Dodaj do ulubionych

"ekspresowa straż miejska"?????

IP: *.crowley.pl 14.07.06, 13:05
wczoraj wracając z dziećmi z kąpieliska leśnego znalazłam "zaproszenie"
straży miejskiej z powodu postoju na zakazie. jak to się dzieje,że wiesza
się znak na bardzo mało ruchliwej a szerokiej drodze ("dojazd do hotelu
leśnego") z obydwu stron. Nie pierwszy raz zatrzymałam się po lewej str.
gdzie dotychczas znaku nie było . jak widać jeszcze na nim farba nie doschła
ale strażnicy już czekali. dzwoniąc wielokrotnie do straż miejskiej nie
mogłam doczekać się interwencji z powodu burd "gości" okolicznego monopolu a
tu proszę.... jaki łatwy zarobek i świeże leśne powietrze, nie to co użerać
się z pijaną młodzieżą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: "ekspresowa straż miejska"????? IP: 195.82.167.* 20.08.06, 13:49
      Straż Miejska w ogóle jest genialna.

Przykładowo: w parku między Kłodnicą a Kanałem Gliwickim [w Łabędach] od rana
      do nocy przesiadują pijacy z jabolami i piwskami w ręku. Często śpią tam na
      ławkach... Wyzywają przechodniów, itp. I co? I nic. Straż Miejska przyjeżdża co
      miesiąć albo i rzadziej. I tak nie umie sobie poradzić z pijakami.

I kto by pomyślał, że w tym parku znajduje się pomnik przyrody... przez
      wszystkich zapomniany...
      • Gość: M Re: "ekspresowa straż miejska"????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 16:00
        A któś wie jak ma interweniować SM w tym przypadku? Co mogą zrobić z tymi
        pijakami oprócz wypisania mandatu 100 pln lub w skrajnym wypadku wywiezienia
        ich na "izbę"? Żadna to dla nich kara - zarówno mandatu jak i za "izbę" nie
        zapłacą:)To nie tylko winna jest SM,czy policja ale też kiepskiego prawa i
        systemu.
        A co do mandatu za parkowanie na Toszeckiej, to jeżeli był tam zakaz to sprawa
        oczywista, a jest to na tyle niebezpieczny odcinek drogi, że wydaje mi się, że
        tam też trzeba egzekwować nie tylko zasady prawidłowego parkowania, ale też
        ograniczenie prędkości.
        Dodam jeszcze, że nie jestem ani policjantem ani strażnikiem miejskim.
        • Gość: DEL Re: "ekspresowa straż miejska"????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:25
          Róbcie porządek z wszystkimi ale nas zostawcie w spokoju-kredo MEA1
        • mieszko966 Re: "ekspresowa straż miejska"????? 20.08.06, 23:47
          Można by prawnie wprowadzić w takich sytuacjach przepadek narzędzia
          przestępstwa (wykroczenia). Jeśli wykroczeniem jest picie alkoholu w miejscu
          publicznym, to należy ten alkohol skonfiskować. A jeszcze lepiej, dopilnować
          jego utylizacji (= wylania pod krzaczek). Nic tak nie zaboli pijaka, jak utrata
          świeżo otwartego jabcoka. No i fizycznie pan nie będzie miał się czym upić,
          więc nie będzie też utrudniał życia innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka