a_lucka 29.01.08, 16:10 Nie piszcie do gazety - oni nie odpisza. Mi nie odpisali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kroliklesny Zmarłem 3 sierpnia 29.01.08, 16:34 No fajnie, fajnie. A pani w USC spoko stwierdza, ze gosc nie zyje. Przy tak ewidentnej sprawie, swiadkach tozsamosci etc. kochana wladza (juz nie ludowa) moglaby ruszyc d.. i cos zrobic dla obywatela, z ktorego podatkow ma swoje cholerne urzednicze pensje. Skandal i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
faraon1981 Pani w USC to nic 29.01.08, 17:40 Kobieta stwierdza zgodnie z prawdą, że dopóki się formalnie nie odkręci tego, co się stało, nic nie może zrobić. Za to pani prokurator... szkoda, że nie podali nazwiska. Warto, żeby się cała Polska dowiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Pani w USC to nic 29.01.08, 23:28 Ja bym zachowal sie radykalnie. Pobil kogos. Albo zasikal pani prokurator biurko. Kogo ukaza? Ja nie istnieje! Moze by w koncu cos zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Co za durny system 30.01.08, 00:41 Co za durny system. Człowiek jest tylko papierkiem. Nie ma papierów, nie ma człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Niech poprosi Prezydenta o życie 01.02.08, 20:58 Prezydentowi przysługuje prawo łaski. Może anulować administracyjną karę śmierci, którą mu wymierzyła biurokracja polska. Niech napisze podanie do Jego Excelencji Prezydenta Kaczyńskiego aby ten przywrócił mu życie w papierach biurokracji Rzeczpospolitej Polskiej. W końcu być może będzie jakiś pożytek z Prezydenta, głowy Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
m1chnik Nie ma NIP-u i PESEL-u! 29.01.08, 16:53 17 milionów podatników zazdrości temu panu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Dead man walking :-) 29.01.08, 17:15 Lepiej niech nie bryka i nie naciska za bardzo na urzędników, bo ci z zemsty mogą go np. kazać ekshumować i dopieroż będzie miał za swoje. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
slayer33 mundurowym i urzędnikiom myśleć nigdy nie kazano 29.01.08, 18:31 Jesteś idiotą, masz 2 lewe ręce, na niczym się nie znasz? Idź do policji albo do wojska. Tam pracujesz na rozkaz. Byłeś już i cię wylali? Masz doświadczenie w pracy państwowej- zgłoś się na urzędasa, a jeśli jesteś nie miłą, wredną, popijającą kawusię cały dzień obrażoną na cały świat i swojego idiotę męża rurą Twoje miejsce jest w urzędzie! ZAWSZE! Odpowiedz Link Zgłoś
altintop6 Re: Zmarłem 3 sierpnia 29.01.08, 18:54 Z sądu samo nic nie przyjdzie, bo do sądu trzeba samemu wystąpić! Przecież to proces cywilny, nie karny! Czemu w gazecie wyborczej dziennikarze są tak beznadziejnie tępi i nieprzytomni, że nie znajdą kogoś, kto poradzi człowiekowi co ma zrobić? Oczywiście nie zmienia to faktu, że prokuratura też może wszcząć postępowanie cywilne w sądzie i powinna się poczuć w moralnym obowiązku wyręczyć w tym tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
adamwa Zmarłem 3 sierpnia 29.01.08, 19:40 i znow urzedasy pokazaly na co ich stac Odpowiedz Link Zgłoś
mw1969 Zmarłem 3 sierpnia 29.01.08, 20:44 Znając faszystowską nadgorliwość i zwykłą głupotę POLSKICH urzędników, wymiaru tzw. sprawiedliwości, a zwłaszcza prokuratorów nie powinniśmy się zdziwić, jeśli ta sama niedorozwinięta prokuratura postawi temu rzekomo zmarłemu panu następujące zarzuty: 1. zamordowania tamtego NN wyłowionego z wody; 2. upozorowania własnej śmierci w celu uchylania się od odpowiedzialności karno-skarbowej (już tam US i ZUS na zlecenie proku..tury coś wynajdą..) i w celu dokonania bliżej nieokreślonych ciężkich przestępstw finansowych oraz w celu wyłudzenia oszkodowania z tytułu polisy na życie . Amen... Oto cała Polska - w sumie piękny kraj, ale państwo wyjątkowo parszywe... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zwiazkowiec Wszystko jest ok. 30.01.08, 00:16 Takie rzeczy to potrafi rozwikłać przeciętny student prawa 2 roku. Nie wiem czemu gazeta tak sie rozpisała.I czemu dziennikarze nie poradzili gościowi co ma robić, przecież w redakcjach są też prawnicy. Niech se facet idzie do prawnika i tyle. To sprawa dla adwokata a nie do gazety. Takie rzeczy się zdarzają, i przewiduje to procedura cywilna. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_wieleq Wypas! ZUS i podatki odpadaja. Zyc nie umierac! 30.01.08, 01:31 Wypas! ZUS i podatki odpadaja. Zyc nie umierac! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wszyscy umoczeni w to- na zbitą mordę z roboty! 30.01.08, 07:30 z dozywotnim zakazem pracy a szczegolnie "prokuratorzy" jak są kur)wa mać tacy biegli, to ja dziekuję za ich pracę POlakp-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Zmarłem 3 sierpnia 30.01.08, 07:53 Praca policji: bierze próbki DNA i co? Pewnie gdzieś zginęły albo się zepsuły. Więc ciach denata do pieca, zamknie sie sprawę. No ale, niestety, nie zamknęło się bo nieboszczyk robi dym, że go pochowali. I wtedy, nagle, o cudzie! znajduje się komórka, a w niej dane po których można zidentyfikować zwłoki. Wcześniej jej nie było? Czy nie było w komisariacie nikogo o ilorazie inteligencji większym niż obwód kolana? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Kolejna sprawa "załatwiona" 01.02.08, 09:06 Tylko pytanie pozostaje - po co nam taka milicja? A teraz dodajmy do tego nonsens prawny: gdyby ktoś, czego bardzo nie życzę, zabił tego Pana, to co by było? Przecież nie można zabić kogoś, kto nie żyje. Znając życie (ironia) milicja i prokuratura uznałyby, że czyn nie nosi znamion przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ml130676 Zazdroszczę temu panu pięknego pogrzebu! 01.02.08, 10:14 Rodzina z Polski, rodzina z włoch, ozdobna tabliczka, przyjęcie na 60 osób, delegacja kolegów z pracy - chciałoby się powiedzieć,hehe, żyć - nie umierać. Moja rodzina pewnie odetchnęłaby z ulgą, gdybym z nagła zeszła z tego świata, ale na pogrzeb i tak by żydzili, macocha by chyba ze szczęścia się popłakała. Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: Zazdroszczę temu panu pięknego pogrzebu! 01.02.08, 11:46 no to do roboty donald i jego ciamajdy. niech ćwiakalski zrobi porządek ze swoją panią prokurator!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atenac82 Re: Zazdroszczę temu panu pięknego pogrzebu! 01.02.08, 17:25 kuka9 napisała: > no to do roboty donald i jego ciamajdy. niech ćwiakalski zrobi porządek ze swoją > panią prokurator!!! delikatna uwaga: Kiedy to wsyzstko sie stało to ona jeszcze była pania prokurator Ziobry :), ale fakt należy ją wymienić na nowszy model, ten się zużył. Odpowiedz Link Zgłoś
mir11 Re: Zazdroszczę temu panu pięknego pogrzebu! 01.02.08, 12:02 Ciężkie musisz mieć życie, skoro komuś zazdrościsz nawet pogrzebu. Pamiętaj że można jeszcze ułożyć sobie życie z własną rodziną. Mąz dzieci jeśli okażesz im miłośc oni powinni odpowiedzieć tym samym Odpowiedz Link Zgłoś
ml130676 Re: Zazdroszczę temu panu pięknego pogrzebu! 01.02.08, 15:03 Nie pisz takich farmazonów, bo zaraz zwymiotuję...idealista się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Zazdroszczę temu panu pięknego pogrzebu! 01.02.08, 15:39 Pani urzędniczka powinna mu powiedzieć, że jak ją będzie nachodził i zawracał głowę, to każe spalić jego zwłoki... Jak generał Dreedle. Ale w Paragrafie 22 to było śmieszne, a tu tak sobie Odpowiedz Link Zgłoś
pi-vo Re: Zazdroszczę temu panu pięknego pogrzebu! 01.02.08, 16:00 W urzędzie. -Dzień dobry, nazywam się Jan Kalapsik. -Jan Kalapsik nie żyje. -Jak to?Przecież stoję tu i żyję. -Ale według ewidencji Jan Kalapsik nie żyje. -Ale ja żyję do cholery, co mnie jakaś ewidencja obchodzi. -Ale Jan Kalapsik nie żyje, nic panu nie poradzę. -Ale ja żyję, nie widać?Chciałem załatwić........... -Jan Kalapsik nie żyje. -No nie, nie wyrobię, żyję, nie widać? -Jan Kalapsik nie żyje. I tak się wkurzył że zmarł. Padł na podłogę. -A nie mówiłam?Jan Kalapsik nie żyje, nasz urząd nigdy się nie myli. Stary skecz ale realia do niego pasują.Jak urząd twierdzi że jest tak a nie inaczej tgo nic się już nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hipotopam Re: Zazdroszczę temu panu pięknego pogrzebu! 02.02.08, 10:54 To był doktor Daneeka Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8778 Zmarłem 3 sierpnia 01.02.08, 19:29 Chory ten nasz kraj, czy co? Rety gdzie my żyjemy. Przecież trzeba to naprawić . Pozdrawiam Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
sabae Zmarłem 01.02.08, 20:38 Jeszcze przed sylwestrem rozchorowałem się, początkowo katar, później było coraz gorzej. Odczekałem kilka dni i w końcu poszedłem do przychodni. Tam zostałem poinformowany, że nie jestem ujęty w REJESTRZE. Powiedziano mi, że jeśli nie uzupełnię swoich danych (pesel, data urodzenia, miejsce zameldowania - wszystko zanotowane w 'karcie pacjenta' spoczywającej w dłoni informującej mnie pielęgniarki), żaden lekarz mnie nie przyjmie. Do dziś nie istnieję dla NFZtu, mam 23 lata Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 W katolickim kraju ogłoś że zmartwuchwstałeś!!! 01.02.08, 22:00 Ale najpierw usuń truchło ze swego grobu.!!! Walnij se cierń na kiepełe i idź z krzyżem na plecach do najbliższego kółka różańcowego. Zaczną się do ciebie modlić!! Dary przeróżne wręczać. Na wszelki wypadek powieś na piersiach fotkę Jaśka II z podpisem: Mój wierny uczeń!!!! No i święta wszelakie natchnione poprzenoszą na inne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
birnbaum1 Re: Zmarłem 3 sierpnia 03.02.08, 00:55 Vakarei, 3 sierpnia 2007 w Najjaśniejszej IV RP panował Kaczyland. Tusk musi naprawiac idiotyzmy Kaczorów! Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n-pl Re: Zmarłem 3 sierpnia 02.02.08, 11:04 no i jak tam jest po tej drugiej stronie w zaświatach? jestem ogromnie tego ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś