shithead 03.12.07, 07:08 Gdyby pulaki potrafily pic takze inny alkohol niz chare. To by nie bylo przestepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieroth Złom 03.12.07, 07:29 A w pewnym powiatowym mieście zakłada się firmy handlujące złomem, złomu nie widzieli, fakturki tylko piszą i co miesiąć zwrot vatu mają. Legalna wypłatka z naszych podatków.... Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Bez polania wszystko zdycha... 03.12.07, 09:01 ...nawet balia się rozsycha. Z lewej Niemcy, z prawej Turki, Więc j***nijmy politurki. Wieniedikt Jerofiejew, "Noc Walpurgii, czyli kroki Komandora". Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re: Złom 03.12.07, 10:23 pieroth napisał: > A w pewnym powiatowym mieście zakłada się firmy handlujące złomem, > złomu nie widzieli, fakturki tylko piszą i co miesiąć zwrot vatu > mają. Legalna wypłatka z naszych podatków.... Też muszę jakąś firmę założyć - kupuję samochód , tv LCD , nowy dom pod firmę , nową sukienke dla żony , kosmetyki , papier toaletowy.... Za to wszystko dostaje się zwrot WAT -u. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Rozpałka na święta 03.12.07, 07:50 Ja mam na nich sposób - nie pije wcale wodki. A wina nie są w stanie podrobic, oczywiście z importu. Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Pijem aż oślepniem! 03.12.07, 08:02 Głupszego zdjęcia do artykułu nie dało się odszukać, GAZETO?! Odpowiedz Link Zgłoś
jawnuta7 Rozpałka na święta 03.12.07, 08:06 To już chyba zacznę pędzić własny trunek, przynajmiej będę miał kaca prawdziwego a nie chemicznego. Czekam tylko na wieści, że piwo jest produkowane z odpadów organicznych pochodzących z ubojni. Wierzę, że nasi super zdolni "naukowcy" zrobią sztuczną szyszkę chmielową np. z starych kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika nie ma takiej rury, co sie nie da odetkac. 03.12.07, 08:06 kto ma te liste? Odpowiedz Link Zgłoś
tarnmont Re: nie ma takiej rury, co sie nie da odetkac. 03.12.07, 08:11 Przedsiębiorczość zawsze w cenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
widzetotak Re: nie ma takiej rury, co sie nie da odetkac. 03.12.07, 08:27 Ja mam na nich sposób - nie pije wcale wodki. A wina nie są w stanie podrobic, oczywiście z importu. wina są podrabiane tak samo jak wódki!!! kupiłem w biedronce sangrie i była ok a po miesiącu kupiłem dwie butle na zapas bo mi posmakowała i okazało się, że smakuje jak denaturat a po jednym łyku tego świństwa miałem niesmak kilka godzin i jakieś dziwne uczucie podniesienia ciśnienia . Takie same objawy mieli inni po wypiciu innych win a zaprzyjaźniona ekspedienta ze spożywczo monopolowego potwierdziła cichcem, że większość alkoholu to trefny i podrabiany towar tak samo jak fajki marlboro i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: nie ma takiej rury, co sie nie da odetkac. 03.12.07, 11:14 Dlatego nie należy pić win importowanych rozlewanych w Polsce. Tylko i wyłącznie butelkowane przez MARKOWEGO winiarza/producenta. Do rozlewanych w Polsce importer dodaje wszystko co się da by z 1 litra zrobić 3. Podobnie jest w wieloma innymi produktami - np. herbatami do których w Polsce dodaje się słomę, siano i diabli jeszcze wiedzą co. Stąd "nietuzinkowy" smak m.in. herbat "Popularna" i "Saga". Obrzydliwość. Kupując herbatę paczkowaną przez nawet markowego producenta należy zerknąć na datę paczkowania. Herbata to nie wino. Wraz z upływem czasu nie zyskuje lecz traci na smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 potrzebna jest obniżka akcyzy chyba was pogieło 03.12.07, 08:22 Już teraz 0,5 l wódki potrafi kosztować 14 zł to ile ma kosztować po obniżce 10 zł. Menele i tak kupują wina a ten syf o którym piszecie i tak jest wprowadzany do legalnego obiegu po postacią wódek markowych których nie kupują menele i biedniejsza część społeczeństwa tylko ludzie których stać na dobrą wódkę tak więc obniżka akcyzy już nic nie da trzeba kontrolować kto kupuje duże ilości podpałki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Re: Polacy za dużo piją 03.12.07, 09:56 Dobry chemik wie, że niekoniecznie trzeba używać metod chemicznych do rozdzielenia substancji. Można jeszcze np. destylować, zamrażać... Wystarczy, że znajdą sposób na pozbycie się jednej substancji skażającej. Z drugą wtedy problemu nie będzie :D Jak to dobrze, że w ogóle nie biorę do ust alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn Narkomani wypiją nawet denaturat i tanie perfumy . 03.12.07, 10:10 Więc co za różnica ? Czy urzędnicy kontrolują jakośc heroiny ? Więc w czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
strikep Niech skaza ten spirytuc trucizna 03.12.07, 10:11 i nie bedzie podrobek ... Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Czy w gangach sa nie-katolicy? czy moze... 03.12.07, 10:35 jednak katolicy, tylko tacy typowo polscy: deklarujacy przynaleznosc, ale całowicie ignorujacy nakazy wiary, do ktorej deklaruja przynalezność. Co to zasens,zeby ci luzie potem brali sluby w kosciele, chrzili tam dzieci i posyłali je do I komunii??? Typowo polskie. Czy ktos sie wreszcie nad tym powaznie zastanowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Rozpałka na święta 03.12.07, 10:45 A co na to urzędy do spraw pzrestępstw?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 wolny rynek wg. RajTuska *)++++ 03.12.07, 11:11 *> a z czego maja zyc ? chyba ze powinni wyjechac na zmywaki *)+ Odpowiedz Link Zgłoś
powrut Re: Rozpałka na święta 03.12.07, 11:26 ALE nasz DONALD pierwszy MInister i jego przeswietny Minister MSW uchroni NAS przed Tym badziejstwem Man nadzieje ze ZOLADKOWA GORZKA nie jest PrOdukowana przez GANG i mafie takze Schabowego i SEteczke bedzie mozna strzelic Sobie sPOkojnie Odpowiedz Link Zgłoś