cadyk_z_sedesu Wyborcza zmanipulowała zdjęcie? 28.11.07, 13:07 Chyba Wyborcza zmanipulowała zdjecie. Przecież na nim nie ma ciepłego, miłościwego kalesoniarza tusia, ale jakaś hitlerowska morda. Jak tak mozna? Wstydźcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Wyborcza zmanipulowała zdjęcie? 28.11.07, 13:10 cadyk_z_sedesu napisał: > Chyba Wyborcza zmanipulowała zdjecie. Przecież na nim nie ma ciepłego, miłościw > ego kalesoniarza tusia, ale jakaś hitlerowska morda. Jak tak mozna? Wstydźcie s > ię. ______________________________ Na "pociechę" obejrzyj sobie "głowę państwa"...... img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Przylapani_minie_1606486.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Re: Wyborcza zmanipulowała zdjęcie? 28.11.07, 13:18 A to kto zrobił? www.felieton.natal.pl/archives/29 Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Wyborcza zmanipulowała zdjęcie? 28.11.07, 13:23 cadyk_z_sedesu napisał: > A to kto zrobił? ___________________________________ polonica.net/Album/big_kaczynski01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re: Wyborcza zmanipulowała zdjęcie? 28.11.07, 13:22 Cadykowi ktoś zmanipulował rozum ! Czyżby alkohol albo uraz głowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wazymar Re: Wyborcza zmanipulowała zdjęcie? 28.11.07, 18:05 Wyszło szydło z worka. D. Tusk pokazuje swoje prawdziwe zmieniające się oblicze. Te "wampirze" ząbki są jeszcze małe, ale zobaczycie jakie będą juz niedługo! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Bajka ..."o dwóch takich..." dobiega końca..... 28.11.07, 13:08 c13.wrzuta.pl/wi17730/00a1ec4e001d5b2f470e362e/dwa%20%C5%BCubry%20i%20spok%C3%B3j%2C%20dwie%20kaczki%20i%20burdel?type=i&key=cTjQkqvzjB&ft=f Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 13:11 jacek230 napisał: > Dobrze Donek, tak trzymac! Super,Panie Tusk,tak trzymać.Pan jedyny dba o zdrowie Prezydenta,sraczka odwadnia człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Prezio PIS-u, jak zwykle, puścił bąka ! 28.11.07, 14:09 takiego z kleksem... narżnął sobie biedaczek w pory. --- www.nieglosujenapis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 "Pierwszy Jaszczomp"___ Najjaśniejszej RP........ 28.11.07, 13:21 Niby taka "zadziora" a wygląda raczej.....na KACZORA img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Przylapani_minie_1606486.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
estazolan Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 13:27 Brawa dla premiera.Prezydent nie bedzie mu narzucal zdania a pozniej go obwinial. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiczka1 Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 13:31 No, na razie nie panie Premierze. Ale wierzę, że będzie Pan odpowiadać. Swoją drogą logowanie się by dodać opinię to chyba coś a propos wszechobecnej inwigilacji, co? Jednak teraz w słusznej sprawie, nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 Tylko "pogratulowac" Herrn Tuske 28.11.07, 13:31 Szefem MSZ-tu jest pajac, ktory - jako szef MON-u w rzadzie PiS-u - podjal decyzje kosztujaca podatnikow miliony PLN, zas do wyzszych stanowisk w MSZ-cie wracaja abswolwenci moskiewskiej szkoly "dyplomacji a la KGB"; trudno sie dziwic prezydentowi, ze reaguje gwaltownie; ponadto, rezygnacja z zajmowanego do tej pory przez Polske staniwska i jednostronne ustepstwa na rzecz Rosji (i to w chwili, gdy Putin chamsko i brutalnie niszczy wszelka opozycje w kraju), to szczyt glupoty i ignorancji; ale: czegoz mozna od Herrn Tuske i glupiutkiego Sikorskiego oczekiwac? przeciez to normalka Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Tylko "pogratulowac" Herrn Tuske 28.11.07, 13:41 silesiusmonachijski1......szkoda ciebie cytować..... ___________________________ A twoją "bystrość" szarych komórek niestety zbyt mocno uciska gumka w bereciku moherowym i synapsy ciężko przewodzą zdrowe myślenie... POLUZUJ ....albo wal czołem przed RYDZOLEM...... vader.joemonster.org/zzv/eee07eb4eddea2.gif Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 Re: Tylko "pogratulowac" Herrn Tuske 28.11.07, 13:46 prawdy ukryc sie nie da (glupoty Tuske tez); rozmawialem wczoraj wieczorem ze znajomym dziennikarzem Sueddeutsche Zeitung: bardzo byl zdziwiony "gestem" Tuske wobes Rosji; stwierdzil jedynie, ze to nieracjonalne, bo Polska nic w zamian nie uzyskala, a taki "gest" po ostatnich represjach Putina w stosunku do opozycji w Rosji rodzi niesmak; nic dodac, nic ujac; zas Sikorski to d... nie polityk; poczytaj wczorajsze informacje na Onecie: ile wyrokow sadow wojskowych trzeba bedzie wrzucic do kosza, i od nowa zaczac postepowanie, bo Sikorski zachowal sie jak skonczony kretyn jako szef MON-u milo_1 napisał: > > silesiusmonachijski1......szkoda ciebie cytować..... > ___________________________ > > A twoją "bystrość" szarych komórek niestety zbyt mocno uciska gumka w bereciku > moherowym i synapsy ciężko przewodzą zdrowe myślenie... > > POLUZUJ ....albo wal czołem przed RYDZOLEM...... > vader.joemonster.org/zzv/eee07eb4eddea2.gif Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l ty się marnujesz pod tym mostem w monachium 28.11.07, 13:55 znów gadałeś z krową czy Turkiem ktory ci odpalił 2 kęsy z gwinta? a może sam ze sobągadasz od kiedy lokalna społeczność Romów przestała pod stół wpuszczać bo za duzo ich psom wyżerałeś? opozycjonisto za 50 dolców z kasy SB Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 Jak phemieh, taka i polityka zagraniczna, czyli... 28.11.07, 14:00 do d...; o wyborcach POlszewii (takich jak ty) wogole nie wspomne r0b0l napisał: > znów gadałeś z krową czy Turkiem ktory ci odpalił 2 kęsy z gwinta? > a może sam ze sobągadasz od kiedy lokalna społeczność Romów > przestała pod stół wpuszczać bo za duzo ich psom wyżerałeś? > > opozycjonisto za 50 dolców z kasy SB > > Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l racja: Jarek i Fatyga 28.11.07, 14:06 a wspominać nic nie musisz o wyborcach normalności, wszak twoja normalność się już skończyła Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Jak phemieh, taka i polityka zagraniczna, czy 28.11.07, 14:09 silesiusmonachijski1 napisał: >Jaki phemieh, taki i prezio....... polonica.net/Album/big_kaczynski01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
brodaczmonachijski0 Re: Jak phemieh, taka i polityka zagraniczna, czy 28.11.07, 14:30 Ja Silesius Du hast Dich mit einem Redakteur der Süddeutschen unterhalten? Wie kam es dazu? Hast Du im Verlag den Boden gewischt und so seid ihr ins Gespräch gekommen? Das Gespräch war mehr oder weniger so: "Wisch hier mal schneller, ich muss noch arbeiten"? Mein Lieber, Du kannst keine zwei Sätze auf deutsch richtig aufsagen und Du willst Dich mit Redakteuren unterhalten haben? Bitte hör auf Dich lächerlich zu machen, vielleicht glauben es die Leute hier im Forum, ich aber keineswegs. Und vor allem nicht vergessen, gleich ruft die Arbeit, Du musst heute noch wischen! Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 hehehe: widac, ze POlszewii brakuje 28.11.07, 14:40 argumentow; stad tez ta agresja i chamstwo; poza tym, to jest forum, na ktorym uczestnicy posluguja sie jezykiem polskim; nie widze wiec potrzeby, ze komentowac twoj debilarny wpis po niemiecku (zreszta popelniles 2 bledy, ale o tym innym razem); no coz: moge jedynie skonstatowac ze smutkiem, ze sprawdzily sie moje przewidywania: po dojsciu Herr Tuske i POlszewii do wladzy, drastycznie wzrosnie poziom chamstwa w Polsce (czego i ty jestes doskonalym przykladem); a poza tym??? no comments: jaki baran jest i tak kazdy widzi brodaczmonachijski0 napisał: > Ja Silesius Du hast Dich mit einem Redakteur der Süddeutschen > unterhalten? Wie kam es dazu? Hast Du im Verlag den Boden gewischt > und so seid ihr ins Gespräch gekommen? Das Gespräch war mehr oder > weniger so: "Wisch hier mal schneller, ich muss noch arbeiten"? Mein > Lieber, Du kannst keine zwei Sätze auf deutsch richtig aufsagen und > Du willst Dich mit Redakteuren unterhalten haben? Bitte hör auf Dich > lächerlich zu machen, vielleicht glauben es die Leute hier im Forum, > ich aber keineswegs. Und vor allem nicht vergessen, gleich ruft die > Arbeit, Du musst heute noch wischen! Odpowiedz Link Zgłoś
brodaczmonachijski0 Re: hehehe: widac, ze POlszewii brakuje 28.11.07, 14:56 Mein Lieber, vielleicht begegnen wir uns mal in München, dann ist aber eine andere Sprache angesagt, solche die Du kennst und verstehst. Glaube ja nicht, dass Du hier im Forum vollkommen anonym bist! Solchen Abschaum, wie Dich, sollte der deutsche Staat sofort entfernen, am besten über den Luftkurort Dachau! Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 hehehe, widac ze jestes typowym POlszewickim 28.11.07, 15:04 produktem; brak kultury, zwyczajne chamstwo, a poza tym bardzo mierny niemiecki; slowem POlszewia par excellence; . P.S. Nie spotkamy sie w Monachium: ja sie po smietnikach nie wlocze, i z menelami nie zadaje brodaczmonachijski0 napisał: > Mein Lieber, vielleicht begegnen wir uns mal in München, dann ist aber > eine andere Sprache angesagt, solche die Du kennst und verstehst. > Glaube ja nicht, dass Du hier im Forum vollkommen anonym bist! > Solchen Abschaum, wie Dich, sollte der deutsche Staat sofort > entfernen, am besten über den Luftkurort Dachau! Odpowiedz Link Zgłoś
brodaczmonachijski0 Re: hehehe, widac ze jestes typowym POlszewickim 28.11.07, 15:25 Du willst mein deutsch beurteilen? Nach Deinem Deutschkurs an der VHS? Ja es ist ein anderes deutsch, als es Dein Arbeitskollege, der Türke von Hasenbergl spricht. Wohnst Du dort auch? Schön dort finde ich Dich! Ach ja, sicherlich arbeitest Du nicht Verlag der Süddeutschen Zeitung als Raumpfleger, da muss man schon wissen, was Wasser, Lappen und Seife bedeutet. Deine Schicht fängt nachts um ein Uhr bei BMW. Um diese Uhrzeit werden dort von Dir und Deinen türkischen Arbeitskollegen die eingetrocknete Lacke in der Lackiererei und am Band entfernt. Ja diese Arbeit steht Dir! Jetzt ist mir auch klar, was Deinen Hirn verbrannt hat, die Lacke und der billige Fussel, den Du säufst! Du bist schon die unterste Schublade, tiefer geht es leider nicht mehr, sei froh, dass der deutsche Staat Dich alimentiert und diese Möglichkeit zum schwarzarbeiten Dir gibt! Schlesien schämt sich für so eine Ausgeburt aus der Hölle, sollte es überhaupt wahr sein, dass Du Schlesier bist, was ich aber nicht glaube! Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 Wiem, ze wczoraj wypuscili cie ze szpitala w Haar, 28.11.07, 15:29 ale przestan sie tym chwalic na forum; jesets podobnie yntelygentny jak tuske: "lepszo kapusta z pola niz leb lod gorola" brodaczmonachijski0 napisał: > Du willst mein deutsch beurteilen? Nach Deinem Deutschkurs an der > VHS? Ja es ist ein anderes deutsch, als es Dein Arbeitskollege, der > Türke von Hasenbergl spricht. Wohnst Du dort auch? Schön dort finde > ich Dich! Ach ja, sicherlich arbeitest Du nicht Verlag der > Süddeutschen Zeitung als Raumpfleger, da muss man schon wissen, was > Wasser, Lappen und Seife bedeutet. Deine Schicht fängt nachts um ein > Uhr bei BMW. Um diese Uhrzeit werden dort von Dir und Deinen > türkischen Arbeitskollegen die eingetrocknete Lacke in der > Lackiererei und am Band entfernt. Ja diese Arbeit steht Dir! Jetzt > ist mir auch klar, was Deinen Hirn verbrannt hat, die Lacke und der > billige Fussel, den Du säufst! > Du bist schon die unterste Schublade, tiefer geht es leider nicht > mehr, sei froh, dass der deutsche Staat Dich alimentiert und diese > Möglichkeit zum schwarzarbeiten Dir gibt! Schlesien schämt sich für > so eine Ausgeburt aus der Hölle, sollte es überhaupt wahr sein, dass > Du Schlesier bist, was ich aber nicht glaube! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Powiedz mi 28.11.07, 16:58 ... ile razy twoim zdaniem musi pójść ten filmik, żeby zwolennicy Sturmbahnfuhrer Katschorre nauczyli się pisać poprawnie nazwisko Tuska ? : pl.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U ... albo to dziełko : pl.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8 Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Tylko "pogratulowac" Herrn Tuske 28.11.07, 14:02 silesiusmonachijski1...nie czytaj i nie pisz głupot, bo jak nie rozumiesz otaczającej Ciebie rzeczywistości to lepiej...... tak jak w tym dowcipie......... Dwóch kleryków wybrało sie nocą na panienki.....po upojnej nocy ruszyło ich sumienie ....i postanowili nawzajem się wyspowiadać.... Pierwszy spowiada się ,jak to on kilka godzin "figlował" z panienką...no i dostał rozgrzeszenie i jako pokutę jedną "zdrowaśkę"..... Drugi się spowiada,że on tylko raz i tak ..."po Bożemu"...... .....rozgrzeszenia nie dostał a za pokutę wszystkie litanie codziennie przez miesiąc.... Zdziwiony, pyta się kolegi "po fachu" ty tyle nagrzeszyłeś i ja ci dałem tylko zdrowaśkę a ja mam taką pokutę...... Na to ten drugi.... Jak nie umiesz pier....lić to będziesz się modlił...... Co i Tobie radzę .........silesiusmonachijski1........ pozdrawiam...milo_1 Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Tylko "pogratulowac" Herrn Tuske 28.11.07, 14:31 rozmawiales z tymi - tfu po szesciokroc ! - lewakami i gejami z Sueddeutsche??!! przeciez oni chca zrobic z Niemiec ofiare wojny a z Polski agresora..... Silezjusie, badz Polsko-Niemieckim patriota! I osiedl sie gdzies na granicy. Odra moze?? Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 13:43 jacek230 napisał: > Dobrze Donek, tak trzymac! Ciekawa wypowiedź pana premiera - czyżby zatem Pitera wypowiadala się o TK tylko w swoim imieniu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
idefix3 Tusk: To ja i prezydent odpowiadamy ... 28.11.07, 13:46 Odpowiedź Tuska powinna być: "To ja i prezydent odpowiadamy za polizykę zagraniczną". Dyplomacji nie uprawia się na "rapucapu", gdzie tutaj jest doświadczony Bartoszewski. Wojna między premierem, któremu powoli uderza woda sodowa i prezydentem, który nie chce zdradzić swojego brata, nie wróżą nic dobrego. Panowie zachowujcie się poważnie, bardzo o to proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy Mamusia Kaczorów gwałcona przez ruskich... 28.11.07, 13:53 To,że ktoś z domu wyniósł nienawiść do Rusków to cały jego kraj też ma trzymać z dala od ruskich? Kaczorom się wydawało, że mogą każdemu w Europie skakać?? Zbyt niscy są, aby skakać. Dobrze robi Tusk. Rosja to ogromny rynek zbytu, miliony mieszkańców. Będzie gdzie sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 A mamusia Tuske przez germanskiego mongoloida 28.11.07, 14:01 co widac kornaccy napisał: > To,że ktoś z domu wyniósł nienawiść do Rusków to cały jego kraj też ma trzymać > z > dala od ruskich? Kaczorom się wydawało, że mogą każdemu w Europie skakać?? Zbyt > niscy są, aby skakać. Dobrze robi Tusk. Rosja to ogromny rynek zbytu, miliony > mieszkańców. Będzie gdzie sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Skąd ta agresja i chamstwo. 28.11.07, 14:47 .... stąd ? : wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4709424.html Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero to jedyne forum ktore nie jest jeszcze calkowicie 28.11.07, 13:54 kontrolowane przez Rydzykowa mafie szerzaca odwetowa kampanie judzenia, oczerniania i nienawisci ! Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 13:59 Brawo! Kilka zdań na temat i klasa pokazana... kaczyński, możesz odejść do kąta. poskarż się mamusi. --- www.nieglosujenapis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 14:05 Art. 146 pkt 1 Konstytucji RP: "Rada ministrów prowadzi politykę zewnętrzną i ZAGRANICZNĄ Rzeczpospolitej Polskiej" I już mamy odpowiedź kto w Polsce prowadzi taka politykę. Art. 139 pkt 3 Konstytucji RP: "Prezydent Rzeczpospolitej w zakresie polityki zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem" Wynka z tego że Prezydent realizuje politykę zagraniczną której kierunki wyznacza Prezes RM i Minister Spraw Zagranicznych - zgodnie z art. 146 Ja nie wiem z czym PiSuary mają problem. Z czytaniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
idefix3 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 14:13 kato28 napisał: > Art. 146 pkt 1 Konstytucji RP: > "Rada ministrów prowadzi politykę zewnętrzną i ZAGRANICZNĄ > Rzeczpospolitej Polskiej" > I już mamy odpowiedź kto w Polsce prowadzi taka politykę. > > Art. 139 pkt 3 Konstytucji RP: > "Prezydent Rzeczpospolitej w zakresie polityki zagranicznej > współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem" > Wynka z tego że Prezydent realizuje politykę zagraniczną której > kierunki wyznacza Prezes RM i Minister Spraw Zagranicznych - zgodnie > z art. 146 > > Ja nie wiem z czym PiSuary mają problem. Z czytaniem??? Mam problem. PiS i PO są zobowiązani do powściągliwości i szukania wspólnych rozwiązań. To, że Tuskowi powoli zaczyna uderzać woda sodowa, a Kaczyński broni PiS-u, nie wróży nic dobrego. Wzywam tych Panów do rozsądku. Gdzie jest Bartoszewski? Odpowiedz Link Zgłoś
smulko Nie prawda!! trzeba o wszystko pytać Prezydenta!! 28.11.07, 14:11 Panie Prezydencie czy mogę iść do ubikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piemont12 28.11.07, 15:12 piemont12 napisal: > silesiussmonachijski1...ubeckie scierwo na forum Piemoncie12 - ubeku kochany! - Jakiej kto "smaki" mysli, ze kazdy taki!!! Innymi slowy: jesli jestes ochlapusem, to uwazasz, ze kazdy nim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 14:17 Prezydent Lech Kaczyński chce przesłać do Trybunału Konstytucyjnego kilka pytań dotyczących uprawnień głowy państwa i rządu. czy on na pewno jest profesorem prawa, skoro ma problemy ze zrozumieniem zapisów Konstytucji i musi o to pytać TK...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 14:24 a czy pan Tuske (wraz z Sikorskim) ma az tak ograniczona zdolnosc logicznego myslenia, ze byl laskaw popelnic tak fundamentalny blad w polityce zagranicznej (jednostronne ustepstwo na rzecz Rosji, i to teraz: kiedy Putin likwiduje wszelka opozycje)? i czy okrslenie "dyplomatolki" nie pasuje do niego, do Sikorskiego, i do ich mentora, "profesora" Bartoszewskiego? isa.stern napisała: > Prezydent Lech Kaczyński chce przesłać do Trybunału Konstytucyjnego kilka pytań > dotyczących uprawnień głowy państwa i rządu. > czy on na pewno jest profesorem prawa, skoro ma problemy ze zrozumieniem zapisó > w > Konstytucji i musi o to pytać TK...;) > :P > Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 14:41 Odebrał przed wyborami Kremlowi aminicję, Putin nie będzie mógł straszyć Polakami Rosjan, jak to chętnie czynił do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 15:13 Co odebrał?? Putin upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu!!!Teraz ma argument w ręku żeby wygrac wybory do parlamentu!!Jak trzeba walczyć i wygrywać z polakami!!!A tusk to palant i zawsze będzie palantem!!!i mały pajac ale za to wielki ,,IDIOTA"Przez wewnętrzną walkę z Pr.Kaczyńskim udowodnił że jest miernym politykiem w rękach żydoesbecji!!!A bardziej jego kolesiom z PO chodziło o dopuszczenie izraela do organizacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 15:29 leon9910 napisał: Co odebrał?? Putin upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu!!!Teraz ma argument w ręku żeby wygrac wybory do parlamentu!!Jak trzeba walczyć i wygrywać z polakami!!! Mylisz się, jeśli na po dżentelmeńsku wyciągniętą dłoń w przyszłości nie odpowie podobnie, to straci :-) A to wówczas da nam argument do obrania twardego kursu względem Kremla. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 14:39 doktor...prawa pracy. W czasach gdy robil ten tytul, przecietny zwiazkowiec wiedzial o prawie pracy co najmniej tyle samo ile NASZ PROFESÓR DOKTÓR isa.stern napisała: > Prezydent Lech Kaczyński chce przesłać do Trybunału Konstytucyjnego kilka pytań > dotyczących uprawnień głowy państwa i rządu. > czy on na pewno jest profesorem prawa, skoro ma problemy ze zrozumieniem zapisó > w > Konstytucji i musi o to pytać TK...;) > :P > Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 Re: Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 14:59 lepsze to niz niedorobiony i niedouczony histeryk, zwany przez zoncie "misiu" (o profilu "Hadriana": hehehe) wuetend napisał: > doktor...prawa pracy. > W czasach gdy robil ten tytul, przecietny zwiazkowiec wiedzial o > prawie pracy co najmniej tyle samo ile NASZ PROFESÓR DOKTÓR > Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No to jesteś w elitarnej mniejszości 28.11.07, 15:06 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4709424.html .... 19 procentowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 zawsze lepiej byc w 19 % Elicie, niz w 50% (GW cia 28.11.07, 15:11 gle podaje inne wyniki sondazy) Plebsie indeed4 napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4709424.htmla > > .... 19 procentowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A to żegnam :-) 28.11.07, 15:18 zwyczajny Polak jestem i z pisowskimi wykształciuchami z łżelit nie gadam, pa ! Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski1 Zas POlszewia to rynsztok 28.11.07, 16:05 ci widac po wpisie Twojego partyjnego kolegi kerremita Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No i po co tak skakać na siebie ? 28.11.07, 16:14 Po co tak szarpiecie sobie nerwy, politycy dla których jesteście armatnim mięsem ( i o których za kilka lat i tak nikt nie będzie pamiętał ) przynajmniej mają z tego co robią dobrą kasę, a wy ....? To tylko polityka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja brawo Danald !!!!! - nareszcie ktoś normalny 28.11.07, 14:25 po tych dwóch latach z ulgą przyjmuje normalne kulturalne i spokojne reakcje szefa rządu. Oby tylko Tusk nie dał sie sprowokować i wytrzymał - będzie dobrze. A na chamstwo tych kudupli widać najlepszym antidotum jest kultura spokój uprzejmość Tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marych Lechu: Poczytaj mi mamo .. Konstytucję! 28.11.07, 14:38 Rozdział VI RADA MINISTRÓW I ADMINISTRACJA RZĄDOWA Art. 146. Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną Rzeczypospolitej Polskiej. I gdzie tu miejsce na interpretację? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Lepiej niech sobie poczyta opinię J. Olszewskiego 28.11.07, 14:58 swojego dobrego znajomego, prawnika, b.premiera i obecnego szefa komisji likwidacyjnej WSI. " Wielokrotnie w tym dokumencie odwoływał się pan, panie ministrze, do roli prezydenta Rzeczypospolitej w prowadzeniu, wspomaganiu, kształtowaniu polityki zagranicznej państwa. W tej formule, która tu jest użyta, nie ma nic złego, tyle tylko, że trzeba jednak mieć na uwadze formułę konstytucyjną. Za politykę zagraniczną Rzeczypospolitej odpowiada rząd Rzeczypospolitej, minister spraw zagranicznych i premier tego rządu. Generalne jej zasady ocenia i kształtuje swoimi uchwałami parlament, Sejm Rzeczypospolitej. Rola prezydenta może być bardzo ważna i bardzo pomocna, jednak pod jednym warunkiem , że jest to polityka ściśle skoordynowana z linią rządu." www.olszewski.pl/sejm/140302.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Re: Lepiej niech sobie poczyta opinię J. Olszewsk 28.11.07, 15:37 dobre ! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wiem. 28.11.07, 15:45 Tusk powinien to wydrukować, wybić akapit tłustym drukiem i przesłać do Pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 Niewykształciuchy!Ostatni raz ściąga z Konstytucji 28.11.07, 15:16 Art. 133. Prezydent Rzeczypospolitej jako reprezentant państwa w stosunkach zewnętrznych: 1) ratyfikuje i wypowiada umowy międzynarodowe, o czym zawiadamia Sejm i Senat, 2) mianuje i odwołuje pełnomocnych przedstawicieli Rzeczypospolitej Polskiej w innych państwach i przy organizacjach międzynarodowych, 3) przyjmuje listy uwierzytelniające i odwołujące akredytowanych przy nim przedstawicieli dyplomatycznych innych państw i organizacji międzynarodowych. Prezydent Rzeczypospolitej przed ratyfikowaniem umowy międzynarodowej może zwrócić się do Trybunału Konstytucyjnego z wnioskiem w sprawie jej zgodności z Konstytucją. Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem. Mój komentarz: współdziała!! czy to co zrobił tusk to było współdziałanie?Czy to wspóldziałanie odnosi się także do rządu?Nie jest to precyzyjnie sformułowane i daje doskonałe pole do falandyszyzacji.Czas najwyższy żeby TK jednoznacznie to sprecyzował. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Przecież Trybunałowi nie wierzymy jak burej suce ! 28.11.07, 15:21 " Traktowanie go (TK - PAP) jako zespołu mędrców, którzy nie podlegają żadnej krytyce i z całą pewnością w każdej sprawie decydują zgodnie z prawem, traktowanym jako zespół norm poddawanych interpretacji przy pomocy jakiś powszechnie przyjętych reguł jest nieporozumieniem. I to bardziej nieporozumieniem podstawowym, które odnosi się do samej istoty prawa” - przekonywał szef PiS." bip.adwokatura.pl/pl/bip/varia/kaczynski_o_tk .... no i co teraz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dobrze by było :-))) 28.11.07, 17:14 ... a najlepiej dowieżć się nic nie robiąc do prezydenckich wyborów 2010 :-) PS. nie zabieraj chleba halflinerowi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek Jak odpowiada - to niech odpowie... 28.11.07, 14:55 na 30 pytań do "prof" Bartoszewskiego, swojego nominata ds zagranicznych. Jeśli nie chce sie wam czytać, to zastanówcie sie przynajmniej nad jednym przypadkiem, którego zresztą w tych pytaniach nie ma: dlaczego Bartoszewski, jako Minister Spraw Zagranicznych w 1995 roku nie zrobił nic, aby na uroczystosciach w Berlinie z okazji zakończenia II wojny światowej ktoś (PREZYDENT - obojetnie jaki) reprezentował Polskę??? On (Bartoszewski) ma tak samo Polskę w dupie jak jego pryncypał (Tusk). Znane są takie wypowiedzi obu tych ... On (Bartoszewski) jest narcyzem, który musi pływać w sosie własnej chwały, na dodatek narcyzem kłamliwym i fałszywym. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Tusio przestan pie..c i klamac z milosci! 28.11.07, 15:03 Kiedy prezydent nie zastosowal sie do orzeczen TK? Co innego mowic ze mgr Stepien jest mgr a nie prof (fakt), a co innego stosowac sie do orzeczen. Idz przytul sie do Dody moze ci przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 . 28.11.07, 15:34 langston napisał: > Kiedy prezydent nie zastosowal sie do orzeczen TK? > A kto i kiedy mu to zarzuca.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 langston..spadaj ubecki smieciu ! 28.11.07, 15:36 cuchniesz bydlaku.. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 co trzymać 28.11.07, 15:27 takie kryminalne błędy w dyplomacji jakie od początku serwuje Tusk ?! To wariactwo ! Tusk właśnie dał d...y , a Rosjanie takich nie szanują .Tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Uśmiech, a z tyłu .. pałka :-) 28.11.07, 15:39 Donald zaczyna rozumieć, jak się profesjonalną politykę robi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda kaczy prezio znow probuje wyskoczyc przed orkiestr 28.11.07, 15:40 e - brawo panie premierze - pokazac temu nieudaczniakowi gdzie jego miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
melee Tusk: To ja odpowiadam za sprawy zagraniczne 28.11.07, 15:43 tak jest, art. 133 Konstytucji RP i inne jasno kwestie regulują. Jak kurdupel zacznie podskakiwać , pod sąd go! Odpowiedz Link Zgłoś
parob Ciekawe info o mentorze W.Bartoszewskim 28.11.07, 15:43 Nie żebym był przeciwnikiem staruszka, ale nie wiedziałem o tym, więc podaję dalej, ktoś zebrał niezbyt miłe Bartoszewskiemu fakty, część sprawdziłem i się zgadza, jak ktoś nie wierzy, to niech najpierw pogoogluje, bo i o autorytetach trzeba wiedziec wiecej niż nam mówią. używa tytułu profesora w sytuacji, gdy jest tylko maturzystą, Jak wiadomo, aby zostać profesorem, trzeba mieć magisterium, doktorat i habilitację, a żadnej z tego nie ma. tytuł (honorowy) otrzymał od rządu bawarskiego, tak jak lepper doktora honoris causa w Moskwie. W 2006 r. jako sekretarz kapituły Orderu Orła Białego sprzeciwił się przyznaniu Orderu Orła Białego (pośmiertnie) generałowi Augustowi E. Fieldorfowi i rotmistrzowi Witoldowi Pileckiemu. jako 83-letniego staruszek niemający zielonego pojęcia o lotnictwie przyjął posadę prezesa Rady Nadzorczej LOT, znajdującego się skądinąd w bardzo trudnej sytuacji finansowej. Tego nie udało mi się sprawdzić, wiem tylko że jego syn - historyk pracował tam: popierał awansowanie swego syna na pełnomocnika rządu ds. bezpieczeństwa energetycznego w randze ministra w rządzie Marcinkiewicza syna - pracującego przez wiele lat jako historyk w instytucie w Oxfordzie - na to stanowisko, twierdząc, że Pana syn jakoby "od wielu, wielu lat zajmuje się energetyką". kłamał w wywiadzie-rzece udzielonym Michałowi Komarowi, jakoby złożył rezygnację po objęciu na KUL funkcji dziekana przez prof. Ryszarda Bendera. W rzeczywistości był podwładnym w jego katedrze aż 11 lat, w tym kilka lat w czasie, gdy był on dziekanem. To tyle.zamachy na autorytety mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Świetnie. 28.11.07, 15:55 jak jesteś taki superszperacz, to może będziesz miał większe szczęście i znajdziesz coś n/t pochodzenia tego cytatu ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=72420821&a=72434935 Próbuje rozwiązać tą zagadkę już ponad tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś