tupkal Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 12:38 Panie Kutz jest Pan nieprzyzwoicie cienkim leszczem! Tupkal Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 14:34 tupkal napisał: > Panie Kutz jest Pan nieprzyzwoicie cienkim leszczem! > > Tupkal ...ale wciąż jeszcze starczy za pięciu takich jak TY. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Ja, Kutz! Bóg i Imperator Śląska 19.12.07, 12:38 kiedyś się zastanawiałem kogo mi przypominają jego gesty, ruchy, samo zachowanie. Wreszcie wiem. Duce II. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Ja, Kutz! Bóg i Imperator Śląska 19.12.07, 13:54 olias napisał: > kiedyś się zastanawiałem kogo mi przypominają jego gesty, ruchy, > samo zachowanie. Wreszcie wiem. Duce II. Włóż czapkę, bo ci resztki tego co było kiedyś mózgiem przemarzło. Z powodu powagi Świąt więcej ci nie naupycham. Odpowiedz Link Zgłoś
anhyla Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 12:54 Chyba tylko w Polsce cały Sejm od kilku miesięcy może zajmować się sprawą kryminalistki, która ulżyła podatnikom i nie trzeba jej w więzieniu utrzymywać. Do roboty nieroby z Wiejskiej!! Tyle problemów do rzowiązania a wy się kłócicie czy słusznie że ją aresztowali (właściwie próbowali aresztować) czy nie? Gdyba miała czyste sumienie to by się nie zastrzeliła. Oby wszyscy kryminaliści tak szybko się osądzali to byśmy więzień nie musieli utrzymywać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 13:57 anhyla napisał: > Chyba tylko w Polsce cały Sejm od kilku miesięcy może zajmować się > sprawą kryminalistki, która ulżyła podatnikom i nie trzeba jej w > więzieniu utrzymywać. Do roboty nieroby z Wiejskiej!! Tyle problemów > do rzowiązania a wy się kłócicie czy słusznie że ją aresztowali > (właściwie próbowali aresztować) czy nie? Gdyba miała czyste > sumienie to by się nie zastrzeliła. Oby wszyscy kryminaliści tak > szybko się osądzali to byśmy więzień nie musieli utrzymywać!!! Każdy ocenia ludzkie zachowania według własnej miary. Tęby, bezlitosny pieńku bez sumienia i uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
anhyla Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 14:46 Rozumiem, że zgodnie z Twoim "poczuciem wartości" powinno się pozbawic pracy kilkunastu policjantów (może by tak ich jeszcze aresztować), kilku sędziów i ministrów bo chcieli ukrócić złodziejskie praktyki postawionych ponad prawem polityków?? Mój drogi politycy jako "wybrańcy" narodu powinni świecić przykładem uczciwego postępowania, a nie łapać się każdego sposobu żeby mieć więcej, więcej, więcej...!!! Poza tym, czy jak po Ciebie, czego Ci nie życzę przyjdzie policja (zakładam, że nie masz nic na sumieniu i będziesz niewinny), to się od razu zastrzelisz, czy może się wytłumaczysz i przekażesz dowody, że jesteś niewinny??? Poza tym widzę, że Twoja tolerancja dla zdania wyrażanego przez innych jest znikoma w porywach do żadnej. Otóż uczuciowy człowieku, niektórzy w swojej hierarchi wartosći nie mają ŻADNEGO współczucia dla skorumpowanych złodziei i im podobnych.... nie pozdrawiam Pieniek Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 15:07 anhyla napisał: > Chyba tylko w Polsce cały Sejm od kilku miesięcy może zajmować się > sprawą kryminalistki, która ulżyła podatnikom i nie trzeba jej w > więzieniu utrzymywać. Do roboty nieroby z Wiejskiej!! Tyle problemów > do rzowiązania a wy się kłócicie czy słusznie że ją aresztowali > (właściwie próbowali aresztować) czy nie? Gdyba miała czyste > sumienie to by się nie zastrzeliła. Oby wszyscy kryminaliści tak > szybko się osądzali to byśmy więzień nie musieli utrzymywać!!! Zaprawdę istnie chrześciańskie poglądy szerzysz! Tyle w nich miłości i zrozumienia, tyle ciepła i nieosądzania bliźnich. Prawdziwie to polskie i w jakiej pięknej tradycji przedwigilijnej zatopione... Odpowiedz Link Zgłoś
anhyla Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 16:57 A czy ja powołuję się na jakies wartości chrześcijanskie w mojej wypowiedzi? Poza tym, czy ja osądzam ją czy zaiste sama się osądziła? A już zupełnie nie rozumiem co ma okres przedwigilijny do powyszej sprawy? Rozumiem, że przed Wigilią wszystkich oszczędzamy, a potem jak już po swietach to heja co ci ślina na język przyniesie? A czy w Biblii nie było przykładów surowego karania tych, którzy zboczyli ze słusznej drogi? Czy zabił ją jakikolwiek polityk, policjant, sędzia czy może sama to zrobiła? Czy osoba wybrana przez naród powinna być pod specjalna ochroną jeśli jest złodziejem? czy ktoś pisał by tu tyle komentarzy gdybyśmy to Ty czy ja popełnili samobójstwo po wejściu do naszych domów policji? czy Sejm powołał by w tej sprawie komisję sledczą? A czy na przykład mało w Polsce mamy bezdomnych, głodnych dzieci, które nie dostają żadnej pomocy od bandy nierobów z Wiejskiej i nie ma czasu aby nad nimi się trochę zastanowić i powołać komisję która zajmie się pomocą dla nich? Zastanów się... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 17:28 Chodziło mi o stosunek do innego człowieka. Twoja zimna ocena "jakby nie była winna, to by się nie zastrzeliła" sprowokowała mnie do tego by sie powołać na nauki Chrystusa. Co Ty/My możemy wiedzieć o tym co się tam działo? Pozwólmy komisji sejmowej lub sądom dotrzeć choć do rąbka prawdy właśnie - niekłócąc się nad tą trumną. żyjemy w państwie prawa i jeżeli przy aresztowaniu któregoś z nas doszłoby do samobójstwa - byłoby badanie okoliczności. Bandę nierobów, jak ich nazywasz, nie wybiera nikt inny jak Ty sam/a, ale nie mogą oni być odpowiedzialni za każdego bezdomnego i każde głodne dziecko w Polsce, bo to nie tylko od posłów zależy. Oni są odpowiedzialni za ustalanie prawa, jako pewnego rodzaju szkieletu. Czy oblożymy go mięsem - zależy w dużej mierze od całego społeczeństwa i spychanie odpowiedzialności za własne losy na "tych na górze" jest poprostu infantylne. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 17:32 anhyla napisał: A czy na przykład mało w Polsce mamy > bezdomnych, głodnych dzieci, które nie dostają żadnej pomocy od > bandy nierobów z Wiejskiej i nie ma czasu aby nad nimi się trochę > zastanowić i powołać komisję która zajmie się pomocą dla nich? > Zastanów się... A czy mówiąc o "nierobach z Wiejskiej" masz na myśli polityków ze WSZYSTKICH opcji, czy tylko z PO i LiD? Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 12:57 Kaziu zawsze byłeś chłopem z "klasą". Nie mozna tego powiedzieć o tumanach pis-maków z pisu.Przecież to hołota, zwyrodnialcy, sfołocz bolszewicka!!!!.Czy nie można kaczora wykastrować.Nie bo to ptak! Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 13:58 I tak trzymać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Jakim prawem sbecki agent Kutz Buc 19.12.07, 12:57 prawi dyrdymaly o moralnosci?? cham jeden skonczony i dupoliz Zietka oraz Gierka! Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Jakim prawem sbecki agent Kutz Buc 19.12.07, 13:55 silesius.monachijski011 napisał: > prawi dyrdymaly o moralnosci?? cham jeden skonczony i dupoliz > Zietka oraz Gierka! My liżemy tylko Kaczkom i robimy loda młodym gnienym Zerom. Popierający PiS Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Jakim prawem sbecki agent Kutz Buc 19.12.07, 14:57 silesius.monachijski011 napisał: > prawi dyrdymaly o moralnosci?? cham jeden skonczony i dupoliz > Zietka oraz Gierka! Przynajmniej miał komu dupę lizać, a nie bayerokom w reichu Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Re: do szkodliwego SILOSA 19.12.07, 16:07 ...TWOJA CHOROBA PSYCHICZNA POGŁĘBIA SIĘ..nieodwracalnie!!!!!!!! ...U chorych na natręctwa pojawiają się myśli natrętne. Są to powstające wyobrażenia, idee, impulsy do działania, które pojawiają się w świadomości w sposób nawracający.... PASUJE?....JAK ULAŁ! ŚMIECHU WARTE !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 13:47 Pisiory to poprostu pisiory! Śmierdzi im z gęb jak z pisuaru. I nic tu nie pomoże. Chamstwo, brutalność, bezczelna głupota i NIENAWIŚĆ to główne cechy ich charakterów. Gdyby na świecie było ich więcej - biegalibyśmy jeszcze po drzewach i walili się maczugami. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 13:52 dzakarta napisał(a): > Pisiory to poprostu pisiory! Śmierdzi im z gęb jak z pisuaru. > I nic tu nie pomoże. Chamstwo, brutalność, bezczelna głupota i > NIENAWIŚĆ to główne cechy ich charakterów. > Gdyby na świecie było ich więcej - biegalibyśmy jeszcze po drzewach > i walili się maczugami. Nie maczugami maczużkami (bylibyśmy malutcy, korpuletni i złośliwi) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_dominator Kutz: powiedz to Millerowi, LiD i PO nie PIS 19.12.07, 14:13 zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 14:18 W imieniu 80 proc. Ślązaków mówię wam, żebyście przestali wycierać sobie gębę panią Barbarą i jej rodziną! - grzmiał z sejmowej mównicy Kazimierz Kutz. ******************* było pewne że tak będzie przy powoływaniu komisji, może trzeba było zrezygnować, może ciszej nad tą trumną, ale nie, ktoś chciał ugrać kilka punktów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Prezes do IRAKU! 19.12.07, 14:35 Pana prezia prosimy do Iraku. Zabawi troche rodakow. Kota nie wolno zabierac- meczenie zwierzat jest niedopuszczalne! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Kutz do PiS: Przestancie ... 19.12.07, 14:58 Kto to mowi? Kutz? Ta typowa bezczelna czerwona kreatura wspolpracujaca z komuchami za PRLu?! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne wet3- nie gebowac, na szose "tirowko" do roboty 19.12.07, 15:38 wet3 napisał: > Kto to mowi? Kutz? Ta typowa bezczelna czerwona kreatura > wspolpracujaca z komuchami za PRLu?! --------------------------- a ty esbecki wsiarzu zapomnialas o swoich kontaktach w SB? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz do PiS: Przestancie ... 19.12.07, 16:30 wet3 napisał: > Kto to mowi? Kutz? Ta typowa bezczelna czerwona kreatura > wspolpracujaca z komuchami za PRLu?! A Ty co robiłeś w PRL-u "mokra trójko", że masz tak dokładne informacje o bliźnich? Renegaci i neofici zazwyczaj najszerzej drą mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: feurig59 19.12.07, 16:52 feurig59 napisal: > ... Renegaci i neofici zazwyczaj najszerzej drą mordę. Najglosniej dra mordy komuchy, lewaki i donosiciele w celu utrzymania swych PRL-owskich apanazy, czerwoncu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: feurig59 19.12.07, 17:07 wet3 napisał: > feurig59 napisal: > > ... Renegaci i neofici zazwyczaj najszerzej drą mordę. > > Najglosniej dra mordy komuchy, lewaki i donosiciele w celu > utrzymania swych PRL-owskich apanazy, czerwoncu!!! Ha! Widać trafiłem w sedno, bo drzesz się i wierzgasz. Spokojnie! Już teraz, jako Polak i Katolik, powinieneś mimo różnicy zdań przełamać się ze mną opłatkiem i życzyć mi Wszystkiego Najlepszego. No co? Dawaj drugi policzek!( I Pana Kazimierza ładnie przeprosić proszę!) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Kutz-u - kucnij sobie i podrap się po pupci 19.12.07, 14:58 Kutzu - dorównujesz "inteigencją" Wałęsie i Millerowi. Tow. Sp Blidowa mnie g... obchodzi jak i znaczną część Polsków. Spójrzcie - bezczelni politycy z PO i tzw. LiD ile ludzi bedzie głodnych w świeta, a wy pacany kłócicie się nad jakąś tam Blidową ? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz-u - kucnij sobie i podrap się po pupci 19.12.07, 16:40 brynk napisał: > Kutzu - dorównujesz "inteigencją" Wałęsie i Millerowi. Tow. Sp Blidowa mnie > g... obchodzi jak i znaczną część Polsków. Spójrzcie - bezczelni politycy z PO > i tzw. LiD ile ludzi bedzie głodnych w świeta, a wy pacany kłócicie się nad > jakąś tam Blidową ? Nikt by się nie kłócił, gdyby nie Twoi idole, którzy chcieli rozmyć sprawę komisji i poszerzyć ją o sprawę "mafii węglowej", bo tak trzęsą portami. A Ty? Nie lej się żurem! Głodni obchodzą Cię tyle samo jak "jakaśtam" Blida. Po Twoim tekście widać jak głęboko gardzisz innymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz-u - kucnij sobie i podrap się po pupci 19.12.07, 16:48 brynk napisał: > Kutzu - dorównujesz "inteigencją" Wałęsie i Millerowi. Tow. Sp Blidowa mnie > g... obchodzi jak i znaczną część Polsków. Spójrzcie - bezczelni politycy z PO > i tzw. LiD ile ludzi bedzie głodnych w świeta, a wy pacany kłócicie się nad > jakąś tam Blidową ? Ty się "głodnymi w święta" nie zasłaniaj, bo z tego postu i tak wyziera Twoja głęboka pogarda dla człowieka wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
inmarco Re: Kutz-u - kucnij sobie i podrap się po pupci 19.12.07, 16:50 Bryku, jakie ty masz IQ? Podejrzewam,że niewysokie. Poza tym skąd tyle tych biednych? To PiS nimi się nie zajął? Miał do pomocy oligarchę z Torunia,że o innych nie wspomnę. Dlaczego to obecnie rządzącym zarzucasz,że wokół są biedni ludzie? A co zrobił poprzedni rząd dla potrzebujących? Przekazał ile mógł albo i więcej na potrzeby tzw," pasterzy".Dla owieczek, niestety,zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Kutz-u - kucnij sobie i podrap się po pupci 19.12.07, 17:22 immarco pis im nie pomógł bo twoi idole z kld,vel uw,vel po wszystko ukradli z towarzyszami z sld,vel lid!!!a pomógł im to zatuszować pierwszy donosiciel michnik i urban na lamach swojego szmatławca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kutz-u - kucnij sobie i podrap się po pupci 19.12.07, 17:27 inmarco napisał: > Bryku, jakie ty masz IQ? Podejrzewam,że niewysokie. Poza tym skąd > tyle tych biednych? To PiS nimi się nie zajął? Miał do pomocy > oligarchę z Torunia,że o innych nie wspomnę. Dlaczego to obecnie > rządzącym zarzucasz,że wokół są biedni ludzie? A co zrobił poprzedni > rząd dla potrzebujących? Przekazał ile mógł albo i więcej na > potrzeby tzw," pasterzy".Dla owieczek, niestety,zabrakło. Bo "pasterze się pasą, a owce chodzą głodne". (Jan Hus) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Prawda to akurat nie to w co wierzy 80 % ludzi.. 19.12.07, 15:10 Kaziu zawsze miał lekki sentyment do komunistów. Michnik też tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Prawda to akurat nie to w co wierzy 80 % ludz 19.12.07, 16:12 > Kaziu zawsze miał lekki sentyment do komunistów. Michnik też tak ma. > Jak to nie jest prawda? "milion idiotów nie może się mylić. "w co wierzą wszyscy, nie może być kłamstwem". Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 15:15 Do Kaczora ciągle jeszcze nie dotarło, że już nie rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 17:26 jhbsk napisała: > Do Kaczora ciągle jeszcze nie dotarło, że już nie rządzi. >a do donia nie dociera że to nie on rządzi tylko przekręty i esbecy z uw ,vel po ze strychniną na czele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Jak tam Herr Kutz idą prace nad autonomią Śląska? 19.12.07, 15:22 Jestem wielbicielem tego pana bo w książce popełnionej na spółkę z panią prof. Staniszkis pisze pięknie o Polsce, która jest według niego "wywłoką wiejską". Jakie to patriotyczne... W innym miejscu podaje zaś taką swą odkrywczą myśl iż "dorobek umysłowy Polski XIX w. należy wyrzucić do kosza". Mickiewicz do kosza, Słowacki do kosza, jasne. Brawo! Piękny wkład Herr Kutza do kultury polskiej. Pogratulować! To mi dopiero autorytet! __________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 15:23 Kutz to żałosny błazen i komunistyczny kundel szukający darmowych pieniędzy podatnika za nic nierobienie i wieczne plucie na prawicę.Kto tego durnia zrobił posłem? Chyba komunistyczni kolesie z bandy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 16:53 leszek993 napisał: > Kutz to żałosny błazen i komunistyczny kundel szukający darmowych pieniędzy za to ty jestes pisowska qwa i prostytutka analna ,dajaca tyłka brudasom za miche i szorujaca kible w murzynskim sraczu gnido jeb..na prawicowy kundlu sparszywiały. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 16:59 leszek993 napisał: > Kutz to żałosny błazen i komunistyczny kundel szukający darmowych pieniędzy > podatnika za nic nierobienie i wieczne plucie na prawicę.Kto tego durnia zrobił > posłem? Chyba komunistyczni kolesie z bandy SLD. Taki jesteś mądry prawicowy rycerzyku, tylko że przez ten klosz z nienawiści pod który się schowałeś nie dotarło do Ciebie, że Kazimierz Kutz został wybrany na posła przez wolnych obywateli, w wolnych wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Tadzia Mazowieckiego za d.... za "gruba kreskę" ! 19.12.07, 15:25 To co sie obecnie dziej to "zasługa" Mazowieckiego i Wałęsy przy udziale tow. Michnika. Komisje śledczą powołać do rozliczenia Mazowieckiego. Niech sie wytłumaczy, kto mu dał takie upaważnienie dla takiej decyzji. Chyba tylko Jaruzelski i Kiszczak. Zdrajców winno sie sądzić natychmiast ! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Mazowiecki-Blida jaki zwiazek??nie widze zadnego 19.12.07, 15:40 Odpowiedz Link Zgłoś
september76 To raczej Kutz ciagle sobie wyciera... 19.12.07, 16:00 Nie jestem fanem PiS, ale widac pewne zazenowanie cala sytuacja u dzialaczy i raczej mowia ogolnie o aferze weglowej, unikajac powtarzania nazwiska Blidy, bo czuja, ze nie ma sie czym chwalic. Za to Kutz od czasu pogrzebu ciagle o tym peroruje. Demencja w stylu Malachowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Kutz do PiS:Nie ma mafii weglowej 19.12.07, 16:05 Afera węglowa już w sądzie ZARZUTY MIAŁA TEŻ USŁYSZEĆ BARBARA BLIDA Afera węglowa w sądzie TVN24 Katowicka Prokuratura Okręgowa skierowała do sądu akt oskarżenia w sprawie tzw. afery węglowej. Oskarżone są cztery osoby, w tym dwaj byli szefowie Rudzkiej i Nadwiślańskiej Spółki Węglowej. W sprawie zarzuty miała usłyszeć Barbara Blida. Zarzuty dotyczą lat 1994-1998. Były wiceprezes Rudzkiej Spółki Węglowej Wiesław K. jest oskarżony o przyjęcie w tym czasie 420 tys. zł, a były wiceprezes Nadwiślańskiej Spółki Węglowej Jerzy H. – 150 tys. zł w zamian za zawarcie nieformalnego porozumienia z handlującą węglem agencją Barbary K., a Wiesław K. również w zamian za zawarcie porozumień kompensacyjnych z tą agencją handlową. Współwłaściciel agencji handlowej Barbary K., Jacek W. jest oskarżony o wręczenie tych łapówek dwóm pierwszym oskarżonym. Oskarżony został również były poseł AWS Henryk D., który miał udzielać pomocy przy wręczeniu korzyści majątkowej. Prokuratura ustaliła, że przyjął on 100 tys. dolarów od Barbary K., w celu wręczenia ich nieżyjącemu już prezesowi Urzędu Kultury Fizycznej i Turystyki Jackowi Dębskiemu za załatwienie krewnemu bizneswoman posady w kierowanym przez niego urzędzie. Wszystkim oskarżonym grozi do 12 lat więzienia. Pozostają na wolności za poręczeniem majątkowym. Alexis jest bezkarna, bo złożyła zawiadomienie do prokuratury Choć w akcie oskarżenia przewija się nazwisko bizneswoman Barbary K., zwanej śląską Alexis, to występuje w nim jedynie jako świadek. Barbara K. skorzystała z tzw. klauzuli bezkarności, przysługującej osobom, które złożą zawiadomienie o przestępstwie, o którym nie wiedziały wcześniej organa ścigania i przedstawią wszystkie jego okoliczności. W zeszłym tygodniu katowicka Prokuratura Okręgowa poinformowała o umorzeniu postępowania wobec byłego szefa Rudzkiej Spółki Węglowej Zbigniewa B. Informowała jednocześnie, że nie ma to żadnego wpływu na zarzuty sformułowane wobec Barbary Blidy. Prokuratura chciała zarzucić byłej posłance SLD i minister budownictwa pośredniczenie w przekazaniu Zbigniewowi B. łapówki. Pieniądze miały pochodzić również od Barbary K., W zamian firma Barbary K. miała uzyskać umorzenie odsetek od należności względem RSW. Blida też miała usłyszeć zarzuty W sumie prokuratura umorzyła śledztwo wobec dwóch z sześciu podejrzanych w sprawie, w tym Zbigniewa B., który wcześniej był podejrzany o „przyjęcie obietnicy” udzielenia mu łapówki. Druga osoba, wobec której umorzono śledztwo, to były członek zarządu RSW Bogdan G. Prokuratura zarzucała mu przyjęcie dwóch łapówek po 5 tys. zł w zamian za zawarcie porozumień kompensacyjnych. Barbara Blida, minister budownictwa i wiceprzewodnicząca Sojuszu, zastrzeliła się 25 kwietnia, gdy rano do jej domu w Siemianowicach Śląskich z prokuratorskim nakazem rewizji i zatrzymania wkroczyli funkcjonariusze ABW. Prokuratura ciągle stoi na stanowisku, że decyzja o zatrzymaniu Blidy i przedstawieniu jej zarzutów była słuszna, bo istniało uzasadnione podejrzenie przestępstwa. Wątpliwości dotyczące winy Zbigniewa B. wynikają właśnie z faktu, że nie można było przesłuchać Blidy – mówi rzeczniczka Marta Zawada-Dybek. Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Re:do kolejnego przygłupa 19.12.07, 16:13 DO CIEBIE:...U chorych na natręctwa pojawiają się myśli natrętne. Są to powstające wyobrażenia, idee, impulsy do działania, które pojawiają się w świadomości w sposób nawracający.... PASUJE JAK ULAŁ DO CIEBIE, CZŁOWIEKU WYBITNIE SKROMNY.. ŚMIECHU WARTE !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston a skad ten folksdojcz wie kto ma zwiazek z mafia? 19.12.07, 16:08 a skad ten folksdojcz wie kto ma zwiazek z mafia weglowa? Moze go popiera? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 16:10 virtual.insanity napisał: > Niezłe jaja!! Tak naprawdę to już nie mogę patrzę na kaczkę. Ja też, jak ty, nie mogę patrzeć na Donalda, jego obłuda wywołuje odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 To stetryczały reżyser bez Oskara ? 19.12.07, 16:13 To co Kutz wygadywał za PRL -u , o swoich kolegach, których równo dołował w oczach "recenzentów" z KC , a teraz się wybiela jako mówca reprezentujący 80% slązaków. Wara ci od reprezentowania kogokolwiek, ty niedoważony artysto bez Oskara. To on sugerował dawniej , że Wajda mu kradł pomysły. Stary stetryczały satyr. Polityk / Blida /,który popełnia samobójstwo jest winny. Co to za polityk , który nie potrafi bronić swych racji i niewinnosci przed sądami. Kogo taki polityk reprezentuje, własną słabosć ? Kogo taki polityk reprezentuje Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 16:21 Dziwne, że Kutz nie skierował tych słów do SLD?! Powinien też im powiedzieć: nie próbujcie wykorzystywać jej smierci do odwrócenia uwagi od waszego złodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Ktoś winien odpowiedzieć za metody działania CBA 19.12.07, 16:24 To był spektakl na polityczne zamówienie. Nie przesądzam o winie tej czy innej osoby, chodzi mi o niegodne metody. Jeżeli nie będzie trybunału stanu dla pajaców, to zaraz znajdą się naśladowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Proponuję, by to Kutz..... 19.12.07, 16:29 przestał sobie wycierać PiS-em gębę.Ten pupil Towarzysza Gierka,miłośnik przydzielanych talonów za wierność i mierność,dziś obrońcą hohsztaplerów i złodziejów.Co za proletariacka metamorfoza,głos śląskiego ludu,czy śląskiego ciulika?... Odpowiedz Link Zgłoś
aldona1949 Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 16:38 Ma Pan rację, Panie Kazimierzu. Niech PiS się od......i od ś.p.Barbary Blidy. Większość, zdecydowana większość społeczeństwa, co potwierdzają sondaże, jest za wyjaśnieniem przyczyny jej śmierci. Aferę węglową należy zostawić prokuratorom. Odpowiedz Link Zgłoś
inmarco Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 16:38 Kaczory, ręce przecz od. ś.p. Barbary Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś