Dodaj do ulubionych

Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W...

10.11.07, 19:42
Brawo! Od dawna dziwiłem się, co właściwie "Wyprost" ma wspólnego z taką
szacowną inicjatywą.
Obserwuj wątek
    • dan3iger Od dobrych paru miesięcy nie kupuję już Wprost... 10.11.07, 19:44
      Od dobrych paru miesięcy nie kupuję już Wprost... Kiedyś kupowałem prawie co
      tydzień. Jak Wprost stał się organem pracsowym PiS - przestałem. Czy Skiba tam
      jeszcze publikuje felietony ? - Tylko tego mi szkoda...
      • najlepszy.parasol Re: Od dobrych paru miesięcy nie kupuję już Wpros 10.11.07, 19:58
        proponuje czytac POLITYKE
        • tanie_jablko_donalda he he... 10.11.07, 23:01
          najlepszy.parasol napisał:

> proponuje czytac POLITYKE
          I proponuje przenieść tam nagrode "Kisiela".
          Będzie pasować jak Reagan do pięcioramiennej gwiazdy czerwonej:-)
          • drobny_rzezimieszek_niesiolek Chyba o Wałęsie i Bieleckim... 10.11.07, 23:17
            dawno nie pisali w gazetach. Dlatego postanowili oni zrobić tą szopkę.
            • cerambyx Re: Chyba o Wałęsie i Bieleckim... 10.11.07, 23:19
              drobny_rzezimieszek_niesiolek napisał:

> dawno nie pisali w gazetach. Dlatego postanowili oni zrobić tą szopkę.

o walesie? wczoraj, przedwczoraj - widac jestes nie na czasie, zanim zaczniesz
              sie wypowiadac radze zapoznac sie z sytuacja, bo sie tylko mozesz osmieszyc (co
              zreszta w kazdym swoim poscie czynisz:)
              • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Chyba o Wałęsie i Bieleckim... 10.11.07, 23:22
                Widzę, że traktujesz ironię dosłownie. Chodziło o to, że Wałęsa i jego paczka są
                uzależnieni od sławi. Co chwilę wyskakują z jakąś głupotą.
                • 4krzych1 no patrzcie państwo!!! rozkład w "razwiedce"!!! 11.11.07, 01:03
                  • adela_30 Wśród protestujących są same "autorytety" :))))) 11.11.07, 01:24
                    Wśród protestujących znaleźli się też miedzy innymi prof. Władysław
                    Bartoszewski, Lech Wałęsa, Andrzej Olechowski, Jan Krzysztof Bielecki.
                    Jednym słowem ludzie "uczciwi", "godni zaufania", "zasłużeni Polsce"
                    :)))
                    Ehhh bolki, Bolki !!!
                    • tornado1l Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 01:41
                      hehe marna prowokacja ;)
                      • adela_30 Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 01:52
                        To nie prowokacja...to opis jakościowy osób protestujących i robiących z nagrody
                        Kisiela broń do dalszego kopania ludzi o innych poglądach niż jedynie słuszne
                        wałęsowo-bartoszewsko-olechowskie.
                        • cerambyx Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 02:00
                          adela_30 napisała:

> To nie prowokacja...to opis jakościowy osób protestujących i robiących z nagrody

hehe jakosciowo to ty jakbys zrobila chociaz polowe tego co oni dla Polski to
                          bys miala moralne prawo ich krytykowac, tak to tylko jestes zwykla mala,
                          zakompleksiona i zapluta od wykrzykiwania obelg pieniaczka ;)

> Kisiela broń do dalszego kopania ludzi o innych poglądach

to wprost sobie zawlaszczyl nagrode i uwazal iz to jedynie oni maja prawo do jej
                          dysponowania
                          • eleonora_szymalla [...] 11.11.07, 11:25
                            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                    • wicary Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 02:09
                      adela_30 napisała:

> Wśród protestujących znaleźli się też miedzy innymi prof. Władysław
                      > Bartoszewski, Lech Wałęsa, Andrzej Olechowski, Jan Krzysztof Bielecki.
                      > Jednym słowem ludzie "uczciwi", "godni zaufania", "zasłużeni Polsce"
                      > :)))
                      > Ehhh bolki, Bolki !!!

Pozdrawiamy tow Króla jeszcze jeden dowód na to ,że czerwone gnidy lgną do
                      PiS-dzielców
                      • shithead Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 06:52
                        PiS-dzielskie autorytety to semki i terlikowskie i inne pseudo
                        katolsko-narodowe barachlo.
                    • citisus Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 08:20
                      adela_30 napisała:
                      > Jednym słowem ludzie "uczciwi", "godni zaufania","zasłużeni Polsce"

Brakuje jeszcze Michnika, Geremka i Kiszczaka.
                      Że zacytuję laureatów "durniów" i "dyplomatołków"
                    • mikolaj.plank Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 11:26
                      Słuchaj Adelo! W sowim pisowski gronie możecie sobie pisać co chcecie i o kim
                      chcecie, ale obrażanie Bartoszewskiego świadczy wyłącznie o twojej i twoich
                      idoli kondycji intelektualnej. w skrócie: Z czym do gościa pętaki?!
                      • adela_30 Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 12:28
                        Takie właśnie wypowiedzi świadczą o tym, że wielbiciele PO to głównie faszyści.
                        Jak bartoszewski obraża na lewo i prawo to dobrze, a jak ktoś skrytykuje w
                        sposób wyważony tegoż bartoaszewskiego to źle :)
                        Pewnie nawet nie wiecie biedaki co to wspólny mianownik :)

Zauważcie, że to nie my stawiamy bartoszewskiego w jednym szeregu z wałęsą,
                        olechowskim i bieleckim. On sam stanął z nimi w szeregu.

Ehhh Bolki, Bolki !!!
                    • akkj Re: Wśród protestujących są same "autorytety" :)) 11.11.07, 19:22
                      adela_30 napisała:

> Wśród protestujących znaleźli się też miedzy innymi prof. Władysław
                      > Bartoszewski, Lech Wałęsa, Andrzej Olechowski, Jan Krzysztof Bielecki.
                      > Jednym słowem ludzie "uczciwi", "godni zaufania", "zasłużeni Polsce"
                      > :)))
                      > Ehhh bolki, Bolki !!!

Myślisz szmaciarzu, że jak będziesz tutaj co chwilę pluł na szanowanych w Polsce
                      ludzi to obszczymurom i zerom kaczyńskim przybędzie autorytetu? Otóz te dwa
                      nędzne indywidua były, sa i będa nikim.

• matrek Kisiel, zalozyciel UPR-u 11.11.07, 00:51

> dawno nie pisali w gazetach. Dlatego postanowili oni zrobić tą szopkę.
              >

Kiesiel wraz Januszem Korwin-Mikke byl zalozycielem Unii Polityki Realnej -
              ciekawe komu on sam by przyznal dzisiaj ta nagrode i z ktorym tygodnikiem by
              wspolpracowal :)
              • zarat.hustra Tłuszcza z tego forum,nigdy nie czytala Kisiela 11.11.07, 01:12
                matrek napisał:

> drobny_rzezimieszek_niesiolek napisał:
                >
                > > dawno nie pisali w gazetach. Dlatego postanowili oni zrobić tą szopkę.
                > >
                >
                >
                > Kiesiel wraz Januszem Korwin-Mikke byl zalozycielem Unii Polityki Realnej -
                > ciekawe komu on sam by przyznal dzisiaj ta nagrode i z ktorym tygodnikiem by
                > wspolpracowal :)
                >
                >

No zaiste, bardzo interesujace pytanie. Zwlaszcza zadac je sobie powinni wszyscy
                krzykacze, tluszcza z tego forum, ktora w wiekszosci nigdy nie czytala artykulow
                Kisiela, nie wspominajac juz o jego pamietnikach.

Ci sami znawcy Kisiela, ktorzy twierdza ze nie chcialby Wprost, nawet nie
                wiedza, dlaczego Wprost byl patronem tej nagrody....
              • xanaxy Re: Kisiel, zalozyciel UPR-u 11.11.07, 18:57
                matrek napisał:

>
                > > dawno nie pisali w gazetach. Dlatego postanowili oni zrobić tą
                szopkę.
                > >
                >
                >
                > Kiesiel wraz Januszem Korwin-Mikke byl zalozycielem Unii Polityki
                Realnej -
                > ciekawe komu on sam by przyznal dzisiaj ta nagrode i z ktorym
                tygodnikiem by
                > wspolpracowal :)
                >
                > A Ty skad to wiesz? Przeciez nie od KIsiela, bo Go nie znales, a
                ja akurat TAk...
                • matrek Re: Kisiel, zalozyciel UPR-u 11.11.07, 22:33
                  xanaxy napisała:

> matrek napisał:
                  >
                  > > drobny_rzezimieszek_niesiolek napisał:
                  > >
                  > > > dawno nie pisali w gazetach. Dlatego postanowili oni zrobić tą
                  > szopkę.
                  > > >
                  > >
                  > >
                  > > Kiesiel wraz Januszem Korwin-Mikke byl zalozycielem Unii Polityki
                  > Realnej -
                  > > ciekawe komu on sam by przyznal dzisiaj ta nagrode i z ktorym
                  > tygodnikiem by
                  > > wspolpracowal :)
                  > >
                  > > A Ty skad to wiesz? Przeciez nie od KIsiela, bo Go nie znales, a
                  > ja akurat TAk...

A czy ja napisalem ze wiem? Wiem jedynie to czego mozna sie spodziewac ze strony
                  sympatykow UPR - ze nie po drodze im z etatystami z PO.
        • xanaxy Re: Od dobrych paru miesięcy nie kupuję już Wpros 11.11.07, 18:50
          Polityka TEZ do dupy, bo : Paradowska, Zakowski / ten ma rozum, ale
          jak Urban/,teza wiadoma i...nie jest obiektywna / Baczynski, Solska -
          corka Jaroszewicza,Adamczewski i Wladyka - czerwone toto
          od ...poczecia. A ! Jeszcze Krzeminski - gledzi o Niemcach, ale
          niestety umoczony, jak i : Passent, Gronski i np ten z Paryza -
          chyba na S - a Tatus byl przyzwoity! O Stommie mowa.
      • 1410_tenrok kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie afero 10.11.07, 19:58
        -waniem. Od czasu przenosin do Wawy Wprost upada coraz niżej,
        podobnieja Przekrój. Ostatnie dwa lata Wprost, a w zasadzie Wkrzyw,
        pełnił rolę flagowego tygodnika partii łaskawie rządzącej. Pojawiały
        sie tam dość szczególne tekty, które Kisielowi z pewnością nie
        podobałyby się.
        • precesja Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 20:33
          dziwne bo WPROST ma większą sprzedaż niż POLITYKA

Zresztą WPROST nie dołączył do pędu antyPiSowego, stąd ten problem z WPROST
          • dyletant5 nigdy nie kupowalem GW i NIE , he,he, *} 10.11.07, 20:40
            *> cha, cha, cha to tylko dla 16 latkow pismo , he, he, he *}*
            • pepperoni_prawdziwy Co robi się będąc dyrektorem TV 5? 10.11.07, 22:23
              Czym zajmuje się dyrektor programowy TV 5? Przecież tam lecą w kółko
              tylko same reklamy typu "Mam 40 lat i marzę, żeby znów zaznać
              członka - dzwoń 0 700 666 ..." albo "Jestem studentką i chcę, żebyś
              długo mydlił moje ciało 0 800 444 ..." itd.? Czy pan Wołek osobiście
              jako dyrektor programowy kwalifikuje te "programy" do emisji. Fajna
              praca, tylko rzeczywiście mogąca przyprawić o nadpobudliwość...
              • drobny_rzezimieszek_niesiolek Pewnie dlatego, że Wprost nie popiera PO 10.11.07, 22:57
                a to jest chwilowo bardzo ,,trendi".
                • cerambyx Re: Pewnie dlatego, że Wprost nie popiera PO 10.11.07, 23:02
                  dlatego, ze kapitula nie chec miec nic wspolnego z naczelna gadzinowka IV rp, co
                  to tylko manipulowac potrafi - kisiel w grobie sie przewracal gdy wprost bylo
                  zwiazane z jego nagroda
                  • drobny_rzezimieszek_niesiolek Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:07
                    Przecież macie Newsweeka, Politykę, GW i wiele innych gazet i czasopism, które
                    regularnie podlizują się PO i nienawidzą PiSu?
                    • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:08

> Przecież macie Newsweeka, Politykę, GW i wiele innych gazet i czasopism, które
                      > regularnie podlizują się PO i nienawidzą PiSu?

nic nam nie szkodzi, to nagrodzie szkodzil, mam nadzieje ze juz nigdy nazwisko
                      tego wielkiego POlaka i jego nagroda nie bedzie kojarzona z ta gazeta
                      • tanie_jablko_donalda Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:11
                        A ja mam nadzieje, że żadne stalinowskie popłuczyny nie będą sobie
                        gęby wycierać Kisielem.
                        • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:13
                          tanie_jablko_donalda napisał:

> A ja mam nadzieje, że żadne stalinowskie popłuczyny nie będą sobie
                          > gęby wycierać Kisielem.

no to wlasnie przeciez zrywaja z wprostem, wiec miejmy nadzieje ze juz wiecej
                          nei beda :)
                          • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:15
                            Co Wałęsa, Bielecki i im podobne pajace robią w kapitule nagrody? Nic dziwnego,
                            że są kłopoty, to przecież typowi awanturnicy, uzależnieni od mediów.
                            • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:16

> Co Wałęsa, Bielecki i im podobne pajace robią w kapitule nagrody? Nic dziwnego,
                              > że są kłopoty, to przecież typowi awanturnicy, uzależnieni od mediów.

hehe bolszewikow boli, ze wielcy Polacy sa w kapitule, woleli by tam widziec
                              dornbauma, albo ministra zero, czy klamczynskiego ;)))
                              • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:18
                                Jacy tam wielcy Polacy? Toż to kolesie z PO. :)
                                • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:20

> Jacy tam wielcy Polacy? Toż to kolesie z PO. :)

to juz problem PO i POlski, a wam wara od nich - macie swoich bohaterow -
                                  stalina i lenina
                                  • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:23
                                    Teraz jak ktoś nie popiera PO to znaczy, że jest komunistą, a Wy jesteście
                                    święci? A przecież Boni, kumpel Tuska był agentem SB. :)
                                    • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:26

> Teraz jak ktoś nie popiera PO to znaczy, że jest komunistą, a Wy jesteście
                                      święci?

jak ktos byl komunista to nawet jak POpiera PO nadal bedzie komunista, ale czy
                                      to moja wina, ze teraz wiekszosc z nich jest w szeregach pisu i ich popieraja?
                                      taka prawda

> A przecież Boni, kumpel Tuska był agentem SB. :)

nie byl agentem, znowu polecam zaznajomic sie z tematem zanim zaczniesz sie
                                      osmieszac :)
                                      • drobny_rzezimieszek_niesiolek Mam do Ciebie pytanie: 10.11.07, 23:27
                                        Czy osoba, której wypowiedź mam w sygnaturce też jest wybitnym Polakiem i czy
                                        jest ona dla Ciebie autorytetem?
                                        • cerambyx Re: Mam do Ciebie pytanie: 10.11.07, 23:29

> Czy osoba, której wypowiedź mam w sygnaturce też jest wybitnym Polakiem i czy
                                          > jest ona dla Ciebie autorytetem?

odpowiedz masz w innym poscie, tutaj tez pisac? :)
                                        • cerambyx Re: Mam do Ciebie pytanie: 10.11.07, 23:30
                                          aha co do autorytetow to wole innych wielkich POlakow: JPII, Kisiel,
                                          Bartoszewski, Nowak-Jezioranski, Milosz itp
                                          • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Mam do Ciebie pytanie: 10.11.07, 23:33
                                            Ale Niesiołek mówi ciekawsze rzeczy, np. że PO to recydywa tymińszczyzny. :)
                                            • cerambyx Re: Mam do Ciebie pytanie: 10.11.07, 23:36

> Ale Niesiołek mówi ciekawsze rzeczy, np. że PO to recydywa tymińszczyzny. :)

wiec rozumiem, ze jest dla ciebie autorytetem - dobrze, nie dziwie sie on akurat
                                              jest idealnym autorytetem dla Ciebie, rozumiem tak samo kurskiego ubostwiasz,
                                              czy innych tego typu ludzi
                                              • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Mam do Ciebie pytanie: 10.11.07, 23:37
                                                Niesiołek jest w PO, więc dlaczego porównujesz go do tego ,,niedobrego"
                                                Kurskiego? Powinieneś lubić Niesiołka. :)
                                                • cerambyx Re: Mam do Ciebie pytanie: 10.11.07, 23:38

> Niesiołek jest w PO, więc dlaczego porównujesz go do tego ,,niedobrego"
                                                  Kurskiego?

styl i poziom niektorych tekstow typowym dla tych panow, cos zbyt spostrzegawczy
                                                  tez nie jestes skoro tego nie zauwazyles ;)
                        • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:14
                          Władysław Bartoszewski, Lech Wałęsa, J.K. Bielecki - to ich inicjatywa. Te
                          nazwiska chyba wszystko tłumaczą?
                          • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:17

> Władysław Bartoszewski, Lech Wałęsa, J.K. Bielecki - to ich inicjatywa. Te
                            > nazwiska chyba wszystko tłumaczą?

oczywiscie, Polacy sa dumni, pozostali szczekaja i pluja jadem gdzie tylko sie da
                            • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:19
                              A co, uważasz, że Wałęsa i Bielecki to ludzie wybitni? Przecież to polityczni
                              emeryci, wielokrotnie skompromitowani, ale oni po prostu muszą co jakiś czas być
                              na pierwszych stronach gazet.
                              • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:23

> A co, uważasz, że Wałęsa i Bielecki to ludzie wybitni?

udowodnij, ze tak nie jest

> Przecież to polityczni
                                > emeryci

jak to sie mowi: starzy, ale jarzy

> wielokrotnie skompromitowani

no taki walesa to sie w oczach komuchow skompromitowal, bo doprowadzil do konca
                                prlu, na szczescie Polacy sa z niego dumni. Zreszta nie tylko POlacy, bo
                                doceniono jego dzialalnosc i za granica, nagroda nobla i tysiace wykladow sa
                                tego najlepszym przykladem

> ale oni po prostu muszą co jakiś czas być
                                > na pierwszych stronach gazet.

gdy ojczyzna jest w POtrzebie, albo maja cos madrego do POwiedzenia to nie widze
                                w tym nic dziwnego.
                                • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:25
                                  Może Ty udowodnij, że tak jest? I jeszcze jedno: czy osoba, której wypowiedź mam
                                  w sygnaturce też jest wybitnym Polakiem? :)

cerambyx napisał:

>
                                  > > A co, uważasz, że Wałęsa i Bielecki to ludzie wybitni?
                                  >
                                  > udowodnij, ze tak nie jest
                                  • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:28

> Może Ty udowodnij, że tak jest?

typowe dla pismakow - jak sie nie ma argumentow to sie odwraca kota ogonem, albo
                                    kaze udawadniac, ze biale jest biale a czarne czarne - na nic wiecej was nie
                                    stac, zadnego ze swoich pustych haselek nie potraficie umotywowac.

> I jeszcze jedno: czy osoba, której wypowiedź ma
                                    > m
                                    > w sygnaturce też jest wybitnym Polakiem? :)

dowiedz sie co on robil w prlu jak ty siedziales bezpiecznie w lozeczku i bales
                                    sie nos wychylic to bedziesz wiedzial jaka jest odpowiedz
                                    • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:29
                                      Dobrze o tym wiem. Skoro jest on dla Ciebie autorytetem, to zgadzasz się z
                                      poniższym?
                                      • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:32

> Dobrze o tym wiem. Skoro jest on dla Ciebie autorytetem, to zgadzasz się z
                                        > poniższym?

i znowu wkladasz w moje slowa cos czego nie powiedzialem - typowe dla fanatykow
                                        pisu, nie maja wlasnych argumentow to sami wymyslaja fakty historyczne, czy tez
                                        manipuluja wypowiedziami innych.
                                        • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:35
                                          Chciałem tylko pokazać jacy hipokryci są w PO. Niesiołek to najlepszy przykład.
                                          Jest posłem PO, ale jego wypowiedzi nadają się w sam raz do cytowania przez
                                          zwolenników PiSu. :)
                                          • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:37

> Jest posłem PO, ale jego wypowiedzi nadają się w sam raz do cytowania > przez
                                            zwolenników PiSu. :)

no to dajesz te wypwiedzi, bo ja poza jedna, w ktorej sie zapedzil nie widzialem.
                                            ale pewnie znowu manipulujesz i nie jestes w stanie poprzec swoich slow faktami
                                            - typowy pismaczek :)
                                            • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:39
                                              Większość cytatów jest zaczerpnięta z Wyborczej z 21 lipca 2001. Miłej lektury.
                                              • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:45

> Większość cytatów jest zaczerpnięta z Wyborczej z 21 lipca 2001.

nie zdziwilem sie, tylko jedna wypowiedz, wiec potwierdziles tylko swoja manipulacje
                                                • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:48
                                                  Jaką manipulację? :) Wytłumacz, o co Ci chodzi. Niesiołek nie od razu stał się
                                                  zwolennikiem PO, tak trudno w to uwierzyć?
                                                  • cerambyx Re: Co Wam szkodzi Wprost? 10.11.07, 23:49

> Jaką manipulację? :) Wytłumacz, o co Ci chodzi.

juz masz to w poscie wyzej i poprzednim napisane, od uczenia czytania ze
                                                    zrozumieniem to ja nie jestem i nie chce mi sie w to bawic, a tymczasem dobranoc ;)
                                          • starod Re d_r_n: Co Wam szkodzi 11.11.07, 10:53
                                            Zmień w wypowiedziach Niesiołowskiego PO na PiS i wszystka stanie na
                                            właściwym miejscu. Pisiorki dostały sraczki po wyborach i sięgają do
                                            prehistorii by się dowartościować, a zdecydowana większość narodu ma
                                            w dupie lustrację dezubekizację i WSI marząc o tym by rząd zajął się
                                            wreszcie ich bytem codziennym.
                      • matrek Re: Co Wam szkodzi Wprost? 11.11.07, 00:55
                        cerambyx napisał:

>
                        > > Przecież macie Newsweeka, Politykę, GW i wiele innych gazet i czasopism,
                        > które
                        > > regularnie podlizują się PO i nienawidzą PiSu?
                        >
                        > nic nam nie szkodzi, to nagrodzie szkodzil, mam nadzieje ze juz nigdy nazwisko
                        > tego wielkiego POlaka i jego nagroda nie bedzie kojarzona z ta gazeta

Bylbys zapewne zadowlony, gdyby byla kojarzona z brukowcem Michnika
              • dyletant5 Re: Co robi się będąc dyrektorem TV 5? 10.11.07, 23:27
                Wolek zarabia na onanizowaniu sie widzow TV5, zwyczajne plusy
                ujemne, plusy dodatnie *)+
            • pytonix Czekasz na kasę i cuda od Tuska? 10.11.07, 23:15
              Możesz najwyżej zrobić osiedlowemu psu laskę. Ja wybiorę psa ;-)
              • cerambyx Re: Czekasz na kasę i cuda od Tuska? 10.11.07, 23:18
                pytonix napisał:

> Możesz najwyżej zrobić osiedlowemu psu laskę. Ja wybiorę psa ;-)

juz wybrales i sam trenowales robienie, niestety nic nie wyszlo bo pisiorki
                przegraly - nie dorwales sie do koryta, nie mozesz okradac Polskiego majatku tak
                jak planowales i stad pewnie ta frustracja ;)
          • xpander A to ciekawe co piszesz... 10.11.07, 20:42
          • xpander A to ciekawe co piszesz... 10.11.07, 20:42
            www.wirtualnemedia.pl/article/269461_Polityka_numerem_jeden.htm
            Mozna wiedziec skad masz Twoje dane?
            • dresiarz007 Dane o sprzedazy sa ogolnie dostepne 11.11.07, 10:37
              wg danych podanych na stronie ZKDP Wprost w ostatnim opublikowanym
              tam miesiacu Wprost mialo faktycznie wieksza sprzedaz 176 tys -
              Polityka 172tys.Roznice mozna wiec pominac-ale wszelkie bunczuczne
              reklamy Polotki,o tym ze sa jakoby numerem ! tez mozna wrzucic do
              kosza
              www.zkdp.pl/index.php
          • 1410_tenrok zadziwia mnie Twoje zrozumienie tekstu pisanego 10.11.07, 20:59
            mniemam stąd, iżbyś miał problemy szkolne swego czasu.
            Wprost to dziwny tabloid. W ostatnich dwóch lata był plażą , na
            której dochodziło do kontaminacji najważniejszym przeciekami z
            tajnych rządowych rurociągów informacyjnych. Kontaminowany Wprost
            służył jako lufcik, przez który na kraj wypuszczany znaki dymne dla
            kręgów mających uczestniczyć w wesołych kampaniach czarnego PR.
            • mamara To kolejny spisek przeciwko PiS. Pan red. Janecki 10.11.07, 21:06
              powinien zwrócić się do premiera oraz Macierewicza o pomoc.
            • cerambyx Re: zadziwia mnie Twoje zrozumienie tekstu pisane 10.11.07, 22:17
              1410_tenrok napisał:

> Wprost to dziwny tabloid.

od dluzszego czasu coraz wiecej osob nazywa to czasopismo szmatlawce - i to jak
              widac nie bezpodstawnie, cos sadze ze dni tego tygodnika sa policzone
          • kangoor5 Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 22:29
            Powołujesz się na zakłamane statystyki. Gdy kilka lat temu Wprost zaczął iść na dno, zmienili sobie sposób obliczania i teraz podają "czytelność" (dokładnie nie wiem jaka jest na to nazwa). Tak więc Wprost (zdaniem tygodnika Wprost) ma jest najczęściej czytanym "tygodnikiem opinii" w Polsce, przy założeniu, że każdy egzemplarz czyta........ 5 osób.
          • tanie_jablko_donalda Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:07
            precesja napisała:

> dziwne bo WPROST ma większą sprzedaż niż POLITYKA
            >
            > Zresztą WPROST nie dołączył do pędu antyPiSowego, stąd ten problem
            z WPROST
            Problem ze zbyt dużym nakładem WPROST ma rozwiązać Wołek z
            Bieleckim na łamach GW która brzydziła się Kisielem tak jak
            wszystkimi którzy nigdy nie byli zarażeni "ukąszeniem stalinowskim".

• cerambyx Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:09

> Problem ze zbyt dużym nakładem WPROST ma rozwiązać Wołek z
              > Bieleckim na łamach GW która brzydziła się Kisielem tak jak
              > wszystkimi którzy nigdy nie byli zarażeni "ukąszeniem stalinowskim".

udowodnij swoje marnej jakosci wypociny, albo przestan szczekac jadoplujko pisowska!
              • tanie_jablko_donalda Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:24
                cerambyx napisał:

> tanie_jablko_donalda napisał:
                >
                > > Problem ze zbyt dużym nakładem WPROST ma rozwiązać Wołek z
                > > Bieleckim na łamach GW która brzydziła się Kisielem tak jak
                > > wszystkimi którzy nigdy nie byli zarażeni "ukąszeniem
                stalinowskim".
                >
                > udowodnij
                A co tu dużo gadać. GW z byłych stalinowców z Geremkiem na czele
                chciała zrobić autorytety. a te prawdziwe które nigdy komunie się
                nie poddały i płaciły za to najwyższą cenę np. Herbert, Kisiel,
                Herling-Grudziński były opluwane.
                • cerambyx Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:29

> A co tu dużo gadać. GW z byłych stalinowców z Geremkiem na czele
                  > chciała zrobić autorytety.

stalinowcow to teraz najwiecej w pisie i to oni opluwaja i niszcza autorytety,
                  wiec lepiej nimi sie teraz zajmij.
                  • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:31
                    A masz przykłady?
                    • cerambyx Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:35

> A masz przykłady?

oczywista oczywistosc: waserman, kryze, klamczynski ze swoja rodzinka, dornbaum
                      itd itp i do tego zatwardziali, dalej posluguja sie ta sama nowomowa, dalej za
                      wszelka cene niszcza i opluwaja Polakow i posluguja sie swoimi wypracowanymi
                      przed 89 metodami

a najbardziej podobal mi sie ich majstersztyk, doslownie jak za komuchow -
                      zamykanie reakcjonistow ze swojej partii do pudla. Identyczny przyklad z
                      kaczmarkiem, netzlem i kornatowskim.
                      • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:37
                        A masz dowody?
                        • cerambyx Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:46

> A masz dowody?

to jest oczywista oczywistosc, tylko slepy tego nie widzial, no albo piesek
                          pisiorkow co to wierzy tylko w to co im do glowki towarzysz kaczynski wlozy ;))
                          • drobny_rzezimieszek_niesiolek Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:49
                            A konkretów brak...
                            • cerambyx Re: kupowałem poznanski wprost, ale zmeczył mnie 10.11.07, 23:52

> A konkretów brak...

jak to mowi twoj fuhrer oczywistej oczywistosci nie trzeba udowadniac, o co mi
                              chodzi masz w poprzednim poscie.
                              no chyba, ze nie wiesz kogo z taka zaciekloscia i upodobaniem waserman i kryze
                              za prlu skazywali, albo skad sie wzielo powiedzenie: gdzie kryze tam i krzyze???
        • warwar tuba kaszystowskiej ubecji hańbi pamięć Kisiela 10.11.07, 21:26
          !
      • ciarka2007 Re: Od dobrych paru miesięcy nie kupuję już Wpros 10.11.07, 21:21
        A ja od dwóch lat, nie kupuję gazety Wybiórczej, i chyba nie
        zbiednienieli, jak widac na załączonym obrazku ;)
      • util U mnie to juz idzie w lata... 10.11.07, 21:24
        I tak lekko licząc to z pięć będzie.
        To już nie idzie o ich tendencyjność - ale tam artykułu są o NICZYM.
        Puste, banalne, krótkie, niedopracowane - mało dziennikarskie, mało profesjonalne. I do tego to włazid*pstwo i szpalty dla służb.
      • ben_nabrotzky Re: Od dobrych paru miesięcy nie kupuję już Wpros 11.11.07, 00:33
        popieram

jakiś sensacyjny przeciek z cba albo abw...tylko we "wprost"...
      • julka661 Re: Od dobrych paru miesięcy nie kupuję już Wpros 11.11.07, 00:34
        Dokładnie jak pisze dan3iger - od kiedy zmienił się redaktor naczelny
        pismo bardzo "spisiało" i spsiało.
      • miranda333 Re: Od dobrych paru miesięcy nie kupuję już Wpros 11.11.07, 11:02
        Nareszcie ktoś oprzytomniał...gdyby p.Kisielewski zył,nigdy by nie
        zgodził sie na współpracę z taką gazetą-szmatą.
    • chateau Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W.. 10.11.07, 19:58
      "Redaktor naczelny tygodnika "Wprost" Stanisław Janecki zaznacza, że pismo nigdy
      nie wpływało na wybór laureatów, dlatego dziwią go pomysły kapituły."

Janecki już się dostatecznie "zdziwił". Niech nie rżnie głupa, nikt normalny nie
      ma zamiaru nobilitować szmatławca nazwiskiem Kisiela.
      • paczka111 Re: Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce 10.11.07, 20:13
        Może Wprost zacznie przyznawać nagrodę im. Ziobry? Albo Putry? Albo
        Suskiego? Może im. Szczypińskiej? Co tam, idźmy na całośc, im.
        Jarosława Kaczyńskiego i Lecha Kaczyńskiego. Panie redaktorze Wołek,
        Tomek, buźka, niech te partyjne najmimordy zaczną płacić za tępą
        uległośc. Pan Janecki myślał, że ma dwa lata życia, a tu taki numer,
        ludzie nie chcą jego ukochanych.
    • r100gs_pd esbecki szmatłwawiec - w końcu się powiedzieli ... 10.11.07, 20:09
      otwarcie. Ciekawe, czy teraz wprościciak będzie lizał dupę aktualnej władzy jak
      każdej i ile będzie tzw. przecieków.
    • madox44 Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W.. 10.11.07, 20:12
      "Wprost" organ prasowy PiSuaru nie załużył na taką nobilitację.
      To już nie ta sama bajka !
    • j.an Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W.. 10.11.07, 20:16
      Pan Redaktor Janecki niech utworzy wspólnie z ojcem rydzykiem kapitułę słynnego
      profesora Bendera i Nowaka bo tylko na takie osobistości zasługuje.
    • babalu Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W.. 10.11.07, 20:16
      niech przejdą pod patronat GW
    • garnek11 Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:16
      O tak - przejac nagrode kisiela zakladajac baaardzo niezalezna fundacje,
      skladajaca sie z czlonkow zalozycieli - najlepiej tych co protestuja -
      Bartoszewskiego, Bieleckiego, Olechowskiego, Wolka i Walesy. Wszyscy oni tak
      bardzo niezalezni, ze jednym chorem poparli o dziwo w trakcie wyborow ta sama
      partie.
      • babalu Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:17
        garnek11 napisał:

> O tak - przejac nagrode kisiela zakladajac baaardzo niezalezna fundacje,
        > skladajaca sie z czlonkow zalozycieli - najlepiej tych co protestuja -
        > Bartoszewskiego, Bieleckiego, Olechowskiego, Wolka i Walesy. Wszyscy oni tak
        > bardzo niezalezni, ze jednym chorem poparli o dziwo w trakcie wyborow ta sama
        > partie.

dziwne nie? układ, spisek, masoneria?
        • garnek11 Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:20
          Inaczej: dziwne, nie?, ze wszyscy ktorzy narzekaja na nagrode Kisiela przy
          wprost, sa zwiazani w mniejszym lub wiekszym stopniu z jedna partia?
          • babalu Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:27
            garnek11 napisał:

> Inaczej: dziwne, nie?, ze wszyscy ktorzy narzekaja na nagrode Kisiela przy
            > wprost, sa zwiazani w mniejszym lub wiekszym stopniu z jedna partia?
            >
            Czyli 'wprost' w ten sposób jest z nią też związane?
            • garnek11 Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:29
              chyba problemy z logika...
              • babalu Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:32
                garnek11 napisał:

> chyba problemy z logika...

Zdarza się. Na przyszłośc radzę jednak pomyśleć.
                • garnek11 Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:36
                  Chyba sie nie zrozumielismy, wiec uscisle: Pan/Pani ma problemy z logika.
                  Proponuje zapoznac sie co nieco z logika zdan by w przyszlosci unikac takich
                  glupich i infatylnych bledow.
                  • babalu Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:45
                    garnek11 napisał:

> Chyba sie nie zrozumielismy, wiec uscisle: Pan/Pani ma problemy z logika.
                    > Proponuje zapoznac sie co nieco z logika zdan by w przyszlosci unikac takich
                    > glupich i infatylnych bledow.

To Pan/Pani ma problemy z logiką. Wątpię zresztą, czy miał/miała Pan/Pani
                    kiedykolwiek jakikolwiek kontakt z tą dyscypliną nauki.
                    • garnek11 Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:49
                      Nie zamierzam Pana/Pani namawiac do zainteresowania sie tym tematem, ale
                      zareczam, ze naprawde warto. Pozwoli wyeliminowac w przyszlosci takie bledy,
                      jakie Pan/Pani wczesniej zaprezentowal/a.

To tyle nt. tego tematu. Skorzysta Pan/Pani z mej rady, lub nie.
                      • babalu Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:54
                        garnek11 napisał:

> Nie zamierzam Pana/Pani namawiac do zainteresowania sie tym tematem, ale
                        > zareczam, ze naprawde warto. Pozwoli wyeliminowac w przyszlosci takie bledy,
                        > jakie Pan/Pani wczesniej zaprezentowal/a.
                        >
                        > To tyle nt. tego tematu. Skorzysta Pan/Pani z mej rady, lub nie.

Panu/Pani polecem skorzystać z ukończenia podstawówki. Naprawdę warto.
                      • pantanal Jakiś potłuczony garnek... 10.11.07, 20:56
                        trzeba by go wrzucić do śmietnika
                        • garnek11 ... 10.11.07, 21:01
                          gratuluje elokwencji i erudycji. Takich ludzi potrzeba nam wlasnie w drugiej
                          Irlandii.
          • sw.patryk Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 22:02
            A moze raczej zwiazani z przeciwnymi wartosciami , niz te ktore
            glosi pan Janecki i caly ten szmatlawiec? I dlatego przed laty
            skojarzyli sie z Kisielem.
            Jak pamietam Kisiela i to co mowil i pisal , to ta ekipa
            propagandzistow i zwyczajnie ciemniakow typu Putra, Gosiewski ,
            genetyczny idiota i braciszkowie , bo o pani Joli nie wspomne
            nawet , jest o miliony lat swietlnych od Niego.
            Panie red. Wolek dzieki za pomysl. Buzka !
        • adacwa Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 21:02
          Tak...układ, spisek, masoneria...po prostu żydokomuna, która udaje,
          że jej nie ma. Moja wypowiedź, to nie jest przejaw
          antysemityzmu...To dociekliwość : )
      • dona.a Re: Platformen Guten Morgen 10.11.07, 20:24
        no właśnie "niezależna fundacja", "bez sympatii i antypatii
        politycznych", hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
    • qawsedrftg przecież "Wprost" to trybuna kaczyzmu 10.11.07, 20:17
      Nagroda im. Jarosława Kaczyńskiego, w tym roku dla Przemysława
      Edgara Gosiewskiego
    • mkmail nawet kisielowi odbilo sie pisowskim Wprostem 10.11.07, 20:19
      tuba propagandowa i adresat macierewiczowskich i ziobrowskich przeciekow nie wie
      dlaczego ludzie sie postawili i nan zwymiotowali?
      hehhe
      moze ziobro zapewni wam inna posadke?
      za taaaakie zaslugi?
      ... trezba byloby zaorac ten wasz wprost
      • speer Wprost - prawicowy szmatlawiec, takie gowno 10.11.07, 20:21
        wogle sie to nie nadaje do czytania
        • garnek11 Re: gazeta - lewacki szmatlawiec, takie gowno 10.11.07, 20:24
          Jeszcze daleko mu do najlepszych wzrocow propagandy stosowanych w polityce i
          hamurgerze umyslowym pod nazwa GW.
          • mkmail Re: gazeta - lewacki szmatlawiec, takie gowno 10.11.07, 21:48
            faktycznie - tez sie zgadzam ze gw, radio tok.fm, przekroj - to tez przegiecie.
            jednak znacznie bardziej ottwarte i profesjonalne.
            i jka mam byc otumaniany, to wole byc otumaniany profesjonalnie, glupio
            powiedziec, inteligentnie, gdzie racja polityczna idzie w parze z racja
            cywilizacyjna, rozumna, a nie dzikim zacietrzewieniem, propagowaniem nieprawdy,
            klamstw, teczek, przeciekow ktore pozniej okazuja sie nieprawdziwe, aresztowan
            za ktore my placimy odszkodowania.
            nie dla lopatologii radiowej trojki! tvp i rydzyka!!!!
            nie dla pismakow i lizodupow macierewicza i kaczora!!!! ktorzy wyrzucajja z
            pracy za poglady (lisa - jaki by nie byl!!) - nie.
            tak dla pismakow bartoszewskiego, dla pismakow tygodnika powszechnego, polityki,
            przegladu, gw i innych
            =========================
            priopaganda radia maryja, wprostu, radiowej trojki doprowadzila do odejscia z
            nich dziennikarzy ktorzy te media tworzyli, profesjonalnie, zgodnie ze zdrowym
            rozsadkiem.
            a teraz kaczory wlazly w kaloszach i wszyscy profesjonalisci z nich odchodza.
            zostaja niedojdy i lizodupy.
            cierpie szczegolnie z powodu radiowej trojeczki - po prostu co sie stalo to
            rzenadka na maxa
            wlasnie - historia vitate .....
            wlasnie chlopie
            wstyd mi za kaczoryzm
            • mkmail Re: gazeta - lewacki szmatlawiec, takie gowno 10.11.07, 21:51
              zenadka, no wiemwiem
              wprost zawsze byl prawicowy,
              ale takie zeszmacenie, takie lizodupstwo, takie lacze zakurduplostwo???
              • cerambyx Re: gazeta - lewacki szmatlawiec, takie gowno 10.11.07, 22:24
                mkmail napisał:

> wprost zawsze byl prawicowy,
                > ale takie zeszmacenie, takie lizodupstwo, takie lacze zakurduplostwo???

tak bezczelnej i nachalnej propagandy jak we wprost jeszcze w zyciu nie
                widzialem, nawet chyba za komuny az tak oczywistych manipulacji jakich dopuszcza
                sie wprost nie bylo
        • karol9968 Re: Wprost - prawicowy szmatlawiec, takie gowno 10.11.07, 21:09
          speer napisał:

> wogle sie to nie nadaje do czytania

Zgadzam sie z Toba w 10%
        • profanum_vulgus Oj nieuki, nieuki. Do czytania Kisiela, a nie GWna 10.11.07, 21:37
          Gdybyście poczytali trochę Kisiela to wiedzielibyście co
          myślał o redaktorze Adasiu i jemu podobnych ludzikach.
          To jest niesamowita złośliwość historii, że środowisko
          współczesnych laureatów, tak dalece odbiegające od w swoich
          poglądach od poglądów Kisiela szczeka bo jedna gazeta
          odbiega w linii politycznej od ogółu.
          Jeszcze w historii niezawisłej Rzeczypospolitej takiej
          próby monopolizacji mediów nie było.
          Stalinizm albo ostry kapitalizm. Mam nadzieje, że jednak to
          ostatnie.
          • gaelic04 Kisiel:ci to nam dopiero daliby w dupe/dzienniki/ 10.11.07, 21:53
            Kisiel smagal niemilosiernie;Turowicza za jego obsesyjne <naprawianie>nauki
            kosciola, a o Michniku, Kuroniu, Modzelewskim mawial tak:dirnr zydy./ Geremek
            by7l wtedy jeszcze gleboko partyjnym-utrwalal sojusz robotniczo chlopski /.
            Kisiel tak wyrazal sie o odszczepiencach pzpr pokroju kuronia, modzelewskiego,
            michnika:/cytuje z pamieci< ci to dopiero daliby nam w dupe> gdyby doszli do
            wladzy oczywiscie.czy bardzo sie pomylil?
            • babalu Re: Kisiel:ci to nam dopiero daliby w dupe/dzienn 10.11.07, 21:55
              gaelic04 napisał:

> Kisiel smagal niemilosiernie;Turowicza za jego obsesyjne <naprawianie>n
              > auki
              > kosciola, a o Michniku, Kuroniu, Modzelewskim mawial tak:dirnr zydy./ Geremek
              > by7l wtedy jeszcze gleboko partyjnym-utrwalal sojusz robotniczo chlopski /.
              > Kisiel tak wyrazal sie o odszczepiencach pzpr pokroju kuronia, modzelewskiego,
              > michnika:/cytuje z pamieci< ci to dopiero daliby nam w dupe> gdyby dosz
              > li do
              > wladzy oczywiscie.czy bardzo sie pomylil?

A o tobie co napisał?
          • 1410_tenrok oj, koleżko, koleżko 10.11.07, 23:11
            kocham takie zawłaszczanie mistrza polskiej publicystyki powojennej.
            tu masz linka: www.dziennik.com/www/dziennik/kult/archiwum/07-
            12-06/pp-09-08-01.html

Kisiel nienawidził komunizmu i starał sie z nim walczyc. Wierzył też
            w siłę sprawczą kościoła. Ale na tym koniec.
            Kisiel założył UPR i miał jednoznacznie ostroliberalne poglądy
            ekonomiczne. Mawiał nawet, że należałoby wprowadzic w Polsce w
            sposób autorytarny ustrój kapitalistyczny. Z tej racji, z pewnością
            nie kochałby nacjonalsocjalistów w rodzaju zjawiska biologicznego.
            Jego poglądy były zasadniczo odmienne z liną programową PIS.
            • profanum_vulgus Re: oj, koleżko, koleżko 10.11.07, 23:45
              Nie wtrąciłem w swoją wypowiedz ani PiSu, ani PO, ani żadnej innej partii. Ty
              zaś uporczywie utożsamiasz ludzi z partią. Widzę, że jeszcze
              nie pozbyłeś się naleciałości z lat komunizmu.
              Kisiel miał poglądy daleko przekraczające granice poprawności
              politycznej. Nie bał się ich publicznie wypowiadać. Za to chwała mu.
              Ale rzygać się chce, gdy ludzie zupełnie nie zgadzający się z nim, wręcz
              wrogowie (exemplum Michnik) starają się teraz "zawłaszczyć mistrza polskiej
              publicystyki powojennej".
              • 1410_tenrok A w którym miejscu 11.11.07, 00:28
                Michnik był jego wrogiem????
              • 1410_tenrok oj, koleżko, koleżko, wy to zawsze z grubej rury 11.11.07, 00:51
                Tu macie kolego artykuł ze strony o Kisielu. To se zobaczycie, o co
                w tym człowieku tak na prawde biegało. Tu macie też odpowiedz,
                dlaczego dyrdymały typu wpros lub parytje wiernoojczyźniane to nie
                był numer butów tego człowieka. I nie piszcie na przyszyły raz,
                przepraszam, głupot o upartyjniania. Widziecie, koleżko, to o
                partiach, to był symbol, którego nie pojęliście.

Do "Solidarności" Kisiel nie zapisał się. Dlaczego? - zapytają
                pewnie oskarżyciele. Niech osądzany sam odpowie: "jej robotniczy
                rodowód mnie trochę odstręcza. Od Solidarności zalatuje marksizmem,
                bo jej członkowie są wychowani na takim myśleniu". Jak to?!!!
                Zakrzyczą pewnie ci niezorientowani. Przecież to była opozycja! Co
                więc Kisiel wygaduje o "marksizmie"? Otóż dobrze wygaduje. Jak
                kiedyś sam kiedyś powiedział Jacek Kuroń i Adam Michnik nie
                ogłaszali wcale swojego programu gospodarczego (w sytuacji, w której
                kraj staczał się efektownie w przepaść), za to obydwaj "pocili się z
                podniecenia" słysząc słowo "klasa robotnicza". To nie
                była "Solidarność" o jakiej mógłby marzyć Kisiel. Ale jednak nie
                skończył z angażowaniem się tam, gdzie tylko jest możliwość. Przełom
                lat 1980/81 to dla niego moment wielu wyjazdów, odczytów i
                zaproszeń. Odwiedził Sztokholm kiedy Miłosz dostawał Nobla. Napisał
                artykuł dla "Der Spiegel". Zapraszano go do Paryża, Londynu, Rzymu a
                nawet Australii. Można by rzecz, że władza zajęła
                się "Solidarnością" a Kisiel korzystał z danego mu przez los czasu
                popuszczeniu cugli wobec niego. Stan wojenny zastał go w Australii.
                Informacje z kraju jeżyły włos na głowie. Pojawiła się plotka, że
                zginął Tadeusz Mazowiecki. Kisiel uwierzył i nawet wziął udział w
                mszy żałobnej ze jego duszę. Na początku 1982 r. wrócił do kraju. Na
                Okęciu wylądował oczywiście z walizką pełną nieprawomyślnych
                materiałów. Wyplątał się z tej sytuacji z właściwym sobie wdziękiem:
                celnikowi dał autograf a ten "nie zauważył" zawartości bagażu.

Początkowo nie chciał pisać, twierdził iż dosyć ma już ciągłego
                pisania między wierszami. Dał się namówić po roku. Lecz wkrótce
                znowu podpadł, tym razem poważnie. Nie podobały mu się masowe
                manifestacje religijności. Wynikało to z pewnego rodzaju deizmu
                Kisiela. Wychodził on z założenia, że Bóg nie ingeruje w życie na
                Ziemi i wszelkie problemy trzeba rozwiązywać samemu. Kolejna bomba
                wybuchła, kiedy stworzył felieton pisząc w nim, że w pieśni "Boże
                coś Polskę" nie lubi "nadmiaru jęków i narodowej megalomanii".
                Rysował czarną wizję ojczystych dziejów twierdząc, że Bóg wcale
                specjalnie nie darzył Polski łaskami "przez tak liczne wieki", bo
                potęga kraju nad Wisłą to praktycznie tylko bardzo krótki okres.
                Tymi zdaniami wywołał całą lawinę listów pełnych oburzenia. Nie da
                się ukryć, że nawet teraz czytając takie słowa coś się w człowieku
                burzy. Nie każdy lubi jak się szarga świętości w jakie wierzy. U
                Kisiela było to na porządku dziennym. A że niestety zdarzało się
                często? No cóż, nie robił tego ze złośliwości. Po prostu tak myślał.
                Każdy się w życiu myli.

Często mówi się, że o klasie człowieka świadczą jego przeciwnicy.
                Kisielewski nie ma więc się specjalnie czym pochwalić. "Jeździli" po
                nim zarówno "Żołnierz Wolności" jak i Jerzy Urban. Czytelnicy
                poczytywali jednak to za honor. W mrocznych czasach PRL-u niektóre
                wartości były bowiem poodwracane. Im większy partyjny ideolog
                atakował, tym bardziej mogło się mieć pewność, że atakowany ma rację
                w tym co głosi. W tym wypadku dobitnie sprawdzała się teoria
                Kisiela, że komunistyczna Polska to kopalnia absurdu.

Żyjąc w takim Zoo był pesymistą. Twierdził, że w kraju, w którym
                żyje, jeszcze długo panować będzie absurd komunizmu. Tymczasem nagle
                po 1989 roku PRL się skończył - przynajmniej z nazwy. Skomentował to
                zdaniem: "myślałem, że umrę w Polsce sowieckiej, a tymczasem... ha,
                ha, ha!". Nagle zabrakło cenzury, z którą mistrz felietonu
                handryczył się tyle czasu. Lecz jak się okazało, wciąż nie był to
                ideał o jakim marzył. Uważał, że po latach niszczenia kraju
                socjalizmem jedynym wyjściem jest "antysocjalistyczna dyktatura" i
                polityka szoku. Oczywiście oznaczałoby to pożegnanie się z wszelkim
                demokratyzmem. Należało ograniczyć rolę parlamentu, sformułować
                brutalny program prywatyzacji i pozamykać deficytowe
                przedsiębiorstwa. Imponował mu zarówno Ludwig Ehard> jak i Augusto
                Pinochet. Jednak "Okrągły Stół" wziął górę. W artykule "Komu
                potrzebna jest Polska" z 1990 r. pisał, że obecny kształt kraju z
                granicami takimi jakie ma i układami jest najbardziej logiczny
                geopolitycznie. Zaznaczał, że "jesteśmy dzieckiem Jałty. Dzieckiem
                nieprawnym, nie chcianym, lecz z niechcianych dzieci wyrastają
                czasem wspaniali ludzie". Takie słowa również nie mogły się podobać.
                Namawiał przecież aby pogodzić się z Jałtą i próbować wyciągnąć kraj
                z katastrofy. Dlaczego? Dlatego, że Polska jest położona między
                Niemcami a Rosją i zawsze jest groźnie kiedy przywódcy tych krajów
                zaczynają się ze sobą dobrze rozumieć i pałać do siebie miłością.
                Żeby móc stanąć naprzeciw nowych wyzwań trzeba mieć dobrą, silną
                gospodarkę. Na to jednak w nowej rzeczywistości szans nie widział.
                Na dodatek "Tygodnik Powszechny" pokreślił mu kolejne artykuły, co
                Kisiela ubodło do żywego. Pisał do Turowicza: "Chcę bowiem chociaż
                raz w życiu wypowiadać się swobodnie, bez asysty cenzora, takiego
                czy innego". 25 marca 1990 rozstał się z pismem definitywnie. W
                pożegnalnym artykule napisał: "coraz też częściej postępki członków
                Redakcji budzą mój gorący sprzeciw [...] Nie wydaje mi się właściwe
                angażowanie się pisma w polityczną walkę grup o nieokreślonych
                programach, grup, które społeczeństwo uważa często za jakieś czysto
                personalne sitwy". Kisiel znów nie pasował do nowych czasów. Pewnie
                to zabrzmi komicznie, ale czy pamiętasz czytelniku klip wyborczy
                Piotra Ikonowicza ze słowami: "To nie tak miało być przyjaciele"?
                Kto wie, czy Kisiel nie podpisałby się pod takim sloganem (co nie
                znaczy, że pod programem)?

Niewątpliwie skłonność do głoszenia herezji była u Kisiela prawie
                chorobliwa. Kto inny mógł protestować przeciwko staraniom o
                natychmiastowe wyprowadzanie wojsk sowieckich z Polski, twierdząc,
                że likwiduje się tym samym poważny rynek zbytu dla marnej jakości
                polskich produktów. Wciąż marzył o finlandyzacji kraju wyznając
                szczerze aż do bólu, że "nasza polityka zagraniczna musi być
                zmodyfikowaną polityką komunistów, którzy rozumieli geopolityczne
                zagrożenia". Gdyby w Polsce lat 90-tych istniała Święta Inkwizycja
                to Kisiel niewątpliwie skończyłby na stosie i to niezwykle
                efektownym.

W wyborach prezydenckich AD 1990 zaskoczył wszystkich. Poparł Lecha
                Wałęsę, twierdząc, że nie tyle popiera jego co opowiada się
                przeciwko Tadeuszowi Mazowieckiemu. W Wałęsie chciał widzieć bowiem
                szansę na prawdziwego dyktatora. Marzył o zerwaniu z "klasą
                robotniczą" i związkami i zabraniu się za prawdziwe zmiany.
                Mazowiecki tego nie gwarantował. Wałęsie uwierzył. Po pół roku
                prezydentury nie wytrzymał i w artykule "Mój powrót wariacki"
                wyrzucił Wałęsie, że zmarnował szansę na zmianę Polski w kraj
                kapitalistyczny.
    • gaelic04 podlaczcie sie pod gazetke wybiorcza kretacze 10.11.07, 20:22
      i kto to mowi;walesa,wolek, bartoszewski...smiechu warte niedojdy
      • cerambyx Re: podlaczcie sie pod gazetke wybiorcza kretacz 10.11.07, 22:26
        gaelic04 napisał:

> i kto to mowi;walesa,wolek, bartoszewski...smiechu warte niedojdy

hehe dla ciebie jedynie stalin byl bohaterem, o ustach slodszych od malin - twoj
        najwiekszy autorytet
    • j.an Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W.. 10.11.07, 20:27
      Pan Redaktor Janecki niech utworzy kapitułę wspólnie z Ojcem Rydzykiem oraz
      profesorem Benderem i Nowakiem będą przyznawali nagrody ze szczególnym
      błogosławieństwem patrona z Torunia a po przegranych wyborach słusznej partii
      PANA REDAKTORA będzie można dużo nagród udzielać nawet co tydzień poprawiając
      samopoczucie ich wybrańcom.
    • morfeusz_1 Re: Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce 10.11.07, 20:27
      buehahahaha
      Kisiel z góry patrzy na tą całą chałastrę i pewnie uśmiecha się
      cytując własne słowa :

"Swego nie chcemy,cudzego nie damy,tylko będziemy trzymać zębami i
      pazurami"

i jeszcze jedna sentencja warto zapamiętać ;)

"Ryba nie śmierdzi od głowy,lecz od środka - nie należy zwalać na
      głowę tego,co zawinił korpus."

pozdrawiam
      - morfi -
      • viscaelbarsa Popieram przedmówcę - jak ŚP Kisiel patrzy komu 10.11.07, 20:29
        przyznali jego nagrodę to się pewnie w grobie przewraca.
    • zdrajca1 Forum dla PISdziarów prowadzi RM 10.11.07, 20:31
    • kaczory11 Nareszcie !! 10.11.07, 20:32
      Nareszcie. Od blisko 2 lat dziwilem sie temu, ze Kapitula Nagrody
      Kisiela chce miec jeszcze cokolwiek wspolnego z tym szmatlawcem PiS-
      u jakim stal sie "Wprost".
      Bylem wiernym i stalym czytelnikiem tego tygodnika od samego jego
      poczatku, az przestalem go czytac ponad rok temu, gdy stal sie tuba
      propagandowa pisuaru. "Wprost" zszedl na psy, a wlasciwie na
      pisuar. Nie chce sobie dalej brudzic rak tym pismidlem.
      Doskonala decyzja.

Kaczynscy i Zero do Wronek.

Kaczory11
      • leon9910 Re: Nareszcie !! 10.11.07, 21:31
        kaczory11 napisał:

> Nareszcie. Od blisko 2 lat dziwilem sie temu, ze Kapitula Nagrody
        > Kisiela chce miec jeszcze cokolwiek wspolnego z tym szmatlawcem PiS-
        > u jakim stal sie "Wprost".
        > Bylem wiernym i stalym czytelnikiem tego tygodnika od samego jego
        > poczatku, az przestalem go czytac ponad rok temu, gdy stal sie tuba
        > propagandowa pisuaru. "Wprost" zszedl na psy, a wlasciwie na
        > pisuar. Nie chce sobie dalej brudzic rak tym pismidlem.
        > Doskonala decyzja.
        >
        > Kaczynscy i Zero do Wronek.
        >
        > Kaczory11
        >a jak nazwiesz gw,przekrój,tvn,polsat,radio zet,radiozłote przeboje,rmfm!!!to
        obiektywne media!!!!bo pluły na apis i chwaliły tuszmana!!!
        • cerambyx Re: Nareszcie !! 10.11.07, 22:28
          leon9910 napisał:

> pluły na apis !!!

a jak mozna nie pluc na zgraje przestepcow, niedojdow, arogantow, prostakow i
          wszystkich obrazajacych chamow?
    • amanasunta Śp.Kisiel NA PEWNO nie z PO 10.11.07, 20:34
      25 ,,autorytetów'' może przyznawać ale..nagrody leninowskie!Od
      pamięci Kisiela wara wam wszarze.
      • viscaelbarsa [...] 10.11.07, 20:37
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • cerambyx Re: Śp.Kisiel NA PEWNO nie z PO 10.11.07, 22:29
        amanasunta napisała:

> 25 ,,autorytetów'' może przyznawać ale..nagrody leninowskie!Od
        > pamięci Kisiela wara wam wszarze.

hehehe co tak plujesz jadem pizdzielcu? czyzbys chcial zagarnac autorytet
        kisiela? typowe dla pismakow, zyjace autorytety gnoja i niszcza za wszelka cene,
        a zagarniaja wszystkich niezyjacych - bo ci juz nie moga sie sprzeciwic.
    • mlaszczacy.kaczor Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W.. 10.11.07, 20:35
      Powiem wprost,yebac Wprost nazistowsko-socjalistyczny pisuarowy
      szmatlawiec
      • garnek11 Re: Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce 10.11.07, 20:38
        Matko, temu Panu cos sie w glowe stalo.
      • mkmail Re: Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce 10.11.07, 22:37
        dobrze gada - polac mu!
      • cerambyx Re: Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce 10.11.07, 22:38
        mlaszczacy.kaczor napisała:

> Powiem wprost,yebac Wprost nazistowsko-socjalistyczny pisuarowy
        > szmatlawiec

masz przyjacielu sporo racji ;)
    • hrabia-monte-christo ......kapituła chce Michnikowke...... 10.11.07, 20:35
      ta ma wlasciwe poglady i prowadzi w wyscigu wazeliniarzy Tuska

a Wprost bylo i jest be, bo pisalo dobrze o kaczorach
      • zdrajca1 Re: ......kapituła chce Michnikowke...... 10.11.07, 20:38
        hrabia-monte-christo napisał:

> ta ma wlasciwe poglady i prowadzi w wyscigu wazeliniarzy Tuska
        >
        > a Wprost bylo i jest be, bo pisalo dobrze o kaczorach
        I nie zapomnij,że o koalicjancie kryminaliście Lepperze też.
      • dyletant5 a ktoto jest tzw. wolek ,he,he,he, *}* 10.11.07, 20:38
        * plus i minus dla tuska cha, cha,cha, *}
        • j.an Re: a ktoto jest tzw. wolek ,he,he,he, *}* 10.11.07, 20:51
          Cud się już stał bo takie CUDAKI wypisują swoje świetlane myśli życzę dużo
          zdrowia i głębszych przemyśleń.
      • cerambyx Re: ......kapituła chce Michnikowke...... 10.11.07, 22:32
        hrabia-monte-christo napisał:

> ta ma wlasciwe poglady i prowadzi w wyscigu wazeliniarzy Tuska

na pewno bardziej niezalezne niz ta bezczelna gadzinowka pis z prostacka propaganda

> a Wprost bylo i jest be, bo pisalo dobrze o kaczorach

pisalo dobrze i celowo pomijalo niewygodne tematy, za wszelka cene wybielalo
        gdzie tylko sie dalo ten rzad nieudacznikow - oto wg. pisiorkow wzor
        obiektywizmu! hahahaa
    • zg13 Re: Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce 10.11.07, 20:48
      jakby Kisiel zobaczyl, kto dostal nagrode jego imienia i teraz tworzy kapilule
      to z pewnoscia nigdy by nie umarl by nie dac okazji do ublocenia swojego imienia
      • cerambyx Re: Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce 10.11.07, 22:33
        zg13 napisał:

> jakby Kisiel zobaczyl, kto dostal nagrode jego imienia i teraz tworzy kapilule
        > to z pewnoscia nigdy by nie umarl by nie dac okazji do ublocenia swojego imieni
        > a

gowno wiesz o kisielu, lepiej sobie troche poczytaj, doedukuj sie, a potem
        dopiero sie wypowiadaj
    • paczula8 Co za towarzystwo ... 10.11.07, 20:49
      "Tomasz Wołek. Wśród protestujących znaleźli się też miedzy innymi
      prof. Władysław Bartoszewski, Lech Wałęsa, Andrzej Olechowski, Jan
      Krzysztof Bielecki."

... Kisiel się w grobie przewraca.
      • util Re: Co za towarzystwo ... 10.11.07, 21:44
        paczula8 napisała:

> "Tomasz Wołek. Wśród protestujących znaleźli się też miedzy innymi
        > prof. Władysław Bartoszewski, Lech Wałęsa, Andrzej Olechowski, Jan
        > Krzysztof Bielecki."
        >
        > ... Kisiel się w grobie przewraca.

Och, byłbym spokojny. Jako były poseł koła Znak z pewnościa doceniłby tych nagrodzonych.

> "Liczbę zwolenników mam w nosie. Nie liczy się LICZBA, tylko
        > jakość." – J. Korwin-Mikke

No a co ma mówić, jak zwolenników już w promilach mu się liczy?

ps.
        Aha, III RP wróciła w chwale! :D
      • cerambyx Re: Co za towarzystwo ... 10.11.07, 22:35
        paczula8 napisała:

> "Tomasz Wołek. Wśród protestujących znaleźli się też miedzy innymi
        > prof. Władysław Bartoszewski, Lech Wałęsa, Andrzej Olechowski, Jan
        > Krzysztof Bielecki."
        >
        > ... Kisiel się w grobie przewraca.

przewraca sie, bo ty bys wolal zeby nie protestowali, albo zeby wsrod laureatow
        byl kaczynski i minister zero? hahaha widac nie masz pojecia o kisielu i jego
        pogladach, bylby dumny z tych autorytetow, ktorzy stoja teraz za jego nagroda.
    • emeryt601 Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W.. 10.11.07, 20:59
      1990 - Janusz Beksiak, Stefan Bratkowski, Janusz Korwin-Mikke, Rafał
      Krawczyk, Piotr Kuncewicz, Stefan Kurowski, Józef Kuśmierek, Jacek
      Maziarski, Krzysztof Mętrak, Kazimierz Pytko, Ernest Skalski, Jerzy
      Waldorff, Wiesław Walendziak, Piotr Wierzbicki, Mieczysław Wilczek,
      Wacław Wilczyński.

1991 - Bogusław Bagsik, Jan Krzysztof Bielecki, Jerzy Grohman.

1992 - Jerzy Giedroyć, Jan Kulczyk, Jan Winiecki.

1993 - Aleksander Kwaśniewski, Janusz Lewandowski, Józef Tischner.

1994 - Leszek Balcerowicz, Jacek Fedorowicz, Mieczysław Prószyński.

1995 - Władysław Bartoszewski, Andrzej Woyciechowski, Antoni
      Majewski.

1996 - Andrzej Bączkowski, Sobiesław Zasada, Michał Zieliński.

1997 - Marian Krzaklewski, Tomasz Wołek, Czesław Apiecionek.

1998 - Henryka Bochniarz, Stanisław Tym, Hanna Gronkiewicz-Waltz.

1999 - Jan Nowak-Jeziorański, Paweł Piskorski, Wiesław Uchański.

2000 - Irena Eris, Witold Gadomski, Andrzej Olechowski.

2001 - Stanisław Ciupiński, Jan Kułakowski, Rafał Aleksander
      Ziemkiewicz.

2002 - Krzysztof Pawłowski, Donald Tusk, Maciej Rybiński.

2003 - Jan Rokita, Roman Kluska, Janusz A. Majcherek.

2004 - Jerzy Hausner, Teresa Bogucka, Adam Krzanowski.

2005 - Lech Wałęsa, Ryszard Krauze, Tomasz Lis.

2006 - Marek Safjan, Wojciech Trzciński, Roman Młodkowski.
      To tak, żeby "towarzystwo wiedzące najlepiej" wiedziało kto takie
      nagrody dostał. Pierwszych laureatów wyznaczył Stefan Kisielewski
      Potem juz potoczyło się jak kula śniezna.Laureaci sami wybierają
      laureatów. Wobec tego o co pretensje?Niech się zbiorą na Stadionie
      Dziesięciolecia i niech sobie wybiorą, skoro nie chcą w redakcji.
    • stop_fotydze Przesada 10.11.07, 21:02
      To, że pismo jest prokacze, nie znaczy, że zablokuje antykaczych
      kandydatów. Należy poczekać, aż zrobią to, a nie wyprzedzać ich. To
      mi przypomina metody Kaczyńskich, którzy ciągle węszą
      • karol9968 I dobrze.Wprost dawno juz temu zszedl na psy... 10.11.07, 21:07
        • stop_fotydze Re: I dobrze.Wprost dawno juz temu zszedl na psy. 10.11.07, 23:37
          Niech sobie schodzi - nie czytam. Ale to nie powód, by pismu
          patronat odbierać: nie widzę żadnych innych zarzutów oprócz
          światopoglądowych. Żaden z panów nie powiedział nic konkretnego, co
          mogłoby uzasadnić odebranie tygodnikowi patronatu.

Nie po to ludzie głosują na PO, popierają wykształciuchów, by teraz
          kolejny tekaemik oglądać
      • cerambyx Re: Przesada 10.11.07, 22:36
        stop_fotydze napisała:

> To, że pismo jest prokacze, nie znaczy, że zablokuje antykaczych
        > kandydatów. Należy poczekać, aż zrobią to

moze juz to zrobili?
        • stop_fotydze Re: Przesada 10.11.07, 23:34
          Ale nie widzę, żeby w artykule coś o tym było.
    • dzakarta Nie będzie Nagród Kisiela: kapituła nie chce "W.. 10.11.07, 21:02
      I słusznie! "Wprost" to "pisiorowska" tuba propagandowa, sterowana
      przez ABW iCBA za pomocą tzw. "kontrolowanych przecieków".
    • profanum_vulgus Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO stara 10.11.07, 21:07
      się zmonopolizować media.

"Niepełna, nie całościowa informacja, czyli dezinformacja, czyli w rezultacie
      kłamstwo praktykowane na co dzień, wzrasta nam w krew, staje się druga naturą,
      ba, nieraz wręcz powinnością moralną czy narodową."-czyżby Kisiel prorokował
      nastanie GWno Prawdy,
      • r0b0l masz Nasz Dziennik, tego nikt nie ruszy, bez obaw 10.11.07, 21:21

• cerambyx Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 10.11.07, 22:37
        profanum_vulgus napisał:

> się zmonopolizować media.

hahaha bo ty bys chcial, zeby tylko pis dyktowalo ktora gazeta moze wychodzic i
        ktory dziennikarz moze PISac - typowa postawa pisiorskich bolszewikow!
        • profanum_vulgus Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 10.11.07, 22:56
          A skąd ty wiesz czego ja chcę?
          Jesteś jakimś jasnowidzem?
          Śmiesznie brzmią w twoich ustach słowa o bolszewizmie
          w kontekście antypisowskich postów na tym forum.
          To raczej wam nie podoba się, że jedna gazeta nie pisze
          w linii politycznej, która wam odpowiada ergo -
          nie nazywaj się demokratą czy liberałem bo nie
          idzie to w parze z twoimi poglądami .
          • cerambyx Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 10.11.07, 23:07
            profanum_vulgus napisał:

> A skąd ty wiesz czego ja chcę?

juz ja znam takie typy spod czerwonej gwiazdy jak ty

> Śmiesznie brzmią w twoich ustach słowa o bolszewizmie
            > w kontekście antypisowskich postów na tym forum.

bolszewickie dzialania to i bolszewicka partia bede ja nazywal i jej fanatykow

> To raczej wam nie podoba się, że jedna gazeta nie pisze
            > w linii politycznej

nie, nie podoba nam sie gazeta ktora tak jak wprost bezczelnie manipuluje
            faktami, przemilcza niewygodne tematy i na sile promuje jedyna sluszna partie -
            swoja droga typowe dzialanie prasy w czasach bolszewickich

> nie nazywaj się demokratą czy liberałem bo nie

a gdzie sie nazwalem? nie potraficie nic poza wmawianiem innym tego czego nie
            powiedzieli? tylko manipulacja i klamstwa, niczego wiecej od was oczekiwac nie
            mozna.
            • profanum_vulgus Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 10.11.07, 23:29
              Widzisz jak sam potrafisz stosować manipulację.
              Rozbijasz zdania tak by pozbawione kontekstu
              podpierały twoje jedynie słuszne rozumowanie.
              I rozumiem, że np. GW wraz z Adamem Michnikiem,
              którego łagodnie mówiąc Kisielewski nie szanował
              nie stosuje manipulacji?
              Zacznij myśleć bo póki co inni robią to za ciebie.
              • cerambyx Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 10.11.07, 23:42
                profanum_vulgus napisał:

> Widzisz jak sam potrafisz stosować manipulację.
                > Rozbijasz zdania tak by pozbawione kontekstu
                > podpierały twoje jedynie słuszne rozumowanie.

no pokaz ktore to zdanie zmanipulowalem i zmienilem jego znaczenie? :)))
                nie zdziwie sie jezeli nie odpowiesz, albo nie bedziesz w stanie pokazac :)))

> I rozumiem, że np. GW wraz z Adamem Michnikiem,
                > którego łagodnie mówiąc Kisielewski nie szanował

a moze na to znajdziesz jakis cytat? :)))))

> nie stosuje manipulacji?

np?

> Zacznij myśleć bo póki co inni robią to za ciebie.

to wlasnie w twoim tekscie zaobserwowalem jakies haselka wtloczone do glowki
                przez jedynie sluszna propagande, zobaczymy czy sam potrafisz myslec i je
                uargumentowac :)
                • profanum_vulgus Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 10.11.07, 23:57
                  "Te manifesty krakowskie, deklaracje "praw człowieka " rozsyłane po
                  całym świecie! Jak w Polsce naprawdę wybuchnie jakiś rasizm, szowinizm, a to
                  będzie już kompletna patologia, to najbardziej przysłuży się do tego właśnie
                  takie denerwujące pseudoszlachetne gadanie. Przecież ten dzisiejszy Michnik to
                  totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie
                  zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym
                  polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią alfą i omegą".

Kisiel nie ubierał sformułowania w zgrabne słówka. Mówił to co myślał i dzięki
                  temu zdobył tak fenomenalną popularność.
                  Choć byli przyjaciółmi za czasów KORu to później Kisiel przejrzał Michniki no i
                  okazało się, że nie jest demokratą wg wszechwiedzącego redaktora.
                  A ty dalej baw się w rozbijanie zdań i wypowiedzi. Masz wspaniałych nauczycieli
                  tych bolszewickich metod.
                  pozdro
                  • cerambyx Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 11.11.07, 00:05
                    ok, tak jak sadzilem - z samodzielnym mysleniem masz problemy, z argumentowaniem
                    swoich tez rowniez.
                    raz. nie rozbijam i nei zmieniam sensu zdan - i dobrze o tym wiesz, bo nie byles
                    w stanie podac przykladu gdzie to ja zmanipulowalem twoja wypowiedz - po prostu
                    lubisz tworzyc wlasna alternatywna rzeczywistosc, wmawiac ludziom rozne fakty
                    zeby sie jakos usprawiedliwic
                    dwa. przytoczony fragment nie mowi nic o tym, ze kisiel michnika nie szanowal
                    czy tez nie (czytanie ze zrozumieniem sie klania)
                    trzy. na manipulacje gazety tez nie masz zadnego przykladu, ale to mnie nie
                    dziwi bo nikt jeszcze takich nie znalazl, z tego co czytalem to manipulacjami
                    jedynie sie nazywa teksty, z ktorymi osoba oskarzajaca sie nie zgadza, bo ma
                    inny swiatopoglad, albo jak gazeta napisze cos nie na tej stronie na ktorej ten
                    ktos chcialby.
                    • profanum_vulgus Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 11.11.07, 00:26
                      > przytoczony fragment nie mowi nic o tym, ze kisiel michnika nie szanowal
                      > czy tez nie (czytanie ze zrozumieniem sie klania)

no oczywiście określenie "totalitarysta" to dla takiego bolszewika jak ty
                      komplement.

>na manipulacje gazety tez nie masz zadnego przykladu

50 rocznica Powstania Warszawskiego na okazję której GW, Michał Cichy i redaktor
                      Michnik publikują szereg artykułów sugerujących jakoby AK zajmowała się wówczas
                      dobijaniem Żydów. oczywiście podstawą do tego jest jedna (JEDNA) niepewna,
                      fragmentaryczna i nie zweryfikowana informacja na której "demokraci" budują
                      obraz antysemickiej powstańczej Warszawy.
                      Manipulacja posunięta do granic absurdu.

>ale to mnie nie
                      > dziwi bo nikt jeszcze takich nie znalazl
                      :) ślepy, głuchy, czy głupi?

manipulacjami
                      > jedynie sie nazywa teksty, z ktorymi osoba oskarzajaca sie nie zgadza, bo ma
                      > inny swiatopoglad, albo jak gazeta napisze cos nie na tej stronie na ktorej ten
                      > ktos chcialby.

naucz się zasad gramatyki i zmień swoje marksistowskie podręczniki. metoda
                      dialektyki sprawdza się na gruncie nauki, a nie twoich wywodów. ale czego
                      oczekiwać od bolszewii. nie ma innej prawdy od waszej prawdy - GWno Prawdy.
                      • cerambyx Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 11.11.07, 01:52
                        profanum_vulgus napisał:

> no oczywiście określenie "totalitarysta" to dla takiego bolszewika > jak ty
                        komplement.

znowu brak argumentu, tym razem zastepujesz personalnym atakiem - nic dziwnego,
                        skoro juz zaczales to odpowiem iz tym wlasnie charakteryzuja sie wsciekle
                        wypowiedzi pewnej bolszewickiej swoloczy, do ktorej pasujesz jak ulal - zero
                        argumentow i tylko chamskie ataki

> 50 rocznica Powstania Warszawskiego (...) i dalesze blebleble

poki nie podasz linka bede te kilka kolejnych linijek uwazal jedynie za wymysl
                        twojego malego rozumku, bo jak do tej pory to udowodniles jedynie iz sam sobie
                        kreujesz rzeczywistosc, a konkretnych wydarzen nie potrafisz przytoczyc.

> naucz się zasad gramatyki i zmień swoje marksistowskie podręczniki.

zamiast pouczac innych sam moglbys wziac sie za nauke, bo jak juz bylo widac
                        nawet masz problemy z rozumieniem slowa pisanego. marksistowskie podreczniki to
                        moze jest twoja ulubiona lektura, nie moja i nawet by sie zgadzalo, bo pewnie
                        one tak sie nauczyly 'rozumowac' i 'samodzielnie' myslec jak to nam pokazujesz
                        na forum.

> ale czego
                        > oczekiwać od bolszewii.

a spodziewalem sie na poczatku od ciebie czegos innego, ale fakt od takiej
                        bolszewii umyslowej jednak za wiele oczekiwalem

> GWno Prawdy.

i kolejny, typowy wyswiechtane haselko, juz nawet nie chce mi sie tego twojego
                        zaklamania dalej obnazac - widac nawet jak ci ktos paluszkiem wskaze to sie
                        bedziesz upieral, manipulowal brnal w swoje 'madrosci', coz czlowiek
                        inteligentny przyznalby sie do bledu i przeprosil, niestety nie mam z takim do
                        czynienia :)
                  • takeyoshi Re: Kiedyś PZPR miał monopol w prasie. Dziś PO st 11.11.07, 00:08
                    Czasy się zmieniają panuje wszechobecny faszyzm bądź bolszewizm [niepotrzebne
                    skreślić], a poprawność polityczna przekracza wszelkie granice zdrowego
                    rozsądku. Lecz nie ma się co dziwić, bowiem w opiniotwórczych mediach panuje
                    prosta zasada: " masz rację dopóki Twe poglądy są takie jak moje..." Próba
                    wciągania Kisiela w starcia salonowe jest co najmniej niesmaczna i dowodzi
                    jedynie tego, że część kapituły otrzymała nagrody Jego imienia nie ze względu na
                    rzeczywiste osiągnięcia, ale na "sztuczną popularność" a obecnie obawiają się,
                    że ktoś może im to bezkrytycznie wytknąć i obnażyć ich małość...
    • r3003 Przeczytajcie "Dzienniki" (pamiętniki) Kisiela!!! 10.11.07, 21:13
      Po lekturze dowiecie się co sądził m.in. o Adasiu i reszcie "elyt".
      Nie wiem czy "Wprost" może przyznawć nagrodę, natomiast po
      przeczytaniu dzienników jest "oczywistą oczywistością":), że z tym
      wyróżnieniem nie powinno mieć nic wspólnego wiele osób z obecnej
      kapituły. I to na tyle.
      • 1410_tenrok skoro przeczytałeś dzieła Kisiela, 10.11.07, 21:37
        to winiens wiedzieć, że był to człowiek myślący i nie znający pokory
        dla głupoty. Kisiel był wolnym człowiekiem, wolnym od wariackich
        wartości, którymi faszerowano nasz naród w trakcie ostatnich dwóch
        lat................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka