnie odpuściłeś sobie dyplomatołków i zacząłeś eksploatować koziołka i małpkę. To niezby uczciwy chwyt polemiczny - tak niepostrzeżenie zmieniać temat dyskusji. Niezbyt uczciwy i mało skuteczny, bo kiedy ktoś zostaje na czymś takim przyłapany, to powstaje wrażenie, że ten ktoś uważa się za pokonanego na polu, które tak chyłkiem opuszcza. Czy już czerwienisz się na licu? Tak czy owak, postępujesz niezręcznie przyznając się do tego, że nie odróżniasz, czym jest wypowiedź, a czym - jej interpretacja. Stwierdzenie "układ rządzi Polską" można interpretować na wiele sposobów (ja na przykład odbieram je jako brednie chorego człowieka). Dlaczego zatem nie zarzucisz pękatemu Jarosławowi lęku przed odpowiedzialnością za słowa, skoro popełnił wypowiedź (nie pierwszą i nie ostatnią), która daje możliwość tylu interpretacji? 2. Tutaj też zmieniłeś temat. Skoro zarzucałeś opozycji skłonność do "efuemizmów" i "pokrętnych sugestii", to spróbuj to udowodnić. Ja chętnie służę przykładami pokrętnych sugestii w wykonaniu kaczystowskich notabli. 3. Kiedy w końcu porównasz biografie Bartoszewskiego i Kaczyńskich, to zrozumiesz dlaczego określam bliźniaków jako ludzi wątpliwej reputacji. Na tle Bartoszewskiego są nimi w istocie. Nie odbieram im prawa do formułowania swoich - choćby najbardziej obłąkanych - opinii i ocen, ale niech się przy tym nie powołują na etos Solidarności, bo oni tego etosu nie reprezentują. 4. Gdyby ktoś powiedział "Polacy robią wstyd za granicą", to wziąłbym to do siebie, gdybym mieszkał za granicą. Skoro już wspominasz coś o logice, to upewnij się, że to co mówisz nie jest z logiką na bakier - w przeciwnym razie wychodzi kupa śmiechu. Natomiast to co piszesz o Polakach wyjeżdżających do Anglii jest już po prostu chamską manipulacją. Ciekawe, jak byś zareagował, gdybym ja napisał, że większość wyborców PiS to menele i nieroby, a ci którzy takowymi nie są nie powinni się oburzać, bo ich to nie dotyczy? Przestań traktować udział w PRLu jak jakąś zbrodnię. Twoi rodzice żyli wtedy i pracowali, więc w jakiś sposób w istnieniu państwa PRL aktywnie uczestniczyli - i nic w tym złego. I lepiej daruj sobie takie niesmaczne prównania jak to z dziadkiem Tuska i holokaustem, bo zakładam, że mówimy o normalnych ludziach żyjących w czasach PRL, a nie o stalinowskich prokuratorach. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pisowska "hołota" = ~ 2/3 elektoratu PiS 10.10.07, 13:53 Dlaczego kalasz własne gniazdo, niemądry człowieku ....? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Skoro tak się napraszasz 10.10.07, 14:36 ( jak mawia Kaczyński ) to nie ma sprawy, mogę cię o coś zapytać :-) Jest jakaś dziedzina w której nie psujesz kulek wzorem swego guru ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 To ja już nic nie wiem :-( 10.10.07, 15:00 Co mam w końcu robić - pytać czy "powiadać" ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: To ja już nic nie wiem :-( 10.10.07, 15:32 indeed4 napisał: > Co mam w końcu robić - pytać czy "powiadać" ?!! Zdaje się, że miałeś po prostu paść plackiem i w niemym zachwycie kontemplować mądrość i łaskawość twojego interlokutora. Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 te akod078 wara od Bartoszewskiego 11.10.07, 11:19 za mały jesteś na to szczylu!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 07:42 szfindel napisał: > Na normalnosc. > Reszta bedzie sie ustawiala jak zwykle kosztem calego spoleczenstwa. > > A ponadto koles pisze: > - Ważne, żeby ludzie w ogóle poszli na wybory. To, na kogo zagłosują, to już ic > h > rzecz - dodaje Florczak. > > A w plakacie: Nie rydzykuj! > Przeciez to jawnie w sprzecznosci stoi. > Kazdy wyksztalciuch laczy Rydzyka z PiS i wie ze Rydzyk=PiS. > Wiec nie Rydzykuj mozna odczytac: Nie PiS'uj. > Klasyczna manipulacja z GW, gdzie pisza, ze mowia co innego nic mowi naprawde. > W tym przypadku mowi to jakis Florczak, ale GW lubi tzw uzytecznych idiotow (be > z > urazy, okreslenie znane i literackie). Słuchaj szwindlu: ale Twój język jednak jest mało literacki a raczej pisdziacki. Przeczytałeś to co napisałeś zanim wysłałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 08:01 Jeżeli jesteś naprawdę młody to w takim wieku zwykle szczególną wagę przywiązuje się do takich wartiości jak wolność szczerość prawdomówność, wierność danemu słowu. Im się jest starszy tym bardziej jest się konformistyczny i relatywistyczny. Dlatego dziwię się, że jesteś ślepy i głuchy i nie widzisz co wyprawiają liderzy PiS-u dla których wszystkie te wartości nie mają żadnego znaczenia i jeszcze obłudnie twierdzą, że zasady obowiązują. Można i trzeba głosować, ale na PiS niech ręka uschnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 08:27 Usprawiedliwia Cię tylko to, że jesteś młody. Ja nie jestem. Pamiętam PRL. Nikt od czasów Urbana (zapytaj ojca, kto to taki) tak bezczelnie nie kłamał jak Kaczyński. Nie niepokoi Cię, że ludzie tacy jak Bartoszewski mówią o dewiantach politycznych? Cóż, trzeba będzie długo po kaczopisie sprzątać. I to bedą musieli robić tacy, jak Ty - młodzi. My, już nie, ale ręki do zwycięstwa kaczopisu nie przyłożymy. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 09:14 W Polsce jest wielu ludzi, którym mona pluć w oczy, a oni mówią, że deszcz pada. Tacy głosują na PiS. Ja pamiętam rządy komunistów, Jerzego Urbana i jego bezczelne wypowiedzi. Dziś ten styl powrócił w wypowiedziach Kurskiego, Gosiewskiego, Dorna, Kaczyńskiego. Będę głosował. Przeciwko PiS. Powinni odejść w niebyt. Wygwizdani i ośmieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
olinimi Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 11:08 w Polsce jest też , jak widać, wiele ludzi przy których można zionąc "ogniem", a oni mówią ze to główka boli i tacy głosują na LiD hahahhahahah Kwasior na przewodniczącego partii AA, po wcześniejszym przewleczeniu ale przed tymi wyborami już nie zdąży z odwykiem Odpowiedz Link Zgłoś
olinimi Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 10:59 RYYYS - WY, czyli ci starsi, dzielicie się jasno na tych co pomagali władzy PRL i na tych co stawiali opór, my młodzi dopiero zabieramy się za sprzątanie po was, po służalczykach ówczesnej władzy, my czyli ci własne młodzi o których mówisz z pogardą, pamiętający poPRL i rewizje nadzwyczajne w domu, i prześladowanie rodziców i jeszcze inne rzeczy i Urbana też i własnie dlatego przyłożymy się wbrew tobie do zwycięstwa "kaczopisu" Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 22:04 Obyś się, młody, nie obudził z ręką w nocniku! Sprzątać po Was, jeśli wygracie - oby nie, będą wtedy jeszcze Wasze wnuki. Za dobrze pamiętam PRL, aby to, co robi PiS, nie określic inaczej jak kalkę z Gomułki. Tyle, że przypomina farsę. Ale wciąż jest bardzo groźne. Wystarczy poczytać wypowiedzi zwolennikow PiS na tym forum - czyżby gorliwie wykonywali partyjne polecenie? Nigdy ich tylu nie było.. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 08:32 szfindel napisał: > A w plakacie: Nie rydzykuj! > Przeciez to jawnie w sprzecznosci stoi. > Kazdy wyksztalciuch laczy Rydzyka z PiS i wie ze Rydzyk=PiS. No właśnie - dlaczego wszyscy łączą Rydzyka z PISem? Przecież kościół nie miesza się do polityki - a przynajmniej nie powinien, bo ma przecież zupełnie inne cele. Możesz to jakoś wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrvs Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 09:18 pwnie dlatego łączy się ojca dyrektora z pis-em, bo politycy z pis-u są w radio maryja i telewizji trwam bardzo częstymi gośćmi, natomiast ich przeciwnicy polityczni nie mają szans żeby sie tam pojawić, skoro nawet giertych ma szlaban Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.sawyer Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 08:54 fajny nick - szfindel ;o) wiele mówi mi o twoiej mentalności i sposobach radzenia sobie w życiu. Pewnie takie myślenie dominuje w całym PiS-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 09:10 > A w plakacie: Nie rydzykuj! > Przeciez to jawnie w sprzecznosci stoi. > Kazdy wyksztalciuch laczy Rydzyka z PiS i wie ze Rydzyk=PiS. > Wiec nie Rydzykuj mozna odczytac: Nie PiS'uj. > Klasyczna manipulacja z GW To, że sformułowanie "nie Rydzykuj" jest tożsame z "nie PiS'uj" - jest oczywiste. Jakaż tu manipulacja? To klarowne przesłanie. Klarowne dla myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
molnamoherze Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 09:20 Trzeba robić wszystko by wtrącić swoje w kampanie wyborczą i nawet za cenę manipulacji ustawić na swoją modłę .Zarządcy Wyborczej spodziewają się ,że jak PiS wygra to dobierze się im do d... i nagrodzi za prożydowską i antypolską kampanię. Popatrzcie na wszystkie artykuły związane z wyborami - wszystkie w tonie manipulacyjno jątrzącym tak jak to w żydowskiej mentalności jest zakodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczorowe oszusty PiSu muszą odejść. 10.10.07, 09:38 Teraz odejdą. Odkaczymy Polske.!! Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Jasne: niech zrobia miejsca prawdziwym oszustom 10.10.07, 12:59 Ktorzy naprawde beda zwodzic i krasc, ale beda za to milusi i trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Młodzi.! Na wybory.! Usunąć Kaczyńskich.! 10.10.07, 09:39 PiS trzeba usunąć.! Tylko PO.! Odpowiedz Link Zgłoś
wiloughby Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 10:32 zapewniam Cie, że są ludzie którzy będą głosować na pis, a nie jest po ich myśli, że jarek dyma się z rydzykiem. rydzyk to przedstawiciel dokładnie tej klasy, z którą rzekomo tak skutecznie walczy obecny rząd. problem jedynie w tym, że żaden bogacz nie miał od 89 roku tak dobrych notowań w rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszbankowski szfindel, jestes tak ślepy jak kaczyński mały 10.10.07, 11:28 i to nie mały wzrostem tylko człowieczeństwem, bo w tym kontekście to jarek k. jest karłem. albo nie myślisz (czytaj: jesteś doskonałym elektoratem pisu) no, a mi po napisaniu tego pozostaje czekać na CBA o 6 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
advokatus_diaboli Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 11:48 szfindel napisał: > A w plakacie: Nie rydzykuj! > Przeciez to jawnie w sprzecznosci stoi. > Kazdy wyksztalciuch laczy Rydzyka z PiS i wie ze Rydzyk=PiS. > Wiec nie Rydzykuj mozna odczytac: Nie PiS'uj. > Klasyczna manipulacja z GW, Biedny człowieczku - rusz główka czasami i pomyśl - to naprawdę nie boli. To, że "kazdy wyksztalciuch laczy Rydzyka z PiS i wie ze Rydzyk=PiS", to pewnie wina GW i PO. Jaaaaasne! Przecież wszyscy wiedzą, że to GW i PO na siłę wysyłała PiS-owskich ministrów na występy do Radia Maryja, zmuszała wręcz do udzielania wywiadów w Telewizji Trwam, a na podpisanie umowy koalicyjnej w tejże samej telewizji to liderzy partyjni zostali doprowadzeni w kajdankach przez Policję (która, jak wszyscy PiSmienni wiedzą, też jest na usługach GW i PO). Wszędzie k...a spisek wykształciuchów!!! PiS przecież tak się broni przed Rydzykiem i jego mediami, tylko te świnie z GW i PO żyć nie dają i kłody pod nogi rzucają. Eeeeech... A Twoje oburzenie "klasyczną manipulacją" (aż się dziwię że nie napisałeś OCZYWISTĄ MANIPULACJĄ) przypomina oburzenie złodzieja samochodów, do którego przychodzi Policja, bo znów na osiedlu ukradziono auto - że ta oto Policja "uczciwym" ludziom żyć nie daje, tylko ich w domu nachodzi. Powiem jeszcze dosadniej: jak się ktoś gównem bawi, to musi się liczyć z tym, że się w końcu pobrudzi. Wszyscy to wiedzą i rozumieją, tylko nie Ty. Ale nie martw się - PiS lubi takich ograniczonych, nie zmęczonych myśleniem użytecznych idiotow (bez urazy, okreslenie znane i literackie). Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 14:00 Polecam blogi oraz weź udział w sondach: 1/ Na kogo zagłosujesz we wcześniejszych wyborach. 2/ Czy popierasz budowę IV RP 3/ Czy należy rozliczyć afery korupcyjne III RP! 39551.mojasonda.pl www.gregory33.bloog.pl www.gregory501.blox.pl www4rzeczpospolita.blox.pl f693.mojasonda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
benia225 Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa 10.10.07, 15:27 Co ma Gazeta do plakatu ............jeden (napisałam brzydkie słowo , ale mi wstyd i je wykasowałam). Myśl trochę to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Re: Ja mlody glosuje na PiS. Tylko w nich szansa;) 11.10.07, 11:16 Dokładnie masz rację PiS lubi użytecznych idiotów, właśnie jeden z nich przemówił czyli ty baranie jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Ja nie zarydzykuję i zagłosuję na LiD! :-) 10.10.07, 10:42 Fajny pomysł.Nic dodać,nic ując. Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Ja nie zarydzykuję i ... pomysl jak glosowac 10.10.07, 11:30 Przemysl to. Pomyslmy dobrze nim wrzucimy nasze glosy do urn. Jesli zalezy nam na wykopaniu kaczyzmu to nie rozdrabniajmy ich. Wielu nie jest zachwyconych PO ale to jest partia nr 2 w rankingu i jesli ona nie stanie sie partia nr 1 w ilosci zdobytych glosow to kaczki umocnia sie w swoim monopolu. PRZEMYSLECIE to dobrze jesli chcemy uniknac dalszego bananowienia, kartoflowienia naszego kraju. Tym razem jedyna szansa jest PO. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Re: Ja nie zarydzykuję i zagłosuję na LiD! :-) 10.10.07, 12:48 Taziuta zawsze glosuje za tymi, ktorzy pija; a poza tym - ach - te sentymenty; w LiD-zie tylu dawnych towarzyszy, no i przede wszystkim patron Polakow-pijakow Kwas Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Ja nie zarydzykuję i zagłosuję na LiD! :-) 10.10.07, 13:00 dobry wybor:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Super plakat-Ja nie zarydzykuję i zagłosuję na LiD 10.10.07, 16:49 taziuta napisał: > Dobry plakat! :-) > mnie tez sie podoba, plakat musi wstrzasnac niezdecydowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Plakat jest już również w Łodzi 16.10.07, 00:19 fotoforum.gazeta.pl/72,2,735,69902012,70566632.html Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor PiS wybiera wolskę...: 10.10.07, 07:22 www.youtube.com/watch?v=qzLEF0kChOw Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 07:17 całkowita racja, trzeba głosować bo inaczej Tadzio Kopiernik i jego sekta wyprowadzi nas z Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 07:44 razem z jej forsą Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 07:51 Z jaką forsą? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 09:40 henio56 napisał: > całkowita racja, trzeba głosować bo inaczej Tadzio Kopiernik i jego > sekta wyprowadzi nas z Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_arek "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 07:29 Dobra, pojde glosowac jak bedzie na kogo. Zeby wrzucic pusta kartke jak robilo sie za komuny to mi szkoda butow i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrob Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 09:24 Nie przesadzaj, zrób sobie spacerek. Pusta czy też przekreślona kartka to też głos - głos, że nie godzisz się na taką rzeczywistość polityczną. Może to w końcu da coś komuś do myślenia. I ta milcząca większość przestanie być traktowana jako ci, którym wszystko jedno. No i, co ważne, mnóstwo ludzi oddało swoje życie za to, abyś mógł pójść na wybory w wolnym kraju. Może nawet ktoś z Twoich przodków? Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 "Patrz, jaki z Bretta mózgowiec!" 10.10.07, 07:33 bardzo modna ostatnio formułka "ale przy takich rządach jak dziś" wystarcza zamiast argumentów, ciekawe czy ten "artysta" ma coś więcej do powiedzenia? Rozumiem że najważniejsze aby EU była zadowolona, ciekawe priorytety nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Jacek obudz sie, nie masz juz 22 lat 10.10.07, 07:44 Skoro jezdzisz poswiecie to popytaj co w swiecie moze PAnstwo niz zaczniesz powtarzac paplanine o zagrozeniu demokracji. PiS wykorzystuje rozne sluzby w celach wyborczych, ale wreszcie ktos zaczal je wykorzystywac. Jesli chcesz dalej Panstwa, ktore nic nie moze nie rydzykuj. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Za trzy dni JK przy wtórze Dorna... 10.10.07, 07:51 obwieści, że to podnoszenie ręki na Naród. Takie to są najbardziej palące problemy w Kaczej RP. Odpowiedz Link Zgłoś
pgig Re: Warto głosować na PiS... warto być z lepszym. 10.10.07, 14:31 zmień nik na debil, bo gamoń to za delikatne określenie. Właśnie dlatego, że tacy debile jak ty dzielą ludzi na lepszych i gorszych tylko ze względu na to, że mają odmienne poglądy lub zasiadają przy innym stole, powinno się głosować na kogokolwiek byle nie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 07:57 Czyli kolejny plagiat? Czy w walce z Pisem nie ma już pomysłów oryginalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
fraps "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 08:26 - Ważne, żeby ludzie w ogóle poszli na wybory. To, na kogo zagłosują, to już ich rzecz - dodaje Florczak. Swietnie. W taki sposob pewnie myslalo duzo Niemcow w latach 30. Absolutnie sie nie zgadzam. Lepszy glos NIEWAZNY, anizeli glos nieprzemyslany. Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Super plakacik!!!! 10.10.07, 08:30 Zaraz roześle link do swoich kumpli!!!! TAK TRZYMAĆ!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wjck "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 08:30 Świetny plakat, nawet jeśli to plagiat. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 09:43 wjck napisał: > Świetny plakat, nawet jeśli to plagiat. Odpowiedz Link Zgłoś
executioner "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 08:38 > Ważne, żeby ludzie w ogóle poszli na wybory. > To, na kogo zagłosują, to już ich rzecz Jaka więc korzyść z tego, że pójdą na wybory skoro nie ważne jest to na kogo będą głosować? Prezentowane przez Florczaka stanowisko to wiara, że wybory są wartością same w sobie, a to oczywista bzdura. Działanie z obojętnym skutkiem to idiotyzm. Człowiek racjonalny zmierza do osiągania zamierzonych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog swietny pomysl 10.10.07, 08:41 juz widze zaplutego kaczora i scigajacego z urzedu grafika Zerro Niszczarke Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: swietny pomysl 10.10.07, 09:43 stawonog napisał: > juz widze zaplutego kaczora i scigajacego z urzedu grafika Zerro Niszczarke Odpowiedz Link Zgłoś
piotrvs Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 09:31 Prezentowane przez Florczaka stanowisko > to wiara, że wybory są wartością same w sobie, > a to oczywista bzdura. "oczywiste" jest ze kiedy wszyscy siedzą cicho w domach, można nimi manipulować i robić co się chce, ale kiedy chodzą zawsze na wszystkie wybory, kiedy uczestniczą w zyciu lokalnym, w przeróżnych stowarzyszeniach, klubach, dyskusjach politycznych, wtedy są świadomi swoich potrzeb i nie chcą dać się zrobić na szaro. samo słowo "oczywiste" jest też ciekawe, bo sugeruje, że rozmówca bałwan nic nie wie, ale wszyscy inni wiedzą, jest to wiedza powszechna, i skoro on się pyta, albo jemu się odpowiada, to jak dziecku trzeba przekazać prawdy oczywiste:-) Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 09:48 piotrvs napisał: > "oczywiste" jest ze kiedy wszyscy siedzą cicho w domach, > można nimi manipulować (...) ... w ten to sposób, że zmanipulowani idą do kuchni a nie do łazienki. > ale kiedy chodzą zawsze na wszystkie wybory, > kiedy uczestniczą w zyciu lokalnym, w przeróżnych stowarzyszeniach, > klubach, dyskusjach politycznych, wtedy są świadomi swoich potrzeb (...) ... są świadomi swoich potrzeb, a tymczasem politycy wybrani przez większość robią co chcą, wbrew rozsądkowi, przyzwoitości, prawu i sprawiedliwości. Cóż... takie prawidła bolszewizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 08:39 Nie będę rydzykował - zagłosuję urna mać :) choć też też nie chcę.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanni Fajny pomysl, dobre wykonanie 10.10.07, 08:49 Taki plakat powinien pojawic sie w calej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ozby Super! Weźcie i dajcie trochę tych plakatów 10.10.07, 08:54 do innyc miast. Można to gdziś kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Głosuj dziadu! 10.10.07, 09:04 youtube.com/watch?v=QupWV5VOWhs Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Florek tańcz techno w Sfinksie bo na polityce 10.10.07, 09:06 się nie znasz i nic nie kumasz. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 W GW mu napisali ze artysta jest za złodziejami 10.10.07, 09:10 i skorumpowaną bandą lewicujących oszołomów to artysta chce być trendy, a ze zarywa całe noce to i pojęcia nie ma o rzeczywistości, tylko wierzy tej wykreowanej przez szachraja Szechtera. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 09:25 do młodych lumpów:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: świetna inicjatywa ! 10.10.07, 09:57 wreszcie młodzież zaczyna przejawiać ułamek poweru ojczulka Rydzyka, intelektualny poziom perswazji zbliżony buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
read1 nieodrodne potomstwo Michnika 10.10.07, 09:38 w sprawach defekacji zawsze można liczyć na Gazetę Wyborczą Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka wrojoz,moze zaczniesz pisac bloga? 10.10.07, 09:57 szybko staniesz sie idolem wyksztalciuchow.Piszesz jezykiem prostym,calkowicie dla nich zrozumialym.Uzywasz zdan prostych,bez przydawki.Popatrz,rydzyk_fizyk tez tak zaczynal jak ty,a dzisiaj moze umiescic komentarz do artykulu na gazecie jeszcze przed ukazaniem sie tegoz artykulu.Ucz sie chlopie,ucz.Dyplom jakiejs dresiarskiej uczelni to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: nieodrodne potomstwo Michnika 10.10.07, 10:57 A pewnie, ze nieodrodne. Bo Michnik zabiegal o wolnosc, przeciwstawiajac sie bolszewickim oszolomom! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 [...] 10.10.07, 09:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka nie pedaluj! 10.10.07, 09:53 Czy GW da newsa na pierwsza strone,gdy ktos powtorzy dawna akcje LPR i w domysle rzecz jasna bedzie promowal heteroseksualizm zwalczajac pederastow? Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog sprawdz :) a nawiasem mowiac 10.10.07, 10:06 kim był Twoj ojciec? pochwal sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: "Nie rydzykuj. Głosuj. Urna twoja mać" 10.10.07, 10:18 Nie ma co sie dziwic takim akcjom. Skoro Rydzyk gra nie w porzadku i w swoich mediach promuje wylacznie Pis, a telewizja panstwowa zaczela perfidnie ich faworyzowac, to jestem jak najbardziej za tym, zeby mlodzi ludzie mieli prawo do wyrazenia swoim pogladow. Fajna inicjatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg ___ Bojkotuj wybory ___ Bojkotuj wybory ___ 10.10.07, 10:28 nie daj się propagandzie, nie ma kompromisu, nie wybieraj znowu "mniejszego zła"! Jesteś odpowiedzialny, to głos oddaj sobie a nie zgrai bandytów i cwaniaków. Nie legitymujmy kolejnej grupy pasożytów. www.bojkot-wyborow.org Odpowiedz Link Zgłoś