kemot696 Wałęsa na konwencie mędrców Europy? 15.12.07, 23:36 może jak zgaśnie innym mędrcom światło to on naprawi. Facet się przyda pod warunkiem ,że nic nie będzie mówił. Zresztą może to i lepiej - im wiecej go tam tym mniej go tu... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Wałęsa na konwencie mędrców Europy? 15.12.07, 23:39 kemot696 napisał: > może jak zgaśnie innym mędrcom światło to on naprawi. Facet się > przyda pod warunkiem ,że nic nie będzie mówił. Zresztą może to i > lepiej - im wiecej go tam tym mniej go tu... hahahahahahaha- dobre Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Niech mnie ktoś oświeci i powie... 15.12.07, 23:41 skoro PE odrzucił kandydaturę prof. R. Butiglione na komisarza UE, za stwierdzenie że "homoseksualizm nie gwarantuje przetrwania gatunku ludzkiego" i głośno wyrażane poglądy religijne, to w jaki sposób zatwierdzi na mędrca człowieka o poglądach dużo bardziej ortodoksyjnych, kokietującego wręcz swym katolicyzmem, na jeszcze ważniejsze stanowisko "mędrca". Chyba tylko w tym przypadku jeśli uważa go faktycznie za... aż strach pomyśleć. No nie nie mam odwagi. __________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
antefiks Bartoszewski albo Balcerowicz 15.12.07, 23:41 bo to sory, ale światli i wykszktałceni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Najlepiej jakaś stara fujara- Gieremek, Wałęsa lub 15.12.07, 23:42 właśnie Mazowiecki Ci są nieźli do gierek w europejskiego salonowca Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Kleisz się do mnie na forum jak g... do buta 16.12.07, 00:12 nie mam natury gwiazdy, nie lubię jak łażą za mną tumany twojego pokroju Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Uzmysławiam Ci jak daleko 16.12.07, 01:01 zostałeś za tymi, których można nazwać ludźmi kulturalnymi. I jest z Tobą coraz gorzej. Pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Lechu W. - wylecz swe serce i sam siebie z ... 15.12.07, 23:52 ...egocentryzmu. A.Kwaśniewskiego proponować tam nie warto - niech leczy wątrobę. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Kandydaci w sondażu są jak Lenin 15.12.07, 23:55 Kandydaci w sondażu "kogo posłać do UE" są jak Lenin: Kto jest twoim ideałem i dlaczego właśnie Lenin? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwoj2 p. Tadeusz Mazowiecki 15.12.07, 23:55 Jestem przeciwnikiem takich instytucji. Bo wierzę w wolność i niepodległość Polski. Jednak nie będę stał bezczynnie, kiedy moje życie zależeć będzie od instytucji zakazujących, rozkazujących, wspierających, doradzających. Jeżeli jest taka osoba, która będzie dbać o Polskę i Polaków to jest nią p. Mazowiecki. p. Wałęsa powinien odejść od polityki przed wyborami w których został prezydentem - wtedy byłby wielkim bohaterem narodowym. p. Kwaśniewski - kto chce żeby jego przedstawicielem była osoba, która na stanowisku JE Prezydenta Polski reprezentuje Polskę pijana w wydarzeniach oficjalnych!? Do p. Władysława Bartoszewskiego straciłem szacunek, kiedy zaczął lobbing na rzecz PO, kiedy zaczął przemawiać językiem populizmu, kiedy, wiedząc, że dla wielu jest autorytetem, zaczął bezpodstawnie atakować przeciwników politycznych - tak nie postępuje osoba z honorem i godnościami! p. Suchocka, p. Balcerowicz i p. Rokita to czynni politycy, więc NIE mogą mieć wpływu na decyzje strategiczne, które będą planowane na lata. Bo w demokracji czynny polityk chce dobra dla rodziny, przyjaciół, partii. Nie bądźmy głupi, z polityki nie można wyżyć. Dla porównania prezes banku prywatnego dostaje 150 000zł/m-c, a minister finansów, który obraca miliardami złotych dostaje ok. 10000zł/m-c!!!? Więc polityk, czy urzędnik chce więcej za ogromną odpowiedzialność! A dlaczego p. Mazowiecki ponieważ jest to człowiek, który nie obraża przeciwników politycznych, utrzymuje swoje emocje na wodzy. Jest osobą, która, tak jak wszyscy, chce dobra, ale wie, że nie można ludzi uszczęśliwiać na siłę. I tworzyć prawo, które nakazuje nam uczyć się, pracować, żyć. Bo każdy powinien być świadom, że im więcej tworzy się ustaw, tym gorzej są one przestrzegane! Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Nie pamięta {Piotrwoj2}, co rzekł... 16.12.07, 00:17 ...sam L.Wałęsa ongi? Chciał pono, stając tylko z Mazowieckim w szranki w ostatniej turze wyborów prezydenckich USTĄPIĆ na jego rzecz - wycofując się łaskawie z pojedynku... Tylko "polityk" z buszu im ten spektakl przerwał, chi, chi... {piotrwoj2} napisał: [...to jest nią Mazowiecki. Wałęsa powinien odejść od polityki przed wyborami, w którychzostał prezydentem - wtedy byłby wielkim bohaterem narodowym...] Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Wałęsa na konwencie mędrców Europy? 16.12.07, 00:03 Taaaaaaaaaaaaaak!! Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Taa, taa. W tak pieknych okolicznosciach przyrody 16.12.07, 00:05 i tego..i tak niepowtarzalnej, pani i pan i panstwo pozwolą, ze udam sie po sen do lozka! Albowiem na kazdym zebraniu jest tak, ze ktos musi zaczac pierwszy! Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 Chciałem zagłosowac ale nie ma na kogo!!! wybiórcz 16.12.07, 00:27 jest jak zawsze czerwona i wystawia samych lewych kandydatów!! Mają tupet! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright cala zaloga lodziarni ;-{) 16.12.07, 02:17 zkris11 napisał: > jest jak zawsze czerwona i wystawia samych lewych kandydatów!! Mają tupet! Odpowiedz Link Zgłoś
progics Jestem za kandydatura Walesy 16.12.07, 00:30 ale pod warunkiem, ze on rozumie istote i potrzeby EU . Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Tylko Wałęsa.. Kaczorki.. 16.12.07, 00:39 Konkurenci nie dorastaaj do piet;) Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Wałęsa na konwencie mędrców Europy? 16.12.07, 00:51 Niech sobie ludzie drwią ile chcą, ale prawda (co w oczy kole) jest taka, że po śmierci Wojtyły Wałęsa jest najbardziej znanym i szanowanym Polakiem za granicą. Dobra propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Bolek się wałęsa - na konwencie mędrców Europy? 16.12.07, 11:55 morte_macabre napisał: > Niech sobie ludzie drwią ile chcą, ale prawda (co w oczy kole) jest > taka, że po śmierci Wojtyły Wałęsa jest najbardziej znanym i > szanowanym Polakiem za granicą. Dobra propozycja. No tak tego pacana Putin bardzo szanuje! A na zachodzie najbardziej znanym polakiem jest największy bohater 20 wieku pułkownik Ryszard Jerzy Kukliński pseudo: Jack Strong! Ale takie głąby jak ty interesuja sie tylko komunistyczna UBecka propagandą! O mędrcy towarzyszu Bolku nie wiele się mówi! www.glos.com.pl/ListaM/ListaM.html www.polonica.net/Konfidenci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.j.p2 Wałęsa na konwencie mędrców Europy? 16.12.07, 01:01 kiedy wreszcie przestaniecie z tym Walesa ??? Co on ma wspolnego z medrcem Sztaudynger napisal fraszke Medrzec, "Wiedzial ze ma glowie przedzial, a ze na dupie nie wiedzial" przeciez to jest niedouczony elektryk i nie wiem kiedy byl smieszniejszy, kiedy mowil "poszlem na nieszpor", czy teraz, kiedy mowi jakby polknal zabe, wzdety, napuszony, jak nie-Polak. Polacy tak nie mowia !!!! Zebyscie dali mu polknac wszystkie encyklopedie oraz slowniki i tak medrca z niego nie zrobicie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ryszard.j.p2 16.12.07, 01:42 ryszard.j.p2 napisał: > kiedy wreszcie przestaniecie z tym Walesa ??? > Co on ma wspolnego z medrcem > Sztaudynger napisal fraszke Medrzec, > "Wiedzial ze ma glowie przedzial, > a ze na dupie nie wiedzial" > przeciez to jest niedouczony elektryk i nie wiem kiedy byl smieszniejszy, kiedy > mowil "poszlem na nieszpor", czy teraz, kiedy mowi jakby polknal zabe, wzdety, > napuszony, jak nie-Polak. > Polacy tak nie mowia !!!! > Zebyscie dali mu polknac wszystkie encyklopedie oraz slowniki i tak medrca z > niego nie zrobicie !!!!!! Co ty wygadujesz! Ta konwencja potrzebuje z Polski wlasnie takich orlow jak Bolek. Eurolewizna nie bedzie wtedy miala zadnych klopotow i zrobi z nami co jej sie bedzie tylko podobac. Najbardziej zachwycona bedzie Angela Magiel. Wymagluje jeszcze Tuska na rurze baltyckiej i wszystko bedzie gralo! Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 PIS wystawi genialnego prezesa, Jarosława ??? 16.12.07, 01:38 Przecież ktoś o TAKIM AUTORYTECIE MIĘDZYNARODOWYM, musiałby wejść w skład tego gremium. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Mazowietzki medrcem Sy.. eh Europy ????????????? 16.12.07, 01:47 rzeczywiscie mamy tegich i zasluzonych kandydatow do grona 'medrcow' Sy... eh Europy. 'profesor' ktory wslawil sie dzielami o prostytutkach w paryzu, profesor od 'prywatyzacji', erudyta walesa, no i wreszcie 'kochajacy' Polakow mazowietzki. autorzy artykulu zapomnieli o mojej kozie. jej przodkowie wywodza sie z tego samego regionu co przodkowie mazowitzkiego i zapewniam cie cenzorze, ze gdyby moja koza prywatyzowala, Polacy NIE MUSIELIBY SPAC NA CHODNIKACH i stac pod sciana placzu w LONDYNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Mazowietzki medrcem Sy.. eh Europy ?????????? 16.12.07, 09:58 Ty jakiś dziwny jesteś, wszędzie widzisz Żydów. Może sam nim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 10svb 16.12.07, 15:24 10svb napisał: > Ty jakiś dziwny jesteś, wszędzie widzisz Żydów. Może sam nim jesteś? Chyba tu o Zydow nie chodzi, ale o zlodziejstwo i sprawiedliwosc spoleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Ilu psychopatow na tym forum, co za bagno! 16.12.07, 02:12 Walesie, prostemu czlowiekowi o dobrym sercu, i z fantastyczna intuicja, ktorego los, przypadek, zaniosl na szczyty wladzy, wrzucil w meandry wielkiej polityki, posadzil w karocy Elzbiety II, postawil przed Kongresem USA gdzie dostal 'standing ovation' ; - wy, forumowe polglowki, luserzy, frustraci i psychopaci - mozecie buty polerowac co najwyzej. Ten czlowiek zapisal sie piekna karta w nowozytnej historii Europy. Wy - mozecie co najwyzej ustroic debilne drzewko bzdurami niedlugo. Oto miara sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright leczenie psychiatryczne z samouczka to cos nowego 16.12.07, 02:20 radze zajac kolejke do fachowca i przestan ublizac szacownym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra To fajnie ze przezyles cos nowego. 16.12.07, 03:23 I popieram pomysl, korzystaj dalej z "samouczka". Bo jesli chodzi o fachowca, to najlepszy do takich typow jak ty bylby po prostu kowal. A ci maja wazniejsze sprawy na glowie, niz leczenie nieuleczlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright kolego, jestes na etapie odrzucenia i projekcji 16.12.07, 07:25 wlasnych klopotow na innych. Leczenie bedzie latwiejsze, gdy przyznasz sie do choroby i poddasz leczeniu. Nie rob swej sytuacji trudniejszej przez alienacje otoczenia. Ktos ci moze pomoc. Tylko najciezsze przypadki wymagaja hospitalizacji. uwierz w siebie i przestan bluzgac. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra No prosze, psychiatra amator. 16.12.07, 12:46 Jest mi naprawde milo ze nawet oblakancze pisorkowe matoly czytaja moje wypowiedzi i przejmuja sie nimi. Rzecz jasna, fakt ze odwracasz kota ogonem (zreszta w dosc debilny sposob) i atakujesz mnie ta wlasnie "projekcja", terminem psychologicznym ktorego uzylem niedawno analizujac belkot jakiegos pisuarowego polglowka, jest smieszny. No ale coz. To nie pierwszyzna ze wy tylko 'blizniaczyc' potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski2 Tylko nie sbek Bolek Walesa!!! 16.12.07, 02:21 Najlepszy bylby Rokita: nie dosc, ze mlody, to ma analityczny umysl, i pisal program PO, kiedy byla jeszcze w opzycji; wtedy nie bylyb to ktos, kto dostal stanowisko "za zaslugi", ale ktos, kto naprawde ma wyksztalcenie i odpowiedni potencjal intelektualny, zeby moc zmagac sie z problemami przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz aleście sobie "mędrca" w osobie Wałęsy 16.12.07, 02:23 znaleźli... Niech was kaczka kopnie skoro ten facet wydaje się wam mądry... :-) Generalnie to cały ten proponowany zestaw to jakiś taki cienki jest.. Widać zdaniem redaktorów z GW w Polsce nie ma innych mądrych ludzi niż kolesie Michnika .... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Wałęsa na mędrca Europy i PO 16.12.07, 02:40 Chyba że razem z oficerem prowadzącym ; ) calcinus napisał: > rozumiem ze to ma byc taki przedswiateczny zart? Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Wałęsa na konwencie mędrców Europy? 16.12.07, 02:47 za komuny to plany krotsze byly - piecioletnie tylko. Nie lepiej wybrac jakiegos polityka ktory w PZPR zajmowal sie takopodobnymi planami...przynajmniej doswiadczenie by mial. Z Walesa to zart chyba przeciez tam nawet tlumacza nie maja ktory by te jego "madrosci" zyciowe a'la" jestem przeciw a nawet za" porzadnie przetlumaczyl... Mi by najbardziej Gierek odpowiadal (szkoda ze odszedl) te jego "pomozecie" mogloby byc znowu uzyte tym razem do mobilizacji UE zeby te plany 20 letnie wykonac. Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Wałęsa na konwencie mędrców Europy? 16.12.07, 02:51 a swoja droga zamiast tych wszytkich "medrcow" proponowanych przez gazete nie lepiej to wybrac najstarszego Polaka /Polke na to stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś