remez2 To znaczy - za trzy lata. 26.10.07, 09:44 Prezydentowi chodzi jednak o to, by przemówić dopiero wtedy, gdy opadną emocję - tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
remmarek Prezydenci Kaczyńscy 26.10.07, 09:48 „Prezydent pogratuluje Tuskowi, gdy ten go przeprosi?” „Premier Jarosław Kaczyński twierdził, że jego brat prezydent jest obrażony "chamskimi" zachowaniami PO w kampanii. Obrazą miało być użycie przez lidera PO Donalda Tuska określenia "bracia Kaczyńscy".” Czy ten nasz Prezydent sam nie umie mówić? Czy fakt, że o obrażaniu mówi za niego brat nie świadczy o tym że Kaczyńscy mówią jednym głosem, i to najczęściej głosem Jarka? Tego dzieła spustoszenia i kompromitacji dokonali przecież razem, z pomocą wiernych... Brudzińskich, Ziobrów, Kuchcińskich czy Kurskich. Niech teraz razem posłuchają co o ich rządach mówi Europa. Tam też występują w swojej niezaprzeczalnej bliźniaczej formie, i to nawet wtedy gdy przybierają „kartoflaną” postać. Bracia K. za dwa lata swoich para-rządów, powinni dziś walić się w swoje kacze piersi, pokornie pochylić głowy i posypywać je popiołem, a nie ustami Kamińskiego żądać „hołdu Tuskiego” Ktoś kto jeździł całować po rękach Pinocheta dziś chce uczyć moralności? Dziś usiłuje być miarą i wyrocznią dla wypowiadanych przez innych słów? Po tych niedyplomatycznych fochach, po dziecinadzie i PIS-kach po wyborczych należy sie zastanowić czy eks-elity PIS-owskie nie stanowią zagrożenia dla demokracji w tym budzącym się do życia kraju? Czy prezydent jest zdolny do samodzielnego, a nie braterskiego sprawowania władzy? I czy PO z takim prezydentem (w dwóch osobach) jest w stanie daleko zajechać? Czy nie będzie to jak jazda na włączonym hamulcu ręcznym? Wybór którego dokonali Polacy nie dlatego jest jaki jest, że ktoś rozesłał sms-y, że nie udała się kampania, że młodzież poszła do wyborów ale dlatego że Polacy mieli dość rządów PIS-u, z Putrami, Szczygłami, Fotygami, Gosiewskimi, Cymańskimi, o przystawkach nie wspominając. Mieli też dość uzupełniających się braci Kaczyńskich, których obraża stwierdzenie że są braćmi, a wstydem nie napawa fakt że symbolem ich paranoidalnego tworu jakim jest IV PR stały się kominiarki, kajdanki i wyłamywane o szóstej rano drzwi. Teraz gdy znów „Polska może być Polską” pojawiają się wrzaski i pięści. Odpocznijcie... i dajcie nam odpocząć od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 To jest niepokojące! 26.10.07, 09:48 Ja wiem, że przez ostatnie dwa lata przyzwyczailiśmy się do rozmaitych osobliwości w życiu politycznym tak, że na kolejne prawie nie zwracamy uwagi... Ale spójrzcie na to obiektywnie: prezydent, który pełni w naszym kraju również funkcję reprezentacyjną, po tak istotnym wydarzeniu jak wybory parlamentarne, nie ważne przez kogo wygrane, nie zajął stanowiska i nie wygłosił choćby słowa - nie chodzi o to, że do lidera zwycięskiego ugrupowania - ale do nas, tak zwanych obywateli. Nie pokazuje się publicznie. Nie ma oficjalnego komunikatu na temat przyczyn takiego zachowania, bo przecież nie może być nim wypowiedź pana Kamińskiego, że prezydent jest obrażony!!! Prezydent nie może uzależniać spełniania swoich obowiązków od tego, czy ktoś jest dla niego miły, czy też nie! Co się stało z Panem Prezydentem (nie ośmielę się lżyć go słowem "brat", a tym bardziej "Kaczyński")? Czy ktoś widział? Czy ktoś wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: rydzyk opluwał kaczke i jego babe - wtedy był 26.10.07, 10:19 "Dla wszystkich, którzy śledzili kampanię wyborczą, jest oczywiste, że prezydent był obrażany " śledziłam kampanie wyborczą i jest dla mnie oczywiste że w obrażaniu prym wiódł Jarosław i jego drużyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Kiedy i jak Tusk ubliżył Prezydentowi PIS-u ? 26.10.07, 10:48 kto wie?..Od fagasów z PIS-u nie można sire tego dowiedziec.. Odpowiedz Link Zgłoś
samideano Prezydent milczy, Kamiński mówi 26.10.07, 10:21 Czy była kiedyś na świecie większa bzdura i głupota? Za co przepraszać ma Tusk prezydenta. Za to, że powiedział prawdę, że Lech i Jarosław są braćmi. Czy to jest wstyd do tego się przyznawać? A może nie są braćmi? Ale wydaje mi się, że są podobni. Może więc sąd to mógłby rozstrzygnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_au Prezydent milczy, Kamiński mówi 26.10.07, 10:30 Czyzby Presydent wszystkich polakow nie wiedzial ze ma poparcie w spoleczenstwie nizsze niz ktorykolwiek z poprzednich prezydentow.Moim zdaniem im mnie jsie bedzie pokazywal i mowil publicznie tym lepiej dla polski.Tusk w kampani wyborczej mowil prawde ktora podzielaja jego wyborcy .Wiec drgi Lesiu ,zamnknij buzke i przestan sie dasac jak stara panna na wydaniu.im ciebie mniej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Prezydent PIS-u, został ubezwłasnowolniony????? 26.10.07, 10:50 Jarosław uwięził brata?.."Człowiek w żelaznej masce" Odpowiedz Link Zgłoś
bbjot Prezydent milczy, Kamiński mówi 26.10.07, 11:31 Czy to prawda, że pan prezydent jest chory? Depresja czy coś w tym rodzaju? Życzmy mu powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
apantera Prezydent milczy, Kamiński mówi 26.10.07, 11:31 Donaldzie. Nie daj się BRACIOM KACZYŃSKIM!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Biedny kaczorek znowu ma sraczkę? 26.10.07, 12:46 Pewnie tak i znowu nie może wyjść z kibla. Odpowiedz Link Zgłoś
bluesluz Prezydent milczy, Kamiński mówi 26.10.07, 13:12 Jesli Przydent nie pogratuluje to bedzie swiadczylo tylko i wylacznie o jego wychowaniu. Najpierw wyzywa Tuska od "panien" a sam ma pretensje gorsze od starej panny. Odpowiedz Link Zgłoś
salomea78 Operacja plastyczna! 26.10.07, 13:50 Oni sie zamienia miejscami, Lecha na Jarka przerobią pod sklapelem i sie zamienia miejscami.... Dlatego się narazie nie pokazuja publicznie, opuchlizna po zabiegu musi zejsc.... Lesiu sobie nie da rady a Jaruś wręcz przeciwnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Normalnie mamy świat według Kiepskich!! 26.10.07, 15:27 Cytująć listonosza Edzia: "Panie Ferdku! Ale jaja!! Ale jaja!!" Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Prezydent milczy, Kamiński mówi 26.10.07, 15:42 Niech lepiej Lesio Kaczor "spada"ze swoimi gratulacjami!!Ja na miejscu PO wzialbym sie za obciecie wydatkow i etatow tego wrednego Krasnala!!Jak ograniczy mu sie wydatki i pomocnikow do 'ujadania" to moze w koncu siadzie na d...e i sie zamknie do konca swojej kadencji!! Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Jeszcze nie zlapali podpalacza z kaliforni. 27.10.07, 02:48 Ty gno..ku sam siedz cicho i wysypiaj sie w dzien abys mial sile na prace nocna i unikanie policji emigracyjnej na "highways". Nie obrazaj Polskiego Prezydenta gno..u, sprobuj obrazic gubernatora czarnegoneggera to zobaczysz jak szybko dolaczysz do gromadki polaczkow siedzacych w celi z meksykanami w "la county" Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Re: Jeszcze nie zlapali podpalacza z kaliforni. 27.10.07, 15:58 Przede wszystkim -nie wszyscy ,ktorzy nie "uwielbiaja" Kaczorow w US,sa nielegalni i nieudani,ty maly glupi polski moherku!!Ja jestem obywatelem Us od 21 lat i mnie sie udalo dorobic dobrej pozycji i sporych pieniedzy!!Na kaczorow nigdy nie glosowalem-wiec moge pisac co chce o nich!!A ty siedz - i ujadaj!!Jak to twoje "bozyszcze" powiedzialo:"Irasiad"??!!to dotyczy tez ciebie,prostaczku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Bracia Kaczyńscy knują coś 26.10.07, 20:40 bardzo nieuprzejmego. Mali krętacze w dużych sprawach. Od dawna wiadomo, że często brakuje im elementarnego dobrego wychowania, mówienie prawdy i przegrywanie z honorem jest częścią dobrego wychowania. Ktoś jest tutaj potwornym gburem, i na pewno nie jest to Pan Donald Tusk. Zarzucenie Panu Tuskowi chamstwa to zarzucenie chamstwa wszystkim chyba politykom w Europie Zachodniej, którzy brali udział w kampania wyborczych. Pan Jarosław Kaczyński nie zna obyczajów panujących w wolnym demokratycznym świecie, i wali od chamów wedle najbardziej klasycznej jungowskiej projekcji, czyli coś gaworzy o sobie samym. Czas dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo obraził się jak 5-latek,w dodatku nie wiadomo o co 26.10.07, 21:25 < "Premier Jarosław Kaczyński twierdził, że jego brat prezydent jest obrażony "chamskimi" zachowaniami PO w kampanii. Obrazą miało być użycie przez lidera PO Donalda Tuska określenia "bracia Kaczyńscy". No nie no... to się już w pale nie mieści! Prezydent się obraża i wobec tego nie daje znaku życia - od 5 dni siedzi zamknięty w tym swoim pałacu. Jeśli o mnie chodzi, to może do końca kadencji już się nikomu na oczy nie pokazywać:) Ale, ale.. to już jest infantylność do sześcianu. Obraził się, bo jego i jego brata nazwano "braćmi Kaczyńskimi". Czy to ja mam coś nie tak z głową, czy prezydent?? Bo pierwsze słyszę, by 'brat' było obelgą. Pan Prezydent Kaczyński ośmiesza się już coraz bardziej. Ręce opadają.. boże..ludzie, czemuście takiego pajaca wybrali na poważny państwowy urząd?? "Chamskie zachowania PO", tak? Ciekawe, bo PO akurat co jak co, ale chamstwem nie jest skażone, w przeciwieństwie do PiSu. Może Panu Prezydentowi partie się pomyliły? Aż przykro się robi, że mamy takiego 'prezydenta'. Wałęsa jaki był, taki był, też nieraz palnął głupstwo, ale teraz dopiero widzę, do jakiego stopnia można się zbłaźnić. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Prezydent milczy, Kamiński mówi 26.10.07, 23:27 Moim zdaniem coś wisi na włosku . I nie chodzi mi o zdjęcia kaczorów . Coś jest planowane , ale to coś , niczego dobrego dla tworzenia nowego rządu / czytaj dla nas /, nie wróży . Nie mogę uwierzyć że kaczory w spokoju i taktownie - przekażą władzę . Coś tu śmierdzi - może w czasie obchodów Katynia coś się ujawni ? Ale jakoś / na razie /, obaj kombinują . A to niczego dobrego nie wróży Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus niech Tusk przeprosi tego buca w imię pokoju... 27.10.07, 00:54 ...społecznego w Polsce i niech się ten syf skończy. Przeprosiny nie bolą, a dla hołoty to widocznie warunek wyleczenia z bólu brzucha. Niech kurdupel ma i niech zostaną zasypane wreszcie te straszne podziały, które PiSuar wykopał w ciągu ostatnich dwóch lat. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Petruschka... 27.10.07, 02:51 zajmij sie lepiej zadaniem domowym na poniedzialek. Twoje wypociny tu i tam nie sa wcale smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re:widzisz..night flyer 27.10.07, 03:13 Tusk to taka cicha i niesmiala gnidka, ktora w szkole zaczepiala ciagle silniejszych z ukrycia. Inni obrywali a on zawsze stal z boczku, jak niewinny folksdojcz. Charakterek jest przewaznie dziedziczny i przechodzi z ojca na syna. Porownaj : 1 Powstanie Warszawskie - syn Prezydentem Polski, 2. Udzial w armii hitlerowskiej w Polsce - potomek kandydat na premiera. i ty chcesz aby Polski Prezydent znizyl sie do folksdojcz_poziomu. Swiat sie predzej zacznie obracac w druga strone. Odpowiedz Link Zgłoś
b.ojciec Re:widzisz..night flyer 27.10.07, 07:52 Polonski, w Twoim przypadku głupotę chyba wyhodowałeś samodzielnie, nie mogę sobie wyobrazić aż tag głupich rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 Re: niech Tusk przeprosi tego buca w imię pokoju. 27.10.07, 13:59 Dokładnie to samo mi chodzi po głowie. Zresztą, na miejscu Tuska przeprosiłabym z czystej ciekawości, co te "zjawiska biologiczne" wymyślą następnego. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: znowu sraka przemarzla?... 27.10.07, 02:55 Zadbaj wiec o narabanie "holtze" aby w norce dujsburga nagrzac a i sprawdz czy socjalmarki wplynely, przed zamknieciem lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
ajawiem2007 Prezydent milczy, Kamiński mówi 27.10.07, 03:10 niech sie Kaczysnki pocaluje gdzies, On to nazywa obrazaniem,czy ten czlowiek ma naprwade cos z mozgiem, czy On w koncu zacznie zachowywac sie powaznie a nie jak smarkacz, przeciez to juz przesada. Nie przepraszac Panie Tusku, nie ma zaco, niech sie schowa, on juz na prawde nie wie czego sie czepiac!!! Kaczynscy to ludzie, ktorych musimy w koncu zaczac ignorowac, bo ONI sami sa winni tego, ze nie mozemy juz na nich patrzec.Smakaci i niepowazni, to nie polityczy to balaganiarze polityczni!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Prezydent milczy, Kamiński mówi 27.10.07, 04:50 o ile sie nie mylę to zarówno Lech jak Jarosław wielokrotnie używali sformuowania "mój brat". Przypomnę choć jedno ( Jarosław Kaczyński) : "nie bedę premierem, gdy mój brat bedzie prezydentem". Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro W dupe bym go kopnal a nie przeprosil..... 27.10.07, 08:51 to jest prezydent czy gowniarz z piaskownicy? Jago brat przet dwa lata chamil na cala Polske i Europe a ten sie teraz obraza za slowa prawdy? Zalosny kurdupel.... Odpowiedz Link Zgłoś
doradca36 Prezydent milczy, Kamiński mówi 28.10.07, 11:48 Przepraszam Głowe Państwa , ale zachowuje sie jak dzieciak, który miał ukraść księzyc i wyłaczyli mu prąd. Powagi brak jak na tak wysoki Urząd. Przegrana brata a bardzo boli. Takich ludzi powinno sie eliminowac z polityki Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Prezydent -- mimoza 28.10.07, 12:12 Milczenie Lecha Kaczyńskiego jest o tyle niepokojące, że pachnie jakąś neurotyczną patologią. Tak się może zachowywać zraniona do żywego osoba prywatna, ale nie urzędnik, zwłaszcza na najwyższym urzędzie RP. Jeśli prezydent z powodu marnej kondycji nerwowej nie jest w stanie normalnie wykonywać swoich obowiązków, niech nie chowa się po kątach tylko raz w życiu postąpi po męsku, składając rezygnację z urzędu. Jego miejsce jest w sanatorium. Odpowiedz Link Zgłoś