maruda.r 21.11.07, 18:50 Pan prezydent Lech Kaczyński zwrócił się z propozycją, aby uczestniczyć w polskiej delegacji - zaznaczył Tusk. ********************************** No tak, ale czy zdąży dojechać na tym rowerze od Wałęsy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
priller heh, prezydent chce byc pomocnikiem:) 21.11.07, 18:59 motyla noga. zaoszczedzi na telefonach - nie bedzie musial juz dzwonic do premiera co kwadrans. Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Re: heh, prezydent chce byc pomocnikiem:) 21.11.07, 19:57 Prezydent pomocnikiem? To by znaczyło, że jego brat nie będzie mógł z nim rozmawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Polska"piekna i bogata" czy "brzydka i niezamozna" 21.11.07, 23:31 palcopstryk napisał: > Prezydent pomocnikiem? To by znaczyło, że jego brat nie będzie mógł z nim rozmawiać... M: jak widac beda dwie Polski na szczycie Lecha Kaczynskiego i Donalda Tuska. Kim jest Polska dla Tuska dowiedzielismy sie w jego slynnej odpowiedzi na ankiete Znaku, nr 11–12, 1987: Czym jest polskość: ” Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło – ponuro – śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskościa. A PODSUMOWAL OPINIE O POLSCE GURU TUSKA BARTOSZEWSKI NAZYWAJAC POLSKE "PANNA BRZYDKA I NIEPOSAZNA, KTORA MUSI BYC MILA" A MOZE POstKomuchy WCIAZ ZYJA W PRL ? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Megalomania Tuska nie zna granic. 21.11.07, 23:34 Megalomania Tuska nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A czym jest dla ciebie Polska 21.11.07, 23:43 kanadyjski esbeku? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika mirmat,beknelo ci sie 20letnim tekstem 22.11.07, 04:08 cos kiepsko u was na szkoleniach, nic nowszego nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezyd 21.11.07, 18:59 ciekawe czy zalozy sobie siodelko ;P Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Tusk osiaga wysoki poziom. 21.11.07, 19:14 Tusk wznosi się nad urazy i przynosi zaszczyt Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Tusk osiaga wysoki poziom. 21.11.07, 20:54 trudno byc mi obiektywnym, bo darze tuska sympatia, ale nie widze wciaz niczego, co przyniosloby polsce zaszczyt. jeszcze nie widze. wystarczy mi jednak, ze nie przynosi wstydu, a to - w swietle (a raczej w cieniu) polityki poprzedniego rzadu i jego personalnej jakosci - bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Chyba szczy na Polskę? 21.11.07, 23:36 Chyba szczy na Polskę? wrojoz napisał: > Tusk wznosi się nad urazy i przynosi zaszczyt Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezyd 21.11.07, 19:01 nie powiem , jak kol. Kwasniak ( " Ludwiku Dornie , psie Sabo , nie idzcie ta droga !) . Kolego Donku ! Idzie ta droga ! Wyimpasowujcie w elegancki sposob to stworzenie zwane prezydentem niewszystkich Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Premier Tusk pokazuje klasę. 21.11.07, 19:15 Takich polityków potrzeba Polsce.!! Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Premier Tusk pokazuje ... 21.11.07, 21:11 wrojoz napisał: > Takich polityków potrzeba Polsce.!! ... i jeszcze jest świetnym historykiem, który nie znał historii swojego dziadka, który zmuszony był do tego, bo podpisał dawniej... (albo kulka, albo życie, ewentualnie Generalgouvernement für die besetzten polnischen ...) "Kwestia biografii Józefa Tuska, dziadka Donalda Tuska, stała się przyczyną kontrowersji podczas kampanii wyborczej. Należący do PiS poseł Jacek Kurski w wypowiedzi dla tygodnika "Angora" stwierdził, że poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu[2] Donald Tusk natychmiast temu zaprzeczył, twierdząc, że jego dziadek nigdy nie służył w Wehrmachcie. Lech Kaczyński przeprosił Tuska, za tę wypowiedź Kurskiego[3], który został usunięty z funkcji szefa kampanii medialnej oraz wykluczony z PiS. Później okazało się, że Józef Tusk ___rzeczywiście został wcielony do armii niemieckiej___, ale nie wstąpił do niej jako ochotnik, lecz został powołany do pełnienia służby wojskowej jako obywatel Niemiec (którym stał się automatycznie z chwilą aneksji Wolnego Miasta Gdańska do III Rzeszy)[4]. 14 listopada poseł Jacek Kurski ponownie został przywrócony jako członek PiS[5]" Odpowiedz Link Zgłoś
estazolan Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezydent 21.11.07, 19:02 Juz sie nie moge doczekac miny prezydenta.Ciekawe co wymysli tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezyd 21.11.07, 19:07 Jak dwa razy dwa , dostanie sraczki . A ta glupia z mina purchawy , i odwroconymi oczami ( konkurs , no kto to ?) powie , ze nie pozwoli i bedzie walczyc. No, kto , no ? Taaaaak pani Fatyga ! ( zbedna ) . Niech wroci tam skad przyszla , gdziekolwiek by to bylo !" Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawo Premier Tusk. 21.11.07, 19:12 Premierze jest Pan Mężem Stanu. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Brawo Premier Tusk. 21.11.07, 19:19 wrojoz napisał: > Premierze jest Pan Mężem Stanu. Brawo. ***************************** Halo, kolego 'wrojoz'! Nie jesteśmy na kongresie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
platforma.y.love.you Re: Brawo Premier Tusk. 21.11.07, 19:21 miejmy tylko nadzieje ze Kaczynski nie wezmie w ta delegacje Fotygi, ale z nim nic nie mozna przewidziec, Sikorski powiniem przypilnowac zeby nie wydali jej paszportu, bo znow bedzie obciach Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Kochać partię ;) 21.11.07, 20:29 platforma.y.love.you napisała: > miejmy tylko nadzieje ze Kaczynski nie wezmie w ta delegacje Fotygi, > ale z nim nic nie mozna przewidziec, Sikorski powiniem przypilnowac > zeby nie wydali jej paszportu, bo znow bedzie obciach Sikorski... "podobno zwalczał ruskich w Afganistanie" - swój chłop "podobno był w rządzie razem z Panią Fotygą" - swój chłop "podobno jest patriotą" ;) Podobno nie jest antysemitą... pl.wikipedia.org/wiki/Anne_Applebaum pl.wikipedia.org/wiki/Katarzyna_Zimmerer ... a mój dziadek też służył w Wehrmachcie i nie mam wyrzutów sumienia :) www.google.pl/search?hl=pl&q=video+tusk&btnG=Szukaj&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawww czyżby był przełom????????? 21.11.07, 19:20 Myślę ze wybory się skończyły i czas upodleń .Widzisz panie Wałęsa ci panowie to prawica,coś pan z nimi zrobił????.Natura polska jest inna nawet w miłych gestach widzi podstęp.zobaczymy jakie zgranie maja Polacy jakim dysponują świetnym zespołem.czy się okażą bachorami bawiącymi się w piaskownicy .Ja nie postawił bym złamanego grosza na ten zespół.Może pierwszy raz się zawiodę a chciałbym. Panowie świat i polska na was patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lech_kartofel_kaczynski To tylko ściema z mojej strony 21.11.07, 19:36 Dzień przed szczytem dostanę nagłego ataku sraczki i wystrychnę Donalda na tuska Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Zaraz, zaraz... 21.11.07, 19:49 W tekscie jest, ze pojedzie takze prof(?) Bartoszewski, bo jest odpowiedzialny za polityke zagraniczna. No to ja sie pytam co tam sie porobilo?! No to kto jest niejaki Sikorski w MSZ i co on tam robi? Panie Tusek wyjasnij nam te sprawy, bo wyglada na to, ze znow zaczyna sie "pomrocznosc jasa". Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Zaraz, zaraz... 21.11.07, 21:06 sniegbielszy napisała: > W tekscie jest, ze pojedzie takze prof(?) Bartoszewski, bo jest odpowiedzialny > za polityke zagraniczna. No to ja sie pytam co tam sie porobilo?! No to kto jes > t > niejaki Sikorski w MSZ i co on tam robi? Panie Tusek wyjasnij nam te sprawy, bo > wyglada na to, ze znow zaczyna sie "pomrocznosc jasa". ========================================= Co robi Sikorka? Jak zwykle, wstyd rodzinie. Dali mu MSZ jako poczekalnie, bo on taki dyplomata, jak ja baletnica. Za znajomosc obcego jezyka i wyksztalcenie, na ta fuche zakwalifikowac by mozna (lekko liczac), okolo 4 milionow Polakow. A na swiecie: pomnozone przez dwa. Tylko ze nie kazdy mogl byc fotoreporterem i pracowac dla "wplywowych instytucji zagranicznych", to fakt. W wyznaczonym do kierowania przez pracodawcow MONie za bardzo irytowal by kadre. Od czasow Kuklinskiego, a potem Maciorewicza sa jakos dziwnie uczuleni na podsylanych im dygnitarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Zaraz, zaraz... 21.11.07, 21:51 darkraj napisał: > > Za znajomosc obcego jezyka i wyksztalcenie, na ta fuche > zakwalifikowac by mozna (lekko liczac), okolo 4 milionow Polakow. A popatrz szmaciarski pluju z Jackowa - te dwa kurduple twoi idole ani be ani me w żadnym języku. A jeden jest "prezydentem", co prawda tylko swojego brata, a drugi tuman był premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Zaraz, zaraz... 21.11.07, 23:35 akkj napisał: > darkraj napisał: > > > > > Za znajomosc obcego jezyka i wyksztalcenie, na ta fuche > > zakwalifikowac by mozna (lekko liczac), okolo 4 milionow Polakow. ============================================= Do kogo te aluzje? Czyzby do mnie? Cha, cha, cha, widac, ze tatulo niedawno sprzedali prosiaka na kompa dla niewydarzonego potomstwa. Walnales, jak chory kwaczor w kubel przed waznym spotkaniem. I to po rycynie! Kompletne pudlo, prostaczku. Nie zycze sobie kontynuacji konwersacji na poziomie rynsztoka. Nie ta klasa, internetowy noworyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great To taki triumwirat, gdzie każdy gooowno wie... 21.11.07, 23:38 To taki triumwirat, gdzie każdy gooowno wie... sniegbielszy napisała: > W tekscie jest, ze pojedzie takze prof(?) Bartoszewski, bo jest odpowiedzialny > za polityke zagraniczna. No to ja sie pytam co tam sie porobilo?! No to kto jes > t > niejaki Sikorski w MSZ i co on tam robi? Panie Tusek wyjasnij nam te sprawy, bo > wyglada na to, ze znow zaczyna sie "pomrocznosc jasa". Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Czyli "Jak z kartofla zrobic frytki"... 21.11.07, 19:40 Mam nadzieje, ze pani F.Otyga juz sie za moja kase do Liszboa nie przeleci? Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezydent 21.11.07, 19:41 Prezydęt pojoł, że kampanija wybiórcza odjeżdża w sino dal? Odpowiedz Link Zgłoś
monnot To jest Konstytucja 21.11.07, 19:42 Dlaczego klamliwie nazywa sie to Traktatem Reformujacym?! Po co te klamstwa, przeciez to jest konstytucja bis, odrzucona przez Francje i Holandie. Ale przyzwyczailismy sie do braku demokracji ze strony tej Eurokomuny. Konstytucja, bo prawa unijne sa wazniejsze od praw poszczegolnych panstw. Odpowiedz Link Zgłoś
platforma.y.love.you PiSior do budy, nikt cie nie pyta o zdanie 21.11.07, 19:45 monnot napisała: > Dlaczego klamliwie nazywa sie to Traktatem Reformujacym?! Po co te > klamstwa, przeciez to jest konstytucja bis, odrzucona przez Francje > i Holandie. Ale przyzwyczailismy sie do braku demokracji ze strony > tej Eurokomuny. > Konstytucja, bo prawa unijne sa wazniejsze od praw poszczegolnych > panstw. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 monnot/niemot - to jest traktat 21.11.07, 20:00 monnot napisała: > Ale przyzwyczailismy sie do braku demokracji ze strony tej > Eurokomuny. Konstytucja, bo prawa unijne sa wazniejsze od praw > poszczegolnych panstw. Nasluchasz sie bidoku pis-czykow tybu glupia fotyga i jej fagas prezio czy tez wodzus i klepiesz za nimi jakies bzdety. Gdybys cos wiedzial, rozumial i zrozumial, to bys wiedzial, ze konstytucje zachowuja wyzszosc nad traktatem. Anglia sie wycofala, bo Anglia NIE MA konstytucji. Ale po co ja to pisze, przecie w kaczystanie prawda jest to, to co nabredza bracia K. Odpowiedz Link Zgłoś
platforma.y.love.you Re: Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezyd 21.11.07, 19:47 maruda.r napisał: > > Pan prezydent Lech Kaczyński zwrócił się z propozycją, aby uczestniczyć w > polskiej delegacji - zaznaczył Tusk. > > ********************************** > > No tak, ale czy zdąży dojechać na tym rowerze od Wałęsy? ------------ jak wyjedzie w tym tygodniu moze zdarzy, zwlaszcza ze w krajach przez jakie musi pedalowac nie ma w tej chwili sniegu > Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Donek, nie zapomnij podpisac Karte !!!!! 21.11.07, 20:03 platforma.y.love.you napisała: Re: Donek, nie zapomnij podpisac Karte !!!!! *********************************** Bingo! Przyłączę się do oklasków, jak zobaczę podpisaną Kartę. A jaka ferajna będzie towarzyszyć Tuskowi, będzie bez znaczenia. Może Tusk zabrać nawet kopię prezydenta, gdyby ten się gdzieś zawieruszył. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Donek, nie zapomnij podpisac Karte !!!!! 21.11.07, 20:30 maruda.r napisał: > Może Tusk zabrać nawet kopię prezydenta, gdyby ten się gdzieś > zawieruszył. E, prezydęt pojedzie osobiscie, bo kopia gdzies się zaszyla, by poddac się operacji plastycznej mozgu. Zafascynowany ziobro rowniez przygotowuje sie do podobnego zabiegu. Na ewentualnosc, ze nie da sie "upiększyc", zgodzili sie na na implantat silikonowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great I jeszcze weź łapówę - oddasz jak Sawicka... 21.11.07, 23:40 I jeszcze weź łapówę - oddasz jak Sawicka... Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Panie Prezydencie patrz ścierwom na łapy, patrz. 21.11.07, 19:54 Bo jeszcze coś uchachmęcą za plecemia narodu i autanazję wprowadzą dla hecy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne ale naiwniak 21.11.07, 22:49 placebo99 napisał: > Bo jeszcze coś uchachmęcą za plecemia narodu i autanazję wprowadzą > dla hecy. > ---------------------- i ty myslisz ze w Polsce nie robia autanazjii????????????tak jak i skrobanek pewno???Idioto, samych skrobanek 250 000 rocznie......................... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezydent 21.11.07, 20:02 p. prezydent będzie musiał mocno się znieczulić, aby jakoś przeżyć te nieprzychylne dla niego i jego delikatnego systemu trawiennego warunki...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
litten Po co Kaczynski tam sie pcha? Wystarczylyb Tusk!!! 21.11.07, 20:07 I prosze przyjac karte praw podstawowych!@!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Po co Kaczynski tam sie pcha? Bo cham !... 21.11.07, 20:48 rozumiem, że to rymowanka a co do p. prez., to może chce się przelecieć... z Tusiem...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Po co Kaczynski tam sie pcha? Wystarczylyb Tu 21.11.07, 20:47 litten napisał: > I prosze przyjac karte praw podstawowych!@!! załatwione...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Serdeczne ustalenia...? 21.11.07, 20:42 to ile tym razem flaszek wina poszlo? A czy Jarus wie o tych "ustaleniach" i zezwolil na nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Serdeczne ustalenia...? 21.11.07, 20:48 darkraj napisał: > to ile tym razem flaszek wina poszlo? > A czy Jarus wie o tych "ustaleniach" i zezwolil na nie? Ustalenia som jasne ;) (dobry, niedobry Polak) pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Woli%C5%84ska Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Czegos nie rozumiem: Tuske i Bartoszewski za konty 21.11.07, 20:57 nuacja pracy "dyplomatolkow"?? no bo przeciez Tuske bedzie podpisywal dokument w duzej mierze wypracowany przez polskich dyplomatow (nie pana Schnepfa) pod kierownictwem minister Fotygi; wiec jak Tuske moze cos takiego podpisywac, a Bartoszewski (rzekomy "profesor") wobec takiej nikczemnosci milczec?? jak mozna cos takiego zaakceptowac i podpisywac?? przeciez to dowartosciowanie "dyplomatolkow"; a co na to 7 mln tych "madrych inaczej", ktorzy na POlszewie swoj glos oddali?? pewnie czja sie zdradzeni;no, chyba, ze to pierszy "cud" wnuczka slynnego juz dziadka Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 ty od urodzenia taki mundry, czy przez zasiedzenie 21.11.07, 21:35 w pis-kaczo-stanie? A coz ta durna fotyga i zjawisko biologiczne K. zalatwilo? Joanine? Z ktorej najbardziej uzytek moga zrobic panstwa typu znienawidzonych przez pis Niemcow czy tez niezbyt lubianych Francuzow? A poza tym - w odroznieniu od paranoido-psychopatow z pisu - PO nigdy nie blokowalo dazen unijnych, wiec i ich wyborcy, czyli "7,5 milionowa mniejszosc" sa z nich zadowoleni. Wasza 5-milionowa "wiekszosc" moze razem z kurduplami tupac, krzyczec "dupa", puszczac baki w towarzystwie - i to by bylo na tyle. Dla ulomnych mamy duzo wspolczucia i litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: ty od urodzenia taki mundry, czy przez zasied 21.11.07, 21:49 rybka9915 napisała: > w pis-kaczo-stanie? A coz ta durna fotyga i zjawisko biologiczne K. zalatwilo? > Joanine? Z ktorej najbardziej uzytek moga zrobic panstwa typu znienawidzonych p > rzez pis Niemcow czy tez niezbyt lubianych Francuzow? tnij.org/jarek_ue > A poza tym - w odroznieniu od paranoido-psychopatow z pisu - PO nigdy nie bloko > walo dazen unijnych, wiec i ich wyborcy, czyli "7,5 milionowa mniejszosc" sa z > nich zadowoleni. Wasza 5-milionowa "wiekszosc" moze razem z kurduplami tupac, k > rzyczec "dupa", puszczac baki w towarzystwie - i to by bylo na tyle. Dla ulomny > ch mamy duzo wspolczucia i litosci. Rosja 1917, Niemcy 1933 też miały większość "wyborców" :) Większość ludzi ma wiedzę, bo ma rację ;) i.wp.pl/a/f/jpeg/18833/rusin2_00kinga997_copy_copy.jpeg Sorry... ;) Pomyliłem fora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Brawo, sluszne twe slowa. Pisielce na Kamczatke! 21.11.07, 21:51 Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Brawo, sluszne twe slowa. Pisielce na Kamczat 21.11.07, 22:01 pogromca_gamonia napisała: > Słuszną masz ksywę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Brawo, sluszne twe slowa. Pisielce na Kamczat 21.11.07, 23:56 pogromca_gamonia napisała: ================================================ Pogromco, a co ci zrobili Czukczowie, ze chcesz Ich pokarac tym dopustem Bozym? Miej chociaz odrobine litosci w sercu, to dobrzy, ciezko pracujacy ludzie. Juz lepiej poslac kwaczystow na Sahare, do zarzadzania zasobami piasku? Tamtejsi Beduini i tak od wiekow nie uznaja zadnej wladzy nad soba. Kwaczysci beda moze mieli okazje zablysnac dyplomacja, religijnoscia i polityka spoleczna? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Tak wlasnie myslalem: zadnego wyjasnienia, 21.11.07, 22:10 dlaczego ci wiecowi agitatorzy Tuske i Bartoszewski nagle sie zmitygowali, i beda podpisywac wynegocjowane przez Fotyge i jej MSZ dokumenty; no, ale coz: slucham wlasnie w RM rozmowy z b. madra kobieta, znakomita minister Gesicka (odeszla od PO podobnie jak Gilowska), i sluchajac ja, wiem juz dlaczego za rzadow Kaczynskiego tak dobrze stala gospodarka, i dlaczego Polska zdobywala i wykorzystywala tyle srodkow unijnych; po prostu: czy w MSZ czy u Gesickiej, w rzadzie PiS-u byli fachowcy; nie jakis mierny historyk jako premier, nie psychiatra jako szef MON-u, i nie polonistka jako szefowa ministerstwa rozwoju regionalnego, nie pani Hallowa na czele MEN-u (w uznaniu zaslug jej meza), i nie Sikorski (poza blichtrem nic); a co potrafia Poszolmy?? tylko bluzgac, pluc, obrazac, wiecowac (wielu z wpisow tutaj - na czele z dyzurnym glupkiem "pogromca gamonia" - to nic innego, jak tylko bluzgi); smieszni jestescie; podobnie jak ten "misiu" z Sopotu, o wygladzie "cesarza Hadriana", co to czasami "ryczy"; Schetyna nabija sie z Nelly Rokity? Niech poczyta wywiad z Tuskowa: to dopiero bedzie boki zrywac! zreszta: "yntelektualnie" jest podobna do Dody; widac, ze "misiu" taki ma "gust" rybka9915 napisała: > w pis-kaczo-stanie? A coz ta durna fotyga i zjawisko biologiczne K. zalatwilo? > Joanine? Z ktorej najbardziej uzytek moga zrobic panstwa typu znienawidzonych p > rzez pis Niemcow czy tez niezbyt lubianych Francuzow? > A poza tym - w odroznieniu od paranoido-psychopatow z pisu - PO nigdy nie bloko > walo dazen unijnych, wiec i ich wyborcy, czyli "7,5 milionowa mniejszosc" sa z > nich zadowoleni. Wasza 5-milionowa "wiekszosc" moze razem z kurduplami tupac, k > rzyczec "dupa", puszczac baki w towarzystwie - i to by bylo na tyle. Dla ulomny > ch mamy duzo wspolczucia i litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Tak wlasnie myslalem: zadnego wyjasnienia, 21.11.07, 22:20 silesius.monachijski011 napisał: > ... wspomnianych nie oceniam po tygodniu rządzenia... > i nie Sikorski (poza blichtrem > nic); Czy bracia K. mianowali go ministrem (był na tym stanowisku 1.5 roku???) i byłby dalej, gdyby nie "Antek a brzytwą"? ;) PS. Jak bronić opozycję, skoro nawet/tylko idioci ją bronią :( Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider jak zwykle sil nie rozumiesz, dont worry, be happy 21.11.07, 21:35 silesius.monachijski011 napisał: > nuacja pracy "dyplomatolkow"?? no bo przeciez Tuske bedzie > podpisywal dokument w duzej mierze wypracowany przez polskich > dyplomatow (nie pana Schnepfa) pod kierownictwem minister Fotygi; czepiło sie gowno statku i krzyczy 'płyniemy!'. pamiętam jak cała pisiornia płakała że podpisując traktat stracimy suwerenność a karta przyniesie nam eutanazje, pedofilię i rzęsistka. Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Tusk ma chyba rozdwojenie jaźni 21.11.07, 22:42 Najpierw pisze, że z oczywistych wzgledów podips pod traktatem składa premier, a kilka zdań później, że podpis prezydenta jest niezbędny. To jak to jest w końcu? Wszystkie państwa będą miały po jednym podpisie a Polska aż dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Tusk ma chyba rozdwojenie jaźni 21.11.07, 22:50 zippopot napisał: > Najpierw pisze, że z oczywistych wzgledów podips pod traktatem składa premier, > a > kilka zdań później, że podpis prezydenta jest niezbędny. To jak to jest w końcu > ? > Wszystkie państwa będą miały po jednym podpisie a Polska aż dwa? Mleko kosztuje w Jego sklepie 2.80 PLN, pl.wikipedia.org/wiki/Kontrasygnata kobieta.wp.pl/gid,9416759,img,9416769,kat,26405,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=4 (znowu coś pomyliłem) ;) video.google.com/videoplay?docid=-5283799625388778394 i wszystko jasne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Tusk ma chyba rozdwojenie jaźni 21.11.07, 22:52 a gdzies wyczytal ze Kaczor bedzie cokolwiek podpisywal?? w "Naszym dzienniku" chyba Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: Tusk ma chyba rozdwojenie jaźni 21.11.07, 23:11 pies_na_prawizne napisał: > a gdzies wyczytal ze Kaczor bedzie cokolwiek podpisywal?? w "Naszym > dzienniku" chyba Nie umiesz czytać? W artykule który łaskawie komentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Tusk ma chyba rozdwojenie jaźni 21.11.07, 23:17 zippopot napisał: > pies_na_prawizne napisał: > > > a gdzies wyczytal ze Kaczor bedzie cokolwiek podpisywal?? w "Naszym > > dzienniku" chyba > > Nie umiesz czytać? W artykule który łaskawie komentujesz. -------------------------- umiem, ale tu pewno chodzi o podpis Kaczora po akceptacji przez Sejm, wtedy tak Kaczor ma podpisac Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Tusk ma chyba rozdwojenie jaźni 21.11.07, 23:19 pies_na_prawizne napisał: > zippopot napisał: > > > pies_na_prawizne napisał: > > > > > a gdzies wyczytal ze Kaczor bedzie cokolwiek podpisywal?? > w "Naszym > > > dzienniku" chyba > > > > Nie umiesz czytać? W artykule który łaskawie komentujesz. > -------------------------- > > umiem, ale tu pewno chodzi o podpis Kaczora po akceptacji przez > Sejm, wtedy tak Kaczor ma podpisac Ale idiotą jesteś od urodzenia, czy z wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski10 A mnie dzwi, ze Tuske podpisuje traktat 21.11.07, 23:02 wypracowany m.in. przez "dyplomatolkow" pani Fotygi; ze tez ten "profesor" Bartoszewski mu tego z glowy nie wybil? zippopot napisał: > Najpierw pisze, że z oczywistych wzgledów podips pod traktatem składa premier, > a > kilka zdań później, że podpis prezydenta jest niezbędny. To jak to jest w końcu > ? > Wszystkie państwa będą miały po jednym podpisie a Polska aż dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: A mnie dzwi, ze Tuske podpisuje traktat 21.11.07, 23:07 silesius.monachijski10 napisał: > wypracowany m.in. przez "dyplomatolkow" pani Fotygi; ze tez > ten "profesor" Bartoszewski mu tego z glowy nie wybil? Których popierał w _poprzednich wyborach_... Odpowiedz Link Zgłoś
kraq no moze cos w koncu podpiszemy, bodo tej pory 21.11.07, 23:07 dyplomatoly fotyga i inne zalatwiali wszystko na gebe i się dziwili, że nikt nie potwierdza ich ustaleń i sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: no moze cos w koncu podpiszemy, bodo tej por 21.11.07, 23:16 kraq napisał: > dyplomatoly fotyga i inne zalatwiali wszystko na gebe i się dziwili, > że nikt nie potwierdza ich ustaleń i sukcesów No i teraz ich ""potwierdzacz" - popierający jeszcze 2 lata temu (6 miesięcy temu ich jeszcze nie gnoił)" pobłogosławił ;) pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Woli%C5%84ska Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A on się po kaszubsku podpisze??? czy niemiecku??? 21.11.07, 23:43 A on się po kaszubsku podpisze??? czy niemiecku??? silesius.monachijski10 napisał: > wypracowany m.in. przez "dyplomatolkow" pani Fotygi; ze tez > ten "profesor" Bartoszewski mu tego z glowy nie wybil? > > zippopot napisał: > > > Najpierw pisze, że z oczywistych wzgledów podips pod traktatem > składa premier, > > a > > kilka zdań później, że podpis prezydenta jest niezbędny. To jak to > jest w końcu > > ? > > Wszystkie państwa będą miały po jednym podpisie a Polska aż dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne a nawet gdyby po kaszubsku, to co??przeszkadza?? 22.11.07, 00:09 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski10 Re: A on się po kaszubsku podpisze??? czy niemiec 22.11.07, 00:12 ponoc po anglo-kaszubsku; to jedyny jezyk obcy, ktore Tuske zna mike-great napisał: > A on się po kaszubsku podpisze??? czy niemiecku??? > > silesius.monachijski10 napisał: > > > wypracowany m.in. przez "dyplomatolkow" pani Fotygi; ze tez > > ten "profesor" Bartoszewski mu tego z glowy nie wybil? > > > > zippopot napisał: > > > > > Najpierw pisze, że z oczywistych wzgledów podips pod traktatem > > składa premier, > > > a > > > kilka zdań później, że podpis prezydenta jest niezbędny. To jak to > > jest w końcu > > > ? > > > Wszystkie państwa będą miały po jednym podpisie a Polska aż dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Donek zna 4 jezyki, wiec spoko PiSiorowe knoty 22.11.07, 00:19 idioto monachijska nr00111111111111111 masz na mysli swojego pisdzielczego knota co udawal ze rzadzil przez 2 lata???? i tu tez sie mylisz, bo on nawet po polsku dobrze nie umie Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Re: Donek zna 4 jezyki, wiec spoko PiSiorowe knot 22.11.07, 18:03 tzn. "podworkowy", "smietnikowy", "rynsztokowy" i "lumpiarski"; no, a poza tym on ryknac potrafi ten nasz "misiu" pies_na_prawizne napisał: > > idioto monachijska nr00111111111111111 > masz na mysli swojego pisdzielczego knota co udawal ze rzadzil przez > 2 lata???? i tu tez sie mylisz, bo on nawet po polsku dobrze nie umie > > > Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Traktat trzeba ratyfikować i Tusk o tym wie dobrze 21.11.07, 23:09 zippopot napisał: > Najpierw pisze, że z oczywistych wzgledów podips pod traktatem składa premier, > a > kilka zdań później, że podpis prezydenta jest niezbędny. Jest niezbedny przy ratyfikacji Traktatu. Samo podpisanie traktatu przez Premiera w Lizbonie to dopiero poczatek drogi. Potem ten traktat musi ratyfikować Sejm i decyzję Sejmu "podpisać" Prezydent. PiS może zablokowac ratyfikacje w Sejmie , wystarczy mu na to głosów. Prezydent tez może "nie podpisać" Tusk wreszcie zauważył ,że skończył się czas "propagandy" , trzeba się wziąć do roboty i że z opozycja , z Prezydentem trzeba się liczyć. Lepiej późno niż wcale. Dlatego Kaczyński bedzie w Lizbonie. No i oczywiście nie będzie żadnej "Karty Praw Podstawowych". PiS , Prezydent nie zgadzają sie na to . I Tusk jesli chce "sukcesu" w polityce miedzynarodowej (czyli podpisania Traktatu szybko i z wielka pompą) to musi sie na te warunki PiS-u i Prezydenta zgodzić. Juz się zgodził. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 21.11.07, 23:25 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż polscy obywatele nie będą podlegać ochronie zagwarantowanej w Karcie Praw Podstawowych tak jak obywatele pozostałych krajów członkowskich Unii Europejskiej (z wyjątkiem Wielkiej Brytanii). Polacy nie będą mogli dochodzić praw zawartych w karcie przed Europejskim Trybunałem Praw Człowieka ------------------------------------------ Zdecydowane poparcie dla przyjęcia przez Polskę Karty wyraził szef PO Donald Tusk[12]. Politycy Platformy Obywatelskiej po wygranej w wyborach parlamentarnych w Polsce w 2007 r. zadeklarowali, że Polska przyjmie Kartę Praw Podstawowych, wbrew zastrzeżeniom poprzednich władz- jezeli teraz zmieni zdanie to poniesie konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Plusk... 21.11.07, 23:31 pies_na_prawizne napisał: > 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż > polscy obywatele nie będą podlegać ochronie zagwarantowanej w Karcie > Praw Podstawowych tak jak obywatele pozostałych krajów członkowskich > Unii Europejskiej (z wyjątkiem Wielkiej Brytanii). Polacy nie będą > mogli dochodzić praw zawartych w karcie przed Europejskim Trybunałem > Praw Człowieka > ------------------------------------------ Do Wielkiej Brytanii jest największa emigracja Polaków?;) Dziwne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Plusk... 21.11.07, 23:35 bwwald napisał: > > Do Wielkiej Brytanii jest największa emigracja Polaków?;) Dziwne ;) > ------------------------- dziwne w czym? ze WB otworzyla swoje rynki pracy jako jedna z pierwszych i to bez zadnych warunkow???a coz w tym nadzwyczajnego??? dziwne to jest to ze 20% tych biedakow sie stacza do rynsztoka, alkoholizmu i prostytucji bo nie byla przygotowana do zycia na emigracji i prawie nikt o tym ani nie mowi ani nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Plusk... 21.11.07, 23:44 pies_na_prawizne napisał: > bwwald napisał: > > > > > Do Wielkiej Brytanii jest największa emigracja Polaków?;) Dziwne ;) > > > ------------------------- > dziwne w czym? ze WB otworzyla swoje rynki pracy jako jedna z > pierwszych i to bez zadnych warunkow???a coz w tym nadzwyczajnego??? > dziwne to jest to ze 20% tych biedakow sie stacza do rynsztoka, > alkoholizmu i prostytucji bo nie byla przygotowana do zycia na > emigracji i prawie nikt o tym ani nie mowi ani nie pisze Ja byłem we Francji przez rok i też jakoś nikt nie pisze, że dawałem tym z "rynsztoku" więcej niż w Polsce przez dziesięciolecia... Dziwne jest to, że euro i funt jest wart w Polsce funta kłaków... Fakty pozostają jednak niewzruszone: WB dała więcej Polsce i WZAJEMNIE) niż wszystkie pozostałe kraje UE. Ale Pan Premier Tusk... ROTFL > Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 21.11.07, 23:31 pies_na_prawizne napisał: > 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż > polscy obywatele nie będą podlegać ochronie zagwarantowanej w Karcie > Praw Podstawowych tak jak obywatele pozostałych krajów członkowskich > Unii Europejskiej (z wyjątkiem Wielkiej Brytanii). Polacy nie będą > mogli dochodzić praw zawartych w karcie przed Europejskim Trybunałem > Praw Człowieka > ------------------------------------------ > > Zdecydowane poparcie dla przyjęcia przez Polskę Karty wyraził szef > PO Donald Tusk[12]. Politycy Platformy Obywatelskiej po wygranej w > wyborach parlamentarnych w Polsce w 2007 r. zadeklarowali, że Polska > przyjmie Kartę Praw Podstawowych, wbrew zastrzeżeniom poprzednich > władz- jezeli teraz zmieni zdanie to poniesie konsekwencje > > > Jestem ciekaw Twojej opinii. Uważasz, że Polacy sami nie potrafią chronić własnych obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 22.11.07, 00:07 > > > > Jestem ciekaw Twojej opinii. Uważasz, że Polacy sami nie potrafią chronić > własnych obywateli? > >----------------------------- naturalnie ze nie , smiesz jeszcze watpic?? przepraszam ale naiwny jestes , Kaczynski i Fotyga uparli sie przedewszystkim dlatego, zeby Unia nie wymusila na Polsce malzenstw homo, ale tu wyraznie jest zaznaczone iz w takim kontekscie dane panstwo decyduje samo, tak samo Fotyga 24 października 2007 roku stwierdziła, iż karta stanowi zagrożenie dla mieszkańców Ziem Odzyskanych ze względu na roszczenia co do mienia poniemieckiego, co jest kardynalna glupota,gdyz prawo nie dziala wstecz itp itd. Ale przetlumacz to tym prymitywnym ceglom. Ja, jako obywatel Unii Europejskieja chce aby Karta obowiązywała także w moim kraju, oraz, że nie ma żadnego powodu, dla którego moje dzieci mialyby mniejsze prawa niż mieszkańcy innych państw Wspólnoty Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 22.11.07, 00:21 pies_na_prawizne napisał: > > > > > > > > Jestem ciekaw Twojej opinii. Uważasz, że Polacy sami nie potrafią > chronić > > własnych obywateli? > > > >----------------------------- > > naturalnie ze nie , smiesz jeszcze watpic?? przepraszam ale naiwny > jestes , Kaczynski i Fotyga uparli sie przedewszystkim dlatego, zeby > Unia nie wymusila na Polsce malzenstw homo, ale tu wyraznie jest > zaznaczone iz w takim kontekscie dane panstwo decyduje samo, tak > samo Fotyga 24 października 2007 roku stwierdziła, iż karta stanowi > zagrożenie dla mieszkańców Ziem Odzyskanych ze względu na roszczenia > co do mienia poniemieckiego, co jest kardynalna glupota,gdyz prawo > nie dziala wstecz itp itd. > Ale przetlumacz to tym prymitywnym ceglom. Może i jestem naiwny. Ale czy zastanowileś się co będzie jeśli dajmy na to obywatel Polski po wejściu w życie Karty uzna że jest dyskryminowany bo nie ma prawa do ślubu homoseksualnego i wygra ten proces? Załóżmy że Twój tata chciałby wejsć w związek ze swoim przyjacielem. A mama chciałaby poślubić swojego wilczura. Uważasz że powinni mieć do tego prawo tylko dlatego, że inni obywatele UE mają? > > Ja, jako obywatel Unii Europejskieja chce aby Karta obowiązywała > także w moim kraju, oraz, że nie ma żadnego powodu, dla którego moje > dzieci mialyby mniejsze prawa niż mieszkańcy innych państw Wspólnoty > > Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 22.11.07, 00:32 > Może i jestem naiwny. Ale czy zastanowileś się co będzie jeśli dajmy na to > obywatel Polski po wejściu w życie Karty uzna że jest dyskryminowany bo nie ma > prawa do ślubu homoseksualnego i wygra ten proces? Załóżmy że Twój tata chciałb -------------------------- przeciez w Polsce to nie moze nastapis bo prawa do slubow homo nie ma, wiec gdzie jest problem???Polska nie moze byc zmuszona w tej kwestii, ma decydowac sama, ma prawo do referendum, zobacz taka Belgia np. nie ma konstytucyjnie prawa do referendum, rzad przyjal taka ustawe, belgowie nie mieli sie nawet prawa w tak waznej kwestii wypowiedziec (78 % Belgow nie akceptuje slubow homo)a Polacy moga bo maja prawo do referendum i w takich kwestiach nie ma nigdzie w karcie napisane ze Polska MUSI!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 22.11.07, 00:46 pies_na_prawizne napisał: > > > Może i jestem naiwny. Ale czy zastanowileś się co będzie jeśli > dajmy na to > > obywatel Polski po wejściu w życie Karty uzna że jest > dyskryminowany bo nie ma > > prawa do ślubu homoseksualnego i wygra ten proces? Załóżmy że Twój > tata chciałb > > -------------------------- > przeciez w Polsce to nie moze nastapis bo prawa do slubow homo nie > ma, wiec gdzie jest problem???Polska nie moze byc zmuszona w tej > kwestii, ma decydowac sama, ma prawo do referendum, zobacz taka > Belgia np. nie ma konstytucyjnie prawa do referendum, rzad przyjal > taka ustawe, belgowie nie mieli sie nawet prawa w tak waznej kwestii > wypowiedziec (78 % Belgow nie akceptuje slubow homo)a Polacy moga bo > maja prawo do referendum i w takich kwestiach nie ma nigdzie w > karcie napisane ze Polska MUSI!!!!!!!!! > > > No tak biedni Belgowie nie mieli prawa sie wypowiedzieć w sprawie ślubów homo i teraz mają za swoje to samo Hiszpanie. Wniosek z Twojego rozumowania jest taki, że Polacy mają lepiej od Belgów i Hiszpanów dzięki większej suwerennosć względem UE i samodzielnemu decydowaniu o własnych sprawach. No to muszę Cię zmartwić. Karta i nie tylko zakładają prymat prawa unijnego nad polskim. Wniosek wyciągnij sam. Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Re: Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 22.11.07, 00:54 > Zdecydowane poparcie dla przyjęcia przez Polskę Karty wyraził szef > PO Donald Tusk[12]. Politycy Platformy Obywatelskiej po wygranej w > wyborach parlamentarnych w Polsce w 2007 r. zadeklarowali, że Polska > przyjmie Kartę Praw Podstawowych, wbrew zastrzeżeniom poprzednich > władz- jezeli teraz zmieni zdanie to poniesie konsekwencje > Nie po to bierze ze soba Kurdupla aby ponosic jakiekolwiek konsekwencje. 1. ) Jak podpisze to sukces - a u przeciwnikow Kaczka wezmie to na swoj kuper 2.) jak nie podpisze - to u zwolennkikow tez pujdzie to na konto krasnala. Tak czy owak Tusk jest kryty a Kaczor bedzie mial powod do sraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 22.11.07, 01:00 nie ma sensu nawet dyskutowac na ten temat, bo PiSiory wiedza lepiej, wszystko i zawsze maja racje, ciekawym ilu z nich przeczytalo cala Karte????? Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Re: Tusk musi podpisac Karte- o b i e c a l !!!! 22.11.07, 01:15 pies_na_prawizne napisał: > nie ma sensu nawet dyskutowac na ten temat, bo PiSiory wiedza > lepiej, wszystko i zawsze maja racje, ciekawym ilu z nich > przeczytalo cala Karte????? No szczerze to ja tez tego nie czytalem ani nie mam takiego zamiaru. Jedno wiem , ze jak Kler dostaje ataku epilepsii i ostrzega przed podpisaniem - to koniecznie musi sie zrobic przeciwnie aby nie wyjsc niechcacy na durnia w slozbie Watykanu przeciwko zwyklym obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Tusk nie podpisze zadnej Karty Traktat wazniejszy 22.11.07, 09:55 Chyba nie zrozumiałeś mojego postu. Obecna sytuacja to kompromis pomiedzy Rzadem a opozycja. Kompromis następujący: Tusk podpisuje w Lizbonie Traktat. Polski Parlament go ratyfikuje(równiez głosami PiS-u , bez tych głosów nie ma ratyfikacji) , Prezydent podpisuje. Tusk odnosi spektakularny sukces . Jest "ważną personą" w UE Ale w zamian za poparcie PiS-u i Prezydenta dla Traktatu "odpuszcza" Kartę. Jeśli Tusk podpisałby Traktat w Lizbonie i ten traktat nie byłby potem ratyfikowany , to Tusk byłby uznany w UE za "niepowaznego chłopaczka" ,który nie wie co robi. Zanim Tusk podpisze Traktat musi mieć pewność ,że będzie on potem ratyfikowany. A to zależy nie tylko od rządu , ale również od opozycji. I dlatego Tusk musi się z opozycją dogadac. I dogadał się. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tusk ma chyba rozdwojenie jaźni 22.11.07, 00:09 zippopot napisał: > Najpierw pisze, że z oczywistych wzgledów podips pod traktatem składa premier, > a > kilka zdań później, że podpis prezydenta jest niezbędny. To jak to jest w końcu > ? > Wszystkie państwa będą miały po jednym podpisie a Polska aż dwa? ======================================== Tusk, jak widac, nie jest patyczkiem zrobiony. Zawsze mozna kiedys powiedziec, ze to nie tylko PO podpisala, chociaz moze to nie bedzie potrzebne. Za to przymilny usmiech w strone zagubionych zwolennikow pisiactwa wykonany koncertowo. Widzi mi sie, ze Tusku ma wszystko na wlasciwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: Tusk ma chyba rozdwojenie jaźni 22.11.07, 00:28 darkraj napisał: Tusk, jak widac, nie jest > patyczkiem zrobiony. > Zawsze mozna kiedys powiedziec, ze to nie tylko PO podpisala, > chociaz moze to nie bedzie potrzebne. > > Za to przymilny usmiech w strone zagubionych zwolennikow pisiactwa > wykonany koncertowo. > Widzi mi sie, ze Tusku ma wszystko na wlasciwym miejscu. Uprawia miłość jak zawodowy żigolo. Żadna mu się nie oprze nawet taka wybrakowana bez dowodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kraq nie panikujmy!!!!! moze sie jeszcze prezio obrazi! 21.11.07, 23:05 i nie wyjdzie z wc... i jednak nie bedziemy musieli ogladac jego skwaszonej geby na te okolicznosc ani tym bardziej go sluchac Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot sorry, że o to pytam 21.11.07, 23:19 kraq napisał: > i nie wyjdzie z wc... i jednak nie bedziemy musieli ogladac jego > skwaszonej geby na te okolicznosc ani tym bardziej go sluchac jak chcesz to nie odpowiadaj. Jesteś kaprofagiem? Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Tusk przybiera tony 21.11.07, 23:19 jak jakas niewydarzona primadonna. Ja i prezydent. To tak jakby PM z UK mowil ja i krolowa...! Natychmiast zwrocilam uwage na te dziwna retoryke. Artykul przedstawia sytuacje, jakby Tusk zezwolil Prezydentowi na opuszczenie aresztu domowego co najmniej. Kilka linijek dalej, info., ze podpis Prezydenta jest konieczny! Takie dziennikarstwo to jest... ehh! Szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Uwaga PIS - Tusk wystawia kurdupla do odstrzalu 22.11.07, 00:15 zawsze myslale ze Tusk to inteligentny ale mierny i przecietny urzednik Teraz widac w nim GENIUSZA W Polsce zaczna go cenic za wspanialomyslny gest A zagranica zobaczy malucha zachowujacego sie jak Orangutan w sklepie jubilerskim. Kurdupel to polska bron atomowa w reku Tuska - mozna bedzie nia straszyc nawet kacykow afrykanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Uwaga PIS - Tusk wystawia kurdupla do odstrza 22.11.07, 00:21 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Tusk zabierze Dode ze soba 22.11.07, 01:32 www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007112206 Odpowiedz Link Zgłoś
haansa PISu- ministarant ? 22.11.07, 02:15 No a ty biedaku w miejskim PISuarze Jankowskiemu buzka ... buzka i Petzowi dupcia .. dupcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Dlaczego wszyscy kochajom Kurdupelkow? 22.11.07, 03:29 Co za fenomen PRL-bis? Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Traktat to jest zgoda na utratę suwerennosci ? 22.11.07, 04:03 Dwie grupy Platforma i PiS udają że się kłócą , a tak naprawdę służą globalnemu satrapie , który trzyma cały swiat za twarz za posrednictwem banków i najemnych żołnierzy. Cały swiat za to płaci , udając , że o tym nie wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezydent 22.11.07, 05:40 Jako obserwator,jestem zadowolony ze współpracy i rozumienia się, między Prezydentem i Premierem,tak powinno być w normatywnym, Demokratycznym Kraju,a szczególnie,w Polsce,która jeszcze jest bardzo słaba politycznie,po dwu letniej chorobie,była to straszna epidemia,i, gdyby dziś żył Marszałek Piłsudski,to by cały PiS wsadził do komnat przestrzennych,pod czarnym,wyschniętym,drzewkiem, Pamięci, w Warszawie. te dwa lata nie wolno zapomnieć,byli to chorzy ludzie,krórzy nie rozumieli w jakim wieku żyją,bo dostali zawrót głowy od sukcesu po wyborach,i myśleli,że wszystko im wolno robić,aby dojść do celu, cel uświęca środki,więc hulali bractwo,i,męczyli Naród,a szczególnie, swoich przeciwników politycznych,dziś.po pzegranej,mają tupet i bezczelność krytykować i żądać,a wont w kont!!!! dwa lata zacofania nie wystarczy???? Donald Tusk, uważaj,nie bądź taki hojny,dla PiSu,bo mośesz otrzymać nokaut, a szkoda,bo dobrze rozpocząłeć pracę. strzeż się każdego z PiSu,bo są nie poczytalni,i bardzo mściwi,nie wybaczą przegranej,i przy pierwszej okazji zadadzą cios,jest nie zbędna potrzeba odizolowania PiSu od jakiej kolwiek władzy,nie uczynisz tego,to stracisz,uważaj. Lech i Jarosław są zaprzysiężeni wrogowie PO. Tobie życzę szczególnego powodzenia i spełnienia życzeń !!!!! adamdark. Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot w normatywnym kraju? O co tu chodzi? 22.11.07, 10:52 adamdark01 napisał: > Jako obserwator,jestem zadowolony ze współpracy i rozumienia się, > między Prezydentem i Premierem,tak powinno być w normatywnym, > Demokratycznym Kraju,... w Odpowiedz Link Zgłoś
jazzkloss Tusk: Na szczycie UE zarówno ja, jak i prezydent 22.11.07, 10:20 Bardzo się martwię szczytem UE i wyjazdem Prezydenta wspólnie z Premierem. Moje zmartwienie polega na tym,zeobawiam się ,ze w gronie takich dygnitarzy z U.E. może mieć miejsce "plama" a mianowicie Kasczyński nie będzie się odzywał do Donka- no może przez łącznika z PiS-u?? J to może sie okazać Szczytem kompromitacji... Oby przemówił ludzkim glosem do Donka- przynajmniej przy obserwatorach...By nie bylo to szczytem wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś