ksero-jacek 13.01.08, 10:35 Czy Palikot to idiota !?!?! ja zadaje takie pytanie, po jego wypowiedziach i pokazach wibratorow i broni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_zen Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 10:36 Ach, kolejny straszny knajacki atak na nasze Wielkie Słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Poważnie zastanowiłbym się nad tą kwestią... 13.01.08, 10:53 Wg mnie alkoholizmu prezydenta nie można z góry wykluczyć. Przemawia za tym wiele sytuacji, w których Lech Kaczyński zachowywał się co najmniej dziwnie. Różnie te zachowania były później tłumaczone, ale zwornikiem tych tłumaczeń może być właśnie uzależnienie prezydenta od alkoholu, a nie wyłącznie jego paranoiczne usposobienie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Poważnie zastanowiłbym się nad tą kwestią... 13.01.08, 10:59 Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wydatki Kancelarii Prezydenta na alkohol robią wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fidzyk Re: rydzyk_fizyk 13.01.08, 12:23 ..rydzyk kiedy wrescie wyjedziesz do izraela i nie bedziesz zatruwal nas swoimi durnymi postami ???.. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Jesteś specjalistą od przeprowadzek? 14.01.08, 08:47 Może zajmiesz się przeprowadzką Lecha Kaczyńskiego do Juraty? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Czy Palikot jest 4x glupszy od Leppera, czy tylko 14.01.08, 14:10 Czy Palikot jest 4 razy glupszy od Leppera, czy tylko 3 razy? Ze jest to okaz w polskim Sejmie, to nie ma dwu zdan. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Kurdupel powinien co minutę dmuchać w alkomat.Po 5 14.01.08, 15:54 latach nienagannego prowadzenia się uwierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman czy Palikot cierpi na depresję 13.01.08, 13:12 czy Palikot cierpi na depresję spowodowaną kłopotami rodzinnymi, czy żona opusciła go dlatego że nie spełniał oczekiwań i obowiązków małżeńskich, czy wszystkie swoje pieniądze Palikot przechowuje w Polskich bankach Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Poważnie zastanowiłbym się nad tą kwestią... 13.01.08, 11:57 sumienie.lk napisał: > Wg mnie alkoholizmu prezydenta nie można z góry wykluczyć. Przemawia > za tym wiele sytuacji, w których Lech Kaczyński zachowywał się co > najmniej dziwnie. Różnie te zachowania były później tłumaczone, ale > zwornikiem tych tłumaczeń może być właśnie uzależnienie prezydenta > od alkoholu, a nie wyłącznie jego paranoiczne usposobienie.<Obudż się głupku!Pomyliłeś Kaczora z Preziem Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Re: Poważnie zastanowiłbym się nad tą kwestią... 13.01.08, 12:39 wg mnie twojego debilizmu można być całkowicie pewnym, nie wiedziałem że w psychiatrykach w ramach leczenia macie dostęp do internetu, w twoim wypadku lepsze by były elektrowstrząsy a co do palikota to ewidentnie odwraca uwagę od swoich finansowych machlojek, sam dorobił sie na handlu wódą a pieniądze wytransferował, a judisze zaitung w to graj, napiszcie o tym ile palikot wywiózł za granicę kasy Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Re: Poważnie zastanowiłbym się nad tą kwestią... 13.01.08, 13:34 sumienie.lk napisał: > Wg mnie alkoholizmu prezydenta nie można z góry wykluczyć. Przemawia > za tym wiele sytuacji, w których Lech Kaczyński zachowywał się co > najmniej dziwnie. Różnie te zachowania były później tłumaczone, ale > zwornikiem tych tłumaczeń może być właśnie uzależnienie prezydenta > od alkoholu, a nie wyłącznie jego paranoiczne usposobienie. Jednym z przykładów jest głupi śmiech i jeszcze głupsze komentarze pana Prezydenta na Ukrainie, kiedy otrzymywał order Jarosława Mądrego! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2503 Re: Poważnie zastanowiłbym się nad tą kwestią... 13.01.08, 14:01 To w takim razie co możesz powiedzić o Tusku. Bierze prochy czy pije denaturat? Buzia lekko zuzyta a podobno sport uprawia. Skala paranoi podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Nie przepadam za Palikotem ale zdobył moje uznanie 13.01.08, 10:55 Nie przepadam za Palikotem za jego niewyparzony ozór i postrzelone pomysły, ale tą wypowiedzią zdobył moje uznanie. Uważam że jeśli są wątpliwości to trzeba mieć odwagę pytania stawiać otwarcie a nie szeptać na korytarzach. A ja jako obywatel tego kraju domagam się informacji czy faktycznie tak jest, a zapowiedź kancelarii prezydenta o skierowaniu sprawy do sądu uważam za najlepsze rozwiązanie. Niech udowodnią że tak nie jest, a odetchnę z ulgą. A co do meritum - to bełkotliwa mowa prezia, bełkot nawet w rozmowie z Papieżem (pamiętacie ten przygłupawy śmiech po swoim własnym komentarzu nt. maryjnego katolicyzmu w Polsce) i wiele innych świadczą niestety na korzyść tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Nie przepadam za Palikotem ale zdobył moje uz 13.01.08, 11:13 W tym Pałacu panuje jakaś zarażliwa choroba.To juz 3 ofiara tej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
melee Re: Nie przepadam za Palikotem ale zdobył moje uz 13.01.08, 12:16 Sodoma i Gomora! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A wiesz ,że Niesiolowski skrytykował Palikota ? 13.01.08, 11:49 No cóż Pan Palikot właśnie liczył na uznanie takich jak Ty i do takich kierował swoje słowa. Przed chwilą w TVN Pan Stefan Niesiolowski (chyba nie podejrzewasz go o sympatie pro-Kaczynskie) publicznie skrytykował Palikota. Niesiołowski stwierdził ,że zna Lecha Kaczyńskiego od bardzo wielu lat i nigdy nie zauwżył u niego "palikotowych rewelacji". I co Ty na to Kolego ? Moze Niesiołowski "zgłupiał" ? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: A wiesz ,że Niesiolowski skrytykował Palikota 13.01.08, 12:05 Może Niesiołowski zgłupiał, może gra dobrego policjanta. Nie wiem. Wiem że jeśli są podejrzenia że głowa państwa miewa okresy braku kontroli nad sobą samym to znaczy że nie jest zdolna do wykonywania swojej funcji. I jeśli jest cień podejrzenia należy wszystkie wątpliwości wyjaśnić a nie chowac pod dywan. To samo napisałbym jakby prezydentem był Tusk czy geremek. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 11:10 Palikot juz sie doigrał...wyleci z PO,a potem tylko sąd..choć za stawianie pytań nikt nie siedzi.To jest taka moda w dzisiejszej publicystyce.A to kto zaczął stosować ,pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 11:23 Prezydent kiedy występuje w telewizji,zawsze wygląda tak jak by był na kadzu mordercy.Wcale mu się nie dziwie ,majać takiego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 15:22 Panie Palikot,a ile potrzeba dla takiego wielkoluda? 100gram wina,i już jest nawalony.Chłop ma stresy,ciągły atak od Jarka,co ma chłopina robić,widać że to dobry człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek210 Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 10:38 Leszek z całą pewnoscią ma wiele różnych problemów - ale najwiekszy z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: czy Adam Michnik pija 13.01.08, 13:56 A niech sobie chleje, przecież nie jest prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 10:38 Wiele na to wskazuje: -bełkotliwa mowa -złośliwość -obwinianie wszystkich do okoła -brzydka żona -głupi brat Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Michnik czy stasinski z pewnoscia szybko 13.01.08, 10:45 zamieszcza komentarz w Gw.Komentarz w ktorym wdeptają w ziemie blazna z PO,ktory służy platformie jako forpoczta gloszaca rozne brednie,po czym szefostwo patrzy na reakcje spoleczną i albo mówi że to tylko opinia blazna,lub że to opinia partii[w zaleznosci od tej reakcji].GW nie pozwolijednak bezkarnie byle komu obrazac glowe panstwa,nie pozwoli napewno przeciez gdy prezydentem byl olek to nawet krzywe spojrzenie bylo krytykowane przez michnika czy Stasinskiego.Tej gazecie nie jest wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Pytanie zasadne! 13.01.08, 10:48 Gdy Kancelaria Prezydenta płaci olbrzymie sumy za alkochol, to takie pytanie jest zasadne! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk To może cały Pałac Namiestnikowski orbituje? 13.01.08, 10:57 Wszak ktoś te trunki musi wypić - u nas nic się nie może zmarnować. Ale może lepiej zapytać Tuska, czy przed opróżneniem pierwszej flaszki Lechowi Kaczyńskiemu drżały łapki. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: To może cały Pałac Namiestnikowski orbituje? 13.01.08, 15:27 sumienie.lk napisał: > Wszak ktoś te trunki musi wypić - u nas nic się nie może zmarnować. > Ale może lepiej zapytać Tuska, czy przed opróżneniem pierwszej > flaszki Lechowi Kaczyńskiemu drżały łapki. Widać że ty nie pijesz,ręce nie trzesą się jak wypijesz drugiego trzeciego itd,trzesą się na drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszy_cfaniak 100% racji belkot Pailkota jest prawie newsem dnia 13.01.08, 12:20 na portalu a 61% odmozdzonych wykszatlciuchow czytelnikow portalu twierdzi ze Prezydent powinien zajac stanowisko w sprawie belkotu Pailkota. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Re: jakie media taki bełkot 13.01.08, 13:22 a czy zauważyliście zawzięty i zły wyraz twarzy lekarki z Porozumienia Zielonogórskiego - i ten ton "ostrzeżenia" - dajemy czas do ...... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Re: Michnik będzie informoiwał 13.01.08, 13:18 Michnik będzie informował, tak samo jak TVN-24, że Palikot podejrzenia i stawiał pytania i będzie te pytania cytował codziennie [TVN klika razy dziennie], aż zapomnimy o kłopotach Tuska i reformie ochrony zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Michnik czy stasinski z pewnoscia szybko 13.01.08, 13:59 helguera napisał: > zamieszcza komentarz w Gw.Komentarz w ktorym wdeptają w ziemie > blazna z PO,ktory służy platformie jako forpoczta gloszaca rozne > brednie,po czym szefostwo patrzy na reakcje spoleczną i albo mówi że > to tylko opinia blazna,lub że to opinia partii[w zaleznosci od tej > reakcji].GW nie pozwolijednak bezkarnie byle komu obrazac glowe > panstwa,nie pozwoli napewno przeciez gdy prezydentem byl olek to > nawet krzywe spojrzenie bylo krytykowane przez michnika czy > Stasinskiego.Tej gazecie nie jest wszystko jedno. P.ierdolicie hipolicie. Obowiązkiem kazdej gazety jest pokazanie takich spraw i ustosunkowanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Lortea: Czy Palikot jest po lobotomii? 13.01.08, 14:03 l.o.r.t.e.a napisał: > Pomyliłaś sie z powodu takich objawów Palikot zadał pytanie. P.rezyDęt tak się zachowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anty.patia Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 10:52 Idiota!!! Mimo, że jestem symaptyczką Platformy... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Mam to samo - też lubię idiotów :-)! 13.01.08, 11:47 anty.patia napisała: > Idiota!!! Mimo, że jestem symaptyczką Platformy... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ekoza Palikot - czy ten pan pali koty, czy też nabija 13.01.08, 10:52 je na pal? Może ktoś wyjaśni tą niepokojącą kwestię, bo w końcu koty swoje prawa mają, nawet POlityk nie może się nad nimi znęcać; może jakas komisja sejmowa do zbadania genezy nazwiska pana posła? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 10:56 Szanowny Panie Pośle! Proszę się nie czepiać Pana Prezydenta. On tego nie chciał!! Zmusili go braciszek i mamuśka. Pan rozumie, to wspólne jajo czy coś wtym rodzaju.To grzecznie pytam, jakie nieborak ma inne wyjście. Na stanowisku nie czuje się świetnie, co wyraźnie widać. Ja, na jego miejscu, chlałbym od rana do wieczora. W nocy tyż! Niekoniecznie na Helu, przez wzgląd na finanse państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 Re: Kaczyńscy i PIS zbierają to , co sami posiali 13.01.08, 11:09 wykopki? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 jeśli pytania Palikota się nie potwierdzą to karie 13.01.08, 10:58 ra jego powinna być w Polsce skończona. Ale w Polsce się wszystko może zdarzyć i nikt temu się nie dziwi. Inna sprawa jeśli te pytania były by prawdziwe to by znacznie ociepliły wizerunek prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 stasi1.. A co Z Ziobro,Rydzykiem,Szczygło itd ? 13.01.08, 11:01 ich kłamstwa i pomówienia, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Oni na pewno są też alkoholikami, szczególnie 13.01.08, 11:38 Rydzyk jako znany złodziej, który ukradł Stocznię Gdańską oraz regularnie okrada emerytki w moherowych beretach :-)! To, że Rydzyk jest złodziej wie każdy Prafcify Yntelygent - czytelnik GW, a to, że każdy złodziej to pijak - wie nawet nieYntelygent... Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Oni na pewno są też alkoholikami, szczególnie 13.01.08, 14:24 uchachany napisał: > Rydzyk jako znany złodziej, który ukradł Stocznię Gdańską oraz regularnie okrad > a > emerytki w moherowych beretach :-)! > > To, że Rydzyk jest złodziej wie każdy Mimo że nie jestem pisiorem, zgadzam się z tobą w 100%, że rydzyk to złodziej. Dziwię się że ty jako pisuar odważyłeś się to napisać. Nie jestem też miłośnikiem PO ani żadnej innej opcji, tylko beznamiętnym obserwatore - to na wypadek gdybyś chciał mnie opluć w pisuarowym stylu. Opluwaj mnie indywidualnie, bez przypisywania mi preferencji politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Indywidualnie nie da się Ciebie opluć: szabesgojów 13.01.08, 16:22 GW jest tylu, że zawsze bądzie to akt obejmujący liczną zbiorowość :- ))... Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: jeśli pytania Palikota się nie potwierdzą to 13.01.08, 12:04 sam sie skończ, cymbale - termin 'wolność słowa' mówi ci coś? Odpowiedz Link Zgłoś
edda7 Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 11:02 Facet z Lubartowa pali koty, a przez to naduzywa alkoholu i śmiertelnie pokłócił się z zoną. Palikot odwraca od siebie uwagę. Na próżno. Skończy tak jak Stokłosa. Odpowiedz Link Zgłoś
22.q_v51 Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 11:31 edda7 napisał: > > Facet z Lubartowa pali koty, a przez to naduzywa alkoholu i > śmiertelnie pokłócił się z zoną. Palikot odwraca od siebie uwagę. Na > próżno. Skończy tak jak Stokłosa. Nie bronię Kaczyńskiego,ale wiem że ten Palikot na pewno nadużywa swojego fiuta,bo żeby bzykał żonę to jest ok,ale on dając narodowi przykład niemoralnego zachowania bzyka też inne panienki co doprowadziło go do rozwodu.A swoją drogą to byłem na Helu i wiem że tam jest świetne powietrze i można wychlać litr na głowę jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 13:13 edda7 napisał: > > Facet z Lubartowa pali koty, a przez to naduzywa alkoholu i > śmiertelnie pokłócił się z zoną. Palikot odwraca od siebie uwagę. Na > próżno. Skończy tak jak Stokłosa. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Jeżeli też to robi, tzn. -=- wie co mówi [wie , o co pytać]. Czy więcej "cóś" potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 11:03 Ten wywód zawiera cechy prawdopodobieństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
littlewing Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 11:07 .... "Elyta" intelektualna polskiej polityki Janusz Palikot zagląda do barku w pałacu prezydenckim,i martwi się czy aby L.K nie jest uzależniony od alkoholu...Załosne i małe... Ale chyba zasłuzylismy na takie "elyty". ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 Lechu Kaczyński ..Do dna !!!!! 13.01.08, 11:09 Za Rodinu,za Stalinu..Urrrraaa! Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin.11 Re: Lechu Kaczyński ..Do dna !!!!! 13.01.08, 11:11 Za rydza,za PISkomune.. Lu ! Odpowiedz Link Zgłoś
littlewing Re: Lechu Kaczyński ..Do dna !!!!! 13.01.08, 11:11 nie pij tyle z rana :( Bo sie postacie mieszaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin.11 littlewing... no właśnie, nie pij ! 13.01.08, 11:17 mieszają mi sie tylko kaczory...Ich nie pomylę z nikim! Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Lechu Kaczyński ..Do dna !!!!! 13.01.08, 14:28 littlewing napisał: > nie pij tyle z rana :( Bo sie postacie mieszaja.. Szanowny pisuarze - do prezydęta należy zwracać się : niech pan nie pije tyle z rana , panie p.rezyDęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Lechu Kaczyński ..Do dna !!!!! 13.01.08, 13:17 presentaton1 napisał: > Za Rodinu,za Stalinu..Urrrraaa! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Idiota. Zawsze było -=- za Stalina, za Rodinu. Odpowiedz Link Zgłoś
wa_ga1 Re: Lechu Kaczyński ..Do dna !!!!! 13.01.08, 13:41 i.... za nasze sławnyje U-2... Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Lech Kaczyński nadużywa alkoholu.. 13.01.08, 11:11 PEWNIE, ŻE TAK. CAŁA FORMACJA PiSowska NADUŻYWA. GOSIU CIĄGLE NA KACU BEŁKOCZE...KURSKI CZERWONY NOCHAL, GILOWSKA WPADŁA W DEPRECHĘ I LECZY SIĘ ALKOHOLEM....CYMAŃSKI W AMOKU BIEGA PO SEJMIE.. SZKODA SŁÓW.... Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 11:13 Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? Chyba nie. Chociaż bardzo często, mamrocze tak jakby był na rauszu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin.11 Sprawa sądowa, to będzie ciekawe! 13.01.08, 11:15 Jakie Pałacyk Prezia udowodni,że Palikot kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
xromop Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 11:16 Czy to znaczy, że Minister Draba chce by sąd przeprowadził postępowanie dowodowe w tej sprawie. To znaczy powołał biegłych w sprawie używek Pana Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin.11 marcin1122331.. Ale dopieprzyłeś Prezydentowi !!! 13.01.08, 11:20 ty świnio.. Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 Re: marcin1122331.. Ale dopieprzyłeś Prezydentowi 13.01.08, 11:21 tak pisac o swoim wodzu???? Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 Re: Co to za nadużywanie?!..2-3 flaszki wina na d 13.01.08, 11:27 eeee !..mało Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 14:31 xromop napisał: > Czy to znaczy, że Minister Draba chce by sąd przeprowadził postępowanie dowodow > e > w tej sprawie. To znaczy powołał biegłych w sprawie używek Pana Prezydenta? To dopiero bedzie ubaw. Znowu strzelą sobie samobója. Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Kaczyński nadużywa.. 13.01.08, 11:19 ------------------------------------------------------------------ TU; pl.youtube.com/watch?v=b2maWUUhwmA He he heeeee.......... ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Kaczyński nadużywa..Nie tylko Kwaśniewski ?! 13.01.08, 11:24 Może trzeba egzorcyste zaprosic do Pałacu,bo to już 3 ofiara tego "Opętania alkoholowego". Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Kakakakararararistia 13.01.08, 11:21 Jednak dowodem na picie prezydenta dopiero będzie wykład, na którym powiem on "Sawułar wiwr, czyli kakakakararararistia... aaaa." :) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dla Prafcifeko Yntelygenta (czyli czytelnika GW) 13.01.08, 11:32 alkoholizm Kaczora prezydenckiego jest najoczywistszą oczywistością, bo wszak PiS to złodzieje, którzy się uwłaszczyli jeszcze jako PC, zaś każdy złodziej to i pijak, co wiadomo już od czasów filmów Barei :-). Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Gdzie był prezydent 2 tygodnie po wyborach 21X ? 13.01.08, 12:02 Gdzie był prezydent 2 tygodnie po wyborach 21X ? Pamiętamy wszyscy - zero obecności w jakichkolwiek mediach przez bite dwa tygodnie. Nie układa się to w logiczną całość ? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To oczywiste-chlał z rozpaczy, jak na alkoholika 13.01.08, 12:51 przystało :-))... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Palikot tajna bronia PiS-u 13.01.08, 13:21 uchachany napisał: > To oczywiste-chlał z rozpaczy, jak na alkohol przystało :-))... M: W swiecie niemormalnych lewakow regularnie plujacych na PiS, najlepiej sobie pozartowac. Na powaznie, jako zdecydowany wrog POstKomuny witam tego "z SLD" Platformusa z radoscia. On i Niesiol walnie przyczyniaja sie do zwycoiestwa Kaczynskich w nastepnych wyborach. Tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Michnik,Urban,Kuron,Kwasniewski wszyscy chlaja ! 13.01.08, 13:36 Tylko Michnik tlumaczy to tym ,ze tak szybko sie nie upija :) W poniedzialki rano w redakcji GW czysta gorzelnia ! To juz policja powinna sie tym zainteresowac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Czy słowo "alkoholik" to pomówienie ? 13.01.08, 13:40 Czy słowo "alkoholik" to pomówienie ? Czemu kancelaria prezia twierdzi że nawet nie pytanie, a nazwanie kogoś alkoholikiem to oszczerstwo ? Przecież to choroba jak wiele innych. Czy jakby Palikot spytał czy Kaczyński ma chorobę Parkinsona to ktokolwiek nazwałby to "pomówieniem i oszczerstwem" ? Taka reakcja i brak zaprzeczenia uprawdopodobniają zarzut... Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk widać samo pytanie o alk jest niebezpieczne 13.01.08, 13:47 strach się bać - taka demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Joj, mówisz że siepacze z CBA dorwa i usiepią...? 13.01.08, 13:54 kileryk napisał: > strach się bać - taka demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Jak Palikot powie ,ze jest abstynentem to go mamy 13.01.08, 13:57 Kazdy alkoholik tak sie ukrywa ! Zreszta po trzezwemu takich bzdur nikt nie napisze ! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To, jakoby przepił lubelski Polmos jest podłym 13.01.08, 14:06 POmówieniem sformułowanym przez przeciwników POlitycznych! Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Jakbym nazywał się kaczyński to też bym pił :) 13.01.08, 15:51 w pewnym sensie go rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy Czy Palikot Molestuje małych chłopców 13.01.08, 16:13 Chciałem zapytać czy pan Palikot molestuje dzieci widziano go podobno na dworcu jak daje pieniądze bezdomnym dzieciom po czym zabiera je do swojego auta Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Wciąga ich na członka młodzieżówki PO po czym 13.01.08, 16:19 rozpisuje faktury na ich usługi i wypłaca im z partyjnej kasy :-).. Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy Re: Wciąga ich na członka młodzieżówki PO po czy 13.01.08, 22:04 To widzę że moje obawy sie potwierdzają maechanizm jest znany mam nadzieje że GW zbada sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Jakbym miał taką żonę to też bym pił... 13.01.08, 22:52 ...ale każdy ma to na co zasłużył... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ależ to już truizm dla Prafcifeko Yntelygenta 13.01.08, 13:47 (czytelnika GW), że kaczy Prezio to alkoholik pełną gębą :-)))... dan3iger napisał: > > Taka reakcja i brak zaprzeczenia uprawdopodobniają zarzut... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ale oni chleją z rozpaczy, że los przypisał im 13.01.08, 13:44 wypełnienie funkcji elit wśród tak dzikiego, niewdzięcznego i antysemickiego narodu jak polscy goje! Sam był pił... Tyle poświęceń dla ciemniactwa, by je zawieść do krainy Prawdziwej Demokracji i Postępu, a owoż ciemniactwo nic tylko warczy i tatusiów a stryjów im wypomina :-)... Nie napiłbyś się, jak by i Tobie też taki ciężki los przypadł w udziale...? katolik_polski1 napisał: > Tylko Michnik tlumaczy to tym ,ze tak szybko > sie nie upija :) > W poniedzialki rano w redakcji GW czysta gorzelnia ! > To juz policja powinna sie tym zainteresowac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany POwinni jeszcze okazać stosowną porcję 13.01.08, 13:36 czołobitności wobec Grossa, żeby zademonstrować, że dają full service :-))!! Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: To oczywiste-chlał z rozpaczy, jak na alkohol 13.01.08, 13:44 uchachany napisał: > przystało :-))... Bardzo możliwe. Nie znam się natym, gdyż alkoholu nie użwwam, ale skoro uchachany tak twierdzi to ptzychylam sie do tego stwierdzenia. Cała kadencja p.rezyDęta wskazuje na to że cos w tym może być. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany I zrobić Prezydętem Premiera Donaldu, który wszak 13.01.08, 14:01 cały czas marzy o Prezydęturze! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Zaś tekę Premiera powierzyć Dodzie, która jest 13.01.08, 14:04 w pełni kompatybilna Odpowiedz Link Zgłoś
ak102 Re: wykazuje podobną kompatybilność... 13.01.08, 15:02 Palikot do dzisiaj nie przedstawił żadnego papieru od lekarza mówiącego o tym że jest poczytalny, a wymaga zaświadczeń od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Palikot to oszolom i ma wsparcie GW 13.01.08, 11:34 Ten czlowiek aby zaistniec w mediach potrafi nawet sepuku przed kamerami popelnic ! Ciekawe,ze te jego wypociny sa tak pilnie studiowane przez redaktorkow GW . Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 I niech rozliczy sie z zona ,ktora okradl ! 13.01.08, 11:38 Te jego piec minut slawy niedlugo przeminie, i trzeba bedzie sie przed prokuratorem tlumaczyc . Palikot to zlodziej i malwersant ! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany No sam widzisz - zero szacunku do nauki (geometrii 13.01.08, 11:45 w tym przypadku)... Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Bo nie chciala zyc w trojkacie :) 13.01.08, 11:47 z katolikiem polskim! Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Bo nie chciala zyc w trojkacie :) 13.01.08, 13:48 Co za kołtuństwo - nie chciała zyć w trójkącie, dziwne bo np. gosio ma trzy żony i z każdą dobrze żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: I niech rozliczy sie z zona ,ktora okradl ! 13.01.08, 11:46 A kim jest katolik polski, jeżeli ponad 95% społeczeństwa to katolicy(wg.kleru)a statystycznie rzecz biorąc co 4 Polak to złodziej i oszust (Cholerne Żydy, muzułmany, bolszewicy i cała inna swołocz - 5 % społeczeństwa) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: I niech rozliczy sie z zona ,ktora okradl ! 13.01.08, 12:04 2kotunia1 napisał: > A kim jest katolik polski, jeżeli ponad 95% społeczeństwa to katolicy(wg.kleru) > a > statystycznie rzecz biorąc co 4 Polak to złodziej i oszust (Cholerne Żydy, > muzułmany, bolszewicy i cała inna swołocz - 5 % społeczeństwa) ------------------------------------------------------------- Podaj jeszcze zrodlo tych statystyk . Czy sobie tak sama wykombinowalas(es) :) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany W związku z tym Palikot musi stać się przedmiotem 13.01.08, 11:39 uwielbienia Prafcifeko Yntelygenta - czytelnika GW. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Palikot to oszolom i ma wsparcie GW 13.01.08, 12:13 katolik_polski1 napisał: > Ten czlowiek aby zaistniec w mediach potrafi > nawet sepuku przed kamerami popelnic ! > Ciekawe,ze te jego wypociny sa tak pilnie > studiowane przez redaktorkow GW . Zwróć uwagę wątpliwej jakości katoliku, że GW tylko zrelacjonowała to, o czym mówiono w "7-mym dniu tygodnia" w Zetce i programie "Kawa na ławę" w TVN. Ale rozumiem, twoim zdaniem, dla „dobrego” katolika każda "okazja" jest dobra do przywalenia GW, nawet jeżeli jest to bez sensu. Albo może ty nie umiesz czytać? Albo może umiesz, tylko masz trudności ze zrozumieniem tego co przeczytałeś? A to, że Palikot jest "puknięty" jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Re: Kakakakararararistia 13.01.08, 13:14 za poprzedniego Prezydenta nie było rachunków za alkohol ale kłopoty z alkoholem były bardzo widoczne i te kłopoty byłemu Prezydentowi pozostały Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Kakakakararararistia 13.01.08, 13:46 paczka111 napisała: > znaczy, pił za swoje Przed chwilą w TVN24 Draba z kancelarii Prezydenta powiedział, że kancelaria Kwaśniewskiego wydawała na alkohol znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Igzyska 13.01.08, 15:12 brak pomyslu na reformy w sluzbie zdrowia czyms trzeba medialnie przykryc. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Kazdy kto zna nieco panow: 13.01.08, 11:23 Szczygle (ps. "Czerwony"), Urbanskiego, Lopinskiego, Putre oraz p. Fotyge, czyli najblizsze otoczenie prez. Kaczynskiego, ktore - lagodnie mowiac - bywa "od czasu do czasu" tu i owdzie - ten moze wyciagnac odpowiednie wnioski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Gadam więc jestem. 13.01.08, 11:26 Palikot przypadkiem nie ma czegoś wspólnego z produkcją win ? Czy to nie jest przypadkiem jakaś nowa akcja reklamowa ? A może po prostu wzorem Renaty Beger pieprzy byle tylko było słychać ? Nasza polityka jest zajefajna, nieustanne pomówienia i obrzucanie błotem. Jak ktoś coś nawet zrobi to reszta zaraz go zniszczy, działa tu typowy polski odruch po PRL-u - równaj do małego... W dodatku nasze ogromne zadufanie w różnej maści tytułach naukowych i marce własnej (jam to ci jest dopiero) połączone z powszechną miernotą języka używanego w mowie potocznej i brak samooceny pozwalają na wygłaszanie wszystkiego co do łba strzeli. Uważam ,że wolno to robić zwykłemu obywatelowi na forum, ale już polityk czy urzędnik powinien się ograniczyć. W końcu nikt nikogo na stanowisko nie ciągnie siłą a brak standardów zachowania nie może być wytłumaczeniem dla nieprzyzwoitości. A jak się coś reprezentuje to należy podnosić poprzeczkę a nie wbijać w błoto nieustannym podskakiwaniem. Palikot tego nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 gdkj..gadasz i myślisz że jesteś? 13.01.08, 11:30 Te słowa skieruj także do Ziobry,J.Kaczyńskiego,Brudzińskiego,Rydzyka Szczygło i wielu innych "pomawiaczy" z PIS-u ! Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Niemądry człowieku to było ogólnie 13.01.08, 11:41 o całej polityce. Palikot był tu akurat przykładem. Sam się zgłosił :) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Gadam więc jestem. 13.01.08, 11:31 > Jak ktoś coś nawet zrobi to reszta zaraz go zniszczy, a co prezydent zrobił dla Polski? albo moze inaczej: co DOBREGO zrobił dla Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Gadam więc jestem. 13.01.08, 11:45 współczuję ,że przedstawiasz typowo PIS-owskie myślenie. Jak ktoś zauważa że człowiek który lubi robić wokół siebie dużo szumu mówi coś bez dowodów bo ma takie wrażenia to od razu znaczy ,że jest zwolennikiem atakowanego. Przestań tak patrzeć na rzeczywistość bo sporo ludzi w tym kraju zapewne nie popiera ani jednych ani drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Gadam więc jestem. 13.01.08, 15:02 racheela napisała: > > > Jak ktoś coś nawet zrobi to reszta zaraz go zniszczy, > > a co prezydent zrobił dla Polski? albo moze inaczej: co DOBREGO > zrobił dla Polski? Powiedzmy dla konsensusu, że nie zrobił też nic złego. Pozostaje pytanie, czy po to wybiera się prezydenta, by przez 5 lat byczył się za nasze pieniądze. Ten człowiek jest w tym zaprawiony, przez kilka lat nic nie robił jako prezydent Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanzal Palikot jak wiadomo produkuje wódki 13.01.08, 11:50 więc zazdrość go zżera że w rachunkach prezydenta pojawia się tylko wino i wino i wino drugi pomysł który mi przychodzi do głowy, to jest to wstęp do kampani reklamowej nowego trunku - np. wina "Prezydenckiego" mam nawet gotowe hasło reklamowe "tylko 2.50 zł i Ty też możesz sie poczuć jak Prezydent" Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Gadam więc jestem. 13.01.08, 14:48 gdkj napisał: > Nasza polityka jest zajefajna, nieustanne pomówienia i obrzucanie błotem. Dla mnie jest niezrozumiałe, dlaczego troskę o zdrowie p.reyDęta nazywasz pomówieniem czy obrzucaniem błotem. Przecież paliknot nie powiedział, że lechu jest alkoholikiem, tylko zadał pytanie, czy jego idiotyczne zachowania nie są wynikiem alkoholizmu. Czy dla pisuaru ta różnica nie jest widoczna, muszę sobie sam odpowiedzieć że chyba nie, to widać było we wszystkich działaniach zerowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: Jak nie narkotyki, to alkochol..Pałacyk ???? 13.01.08, 11:31 otoczenie Prezydenta, to jest dylemat! Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Jak nie narkotyki, to alkochol..Pałacyk ???? 13.01.08, 14:41 jama.314 napisał: > otoczenie Prezydenta, to jest dylemat! Byle nie pili alkoholu, to co w tytule postu - nie jest szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Jak nie narkotyki, to alkochol..Pałacyk ???? 13.01.08, 13:21 Tak, tak, a najbardziej to ten -=- alko-c-hol -=- pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Jak nie narkotyki, to alkochol..Pałacyk ???? 13.01.08, 14:00 to nie pałacyk, to Wesoły Domek chyba! przypominam o zakupie duzych ilości viagry przez kancelarie prezydenta! Bajka o pałacyku i latarence: pała cyk i lata ręka Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Towarzyszu katolik.Lepiej zajmijcie sie stuknietym 13.01.08, 14:13 rydzykiem. Moze go zabierzcie na kuracje do PiSuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 11:27 Palikot nie jest idiotą. Facet realizuje czyjeś zamówienie. Kogoś, kto przebiera nogami ,żeby zostać prezydentem RP. Jak w starym dowcipie żydowskim: Rabini wybierali Cadyka. Pewni ludzie chcieli wybrać "swojaka". Kandydatów było 2. Nagle zrywa się jeden rabin i woła. Rebe Jankiel ma 2 nieślubnych dzieci! Zapadła konsternacja. siedzący obok rabin mówi do krzykacza "co ty wygadujesz, on nie ma żadnych dzieci". Na to oskarżyciel: "cicho, zanim się wytłumaczy, to wybiorą naszego" Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 11:27 Ostrzegam wszystkich idiotów na tym forum ze nie jesteście anonimowi,namierzenie waszego IP to kwestia 3 minut a za obrazę lub pomówienie prezydenta grozi do 5-lat pierdla,więc jeżeli jeszcze macie jakąś część szarych komórek to radziłbym się zastanowić co się pisze bo potem będzie za póżno.Byliście ostrzeżeni !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Czy Lech Kaczyński będzie się tak osmieszał? 13.01.08, 11:35 chyba nie sądzisz ze zacznie ścigać internautów, to byłoby tak głupie że potwierdzałoby zasadność postawienia tych pytań przez Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Czy Lech Kaczyński będzie się tak osmieszał? 13.01.08, 11:54 republika.republika napisała: > > chyba nie sądzisz ze zacznie ścigać internautów, to byłoby tak głupie że > potwierdzałoby zasadność postawienia tych pytań przez Palikota. > > Nikt nie jest świętą krową nawet w internecie niejeden już się o tym przekonał Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 leszek993.. więc pisz pod nazwiskiem ! 13.01.08, 11:35 nie chowaj sie za nickiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: leszek993.. więc pisz pod nazwiskiem ! 13.01.08, 11:56 jama.314 napisał: > nie chowaj sie za nickiem ! Moje IP jest tak samo do ustalenia bez żadnych problemów w ciągu 3-minut. Odpowiedz Link Zgłoś
szurum-burum1 Re: leszek993.. więc pisz pod nazwiskiem ! 13.01.08, 13:35 leszek993 napisał: > jama.314 napisał: > > > nie chowaj sie za nickiem ! > Moje IP jest tak samo do ustalenia bez żadnych problemów w ciągu 3- minut. A tam, ułatwię Ci zadanie: mój IP to 10.0.1.15. I co Ci to da? Nic. No to grzebiemy dalej, dostaniesz się do pierwszego routera NAT. Hmmm... minuty mijają.... kurczę, tam po drodze jest jeszcze parę translacji, co tu zrobić... E, lepiej odwołać te "trzy minuty" :) W istocie ustalenie adresu źródłowego nie jest aż takie trudne, ale bywa koszmarnie mozolne. Tylko w sytuacjach wyjątkowych służby są w stanie postawić na nogi kilkuset ludzi i znaleźć właściwy komputer. Podkreślam słowo "komputer". Musisz jeszcze udowodnić, że dana osoba rzeczywiście posługiwała się komputerem z danym adresem IP. Aby złapać pasera sprzedającego trefny towar na allego policja potrzebowała co najmniej parunastu godzin, a wierz mi, że tam nie pracują lamerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: leszek993.. więc pisz pod nazwiskiem ! 13.01.08, 15:10 leszek993 napisał: > Moje IP jest tak samo do ustalenia bez żadnych problemów w ciągu 3- minut. I co z tego pisiorku!!! Ci którzy wypowiadają sie krytycznie zarówno w stosunku do p.rezyDęta jak i poliknota, to najczęściej starzy bywalcy niejednego forum i ich niki a nawet dane personalne są ogólnie dostepne. Ja na przykład mam kolegów i znajomych we wszystkich opcjach politycznych, a ponieważ mój nick na forum gazety jest jednocześnie loginem pocztowym, kazdy kto chce wie z kim ma do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
serafin.greta Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 11:55 Jak dotąd, to nikt tu Pana Prezydenta, nie obraża, a sam przepis jest rodem z krajów tak miłujących prawa człowieka, demokrację i wolność słowa, jak Białoruś, Iran czy Korea Północna (podobnie jest z przepisem Kk, z którego bada się np. książkę Grossa). Otóż jeśli panowie politycy są utrzymywani z publicznych pieniędzy, to wszystkie informacje, także o ich zdrowiu (nie tylko fizycznym) oraz tzw. życiu prywatnym, powinny być znane społeczeństwu. Nie jest normalne, żeby w pracy tolerowano pijaństwo, czy inne zaburzenia osobowości na tle chorobowym. A było nie było, ci faceci w sejmie pracują... Na tzw. mieście mówi się otwarcie, że np. Edgar Gosiewski ma także problemy z alkoholem. To, że Pan Prezydent licho wygląda, a jak zaczyna mówić, to sprawia wrażenie jakby właśnie wstał od stołu, wcale sie świadczy, że też ma problemy z alkoholem (choć informacja, że podczas spotkania z Tuskiem panowie wytrąbili pare flaszek wina, pokrzepiająca, przynajmniej dla opinii publicznej, nie jest...). Wygląda to bardziej na początki innych zaburzeń, związanych raczej z wiekiem Pana Prezydenta. I mimo mojej niskiej sympatii dla Lecha Kaczyńskiego, lepiej gdybym się myliła. Tak czy inaczej, nie może być tak, że w tej naszej (niby) demokracji, co innego mówi się w jednym obiegu (społecznym), a co innego w tzw. obiegu oficjalnym, bo to już przerabialiśmy w prlu-u. Wszystkim dobrego zdrowia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 11:57 Facet bredzisz albo jesteś naćpany. Odpowiedz Link Zgłoś
szurum-burum1 Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 13:23 Chyba Bóg Cię opuścił, kwestia trzech minut??? Przecież najpierw admin musi wejść do serwerowni (a przedtem trzeba znaleźć knajpę, w której jest admin), przypomnieć sobie hasło, przeczytać logi, zadzwonić do drugiego admina z uplinka (a przedtem trzeba znaleźć knajpę w której jest drugi admin, on musi wejść do serwerowni, przypomnieć sobie hasło...) ... i tak do wyczerpania zapasów :) Na pewno zajmie to więcej, niż trzy minuty. A jeśli było po drodze dużo "hopów" to może nawet potrwać i do końca kadencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu 13.01.08, 15:35 leszek993 napisał: > Ostrzegam wszystkich idiotów na tym forum ze nie jesteście anonimowi,namierzeni > e > waszego IP to kwestia 3 minut a za obrazę lub pomówienie prezydenta grozi do > 5-lat pierdla,więc jeżeli jeszcze macie jakąś część szarych komórek to radziłby > m > się zastanowić co się pisze bo potem będzie za póżno.Byliście ostrzeżeni > !!!!!!!!!!!!!!!!Leszek,niestrasz niestrasz bo się zesrasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 A MÓWIĄ.. 13.01.08, 11:35 ....A MÓWIĄ NA MIEŚCIE, ŻE ŚW.PRAŁAT JANKOWSKI OPYCHA MU SWOJE MONSIGNORE. PO STÓWIE ZA FLASZKĘ. PRAWDA? Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Przykład idzie z góry..Prałat Jankowski ! 13.01.08, 11:37 Prałat rozpija Polaków !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Palikot: Czy Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? 13.01.08, 11:38 Znaczy się, ten, tego, Lechu w tubę wali? Odpowiedz Link Zgłoś