mirdek 29.10.07, 12:13 kto śmiał skleić etui. CBA do roboty, na wszelki wypadek areszt wydobyczy dla wszystkich, którzy kontaktowali się z etui w ciągu 24 godzin od debaty :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albacor Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez oku... 29.10.07, 12:13 Ja tez na to zwróciłem uwagę, jak dziadek Jarek zaczął się szamotać z okularkami. Z pewnością miało to wpływ na wynik Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Szkiełkiem i okiem 29.10.07, 12:33 albacor napisał: > Ja tez na to zwróciłem uwagę, jak dziadek Jarek zaczął się szamotać > z okularkami. Z pewnością miało to wpływ na wynik Jasne. I to przekuło się na niemal 10% przewagę w wyborach. Moim zdaniem Kaczyński nie poradził sobie z dyskusją, a nie okularami. Wiadomo było, że wyjedzie z układem, więc Tusk po prostu mógł się dobrze przygotować na jego klasyczne zagrania... Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 PiStolecik! dobre! hahahahahahahahhaha! 29.10.07, 12:37 jeszcze dzisiaj mnie smiech bierze! hahahahahahah! Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 przegrali bo nic nie robili poza ściganiem lekarzy 29.10.07, 13:30 przy okazji jeszcze naduzywali stanowisk i instytucji państwowych i lamali prawo Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu etiu na okulary, szatan, reklama w TVPiS 29.10.07, 13:52 a moze jednak brak umiejetności rzadzenia. Czy PiS nie stac na samorefleksję? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Bez teczki ani rusz 29.10.07, 14:03 milet_z_sedesu napisał: > a moze jednak brak umiejetności rzadzenia. Czy PiS nie stac na > samorefleksję? ****************************** Podejrzewam, że PiS traci zwolenników w zastraszającym tempie - właśnie przez jakąś dziwną próbę dogrywki medialnej. "Nie mógł go otworzyć, a potrzebował okularów, żeby skorzystać z niewielkiej teczki, w której miał swoje materiały." To stwierdzenie na poziomie dziecka, które przyłapane na niewiedzy, tłumaczy: ale ja się uczyłem, psze pani, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Bez teczki ani rusz 29.10.07, 14:05 To akurat wytknął doradca medialny PO. A może premier miał w teczce ceny artykułów żywnościowych? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Cień miał rogi,kopytka bez sznurowadeł! 29.10.07, 15:41 Szatański PiSiORkowiec. Paciorkowy PiSiORkowiec, choroba baranków i owiec, nacji co tylko się pasie, za to rozumki ma ptasie. Główny nosiciel paciorka popatrzy wam do rozporka. Podnieca go brak napletka i forsy pełna kasetka. Robi pieniędzy zbiórkę z owczarni obciąga skórkę! PiSiORkowiec = Pooczyszczanie i Spluwanie, i Ograniczony Rozwój! Tak jak Prawie i Sprawiedliwie, i Ojwściec Rezun! Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Rzeczy jak okulary czy pistolecik to dobre dla cie 29.10.07, 16:18 mnych mas które w ogóle nie wiedzą o co chodzi. Ktoś kto ma trochę oleju w głowie i zobaczył "sukcesy" PiSu nie potrzebuje jakichś dziwolągów. Odpowiedz Link Zgłoś
abnegat.ltd Ręce opadają. 30.10.07, 12:37 Tak nas widzą specjaliści od PR - jesteśmy dla nich bandą matołów których przekonać może debata w telewizji. Uprzejmie informuję że debaty nie oglądałem i w żaden sposób nie wpłynęło to na moje głosowanie. A już na pewno nie jakieś pudełeczko... Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Bez teczki ani rusz 29.10.07, 15:24 A ja zwróciłam uwagę, że Tusk nigdy nie odpowiadał na zadane pytania , tylko cały czas wygłaszał teksty krytykujące i atakujące PIS. Nawet wtedy, gdy były nie na temat. I takie odniosłam wrażenie, że Tusk miał z góry przygotowane na kartce co ma mówić, BEZ JAKIEGOKOLWIEK MERYTORYCZNEGO ROZWIJANIA I UJAWNIANIA PROGRAMU PO. Odpowiedz Link Zgłoś
conservator Re: Bez teczki ani rusz 29.10.07, 15:44 > że Tusk miał z góry przygotowane na kartce co ma mówić, BEZ > JAKIEGOKOLWIEK MERYTORYCZNEGO ROZWIJANIA I UJAWNIANIA PROGRAMU PO. Program PO był (i jest) dostępny na stronie PO, to żadna tajemnica, trzeba tylko było umieć użyć mózgu, albo ewentualnie google i by się go znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
johoho Re: Bez teczki ani rusz 30.10.07, 11:30 program PO jak słynny napis na ścianie stodoły w "Folwarku zwierząt" jest ale coraz to inaczej.Tylko mówić o tym nie wypada, bo to obciach nie lada. Odpowiedz Link Zgłoś
biedro.neczka to bylo rozsadne dzialanie 29.10.07, 18:14 postarali sie o zastraszenie i pozbawienie wiarygodnosci tej grupy zawodowej, ktora im najbardziej mogla zaszkodzic - diagnozą Odpowiedz Link Zgłoś
ole16 Re: Szkiełkiem i okiem 29.10.07, 13:36 tia...włączyłem TV w połowie debaty i nie miałem wątpliwości że wygrał Tusk. Takie przechwałki panów od PR są żałosne. Podobnie dziwna była ta opowieść o pistolecie. Nie dziwię się Tuskowi, że nie był przekonany do tego by ją upubliczniać. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Szkiełkiem i okiem 29.10.07, 13:41 Historyjka z pozoru głupia, Tusk ją wrzuciła w debatę na siłę ni z gruszki ni z pietruszki, ale odniosła swój skutek. Chcąc nie chcąc JK przyznał się w końcu, że na politycznych spotkaniach miewał przy sobie broń. Co trochę bardziej pasuje do wizerunku gangstera czy oszołoma pokroju Żyrinowskiego niż do poważnego polityka czy "genialnego stratega". Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Szkiełkiem i okiem 29.10.07, 13:59 adas313 napisał: > Chcąc nie chcąc JK przyznał się w końcu, że na politycznych spotkaniach miewał > przy sobie broń. > > Co trochę bardziej pasuje do wizerunku gangstera czy oszołoma pokroju > Żyrinowskiego niż do poważnego polityka czy "genialnego stratega". ********************************* Albo gó..arza, bo jak sam w końcu stwierdził - to była zabaweczka. Ciekawe, czy innych polityków straszył procą? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Szkiełkiem i okiem 29.10.07, 14:04 Taki odpustowy pistolecik na wodę albo na kapiszony? A może hybrydowy kapiszonowo-wodny? W końcu - sądząc po wypowiedziach - premier ma pojęcie o zamokniętych kapiszonach. Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Re: Szkiełkiem i okiem 29.10.07, 14:28 adas313 napisał: > Historyjka z pozoru głupia, Tusk ją wrzuciła w debatę na siłę ni z > gruszki ni z pietruszki, ale odniosła swój skutek. I to tylko dlatego, że sam Kaczyński ją uwiarygodnił. Mógł ją zbyć jednym zdaniem, a zaczął się gęsto tłumaczyć, że nie pistolet, tylko taki mały pistolecik, a w ogóle, to nie miał zamiaru zabijać, a jedynie postrzelić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Szkiełkiem i okiem 29.10.07, 14:50 adas313 napisał: > Historyjka z pozoru głupia, Tusk ją wrzuciła w debatę na siłę ni z gruszki ni z > pietruszki, ale odniosła swój skutek. > > Chcąc nie chcąc JK przyznał się w końcu, że na politycznych spotkaniach miewał > przy sobie broń. > > Co trochę bardziej pasuje do wizerunku gangstera czy oszołoma pokroju > Żyrinowskiego niż do poważnego polityka czy "genialnego stratega". Na słynne plenum KC KPZR po śmierci Stalina Beria też przyniósł broń (podobno przynosił pistolet maszynowy w częściach i składał go sobie pod stołem). Odpowiedz Link Zgłoś
masochista Przegrali, bo nikogo nie rozliczyli i ... 29.10.07, 12:36 Przegrali, bo nikogo nie rozliczyli, skumali się z Gudzowatym, a CBA zamiast łapać i rozliczać bonzów, to zajmowało się duperelami przeciwko PO i pozorowało pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Gu...zik prawda. I tak by przegrali te wybory. 29.10.07, 12:16 Polityka PiS jest polityką z innego czasu... Ciągła agresja i walka. Cele słuszne, ale wykonanie tragiczne. Kaczyński to polityk na czas wojny lub klęski żywiołowej, gdzie społeczeństwo potrzebuje wodza... Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez oku... 29.10.07, 12:17 Macherzy od manipulacji sadza, ze maja kretynow a nie widzow. Uwazaja, ze nie jest wazne co mowi polityk, wazne sa bzdety. Jesli ktos tak chce odbierac debaty to mu bardzo wspolczuje. Gorzej, ze wyniki debaty sa narzucane medialnie, nikt nie rozbiera wypowiedzi, nie mysli, wazne ma byc wrazenie. I w ten sposob bredzacy o cudzie irlandzkim Donald moze byc uwazany przez zaslepione media za zwyciezce debat choc okazalo sie, ze nie ma np. pojecia o systemie podatkowym w Irlandii. Nato, by wskazac takie momenty widzom i czytelnikom juz stronniczych mediow nie stac. A to przeciez zupelnie dyskwalifikuje takiego cudotworce. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez o 29.10.07, 13:48 yanuss napisał: > Macherzy od manipulacji sadza, ze maja kretynow a nie widzow. Uwazaja, ze nie > jest wazne co mowi polityk, wazne sa bzdety. Niestety, przyjacielu, ale maja racje. Ja nie zauwazylem prawde mowiac tej szamotaniny z etui, ty pewnie tez nie. I dlatego dla mnie Tusk wygral tez z Kwasniewskim, bo jak powiedzial, ze "podatek liniowy jest niesprawiedliwy" to sklamal, manipulowal mowiac o rzekomym "zarobku" bogatych. Tylko ze wiekszosc Polakow nie rozumie jak dziala podatek liniowy. Nie rozumie tez jak dziala obecny system (tu ich nie winie bo jest nadto skomplikowany, zly, przezera mase pieniedzy na urzednicza robote). Lud jest ciemny. A PO malo gra na takich tanich emocjach, gdyby tak robili pewnie mieli by szerszy elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez o 29.10.07, 14:41 yanuss napisał: > Macherzy od manipulacji sadza, ze maja kretynow a nie widzow. Uwazaja, ze nie > jest wazne co mowi polityk, wazne sa bzdety. Jesli ktos tak chce odbierac > debaty to mu bardzo wspolczuje. Gorzej, ze wyniki debaty sa narzucane > medialnie, nikt nie rozbiera wypowiedzi, nie mysli, wazne ma byc wrazenie. I w > ten sposob bredzacy o cudzie irlandzkim Donald moze byc uwazany przez > zaslepione media za zwyciezce debat choc okazalo sie, ze nie ma np. pojecia o > systemie podatkowym w Irlandii. Nato, by wskazac takie momenty widzom i > czytelnikom juz stronniczych mediow nie stac. A to przeciez zupelnie > dyskwalifikuje takiego cudotworce. Tak jest, niestety. W różnych "debatach" chodzi przede wszystkim o wrażenie. Ludzie dyskutują potem: "Słyszałeś, jak ten X dopieprzył temu Y?" Ale jeśli spytasz, jaki był temat dyskusji, w czym konkretnie ten X dopieprzył temu Y, nie doczekasz się odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez oku.. 29.10.07, 12:17 idiot culture, piękny przykład Odpowiedz Link Zgłoś
konrad9955 Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez oku.. 29.10.07, 12:19 Złej baletnicy to i suknia przeszkadza w tańcu. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 Jacys prymitywni ci wyborcy z PO. O losie Polski d 29.10.07, 12:20 Jacyś prymitywni ci wyborcy z PO. O losie Polski decyduje etuii na okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Jacys prymitywni ci wyborcy z PO. O losie Pol 29.10.07, 12:45 W artykule pada jeszcze kilka argumentów. Nie warto kończyć lektury na wstępie. Swoją drogą premier w czasie dyskusji powinien być skupiony a nie zajmować się rzeczami trzeciorzędnymi. Co by było gdyby tak przeoczył coś na ważnym szczycie UE wskutek takiego właśnie rozkojarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek PiS wg Kaczyńskiego przegrał przez "kiboli" 29.10.07, 12:22 wieś, duże miasta, młodzież, spot wyborczy, akcję CBA .... ciekawe co jeszcze będzie ........ kosmici Odpowiedz Link Zgłoś
offal Upadek IV RP 29.10.07, 12:23 No i teraz już jest wszystko jasne IV RP upadła przez etui na okulary !!! Tak się zastanawiam kto zatrudnia takich "filozofów" ? Ja nie ogladałem debaty w TV a jedynie słuchałem, ciekawe jak to można wytłumaczyć że w moim odczuciu Kaczyński przegrał debatę bo był nie przygotowany ? Czy ONI mają nas za debili ? Takie analizy uwłaczaja mojej godności, ja naprawdę dobrze słysze/widze a do tego potrafię MYŚLEĆ ? Nie wspominając o tym że mam własne poglady ... Odpowiedz Link Zgłoś
meleshka Pani Łaszyn!Lepiej niech pani powie kto stał za PO 29.10.07, 12:28 i jaki zmasowany front mediów sponsorował kampanię PO od chwili przegranych przez nią wyborów 2 lata temu. A teraz to któz się tak ożywił obywatelskim duchem, jak nie słynne organizacje i stowarzyszenia. Pytam się, gdzie były te stowarzyszenia, jak rabowano kraj i drenowano pieniądze z mafii biznesowo-politycznych do czerwonych baronów SLD i Lesia DonMillera? Czyzby PO_parcie Lesia Balcerowicza było tylko jednostronne???? Dla niewtajmniczonych podaje listę tzw.inicjatorów, sponsorów kampanii www.21pazdziernika.pl: 1. Leszek Balcerowicz, Forum Obywatelskiego Rozwoju – FOR 2. Jerzy Owsiak, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 3. Aleksander Smolar, Fundacja im. Stefana Batorego 4. Antek Adamowicz, Fundacja dla Wolności 5. Henryka Bochniarz, Konfederacja Pracodawców Prywatnych „Lewiatan” 6. Paweł Tyszkiewicz, Stowarzyszenie Agencji Reklamowych 7. Przemysław Radwan-Rohreschef 8. Masz głos, masz wybór- przybudówka Fundacji Batorego 9. Kuba Wygnański, 10.Jacek Strzemieczny, Centrum Edukacji Obywatelskiej - przybudówka Fundacji Batorego 11. OŚKA 12. REDakcja wraz z Krytyką Polityczną m.in. wydawcą "Kuriera Białego Miasteczka" 13. Kampania Przeciw Homofobii na czele z Szymonem Niemcem 14. FEDERA- Tzw Federacja na rzecz kobiet, faktycznie Federacja na rzecz aborcji, No comments!!!!Lewactwo zakamuflowane kontratakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
jackyone Re: Pani Łaszyn!Lepiej niech pani powie kto stał 29.10.07, 12:36 Nie trzeba bylo na Was zadnego ;wielkiego frontu, sami sie zalatwiliscie przez swoja pyche arogancje i brak szacunku dla innych.Retoryka i metody przypominala najlepsze czasy PRL-u pomijajac juz to ze na kazdym kroku wychodzily Wasze klamstwa ktore podawaliscie bez zmruzenia oka vide kurski czy kaczynski.Odwolujecie sie do chrzescijanstwa mowicie o odnowie moralnej a sami jestescie zdegenerowani .I ludzie zaczeli to widziec - ta jak to pieknie to okresliliscie ,ciemna masa, przemowila i dostaliscie kopa.Najzabawniejsze jest to ze mowicie tyle o zachowaniu honoru a sami go nie macie i kaczynski nie potrafi przyznac sie do przegranej .Zalosne to dosyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pani Łaszyn!Lepiej niech pani powie kto stał 29.10.07, 12:40 Zamiast rzucać takie pytania tutaj wyślij maila do PKW. A co, to źle że powstała akcja zachęcająca do głosowania? Sam premier pochwalił wysoką frekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Pani Łaszyn!Lepiej niech pani powie kto stał 29.10.07, 13:38 > 2. Jerzy Owsiak, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy No,tos Wasc po bandzie pojechal :))))))))))))))))).Turlam sie wlasnie po podlodze ze smiechu :))))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
kolonistka Re: Jak można się turlać na zmywaku? 29.10.07, 15:22 zaba napisala: <Re: Jak można się turlać na zmywaku?> Na zmywaku tez nie ma sie netu ... wiec Ci pogardliwa riposta nie bardzo wyszla - a na dodatek pokazales, ze w zlosci opcja "myslenie" jest u Ciebie wylaczona :P Odpowiedz Link Zgłoś
semafor.semafor Re: Pani Łaszyn!Lepiej niech pani powie kto stał 30.10.07, 09:20 "Lewactwo", jak je nazywasz, to tacy sami obywatele jak ty. Kultury trochę. Od kiedy w Polsce organizacjom pozarządowym nie wolno organizować społecznych kampanii? Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez oku.. 29.10.07, 12:32 Eee tam, złej baletnicy i rąbek u spódnicy...jaki premier taki i występ. Nigdy nie był dobry w publicznych debatach i występach. A poza tym,jaka to trudność w ciągu trzech minut otworzyć etui...należało poćwiczyć otwierania:) Odpowiedz Link Zgłoś
niki_maus Re: Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez o 29.10.07, 12:36 To straszne! Aresztować ich wszystkich i rozstrzelać! Odpowiedz Link Zgłoś
meleshka a czy doradca PO znała na pewno historię o 29.10.07, 12:34 pistoleciku? Piotr Zaremba wyraźnie przypomniał, ze scena miała miejsce na korytarzu w Sejmie w 1992 r., kiedy to Tusk dogadywał PC i rządowi Olszewskiego mówiąc: Wasza taktyka to takie "Lelum Polelum jak w kościele!" ośmieszając tytuł encyklipki Rerum Novarum. Kaczyński odpowiedził mu za takie słowa strzela się w pysk i pokazał pistolet. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: a czy doradca PO znała na pewno historię o 29.10.07, 12:43 Tyle, że przypomnienie sobie tej historyjki zajęło premierowi cały weekend. Nie wytknął tego Tuskowi ani nie wyciągnął tego na konferencji prasowej zaraz po debacie. Opowiedział to dopiero w "Teraz My". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: a czy doradca PO znała na pewno historię o 29.10.07, 12:52 Zresztą ten kontekst jest tak naprawdę drugorzędny - istotą było to że pewien polityk chodził z pistoletem po Sejmie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka707 Re: a czy doradca PO znała na pewno historię o 29.10.07, 14:22 Tyle, że Lelum Polelum to już u Długosza można znaleźć, generalnie to oznacza ciamajdę. Bez przesady z tą obrazą majestatu. Im mniejszy człowiek duchem, tym łatwiej się obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Zdolna małpa. 29.10.07, 12:35 OK,udało się wytresować małpeczkę,ciekawe kto będzie "treserem' podczas /oby krótkiego/"premierowania". Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: Kaczyński przegrał debatę przez okulary 29.10.07, 12:41 Patrzcie Państwo - wystarczy małe etui by załatwić Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kolonistka Re: Kaczyński przegrał debatę przez okulary 29.10.07, 15:24 executioner napisał: > Patrzcie Państwo - wystarczy małe etui by załatwić Kaczyńskiego... no bo wlasciciel tez niewiele wiekszy ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez oku.. 29.10.07, 12:42 przegral bo jest zerem, bo jest prozny i pyszny, przegral bo Polacy nie chca proznego i pysznego zera na stanowisku premiera... Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Otumaniliśmy 29.10.07, 12:42 tusku dlaczego okradasz Polaków z ich pieniędzy. Dlaczego nie obniżasz stawki rentowej? Ja wiem, że POpaprańce dorobicie się na POważnych interesach przez te 4 lata. Pierwsza duża koperta już się szykuje. Tereny w Warszawie, gdzie miał być stadion pewnie trafia do kolegi PO fachu. On wybuduje tam markety i biura, wy dostaniecie parę miejsc w zarządach. Kaska POpłynie sama do kieszeni. A Polaków macie gdieś. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 29.10.07, 15:23 wiseman_said napisał: > tusku dlaczego okradasz Polaków z ich pieniędzy. Dlaczego nie > obniżasz stawki rentowej? > Ja wiem, że POpaprańce dorobicie się na POważnych interesach przez > te 4 lata. Pierwsza duża koperta już się szykuje. Tereny w > Warszawie, gdzie miał być stadion pewnie trafia do kolegi PO fachu. > On wybuduje tam markety i biura, wy dostaniecie parę miejsc w > zarządach. Kaska POpłynie sama do kieszeni. > A Polaków macie gdieś. ========================================= Oszolomie! Przeciez nawet nowy Sejm sie nie ukonstytuowal, a ty juz dekonspirujesz wydane ci materialy propagandowe "twardej opozycji"? Dobrze wiedziec o charakterze zaplanowanych akcji forumowych. Dzieki. A moze znowu pogardlujesz o podwyzkach wynagrodzen? Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero diabel, ani chybi diabel! Ale gdzie wobec tego 29.10.07, 12:45 byli Matka Boska, Krol Polski i Ojciec Rydzyk ? To jakas smierdzaca sprawa ! Napuscic Macierewicza i CBA, sprawdzic ! Rozliczyc [ moze jakies teczki znajda sie ] ! Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero jeszcze raz sie pytam gdzie przez ostatnie dwa dni 29.10.07, 12:53 przed wyborami byl i co robili Matka Boska, Krol Polski i Ojciec Rydzyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek zgubiła go niebywała pewność siebie 29.10.07, 12:47 To ciekawe. Faktem jest, że oba człony "zjawiska biologicznego" (piszę tak, żeby nikogo nie urazić) są skrajnie nieudolne manualnie - nieumiejętność radzenia sobie z mikrofonem, etui, niemożność opanowania obsługi urządzeń technicznych typu telefom, kopiarka, niemożność nauczenia się prowadzenia somochodu. Z drugiej jednak strony przekonanie, że ten kilkusekundowy epizod zadecydowwał o katastrofalnym dla JK wyniku debaty jest niepoważne. Tusk od pierwszych sekund ostro zaaatakował i zapędził JK do narożnika, skąd tylko raz i na krótko pozwolił mu wyjść. Potem już bezlitośnie go punktował. Znczenie nieumiejętności otwarcia etui było trzeciorzędne. Tak naprawdę JK katastrofalnie przegrał tę debatę przez zadufanie i niebywałą pewność siebie, co zresztą przecież pośrednio sam przyznaje. Był przyzwyczajony do atmosfery pisowskich reżyserowanych wieców a tu nagle twardy, przygotowany przeciwnik i publiczność spontanicznie reagująca na wypowiadane przez JK bzdury i kłamstwa. To musiało go zbijac z pantałyku. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez oku.. 29.10.07, 12:55 W tej sytuacji Arcykłamca Ziobro wraz z Arcysmutnym z CBA, powinni zająć sie optykiem, który sprzedał temu panu, taką okropną "etuję"! Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Śląsk: pielęgniarki znów negocjują 29.10.07, 12:59 Dziś w szpitalu wojewódzkim i w szpitalach miejskich w Sosnowcu odbędą się negocjacje pielęgniarek z kierownictwami placówek. Siostry domagają się podwyżek. Wiceszefowa Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Pielęgniarek i Położnych, Iwona Borchulska, przyznała, że dyrekcje sosnowieckich szpitali są otwarte na negocjacje. Jednak - jak dodała - i tak nic z tych rozmów nie wynika. Borchulska dodała, że jeśli szpital już dostaje pieniądze, to idą one na spłatę długów. Jej zdaniem pielęgniarki są na końcu kolejki do budżetów placówek i dlatego ich sytuacja jest tak trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Śląsk: pielęgniarki znów negocjują 29.10.07, 15:33 taxal napisał: > Dziś w szpitalu wojewódzkim i w szpitalach miejskich w Sosnowcu > odbędą się negocjacje pielęgniarek z kierownictwami placówek. > Siostry domagają się podwyżek. Wiceszefowa Ogólnopolskiego Związku > Zawodowego Pielęgniarek i Położnych, Iwona Borchulska, przyznała, że > dyrekcje sosnowieckich szpitali są otwarte na negocjacje. Jednak - > jak dodała - i tak nic z tych rozmów nie wynika. > Borchulska dodała, że jeśli szpital już dostaje pieniądze, to idą > one na spłatę długów. Jej zdaniem pielęgniarki są na końcu kolejki > do budżetów placówek i dlatego ich sytuacja jest tak trudna. =========================================== No i co, w zwiazku z tym? Czy sadzisz, ze kwaczynscy, w odruchu czystej zlosliwosci dla nowego rzadu, beda chcieli to zmienic? Wszyscy musimy miesiac - dwa przeczekac. Innej rady nie ma. Europejska normalnosc MUSI powstac w RP; to Nasza ostatnia szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Załosne jest,ze PIS usiłuje wmówic nam ze rządzi i 29.10.07, 13:08 ze nadal ma cos (lub bedzie maiło coś) do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez oku.. 29.10.07, 13:09 jak sie nie ma prawa jazdy, zony, kochanki, rachunku w banku czy nie umie sie obsluzyc kompa to jasne, ze pudelko do okularow tez problem Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch SZATAN! 29.10.07, 13:11 To sprawka szatana, który uwziął się na "najbardziej katolicki kraj w Europie" Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: SZATAN! 29.10.07, 13:43 Tak, Rokita, Boruta itp. A do tego jeden szatan, a w zasadzie szatanka, zalęgła się u boku prezydenta... ale już o. Rydzyk dawno swym świątobliwym nosem zwąchał że coś tam śmierdzi (co zresztą bardzo dosłownie wyraził). Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Doradca PO: Kaczyński przegrał debatę przez o 29.10.07, 13:11 tylko opakowanie - oto czym jest wygrana Tuska, dobrze że przyznaje to nawet jego najbliższe otoczenie - też nie mają złudzeń Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Przegrali przez czarownicę z szamba 29.10.07, 13:12 Tak pan Rydzyk powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś