Dodaj do ulubionych

Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż...

28.12.07, 09:55
Ale pajac z tego Tuska.
Rozumiem jeszcze gdyby to on ustalal stopy procentowe, albo chociaz jego koledzy...

No ale idioci dali sie nabrac na Irlandie w 2010 to dadza sie nabrac i na to.
Obserwuj wątek
    • gundyslaw [...] 28.12.07, 09:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • adela_30 Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 10:45
        Pan premier to chyba nas uważa z debili. Od 3 lat płace rosną szybciej niż ceny
        a ten wyskakuje jak filip z konopi żeby ludzie myśleli, że to dzięki PO :))
        Panie premierze...nie sztuka ogłaszać rzeczy oczywiste.
        To jedynie dobry chwyt marketingowy pod typowego bezmyślnego wyborcę PO :)
        • lava71 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 10:52
          jak już powielasz brukowe slogany o wzroście wynagrodzeń to powiedz w jakiej
          branży i o ile.
          Poza tym napisałeś prawdę ... to co sie dzieje obecnie nie jest wcale "zasługą"
          obecnego rządu. Ten musi sobie dopiero zapracować.
          • adela_30 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 10:57
            Ja mówię o branży budowlanej :)
            Masz rację. Tylko, że ten rząd samym gadaniem i zachwalaniem nie zapracuje sobie
            na lepszą Polskę a niestety widać już wyraźnie, że jedyne co robi to akcje
            propagandowe. Ale tak to już jest jak partia idzie do wyborów bez programu a
            ludzie uwierzą jej pięknemu przywódcy :) Przetrzymaliśmy PiS to przetrzymamy i PO :)
            • zuzur Donald, dziobie ty mój ! 28.12.07, 11:09
              Donald, dziobie ty mój !
              • szczurek.polny Re: Donald, dziobie ty mój ! 28.12.07, 11:24
                Prąd: +20% - by żyło się lepiej (właścicielom elektrowni)
                Benzyna: +25% - by żyło się lepiej (właścicielom rafinerii)
                Gaz: +18% - by żyło się lepiej (Rosjanom)
                Ciepła woda i ogrzewanie: +23% - by żyło się lepiej (prezesom spółdzielni)
                Żarcie: +15% - by żyło się lepiej (właścicielom marketów)
                Podatki: +8% - by żyło się lepiej (biurokracji)

Inflacja: +3,5% - by żyło się lepiej kabareciarzom!
                • junk92508 Najgorsze jest to że pensje wzrosną np. górnikom.. 28.12.07, 11:31

Najgorsze jest to że pensje wzrosną silnym czyli górnikom, manadżerom i innym
                  takim...

Zwyczajni ludzie dostaną grosze...
                  • hrabia-monte-christo ......pensje wzrosna-ale Tuskowi i jego kumplom... 28.12.07, 11:40
                    zwlaszcza po skoku POkrak na zarzady i rady nadzorcze spolek skarbu
                    panstwa

kolesie POkrak juz zacieraja raczki na ten wzrost zarobkow
                    • slon2002 Tusk: jesteś ekonomicznym analfabetą 28.12.07, 11:56
                      jeśli wzrosną płace to nastąpi wzrost cen gamoniu!!!
                      • kosmiczny_swir Ja was ni w ząb nie rozumiem 28.12.07, 12:06
                        Wszyscy na forum przeciw Tuskowi, to kto do diabła głosował na PO i czemu PO
                        wygrała wybory skoro wszyscy tacy mąrdzy?
                        Ja głosowałem na PiS, ale nie dlatego, że lubię Kaczyńskich, bo ich akurat nie
                        trawię i życzę im jak najgorzej. Głosowałem na PiS bo liczyłem na to, że
                        ministerialną tekę utrzyma Zyta Gilowska, według mnie najlepszy minister
                        finansów w III RP (IV RP dzięki Bogu nie było).
                        • aplus a co tu rozumiec. POpapranstwo uwierzylo w cud, 29.12.07, 15:43
                          klakierzy Platformy Oszustow hahahahahahahahahahaha

• zibiwrocek Trzeba przeanalizowac koszyk dóbr do inflacji 28.12.07, 12:07
                        niedoszacowane (w udziale procentowym)są w nim artykuły pierwszej potrzeby -
                        żywność, napoje, energia, mieszkanie, transport - które w ostatnich miesiącach
                        drożeją astronomicznie i praktycznie zrównały się z poziomem europejskim (zachodnio)
                        przeszacowane są usługi telekomunikacyjne (telefony, komórki, internet),
                        elektronika użytkowa i sprzęt agd, oraz odzież

Udziały w wydatkach na poszczególne dobra ustalono dla dochodów średnich a nie
                        dla mediany dochodów

Jeśli zmienić proporcje - to okaże się, że inflacja szaleje w okolicach 6-8% od
                        wakacji
                        • cosmo-pl Re: Trzeba przeanalizowac koszyk dóbr do inflacji 28.12.07, 12:18
                          no wreszcie ktoś coś z sensem napisał. Bo powyżej to sama śmietanka Polaków się
                          wypowiadała co to są najlepszymi politykami, lekarzami i finansistami :)
                      • eti.gda Re: Tusk: jesteś ekonomicznym analfabetą 28.12.07, 13:39
                        slon2002 napisała:

> jeśli wzrosną płace to nastąpi wzrost cen gamoniu!!!

A to oznacza dalsze naciski na wzrost płac, strajki, protesty, a w konsekwencji
                        inflację. Powtórka ze schyłkowego PRL. Znów będziemy milionerami?
                        • slon2002 masz rację, łatwo uruchamia sięspiralę inflacyjną 28.12.07, 13:49
                    • eti.gda Re: ......pensje wzrosna-ale Tuskowi i jego kumpl 28.12.07, 13:59
                      hrabia-monte-christo napisał:

> zwlaszcza po skoku POkrak na zarzady i rady nadzorcze spolek skarbu
                      > panstwa
                      >
                      > kolesie POkrak juz zacieraja raczki na ten wzrost zarobkow

A ja, durny, nie zapisałem się do PO!
                  • pikorab Re: Najgorsze jest to że pensje wzrosną np. górni 28.12.07, 14:43
                    Ad vocem do powyższego postu: A czy kiedykolwiek i gdziekolwiek
                    (z wyjątkiem niektórych bajek) było inaczej ?
                    Czy Naród nie powinien usłyszeć tej "oczywistej nieoczywistości" ,
                    że ma prawo oczekiwać zapewnień o ile wzrośnie chociażby średnia płaca
                    w stosunku do rzeczywistych kosztów utrzymania (wynikających z inflacji
                    i wzrostu cen artykułów tzw. "podstawowego koszyka" produktów i usług ?
                    <pikorab>
            • lava71 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 11:10
              Wydaje mi się, że niektórzy ludzie w tym kraju mają bardzo krótką pamięć. Co
              wybory powtarza się ten sam scenariusz ... obiecanki a potem problemy z ich
              realizacją.
              To, że naród miał już dość poprzedniego rządu (koalicji z partiami krzak) to
              rozumiem. Rozumiem, dlaczego PO miało ostatnio taką przewagę. Ale nie rozumiem
              zupełnie, że ludzie bezgranicznie wierzą w przedwyborcze zapewnienia.
              I po co teraz to plucie jadem? Zamiast wziąć się do roboty to oczekuje się "cudu".
              • remik.bz Uważasz ,że wolno oszukiwac ludzi ? 28.12.07, 11:16
                lava71 napisał:
                Ale nie rozumiem
                > zupełnie, że ludzie bezgranicznie wierzą w przedwyborcze
                zapewnienia.
                > I po co teraz to plucie jadem? Zamiast wziąć się do roboty to
                oczekuje się "cud

A więc Twoim zdaniem dla zdobycia władzy wolno oszukiwac ludzi i
                obiecywac im "cuda na kiju" ?
                • starod Re: Uważasz ,że wolno oszukiwac ludzi ? 28.12.07, 11:33
                  remik.bz napisał:

>
                  > A więc Twoim zdaniem dla zdobycia władzy wolno oszukiwac ludzi i
                  > obiecywac im "cuda na kiju" ?
                  Nie uważam, dziwię się tylko dlaczeko on jeszcze nie siedzi za
                  kłamstwa i obietnice wyborcze - oczywiście ty i ja mamy namyśli
                  największego bełkota i mlaskacza w historii, jarosława
                  kłamczyńskiego.
                • eti.gda Re: Uważasz ,że wolno oszukiwac ludzi ? 28.12.07, 13:56
                  remik.bz napisał:

> lava71 napisał:
                  > Ale nie rozumiem
                  > > zupełnie, że ludzie bezgranicznie wierzą w przedwyborcze
                  > zapewnienia.
                  > > I po co teraz to plucie jadem? Zamiast wziąć się do roboty to
                  > oczekuje się "cud
                  >
                  > A więc Twoim zdaniem dla zdobycia władzy wolno oszukiwac ludzi i
                  > obiecywac im "cuda na kiju" ?

To twoim zdanie ludzie głosowali na PO, bo wierzyli, że Po będzie robić cuda?
                  Gdyby cuda obiecywał Rydzyk, albo episkopat, to rozumiem, ale oni, chociaż
                  ogólnie w cuda wierzą, nie są tacy głupcy, żeby obiecywać cuda w ekonomii. Wolą
                  żeby to zrobili inni. Ale wierzyć, że liberał dokona cudów?
                  • landaverde Re: Uważasz ,że wolno oszukiwac ludzi ? 28.12.07, 14:19
                    eti.gda napisał:
                    > To twoim zdanie ludzie głosowali na PO, bo wierzyli, że Po będzie
                    robić cuda?

Owszem, nie dosłownie, tym niemniej Tusk obiecywał cud gospodarczy,
                    obiecywał, że będzie tak jak w Irlandii. Nie mówił jak tego dokona,
                    mówił tylko "mam plan, uwierzcie mi - ja mam plan". Ludzie oczekują
                    teraz, że Tusk ten plan zrealizuje i tym samym zrealizuje obietnicę
                    cudu gospodarczego.
            • burakpl4 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 11:25
              no i ma rację.
              Raz już naopowiadał bajek - wygrał wybory.
              Teraz zaczął już kolejną kampanię wyborczą, która potrwa aż dwa
              lata - dwa lata bajeczek, uśmiechów, występów z Dodą i gotowania
              bigosu na ekranie.
          • marek99az1 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 13:16
            lava71 napisał:

> jak już powielasz brukowe slogany o wzroście wynagrodzeń to
            powiedz w jakiej
            > branży i o ile.
            > Poza tym napisałeś prawdę ... to co sie dzieje obecnie nie jest
            wcale "zasługą"
            > obecnego rządu. Ten musi sobie dopiero zapracować.
          • marek99az1 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 13:18
            lava71 napisał:

> jak już powielasz brukowe slogany o wzroście wynagrodzeń to
            powiedz w jakiej
            > branży i o ile.
            > Poza tym napisałeś prawdę ... to co sie dzieje obecnie nie jest
            wcale "zasługą"
            > obecnego rządu. Ten musi sobie dopiero zapracować.

Etatowi prześmiewcy! Tusk nie mówił o tym co było i jest, tylko o
            tym co będzie. A o tym co będzie nie wiemy i wy i ja.
        • remik.bz Re: Tusk uważa ludzi za debili , chyba tak 28.12.07, 11:12
          adela_30 napisała:

> Pan premier to chyba nas uważa z debili. Od 3 lat płace rosną
          szybciej niż ceny
          > a ten wyskakuje jak filip z konopi żeby ludzie myśleli, że to
          dzięki PO :))

Ta strategia "kreowania medialnej rzaczywistości " zaowocowała
          sukcesem wyborczym.
          Duża częś infantylnych ludzi po prostu uwierzyła w fakty medialne.
          Dlatego nie dziw się Tuskowi ,ze dalej stosuje te same metody.
          W końcu "czai się " na prezydenture.
          Dlatego "kreowanie własnego wizerunku" jest ważniejszy dla niego od
          mozolnej pracy ( jako Premier).
        • koloratura1 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 11:25
          Może słusznie - niektórych...

adela_30 napisała:

> Pan premier to chyba nas uważa z debili. Od 3 lat płace rosną szybciej niż ceny

Jak jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?
          • adela_30 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 11:32
            Spytaj Tuska, on wszystko wie najlepiej :))

koloratura1 napisała:
            > Jak jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?
            • starod Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 11:36
              adela_30 napisała:

> Spytaj Tuska, on wszystko wie najlepiej :))
              >
              > koloratura1 napisała:
              > > Jak jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?
              Tuska to spytam za cztery lata bo dopiero doszedł do władzy i
              wsprawie cen chwilowo konsumuje "cuda" poprzedniej ekipy, ale teraz
              mogę pytać tylko ciebie posranko szczępińska.
              • adela_30 Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 11:57
                Już przestań się zachowywać po chamsku jak typowy wyborca PO. Nie obrażaj mnie i
                nie pluj jadem przynajmniej w okresie świątecznym.

Tuska nie spytasz tylko dla tego, że on już nie rozmawia ze swoimi wyborcami. On
                teraz do nich tylko przemawia wtłaczając w ich ciasne rozumy jak będzie im
                dobrze :). Jeszcze tylko jednej mównicy mu brakuje do kompletu - TVP. Ale to
                pewnie kwestia czasu kiedy dogada się z czerwonymi złodziejami i zrobią skok na
                woronicza :)

A cuda już są dzięki Tuskowi! Np cud rzeczywistości....która jest zupełnie inna
                niż ta ogłaszana w TVN :) A ja już od października zaczęłam jeździć lewą stroną
                oczekując drugiej Irlandii :)

Tusku, Tusku...przestań gadać i weź się do roboty leniuszku.
                • pompompom Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 12:42
                  Już przestań się zachowywać po chamsku jak typowy wyborca PO. Nie
                  obrażaj mnie
                  > i
                  > nie pluj jadem przynajmniej w okresie świątecznym.
                  Rozumiem, że wyborcy pisu mogą bezkarnie obrażać innych i pluć
                  jadem, ale jak ktos odda, to biedactwa zaraz robią z siebie ofiary.
                • pompompom Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 12:45
                  Tuska nie spytasz tylko dla tego, że on już nie rozmawia ze swoimi
                  wyborcami. O
                  > n
                  > teraz do nich tylko przemawia wtłaczając w ich ciasne rozumy jak
                  będzie im
                  > dobrze :). Jeszcze tylko jednej mównicy mu brakuje do kompletu -
                  TVP. Ale to
                  > pewnie kwestia czasu kiedy dogada się z czerwonymi złodziejami i
                  zrobią skok na
                  > woronicza :)

Tak, najlepiej jest jak pis ma całe media. To jest sprawiedliwe. Tak
                  po pisowsku sprawiedliwe.
                  • landaverde Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 14:30
                    Ciekaw jestem od kiedy to pPioS ma całe media? Lewizna trzyma media
                    i przez ostatnie dwa lata używała ich do plucia na PiS i promowania
                    PO.
                    • d_nutka.bis Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 14:43
                      za kogo Tusk uwaza ludzi,w tym i Ciebie,to chyba problem Tuska.chyba
                      wazniejsze jest za kogo Ty siebie uwazasz.jesli glosowales na PiS to
                      nie jestes teraz obiektywny w swoich ocenach w stosunku do
                      tych,ktorzy ostatnie wybory wygraly.czyli wynika z tego,ze troche
                      mniej niz polowa Polakow okazala sie byc idiotami czy debilami
                      glosujac na "swojego idiote".Ty byles madry,bo pewnie glosowales tez
                      na "swojego idiote",czyli mamy sumarycznie ponad
                      80% "idiotow"Polakow.
                      • landaverde Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 28.12.07, 15:09
                        :)
                        Tak się składa, że ja nie głosuję 'na' jakąśtam partię,
                        tylko 'przeciwko' SLD/LiD. Wybierając partie wybieram mniejsze zło.

W tym roku lewizna strategicznie wypromowała PO wiedząc, że sama nie
                        ma szans na wygraną w wyborach. Chodziło wyłącznie o to by odsunąć
                        od władzy Kaczyńskich, którzy nie dośc, że rozwiązali WSI to nadal
                        zagrażali im lustracją i rozliczaniem SLDowskich przekrętów. Media
                        trąbiły więc zgodnie: "Każdy, byle nie Kaczyńscy". Teraz media
                        powoli przechodzą do krytyki tego rzadu, a promowania lewizny.
                        Przykład masz chocby w samej Wyborczej - porównaj sobie ten artykuł
                        z tym: Platforma nie ma pomysłu na zdrowie
                        • d_nutka.bis Re: Odpowiedz d-nutki 29.12.07, 09:25
                          czarek1 napisał:

> Co ja wiem o asymilacji Zydow?
                          > Dla mnie jest zupelnie nieistotne, czy ktos jest katolikiem, czy
                          > wiary mojzeszowej, czy jakiejkolwiek innej. Jesli sam (sama) czuje
                          > sie Polakiem (Polka) i akceoptuje wspolna historie i kulture, to
                          > znaczy, ze jest Polakiem (Polka) i ma do tego takie same prawa,
                          jak
                          > ten bez jakichkolwiek korzeni zydowskich.

tak,ta teorie rownosci w pismie(i mowie)czyta sie 'ze zrozumieniem'
                          problemu.ale jak sam wiesz Czarku,nie kazda,nawet najlepsza
                          teoria,sprawdza sie cala w zyciu.Asymilacja widziana oczami Polaka(w
                          tym przypadku Twoimi)ma same zabarwienie pozytywne.Ale sam uzyles
                          trybu orzekajacego,ale niekoniecznie dokonanego czy tez
                          nieograniczonego,czyli "ma do tego takie same prawa".
                          Gdy prezentuje sie jako Polka mam wszelkie prawa do krytyki
                          postepowania kazdego Polaka.Kiedy sie 'prezentuje'jako Zydowka z
                          pochodzenia to te prawa do krytyki mam juz ograniczone jako osoba z
                          poza "gniazda".

>Polska jest tak samo
                          > ojczyzna jednych i drugich. Polacy pochodzenia zydowskiego maja
                          > olbrzymi wklad w kulture polska we wszystkich mozliwych
                          dziedzinach.
                          > Jesli to nie jest asymilacja, to czym ona jest?

tak,to jest asymilacja.Ale czy znasz koszty asymilacji? Koszty
                          asymilacji ponoszone przez kazde pokolenie polskich zydow tak dlugo
                          jak dlugo 'przyznaja sie'do swoich korzeni lub nie zatarli
                          SKUTECZNIE sladow tych korzeni?

>Ale wiem tez,ze
                          > ludzie tego pochodzenia czesto musza sie kryc z jego ujawnianiem w
                          > Polsce i w srodowiskach polskich na emigracji, bo zawsze trafiaja
                          > sie tacy, ktorzy tego nie akceptuja.

nie zawsze problemem jest TYLKO brak akceptacji.O wiele glebszym i
                          powazniejszym problemem jest poczucie narastajacej swiadomosci
                          wyalienowania z co i rusz slyszanej(pisanej)tu i owdzie innosci
                          kulturowo-religijnej.nie da sie ukryc przeciez,ze kultura polska
                          oparta jest na chrzescijanstwie.Polak ateista ma nieporownywalnie
                          latwiejsze zadanie "czuc sie wsrod swoich" niz Polak-ateista o
                          zydowskich korzeniach,a juz Polak-Zyd praktykujacy traktowany jest
                          przez wszystkich Polakow jako OBCY KULTUROWO.

> Jeszcze, by odpowoedzeic Ci na temat Zydow nienawidzacych Polski.
                          Ja
                          > moge w pelni zrozumiec tych Zydow, ktorzy uciekali przed
                          pogromami,
                          > ktorzy na wlasnej skorze doznali strasznych krzywd. Tym sie nei
                          > dziwie. Ale nawet ci - a z takimi rozmawialem - nie zawsze winia
                          > wszystkich Polakow. Ja mam na mysli zydowskich ekstremistow,
                          ktorzy
                          > nie maja zadnych powiazan z Polska, nigdy w Polsce nie byli, ale
                          > gotowi sa pomyje wylewac na WSZYSTKICH Polakow bez wyjatku. Kiedys
                          > prowadzilem rozmowe z takim czlowiekiem w MOntrealu. Ja
                          > przyznawalem, ze byly w Polsce pzred wojna getta lawkowe, ze
                          pozniej
                          > bylo Jedwabne, Kielce i wiele innych starsznych zdarzen i zbrodni,
                          > ale tlumaczylem,ze nie wszyscy Polacy sa tacy i ze nawet wowczas,
                          w
                          > warunkach smiertelnego zagrozenia, znalezli sie Polacy, ktorzy
                          > ratowali swoich zydowskich wspolbraci, a i dzis sa w Polsce ludzie
                          i
                          > organizacje, ktore zwalczaja wszelkie przejawy antysemityzmu.

zwalczaja,ale nie WSZELKIE,tylko te najbardziej jaskrawe!

>Do
                          > tego czlowieka NIC nie przemawialo. On WIEDZIAL, ze w Polsce
                          > antysemityzm jest endemiczny i ze WSZYSCY Polacy sa winni. I
                          wlasnie
                          > takie postawy nazywam polakozerczymi.

ze smutkiem jednak musze tu wyznac,ze smutkiem szczegolnym,bo w
                          swoim zyciu w Polsce spotkalam wielu ludzi,ktorzy na ten problem
                          patrza podobnie jak Ty,ale ten spotkany przez Ciebie "polakozerca"
                          ma duzo racji z tym "endemicznym polskim
                          antysemityzmem".Ty,Czarku,tego nie czujesz,gdyz to nie Ty chodzisz
                          po polskich drogach z nalepka "mam zydowskie korzenie".
                          a czemu ta 'nalepke' nosze ze soba,choc nie zawsze jej uzywam?
                          nie widze powodu,abym musiala ZAPRZEC SIE swoich przodkow.

>W kazdym narodzie sa ludzie
                          > wspaniali, sa kanalie i cala gama posrodku.

to prawda,ale ta prawda ma niewiele wspolnego z polskim
                          antysemityzmem.o antysemityzmiew innych krajach tu nie wspominam,bo
                          nie byl on tematem tego watku.

> Pozdrawiam serdecznie.

ja rowniez Ciebie pozdrawiam Czarku.
                          chyba juz mysmy ze soba kiedys dyskutowali na forum.mam z tamtych
                          rozmow mile wspomnienie :)
                          • d_nutka.bis Re: Odpowiedz d-nutki-zaplatalo sie z innego watku 29.12.07, 09:44
                            komp zrobil mi numer.po ponownym zalogowaniu moja odpowiedz z innego
                            watku trafila tutaj.do Tuska ma sie niejako jakos,bo ktos kiedys,nie
                            tak dawno,wypomnial mu dziadka w wermachcie a tez probowal przy
                            ostatnich wyborach sterowac niechecia do autochtonow z ziem
                            odzyskanych,czy raczej ziem 'z odzysku' po stracie ziem utraconych.
                        • d_nutka.bis Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 29.12.07, 09:30
                          landaverde napisał:

>Teraz media
                          > powoli przechodzą do krytyki tego rzadu, a promowania lewizny.

to ze media z poparcia przechodza do krytyki rzadzacych jest wedlug
                          mnie cecha dobrze rokujaca dla mediow,tych krytycznych.chcialbys
                          zeby media byly klakierami partii rzadzacej?

> Przykład masz chocby w samej Wyborczej - porównaj sobie ten
                          artykuł
                          > z tym: Platforma nie ma pomysłu na zdrowie
                          "na zdrowie" to nikt nie ma dobrej recepty :)
                          podobno,zeby byc zawsze zdrowym to lepiej sie wcale nie urodzic :)
                          a leczenie podupadlego zdrowia?
                          no coz,to kosztuje.zawsze przeciez mozna isc na lake i nazbierac
                          ziol.
                          • landaverde Re: Tusk uważa ludzi za debili czy idiotów ????? 29.12.07, 21:42
                            > to ze media z poparcia przechodza do krytyki rzadzacych jest
                            wedlug
                            > mnie cecha dobrze rokujaca dla mediow,tych krytycznych.chcialbys
                            > zeby media byly klakierami partii rzadzacej?

Jak dotąd sprawdza sie instrukcja: "do tej pory krytykowaliśmy rząd
                            przez dwa lata, teraz dla równowagi będziemy krytykować opozycję".
                            Tyle, że media powoli zaczynają przenosić klakierstwo z PO na LiD,
                            co nie rokuje dobrze ani dla PO ani dla nas.
          • remik.bz 5,2 mln Polaków jest normalnych 28.12.07, 11:52
            koloratura1 napisała:

> Może słusznie - niektórych...
            >

I to jest własnie nieszczęście dla kraju.
            Ci "niektórzy" maja prawa wyborcze , a reguły demokracji "swiete są"
            I marna pociecha ,że 5,2 mln Polaków nie nalezy do "niektórych".
    • mlody-inwestor Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż... 28.12.07, 09:59
      Ale pajac z tego Tuska.
      Rozumiem jeszcze gdyby to on ustalal stopy procentowe, albo chociaz jego koledzy...

No ale idioci dali sie nabrac na Irlandie w 2010 to dadza sie nabrac i na to...

Polecam:
      akcje.blox.pl/2007/10/Pierwszy-tydzien-rzadow-Tuska.html
      • adela_30 A Rosja zamyka się przed kolejnym mięsem z Polski 28.12.07, 11:02
        Tusk się chwali jak to podjął dobre decyzje w sprawie eksportu mięsa do
        Rosji....i tylko biedak nie przeczytał wczoraj, że Rosja wpisuje kolejne polskie
        przetwórnie na listę zakazanych :)) Tusku, Tusku....przestań Ty nam robić wodę z
        mózgu. Jedź chłopie do Holandii i daj nam święty spokój. Bez Ciebie i twoich
        akcji propagandowych jest nam znacznie lepiej.
        • koloratura1 Re: A Rosja zamyka się przed kolejnym mięsem z Po 28.12.07, 11:35
          adela_30 napisała:

> Tusk się chwali jak to podjął dobre decyzje w sprawie eksportu mięsa do
          > Rosji....i tylko biedak nie przeczytał wczoraj, że Rosja wpisuje kolejne polski
          > e
          > przetwórnie na listę zakazanych

Pewna jesteś, że zrozumiałaś co przeczytałaś?
          Bo na pasku TVN24 jeszcze przed chwilą leciała informacja, że 29 kolejnych polskich zakładów otrzymało zgodę na eksport mięsa do Rosji.

:)) Tusku, Tusku....przestań Ty nam robić wodę
          > z
          > mózgu. Jedź chłopie do Holandii i daj nam święty spokój.

A wcześniej złóż władzę w mocarne dłonie Wielkiego Stratega.

> Bez Ciebie i twoich
          > akcji propagandowych jest nam znacznie lepiej.

Jak komu, jak komu...
          • kraq e to zaden sukces przeciez 28.12.07, 12:07
            sukcesy to miał prezio sraczynski z opoznioną w rozwoju fatygą, bo w
            UE mieli zwyczaj załatwiać wszystko na gębę, potem odtrąbić sukces a
            jak się ktos probował dowiedzieć cóż to za sukces, to prezio
            dostawał rozwolnienia a fatyga też sie obrażała na takie pytania i
            nic nie mówiła. w łunii też nic nie wiedzieli, typowy pisdowski
            czeski film. pis miał takie sukcesy zagranicą, że jak premierem
            zostałaby moja babcia, to by ją na rękach nosili, a co dopiero tuska
    • dobiczek hi,hi malo mu lekarzy,gornikow i nauczycieli 28.12.07, 10:07
    • dobiczek hi,hi lekarze,nauczyciele igornicy juz sie wku..l 28.12.07, 10:08
      • chirlider Re: hi,hi lekarze,nauczyciele igornicy juz sie wk 28.12.07, 10:16
        widzisz dupiczek, żyjesz w świecie fantazji - górnicy rozmawiają ze
        swoim pracodawcą a o wk.... lekarzy i nauczycieli to tylko krążą
        legendy wśród pisuarów.
        • wiseman_said PO = Polaków Otumaniliśmy 28.12.07, 10:30
          Kto Ci zrobił to pranie mózgu chirliderku?
          Czyżbyś znalazl sobie nowego pana, do ktorego się modlisz i w
          którego wierzysz?
          Fajne są te twoje posty.
          A powiedz mi o ile procent wzrosla cena margaryny za czasow
          panowania twojego idola?
          • chirlider Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 28.12.07, 10:40
            widzisz wiseman, nic mi nie sprawia większej satysfakcji jak
            czytanie PiSuarowych skamlań na forum o poranku.

pozdro, bucu.

wiseman_said napisał:

> Kto Ci zrobił to pranie mózgu chirliderku?
            > Czyżbyś znalazl sobie nowego pana, do ktorego się modlisz i w
            > którego wierzysz?
            > Fajne są te twoje posty.
            > A powiedz mi o ile procent wzrosla cena margaryny za czasow
            > panowania twojego idola?
            • wiseman_said Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 28.12.07, 10:46
              No to o ile wzrosla cena margaryny?
              Czyżbyś bał się odpowiedzieć?
              • gasior1st ty sie nie zajmuj margaryna, tylko 28.12.07, 10:52
                do roboty. staraj sie jak najmniej pisac
                • mariuszdd Ok,ale po co komu tylu lekarzy i nauczycieli ? 28.12.07, 11:07
                  Czy te zawody są deficytowe ?
                  Ludziki walą na akademie medyczne drzwiami i oknami .
                  A w przypadku nauczycieli ,kogo oni będą uczyć ? Na jednego nauczyciela będzie
                  przypadać jeden uczeń.
                • koloratura1 Re: ty sie nie zajmuj margaryna, tylko 28.12.07, 13:03
                  gasior1st napisał:

> do roboty. staraj sie jak najmniej pisac

O, właśnie!
                  Jak się zajmiesz jakąś pracą, to istnieje szansa, że i na margarynę będzie Cię stać.
              • starod Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 28.12.07, 11:41
                wiseman_said napisał:

> No to o ile wzrosla cena margaryny?
                > Czyżbyś bał się odpowiedzieć?
                Cena margaryny wzrosła o tyle o ile rząd poprzedni ją podniósł. Mam
                do ciebie inne pytanie,pod jakim nikiem kazali ci występowac na
                blogu mlaskacza, sądząc z poziomu kretynizmu, jestes "psycholog".
              • koloratura1 Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 28.12.07, 13:00
                wiseman_said napisał:

> No to o ile wzrosla cena margaryny?
                > Czyżbyś bał się odpowiedzieć?

Może on jada wyłącznie masło?
                Albo zakupy robi żona / mama.
            • koloratura1 Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 28.12.07, 12:58
              chirlider napisał:

> widzisz wiseman, nic mi nie sprawia większej satysfakcji jak
              > czytanie PiSuarowych skamlań na forum o poranku.

No właśnie: PiS szczeka, karawana jedzie dalej.

PS.: Mnie to nawet zaczęło sprawiać pewną satysfakcję oglądanie w telewizji
              wykrzywionej wściekłością gęby J.Kaczyńskiego, czego do 21 października nie
              znosiłam.
              >
              > pozdro, bucu.
              >
              > wiseman_said napisał:
              >
              > > Kto Ci zrobił to pranie mózgu chirliderku?
              > > Czyżbyś znalazl sobie nowego pana, do ktorego się modlisz i w
              > > którego wierzysz?
              > > Fajne są te twoje posty.
              > > A powiedz mi o ile procent wzrosla cena margaryny za czasow
              > > panowania twojego idola?
              >
              >
          • koloratura1 Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 28.12.07, 11:38
            wiseman_said napisał:

> Kto Ci zrobił to pranie mózgu chirliderku?

A Tobie?
    • pw2221 a jabłka ile zdrożeją cudaku ? 28.12.07, 10:16
      ...
      • chirlider hyhy, boli debata? 28.12.07, 10:20
        miło wspominam sławetną debatę kiedy Tusk kilkoma prostymi pytaniami
        rozłożył tego mało rozgarniętego zarozumialca kaczyńskiego na
        łopatki i upokorzył przed milionami Polaków.
        tak trzymać.

pw2221 napisał:

> ...
        • remik.bz A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 10:27
          chirlider napisał:

> miło wspominam sławetną debatę kiedy Tusk kilkoma prostymi
          pytaniami
          > rozłożył tego mało rozgarniętego zarozumialca kaczyńskiego na
          > łopatki i upokorzył przed milionami Polaków.
          > tak trzymać.
          >
          >
          > pw2221 napisał:
          >
          > > ...
          >
          >

A ja sobie przypominam z jaką głupią mina wracał Tusk z Niemiec .
          gdzie nie załatwił nic ( ani rury bałtyckiej , ani roszczeń
          wypędzonych , ani wystawy Steinbach).
          A z taką buńczuczną i pewna mina jechał !!!(i jeszcze z nim Sikorski
          i Bartoszewski)
          I przypominam sobie jak Pani minister Kopacz ze łzami w oczach
          wychodziła ze spotkania z lekarzami , którzy smiechem zareagowli na
          prosbe rządu , aby "nie strajkować i byc odpowiedzialnymi".
          • pe1 Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 10:35
            pierwsze słyszę, żeby jakikolwiek premier na swojej pierwszej powyborczej
            wizycie u sąsiada cokolwiek "załatwiał". i

nna sprawa, że jesteś niespełna rozumu, jeśli oczekujesz, że w sprawie rury
            bałtyckiej (gdzie nie chodzi o politykę tylko interesy ponadpaństwowych
            monopoli) można cokolwiek "odkręcić"
            • remik.bz Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 10:53
              pe1 napisał:

> pierwsze słyszę, żeby jakikolwiek premier na swojej pierwszej
              powyborczej
              > wizycie u sąsiada cokolwiek "załatwiał". i

Ja też. Dlatego dziwię się infantylnym , którzy uwierzyli w te
              buńczuczne zapowiedzi sukcesu w polityce z Niemcami.

nna sprawa, że jesteś niespełna rozumu, jeśli oczekujesz, że w
              sprawie rury
              > bałtyckiej (gdzie nie chodzi o politykę tylko interesy
              ponadpaństwowych
              > monopoli) można cokolwiek "odkręcić"

Ja oczekuje ????
              To Tusk obiecywał a infantylni uwierzyli.
              Swoja drogą ostatnio "doradca" Bartoszewski oficjalnie
              powiedział ,ze przejęcie roszczeń wypedzonych przez rząd niemiecki
              to polska racja stanu. Gdy to samo mówił "Kaczor" to był "durniem".
              Ciekawe , prawda ?
              • starod Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 11:47
                remik.bz napisał:

> Ja oczekuje ????
                > To Tusk obiecywał a infantylni uwierzyli.
                > Swoja drogą ostatnio "doradca" Bartoszewski oficjalnie
                > powiedział ,ze przejęcie roszczeń wypedzonych przez rząd niemiecki
                > to polska racja stanu. Gdy to samo mówił "Kaczor" to był "durniem".
                > Ciekawe , prawda ?
                Po pierwsze Tusk nigdy nie obiecywał, w każdym wystąpieniu wymieniał
                tylko problemy do załatwienia. A to ze niemcy powinni spełnić , lub
                nie roszczenia "wypędzonych" to chyba właściwe postawienie sprawy,
                chyba że uwazasz że to Polska ma te roszczenia zaspokajać. Typowo
                pisuarowy punkt widzenia.
                • remik.bz Nie odwracaj "kota ogonem" 28.12.07, 11:59
                  starod napisał:
                  roszczenia "wypędzonych" to chyba właściwe postawienie sprawy,
                  > chyba że uwazasz że to Polska ma te roszczenia zaspokajać. Typowo
                  > pisuarowy punkt widzenia.

PiS zawsze i wszędzie twierdził ,ze to Niemcy winny zaspokoić
                  roszczenia "wypedzonych".
                  Gdy tak mówił Kaczor czy Fotyga , to w mediach była wsciekła
                  histeria ,wyzwiska pod adresem PiS-u. (durnie , głupcy , nie znają
                  prawa , psuja stosunki z Niemcami )
                  Teraz dokładnie to samo mówi nowy rząd ( i słusznie).
                  Dlaczego nie słysze histerii i wyzwisk ?
                  • koloratura1 Tupanie nogami nie jest najskuteczniejszym... 28.12.07, 13:27
                    ...sposobem uprawiania dyplomacji.

remik.bz napisał:

>
                    > PiS zawsze i wszędzie twierdził ,ze to Niemcy winny zaspokoić
                    > roszczenia "wypedzonych".
                    > Gdy tak mówił Kaczor czy Fotyga , to w mediach była wsciekła
                    > histeria ,wyzwiska pod adresem PiS-u. (durnie , głupcy , nie znają
                    > prawa , psuja stosunki z Niemcami )
                    > Teraz dokładnie to samo mówi nowy rząd ( i słusznie).
                    > Dlaczego nie słysze histerii i wyzwisk ?

Nieprawda.
                    Obecnie rząd mówi, że to sprawa Niemiec, a nie - że "powinni zaspokoić" (bo może zechcą odesłać roszczeniowców z kwitkiem).
                    Po drugie - w dyplomacji ważne jest nie tylko CO się mówi, ale także (a może przede wszystkim) - JAK się mówi. Bo od tego zależą rezultaty.
                    • remik.bz Polityka "na kolanach" jest lepsza ? 29.12.07, 14:10
                      koloratura1 napisała:
                      Po drugie - w dyplomacji ważne jest nie tylko CO się mówi, ale także (a może pr
                      > zede wszystkim) - JAK się mówi. Bo od tego zależą rezultaty.

Twoim zdaniem Tusk z Sikorskim i Bartoszewskim więcej osiagną płaczliwie i na
                      kolanach prosząc Niemców o "załatwienie " tej sprawy ?
            • olias Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 11:01
              fakt, przy piewrszej wizycie się "nie załatwia". No, ale oni jechali
              załatwić, tak mówili.
              • koloratura1 Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 13:39
                olias napisał:

> fakt, przy piewrszej wizycie się "nie załatwia". No, ale oni jechali
                > załatwić, tak mówili.

Nieprawda. Nic podobnego nie mówili.
                Wyszczególnili tylko problemy o jakich będą rozmawiać.
                To przedstawiciele PiSu włożyli im te słowa (o "załatwieniu" - w czasie pierwszej, w gruncie rzeczy - kurtuazyjnej wizyty premiera) w usta, zresztą - typowo w stylu PiS: ogłosić, że ktoś coś powiedział / obiecał, a potem wytaczać "filipinki", w gruncie rzeczy kłócąc się sami ze sobą.

I jeszcze jedno. Gdzieś Ty widział, żeby to szef rządu "załatwiał" konkretne sprawy?
                Od tego są poszczególni ministrowie, szefowie komisji wspólnych (jeżeli takowe powstaną), ale nie premier.
            • pos3gacz Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 11:10
              pe1 napisał:

> pierwsze słyszę, żeby jakikolwiek premier na swojej pierwszej
              powyborczej
              > wizycie u sąsiada cokolwiek "załatwiał".
              XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
              Jak to nie załatwił??? A w Watykanie kto załatwił "lenno" ???
              Premier niby niepodległego i niezależnego państwa europejskiego
              liże łapy faceta w sukience[transwestyta] i do tego na kolanach.Pies
              też liże rękę swego pana.Większość Polaków oglądając te sceny na
              ekranie telewizora uznała to za normalne.Był w roku 1525 Hołd pruski,
              teraz był-=-wypisz,wymaluj Hołd polski. Polska paranoja-=-wpadanie
              z jednej skrajności w drugą.Kiedyś do Moskwy[przymus],teraz do
              Watykanu[dobrowolnie].
              • burakpl4 Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 11:31
                Tusk odniósł duże sukcesy w polityce zagranicznej - dostał paciorki
                w Watykanie.
                A co do reszty? Że lipa?
                Czary - mary i się napisze, że jest ocieplenie stosunków, ze rozmowa
                była miła i zaraz czirlindery i inne dzieciaki będą szczęśliwsze.
            • koloratura1 Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 13:15
              pe1 napisał:

>
              > inna sprawa, że jesteś niespełna rozumu, jeśli oczekujesz, że w sprawie rury
              > bałtyckiej (gdzie nie chodzi o politykę tylko interesy ponadpaństwowych
              > monopoli) można cokolwiek "odkręcić"

Można co najwyżej spróbować się do niej podłączyć, jak to robią inne cywilizowane kraje.
              • pe1 Re: A ja milo wspominam "Niemcy" i "lekarzy" 28.12.07, 14:11
                z pewnością. ale takich rzeczy się nie "załatwia" na pierwszej oficjalnej
                wizycie po wyborach, tylko w długich negocjacjach poza zasięgiem kamer i fleszy
          • chirlider a co z Niemcami nie tak ? 28.12.07, 10:37
            remuś, chyba nie jesteś aż tak mało rozgarnięty żeby nie wiedzieć że
            pierwsza wizyta to wizyta zapoznawcza i nie załatwia sie na niej
            zadnych "wielkich" rzeczy. kultura dyplomacji, malutki, wiem że to
            obce twojej "powiatowej" mentalności ale polityka zagraniczna to coś
            innego niż gierki w gminie w WyPiSdziszewie Dolnym.

to nie kontynuacja prostackiej polityki zagranicznej Kaczyskiego,
            który albo gdzieś nie jechał ze strachu (np. w moskwie nie raczył
            być) albo jak pojechał to tylko po to żeby gnoju narobć (wiekszośc
            wizyt zagranicznych).
            • remik.bz Porazka , to porażka 28.12.07, 10:46
              Nie kombinuj.
              Była totalna krytyka Kaczorów i Fotygi. Za "forme" i brak sukcesów.
              Teraz "forma " się zmieniła a sukcesów dalej nie ma.
              A były buńczuczne zapowiedzi. Po co ?
              Może po to aby wygrać wybory głosami infantylnych?
              • chirlider Zgoda - porażka kaczyńskich była totalna. 28.12.07, 10:53
                remuś, nie rób z siebie kretyna publicznie.
                jakich "sukcesów" oczekiwałeś po miesiącu rządów i pierwszej wizycie?
                najpierw trzeba wyrzucić kupę gnoju po Kaczyńskich a potem BUDOWAĆ
                dobre stosunki z sąsiadami.

nie odpowiadaj bo o i tak nie masz nic do napisania ponad instrukcje
                z KC PiS

remik.bz napisał:

> Nie kombinuj.
                > Była totalna krytyka Kaczorów i Fotygi. Za "forme" i brak sukcesów.
                > Teraz "forma " się zmieniła a sukcesów dalej nie ma.
                > A były buńczuczne zapowiedzi. Po co ?
                > Może po to aby wygrać wybory głosami infantylnych?
                • remik.bz A jakich Ty sukcesów oczekujesz? 28.12.07, 10:58
                  chirlider napisał:
                  nie odpowiadaj

OK
                  Spełniam Twoja prosbe i nie odpowiadam.

Ale pytam: jakich Ty sukcesów (konkretnie) oczekujesz od rządu Tuska
                  w polityce zagranicznej (konkretnie niemieckiej) ?
                  Mam nadzieje ,że nie zalezy Ci wyłącznie na zmianie "formy i
                  wizerunku"?
                  • sympatyklewicy Re: A jakich Ty sukcesów oczekujesz? 28.12.07, 11:22
                    > Ale pytam: jakich Ty sukcesów (konkretnie) oczekujesz od rządu
                    > Tuska w polityce zagranicznej (konkretnie niemieckiej) ?
                    nie należy żadnych oczekiwać a się nie rozczarujecie towarzysze ...
                • pos3gacz Re: Zgoda - porażka kaczyńskich była totalna. 28.12.07, 13:32
                  chirlider napisał:

> remuś, nie rób z siebie kretyna publicznie.
                  > jakich "sukcesów" oczekiwałeś po miesiącu rządów i pierwszej
                  wizycie?
                  > najpierw trzeba wyrzucić kupę gnoju po Kaczyńskich a potem BUDOWAĆ
                  > dobre stosunki z sąsiadami.
                  >
                  > nie odpowiadaj bo o i tak nie masz nic do napisania ponad
                  instrukcje
                  > z KC PiS
                  >
                  > remik.bz napisał:
                  >
                  > > Nie kombinuj.
                  > > Była totalna krytyka Kaczorów i Fotygi. Za "forme" i brak
                  sukcesów.
                  > > Teraz "forma " się zmieniła a sukcesów dalej nie ma.
                  > > A były buńczuczne zapowiedzi. Po co ?
                  > > Może po to aby wygrać wybory głosami infantylnych?
                  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
                  Niestety,ale w tych kwestiach to macie rację tylko częściowo i
                  do tego każdy z innej strony.
                  Obiecywał aby dorwać się do koryta-=-fakt.
                  Za krótki okres rządów -=-fakt
                  I myślę,że tych obiecanek to nawet w 50% nie spełni.
                  Obiecywał normalność i tylko obiecywał.Obiecywał normalnych ministrów
                  a co się okazało w praniu-=-już na początku wpadki-Grada oraz Hall.
                  Ministrowie z łapanki,którzy nadają się do pasania świń a nie do
                  rządu.
        • koloratura1 Re: hyhy, boli debata? 28.12.07, 13:11
          chirlider napisał:

> miło wspominam sławetną debatę kiedy Tusk kilkoma prostymi pytaniami
          > rozłożył tego mało rozgarniętego zarozumialca kaczyńskiego na
          > łopatki i upokorzył przed milionami Polaków.
          > tak trzymać.

Chyba nieźle "trzyma", skoro temu "mało rozgarniętemu zarozumialcowi" poparcie spada - z trzydziestu paru procent w wyborach do 19% dwa miesiące później.
        • landaverde Re: hyhy, boli debata? 28.12.07, 15:51
          chirlider napisał:

> miło wspominam sławetną debatę kiedy... bla bla bla

Pamiętasz jak conDonek podczas tej debaty obiecywał cud gospodarczy:
          - "Trzeba zrobić tak, żeby było jak w Irlandii."
          - Jakim sposobem?
          - "Ja mam plan."
          - Jaki plan?
          - "Naprawdę, zaufajcie mi. Ja mam plan."

Pamiętasz tę kompromitację rajTuska?
    • michalparadowski W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż ceny 28.12.07, 10:16
      A najszybciej, będzie rosła inflacja.
      Panie Premierze, najwyższy czas, sobie przypomnieć, co to takiego:
      LIBERALIZM!!
      • landaverde Re: W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż cen 28.12.07, 16:03
        Żeby sobie przypomnieć to trzeba najpierw wiedzieć. ConDonek, który
        publicznie mówił o ustalaniu cen żywności nie ma o tym pojęcia.
    • wiseman_said PO = Polaków Otumaniliśmy 28.12.07, 10:17
      A na drzewach będą rosły zlote jabłka, w szpitalach nie będzie
      skrobanek, biedni staną się bogaci, nieszczęśliwi staną się
      szczęśliwi.
      Wybudujemy milion km autostrad, bezrobocie spadnie do minus 2%.
      PKB na jednego mieszkanca będzie najwyższe w Europie, ba na świecie.
      Emeryci dostaną sto tysięcy każdego roku na leczenie.
      Mlodzi dostaną mieszkania za 1 zlotowkę.
      Ja kaczor donald t. wam to obiecuję.
    • remik.bz To dalej mamy kampanię wyborczą ? 28.12.07, 10:18
      A ja myslałem ,że juz po wyborach .
      A tu dalej mamy propagandę i "kreowanie wizerunku"
      Pania Tusk , weż się Pan do roboty a nie opowiadaj głupot na uzytek
      infantylnych wyborców PO.
      Juz po wyborach . Nie ma takiej potrzeby.
      Teraz masz Pan na głowie lekarzy , górnikow , urzędnikow ZUS-u oraz
      porazkę w polityce zagranicznej (Niemcy).
      Zamiast gadać - trzeba "robić".
      • jorge.martinez Re: To dalej mamy kampanię wyborczą ? 28.12.07, 10:20
        Widać doradza mu Marcinkiewicz :)

Tusk chce zostać pierwszym. To największe nieszczęście dla Polski kolejnych lat.
        • remik.bz Tusk prowadzi już kampanieprezydencka 28.12.07, 10:34
          jorge.martinez napisał:

> Widać doradza mu Marcinkiewicz :)
          >
          > Tusk chce zostać pierwszym. To największe nieszczęście dla Polski
          kolejnych lat
          > .

Masz rację.
          Tusk bardzo chce zostać Prezydentem i dlatego zamiast pracować dla
          kraju pracuje nad swoim wizerunkiem.
          Równocześnie walczy z obecnym Prezydentem.
          Tyle tylko ,że przy okazji osłabia urząd , o ktory sam się stara.
          No cóż widać bardziej zalezy mu na "tytule" niz na sprawnym państwie.
          PS bedą "jaja" gdy w przyszłości Tusk zostanie Prezydentem
          a "Kaczor" premierem.
          • pe1 Re: Tusk prowadzi już kampanieprezydencka 28.12.07, 14:14
            tusk już dawno zrozumiał, że prezydent w tym kraju niewiele znaczy i wcale nie
            zamierza zostawać prezydentem. przestań wreszcie uprawiać pisiorową propagandę
            bo co rusz przypisujesz innym intencje, które potem okazują się właśnie
            intencjami pisu (patrz: konszachty z LSD)
    • jorge.martinez Re: Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej n 28.12.07, 10:19
      Kaczor chwalił się podkoloryzowanymi statystykami GUS. A Tusk próbuje je
      przewidywać i przekonywać że ma na nie wpływ.

Pajace.
      • krusnik02 Re: Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej n 28.12.07, 10:26
        jorge.martinez napisał:

> Kaczor chwalił się podkoloryzowanymi statystykami GUS. A Tusk próbuje je
        > przewidywać i przekonywać że ma na nie wpływ.
        >
        > Pajace.

Wiesz, jak się ma po swojej stronie wpływowe media - czyt. takie, którym wierzą
        ludzie pokroju wielbicieli Baru, BB, Jak oni śpiewają, Tańca z gwiazdami etc., -
        to nie dziw się, że DT powiedział co powiedział. Zawsze można "zrobić" sondaż
        typu "Kto jest wg Pani/Pana najskuteczniejszym politykiem i dlaczego Donald Tusk?"
    • krusnik02 Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż.. 28.12.07, 10:20
      Wygląda na to, że cud goni cud :) Panie Premierze, wolniej bo już nie nadążam
      upychać pieniędzy na koncie w banku a dzieci sąsiada zgłupiały i nie wiedzą na
      który z osiedlowych basenów i placów zabaw chodzić :P
    • pc486 Znalezienie miliardow! 28.12.07, 10:22
      Czy od tego magicznego, wrecz cudownego znalezienia paru miliardow
      Pan premier pobiera sobie nalezne mu "znalezne" - chyba tak, bo to
      juz ktorys artykul w ktorym PO cos "znajduje".
    • rcv94 Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż.. 28.12.07, 10:22
      hahahahaha
    • papac godne zapoznania się ... 28.12.07, 10:36
      iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=824&ac=0&Itemid=55
    • p3nisista bwahahahahahahahahahahahahahahaha 28.12.07, 10:38
    • lava71 Re: Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej n 28.12.07, 10:40
      ... no już wiemy, że masz blog. Dziękujemy Ci za tą informację i walimy na tą
      stronę poczytać co masz do powiedzenia całemu światu.
    • gasior1st zgodny chorek aktywnych i czynnych wolnych 28.12.07, 10:43
      obywateli. jakie sa wasze preferencje polityczne i swiatopogladowe ?
      mam zgadnac ? do robotyyyyyy !!!!
    • adwach No i co PISowcy????? 28.12.07, 10:45
      Donald doszedł do władzy i robi się normalnie!!! Ale Wy tego nie lubicie.
      Wolicie jak wszyscy się kłócą, oskarżają, ubliżają - to jest Wasz żałosny
      żywioł. Na całe szczęście już się to skończyło i już nie wróci. PISu już prawie
      nie ma.... :)
      • adela_30 Re: No i co PISowcy????? 28.12.07, 10:55
        A my wolimy gdy telewizja i gazety patrzą na ręce władzy a nie tylko publikują
        kolejne złote myśli Tuska :)) Jak cudownie, że płace tak rosną! Hurrrra! Szkoda
        tylko, że pan Tusk nie zauważył, że to już 3 rok gdy płace rosną szybciej niż
        ceny :))
        Ale przygłupi wyborca PO łyknie ciemnotę :))
        • gasior1st adelka, tobie tylko ceny urosna, sorki 28.12.07, 11:00
        • wuetend chyba cie ponioslo nieco 28.12.07, 11:41
          w kolejnym poscie probujesz obrazac wyborcow PO - ale chyba nie
          pojelos do konca motywow glosowania na nich w ostatnich wyborach..?

adela_30 napisała:

> A my wolimy gdy telewizja i gazety patrzą na ręce władzy a nie
          tylko publikują
          > kolejne złote myśli Tuska :)) Jak cudownie, że płace tak rosną!
          Hurrrra! Szkoda
          > tylko, że pan Tusk nie zauważył, że to już 3 rok gdy płace rosną
          szybciej niż
          > ceny :))
          > Ale przygłupi wyborca PO łyknie ciemnotę :))
    • bydlo_prof_wb Taaak, a co z "wykończeniem Rydzyka"? 28.12.07, 10:46
      no i paru innych jeszcze. Dalej aktualne?

Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam
      bezkarnie? (F.W. Nietzsche)
      • wuetend masz chyba jakas obsesje 28.12.07, 11:37
        Rydzyk i tak niebawem umrze... smiercia naturalna swoich sluchaczy.
    • lava71 Re: Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej n 28.12.07, 10:49
      Jeżeli ktoś się spodziewał cudów po tak krótkim czasie od wyborów to niech
      wyciągnie rękę z nocnika. To jakie będą "owoce" pracy obecnego rządu poznamy
      najwcześniej za jakieś pół roku. Większość z tego co obecnie przeżywamy to nic
      innego jak spuścizna poprzedniego rządu a może i jeszcze wcześniejszego.
      Współczuję wszystkim zacietrzewieńcom, którzy zamiast realnie spojrzeć na
      rzeczywistość, próbują dopieprzyć każdemu komu się tylko da ... ale za to jakie
      to polskie.
      • koloratura1 Re: Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej n 28.12.07, 13:57
        lava71 napisał:

>
        > Współczuję wszystkim zacietrzewieńcom, którzy zamiast realnie spojrzeć na
        > rzeczywistość, próbują dopieprzyć każdemu komu się tylko da ... ale za to jakie
        > to polskie.

To raczej typowa reakcja psychologiczna przegranych.
    • pos3gacz Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż.. 28.12.07, 10:49
      A ten znowu zaczyna bajki opowiadać.
    • placebo99 Jemu to już rośnie zawartość pampersa 28.12.07, 10:56
      Natowania lecą na pysk i dlatego sieje dalej populizm, a konkretów
      nadal zero. A czego spodziewać się po ścierwoliberałach co mordują
      plemniki pod prysznicem jak nikt nie patrzy. To wyrafinowana
      aborcja. Wy ścier...! To wbrew naukom świątobliwych autorytetów
      ojców i biskupów naszych najjaśniejszych jedynych! W nich jest tylko
      dobro, skromność, umiar i miłosierdzie, a w ścierwoliberałach tylko
      rozwiązłość i antykoncepcja!
      • lava71 Re: Jemu to już rośnie zawartość pampersa 28.12.07, 11:00
        ... łoj, to się nazywa wierny syn Kościoła Katolickiego. Wiara, nadziej i miłość.
    • olias Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż.. 28.12.07, 10:56
      no, no ... odważny ten kaczorek. pierwszy premier na świecie który
      odważa się podgrzewać nastroje już i tak mocno nabuzowane. Wszyscy
      tylko czekali na takie słowa. Ciekawe kiedy szlag tradfi polską
      gospodarkę poddaną żądaniom wzrostu wynagrodzeń bez względu na sens
      ekonomiczny?
      • lava71 Re: Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej n 28.12.07, 11:02
        A tu masz rację. Jeżeli wzrost płac będzie sztuczny to za chwilę nasze
        oszczędności zje inflacja.
        Może i Tusk naobiecywał gruszek na wierzbie ale wole aby jednak ich nie zrywał.
        Finanse państwa to nie zabawka i nie można ich radykalnie zmieniać.
    • placebo99 Inflacja jest około 30%. Mieszkania, paliwo, spoży 28.12.07, 11:01
      Wszawe łgarstwo załganych ścierwoliberałów ukrywa prawdę o inflacji.
      Mamy inflację ok. 30% albo więcej. W ostatnim roku wzrosły ceny:
      Miszkania: ok. 50%
      Paliwa: ok. 25%
      Gaz: ok. 15%
      Energia: ok. 10%
      Mięso: ok. 30%
      Usługi rzem.: ok. 25%
      itd. itd.

Wy ścier...y!!!
      • gasior1st czy ty jestes komunista ? 28.12.07, 11:06
      • 2107x Re: Inflacja jest około 30%. Mieszkania, paliwo, 28.12.07, 11:13
        ekonomię kończyłeś u rydzyka ??
      • wuetend o, niestrudzony mistrz durnej prowokacji 28.12.07, 11:39
        czleku, daruj sobie kiedys - coraz bardziej wyglada na to, ze masz
        cos z glowa jednak.....

placebo99 napisał:

> Wszawe łgarstwo załganych ścierwoliberałów ukrywa prawdę o
        inflacji.
        > Mamy inflację ok. 30% albo więcej. W ostatnim roku wzrosły ceny:
        > Miszkania: ok. 50%
        > Paliwa: ok. 25%
        > Gaz: ok. 15%
        > Energia: ok. 10%
        > Mięso: ok. 30%
        > Usługi rzem.: ok. 25%
        > itd. itd.
        >
        > Wy ścier...y!!!
        >
        • pompompom Re: o, niestrudzony mistrz durnej prowokacji 28.12.07, 12:47
          Pis porozdawał kase jako kielbase wyborcza to teraz jest z czego
          placic.
      • pompompom Re: Inflacja jest około 30%. Mieszkania, paliwo, 28.12.07, 12:52
        Wszawe łgarstwo załganych ścierwoliberałów ukrywa prawdę o inflacji.
        > itd. itd.
        >
        > Wy ścier...y!!!
        I to wszystko wina nowego premiera i rządu? Przyszli, podpisali
        podwyżki i już.
        A nie czasami podwyżka cen mięsa to zasługa tych co nim handlują,
        energii podobnie, usług też itd?
        A i skoro w ostatnim roku wzrosly to przypomniam, ze ponad polowe
        tego roku rządził pis. Jesli dodamy do tego ogolnie znana zasade, ze
        w gospodarce efekty widac dopiero po jakims czasie to wlasnie mamy
        efekty rzadow pisu.
      • eti.gda Re: Inflacja jest około 30%. Mieszkania, paliwo, 28.12.07, 13:50
        placebo99 napisał:

> Wszawe łgarstwo załganych ścierwoliberałów ukrywa prawdę o inflacji.
        > itd. itd.
        >
        > Wy ścier...y!!!
        >

Dlaczego nazywasz ich ścierwojadami? Oni wpie..ja lepsze żarcie, niż
        przeciętny Polak, na pewno nie jedzą ścierwa. Może tak być, że niedługo to my
        będziemy żreć ścierwo, a oni nadal smakołyki.
        "Rząd się jakoś wyżywi". (Jerzy Urban)
    • estazolan Tusk: W 2008 roku płace będą rosły szybciej niż.. 28.12.07, 11:14
      Oby slowa premiera sie spelnily.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka