onioni 03.01.08, 07:54 Szewińska też za kobieco nie wygląda .... %-) pzdr --- super foty tapety.tapety.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noseporque Re: Otylia też nie 06.01.08, 19:08 co do Otyli to sie niestety zgadzam, nawet Agatka Wróbel wygląda bardziej kobieco niż ona :/ ciekawe czy taka nieszczesliwa z natury, czy tez sie ktoregos dnia dowiemy ze i nasza gwiazda plywala na odpalaczach Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Otylia też nie 06.01.08, 20:36 noseporque napisała: > co do Otyli to sie niestety zgadzam, nawet Agatka Wróbel wygląda bardziej > kobieco niż ona :/ ciekawe czy taka nieszczesliwa z natury, czy tez sie ktorego > s > dnia dowiemy ze i nasza gwiazda plywala na odpalaczach No cóż, de gustibus, a o gustach się nie dyskutuje. Najwyżej można Ci współczuć skoro uważasz, że ta Pani: www.hotelcis.pl/goscie/agata.wrobel.jpg jest ładniejsza od tej: i.wp.pl/a/f/jpeg/11482/otylia_jedrzejczak_-_otwarcie.jpeg :) Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Otylia też nie 06.01.08, 20:49 Agata wygląda jak kobieta (jak kawał baby właściwie;), a Otylia wygląda jak facet. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Otylia też nie 06.01.08, 21:02 kiepsko dobrales zdjecia - tutaj Agata Wrobel wyglada super i bardzo kobieco, za to Otylia jak dobrze zrobiony transwestyta Odpowiedz Link Zgłoś
malysutek Re: Otylia też nie 07.01.08, 13:18 > ładniejsza od tej: i.wp.pl/a/f/jpeg/11482/otylia_jedrzejczak_- _otwarcie.jpeg > > :) > No tutaj Otylia wygląda jak umalowany Ebi Smolarek.. Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Otylia też nie 06.01.08, 19:22 No cóż... Mając 16 lat przeżyłem nowotwór jąder i nerek. Dziś musze brać regularnie testosteron. Nie życze nikomu takich problemów i depresji z tym związanych. Współczuję tym ludziom bo wiem jak zmarnowane mają życie. ja przynajmniej nie czuje się kobietą choć czasem słyszę "co dla pani". trudno z tym żyć a jeszcze trudniej o tym z kimkolwiek o tym rozmawiać. Miałem szczęście - przeżyłem a jakbym zachorował kilka lat wcześniej to pewnie byłbym kimś w rodzaju tych pływaczek - niewiadomo kim bo płeć mózgu rozwija się ponoć do 17 roku życia. Moje życie to też w pewnym sensie koszmar choć na pewno nie taki jak tych sportsmenów. Zastanawiam sie tylko gdzie mieli rozum jak coś było nie tak. przeciez różnica "z" a "bez" jest tak pdczuwalna ze naprawdę nietrudno się połapać. Mam nadzieję ze ten artykuł będzie jakaś przestrogą dla tych kolesi z siłowni co to robią sobie poziom testosteronu 90 i tak przez kilka miesięcy. gratulacje - panowie w najlepszym wypadku funduja sobie programowy zawał choć nie wiem tak naprawdę co może być gorszego? Moze takie zycie jak tych pływaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: Otylia też nie 06.01.08, 21:47 Dzisiejszy sport to zawody mutantów. Szkoda czsu na transmisje z zawodów sportowych - lepiej pójść na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
kris1955 Re: A co to jest NRD ? 06.01.08, 18:17 Niemiecka Republika Demokratyczna--warto sie czasami pouczyc troche historii. Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: A co to jest NRD ? 06.01.08, 18:29 I rośnie nam pokolenie matołów :-((( Jakoś za moich czasów wszyscy wiedzieli co to jest III Rzesza i II RP. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jest_prawda Re: A co to jest NRD ? 07.01.08, 01:34 No wstydź się, jak można tego nie wiedzić ??!! NRD - Naszego Radka Doda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 18:22 No właśnie, wszytkie panie ze zdjęć do artykułu (poza "Heidi", bo to już przecież facet) mają podobne rysy twarzy do pani Szewińskiej. Przypadek? Ja w przypadki nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
frakcja-alternatywna Re: Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 18:50 chyba nie przypadek, ale mozesz nigdy sie nie dowiedziec, bo sa w Polsce kregi, ktore nie dopuszcza do ujawnienia prawdy ( tak jak blokuja lustracje i ograniczaja budzet IPN ) 10svb napisał: > No właśnie, wszytkie panie ze zdjęć do artykułu (poza "Heidi", bo to > już przecież facet) mają podobne rysy twarzy do pani Szewińskiej. > Przypadek? Ja w przypadki nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 IPN powinien zostać rozwiązany a archiwa otwarte 06.01.08, 19:33 A nie tak jak teraz IPN puszcza bąki w pisopolitej albo wproście (pewnie po cichu kaczor sobie tą gazetkę kupił) tylko wtedy gdy trzeba wywołać odpowiednią atmosferę wokół politycznych przeciwników. A teraz płacz i zgrzytanie zębów bo ten głupi naród zabrał im zabawki. A tak dobrze żarło.... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 16:48 10svb napisał: > No właśnie, wszytkie panie ze zdjęć do artykułu (poza "Heidi", bo to > już przecież facet) mają podobne rysy twarzy do pani Szewińskiej. > Przypadek? Ja w przypadki nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Pamiętacie hokeistów w 1988 roku? 07.01.08, 16:50 > Przypadek? Ja w przypadki nie wierzę... Pamiętacie te bajki o dosypaniu proszków do zupy polskim hokeistom w 1988 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz A co się dzieje dziś z naszą Agatą Wróbel, która 06.01.08, 18:53 przebywa na robotach w Anglii i aktualnie z powodu utraty zdrowia potrzebuje renty? Odpowiedz Link Zgłoś
noseporque Re: A co się dzieje dziś z naszą Agatą Wróbel, kt 06.01.08, 19:10 jako medalistce igrzysk renta sie jej chyba nalezy zdaje sie ze sa takie przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Renta - tak, ale po osiągnięciu odpowiedniego 06.01.08, 20:53 wieku. Zdaje się, że 30 lub 35 lat. Agata jest jeszcze za młoda... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 19:10 Jakby ktoś szukał ideowych spadkobierców (jeśli nie faktycznych uczniów) doktora Mengele, to znajdzie ich właśnie w Niemczech Wschodnich. :( Odpowiedz Link Zgłoś
cham11 Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 19:15 Chwileczkę. Co innego oszustwo płci. Taki problem, podobno, miała Walasiewiczówna, taki problem miała też, chyba, Ewa vel Adam Kłobukowska. Dopiero od ok. 40 lat wprowadzono kontrolę płci w sporcie. Ukrywanie płci zarzucano m.in. Irenie Szewińskiej, ale udowodniła swoją kobiecość rodząc zdrowego chłopca, zresztą świetnego siatkarza. Co innego doping, w którym stosuje się leki poprawiające wydolność, siłę, zwiększające masę mięśniową itd. Część z tych leków to anaboliki, które mają też uboczne działanie męskich hormonów płciowych, stąd cechy androgenizacji u kobiet oraz cechy hiperandrogenizacji u mężczyzn. Kiedy byłem w 25 lat temu na Mistrzostwach Polski juniorów młodszych, okazało się, że w wyniku eliminacji, do finału konkurencji trafili 15-16 letni chłopcy, wszyscy wyglądający jakieś 10 lat więcej, z silnym zarostem. Ale jest też inny doping, nie mający nic wspólnego z hormonami płciowymi. Jako skutki uboczne prowadzący np. do przerostu i w efekcie w niedługim czasie niewydolności serca, niszczący nerki i wątrobę, prowadzący do cukrzycy, nadciśnienia itd. Jestem lekarzem. Ale jestem zwolennikiem ścigania i bezwzględnego karania osób, trenerów i "lekarzy" podających środki dopingujące sportowcom. Kary opisane w artykule uważam za śmiesznie niskie. Co więcej, karze powinni podlegać także ci, którzy nieodpowiednim treningiem niszczą zdrowie rosnącym dzieciom. Starsi pamiętają pewnie przypadek mistrza świata w podnoszeniu ciężarów Sulejmanowa/Sulejmanoglu, najpierw reprezentanta Bułgarii, potem Turcji. Gdy po raz pierwszy zdobył tytuł bijąc rekord świata miał 16 lat!!! Ktoś kto go do tego doprowadził, powinien zgnić w więzieniu. Podobnie byłe (jest?) w wyczynowym sporcie: gimnastyce artystycznej, pływaniu i innych... Uszkodzenie kości, stawów, zahamowanie wzrostu, trwałe zmiany narządowe, niepłodność. Stosowanie dopingu u nieletnich, zarówno farmakologicznego, jak i stosowanie przekraczających wszelkie normy obciążeń treningowych powinno być jak najsurowiej karane. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 19:38 Opisane przypadki sa jednoznaczne bo nikt z tych sportowcow (przynajmniej na poczatku) nie bral anabolikow swiadomie. Do konca tez ukrywano przed nimi nazwy preparatow. A moze potem sami chcieli je brac bo spodobalo im sie wygrywanie? Problem dopingu nie zostal - i pewnie nie zostanie - wyeliminowany bo sportowcy sami go chca i po niego siegaja. Mlody mezczyzna (czy tez kobieta) poswiecaja cale swoje zycie treningowi. Trenuja po 6 godzin dziennie, torturuja swoje cialo by odniesc sukces. Sukces ten jednak nie przychodzi. Mimo, ze trenuja tak wiele sa ciagle slabsi i wolniejsi od rywali. To rywale odnosza sukcesy, zdobywaja medale, dostaja kontrakty, premie i stypendia. I to wlasnie wtedy rodzi sie pokusa - wezme anabolik by byc lepszy, zeby ten moj caly trud i wysilek nie poszedl na marne. Bym wreszcie zdobyl medal i pobil rekord. Bym dostal stypendium by utrzymac zone i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 19:38 Opisane przypadki sa jednoznaczne bo nikt z tych sportowcow (przynajmniej na poczatku) nie bral anabolikow swiadomie. Do konca tez ukrywano przed nimi nazwy preparatow. A moze potem sami chcieli je brac bo spodobalo im sie wygrywanie? Problem dopingu nie zostal - i pewnie nie zostanie - wyeliminowany bo sportowcy sami go chca i po niego siegaja. Mlody mezczyzna (czy tez kobieta) poswiecaja cale swoje zycie treningowi. Trenuja po 6 godzin dziennie, torturuja swoje cialo by odniesc sukces. Sukces ten jednak nie przychodzi. Mimo, ze trenuja tak wiele sa ciagle slabsi i wolniejsi od rywali. To rywale odnosza sukcesy, zdobywaja medale, dostaja kontrakty, premie i stypendia. I to wlasnie wtedy rodzi sie pokusa - wezme anabolik by byc lepszy, zeby ten moj caly trud i wysilek nie poszedl na marne. Bym wreszcie zdobyl medal i pobil rekord. Bym dostal stypendium by utrzymac zone i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia751 Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 19:17 doping, doping jeszcze raz doping, rekordy które miały być pobite zostały pobite już dawno organizm jest jeden a jego wydolność ograniczona Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 A my mamy swojego małego Klimka.... 06.01.08, 19:28 Czy naprawdę musimy zniszczyć tego dzieciaka? Przeciążenia którym ten młody organizm podlega muszą się odbić na jego zdrowiu. Czy prokurator nie powinien się tym zająć? Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 19:33 "- Zawsze znalazłby się ktoś inny... Wiem, tak można wytłumaczyć wszystko. Ale wtedy po prostu robiłam, co mi kazano. W NRD nie miałam wyjścia." Co za wspaniale tlumaczenie , prosto z Norymbergi. Unikalny narod ci nasi zachodni sasiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 bala sie to robila 06.01.08, 19:43 bohatera w tamtych czasach chyba rzeczywiscie nie bylo sensu zgrywac Odpowiedz Link Zgłoś
dunskit Medale "sportowcow" z NRD powinny byc 06.01.08, 19:51 uniewaznione. Chiny sa nastepne. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Medale "sportowcow" z NRD powinny byc 06.01.08, 21:58 Najpierw trzeba ich złapać :P Odpowiedz Link Zgłoś
gold_abigail Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 20:28 Polecam artykuł Pawła Zarzecznego z nr 1123 „Wprost” (6 VI 2004): „Wkrótce tylko transseksualiści będą bić sportowe rekordy”. Przedruk dostępny tutaj: www.crossdressing.pl/main.php? lv3_id=658&lv1_id=2&lv2_id=56&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi "They killed Heidi" - pisze NY Times. Zrzynka? 06.01.08, 21:31 www.nytimes.com/2004/01/26/sports/othersports/26STER.html?ei=5007&en=bc039fed4c6ea23a&ex=1390453200&partner=USERLAND&pagewanted=print&position= Artykuł fajny, ale można by wymyślić swój tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk Re: "They killed Heidi" - pisze NY Times. Zrzynka 06.01.08, 22:03 >> "They killed Heidi," Krieger said. raczej cytat Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Re: "They killed Heidi" - pisze NY Times. Zrzynka 07.01.08, 05:09 Taka jest prasa w Polsce. Obciach to say the least Odpowiedz Link Zgłoś
lesbi69 Irena Szewińska też jest niczego sobie... 06.01.08, 22:14 Irena Szewińska też jest niczego sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
bartlex Zabijali we mnie Heidi 06.01.08, 22:20 A nasze top co? Szewińska, Ewa Kasprzyk, Rybak-Pisiewicz, Janota, Jesień. Babo-chłopy i hermafrodyty. Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Szewińska? 07.01.08, 00:00 Szewińska była wcześniej przed pełnym szaleństwem dopingowym. Nie, żebym była przekonana o pełnej czystości, ale mam wrażenie, że do nrdowskich mutantów sporo jej brakowało. tutaj wygląda kobieco: www.sporting-heroes.net/files_athletics/SZEWINSKA_I_19680831_EL_L.jpg może zbyt żylasta na miss, ale bez przesady :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gold_abigail Transseksualizm zagrożeniem dla sportu 06.01.08, 23:12 Taki temat omawiano na specjalnym panelu w ramach konferencji „Kobieta i sport” www.sfd.pl/Transseksualizm_-_zagro%C5%BCenie_dla_sportu_-t175437.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Tylko jedno skojarzenie: 07.01.08, 02:45 Doktor Mengele. On pewnie też był "ogniwem łańcucha" "wykonywał rozkazy". Dlaczego Niemcy są tak posłuszni, że aż nieludzcy? Odpowiedz Link Zgłoś
markowa Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 02:57 PRZERAŻAJĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... i bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Doping sportowcow w NRD to niezla alegoria________ 07.01.08, 05:03 Caly system dopingowania sportowcow w NRD to niezla alegoria systemu nazistwskiego w III Rzeszy. W III Rzeszy "trenerami" i "lekarzami" byl aparat panstwowy i militarny. Wszyscy oni gorliwie "jedynie wykonywali to co im kazano", byli tylko "czescia lancuszka", mieli jednak dobre intencje a wiec nie poczuwal sie do winy. Natomiast "sportowcami" bylo cale niemieckie spoleczenstwo aryjskiego pochodzenia, potulnie i z ufnoscia poddawjace sie manipulacjom swoich "lekarzy" i "trenerow" w przekonaniu ze w ten sposob osiagna "zwyciestwo" aryjskiej rasy. Zydzi, Cyganie, Polacy byli ich konkurentami sportowymi, ktorych za wszelka cene trzeba bylo pokonac, czy to przez wiezienia, tortury, lapanki, rozstrzeliwania, bombardowanie, i systematyczna eksterminacje w obozach pracy i zaglady. Doping w sporcie w NRD to nie tylko alegoria III Rzeszy ale i owczesnego systemu komunistycznego. Czyli... Plus ça change, plus c'est la même chose. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Dzis doping stosjua GazWyb, Polsat, WSI-24________ 07.01.08, 05:19 W Polsce obecnie doping stosuja GazWyb, Polsat, WSI-24, Radio ZET, TOK FM, RMF FM, etc, a dopingowanymi jest cale spoleczenstwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Dzis doping stosjua GazWyb, Polsat, WSI-24___ 07.01.08, 06:47 Ty zapewne jesz dużo rydzy dyrektorskich i stąd to pobudzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 05:23 W 1984 Geipel nie biła w Erfurcie żadnego rekordu świata, 5 min. starczy by to sprawdzić www.alltime-athletics.com/w4x100ok.htm , coraz gorsze to dziennikarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
nazapiecku Re: Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 10:29 polecam te strone www.ndr.de/edmonton2001/disziplinen/4x100m/zahlenrekorde.html acid.jazz napisał: > W 1984 Geipel nie biła w Erfurcie żadnego rekordu świata, 5 min. starczy by to sprawdzić www.alltime-athletics.com/w4x100ok.htm , coraz gorsze to dziennikarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 19:26 No właśnie, to był rekord DDR, a nie świata. Odpowiedz Link Zgłoś
nazapiecku Re: Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 19:51 chyba jednak swiata www.n-tv.de/664642.html acid.jazz napisał: > No właśnie, to był rekord DDR, a nie świata. Odpowiedz Link Zgłoś
nazapiecku Re: Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 10:32 lub ten www.super-illu.de/leute/superstars_87745.html acid.jazz napisał: > W 1984 Geipel nie biła w Erfurcie żadnego rekordu świata, 5 min. starczy by to sprawdzić www.alltime-athletics.com/w4x100ok.htm , coraz gorsze to dziennikarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 10:33 Fajni ci lekarze, w pełni zasługują na miano następców doktora Mengele. Odpowiedz Link Zgłoś
yoana22 Zabijali we mnie Heidi 07.01.08, 11:49 kontynuacja eksperymetnow medycznych w obozach koncentracyjnych, ci lekarze wyssali to z mlekiem matki, hitlerowscy oprawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Niemiecka mentalność... 07.01.08, 15:39 Co sie dziwić ,że ten naród mógł zrobić Holokaust... Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii to teraz już wiem skąd się wzięły zboczen.seksual 07.01.08, 16:51 to przez te środki!! i wszystko jasne! Zapewne srodki dopingijące znane były tez w starozytności bo wtedy równiez zdarzały się osoby o skłonnościach homoseksualnych Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Sport to zdrowie 07.01.08, 18:45 Sport wyczynowy to polityka - tak samo niezdrowa dla normalnego czlowieka. Zbrodnia na mlodych sportowcach nie miesci sie w zadnych kategoriach moralnych. Wyroki sa skandaliczne - to oznacza trwanie tamtego ukladu. Nie dotyczy to z pewnoscia tylko Niemiec, chociaz tradycje doktora Mengele moga tam miec szczegolne tradycje. Wyrok swiadczy o tym. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś