rydzyk_fizyk 26.11.07, 07:07 Oj kobieto żeby się kłócić o takie grosze kiedy trzeba szykować rezerwy na wypłatę odpraw dla Koteckiej i Raczyńskiej. Pomyśl trochę o misji publicznej i bądź bardziej wyrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj.plank Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 07:14 500 zł? to producent programu mógł z kieszeni wyjąć! podobnie jak redaktor. Kpina! Media publiczne. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
kagan-owski Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 08:35 Racja. Kiedys mialem wyklad w Istytucie Austrackim i KONSUL PO PROSTU WRECZYL MI KOPERTE Z HONORARIUM (oczywiscie znacznie wyzszym niz przecietna miesieczna pensja nauczycielska w RP, jako iz mam kwalifikacje akademickie i doswiadczenie zawodowe znacznie wyzsze niz nawet najbardziej wykwalifikowany polski nauczyciel) i nawet nie chcial zadnego pokwitowania... Ot jak daleko jestesm w Polsce Tuska od zachodnich standardow... :( mikolaj.plank napisał: 500 zł? to producent programu mógł z kieszeni wyjąć! podobnie jak redaktor. Kpina! Media publiczne. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
babb Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 08:54 We wrzesniu Tusk nie byl premierem. Teraz jest i TVP zwroci jej pieniadze. Tylko ta cala sprawa to ani wina, ani zasluga Tuska czy kaczora. Tym razem to arogancja TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 09:00 Tam się głowią jak przepchać lewe miliony do kieszeni decydentów, a ona z jakimiś 500 zł wyjeżdża!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Niektórym ludziom nie przychodzi do głowy 26.11.07, 09:18 Niektórym ludziom nie przychodzi do głowy, że dla kogoś 500 zł to pół pensji... Warto o tym pamiętać. Niektórzy powinni przeżyć przynajmniej epizod bycia biednym studentem. Inaczej się wtedy patrzy na pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka a pamietacie jak GW doniosła na kobietę, która 26.11.07, 09:50 dorabiała do zasiłku z opieki społecznej szyjąc spódnice (nie w ilościach hurtowych, a po prostu znajomym sąsiadkow). W efekcie kobiecie odebrano zasiłek. Hipokryzja, ale czego wymagać od polskojęzycznego brukowca ? Odpowiedz Link Zgłoś
istist Re: a pamietacie jak GW doniosła na kobietę, któr 26.11.07, 12:48 O ile sobie dobrze przypominam GW zamieściła artykuł o tej kobiecie by zwrócić uwagę na jej trudną sytuację finansową. Gdy urząd skarbowy w oparciu o tą publikację zainteresował się jej skromnymi zyskami GW zamieściła przynajmniej 1 jak nie więcej artykuł/ów w którym/ch w mocnych słowach opisano bezduszność urzędników. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka rozstrzelać, a potem przeprowadzić śledztwo 26.11.07, 13:48 i orzec niewinność. Przypomina to australijski dowcip o myśliwym, który po wielu dniach niepowodzenia w polowaniu zabił swego psa, którego następnie upiekł i ogryzając pieczyste powiedział: Szkoda, że nie ma tutaj Tobiego, on tak lubił kostki ogryzać.... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Beata Sawicka jest najbardziej pokrzywdzona 27.11.07, 13:53 A co Partia Kobiet zwojowala na plaszczyznie walki o COS TAM dla kobiet? Jak jej zalozycielka GRETKOWSKA, czy juz sie ubrala, czy dalej gala ... swieci? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszbankowski Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 09:45 mordo ty moja, a to nie był przypadkiem twój wujek jarek z pisu, albo stryjenka fotyga?? jakoś by to pasowało do pisowskich standardów pomawiania i oderwania od rzeczywistości. i nie podawaj się za inteligenta, bo wstyd mieć w Polsce takich jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 09:50 kagan-owski napisała: >... Ot jak daleko jestesm w Polsce Tuska od zachodnich standardow... :( We wrzesniu to była Polska jasnie kaczora i musiała zająć się wynagrodzeniem pani koleżanki mamusi kaczorkowej, niejakiej Raczyńskiej, oraz sowitym opłacaniem kochanki ministra Zero, niejakiej Koteckiej, a także pokazywaniem jaśnie brata na posadzie prezydenta. Trzeba było także zatrudnic personel do szybkiej korekcji dźwieku w bałwochwalczych wieściach, żeby nie było tak wyraźnie słychać ciamlania, mlaskania i sapania. Kto by się w tej sytuacji zajmował samotna matka z nauczycielska pensją. Odpowiedz Link Zgłoś
freevolna Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 11:14 kagan-owski napisała: > Racja. Kiedys mialem wyklad w Istytucie Austrackim i KONSUL PO > PROSTU WRECZYL MI KOPERTE Z HONORARIUM (oczywiscie znacznie wyzszym > niz przecietna miesieczna pensja nauczycielska w RP, jako iz mam > kwalifikacje akademickie i doswiadczenie zawodowe znacznie wyzsze > niz nawet najbardziej wykwalifikowany polski nauczyciel) ..... No to zesmy sie podbudowali i pochwalili Kagan co? Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 14:11 kagan-owski napisała: > Racja. Kiedys mialem wyklad w Istytucie Austrackim i KONSUL PO > PROSTU WRECZYL MI KOPERTE Z HONORARIUM (oczywiscie znacznie wyzszym > niz przecietna miesieczna pensja nauczycielska w RP, jako iz mam > kwalifikacje akademickie i doswiadczenie zawodowe znacznie wyzsze > niz nawet najbardziej wykwalifikowany polski nauczyciel).... moze pochwal sie gdzie indziej, bo tu ni ch..ja to nikogo nie obchodzi > Ot jak daleko jestesm w Polsce Tuska > od zachodnich standardow... nie wiedzialem, ze az tak "wysokie kwalifikacje akademickie"(?) sa potrzebne by stwierdzac takie pierd.oly Odpowiedz Link Zgłoś
to.bezsensu Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 15:43 Zgryzliwy1, ubawiłeś mnie do łez. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 14:42 kagan-owski napisała: > Kiedys mialem wyklad w Istytucie Austrackim i KONSUL PO > PROSTU WRECZYL MI KOPERTE Z HONORARIUM pewnie w kiblu Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 15:45 kagan-owski napisała: > Racja. Kiedys mialem wyklad w Istytucie Austrackim i KONSUL PO > PROSTU WRECZYL MI KOPERTE Z HONORARIUM (oczywiscie znacznie wyzszym > niz przecietna miesieczna pensja nauczycielska w RP, jako iz mam > kwalifikacje akademickie i doswiadczenie zawodowe znacznie wyzsze > niz nawet najbardziej wykwalifikowany polski nauczyciel) i nawet nie > chcial zadnego pokwitowania... Ot jak daleko jestesm w Polsce Tuska > od zachodnich standardow... :( > mikolaj.plank napisał: > 500 zł? to producent programu mógł z kieszeni wyjąć! podobnie jak > redaktor. Kpina! Media publiczne. Tfu! "Ot jak daleko jestesm w Polsce Tuska" Po tym zdaniu, uwzględniając datę wydarzenia oraz zawłaszczenie przez pis mediów publicznych w tym TVP, nie przyznawałabym się do wyższego wykształcenia. Natomiast zastanowiłabym się nad wypracowaniem w sobie poczucia zwykłej sprawiedliwości i uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 27.11.07, 10:16 pompompom napisała: > > od zachodnich standardow... :( > "Ot jak daleko jestesm w Polsce Tuska" > Po tym zdaniu, uwzględniając datę wydarzenia oraz zawłaszczenie > przez pis mediów publicznych w tym TVP, nie przyznawałabym się do > wyższego wykształcenia. Natomiast zastanowiłabym się nad > wypracowaniem w sobie poczucia zwykłej sprawiedliwości i > uczciwości. A skąd wywnioskowałeś o tym jego wyższym wykształceniu? Przecież nie napisał, co wykładał, może kafelki w toalecie. Tłumaczyło by to honorarium wyższe od nauczycielskiego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 20:59 Przecież dziennikarze z TVP3 (teraz info) pracują cześto za 800 zł! za cały miesiąc! Rzecz jasna na umowy, bo przecież są nikim dla TVP. Także jesli komuś się płaci za 30 dni 800 zł, to dla TVP dac komuś 500 zł za bilety to już mega zdzierstwo tej kobiety. TVP płaci dobrze tylko "tatusiom" czyli władze oraz znane twarze. To na nich robi pozostałe 98% pracowników TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Jak się pchać do TV to za własne... 26.11.07, 07:31 Wielmozna nam panująca TV, czy topubliczna, czy prywatna, to władca udzielny i egocentryczny.... Po co się zatem z jakimiś ideami pchać do niej, kasa, kasa i kasa... tylko to się liczy, nie jakieś tam 500 zł dla normalnego człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
downconversion Czy to ma byc temat na pierwsza strone Gazety?? 26.11.07, 10:09 i co z tego ze komus sie spozniono z wyplata, takie rzeczy beda sie zdarzac zawsze i wszedzie. Ktos kto zdecydowal sie napisac o tym artykulik musi miec ku-ku-na- muniu. Odpowiedz Link Zgłoś
oplutek Re: Czy to ma byc temat na pierwsza strone Gazety 26.11.07, 13:33 to nie była wypłata tylko dług TVP, ta pani po części sfinansowała bogatej instytucji program i niech to będzie przestroga dla innych, żeby nie wykładać kasy za takie molochy Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 07:35 Sqrwysyny, powinni jej teraz zaplacic 4 razy tyle. Dranie. Odpowiedz Link Zgłoś
raddek28 Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 07:37 potworna arogancja TV. a ta Pani pewnie płaci w dodatku abonament.. Pomijam, że za udział w programie powinna dostac wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 08:27 To ciekawe czy podpisali z nią umowę na wykorzystanie wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
kemer2 Re: Kobieta wyjątkowo głupia 26.11.07, 08:34 Powinna otrzymać honorarium, gdyby podpisała umowę, ale jest głupią nauczycielką, która na kolanach odbywa za własne pieniądze pielgrzymkę do przenajświętszej telewizji, by uczestniczyć w bzdurnym programie, który jest tylko ubijaniem piany wokół ludzkich tragedii. Finanse przeznaczono zapewne na honorarium dla Dody i Salety, bo przeprowadzili wysoce intelektualną rozmowę o flecie i robieniu loda. Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek44 Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 07:48 Skandal Taka powazna instytucja a nie rozumieja Ci ktorzy tam pracuja Ze dla mało zarabiających to sa koszta i należałoby od ręki wypłacić a nawet pokryć koszta gościom ktorych sie zaprasza Uważam skoro ja zapraszam sobie gości do domu to wcale im nie każe pokrywać koszta za poczęstunek i nocleg Odpowiedz Link Zgłoś
bziq2 Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 07:58 A mnie dało do myślenia stwierdzenie: "wzięła połowę pensji i pojechała". Pociągiem i taksówką. Z Tarnowa do Warszawy. Czyste szaleństwo, prawda? Połowa pensji miesięcznej nauczyciela, człowieka po studiach, ciężko pracującego to równowartość biletu kolejowego i rachunku w taksówce... Oj, wielka jest siła pieniędzy nauczycielskich. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Zwrot kosztów.A za występ i odsetki to kto wypła- 26.11.07, 07:57 -ci.Bezczelne ssyny. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 07:58 dla tych elegancików z warszawy 500 zł to na drobne wydatki. Stalin i Hitler zrobili co było w ich mocy, byśmy nie mieli warszawy. to myśmy sami spieprzyli sprawę.. Odpowiedz Link Zgłoś
zuschauer Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 08:51 To już drobna przsada! E Odpowiedz Link Zgłoś
uptodate Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 08:04 I pomyśleć, że realizacja jednego odcinka "Tańca na lodzie" kosztuje 2 mln zł. Tysiąckroć więcej niż te 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan-owski Pensje nauczycielskie 26.11.07, 08:30 Skandal, ze sa tak niskie, i ze poslom czy ministrom placu sie tak duzo w sytuacji, gdy nauczyciele dostaja glodowe wrecz pensje... Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll TVP musi odejść :) 26.11.07, 08:46 co jak co, ale ewidentnym reliktem PRL'u jest TVP zburzyć i zaorać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 09:02 natychmiast sprywatyzować TVP i rozgonić tę będę suto opłacanych kolesiów. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 10:53 Od czsu p.Wildsteina trwa totalny burdel w telewizji.Tam obieg dokumentów trwa 2 i 3 miesiące.Takie w tej firmie normy !.Nawet NIK nie była w stanie znależc dokumentów.Skandal! za nasze pieniądze utrzymuje się bezhołowie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 09:14 tom1003 napisał: > nie ma to jak rzetelne media typu TVN albo michnikowy szmatławiec odmawiajacy > zamieszczania sprostowań po swoich notorycznych kłamstwach > > www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm to nie ma znaczenia moherowy jeleniu, istotne jest to aby wśród wielości reprezentujących różne oprientacje mediów prywatnych mógł wybrać albo to do którego masz zaufanie, albo0 na podstawie informacji z wielu źródeł wyrobił sobie sam pogląd na rozpatrywane zagadnienie. Istotne jest równiez to abyśmy ( ty również 0 nie utrzymywali żadnego medium w formie qazi podatku, bo to obniża a nie podwyższa jego poziom ( po co się starać kiedy kesz i tak wpłynie z abonamentu ). I wreszcie ważne jest aby nie były to instytucje polityczne a TVP jest w istocie telewizją rządową ( każdego rządu ) nie publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Żarłacze z telewizji, 26.11.07, 09:49 My ,wychowankowie PRL-u ,mamy zakodowane zaufanie do instytucji państwowych, a żarłacze z telewizji już wiedzą,że trzeba rwać co popadnie i na innych się nie oglądać. Dobra nauczka na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Gazeta doprowadza czytelnika do nerwicy! 26.11.07, 09:52 Litości! co to za tytuł? czy ja czytam Gazetę czy Superexpress? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Gazeta doprowadza czytelnika do nerwicy! 26.11.07, 10:20 drzejms-buond napisał: > Litości! co to za tytuł? > czy ja czytam Gazetę czy Superexpress? To zależy jak szybko czytasz. Bo treść jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba podnieść abonament widać maja za mało kasy 26.11.07, 10:06 i ten skromny budynek biurowy na zdjęciu. Trzeba najpierw sprawdzić czy kobieta opłaciła abonament - a najlepiej niech sobie potrąci z przyszłych opłat abonamentowych. Odpowiedz Link Zgłoś
stradford Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 10:16 Kotecka z Rapaczyńską muszą mieć na husteczki chigieniczne, bo placzą po rzondzie... husteczki? higieniczne? po rządzie?---Kotecka z Rapaczyńską nie musza wiedzieć jak to się pisze...one w tvp z misją pracujom... Odpowiedz Link Zgłoś
herku1les Kłamczucha 26.11.07, 10:25 A gdzie są pieniądze z MOPR-u ? W ten sposób nauczyciele oszukują społeczeństwo!!! Znam ten problem osobiście i nie cierpie takich KŁAMCZUCHÓW !!! BEZZWROTNE ZAPOMOGI Z MOPR WALĄ SIĘ DRZWIAMI I OKNAMI JEŚLI DOCHÓD NA OSOBĘ NIE PRZEKRACZA 531zł (obiady dla dzieci,zapłacony czynsz, prąd, gaz, darmowe kolonie, obozy, pieniądze na zakup obuwia i odzierzy itp.,itd.). PROSZĘ NIE WPROWADZAĆ SPOŁECZEŃSTWO ŚWIADOMIE I Z PREMEDYTACJĄ W BŁĄD!!! Nawet rodziny "pełne" nie podlegają takiej ochronie jak te pseudo samotnie wychowujące dzieci (zobacz konstytucję). Tak naprawdę tych samotnych matek jest promil, reszta to zwykłe krzykaczki i naciągaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Kłamczucha 26.11.07, 11:08 Jasne, jeszcze wakacje w Hono Lulu, dzakuzi i podswietlane wc w malowane róze z tego MOPR-u. A teraz podpisz sie tu imieneim i nazwiskiem, zeby było wiadomo kto jest taki odwazny anonimowo i zarzuca innym kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria40 oj, biedaku, tyle panstwo daje na twoje dzieci, 26.11.07, 12:00 a jeszcze ich matka chce alimenty od ciebie. To jeszcze dokladnie napisz gdzie tak daja, poinformuj te nieszczesne matki, ktore kiedys nawet sie nie spodziewaly ze ojciec ich dzieci ma psia nature. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Kobieta zaradna bezradna wobec TVP 26.11.07, 10:41 Minęły te czasy,kiedy od ręki wypłacano zwrot kosztów.W tym wypadku autor programu z własnej kieszeni powinien zwrócić pieniądze.Dziś w tej intytucji panuje ,delikatnie mowiąc,wielki bałagan,nikt za nic tu nie odpowiada,!Ignorantów i laików zatrudniają na kierow.stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Panu Adamowi M odwalilo juz maksymalnie! 26.11.07, 11:16 I tylke w sprawie o czym pisze Gazeta. Proponuje wyrzucic z alfabetu litery P i oraz S. Moze wtedy bedzie Pan mogl spac spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta TVPza moj podatekizbudowała pałac p...go ślimaka.. 26.11.07, 12:16 a ludzi spoza TVP traktuje jak podgatunek. Oby tylko "abonament" został zlikwidowany! Odpowiedz Link Zgłoś
miloo76 Re: Koniec z podatkiem o nazwie "abonament" !!! 26.11.07, 22:14 jestem za! Jak idzę tę ilość telenowel produkowanych za również moje pieniądze, to krew mnie zalewa. Nic innego nie leci w normalnych godzinach jak telenowele, teleturnieje albo gadające głowy. A jak chcesz zobaczyć dobry film to siedź człowieku do 1:00 w nocy bo za chwilę sie zacznie. Tylko, że do pracy na 8:00 ciężko wstać. Gwoli sprawiedliwości to na Polsacie i TVN też telenowel jest więcej niż czegokolwiek innego, ale ja im ABONAMENTU nie płacę, więc mnie to wali. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal_swego_losu Złodzieje z publicznej obsadzonej 26.11.07, 12:20 przez katolików z PiS,czy trzeba jeszcze coś wyjaśniać? Odpowiedz Link Zgłoś