jazss 16.10.07, 17:40 Super w koncu ktos chce sprywatyzowac te postkomunistyczne molochy. Brawo PO !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aplus Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 17:42 POciemniakom ciezko wytlumaczyc ale sprobuje: Sawicka powiedziala: "Posłanka Beata Sawicka mówiła w podsłuchanej rozmowie z oficerem CBA: "jest nas troje, którzy tworzą prawo", "będziemy przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego". Dodała także, że przy wejściu nowego prawa umożliwiającego taką prywatyzację, "ci będą mieli fart, którzy pierwsi będą wiedzieć". - Biznes na służbie zdrowia będzie robiony - mówiła w tej rozmowie." Oznacza to ze PO sprowokowala niedawne strajki lekarzy i pielegniarek aby jeszcze bardziej zadluzyc szpitale bo taniej kupic zdewastowany i zadluzony na maxa szpital. Druga sprawa ze gdyby nie PiS to Sawicka dalej by korumpowala twoje podatki matole. Trzecie: ze takich jak Sawicka jest w PO wiecej. Czwarta: ze dopiero po aresztowaniu Sawickiej (pamietaj aresztowana dzieki PiS !) Thuske zaczal zaprzeczac ze PO sprywatyzuje szpitale jesli wygra wybory. Wczesniej Thuske wpisal prywatyzacje szpitali do swojego programu. Kwasniewski udowodnil mu to czarno na bialym w czasie debaty. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot twórz dalej swoje wydymane teorie, aminus 16.10.07, 17:45 może podniosą ci stawkę za posta :] Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Jak fakty przecza Tuskowi tym gorzej dla faktow 16.10.07, 17:53 tukot napisał: > może podniosą ci stawkę za posta :] M; Ile Tusk placil zadymiarzom zagluszajacym Premiera Kaczynskiego podczas debaty z Tuskiem ? PostKomunisci wciaz dzialaja jakby mieli dalej monopol medialny. Ale na szczescie dla belkotu "ekspertow" TVN-WSI, G.Wna, PO-lsatu czy PO- lityki jest odpowiedz z WROST, Gazety Polskiej czy RM. Przed chwila Tust zaklinal sie na swojej konwencji, ze on tez bedzie walczyl z ...korupcja. Pewnie dlatego jego propagandzisci jak Komorowski, Niesiolowski, Gras czy sam Tusk opluwaja codziennie CBA. Jednak na atak wymierzony w sily walczace z korupcja oczywiscie nikt nie ma prawa odpowiedziec. Goebelsowskie klamstwa Platformy o securite, stasi i inne wulgaryzmy NIE WOLNO skonfrontowac z PRAWDA. Ale po stronie Patriotow nikt sie tym juz nie bedzie przejmowal Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Herr__Thuske__juz__tak__ma__!!! 16.10.07, 18:00 Kwach wczoraj obnazyl wszystkie klamstwa Herr Tuska; Tusio lezal i kwiczal a najlepsze bylo to jak na koncy blagal na kolanach wyborcow LiD o glosy - mysli,ze nie pamietaja jak 2 lata temu "wbil noz w plecy" Cimoszewiczowi uknuta przez siebie i czekiste Miodowicza afera z Jarucka Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov No to tacy kapitaliści typ paragraf 22 16.10.07, 20:55 en.wikipedia.org/wiki/Milo_Minderbinder Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Brudziński - znawca lodów 17.10.07, 01:13 kręconego loda rozpozna na kilometr smakosz :) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Jak fakty przecza Tuskowi tym gorzej dla fakt 16.10.07, 18:01 mirmat1 napisał: > tukot napisał: > Ile Tusk placil zadymiarzom zagluszajacym Premiera Kaczynskiego > podczas debaty z Tuskiem ? Widzę, że pomówienia - obok chamstwa - to typowy język PiS-u. > Goebelsowskie klamstwa Platformy Nie mam racji? Chamstwo. > i inne wulgaryzmy Czyje? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Jak fakty przecza Tuskowi tym gorzej dla fakt 16.10.07, 18:14 skory1 napisał: > mirmat1 napisał: > > > tukot napisał: > > > Ile Tusk placil zadymiarzom zagluszajacym Premiera Kaczynskiego > > podczas debaty z Tuskiem ? > > Widzę, że pomówienia - obok chamstwa - to typowy język PiS-u. M: Klamczuszek skory1, klamczuszek wycial czesc na ktora odpowiedzialem - bo POstKomuch imputowal, ze to PiS placi ludziom za pisanie na Forum. A POstKomunistycznych wyjcow zagluszajacych Premiera podczas debaty kazdy widzial ! > > Goebelsowskie klamstwa Platformy > > Nie mam racji? Chamstwo. M: Wygodna "amnezja" jest poza NOTORYCZNYM klamaniem choroba mentalna POstKomuchow. Zapomniales wulgaryzmy Niesiolowskiego, Grasia czy samego Tuska ? > > i inne wulgaryzmy > > Czyje? ;) M: Wlasnie Niesiolowski rzucil na TVN-WSI cala wiache wulgarnych inwektyw. Nagralem to na tasmie. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Jak fakty przecza Tuskowi tym gorzej dla fakt 16.10.07, 18:15 wstydź się za swojego kolego który rozpoczął te pomówienia (jak zwykle musi to być zwolennik PO) pisząc iż niektóre komentarze na forum opłaca PiS? to was opłaca w takim razie PO? Czy kłamstwem nie było zaprzeczanie przez Tuska iż nie zamierza przeprowadzać prywatyzacji, kiedy pieniądze zaczęła zbierać Sawicka, a w programie PO był taki zapis. Jeśli Tusk zamierza przeprowadzić prywatyzację to niech o tym mówi i zainicjuje publiczną debatę na ten temat a nie bezczelnie kłamie. I jeżeli już to niech to nie będzie prywatyzacja a la Sawicka, bo już raz mieliśmy taką prywatyzację. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 my płacimy za siebie a wy jesteście na 16.10.07, 18:26 pisowskich posadkach bo nie znam rozsądnych myślących ludzi którzy za pisem się opowiadają pisizm to faszyzm nie można będąc w pełni władz umysłowych tego popierać (chyba że się jest na etacie jak pospieszalski) Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: my płacimy za siebie a wy jesteście na 16.10.07, 18:35 Oczywiście pisowcy to faszyści bo ujawnili, że posłanka PO wzięła łapówki, za przepchanie sprawy w której miało pomóc nowe ustawodawstwo PO. Zapewne PO nigdy tej afery by nie ujawniło, czyli to neoliberałowie. Śmieszne. > nie można będąc w pełni władz umysłowych tego popierać (chyba > że się jest na etacie jak pospieszalski) ile masz lat dziecko, 16, 17? Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 To się z tego lęku o stratę roboty wszystko po.... 16.10.07, 18:23 to zero mówił o tym że jak nie ma dowodów tym gorzej dla "sprawców" bo musieli je zniszczyć A teraz jak strach w dupy przyrośniętych do stołków zajrzał to bomby wymyślacie(jak lesio przed wyborami prezydenckimi) i wszelkie gó.. którym do soboty będziecie pracowicie oblepiac przeciwników Mam nadzieję że ciemny lud tego nie kupi tym razem.... Ale posłuchać warto tyle naszej (waszych pracodawców) radości Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: To się z tego lęku o stratę roboty wszystko p 16.10.07, 18:31 Śmieszą mnie komentarze ludzi, którzy jak zwykle mają dużo do powiedzenia, tylko nie na temat. Czy nie zauważasz o co tak naprawdę chodzi w tej całej aferze? O to, że Tusk okłamał podczas debaty miliony Polaków. Służba zdrowia potrzebuje gruntownych reform, a prywatyzacja może być środkiem do rozwiązania problemów. Tyle tylko, że środowisko Tuska, używając jego sformułowań, pragnie się uwłaszczyć na szpitalach. Prywatyzować je dziko i bezprawnie, co kompromituje to ugrupowanie. Jest to punkt zwrotny kampanii. Teraz PiS wygra na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Jak fakty przecza Tuskowi tym gorzej dla fakt 16.10.07, 18:40 Nie dziwi was, gospodin mirmat, ze nikt, kogo nie trzymacie za morde, jak TVPiS, was nie lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Jak fakty przecza Tuskowi tym gorzej dla fakt 16.10.07, 18:44 Tylko tyle udało ci się napisać bo fakty dopiero o 19 i jeszcze nie wiesz co masz myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog aplusik- idz na kurs- zobacz te szpitale samorzado 16.10.07, 17:47 -we ktore dzialaja jako spolki prawa handlowego, a potem walnij sie w lepetynke :) Odpowiedz Link Zgłoś
jazss Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 17:47 Bredzisz koles, Sawicka opowiadala rozne historie. Zeby pokazac Tobie, ze bredziesz - to PO jest w opozycji i Sawicka mogla sobie przygotowac ale zupe. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 17:54 aplus napisał: > Oznacza to ze PO sprowokowala niedawne strajki lekarzy i > pielegniarek aby jeszcze bardziej zadluzyc szpitale Co ty za bzdety wygadujesz??? Jaki nadruk miały pudełka z plastikowymi miskami, do których nalewano zupę w białym miasteczku, PO czy SDPL??? Nie bądź jak Kurski, nie wciskaj ludziom kitu. ;) www.looknij.pl/video/2467 > taniej kupic > zdewastowany i zadluzony na maxa szpital. Wołku boży, szpitale są zadłużane przez nieodpowiedzialne zarządzanie nimi przez ordynatorów, nie mówiąc o tym, że w wielu ze szpitali powstały prywatne folwarki nomenklatury medycznej. > takich jak Sawicka jest w PO wiecej. Może jakieś dowody zamiast pomówień? Odpowiedz Link Zgłoś
miloo76 Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 18:24 Co do prywatyzacji, zapraszam, do poczytania posta niżej o prywatyzacji szpitali w Kuj-pom. A co do aresztowania BYŁEJ posłanki PO p. Sawickiej to nie dzięki PIS a dzięki CBA. Jak widać nawet Kaczorki nie ustrzegą się upartyjnienia "niezależnej i niezawisłej" instytucji :-).... Choć podobno CBA nic wspólnego z kampanią nie ma....taaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 18:38 Gospodin aplus, Sawicka NIE JEST W PO, a prezydent Plocka nadal jest w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot bruździński osobiście usiadł w waciaku za 16.10.07, 17:43 kierownicą kolejnej gnojarki. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Pisuarki lepiej by pokazaly ustawe ktora lezy w MZ 16.10.07, 17:45 a Religa o niej niechcacy wychlapal :) A to ze ktos chce przekształcić potworki w normalne spolki (nadal samorzadowe ) to dobrze drogi Brudziu - i miej odwage to przyznac, a jak nie to lecz sie w gorzowskim szpitalu :) Odpowiedz Link Zgłoś
x_game PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje progra... 16.10.07, 17:46 Chłopcy pisowcy zrobią teraz wszystko, żeby odwrócić uwagę od porażki swojego prezesa w debacie wyborczej. Obrzućmy wszystkich błotem, może się coś przyklei? Gratuluję hipokryzji pani Brudziński. Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje progra... 16.10.07, 17:47 Do tej pory sie hamowalem ale dalej sie nie da: RZYGAC SIE CHCE jak sie czyta te bzdury jakie potrafi PiS wymyslec. Prezydent juz wywrzeszczal, ze kazdego miesiaca bedzie Pana Tuska rozliczal za te 'Irlandie' obiecana w czasie debaty. Teraz juz rozliczaja z programu jaki nawet nie zostal opracowany, jeno jedna baba drugiej babie. A JA JESTEM ZA PRYWATYZACJA LECZNICTWA. Wiem, ze na tym duzo lepiej wyjdziemy bo juz moglem tego na sobie doswiadczyc w wielu innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog ale ciemny lud tego nie kupi 16.10.07, 17:48 bo moher Aplusik musi miec PANSTWOWE, wicie rozumicie, bo inaczej gdzie te niemoty pisuarowe moznaby usadzic?? Odpowiedz Link Zgłoś
kajfasz7 PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje progra... 16.10.07, 17:47 Panie Brudziński, zaczynasz Pan dorównywać Kurskiemu.Bardzo z Pana zawistne i chamskie bydle. Typowy Bolszewik. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 PO chce puścić ciemny lud w skarpetkach... 16.10.07, 17:47 Nie dajmy się. Głosujmy na PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo jak__nie__wezmie__koperty__to__pe wnie__nie_! 16.10.07, 17:55 dopiero ostatnio kitle zaczely sie bac brac lapowek - wczesniej to bylo powszechna praktyka - a im wyzej ktory kitel stal tym wiekszej lapowki chcial ale koniec dobrych czasow dla lapowkarzy Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog sugerujesz ze gamon bierze - nieladnie donosic na 16.10.07, 18:00 chorego kolege :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Herr_Thuske__pieknie__nauczyl__Ci e__manipulowac 16.10.07, 18:06 tak jak wczoraj sam to robil klamca oszust i intrygant POKracz sobie - juz za tydzien bedziecie znowu gorzko plakali z Herr Tuskiem - prawie premierem buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Herr_Thuske__pieknie__nauczyl__Ci e__manipulo 16.10.07, 18:08 hrabia-monte-christo napisał: > tak jak wczoraj sam to robil klamca oszust i intrygant Kurski. ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: PO chce puścić ciemny lud w skarpetkach... 16.10.07, 17:57 gamon0 napisał: > Nie dajmy się. Fakt, nie dajmy się takim jak oni. ;) video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4577644.html Odpowiedz Link Zgłoś
kgogol Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 17:49 Przeciez dzisiaj uslyszelismy jak /wtedy jeszcze/ poslanka Sawicka mowila,ze mial to zorbic religa ale nie zdazyl,taki na koniec byl balagan w sejmie.Dziwie sie dlacvzego dziennikarze to przeoczyli a PO daje sie wciagac w dyskusje kipiacych wscieklizna Pisiorow.A moze ktos wie jak skobczyla sie sparwa wicemarszlka Putry?? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Platforma__zlodziejskiej__prywaty zacji__!!! 16.10.07, 17:49 chodzmy na wybory - tych przekretasow nie mozna dopuscic do wladzy, bo wysprzedadza resztki majatku narodowego POszolomstwu zdecydowane NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog sprzedaj szpital w gorzowie -hrabio :) 16.10.07, 17:50 razem z zadluzeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Przekrety (i) Oszusci i na to znajda sposob 16.10.07, 17:54 tzn. znalezliby, ale glupi lud nie kupi bajek Tuska i jego ferajny Lewandowski juz kiedys pokazal co znaczy prywatyzacja w wydaniu POszolomow i my tym panstwu juz dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog idz sie leczyc, poki sluzba panstwowa:) 16.10.07, 17:57 chyba ze sie leczysz, ale to by byl pierwszy powod do jej prywatyzacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo wole__tak__niz__wcale__!!! 16.10.07, 18:02 a prywatyzacji przekretasow z PO juz dziekujemy; oni juz wystarczajaco majatku narodowegob nawyprzedawali i przekretow przy tym narobili Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo lepiej__POstawcie__pomnik__bohate rce__Sawickiej 16.10.07, 18:08 buhahaha przesladowana przez wladze a ze lapowke wzielo durne babsko to juz tylko maly szczegol CBA powinno zaczekac do czasu, gdy laPOwkara dostanie mandat POselski i bedzie sobie w kulki leciec brawo CBA - lapac lapowkarzy Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog sawicka to chwast, taki sam jak Putra. Rozliczyles 16.10.07, 18:10 go juz? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: wole__tak__niz__wcale__!!! 16.10.07, 18:04 hrabia-monte-christo napisał: > oni juz > wystarczajaco majatku narodowegob nawyprzedawali i przekretow przy > tym narobili Licz się ze słowami oszczerco. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Szpital tanio sprzedam 16.10.07, 17:56 Długi się umorzy a szpital sprzeda za bezcen - tutaj masz cały plan reformy PO : X: kobieta Y: funkcjonariusz Y: Dobra Beata, powiedz mi teraz, jak wygląda ta sprawa y... Bo Z mi mówił, że rysuje się jakaś szansa na temat związany ze służbą zdrowia X: Tak Y: Ale on jest aktualny? Czy, czy w związku z tym co sie dzieje, to jest już nieaktualny? X: W tej chwili to wszystko trochę wyhamowało Y: Mhm X: Natomiast y ... ja ma grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje Y: Mhm X: Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia X: Mhm X: Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego Y: Mhm X: No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital Y: No dobra, a gdzie tu jest dla mnie interes? Ja zawsze musz od od końca, że tak powiem, gdzie zarabiam? X: Gdzie zarabiasz? Y: I jak zarabiam? X: Po pierwsze, są budynki, przychodnie Y: Mhm X: W centrum miasta Y: No no, ale to jakaś wycena będzie przecież zrobiona X: No, będzie robiona Y: To nie pójdzie, nie pójdzie za jakieś śmieszne, bagatelne X: Mhm no różnie to bywa, tego jeszcze nie umiemy określić, jeszcze ustawa nie podpisana, aczkolwiek, jak to ruszy to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć Y: Mhm X: I dlatego (treść niezrozumiała) to nie chodzi o to aby zła przychodnia i stary budynek Y: Mhm X: Do zagospodarowania tylko chodzi, przede wszystkim o ziemię prawda? Y: Mhm mhm X: Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są y... szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej Y: To dla mnie jasna sprawa, jeżeli będzie dobra wycena, no to wiadomo, nie ma o czym mówić. A co dalej? X: Moja grupa chce się przede wszystkim to co ja mówię do nich, a oni mnie słuchają. Nas interesuje Warszawa Y: Mhm, mhm X: Duże miasta, potem po prostu Y: Ale ja rozumiem, że sprzedaż będzie y... obwarowana przepisami związanymi z tym, że w dalszym ciągu w tych budynkach należeć będzie mhm, trzeba będzie prowadzić działalność związaną ze służbą X: Niekoniecznie Y: Niekoniecznie? X: Nie niekoniecznie, najpierw będzie dochodziło do likwidacji Y: Mhm aaa X: Do przekształcenia, a później do zbycia Y: Aha X: Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi Y: No dobrze... X: Uwierz mi, że Y: ...ale to mówimy teraz o gołych przepisach, które będą regulowały coś takiego, natomiast gdzie wcisnąć nas, jak wcisnąć nas? X: No, wy byście byli właścicielami Y: No przy... no właśnie X: Właścicielami szpitala, przychodni i tak dalej Y: No, ja to rozumiem, dlatego się pytam ja to zrobić? X: No to od tego będziemy my Y: Aha aha X: A co by powiedzieć, dzisiaj to tak mówię oczywiście ... Y: Jasne X: ...ogólnikami, natomiast do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy, a dzisiejsza (............) Y: Związanej ze służbą zdrowia, tak? X: Tak, lekarze Y: Aha aha X: Z tym, że maja ze sobą pracę jako ordynatorzy, dyrektorzy ZOZ-u, dzisiaj są parlamentarzystami Y: Mhm X: I jeżeli pojawia się naprawdę, to nie jest (treść niezrozumiała) ale coś na czym można zrobić biznes, no to dlaczego nie. My mamy jedne możliwości, wy macie drugie możliwości Y: Mhy X: Będzie oferta, będzie propozycja, będzie wprowadzenie, porozmawiamy o tym, co być może będzie w przyszłości, zaproszę was, pogadacie, oni powiedzą co można, jaki biznes, a wy określicie czy to ... Y: Jasne, mhy X: ... jest fajne czy nie X: No ale wiesz Y: Świetnie X: Jest taki, dla przykładu, szpital górniczy, na przykład, przy KGHM-ie, ja już dzisiaj wiem, że ten szpital będzie prywatyzowany, świetne wyposażenie kardiologiczne, świetny zespól lekarzy Y: Mhm X: To jest zakład pracy, funkcjonuje to jest na lata (treść niezrozumiała) Y: Mh, mh, mh X: Natomiast jak to zrobić, to wszyscy czekają na ustawę Y: Mhm X: A ustawa miała być w sierpniu, ale Religa jej nie wprowadził, no bo wiadomo co sie w parlamencie dzieje Y: Mhm X: Natomiast w momencie, kiedy ruszy nowy parlament, on ruszy od grudnia podejrzewam, że przez pierwsze pół roku, gdzieś koło maja, czerwca, można spodziewać się, że machina ruszy Y: Mhm X: Biznes na służbie zdrowia będzie robiony Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Wyrwać chwasty z PO ! Głosuje na PiS 16.10.07, 17:55 X: kobieta Y: funkcjonariusz Y: Dobra Beata, powiedz mi teraz, jak wygląda ta sprawa y... Bo Z mi mówił, że rysuje się jakaś szansa na temat związany ze służbą zdrowia X: Tak Y: Ale on jest aktualny? Czy, czy w związku z tym co sie dzieje, to jest już nieaktualny? X: W tej chwili to wszystko trochę wyhamowało Y: Mhm X: Natomiast y ... ja ma grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje Y: Mhm X: Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia X: Mhm X: Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego Y: Mhm X: No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital Y: No dobra, a gdzie tu jest dla mnie interes? Ja zawsze musz od od końca, że tak powiem, gdzie zarabiam? X: Gdzie zarabiasz? Y: I jak zarabiam? X: Po pierwsze, są budynki, przychodnie Y: Mhm X: W centrum miasta Y: No no, ale to jakaś wycena będzie przecież zrobiona X: No, będzie robiona Y: To nie pójdzie, nie pójdzie za jakieś śmieszne, bagatelne X: Mhm no różnie to bywa, tego jeszcze nie umiemy określić, jeszcze ustawa nie podpisana, aczkolwiek, jak to ruszy to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć Y: Mhm X: I dlatego (treść niezrozumiała) to nie chodzi o to aby zła przychodnia i stary budynek Y: Mhm X: Do zagospodarowania tylko chodzi, przede wszystkim o ziemię prawda? Y: Mhm mhm X: Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są y... szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej Y: To dla mnie jasna sprawa, jeżeli będzie dobra wycena, no to wiadomo, nie ma o czym mówić. A co dalej? X: Moja grupa chce się przede wszystkim to co ja mówię do nich, a oni mnie słuchają. Nas interesuje Warszawa Y: Mhm, mhm X: Duże miasta, potem po prostu Y: Ale ja rozumiem, że sprzedaż będzie y... obwarowana przepisami związanymi z tym, że w dalszym ciągu w tych budynkach należeć będzie mhm, trzeba będzie prowadzić działalność związaną ze służbą X: Niekoniecznie Y: Niekoniecznie? X: Nie niekoniecznie, najpierw będzie dochodziło do likwidacji Y: Mhm aaa X: Do przekształcenia, a później do zbycia Y: Aha X: Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi Y: No dobrze... X: Uwierz mi, że Y: ...ale to mówimy teraz o gołych przepisach, które będą regulowały coś takiego, natomiast gdzie wcisnąć nas, jak wcisnąć nas? X: No, wy byście byli właścicielami Y: No przy... no właśnie X: Właścicielami szpitala, przychodni i tak dalej Y: No, ja to rozumiem, dlatego się pytam ja to zrobić? X: No to od tego będziemy my Y: Aha aha X: A co by powiedzieć, dzisiaj to tak mówię oczywiście ... Y: Jasne X: ...ogólnikami, natomiast do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy, a dzisiejsza (............) Y: Związanej ze służbą zdrowia, tak? X: Tak, lekarze Y: Aha aha X: Z tym, że maja ze sobą pracę jako ordynatorzy, dyrektorzy ZOZ-u, dzisiaj są parlamentarzystami Y: Mhm X: I jeżeli pojawia się naprawdę, to nie jest (treść niezrozumiała) ale coś na czym można zrobić biznes, no to dlaczego nie. My mamy jedne możliwości, wy macie drugie możliwości Y: Mhy X: Będzie oferta, będzie propozycja, będzie wprowadzenie, porozmawiamy o tym, co być może będzie w przyszłości, zaproszę was, pogadacie, oni powiedzą co można, jaki biznes, a wy określicie czy to ... Y: Jasne, mhy X: ... jest fajne czy nie X: No ale wiesz Y: Świetnie X: Jest taki, dla przykładu, szpital górniczy, na przykład, przy KGHM-ie, ja już dzisiaj wiem, że ten szpital będzie prywatyzowany, świetne wyposażenie kardiologiczne, świetny zespól lekarzy Y: Mhm X: To jest zakład pracy, funkcjonuje to jest na lata (treść niezrozumiała) Y: Mh, mh, mh X: Natomiast jak to zrobić, to wszyscy czekają na ustawę Y: Mhm X: A ustawa miała być w sierpniu, ale Religa jej nie wprowadził, no bo wiadomo co sie w parlamencie dzieje Y: Mhm X: Natomiast w momencie, kiedy ruszy nowy parlament, on ruszy od grudnia podejrzewam, że przez pierwsze pół roku, gdzieś koło maja, czerwca, można spodziewać się, że machina ruszy Y: Mhm X: Biznes na służbie zdrowia będzie robiony Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Wyrwać chwasty z PO ! Głosuje na PiS 16.10.07, 18:02 herr_wolf napisał: Razem z nimi. ;) video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4577644.html Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Platforma__zlodziejskiej__prywaty zacji__!!! 16.10.07, 17:58 hrabia-monte-christo napisał: > chodzmy na wybory By nie wygrali tacy jak oni. ;) video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4577644.html Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Platforma__zlodziejskiej__prywaty zacji__!!! 16.10.07, 18:29 kundlu o jakiej prywatyzacji koltunie bredzisz?!!twoj skurduplony idol po sierpowym tuska lezy na deskach!!jak zwykle glowny "numerowy" kurdupli czyli weszpolska niejaki kaminski tym razem zamiast tego gowna kurskiego robi zadyme!!nic prawdy w tym nie ma ale oplucie smiecia zostanie!!tylko idiota da sie nabrac na ten numer!idiota ktorym ty jestes!jestes takim monte christo jak ja p2!endecki smrod do wszystkiego sie posunie z polecenia oszalalego z nienawisci bufona nieroba zwacego sie premierem IV rp!najlepiej by zastrzelic tego tuska tak jak to zrobila oszalala endecja z pierwszym prezydentem polski niepodleglej G.Narutowiczem!!!tobie by to odpowiadalo smieciu co?taki jestes kochany w chrystusie panu brat polak?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsliwinski PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje progra.. 16.10.07, 17:53 nie pie.. dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 17:54 wpisz google.pl i hasło lubin + szpital, poszukaj dokladnie a zobaczysz w czym rzecz. Kandydat na Posla RP z ramienia PO p. Wojnarowski jest synem Wojnarowskiego ktory jest wlascicielem firmy zarzadzajacej dlugiem tego szpitala. Teraz ktos ze Starostwa Powiatoego chce oddluzenia tego szpitala... To jest ta twoja prywatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
i4y PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje progra... 16.10.07, 17:55 No to rzeczywiście ból panie Brudziński! :] Jeśli się w końcu sprywatyzuje szpitale to nie trzeba będzie dawać łapówek żeby się do nich dostać na zabieg! I kogo wy będziecie wtedy łapać z tymi swoimi malutkimi PiStolecikami bidulki? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 17:57 post wyzej przeczytaj matole i bedziesz wiedzial ze ma racje. Firma panow Wojnarowskich to Progress, adres witryny progres.info.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
i4y Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 18:47 Jeś0li myślisz że ktoś taki jak ty może nie obrazić to jesteś w błędzie :) A co tego meritum to czytać umiem... tylko co to ma do prywatyzacji szpitali? Osobiście rozdałbym te szpitale za darmo żeby tylko ktoś nimi zarządzał z głową! A może ty masz pomysł jak sprzedać coś co generuje nieustannie długi za które miedzy innymi JA płacę! Nie podniecaj więc się Misiu i albo weź zimny prysznic albo zaciągnij się do Legii Cudzoziemskiej jak ci za mało adrenalina - dość już w tym kraju rozpizduchy wywoływanej przez kryptobolszewików! Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 18:59 Ma tyle ze to ludzie z PO odpowiedzialni za by je prywatyzowac. Oni zarabiaja na szpitalach. Jezeli prywatyzowac to trzeba ale porzadnie ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
i4y Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 19:18 O!! Bez inwektyw? Brawo! Jednak można co? ;) Rozumiem jednak że jednak PO wygra bo inaczej te wszystkie podsłuchiwane opowieści to jedynie opowieści Zagłoby o Niderlandach! To PiS szykowało reformę i jeśli rzeczywiście ktoś miałby kupczyć tym barachłem szpitalnym to przecież bez ludzi z PiS i tak by sie nie udało! Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog gamon , dentysci od dawna prywatni)) kretynizm nie 16.10.07, 18:01 poplaca Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 17:58 jazss napisał: > Super w koncu ktos chce sprywatyzowac te postkomunistyczne molochy. Brawo PO !! Raz frajer zawsze frajer, nic dziwnego że PO chce wyciulać takich jak ty. X: kobieta Y: funkcjonariusz Y: Dobra Beata, powiedz mi teraz, jak wygląda ta sprawa y... Bo Z mi mówił, że rysuje się jakaś szansa na temat związany ze służbą zdrowia X: Tak Y: Ale on jest aktualny? Czy, czy w związku z tym co sie dzieje, to jest już nieaktualny? X: W tej chwili to wszystko trochę wyhamowało Y: Mhm X: Natomiast y ... ja ma grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje Y: Mhm X: Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia X: Mhm X: Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego Y: Mhm X: No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital Y: No dobra, a gdzie tu jest dla mnie interes? Ja zawsze musz od od końca, że tak powiem, gdzie zarabiam? X: Gdzie zarabiasz? Y: I jak zarabiam? X: Po pierwsze, są budynki, przychodnie Y: Mhm X: W centrum miasta Y: No no, ale to jakaś wycena będzie przecież zrobiona X: No, będzie robiona Y: To nie pójdzie, nie pójdzie za jakieś śmieszne, bagatelne X: Mhm no różnie to bywa, tego jeszcze nie umiemy określić, jeszcze ustawa nie podpisana, aczkolwiek, jak to ruszy to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć Y: Mhm X: I dlatego (treść niezrozumiała) to nie chodzi o to aby zła przychodnia i stary budynek Y: Mhm X: Do zagospodarowania tylko chodzi, przede wszystkim o ziemię prawda? Y: Mhm mhm X: Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są y... szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej Y: To dla mnie jasna sprawa, jeżeli będzie dobra wycena, no to wiadomo, nie ma o czym mówić. A co dalej? X: Moja grupa chce się przede wszystkim to co ja mówię do nich, a oni mnie słuchają. Nas interesuje Warszawa Y: Mhm, mhm X: Duże miasta, potem po prostu Y: Ale ja rozumiem, że sprzedaż będzie y... obwarowana przepisami związanymi z tym, że w dalszym ciągu w tych budynkach należeć będzie mhm, trzeba będzie prowadzić działalność związaną ze służbą X: Niekoniecznie Y: Niekoniecznie? X: Nie niekoniecznie, najpierw będzie dochodziło do likwidacji Y: Mhm aaa X: Do przekształcenia, a później do zbycia Y: Aha X: Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi Y: No dobrze... X: Uwierz mi, że Y: ...ale to mówimy teraz o gołych przepisach, które będą regulowały coś takiego, natomiast gdzie wcisnąć nas, jak wcisnąć nas? X: No, wy byście byli właścicielami Y: No przy... no właśnie X: Właścicielami szpitala, przychodni i tak dalej Y: No, ja to rozumiem, dlatego się pytam ja to zrobić? X: No to od tego będziemy my Y: Aha aha X: A co by powiedzieć, dzisiaj to tak mówię oczywiście ... Y: Jasne X: ...ogólnikami, natomiast do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy, a dzisiejsza (............) Y: Związanej ze służbą zdrowia, tak? X: Tak, lekarze Y: Aha aha X: Z tym, że maja ze sobą pracę jako ordynatorzy, dyrektorzy ZOZ-u, dzisiaj są parlamentarzystami Y: Mhm X: I jeżeli pojawia się naprawdę, to nie jest (treść niezrozumiała) ale coś na czym można zrobić biznes, no to dlaczego nie. My mamy jedne możliwości, wy macie drugie możliwości Y: Mhy X: Będzie oferta, będzie propozycja, będzie wprowadzenie, porozmawiamy o tym, co być może będzie w przyszłości, zaproszę was, pogadacie, oni powiedzą co można, jaki biznes, a wy określicie czy to ... Y: Jasne, mhy X: ... jest fajne czy nie X: No ale wiesz Y: Świetnie X: Jest taki, dla przykładu, szpital górniczy, na przykład, przy KGHM-ie, ja już dzisiaj wiem, że ten szpital będzie prywatyzowany, świetne wyposażenie kardiologiczne, świetny zespól lekarzy Y: Mhm X: To jest zakład pracy, funkcjonuje to jest na lata (treść niezrozumiała) Y: Mh, mh, mh X: Natomiast jak to zrobić, to wszyscy czekają na ustawę Y: Mhm X: A ustawa miała być w sierpniu, ale Religa jej nie wprowadził, no bo wiadomo co sie w parlamencie dzieje Y: Mhm X: Natomiast w momencie, kiedy ruszy nowy parlament, on ruszy od grudnia podejrzewam, że przez pierwsze pół roku, gdzieś koło maja, czerwca, można spodziewać się, że machina ruszy Y: Mhm X: Biznes na służbie zdrowia będzie robiony Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje prog 16.10.07, 18:36 Szwabskie nasienie herr wolf czy uważasz, że jak zaśmiecisz forum wstawiając po sto razy swój durny post to on nabierze mocy prawnej? p. Sawicka to sobie dużo mogła opowiadać, szczególnie jak zależało jej na kasie. Wstawiała kit, co to ona nie będzie mogła zrobić i jakie to wielkie plany ma jej była już zresztą partia. Pierdu pierdu tra la la. Czy pis już na głowę kompletnie upadł i uważa, że kierownictwo PO będzie takie rzeczy sprzedawać wszystkim swoim posłom i członkom? Przecież to się kupy nie trzyma. Plan, o którym z góry wiadomo, że będzie niepopularny, że spotka się prawdopodobnie z protestami, zakładanie, że można będzie zrobić na tym niezłą kasę, to znaczy osoby wtajemniczone w ten "Plan" i kierownictwo partii rozpowiada o tym na lewo i prawo, informuje szeregowych członków, ludzi, którzy w sumie w samej PO niewiele mieli do powiedzenia o swoich planach? Bycie posłem nie oznacza bycie ważną osobą w partii. To nie partia wybiera ludzi na posłów tylko my wyborcy. Partia wystawia kandydatów. Trzeba mocno upaść na głowę i mieć chyba pusty czerep, żeby gadać takie pierdoły. Populistyczna partia pis teraz wmawia ludziom, że jak przyjdzie inna partia to będzie gorzej. Nie będzie, bo gorzej jak za czasów pis już być nie może. Sięgneliśmy dna. Teraz możemy się już tylko od niego odbić. Tyle tylko, że bez ciężaru u nogi w postaci pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja Brodziński kłamco z błędnym wzrokiem i słowotokiem 16.10.07, 18:01 nie wmówisz mi niczego - jesteś taki sam jak złotousty ziobro, potok słów w twoich ust NIC nie znaczy. Tchnie z nich fałsz i interesowność. Twój wódz ci kazali a ty ślepo wierny szczekasz na wszystkich na kogo tylko sie odważysz.... Arogancki bezczelny - krzyczysz że opozycja jest agresywna podczas gdy gołym okiem widać że najbardziej AGRESYWNY JESTEŚ TY I TWOI KOLESIE PISIORY - KŁAMCY którzy w żywe oczy omamiają naród i te biedne masy w mocherowych beretach... Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Brodziński kłamco z błędnym wzrokiem i słowot 16.10.07, 18:04 Anty pisiorze przeczytaj moje posty wczesnie i wejdz jeszcze tutaj progres.info.pl/szpitale.php wystarczy czy jeszcze malo? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Oczywiście mordo Ty moja... 16.10.07, 18:11 No może z wyjątkiem "mocher". Piszemy przez "h" mordo ty moja. Reszta rozumowania wygląda podobnie prawdziwie i mądrze. Ale się nie przejmuj zanadto, nikt się i tak nie zorientuje nawet. Gołym okiem widać że masz rację... inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Jakoś cicho nad tą trumną... 16.10.07, 18:02 Pewnie w ciszy gabinetów przygotowywany jest odpór PO tej haniebnej prowokacji PiS-u, a zdezorientowani "pożyteczni idioci" nie za bardzo wiedzą co mają pisać. No może z wyjątkiem przodownika i stachanowca prywatyzacji o ładnej ksywce »jazss«. Jestem pod wrażeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog bo nie ma o czym jama, spzozy trzeba 16.10.07, 18:06 przekształcić, i wie to nawet religa, ba nawet piecha,maja ustawe w szufladzie, tylko poniewaz to niepolitycznie przed wyborami socjalistom uzywac slow jak prywatyzacja, to ja chowaja, a wyciagaja czarnego luda w postaci PO. Czy trudno to pojac?? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 PO należy zamknąć w szpitalu. Wariatów. 16.10.07, 18:04 Jeśli prawdą są zamiary prywatyzacyjne sł. zdrowia PO to należy tą partię zamknąć w szpotalu (wariatów) a później taki szpital sprywatyzować. Wtedy zrouzumieją na własnej skórze, co to wszystko znaczy, skoro przykład upadku służby zdrowia w USA i ok. 50-65 (wliczywszy nielegalnych) mln ludzi bez żadnej pomocy medycznej im nie wystarcza. W polskiej rzeczywistości oznaczałoby to ok. 7-8 mln ludzi. Ale może przykład USA wcale ich nie odstrasza - może przeciwnie sądzą, że skoro kogoś lekarza nie stać, znaczy, że jest niezaradny i sam sobe winien. Takich okręt neoliberalizmu wyrzuca za burtę. Odpowiedz Link Zgłoś
vvvitek A gdzie się leczy Brudziński? Spot PO 16.10.07, 18:05 Brudziński wziął się za wysyłanie wezwań, a sam się leczy w prywatnych klinikach... PO mogłaby nakręcić taki kontr-spot: Żona dzwoni do szpitala żeby przysłali karetkę, bo jej mąż dogorywa. Scena na szpitalną dyżurkę: lamperie, pajęczyny, wybita szyba, walająca się szafka i zakurzony stary telefon na środku. Dzwoni ale nikt nie podnosi słuchawki. I komentarz: państwowa służba zdrowia dogorywa. W tle sygnał EKG piiiiii (Pacjent odszedł). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Tu chodzi o coś innego! 16.10.07, 18:07 Chodzi o tych ludzi, których jest NIE STAC na leczenie się w prywatnych klinikach. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog no wlasnie Eva. Wmawiaja Ci Pisdzielce 16.10.07, 18:12 ze tylko w SP ZOZ ie sie bedziesz leczyc, a tymczasem w swoim projkecie konstytucji zlikwidowali slowa o bezplatnej opiece zdrowotnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
baska111 PO rozgrabi wszystko 16.10.07, 18:16 PO rozgrabi wszystko. Od poczatku chodzilo o to zeby osmieszyc PiS i ludzi chcacych glosowac na niego. Lekarze dobrze wiedza ile zyskaja na prywatyzacji, podpuscili biedne pielegniarki i tyle. Kobitki nastaly sie myslac, ze chodzi o godnosc i wyzsze zarobki. Te ich zarty z Kaczynskich, przekonywanie ludzi ,ze nie sa na poziomie itp. Co mnei obchodzi, ze facet powie 'spieprzaj dziadu'. Wole zeby mnie nikt nie powiedzial w szpitalu: 'spieprzaj babo, bo cie nie stac' Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: PO rozgrabi wszystko 16.10.07, 18:36 Ile razy można powtarzać te brednie? Jeśli na szpitalach można robić takie kokosy, to dlaczego dokładamy do nich coraz więcej, a lekarzom płacimy jak sprzątaczkom? Gdyby bogaci mogli się leczyć legalnie za swoje pieniądze, nie wypychaliby biednych z kolejek do zabiegów w państwowej służbie zdrowia i nie płaciliby za to łapówek. A nikt i nigdy nie proponował uzależnienia pomocy w nagłych przypadkach od opłaty - ten spot PiSu jest zwykłym draństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: PO rozgrabi wszystko 17.10.07, 10:18 baska111 napisała: > PO rozgrabi wszystko. Od poczatku chodzilo o to zeby osmieszyc PiS i > ludzi chcacych glosowac na niego. Lekarze dobrze wiedza ile zyskaja > na prywatyzacji, podpuscili biedne pielegniarki i tyle. Kobitki > nastaly sie myslac, ze chodzi o godnosc i wyzsze zarobki. > Te ich zarty z Kaczynskich, przekonywanie ludzi ,ze nie sa na > poziomie itp. Co mnei obchodzi, ze facet powie 'spieprzaj dziadu'. > Wole zeby mnie nikt nie powiedzial w szpitalu: 'spieprzaj babo, bo > cie nie stac' No jasne, znacznie lepiej jest uslyszec: 'spieprzaj babo, bo limity sie skonczyly'. ;) Zrozum, ze nikt nie bedzie cie leczyl za darmo. Za twoj pobyt w szpitalu publicznym zaplaci NFZ. Nie ludz sie, ze jezeli nie beda chcieli zaplacic, to zostaniesz przyjeta. Sprywatyzowanie szpitali tago akurat nie zmieni. Stworzy za to mozliwosc legalnego sfinansowania swojego leczenia, przez ludzi, ktorych na to stac. Czy naprawde tak trudno jest to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Oto kto głosuje na PiS ;) 16.10.07, 18:11 video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4577644.html Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Oto kto głosuje na PiS ;) 16.10.07, 18:20 jabys przeczytal kilka moich postow wyzej przestalbys robic z siebie kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
baska111 Re: Oto kto głosuje na PiS ;) 16.10.07, 18:21 Jak chciales byc zabawny to nie byles. Kolo '39 tez byl taki facet, ktory dzielil ludzi na lepszych i gorszych. dobrze sie to nie skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
baska111 Re: Oto kto głosuje na PiS ;) 16.10.07, 18:25 To bylo do skory1 oczywiscie. Ciekawe co Ci chodzilo po glowie, jak wybierales ten nick. Dobrze sie nie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
muslik No żygać już się chce... 16.10.07, 18:21 od tej polityki PIS-owskiej (i nie tylko ale glownie). No dziady już sie do wszytkiego posuną , chyba gó.. by zjedli żeby tylko utrzymac władze. Zastanawiam sie co za połgłowki na nich glosują, chyba tylko jakieś ćwoki nie rozumiejący ni krzty polityki. Taki juz charakter polakow im wiecej komuś sie dolozy tym smieszniej i fajniej ze to komus nie mi, a co ma mieć lepiej niz ja. Ręce opadają!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Re: No żygać już się chce... 16.10.07, 18:38 > chyba gó.. by zjedli żeby tylko utrzymac > władze. No przeca Pan Premier zadeklarowal ze beda ziemie gryzc byle tylko samotnie rzadzic, gdy naiwnie wierzyl ze ma na to szanse iz on bedzie tworzyl rzad (puk, puk) a niech go.... i jego popaprancow) Odpowiedz Link Zgłoś
iklo0p Re: K t o w PO tworzy "Grupę Trzymającą Władzę"? 16.10.07, 19:14 urocze..., w tej wypowiedzi, Sawickiej nie jest napisane, że ta grupa z PO pochodzi, może rekrutuje też członków z PiS? pomyślałeś o tym gamon0-u? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Głosuję na PiS żeby wyrwać te chwasty z PO 16.10.07, 18:26 X: kobieta Y: funkcjonariusz Y: Dobra Beata, powiedz mi teraz, jak wygląda ta sprawa y... Bo Z mi mówił, że rysuje się jakaś szansa na temat związany ze służbą zdrowia X: Tak Y: Ale on jest aktualny? Czy, czy w związku z tym co sie dzieje, to jest już nieaktualny? X: W tej chwili to wszystko trochę wyhamowało Y: Mhm X: Natomiast y ... ja ma grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje Y: Mhm X: Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia X: Mhm X: Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego Y: Mhm X: No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital Y: No dobra, a gdzie tu jest dla mnie interes? Ja zawsze musz od od końca, że tak powiem, gdzie zarabiam? X: Gdzie zarabiasz? Y: I jak zarabiam? X: Po pierwsze, są budynki, przychodnie Y: Mhm X: W centrum miasta Y: No no, ale to jakaś wycena będzie przecież zrobiona X: No, będzie robiona Y: To nie pójdzie, nie pójdzie za jakieś śmieszne, bagatelne X: Mhm no różnie to bywa, tego jeszcze nie umiemy określić, jeszcze ustawa nie podpisana, aczkolwiek, jak to ruszy to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć Y: Mhm X: I dlatego (treść niezrozumiała) to nie chodzi o to aby zła przychodnia i stary budynek Y: Mhm X: Do zagospodarowania tylko chodzi, przede wszystkim o ziemię prawda? Y: Mhm mhm X: Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są y... szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej Y: To dla mnie jasna sprawa, jeżeli będzie dobra wycena, no to wiadomo, nie ma o czym mówić. A co dalej? X: Moja grupa chce się przede wszystkim to co ja mówię do nich, a oni mnie słuchają. Nas interesuje Warszawa Y: Mhm, mhm X: Duże miasta, potem po prostu Y: Ale ja rozumiem, że sprzedaż będzie y... obwarowana przepisami związanymi z tym, że w dalszym ciągu w tych budynkach należeć będzie mhm, trzeba będzie prowadzić działalność związaną ze służbą X: Niekoniecznie Y: Niekoniecznie? X: Nie niekoniecznie, najpierw będzie dochodziło do likwidacji Y: Mhm aaa X: Do przekształcenia, a później do zbycia Y: Aha X: Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi Y: No dobrze... X: Uwierz mi, że Y: ...ale to mówimy teraz o gołych przepisach, które będą regulowały coś takiego, natomiast gdzie wcisnąć nas, jak wcisnąć nas? X: No, wy byście byli właścicielami Y: No przy... no właśnie X: Właścicielami szpitala, przychodni i tak dalej Y: No, ja to rozumiem, dlatego się pytam ja to zrobić? X: No to od tego będziemy my Y: Aha aha X: A co by powiedzieć, dzisiaj to tak mówię oczywiście ... Y: Jasne X: ...ogólnikami, natomiast do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy, a dzisiejsza (............) Y: Związanej ze służbą zdrowia, tak? X: Tak, lekarze Y: Aha aha X: Z tym, że maja ze sobą pracę jako ordynatorzy, dyrektorzy ZOZ-u, dzisiaj są parlamentarzystami Y: Mhm X: I jeżeli pojawia się naprawdę, to nie jest (treść niezrozumiała) ale coś na czym można zrobić biznes, no to dlaczego nie. My mamy jedne możliwości, wy macie drugie możliwości Y: Mhy X: Będzie oferta, będzie propozycja, będzie wprowadzenie, porozmawiamy o tym, co być może będzie w przyszłości, zaproszę was, pogadacie, oni powiedzą co można, jaki biznes, a wy określicie czy to ... Y: Jasne, mhy X: ... jest fajne czy nie X: No ale wiesz Y: Świetnie X: Jest taki, dla przykładu, szpital górniczy, na przykład, przy KGHM-ie, ja już dzisiaj wiem, że ten szpital będzie prywatyzowany, świetne wyposażenie kardiologiczne, świetny zespól lekarzy Y: Mhm X: To jest zakład pracy, funkcjonuje to jest na lata (treść niezrozumiała) Y: Mh, mh, mh X: Natomiast jak to zrobić, to wszyscy czekają na ustawę Y: Mhm X: A ustawa miała być w sierpniu, ale Religa jej nie wprowadził, no bo wiadomo co sie w parlamencie dzieje Y: Mhm X: Natomiast w momencie, kiedy ruszy nowy parlament, on ruszy od grudnia podejrzewam, że przez pierwsze pół roku, gdzieś koło maja, czerwca, można spodziewać się, że machina ruszy Y: Mhm X: Biznes na służbie zdrowia będzie robiony Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje progra.. 16.10.07, 18:36 "PiS do PO: kto w Platformie przygotowuje program prywatyzacji polskich szpitali..." Pisowski prezydent Plocka, herr Brudziński! Odpowiedz Link Zgłoś