cygan37 List gończy za Misztalem nieskuteczny w USA? 07.01.08, 21:19 Ja się pytam, ile jest mi jest gotowe zapłacić Państwo Polskie za przywiezienie z USA w walizce głowy Misztala? Martwej lub żywej. Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 List gończy za Misztalem nieskuteczny w USA? 07.01.08, 22:50 Ktoś kto uwierzył w skuteczność takiego listu jest chyba infantylnym mitomanem. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Bezradność i bezskuteczność polskich prawników. 07.01.08, 22:54 Wstyd do kwadratu! Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela Re: Bezradność i bezskuteczność polskich prawnikó 08.01.08, 00:55 zeby zylo sie lepiej,.... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Trzeba zaplacic Osamie i Ai-Kaidzie to go znajda.. 08.01.08, 01:45 ...i na drugi dzien sam przyjedzie do Polski...... Odpowiedz Link Zgłoś
kosiasko ustawa o obywatelstwie polskim 08.01.08, 01:45 Dlaczego wladze polskie nie przestrzegaja prawa? Ustawa o obywatelstwie jest jednoznaczna. Patrz art2 www.mswia.gov.pl/wai/pl/56/1680/ Art. 2. Obywatel polski w myśl prawa polskiego nie może być równocześnie uznawany za obywatela innego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
arcymistrz74 Re: ustawa o obywatelstwie polskim 08.01.08, 02:48 To jest tak ze w Polsce jestes obywatelem Polski a za granica obywatelem innego kraju. Ale dzieki temu artykulowi wiem ze WKU i prokuratura nie moga mnie aresztowac i skazac za unikanie sluzby wojskowej bo jestem obywatelem USA. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ustawa o obywatelstwie polskim 08.01.08, 10:24 kosiasko napisał: > Dlaczego wladze polskie nie przestrzegaja prawa? Ustawa o obywatelstwie jest > jednoznaczna. Patrz art2 > www.mswia.gov.pl/wai/pl/56/1680/ > Art. 2. Obywatel polski w myśl prawa polskiego nie może być równocześnie > uznawany za obywatela innego państwa. A co to ma do rzeczy? Dla przekazania kogoś Polsce przez Amerykanów nie jest ważne, za obywatela jakiego państwa uważa go Polska, tylko czy on jest obywatelem amerykańskim w rozumieniu ICH przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Skuteczny czy nieskuteczny?........ 08.01.08, 06:18 Skoro nie mozna sciagnac na podstawie listu gonczego trzeba po prostu czekac do 26 stycznia bo jak mowi sam podejrzany-przyjedzie do kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Stał się cud! 08.01.08, 10:29 Po raz pierwszy w życiu w pełni zgadzam się z presentation1! presentation1 napisał: > Skoro nie mozna sciagnac na podstawie listu gonczego trzeba po prostu czekac do > 26 stycznia bo jak mowi sam podejrzany-przyjedzie do kraju. Uważam, że prokuratura (nawet dla dobra własnego wizerunku) powinna była poczekać te parę dni i reagować dopiero, gdyby jednak Misztal nie przyjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
fackir Ach ci wybrańcy narodu - Rozpacz 08.01.08, 10:35 zresztą czemu się dziwić jaki naród tacy jego wybrańcy... Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal List gończy za Misztalem nieskuteczny w USA? 08.01.08, 11:54 Z tego wynika, że amerykanie chronią swoich obywateli mimo, że są przestępstwami. Misztal jest kolejnym dowodem jak było źle z Samoobroną. Lepper przyjmował każdego kto miał pieniądze. W ten sposób można było wprowadzić do sejmu dowolną osobę. W tym specjalnie podstawioną przez wredne służby obcych krajów. Piękna demokracja zarówno i nas jak w USA. Odpowiedz Link Zgłoś