langwer2 Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzialne... 20.01.08, 16:50 By .....zyło9 nam się lepiej..... Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 za komuny, prokurator w roli adwokata, a adwokat w 20.01.08, 16:55 roli prokuratora to było częste zjawisko. Ja sie nie dziwię Ćwokalskiemu, ale, że Platforma Agentów ma tak duże poparcie to mnie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Mafia wraca do wymiaru sprawiedliwości ?????? 20.01.08, 17:12 Brawo PO! Wreszcie nasi chłopcy wracają do prokuratur i sądów! Dziękujemy Ci Donaldu! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: Mafia wraca do wymiaru sprawiedliwości ?????? 20.01.08, 17:23 mafia to moze nie, ale Michalski za wypuszczenie Mazura nie tylko nie powinien awansowac, ale poiwinien wyleciec z roboty to skandal,zeby ktos, kto zawalil taka sprawe w ogole pracowal jeszcze w prokuraturze Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Re: Mafia wraca do wymiaru sprawiedliwości ?????? 20.01.08, 17:27 Gdy PO u koryta to nie takie awanse będziemy obserwowali :) Aż miło patrzeć....z dystansu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk katowickm prokuratorom rozumu ujęto??? 20.01.08, 17:33 A może oni dalej uważają, że trzeba się przypodobać zerowemu. Nie widzę innej możliwości na wyjaśnienie ich postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: katowickm prokuratorom rozumu ujęto??? 20.01.08, 18:50 A moze wreszcie dotrze do Ciebie, że pan tfu. Cwiąkalski to przedłużenie układu biznesowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki STRAWA Zi0br0 dla „ciemnego ludu” :-((( 20.01.08, 19:12 Niedawno o umorzeniu „za kadencji Ćwiakalskiego” śledztwa w sprawie „wypuszczeniu Mazura” informował Dziennik Axel Spingera, jakieś dwa tygodnie temu swój program zakończył TĄ REWELACJĄ Jasiek Pospieszalski, a teraz sprawę odgrzewa ponownie Newsweek Axel Spingera. Tyle, że to umorzenie nastąpiło w STYCZNIU 2007 r. w MATECZNIKU SZCZYLA Zi0br0 gdzie właśnie SZCZYL Zi0br0 śledztwo przeniósł i to w całkiem innym świetle o czym niżej. W styczniu u.br. obawiałem się o los prokuratorów katowickich, ale widzę, że wybitny PiS prawnik Zi0br0 i jego KATOWICCY POSOKOWCY zadbali o STRAWĘ dla „ciemnego ludu”, a towarzysze z TPPR IV RP pasą maluczkich tą STRAWĄ. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - My post z 18.01.2007 r.: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55722388&a=55722388 No i …. następny PASZKWIL wybitnego P(i)C prawnika Zi0br0 i tej całej P(i)C SEKTY z Jarusiem MATACZEM na czele. I co ciekawe PASZKWIL …… w MATECZNIKU wybitnego P(i)C prawnika do specjalnych obstalunków -prokuraturze katowickiej. Obawiam się o „los” prokuratorów katowickich, bo Zi0br0 mściwy jest jak nie przymierzając brat MATACZ MiłoŚCIWIE NAM PANUJĄCY. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070118/kraj/kraj_a_10.html …”O zwolnieniu biznesmena zdecydował pięć lat temu Karol Napierski, ówczesny prokurator krajowy. Prokurator Jerzy Mierzewski kazał wtedy policji zatrzymać w Gdańsku Edwarda Mazura. Mierzewski miał już wtedy obciążające Mazura zeznania Artura Zirajewskiego "Iwana", członka słynnego trójmiejskiego tzw. klubu płatnych zabójców. Jednak Mierzewski bał się sam zdecydować o przedstawieniu Mazurowi zarzutów. Dlatego w gabinecie Napierskiego odbyła się narada z udziałem Mierzewskiego i jego przełożonych z prokuratur Apelacyjnej i Krajowej, którzy nadzorowali śledztwo. W jej efekcie ówczesny prokurator krajowy zdecydował, by wypuścić Mazura bez zarzutu zlecenia mordu na generale.”… J…”ak ustaliła "Rz", oskarżyciel z katowickiej Prokuratury Apelacyjnej doszedł do wniosku, że Napierski miał prawo tak postąpić. Dlatego nie przedstawi zarzutów byłemu szefowi Prokuratury Krajowej.”… …”Przesłuchaliśmy kilkudziesięciu świadków, sprawdzaliśmy wszystkie okoliczności narad w Ministerstwie Sprawiedliwości. Nikomu nie przedstawiliśmy zarzutów - powiedział "Rz" rzecznik Prokuratury Apelacyjnej w Katowicach Leszek Goławski. ”… …”Powód? W 2002 r. prokurator Mierzewski miał za mało dowodów przeciwko Mazurowi. Samo zeznanie Zirajewskiego nie wystarczyło. Jednak najważniejszym argumentem za zwolnieniem Mazura był błąd, który Mierzewski popełnił w trakcie przesłuchania gangstera, gdy ten obciążył biznesmena z Chicago. Prokurator nie uprzedził go, że może nie mówić o sprawach, które narażałaby go na odpowiedzialność karną (wynika to z art. 183 kodeksu postępowania karnego). A Zirajewski ujawnił w trakcie tego przesłuchania, że Mazur proponował mu przyjęcie zlecenia na Papałę, a także znalezienie wykonawców mordu. Gdyby na podstawie tych zeznań Mierzewski przedstawił zarzuty biznesmenowi, to jego prawnicy mogliby je zakwestionować jako nieważne. ”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - więcej o DZIWNYCH PRZYPADKACH w śledztwie ws. zabójstwa gen. Papały: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62932000&v=2&s=0 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: STRAWA Zi0br0 dla „ciemnego ludu” 20.01.08, 19:19 piglowacki napisał: > …”O zwolnieniu biznesmena zdecydował pięć lat temu Karol Napierski > , ówczesny prokurator krajowy. ************************** i bardzo dobrze, wiecie towarzysze ile mogłoby być samobójstw ... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Mafia nie da skrzywdzic bandyte 21.01.08, 05:16 Prokuratura stanela na wysokosci zadania. PO wspiera mafie, mafia wspiera PO. Cwiokalski swoj czlowiek, nie da skrzywdzic mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: STRAWA Zi0br0 dla „ciemnego ludu” 21.01.08, 05:37 Też tak to widzę. Przy czym, tow. Rumiany Zbyś miał szansę w USA, którą wykorzystał tak, że żałość bierze wspominać. Ci, co na Wydz. Prawa i Administracji UJ stawiali mu dst. w indeksie chyba ze wstydu płoną. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-hermann Re: Mafia wraca do wymiaru sprawiedliwości ?????? 20.01.08, 18:15 A co mozna byloby sie spodziewac po Fantomasie Cwiakalskim,przeciez to obronca wszystkich skorumpowanych politykow.Wielki adwokat przestepcow-prokuratorem generalnym.Skandal!!!!!!Pisze swoje ekspertyzy za grube pieniadze i wypuszcza lapowkarzy z wiezien.Zapoczatkowal z Wieczerzakiem,ale to dopiero poczatek.Jeszcze pare miesiecy jego rzadzenia,a w wiezieniach beda tylko siedziec alimenciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Mafia wraca do wymiaru sprawiedliwości ?????? 20.01.08, 17:41 hrabia-monte-christo napisał: > mafia to moze nie, ale Michalski za wypuszczenie Mazura nie tylko > nie powinien awansowac, ale poiwinien wyleciec z roboty > > to skandal,zeby ktos, kto zawalil taka sprawe w ogole pracowal > jeszcze w prokuraturze ************************* towarzysze, dobrze że się tak stało, a gdyby ktoś ważny popełnił samobójstwo, znowu komisje śledcze ... Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Mafia wraca do wymiaru sprawiedliwości ?????? 20.01.08, 22:57 Kto zna konkretne przyczyny?hrabia wie więcej niż magnat? Niech wali konkretami,a nie ogólnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Bo wszyscy jesteśmy w jakimś stopniu umaczani:) 20.01.08, 17:30 moki1 napisał: >za komuny, prokurator w roli adwokata, a adwokat w > roli prokuratora to było częste zjawisko. > Ja sie nie dziwię Ćwokalskiemu, ale, że Platforma Agentów ma tak > duże poparcie to mnie dziwi. Tychik: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73854270&a=74322537 Bo wszyscy jesteśmy w jakimś stopniu umaczani!:) Spójrzmy na siebie i zapytajmy sie przykładowo która nauczycielka nie wzieła przynajmniej paczki kawy? Albo który lekarz nie wypisał zwolnienia,a jaki kierowca nie przewiózł kupki żwiru na lewo? Sołtys czy naczalnik nie podpisał za pół litra tony węgla i kubika desek na budowe ?W Niemczech mamy wiadomą opinie, a nawet policjanci odwożą się po pracy koleżeńsko do domu (ten słynny wypadek).Aby nie było że jestem z innej gliny ,to jako młody człowiek zdawałem w Polsce do cechu na rzemieślnika,i miałem na maszynach wyrzeźbić coś w metalu. W końcu jednak te rzeźbe to kupiłem od przewodniczącego komisji : ) To stało sie taką naszą drugą"moralnością"ukształtowana przez komune. No tak my chodzimy do kościoła i na codzien wyznajemy zasadę uczciwości,ale jednocześnie jak tylko nadarzy się okazja to łapiemy co się da i mamy na to logiczne wytłumaczenie:A bo bieda,a bo jakoś trzeba żyć, rodziny ,no i wszyscy biorą wiec tak "naprawde"to nie ma w tym nic złego,a jeszcze najgorszym "wyrzutkiem"z takiej społeczności to będzie ten który by się ośmielił protestować. Grzech i zło mają to do siebie,że im bardziej się im oddajmy,to tym więcej mamy zamazaną różnice ,granicę pomiędzy dobrem a złem. Krótko mówiąc nie wiemy nawet kiedy zło z całym przekonaniem przyjmujemy jako dobro i na odwrót!Tak też to co powinno nas smucić cieszy,a co ma cieszyć denerwuje :) Na to wszystko przychodzi Kaczynski z PiSem i mówą"jakieś dziwne rzczy" :że nie wolno już wiecej brać pod stołem,a jak komuś coś sie nie podoba to mamy taki malutki pistolecik marki CBA ! : ) Nie dziwmy sie wiec że zostali przyjęci jak intruzy i to nie z tej ziemi !:) Trudno jest a raczej było polemizować z taką naszą "postawą". Jeśli w minionej epoce takie coś nie podlegało dyskusji,to dzisiaj a już napewno jutro trzeba się bądzie jednak nad tym zastanowić. Wiem że jest nam z tym, albo raczej w tym bajorku dobrze : ),że nie wszystkim się wiedzie a to zawsze jakiś dodatkowy dochód. Musimy jednak zdać sobie sprawe że tak naprawde to my wszyscy dużo ,duuuuuuuużo wiecej na tym tracimy,natomiast zyskujemy tylko pozory! Ile przykładowo można by wybudowac dróg albo dobrze wyposażonych szkół ,czy szpitali dla nas i naszych dzieci, za to wszystko co oni oddali za łapówki-ochłapy?Tutaj ktoś ma racje,że my sami doprowadzimy siebie do tragedi i to naprawde w głupi sposób,jeśli cokolwiek w tym kierunku nie zrobimy ,lub przynajmniej nie podejmniemy na ten wstydliwy i trudny temat jakiejś jawnej i narodowej dyskusji ! Kaczyńscy ,PiS ,czy ci z CBA doskonale to wszystko rozumieją, oraz zdaja sobie sprawe z zagrożenia które jest porównywalne do pełzającej śmiertelnej choroby. Z korupcją walczy się dzisiaj na całym świecie. Tylko ten obóz PiSowski nie przewidział tu że: JEDNAK WIEKSZOSC SPOłECZENSTWA POLSKIEGO WCALE WALKI Z KORUPCJA NIE BEDZIE PODZIWIAC,CZY POPIERAC,A WRECZ PRZECIWNIE! JESZCZE SIE WYSTRASZY I NAWET UZNA TO ZA WLASNE ZAGROZENIE ! Potrzeba czasu żeby dotrzeć do ludzkiej świadomości, tylko czy go mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Nic dodać nic ująć 20.01.08, 18:57 Nic dodać nic ująć. Ale pewnie komentarzy pod twoim postem dużo nie będzie, bo dla wielu ludzi to zbyt bolesne aby to nawet przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
rt-z Bo jesteś w każdym stopniu umoczony: 21.01.08, 05:07 Ha, odezwłał się umoczony z Cechu. Cech nie był dla skorumpowanych - znasz przykłady (poza sobą)? Jeśli chodzi o mnie, była to robota. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: za komuny, prokurator w roli adwokata, a adwo 24.01.08, 00:03 co ten Ćwiąkalski najlepszego zrobił?? tragedy po prostu, spalony jest, ja pie**le Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzial 20.01.08, 22:53 Amerykańscy prokuratorzy byli tego samego zdania,co prok.michalski..za słabe dowody,lub ich brak,by postawic facetowi taki zarzut i spowodowac ekstradycję mazura.To chyba proste jak gwóżdż!Ziobry! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzial 20.01.08, 23:05 wystarczy,że we wniosku o ekstradycję wymieniono postanowienie sądu czy prokuratury dotyczące aresztu ? z nieobowiązującego od lat kodeksu karnego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzialne... 20.01.08, 16:50 to dlaczego nie wszczęto postępowania służbowego,jeżeli było tyle uchybień rażących w śledztwie. a poza tym Karolek dał się tak przekonać w tak dużej sprawie,może też kręcił ze służbami ? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzialne.. 20.01.08, 16:50 non sequitur...:P (ziew)...;) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzial 20.01.08, 17:10 isa.stern napisała: > non sequitur...:P > (ziew)...;) -------------------------------- Kultura nakazuje odzywac sie w jezyku forumowiczow. W tym wypadku jest to jezyk polski !!!! Inaczej ...ty mnie tez :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Coz ciebie za katolik? Łaciny nie znasz?!!! 20.01.08, 17:27 Disce puer latine! katolik_polski1 napisał: > isa.stern napisała: > > > non sequitur...:P > > (ziew)...;) > -------------------------------- > Kultura nakazuje odzywac sie w jezyku forumowiczow. > W tym wypadku jest to jezyk polski !!!! > Inaczej ...ty mnie tez :))) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Coz ciebie za katolik? Łaciny nie znasz?!!! 20.01.08, 17:29 pantanal napisał: > Disce puer latine! > > katolik_polski1 napisał: > > > isa.stern napisała: > > > > > non sequitur...:P > > > (ziew)...;) > > -------------------------------- > > Kultura nakazuje odzywac sie w jezyku forumowiczow. > > W tym wypadku jest to jezyk polski !!!! > > Inaczej ...ty mnie tez :))) ---------------------------------------- Jak mowi po lacinie ,to niech zamieszka w starozytnym Rzymie ! My jestesmy w Polsce i po polsku rozmawiamy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Coz ciebie za katolik? Łaciny nie znasz?!!! 20.01.08, 17:44 lingua toscana in bocca romana! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Tylko brakuje zebyscie sie judisz porozumiewali ! 20.01.08, 17:50 Na polskim podworku polski jezyk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Tylko brakuje zebyscie sie judisz porozumiewa 20.01.08, 18:41 I to pisze katolik? Wiesz co mówi o łacinie Kościół? "...ęzyk łaciński jest świadectwem stałości Kościoła w czasie oraz wyrazem jego katolickości, powszechności i zewnętrznej jedności w przestrzeni, bez względu na narodowości." Więcej na : sanctus.pl/index.php?grupa=128&podgrupa=148 zakroczym.webpark.pl/wypowiedzi.html Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Tylko brakuje zebyscie sie judisz porozumiewa 20.01.08, 19:06 whitenegger napisał: > I to pisze katolik? Tego nie pisze "katolik", tylko "katolik polski", a różnica między nimi jest mniej więcej taka sama, jak między demokracją a demokracją socjalistyczną. Wiesz co mówi o łacinie Kościół? > "...ęzyk łaciński jest świadectwem stałości Kościoła w czasie oraz wyrazem jego > katolickości, powszechności i zewnętrznej jedności w przestrzeni, bez względu n > a > narodowości." > Więcej na : > sanctus.pl/index.php?grupa=128&podgrupa=148 > zakroczym.webpark.pl/wypowiedzi.html Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tylko brakuje zebyscie sie judisz porozumiewa 20.01.08, 19:08 jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym..;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Tylko brakuje zebyscie sie judisz porozumiewa 20.01.08, 19:15 isa.stern napisała: > jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym..;)) Jak między piciem w Szczawnicy a .... w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tylko brakuje zebyscie sie judisz porozumiewa 20.01.08, 19:22 jak między mównicą a trybuną... ludu..;) Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Tylko brakuje zebyscie sie judisz porozumiewa 20.01.08, 22:17 Jak dostaniem kulą między łopatki a łopatką między kule :p Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Tylko brakuje zebyscie sie judisz porozumiewa 21.01.08, 05:43 katolik_polski1 napisał: > Na polskim podworku polski jezyk !!! A ty w jakim języku wyrażasz swoje myśli - "katoliku"? Tylko mi nie mów, że zdanie zacytowane powyżej jest poprawne po polsku, bo pęknę ze śmiechu. Za mało mieliście w seminarium zajęc z polskiego, towarzyszu fsb-isto. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne to tylko KATO-prowokator i wariat 20.01.08, 19:40 isa.stern napisała: > lingua toscana in bocca romana! Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi tak trzymać ! 20.01.08, 16:59 za dobrą robotę - awans się należy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider_to_qpa PO w wiezieniach zdobyl ponad 70% glosow 20.01.08, 17:01 zal mi Polski i Polakow w kraju, bo nieladnie zaczyna to wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A PiS w psychiatrykach zdobyl ponad 70% glosow 20.01.08, 17:28 jaki stąd wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 taki ze On mówił prawdę a Ty kłamiesz 20.01.08, 21:59 bo tak Ci wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Współpracownik Ziobry. 20.01.08, 17:02 Ten wpis będzie prześladował wielu prokuratorów do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Wraca stare. By żyło im się lepiej! 20.01.08, 17:29 unamatita napisała: > Na POhybel! > u. Po co ma wycinać? To ty się kompromitujesz, nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Wraca stare. By żyło im się lepiej! 20.01.08, 17:57 Może jakieś szczegóły? u. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a l-!!! 20.01.08, 17:05 tym razem Cwiakalski naprawde przegial Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 17:06 hrabia-monte-christo napisał: > tym razem Cwiakalski naprawde przegial bo awansował zaufanego min. Ziobry..?! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 17:17 uwazaj, bo niedlugo nawet jak otworzysz lodowke bedziesz widzial Ziobre Michalski, przez ktorego wypuszczono Mazura, powinien wyleciec na zbity pysk z roboty - sami prokuratorzy nie zostawili na nim suchej nitki za jego obrone Mazura Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 17:45 no właśnie, czemu Ziobro chronił go, zamiast wywalić..?! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 17:52 za czasow Ziobry Michalski byl zwyklym wyrobnikiem w jednej z prokurator, choc i tak minister byl dla niego zbyt laskawy - bo ja na jego miejscu wyrzucilbym go dyscyplinarnie z pracy teraz przyszedl Cwiakalski i goscia, ktory ewidentnie zawalil tak wazna sprawa awanasowal na szefa prokuratury warszawskiej; to jest zenada Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 17:55 bo ja > na jego miejscu wyrzucilbym go dyscyplinarnie z pracy właśnie, więc czemu tego nie zrobił..?! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 18:11 minister Ziobro mial dla niego zbyt dobre serce; Michalskim za czasow Ziobry byl zwyklym prokuratorem, jednym z wielu ale to co zrobil Cwiakalski to prawdziwy skandal - to wyglada dosc komicznie - na nagrode za zaslugi Michalskiego w wypuszczeniu Maazura Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 18:23 hrabia-monte-christo napisał: > ale to co zrobil Cwiakalski to prawdziwy skandal - to wyglada dosc > komicznie - na nagrode za zaslugi Michalskiego w wypuszczeniu Maazura Skąd to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 18:28 przeczytaj jeszcze raz uwaznie poprzedni post z naciskiem na wyrazenie "to wyglada na", po czym poszukaj w slowniku co oznacza to wyrazenie to jest niebywale,zeby kogos, kto zawalil taka sprawa awansowac na tak prestizowe stanowisko; Cwiakalskiego chyba brakuje kregoslupa moralnego Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 18:54 Przyznaję, że jesteś człowiekiem dowcipnym ale nie bardzo. Pytałem skąd masz taką informację. A Ty, w myśl dowcipu, "idę na ryby". Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 18:54 > to jest niebywale,zeby kogos, kto zawalil taka sprawa awansowac na > tak prestizowe stanowisko; Cwiakalskiego chyba brakuje kregoslupa > moralnego masz rację, to niebywałe... szczególnie ostatnie zdanie..;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 19:21 smiech fana aferalow po przeczytaniu wyrazow "kregoslup moralny " nie budzi mojego zdziwienia w koncu aferalowie i ich fani nie rozumieja znaczenia tych wyrazow Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: ......"By zylo sie lepiej..."; -s k a n d a 20.01.08, 19:24 oki, oświeć mnie - definicja "piątego wymiaru"... Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: "By zylo sie lepiej...";Hrabia bredzi 21.01.08, 05:55 hrabia-monte-christo napisał: > smiech fana aferalow po przeczytaniu wyrazow "kregoslup moralny " > nie budzi mojego zdziwienia > > w koncu aferalowie i ich fani nie rozumieja znaczenia tych wyrazow Co???? PiS wie co to kręgosłup moralny??? Odpowiedz Link Zgłoś
september76 Wraca III RP. Jeszcze zatesknimy za PiS. 20.01.08, 17:07 Jak zaczna sie zaciesniac uklady od centralnego po lokalne, jak zaczna sie masowe umorzenia i dziesiatki nierozwiazanych spraw korupcyjno-mafijnych, przypomnimy sobie duszna, stechla atmosfere Polski Millera. W IV RP duszno bylo beneficjentom tej zgnilizny. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Wraca III RP. Jeszcze zatesknimy za PiS. 20.01.08, 17:11 A czego tu się spodziewać awansowane będą takie łajzy, żeby niedawni koledzy ministra z palestry mogli swobodnie sprawy wygrywać, i kosić kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
mkmail Re: Wraca III RP. Jeszcze zatesknimy za PiS. 20.01.08, 17:12 no nie wierze zeby zacietrzewione zero wraz z zabulgotanym nienawiscia kaczorem przez dwa lata nie dopbrali sie temu prokuratorowi do dupska - jesli cos byloby na rzeczy, slad chocby urojony jego odpowiedzialnosci - no nie wierze. wiec teraz odgrzewanie kotletow i dezawuowanie decyzji cwiakalskiego - to tez jakas medialno polityczna hucpa. sama polityka nie jest zla - zle jest to, ze gazety i media biora w niej udzial! Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 Wątpliwości ma ktoś o co tu chodzi ? 20.01.08, 17:13 Tak. To jest mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzialne.. 20.01.08, 17:15 jesten ciekaw zkąd te palanty z Newstika i dziennika maja informację.To sie kwalifikuje do prokuratury - jako wyciek tajnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzial 20.01.08, 17:23 pisze sie skad Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 imperium zła kontratakuje te PObolszewickie szuje 20.01.08, 17:20 Gawiedź tumanią hucpą złodzieje i łgarze a jedyny cud to POdnoszące się sondaże! Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia srabba15 to bydlak, szuja i wieprz. Oplujmy go! 20.01.08, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 POcałujta w dupę wójta POkomunistyczne ścierwojady 20.01.08, 17:31 Sukcesy PO: 1. Przestępcy Odetchnęli 2. Prokuratorzy Oberwali 3. Polaków Omamili 4. Pielęgniarki Oszukali 5. Pismaków Opłacili 6. Przedsiębiorców Olali 7. Podatników Ograbili 8. Prezydenta Otoczyli 9. Polityków Ograli 10. Posady Obsadzili... "Pełniącymi Obowiązki" Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Adwokat nie ma predyspozycji na ministra Sprawiedl 20.01.08, 17:29 Zdaję sobie sprawę,że Ćwiąkalski jest pod presja tysiecy adwokatów, których klienci dopuscili sie zbrodni. Lepiej niech ministrem będzie sędzia lub prokurator, a nie .... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 ta szumowina POstUBecka jest załgana i zdradziecka 20.01.08, 17:34 Poemat o Donku Wybawicielu...... Pewien fircyk bez krępacji, Cud obiecał całej nacji. Trafnie uznał: - Lud to kupi! Lud naiwny, ciemny, głupi. No i młodzież uwierzyła, Do urn śmiało podążyła. I w Irlandii i w Londynie, dali wiarę Tuska minie. I ta z Wronek i z Pułtuska, Dała głos na Dona Tuska. No, nareszcie jest nadzieja! Naród wybrał czarodzieja. Media wielce mu pomogły Nawet Doda słała modły, "Niezależni" dziennikarze truli coś o Polsce marzeń. Bez Kaczora, Dorna, Ziobry... I wybrali, sługa Moskwy w sam raz dobry.. To co najpierw obiecywał, Po wyborach odwoływał. Toż to kawał hipokryty, Rude włosy, wzrok kosmity. Serki, jabłka podrożały A indeksy pospadały! Studia płatne? Oszalałeś?!!! Polskiej biedy nie widziałeś?! Gdzie te drogi, gdzie podwyżki??? Niech wam starczy uśmiech płytki, Uścisk dłoni, ważna mina... Na szczęście: dzisiaj Don jest, po wyborach już go ni ma! : )) Olać pamięć i historię? Sprzedać się za mięsa rząd? Niech ci dziad opowie, Skąd w Warszawie tyle bomb. Przyjdzie czas na PO sąd! Chociaż rządzą , nic nie mogą, nic nie wiedzą, NIC nie zrobią! Walka z PiS-em, punkt "programu" Gratuluję superplanu! Obiecanki się skończyły, Puste hasła poznał lud No i w końcu stał się cud: Czary mary : wieeeeelki smród! ~liryk Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne abba eSBek sra na swoich - UBekow 20.01.08, 18:20 abba15 napisał: . Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Adwokat nie ma predyspozycji na ministra Spra 20.01.08, 18:23 slavik222 napisał: > Zdaję sobie sprawę,że Ćwiąkalski jest pod presja tysiecy adwokatów, > których klienci dopuscili sie zbrodni. > Lepiej niech ministrem będzie sędzia lub prokurator, a nie .... -------------------------- to wszystko?????????????naprawde interesujacy wywod Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A jakie są dowody w sprawie Mazura? 20.01.08, 17:30 Jakie było orzeczenie sądu amerykańskiego w sprawie ekstradycji? Pamiętacie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: A jakie są dowody w sprawie Mazura? 20.01.08, 18:03 elfhelm napisał: > Jakie było orzeczenie sądu amerykańskiego w sprawie ekstradycji? > > Pamiętacie jeszcze? Wypad na Nalewki...to bys uslyszal przed 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: A jakie są dowody w sprawie Mazura? 20.01.08, 18:54 onanosunta napisała: > elfhelm napisał: > > > Jakie było orzeczenie sądu amerykańskiego w sprawie ekstradycji? > > > > Pamiętacie jeszcze? > Wypad na Nalewki...to bys uslyszal przed 1939. Won, hitlerówo. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: A jakie są dowody w sprawie Mazura? 20.01.08, 19:23 elfhelm napisał: > Jakie było orzeczenie sądu amerykańskiego w sprawie ekstradycji? > > Pamiętacie jeszcze? **************************** obecnie rządzący nie chcą ekstradycji, nie chcą samobójstw, komisji śledczych ... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj A czym wszyscy tacy zdziwieni? 20.01.08, 17:33 ============================================= Pisalem nie raz i nie dwa, ze: "kruk krukowi oka nie wykole". Od 1989 roku w Polsce rzadzi pod roznymi szyldami oligarchia uwlaszczona na "prywatyzacjnych" przejeciach rezerw finansowych i przemyslu. Zadna opcja polityczna nie jest zainteresowana rozgrzebywaniem poetosowych "zaszlosci", bo kazda jest wplatana w te grabieze po same uszy. Najlepiej jest, jak ciemny lud trwa w nieswiadomosci, bo inaczej...., ech, nawet szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 o pardon! wiedziałem że za POstkomuny tak będzie! 20.01.08, 17:37 Szanowna młodzieży bez wiedzy, bez wiary Wpuszczona w maliny przez cwane oligary Chcecie wierzyć w CUDA w Bajki z Disneylandu A Donald chce Polskę przemienić w KATMANDU Dumne samobóje, Żałosne dzieciaki! Gdzie indziej w Disneya wierzą ...Przedszkolaki! Zamiast robić na złość Babci, Ojcu, Mamie trzeba było spytać ich o "Nocnej Zmianie" Co teraz? Na zmywak? Chcesz się pozbyć DOMU? Donek ci zapewni Fuche PO kryjomu Lubicie szyderstwa, cwaniactwo, przekręty? Zagraliście z Donkiem - krzyżykiem w OKRĘTY! Tylko że ten Krzyżyk Wyższej przebiegłości PO-stawiłeś smarku na swojej PRZYSZŁOŚCI ~AS Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 szumowina od PelO rzadzi RP/ mp3.................. 20.01.08, 17:44 ... a gry komputerowe to glowne zajecie w gabinetach .... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: dylus nie picuj, gadasz jak wet3 20.01.08, 18:24 dyletant5 napisał: > ... a gry komputerowe to glowne zajecie w gabinetach .... Odpowiedz Link Zgłoś
awe Współpracownicy SB i WSI to rząd PO 20.01.08, 17:37 w prokuraturze - dyspozycyjni ludzie. Kaczyński miał rację - PO drugiej stronie jest ZOMO Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ......POwrot--o l i g a r c h o w...... 20.01.08, 17:43 a tak sie smiali, jak PIS w spotach przedwyborczych ostrzegal przed tym niestety spoty wyborcze okazaly sie prorocze ... Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzialne.. 20.01.08, 17:48 Po uzasadnieniu chicagowskiego sędziego śledczy katowiccy powinni spalić sie ze wstydu, a nie latać do Newsweeka. Trudno poważnie traktować areszty wydobywcze i zeznania gangstera, któremu dyktuje sie pożądane treści. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzial 20.01.08, 19:31 imagistyk napisał: > Po uzasadnieniu chicagowskiego sędziego śledczy katowiccy powinni spalić sie ze > wstydu, a nie latać do Newsweeka. Trudno poważnie traktować areszty wydobywcze > i zeznania gangstera, któremu dyktuje sie pożądane treści. ********************************* niech Mazur nie przyjeżdża, jeszcze jaki premier popełni samobójstwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Czy myslaca POwieca ma jeszcze zludzenia o Tusiu? 20.01.08, 17:57 Jesli ma to znaczy ,ze nie jest `myslaca(-cy):))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne twoje posty sa coraz bardziej DENNE!! 20.01.08, 18:16 amanasunta napisała: > Jesli ma to znaczy ,ze nie jest `myslaca(-cy):))))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Umiejetnosc czytania POwce traca od jesieni 20.01.08, 18:57 I percepcja oraz zrozumienie tego co wkolo spada wam jak liscie od czasu ,,triumfu'' Tusia.Odpowiadacie,komentujac glupote PO i jej wodzow, jak w sejmie PRL mawial marszalek natychmniast po ,,kto jest przeciw ''-,,nie widze nie slysze''.Zyjecie w martixie Tusia i GW ,coraz bardziej w nim toniecie.To jest sposob aby dalej popierac PO i szczekac na PiS ,mimo wszystko:)))) Ale nie dziwota.bo...jak tu np.bronic Palikota i Cwiakalskiego a potem przegladac sie w lustrze?Chyba ,ze ...cale juz zaslinione od plucia ,,sobie'' w twarz,i nic juz nie widac?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus20-to-ja Jeszcze Wolińską niech odznaczy. 20.01.08, 17:59 Jego twarz mówi wszystko alkohol mu rozum odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Jeszcze Wolińską niech odznaczy. 20.01.08, 18:01 jorgus20-to-ja napisał: > Jego twarz mówi wszystko alkohol mu rozum odbiera. To nie alkohol etylowy tylko metyl.Do takich menelowatych jak ,,minister Cwiakalaski'' Lech kaczynski powiedzial kiedys slynne ,,spiep..dziadu'' Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze Wolińską niech odznaczy. 20.01.08, 18:12 amanasunta napisała: > jorgus20-to-ja napisał: > > > Jego twarz mówi wszystko alkohol mu rozum odbiera. > To nie alkohol etylowy tylko metyl.Do takich menelowatych > jak ,,minister Cwiakalaski'' Lech kaczynski powiedzial kiedys > slynne ,,spiep..dziadu'' Gościu, Ty naprawdę jesteś impos animi. Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Ćwiąkalski awansował prokuratora odpowiedzialne.. 20.01.08, 18:04 I znów gawiedż gęby otwiera.Szukamy, tropimy,węszymy,śledzimy.Język inżyniera Ziobro zwycięża.Tak trzymać Polacy.A Amerykanie kazali nam sobie d... podetrzeć kwitami ekstradycyjnymi.Oby do następnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 I słusznie. 20.01.08, 18:04 - Pytania dotyczą materiału dowodowego, który jest objęty tajemnicą śledztwa - uciął Zbigniew Jaskólski z Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ....prokurator zostal nagrodzony za "dobra robote" 20.01.08, 18:04 Herr Thuske i aferalowie sa bardzo zadowoleni z jego wybitnych zaslug w wypuszczeniu Mazura Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj To już się robi nudne. 20.01.08, 18:09 Papała jak już podawano często spotykał się przy stoliku z różnej maści dziwnym ludźmi którzy kariery robili w PRL-u. Jaki to był kraj to kto miał okazję się przekonać wie. Nie wierzę by kiedykolwiek udało się komukolwiek wyjaśnić sprawę w sposób nie budzący wątpliwości. "Wysoko oceniam szefa Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie Bogusława Michalskiego - oświadczył minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski" i koniec. Od tej chwili Zbigniew Ćwiąkalski całkowicie swoją głową odpowiada za wyniki tej decyzji. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne prokuratora katowicka to swieci???? 20.01.08, 18:15 sprzedawczykowie i przydupasy Zioberkiewicza, ktory przebolec nie moze ze jego nominowani, nie sa przy "sterach", panie Cwiakalski rob pan swoje !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj rozumiem ,że źle kliknąłeś 20.01.08, 19:41 bo ja nigdzie nic o świętych nie napisałem. za to coś o odpowiedzialności za decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: rozumiem ,że źle kliknąłeś 20.01.08, 19:43 gdkj napisał: > bo ja nigdzie nic o świętych nie napisałem. za to coś o odpowiedzialności za > ------------- -------decyzje. -------------------- a ja kilka slow do art.GW :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: To już się robi nudne. 20.01.08, 18:16 "Wysoko oceniam szefa Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie Bogusława Michalskiego- oświadczył minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski" To brzmi jak absurd. Michalski zawalil sprawe Mazura - to przez niego wypuwszczono Mazura, ktory uciekl do USA i tam sie ukrywa przed polskim wymiarem sprawiedliwosci. Ale moze to wlasnie te "zaslugi" Michalskiego tak sie spodobaly panu ministrowi i jego kolegom z rzadu aferalow. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: To już się robi nudne. 20.01.08, 19:44 i również DLA TEGO jeżeli to błędna decyzja Ćwiąkalski powinien zostać wykurzony z każdej najmniejszej dziurki do jakiej się schowa jeżeli ta ewentualność okażę się rzeczywistą. Odpowiedz Link Zgłoś