qqwwaass kiedy bedzie zbieral na urzadzenia aborcyjne? 14.01.08, 04:18 a moze cos wymysli lepezego? Odpowiedz Link Zgłoś
qqwwaass a potem na rure do eutanazji panie owsiak! 14.01.08, 04:21 nie zapomnij o swoim rupta co kceta amigo Odpowiedz Link Zgłoś
mreck no doprawdy 14.01.08, 06:47 leży sobie w europie taki nie za wielki w sumie kraj, ani lepszy, ani gorszy od innych, z porąbanahistoria, (jaki kraj nie ma porabanej historii?) i raptem okazuje się, że jak całą swoja historię, zawsze jakieś q- tasy potrafiły go podzielić, tak tym razem jeden facet potrafił go połączyć. dumny jestem z tej orkiestry! i przestańcie pajace szkalować samych siebie. tylko rozejrzyjcie się co trzeba naprawdę naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: Wielka Orkiestra zagra z głową! 14.01.08, 08:12 > Drugą po Caritasie, ale odwrotnie niż on rozliczajacą sie z zebranych pieniędzy ale jestes pusty. kazda fundacja ma taki obowiazek, a tutaj jest to o czym mowisz, ze nie ma www.caritas.pl/newsy.php?d=59 Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 plac piłsudskiego w poznaniu? 14.01.08, 08:35 gdzie jest plac piłsudskiego w tym mieście??? Odpowiedz Link Zgłoś
rennee12 Re: plac piłsudskiego w poznaniu? 14.01.08, 09:47 a czego można sie spodziewać skoro tekst pisała warszawka???? pojęcia nie mają co wypisują kompletna ignorancja Odpowiedz Link Zgłoś
gilzeusz Re: Wielka Orkiestra zagra z głową! 14.01.08, 08:41 Po przeczytaniu kilkunastu postów z tego forum robi mi się smutno. Trzymam kciuki za Pana Owsiaka i jego akcję. Mam nadzieję, że pomimo ogromu zawiści jaki nagromadził się wokół WOŚP i samego Pana Owsiaka nie straci on motywacji i będzie grał do końca Świata i o jeden dzień dłużej. Przez ten jeden dzień w roku czuję się dumny będąc Polakiem. Widzę, że jednak potrafimy się zorganizować gdy cel jest szlachetny i zapomnieć o codziennym błocie i kłótniach. Czytając jednak wspomniane wpisy upewniam się, że Aleksander Ignacy Wielopolski miał rację mówiąc: "Dla Polaków można zrobić wszystko, z Polakami nic". Mam nadzieję, że zagram z Orkiestrą również za rok, jednak już z innego miejsca na Świecie, bo znowu dociera do mnie, że zamiast kraju widzę tylko "ojszczaną klapę". Pozdrawiam serdecznie wszystkich wolontariuszy, pracowników i twórców Orkiestry. Dobra robota! Odpowiedz Link Zgłoś
torunczyk2 Wstyd!!!! 14.01.08, 08:59 Żeby w 40 milionowym kraju, członkowi UE, naród płacący regularnie podatki, robił zrzutkę na służbę zdrowie. Kpina!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_donek dlaczego wolontariusze stoją pod każdy Kościołem ? 14.01.08, 09:03 to jest pytanie do owsiaka, niejednokrotnie wyrażał się niepochlebnie o "Kościele", więc czemu wysyła tam wolontariuszy !!!! jak trwoga to do Boga ? wolontariusze stoją pod Kościołami i czekaja na koniec mszy, w metrze i przed metrem, w tramwajach , na ulicy napadali ludzi jak hieny , nie można było się opędzić Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 żałosny jesteś 14.01.08, 09:34 jak cie napadli to zgłos to na policję, a stac wolno każdemu tam gdzie mu się chce i gó.. ci do tego skąpy matołku Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok typowy manipulant rydzykalny 14.01.08, 16:10 oj poczekaj, kiedy urodzi Ci sie dziecko, wtedy dowiesz sie, co to znaczy "jak trwoga to do Boga". Odpowiedz Link Zgłoś
julia745 Wielka Orkiestra zagra z głową! 14.01.08, 09:05 Czy ktoś może poprawić w tytule przedziwny zwrot "poszła na rekord"? Macie tam jakichś redaktorów merytorycznych? Jeśli nie - to ja się zgłaszam! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Siema Jurek, my zawsze jesteśmy z Tobą 14.01.08, 09:32 czyli cała moja rodzina, z mężem i małą córeczką która tez korzystała ze sprzętu który dzieki Tobie jest w szpitalu, jestes Wielki i Bóg ci to kiedys wynagrodzi, a wszystkim którzy Ci źle zyczą i którzy zazdroszczą Ci tego pospolitego ruszenia mówię krótko" kij wam wszystkim w oko" Odpowiedz Link Zgłoś
pancygaro brawo 14.01.08, 09:45 no i świetnie! cieszę się, że i moje parę złotych wesprze tę akcję. a jakie rozmowy o Owsiaku podsłuchałem w autobusie, można przeczytać na moim blogu. -- www.pancygaro.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rennee12 W Poznaniu nie ma Placu Piłsudskiego!!!! 14.01.08, 09:45 Jakim placu Piłsudskiego w Poznaniu???? Czy wy w tej stolycy macie jakiekolwiek pojecie o tym co piszecie??? W Poznaniu nie ma takiego placu!!!! to było przed zamkiem cesarskim!!! Krew zalewa, jak czytam podobne brednie, żenada, natychmiast poprawić. A gdzie korektor??? To tak jakby w Wawie zrobić plac Powstańców Wielkopolskich Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd127 a rydzol dostanie od panstwa 27 mln 14.01.08, 09:48 i dlatego rząd PO nie jest wiarygodny Odpowiedz Link Zgłoś
pancygaro opluwanie Owsiaka powinno być karane 14.01.08, 10:03 facet robi mnóstwo dobrego, a jest regularnie opluwany przez mnóstwo ludzi. dobrze, że są już wyroki sądu zakazujące takiego wygadywania bzdur osobom publicznym. wciąż jednak można się nasłuchać np. w autobusie czy metrze jaki to z niego złodziej, Żyd i tak dalej. -- www.pancygaro.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zpkw Wielka Orkiestra zagra z głową! 14.01.08, 10:08 Fenomen WOŚP polega na tym, że nas Polaków stać na wiele gdy wierzymy w to co robimy a trudno po tylu latach odmówić WOŚP solidności i uczciwości i NIKT nie jest w stanie podważyć dorobku tej fundacji, jej celów i osiągnięć chociaż wielu (nawet bardzo świętobliwych) próbowało. I za to trzeba powiedzieć wyraźnie i z przekonaniem Owsiakowi DZIĘKUJEMY Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Wielka Orkiestra zagra z głową! 14.01.08, 10:21 I znów ktoś wyręcza Narodowy Fundusz Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Wielka Orkiestra zagra z głową! 14.01.08, 10:27 Czy ktoś policzył (kto, kiedy?) ile zebrano ze sprzedaży świec przez Caritas? Cosi e stało z tymi milionami(?),. na jakie cele zostały rozdysponowane. Czy ta sprawa przestanie kiedy być tabu, stajnie się jawna i ktoś kiedyś rozliczy się z kwot rozdzielonych? Czy juz pozostanie tak na zawsze, że pozostanie wrażęnie, iz uzyska z tej akcji zostrał skonsumowany przez organizatorów!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 A PSL-aki kucnely pod miedza i cichutko tna kapuch 14.01.08, 11:55 az im sie czerwone uszyska trzesa.Cicho sza odlozyc sadla na zime. Odpowiedz Link Zgłoś
naturat Lekarze chcą zarabiać 7000 zł a czemu nie zgodzą 14.01.08, 15:58 Lekarze chcą zarabiać 7000 zł a czemu nie zgodzą się dobrowolnie przekazywać połowe tej kwoty na WOSP przecież zostało by im 3500 zł. przecież mogli by to uzgodnić w negocjacjach strajkowych na swój szpital przecież to by im się łatwiej pracowało bo by mieli sprzęt. Ja mówię że świat nie jest zbudowany w sposób owsiakowy świat jest innaczej zbudowany w sposób bardziej chłodnawy. Natomiast świat wydaje się kolorowy dla naiwniaków dla ludzi którzy rzucą 1 zł...... dla ludzi którzy myślą i wierzą w to że jedną złotówką uzdrowią świat. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy a następnego dnia... 14.01.08, 12:37 ... lekarze powiedzą że mają w dupie nowoczesny sprzęt bo i tak im się pracować nie chce za pensję którą otrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
pernus Budżet RP 15.01.08, 02:24 w zakresie zdrowia w 2007 roku to 42 MILIARDY PLN a w 2008 to 47 MILIARDÓW PLN !!! O czym wy piszecie? Fundacja Owsiaka zebrała łącznie ok 160 MILIONÓW PLN. To jest kropla w morzu. Oczywiscie świetna reklama - darmowa w TVP za abonament publiczny , to też daliśmy. Przecież jakby trzeba było wykupić czas antenowy to by kasy nie wystarczyło. Ale co tam,państwowa telewizja, i stac ją na to. Sponsor dał na helikopter i samolot, a co tam mógłby dać do puszki ale nie byłoby reklamy dla... Owsiaka. Niby cel słuszny ale pojawiają się od dawna nieczyste kwestie. My dalismy dla dzieci a Fundacja pracowała na swoje. Koszty maja całkiem duże. A i Przystanek też kosztuje - choć z odsetek to przecież odsetki tez mozna by dać dla dzieci jak ma byc tak ładnie. Chyba, ze chodzi o coś innego... Są plusy i minusy, szkoda, że w mediach przechodzi się nad tym w sumie bardzo ciekawym i ważnym zjawiskiem społecznym tak jednostronnie i bałwochwalczo dla Fundacji pana Owsiaka. Pozdrawiam zajadłych. PA! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Brawo kochani, tak trzymać!!!!!!!! 16.01.08, 00:39 A sutannowych złodziei szlag rafia że taka kasa nie trafia do ich kieszeni:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Wielka Orkiestra zagra z głową! 16.01.08, 00:42 zdzislaw50 napisał: > Drugą po Caritasie, ale odwrotnie niż on rozliczajacą sie z zebranych pieniędzy > . Zdzisiu, niezły satyryk z ciebie. Złodzieje z Caritasu jeszcze przed nikim ze złamanej złotówki sie nie rozliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz333 Nie wierzczie w żadnych uzdrowicieli ! ! ! 16.01.08, 02:52 Nie wierzczie w żadnych uzdrowicieli ! ! ! Takich jak Rydzyk lub Owsiak w komunizmie takim uzdrowicielem był Gierek który długów narobił Polsce. Owsiak chce uzdrowić polską służbe zdrowia a Rydzyk chce Uzdrowić Ludzkiego ducha oby dwa te zadania pod względem wykonalności to czysta abstrakcja ale w dłuższym okresie czasu to po prostu dla tych ludzi biznes a oni są cyniczni i wykorzystują to. w interesie Owsiaka jest raczej by Polska służba zdrowia była kulawa bo wtedy on ma co leczyć to jasne tak samo jak w interesie księdza np.jest to by ludzie w Polskiej wsi grzeszyli bo wtedy ma z czego spowiadać i brać pieniądze takie sa fakty a z faktami się nie dyskutuje. Polskie społeczeństwo po prostu wystawione jest na kpiny ze strony państwa bo WOSP to też wtyka rządu który wzależności od zmian raz traktuje własciwie swoją instytucje jak suke a raz jak królową. Poniewasz WOSP to Fundacja strikto upolityczniona.A my... Nie oszukujmy się Rzeczpospolita jako państwo nie wywiązuje się ze swoich obowiązków to kpiny jak pisałam bo to tak jak rodzice patologiczni którzy chlają i nie opiekują się swoimi dziecmi bo czym można nazwać fakt że na wizyte u lekarza trzeba czekać prawie pół roku. Owsiakową kweste można tylko porównać do sytuacji jak gdyby dzieci zbierały w śmieciach puszki od piwa dla rodziców alkocholików i utrzymywały by ich. Przy takim uśpieniu społeczeństwa i braku buntu z jego strony właściwie rząd może spać i nic nie robić. Bo czy nie jest uśpieniem fakt że ludzie wrzucają pieniądze do tych puszek i wierzą w to że coś zmieniają a jest to kropla naprawde kropla w morzu potrzeb czyż nie więcej pozydku było by gdyby ludzie powiedzieli nie wrzucamy do tych puszek gdyby powiedzieli w końcu macie coś zrobić z tą służba zdrowia i uleczyć ją ale ludzie się nie potrafią postwaić przecież wiadomo że na innej płaszczyźnie Polska mogła by więcej osiągnąć i to nie jako żebrak poddańczy ale jako pan i zwycięzca przecież Polska więcej mogła uzyskać np. Pieniędzy naprzykład w zamian za wojne jako sojusznik z USA w Iraku Ogólnie w przybliżeniu straty Polski za lekkomyślne przytstąpienie za półdarmo w Iraku szacuje się na około miliard dolarów który mógł być przekazany pod stołem a brytyjczycy mogli dostać pod stołem własnie około miliarda dolarów naprawde mądrość była by większym skarbem dla Polski jak głupkowato jąkający się Owsiak. Odpowiedz Link Zgłoś