rydzyk_fizyk 09.11.07, 07:11 Powinni jeszcze Rydzyka na kolanach przepraszać, że za mało mu dali ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biernysluchacz Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 07:20 Tak wygląda jawna korupcja w wykonaniu PIS.Czekamy na rozliczenie tych skandalicznych poczynań. Odpowiedz Link Zgłoś
kontestujacy Czy każdy moze być zaproszony na obiad? 09.11.07, 08:46 Bo ja chciałbym już sobie zarezerwować miejsce przy stole. Sadzę, ze koło godziny 14 będę głodny. Schabowego proszę i do tego opiekane ziemniaczki. A na poważnie, to to jest po prostu skandal! A jeszcze śmieszniejsze jest to, ze nie ustalili wspólnego zdania, czy obiad by czy nie. Na szczęście ci ludzie wkrótce odejdą do lamusa historii Odpowiedz Link Zgłoś
greg_k Re: Czy każdy moze być zaproszony na obiad? 09.11.07, 10:03 "Obiad odbył się w sali konferencyjnej, obok pokoju posiedzeń rady nadzorczej w warszawskiej siedzibie Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Do stołu podano zaraz po zakończeniu wtorkowego posiedzenia rady, na którym zatwierdzono dodatkowe 15 mln zł dotacji dla fundacji Lux Veritatis o. Rydzyka" ... oby to była ostatnia wieczerza Odpowiedz Link Zgłoś
tcl No to kiedy Prokurator postawi zarzuty? 09.11.07, 10:15 Przecież to z daleka pachnie szwindlem w stylu Pęczaka, Dochnala i ich kolesi. Panie Prokuratorze czekamy na konferencję prasową po zatrzymaniu przestępców w białych kołnierzykach i koloratakach. Odpowiedz Link Zgłoś
estera2_2 Re: No to kiedy Prokurator postawi zarzuty? 09.11.07, 10:55 Drogi TCL, czytaj uwaznie chociaz to, co chcesz skomentowac. W ostanim akapicie autor napisal: "Prezes Kujda oświadczył, że w razie potrzeby władze funduszu bez problemu poddadzą się kontroli w sprawie dotacji dla Lux Veritatis. Taką kontrolę zapowiada Julia Pitera, która ma w nowym rządzie kierować cywilną służbą zwalczania korupcji." Czy cos z tego zrozumiales? Najpierw kontrola, potem zarzuty i Twoj ulubony ciag dalszy. Daj szanse Pani Julii, niech sie wykaze. O ile wiem, dzialala w Radzie Warszawa,obiecywala wytepic wszystkich aferzystow. Efekt zerowy, no ale uklad warszawski byl zwiazany z PO, wiec kruk krukowi . . . Z pania Sawicka tez chyba byla w bliskich kontaktach. Rolnicy mowia, ze krowa, ktora duzo ryczy, malo mleka daje. Odpowiedz Link Zgłoś
estera2_2 Re: Czy każdy moze być zaproszony na obiad? 09.11.07, 10:21 i ja tez bylam na obiedzie w NFOS. Obiady sa smaczne, obsluga mila, konsumenci tez a ceny podobne jak w barach. Schabowy byl i ziemniaki tez (nie wiem czy opiekane, bo jadlam co innego). Zebys nie zabladzil - bufet jest w laczniku miedzy dwoma budynkami. Ochroniarze bardzo kulturalni ale na pewno wysportowani, wiec badz grzeczny. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Czy każdy moze być zaproszony na obiad? 09.11.07, 13:18 estera2_2 napisał: > i ja tez bylam na obiedzie w NFOS. Obiady sa smaczne, obsluga mila, > konsumenci tez a ceny podobne jak w barach. Schabowy byl i ziemniaki > tez (nie wiem czy opiekane, bo jadlam co innego). > Zebys nie zabladzil - bufet jest w laczniku miedzy dwoma budynkami. > Ochroniarze bardzo kulturalni ale na pewno wysportowani, > wiec badz grzeczny. Smacznego Nie fantazjuj garkotłuku, bo jak sie będziesz ociagała na zmywaku prze pisanie tutaj to cie twój arabski pan srogo ukarze. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Czy każdy moze być zaproszony na obiad? 09.11.07, 14:41 1. - Czy w tych obiadach biorą udział beneficjenci? - pytamy. - Różni ludzie biorą udział - odpowiada Żarski. - Nie jestem związany ze środowiskiem ojca dyrektora, ja ludzi nie znam, znałem tylko specjalistów, których doprosiłem. A który z nich był ojcem Królem, nie wiem. Jak przyszedłem, wszyscy jedli. Może przedtem i modlitwa była, takie są zwyczaje. KOMENTARZ: Ojciec Król to specjalista? Jaki cudem znalazł się na zamkniętej imprezie dla członków rady? Czy nie jest to jednak sugestia, że cos łączy poszczególnych członków rady z RM - i nie jest to odmawianie różańca na antenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zegareek Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 08:02 " Toruń to wyspa gorąca.." - To extra porównanie !!! Była taka piosenka : " KUBA TO WYSPA GORĄCA..." - wszystko się zgadza - lud uwielbia swojego Przywódcę, Ojca i Łaskawcę ... Stopień wolności myślenia i tolerancji porównywalny... Prosimy o jeszcze, jeszcze ... Ojciec Fidel Rydzyk...o'le !! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 10:55 Jakoś Torunia tu nie widać... www.pgi.gov.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=481&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: Ojciec Fidel Rydzyk 09.11.07, 11:25 Tadeo el Commandante - semper fidel(is)! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 14:44 Piosenka miała słowa "Kuba, wyspa jak wulkan gorąca...". Śpiewał ją Tercet Egzotyczny, który ostatnio wyje w Radyju w songu z refrenem "Nie daaaaamy wiary". Obecnie szlagie "Toruń,wyspa jak wulkan gorąca" będzie śiewany przez Tercet Neoegzotyczny- Geotermalny: Ryżą Szyszkę Kłamczyńską... Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Zwykłe zeszmacenie ludzi braci Kaczyńskich 09.11.07, 08:11 Takie s...syństwo nawet trudno nawet komentować. Poznajemy prawdziwe oblicze braci Kaczyńskich i "moralność" Kościoła katolickiego. A może w Polsce nie ma poważniejszych spraw w ochronie środowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
henrykszum Re: Zwykłe zeszmacenie ludzi braci Kaczyńskich 09.11.07, 08:19 niewir napisał: > Takie s...syństwo nawet trudno nawet komentować. Poznajemy prawdziwe oblicze > braci Kaczyńskich i "moralność" Kościoła katolickiego. > A może w Polsce nie ma poważniejszych spraw w ochronie środowiska? I jeszcze 100 milionow do zakonczenia chce wyszarpnac ten byd.ak , pisiory z czarownica i agentem-prezydentem wlaza mu w d.... z modliwa Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Ile wyniosła działka Szyszki? 09.11.07, 08:42 Po jej zatwierdzeniu władze NFOŚiGW podjęły obiadem najbliższego współpracownika o. Rydzyka *********************************** Wygląda to na szwindel korupcyjny, jeżeli udzielający dotacji podejmuje obiadem obdarowanego. Ciekawe, ile z owych dotacji wpadło do kieszeni Szyszki? Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris ile miszkań można wybudować za 100 mln zł? 09.11.07, 10:18 ILE KILOMETRóW autostrad można wybudować za 100 baniek co mnie obchodzą jakieś kaloryfery jak nie mam ich do czego włożyć ! po raz pierwszy buduje się kotłownie nie mając mieszkania :D Odpowiedz Link Zgłoś
estera2_2 Re: ile miszkań można wybudować za 100 mln zł? 09.11.07, 10:36 jest szkola, sa akademiki i to bedzie ogrzewane w pierwszej kolejnosci. Jesli beda nadwyzki ciepla, to bedzie ogrzewana jakas czesc miasta. OSI-RIS, czy Ty wiesz, ze za 3 lata Polska bedzie placic miliardowe odszkodowania, poniewaz nie dojdzie do tego aby udzial energii czystej w energii ogolem wynosil 7%. Niech ten wskaznik spedza Ci sen z powiek, a nie zlosliwosc wobec Fundacji Lux Veritatis. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: ile miszkań można wybudować za 100 mln zł? 09.11.07, 11:18 100 mln na ogrzewanie,kiedy to się zwróci,po 200 latach ? Przecież to nie opłaca się,chyba,że ogrzewanie uczelni to 10% inwestycji,a reszta to będzie zupelnie inny interes ? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: ile miszkań można wybudować za 100 mln zł? 09.11.07, 12:07 znalazłem oferty zestawow do ogrzewania bateriami słonecznymi,cena od 10 tys. do 35 tys, nawet do ogrzewania pensjonatu na 15 osób,na- wet gdyby zamontować kilka takich zestawów na dużum budynku,to nie wychodzi w żaden sposób 12 mln ani 100 mln :))) Odpowiedz Link Zgłoś
estera2_2 Re: ile miszkań można wybudować za 100 mln zł? 09.11.07, 12:41 Pytasz Maureen, kiedy to sie zwroci. Ci, ktorzy sie znaja na geotermii, mowia, ze po kilku latach. Dajmy im szanse! Na razie jest malo chetnych do tych badan i w przyszlosci do eksploatacji. Wczoraj na konferencji prasowej glowny geolog kraju mowil, ze do tej pory wydano 6 koncesji na poszukiwanie wod geotermalnych oraz 7 na wydobywanie. W przyszlosci nadwyzka cepla bedzie przekazana na potrzeby Torunia. Poszukaj cos w googlach na temat geotermii. Chcialam Ci podac link, ale strona sie nie otworzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: ile miszkań można wybudować za 100 mln zł? 09.11.07, 12:55 znowu dostaję rady,o ktore nie proszę,a nawet polecenia,co świadczy o probie wejścia w osobiste relacje,ktore mnie nie interesują,to tak prywatnie juz piszę :))). Odwiert na głębokość 3 km jest kosztowny,to nie ropa ani gaz,tylko ciepła woda,1 m sześcienny ciepłej wody kosztuje ok. 10 zł,więc kie- dy inwestycja zwróci się i będzie przynosić zyski dla jednego dużego budynku,czyżby cały Toruń miał korzystać z tego dobrodziejstwa ? Jaka jest temepratura wody w żródle,straty ciepła w czasie transpo rtu i koszty dogrzewania jej do żądanej temperatuty ? Jeżeli jest mało chętnych,to może inewstycja nie jest opłacalna ? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re elstera: ile można wybudować za 100 mln zł? 09.11.07, 13:25 A komu jest potrzebna ta szkoła służąca do wyprania mózgów młodych, którzy zawierzyli swym moherowym mamuśkom. To jest jedyny w świecie przypadek gdy państwo przyznaje pieniądze sekcie polityczno- religijnej w celu indoktrynacji młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
marwlod Ministerstwo środowiska związanego z PiS 09.11.07, 10:22 Co za cholerna obłuda tego Szyszki. Akurat są tacy chętni do pomocy. To ich interes, żeby te środki wydatkować. Kto się otarł o nich, wie jak to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
jacoladaco Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 10:26 rydzyk jak zechce szukać ropy na rynku w Toruniu też dostanie kasę, myślę że nowe władze zainteresują się tym bandytą w końcu! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_tede [...] 09.11.07, 10:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwit55 Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 10:45 Mam nadzieje ze Tusk zakonczy te ekscesy tego pseldo klechy. A Szyszko powinien isc do pierdla za korupcje. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 10:50 brakujące 73 mln wezmą z funduszy EU i to jest ten interes Odpowiedz Link Zgłoś
estera2_2 Re: Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 11:02 Ty tez zloz wniosek do UE na dofinansowanie swoich projektow, na pewno dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 11:12 nie mam znajomych w BOŚ i NFOŚ,żeby dostać dotację z państwowej kasy a potem dostać zatwierdzenie wniosku o dopłaty unijne,musiałbym tro- chę dojść sobie zrobić,bo za friko to nie ma :)). A nie taniej było postawić baterie słoneczne na dachu ?? Szybko,ta- nio i prosto i też ekologicznie i odnanwialnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 13:22 estera2_2 napisał: > Ty tez zloz wniosek do UE na dofinansowanie swoich projektow, > na pewno dostaniesz Naprawdę jesteś taka bezdennie głupia, że nie widzisz, ze kacza swołocz opłaca złodzieja rydzyka pieniedzmi podatników za poparcie udzielone w wyborach? Zresztą wracaj już na zmywak... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 14:53 1. Geotermia to przyszłość świata. 2. Toruń to wyspa jak wulkan gorąca. 3. Wychodząc z powyższych przesłanek - dlaczego dotąd NIKT w Toruniu nie wpadł na pomysł zdobycia dofinansowania z NFOŚ? 4. Dlaczego nie zaproponowali tego naukowcy z UMK? To zgraja durniów, nienależnie pobierająca swoje wynagrodzenia? Zwolennicy PiS- u są gotowi powiedzić im to w oczy? 5. Dlaczego nie zaproponowali tego doradcy i specjaliści z Urzędu Miasta? To zgraja durniów, nienależnie pobierająca swoje wynagrodzenie? Zwolennicy PiS-u są gotowi powiedzieć im to w oczy? 6. Dlaczego jako pierwszy w Polsce (a na pewno w Toruniu) wpadł skromny zakonnik, który powinien 24 h na dobę myśleć o tym, jak prowadzić ludzi do Chrystusa, a nie jak załatwić kolejny projekt biznesowy? Dlaczego tego skromnego zakonnika było stać na takich specjalistów, których nie ma UMK i UM w Toruniu? 7. Dlaczego dom rekolekcyjno-wypoczynkowy Kościoła Ewangelicko- Augsburskiego w Karpaczu może być ogrzewany bateriami słonecznymi bez dotacji państwowej na poziomie 27 mln. - i nikt tam nie marznie i nie wyciąga ręki po horrendalne pieniądze na przeszacowaną inwestycję? 8. Proszę dać mi znać, gdy jakaś inna prywatna szkółka w Polsce dostanie 27 mln. na odwierty w celu ogrzewania swojego akademika - obawiam się, że tego nie doczekam w tym pieknym kraju węgla i stali... Dlaczego? Bo ojciec Rydzyk jest tylko jeden - wyjątkowy, niepowtarzalny... Odpowiedz Link Zgłoś
mihusky ciekawe kiedy zmięknie długa rura ojca T. 09.11.07, 10:52 rura oczywiście z fiberglasu Odpowiedz Link Zgłoś
idefix3 Dajcie mu te pieniadze 09.11.07, 10:55 Jestem za tym aby o. Rydzykowi dac te pieniadze. Gorace modlitwy w Radiu Maryja podgrzeja wody i sukces jest murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
dinko11 Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 11:31 juz pora zeby złodziej w sukience jadl obiad w celi-tam jego miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
traveler10 Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 11:42 "Powinniśmy pomagać każdemu, kto zwróci się do nas w tego rodzaju sprawach." Panie ministrze Szyszko - buduję dom, czy pan sfinansuje mi pompę cieplną? Odpowiedz Link Zgłoś
mihusky nowe przysłowie: jak Pan Bóg dopuści to i z rury.. 09.11.07, 12:02 ...wypuści! Oczywiście kasę Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 12:42 Ojca Króla ??!! To juz nie mówimy Ojca Dyrektora? Wiedziałem, ze jak bedę głosował na PO to do tego dojdzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinko11 Wyspa gorąca o. Rydzyka 09.11.07, 13:15 czekam na akcje CBA z kamerami jak złodzieja w sukience zamykają,a jest duzo machlojek Odpowiedz Link Zgłoś